Zobacz pe³n± wersjê : Historie ze ¦wiata Zwierz±t - z³y pies
chej wam w³a¶nie dosta³am th historie ze ¶wiata zwierz±t i wzie³am owczarka agresywnego oraz przyjacielskiego Brutusa i bigla Lulka tchurzliwego oraz przyjacielskiego no i owczarek nikogo nie lubi ma chyba sto gryzaków niekture s± Lulka no ale Brutu zjad³ mi ³urzko nakrzycza³am na niego on zacz± warczeæ i agresywnie szczekaæ no i pobieg³ kupi³am ³u¿ko nowe a on przez to ¿e nakrzycza³am naniego zjad³ nowe ³urzko , ³u¿ka dwuch innych simów , dwie kanapy i fotel wszystko to znów kupi³am i postawi³am nowe ju¿ karzdy sim krzycza³ na niego a on siê nie s³ucha mi siê skoñczy³y pieni±dze Brutus wszystko zerzar³ simy nie maj± gdzie spaæ tylko Lulek mia³ pos³anko które zaj± Brutus gdy Brutus wychodzi na dwur ja daje Lulkowi jedzenie a ten biegnie i na biednego Lulka z zêbami Lulek lubi swoje gryzaki i jest grzeczny lecz ostatnio Brutus warczy na Lulka gdy on podchodzi do gryzaków chcia³am znale¶æ prace dla jednego sima w gazecie ale gdy sim przyszed³ z gazet± Brutus j± wyrwa³ jemu z r±k i poszarpa³ na kawa³ki on torturuje moje simy i Lulka Brutus jest panem domu. Czy komu¶ siê co¶ takiego ju¿ przytrafi³o ? Co mam zrobiæ ? Czy morzna oddawaæ psy takie jak Brutus ? POMOCY PLIS POMU¯CIE !!!!!!!!!!!!!!!!!
Najpierw to spojrzyj do s³ownika ;) A tak to "wyra¼nie" napisa³a¶ ¿e po prostu ... A czemu niby nie mo¿na oddaæ ? to normalny pies nie ?
Wiem ¿e troche ¼le pisze bo chodze do 3 klasy a nie dawno dosta³am tê gre sims i niewiem czy mo¿na oddaæ psa a tym bardziej takiego agresywnego jak mój Brutus ja ju¿ go nie chce ja chce tlko Lulka . jak sie da to wezme jeszcze jednego psa by Lulek nie czu³ siê samotny bardzo Lubie Brutusa lecz jak siê go pozbêde to bêdzie dla mnie wielka ulga nie bêdê za nim tenskniæ ani p³akaæ . Moim zdaniem jak siê da to Brutus musi odej¶æ da siê oddaæ psa do schroniska lub gdzie inndziej prosze pomu¿cie on mia³ byæ psem obronnym a nie zjadaczem mebli dosta³am te gre prawie miesi±c temu ale chyba po 2 tygodniach zainstalowa³a mi j± mama no i od tamtego dnia mam problemy z Brutusem ciocia jak przyjerzdza zawsze przyjerzdza przywozi prezenty a teraz ta gra super prezet lecz mam problem z Brutusem no to co pomo¿e mi kto ???
Nie histeryzuj. To po pierwsze. Nie denerwuj siê tak ... ;) W w simach nie ma psów obronnych bo on ciê du¿o nie obroni. Skasuj go kodem moveObjects on czy co¶. Albo boolPropem jak ju¿ chcesz. A oddaæ siê go chyba nigdzie nie da. Nie wiem niech ci to powie kto¶ kto gra w TS2.
Nie mam TS Historie ze ¶wiata zwierz±t, ale mam Zwierzaki i tam mo¿na zadzwoniæ do schroniska i oddaæ zwierzaka.
A ganisz tego psa, jak gryzie Ci meble i chwalisz, jak bawi siê gryzakiem?
Zawsze go gonie gdy gryzie meble ale on warczy i idzie gry¶æ inne meble ma ful gryzków ale go chwaliæ nie moge bo on z nich nie ko¿ysta tylko gdy Lulek do nich podchodzi to on na niego warczy Lulek ucieka a Brutus idzie gry¶æ dalej meble napocz±tku Lulek mia³ pos³anko i miske a on swoj± bude i miske w domu Lulek mug³ gry¶æ gryzaki lecz teraz to siê na nie nie morze nawet patrzeæ !!!!!!!!!!!
