Zobacz pełną wersję : Legenda Aanga [BRAK ZDJĘĆ]
Witam
Zrobiłem nowy domek..Jest to dom leśny,na małym odludziu
Zamieszkują go wyjątkowe osoby :)
Dedykejszon:Felka,Jin,Tusia^^,Milka Shake
Dziękuję, za obejrzenie zdjęc
Proszę o opinie
Milka Shake
12.05.2009, 14:09
Witam bracie :)
Widze, że jak byłem w szkole to wstawiłeś domek
Thx...za dedykacje
Ogólnie to mi się podoba...dam 9\10 ponieważ troszkę za pusto w sypialni Katara i Sokkiego
A wielki + za kuchnie :)
No i widzę, że zrobiłeś dom dla postaci swojej ulubionej kreskówki
Dzięki
Właśnie przy kuchni ta podłoga mi się podoba :)
No tak, najlepsza kreskówka
Chryzantem Złocisty
12.05.2009, 14:20
O mój boże.Porażka,epic fail.
Mogłeś jeszcze większego prostokąta zrobić!Czemu TAKI MAŁY DOM?!
Po co materace i kości dla psów,skoro nie ma zwierząt?
Bryła beznadziejna,wnętrza jeszcze jakoś ujdą.
@down - ok,ale po co szczeniakowi 3 materace i 3 kości? xD
Jest....mały szczeniaczek
Ale fotki zapomniałem dodac
Invidia Semper
12.05.2009, 14:27
Po co wstawiać zdjęcia osób zamieszkujących? Od tego jest dział "Nasze simy są piękne" czy też 10 innych podobnych.
Co do domu to podoba mi się przód ogrodu i kuchnia, ale jest za duża. Strasznie pusto, przez chwilę myślałam, że to dom na sprzedaż. No i nie wiem, jak Ty, ale ja(i chyba większość społeczeństwa) lubi korzystać z ubikacji w pojedynkę, więc nie widzę potrzeby stawiania dwóch WC obok siebie, nie odgrodzonych nawet ścianką. Chyba że lokatorzy to urofile/koprofile- wtedy się już nie mieszam. No i naliczyłam się trzech umywalek. A no i ta mała stoi w kamieniach. Poza tym widzę, że nieźle łączysz kolory, więc spodziewam się czegoś lepszego na raz następny;]
@down No tak,rzeczywiście, jak mogłam nie skojarzyć za pierwszym razem...wszystko się sprowadza do tego, że zdjęcia mieszkańców są zbędne. Jeszcze jedno ale, na które zwrócił/a uwagę Chryzantem- dzieci są w jednym pokoju a pies ma 3 posłania? Cały projekt mnie jakoś mocno zirytował.
Invidia Semper
Ok...dostaniesz dedykacje
A ta mała stoi w kamieniach ponieważ jest magiem ziemi
Ta co w wodze to zaklinacz wody
A ten co na ulicy to nomad wiatru
A ten kołor rynny to zwykły wojownik
aluminium.
12.05.2009, 14:39
A ten kołor rynny to zwykły wojownik
Ja w ogóle tu rynny nie widzę :|
-------------------------------
Bryła ujdzie, ale te drewniane ściany już nie. Ogród zbyt pusty. Pomieszczenia są za duże i chociaż dałeś do nich dużo to świecą pustką. Korytarz za żółty a w kuchni za dużo mebli ustawiłeś. Na razie bez oceny liczbowej.
Kubek- no teraz jest dobrze....wiem co źle zrobiłem i postaram się nie popełnic tego błędy
A postaci są po to aby było milej...inni też nieraz pokazują
sympathique.
12.05.2009, 14:40
Wiesz, za pusto tu trochę. I bryła klocek.
6/10
Ale buduj dalej :)
Bryły i ogrody wychodzą Ci naprawdę dobrze, ale nad resztą popracuj ;) zwłaszcza nad zagospodarowaniem wolnego miejsca w pomieszczeniach. Ogólnie bardzo słabo, ale widać bardzo, ale to bardzo małe poprawki ;) brak oceny liczbowej
Edit: Dzięki za dedykację ;)
W następnym projekcie postaraj się zrobić DUŻO mniejsze pomieszczenia, pokombinuj z kształtem bryły, kątem nachylenia dachu, kolorami. Aby Twój dom był żywy, a nie monotonny, jak co drugi na forum. Musisz próbować czegoś nowego. Do odważnych świat należy. Najpierw rozrysuj na kartce jak ma wyglądać dom (rozmieszczenie pokoi, mebli, a jeśli się mocno zaangażujesz to nawet kolory ścian, itd.).
