Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.08.2009, 17:08   #1
Stokrotka
Guest

Domyślnie Problem z zawieszaniem się gry

Mam już dość. Mój problem mnie przerasta.

Po ok 20 min gry słyszę takie jakby "bip" i wszystko się zawiesza. Nie mogę zminimalizować gry, alt+F4 też nic nie daje. Pozostaje resetowanie komputera.

Przez pewien czas wyskakiwał mi komunikat, że mam zbyt mało miejsca na dysku twardym, więc byłam pewna, że to jest powodem. Pousuwałam zbędne rzeczy, Moje dokumenty przeniosłam w inne miejsce. Komunikat już nie wyskakuje, ale problem nadal jest!

Gra jest oryginalna, mam Rozrywkę Rodzinną i wszystkie dodatki, oprócz Czasu Wolnego. Nie mam żadnych dodatków z neta, podczas gry wyłączone wszystkie inne programy. Komputer spełnia wymagania gry.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.08.2009, 17:12   #2
szymon6782
Guest

Domyślnie Odp: Problem z zawieszaniem się gry

jaby kupiłewm wększy dysk tesz tak małem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2009, 23:13   #3
MarekS
Guest

Cytat:
Napisał Stokrotka Zobacz post
Przez pewien czas wyskakiwał mi komunikat, że mam zbyt mało miejsca na dysku twardym, więc byłam pewna, że to jest powodem. Pousuwałam zbędne rzeczy, Moje dokumenty przeniosłam w inne miejsce. Komunikat już nie wyskakuje, ale problem nadal jest!
A ile masz wolnego miejsca na dysku C?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2009, 10:05   #4
Stokrotka
Guest

MarekS - ok. 3 GB
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.08.2009, 08:43   #5
MarekS
Guest

3GB - nie jest to za dużo. Sygnał z głośniczka wewnętrznego sugeruje problem ze sprzętem. Może tego miejsca jest w dalszym ciągu za mało? Spróbuj w trakcie gry - póki jeszcze działa, powiedzmy po ok 10 minutach - przejść do ekranu pulpitu (klawisz ze znaczkiem Windows po lewej stronie klawiatury, między Ctrl i Alt) i sprawdzić wolne miejsce na dysku C przy działającej grze. Mogą być uszkodzone sektory na dysku - "twarde" resetowanie komputera może to powodować - przeskanuj dysk z opcją automatycznej naprawy systemu plików. Może być problem z kartą graficzną - np. przegrzewanie się - oczyścić radiator na karcie (na procesorze głównym też nie zaszkodzi ). No i może być problem z zasilaczem szczególnie, gdy wymieniałaś kartę graficzną na lepszą (kiedykolwiek, nie koniecznie ostatnio)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania