PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi

Strony : 1 2 [3] 4

zelkam
22.02.2010, 18:17
Nie, można tylko stworzyć go poprzez eksperymenty z wystawą.
Supernovium stworzysz dodając kilka metali z otoczeń wakacyjnych, chociażby Miedź, Platynę itp. jednak nie mogą być wszystkie takie same, bo wyjdzie Ci Wielki Ignoit.

A teraz ja:

Bardzo ważne dla mnie pytanie :

Czy tworząc bryłę składającą sie tylko z surowych, niepomalowanych ścian, podłogi z podstawy i schodów (też z podstawy) mogę ją udostępnić, mając WP, aby userzy, którzy mają tylko podstawę, mogli ją pobrać ?

Aha, no i potrzebuję konkretnych odpowiedzi - a nie :"chyba tak", "skoro w TS 2 jest tak, to tutaj..."....

politechniczka
23.02.2010, 17:02
Czy granaty można dostac tylko w Egipcie? Dostałam misję we Francji, że mam dostarczyc 5 granatów, więc trochę dziwi mnie wyprawa do Egiptu ;)

Searle
23.02.2010, 18:41
Czy granaty można dostac tylko w Egipcie? Dostałam misję we Francji, że mam dostarczyc 5 granatów, więc trochę dziwi mnie wyprawa do Egiptu ;)

Musisz pojechać do Egiptu po te granaty.
Najlepiej jak jest się w jakimś kraju pozbierać owoce i kruszce i mieć je w wyposażeniu, bo potem są one potrzebne w innym państwie.

Starlight
23.02.2010, 22:01
co robić żeby sim usiadł"po turecku" w dowolnym miejscu?

nmin
23.02.2010, 22:26
Kazać mu medytować chyba...

Starlight
24.02.2010, 11:00
mhmm Dziecko z Sunset Valley potrafi medytować ?
A cos innego?

Chryzantem Złocisty
24.02.2010, 11:29
zrobić piknik?

nmin
24.02.2010, 13:02
mhmm Dziecko z Sunset Valley potrafi medytować ?
A cos innego?Jeśli dziecko, to jest jeszcze interakcja między zwykłym a małym, bawią się w coś razem (moje małe Keatony mimo wolnej woli spędziły tak kilka godzin, bo zapomniałam anulować). Tyle, że Tobie chodzi pewnie o pojedyncze dziecko.

Starlight
24.02.2010, 19:51
To nie piknik ani zabawa.
Bo dorosłym Simem też się dało.

urse_minoris
26.02.2010, 17:34
A mnie zastanawia jak można użyć uniwersalnego kamiennego klucza. Wydałam na nie kupę złotych monet i nie wiem co z nimi zrobić.

zelkam
26.02.2010, 19:25
Uniwersalny klucz zastępuje klucze serca, gwiazdy i półksiężyca. Nie działa natomiast do komnat, które odblokowywuje się przez okazje.

politechniczka
27.02.2010, 23:28
Hej, mam dwie okazje do których muszę znalezc czerwone pluskwiaki. Ktoś wie gdzie je mogę znalezc? Szukałam w mieście i nie natrafiłam na ani jednego :/

Mulesia
28.02.2010, 20:14
O pluskwiakach już było na forum.
Małe to i ruchliwe to nieprawdopodobnie.
Pojawia się i znika w różnych miejscach. Trudno je złapać.
Spróbuj patrzeć na mapę. Powinno być oznaczone ich aktualne położenie.

Sincer
01.03.2010, 16:28
Czy ma ktoś podobny problem do mojego? Simka przespała się w przeklętym sarkofagu - stała się powolną mumią, po czym przespała się w błogosławionym sarkofagu - złamała przekleństwo, wygląda normalnie ale dalej porusza się i wykrzywia jak mumia... Tylko jak jest na własnej parceli, na lokacjach wakacyjnych chodzi normalnie. Pewnie jakiś bug w grze ale nie mam pomysłu jak się go pozbyć. Przeklęłam ją jeszcze raz i jeszcze raz odczarowałam - efekt ten sam :(

Mamełe
01.03.2010, 18:23
Czy ma ktoś podobny problem do mojego? Simka przespała się w przeklętym sarkofagu - stała się powolną mumią, po czym przespała się w błogosławionym sarkofagu - złamała przekleństwo, wygląda normalnie ale dalej porusza się i wykrzywia jak mumia... Tylko jak jest na własnej parceli, na lokacjach wakacyjnych chodzi normalnie. Pewnie jakiś bug w grze ale nie mam pomysłu jak się go pozbyć. Przeklęłam ją jeszcze raz i jeszcze raz odczarowałam - efekt ten sam :(

Któraś z ostatnich łatek likwiduje ten błąd.

luki
01.03.2010, 20:51
jak się wzywa mumie do domu?

