Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi
Strony :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
magda_kaulitz
11.06.2009, 18:48
Kiedy można uprawiać jogging??
Mam pytanie, czy można zrobić tak, żeby się tylko starzała aktywna rodzina, a nie cała okolica? Jeżeli nie za pomocą opcji to może jakiegoś kodu? Z góry dzięki ;)
I tak poza tym, czy u kogoś działają przyspieszenia czasu?
magda_kaulitz - jogging to bieg z punktu A do punktu B możesz biegać kiedy chcesz.
Nindë - przyspieszenie działa tylko że jest "wolne". O ile się nie mylę to można wyłączyć Postęp historii wtedy sąsiedzi nie będą mogli brać ślubów, starzeć się, awansować itp.
Keramzyt
11.06.2009, 19:56
supertempo działa aż do odwołania, a aktualnej akcji tylko do końca jednej akcji :D
Mam pytanie, czy można zrobić tak, żeby się tylko starzała aktywna rodzina, a nie cała okolica? Jeżeli nie za pomocą opcji to może jakiegoś kodu? Z góry dzięki ;)
Można wyłączyć w opcjach postęp historii, ale prawie nikomu to nie działa i nawet jak się wyłączy to i tak się każdy starzeje:(
Keramzyt
11.06.2009, 20:32
A ja mam pytanie:
Gram rodziną od ok. 30 simowych dni, nikt (poza 1 osoba) nie umiera, a tu dziś...
Gram sobie w parku simem na gitarze (za napiwki, ofk :P), simka pisze powieść, a jej córka maluje. Nagle śmierć. Potem druga i trzecia. "Przypadek, zbieg okoliczności..." - myślę. Ale nie... czwarta, piąta, szósta, ..., dziesiąta! Z jakiego powodu jest ta MASOWA RZEŹ? :(
Można wyłączyć w opcjach postęp historii, ale prawie nikomu to nie działa i nawet jak się wyłączy to i tak się każdy starzeje:(
Bo to nie dotyczy starzenia tylko właśnie tych ślubów, dzieci itp. Simy dbaja o swoje potrzeby, starzeja się nawet jesli ta opcja jest wyłączona. Żeby się simy nie starzały, to trzeba wyłączyc tę opcję wyżej
A wie ktoś, czy dodatki ze store spowalniają grę, tak samo, jak zwykłe dodatki z neta np. do dwójki ?
Nie(znaczy...u mnie nie spowialniają :>) Dodatki ze store są robione przez EA więc muszą prawidlowo działć z grą
Między 15 a .. ups.. 22(?) udaj się na stadion.
Jedna z opcji to właśnie ~"daj koncert"
Możesz także w kinoteatrze(tam gdzie jest praca muzyka xDD)
Moe simy są w sobie zauroczeni. Nie posiadają cechy "Unikaj zobowiązań", mieszkają razem, rozmawiają, flirtują i robią bara-bara, a mimo tego nie ma interakcji zaręczyny, o ślubie już nie wspominając. Dodam, ze simka ma 5 poziom charyzmy.
Hmm.. "stwórz odpowiednią chwilę"?
Spróbuj udać się ze swoim wybrankiem w jakieś przytulne miejsce publiczne. Gdy już dotrzecie na miejsce przeprowadź ponownie rozmowę (pamiętaj aby szukać opcji poza kategorią rozmów: "Specjalne" ;-) ).
Przeczytałam już wszystkie książki z nutkami a i tak pisze że mam 76% wszystkich kompozycji. Co jeszcze mam zrobic?
Moe simy są w sobie zauroczeni. Nie posiadają cechy "Unikaj zobowiązań", mieszkają razem, rozmawiają, flirtują i robią bara-bara, a mimo tego nie ma interakcji zaręczyny, o ślubie już nie wspominając. Dodam, ze simka ma 5 poziom charyzmy.
daj jednemu cechę -romantyk,a drugiemu -rodzinny,u mnie w grze to działa
Przeczytałam już wszystkie książki z nutkami a i tak pisze że mam 76% wszystkich kompozycji. Co jeszcze mam zrobic?
Odpisałem Ci w temacie "The Sims 3?" więc zajrzyj, nie chce mi się drugi raz pisać ;)
Miksztain
12.06.2009, 08:01
To ja wracam do pytania czy słyszeliście coś żeby wyszło Sims 3 - Historie z życia wzięte albo coś w tym stylu ?
UsBuzzer
12.06.2009, 08:07
To ja wracam do pytania czy słyszeliście coś żeby wyszło Sims 3 - Historie z życia wzięte albo coś w tym stylu ?
Nie, na razie nie było o tym żadnych informacji. Na gry.interia.pl czytałem kiedyś jednak artykuł o czymś w stylu The Sims 3 Online. Ale był to chyba 1 kwietnia... A szkoda :P.
Chciałam zapytać osoby grające na najwyższych detalach jaką mają kartę graficzną i ogólnie cały sprzęt...
ou, to mnie xdd
ale nie wiem jaki mam sprzet ;PP
Chantelle
12.06.2009, 08:38
Jak działa Ambrozja?
Chciałem się zapytać czy młodzi dorośli mogą mieć dzieci i wziąć ślub, bo w simsach 2 tak nie było aha i do dorosłych to samo
Tomaszwinn
12.06.2009, 09:24
u mnie mlody dorosly czeka na dziecko :D
czyli mozna miec
a mam pytanie
jak sprawdzic wiek sasiadki?
bo mam mlodego doroslego co wyszedl za prawie staruszka :/
Chciałam zapytać osoby grające na najwyższych detalach jaką mają kartę graficzną i ogólnie cały sprzęt...
To do mnie
Microsoft Windows Vista Home Basic Edition, 32-bit (Build 6000)
2 processors running - Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2330 @ 1.60GHz
CPU Speed-1.60 GHz Performance Rated at 3.59 GHz
Ram-2.0 GB
ATI Mobility Radeon HD 2400 (ATI Radeon Graphics Processor (0x94C9)
Nie wiem co to znaczy ^^
Irbis to ja już sam nie wiem, na jakiej to zasadzie działa. Napisałem na podstawie własnych obserwacji i tylko tak jak napisałem mi się zdarzało, więc już sam nie wiem :) Teraz gram na nowej "planszy" i mam już 3 rodziny i nie znikają :P
Skoro u Ciebie to podziałało, to Ja też tak zrobię. Zacznę grać na nowej "planszy" i zobaczymy :D
Chciałem się zapytać czy młodzi dorośli mogą mieć dzieci i wziąć ślub, bo w simsach 2 tak nie było aha i do dorosłych to samo
Tak, młodzi dorośli i dorośli mogą brać ślub i rozmnażać się (kolejność dowolna) :P
bugmenot
12.06.2009, 10:25
co mam zrobić abym mógł zapytać simke o stały związek?
czy to że ona jest moim szefem ma na to wpływ?
UsBuzzer
12.06.2009, 10:35
Intel Core 2 Duo E7400 2,80GHz, dwurdzeniowy
ATI Radeon HD4850
4GB RAM
:P.
lukas300
12.06.2009, 10:40
Czy w trójce można stworzyć własny zespół muzyczny?
A ja mam pytanko...Jeśli takie było ro sorry ale nie chciała w całym tym dziale mi się szukać ;p
Jak zrobic samemu Piknik ?
Bo jak np. idę do tego jakby "Parku" koło Ratusza, to musze czeka aż jakiś inny Sim rozłoży :(
claudia_o
12.06.2009, 11:33
Nie jestem pewna, ale chyba w trybie kupowania jest kosz piknikowy.
Musisz najpier kupić specjalny kosz piknikowy w trypie kupowania. Potem włóż go do wyposażenia sima i będąc w parku kliknij rozłóż (czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie).
Mam pytanie o kwiat smierci. Czy ta roślina na cmentarzu rośnie tylko raz? Bo mój sim zerwał i teraz roślina jest martwa i oprócz oglądania nie da się z nią nic robić. Kosiarz mi jeszcze jej nie zabrał i narazie nie chce próbować, czy po odebraniu roślina odżyje.
Angelka_96
12.06.2009, 12:10
Ja też mam małe pytanko:
Nie mam jeszcze the sims 3 więc chciałam się dowiedzieć czy można tam zakładać swój własny biznes?
Jeśli było takie pytanie to sory...
Jak działa Ambrozja?
Z tego,co słyszałam,ambrozja to odpowiednik dwójkowego Eliksiru życia,a spożycie jej resetuje/cofa wszystkie dni w danej grupie wiekowej :) Przepis na nią jest jednak okropnie skomplikowany.
-Procesor: Pentium (R) Dual-Core
E5200 @ 2,50GHz
2.50 GHz,2.00 GB RAM
-Karta:ATI Radeon AD 3800 Series
I gra śmiga :)
Ja też mam małe pytanko:
Nie mam jeszcze the sims 3 więc chciałam się dowiedzieć czy można tam zakładać swój własny biznes?
Jeśli było takie pytanie to sory...
Z tego,co wiem,niestety nie.Można tylko wykupywać udziały (zostać wspólnikiem) różnych instytucji,np. Stadionu,Ośrodka Naukowego,Księgarni,Spożywczaka czy jakiejś restauracji.
MysiaPysia19971
12.06.2009, 13:04
Małe i krótkie pytanka ;)
-Czy są cztery pory roku (bo jak narazie gram to jest cały czas wiosna)???
-Czy są zwierzaki typu kot i pies???
MysiaPysia19971
12.06.2009, 13:13
Szkoda...:(
Barbie345
12.06.2009, 13:46
Mam problem i liczę, że ktoś z Was mi pomoże. Otóż, moja simka podnosi ręce do góry (a wygląda to tak : http://img191.imageshack.us/i/beznazwy2kopia.jpg/ ) i nie może nic robić. Cały czas stoi bez ruchu. Wiecie może jak przerwać ten proces? Za odpowiedzi będę bardo wdzięczna.
jestem fajny
12.06.2009, 14:50
Dlaczego u mnie nie widać ceni na trawnikach i płytkach chodnika i ulicach? Cienie widzę tylko w parku na tych posadzkach, podjazdach i tarasach? W ustawieniach już chyba wszystko kombinowałem, ale być może coś przeoczyłem. Help?
mam pytanie odnosnie samej gry
Mam dorosłego Sima i dorosła pania Sim chciałbym połaczyc ich węzłem małzeńskim ale nie moge nie wiem dlaczego...(Mam juz dwoje dzieci)
Angelka_96
12.06.2009, 15:54
To ja znowu zapytam się tak z ciekawości....
1: Czy w sims 3 dostaje się lub można wysłać do kogoś (np: do znajomego) Jakiś list?
2: Czy doszły jakieś nowe umiejętności czy są rakie same jak w the Sims 2?
Chantelle
12.06.2009, 16:02
1.nie
2.raczej nie
jestem fajny
12.06.2009, 16:03
dlaczego jak ustawiłem sobie cienie, to nie pojawiają się ona na trawniku ale tylko na posadzkach na zewnątrz?
Więc tak.
1. Robię nową gre, robię sobie dziewczynę, gram nią. Robię sobie następną nową gre i robię przystojnego faceta żeby potem się z nią ożenił. Czemu, nie ma go, tylko jest tak jakby w oddzielnej grze. Jak zrobić, żebym zrobiła dziewczynę i faceta w oddzielnych domach, potem żeby mogli się zapoznać powiedzmy przez sąsiedztwo?
Wampirencja
12.06.2009, 16:47
Czy doszły nowe umiejętności:
- zamiast "kreatywność" masz oddzielnie malowanie i oddzielnie grę na gitarze
- ogrodnictwo - nie ma "odznak", a jest to normalna umiejętność na punkty
- pisanie - nowość, też było to podciagnięte pod "kreatywność" w dwójce
- wędkarstwo - jak z ogrodnictwem
no i simy jeżdżą rowerami, ale to pewnie nie dotyczy pytania ;p
Do dziennika umiejętności sport wlicza się bieganie truchtem ^.^ I jeśli jest włączona opcja "bez potu", to radzę wszędzie biegać truchtem, bo to potem daje większy sukces w karierze.
Tylko jedno:
1. Robie dziewczyne, gram sobie nia. Potem oddzielnie robie faceta. Chcę żeby byli sąsiadami, daje ich do domów obok, ale nie ma tak. Jestem dziwczyną, podchodze do domu tam gdzie powinnien byc ten chlopak a go nie ma. Bo tu jest tak ze tu sie bierze oddzielnie 'nowe gry'. Da się zrobić zeby byli sasiadami, a potem flirtowali itd.?
Które miasto fajniejsze Sunset czy River?
Keramzyt
12.06.2009, 18:16
A ja mam pare pytanek (niekoniecznie łatwych :P)
+ Kiedy będzie jakiś dodatek..?
+ Czemu duchy u mnie w domu tylko siedzą i oglądają TV?
+ Czemu mój sim lubi grać nocą na cmentarzu na gitarze? ;)
+ Czemu TS3 jest zrobiona tak "na odwal się" :(?
Noo...? :D
Ale pytania !:O Postaram się podjąć wyzwanie :)
1. Jeszcze nic nie wiadomo, chodzą pogłoski, że nie będzie dodatków, wszystko będzie tylko w EA Store, ale osobiście w to wątpię.
2. Może lubią? ;) Duchy robią różne rzeczy, oglądają TV, straszą, wcielają się w różne obiekty i rozmawiają... U Ciebie widocznie upodobały sobie TV :D
3. Bo jeździsz na cmentarz, a zapewne twój sim ma już parę punktów gry na gitarze, więc lubi na niej grać, wyjmuje ją gra tam gdzie stoi. Mój sim też tak robi.
4. Zależy co masz na myśli. Ja myślę, że ma błędy jak każda gra, ale nie jest zrobiona na odwal się. Po prostu to podstawka. Przyzwyczajeni do TS2 mamy wrażenie, że TS3 jest uboższa :)
Madelaine
12.06.2009, 18:21
Które miasto fajniejsze Sunset czy River?
Moim zdaniem Sunset lecz Riverview też niczego sobie ;)
Mnie też zdecydowanie bardziej podoba się Sunset Valley. Ma swój niepowtarzalny klimacik. Gram na przemian w obu otoczeniach więc zdążyłam je porównać i zdecydować, że Sunset jest fajniejsze, choć Riverview także jest całkiem ładne.
Keramzyt
12.06.2009, 20:14
Sunset wymiata :D
Riverview jest fajne, ale ta "wieś" dość mocno przypomina połączenie ogromnego miasta z małą wioską...
Dla mnie riverview jest...nudne!Dobrze że jest za darmo.Sunset jest bardziej rozwinięte i więcej się dzieje
Tomaszwinn
12.06.2009, 20:48
jak sprawdzic wiek sasiada?
Jak odzyskać kwiat śmierci? Jest on jednorazowego użytku, po zerwaniu roślina obumiera:( Moja simka zerwała go i miała w swoim wyposażeniu aby go zasadzić w ogródku zgodnie z pragnieniem wyhodowania dzikiej rośliny, chciała potem zrobić ambrozję, lecz niestety zmarła nagle i niespodziewanie gdy grałam inną rodzinką. Teraz w całym Sunset Valley nie ma szans na zrobiebie ambrozji...:(
Mógłby ktoś wrzucić screen nowego otoczenia?
Tylko jedno:
1. Robie dziewczyne, gram sobie nia. Potem oddzielnie robie faceta. Chcę żeby byli sąsiadami, daje ich do domów obok, ale nie ma tak. Jestem dziwczyną, podchodze do domu tam gdzie powinnien byc ten chlopak a go nie ma. Bo tu jest tak ze tu sie bierze oddzielnie 'nowe gry'. Da się zrobić zeby byli sasiadami, a potem flirtowali itd.?
Nie dajesz 'nowej gry' przy tworzeniu sima, tylko 'edytuj miasto', wtedy będziesz mieć w jednym otoczeniu wszystkich swoich simów, a jak zechcesz grać innym to przełączasz aktywną rodzinę i gotowe.
UsBuzzer
12.06.2009, 22:09
Screeny z Riverview dla Bindi ;): http://thesims.pl/index.php?mod=articles&cat=ts3&art=galeria_riverview
W ogóle bardzo dużo screenów pojawiło się ostatnio u nas, tuż pod waszym nosem ;D.
poziomka007
13.06.2009, 09:34
Jak zaprosić kogoś na nocowanie u siebie? Moja simka (dziecko) ma taką zachciankę ;D
Wie ktoś .? :)
u mnie Simy z modthesims nie chcą się zainstalowac, plik jest SIM i nie mam programu, aby je odczytać, o co chodzi?
zamieszczałam już w innym temacie, ale nikt się nie kwapi, aby odpowiedzieć ;D
Robisz folder "Mods" w głównym katalogu gry i tam to wklejasz.
Fenty_Fun
13.06.2009, 09:52
Hej, od dłuższego czasu czytam forum, dziś postanowiłam coś napisać. Zamówiłam simsy na allegro (jeszcze czekam) i przygotowuje się psychicznie do gry ;pp
Mam kilka pytań, mam nadzieję, że ktoś życzliwy odpowie:
1.Jak to jest z wiekiem? Wchodząc w temat 'Przedstawiamy naszych simów' <czy jakoś tak> każdy pisze np. młody dorosły, 180 dni. O co w tym dokładnie chodzi?
2. Czy nie widać żadnej parceli publicznej?! Straszny krok w tył od strony twórców. Przecież nawet w podstawie 2 widac było wnętrze sklepów z ciuchami.
3.Czy grafika naprawdę jest taka kiepska?
4.Po co te całe misje? I co to dokładnie jest? ;)
5.Czy naprawdę tak trudno się z kimś związać albo dostać awans w pracy?
6.Jak to w ogóle z pracą jest? Podobno można się zatrudnić w szpitalu, spożywczaku itp., ale czy jest też możliwość pracy tak jak w 2? Wyszukiwanie w kompie, apotem Sim sobie jeździ..bla bla bla.
7.Próbował ktoś zrobić karierę gwiazdy? Na jakimś filmiku na YT widziałam jak jakies nastolatki piszczały na widok jakiegoś kolesia, on rozdawał autografy i był na billboardach.
8.Czy Sims3 warte jest ceny? Dałam 107 z przesyłką XD
No to chyba wszystko ;p
weroniqa
13.06.2009, 10:55
Jak zaprosisz sima do siebie i dasz opcje "czy chcesz zostac dluzej?" to go wtedy zapraszasz xD <bynajmniej u mnie tak jest>
Wie ktoś .? :)
Nie wiem czy dobrze mówię, ale podchodzisz do tej osoby, którą chcesz zaprosić. (jeśli nie jest u Ciebie w domu - ) Klikasz na nią i powinno być "Zaproś do siebie", a potem jak będzie u Ciebie w domu, gadasz z nią, bierzesz cały czas przyjazne itp., to potem powinno się pojawić: "Zaproponuj zostanie na noc" (coś podobnego). To tyle. :)
Czy tak jak w S2, każda rodzina którą stworzymy ma na starcie tyle samo kasy bez względu na ilość jej członków?
Chantelle
13.06.2009, 11:39
Jak masz jednego sima dostajesz chyba 16 000,a z każdym kolejnym o 1000 więcej.
aluminium.
13.06.2009, 11:48
czy na 512 MB RAM pójdzie mi 3, bo wiem, że min. to 1 GB RAM. Pociągnie mi grę czy nie?
Proszę o szybką odpowiedź, bo jutro mam kupić 3.
Edit. gdzie sprawdzić jaką mam kartę graficzną?
Jak zdjąć cenzure?
pobierz np. stad-instrukcja po polsku
http://ssanie.pl/the-sims-3-brak-cenzury-t25458.html
UsBuzzer
13.06.2009, 13:29
czy na 512 MB RAM pójdzie mi 3, bo wiem, że min. to 1 GB RAM. Pociągnie mi grę czy nie?
Proszę o szybką odpowiedź, bo jutro mam kupić 3.
Edit. gdzie sprawdzić jaką mam kartę graficzną?
Kartę graficzną sprawdzisz we właściwościach Mojego Komputera. Potem przechodzisz na zakładkę "Sprzęt" i klikasz w "Menadżer urządzeń". Rozwijasz "Kart graficzne" i masz :D. Tak przynajmniej w XP'eku, jeśli masz Vistę to napisz ;P.
To, czy pójdzie zależy od karty graficznej. Jeśli obsługuje ona pixel shader 2.0 to ruszy, ale na tych 512MB RAMu będzie cieżko ;P. Dokup 1-gigową kostkę, koszt około 50 zł ;).
aluminium.
13.06.2009, 13:47
UsBuzzer- mam XP. Karta graficzna to Radeon 9550 i jeszcze jakiś Radeon 9550 Se...coś tam. To jak będzie mi 3 chodzić?
PS. i tak po dłuuugich ustaleniach z rodzicami będę miała kupiony RAM 2 Giga i ogólnie "powiększyć" kompa.
Twoja karta graficzna obsługuje pixel Shader 2.0, więc karty zmieniać nie musisz, ale dokup ten RAM to gra powinna chodzić nieco płynniej.
Nie pójdzie Ci gdyż masz za słabą kartę graficzną minimum to 9600.
Zerknij tu :
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50948&page=7
Sun_rise
13.06.2009, 14:11
Do czego służy kwiat śmierci?
aluminium.
13.06.2009, 14:16
Ilusion. kupiłam gazetę "komputer Świat Gry" o Simsach 3 i były wymienione karty graficzne między innymi Radeon 9xx0. Więc moja pasuje :)
Searle- jeszcze w tym tygodniu daje komputer aby mi zwiększyli wszystko pod 3 między innymi RAM. Czy po tym będę musiała od nowa instalować system i coś z kartą robić?
magda_kaulitz
13.06.2009, 14:22
Jak wezwać magika na przyjęcie??
aluminium.
13.06.2009, 14:25
Z tego co czytałam to telefon->usługi->magik
Edit. kosztuje on 400 Simonelonów czy coś takiego.
Mam taki problem wczoraj zaistalowalem sims 3 a i plytke normalnie mi pokazywalo a dzis wlozylem zaczolo mi cos trzec w napedzie i nie pokazywalo plytki pojechalem jom wymienic i nadal nic nie wiem o co chodzi a pisze tu bo nie wiem jak zrobic nowy wontek i sory za bledy spiesze sie bo te simsy to na urodziny kuzyna i nie wiem czy bedzie on mial tak samo czy nie wiec prosze o odpowiedz jak najszybciej najlepiej to na e-maila
[email protected]
UsBuzzer
13.06.2009, 14:55
A z tą wymienioną płytą działo się to samo? Jeśli tak to wina napędu i jeśli chcesz dać kuzynowi na urodziny, to nie wkładaj wcześniej do swojego komputera :D.
Heh ;d Używany prezent xdd
Ale tak jak napisano powyżej wina napędu.
Zobacz, czy u Kuzyna zadziała ;]
darkizze
13.06.2009, 15:14
Jak zasiać nasiona, które znalazłem gdzieś tam?
Ogólnie - jak zasiać cokolwiek, albowiem nie mogę znaleźć panelu ogrodnictwa <-- gdzie on się znajduje?
po prostu w wyposażenie, klikasz na to nasiono i zasadź, ew. zasadź wiele jeśli masz ich więcej.
UsBuzzer
13.06.2009, 15:18
Wejdź do wyposażenia, kliknij na nasiono i wybierz "Zasadź". Potem musisz wybrać, gdzie to zasiać i sim podejdzie, i wszystko zrobi. Tak przynajmniej było u mnie, ale nie pamiętam skąd miałem nasiona ;D.
Edit: Koleżanka wyżej mnie uprzedziła ^^.
A ja mam pytanko...
Da się wskrzesić Sima ? ;)
UsBuzzer
13.06.2009, 15:30
Jak xD?
...
Właśnie ?
Bo Mortimera bym chciała xdd
(Chwila nie uwagi, i biedaczek z głodu umarł i Bella teraz cały czas na cmentarzu ;d)
Archiantaro
13.06.2009, 15:37
Zapewne to pytanie już padło i bardzo za to przepraszam :)
ale czy ktoś spotkał się w grze z kosmitami?
Bo będzie mi brakować tych porwań :P
darkizze
13.06.2009, 15:44
Musicie wykonać ambrozję - przepis na nią jest w księgarni za 12000 simoleonów, a do wykonania potrzebny jest kwiat życia, który musi urosnąć po zasianiu przez nas samych - albowiem jego nasiono trzeba samemu odszukać.
PYTANIE KOLEJNE: Gdzie kupuje się nasiona? Broń Boże, nie mówcie mi, że można tylko szukać...
a ja cos slyszalam, ze zaniesc szczatki do instytutu jakiegostam xd
Dzięki za pomoc ;]
A żeby te szczątki zanieśc, to trzeba by było nagrobek, w co wątpie ;d
A co do Twojego pytania, to nawet się nie zastanawiałam.W Markecie nie ma ?
darkizze
13.06.2009, 15:49
Właśnie nie.
http://img199.imageshack.us/img199/9067/olivv.png
o patrzcie! XD
rasmusek99
13.06.2009, 16:01
Nie wiem czy o to chodzi, ale można kupić w spożywczym owoce i warzywa i je posadzić. To tak jakbyś miał nasiona.
Elijko, męczyłam się z wycięciem nastrójników mojej simeczce Olivii Doom całe 48 sekund!
wie ktoś, skąd się wie (kartoflana kartoflanka) jakie składniki np. na gulasz warzywny? ;O
(to jest maslo maslane, a nie kartoflana kartoflanka ;p)
no chyba potrzebne sa warzywa, no nie? to logiczne
a ja mam inne nastrojniki O_o chyba XD
przepisy są w spożywczym oraz kliknij na umiejętności i obok paska jest książka,wejdź w nią ,myszą w dol i tez są przepisy na potrawy,które już Twój sim zna
misstwiggy
13.06.2009, 16:26
Witam . : )
Przejrzałam chyba z połowę tego wątku , ale potem stwierdziłam , że jest tego za dużo i nie wiem czy to pytania się pojawiły , ale bardzo mnie one nurtują -
- Czy komuś porwali już sima kosmici i czy taka opcja jest w ogóle dostępna ( mój Sim patrzył przez teleskop niestety nic się nie wydarzyło )
- Czy jest opcja żeby mężczyźni mogli zajść w ciążę ? ( ale to wtedy tylko dzięki kosmitom xD )
- Czy komuś też chodziły duchy po okolicy ? oO ( Zaznaczam , że mieszkałam daleko od cmentarza i nie miałam urn ani nagrobków na terenie parceli ) Byłam w szoku jak zobaczyłam taką żółtą , świecącą postać ducha . O_O
- Czy ktoś adoptował już dzieci ? Czy są one tak samo brzydkie i mają kretyńskie imiona jak te w dwójce ? ( Chce adoptowac ale boję się , że znowu wyskoczy mi jakiś brzydal )
Ktoś wcześniej wspominał o tym , że nie może wziąć ślubu . To chyba błąd gry , ale u mojego Sima ( nie był ani rodzinny ani nie był romantykiem ) pojawiła się opcja zawrzyj związek partnerski , niestety potem zniknęła ( dosłownie po aru dobrych interakcjach ! ) i teraz nie mam sposobu jak zrobić , żeby oni byli razem : < Yh .
jest cos takiego jak wrodzona niechec do siebie? oO
bylo tak
moj koles gadal z babka (tzn podrywal ja, ale nvm) i nagle pojawil sie facet, robil dziwne gesty (miotal sie ze zlosci) a nad jego glowa pojawila sie twarz owej babki w przekreslonym kolku. po kliknieciu na niego nie bylo opcji "przywitanie", za to byly od razu "uznaj za arcywroga" i "walcz", chociaz moj kolo widzial go 1 raz
aha, z ta babka byli na razie znajomymi, nic ich nie laczylo
wiec o co chodzilo? to dlatego, ze ten drugi nie lubial tej, ktora moj chcial poderwac? XD
czy simka moze miec kilku chlopakow i na odwrot?
psychickid
13.06.2009, 16:47
na pewno może być zakochana w kilku simach 'zauroczona'. o to ci chodzi, tak?
nie wiem, bo ma w pragnieniu zyciowym 'byc dziewczyna 10 roznych simow'
no to chyba musisz 'zaliczyć' czyli chodzisz, zrywasz, chodzisz, zywasz, ale nie jestem pewna
cassant, tak więc chodzi właśnie o to, żeby być zauroczonym w kliku.
Ludzie te pytania, gdzie się co kupuje są męczące, cały czas ktoś je zadaje, zamiast poszukać w grze, przecież sklepy są w centrum!!! :D Chyba nikogo nie zaboli, żeby zobaczyć, czy nasionka są w sklepie lub jakieś inne rzeczy... ;)
A jeśli chodzi o wskrzeszanie i instytut naukowy, to należy mieć w wyposażeniu nagrobek sima, którego chce się wskrzesić, zanieść do instytutu naukowego a tam go przywrócą do życia, ale jako ducha tylko.
Yhym.. Możesz mieć nawet rodziny poligyniczne.
Mąż mojej simki ma dwie żony ( _ _ )
Mu - co ty gadasz? Jak to możliwe, chyba se jaja robisz :rolleyes:
Ups..
Choć ma dwie rodziny, to ożenił się tylko z moją simką.
Szczwany lis xD
http://img3.imageshack.us/img3/7184/ts32009061318241218.th.png (http://img3.imageshack.us/my.php?image=ts32009061318241218.png) http://img389.imageshack.us/img389/225/ts32009061318241584.th.png (http://img389.imageshack.us/my.php?image=ts32009061318241584.png)
Przyjrzyj się nazwiskom :P
Jest taka mozliwosc, zeby sim siedzial przy stole na sofie? Jak postawilem stol blisko sofy (zeby zobaczyc czy usiadzie na sofie i zje posilek na stole) mial chmurke, ze nie moze wejsc oO Nadal tego nie poprawili?
ultraviolence
13.06.2009, 18:01
czy simka moze miec kilku chlopakow i na odwrot?
Mnie wydaje się, że chodzi o coś innego, tzn. Twoja simka musi najpierw związać się z simem X (nie poprzez małżeństwo, a stałą sympatię), a za parę dni zerwać. Przy ikonce sima X, pojawi się napis: "były chłopak". I myślę, że chodzi właśnie o to, aby mieć takich dziesięciu...
UsBuzzer
13.06.2009, 18:14
@'Mu: jakie masz cechy, żeby pragnieniem życiowym mogło być "Zostać gwiazdą rocka" (z obrazka wynika, że to to xD)?
ultraviolence
13.06.2009, 18:26
@'Mu: jakie masz cechy, żeby pragnieniem życiowym mogło być "Zostać gwiazdą rocka" (z obrazka wynika, że to to xD)?
Moja simka ma: wygadana, flirciara, świetnie całuje, wirtuoz i artystka. Też jest gwiazdą rocka :)
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał (szczerze mówiąc, za dużo stron do przeglądnięcia), ale chciałabym wiedzieć, jak wygląda wejście do panelu tworzenia rodzin i cały ten cykl.
Sun_rise
13.06.2009, 18:58
Mam pytanie, jeżeli jest się np. gwiazdą rock'a to simy rozpoznają cię przez to,że jest się osobą znaną, czy nie różnisz się niczym od pozostałych przypadkowych simów?
Moja simka ma: wygadana, flirciara, świetnie całuje, wirtuoz i artystka. Też jest gwiazdą rocka :)
Zefir House: Szalony, Śmiałek, Romantyk, Wygadany, Przyjacielski.
Czyżby tylko wygadani simowie mogli nimi zostać?
UsBuzzer
13.06.2009, 19:54
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał (szczerze mówiąc, za dużo stron do przeglądnięcia), ale chciałabym wiedzieć, jak wygląda wejście do panelu tworzenia rodzin i cały ten cykl.
