Zobacz pełną wersję : nieznajoma simka chodzi mi po domu!!
Otóż tak. Stworzyłam sobie rodzinkę:) Grałam nią już dość długo ale ostatnio jakaś smka (z innego domku zupełnie) włazi mi bez żadnych ceregieli do domu i ogląda TV albo coś je... Żaden z moich simów jej nie zna:((( i muszę ją wypraszać, żeby sobie polazął...;/
Aaaa noi kilka dni temu rozwiodłam rodziców w tej rodzince a co za tym idzie ojciec się wyprowadził.. Noi też kiedys bez żadnego "powitaj sima Kamil" sobie wlazł i chodził po domu...
Czemu tak jest???
u mnie tak sie zdarzylo 2 razy ze weszla mi jakas simka do domu i grala na play station....to musi byc normalne w swiecie simow bo moja kuzynka tez tak miala i to duzo razy
aluminium.
08.07.2009, 15:27
kitka^^- a masz ustawione na drzwiach zabezpieczenie przeciwko "obcym"? :D
ultraviolence
08.07.2009, 16:03
Aaaa noi kilka dni temu rozwiodłam rodziców w tej rodzince a co za tym idzie ojciec się wyprowadził.. Noi też kiedys bez żadnego "powitaj sima Kamil" sobie wlazł i chodził po domu...
Czemu tak jest???
Bo widzisz: jeśli dwójkę simów łączy jakieś pokrewieństwo, to czasem odwiedzają dom swojego krewnego bez zapowiedzi. Nie ma wtedy opcji powitania, tylko od razu można przejść do konkretów - pogadać, zaproponować grę w łapki, wspólny posiłek czy Bóg wie co tam jeszcze.
Ja też tak kiedyś miałam. Jak moi simowie się wprowadzili przyszli goście żeby mnie powitać. Wieczorem wszyscy se poszli tylko da babka się została ... siedziała u mnie przez 4 dni !!! :| Dziwne to jest ...
kitka^^- a masz ustawione na drzwiach zabezpieczenie przeciwko "obcym"? :D
Nie ponieważ nie mam dodatków i nie posiadam takiej opcji:)
Ja miałam ten sam problem w Dziwnowie w rodzinie Dziwak. Wtedy do domu braci przychodziła Ofelia i Oliwka Widmo i tak samo, siedziały, patrzyły na telewizor, jadły, grały i musiałam ich wypraszać. To zdarzyło się tylko i wyłącznie w Dziwnowie w żadnej innej okolicy już nie.
aluminium.
09.07.2009, 10:04
Nie ponieważ nie mam dodatków i nie posiadam takiej opcji:)
ale ta jedna o ile się nie mylę dochodzi już w podstawie.
kliknij na drzwi wejściowe i zobacz :)
Niestety nie. Blokowanie drzwi jest dopiero w The Sims 2 Zwierzaki. Wiem ponieważ sama tylko do tej części mam simsy.
Weź i nie przejmuj się nimi, a jak Cię tak bardzo denerwują to zawsze idzie usunąć nieproszonych sąsiadów za pomocą kodu move_objects on ;)
Niestety nie. Blokowanie drzwi jest dopiero w The Sims 2 Zwierzaki. Wiem ponieważ sama tylko do tej części mam simsy.
Weź i nie przejmuj się nimi, a jak Cię tak bardzo denerwują to zawsze idzie usunąć nieproszonych sąsiadów za pomocą kodu move_objects on ;)
Nom w sumie mogłabym ale to była jedna z moich ulubionych simek i seryjny zdrajca zon:D:D Nie mogłam ich skasować:)
tym kodem nie kasujesz ich stale, tylko chwilowo, tj, jeżeli sprzedaż gościa nadal będzie w grze, w swojej rodzinie też będzie, to tak jakbyś go wyprosiła. a gdy sprzedaż domownika przy następnym wejściu do gdy będzie stał grzecznie przy skrzynce na listy :)
tym kodem nie kasujesz ich stale, tylko chwilowo, tj, jeżeli sprzedaż gościa nadal będzie w grze, w swojej rodzinie też będzie, to tak jakbyś go wyprosiła. a gdy sprzedaż domownika przy następnym wejściu do gdy będzie stał grzecznie przy skrzynce na listy :)
haha dobre... Nie wiedziałam:)
Raz kogośtam (domownika) sprzedałam ale jak zobaczyłam, że go nie ma to nie zapisałam gry;) Nie chciałam, żeby tak marnie zginął;P
Nic się nie martw, ten kod jest zupełnie bezpieczny :)
Jessi_090
17.07.2009, 19:50
Też tak miałam . ;/ Tyle tylko , że u mnie była to opiekunka do dziecka : |
Przepędzałam ją a ona nie chciała wyjśc , i już nie pamiętam jak sobie z tym poradziłam . :D
Drzwi można zamknąć i w zwykłych. Daje się na drzwi, żeby był dostęp tylko dla domowników. Wiem, bo sama mam tylko akcesoria Moda z H&M i nic więcej.
mając akcesoria nie masz samej podstawy, a opcja zamknięcia drzwi nie pojawia się wyłącznie we własnym biznesie ale każdym kolejnym dodatku.
Hehe opiekunka też czasem mnie 'odwiedza';P
I na bank nie da się zamknąć drzwi. Sprawdzałam:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.