PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18

Charionette
17.02.2010, 15:29
YY... nie ma opcji usuń, to TS3

Ja polecam nastolatka pozostawić w domu, a rodzica wprowadzić do kogoś innego :)

kalafjor
20.02.2010, 10:03
Czy można przeprowadzić rodzinę do innego miasta?? np. z Sunset do River??

Miscreave
20.02.2010, 10:11
Wiem że można ich dać do skrzyni rodzin, a z tamtąd do Riverview, ale nie wiem czy pozostanie im kariera itp.

Starlight
20.02.2010, 10:41
Chyba utracą wszystko. Tak jak było w TS2.

Chryzantem Złocisty
20.02.2010, 15:14
jeśli przeprowadzę simkę do innego domku,to straci rzeczy z plecaka,czy zostaną one przeniesione do wyposażenia rodziny?i czy będę mogła wsadzić tam książki,jakie kupiła i dać je do nowego domu?

Elizabeth Swann
20.02.2010, 15:39
wydaje mi się, że tak. z wyposażenia nie znika nic (bynajmniej u mnie)

rocktechnika
20.02.2010, 15:48
Czy u Was też tak się zdarza, że instalujecie pliki Sim3Pack przez program startu, pokazuje Wam, że pliki zostały zainstalowane, a na liście programu startu nadal są jakby niezainstalowane? I czy mimo to działają w grze?

Chryzantem Złocisty
20.02.2010, 16:06
ja tak mam po instalacji WP,niektóre niezainstalowane przedmioty są w grze a innych nie ma :P

Ilona
20.02.2010, 16:43
Czy u Was też tak się zdarza, że instalujecie pliki Sim3Pack przez program startu, pokazuje Wam, że pliki zostały zainstalowane, a na liście programu startu nadal są jakby niezainstalowane? I czy mimo to działają w grze?

u mnie zaczęło się tak dziać,jak zainstalowałam NA,pisałam nawet w tej sprawie do pomocy technicznej,jeżeli chcesz wszystko zainstalować,to niestety,ale reinstalka gry,czyszczenie kompa po plikach,wgranie ts3 plus WP,ale najwyżej do 1.79/2.28,ponieważ problemy zaczynają się od aktualizacji 2.33 i jak wszystko zainstalujesz,to wgrywasz NA,innego wyjścia nie ma,jak to i czekanie na aktualizacje,która te błędy naprawi....ale jak widać EA bardziej zależy na Store-dlatego wydali łatkę 2.33-niż na grze,a o nas graczach nie wspominając

rocktechnika
20.02.2010, 16:58
Coraz mniej to wszystko mi się podoba... Jestem w punkcie po odinstalowaniu NA i wygląda na to, że znów muszę zaczynać wszystko od początku...

Mamełe
20.02.2010, 17:03
Ja musiałam wszystkie rzeczy ze store pobierac jeszcze raz po zainstalowaniu aktualizacji, bo wczesniej sciagniete (i przechowywane na pendrive) nie chcialy sie zainstalowac

Ilona
20.02.2010, 18:40
Coraz mniej to wszystko mi się podoba... Jestem w punkcie po odinstalowaniu NA i wygląda na to, że znów muszę zaczynać wszystko od początku...

witaj w klubie,ja w zeszłym tygodniu co drugi dzień instalowałam grę na nowo przez te sim3packi,jestem ciekawa,jak długo jeszcze będzie EA testować nasza cierpliwość,bo z tego co widzę w necie,to sprzedaż gry strasznie spadała,dlatego trzymają się tak kurczowo tego Store...ale jak długo jeszcze
dwójka jest o wiele prostsza w obsłudze,jak coś siadzie,to wystarczy przenieść cały katalog z moich dokumentów na pulpit,odpalić grę i podmienić pliki,a tutaj...instaluj i reinstaluj od nowa

rocktechnika
20.02.2010, 19:05
witaj w klubie,ja w zeszłym tygodniu co drugi dzień instalowałam grę na nowo przez te sim3packi,jestem ciekawa,jak długo jeszcze będzie EA testować nasza cierpliwość,bo z tego co widzę w necie,to sprzedaż gry strasznie spadała,dlatego trzymają się tak kurczowo tego Store...ale jak długo jeszcze
dwójka jest o wiele prostsza w obsłudze,jak coś siadzie,to wystarczy przenieść cały katalog z moich dokumentów na pulpit,odpalić grę i podmienić pliki,a tutaj...instaluj i reinstaluj od nowa
Ja dokładnie od tygodnia ciągle instaluję i odinstalowuję całość. To jakaś paranoja, by po zainstalowaniu dodatku przestawały działać ich własne dodatki (Riverwiev i pliki ze Store), już nie wspominając od pościąganych z różnych stron. Jak na razie TS2 wygrywają na całej linii - nigdy nie miałam z Dwójką żadnych problemów!
A Store jest dla nich aż tak korzystne?
Nie rozumiem, jak to się stało, że przy takim powodzeniu serii The Sims EA wydała taki bubel.

nmin
20.02.2010, 19:16
U mnie w programie startu jakieś 3/4 dodatków pokazuje się jako niezainstalowana, ale w grze są.

Nunczaki Orientu
21.02.2010, 10:04
Nie rozumiem, jak to się stało, że przy takim powodzeniu serii The Sims EA wydała taki bubel.

Aaa... widzisz... Sodówa uderzyła do głowy...
,,EA wyprodukuje byle jakie coś. Ludzie i tak to kupią.''

Są do ściągnięcia drzewka cytrynowe? U koleżanki coś widziałam... Drzewko z żółtymi owocami?

Starlight
22.02.2010, 10:38
Dobra zadam głupie pytanie ^^
Czy jest gdzieś taka wersja Sims 3 jak mieli twórcy? w kilku filmikach?

zelkam
22.02.2010, 11:00
Znaczy się, sądzisz, że twóry maja inne TS3 ?
Ale nawet gdyby było, to podanie linka (-_-) byłoby piractwem.

Starlight
22.02.2010, 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=oG4BOFXv--E tutaj jest ta wersja. To była beta czy co?

asiak155
22.02.2010, 21:29
Raczej wersja beta. Po co im dwie wersje gry? ^^ Tworzyli grę i z czasem dochodzili do wniosku (twórcy), że to im się nie podoba, a może zmienić coś tam itd. Gry, która wygląda tak jak na filmiku pewnie już nie ma, bo w sumie po co skoro istnieje oryginał, który nie zawiera (podobno:P) tylu błędów.

misterio
23.02.2010, 13:35
Mam pytanie : czy jest jakas mozliwosc "przeskoczenia" nocy? Tj. jak sim spi, to nawet na najszybszym tempie starznie dlugo to trwa, nie chce mi sie tyle czekac :/

aha, i jescze jedno : jak bylam u kolezanki, to u niej w trakcie tworzenia sima mozna bylo wybierac mu glos, tzn. czy jest niski czy wysoki, u mnie tez jest ten suwak, ale jak przesuwam w jedna czy w druga strone to i tak nic sie nie dzieje i glos jest taki sam oO

Ellie
23.02.2010, 14:21
hm pewnie juz ktos pytal, ale:
czy zabe (potrzebuje do zabich udek B)) mozna gdzies kupic czy trzeba zlowic?

@down. hmmm, oki, dzieks!

misterio
23.02.2010, 19:19
Gdzies czytalam, ze trzeba pojechac do Francji i isc nad staw, zdaje sie.

A ja ponowie swoje pytanie, bo jest nowa strona i na poprzednia napewno nikt nie zagloda :P
Mam pytanie : czy jest jakas mozliwosc "przeskoczenia" nocy? Tj. jak sim spi, to nawet na najszybszym tempie starznie dlugo to trwa, nie chce mi sie tyle czekac :/

aha, i jescze jedno : jak bylam u kolezanki, to u niej w trakcie tworzenia sima mozna bylo wybierac mu glos, tzn. czy jest niski czy wysoki, u mnie tez jest ten suwak, ale jak przesuwam w jedna czy w druga strone to i tak nic sie nie dzieje i glos jest taki sam oO

Auroella
25.02.2010, 11:23
Jak zarybić jezioro? Kiedy 'przeciągam' rybę na jezioro pokazuje mi się krzyżyk :?

nmin
25.02.2010, 11:35
Auroella, trzeba mieć bodajże 10 sztuk danego rodzaju. Wtedy opcja na jeziorze pojawi się sama ("wpuść ryby do stawu" czy jakoś tak).

Natomiast jeśli grasz z kodami, to przez buydebug możesz umieścić sobie rybki jakie chcesz, nawet zagraniczne, bez posiadania ich wcześniej w plecaku, chociaż nie wiem, czy ten kod nie działa dopiero od WP.

Vanitas
25.02.2010, 13:03
@up: tak, działa dopiero od WP. Przed wpisaniem buydebug należy wpisac testingcheatsenabled true

misterio
25.02.2010, 13:58
Czy da sie jeszce bardziej przyspieszyc noc, zeby tyle nie trwala? Bo nawet na najszybszym tempie trwa u mnie dlugo...

nmin
25.02.2010, 14:07
Nie da się, otoczenie jest duże, Simy chodzą, samochody jeżdżą, to wszystko musi się ładować. Gdybyś miała szybsze tempo czasu, to i tak ze trzy razy w ciągu nocy zawieszałaby Ci się gra.
Już przywykłam i w czasie, gdy nic się z moim Simem nie dzieje, grzebię mu na spokojnie w plecaku albo podglądam Simy na dworze :P

W TS3 na komórkę jest to rozwiązane bardzo fajnie, bo Sim kładzie się do łóżka i automatycznie mija ileś tam godzin i wzrasta mu energia, tyle, że tam nie ma chyba rodzin, są wyłącznie pojedyncze Simy (piszę "chyba", bo nie grałam dużo).

misterio
25.02.2010, 14:58
nie, w miescie tez mieszkaja po dwie osoby w domu :)
Ale dzieki za info :)

Natix
26.02.2010, 09:17
nie, w miescie tez mieszkaja po dwie osoby w domu :)
Ale dzieki za info :)
Dziwne... u mnie się da. Właściwie, to jak przeciągniesz, to poczekaj 2-3 sekundy, głos powinien się odezwać tzn. taki, jaki jest ustawiony. Jeśli dalej nie działa to już nie wiem.
Ja mam pytanie : ile screenów można zrobić maksymalnie? Czy jest w ogóle ograniczenie?