W takim razie gañ go za to, ¿e gryzie meble.
Nauczy siê z czasem, ¿e tak nie mo¿na i zacznie korzystaæ z gryzka.
Ucz go te¿ komend, a stanie siê bardziej posuszny.
No tak ale ja gram w te gre nawet 5 godzin dziennie gonie go za karzdym razem a on nadal gryzie meble mi by by³o najlepiej go oddaæ ale jak to zrobiæ ? Kody u mnie nie chc± dzia³aæ wiêc z kodami nie moge go kasowaæ co mam robiæ ? Ten pies nigdy ich gry¶æ nie przestanie ??????????????
lizzielovesit
19.11.2009, 13:39
no, wiesz... amite ma racjê, gdyz za bardzo histeryzujesz - to tylko gra, nie trzeba siê tym tak przejmowaæ... ale skoro pytasz, to nie ma za wiele sposobów... ju¿ tu kto¶ mówi³, ¿e mo¿esz usun±æ kodami, albo oddaæ przez telefon, to po niego przyjad±, chocia¿ nie wiem czy w Historiach mo¿na, ale napewno w TS Zwierzaki mo¿na... Gdziesz te¿ s³ysza³am, ¿e pies mo¿e uciec z domu jak bedziesz dla niego z³a i wogule...
A co do tego ganienia, to za ka¿dym razem, kiedy go za co¶ pochwalisz lub zganisz, on wyucza sobie ró¿ne cechy, wiêc muszisz troszkê poczekaæ, jak to nie podzia³a to ju¿ nie wiem...
A mo¿e mu pozwole uciec ? tylko ¿e mam zamkniêt± brame na klucz wstê tylko dl mnie Brutus wyszed³ dokañczaæ zjadanie kanapy a ja zamkne³am Lulka w pokoju w którym stoi pos³anko i miska oraz dwa gryzaki Lulek teraz mo¿e spaæ i je¶æ wiêc Brutus ostatnio nie dostawa³ jedzenia a jak go niebêde karmiæ to ucieknie i otworze bramke to ucieknie ?? Aczy po kilku dniach wruci ?? I jak morzna oddaæ psa to jak to zrobiæ klikam natelefon a tam du¿o tych adresów np : taksi ??
POMOCY !!! To godz 01:21 i w³a¶nie gra³am od 16:55 w simsy no i nadal nie moge oduczyæ Brutusa gryzienia mebli ostatnio nie dostaje jedzenia . dzisiaj o 18:00 lata³ ko³o furtki i szczeka³ czemu ? Nie wyszed³ na droge bo furtka zamkniêta na klucz czy chcia³ uciec ? i prosze o pomoc dzi¶ pi±tek 20.11.2009 czy nikogo nie by³o na forum czy co ? Mam nadzieje ¿e jutro lub w niedziele kto¶ z was bêdzie na forum i mi pomorze . I mam jeszcze jedno pytanie ale na inny temat na temat o szczeniakach i kociakach czy mo¿na je nazwaæ ? Czy jak z imionami ? I z k±d wiadomo ile mo¿e byæ szczeni±t lub koci±t ? JE¦LI JUTRO 21.11.2009 KTO¦ BÊDZIE NA FORUM PROSZÊ O POMOC !!!!!!
Plis pomocy jak oddaæ psa
Psina, nie czyta³a¶ tego, co Ci napisa³am na profilu?
Napiszê to jeszcze raz:
Zadzwoñ -> Us³ugi -> O¶rodek "Przygarnij mnie" - Oddaj zwierzaka.
Tak jest w The Sims 2 Zwierzaki. Nie jestem pewna czy w historiach ta opcja jest dostêpna, poniewa¿ nie mam Historii ze ¶wiata zwierz±t.
Sprawd¼ i napisz tu.
jasne ¿e jest . Psa mo¿na bardzo ³atwo poskromiæ przy pomocy zagrody . zbuduj zagrodê z ogrodzenia z furtk± , wstaw tam miskê nie zamykaj±c furtki , nape³nij j± i nie dawaj psu dostêpu do innych misek ( np. zamknij dom na klucz ) . czekaj , czekaj ... jak wejdzie do zagrody , to zatrzymaj czas i zamknij furtkê . wstaw parê gryzaków i budê .w koñcu siê przyzwyczai , bo nie bêdzie mieæ niczego innego do gryzienia . nape³niaj miskê regularnie ( albo kup tak± automatyczn± , jak wyje¿d¿asz na d³u¿ej ) chwal go gdy gryzie gryzaki , je z miski , ¶pi w budzie i za³atwia siê w obrêbie zagrody . po jakim¶ czasie bêdzie na tyle oswojony , by go wypu¶ciæ .
Powodzenia
Niestety nie moge kupiæ miski nie mam kasy ale uda³o mi siê go oddaæ dziêki ale mam jeszcze jeden problem bo pojawi³ mi siê ró¿owy królik pojawi³ siê w nocy i chodzi za simsami poco mi on i jak go odes³aæ tam z k±d przyszed³ ???
Weso³y króliczek pojawia siê wtedy, gdy Twoje simy maj± za niski (czerwony) poziom towarzystwa. Pogadaj simami z innymi, by ten poziom siê podwy¿szy³, a królik sam zniknie. Dodam, ¿e z królikiem mo¿na rozmawiaæ, bawiæ siê, a nawet biæ ;)
O TO SIÊ Z NIM POBIJE I ON ZWIEJE !!!!!!!!!!!!!
Fajnie by by³o da rade ?
Moje simy ca³y czas ze sob± gadaj± a ten sim za którym ³azi królik bawi siê z Lulkiem jak bêdze tak nadal to królik zniknie ??
Królik zniknie, jak bêdziesz mia³a zielony poziom towarzystwa.
A Lulek ma czerwony poziom towarzystwa? Je¶li tak, to pobaw siê z tym psem.
Tak Lulek mia³ czerwony pozom towarzystwa ale królik znik³ jest ju¿ OK .
Chocia¿ nie zupe³nie ok bo zaprosi³am do siebie sima chce by sobie poszed³ i go wypêdzam a on nic prubowa³am go wypêdziæ karzdym moim simem nie da rady co robiæ ? spodoba³o mu siê u mnie czy co ?
Iliada115
27.11.2009, 19:14
Psino, nie ma co siê tak denerwowaæ, bo to tylko gra. Co do pytania piszesz, ¿e go¶cia wypêdzasz, to mo¿e spróbujesz siê z nim po¿egnaæ. A co do b³êdów ortograficznych, to w czasie pisania niew³a¶ciwie zapisane s³owa bêd± ci siê na czerwono podkre¶la³y.
Dziêki poszed³ sobie ale co mam zrobiæ bo robale opêta³y mi ca³y dom ?
Przede wszystkim nie dopu¶æ, by dom by³ za¶miecony :)
Wezwij przez telefon Têpiciela robactwa. Bêdzie w Us³ugach.
Dziêki a czy gdy siê zaadoptuje kociaka lub szczeniaka to on dorasta ?
Iliada115
28.11.2009, 12:53
Tak, zaadoptowane zwierzêta dorastaj±.
No a z k±d mam wiedzieæ jak on bêdzie wygl±da³ bo jest taki fajny bia³y czy jak doro¶nie to nadal bêdzie bia³y ?
No wiesz ró¿nie. Mo¿e byæ ca³y bia³y w jakie¶ plamki :P Ja mia³am szarego kotka, a jak dorosn± to by³ chyba szary i w jakie¶ czarne plamki ;) Kociaczki i psiaczki maj± jednolite kolory, a jak dorosn± maj± plamki :P
Dziêki niewiem czy warto go adoptowaæ ale siê zastanowie niemam narazie ¿adnych problemów dziêki za pomoc ale mam jeszcze trzy pytania :
1-Jak jest z imionami jak siê rodz± szczeniaki/kociaki maj± swoje imiona czy je moge nazwaæ i z k±d mam wiedzieæ czy to dziewczyna czy ch³opak ?
2-Czy w simsach s± jacy¶ z³odzieje/bandyci bo jak sobie zapisywa³am obrazki sims z neta to tam by³o ¿e jaki¶ sim muwi³ ¿e ukradli mu psa Ciapka czy mog± ukra¶æ Lulka ?
3-Czy simsy ludzie jak siê we¼mie bobasa to oni dorastaj± czy nie jak to jest np: Robie moj± rodzinnke biore psa , kota dwa doros³e simy i bobasa czy ten bobas doro¶nie ?
1. mo¿esz wybraæ imiona, pojawi siê takie okienko i bêdzie tam tak¿e napisane jakiej p³ci jest zwierzê.