Żeby wejść do panelu tworzenia rodziny musisz rozpocząć nową grę, albo zrobić to podczas edycji miasta. Czeka nas chwilka (dosłownie :P) ładowania. Podczas niego widzimy kółko na środku ekranu, w nim kryształek a w prawym dolnym rogu ikonę tak jakby cieni kilku simów. A jak wygląda samo tworzenie rodziny ;)? Zapraszam do galerii (http://thesims.pl/index.php?mod=articles&cat=ts3&art=galeria_ttr) i do filmików: tu (http://www.youtube.com/watch?v=W_2bfHj8Vk4) i tu (http://www.youtube.com/watch?v=7T_bEl6AfG0). Dorzucę jeszcze fragment recenzji:
"Tutaj mogę powiedzieć po prostu, że tryb tworzenia rodziny to najlepsza część gry, hit, fenomen... Multum opcji (nawet w porównaniu z nie tak starą "dwójką") no i dość ciekawe rozmieszczenie interfejsu. Nasz sim może być teraz czerwony, zielony, blady, "opalony"... Może być gruby, chudy, umięśniony, a to wszystko regulujemy specjalnymi suwakami. Modyfikacja włosów sima również zrobiła ogromny krok w przód. Teraz nie tylko wybieramy jeden z dostępnych kolorów włosów, ale wybieramy kolor z nieograniczonej palety kolorów, robimy pasemka, malujemy odrosty i końcówki włosów. Po prostu fenomenalne :). Modyfikacja twarzy jest bardzo zbliżona do TS2, choć i tu zaszły drobne zmiany. Kolejnym ważnym elementem tego etapu jest ubiór naszego sima. Teraz wybieramy tak naprawdę tylko krój, a każdy element bluzki/sukienki/spodni etc. kolorujemy podobnie jak włosy - z szerokiej palety kolorów, ale także przeróżnych tekstur. Do każdego stroju wybieramy też buty i dodatki (okulary, biżuterię...). Ostatnim krokiem jest wybranie pięciu cech naszego sima i wybranie mu celu życiowego (który generuje się po wybraniu tych cech, i który jest z nimi powiązany). W zależności od tego, jakie cechy wybierzemy naszemu simowi, odblokujemy specjalne opcje i interakcje w życiu podopiecznego. I tak na przykład simka z cechą "Dobra" będzie mogła przeznaczyć sumę pieniężną dla potrzebujących, a "Sportowiec" przebiec pół miasta truchtem."
To i jeszcze więcej możecie znaleźć na stronie głównej: na www.TheSims.pl :).
Podczas gry w innym domu umarla simka i teraz straszy a nie ma jej grobu. Chciałbym wynieśc ja na cmentarz, ale nie wiem jak :/
UsBuzzer
13.06.2009, 20:03
Podczas gry w innym domu umarla simka i teraz straszy a nie ma jej grobu. Chciałbym wynieśc ja na cmentarz, ale nie wiem jak :/
Jak się pojawi, to śledź ją cały czas. Jak będzie znikać, to ona wraca do swojego grobu. Po prostu zobacz, gdzie ulatuje taka zielona mgła ;P. Tak mi się przynajmniej wydaje, że jest. Jeśli jednak nie, to poszukaj w wyposażeniach innych simów.
Dziękuję UsBuzzer za wyczerpującą odpowiedź. :)
A jak się nakłada tekstury? ;>
Jak się pojawi, to śledź ją cały czas. Jak będzie znikać, to ona wraca do swojego grobu. Po prostu zobacz, gdzie ulatuje taka zielona mgła ;P. Tak mi się przynajmniej wydaje, że jest. Jeśli jednak nie, to poszukaj w wyposażeniach innych simów.
Wsiąkla wpo prostu w podłogę :/ W wyposażeniu domowników nie ma :(
UsBuzzer
13.06.2009, 20:09
Dziękuję UsBuzzer za wyczerpującą odpowiedź. :)
A jak się nakłada tekstury? ;>
Nazywa to się tworzeniem stylu i można do tego przejść poprzez dwukrotne kliknięcie na części ubrania lub na kliknięciu specjalnej ikonki. Wtedy panel po lewej znika, a pojawia nam się nowy panel z prawej strony ekranu. Pierwsza część to właśnie tekstury. Mamy dość długą listę z wyborem rodzaju, np. Skóra i futro, Dywany itp. :D. Gdy wybierzemy, to pojawiają nam się tekstury. Wybieramy sobie jedną i w kolejnej części ustalamy jej kolor. Możemy skorzystać z kilkunastu gotowych kolorów, przejść do koła kolorów (dosłownie każdy kolor możemy uzyskać) lub przejść do wpisywania kodu hexami (taki do html'a :P). Czasami tekstury są kilkuwarstwowe i poza tym głównym kolorem, można zmieniać również te kolejne. Dodatkowo ubranie może być kilkuwarstwowe, ale tu też możemy wszystko dowolnie zmieniać. Po prostu super :D.
Wsiąkla wpo prostu w podłogę :/ W wyposażeniu domowników nie ma :(
No to nie mam pojęcia :/. Przeprowadź rodzinę xD.
Fenty_Fun
13.06.2009, 20:27
Hej, od dłuższego czasu czytam forum, dziś postanowiłam coś napisać. Zamówiłam simsy na allegro (jeszcze czekam) i przygotowuje się psychicznie do gry ;pp
Mam kilka pytań, mam nadzieję, że ktoś życzliwy odpowie:
1.Jak to jest z wiekiem? Wchodząc w temat 'Przedstawiamy naszych simów' <czy jakoś tak> każdy pisze np. młody dorosły, 180 dni. O co w tym dokładnie chodzi?
2. Czy nie widać żadnej parceli publicznej?! Straszny krok w tył od strony twórców. Przecież nawet w podstawie 2 widac było wnętrze sklepów z ciuchami.
4.Po co te całe misje? I co to dokładnie jest?
6.Jak to w ogóle z pracą jest? Podobno można się zatrudnić w szpitalu, spożywczaku itp., ale czy jest też możliwość pracy tak jak w 2? Wyszukiwanie w kompie, apotem Sim sobie jeździ..bla bla bla.
7.Próbował ktoś zrobić karierę gwiazdy? Na jakimś filmiku na YT widziałam jak jakies nastolatki piszczały na widok jakiegoś kolesia, on rozdawał autografy i był na billboardach.
No to chyba wszystko ;p
Fenty_Fun jest nieaktywny Odpowiedź z Cytatem
claudia_o
13.06.2009, 20:46
Możesz np. użyć kodu testingcheatsenabled true i kliknąć shift+lewy klawisz + duch ;D i 'wywołaj zmianę wieku' czy coś takiego. Pojawi się dopiero następnej nocy. Innego pomysłu nie mam... albo sprawdź pod fundamentami, może tam jest grób ;D
Ok,
1. Jak rozdawać autografy.
2. Jak zgubić mięśnie jakie się przez przypadek
nabyło. xd
Czy można wziąć chorobowe albo urlop w pracy ??
A ja coś odkryłam :P Dla tych,którzy myśleli,że groby "wsiąkają": Moi starsi bliźniacy dorośli i zamieszkali osobno.Zadzwonił telefon,że ich matka się starzeje etc.,więc poszli ją odwiedzić...na ich oczach wyzionęła ducha :P Grób pojawił się i...rozpłynął.Podreptałam Filipem na cmentarz w nadziei,że znajdę grób mamuśki,ale ani widu,ni słychu.Postanowiłam się pobawić w badanie katakumb,kliknęłam na to mauzoleum,a tam nowa opcja "Zaopiekuj się zmarłymi" czy coś takiego,a w wyposażeniu mojego Sima grób jej matki,a nawet kilkorga zmarłych dużo,dużo wcześniej przyjaciół...jego rodziców. :P
A tak (bo tworzę Sima właśnie dla mojej Simki) właśnie mnie zaciekawiło, czy jak rodzice mają np. różowe lub zielone włosy (albo inny dziwny kolor), to czy dzieciaki to po nich dziedziczą? :D:D
Zna ktoś może odpowiedź?
Rainbow - o! dzięki za super odkrycie :) jeszcze mi nikt nie umarł, ale na przyszłośc na pewno się przyda.
Nie mówiąc już o tych, którzy czekali na jakieś info o znikających nagrobkach :P
u mnie w grze dzieciaki dziedziczyły kolor włosów nie tylko po rodzicach,ale i po dziadkach
yhy, dziedzicza.
kolejny problem: po zmianie aktywnej rodziny zaginal mi sim. nie ma go w tej rodzinie, jest w drzewie genealogicznym, ale nie ma go w kontaktach. nie, nie jest umarly. gdzie on moze byc?
stinkfist
13.06.2009, 22:46
jesli masz wlaczony postep historii to mogl sie wyprowadzic przeciez gdzies indziej/z miasta
Czy będzie mi chodziła gra po zainstalowaniu bez płytki?
Głupie pytanie trochę...u mnie zawsze są takie same, chyba że o czymś nie wiem :| Może że inne sa w dzień, a inne w nocy? Bo w dzień sa takie jakbt błękitne, a nocy szare...
Sorry że tak długo zajęło odpisanie ;)
Ja widziałem duchy czerwone, żółte, bodajże zielone...
Tylko, że to nie duchy moich simów, a te z cmentarza. Myślałem, że nasze simy po śmierci też mogą mieć inny kolor.
Chantelle
14.06.2009, 08:41
Jest jakiś kod żeby simka zaszła w ciąże?
yhy, dziedzicza.
kolejny problem: po zmianie aktywnej rodziny zaginal mi sim. nie ma go w tej rodzinie, jest w drzewie genealogicznym, ale nie ma go w kontaktach. nie, nie jest umarly. gdzie on moze byc?
Zła wiadomość - to jest bug gry, nic z tym nie zrobisz. Też tak miałem, potem stworzyłem "nową planszę" i jak na razie nie znikają mi rodziny. Dodam, że rodziny znikają tylko wtedy, jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz. U mnie było tak tylko wtedy właśnie. Jednak polecam robić zapisy gry w kliku plikach, ja robię w 10 i wtedy jak zniknie mi rodzina mogę odnaleźć ostatni plik zapisu, w którym jeszcze ta rodzina była. :)
Ok,
1. Jak rozdawać autografy.
2. Jak zgubić mięśnie jakie się przez przypadek
nabyło. xd
Mogę prosić o odpowiedź ?
Madelaine
14.06.2009, 09:59
Mogę prosić o odpowiedź ?
1. Autografy możesz rozdawać gdy masz określony poziom w karerze muzycznej. Ja byłam Gwiazdą rocka i mogłam rozdawać :) Gdy masz już określony poziom klikasz na teatr. Powinna być tam opcja rozdaj autografy ;).