EgyptianCotton
27.02.2010, 19:57
Dlaczego w simsach 3 nigdy nie rodzą się bliźniaki o różnej płci?

Ellie
28.02.2010, 18:11
skad wiesz, ze nigdy, to, ze ci sie nie zdarzylo, to moze byc przypadek, tak samo jak prawie wszystkim rodzili sie tylko chlopcy zanim odkryto moc arbuza!

Krynes
01.03.2010, 18:26
Gdzie znaleźć Owoc Życia i Płonący Owoc?

Chryzantem Złocisty
01.03.2010, 18:35
szukaj nasion obok ratusza,centrum naukowego i w parku.

moje pytanko- jak zamówić nasiona omnirośliny?mój sim ma 10 poziom ogrodnictwa i wykonał już okazję na stekorośliny i hamburgerośliny.trzeba je zamówić przez internet czy jak?

Björk
01.03.2010, 21:56
Przez "szczynkę" pocztową ;)

Chryzantem Złocisty
02.03.2010, 08:00
no właśnie się nie da ;/ dopiero teraz dostał okazję na omnirośliny,po jej zrobieniu będzie mógł je zamawiać :P (ileśtam wyjątkowych steków,nie wiem jak on to zrobi xD )

poza tym wziął mi się sim wczoraj zemerycił.cofałam moim simom dni życia za pomocą znanego błędu ze zmianą ciuchów,ale zapomniałam po przeprowadzce simów.i zrobił mi się staruszek ;/
gdzieś wyczytałam że można testingcheatsenabled true zmienić wiek,więc dawaj kod,shiftem na sima i "wymuś zmianę wieku".to był błąd.po sima przyszła śmierć xD
wyłączyłam szybciutko grę bez zapisywania i ciekawa jestem,w jakim stanie jest ta rodzinka :P może po przeprowadzce zrobił się jakiś zapis gry,nie wiem.

tak to piszę "ku przestrodze" przed kodami :P

Björk
02.03.2010, 09:49
Chryzka - zawsze możesz przenieść na pulpit ostatniego save'a gry a skasować z nazwy folderu, który zostanie dopisek "backup" i wtedy masz PRZEDOSTATNIO zapisywaną grę...

asiak155
04.03.2010, 09:00
Ciekawa jestem czy są może jakieś sposoby żeby przenieść dom z działki na inną działkę, która jest wymiarowo mniejsza, chociaż domek sam w sobie by się zmieścił?

nmin
06.03.2010, 14:58
To pytanie było pewnie sto razy, ale nie mogę znaleźć.

Jest jakiś kod/mod na ponowne wejście do trybu tworzenia Sima? Mam dziecko po rudej, niebieskookiej dziewczynie o jasnej karnacji i jej ciemnoskórym mężu, i to dziecko ma po ojcu jedynie czarne włosy, a powinien być mały, brązowooki mulacik. Nie, żebym przesadnie zwracała uwagę na "rasy" ludzi, ale wygląda to dziwnie :P

Wikki
06.03.2010, 17:34
Jest ;)
NRaas Computer, sama mam go w grze :) Możesz go pobrać tutaj (http://www.modnesimsy.pl/Mod-m-in-na-powrot-sima-do-CASu.html), lub jeśli nie masz tam konta - tutaj (http://www.sendspace.pl/file/65f1275e33ea0cf2515cd1a).
Aby edytować sima w CAS należy kliknąć na komputer -> Master Controller -> Sim -> Advanced ->Edit in CAS, później pojawi się okienko w którym wybierasz jakiego sima chcesz edytować, jeśli jest to aktywny sim kliknij na Active Sim.

Aby mod działał musisz mieć ten (http://www.sendspace.pl/file/fab9d05591048a103e15802) plik w Game -> Bin.

nmin
06.03.2010, 18:42
Dzięki, ten mod brzmi super, ale czy działa z WP i NA? I do którego Bin mam wrzucić ten drugi plik - do podstawy, czy do najnowszego NA?

Wikki
06.03.2010, 18:45
Ja posiadam WP i NA oraz wszystkie aktualizacje i jest ok :)
Plik wrzuć do Bin w NA.

Medżiik
07.03.2010, 14:13
Hey. ;p
Mam pytanie dotyczące instalacji nowych światów. Mam z tym problem. Po ściągnięciu nowego świata instalacja przebiega poprawnie i wszystko jest ok. Ale jak włączam grę i chcę tworzyć rodzinę w nowym świecie to obraz jest nienaturalnie zmodyfikowany i praktycznie nic nie mogę zrobić. Czy plik z nowym światem trzeba wrzucić do jakiegoś podfolderu w Simsach czy wystarczy instalacja.? Proszę o możliwie szybką odpowiedź. ;)
Pozdrawiam. ;D

nmin
07.03.2010, 18:07
Wikki, dzięki, działa bez problemu i już zmieniłam, co trzeba :D

Chyba wyrzucę plik z Mods, żeby na co dzień mnie nie kusił (normalnie gram bez kodów), ale zachowam na pewno na wszelki wypadek, bo to fajny mod :)

kalafjor
11.03.2010, 14:29
Czy można przenieść rodzinę z Sunset do River? Jeśli tak to jak?

Charionette
11.03.2010, 17:55
Tak, musisz w edycji miasta wcisnąć zapisz w bibliotece ;)
Jeśli jednak chcesz aby rodzina była przeniesiona razem z domem to eksmituj/wraz z domem. rodzina zostanie przeniesiona do schowka :D

LaZ4r3k
12.03.2010, 12:04
Mam takie pytanie jak mam radio w np. salonie to jak pójdę do kuchni czy ogródka to już głucho. Czy jest jakiś sposób żeby ta muzyka była słyszalna w całym domu 1, 2 piętro itd.? Nie chodzi mi żeby sim słyszał tylko chodzi o mnie ;)

Searle
12.03.2010, 13:03
Mam takie pytanie jak mam radio w np. salonie to jak pójdę do kuchni czy ogródka to już głucho. Czy jest jakiś sposób żeby ta muzyka była słyszalna w całym domu 1, 2 piętro itd.? Nie chodzi mi żeby sim słyszał tylko chodzi o mnie ;)

Jeśli sim posiada dużo punktów majsterkowania, wtedy może ulepszyć radio czy wieże poprzez opcję: Zamontuj głośniki w całym domu. Może to pomoże?

LaZ4r3k
12.03.2010, 22:47
Tak to daje efekt, ale tylko jeśli chodzi o simów. I tu jest dziwne bo jak słucham powiedzmy stacji POP czy Elektronicznej to słychać w całym domu, a jak własnej stacji to tylko w tym pomieszczeniu gdzie jest sprzęt grający.

Medżiik
14.03.2010, 11:48
Czy ktoś może mi pomóc..?

Björk
14.03.2010, 13:44
Meżik - wystarcza instalacja (przynajmniej jeżeli chodzi o Riverview), bo innych nie próbowałam :)

Medżiik
15.03.2010, 10:21
Björk - Riverview zainstalowałam (nie wiem jakim cudem Oo ) ale co do tych światów tworzonych przez graczy to sytuacja jest niezmienna. Czy to może mieć związek z błędami przy instalacji gry?

nmin
15.03.2010, 16:13
Jest jakiś mod na bara-bara bez uczuć? Przeglądałam sexysims, ale nie widzę, tyle, że mój angielski jest słaby. Zrobiłam sobie dla urozmaicenia dom publiczny dla moich Simów, ale musiałabym za każdym razem robić miłość kodem, a potem się z niej wycofywać, powodując negatywny nastrójnik o stracie przyjaciela :/

malinQaa-
15.03.2010, 18:56
Czy jest jakiś sposób żeby simka urodziła dziewczynkę ? Sposób z jabłkiem czy arbuzem nie pomoże bo mam zaktualizowaną grę do 2,2

nmin
15.03.2010, 19:20
Tak, mod opisany na stronie 279 na dole, masz tam też link do niego. Wiem, że jest w nim między innymi opcja wyboru płci w czasie ciąży, nie sprawdzałam jej, ale ogólnie wszystkie opcje jakich używałam działają, więc ta pewnie też.

malinQaa-
16.03.2010, 14:45
ten mod nie działa z WP a jakieś inne sposoby ?

nmin
16.03.2010, 15:30
Dziwne, bo ja też mam WP. Powinien działać. Zrobiłaś wszystko według opisu (plik w Bin itp)?

malinQaa-
16.03.2010, 18:17
Tego pliku co ma być w bin nie mogę ściągnąć, ale czytałam tez opinie na innych stronach i onui tez pisali ze im na WP nie chodzi

Edit:
udało mi się ściągnąć ten plik, zrobiłam tak jak trzeba, ale to nic nie dało

asiak155
18.03.2010, 15:01
Ciekawa jestem czy ktoś umiałby mi wytłumaczyć dlaczego z tego całego mojego konta na stronie the sims znikły wszystkie punkty? Nigdy nie kupowałam nic z tej strony i w sumie nie miałam zamiaru, ale fakt że nagle wszystko znikło trochę jest irytujący. Nigdy tam nie bo nie mogłam nawet ściągnąć nowego miasteczka. Właśnie poczułam się przez nich oszukana -.-.

Łezka
18.03.2010, 18:26
Asiak... Ja przed sekundą byłem na tej stronie i moje konto "Store" jest takie samo jakie było tzn. nic mi nie ubyło. :) Nie wiem czemu Tobie zniknęły SimPoints, a na pewno nic nie ściągałaś? Może sprawdź... czasami człowiek omylnie spojrzy, a potem...

asiak155
18.03.2010, 18:42
Na pewno nic nie ściągałam. Logowałam się dwa razy, bo uwierzyć nie mogłam. W sumie to pewnie i tak nic bym z nimi nie zrobiła, ale powinnam je mieć.

Ale w sumie mam jeszcze jedno pytanie. Czemu czasami jak ściągnę dodatek do simów potem zainstaluje przez to okienko simowe, wszystko idzie ok, a mimo to on się nie zainstaluje? Miałam tam z paroma rzeczami, które wcześniej chodziły, ale po instalacji od nowa gry przestały.

