PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi

Strony : 1 [2] 3 4

HNL
09.12.2009, 22:27
W okolicach cmentarza jest zawsze dużo nasion specjalnych (szczególnie w SV).

Mamełe
10.12.2009, 07:25
We Francji powinna być fotografia! :(

Ale wtedy nie byłoby wcale nektarów, bo do Egiptu pasuje jak wół do karety :)

karasss
10.12.2009, 14:01
Mamełe - no wiem :) to by zrobili 2 :P w Egipcie np. Archeologia czy coś takiego.

Levkoni
10.12.2009, 15:35
Ja to się nawet dziwię, że nie zrobili takiej umiejętności archeologia, są wykopaliska, poszukiwania skarbów i same skarby, ale nie ma do tego umiejętności, a szkoda :)

kwiatuszek333
10.12.2009, 22:07
Gdzie można złowić rybę śmierci i tą rybkę przynętę na którą się najlepiej ryba śmierci łapie?
Czy można wskrzesić sima do poziomu normalnego człowieka, nie ducha czy mumii? ;)

agnieszka130187
11.12.2009, 14:45
Gdzie można złowić rybę śmierci i tą rybkę przynętę na którą się najlepiej ryba śmierci łapie?
Czy można wskrzesić sima do poziomu normalnego człowieka, nie ducha czy mumii? ;)

Rybę śmierci łowisz na cmentarzu miedzy północą, a 3.00 lub 4,00 w nocy. Łowi się ją na ustniczka, można go złowić w różnych jeziorkach, musisz kliknąć w te miejsca, gdzie widzisz, że pływają ryby i kliknąć opcję sprawdź wodę. Wtedy zobaczysz jakie ryby można tam złowić. Ustniczka łowi się na suma wąsatego. Sima można wskrzesić tylko do postaci ducha.
W Riverview rybę śmierci łowi się za cmentarzem, gdzie jest znak zakaz łowienia. Najlepiej kliknąć i sprawdzić wodę wtedy zobaczysz czy ta ryba już jest, jak znika po 3,00 w nocy pokazuje się zamiast niej czerwony śledź.

Ponawiam pytanie, w którym miejscu w Egipcie złowię rybę mumię ? Czy ją też trzeba łowić o określonych godzinach ?

Keramzyt
11.12.2009, 15:00
To i ja mam pytanie...
Jaki kod jest wymagany, aby zmieniać bazę wypadową na wakacjach? ^^

agnieszka130187
11.12.2009, 15:51
Jak we Francji mogę dostać się do tej biblioteki Langraba ? Znaczy gdzie w tym domu znajdę klucz kamienny... cały dom już przeszukałam i nic....

Chloé
11.12.2009, 15:56
Ten klucz można zdobyć chyba tylko przez wypełnienie jakiejś okazji, niestety nie pamiętam jakiej ...

agnieszka130187
11.12.2009, 16:35
Hmmmm w Egipcie kupuje się granaty i wiśnie, we Francji dwa rodzaje gron... w Chinach śliwka i co jeszcze ? Po za tym jakie jeszcze owoce dochodzą i jak je zdobyć ?

poproszę jakieś przepisy na nektar, gdyż mojej simce wyszedł obrzydliwy... :D

Keramzyt
11.12.2009, 16:41
W Chinach jest jeszcze Pomelo :D

first
11.12.2009, 16:42
ja widziałem taki za 100.000
55% śliwka 33% Wiśnia 11% Grono Renoit

agnieszka130187
11.12.2009, 17:37
A skąd można zdobyć resztę tych gron ? Oprócz kodu oczywiście.
A macie jakieś przepisy na nektary ?

first
11.12.2009, 18:08
Musisz szukac.

agnieszka130187
11.12.2009, 18:12
We Francji czy we wszystkich krajach wakacyjnych ? Przepisów też muszę szukać ?

first
11.12.2009, 18:13
We wszystkich, ja w chinach znalazłem dzrzewo z wiśnią i śliwką
A co do przepisów to jeszcze nieznałazłem

Mamełe
11.12.2009, 18:38
A skąd można zdobyć resztę tych gron ? Oprócz kodu oczywiście.
A macie jakieś przepisy na nektary ?

od sepcjalnego sprzedawcy mozna kupic reszte gron. Przepisy sa w wakacyjnych ksiegarniach

agnieszka130187
11.12.2009, 18:48
Kurcze przeglądałam książki na wakacjach i żadnych przepisów na nektary nie znalazłam. Może jakaś fotka, które to książki ? :O

Mamełe
11.12.2009, 18:57
Kurcze przeglądałam książki na wakacjach i żadnych przepisów na nektary nie znalazłam. Może jakaś fotka, które to książki ? :O

a na nektary nie :D Ogolnie to chyba nie ma jakichs przepisow, bo mozna robic wiele kombinacji a nazwa czesto jest dobierana losowo od uzytego owocu. U mnie wyskoczyla taka sama nazwa dla dwóch roznych skladow.

agnieszka130187
11.12.2009, 19:19
Aha. :) To od czego zależy, że nektar wyjdzie dobry. Moja Simka miała 3 poziom umiejętności a wyszedł okropny. :(
Daje coś Simom picie tego nektaru ?

Mamełe
11.12.2009, 19:58
Aha. :) To od czego zależy, że nektar wyjdzie dobry. Moja Simka miała 3 poziom umiejętności a wyszedł okropny. :(
Daje coś Simom picie tego nektaru ?

Dobry nastrój, łatwiej nawiazywac znajomosci ;). Jkośc nektaru chyba zależy od umiejętnosci i jakosci skladnikow a takze sposobu nektaryzacji, bo wraz z umiejetnosciami dochodzą nowe sposoby jak skoncentrowany albo przedłużona nektaryzacja. Nie wiem jakie ma wlasciwosci nektar z owocu zycia, bo jeszcze nie probowalam

Łezka
11.12.2009, 19:58
Agnieszko co do biblioteki Langraba, to aby się tam dostać musisz dostać klucz, który otzrymasz po podjęciu owej okazji (zapomniałem nazwy - dzisiaj ją wypełniałem) - wtedy już wszędzie sama trafisz. Co do owoców (z tego co pamiętam):
Epipt - granat, wiśnie i pomelo (ten jest trudniejszy do zdobycia bowiem nie można go kupić, ale gdzieś blisko targu w ogrodzie któregoś z domów rośnie). Nigdy jeszcze nie złowiłem ryby mumii, ale podejrzewam, że powinnaś kupić w księgarni poradnik na jakie przynęty łowic i tam będzie pisac gdzie je łowić.
Chiny - śliwka, wiśnie.
Francja - Na początku możemy kupić tylko Grona Cherimola Blan i Grona Renoit za 6 simoleonów sztuka Jak osiągniemy 3 poziom wizy we Francji to u specjalnego kupca można kupić najlepsze grona - Cranerlet Nuale oraz Gralladine Fran za 50 Antycznych Monet sztuka. Nie do kupienia lecz do zebrania od "przyrody" są grona Avornalino i Meliore. To wszystkie grona. We Feranci nie ma nowych owoców. Pro po nektarów najbardziej udane kompozycje jakie mi wyszły to:
1. Nektar 50% Jabłka 50% Grona Cherimola Blan
2. Nektar 3 Grona Renoit 3 Grona Meliore 2 Grona Avornalino
3. Nektar 50% Limonka 50% Grona Renoit
4. Nektar 50% Winogrona 50% Grona Renoit
5. Teraz zamierzam stworzyć kompozycję Nektar 50% Granat 50% Grona Meliore, powinna wyjść ładna mieszanka, bo granat to owoc egzotyczny i trudno dostępny w dodatku świetna jakość tak jak i Grona Meliore. :):):)

pinka43
11.12.2009, 19:59
Hej! Mam problem. Gdzie w Egipcie są mumiatamomy (nie pamiętam dokładnej nazwy) - należy je szukać wokół miasta. Proszę o pomoc :)

Łezka
11.12.2009, 20:05
Picie nektaru wpływa na samopoczucie sima - dostaje ośmiogodzinny nastrójnik jesli nektar był dobrej (bardzo dobrej) ;ub lepszej jakości. Dlatego wyszedł twojej Simce okropny nektar, bo miała za mało punktów umiejętności. Mój Sim ma 7 poziom i zrobił nektar jakości wspaniałej używając trybu skoncentrowanego (produkują się dwie butelki oraz ich jakość jest wyższa) poznałem dotychczas takie tryby: podstawowy(tworzy 3 butelki lecz nie skupia się zbytnio na jakości) oraz masowy (produkuje większą ilość butelek, a jakość może nie być zadowalająca - przeciętna ten tryb idzie w masowa produkcję). :)

Vlad Ţepeş
11.12.2009, 20:15
Witam !

Mam takie pytanie, czy da się przeprowadzić simy, na lokacje wakacyjne, gdyż są dostępne ceny budynków... Oraz jak przedłużyć wizę...

Pozdrawiam !

<Bądź można jakoś, wykupić Je jako domki letniskowe... ?>

Łezka
11.12.2009, 20:18
Vlad Tepes domki letniskowe można kupować jak osiągnie się 3 poziom wizy. Poziom wizy wzrasta Ci po każdej ukończonej okazji, którą znajdujesz sobie na tablicy "z okazjami" przed bazą wypadową. :)

agnieszka130187
11.12.2009, 20:33
Pewnie od umiejętności zależy też jakie owoce można użyć ? Bo ja nie mogłam wsadzić ani normalnych winogron ani jabłek, tylko te z krajów wakacyjnych....

pinka43
11.12.2009, 20:48
Gdzie i kiedy mogę znaleźć taki jakby młot do rozwalania kamieni? Proszę odpiszcie :)

Searle
11.12.2009, 22:13
pinka musisz czekać na okazję w Chinach lub posłużyć się kodem na odblokowanie obiektów wakacyjnych.

magda_kaulitz
12.12.2009, 09:04
Jak się kupuje domki letniskowe??