2. Sorrka ale nie wiem jak zgubić mięśnie xd
UsBuzzer
14.06.2009, 10:01
1. Jeśli zaś chodzi o karierę sportowca, to mój mógł rozdawać przed stadionem Lam, gdy był gwiazdą sportu. Wybrałem wtedy "Wstrzymaj sesję rozdawania autografów" (choć nie mam pojęcia, dlaczego pisze wstrzymaj :D). Wyglądało to tak, że przybiegało kilku simów, ja mogłem klikać na nich i wybierać "Daj autograf", czy coś takiego. Cały czas dochodził ktoś nowy, a sesja trwała 4 godziny ^^.
Ja mam pytanie odnośnie dziwnych postaci. Czy w The Sims 3 występuje zombie itd?
UsBuzzer
14.06.2009, 10:10
Jest jakiś kod żeby simka zaszła w ciąże?
Z tego co wiem, to na razie nie ma. Chociaż można iść krok po kroczku ;P:
- poznać jakiegoś faceta
- wpisać TestingCheatsEnabled true
- podnieść pasek znajomości na prawą stronę do maximum
- iść z nim do łóżka ;P
Madelaine
14.06.2009, 10:10
Nie wiedziałam że sportowcy też mogą rozdawać autografy. O_o
UsBuzzer
14.06.2009, 10:11
Mogą :). Na dodatek dostają za to kasę xD. Mój po trzech godzinach rozdawania zarobił 3400 simoleonów.
4.Po co te całe misje? I co to dokładnie jest?
2. Z parceli publicznych widzimy basen i siłownię. W reszcie podziwiamy tylko budynek z zewnątrz :(.
3. Ja gram na najwyższych detalach i u mnie grafika jest wręcz boska :P. Gdybym miał się teraz przerzucić na TS2 to na pewno nie byłoby to przyjemne ;). Na początku przeszkadza nowy styl postaci (a dokładniej twarzy) simów, ale jak już nauczymy się tworzyć simów, to możemy nawet uzyskać takiego jak w TS2, przynajmniej ja tak potrafię :D.
4. To nie nazywa się misjami, a okazjami. Polega to na tym, że będąc w szkole lub pracy, nasi simowie otrzymują właśnie takie "misje". Mamy pójść tam i tam, zrobić to i to, albo nie robić tego i tego. Zależy to w dużej mierze od kierunku naszej kariery. Za wykonanie okazji otrzymujemy nagrodę: pieniężną lub np. lepszą ocenę w pracy. Jak się nie chce, to nie trzeba ich przyjmować ;P.
5. Moim zdaniem bardzo łatwo, nawet łatwiej niż w dwójce. To chyba też zależy od cech naszych simów. Mój romantyk i flirciarz bardzo szybko poderwał Bebe :D. Co do awansu: tu moim zdaniem też jest lepiej niż w dwójce. Nie musimy zdobywać przyjaciół i uczyć się określonych umiejętności. Mamy kilka czynników wpływających na ocenę pracy. W każdej karierze jest nastrój, a u mojego sportowca był też sport, zwycięstwa... Gdy to spełniamy, to ocena pracy rośnie nam do góry. Gdy dosięgnie czubka, dostajemy awans :).
6. Można wyszukać pracę przez internet, w gazecie, ale można też przejść do widoku mapy, znaleźć odpowiedni budynek i tam rozpocząć karierę. Praca w spożywczaku jest pracą dorywczą, chociaż mój sim nie mógł dorywczo, a przedtem musiał zrezygnować ze stałej pracy. To chyba bug.
8. Przepłaciłaś. W Media Markcie były za 99 zł xD.
A o moim pytaniu cholery zapomniały :D
Czy można wziąć chorobowe albo urlop w pracy ??
UsBuzzer
14.06.2009, 10:37
A może po prostu nikt nie zna odpowiedzi ;P? Wiem, że dostaje się urlop macierzyński i nie jestem pewien, ale wychowawczy też xD. Wiem też, że można nie pójść do pracy :D. Ale czy można wziąć chorobowe lub urlop, to nie mam pojęcia. Potem sprawdzę i - jak nikt ci wcześniej nie odpowie - napiszę ;).
Jak ja patrzyłem to nigdzie nie było że można wziąć urlop. Moja simka jest lekarzem szpitalnym i praca od 8 do 18 ją wykańcza :D
Pixel Shader jest potrzebny do uruchomienia gry ? Czy pixel shader da sie sciagnac ?
Archiantaro
14.06.2009, 11:05
Jak ja patrzyłem to nigdzie nie było że można wziąć urlop. Moja simka jest lekarzem szpitalnym i praca od 8 do 18 ją wykańcza :D
Jest opcja zdobycia nagrody za punkty, która polega na tym że twój sim może zostawać w domu i nie zwolnią go. ;)
UsBuzzer
14.06.2009, 11:10
Jest to taka jakby funkcja, którą obsługują karty graficzne. Nie da się tego ściągnąć, zainstalować, wymienić. Po prostu nasza karta ma to obsługiwać i już ;).
UsBuzzer, ale ona wcale nie przepłaciła, zwróć uwagę, że wysyłka kosztuje... za same simsy dała pewnie tyle samo, a wysyłka to już inna sprawa..
Keramzyt
14.06.2009, 12:08
Czy będzie mi chodziła gra po zainstalowaniu bez płytki?
Nikt nie odpowiedział, to ja odpowiem :P
Nie, nie będzie :(
Nikt nie odpowiedział, to ja odpowiem :P
Nie, nie będzie :(
No to zalezy :P Ja sobie w pracy zainstalowałam na lapku, odpalilam grę, wyjełam płytę i zabralam do domu. Od tatego czasu nie wyłączam kompa w pracy :P
Fenty_Fun
14.06.2009, 12:15
8. Przepłaciłaś. W Media Markcie były za 99 zł xD.
Nie jestem z dużego miasta. Do najbliższego Media Markt mam 55km, wiec wiesz ;pp
8 zl wydalabym an podroz ;pp
Fenty_Fun
14.06.2009, 12:17
ale nie otrzymalam jeszcze odpowiedzi an wszystkie pytania, za pozostale bardzo dziekuje
:**
UsBuzzer
14.06.2009, 12:32
UsBuzzer, ale ona wcale nie przepłaciła, zwróć uwagę, że wysyłka kosztuje... za same simsy dała pewnie tyle samo, a wysyłka to już inna sprawa..
Wysyłka, wysyłką, ale to nie zmienia faktu, że można było kupić taniej. To tylko 8 zł, ale jednak można było xD.
No to zalezy :P Ja sobie w pracy zainstalowałam na lapku, odpalilam grę, wyjełam płytę i zabralam do domu. Od tatego czasu nie wyłączam kompa w pracy :P
a możesz dokładniej napisać,bo spróbowałam odpalić grę bez płyty
http://i40.************/atqkwm.jpg
a możesz dokładniej napisać,bo spróbowałam odpalić grę bez płyty
http://i40.************/atqkwm.jpg
Nie Zrozumiałaś. Grę odpaliłam po zainstalowaniu i chodzi bez płyty, bo jej nie wyłączałam już przez tydzień :P
to masz bogatego szefa,niezły rachunek za prąd dostanie :)
to masz bogatego szefa,niezły rachunek za prąd dostanie :)
eee tam. I tak kompy chodza cała dobę ;)
Jak można pomasowac drugiego Sima?
Bo już mu to zaproponowała, ale ja w tym czasie wzięłam coś innego i niestety przestała :|
A więc wie ktoś gdzie jest ta opcja?
UsBuzzer
14.06.2009, 13:18
U flirciarza: Specjalne >> Flirciarz >> Wykonaj znakomity masaż.
Czy coś takiego ;P.
Czy można sprawdzić jak wyglądają domy w środku, zanim wprowadzi się tam simów?
bouffe, tak. Po prostu wejdź w edycję miasta i wejdź w dom, tyle.
Wielebny
14.06.2009, 14:12
Można używając tryby edycji miasta
Chantelle
14.06.2009, 14:15
Klikasz na opcję Edytuj miasto potem na jakiś dom i jest tam taki jakiś pędzel,coś w tym stylu.
Wszystkie kamienie można znaleźć poprzez ~pomocnik kolekcjonera?
Przeszukałam całą mapę dwukrotnie, lecz wciąż brakuje mi jednego kamienia. Gdzie on może być? Są jakieś specjalne ukryte w katakumbach pod cmentarzem?
UsBuzzer
14.06.2009, 14:27
Czy można sprawdzić jak wyglądają domy w środku, zanim wprowadzi się tam simów?
Ja przechodzę do "Edycji miasta", wybieram dom, potem klikam na ikonę "Buduj/kupuj" (ikonka piły i czegoś jeszcze :D).
misstwiggy
14.06.2009, 14:45
Witam . Przejrzałam ponad połowę tego wątku , ale potem zrezygnowałam . : )
1. Czy ktoś miał już do czynienia z kosmitami ? Czy takowi w ogóle się pojawili w grze ? Gram od 5 czerwca i mój Sim często patrzy przez teleskop , jednak nic specjalnego się nie wydarzyło .
2. Czy komuś tak jak mi pojawiły się duchy , które chodzą normalnie po okolicy ? ( To było daleko od cmentarza i nagle grając w jednym domu w dość dalekiej odległości zauważyłam żółtego ducha kobiety , jednak po chwili "wsiąknęła" w trawę . ( To nie było na terenie mojej parceli ) Oo
3. Czy ktoś miał już ducha w domu do którego wprowadzał nową rodzinę ? ( W instrukcji jest napisane , że można zadzwonić do agencji nieruchomości , aby pozbyć się "niespodzianki" , ale czy to rzeczywiście skuteczne ?
To już bardziej ciekawostka , ale u mojego Sima ( który nie był ani rodzinny ani romantyczny ) pojawiła się opcja "wstąp w związek" czy coś w tym stylu , po czym po kilku dobrych interakcjach zniknęła . Nie wiem , może to błąd gry ale to było dość dziwne . Oo
Chantelle
14.06.2009, 15:12
Co to za miejsce?O ile wiem w restauracjach nie widać co sim robi,a tu?
http://pu.i.wp.pl/?k=Mzk5NTg2NzYsODQyMDEx&f=n.hjgj.jpg
To jest jedna z restauracji na zewnątrz ;)
ale nie otrzymalam jeszcze odpowiedzi an wszystkie pytania, za pozostale bardzo dziekuje
:**
No jak to jak, po prostu każdy sim przecież ma swój wiek, jest taki pasek wieku jak w TS2 i tam pisze ile zostało do następnej grupy. Jednak w zależności od ustawienia długości życia sima w opcjach gry będzie to wyglądało inaczej. Można wybrać kilka wariantów - 25 dni, 50 dni, 90 dni, 190 dni i 960 dni. To ostatnie jest tzw. epickie.
Do misstwiggy:
1. Nie wiem, czy są kosmici, jeszcze się nie spotkałem, ale podejrzewam, że niestety ich nie ma. Nie widziałem ich ani na zdjęciach, ani na filmikach, ani na żadnych forach.
2. Tak duchy mogą wychodzić z cmentarza. Dwa razy się z tym spotkałem: raz jakiś duch wyjechał samochodem ( :D ), a raz Kermit Landgraab poszedł sobie w świat :)
3. To zapewne było jedno z takich jakby zadań specjalnych, że wprowadziłaś się do domu postawionego na starym cmentarzu i masz przegnać duchy. Jeśli każą Ci zadzwonić do agencji to dzwoń. Ja miałem zadanie tego typu, tylko, że dal mnie na dom spadł meteoryt i miałem posprzątać bajzel. :)
Czy tylko ja tak mam, że wszyscy przyjaciele dostaja z czasem etykiete "Dawny wróg" chociaż wrogami nigdy nie byli?
Ja też tak mam, to chyba jakiś błąd w tłumaczeniu :((
Mam pytanie (nie przeszukiwałem tego tematu - stalowych nerwów nie posiadam) otóż: mam simkę Elizabeth, która ma już 10 punkt umiejętności Ogrodnictwo i napisano, że mogę wyhodować Omniroślinę. Na początku pojechałem do tego Instytutu Nauki, bo tam jest omniroślina pisało, że można ją zebrać, ale w opcjach tego nie było można było sprawdzić dietę, która była pusta i obejrzeć roślinę. Przed chwilą pojechałem znowu Ellą i nie było opcji zbierz tylko nakarm, więc z postępem ;) nakarmiłem ją początkowo sałatą, następnie tuńczykiem i zaraz po tym ziemniakiem teraz moje pytanie:
1. Czy nie przesadziłem z dokarmianiem? A jeżeli tak to co może się stać.
2. Jak później zebrać omniroślinę, by mieć ją w ogródku?
3. Wiem o istnieniu Kwiatu Życia znajdującego się bodajże w Mauzoleum, lecz nie mogę na niego trafić, ten kwiat i Omniroślina dawałyby mi następny krok do spełnienia celu zasadzić rośliny z każdego rodzaju na razie mam 63% wszystkich, no więc Kwiat Życia i omniroślina dadzą mi 37%? A jeżeli nie to jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
Wiem o istnieniu Kwiatu Życia znajdującego się bodajże w Mauzoleum, [...] jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
Krzak owoców życia jest nie tylko w mazuzoleum, ja znalazłem nasionko w parku. Oprócz tych co wymieniłeś jest jeszcze drzewo pieniężne (jego nasionka szukaj na ziemi). Nie wiem jednak czy to już wszystkie.
Jak mogę sprzedac ryby, które złowiłam? ;/
Bo jak klikam na rybę, to nie mam takiej opcji, a jak klikam na sklepie "Świeżynka" to także jej nie mam.
I jeszcze pytanie: czy zawsze znikają (np. motyle lub zebrane żuki) z plecaka?
Gdzie trzeba je.. wsadzic?
_Eveline_
14.06.2009, 18:30
jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
Jest jeszcze drzewo pieniężne, musisz gdzieś w okolicy znaleźć nasiona.
_Eveline_
14.06.2009, 18:34
I jeszcze pytanie: czy zawsze znikają (np. motyle lub zebrane żuki) z plecaka?
Gdzie trzeba je.. wsadzic?
U mnie znikają, jak zmienię rodzinę a później znów zacznę nią grać... Nie wiem, co ci Simowie z tym robią, zjadają? Pomocnik kolekcjonera, na którego tak długo zbierałam punkty szczęścia życiowego, też zniknął, także nie polecam kupowania tej nagrody.
Nadwyżki żuków i motyli możesz oczywiście sprzedać do ośrodka naukowego...
Rashma ichor
14.06.2009, 18:35
Jak zrobić by kobieta rodziła w szpitalu? Czy jest możliwość bara-bara w miejscu publicznym? ( nie mam obsesji tak tylko pytam :D)
Jak zrobić by kobieta rodziła w szpitalu? Czy jest możliwość bara-bara w miejscu publicznym? ( nie mam obsesji tak tylko pytam :D)
1. po naciśnięciu na simkę pojawi się opcja "jedź do szpitala"
2. Tak, w kinie można i 'bara-bara' i 'postaraj się o dziecko' : D
nie wiem czy nie ma więcej miejsc bo nie sprawdzałem
okruszek
14.06.2009, 18:55
Dziurawiec_Skąpolistny
znalazlam nasiono i wychodowalam:
http://img20.imageshack.us/img20/5707/drzewopieniezne.jpg (http://img20.imageshack.us/i/drzewopieniezne.jpg/)
a to nastepne:
http://img191.imageshack.us/img191/3879/zyciodajnaroslina.jpg (http://img191.imageshack.us/i/zyciodajnaroslina.jpg/)
musisz jeszcze spelnic prosbe o dostarczenie towaru a wtedy dowiesz sie jak wychodowac serorosline (sadzisz ser) i baklażan (sadzisz jajka).
Dam do tego tematu, bo tu się więcej osób udziela:
Mam pytanie dotyczące związków.
Sim: rodzinny, pracoholik, złota rączka, oszczędny i nie mogę sobie przypomniec ostatniej cechy, ale nie jest potrzebna do tego,
Simka: artystka, dobra, charyzmatyczna, dobrze całująca i zorganizowana (nie tak się to zwało, ale zapomniałam).
I są sobą zauroczeni, przeżyli już swój pierwszy raz ze sobą, ale nie ma opcji, żeby ze sobą byli. Ani narzeczeństwa nie ma, ani zwykłego bycia parą.
Brałam Simem opcje specjalna> rodzinne> i było tylko "postaraj się o dziecko".
Kiedy ta opcja się pojawi i czy w ogóle pojawi? :|
Aha! I jeszcze jedno: nie mogę znaleźc.... księżyca :(!
Tak chciałam go zobaczyc, ale go nie ma. Kręciłam kamerą (w nocy oczywiście) po całym Sanset Valley, ale nic :<
Gdzie Księżyc ;(
Ok, dzięki tzn. drzewko pieniężne i życiodajną roślinę znajdę jako nasiona, a z prośbą chodzi Ci o okazję? Tj. żeby zanieść innej simce warzywa i ona ma mi za to zapłacić, bo cuś nie kumato u mnie. :P
Edit: Odpowie ktoś na pytanie do omnirośliny? Proszę :)
okruszek
14.06.2009, 19:28
tak, o okazje...sprzedawca ze sklepu poprosi.
Omnirosline karmie i nic...tej jednej mi brakuje a zyciowe pragnienie jak widac na obrazku spelnione :D
http://img188.imageshack.us/img188/7204/mistrzk.jpg (http://img188.imageshack.us/i/mistrzk.jpg/)
Miyoki to może postaraj się, żeby się zakochali (takie czerwone serce żeby było xd). A jak nie ma, to użyj na chwilke kodu ;)
TestingCheatsEnabled true, trzymasz Shift i lewym przyciskiem klikasz na aktywnego Sima (obojętnie czy Sim, czy Simka), dajesz żeby zmienić cechy (nie pamiętam jak to się nazywało ;d) i jedną cechę na chwilę usuwasz, dajesz flirciarz/flirciara.Później dajesz to specjalne->(coś związane z tą cechą)->i dajesz flirt itp. aż w końcu pojawi się żeby byli ze sobą ;] . I możesz teraz z powrotem dać tą samą cechę ^^
okruszek
14.06.2009, 20:15
Będąc majsterkowiczem co jakiś czas dostaję zadanie naprawy laptopa komuś:
"WEŹ LAPTOP I TAŚMĘ KLEJĄCĄ I SPRAWDŹ CZY UDA SIĘ GO NAPRAWIĆ"
Po naprawie nie mogę go oddać simowi, który zlecił zadanie (mając naprawiony laptop w ekwipunku). Pytanie: SKĄD WZIĄĆ TAŚMĘ KLEJĄCĄ? :/
Tez to potrzebuje wiedziec...wie ktos ?
Ale skoro Braven napisał, że ma naprawiony laptop, to raczej znalazł taśmę...A żeby odda laptopa, to może tak jak z rzeczami skradzionymi ? Klikacie na waszą skrzynkę i dajecie zwróć przedmiot i wybieracie laptopa ?
A taśma to nie wiem skąd wziąć...
gdzie jest ta ŻycioRoślina i drzewko pieniędzy i jak sie szybko gotowania nauczyc?
madusiaX
14.06.2009, 20:35
Gotowania możesz nauczyć się oglądając TV albo iść do paku iciągle grilla robć. Ja co niedzile mam takie spotkania że 5 potraw na grilu zrobić musze i mi za to ckase dają. ;p
A ja mam jeszce pytanie: przepraszam jeżeli już było, ale tego jest 96 stron xD
Nieiwem nic na temaat ogrodnictwa w tej grzer ;/ Gdzoie się to szkoli i cZY wgl sie szkoli, gdzie sie kupuje nasiona i jak się je znajduje. I wszystko o ogrodnictwie w sims 3
aluminium.
14.06.2009, 20:39
Skąd wytrzasnąć rzeczy aby można było uprawiać ogródek?
Miyoki to może postaraj się, żeby się zakochali (takie czerwone serce żeby było xd).
Hmm.. W sumie jest czerwone serce przy ikonce drugiego sima, ale i tak jest napisane "Zuroczony".
A kodów się boję używac :(
gdzie jest ta ŻycioRoślina i drzewko pieniędzy?
Niech odpowiedź na to pytanie sie stanie.
OGRODNICTWO
Nasiona są w parkach, w różnych zielonych miejscach, trzeba ich szukać. Jeśli chcecie sadzić warzywa i owoce, możecie iść do sklepu i kupić je, potem w wyposażeniu Sima kliknąć na nie i dać Zasadź/Zasadź wiele, następnie wybieramy miejsce w którym chcemy by roślinka rosła. Jabłka i limonki można znaleźć na plaży, nieznane i rzadkie nasiona w parkach, jeszcze inne na cmentarzu w katakumbach. Nie wszystkie nasiona/warzywa/owoce można sadzić od razu, do niektórych trzeba mieć trochę umiejętności. Nieznane i rzadkie nasiona można sadzić po zdobyciu 5 punktów umiejętności.
Drzewko pieniężne i inne dziwne rośliny można znaleźć jako nieznane i rzadkie nasiona, należy ich szukać w mieście > w parkach jest najwięcej.
Chyba wszystko wyjaśniłam?
Tez to potrzebuje wiedziec...wie ktos ?
Ja maiałam to samo z telewizorem i musiałam go mieć w ekwipunku rodziny a nie sima i jak najechałam na sima, którego on był to była opcja "zwróć telewizor"
Miyoki w poście w dziale ze screenami dała TO (http://www.4freeimagehost.com/show.php?i=PUSH37e89823e067.jpg) zdjęcie.