Łezka
18.03.2010, 18:45
Nie mam pojęcia dlaczego taka sytuacja miała miejsce, ale jest rozwiązanie... napisz do administratorów strony, że coś nie tak z Twoim kontem, bo zniknęły z niego SimPoints.

Hondirenda
20.03.2010, 08:53
Mam tę samą sytuację. Zarejestrowałam sima edycję kolekcjonerską*i wp, a sim points nie ma... Raz mi Riverview chodziło, potem zniknęło, przeinstalowywałam już chyba 5 raz a nadal mi nie chodzi....

Łezka
20.03.2010, 22:35
Uważam, że na pl.thesims3.com jest jakiś problem dotyczący tych SimPoints, bo ja gdy rejestrowałem grę otrzymałem swoje punkty i nadal je mam. Co do Hondirendy... jednemu nie chodzi Riverview drugiemu chodzi... Ta gra ma wiele błędów jednakże i tak ją uwielbiam. Choć mnie też błędy nie ominęły - u mnie niemowlęta i małe dzieci nie mają kontaktu z żadnymi simami - znają ich, ale pasek kontaktu się nie wypełnia. Od dziecka w wieku kiedy idzie do szkoły problem się naprawia.

Charionette
21.03.2010, 14:05
Gdzie można w Riverview znaleźć płonący owoc?

Łezka
21.03.2010, 19:01
Czarionetko... specjalnie dla Ciebie przeszukałem wszystkie parcele w Riverview i nie znalazłem tego krzewu... :( W Sunset Valley to ten krzew miał Gobias Koffi, rodzina Bunch, albo Lada i taki domek niedaleko Zagajnika Jarzębinowego..

Chloé
22.03.2010, 09:44
Jak ożywić ducha by był znów realnym simem? Dotad udało się tylko przywrócenie do postaci ducha sterowalnego. Dzieci też można przywrócić do życia? Nigdzie nie widze ich nagrobków...

Łezka
22.03.2010, 09:48
Z tego co mi wiadomo Bindi duchy "ożywione", czyli te którymi możesz sterować można przywrócić do życia. Jednakże "ożywiony" duch musi zjeść ambrozję, aby stać się znów Simem. Ja mogłem dostarczyć nagrobek dziecka do ośrodka naukowego... skoro dorosły sim może to i dziecko począwszy od wieku dziecka "szkolnego" może zjeść ambrozję przygotowaną przez starszego wiekiem Sima. :) Mam nadzieję, że napisałem w miarę jasno. =D

Chloé
22.03.2010, 09:51
Bardzo jasno :) dzięki.

Łezka
22.03.2010, 09:52
Proszę bardzo Bindi... Sam raz tylko "ożywiłem" ducha, ale nie zamieniałem go w Sima. Ale ten sposób pochodzi z naszego forum i słyszałem, że ktoś go sam dokonał. :)

Charionette
22.03.2010, 16:10
Dziurawcu bardzo ci dziękuję za fatygę :)
Cóż nie przygotuję tortu Anielskiego :(

nmin
22.03.2010, 19:43
Charionette, jeśli bardzo Ci zależy, możesz użyć kodu i kupić krzew w trybie kupowania - ja staram się kodów unikać, ale skoro nie ma innego sposobu?

Tofik
22.03.2010, 20:20
Czemu jak mój sim wchodzi do przekletgo sarkofagu są jakies chmurki a mumiąnie jest a i energia ba zanizoną

tsuuzoku
22.03.2010, 20:54
nie mogę wyświetlić drzewa genealogicznego u żadnego z simów - klikam i puste pole, albo w ogóle nie che wyskoczyć, co zrobić?

Chloé
22.03.2010, 22:49
Miałam tę samą sytuację podczas grania na kodzie (testing...), jeśli z niego korzystasz to uruchom ponownie grę, powinno działać.

tsuuzoku
23.03.2010, 11:25
gram bez kodu, mimo to nie działa.

Meduza
25.03.2010, 09:11
ludzie, mam mały problem .
w sumie, to duży .
Założyłam rodzinę, matka z córką nastolatką .
Córka wyrosła i się wyprowadziła .
Co ja mam teraz zrobić, żeby móc grać nią, a nie jej matką ? ; P
Bo teraz to ona jest aktywną rodziną .

maciborka
25.03.2010, 09:28
Czy istnieje możliwość zmienia stroju codziennego dla ciężarnej simki? ;)
Niektóre stroje wybrane losowo są po prostu okropne..

Meduza
25.03.2010, 09:47
Normalnie wystarczy kliknąć na szafę, lub komodę i wybrać ' zaplanuj strój'
Chociaż nie wiem, czy w przypadku ciężarnej simki to zadziała .

Searle
25.03.2010, 10:53
Meduza wejdź w opcje gry (te trzy kropki) i wymierz Edytuj miasto.
Pojawi Ci się skrzynia rodzin, gdzie prawdopodobnie znajdziesz swoją simkę. Wprowadź ją do jakiegoś domu i wybierz jako aktywną rodzinę.

Meduza
25.03.2010, 12:32
I jeszcze mam takie banalne pytanie..
Jak dodać coś do wyposażenia Simów? ;P
np gitarę?

Chloé
25.03.2010, 13:35
Aby dodać coś do wyposażenia Sima, wystarczy otworzyć plecak i przeciągnać do niego łapką przedmiot (pojawia się ona automatycznie), albo jeszcze łatwiejszy sposób - przesunać ten przedmiot na avatar Sima.

Ubrania ciążowego raczej nie da się zaprojektować.

Mamełe
25.03.2010, 16:06
Aby dodać coś do wyposażenia Sima, wystarczy otworzyć plecak i przeciągnać do niego łapką przedmiot (pojawia się ona automatycznie), albo jeszcze łatwiejszy sposób - przesunać ten przedmiot na avatar Sima.

Ubrania ciążowego raczej nie da się zaprojektować.

Można też przesunąć przedmiot na postać sima (nie avatar) :)

Chloé
25.03.2010, 17:57
Ale na samego Sima czy jego "podobiznę"?
Bo jeśli to drugie to u mnie tego nie ma...

Tofik
25.03.2010, 18:30
Samego sima tego który chodzi

Lullaby
27.03.2010, 16:23
1Co wyrasta z nieznanych nasion z katakumb?
2 Co dają te okienkaz komunikatem jak nasz sim jest w katakumbach np. nad szkieletem unosi się duch.Prosi o pukiel włosów.

rocktechnika
27.03.2010, 16:49
1Co wyrasta z nieznanych nasion z katakumb?
2 Co dają te okienkaz komunikatem jak nasz sim jest w katakumbach np. nad szkieletem unosi się duch.Prosi o pukiel włosów.
Z nasion wyrastają różne rośliny, w zależności, czy jest to nasiono specjalne, wyjątkowe itd.
A te komunikaty zazwyczaj nic nie dają. Czasem tylko, gdy Twój Sim nie jest odważny, po niektórych komunikatach Sim natychmiast wychodzi z katakumb przerażony lub osmalony.

Łezka
27.03.2010, 21:35
Każda roślina jest przynależna do danej grupy, np. krzak kwiatów śmierci wyhodujesz z nasiona specjalnego, tak samo będzie z drzewem pieniężnym. :)

Starlight
31.03.2010, 22:57
Czy można pobierać ze strone pojedyncze dodatki ( z zestawów) a nie cale?

Starly
01.04.2010, 11:03
Można. Wybierz w Store ulepszenia domu, włosy lub ubranie (co akurat Cię interesuje) wybierasz kategorię, klikasz na obiekt i pobierasz pojedyncze rzeczy :) Ale najpierw trzeba się zarejestrować.

Starlight
01.04.2010, 12:05
Nie oto chodziło :)
Są zestawy np. skarb badacza czy coś takiego.
Czy można z nich pobierać pojedyncze obiekty?

Mroczny Pan Skromności
02.04.2010, 13:02
Wiecie może w jaki sposób się wskrzesza (w laboratorium Landgraaba)? Albo jakoś inaczej (żeby nie zaczynał życia od początku tylko od fazy, w której umarł) ;)

Vill
03.04.2010, 23:40
Nie jest to problem z grą, ale z forum na oficjalnej stronie: http://pl.thesims3.com/

Gdy klikam w zakładkę społecznośc -> forum wchodzę na anglojęzyczne forum. Co jest nie tak, do diaska? Co się stało z polskim forum? Jak je znaleźć?

Alisha
04.04.2010, 14:29
Przyjdzie Ci okazja (czesto przez telefon, wiec odbierz! ;)), i musisz zaniesc im nagrobek. Sim nie do konca ozyje - bedzie grywalnym duchem, ale podobno jak dasz takiemu duchowi ambrozje, to ozyje (wiec cwicz gotowanie! [simem, ale... Ty tez mozesz jak chcesz :D]).
Niestety, prawdopodobnie zacznie od fazy w której umarl, ale mozesz uzyc kodów zeby go/ja odmlodzic/postarzec.
Tyle ode mnie, a teraz moje pytanie! ;)

Czy mozna i jesli tak, to jak zmienia sie ubranka i fryzury malym dzieciom, bo okropnie wygladaja kiedy zmieniaja wiek...?
EDIT: I gdzie mozna sciagnac cenzure, szukalam na forum ale wskazalo mi tylko tematy o tym ale nie pisalo dokladnie...

rocktechnika
04.04.2010, 16:19
(...)
Niestety, prawdopodobnie zacznie od fazy w której umarl, ale mozesz uzyc kodów zeby go/ja odmlodzic/postarzec.(...)
Można Sima odmłodnić?! Proszę zdradzić mi tę tajemnicę :)

nmin
04.04.2010, 17:36
Czy mozna i jesli tak, to jak zmienia sie ubranka i fryzury malym dzieciom, bo okropnie wygladaja kiedy zmieniaja wiek...?
I gdzie mozna sciagnac cenzure, szukalam na forum ale wskazalo mi tylko tematy o tym ale nie pisalo dokladnie...1. Same sobie zmieniają, kliknij aktywnym dzieckiem na lustro/komodę.

2. Rozumiem, że chodzi Ci o BRAK cenzury?

Dla NA http://www.modthesims.info/download.php?t=392100
Dla WP http://www.modthesims.info/download.php?t=379117
Dla samej podstawy http://www.modthesims.info/download.php?t=343951

winka23
06.04.2010, 11:37
Mam pytanko: Jak można coś ukraść?? Bo moja simka jest kleptomanką i ma pragnienie coś ukraść, a ja nie wiem jak. I czy u Was pojawiają się złodzieje?? Bo u mnie nigdy.