Searle
01.03.2010, 22:14
jak się wzywa mumie do domu?

Musisz uzbierać odpowiednią ilość części sarkofagu. Złożyć sarkofag i wezwać mumię.
Części sarkofagów można znaleźć w grobowcach.

Mamełe
02.03.2010, 09:43
Musisz uzbierać odpowiednią ilość części sarkofagu. Złożyć sarkofag i wezwać mumię.
Części sarkofagów można znaleźć w grobowcach.

Do tego trzeba mieć bodajze 5 zmumifikowanych slojow w wyposazeniu.

luki
02.03.2010, 10:51
mam 5 glinianch słoi w wyposażeniu i 4 sarkofagi i nic, jak klikam to jest tylko śpij, i oglądaj

Searle
02.03.2010, 11:10
Nie jestem pewna, ale chyba ta opcja jest dostępna w nocy. Spróbuj.

luki
02.03.2010, 12:54
nie, to nie to, ale czy to musi być antyczny słój z gliny, czy jakikolwiek
p.s. mam słoje, ale nie wyświetla mi sie kolekcja reliktów ,,gliniane słoje''

p.s.
czy to musi być sarkofag w grobowcu czy zrekonstruowany w domu/

Mamełe
02.03.2010, 17:48
Mi pojawila sie opcja w domu

luki
03.03.2010, 11:19
hej, a jak sie wpisze ,,testingcheatsenabled true'' i kliknie na coś ,,usuń to'' , to można jakoś to odzyskać?

Mamełe
03.03.2010, 13:39
hej, a jak sie wpisze ,,testingcheatsenabled true'' i kliknie na coś ,,usuń to'' , to można jakoś to odzyskać?

Tylko jesli nie zapisze sie gry.

Nieidealna
03.03.2010, 14:54
Tylko jesli nie zapisze sie gry.

Nieprawda, ja raz usunęłam w ten sposób skrzynkę pocztową i zapisałam grę, a po ponownym uruchomieniu gry wróciła ;/

Zyleta15
05.03.2010, 23:08
Pomocy! wpisalam kod "buydebug" bo chcialam kupic klucz kamienny pisze zeby umiescic go w swiecie gry i uzyc interakcji aby zmienic ksztalt prosze o pomoc bo nie wiem co zrobic !!

: Nie wazne juz wiem ;)

Hondirenda
06.03.2010, 20:38
Cześć!
Mam pytanko: mam już chyba wszystkie pieczęcie z egipskich grobowców, brakuje tylko jednej. Jest to chyba coś w stylu "jama zaginionych dusz", tylko nie wiem, gdzie szukać tego grobowca. Próbowałam chyba wszystkiego: szukałam na cmentarzu, w ruinach, łza Horusa też nic nie pomogła... Pomocy!

Zyleta15
06.03.2010, 22:32
Hej mam problem jak wpisze sie kod "buydebug" to mozna rozsiewac wykopalisk to gdzie go umiesic aby cos wogole mozna bylo wyzbierac??

Wampirencja
07.03.2010, 14:27
Mam pytanie dotyczące zwiedzania grobowców itp w grze.

Nie grałam od 3 miesięcy blisko, ale wtedy większość grobowców już zwiedziłam simem.
Teraz chciałam zagrać zupełnie innym simem, ale gdzie nie opjadę, to wszystko już jest odkryte lub zrobione, a jedyne misje to znajdź kawałki tytuanu, owoce i inne, mało zabawne rzeczy.

Można jakoś "odświeżyć", aby wszystko znowu było do odkrycia bez re-instalacji simów bądź kasowania obecnych simów?

byłabym wdzięczna za pomoc

Hondirenda
07.03.2010, 17:50
Hmm, to jest problem, który też mam. Brakuje mi już tylko pieczęci grobowca odkrycia, ale przybrana matka mojej simki już wzięła pieczęć i teraz szukam igły w stogu siana, czyli na całej parceli, a może on ciągle jest w poprzednim domu...?
Też chciałabym to jakoś zresetować, ale nie sądzę, żeby dało się coś zrobić poza stworzeniem nowej gry ;(.