Pozdrawiam i mam nadzieję, że twoje prace będą coraz lepsze : )
Jinchüüriki- Dzięki :)
Ogrody urządzac to moja pasja
Dlatego zbieram na dodatek (a raczej musze kupic) Ogrody i Rezydencje.
Postaram się w następnym poprawic pustki
@up Dziękuję :)
POstaram się
I spróbuje sposób z kartką
Bo jak wchodze w simy to plan mam w głowie :)
Upadła Dusza
12.05.2009, 15:06
Bryła sie mi nie podoba, ogród też nie, ale fajnie że chociaż jest oczko wodne ;)
Wszytkie pomieszczenia są wielkie i strasznie puste. Niezbyt ciekawe.
Dom mi się nie podoba.
Bryndza mój drogi B R Y N D Z A! Ocena: 6/10 pkt.
O mój boże.Porażka,epic fail.
Mogłeś jeszcze większego prostokąta zrobić!Czemu TAKI MAŁY DOM?!
Po co materace i kości dla psów,skoro nie ma zwierząt?
Bryła beznadziejna,wnętrza jeszcze jakoś ujdą.
Chryzantem wszystko pięknie ujął powiem tyle, że wnętrza też są straszne... Ja dodam tylko cytat...
Buduje takie z palcem w dupie
Jak już inni się poznęcali, to ja dodam, że może i za duże pomieszczenia, ale kolorystycznie z doborem mebli raczej sobie poradziłeś dobrze (poza tą zieloną lodówką i kuchenką ;))
Dziękuję Björk...:)
Innym też dzięki :)
Ktoś jeszcze oceni??
Bryła: Troszkę za wilke i za mało okien, ale sama mistrzem brył nie jestem. Brak oceny.
Ogórek :P: Ładny :) Może wokoło domu trochę za pusto, ale to nic. 8/10
Korytarz: Ale duży :P Przynajmniej dużo miejsca, sama robię takie funkcjonalne pomieszczenia. 6/10
Kuchnia: Za duża O.O No i za bardzo naćkane na blatach. Ale kolory ładnie dobrane+ podłoga lustrzana, to plus. 8/10
Łazienka: Nie podoba mi się ten blat/szafka*. Za duża O.O Ale ogólnie to ładna :) 6/10
Pokój 1: Idealny dla dzieci :) 9/10
Pokój 2: Okropnie dobrane ściany i podłogi O.O Nie podoba mi się 4/10
Ogólnie:
Staraj się robić mniejsze pomieszczenia. Poprzeglądaj strony dla projektanków. Przykład strony (http://www.urzadzamy.pl/dw.htm). Zdjęcia rób z włączonymi lampami, sprawiają wtedy lepsze wrażenie na oglądającym. Ogólnie to postaraj się popracować nad kolorkami i ilością mebli. Jeszcze trochę i będzie lepiej :)
Zelkam
PS: A gdzie dedytka dla mi? :D
Przepraszam najmocniej, że dopiero teraz, ale kiedy wstawiałeś domek miałem doła, a tera go jakoś nie zauwżyłem ;)
Doemk- no cóż. Szkoda, że nie pokazałeś nam całej bryły w '3d', ale z tego co widze, jest ona gigantyczna i- musze do przyznać- baaardzo nudna i zachowawcza.
Wnętrza...Niczego bardziej tak nie cierpię, jak zbyt wielkich niezagospodarowanych pomieszczeń. I Ty przed tym się nie ustrzegłeś.
I PO CO DWA KIBLE OBOK SIEBIE?!
Co oni, razem srają?
Pozdrawiam!
calkiem ciekawy, najbardziej podoba mi się ten ogrodek :)
blakistoni
12.05.2009, 18:48
Całiem całkiem ;]
1Bryła...taka0 śmichowa troche xd
niepotrzebnie dawales zdjecia mieszkancow..
a reszte napisali moi poprzednicy =]
6/10
ddo bwayo
12.05.2009, 19:03
Masz więcej komentów w domku niż ja xD
Dobra,przejdźmy do rzeczy. No więc:
Za duże pomieszczenia, bryła za zwykła.
Po co 3 posłania dla zwierzaka? :P
Po co 2 kibelki i 2 umywalki w łazience?:D
Podoba mi się pokój Aangai i Topha.
Pokój Katary i Sokkiego też dosyć fajny.
Ocena: 5/10
<zastygł z wrażenia> OMG!! Nie jest to chyba twój najlepszy projekt. Za duże pomieszczenia, za pusto no i ta bryła też jest do dopracowania i jeszcze tak: jak podłoga żółta to i ściany żólte, jak podłoga różowa to i ściany różowe! To nie wygląda dobrze...
Ocena: 3/10
Pozdrawiam
Matt
NIE ROZUMIEM,dlaczego Katara jest traktowany ulgowo.
Też mam takie wrażenie...