Starlight
12.12.2009, 09:09
Dołączam się do pytania ,chce żeby moi simowie mieszkali w np. Paryżu możliwe to?

Mamełe
12.12.2009, 10:00
Dołączam się do pytania ,chce żeby moi simowie mieszkali w np. Paryżu możliwe to?

Nie, bo Paryża nie ma w grze ;)

A tak na poważnie, to trzeba mieć 3 poziom wizy i wtedy pojawi sie opcja w telefonie :)

Łezka
12.12.2009, 12:21
Okej, ale wtedy można mieszkać na stałe w Champs Les Sims? CZY tylko podczas podróży?
Agnieszka... owoce niezależnie od poziomu możesz użyć każde... zawsze ilość owoców, z których chcesz zrobić nektar musi wynosić 10 sztuk. Możesz kupić sobie 10 jabłek i z nich zrobić nektar lub z samych Gron, np. Meliore czy Renoit.

first
12.12.2009, 12:31
Dziurawiec_Skąpolistny mozesz tam jechac na wakacje i zaraz wrócić albo zamieszkac tam na stałe ale to juz nie beda wakacje :D

agnieszka130187
12.12.2009, 13:58
Z tymi owocami to dziwne, bo próbowałam wsadzić normalne winogrona to nie dało się, wracały do magazynku.... mók Sim ma już możliwości kupienia domu w Egipcie i Francji, ale myślałam, że można tam po prostu mieszkać podczas wakacji, więc nie kupiłam.... swoją drogą we Francji udało mi się zdobyć 3 poziom wizy za pierwszym razem, w Egipcie dopiero za drugim. :D

nmin
12.12.2009, 15:14
A gdzie się pracuje, jeśli mieszka się na stałe za granicą?

Kyerme
12.12.2009, 16:09
Nie można mieszkać na stałe w otoczeniach wakacyjnych :)

first
12.12.2009, 16:25
Kyerme nie masz tutaj racji jak masz 3 poziom wizy to mozesz mieszkac tam na stałe

qwiatuszek
12.12.2009, 16:28
Gdzie w Egipcie znajduję się grobowiec skały?

Starlight
12.12.2009, 16:44
Aa ten no....
Co to jest ten "Skarb Badacza' co go mozna pobrać z neta?

karasss
12.12.2009, 16:57
Jak kupiłaś Simsy 3 WP oryginalne, to wystarczy że je zarejestrujesz i pobierasz darmowy set dodatków "Skarb Badacza" ze store. (beznadziejny :])

Mamełe
12.12.2009, 17:47
Kyerme nie masz tutaj racji jak masz 3 poziom wizy to mozesz mieszkac tam na stałe

Nie na stałe, chociaz na długo. Zawsze jednak trzeba wrócić na 2 dni do podstawowego otoczenia.

Starlight
12.12.2009, 19:23
Jestem chłopakiem ;[ nie mylić proszę :D

pinka43
12.12.2009, 19:49
pinka musisz czekać na okazję w Chinach lub posłużyć się kodem na odblokowanie obiektów wakacyjnych.

Searle a jaki jest kod do odblokowywania obiektów wakacyjnych?

dżin.
12.12.2009, 19:56
Czy chodzi o "buydebug"?

Vanitas
12.12.2009, 20:08
Tak żeby nie było wątpliwości należy dopisać on/off żeby włączyć/wyłączyć kod :)

pinka43
12.12.2009, 20:18
Bardzo wam dziękuję za pomoc :)

nataliaaa
13.12.2009, 13:49
Czy w The Sims 3 także można wykupić za punkty eliksir życia?

Łezka
13.12.2009, 14:15
Niestety nie można, bo on w ogóle w The Sims 3 nie istnieje. Sim może wyhodować życiodajną roślinę, po której zjedzeniu cofnie mu się pasek życia lub przyrządzić ambrozję .

Chantelle
13.12.2009, 14:44
Jak zamieszka się na stałe w lokacji wakacyjnej to można tak samo odwiedzać miejsca,rozwiązywać zagadki itp?

karasss
13.12.2009, 18:30
W lokacji wakacyjnej nie można zamieszkać na STAŁE.

first
13.12.2009, 20:27
W lokacji wakacyjnej można zamieszkać na STAŁE :D
Należy miec tylko 3 poziom wizy.A wszystkie przygody sa takie same :D

Levkoni
13.12.2009, 22:32
Może sprawdźcie bo jedni mówią, że można na stałe inni że nie można :D A jeśli można na stałe to niby gdzie simowie wtedy pracują?

Mamełe
14.12.2009, 09:10
Może sprawdźcie bo jedni mówią, że można na stałe inni że nie można :D A jeśli można na stałe to niby gdzie simowie wtedy pracują?

Ja mam 3 poziom wizy, mam dom wakacyjny i wykupiona karte przyjazni z krajem a wyjechac moge na 18 dni, potem musze wrocic.

Kyerme
14.12.2009, 09:59
Dokładnie! Można wyjechać na bardzo długo, ale trzeba zawsze na te kilka dni wrócić do zwykłego otoczenia. Nie można za granicą pracować. A sprawdzał ktoś, czy można dzieci rodzić, czy też trzeba wrócić? :P

karasss
14.12.2009, 13:55
Mamełe - o to mi chodziło.
Po prostu jest się NA WAKACJACH dłużej

[napis magia świąt ma inną czcionkę?]

Ilona
14.12.2009, 13:59
Dokładnie! Można wyjechać na bardzo długo, ale trzeba zawsze na te kilka dni wrócić do zwykłego otoczenia. :P

wpisz kod testingcheatsenabled true przytrzymaj ctrl i lewym myszy kliknij na nastrojnik,żeby zniknął....i możesz znowu wyjechać

Chloé
14.12.2009, 15:00
Dokładnie! Można wyjechać na bardzo długo, ale trzeba zawsze na te kilka dni wrócić do zwykłego otoczenia. Nie można za granicą pracować. A sprawdzał ktoś, czy można dzieci rodzić, czy też trzeba wrócić? :P
Nic nie można, bo licznik czasu się zatrzymuje i sim się nie starzeje, w ciaży nie ma postępów. Jak sim wyjedzie na bardzo długo dzień przed urodzinami to będzie mógł je odprawić dopiero po powrocie do macierzystego otoczenia.

HNL
16.12.2009, 08:07
W jaki sposób (oprócz oficjalnego zadania) mogę zdobyć topór Pangu?
Wypełniłam już konkretną misję, ale po pewnym czasie topór wyparował z mojego wyposażenia.

I jeszcze pytanie dotyczące owadów. Otóż w rejonach wakacyjnych nie pojawiają mi się owady przypisane do danych miejsc. Na przykład zamiast skarabeusza pojawia mi się toniak, zamiast pluskwiaka - również toniak. Próbowałam nawet "rozsiewać" je przy pomocy kodu 'buydebug', ale i tak zamiast nowych owadów pojawiały mi się te już dobrze znane z Sunset Valley.

Searle
16.12.2009, 08:58
Wypełniłam już konkretną misję, ale po pewnym czasie topór wyparował z mojego wyposażenia.

Za pomocą kodu buydebug.

Mamełe
16.12.2009, 09:01

I jeszcze pytanie dotyczące owadów. Otóż w rejonach wakacyjnych nie pojawiają mi się owady przypisane do danych miejsc. Na przykład zamiast skarabeusza pojawia mi się toniak, zamiast pluskwiaka - również toniak. Próbowałam nawet "rozsiewać" je przy pomocy kodu 'buydebug', ale i tak zamiast nowych owadów pojawiały mi się te już dobrze znane z Sunset Valley.
Bo te standardowe tez występują w okolicach wakacyjnych.

HNL
16.12.2009, 10:03
Za pomocą kodu buydebug.

No właśnie tak próbowałam, ale topór znika mi ze ściany i z wyposażenia rodziny gdy przechodzę do trybu życia.

Bo te standardowe tez występują w okolicach wakacyjnych.

Wiem, natomiast u mnie one również zastępują te 'nowe'.

Mamełe
16.12.2009, 10:04
No właśnie tak próbowałam, ale topór znika mi ze ściany i z wyposażenia rodziny gdy przechodzę do trybu życia.

Wiem, natomiast u mnie one również zastępują te 'nowe'.

U mnie też, ale po kilku dniach znowu sie zmieniają.

paulinka
18.12.2009, 22:00
Witam. Mam prośbę potrzebuję informacji na temat tego dodatku.
Gdzie simy mogą pojechać na wakacje w wymarzonych podróżach?
Jakie nowe cechy pojawiają się w wymarzonych podróżach?
Jakie nowe pomieszczenia mogą wybudować w swoich domach w tym dodatku?
Dzięki...

Wielebny
18.12.2009, 22:04
Tak trudno było wejść na jakąkolwiek stronę związaną z grami i poszukać
np. tu ?
http://pl.thesims3.com/game/ep1

Łezka
18.12.2009, 22:08
Również witam nowa forumowiczkę. :)
Simy mogą wyjechać do Al Simhary w Egipcie, Champs Les Sims we Francji oraz Shang Simla w Chinach.
Są trzy nowe cechy: Oko fotografa (sim szybciej uczy się umiejętności fotografowanie, zdjęcia sa lepszej jakości oraz ich wartość jest większa), Zdyscyplinowanie (Simowie uczą się szybciej umiejętności sztuki walki, rzadziej przegrywają w walkach oraz sparingach), Poszukiwacz przygód (Ci Simowie uwielbiają przygody, zawsze mają pozytywny nastrójnik gdy wyjadą na wakacje, zdobywają szybciej kolejne poziomy wizy)
W The Sims 3 Wymarzone Podróże można wybudować piwnicę, aby to zrobić zostało wprowadzone specjalne narzędzie umożliwiające profesjonalizm. :)

lithium
18.12.2009, 22:26
paulinko, nazywaj poprawnie tematy. poza tym, moglas to napisac w 'pytania i odpowiedzi'. no i do tego napisalas dwa identyczne tematy...
ten przenosze, tamten usuwam.

Levkoni
21.12.2009, 12:04
Ej bardzo potrzebuję pomocy, nie wiem jak usunąć mody zainstalowane za pomocą monkey helper, mam tylko jednego moda, a one wgrywają się automatycznie po kliknięciu "install to sims 3" i nie mogę właśnie znaleźć gdzie one są żeby je wyrzucić, ktoś pomoże?

laala33
21.12.2009, 20:46
Mój sim podczas podróży nie może z nikim rozmawiać. Klikam na sprzedawców, mieszkańców i nic się nie pojawia, żadnej reakcji. Tez tak macie? O co w ogóle chodzi ?

HNL
21.12.2009, 21:42
Przeglądnąć mody i usunąć ten, który to powoduje.

JBronkar
21.12.2009, 22:32
Wyskoczył mi komunikat "mistycznego głazu potrzebny jest magiczny obiekt z chin". A gdzie mogę znaleźć magiczny obiekt?

Levkoni
21.12.2009, 22:33
Przeglądnąć mody i usunąć ten, który to powoduje.

No tak to ja sam wiem... :D Ale napisałem przecież, że nie mogę znaleźć folderu, więc to poprzeglądać mody nic by mi nie mówiło, ale już sam doszedłem gdzie ten folder się utworzył po instalacji małpki, po prostu szukałem nie tam gdzie trzeba.

HNL
21.12.2009, 23:19
Przeglądnąć mody i usunąć ten, który to powoduje.No tak to ja sam wiem... :D Ale napisałem przecież, że nie mogę znaleźć folderu, więc to poprzeglądać mody nic by mi nie mówiło, ale już sam doszedłem gdzie ten folder się utworzył po instalacji małpki, po prostu szukałem nie tam gdzie trzeba.

To było do laala33 ;)

rocktechnika
21.12.2009, 23:27
Wyskoczył mi komunikat "mistycznego głazu potrzebny jest magiczny obiekt z chin". A gdzie mogę znaleźć magiczny obiekt?
Legalnie, czy nielegalnie? ;)
Legalnie, to musisz w Chinach przejść misję "Topór Pangu".
Nielegalnie musisz skorzystać z kody "buydebug" (najpierw wklepujesz "testingcheatsenabled true", później "buydebug", inaczej nie da rady) i znaleźć w katalogu przedmiotów podzielonych wg funkcji (powierzchnie, komfort, elektronika - tzn. po prostu tryb kupowania) w kategorii "?" topór, powiesić go na ścianie i zdjąć go łapkami Sima.

Levkoni
22.12.2009, 15:06
Wiecie co, ten błąd gry jak po wakacjach wracali simowie odmłodzeni to prawdopodobnie był spowodowany tym, że na wakacjach używaliśmy opcji "zmień wygląd" na lustrze i "zaprojektuj strój" na szafie bo to te dwie interakcje powodowały ten błąd, zauważyłem to, jak w domu kazałem simom się przebierać i zmieniałem im fryzury i faktycznie, jak nie zmieniałem na wakacjach to wracali w tym samym wieku, dla tego u niektórych ten błąd występował u innych nie bo niektórzy musieli używać zmiany wyglądu. Ale jeśli ktoś już zaktualizował grę najnowszym patchem, problemu nie będzie bo on to naprawia. Ameryki nie odkryłem niestety :D

crystaal
23.12.2009, 18:56
Mam pytanko czy mozna jakims kodem miec odrazu w pelni te wizy czy trzeba robic te zdania?!

karasss
23.12.2009, 19:47
Raczej nie ma takiego kodu.

laala33
23.12.2009, 20:13
do HNL - dziękuję - pomogło :)

karasss
24.12.2009, 08:35
Wiecie co, ten błąd gry jak po wakacjach wracali simowie odmłodzeni to prawdopodobnie był spowodowany tym, że na wakacjach używaliśmy opcji "zmień wygląd" na lustrze i "zaprojektuj strój" na szafie bo to te dwie interakcje powodowały ten błąd, zauważyłem to, jak w domu kazałem simom się przebierać i zmieniałem im fryzury i faktycznie, jak nie zmieniałem na wakacjach to wracali w tym samym wieku, dla tego u niektórych ten błąd występował u innych nie bo niektórzy musieli używać zmiany wyglądu. Ale jeśli ktoś już zaktualizował grę najnowszym patchem, problemu nie będzie bo on to naprawia. Ameryki nie odkryłem niestety :D

Muszę sprawdzić :D, bo chciałem już pisać że jak byłem we Francji to nie zmieniałem wyglądu ani nie zmieniałem stroju - i że mój sim nie odmłodniał. :D A tego to ja nie wiem, nie patrzyłem czy odmłodniał czy nie... niedługo może pojadę to sprawdzę :)

wawola11
25.12.2009, 09:22
Mam problem. Otóż moja simka Bogusława, która jest aktualnie w drugiej podróży do Chin (udało jej się zdobyć wizę za pierwszym razem) wykonuje zadanie, którego nie zdążyła dokończyć na poprzednim pobycie w Shang Simla. To zadanie wymaga aby Bogusia medytowała 2 godz. w Ogrodzie Mędrca. Jednak w ogrodzie mędrca nie ma "przyżądu do medytowania" spędziła tam cały dzień, ćwicząc sztuki walki, siedząc, odprężając się, ale nigdzie nie było opcji medytuj nawet pojechałem do sklepu ogólnego sprawdzić czy nie ma jakichś specjalnych mat do medytacji, ale naprawdę nie ma. I jestem w kropce :(, bo tylko 16% brakuje jej do zdobycia 3 wizy i utknąłem. Nie wiem jak się medytuje. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki :)

Też miałam tą przygodę, aby medytować musisz mieć 5 poziom sztuk walki. jak już masz idziesz do orodu Mędrca i klikasz na simke pojawi się interakcja medytuj klikasz ja i czekasz 2 simowe godziny

wawola11
25.12.2009, 09:24
gdze jest sklep oólny proszę pomuszcie? z góry DZIĘKUJĘ

Searle
25.12.2009, 15:14
gdze jest sklep oólny proszę pomuszcie? z góry DZIĘKUJĘ

Na każdym targu w każdym kraju.

szparaag
26.12.2009, 21:35
mam głupie pytanie,
ale gdzie jest wieża Eiffla? Pisze, że jest ale ja jej znaleźć nie mogę.

Wielebny
26.12.2009, 21:38
Można ją umieścić jeśli wcześniej wpiszesz kod
Najpierw
testingcheatsenabled true
a potem
Buydebug on :)
Potem wejdź w tryb kupowania i zobaczysz nową kategorię obiektów .
Tak przy okazji .
Widział ktoś już gdzieś stronę z nowymi otoczeniami do ts3 :)
Bo te z giełdy wymian jakoś nie zachwycają .

Raija
27.12.2009, 09:16
a co z nowymi możliwościami kariery? chodziły pogłoski, że sim może podjąć nowe zawody.. jednak w grze nie doszukałam się żadnych niowych budynków ani ofert..

Mamełe
27.12.2009, 09:58
a co z nowymi możliwościami kariery? chodziły pogłoski, że sim może podjąć nowe zawody.. jednak w grze nie doszukałam się żadnych niowych budynków ani ofert..

Jako takich nie ma. W karierze dziennikarskiej tylko dostaje sie wiecej mozliwosci, okazje, zwiazane z fotografowaniem, albo trzeba gdzies tam pojechac i z kims porozmawiac albo przywiezc smocza rybe do bazy wojskowej itp.

szparaag
27.12.2009, 11:05
Można ją umieścić jest wcześniej wpiszesz kod
Najpierw
a potem
Buydebug on :)
Potem wejdź w tryb kupowania i zobaczysz nową kategorię obiektów .
Tak przy okazji .
Widział ktoś już gdzieś stronę z nowymi otoczeniami do ts3 :)
Bo te z giełdy wymian jakoś nie zachwycają .

hmmm buydebug on jakoś mi nie działa. gdzie jest ten tryb kupowania? w edycji miasta ? żadna mi nowa kategoria nie wyskoczyła :(

Wielebny
27.12.2009, 11:11
Wchodzisz normalnie na jakąś parcele i wtedy wpisujesz Buydebug on .
Potem w tryb budowania i tam pojawi się nowa kategoria obiektów o nazwie chyba [Kontrola błędów]

karasss
27.12.2009, 23:29
Ikonka ? i wchodzisz i tam masz wieżę :)

Tofik
28.12.2009, 08:57
W Chinach chce kupic lamacza desek i drewniany manekin ale na targu nie widze go nigdzie w sklepach pomóżcie!

sephora
28.12.2009, 09:24
jest na targu w sklepie z roznymi przedmiotami

Tofik
28.12.2009, 09:36
ale ja na targu widze tylko jedzenie ksiązki i lerikty nie widze 4 kupca

Shiro
28.12.2009, 10:42
bo, ten "ogólny" sklep jest na podwyższeniu, w sensie na fundamentach, a pozostałe są budowane na ziemi ;)

Starlight
28.12.2009, 11:09
Dobra teraz ja :D.
Moi Simowie utknęli w piramidzie :D. Ile będę czekać żeby mogli wyjść?

