PDA

Zobacz pełną wersję : nieznajoma simka chodzi mi po domu!!

kitka^^
08.07.2009, 15:08
Otóż tak. Stworzyłam sobie rodzinkę:) Grałam nią już dość długo ale ostatnio jakaś smka (z innego domku zupełnie) włazi mi bez żadnych ceregieli do domu i ogląda TV albo coś je... Żaden z moich simów jej nie zna:((( i muszę ją wypraszać, żeby sobie polazął...;/
Aaaa noi kilka dni temu rozwiodłam rodziców w tej rodzince a co za tym idzie ojciec się wyprowadził.. Noi też kiedys bez żadnego "powitaj sima Kamil" sobie wlazł i chodził po domu...
Czemu tak jest???

Inez
08.07.2009, 15:25
u mnie tak sie zdarzylo 2 razy ze weszla mi jakas simka do domu i grala na play station....to musi byc normalne w swiecie simow bo moja kuzynka tez tak miala i to duzo razy

aluminium.
08.07.2009, 15:27
kitka^^- a masz ustawione na drzwiach zabezpieczenie przeciwko "obcym"? :D

ultraviolence
08.07.2009, 16:03
Aaaa noi kilka dni temu rozwiodłam rodziców w tej rodzince a co za tym idzie ojciec się wyprowadził.. Noi też kiedys bez żadnego "powitaj sima Kamil" sobie wlazł i chodził po domu...
Czemu tak jest???
Bo widzisz: jeśli dwójkę simów łączy jakieś pokrewieństwo, to czasem odwiedzają dom swojego krewnego bez zapowiedzi. Nie ma wtedy opcji powitania, tylko od razu można przejść do konkretów - pogadać, zaproponować grę w łapki, wspólny posiłek czy Bóg wie co tam jeszcze.

amite
08.07.2009, 16:33
Ja też tak kiedyś miałam. Jak moi simowie się wprowadzili przyszli goście żeby mnie powitać. Wieczorem wszyscy se poszli tylko da babka się została ... siedziała u mnie przez 4 dni !!! :| Dziwne to jest ...

kitka^^
08.07.2009, 21:07
kitka^^- a masz ustawione na drzwiach zabezpieczenie przeciwko "obcym"? :D

Nie ponieważ nie mam dodatków i nie posiadam takiej opcji:)

Anema
09.07.2009, 08:41
Ja miałam ten sam problem w Dziwnowie w rodzinie Dziwak. Wtedy do domu braci przychodziła Ofelia i Oliwka Widmo i tak samo, siedziały, patrzyły na telewizor, jadły, grały i musiałam ich wypraszać. To zdarzyło się tylko i wyłącznie w Dziwnowie w żadnej innej okolicy już nie.

aluminium.
09.07.2009, 10:04
Nie ponieważ nie mam dodatków i nie posiadam takiej opcji:)

ale ta jedna o ile się nie mylę dochodzi już w podstawie.
kliknij na drzwi wejściowe i zobacz :)

Anema
10.07.2009, 13:04
Niestety nie. Blokowanie drzwi jest dopiero w The Sims 2 Zwierzaki. Wiem ponieważ sama tylko do tej części mam simsy.
Weź i nie przejmuj się nimi, a jak Cię tak bardzo denerwują to zawsze idzie usunąć nieproszonych sąsiadów za pomocą kodu move_objects on ;)

kitka^^
11.07.2009, 15:52
Niestety nie. Blokowanie drzwi jest dopiero w The Sims 2 Zwierzaki. Wiem ponieważ sama tylko do tej części mam simsy.
Weź i nie przejmuj się nimi, a jak Cię tak bardzo denerwują to zawsze idzie usunąć nieproszonych sąsiadów za pomocą kodu move_objects on ;)

Nom w sumie mogłabym ale to była jedna z moich ulubionych simek i seryjny zdrajca zon:D:D Nie mogłam ich skasować:)

Rocket
11.07.2009, 17:19
tym kodem nie kasujesz ich stale, tylko chwilowo, tj, jeżeli sprzedaż gościa nadal będzie w grze, w swojej rodzinie też będzie, to tak jakbyś go wyprosiła. a gdy sprzedaż domownika przy następnym wejściu do gdy będzie stał grzecznie przy skrzynce na listy :)

kitka^^
11.07.2009, 20:26
tym kodem nie kasujesz ich stale, tylko chwilowo, tj, jeżeli sprzedaż gościa nadal będzie w grze, w swojej rodzinie też będzie, to tak jakbyś go wyprosiła. a gdy sprzedaż domownika przy następnym wejściu do gdy będzie stał grzecznie przy skrzynce na listy :)

haha dobre... Nie wiedziałam:)
Raz kogośtam (domownika) sprzedałam ale jak zobaczyłam, że go nie ma to nie zapisałam gry;) Nie chciałam, żeby tak marnie zginął;P

Anema
12.07.2009, 13:37
Nic się nie martw, ten kod jest zupełnie bezpieczny :)

Jessi_090
17.07.2009, 19:50
Też tak miałam . ;/ Tyle tylko , że u mnie była to opiekunka do dziecka : |
Przepędzałam ją a ona nie chciała wyjśc , i już nie pamiętam jak sobie z tym poradziłam . :D

Miu Miu
08.08.2009, 17:10
Drzwi można zamknąć i w zwykłych. Daje się na drzwi, żeby był dostęp tylko dla domowników. Wiem, bo sama mam tylko akcesoria Moda z H&M i nic więcej.

Rocket
08.08.2009, 20:47
mając akcesoria nie masz samej podstawy, a opcja zamknięcia drzwi nie pojawia się wyłącznie we własnym biznesie ale każdym kolejnym dodatku.

kitka^^
10.08.2009, 21:30
Hehe opiekunka też czasem mnie 'odwiedza';P
I na bank nie da się zamknąć drzwi. Sprawdzałam:)