2. z³odzieje s±, ale zwierz±t nie kradn±. ;)
3. tak, simy dorastaj±.
A s± mo¿e psy obronne i dziêki za odpowiedzi
psy obronne? w jakim sensie?
W taki sensie ¿e jak wejdzie z³odziej to on go pogoni albo zje no a zaadoptowa³am sunie dla Lelka i co mam zrobiæ by mieæ szczeniaki i ile ich moge mieæ na raz i w jakich kolorach wszystkie musz± byæ czarne , bia³e lub br±zowe czy jednak w jednym miocie mo¿e byæ np 1czarny , 2 bia³e i 1 Br±zowy czy jak to jest ?
odpowie mi kto¶ obojêtnie kto najlepiej ten co mia³ szczeniaki i wie jak to jest .
Iliada115
11.12.2009, 16:37
¯eby mieæ szczeniaki mo¿esz zadzwoniæ do o¶rodka przygarnij mnie, jest w us³ugach. A psa obronnego nie ma.
Hm...to szkoda ¿e niema psów obronnych !!
A je¶li chodzi o szczeniaka to wiem ¿e tam taki jest ale przygarne³am doros³± sunie i chce mieæ w³asne szczeniaki ile ich moge mieæ najwiêcej ? I czy w jednym miocie mog± byæ mieszane kolory czy wszystkie indentyczne np.
moja sunia ma 2 szczeniaki i jeden jest np br±zowy a drugi bia³y czy jednak musz± byæ np 2 br±zowe czyli mog± byæ ró¿ne kolory na raz czy wszystkie takie same i ile moge w jednej rodzinie mieæ psów je¶li mam ju¿ 3 simy i 2 psy ?
W jednym miocie mo¿e byæ od 1 do 4 zwierz±t.¯eby mieæ w³asne szczeniaki i kociaki musisz mieæ:budê,dwa psy lub koty samice i samca(które musz± siê bardzo lubiæ)gdy zwierzaki ju¿ siê polubi± kliknij na jedno z nich i powinna byæ taka opcja jak "postaraj siê o potomstwo"jak ju¿ klikniesz na to pojawi± siê imiona zwierz±t wybierz jedno z nich. I gotowe samica za kilka dni urodzi ;)A i ma³e zwierzaki mog± byæ ró¿nych kolorów zale¿y jakiego koloru s± ich rodzice.W simy gram od dawna i mam do¶wiadczenie jakby co to sie pytaj:))
Dziêki !!!
I mam pytanie je¶li siê ma 3 simy ( ludzi ) to ile mo¿na mieæ psów najwiêcej ?
Jesli sie nie myle to 5. :)
Tak zdecydowanie 5 bo wszystkich na parceli mo¿e byæ 8 i jakby co pytaj;)
lizzielovesit
16.12.2009, 08:46
a mo¿e spróbuj go ignorowaæ. tak jak by go nie by³o, tylko cechy wyuaczaj ;) oczywi¶cie chwal za pozytywne cechy, nie za te negatywne ;) otwórz bramê po co j± zamykasz... Wiesz, ja nigdy nie mia³am a tym bardziej nie gra³am w TS2 Historie ze ¶wiata zwierz±t wiêc nie wiem, czy tak mo¿na, ale jak by¶ go ignorowa³a, g³odzi³a, itd. to czy by przyjecha³a opieka do zwierz±t tak jak do dziecka opieka spo³eczna ;)
Dziêki a jak bym wzie³a jednego sima to ile moge wtedy mieæ psów ?
W sumie na parceli mo¿e znajdowaæ siê 8 postaci, czyli np. 4 simy i 4 psy. Rozumiesz?
no dobrze a jak bym wzie³a np : 1 sima i 7 psów to czy moge zaadoptowaæ jakiego¶ psa wogule ile psów mogie mieæ w jednym du¿ym domu z jednym simem ?
Mo¿esz mieæ 1 sima i 7 psów (w sumie 8 postaci) i wiêcej simów nie dodasz, ani psów nie zaadoptujesz.
Nawet jak bêdziesz chcia³a mieæ szczeniaki to suczka mo¿e byæ w ci±¿y, ale nic nie urodzi (albo nawet w ci±¿ê zaj¶æ ju¿ nie bêdzie mog³a).
Jak tam po ¶wiêtach mam nadzieje ¿e wszystko ok !!!!!