Mamełe
28.12.2009, 11:26
Dobra teraz ja :D.
Moi Simowie utknęli w piramidzie :D. Ile będę czekać żeby mogli wyjść?

Jak to, utkneli? Sami na pewno nie wyjda.

Björk
28.12.2009, 11:27
Jak utknęli, to i tak wrócą do domu, gdy skończą się wakacje :D

Starlight
28.12.2009, 11:39
:D to sobie poczekam :(( jeszcze 3 dni :D

Tofik
28.12.2009, 15:03
zna ktos kody by zaspokoic ich potrzeby?

Laggy
28.12.2009, 18:16
Witajcie.
Zamierzam niedługo kupić sobie WP.

Lecz mam pytanko... Czy po nauczeniu się Kung-Fu. Będzie można się posługiwać tą sztuką walki z dala od Chin ? Np. pojawi się opcja walcz ?

PS I czy będzie można to wykorzystać na złodzieju ? ^^

Tofik
28.12.2009, 18:32
ehh tak a na zlodzieju nie wiem

Tofik
28.12.2009, 20:10
i nie ma walcz tylko sparing

sugar
28.12.2009, 22:02
jest jakis szybszy sposob zeby wrocic do sunset v.?

HNL
29.12.2009, 09:00
Trzeba wybrać odpowiednią opcję na telefonie ("zakończ wakacje" czy "wróć do domu", nie pamiętam).

Vanitas
29.12.2009, 09:15
Ja też mam małe pytanko. Czy jeśli zaktualizuję grę do wersji 1.8 to będzie działała wolniej? Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Tofik
29.12.2009, 09:34
i ja mam zna ktos kod zeby zaspokoic potrzeby simów? plis

Vanitas
29.12.2009, 10:28
wpisujesz kod testingcheatsenabled true i przeciągasz paski potrzeb (nie na pauzie)

lithium
29.12.2009, 15:03
siemka, teraz ja mam problem!

otoz zainstalowalam sobie dzisiaj wp, uprzednio robiac save'y z podstawki. no i po wgraniu dodatku podmienilam wszystkie pliki, ale nie dzialalo, wiec zainstalowalam na nowo dodatek i wgralam tylko rzeczy z folderu 'save'. na szczescie wszystko gra, tylko, ze nie mam poprzednich modow, ubran, fryzur itd.
no i moje pytanie - czy moge spokojnie wgrac uprzednie ubrania, fryzury itd? czy gra jednak tego nie udzwignie?
bo o modach to nawet nie marze, domyslam sie, ze musze czekac az zostana zaktualizowane do wp ;p

Starlight
29.12.2009, 15:36
znaczy nowa łatka usuwa wszystkie mody i obiekty z neta :(

Vanitas
29.12.2009, 15:44
Kurcze, właśnie chciałem ją zainstalować bo przy zapisie gry pojawia mi się error 13. A propos czy jest jakiś inny problem by nie wyskakiwał ten problem?

Levkoni
29.12.2009, 18:58
Jeśli chodzi o obiekty ze store to łatka powoduje błąd, który usuwa owe przedmioty z gry, jednak jest sposób, aby je wgrać. To nie jest mój pomysł, przeczytałem o tym na forum, na oficjalnej stronie TS3, napisała o tym użytkowniczka anie_1981 , mam nadzieję, że skoro podałem autorkę, to mogę tutaj umieścić ów patent. A więc należy wszystkie obiekty ze store jakie posiadamy wrzucić do folderu Downloads, w katalogu (domyślnie) C\Documents and Settings\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Download, następnie zainstalować wszystko w oknie startu Sims 3 (launcher). Program mimo pomyślnej instalacji obiektów w grze nie będzie. Należy w takim razie wejść do C\Documents and Settings\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\DCBackup, skopiować całą zawartość katalogu do folderu Mods\Packages w katalogu gry. I gotowe, obiekty będą w grze, jednak nie działa to na pobrane Riverview. Najlepiej te obiekty posegregować w kategorie np. ubrania, fryzury, czy meble (tutaj można dodatkowo posegregować wg zestawów). Ponoć nieposegregowane wpłyną gorzej na płynność gry, ja posegregowałem i wszystko jest ok.

olla.s-c
30.12.2009, 08:44
A gdzie mozna kupic przedmiot to rozwalania duzych skal? wiem ze w chinach,ale nie ma go ani na targu ani u tego kupca. Pomozcie.

HNL
30.12.2009, 08:50
Trzeba wykonać odpowiednią misję.

Tofik
30.12.2009, 09:10
u kupca ogulnegobylo to pytanie na poprzedniej stronie!

Mulesia
30.12.2009, 21:38
A gdzie mozna kupic przedmiot to rozwalania duzych skal? wiem ze w chinach,ale nie ma go ani na targu ani u tego kupca. Pomozcie.

W Chinach jest przygoda związana ze zdobyciem Topora Pangu.

Laggy
31.12.2009, 10:47
Gdzie znajdę Smoczą Jaskinię ?

Tofik
31.12.2009, 10:57
W Chinach.Wejdź w podgląd mapy i poszukaj

Mam pytania jak mi np Jabłoń zwiędni i ma status jałowe to musze wyrzucic?

@modedit: uzywaj opcji edytuj.

Mamełe
31.12.2009, 16:57
Mam pytania jak mi np Jabłoń zwiędni i ma status jałowe to musze wyrzucic?

Tak. Tylko bedzie psuc nastroj.

Tofik
31.12.2009, 18:21
Ok.I jest jakiś kod żeby nauczyć się bez czytania itp umiejętności bo testingcheatsenabled true tego nie robi

Levkoni
31.12.2009, 23:59
Nie ma takiego kodu, jest za to mod, nazywa się book of talent. Tutaj masz linka do tego, jest to zaktualizowane do dodatku więc możesz instalować, ja tego nie używam bo nie lubię modów :) http://www.modthesims.info/download.php?t=383662

Tofik
01.01.2010, 11:37
Co daje życiodajna roślina

lithium
01.01.2010, 11:40
po zjedzeniu jej sim staje sie mlodszy o jeden dzien. mozna z niej wyrabiac ambrozje (potrzebna jeszcze ryba smierci) i ona odmladza sima az na sam poczatek grupy wiekowej, w jakiej sie obecnie znajduje.

Tofik
01.01.2010, 11:43
Ok.Dzięki a można robić niej nektar?

lithium
01.01.2010, 11:45
przeciez niedawno sam pisales, ze potrzebujesz jej do wyrobu nektaru.......

Tofik
01.01.2010, 11:48
zyciodajna roslina to owoc życia?

lithium
01.01.2010, 11:52
TAK!

xxxx

Mulesia
01.01.2010, 17:31
Poczytałam.

Chcę dodać, że dom wakacyjny można kupić również za pomoca internetu ( najlepiej mieć w ekwipunku laptopa ).

Było pytanie, jak rozpocząć przygodę w cudzym domu .
Raz użyłam wieży stereo, innym razem skorzystałam z toalety, a jeszcze innym po prostu przełączyłam widok na najniższy poziom i tam były schody, których kazałam użyć mojej Simce. Już nie potrafię powiązać tych sposobów z konkretnymi przygodami.

Znalezione w piramidach: kwiat śmierci, owoc życia i ognisty owoc zasadziłam u siebie w ogrodzie, po powrocie z wakacji.

Krzew śmierci można "ożywić" po zebraniu kwiatu.

Mężem mojej Simki jest Chińczyk.
Zaprosiłam go do domu.
Podgrzałam atmosferę.
Oświadczyłam się i wzięłam ślub.

Słodka Ślicznotka
01.01.2010, 23:01
gra mi się nie chciała włączyć po wybraniu rodziny więc z myślą że pomoże ,wyjęłam folder Mods (miałam tam kilka rzeczy) gra zaczęła działać!
ale czy to znaczy że nie będę mogła mieć tych rzeczy zmodyfikowanych? :(

psiulka
02.01.2010, 01:53
Nie wiem czy to pytanie już padło, trudno przebijać się teraz przez tyle postów, więc zapytam: gdzie mogę kupić taki jakby drewniany drąg do ćwiczeń sztuk walki? Simka nieraz miała już pragnienie dot. chęci jego kupienia, a ja już nie mam pomysłów, gdzie tego szukać. Na targu nie ma, u specjalnego kupca też nie, nawet tam, gdzie można przeprowadzać ćwiczenia.

Tofik
02.01.2010, 09:27
Na taargu jest ale ten kupiec jest na fundamentach

lithium
02.01.2010, 10:05
gra mi się nie chciała włączyć po wybraniu rodziny więc z myślą że pomoże ,wyjęłam folder Mods (miałam tam kilka rzeczy) gra zaczęła działać!
ale czy to znaczy że nie będę mogła mieć tych rzeczy zmodyfikowanych? :(

poprobuj z pojedynczymi modami - wsadz najpierw jeden, zobacz czy dziala, jak tak to drugi itd. bo byc moze tylko jeden psul gre.

ja tez mam pytania:

1. czy to normalne, ze jak mam wielopokoleniowy rod, to drzewo genealogiczne sie jakby zmniejszylo? bo ostatnia moja simka, ktora urodzila corke i teraz ma wnuczke, ma w drzewie tylko rodzicow i dziadkow... podejrzewam, ze to znowu moja gra sie zepsula, ale chcialabym miec pewnosc. (dodam, ze poznalam ja z prababcia i w kontaktach widnieje jako rodzina)

2. to glupie pytanie XD ale gdzie moge znalezc mumie? bo bylam w kilku grobowcach w egipcie i we francji ale takowych nie widzialam.

3. czy po wlozeniu ekwipunku do skrzyni i zmianie aktywnej rodziny po powrocie te rzeczy nadal tam beda?

Tofik
02.01.2010, 10:19
1.Jak ci calego drzewa niepokazuje a masz przy naprzykład jakimś simie trzy kropki?
2.W Egipcie w Sfinksie najlepiej są 4.
3.Sądze że tak

lithium
02.01.2010, 10:26
no wlasnie nie, konczy sie na dziadkach.

Tofik
02.01.2010, 10:43
to nie wiem ja mam takie ...

Mamełe
02.01.2010, 11:00
poprobuj z pojedynczymi modami -
3. czy po wlozeniu ekwipunku do skrzyni i zmianie aktywnej rodziny po powrocie te rzeczy nadal tam beda?

U mnie wszystko zostaje na miejscu. W koncu.

rocktechnika
02.01.2010, 11:33
A ja mam pytanie:
Jak zrobić zdjęcie Sima-fotografa? Jest to jeden z punktów do wypełnienia przy zbieraniu kolekcji zdjęć. Ale jak to zrobić, by ktoś robił zdjęcie i zrobić wtedy jemu zdjęcie? Jeszcze nie widziałam żadnego Sima, którym nie sterowałam, by robił zdjęcia!

Nieidealna
02.01.2010, 12:08
A ja mam pytanie:
Jak zrobić zdjęcie Sima-fotografa? Jest to jeden z punktów do wypełnienia przy zbieraniu kolekcji zdjęć. Ale jak to zrobić, by ktoś robił zdjęcie i zrobić wtedy jemu zdjęcie? Jeszcze nie widziałam żadnego Sima, którym nie sterowałam, by robił zdjęcia!

Może musisz zabrać na wakacje dwóch Simów i spróbować to zrobić? Na pewno będzie łatwiej, bo możesz wtedy obydwoma sterować ;) Oczywiście wtedy obaj muszą mieć ze sobą aparaty.

kamuszek
02.01.2010, 14:28
A co z tą paczką, którą muszę włożyć do skrzyni w siedzibie MorcuCorp? Tyle czytam o tym, a dalej nie wiem. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć gdzie jest ta skrzynia? ;<

Nieaktualne, poradziłam sobie ;)

rocktechnika
02.01.2010, 15:14
Może musisz zabrać na wakacje dwóch Simów i spróbować to zrobić? Na pewno będzie łatwiej, bo możesz wtedy obydwoma sterować ;) Oczywiście wtedy obaj muszą mieć ze sobą aparaty.
Właśnie nie da rady... :( Jak jeden robi fotkę, to drugim w tym czasie nie mogę sterować (ustawianie kadru, kolorystyki i wielkości zdjęcia - wiecie o co chodzi ;) ), a żaden obcy Sim nie ma zamiaru chwycić za aparat :(

Mamełe
02.01.2010, 16:57
Właśnie nie da rady... :( Jak jeden robi fotkę, to drugim w tym czasie nie mogę sterować (ustawianie kadru, kolorystyki i wielkości zdjęcia - wiecie o co chodzi ;) ), a żaden obcy Sim nie ma zamiaru chwycić za aparat :(

Też mam problem z prysznicem w puszcze i autoportretem. Myślałam, że pomoże mi lustro, ale nie widac sima w odbiciu jak sie chce zrobic zdjecie.

kamuszek
02.01.2010, 17:08
A teatr miejski?

TrueWildLove
02.01.2010, 18:03
Chyba chodzi o kino.

Levkoni
02.01.2010, 18:50
poprobuj z pojedynczymi modami - wsadz najpierw jeden, zobacz czy dziala, jak tak to drugi itd. bo byc moze tylko jeden psul gre.

ja tez mam pytania:

1. czy to normalne, ze jak mam wielopokoleniowy rod, to drzewo genealogiczne sie jakby zmniejszylo? bo ostatnia moja simka, ktora urodzila corke i teraz ma wnuczke, ma w drzewie tylko rodzicow i dziadkow... podejrzewam, ze to znowu moja gra sie zepsula, ale chcialabym miec pewnosc. (dodam, ze poznalam ja z prababcia i w kontaktach widnieje jako rodzina)

2. to glupie pytanie XD ale gdzie moge znalezc mumie? bo bylam w kilku grobowcach w egipcie i we francji ale takowych nie widzialam.

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to jak klikniesz na sima to wyskakują tylko jego: dziadkowie, rodzice, dzieci, wnuczęta. Jeśli chcesz zobaczyć w drzewie jej pradziadków to kliknij np. na rodzica danego sima, wtedy pradziadek pokarze się jako dziadek rodzica.

lithium
03.01.2010, 11:56
no wlasnie u mnie sie juz nie pokazuje, nie wiem czemu, jakby nagle zniknela mi polowa dalszej rodziny... no ale dzieki.

tsuuzoku
03.01.2010, 20:44
witajcie, od kilku godzi jestem szczęśliwą posiadaczką owego dodatku, który póki co jest dla mnie skarbem nieodkrytym :D
w związku z tym mam pytanie, powiedźcie mi proszę, czy można grać rodzinami zamieszkującymi chiny, francję, czy egipt? jeśli tak to jak tego dokonać?

pozdrawiam! :D

Chloé
03.01.2010, 21:27
@up - niestety nie można, chyba że sprowadzisz je do otoczenia macierzystego co do latwych nie należy bo pojawiają się czasem błędy.

karasss
04.01.2010, 14:14
A ja mam pytanie:

Spróbuj w lustrze (możesz mieć nie zaznaczone w opcjach żeby nie pokazywało odbicia lustrzanego(chyba coś takiego jest)), albo po prostu dać swojemu drugiemu simowi aparat i zrobić zdjęcie i dać fotkę temu simowi któremu robiłaś zdjęcie.

kamuszek
04.01.2010, 17:30
W lustrze odbija się wszystko, tylko nie sim, co jest w sumie bez sensu trochę.
A co jeśli nie mam drugiego sima? :C

psiulka
04.01.2010, 17:58
@up - niestety nie można, chyba że sprowadzisz je do otoczenia macierzystego co do latwych nie należy bo pojawiają się czasem błędy.

Jakie błędy?

PS. Poprzedni problem rozwiązałam, po prostu nie zauważyłam czwartego sklepiku. ;)

Znów mam pytanie, tym razem chodzi o nagrody szczęścia. Mam już ich całkiem sporo i niedawno wybrałam taką, która (przynajmniej wg mojej interpretacji) powinna dodawać energii w trakcie medytacji. Medytuję, medytuję i nic, energia normalnie spada. Ma ktoś może taki problem?

Vanitas
06.01.2010, 19:10
A jak się nazywa ta nagroda i jaki ma opis?

psiulka
06.01.2010, 19:43
A jak się nazywa ta nagroda i jaki ma opis?

Nie pamiętam, jutro prawdopodobnie będę grała, więc zapiszę sobie albo zrobię screena, jeśli uda mi się przywrócić grę z błędu 16. Kosztowała chyba 20 000 pkt szczęścia. Gdyby ktoś wiedział o jaką mi chodzi, to bardzo byłabym wdzięczna, gdyby napisał :)

Searle
06.01.2010, 21:23
Ta nagroda to Sen w transie medytacyjnym. Faktycznie nie wiele ona daje. Może jedynie to, że sim potrzebuje nieco mniej snu niż zwykle, ale sprowadza się to tylko do może 1 - 2 godzin.

Tofik
07.01.2010, 11:59
Gdzie znajde tyberium?

Mamełe
07.01.2010, 12:08
Gdzie znajde tyberium?

Najłatwiej rozbijając kosmiczne skały na łamaczu desek

Tofik
07.01.2010, 12:10
robilem to 3 dni ludzkie

Mamełe
07.01.2010, 12:15
robilem to 3 dni ludzkie

Dziwne. Mi to caly czas wyskakuja ze skal

Tofik
07.01.2010, 12:16
a mi nie mi klejnot i diam,enty

Nunczaki Orientu
07.01.2010, 19:39
Gdzie można:
Zakupić Tom o fotografii 2 i 3 (jedyneczka w Egipcie :))
-Z przeklętych sarkofagow wyskakują mumie, i czy jest przy tym zdarzeniu jakikolwiek filmik (nie daj bóg) ??
Duo- Po kiego jest w WP fałszywy wielbłąd :O :D

Mamełe
07.01.2010, 19:42
1. Nie ma takiekich
2. nie
3 Do dekoracji

Łezka
08.01.2010, 10:05
Alicjo również rozglądałem się za tymi tomami w innych krajach, ale istnieje tylko pierwszy tom w przeciwieństwie do wyrabiania nektarów, których można się nauczyć tylko czytając książki - do kupienia we Francji tom I, II, III. :)

Simons
08.01.2010, 11:05
Pytania:

Gdzie są fragmenty zwykłego sarkofagu? Już znalazłem 2 w Smoczej jaskini i 2 w Terakotowej armii ale brakuję mi jeszcze jednego. Dodam że te fragmenty w Chinach są.

Gdy medytowałem ponad 150 godzin (wypełniłem jedno z dodatkowych osiągnięć) pojawiła się opcja podczas medytowania transfer spokoju która mnie teleportuję i jest znacznie wygodniejsza od zeneportcji bo można ją używać do czasu aż skończy się nastrójnik medytacji, a gdy się użyje zeneportacji to tylko raz można bo nastrójnik znika i znowu trzeba medytować. Czy któs już zauważył ten transfer spokoju?

I jeszcze zakupiłem sen w transie medytacyjnym ale to w ogólnie nie pomaga bo sim nie spi o co chodzi?

Nunczaki Orientu
09.01.2010, 07:40
Pytania:
-Jak włożyć skarb do skrzyni, krok po kroku?
-Z jakich sarkofagów wyskakują mumie??!??
-Jeśli mój sim rozbije namiot w piramidzie, a konkreknie np. pokoju z trzema sarkofagami królów, to może coś na niego napaść?

Patusiaa
09.01.2010, 09:46
1. Otworzyć skrzynię tak jak przy zabieraniu z niej rzeczy, i przeciągnąć do niej to co chciałabyś tam włożyć.

2. Myślę, że różnie, ponieważ mi z bardzo wielu sarkofagów wychodziły.

3. W to szczerze wątpię.

Katka_Psychopatka
09.01.2010, 10:30
3. Jeśli Twój Sim będzie spał przez kilka godzin w namiocie to mumia po jakimś czasie się znudzi i wejdzie z powrotem do sarkofagu (jeśli już jest na zewnątrz).

Bravurka
09.01.2010, 11:21
Czy to możliwe, że w mojej grze nie ma przepisów na regionalne potrawy?
czytałam już odpowiedzi tym wątku ale w żadnej księgarni, w żadnym otoczeniu wakacyjnym nie ma

Mamełe
09.01.2010, 13:12
czytałam już odpowiedzi tym wątku ale w żadnej księgarni, w żadnym otoczeniu wakacyjnym nie ma

Mozliwe, jesli masz jakis niekompatybilny dodatek.

rocktechnika
09.01.2010, 14:31
Tak jak napisała Mamełe - na 99% brak przepisów i książek regionalnych jest spowodowanych modem, który nie pasuje do WP. Niestety musisz wszystkie sprawdzić i usunąć przeszkadzający.

lithium
09.01.2010, 14:42
czy istnieje jakis kod/hack aby wszystkie cechy byly dostepne w kazdej grupie wiekowej? bo troche irytuje mnie fakt, ze dzieci maja tak malo cech do wyboru :{

zelkam
09.01.2010, 14:48
Szukałam w szukajce i znalazłam tylko, ze maszynę do nektarów można kupić we Francji. Gdzie dokładnie ? Na targu ? U kupca specjalnego ?

lithium
09.01.2010, 14:50
ja swoja kupilam u kupca co sprzedaje 'rozne obiekty' (nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo)

Tofik
09.01.2010, 14:59
zelkam-W nektarni :p

Łezka
09.01.2010, 15:39
Żelkam ja również maszynę do wyrobu nektarów kupiłem u sklepikarza w Nektarni, ale w sklepie ogólnym wydaję mi się, że również jest ona dostępna. :)

zelkam
09.01.2010, 18:44
Dzięki bardzo :)
Rzeczywiście, było do sprzedania w nektarnii, tylko ja kupowałam tylko nektary na stojakach, a na kasę nie nacisnęłam ;3

I mam jeszcze jedno pytanko : czy składniki nektaru ( nie mylić z jakością składników ! ) mają wpływa na nektar ? Tzn. czy np. nektar z dobrych pomidorów i sałaty będzie się różnić od nektaru z dobrych gron Chercośtam Blanc i limonek ?

Tofik
09.01.2010, 18:52
Tak smakiem ale nektar nie da sięz sałaty zrobić;[

zelkam
09.01.2010, 19:52
Podałam przykładowo .__________.
Ale czy będzie się różnić jakością i ceną ?

Tofik
09.01.2010, 19:55
Tak ilość i rasa owoca jest ważna

Levkoni
09.01.2010, 22:13
czy istnieje jakis kod/hack aby wszystkie cechy byly dostepne w kazdej grupie wiekowej? bo troche irytuje mnie fakt, ze dzieci maja tak malo cech do wyboru :{

Jest taki mod na modthesims, ale nie pamiętam jak się nazywał niestety.

Simons
10.01.2010, 12:43
Moja simka poskładała elementy królewskiego sarkofagu i wziąłem tam opcje postaraj się o dziecko, po tym gdy kliknąłem na sarkofag pisało wezwij mumię no i tak zrobiłem i ku moim zdziwieniom z sarkofagu wyszła mumia, którą mogłem kontrolować ! I nie atakowała nikogo , mogła sobie gadać, znaleźć pracę normalnie prawie jak ludzkie, poza paroma wyjątkami (na przykład to że gdy przeszedłem na potrzeby swojej mumi to potrzebę pęcherzu i spania miała owiniętą w bandaże i pisało że nie musi spać.) No przyznam trchę wolno się rusza ale może rozmawiać z innymi simami na unikalne tematy. Ale to jeszcze nie koniec! Gdy wydałem polecenie mumii żeby poszła spać do sarkofagu królów to weszła i bardzo długo nie wychodziła (mumie nie potrzebuję snu, mogła by tam siedzieć ile tylko zechce) więc przerwałem spanie i u góry pojawił się napis, że z mojej mumii zostały zdjęte bandaże i pokazał mi się normalny sim z Egiptu który u mnie zamieszkuję. Mumia, ale teraz już sim ma na imię Krzystostep Muzzeus II czy jakoś tak xD O co w tym wszystkim chodzi? O jeszcze co to za klątwy mumi? (Dodam, że mojej simce po tamtej nocy w sarkofagu urodziły się bliźniaki dziewczyny xD )

lithium
10.01.2010, 17:19
Jest taki mod na modthesims, ale nie pamiętam jak się nazywał niestety.

juz go znalazlam, jakby ktos chcial: http://www.modthesims.info/download.php?t=375866&c=1

Searle
10.01.2010, 22:46
Simons, mumia jest urozmaiceniem gry. To, że wyszła z sarkofagu i mogłeś ją kontrolować jest normalne.
Śpiąc w Sarkofagu Królów widocznie odmłodniała (Przeklęty Sarkofag postarza). Nawet nie wiedziałam, że tak można, ale to dobra wiadomość, bo nie chciałabym mieć długo mumii w rodzinie (nie lubię tych niezwykłych stworzeń).

Kyerme
11.01.2010, 16:22
Śpiąc w Sarkofagu Królów widocznie odmłodniała (Przeklęty Sarkofag postarza).

Dokładniej to spanie w Przeklętym Sarkofagu powoduje zmianę Sima w mumię, spanie w Błogosławionym Sarkofagu tą klątwę zdejmuje. Przynajmniej u mnie tak było :)

Bravurka
11.01.2010, 17:14
mógłby podać ktoś jakieś działające mody przyspieszające naukę
próbowałam te z mts ale przez jeden nie ma przepisów regionalnych a przez drugi gra w ogóle nie działa

Mamełe
13.01.2010, 12:52
Z roślin została mi do sfotografowania czerwona róża. Nie wiem gdzie ją znaleźć :/

edit: już znalazłam :)

first
13.01.2010, 18:36
Siemka a ja mam pytanie co daje spanie w sarkofagach i wogule który najlepszy i pytanie 2 słyszałem cos takiego jak czaszka która tworzy się gdy zbiera się zadkie kamienie i metale

HNL
13.01.2010, 20:17
Ja słyszałam, że spanie w Błogosławionym Sarkofagu Królów powoduje nagły wzrost znajomości zasad ortografii.

Levkoni
13.01.2010, 20:34
Siemka a ja mam pytanie co daje spanie w sarkofagach i wogule który najlepszy i pytanie 2 słyszałem cos takiego jak czaszka która tworzy się gdy zbiera się zadkie kamienie i metale

Co do pierwszego to nie wiem jeszcze. Jeśli chodzi o drugie pytanie, to tak jest coś takiego. Czaszkę można uzyskać z klejnotów tego samego szlifu ułożonych na tej największej, najdroższej półce na trofea. Kombinacje na jej uzyskanie są różne i nie zawsze takie same, ja na przykład próbowałem sposobów z neta, ale jeszcze nie udało mi się jej stworzyć. Poszukaj parę tematów niżej, jest tam coś o tym.

Starly
13.01.2010, 20:58
Ja słyszałam, że spanie w Błogosławionym Sarkofagu Królów powoduje nagły wzrost znajomości zasad ortografii.
A od kiedy niby w simsach jest coś takiego jak ortografia? O__o

lithium
15.01.2010, 09:07
starly ...

czy jak gram simka w SV to czy w otoczeniach wakacyjnych jest wtedy wlaczony postep historii? bo zrobilam tam dla simki egipcjanina i ciekawi mnie czy powinnam go juz stamtad zabierac, bo jednak nie chcialabym aby w miedzyczasie dorobil sie zony i dzieci ;p

HNL
15.01.2010, 12:48
Chyba jest włączony (przy równocześnie aktywnej opcji w otoczeniu podstawowym), bo czasami pojawia się informacja, że 'taka a taka osoba' (z otoczenia wakacyjnego) za niedługo dokona żywota.
No i równocześnie przy tym misje bywają anulowane, czy na przykład zmienia się kupiec specjalny (mi się zdarzyło).