Co trzeba zrobić, żeby mieć tą aureolkę?
jak dasz simowi cechę dobry i przekażesz jakiś datek ,to pojawia się ta aureolka
madusiaX
14.06.2009, 21:50
A ja mam jeszce pytanie: przepraszam jeżeli już było, ale tego jest 96 stron xD
Nieiwem nic na temaat ogrodnictwa w tej grzer ;/ Gdzoie się to szkoli i cZY wgl sie szkoli, gdzie sie kupuje nasiona i jak się je znajduje. I wszystko o ogrodnictwie w sims 3
Ponawiam i mam jeszcze jedno pytanie:
Czy są trojaczki w tej grze i czy już ktoś miał ? Bo w cechach charakteru za punktt jest : wzmożona płodnosc i tam jest napisane że mogą być częsciej bliźniaki albo i nawet trojaczki
Mam pytanie (nie przeszukiwałem tego tematu - stalowych nerwów nie posiadam) otóż: mam simkę Elizabeth, która ma już 10 punkt umiejętności Ogrodnictwo i napisano, że mogę wyhodować Omniroślinę. Na początku pojechałem do tego Instytutu Nauki, bo tam jest omniroślina pisało, że można ją zebrać, ale w opcjach tego nie było można było sprawdzić dietę, która była pusta i obejrzeć roślinę. Przed chwilą pojechałem znowu Ellą i nie było opcji zbierz tylko nakarm, więc z postępem ;) nakarmiłem ją początkowo sałatą, następnie tuńczykiem i zaraz po tym ziemniakiem teraz moje pytanie:
1. Czy nie przesadziłem z dokarmianiem? A jeżeli tak to co może się stać.
2. Jak później zebrać omniroślinę, by mieć ją w ogródku?
3. Wiem o istnieniu Kwiatu Życia znajdującego się bodajże w Mauzoleum, lecz nie mogę na niego trafić, ten kwiat i Omniroślina dawałyby mi następny krok do spełnienia celu zasadzić rośliny z każdego rodzaju na razie mam 63% wszystkich, no więc Kwiat Życia i omniroślina dadzą mi 37%? A jeżeli nie to jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
1. Z omnirośliny nie zbierzesz jej nasion, bo na niej wyrasta to, czym ją dokarmiałeś.
2. Niestety ja też jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że po prostu trzeba znaleźć jej nasionko.
madusiaX, a oto dal Ciebie szybki kur ogrodnictwa w TS3 ;)
A więc tak: ogrodnictwa możesz się nauczyć poprzez sadzenie roślin, z książek lub możesz iść na kurs ogrodnictwa do Instytutu Naukowego Landgraaba. Książki kupisz w księgarni, natomiast nasiona znajdziesz na parcelach publicznych lub gdzieś poza nimi, możesz je także kupić w sklepie spożywczym (nasiona znajdywane to takie małe coś, wyglądają jak jajka, natomiast w sklepie kupujesz gotowe owoce i warzywa, ale można je również sadzić.) Aby zasadzić coś musisz mieć owe nasiona lub owoce i warzywa, po zakupie lub znalezieniu są one w ekwipunku sima. Klikasz na to, które chcesz zasadzić i wybierasz opcję "zasadź" lub jeżeli masz kilka nasion tego samego gatunku "zasadź wiele". Następnie wybierasz miejsce, gdzie ma być posadzona roślina (w TS3 nie potrzeba specjalnej ziemi jak to miało miejsce w poprzednich częściach) i gotowe. Masz ogródek i go pielęgnujesz. Wraz z rozwojem ogrodnictwa możesz sadzić nowe nasiona, nasiona specjalne lub wyrywać chwasty. :) W trybie kupowania, w dziale "ogród" znajdziesz spryskiwacze, które przydadzą Ci się do podlewania większego ogródka, albo jak sim czasu nie będzie miał. Mam nadzieję, że pomogłem ;)
UsBuzzer
14.06.2009, 21:55
Czy są trojaczki w tej grze i czy już ktoś miał ? Bo w cechach charakteru za punktt jest : wzmożona płodnosc i tam jest napisane że mogą być częsciej bliźniaki albo i nawet trojaczki
Koleżanka miała trojaczki, jak u obydwojga simów wykupiona była nagroda "Wzmożona płodność" ;).
madusiaX
14.06.2009, 21:58
Dzięki ci bardzo theground xD Bardz mi pomogłeś ale jeszcze jedno malusie pytanko: jak znajdzywać te nasiona? Idziesz i patzrysz leży jajo to zboerasz czy co ??
Edit:
Dzięki, to pozostaje mi tylko czekać bo mam u obydoch simów to wykupione xD
Tak one po prostu walają się tu i tam, wyglądają trochę jak małe jaja (...) klikasz na nie i wybierasz podnieś. :)
mnie zastanawia, czy macie gdzies w grze ta fryzure?
http://thesims.pl/graphics/photos/testy/ts3-thesims3/zycie/04.jpg
bo mi sie wydaje, ze nie ma :{{
link,który podałaś nie działa
u mnie działa, ale wgrałam na imageshack jak co.
http://img352.imageshack.us/img352/5585/12046858.jpg
to jest fryzura ze Store,można ja kupić za punkty
mialam juz kilka razy trojaczki:D dosc meczace przyznam! ale tylko dwojka z nich byla podobna do siebie
UsBuzzer
15.06.2009, 10:23
Moje bliźniaki w ogóle nie są do siebie podobne, są tylko w tym samym wieku i tej samej płci ;P.
@Nadine: fryzura ta jest dostępna w The Sims 3 Store, za 100 simpoints. Moim zdaniem najładniejsza dotychczas :).
Da się jakimś legalnym, bądź mniej sposobem, odmłodzić lub zatrzymać starzenie jednego sima o parę dni?
UsBuzzer
15.06.2009, 10:31
Z tego co wiem, to można prawie zatrzymać starzenie się, ale wszystkich simów. Opcje gry >> Długość życia >> Epickie. Sim żyje jakieś 10 razy dłużej niż zwykle ;P.
Czy dodatki w Store są tworzone przez twórców gry? Co to są te punkty?
Agnieszka86
15.06.2009, 11:02
hej mam pytanie dla tych co lubia udooskonalać umiejętności swoich simów.
Każdy wskażnik umiejętności na maxa juz mamy z moim simem i zabieram sie za realizowanie tych podrzędnych np w muzyce zagrać 20 koncertow , zarobić ileś tam simolenow itp.
Powiedzcie mo co jest z logiką.......... trzeba znaleść 20 gwiazd i je juz znalazłam, nauczyłam juz iles tam godzin sima ale ....POWIEDZCIE MO CO JEST Z TA GRA W SZACHY BO TO NIE CHODZI O ZWYKŁA GRE. RAZ MI SIE TRAFIŁO TYLKO ZAGRAJ Z LEPRZYM D SIEBIE
Czy dodatki w Store są tworzone przez twórców gry? Co to są te punkty?
Tak, sa tworzone przez twórców.
Punkty to są takie jakby pieniądze, za które mozesz kupić dodatki ze store. Za rejestrację gry dostajesz na początek 1000 punktów a za kolejne musisz juz zapłacić.
Z tego co wiem, to można prawie zatrzymać starzenie się, ale wszystkich simów. Opcje gry >> Długość życia >> Epickie. Sim żyje jakieś 10 razy dłużej niż zwykle ;P.
Można także całkowicie zatrzymać starzenie (opcje gry >> odznaczyć włącz starzenie). Mi jednak chodzi tylko o jedną simkę.
agnieszka130187
15.06.2009, 11:48
Ja mam takie pytanie, otóż zastanawia mnie jedno, dodatki z sims store i te bonusowe, które pobieraliśmy instalują się bezpośrednio do gry, a jak będą musiała zrobić reinstalkę albo formata, to co bezpowrotnie przepadają... ?
Ja mam takie pytanie, otóż zastanawia mnie jedno, dodatki z sims store i te bonusowe, które pobieraliśmy instalują się bezpośrednio do gry, a jak będą musiała zrobić reinstalkę albo formata, to co bezpowrotnie przepadają... ?
Kopie zapisują się w folderze Downloads. Możesz spokojnie je sobie skopiować :)
agnieszka130187
15.06.2009, 11:54
To dobrze, już myślałam, że przepadną bezpowrotnie, dzięki za odpowiedź.
A jest jakaś możliwość zmiany twarzy Sima, pisałam w osobnym temacie, ale cicho sza... w TS2 był aparat chirurgiczny... tutaj przeglądałam nagrody i nie zauważyłam nic... a wyszedł mi ropuch, szkoda mi kasować tę rodzinę i po raz kolejny robić nową, już raz robiłam, bo karnacja wyszła jakaś sinawa... zamiast brązowa... :(:(:(
To dobrze, już myślałam, że przepadną bezpowrotnie, dzięki za odpowiedź.
A jest jakaś możliwość zmiany twarzy Sima, pisałam w osobnym temacie, ale cicho sza... w TS2 był aparat chirurgiczny... tutaj przeglądałam nagrody i nie zauważyłam nic... a wyszedł mi ropuch, szkoda mi kasować tę rodzinę i po raz kolejny robić nową, już raz robiłam, bo karnacja wyszła jakaś sinawa... zamiast brązowa... :(:(:(
Zostaw go w spokoju. Takie zycie... Nie kazdy rodzi sie miss :-)
Wie ktoś może gdzie można złowić rybę śmierci?? Przeszukałam już wszystkie jeziorka i morze i nic .. Bo ją sie łapie na owoc śmierci jeżeli dobrze mi się wydaje ..
A do Agnieszki : raczej czegoś takiego nie ma, tylko w lustrze można zmienic fryz i makijaż ale za dużo to to nie da
agnieszka130187
15.06.2009, 12:07
W sumie to jakieś dziwne, bo w kreatorze tworzenia wyglądał normalnie.... Trudno może z biegiem czasu coś będzie...
Ryba śmierci kojarzy mi się z cmentarzem... mi się na cmentarzu udało złowić tragicznego błazenka na arbuza....
Wie ktoś może gdzie można złowić rybę śmierci?? Przeszukałam już wszystkie jeziorka i morze i nic .. Bo ją sie łapie na owoc śmierci jeżeli dobrze mi się wydaje ..
A probowales w stawie na cmentarzu?
Jesli juz o tym mowa, co mozna zrobic z kwiatem smierci? Czy on sie do czegos przydaje? Czy mozna go trzymac w swoim plecaku przez dluzszy czas?
agnieszka130187
15.06.2009, 12:09
Tak czytam, ryba śmierci, kwiat śmierci, mroczną częśc tych Simów zrobili twórcy tym razem. :)
Tak czytam, ryba śmierci, kwiat śmierci, mroczną częśc tych Simów zrobili twórcy tym razem. :)
Ale fajne to jest. Zastanawiam sie tylko po co ten kwiat smierci jest.