I zauważyłam, że niektórzy przez to skarżenie Katary zaczęli się go po prostu bać!
Jednak to temat o domku. Proszę wybaczyć mi mój powyższy OT.
Dom jest przeciętny. Pomiszeczenia dość puste (szczególnie korytarz i kuchnia), kiepska bryła.
Ćwicz - człowiek uczy się na własnych błędach ;)
Sry, ale mi się baaardzo nie podoba. Czemu ten dom taki mały jest? Większego się nie dało zrobić?!
Boże, lepszy za mały dom niż taki świecący pustkami. W życiu codziennym jest chyba na odwrót, bo ludzie potrzebują miejsca. I zwykle leżą wszędzie jakieś graty, a tu? Pusto. Ściany puste, żadnego obrazu/lustra/czegokolwiek.
Kolejną rzeczą są rośliny. A raczej ich brak. Trochę za mało, są jedynie w kuchni.
A propos kuchni: Szafki i wszystkie meble poustawiane pod ścianą.
We wszystkich pomieszczeniach za mało okien. Przyjrzyj się jeszcze raz dokładnie swojej budowli. Porównaj ją z prawdziwymi domami. Czy one również wyglądają z każdej strony jak powojenne bunkry?
Dalej: meble w ogóle nie zgrane.
dach: jest kod na obniżenie, poszukaj bo nie mogę znaleźć.
Widziałeś kiedyś u kogoś takie podłogi jak w "korytarzu"? X_X No chyba, że masz takie w pokoju. Nie dość, że do niczego nie pasują, to one same w sobie są brzydkie.
Z zewnątrz dom wygląda okropnie. Za dużo drewna. Za wysoki dach. Beznadziejna bryła. Za mało okien. Moja ocena: 2/10
Dziękuję wam wszystkim
Pozdrawiam :)
Ładny dom ale mi się w nim np. nie podoba dach jest zbyt duży i za dużo wolnej przestrzeni ale poza tym wszystko ok
Charionette
13.05.2009, 16:36
Porażka na całej linii... Dom zbyt klockowaty... Nie ma zdjęcia frontalnego domu :( Po co dwie odkryte toalety w jednym pomieszczeniu. No przecież wiadomo, że nikt nie będzie chciał we dwoje załatwiać swoich potrzeb fizjologicznych, człowieku, pomyśl czasem realnie: po co im takie wielkie, niezagospodarowane pomieszczenia? Nie podoba mi się... Zbyt pomieszałeś style :(( Ale podłoga w kuchni fajna, tylko bardziej pasowałaby np. do salonu ;)
Nie wiem co wystawić, więc chyba się powstrzymam. Moje wcześniejsze słowa potraktuj jako ocenę.
Pozdrawiam :D
haughton
13.05.2009, 18:52
Oczyściłem temat ze spamu. Sprzeczki możecie sobie toczyć na PW lub na czacie, tutaj komentujemy prace użytkownikow. Katara - nie odpisuj na każdy komentarz osobno, bo to nabijanie postów.
Co do projektu - nic specjalnego, za dużo pustej przestrzeni, dobór kolorów mało ciekawy - po kilku latach istnienia działu z domami takie projekty po prostu nie wzbudzają emocji i niczym nie zaskakują. Poćwicz budowanie i meblowanie, obejrzyj prace innych userów a może zainspiruje Cię to do stworzenia czegoś lepszego.
Za dużo miejsca za mało mebli. Pustoo! Po co takie duże pokoje, jeśli nie umiesz ich zagospodarować? A po za tym nic ciekawgo. Dom jak dom. Niczym nie zaskakuje. Niczym nie zachwyca.
Karolka1231
13.12.2009, 17:15
Trochę tu pustawo... 4/10
I jeszcze chciałam się zapytać: Skąd masz te piętrowe łóżko i tę fontannę z łazienki na trzecim zdjęciu?
Troszkę pusto i mało przytulnie. Bryła taka trochę byle jaka. No ale jako tako. 6/10
Sherlock
16.02.2010, 15:47
Z przykrością muszę stwierdzić, że moja ocena to 2 :/
EWA FARNA
09.03.2010, 14:03
Dziwni simowie go zamieszkują ;)
Dom jest ok :)
10/10 :D
bardzo, bardzo pusto. meble zbyt maksisowe.
nie podoba mi się.
Mało oglądam tego "filmu" ale ten dom wcale go nie przypomina.
Masz strasznie puste pomieszczenia w tym domu 5/10
agacarter
07.08.2011, 06:38
Dom mi się podoba jest ogromny ma dużo miejsca jest cudny.Bryła nie jest rewelacyjna i nie ma w sobie czegoś nowoczesnego bo jest prostokątna ale nie jest zła bardzo mi się podoba :P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.