Zobacz pełną wersję : Karta graficzna =)
po instalacji przy probie wlaczenia gry zamiast ekranu logowania dostalam w prezencie taki oto komunikat:
nie znaleziono karty graficznej pracujacej w standardzie directx 9.0c! sprawdz czy masz karte graficzna zgodna z directx 9.0c i zainstalowane najnowsze wersje sterownikow oferowane przez producenta karty. aplikacja zostanie zamknieta.
niekompatybilnosc karty jest niemozliwa zwlaszcza, ze niedawno byla wymieniana. w razie potrzeby podam parametry. help me masters
Aya de Chat
18.07.2009, 21:35
podpisuję się pod tym samym problemie, nagle przestało działac, aktualizowałam sterowniki, instalowałam directx od nowa (tak było poradzone w jednym temacie).
może to ma jakieś znaczenie, ale nie wlączałam długo dwójki i grywałam w trójkę. coś się przestawiło or sth?;d strzelam, nie znam się;)
claudia_o
18.07.2009, 22:40
Mi się tak kiedyś pokazywało jak nie miałam spelnionych wymagań, tzn. miałam złą kartę graficzną, ale nie wiem co to znaczy w Waszym przypadku...
http://www.pobieralnia.pl/plik-540-directx.html
Powinno pomóc. Pozdrawiam.
Edit: albo nie... Podaj najpierw, jaką masz kartę graficzną. Troszkę się rozpędziłem z tym Directx'em. ;D
geforce 9600 GT
512 MB
directxa tez MAM, wiec nie wiem ocb
A więc radzę ci przeinstalować sterowniki, jak i DirectX.
Najpierw odinstaluj sterowniki do karty graficznej. Potem przeinstaluj sterowniki płyty głównej, szczególnie VIA 4in1, potem zinstaluj ponownie DirectX i na końcu zainstaluj sterowniki do karty graficznej. Na koniec sprawdź, czy nie ma problemów z DirectX: kliknij na menu start->uruchom i w okienku wpisz dxdiag
Aya de Chat
19.07.2009, 08:02
*z serii głupich pytań ignoranta komputerowego* rozumiem, że przez menadżer urządzeń jakbym całą kartę odinstalowywała?
i sterowniki płyty gównej, tu to już w ogóle nie mam zielonego pojęcia co zrobic itp.
Może faktycznie zbyt skrótowo mi się napisało :)
W Panelu Sterowania wejdź na Dodaj i usuń programy i tam odinstaluj wszystko, co dotyczy NVidii - jeżeli masz kartę GeForce albo ATI - jeżeli masz kartę Radeona. Po zrestartowaniu komputera może pojawić Ci się okno wyszukiwania nowego sprzętu przez system Windows - ZAWSZE klikaj na "Anuluj". W menadżerze urządzeń - po odinstalowaniu sterowników - sprawdź, jaką masz kartę graficzną. Powinno być coś w rodzaju: "Standardowa karta graficzna PCI VGA" i oznacza to, że karta działa na standardowych sterownikach Windowsa. Sterowniki do płyty głównej są na płycie CD którą dostałaś z komputerem - są tam również m. in. sterowniki do karty dźwiękowej. Możesz przeinstalować wszystkie albo wybrać tylko VIA 4in1. Po ponownym restarcie zainstaluj DirectX i na końcu sterowniki do karty graficznej, najlepiej te dostarczone na płytce z kartą. W trakcie instalowania sterowników może pojawić sie okno Windowsa z wyszukiwaniem sprzętu - klikaj na "Anuluj".
Na koniec pozostaje uruchomić dxdiag i sprawdzić, czy są jakieś problemy ze sterownikami.
Aya de Chat
19.07.2009, 13:20
Problem leży w tym, że nie dostałam żadnych płyt - laptop.
To podaj przynajmniej typ laptopa - sterowniki można ściągnąć :)
hm dzeki za rade fachowa ale nie sadze zebym skorzystala, bo jak skorzystam, to komputer bankowo bedzie sie musial wybrac do serwisu
no ale i tak dzieki
Aya de Chat
19.07.2009, 21:25
To podaj przynajmniej typ laptopa - sterowniki można ściągnąć :)
HP Pavilion dv5, wystarczy?:PPP
HP Pavilion dv5, wystarczy?:PPP
Trochę za mało:):) Pavilonów dv5 jest przynajmniej kilka wersji.
Na tej stronie:
http://www.hp.com/#Support
zaznacz opcję "Pobierz sterowniki i oprogramowanie" i albo wpisz pełną nazwę np. HP Pavilion dv5-1100, albo wpisz numer seryjny, albo "skorzystaj z funkcji automatycznego wykrywania produktów". Ta ostatnia opcja może być najkorzystniejsza. Nie mam dostępu do żadnego Pavilona, więc nie mogę przetestować funkcji tej strony.
Wcześniej uruchom dxdiag i zobacz czy wszystkie sterowniki są prawidłowo zainstalowane a w menadżerze urządzeń sprawdź, czy są jakieś konflikty sprzętowe
Aya de Chat
21.07.2009, 14:07
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=pl&dlc=pl&cc=pl&lang=pl&product=3767254
okej, ale które to sterowniki płyty głównej? Bo karty graficznej to bez problemu znalazłam:P
sprawdziłam przez everesta jaką mam płytę główną HP 3600, ale niestety żadne google mi nie pomogło :/ juz mnie to do takiej furii doprowadza, że masakra.
A ja miałem ten sam problem tylko ze crackowałem sobie gre bo nei chciało mi się płyt szukać. Jeżeli ty też crackowałaś to cracka trzeba podmienić z plikiem z folderu TSbin i przez ten plik wtedy włanczać i to tyle. Bo ja instalowałem directy i najnowsze sterowniki do karty ( też mam Ge Forca 9600 GT) i to nic nei dawało właściwie
Pozdrawiam
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.