PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zawieszaniem się gry

Stokrotka
17.08.2009, 17:08
Mam już dość. Mój problem mnie przerasta.

Po ok 20 min gry słyszę takie jakby "bip" i wszystko się zawiesza. Nie mogę zminimalizować gry, alt+F4 też nic nie daje. Pozostaje resetowanie komputera.

Przez pewien czas wyskakiwał mi komunikat, że mam zbyt mało miejsca na dysku twardym, więc byłam pewna, że to jest powodem. Pousuwałam zbędne rzeczy, Moje dokumenty przeniosłam w inne miejsce. Komunikat już nie wyskakuje, ale problem nadal jest!

Gra jest oryginalna, mam Rozrywkę Rodzinną i wszystkie dodatki, oprócz Czasu Wolnego. Nie mam żadnych dodatków z neta, podczas gry wyłączone wszystkie inne programy. Komputer spełnia wymagania gry.

szymon6782
17.08.2009, 17:12
jaby kupiłewm wększy dysk tesz tak małem

MarekS
17.08.2009, 23:13
Przez pewien czas wyskakiwał mi komunikat, że mam zbyt mało miejsca na dysku twardym, więc byłam pewna, że to jest powodem. Pousuwałam zbędne rzeczy, Moje dokumenty przeniosłam w inne miejsce. Komunikat już nie wyskakuje, ale problem nadal jest!

A ile masz wolnego miejsca na dysku C?

Stokrotka
18.08.2009, 10:05
MarekS - ok. 3 GB

MarekS
19.08.2009, 08:43
3GB - nie jest to za dużo:). Sygnał z głośniczka wewnętrznego sugeruje problem ze sprzętem. Może tego miejsca jest w dalszym ciągu za mało? Spróbuj w trakcie gry - póki jeszcze działa, powiedzmy po ok 10 minutach - przejść do ekranu pulpitu (klawisz ze znaczkiem Windows po lewej stronie klawiatury, między Ctrl i Alt) i sprawdzić wolne miejsce na dysku C przy działającej grze. Mogą być uszkodzone sektory na dysku - "twarde" resetowanie komputera może to powodować - przeskanuj dysk z opcją automatycznej naprawy systemu plików. Może być problem z kartą graficzną - np. przegrzewanie się - oczyścić radiator na karcie (na procesorze głównym też nie zaszkodzi:) ). No i może być problem z zasilaczem szczególnie, gdy wymieniałaś kartę graficzną na lepszą (kiedykolwiek, nie koniecznie ostatnio)