I mam do was chyba tak my¶le moje ostatnie pytania ale mo¿e to nie bêd± ostatnie pytania zale¿y jak mi siê bêdzie wiod³o w tej grze !!!!!!!!!
A TO PYTANIA !!!!!
1-Czy w simach mo¿na mieæ samochud ??
2-Dlaczego mój sim niechce robiæ tego co jemu karze ?
3-Moja kuzynka w swojej rodzinie simów mia³a trzy simy i dwa psy urodzi³o jej siê 3 szczeniaki ja natomias mia³am terz 3 simy i dwa psy pu¼niej zaadoptowa³am dwa psy i urodzi³ mi siê jeden szczeniak czy to ta liczba simów zmieni³a liczbe tych szczeni±t ???
4-Dlaczego gdy poodawa³am psy i zostawi³am dwa znów mia³am jednego szczeniaka ?
5-Tata jedneo z moich szczeni±t to czarny kródko w³osy latrelek a mama to Huski oba maj± stercz±ce uszy czyli stoj±ce po kim szczeniak odziedziczy³ klapniête uszka ??
6-Co zrobiæ by simy nie umiera³y bo nie chc± je¶æ chociasz lodówka pe³na ?
CZEKAM NA ODPOWIEDZI I MO¯E ZNAJDE JAKIE¦ NOWOE PYTANIA!!!!!!!!!!!!!!!
Cze¶æ Psina :) Ju¿ odpowiadam:
1. Samochód mo¿na mieæ w dodatku Nocne ¯ycie, ale do tego musisz mieæ jeszcze podstawê do The Sims 2. Ewentualnie mo¿na ¶ci±gn±æ z internetu, ale nie wiem, czy w Historiach bêd± dzia³a³y.
2. Wy³±cz woln± wolê w opcjach gry.
3. Nie mog³o siê wiêcej urodziæ szczeniaków, bo jak ju¿ pisa³am, liczba postaci na parceli nie mo¿e przekroczyæ 8.
4. Mo¿e po prostu tylko tyle suczka da³a radê urodziæ. W prawdziwym ¿yciu te¿ siê zdarza, ¿e rodz± siê po jednym piesku.
5. Nie musia³ dziedziczyæ. Nie jest regu³±, ¿e jak rodzice maj± czarne w³osy, to ich dziecko nie mo¿e mieæ blond:)
6. Najpierw wy³±cz woln± wolê, to bêdziesz mog³a je wtedy zmuszaæ do jedzenia.
bierzesz telefon i klikasz us³ugi i tam masz o¶rodek adopcyjny oddaj zwierzaka i o¶rodek adopcyjny przygarnj mnie
Natalia-666
02.03.2010, 19:36
O ja nigdy z takim psem problemu nie mia³am bo takiego niemia³am =(
Jak zrobiæ takiego gro¼nego psa ????
Ja biore nie przyjacielski agresywny jak warczy i gryzie muwie mu ¿e robi dobrze i nigdy nie mia³am tak agresywnego psa =(
dziwne =(
stasienka
13.12.2010, 15:54
Cze¶æ Psina :) Ju¿ odpowiadam:
1. Samochód mo¿na mieæ w dodatku Nocne ¯ycie, ale do tego musisz mieæ jeszcze podstawê do The Sims 2. Ewentualnie mo¿na ¶ci±gn±æ z internetu, ale nie wiem, czy w Historiach bêd± dzia³a³y.
2. Wy³±cz woln± wolê w opcjach gry.
3. Nie mog³o siê wiêcej urodziæ szczeniaków, bo jak ju¿ pisa³am, liczba postaci na parceli nie mo¿e przekroczyæ 8.
4. Mo¿e po prostu tylko tyle suczka da³a radê urodziæ. W prawdziwym ¿yciu te¿ siê zdarza, ¿e rodz± siê po jednym piesku.
5. Nie musia³ dziedziczyæ. Nie jest regu³±, ¿e jak rodzice maj± czarne w³osy, to ich dziecko nie mo¿e mieæ blond:)
6. Najpierw wy³±cz woln± wolê, to bêdziesz mog³a je wtedy zmuszaæ do jedzenia.
Chodzi mi tu o odpowied¼ nr.3 Morzna mieæ rodzinê 4osobow± i do tego 6 zwierzaków...
A wiêc mo¿e siê staæ tak jak pisze Psina ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.