Wampirencja
07.03.2010, 18:15
Też chciałabym to jakoś zresetować, ale nie sądzę, żeby dało się coś zrobić poza stworzeniem nowej gry ;(.

Czytałam o sposobie [zmiana linijki w pliku txt w folderze] ale niestety nie mogę już znaleźć tego tematu :( Na pewno nie było to na forum Polskim

Zyleta15
07.03.2010, 18:26
Pomocy! Jak zrobic to z tymi gablotami zeby mozna bylo cos wyszlifowac ?? wogole nie wiem o co w tym chodzi podajcie przyklad jakiegos ukladu

Chloé
07.03.2010, 19:12
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53236 :)

Po prostu kupujesz największą gablotę i układasz na niej w dowolnej konfiguracji różnie wyszlifowane kamienie, które sim ma w wyposażeniu. Potem wciskasz guzik - nieodwracalną trans..costam i już.
Efekt zależy od ułożenia, ale to już trzeba samemu dojść bo porady dane w w/w temacie nie zawsze się sprawdzają.

A ktoś wie jaką aktualizację zawierają WP? Chcę sciągnać coś ze store a pisze że do tego wymagana aktualizacja 1.5.0.002000 i niewiem teraz czy ściągać czy nie.
Pytanie takie głupie bo gram na lapku bez możliwosci dostępu do neta i mogę polegać tylko na zaktualizowanych oficjalnych dodatkach a płytce. NA jeszcze nie mam.

nmin
07.03.2010, 19:23
Jeśli dobrze pamiętam, po WP zaktualizowało mi się do 2.2., głowy nie daję, ale chyba jakoś tak.

Zyleta15
07.03.2010, 22:09
Dzieki ;]

Mam pytanie dlaczego nie mam efektow specjalnych czy moglam cos wylaczyc w opcjach??

Hondirenda
13.03.2010, 18:41
Czytałam o sposobie [zmiana linijki w pliku txt w folderze] ale niestety nie mogę już znaleźć tego tematu :( Na pewno nie było to na forum Polskim

Hm... To by może pomogło, ale nie wiem czy na Macu zadziałałoby :(...

Tuptuś
19.03.2010, 22:10
Dostałem od koleżanki jakiegoś Sima .sims3pack, ale chciałbym go edytować. Jest jakaś możliwość? Dodam, że wyświetla mi się on w dowolnym nowym zapisie w liście rodzin ze skrzyni.

Łezka
20.03.2010, 18:52
Mam pytanie odnośnie misji "Świątynia Niebios" w Chinach - Shang Simla.
Moja Simka Bogusia podjęła się tej misji na kilka godzin przed końcem wakacji... zanim pojadę z powrotem do Chin chciałem wiedzieć, czy aby wykonać tę misję należy mieć 10 poziom w Sim Fu?

AlicjaJulia
20.03.2010, 19:11
Mój sim ostatnio uczył się fotografowania z książki kupionej w Egipcie. Za każdym razem, gdy zdobył jeden punkt umiejętności wyskakiwał komunikat: "..., aby poznać nowe tematy zajrzyj do dziennika fotografii..." czy jakoś tak. I choćby to było najgłupsze pytanie świata to je zadam. Gdzie znajdę ten dziennik?

Tofik
20.03.2010, 19:16
Alicja to tak nacisnij "J" i wyskoczy ci się okienko poszukaj tam Fotografowanie

Klitamnestra
20.03.2010, 21:08
Zauważyłem , że nie można edytować niektórych parcel takich jak np. w Egipcie piramida albo sfinks . Wyskakuje okienko że jest wymagany kod do odblokowania tej możliwości . Wie ktoś może o jaki kod chodzi ? wpisujesz testingCheatsEnabled true, idziesz na tamta parcelę, którą chcesz edytować, i z wciśniętym shift klikasz na ziemię i tam jest "buduj na tej parceli" i "kupuj na tej parceli" i "teleportuj sie tutaj" :) do wyboru, do koloru ^^ i to możesz robic nie tylko za granicą, ale nawet w sąsiedztwie

Klitamnestra
20.03.2010, 21:46
1)Z czego najlepiej zrobić nektar? Bo mi za nic nie chce wyjść jakiś porządny! :( A daję najlepsze owoce
2)Jaka jest najlepsza jakość owocu? Chodzi mi o "doskonały" czy "Świetny" czy może jakiś inny

Łezka
20.03.2010, 22:11
Klitamnestra...
1. Wyszukiwarka nie gryzie, ale zrobiłem to za Ciebie... ten temat wszystko jest napisane:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53099&highlight=Nektary
2. Najlepsza jakością owocu jest jakość doskonała.

