![]() |
#1 |
Reputacja: 13
|
![]()
po instalacji przy probie wlaczenia gry zamiast ekranu logowania dostalam w prezencie taki oto komunikat:
nie znaleziono karty graficznej pracujacej w standardzie directx 9.0c! sprawdz czy masz karte graficzna zgodna z directx 9.0c i zainstalowane najnowsze wersje sterownikow oferowane przez producenta karty. aplikacja zostanie zamknieta. niekompatybilnosc karty jest niemozliwa zwlaszcza, ze niedawno byla wymieniana. w razie potrzeby podam parametry. help me masters |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
podpisuję się pod tym samym problemie, nagle przestało działac, aktualizowałam sterowniki, instalowałam directx od nowa (tak było poradzone w jednym temacie).
może to ma jakieś znaczenie, ale nie wlączałam długo dwójki i grywałam w trójkę. coś się przestawiło or sth?;d strzelam, nie znam się ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Mi się tak kiedyś pokazywało jak nie miałam spelnionych wymagań, tzn. miałam złą kartę graficzną, ale nie wiem co to znaczy w Waszym przypadku...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 20
|
![]()
http://www.pobieralnia.pl/plik-540-directx.html
Powinno pomóc. Pozdrawiam. Edit: albo nie... Podaj najpierw, jaką masz kartę graficzną. Troszkę się rozpędziłem z tym Directx'em. ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 13
|
![]()
geforce 9600 GT
512 MB directxa tez MAM, wiec nie wiem ocb |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 20
|
![]()
A więc radzę ci przeinstalować sterowniki, jak i DirectX.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Najpierw odinstaluj sterowniki do karty graficznej. Potem przeinstaluj sterowniki płyty głównej, szczególnie VIA 4in1, potem zinstaluj ponownie DirectX i na końcu zainstaluj sterowniki do karty graficznej. Na koniec sprawdź, czy nie ma problemów z DirectX: kliknij na menu start->uruchom i w okienku wpisz dxdiag
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
*z serii głupich pytań ignoranta komputerowego* rozumiem, że przez menadżer urządzeń jakbym całą kartę odinstalowywała?
i sterowniki płyty gównej, tu to już w ogóle nie mam zielonego pojęcia co zrobic itp. |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Może faktycznie zbyt skrótowo mi się napisało
![]() W Panelu Sterowania wejdź na Dodaj i usuń programy i tam odinstaluj wszystko, co dotyczy NVidii - jeżeli masz kartę GeForce albo ATI - jeżeli masz kartę Radeona. Po zrestartowaniu komputera może pojawić Ci się okno wyszukiwania nowego sprzętu przez system Windows - ZAWSZE klikaj na "Anuluj". W menadżerze urządzeń - po odinstalowaniu sterowników - sprawdź, jaką masz kartę graficzną. Powinno być coś w rodzaju: "Standardowa karta graficzna PCI VGA" i oznacza to, że karta działa na standardowych sterownikach Windowsa. Sterowniki do płyty głównej są na płycie CD którą dostałaś z komputerem - są tam również m. in. sterowniki do karty dźwiękowej. Możesz przeinstalować wszystkie albo wybrać tylko VIA 4in1. Po ponownym restarcie zainstaluj DirectX i na końcu sterowniki do karty graficznej, najlepiej te dostarczone na płytce z kartą. W trakcie instalowania sterowników może pojawić sie okno Windowsa z wyszukiwaniem sprzętu - klikaj na "Anuluj". Na koniec pozostaje uruchomić dxdiag i sprawdzić, czy są jakieś problemy ze sterownikami. |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Problem leży w tym, że nie dostałam żadnych płyt - laptop.
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|