Kamis
06.04.2010, 11:53
Mam pytanko: Jak można coś ukraść?? Bo moja simka jest kleptomanką i ma pragnienie coś ukraść, a ja nie wiem jak. I czy u Was pojawiają się złodzieje?? Bo u mnie nigdy.

Nie pamiętam, ale to wtedy chyba nikt nie może patrzyć. Musisz kliknąć na podłodze. A co do złodziei to są chyba rzadziej niż w ts2 :P

rocktechnika
06.04.2010, 12:17
Idziesz swoją Simką do sąsiadów. Jak będziesz już w ich domu, to wchodzisz do pokoju, w którym nikogo nie ma (to bardzo ważne!) i klikasz na podłodze. Pojawi się opcja "Zwiń coś". To powinno zaspokoić pragnienie Twojej Simki :)
A co do złodziei w TS3, to chyba jeden mi się zdarzył...

koteccek
06.04.2010, 13:54
Hej, mam taki problem: stworzyłam rodzinę składającą się tylko z jednego faceta, zarobiłam trochę kaski, itd. Później stworzyłam kobietę (czyli zaczęłam nową grę). Myślałam, że tak jak w the sims 2 moje simy będą mogły się spotkać, a tu klapa :/ czy można jakoś połączyć tych dwoje czy to już raczej niemożliwe? Obaj moi simowie są już na szczytach kariery, więc zależało by mi na połączeniu ich :/

Wydaje mi się, ze to mało prawdopodobne, ale może znacie jakiś kod lub hack, który to naprawi? :/

Searle
06.04.2010, 15:49
Jeśli są w tym samym mieście, to niech sim czeka pod simki domem. W końcu się spotkają.

Kamis
06.04.2010, 15:52
Hej, mam taki problem: stworzyłam rodzinę składającą się tylko z jednego faceta, zarobiłam trochę kaski, itd. Później stworzyłam kobietę (czyli zaczęłam nową grę). Myślałam, że tak jak w the sims 2 moje simy będą mogły się spotkać, a tu klapa :/ czy można jakoś połączyć tych dwoje czy to już raczej niemożliwe? Obaj moi simowie są już na szczytach kariery, więc zależało by mi na połączeniu ich :/

Wydaje mi się, ze to mało prawdopodobne, ale może znacie jakiś kod lub hack, który to naprawi? :/

A jak robiłaś tą kobitkę to wzięłaś "Zmień aktywną rodzinę"?

Hondirenda
06.04.2010, 15:55
Czy emerytka może zajść w ciążę?

koteccek
06.04.2010, 17:47
Problem w tym, że jeśli idę pod jej dom to jest napisane po prostu, że nikt w nim nie mieszka :/ tak jakby ona nie istniała w ogóle w otoczeniu tego sima i na odwrót. Nie dałam "zmień aktywną rodzinę" bo nie wiem w ogóle gdzie to się zmienia...

Kamis
06.04.2010, 17:48
Hah, czyli wzięłaś nową grę :<. Chyba nic się nie da zrobić. Jest ta simka w bibliotece, ale nie będzie na szczycie kariery itd. Nie wiem jak Ci pomóc :<.

Searle
06.04.2010, 17:54
Problem w tym, że jeśli idę pod jej dom to jest napisane po prostu, że nikt w nim nie mieszka :/ tak jakby ona nie istniała w ogóle w otoczeniu tego sima i na odwrót. Nie dałam "zmień aktywną rodzinę" bo nie wiem w ogóle gdzie to się zmienia...

Hah, czyli wzięłaś nową grę :<. Chyba nic się nie da zrobić. Jest ta simka w bibliotece, ale nie będzie na szczycie kariery itd. Nie wiem jak Ci pomóc

Też mi się tak zdaje, że są oni w osobnych miastach, skoro jej dom jest pusty.

Nie może

Kamis
06.04.2010, 18:09

Nie może [?], ale Bara - bara może :D [?].

Hondirenda
06.04.2010, 18:22
koteccek:
spróbuj jakoś wyprowadzić tę simkę za pomocą opcji "zapisz rodzinę" w edycji miasta. Gdy zapiszesz włącz swoją drugą grę i wprowadź simkę z paska na dole. Może umiejętności uda się zachować.

Ja natomiast mam jeszcze jedno pytanie:
Da się jakoś*odzyskać sima, który jakiś czas temu zniknął z otoczenia? Wiem, że mogłabym go wprowadzić za pomocą kopii w bibliotecę, która powstała, gdy gościa tworzyłam, ale wtedy jego żona i 6 córek nie będą go nawet rozpoznawały... :( Czy jest jakiś sposób, gdyż zniknął on z miasta i nawet, gdy robię "chcę znać wszystkich" to nie ma go w kontaktach... :(

Kamis
06.04.2010, 18:29
Jak to 'zniknął"? O.o

Hondirenda
06.04.2010, 19:34
Grałam sobie drugą rodzinką, a potem już go nie było. Był 8 członkiem rodziny... Chyba wyprowadził się z miasta, bo nigdzie go nie ma. :(

nmin
06.04.2010, 19:55
Może nie żyje? Dobrze szukałaś? Urna jest malutka, jeśli umarł w domu, mogłaś ją przeoczyć. Możesz też sprawdzić w mauzoleum.

Kamis
07.04.2010, 06:49
Nadal nie rozumiem jak to mógł zniknąć. Grałaś, grałaś rodzinką i tu nagle Ci zioma wcięło? xD

Searle
07.04.2010, 11:15
Simy podczas braku naszej ingerencji wyprowadzają się same z miasta (gdy jest zaznaczona opcja postęp historii).
Już go raczej nie odzyskasz. Trzeba pilnować swoich rodzin.

maciborka
07.04.2010, 14:17
Przepraszam, że znowu powtarzam swoje pytanie, ale odpowiadający chyba mnie źle zrozumieli ;)
W każdym razie, czy znacie jakieś sposoby, żeby zmienić wybrany strój codzienny na inny strój codzienny u ciężarnej simki?
Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Kamis
07.04.2010, 14:19
Simka musi chodzić w stroju codziennym specjalnym dla ciężarnej simki.

Ex0ri0n
07.04.2010, 14:30
1. Jak kupie coś w sklepie spożywczym i chce to wrzucić do lodówki to jak wrzucić to za jednym zamachem a nie pojedyńczo?
2. Gdybym nie dostawał żadnej z podwyżek to która kariera więcej zarobi? Polityczna, Dziennikarska czy kulinarna?
3. Jakie pragnienie daje najwięcej pkt życiowych i ile?

Kamis
07.04.2010, 14:42
1. Jak masz np 5 winogron, to w okienku jest taka malutka ikonka:
http://img64.imageshack.us/img64/5032/omguq.jpg
Otwirasz lodówki i ciągniesz ten trójkącik do lodówki :D.
2. Opcja "Szukaj" jest darmowa i nie gryzie :P. http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52107
3. Nie mam pojęcia.

Mroczny Pan Skromności
07.04.2010, 14:48
a ja mam pytanie
Jak moja simka zachodzi w ciążę to zawsze się rodzą chłopaki (ostatnio to nawet dwóch)! Co zrobić żeby w końcu była dziewczyna?

radzę ci wybierać najłatwiejsze pragnienie a nie dające najwięcej punktów (nie koniecznie najłatwiejsze, ale takie, które na pewno uda ci się spełnić, np. osiągnąć szczyt umiejętności)

Kamis
07.04.2010, 14:51
Tak jak mówiłam - szukanie nie boli...
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11920&highlight=przepis

Mroczny Pan Skromności
07.04.2010, 14:54
Ale to jest sposób w TS2

Ex0ri0n
07.04.2010, 14:57
Jeszcze jedno pytanie
Czy jeśli chodzi o dobry nastrój to chodzi przez cały czas spędzony w pracy czy tylko wejście do pracy(ew. wyjście)

Mroczny Pan Skromności
07.04.2010, 15:02
Soski nie kumam, chodzi o to ze trzeba mieć dobry nastrój w pracy?
Jak o to, to trzeba na cały czas trwania pracy (ważna jest zabawa, chyba że masz cechę pracoholik)

Kamis
07.04.2010, 15:06
Ale to jest sposób w TS2

Aha sorry - mój błąd. Ale poszukaj dokładnie poradniki, coś kiedyś widziałam, że jak się zje 3 arbuzy [?] to chłopiec [?], a jak 3 jabłka [?] to dziewczynka. Coś w tym stylu :D.

Ex0ri0n - Jeżeli chodzi Ci o to, czy podczas pracy, np "Zabawa" spada - to tak, a nawet szybciej chyba, że tak jak mówił chrumek - ma cechę pracoholik.

Chloé
07.04.2010, 15:14
Jedzenie arbuzów - urodzi się dziewczynka, a jabłek to będzie chłopiec. Bliźniaczki lub trojaczki są przy słuchaniu muzyki dla dzieci i oglądaniu kanału dzieciecego.

Do pracy najlepiej iść w dobrym nastroju bo w czasie pracowania trudniej jest poprawić nastój. Oczywiście dobry nastrój w pracy wpływa na awans.
Nie ma pracy bardziej bogatej w punkty życiowe, chyba że jest zgodna z cechami charakteru i celem życiowym - np. wirtuoz u muzyka - wtedy pragnienia są naznaczone takimi refleksami i bardziej punktowane.

Kamis - nie bądź taki zasadnicza, nie u każdego wyszukiwarka działa :P

Kamis
07.04.2010, 15:24
Czas na moje pytanie :D. Czy zaprosił was kiedy kolwiek, jakikolwiek sim na imprezę czy coś? :( Bo mnie nigdy ;(

Searle
07.04.2010, 15:29
Czas na moje pytanie :D. Czy zaprosił was kiedy kolwiek, jakikolwiek sim na imprezę czy coś? :( Bo mnie nigdy ;(

Nie ma takiej opcji, że inne simy nas zapraszają.

Chloé
07.04.2010, 15:30
Nigdy nie dostałam takiego zaproszenia, jedynie okazja dla gitarzysty granie na przyjęciu w biurze.
W OŻ też niby miała być imprezka z pizzą a tak naprawdę żadnej impry nie było.