Iliada115
27.03.2010, 20:07
Wie ktoś jak zdobyć książki z Egiptu, Chin i Francji nigdzie nie wyjeżdżając? W kodzie buydebug tego nie zauważyłam.

Searle
28.03.2010, 14:46
Iliada - hack na książki:

http://www.modthesims.info/download.php?t=379566.

raspberry0
31.03.2010, 10:52
a gdzie mozna kupic w chinach przyrzad do cwiczen? bo na targu nie moge znalezc

Searle
31.03.2010, 11:39
a gdzie mozna kupic w chinach przyrzad do cwiczen? bo na targu nie moge znalezc

Powinien być na targu w sklepie ogólnym.
Przypominam, że sklep ogólny znajduje się na fundamentach, więc będąc na targu musisz przełączyć na wyższe pieto, by ten sklep się ukazał.

nmin
21.04.2010, 17:01
Moje pytanie być może już kiedyś padło, ale nie mogę znaleźć niczego podobnego.

Czy jest jakikolwiek sposób, żeby grać otoczeniem wakacyjnym? Właśnie kopiuję sobie do biblioteki wszystkie rodziny z Shang Simla razem z domami i będę je wrzucała do normalnego otoczenia, ale SV ani River nie są tak ładne, jak oryginał, i wolałabym móc grać tymi Chińczykami w ich naturalnym środowisku... Może da się jakoś pogrzebać w folderach, czy coś, żeby z tych światów wakacyjnych zrobić normalne?

Ilona
21.04.2010, 18:04
jedyne co wiem,to można przedłużyć sobie wakacje nawet do 1tys.dni
http://www.modthesims.info/download.php?t=395834
oraz zakupić dom wakacyjny przy zerowym poziomie wizy
http://www.modthesims.info/download.php?t=395505
ale musisz wiedzieć,ze Twój sim nie może pracować w otoczeniu wakacyjnym,no chyba,ze będzie pisał książki albo oprawiał ogródek

nmin
21.04.2010, 18:20
Nie chcę grać moim Simem, tylko Chińczykami mieszkającymi sobie w swoich chińskich domkach ;) I oni nie muszą pracować, bo zakładam właśnie utrzymywanie się z uprawy ogródka, pisania książek itp, a na szkole dla dzieci mi nie zależy, będą się uczyć ciekawszych rzeczy.
Na razie zrobiłam taki myk, że wysłałam Sima z SV na wakacje, a potem modem zmieniłam aktywną rodzinę na jedną z chińskich, tyle, że ich czas to czas pozostały do końca wakacji Zadeckiej, i za dwa dni gra w Chińczyków się skończy. Tu pomocne mogą być te mody :) Jedyny problem, który pozostaje, to ten, że tubylcy się nie starzeją, nawet kodem. Wiek mogę zmienić na następny przez edycję w CAS, ale ciąża pewnie się nie uda.

Ilona
21.04.2010, 20:18
jeżeli chodzi o ciąże,to polecam ten mod http://www.modthesims.info/download.php?t=387793 ,myślę,ze teraz możesz grac swoimi chińczykami

Kamis
22.04.2010, 15:40
A ja mam pytanie odnoście UFO ;P
Czy UFO może porwać sima taka jak w ts2? I oddać z ciążą/ryjem kosmity ?

Owl Finch
23.04.2010, 14:03
Takie pytanko odnośnie ciąży... Czy Sim-Duch i mumia mogą mieć dziecko?

Nieidealna
23.04.2010, 15:45
A ja mam pytanie odnoście UFO ;P
Czy UFO może porwać sima taka jak w ts2? I oddać z ciążą/ryjem kosmity ?

W The Sims 3 nie ma ufo.

Kamis
23.04.2010, 19:11
@up:
Thx

No to drugie pytanie. Nie mogłam nigdzie znaleźć jakiegoś poradnika. Jak wrzucić jakąś muzykę do radia w simsach? ;P Prosiłabym krok po kroku, dokładnie :]

100 post! :D

Nieidealna
23.04.2010, 20:26
@up: Otwierasz kolejno foldery: Dokumenty (jeżeli masz Windows XP to Moje Dokumenty) -> Electronic Arts -> The Sims 3 -> Custom Music
Wstawiasz tam własną muzykę (w formacie mp3). Z tego co wiem, muzyka powinna się pojawić jako oddzielna stacja w radiu. Tego ostatniego zdania nie jestem pewna, bo nigdy nie wgrywałam muzyki do TS3 ;D

Owl Finch
25.04.2010, 11:32
Ponawiam moje pytanie :P
Czy sim-mumia i sim-duch mogą mieć dzieci? Czy mumia wogóle może mieć dzieci, nawet z normalnym simem?