Łezka
15.01.2010, 15:52
Centaureo w każdym z otoczeń postęp jest włączony. Sprawdzona informacja - w Egipcie zaprzyjaźniłem się z kupcem specjalnym, następnie wyjeżdżałem do Francji po ok. dwóch tygodniach stwierdziłem, że zaproszę przyjaciółkę z Egiptu. Przyjechała siwa, zgarbiona jednym słowem jako emerytka, poznałem ją jako dorosłą/młodą dorosłą. Za jakiś tydzień otrzymałem telefon w nocy, że kupiec specjalny (zapomniałem imienia) chyli się nad grobem, może nie jest jeszcze za późno żeby złożyć wizytę temu Simowi. Gdy następnym razem byłem w Egipcie to już był nowy kupiec, czyli musiała biedaczka umrzeć ze starości. :)

Nunczaki Orientu
17.01.2010, 09:18
Ekhem, mam pytanko (To chyba właściwy dział :P)

Jeśłi ustawiam sarkofag, i w nim mumię:
Płeć-Mężczyzna
Szansa - 0
Skarb- brak

Mumia może mi wyskoczyć?

I gdzie, do kaczki znajdę płód rolny bardzo dobrej jakości we Francji, bo jest taka misja.

Chloé
17.01.2010, 16:12
Płód rolny bardzo dobrej lub lepszej jakości to chyba tylko przez ogrodnictwo na własnej parceli, niestety.

Ealin
18.01.2010, 15:42
Wiecie może skąd wytrzasnę 2 i 3 część o fotografii?

Ilona
18.01.2010, 15:58
stad http://www.modthesims.info/download.php?t=385711

Emallie
18.01.2010, 18:12
A bez dodatków da się je zdobyć ..??

Levkoni
18.01.2010, 18:43
Nie da jej się zdobyć. Z książki można się nauczyć tylko pierwszych 3 punktów. Przecież w rzeczywistości też byś się nie nauczyła tego tylko z książki :)

tomek.966
19.01.2010, 11:52
Zauważyłem , że nie można edytować niektórych parcel takich jak np. w Egipcie piramida albo sfinks . Wyskakuje okienko że jest wymagany kod do odblokowania tej możliwości . Wie ktoś może o jaki kod chodzi ?

Wpisz testingcheatsenabled true, a następnie EnableLotLocking true, a żeby go wyłączyć to samo, tylko, że na końcu zamiast true wpisz false

I czy mógłby mi ktoś pomóc, gdyż kiedy używam narzędzia budowy komnat (dodatkowych przedmiotów i opcji ([http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52932 Dla niezorientowanych tutaj jest temat o budowie komnat])) i klikam na przedmiot z wciśniętym shift i ctrl to niekiedy nie pojawiają się dodatkowe opcje.

Nunczaki Orientu
20.01.2010, 07:11
Wpisz testingcheatsenabled true, a następnie EnableLotLocking true, a żeby go wyłączyć to samo, tylko, że na końcu zamiast true wpisz false

Nie tak. Wpisuje się te obydwa kody, klika np. na Sfinksa i po prawej tego dymku jest kłódka. Klika się ją i Bach... miłej pracy :P

Levkoni
22.01.2010, 13:39
A może ktoś wie, dla czego w kreatorze świata, kiedy wgrywam swoją własną teksturę, i chcę ją pokryć teksturą która już jest w programie, to nie ma płynnego przejścia, mimo, że opad i przeźroczystość są zmniejszone? Kiedy nakładam swoją teksturę na tą twórców, albo twórców na twórców, wtedy jest ok. Rozwikła ktoś tą zagadkę??

Nunczaki Orientu
22.01.2010, 14:46
Było to pytanie już.
Ponawiam je, bo poprzednim razem nie otrzymałam odpowiedzi :/
Mam misję z Chin, gdzie muszę znaleźć w komnacie w Charteu De Landgraab
klucz jakiegoś wroga Landgraaba. Za Chiny (bo to misja z Chin :D) nie mogę go znaleźć w żadnej skrzyni, nic. Ktoś wie cokolwiek o tym kluczu??

tomek.966
23.01.2010, 12:41
Czy wie ktoś jak zrobić, by drzwi otwierały się, gdy sim stanie na przełączniku. Oczywiście wszystko to buduje się za pomocą narzędzia budowy komnat.

tsuuzoku
25.01.2010, 14:34
moja simka podczas podróży do chin zauroczyła się w miejscowym, zaszła w ciążę, gdy podróż dobiegła końca zaprosiła go do siebie, zaproponowała stały związek, małżeństwo; wzięli ślub, mimo, że się pobrali mieszkali w osobnych państwach - by go wprowadzić musiałam sobie poradzić kodem, dlaczego tak jest, że 'dobrowolnie' nie chcą?

Mulesia
25.01.2010, 19:51
moja simka podczas podróży do chin zauroczyła się w miejscowym, zaszła w ciążę, gdy podróż dobiegła końca zaprosiła go do siebie, zaproponowała stały związek, małżeństwo; wzięli ślub, mimo, że się pobrali mieszkali w osobnych państwach - by go wprowadzić musiałam sobie poradzić kodem, dlaczego tak jest, że 'dobrowolnie' nie chcą?

U mnie - w podobnej sytuacji - Chińczyk został ( jako mąż ) u mojej Simki, w jej domu.
Dobrowolnie

Searle
27.01.2010, 12:18

A czy Twoja simka zaproponowała mu opcję Wprowadź się?

Ilona
28.01.2010, 12:47
mam pytanie czy ktoś używa Inteen do trojki?bo go ściągnęłam i jak moja ciężarna nastolatka idzie pod prysznic,to widać tylko głowę i nogi,wie może ktoś co z tym zrobić?ściągnęłam tylko pierwszy plik

HNL
28.01.2010, 16:26
http://www.modthesims.info/download.php?t=373053
Są też wersje dla facetów (dorosłych i nastolatków), jak i dodatkowo "ubrania ciążowe"

Vanitas
28.01.2010, 18:42
Mam problem z wycieczkami. Wyjeżdzam moją simką do Chin i niby jest ok. Wszystko sie zaladuje i pokazuje mi się to mieszkanie simów, ale nie ma simów. Nie ma ich na panelu i nigdzie? :< Jakiś błąd czy co?

Iminashi
29.01.2010, 08:36
hmm, też tak mam ale zazwyczaj po kilku minutach się pojawiają (całe miasto musi się załadować, a simy ładują się ostatnie)

Auroella
30.01.2010, 13:32
Nie wiem czy też tam macie, ale kiedy wieszam zrobione przez sima zdjęcie na ścianie i chcę zmienić obramowanie tego zdjęcia przez opcję "Zmiana stylu" gra mi się zacina. Jest jakikolwiek kod, czy to zwykłe niedopracowanie i tyle ? Czarne ramki kompletnie nie pasują do jasnego pokoju.

mabda
30.01.2010, 23:29
dobra - przyznac sie kto wie dlaczego po zainstalowaniu wp gra nie widzi plikow packages? gdzie w ogole one powinny byc - w katalogu sims 3 czy wp? szukalam odpowiedzi wszedzie, ale nie moge znalezc :D

zelkam
31.01.2010, 07:37
Musisz przenieść folder Mods z folderu The Sims 3 do folderu, w którym masz zainstalowane WP.

Vanitas
31.01.2010, 07:55
Ja słyszałem, że powinny być w TS3 i tak mam. Wszystko działa poprawnie :>

zelkam
31.01.2010, 07:57
Nie wiem dokładnie, bo przestałam używać .packages, ale widziałam, że sporo osób na forum tak doradza.

mabda
31.01.2010, 08:09
probowalam i tu i tu i nigdzie nie widzi ich w laucherze. nie mam pojecia o co kaman i wkurza mnie to z lekka, bo sporo mam tych plikow... nie myslalam, ze bedzie z tym problem.

zelkam
31.01.2010, 08:11
Te pliki nie pokazuja się w launcherze :> Są od razu w grze

mabda
31.01.2010, 09:18
ale zanim zainstalowalam wp pokazywaly sie chyba :]

Searle
01.02.2010, 14:48
Ostatnio zauważyłam, że po spełnieniu celu życiowego sima zostaje puste okienko - wygląda to tak, jakby sim nie miał celu. Czy ktoś ma też taki błąd? Czy tak się stało po jakiejś aktualizacji?

Tofik
01.02.2010, 14:53
Ja mam cel życia ale jak go spełnie to on jak robi się srebny i ma takie gwoździe

Searle
01.02.2010, 16:59
Ok, już wszystko w porządku.
Moi simowie pojechali na wakacje i pojawił się obrazek spełnionego celu.

irmerlin
01.02.2010, 19:46
Hej!! Mam pewien problem, a nie wiem na jakim forum mogłabym go umieścić. Wysłałam swoją simkę do "Paryża", gdzie zaprzyjaźniła się z pewnym starszym panem. Ale TYLKO I WYŁĄCZNIE zaprzyjaźniła!! :P Potem stamtąd wyjechała i powróciła po kilku dniach. Okazało się, że ten facio był jej miłością, ale umarł i ona ma teraz złamane serce, i w dodatku mają razem CÓRKĘ. Samozapłon bez ciąży? Jak oni się w sobie zakochali bez mojej wiedzy? :( I to on urodził tę córkę, czy jak, bo moja simka nie chodziła z ciążowym brzuszkiem!!

Wie ktoś coś może na ten temat??