Mroczny Pan Skromności
07.04.2010, 15:30
te arbuzy to można tak normalnie zjeść, czy trzeba np. w naleśnikach?
I to się kupuje w sklepie?
A z bliźniakami nie ma problemu bo oboje mają wzmożoną płodność ;)

Chloé
07.04.2010, 15:33
Arbuzy normalnie, kupujesz w sklepie lub zrywasz. Wszystkie owoce i warzywa można normalnie wcinać wprost z plecaka. Bardzo przydatne gdzieś w terenie.

Kamis
07.04.2010, 15:40
O jaa xD. Bo gdzieś czytałam, że ktoś może nas [simów] zaprosić na imprezę :<. A jak się robi pogrzeb? :D Tzn ja wiem gdzie się dzwoni itd. Ale jak to tak nie kumam. :P

Chloé
07.04.2010, 15:53
Stypę można urządzić na telefonie ale nie różni sie zbytnio od zwykłego przyjęcia.
A jak, to niewiem, jeszcze nie robiłam stypy. Wgl jestem przeciwna stypom.

Kamis
07.04.2010, 15:55
Ale ta stypa to już jest po umarciu sima? xD

Mroczny Pan Skromności
07.04.2010, 16:01
Raczej tak, bo nikt z Simów nie spodziewa się, że ktoś bliski umrze (co innego my, ja w dwójce nie miałem rodziny, żebym chociaż jednego nie zabił ;))

nmin
07.04.2010, 16:46
W każdym razie, czy znacie jakieś sposoby, żeby zmienić wybrany strój codzienny na inny strój codzienny u ciężarnej simki?Znam jeden, ponowną edycję w CAS, ale ten sposób nie jest idealny. Simka po zmianie ubrania nie ma takiego fajnego, okrągłego brzucha, tylko dużo mniejszy, ale chodzi z wypiętym brzuchem jak każda ciężarna i są wszystkie normalne interakcje z głaskaniem, słuchaniem itp. Edytować można za pomocą modu Nraas Computer, ktoś mi go tutaj polecał. Ja edytowałam Simkę, bo nie miałam ubrań dla ciężarnych nastolatek i chodziła mi sama głowa w butach.

3. Jakie pragnienie daje najwięcej pkt życiowych i ile?Jedno z pragnień dochodzących w WP daje masę punktów, chyba z 60000, jeśli dobrze pamiętam, ale niestety zapomniałam, które konkretnie. Jeśli masz WP, to stwórz sobie testową rodzinę, każdej daj inne pragnienie związane z podróżami i sprawdź ;)

Jak moja simka zachodzi w ciążę to zawsze się rodzą chłopaki (ostatnio to nawet dwóch)! Co zrobić żeby w końcu była dziewczyna?Wydaje mi się, że w tym modzie Nraas jest możliwość wyboru płci dziecka u Simki w ciąży (Girl, Boy, Random). Nie używałam tej opcji, ale ją widziałam. Sposób z arbuzami i jabłkami podobno zniknął po któreś aktualizacji.

Czy jeśli chodzi o dobry nastrój to chodzi przez cały czas spędzony w pracy czy tylko wejście do pracy(ew. wyjście)Liczy się to, co jest w pasku oceny pracy w momencie wyjścia z niej, ale oczywiście nie podniesiesz oceny pracy, pracując ciężko przez ostatnie dziesięć minut, jeśli wcześniej będziesz się kilka godzin obijać.

Ex0ri0n
07.04.2010, 16:52
nmin właśnie o to mi chodziło :P Szkoda że nie mam wp =( A jeśli chodzi o te podstawowe sims 3 największe to widziałem 37000 za życie w luksusie :(

Mroczny Pan Skromności
07.04.2010, 19:08
Nie mam aktualizacji więc sposób z arbuzami powinien działać ;)
ExOriOn - sorki że nie pomogłem ale naprawdę nie rozumiałem o co ci chodzi
nmin - dzięki za radę

kolkanki
07.04.2010, 21:24
jeśli zabawie sie we wskrzeszanie duchów ze cmentarza to jak ich potem odzyskać? chodzi mi o to, że zostawaiam na cmentarzu talerz z ambrozją i jakiś duch go je, zamienia sie w sima i ucieka ze cmentarza. Mozna go jeszcze spotkac czy juz nigdy go nie zobacze.

Chloé
07.04.2010, 23:14
Nie da się wskrzesić ducha z cmentarza a jedynie "ożywionego" w labolatorium po wykonaniu okazji. Duch wtedy dolącza do rodziny - można nim kierować i kazać zjeść ambrozję, wtedy staje się simem. Nigdzie nie ucieknie, chyba że w efekcie postępu historii może się wyprowadzić.

Ex0ri0n
08.04.2010, 14:09
Odpowie ktoś na moje pytanko? Mam zwykłe simsy 3 i chce wiedzieć za co dostaje sie najwięcej pkt życiowych przy dobrze dobranych cechach (i jakich)

Mroczny Pan Skromności
08.04.2010, 14:34
Ja też ponawiam pytanie
Jak się wskrzesza ducha w laboratorium Landgraaba?
Jakąś okazję trzeba wykonać? Jak można doprowadzić do pojawienia się takiej okazji?

asiak155
08.04.2010, 16:21
Po śmierci sima dzwoni telefon z pytaniem czy chcesz go wskrzesić.

kolkanki
08.04.2010, 18:40
Nie da się wskrzesić ducha z cmentarza a jedynie "ożywionego" w labolatorium po wykonaniu okazji. Duch wtedy dolącza do rodziny - można nim kierować i kazać zjeść ambrozję, wtedy staje się simem. Nigdzie nie ucieknie, chyba że w efekcie postępu historii może się wyprowadzić.

trele motele zrob ambrozje i postaw na ziemi na cmentarzu i jak jakis ducjh wezmnie to zobazcysz co sie stanie

Chloé
08.04.2010, 20:59
O, to nie wiedzialam ;p wypróbuję przy najbliższej okazji.
A kontakty z tym duchem znikają gdy zje on ambrozję?

@down: ale co?

Kamis
08.04.2010, 22:21
@up:
Nieprawda ;]

Mroczny Pan Skromności
09.04.2010, 05:48
A trzeba ten nagrobek co wskrzeszam mieć w wyposażeniu żeby zadzwonił?
A jak zrobić ambrozję (wiem tylko że trzeba mieć 10 poziom gotowania)? Chodzi mi przede wszystkim o składniki

asiak155
09.04.2010, 08:19
Z tego co wiem to trzeba ten nagrobek zanieść do laboratorium. Nigdy nie wskrzeszałam simów, bo nie lubię duchów.
Do ambrozji potrzebna jest ryba śmierci, która pływa w nocy na cmentarzu i owoc życia.

Searle
09.04.2010, 09:05
Mi dość często pojawia się okazja wskrzeszenia sima i jeżeli się nie mylę, to w niedługim czasie po śmierci, któregoś z członków mojej simowej rodziny.

Kamis
09.04.2010, 13:20
@UP:
A mi umarło hhohoho! Tyle simuff i ani razu nie zadzwonił :<.

Ex0ri0n
09.04.2010, 13:30
Wszyscy mnie olewają :( Moje pytanie brzmiało
"Mam zwykłe simsy 3 i chce wiedzieć za co dostaje sie najwięcej pkt życiowych przy dobrze dobranych cechach (i jakich) "
Ale teraz mam inne czy daje coś "umiejętność" kolekcjonerstwo? Bo gdy sie wchodzi w "J" to tam jest motylek i pisze kolekcjonerstwo. Robi to coś poza sprawdzaniem kamieni motyli itd.?

Mroczny Pan Skromności
09.04.2010, 13:38
ExOriOn Kolekcjonerstwo to nie umiejętność tylko coś w rodzaju hobby. Po prostu kolekcjonujesz dla zabawy.
asiak155 Nie o to mi chodzi! Pytałem, czy żeby pojawiła się okazja wskrzeszenia Sima, to trzeba mieć jego nagrobek w wyposażeniu
A gdzie znajdę ten owoc życia? Też na cmentarzu?

Kamis
09.04.2010, 13:51
Wszyscy mnie olewają :( Moje pytanie brzmiało
"Mam zwykłe simsy 3 i chce wiedzieć za co dostaje sie najwięcej pkt życiowych przy dobrze dobranych cechach (i jakich) "
Ale teraz mam inne czy daje coś "umiejętność" kolekcjonerstwo? Bo gdy sie wchodzi w "J" to tam jest motylek i pisze kolekcjonerstwo. Robi to coś poza sprawdzaniem kamieni motyli itd.?

Przepraszam was wszystkich ale nie mogę się powstrzymać...
NO *******E, wszyscy Ci mówią żebyś zrobił zioma z dobrymi cechami i zobaczył co daje najwięcej punktów!!! Nie wiesz, jakie to są dobre cechy? Współczuję...

Kamis
09.04.2010, 14:30
Przed sekundą dostałam tą okazję z duchem, chociaż simka nie miała żadnej rodziny :D. I każą mi przynieść szczątki ukochanej osoby, której nie mam :(.

asiak155
09.04.2010, 15:20
Nagrobek może być gdzie chcesz, nie musi być koniecznie w schowku. Owoc życia chyba powinien być koło cmentarza albo koło tego ośrodka naukowego.

Chryzantem Złocisty
09.04.2010, 15:21
żeby simka zaszła w ciążę z duchem,to on musi być umarłym członkiem jej rodziny,czy może rozkochać jakiegoś sima z cmentarza i mieć z nim dziecko?

Mroczny Pan Skromności
09.04.2010, 15:34
Ej, ty, co stoisz na fortepianie, można się całować z duchem i w ogóle wszystkie interakcje są jak u żywej osoby (wiem coś o tym, rozkochałem w sobie ducha, ale z nim zerwałem) i chyba można też mieć dziecko, ale nie jestem w 100% pewny. Możesz zaprosić do siebie ducha zaprosić do przytulania w łóżku i zobaczyć, czy jest opcja "Postaraj się o dziecko"

Kamis
09.04.2010, 18:15
Jak zmienia się suknie ślubne dla simek? I Skąd je wziąć? :P

Mamełe
09.04.2010, 18:37
Jak zmienia się suknie ślubne dla simek? I Skąd je wziąć? :P

Suknie ślubne to ubranie formalne i normalnie je ustawiasz, tam gdzie ubrania tego typu. Wlasciwie kazda sukienke mozesz prrzerobc na slubna, kolorujac ja na bialo, kremowo czy jak tam chcesz.