Chloé
25.04.2010, 16:11
Podejrzewam, że sim-mumia może mieć dzieci, pod warunkiem że jest płci męskiej, wszak występuje w grze jako emeryt, przynajmniej u mnie.
A czy z duchem to pewnie też (skoro zwykły sim może) ale muszą być zachowane również zasady płci i wieku.

mateuszek74
27.04.2010, 17:49
Mógłby mi ktoś napisać jakie są wszystkie kolekcje reliktów w każdym państwie

malinQaa-
28.04.2010, 17:30
Zabrałam moją simkę do Francji i znalazłam szczątki uwięzionego kostucha które mam pochować na cmentarzu ale nie wiem w którym miejscu i jak, bo jak przeciągam je na ziemie to sie nie da ich upuścić

Searle
28.04.2010, 17:34
malinQaa:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=54549&highlight=kustosz

Chloé
28.04.2010, 17:34
Na tym cmentarzu jest kilka małych "domków", szczątki należy włożyć do skrzyni wewnątrz jednego z nich - przeciągnąć z wyposazenia, właściwa skrzynia będzie oznaczona refleksami (bodajże trzecia od lewej o ile mnie zawodna pamięć nie myli)...

ed: otóż to, Searle...

Łezka
04.05.2010, 14:20
Mam pytanie: Kiedy Sim zostanie przeklęty przez mumię i nie lecząc się z niej umrze, to jaki typ śmierci będzie widniał na różowo-czerwonym polu na nagrobku? Bo wiadomo, gdy Sim spłonie w pożarze to w "polu nagrobkowym" jest płomień, a gdy utonie to imitacja fali i ręka, czy też z głodu to talerz ze skrzyżowanym widelcem oraz nożem. A w tym przypadku jak to jest?

rocki8
09.05.2010, 17:38
JA mam taki problem, że po poprawnym zainstalowaniu po poprawnym zaktualizowaniu włączam grę pojawiają się moje wcześniejsze zapisy, wybieram mój stary zapis i po chwili ładowania się gra nagle się wyłącza! jak chciałem stworzyć nowy zapis stało się to samo! Prosze o rade co mam w tej sytuacji zrobić!

aluminium.
17.05.2010, 14:48
Nie wiedziałam gdzie zadać pytanie wiec będzie tu.
Moja koleżanka ma problem, a ja nie mogę jej odpowiedzieć, bo nie mam dodatków do 3:
Czy gdy ma już zainstalowaną podstawę i do tego zainstaluje jakiś dodatek\akcesoria to czy wkłada płytę tego dodatku czy podstawy? Napisałam jej, że w 2 trzeba było z najnowszego dodatku, ale ona chciałaby wiedzieć dokładnie. (Nie pytać się mnie czy nie może spróbować, bo sama nie wiem)

nmin
17.05.2010, 15:14
Wkłada się płytę dodatku, ja używam NA.

aluminium.
17.05.2010, 21:29
Dzięki wielkie nmin :)

madziao0o
19.05.2010, 13:56
czesc. mam pytanie.
czy piracka wersja sims 3 bedzie dzialac z legalnym dodatkiem?

Searle
19.05.2010, 15:08
Sorry, madzia, ale nie rozmawiamy tu o pirackich wersjach gry, więc nie możemy Tobie odpowiedzieć na to pytanie.

Klitamnestra
19.05.2010, 15:50
Pomocy! Miałam ulubioną simkę, Annę. Zmarła. Postawiłam jej grób na cmentarzu. Potem chciałam ten cmentarz przebudować. Weszłam w tryb edycji miasta, weszłam w cmentarz, zaczęłam go przebudowywać. Zobaczyłam, że wszystkie nagrobki zniknęły! Była tam cała kupa nagrobków rodziny Niemił, i znalazłam je w wyposażeniu tej rodziny, ale kiedy przeszukałam wyposażenie dzieci Anny, nigdzie go nie było! Pomocy!

Update: Znalazłam Annę w wyposażeniu rodziny, która nie miała z nią nic wspólnego... Ale pojawia się drugi problem: nie mogę jej wyciągnąć z wyposażenia! Help!