Mam pytanie z dziedziny kolekcjonerstwa.Moja mloda simka od dziecka zbiera kamienie. Umie juz robic szlif krysztalkowy. Z wiekszosci nie da sie zrobic nic - np mala skalka kosmiczna. Czy potem mozna z nich cos robic? I jeszcze jedno, co mozna zrobic z przetopionymi sztabkami? Mialam sztabki zelaza, srebra, zlota ale sprzedalam bo nic innego sie nie dalo. Ma ktos wiecej doswiadczenia?
Agnieszka86
15.06.2009, 12:16
kwiat śmierci jest potrzeby jeśli smierc z kosa do ciebie zawita to mozesz mu ten kwiat wreczyc i da ci spokuj. ponawiam pytanie co z ta moja logika i graniem w zawodach z najleprzymi bo mam juz 10 poziom a nie znalazlam nikogo z kim mogla bym sie zmierzyc. (zmieniłam tez cechy mojego sima moze to dlatego juz nie pokazuje sie ta opcja)
Ze skałkami kosmicznymi to jest opcja : analizuj. Potem Ci sie wpisuje w wyzwania ile masz zanalizowanych skałek. A jeśli dużo szlifujesz to potem jest bodajże jeszcze szlif markizy. A ze sztabkami to też nie wiem co się robi.
Kolejne pytania.
Czy można jakoś ustawić żeby nie przyjeżdżał po sima samochód do pracy jeżeli ma swój samochód ??
Jak zostać w szpitalu na dyżurze ?? Mojej simce niekiedy wyświetla się informacja że musi zostać dziś w pracy bo ma dyżur. Jak zostać klikam na szpital i nie ma tam nic.
Ale fajne to jest. Zastanawiam sie tylko po co ten kwiat smierci jest.
Mam pytanie z dziedziny kolekcjonerstwa.Moja mloda simka od dziecka zbiera kamienie. Umie juz robic szlif krysztalkowy. Z wiekszosci nie da sie zrobic nic - np mala skalka kosmiczna. Czy potem mozna z nich cos robic? I jeszcze jedno, co mozna zrobic z przetopionymi sztabkami? Mialam sztabki zelaza, srebra, zlota ale sprzedalam bo nic innego sie nie dalo. Ma ktos wiecej doswiadczenia?
Podobno jak sim ma w wyposazeniu kwiat smierci, to jak przychodzi Kosiarz, to mówi cos w stylu jaki ładny kwiatek czy coś. Zabiera kwiatek a sim nie umiera.
aluminium.
15.06.2009, 13:03
OGRODNICTWO
Nasiona są w parkach, w różnych zielonych miejscach, trzeba ich szukać. Jeśli chcecie sadzić warzywa i owoce, możecie iść do sklepu i kupić je, potem w wyposażeniu Sima kliknąć na nie i dać Zasadź/Zasadź wiele, następnie wybieramy miejsce w którym chcemy by roślinka rosła. Jabłka i limonki można znaleźć na plaży, nieznane i rzadkie nasiona w parkach, jeszcze inne na cmentarzu w katakumbach. Nie wszystkie nasiona/warzywa/owoce można sadzić od razu, do niektórych trzeba mieć trochę umiejętności. Nieznane i rzadkie nasiona można sadzić po zdobyciu 5 punktów umiejętności.
Dzięki Ogonowa ;) A czy muszę kupić do tego ziemię tak jak w TS2 CPR?
Nie , nie musisz kupowac ziemi , roslinka sama rosnie z swoja ziemia
Czy nastolatka może być z młodym dorosłym/młody dorosły z emerytem/dorosły z emerytem?
ultraviolence
15.06.2009, 13:54
Sądzę, że nie. Nie wiem nawet czy nastolatki mogą być ze sobą, bo od kilku simowych dni próbuję zeswatać pewną parę i nic. Nie ma nawet opcji "pocałuj", chociaż są najlepszymi przyjaciółmi na zawsze.
Jeśli chodzi o dorosłych i młodych dorosłych powiązanych z emerytami, to jak najbardziej mogą być razem.
Na pewno nastolatki nie mogą być z dorosłymi - próbowałam, nie ma opcji 'romantycznych' ;).
Jak musiał umrzec Sim, jeśli jego duch jest różowy a jak, gdy pomarańczowy/czerwony?
(Czerwony to pewnie od pożaru, bo trochę dymił)
I co z tymi związkami?
Czemu mam czerwone serce obok ikonki Sima (zauroczony) a nadal nie mogą się ożenic? :<
Miyoki :
Biały - ze starości
Niebieski - utopił się
Różowy - Głód
Czerwony - Pożar
Pomarańczowy - Porażenie Prądem.
Jeśli nie zapamiętasz lub dla ciekawostki to jak najedziesz na ducha to pisze imię i nazwisko. Jak znajdziesz jego nagrobek to jest znaczek jak umarł (klepsydra,sztućce,błyskawica,ręka wystająca z wody,ogień) ;]
A co do związków to pojęcia nie mam.
Tincia - o, dzięki :D
Jak będę na cmentarzu, to spojrzę ;)
A co do związków, to już chyba wiem.
Ten Sim po prostu nie miał wystarczającej charyzmy.
Też tak macie, że po osiągnięciu przez sima celu życiowego znika wam nagroda zmień pragnienie życiowe?
Agnieszka86
15.06.2009, 15:31
dobre spostrzezenie Bindi.zeczywiscie jak sie juz osiagnie ten cel zyciowy to potem powinno sie od nowa do czegos dążyc a tu juz nic
agnieszka130187
15.06.2009, 15:32
Jak przenieść rodzinę z domu do skrzyni rodzin bez burzenia domu ?
Edytuj miasto, potem klikasz na dom rodziny i wybierasz 'eksmituj', ale wtedy nie jest w skrzyni rodzin tylko w schowku na górze ekranu.
agnieszka130187
15.06.2009, 16:00
Dziękuję. :)
okruszek
15.06.2009, 16:07
Slythia jednego sima (podobno) mozna odmlodzic kazac mu zjesc ambrozje ale do tego trzeba miec gotowanie na maxa i skladniki na ambrozje :D
UsBuzzer
15.06.2009, 16:53
Tincia - o, dzięki :D
Jak będę na cmentarzu, to spojrzę ;)
A co do związków, to już chyba wiem.
Ten Sim po prostu nie miał wystarczającej charyzmy.
Jeśli to nie charyzma, to spróbuj dla swojego sima dać cechę "Romantyczny" (kod TestingCheatsEnabled true, klikasz z shiftem na sima i wybierasz "Zmień cechy").
kwiat śmierci jest potrzeby jeśli smierc z kosa do ciebie zawita to mozesz mu ten kwiat wreczyc i da ci spokuj. ponawiam pytanie co z ta moja logika i graniem w zawodach z najleprzymi bo mam juz 10 poziom a nie znalazlam nikogo z kim mogla bym sie zmierzyc. (zmieniłam tez cechy mojego sima moze to dlatego juz nie pokazuje sie ta opcja)
To chyba trzeba kliknąć na telefonie potem wybrać "zadzwoń" i opcję "wyzwij na pojedynek szachowy" czy jakoś tak. I wtedy pokonujesz zawodnika, a potem następnego i następnego, itd. , itd.
Jeśli to nie charyzma, to spróbuj dla swojego sima dać cechę "Romantyczny" (kod TestingCheatsEnabled true, klikasz z shiftem na sima i wybierasz "Zmień cechy").
Zawieranie związków nie zależy od żadnej charyzmy czy którejś z cech. Każdy sim może się ożenić, lub zawrzeć związek, nie trzeba mieć nic z tych rzeczy. Po prostu jeśli masz już nawet kontakty maximum i wyznało się zauroczenie simowi to może nie być tej opcji "zaproponuj małżeństwo" (zaręczyny), dopóki trochę się nie poprzytulamy i nie poobmacujemy z partnerem :rolleyes: Dopiero po paru miłosnych pieszczotach pojawi się opcja zaręczyn. Raz to trwa dłużej innym razem jest to prawie od razu. A jeżeli nadal po wysiłkach nie ma nadal takiej opcji, to to jest już jakiś bug i nic nie poradzicie, chociaż ja nie mam z tym problemu i nigdy nie miałem, zawsze mam opcję "wyznaj zauroczenie" i "zaproponuj małżeństwo". I jeszcze raz powtarzam - to nie zależy od żadnych cech czy od umiejętności, od cech może zależeć tylko tyle, że ta opcja szybciej się pojawi, ale nic poza tym... :P
UPS! PRZEPRASZAM ZA POST POD POSTEM !!!
UsBuzzer
15.06.2009, 17:03
O widzisz :D? Oświeciłeś nas xD. Ja po prostu u simów, którzy wiązali się z kimś innym, zawsze miałem cechę "Romantyczny", więc myślałem, że to o to chodzi :P. Dzięki za wyprowadzenie z błędu :).
A ile trzeba mieć punktów logiki, by grać w domu w szachy? (moja simka ma na razie 3 punkty, a na szachownicy nie ma opcji do wyboru).
I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.
UsBuzzer od tego tu jestem :D ( i w tym momencie efektowne tło a la anime za moimi plecami i dziwna melodyjka... o_O )
Searle - Jak to, przecież można grać w szachy w domu jak nie ma się żadnego punktu logiki... a płyn do kąpieli kupujesz w sklepie, a potem stawiasz na wannie i jest opcja "weź kąpiel z bąbelkami"
I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.
postaw plyn na wannie
Zawieranie związków nie zależy od żadnej charyzmy czy którejś z cech. Każdy sim może się ożenić, lub zawrzeć związek, nie trzeba mieć nic z tych rzeczy. Po prostu jeśli masz już nawet kontakty maximum i wyznało się zauroczenie simowi to może nie być tej opcji "zaproponuj małżeństwo" (zaręczyny), dopóki trochę się nie poprzytulamy i nie poobmacujemy z partnerem :rolleyes: Dopiero po paru miłosnych pieszczotach pojawi się opcja zaręczyn.
PARU? :O
Oni się chyba dwa tygodnie codziennie do siebie przytulali, całowali etc.
Jak on zdobył 2 charyzmę, to opcja się pojawiła xd
Miyoki, ale nie o to chodzi, żeby się codziennie po trochu przytulać. To trzeba za jednym zamachem, zapraszasz sima do domu, klikasz na niego na opcje romantyczne i tam wybierasz pocałunki, miłosne uściski, przytulańce itd i powinna być ta opcja. A jeśli nie to bug i tyle. Może z tą charyzmą to przez przypadek. U mnie każdy sim ma opcję zaręczyn i zauroczenia cały czas, bez cech romantyczny, flirciarz i bez umiejętności charyzmy. :)
Dzięki za radę co do płynu do kąpieli, a jeśli chodzi o grę w szachy, to nie mogę żadnej opcji wybrać - są niedostępne i co ciekawe: w parku mogę grać normalnie.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.