Kamis
09.04.2010, 20:15
Ubranie formalne? Mam to rozumieć jako wizytowe? :P

Searle
10.04.2010, 09:52
Ubranie formalne? Mam to rozumieć jako wizytowe? :P

Tak, wizytowe :)

brigitte
10.04.2010, 17:48
Czy jest jakaś możliwość usunięcia ciąży? Jakiś kod, może boolprop...? Moja Simka zaszła w ciążę z Gwidonem Ćwirem, przez przypadek - źle kliknęłam... ;)

nmin
10.04.2010, 18:16
Czy jest jakaś możliwość usunięcia ciąży? Jakiś kod, może boolprop...? Moja Simka zaszła w ciążę z Gwidonem Ćwirem, przez przypadek - źle kliknęłam... ;)Mod Nraas, daj maila, to Ci wyślę ;)

Ma masę fajnych opcji, w tym jedną, bez której nie wyobrażam już sobie gry - zmianę aktywnej rodziny przez menu interakcji z Simem, bez konieczności edycji miasta, a co za tym idzie, bez utraty pragnień i wyposażenia.

P.S. U mnie dziecko z Gwidonem miała Bella - sypiała i z Mortim, i z tatusiem, a gdy zaszła w ciążę z tym drugim, wprowadziła się do Ćwirów i wyszła za Mortimera, który myślał, że dziecko jest jego :D

kalafjor
11.04.2010, 09:42
Czy simka może urodzić w domu? Bo jest napisane, że albo mam ją zabrać do szpitala albo zostać w domu (chyba). I ja zostałem w domu, jak przestała stękać to sama automatycznie pojechała do szpitala.

Hondirenda
11.04.2010, 09:57
Może, tylko musisz jej skreślić polecenie "jedź do szpitala", czy jakoś*tak. Wtedy urodzi w domu, a wygląda to o wiele fajniej niż w szpitalu :)

brigitte
11.04.2010, 11:19
Mod Nraas, daj maila, to Ci wyślę ;)

Ma masę fajnych opcji, w tym jedną, bez której nie wyobrażam już sobie gry - zmianę aktywnej rodziny przez menu interakcji z Simem, bez konieczności edycji miasta, a co za tym idzie, bez utraty pragnień i wyposażenia.

P.S. U mnie dziecko z Gwidonem miała Bella - sypiała i z Mortim, i z tatusiem, a gdy zaszła w ciążę z tym drugim, wprowadziła się do Ćwirów i wyszła za Mortimera, który myślał, że dziecko jest jego :D
Dziękuję, ale to już niepotrzebne ;)

Zaryzykowałam i moja Simka urodziła śliczną, uroczą dziewczynkę, a że ciąża przebiegła znakomicie, to mogłam jej wybrać cechy. Bałam się po prostu, ze dziecko będzie podobne do Gwidona :D:D

nmin
11.04.2010, 13:52
To ja mam chyba inny gust, bo Gwidon podoba mi się z rysów twarzy o wiele bardziej, niż taki na przykład Mortimer ;)

Hondirenda
11.04.2010, 17:10
Ja poszukuję sposobu (nie ważne czy mod, czy hack, czy kod) na edycję drzewa genealogicznego. Coś w rodzaju SimPe, albo insimenatora. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś znał taki sposób.

bzdura1
14.04.2010, 17:55
co się dzieje mojej simce? czemu błyszczy?
http://img687.imageshack.us/img687/5536/simg.jpg (http://img687.imageshack.us/i/simg.jpg/) http://img687.imageshack.us/img687/6323/sim2.jpg (http://img687.imageshack.us/i/sim2.jpg/)

Ilona
14.04.2010, 18:00
tak sie dzieje,jak wykupi sie nagrode piekny widok

nmin
14.04.2010, 19:49
Mnie te gwiazdki irytują, jest jakiś mod na wyłączenie ich? Moje Simki też błyszczą, a lubię tę nagrodę i nie chcę z niej rezygnować :/

Alisha
15.04.2010, 16:37
@up: Poszukaj na modthesims, pewnie maja mody na to ;)

OK, zdradze tajemnice odmlodzenia. :D
Wpisujesz kod TestingCheatsEnabled true a potem BuyDebug i mozesz kupic drzewko z owocami zycia i przy okazji omni-rosline (i wiele innych obiektów, ale do tego nie potrzebnych).
Nawet bez umiejetnosci ogrodnictwa owoce urosna, bo drzewko jest kupione w formie dojrzalego. Potem karmisz omni-rosline owocami zycia a nastepnie, jak sie rozmnoza, to po prostu karmisz nimi sima! :)

anuss3211
16.04.2010, 15:06
jak zrobić ślub Simów?
gdy moji simowie byli zaręczeni to nie było na telefonie "przyjęcie weselne" czy coś takiego tylko normalne, a kiedy zrobiłam to normalne, to niedało się dać zaproponuj małżeństwo czy coś.

Hondirenda
16.04.2010, 17:07
Nawet w interakcjach romantycznych? Tam powinno być "weź ślub"... Ja mam podobny błąd, tylko simka nie może zostać dziewczyną jednego gościa... A szkoda...

Searle
16.04.2010, 17:11
Gdy pojawia się panel przyjęcia to możesz wybrać, jakie przyjęcie chcesz wyprawić. Dodatkowo możesz wybrać rodzaj stroju, jaki mają ubrać goście i godzinę rozpoczęcia przyjęcia.

vanesska
16.04.2010, 23:18
hej. jakis czas temu pewna aktualizacja oniemozliwila pobieranie dodatkow ze store i ladowanie ich do gry. czy jest juz nowa ktora to naprawila? ja niemoge zainstalowac zadnej aktualizacji. wyswietla mi sie ze program launcher przestal dzialac.. co robic?

Searle
17.04.2010, 08:23
vanesska, tu masz opisane co trzeba robić, by mieć dodatki w grze bez użycia launchera:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55400

vanesska
17.04.2010, 15:00
no niewiem.. kiedys cos robilam z ddatkami wedlug jakiegos poradnika i fakt ze mialam dodatki ale tez i niebieskie parcele.. nie jestem dobra w tych plikach, rozszerzeniach itd. a niechce sobie rozwalic calej gry..

czarnapuma
17.04.2010, 19:08
Dlaczego jak daje na kamień - "szlifuj" to on mi znika? myslałam ze będą one coraz ładniejsze

Chloé
17.04.2010, 23:14
Na oszlifowany kamień trzeba poczekać do następnego dnia aż przyjdzie pocztą, a jeśli listonosz ci ich w ogóle nie przynosi to masz jakiś błąd, być może spowodowany modem/hackiem (ktoś tu już kiedyś pisał o tym błędzie).

nmin
18.04.2010, 11:22
Mam kilka pytań o szkołę i dzieci/nastolatków...

1. Co będzie, jeśli dzieci wcale nie będą chodziły do szkoły? Czy dziecko może zabrać opieka społeczna?
2. Co, jeśli w otoczeniu szkoły nie będzie wcale? Czy wtedy konsekwencje za niechodzenie będą takie same, jak gdyby była?
3. W WP dochodzi możliwość określenia kategorii parceli publicznej - jeśli jest tam możliwość określenia, że to szkoła (nie wiem, czy jest, bo pytam bez włączania gry), to czy można zbudować szkołę o takim wyglądzie, jak się chce, czy musi być koniecznie ten wielki kolos z SV i River?

Pytam o to wszystko, bo chodzi mi po głowie zrobienie otoczenia w stylu średniowiecznym, jakiś zamek, ciuchy z dawnej epoki, ludzie utrzymujący się z tego, co sami wyhodują i złowią... Tyle, że ta szkoła nie daje mi spokoju, nie wiem, jak to obejść :P

I czy są jakieś parcele publiczne, bez których otoczenie nie będzie funkcjonowało, czy mogę nie wstawić żadnej? Wiem, że bez niektórych ominą mnie opcje okazji i innych, ale na tym mi w tym konkretnym przypadku nie zależy, pytam, czy otoczenie będzie działało bez np. ratusza ;)

Mroczny Pan Skromności
18.04.2010, 15:38
To może spróbuj w ogóle nie wstawiać szkoły. Nie wiem,czy się da, bo nie mam narzędzia do tworzenia świata, ale mi się wydaje, że można. Aha, jak już byś zrobił to średniowieczne miasto, to byłbym zainteresowany (ale tak żeby już było w formacie world, żebym nie musiał instalować), więc może wrzuć to potem na jakąś darmową stronę.
chrumek

bzdura1
18.04.2010, 18:09
nie mogę wejść do żadnej parceli publicznej, robić zakupów, ani odwiedzać innych simów, mimo że wszystko jest zaznaczone jako dostępne. nie mam żadnych dodatków z neta, płytki też oryginalne... odkąd sim wrócił z wakacji tak się zaczeło. wcześniej też jeździł, ale grało. co to może być?
http://img379.imageshack.us/img379/8682/48852437.jpg (http://img379.imageshack.us/i/48852437.jpg/) http://img691.imageshack.us/img691/3743/21395701.jpg (http://img691.imageshack.us/i/21395701.jpg/)

aha jeszcze dodam, że niezależnym simom też się wejść nie udaje i pojawia się en obrazek niedostępne

epletre
18.04.2010, 22:49
a możesz powiedzieć co jest w tej chmurce? Bo na twoich screenach mało widać. Dziwne to jakieś...

Starlight
20.04.2010, 15:31
Simy lepiej chodzą na 7 i Vista niż na XP?
Gram na laptopie na Xp i muszę chwilę (3-5sec) czekać aż się załaduję fryzury i ubrania.
Natomiast na Viscie tego problemu nie ma , To normalne na Xp?
Czy mam coś z laptopem?

nmin
20.04.2010, 15:43
Ja gram na laptopie z Vistą, komputer spełnia wymagania i gra śmiga (mimo dodatków z neta i sporo Store), ale mnie też muli tryb tworzenia rodziny, więc chyba nie ma reguły.