Kamis
19.05.2010, 18:26
A jak klikniesz na ten hmm, taki budynek na cmentarzu [katakumby?] to nie ma opcji "Zajmij się zmarłymi" ?

Klitamnestra
21.05.2010, 15:07
A jak klikniesz na ten hmm, taki budynek na cmentarzu [katakumby?] to nie ma opcji "Zajmij się zmarłymi" ? Nie. I pojawiła się kolejny problem: nie mogę jechać na wakacje! Kiedy jestem już na miejscu, nie ma żadnego Sima w panelu. I jeszcze co jakiś czas gra mi się wyłącza!

Searle
21.05.2010, 15:46
I pojawiła się kolejny problem: nie mogę jechać na wakacje! Kiedy jestem już na miejscu, nie ma żadnego Sima w panelu. I jeszcze co jakiś czas gra mi się wyłącza!

A masz zainstalowane wszystkie aktualizacje?

Rainbow
21.05.2010, 16:18
Klitamnestra-czy chodzi Ci o coś takiego,jak opisałam w tym (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1237324&postcount=58) poście (u mnie działo się tak tylko w jednym zapisie gry)? Jeśli tak,to ja rozwiązałam problem w taki sposób:
Stworzyłam sobie nową grę,weszłam do pierwszej lepszej rodziny i powysyłałam Simów na wakacje po kolei do każdego kraju,żeby w folderze Moje Dok.->Electronic Arts->The Sims 3->Saves->[nazwa nowego zapisu] pojawiły się 3 pliki zaczynające się na China,Egypt i France. Skopiowałam je i wkleiłam do folderu 'mojego' zapisu gry (tzn.zamieniłam te uszkodzone pliki otoczeń wakacyjnych,które już tam były) i wszystko jest w jak najlepszym porządku (a nawet tym lepiej,bo otoczenia te mi się zresetowały i dawniej splądrowane grobowce również powróciły do stanu pierwotnego ^^).

Mam nadzieję,że w miarę dobrze to wytłumaczyłam,ale nie ręczę,bo predyspozycji niestety do tego nie mam-jak coś,to pisz na PW :)

Klitamnestra
21.05.2010, 16:54
Klitamnestra-czy chodzi Ci o coś takiego,jak opisałam w tym (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1237324&postcount=58) poście (u mnie działo się tak tylko w jednym zapisie gry)? Jeśli tak,to ja rozwiązałam problem w taki sposób:
Stworzyłam sobie nową grę,weszłam do pierwszej lepszej rodziny i powysyłałam Simów na wakacje po kolei do każdego kraju,żeby w folderze Moje Dok.->Electronic Arts->The Sims 3->Saves->[nazwa nowego zapisu] pojawiły się 3 pliki zaczynające się na China,Egypt i France. Skopiowałam je i wkleiłam do folderu 'mojego' zapisu gry (tzn.zamieniłam te uszkodzone pliki otoczeń wakacyjnych,które już tam były) i wszystko jest w jak najlepszym porządku (a nawet tym lepiej,bo otoczenia te mi się zresetowały i dawniej splądrowane grobowce również powróciły do stanu pierwotnego ^^).

Dokładnie o to :D Dzięki za radę, spróbuję...

Tak, mam wszystkie aktualizacje.

Update: Włączył się Egipt, simowie byli, ale nie ci co trzeba! To była rodzinka z gry, z której przeniosłam pliki... Tak na prawdę, to ZAWSZE, kiedy grzebię w nieznanych mi plikach, cosik naknocę i są potem problemy -,-"

Rainbow
21.05.2010, 18:17
A wróciłaś tamtą rodziną do domu? Tzn. tą,z której save'a kopiowałaś?

Elizabeth Swann
22.05.2010, 09:53
mam pytanie

dlaczego w wersji na telefon jest francja, egipt, chiny i USA,
a na PC jest tylko egipt chiny i francja?

to mnie zaczęlo wkurzać i to pytanie nie daje mi spokojnie grać.

magTom
26.05.2010, 18:56
Mam mały problem. Otóż moja simka Kythra Evil znalazła 10 części Sarkofagu Królów i 5 słojów. Złożyła z tych pierwszych 2 Przeklęte Sarkofagi Królów. Słoje miała w wyposażeniu. Klikając na Sarkofag wybrałem opcję "Wezwij mumię". Kythra podeszła do Sarkofagu, a polecenie znikło. Żadna mumia się nie pojawiła, nawet Kythra przespała się później w sarkofagu. Co można na to poradzić?:|