Sorki za zakładanie nowego postu, już poczytałam o problemach innych ale nie wiem jak go usunąć :/

Iliada115
01.02.2010, 19:53
Nie wiem czy takie pytanie już było, jeśli tak to wybaczcie. A mianowicie czy wie ktoś co zrobić by można było kupić, poza miejscami wakacyjnymi, np. aparat fotograficzny, czy też ten stojak do rozbijania desek? Istnieje na to jakiś kod, czy coś w tym stylu?

rocktechnika
01.02.2010, 22:14
Nie wiem czy takie pytanie już było, jeśli tak to wybaczcie. A mianowicie czy wie ktoś co zrobić by można było kupić, poza miejscami wakacyjnymi, np. aparat fotograficzny, czy też ten stojak do rozbijania desek? Istnieje na to jakiś kod, czy coś w tym stylu?
Wpisujesz kod "testingcheatsenabled true", pózniej inny: "buydebug" i chodzisz w tryb kupowania. W drugiej zakładce, gdzie przedmioty podzielone są wg funkcji (komfort, powierzchnie itd.) masz ostatnią, nową kategorię "?". Jak tam wejdziesz, to pod jedną z nowych podkategorii są wszystkie przedmioty, któe można kupić w krajach wakacyjnych (o ile się nie mylę, to są pod "trzema kropkami").

Nunczaki Orientu
02.02.2010, 07:56
Hej!! Mam pewien problem, a nie wiem na jakim forum mogłabym go umieścić. Wysłałam swoją simkę do "Paryża", gdzie zaprzyjaźniła się z pewnym starszym panem. Ale TYLKO I WYŁĄCZNIE zaprzyjaźniła!! :P Potem stamtąd wyjechała i powróciła po kilku dniach. Okazało się, że ten facio był jej miłością, ale umarł i ona ma teraz złamane serce, i w dodatku mają razem CÓRKĘ. Samozapłon bez ciąży? Jak oni się w sobie zakochali bez mojej wiedzy? :( I to on urodził tę córkę, czy jak, bo moja simka nie chodziła z ciążowym brzuszkiem!!

Wie ktoś coś może na ten temat??

Sorki za zakładanie nowego postu, już poczytałam o problemach innych ale nie wiem jak go usunąć :/

Nic nie można zrobić, to jest bug (błąd gry w moim języku)
Twórcy sobie przebimbali i bach! Mi się nic takiego nie zdarzyło, ale czytałam posty innych użytkowników.

tenebres
02.02.2010, 10:17
Małe pytanko. Czy w dodatku dochodzą nowe ścieżki kariery ?

Nunczaki Orientu
02.02.2010, 10:28
Nie, nie dochodzą.

¾sukcesu
06.02.2010, 21:53
Mam małe pytanko pomimo zdobytych wiz moje wakacje nie mogą trwać dłużej niż 3 dni. Co może być tego przyczyną? :) Czy trzeba uzbierać ich określoną ilość czy wykonać wszystkie misje?

jekyll
07.02.2010, 15:05
Także mam pytanie. Jak mogę nauczyć się umiejętności fotografowania?

Vanitas
07.02.2010, 15:18
@up: robiąc zdjęcia :|

jekyll
07.02.2010, 15:20
No właśnie nie wiem. Jak najadę na ikonkę, że Sim chce się nauczyć umiejętności fotografowania, to tam jest napisane, żeby poszukał kursu O_________o.

Vanitas
07.02.2010, 16:08
Jeśli sim ma aparat w wyposażeniu to na niego (aparat) klikasz i wybierasz 'Zrób zdjęcie'. Każde zdjęcie to trochę punktów umiejętności :>

mabda
08.02.2010, 08:12
dodatkowo w egipcie sa ksiazki na temat fotografowania. tylko ja np mialam problem z uchwyceniem spa [bo teatr juz nie naprawiony przez latke podobno].

Nunczaki Orientu
08.02.2010, 10:21
Mam małe pytanko pomimo zdobytych wiz moje wakacje nie mogą trwać dłużej niż 3 dni. Co może być tego przyczyną? :) Czy trzeba uzbierać ich określoną ilość czy wykonać wszystkie misje?

Na pasku podróży posiadasz dni: 3, 5, 8, 12 itd...
Zaczyna się zawsze od dni 3, a potem - razem z wizą- 5, 8...
Próbowałeś/łaś przesunąć kursorem z 3 na 5??
To chyba jedyne rozwiązanie, jeśli nie problem gry.

jekyll
08.02.2010, 11:24
3/4 - wejdź w dziennik podróży, kliknij na dany kraj i tam zobaczysz, czy twój sim posiada już wystarczający poziom wizy, aby mógł pojechać na dłużej niż 3 dni.

Mam pytanie:
Czy można kupić sobie dom w jakimś kraju i w nim normalnie mieszkać?

Nieidealna
12.02.2010, 15:54
Uuq - z tego co wiem to chyba nie. Ale możesz przecież umieścić kopię rodziny w bibliotece, przejść do edycji danego miasta i przeprowadzić tam swoją rodzinę :> Ale nie wiem czy zadziała, bo tak nigdy nie robiłam xD

Vanitas
12.02.2010, 16:06
@up: nie działa, niestety :<

politechniczka
12.02.2010, 20:16
Witam!
Czy miał ktoś misję z kustoszem we Francji? Znalazłam jego szczątki, mam je w wyposażeniu i jestem na cmentarzu, ale za chiny ludowe nie mogę ich nigdzie położyc. Co powinnam zrobic?

jekyll
13.02.2010, 16:56
Pytanko: na co złowić krokodyla?

Mamełe
13.02.2010, 17:41
Pytanko: na co złowić krokodyla?

Na suma sumatrzanskiego
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1173213&postcount=19

epletre
13.02.2010, 18:58
Witam!
Czy miał ktoś misję z kustoszem we Francji? Znalazłam jego szczątki, mam je w wyposażeniu i jestem na cmentarzu, ale za chiny ludowe nie mogę ich nigdzie położyc. Co powinnam zrobic?

Ja też się trochę z tym męczyłam. O ile dobrze pamiętam to jego szczątki należy złożyć do krypty, przy ogrodzeniu w głębi. Wydaje mi się, że tam jest skrzynia, z której można coś było wyciągnąć. Teraz powinna świecić takim "blaskiem". Nie wiem, niestety, czy to jest w jakiś określonych godzinach czy jak, bo ja tam byłam długo i próbowałam różnych rzeczy i nagle zobaczyłam ten blask, włożyłam szczątki i misja została ukończona. Mam nadzieję, że pomogłam :-)

Starlight
13.02.2010, 20:22
Czy jest jakiś inny sposób niż czekanie żeby sim mógł pojechać do innego miejsca (czas oczekiwania 2 dni)

Nunczaki Orientu
13.02.2010, 20:41
Czy jest jakiś inny sposób niż czekanie żeby sim mógł pojechać do innego miejsca (czas oczekiwania 2 dni)

Tak normalnie to nie bardzo, ale jeśli Sim ma cechę ,,Poszukiwacz przygód''
to od razu szybciej będzie mijać czas.
Ja miałam sima z i bez tej cechy. Pierwszy miał możliwośc podróży po niecałych (!!!) 2 dniach.
Następny po 3 dniach >:/

Mamełe
13.02.2010, 20:53

a potem klikasz z shiftem na nastrojnik powycieczkowy i mozesz jechac od razu.

Ellie
14.02.2010, 16:38
mam zyciowy problem, mianowicie co trzeba zrobic, zeby medytowac w tym ogrodzie medrca? (mam taka misje z tym sim fu)
w ogole nie widze takiej opcji, ani na simce, ani na tym ogrodzie... :|
aha, jakby to mialo jakies znaczenie, to ma 4 poziom sim fu.

asiak155
14.02.2010, 16:43
Opcja ta pojawia się po kliknięciu na sima, musi on jednak mieć odpowiedni poziom tych walk. Wydaje mi się, że 6 ale pewna tego nie jestem :D. Poćwicz trochę simem i spróbuj wtedy jeszcze raz :).

Ellie
14.02.2010, 16:46
no spoczko, czyli za niski poziom, tak myslalam, ale wolalam sie upewnic niz jak glupia cwiczyc a potem by sie okazalo, ze cos przegapilam XD
dzieki!

Mamełe
14.02.2010, 16:48
mam zyciowy problem, mianowicie co trzeba zrobic, zeby medytowac w tym ogrodzie medrca? (mam taka misje z tym sim fu)
w ogole nie widze takiej opcji, ani na simce, ani na tym ogrodzie... :|
aha, jakby to mialo jakies znaczenie, to ma 4 poziom sim fu.

Jeszcze jeden poziom wyżej i bedzie opcja ;)

Starlight
15.02.2010, 18:11
Dzieki Mamełe:)
Czy jest jakiś szybszy sposób ( w ostateczności hack ;/)
Żeby szybko urósł poziom wizyty?

Vanitas
16.02.2010, 11:44
Tzn. poziom wizy? W 4 dni można osiągnąć maksymalny poziom a hacka nie widziałem ;D

hanka2307
21.02.2010, 01:42
Ja osobiście osiągnęłam go w 3 dni :) W chinach.

Podobno można zrobić simowi niebieską i zieloną skórę. O co kaman?

zelkam
21.02.2010, 08:12
Można podczas tworzenia sima zmienić kolor skóry na dowolny :) masz tam przed regulacją ciemności skóry takie kółko, jak klikniesz to mżesz wybierać spośród sześciu innych kolorów, m.in. właśnie zielonym i niebieskim.

hanka2307
21.02.2010, 11:33
Aha. To o to chodzi. To można se na'viego z Avatara zrobić :)

Ale tak z innej beczki. Da się znaleźć supernovium (taki metal) normalnie w naturze??