Tyle, że wolno ładuje się wszystko w tym trybie - fryzury, ubrania, przełączanie między rodzajami ubrań, a o ładowaniu tekstur w tworzeniu stylu nawet nie wspominam :/

Starlight
20.04.2010, 15:47
Mi na Viście też śmiga, tylko na XP ten problem jest.

Łezka
22.04.2010, 20:48
Ja mam to samo... w sumie podczas zmieniania tekstur, fryzur i ubrań musi chwilę poczekać zanim przeskoczy na nowy styl, ale co dziwne to kiedy moja Simka schudła to na panelu Simów po lewo nie zmienił jej się wygląd twarzy... :)

bzdura1
29.04.2010, 13:19
po powrocie z wakacji nie działają mi miejsca publiczne w mieście. jak chcę zrobić zakupy czy wybrać się do spa ;) to sim dojeżdża na miejsce, ale nie może wejść. pojawia się wtedy ta ikonka, że brak przejścia, obcym simom też się to pokazuje. co jest grane? aha i jak dzieciaki są w szkole to tak około godziny 10.oo magicznym sposobem wydostają się z niej i pojawiają przed. muszę cofać ich z powrotem, a oni dalej swoje. simy ma oryginalne, nic z neta nie ściągam, może jest na to jakaś łatka?

Łezka
30.04.2010, 09:56
Bzdura1, a sprawdzałaś w innej rodzinie? czy tam również dzieją się takie rzeczy? Bo jeśli tak to oznacza, że możesz mieć w komputerze jakieś wirusy kolidujące z pracą gry. Wtedy należy przeskanować cały system programem antywirusowym, a najlepiej również przeskanować komputer programem, który wykrywa programy szpiegujące. :)
Edit: Jak wyjdą wirusy to najlepiej je naprawić, a kiedy nie będzie można to najlepiej usunąć. :)

maciborka
01.05.2010, 13:36
Szukałam, ale nie znalazłam pytania, więc postanowiłam je tu napisać.
Zarejestrowałam się na modthesims. com i mam problem, bo nie wiem czy zapisać ten mod na dysku (i co dalej robić? ) czy otworzyć za pomocą jakiegoś programu?
I jeszcze jedno, czy mody psują grę lub powodują, że się zacina?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

nmin
01.05.2010, 13:52
Pliki pobierasz i zapisujesz na dysku, następnie wypakowujesz je z formatu .zip lub .rar, żeby powstał format .package, no i dalej postępujesz według tej instrukcji:

http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=53532

MTS to bardzo popularna strona, większość plików ma tam komentarze tych, którzy je pobrali, oczywiście po angielsku - przejrzyj je, jeśli nie zobaczysz negatywnych, mówiących o problemach z grą, to śmiało pobieraj. Ja mam parę modów z tej strony i żaden nie sprawia problemów.

kalafjor
02.05.2010, 09:15
Gdzieś na forum znalazłem zdjęcie gdzie ktoś pokazał który dom w Riverview jest nawiedzony przez duchy i pisał, że tam są nagrobki, a u mnie nie ma tych nagrobków więc który to jest dom?

Łezka
02.05.2010, 10:17
Podróże z tego co mi wiadomo to w Riverview tylko rodzina Jarosz ma nagrobki na swojej posesji, ale czy jest on nawiedzony? Chyba tak, bo nagrobków jest 3 lub 4. Sprawdź dom Jaroszów - on przypomina willę Ćwirór i stoi na wzgórzu. :)

nmin
02.05.2010, 11:47
W Riverview jest jeszcze facet, który przechowuje w domu urnę swojego guru muzycznego - taki młody, bogaty muzyk w wielkim domu z basenem, zapomniałam nazwiska, grałam nim kiedyś. No, ale jeden duch to trochę mało, żeby to właśnie ten dom uważać za nawiedzony.

kalafjor
02.05.2010, 15:08
Ok dzięki. Ale mam kolejne pytanie, a raczej problem. Już drugi raz jak klikam simką na szafe i wybieram zaplanuj strój to po wybraniu katgorii gra się zawiesza i musze restartować komputer. Wiecie czym to może być spowodowane?

Balbinaxdd
02.05.2010, 17:07
Moje pytanie to: co mam zrobić jeśli mi przed włączeniem gry pisze, że nie ma miejsca na dysku. Sprawdzałam we właściwościach dysku e (bo tam mam grę) i jest jeszcze bardzo dużo miejsca. To samo na innych dyskach. Czy może chodzic o dysk cd i dvd bo tam mam zapełniony

Charionette
02.05.2010, 21:17
Gdzie zapisują się dodatki instalowane "małpką"?
Zainstalowałam fryzury, ale nie ma ich w grze a sama gra jest bardzo spowolniona.

Kamis
03.05.2010, 21:02
Więc tak.
Co zrobić, żeby dziecko [nie chodzi mi tutaj o wiek szkolny, ani o niemowlaka tylko o tego bobasa, co jest jak się dopiero co urodzi] się ekhem... 'wysiusiało' ? Bo klikam na ten 'mini kibelek' i nic nie ma :< Tfu, nawet kliknąć na niego się nie da :< Ten dzieciak tylko w gacie leje. Nie da się inaczej ?

Rainbow
03.05.2010, 22:11
Kamis-niestety takie małe dzieci sikają tylko w pieluchę ;)

Mroczny Pan Skromności
06.05.2010, 06:01
Balbinaxdd - według mnie chodzi o dysk c. Pewnie zainstalowałaś za dużo dodatków z neta, dlatego pojawia się komunikat (mi się pojawił nawet jak zrobiłem dużo zdjęć). Sposobem jest usunięcie kilku zbędnych rzeczy, może chociaż zdjęcia lub video (możesz je przecież przenieść na inny dysk).
PS. Dysk CD to nie twardy dysk, to po prostu płyty w napędzie, tam zawsze będzie pełno

Łezka
06.05.2010, 17:53
Balbinaxdd - w tej sprawie chodzi o dysk c, który jest dyskiem systemowym, więc na nim nie można instalować czy mieć wielu rzeczy, bowiem tam znajdują się zapisy, bazy antywirusowe itd. jest to dysk gdzie musi być miejsce. :)

brigitte
09.05.2010, 17:06
czy jest jakis mod ktory edytuje drzewo genealogiczne? stworzylam sobie meza, zone i dziecko, ale zapomnialam zaznaczyc, ze to jest ich dziecko... bardzo prosze o pomoc, nie chce tworzyc tej rodziny jeszcze raz, dosc dobrze rozwinelam umiejetenosci... :(

Kamis
23.05.2010, 18:04
Totalnie nie wiedziałam gdzie to napisać. Jeżeli w złym temacie - przepraszam. A więc tak: ściągnęłam skin z peggy zone jako plik packges [nie wiem jak to się pisze :P] i wpakowałam tam gdzie trzeba, i nie wiem gdzie mam go znaleźć :|

Łezka
24.05.2010, 20:17
Mam pytanie...
Moja Simka Madison przyjaźni się z Terri Wan i kiedyś pojawiła się opcja "dziel się sekretami kuchennymi", skorzystałem bo wiem, że Simka pozna jakiś nowy przepis od drugiej Simki, aż tu nagle poznała przepis na bulion rybny. Teraz moje pytanie: Gdzie znajdę przepis do kupienia na tą potrawę? Bo kupując wiele przepisów nigdy go nie widziałem... czy może jest to przepis z jakiegoś otoczenia wakacyjnego?

Chryzantem Złocisty
24.05.2010, 20:20
bulion rybny to potrawa z Francji.w księgarni w Champs Les Sims (czy jakoś tak) możesz kupić ten przepis.

mój problem - chcę usunąć podstawkę The Sims 3,ale nigdzie nie ma deinstalatora!
Ani w Panelu Sterowania,ani w folderach gry,specjalny program do usuwania rzeczy nie znajduje Simsów,a są zainstalowane,bo w Menu Start jest zakładka Electronic Arts -> The Sims 3.

co mam robić?

@down - ależ proszę bardzo :P

Łezka
24.05.2010, 20:27
Aha to bardzo dziękuję za rzetelną wypowiedź. :)

Ilona
25.05.2010, 00:20
bulion rybny to potrawa z Francji.w księgarni w Champs Les Sims (czy jakoś tak) możesz kupić ten przepis.

mój problem - chcę usunąć podstawkę The Sims 3,ale nigdzie nie ma deinstalatora!
Ani w Panelu Sterowania,ani w folderach gry,specjalny program do usuwania rzeczy nie znajduje Simsów,a są zainstalowane,bo w Menu Start jest zakładka Electronic Arts -> The Sims 3.

co mam robić?

@down - ależ proszę bardzo :P

a spróbuj w rejestrze poszukać pliki gry lub odinstaluj tym programem http://www.programosy.pl/program,absolute-uninstaller.html

jekyll
28.05.2010, 17:06
Mój Sim spełnij swoje życiowe pragnienie. Mogę wybrać mu teraz inne? Jak?

nmin
28.05.2010, 17:21
Nie można wybrać nowego, próbowałam nawet przez powrót do CAS i nic to nie dało, było nowe, ale ze statusem spełnionego...

kalafjor
29.05.2010, 12:55
Gram od premiery, a nigdy nie widziałem protestu przed ratuszem. Wie ktoś co jest tym spowodowane?

Meliona
29.05.2010, 13:06
Seth: Nie wiem. Mój sim jest muzykiem i spotkał się raz z protestem. Może stwórz sima polityka to zobaczysz jakiś protest?

jekyll
30.05.2010, 12:52
Mój Sim także jest muzykiem. Daje koncerty, ale strasznie mało na nich zarabia. I w ogóle to jak zrobić, aby był jakiś bilbord z nim, czy przechodzień poprosi o autograf O.o? Na tym filmiku co się gra włącza, to jest takie coś.

asiak155
30.05.2010, 13:38
Żeby sim rozdawał autografy musisz kliknąć na budynku, w którym pracuje na opcje "rozpocznij sesje rozdawania autografów" (coś w tym stylu). Co do bilbordów to nie ma możliwości, żeby sim się na nich znalazł.