Mroczny Pan Skromności
27.05.2010, 17:22
Mam mały problem. Otóż moja simka Kythra Evil znalazła 10 części Sarkofagu Królów i 5 słojów. Złożyła z tych pierwszych 2 Przeklęte Sarkofagi Królów. Słoje miała w wyposażeniu. Klikając na Sarkofag wybrałem opcję "Wezwij mumię". Kythra podeszła do Sarkofagu, a polecenie znikło. Żadna mumia się nie pojawiła, nawet Kythra przespała się później w sarkofagu. Co można na to poradzić?
Może to głupie pytanie, ale ile razy próbowałeś to zrobić? Bo mi też czasami Sim wariuje. A może ma zaniedbane potrzeby? Spróbuj wyłączyć opcję wolna wola.

Meliona
29.05.2010, 12:02
Elizabeth Swann- Może dlatego że gra WP na telefon jest mniej rozbudowana i musieli coś dodać żeby było troszkę ciekawiej? W każdym razie nie radze porównywać The Sims 3 na komórkę i na komputer. Dla mnie to są dwie różne rzeczy. Ja mam główną część simsów 3 na telefonie i to jest takie nudne że zasypiam po pół minucie, a na kompie mogłabym grać całymi godzinami...

Marzycielka123
05.06.2010, 13:12
Mam pytanie
Jak jesteście na wakacjach, np. w jakiś piramidach, to czy widać Sima tak jak w TS2 w sklepie, czy może obserwujesz sobie piramidę, i czekasz aż twój Sim wyjdzie ?

Rainbow
05.06.2010, 17:20
Marzycielko,oczywiście widać Sima w piramidzie,na tym polega cała rozgrywka :) I,rzecz jasna,nie ma tam nic do zwiedzania,tylko do,hm,odkrywania ;)

GaGasz
05.06.2010, 19:30
Dokładnie, można dostawać misje właśnie w piramidach i tam normalnie kierujesz simem ; ) jak np. w domu.

Marzycielka123
05.06.2010, 20:28
Dziękuje ;)

Nadine
08.06.2010, 16:49
hejhej, gdzie można kupić aparat fotograficzny? póki co byłam tylko we Francji i nie wiem gdzie jest :{ nie moge znalezc zadnego kupca

Kamis
08.06.2010, 17:21
hejhej, gdzie można kupić aparat fotograficzny? póki co byłam tylko we Francji i nie wiem gdzie jest :{ nie moge znalezc zadnego kupca

W Egipcie masz 3 do wyboru.
We Francji i Chinach tylko 1.

Łezka
08.06.2010, 18:54
Nadine aparat fotograficzny kupuje się na targu głównym w sklepie ogólnym. W Chinach oraz Francji możesz kupić jedynie amatorskie aparaty (takie żółte z czerwoną z lamą). Jednakże w Egipcie możesz zakupić i amatorski aparat, i w miarę dobry, i wysokiej jakości Nikon za około 4 500 simoleonów.

'Mu
11.06.2010, 01:18
Chcę kupić jeden z dodatków do Sims 3. Waham się między pierwszym (według kolejności), a drugim (sprawiającym lepsze wrażenie).

Wymarzone Podróże dodają do podstawki coś więcej niż tylko fryzury ?
Podczas gdy członek rodziny wyrusza na pół roku na wakacje, co dzieje się z resztą rodziny?

MrsLadyDoris
11.06.2010, 08:45
'Mu
Wybierając się w podróż dokonujesz wyboru pomiędzy trzema możliwymi lokacjami:

* Al Simhara w Egipcie
* Shang Simla w Chinach
* Champs Les Sims we Francji.
Następnie wybierasz na ile dni chcesz się wybrać oraz ewentualnie decydujesz czy jedziesz jednym Simem czy też inni będą mu towarzyszyć. Jeśli jednym simem reszta domowników zostaje w domu.Simowi nie przybędzie dni życia tak jakby podczas podróży się nie starzał, a simka będąca w ciąży nie przejdzie jej kolejnych faz i nawet pomimo długiego pobytu nie urodzi dziecka na wyjeździe.
Kiedy wyruszysz w podróż to czas w mieście oraz w domu Twojego sima zostanie niejako zatrzymany - po ukończeniu wyprawy powrócisz dokładnie w tej samej minucie.
Simka w zaawansowanej ciąży czy oraz małe dzieci nie mogą podróżować.

