PDA

Zobacz pełną wersję : Jak "oczyścić" plik z domkiem?

Alraris
21.03.2009, 11:12
Hej,

Nie wiem, czy zakładam temat w dobrym miejscu, ale nie mam pojęcia, gdzie o tym napisać:D

Otóż zbudowałam solidny dom, spakowałam w grze parcelę i chciałabym ją umieścić w internecie. Już nie chodzi o to, że plik zajmuje 68 MB (!!!).
Owszem, użyłam sporo rzeczy ściągniętych z internetu. Problem polega na tym, że gra wyeksportowała rzeczy, których aktualnie nie ma w moim domku!

Wiem, że gra nie eksportuje recolorów mebli Maxisa, to i tak muszę dodać osobno, ale za to eksportuje wszystkie recolory obiektów ściągniętych, a co gorsza - również takie, które sobie na tej parceli przymieżałam, czy pasują, a następnie zmieniłam zdanie i je z domku usunęłam. Niektóre z nich są też płatne i, koniec końców, muszę część tych rzeczy usunąć z pliku.

Ale nie wiem jak :( Pomóżcie proszę, jeśli ktoś wie. Oglądałam ten plik w Sims2Pack Clean Installerze i tam jest na prawdę mnóstwo niepotrzebnych rzeczy zawartych. Wiem, że da się je jakoś usuwać, tylko właśnie, jak to się robi???

chupa_chups
21.03.2009, 11:51
W Clean Installerze zaznaczasz te elementy, które nie są ci potrzebne i lewym przyciskiem myszy klikasz 'Remove package' [czy jakoś tak], potwierdzasz i git.

Alraris
21.03.2009, 12:17
Oo, dzięki :) już sprawdzam :)

chupa_chups
21.03.2009, 12:25
Oo, dzięki :) już sprawdzam :)

Działa?

Nmzc :)

Alraris
22.03.2009, 22:46
Działa?

Nmzc :)
Oj... no właśnie nie bardzo, nie ma tam "remove package". Klikam prawym i też nic się nie dzieje. Mam najnowsza wersję Sims2Pack Cleana...
http://img23.imageshack.us/img23/1598/cleanp.jpg (http://img23.imageshack.us/my.php?image=cleanp.jpg)

Lawend
23.03.2009, 06:49
W Clean Installerze zaznaczasz te elementy, które nie są ci potrzebne i lewym przyciskiem myszy klikasz 'Remove package' [czy jakoś tak], potwierdzasz i git.
Nie lewym, a prawym ;).

Spróbuj zaznaczyć pliki, które chcesz usunąć i nacisnąć przycisk Delete.

Alraris
23.03.2009, 16:23
Nie lewym, a prawym ;).

Spróbuj zaznaczyć pliki, które chcesz usunąć i nacisnąć przycisk Delete.

O, tak owszem znikają :) tylko, że nie mogę tego zapisać, jak się zgasi Cleana, to plik pozostaje bez zmian i po otwarciu jest w nim wszytsko to, co usuwałam, a jak klikam save as, wyskakuje tabliczka informująca o błędzie.
Czy ktoś tu w ogóle od czasu do czasu wykonuje taką czynność z powodzeniem? Czy tylko ja mam wadliwego Cleana? ;p

System.NullReferenceException: Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
at Sims2Pack_Insaller.Until.getFolderName(string fileName)
at Sims2Pack_Insaller.S2CPackage.GetItem()
at Sims2Pack_Insaller.S2Sims2Pack.RecogniezeFiles()

P.S. Spróbowałam tego z innym spakowanym domem - usunęłam tak jak napisałaś 1 rzecz, kliknęłam save as, zapisałam na pulpicie. Wchodze w to, co sie zapisało - był tam tylko ten 1 pliczek, który usunęłam. Ja już nie wiem... Chyba potrzebuję instrukcji jak dla głupka.

chupa_chups
23.03.2009, 17:39
U mnie wszystko działa.

Aha i sorry, że napisałam, że trzeba lewym - przejęzyczenie.

Alraris
28.03.2009, 01:49
Ok już wszystko wiem. Ale napiszę na wszelki wypadek jakby ktoś miał kiedyś taki sam problem: jeżeli w folderze downloads znajdują się jakiekolwiek pliki z nietypowymi znakami w nazwie, będą błędy przy zapisywaniu Clean Installerem. Trzeba pozmieniać sobie w downloadsach wszystkie błędne nazwy plików, czyli usunąć z nazw takie znaki, jak: "&", "%", "@", oraz wszystkie nieangielskie literki, czyli np. polskie ą, ę, ś, ć, ń itd, oraz wszystkie niemieckie umlauty i tym podobne. Jak się pozmienia te nazwy na nieszkodliwe, wszystko działa.
http://nene.modthesims2.com/showthread.php?t=200668&page=1&pp=25