Łezka
30.05.2010, 17:59
Ponadto Uuq. sesja rozdawania autografów jest możliwa tylko raz w tygodniu, więc lepiej trochę się postarać, aby frekwencja rozdanych była spora, bo po sesji dostajesz pieniądze za autografy oraz od miejsca, które reklamowałeś rozdając autografy. Mój Sim Ellis Johnson rozdawał przy Stadionie i dostał od Stadionu 3 200 simoleonów, a od "odbiorców" około 4 000 simoleonów.

jekyll
30.05.2010, 18:18
Właśnie doszedłem do tego. Trzeba było nacisnąć `wygaśnięcie sesji...` czy coś na W xd.
I mało osób przychodzi po autograf :/.
Da się to jakąś zmienić?

Łezka
30.05.2010, 18:24
Zależy gdzie zbierałeś... ja zbierałem przed Stadionem i cały czas przybywali nowi "chętni"... miałem ręce pełne roboty, aby nikogo nie pominąć. Zacząłem zbierać o 18, a skończyłem o 22 ...

Wielebny
12.06.2010, 12:36
Ma ktoś może informacje kiedy pojawi się nowa wersja Create a world [Stwórz świat] kompatybilna z najnowszą wersje The sims 3 ?

Paka
13.06.2010, 14:34
Ja właśnie mam pytanie w sprawie tych aktualizacji
Czy jeśli teraz kupie TS3 w np. empiku, to będę miał na tej płycie najnowsze aktualizacje, które wyszły?

Kinkarus
17.06.2010, 21:16
Co do autografów zawsze ustawiam się przed teatrem i zawsze mam całe tłumy simów którzy tak piszczą, klaszczą że aż muszę wyciszyc grę :P

Viperius
19.06.2010, 11:30
Witam! Otóż martwi mnie pewna kwestia. Chciałbym zainstalować mod na magię w TS3, któryś z tych:http://www.modthesims.info/download.php?t=395910
http://www.modthesims.info/download.php?t=394684

Jednakże, wiele się słyszy o tym, że mody psują grę, lepiej używać kodów itp. Kodów w sumie używam tylko na kasę, więc nie jest źle, stąd moje pytanie, czy w/w mody mogą zniszczyć/uszkodzić grę?

jekyll
19.06.2010, 12:36
Mam powazne pytanko.
Gdzie na komputerze zapisują się domy i inne parcele, aby można je było potem wstawić gdzieś do pobrania?

Vanitas
19.06.2010, 13:36
Uuq. - nie jestem pewny, ale chyba w Moje doumenty>Electronic arts>The Sims 3>Exports

Viperius - mody mogą psuć grę, ale nie muszą. Czasami jeśli nie masz wymaganej wersji gry czy dodatku mogą powodować błąd podczas włączania gry :).

brigitte
19.06.2010, 13:44
czy jest jakiś kod na powiększenie rozmiarów parceli?
kupiłam sobie ładny dom, ale niestety parcela jest tak mała, że nie mam gdzie postawić miejsca parkingowego :p a dom zajmuje całość (z tyłu jest jeszcze ogródek).

jekyll
19.06.2010, 14:06
To chyba nie to, bo ten folder jest pusty,,
A wiesz może, jak to zrobić w TS2?

rocktechnika
19.06.2010, 17:29
Jak ustawić mebel, by stał pod innym kątem niż 45st?
Jest to pokazane tu:
http://img149.imageshack.us/img149/7994/mts2tvrdesigns1105561th.jpg (http://img149.imageshack.us/i/mts2tvrdesigns1105561th.jpg/)

Kamis
19.06.2010, 17:44
[b][i]Jak ustawić mebel, by stał pod innym kątem niż 45st?

Klikasz 'Alt' i obracasz mebel ;)

rocktechnika
19.06.2010, 18:03
Klikasz 'Alt' i obracasz mebel ;)
To jest takie proste?!
Dzięki bardzo :)

Yuuneki
21.06.2010, 10:28
Witam.

W The Sims 3 gram od wczoraj i odnośnie samej gry mam nurtujące mnie pytanie - czy w tej grze jest w ogóle album na zdjęcia? Zawsze lubiłam robić zdjęcia moim Simom i tworzyć historię, czy jest jakaś możliwość, aby coś takiego się pojawiło?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Arkia
21.06.2010, 21:48
Yuuneki - nie ma takiej możliwości zrobienia albumu. Wiem, bo sama to uwielbiałam w dwójce. Co do obracania mebla z Alt'em... Jaaa! Ale super! Siostra sprawdziła teraz i to jest zajefajne! Roktechnika - dzięki za takie pytanie, Kamis - dzięki za odpowiedź.

To zrewolucjonizuje mój system budowania!! Buachachacha! <zabójczy chichot zagłady> xD

Kamis
21.06.2010, 21:57
rocktechnika, Arkia nie ma sprawy :D

A co do albumu to wiem, szkoda że nie ma :(
Ale możecie wejść w .../Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3/Screenshots i sobie przejrzeć :)

Arkia
21.06.2010, 22:02
Dobrze, wkurzam się za przekręcanie mojego nicku, a sama to innym robię... Cóż, zaraz poprawię. A fotki można przejrzeć też przy wchodzeniu do simsów, wystarczy w tym menu wybrać opcję "Do wysłania" czy jakoś tak, i tam będą i filmy, i fotki.

lithium
25.06.2010, 21:55
glupie pytanie, ale nigdy tego nie robilam: sciagnelam gotowa simke, zainstalowalam przez launchera i pytanie: gdzie mam jej szukac w grze zeby nia grac?

Łezka
25.06.2010, 22:09
Poszukaj jej w "skrzyni rodzin"... Musisz przejść do edycji miasta... Tam zapewne będzie Twoja Simka. :)

Kamis
25.06.2010, 23:04
U mnie to są one [ściągane simy] w trybie tworzenia rodzin. W 'gotowych simach'.

lithium
25.06.2010, 23:20
okk dzieki wam bardzo, jutro jak pogram to poszukam;p

Fatumka
27.06.2010, 13:42
ja chciałabym wiedzieć, jak spełnić marzenie mojego sima... Mam małżeństwo i oni mają 6 dzieci, więc jest ich w domu w sumie 8... I simka już nie może zajść w ciążę, bo pisze, że za dużo jest osób w domu... A simowi się zachciało mieć w sumie 10 dzieci... Jak to zrobić? Wyrzucić kilkoro dzieci z domu czy co? XD

Noemi
27.06.2010, 17:31
@up : Wyprowadź dorosłe dzieci z domu.

Znacie jakiś hak na to, aby nastolatki mogły się związać z dorosłymi ?

shan
27.06.2010, 17:53
Było już pełno podobnych tematów. Zajrzyj tutaj (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=54548&highlight=nastolatka+ci%B1%BFy)

Noemi
28.06.2010, 14:23
nie chciałam zakładać osobnego tematu, a więc ...
simy nie mogą rozmawiać ani wykonywać innych czynności z innymi simami ;<
czy to może być spowodowane ściągnięciem z internetu jakiegoś wadliwego dodatku ?

shan
28.06.2010, 16:17
Być może tak. A czasami nie aktualizowałaś gry???

Vanitas
28.06.2010, 18:12
A czasami nie aktualizowałaś gry???

Wątpię aby aktualizacja była temu winna. Spróbuj zaprosić telefoniczne gości do domu lub zaproś na jakąś parcelę publiczną. Winne mogą być także hacki mające coś wspólnego z kontaktami czy innymi interakcjami wobec simów (np. hack 'Give' interakction z mts'a). Najlepiej wywal folder z plikami *.package na pulpit i wtedy uruchom grę. Jak się naprawi to wina dodatków z neta, jeśli nie trzeba poszukać innego rozwiązania.

Noemi
28.06.2010, 19:54
oki, wywaliłam hack na ciążę u nastolatek i jest git ^^
dzięki.

Coccinelle
29.06.2010, 10:27
Siemka :)
Moje pytanie jest takie: Czy i jak można grać Simami typu Bella Kawaler, Gwidon Ćwir itp. itd.
Wiem, że pytanie jest banalne, ale znudziła mi się gra stworzoną przeze mnie Simką xD

EDIT:
Zapomniałam jeszcze o czymś :P
Chodzi mi o księgę talentów. Gdy ją wypakowałam do folderu "Packages" i włączyłam grę wszystko było ok, ale gdy ją kupiłam dosłownie nic nie można było z nią zrobić :( (brak interakcji) Aaa moja wersja gry to 1.2.7

Noemi
29.06.2010, 10:49
oczywiście, że można grać simami stworzonymi przez maxis.

Coccinelle
29.06.2010, 11:11
Ok...ale jak?....

Kinkarus
29.06.2010, 14:51
Na początku gry możesz wybrac którą rodziną chcesz grac.

Łezka
29.06.2010, 17:25
~.Angie.~ Jeśli grasz teraz jakąś rodziną i chcesz rozpocząć grę tą maxisową, np. Kawaler to klikasz na panelu w lewym dolnym rogu na "Edytuj miasto" i następnie wybierasz również w tym panelu "Zmień aktywną rodzinę". Wówczas jesteś jakby "bez rodziny", bo sama decydujesz, do której wchodzisz. :)

Charionette
29.06.2010, 18:09
Nie bardzo wiem, gdzie mam to zamieścić, ale może tutaj :)
A więc, mam zainstalowane TS3 Kariera, czy mogę teraz normalnie zainstalować Wymarzone Podróże?

Vanitas
29.06.2010, 18:10
Charionette - chyba nic nie stoi na drodze :)

Łezka
29.06.2010, 19:23
Czarionetko, ależ oczywiście, że tak. ;) Przecież to byłoby niedorzeczne, gdyby nie można było najpierw instalować Kariery, a potem WP... :)

Charionette
29.06.2010, 22:15
Dziękuję :)
Upewniam się tylko, żeby nie było problemów przy instalacji :D

Coccinelle
30.06.2010, 10:52
~.Angie.~ Jeśli grasz teraz jakąś rodziną i chcesz rozpocząć grę tą maxisową, np. Kawaler to klikasz na panelu w lewym dolnym rogu na "Edytuj miasto" i następnie wybierasz również w tym panelu "Zmień aktywną rodzinę". Wówczas jesteś jakby "bez rodziny", bo sama decydujesz, do której wchodzisz. :)

Dzięki wielkie :)

A co do "Księgi talentu" ma ktoś jakąś koncepcję xD