Sim nie wyrusza na pół roku tylko możliwy czas podróży zależny jest od poziomu wizy.Wyższy poziom otrzymujesz dzięki zdobywaniu punktów wizy, które otrzymujesz za wykonywanie zadań.W każdej z trzech lokacji obowiązuje osobna wiza. Wykonując więc zadania w Chinach zdobywasz punkty tylko dla chińskiej wizy. Zdobycie wyższego poziomu wizy nie oznacza, że aktualna podróż zostanie przedłużona, a jedynie, że kolejna może być dłuższa.
Pierwsza podróż trwa max 3 dni zaś max czas podróży to 12 dni, można tez przedłużyć ten maksymalny czas 12 dni do 15 dni dzięki Certyfikatowi Partnerstwa kupionemu u specjalnego kupca. Jednak dla każdego kraju musisz kupić u lokalnego kupca osobny certyfikat, a możesz go zakupić dopiero, gdy zdobędziesz trzeci poziom wizy.
Podróż można również przerwać w każdej chwili jeśli masz na to ochotę.

W podróżach dochodzą nowe ubrania, fryzury, umiejętności a także obiekty:obiektów w tym zestawie jest 40 . No i oczywiście nowe trzy ogromne, porównywalne wielkością do Sunset Valley otoczenia .

Możesz zajrzeć do działu Wymarzone Podróże i troszkę poszperać... o tu masz chociażby jeden wątek ze zdjęciami --> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52911

Łezka
11.06.2010, 09:41
'Mu maleńkie sprostowanie... Owszem dochodzą trzy otoczenia, ale wakacyjne - tylko do użytku podróżniczego... Grać możemy (jako rodziną, prowadzić ich losy itd.) tylko w Sunset Valley oraz jeśli pobrałaś to Riverview. Al Simhara, Shang Simla, a także Champs Les Sims wyłącznie przeznaczone na wakacyjne otoczenia.

adrianah1
13.06.2010, 19:36
Jak mozna zbudowac lamane schody ?

MrsLadyDoris
14.06.2010, 17:57
Jak mozna zbudowac lamane schody ?

http://www.youtube.com/watch?v=iCxBirE0XRM <-- tutaj jest pokazane, budując je musimy oczywiście użyć kodów ;)

adrianah1
14.06.2010, 19:05
Wow, dzieki :)) Niestety moje proby sie nie powiodly... bede musiala obejsc sie bez schodow :)) Najwyrazniej jestem beznadziejnym budowniczym :))

MrsLadyDoris
14.06.2010, 19:29
adrianah1
nie poddawaj się!!! ja sama mam w planach stworzyć takie schodki, jestem pewna, że Tobie to się uda tylko próbuj! metodą prób i błędów na pewno je zrobisz ;)

Meliona
15.06.2010, 13:53
Gdzie znaleść owoce życia?

Chloé
15.06.2010, 15:11
Owoce życia rosną w wielkiej piramidzie w Egipcie.
W innych otoczeniach znajdziesz tylko nasiona, zbieraj specjalne, w którymś z nich powinien być ten owoc.

Meliona
15.06.2010, 15:19
Bindi: Wiem, że są nasiona (chyba przy cmentarzu), tylko ja chciałam od razu owoce, bo nie lubię grzebać w ogródku. Dziękuję za odpowiedź.

Charionette
17.07.2010, 18:22
Jak mogę odbyć ten punktowany sparing? Gdy jestem w Shang Simpla, to z nikim nie mogę się pojedynkować...

Łezka
18.07.2010, 00:36
Czarionetko wystarczy, że klikniesz na telefon i wybierzesz opcję bodajże "wyzwij na pojedynek" lub "wyzwij przeciwnika" coś takiego. Wówczas dzwonisz i przydzielają Ci losowo partnera sparingowego. :)

Katka_Psychopatka
18.07.2010, 11:14
Nie wiem, co zrobić. Wysłałam moją jedną simkę na wakacje do Egiptu. W momencie, gdy szła z walizką do taksówki, po inną moją simkę przyszedł Kosiarz. Ta Simka nie "zdążyła" jednak umrzeć, bo włączył się ekran ładowania Egiptu. Po powrocie zastałam tę simkę wiszącą tam, gdzie przyszedł po nią Kosiarz, ale nadal widnieje jako członek rodziny. I tak już od paru simowych dni. Nic nie mogę z nią zrobić. Co mogę zrobić, żeby pomóc tej simce przejść na drugą stronę? ;)

Goldi130
02.08.2010, 18:04
Chciałabym sobie kupić dodatki do TS3, ale mam parę pytań.
Czy TS3 WP dużo różni się od TS2 Podróże ? Czy są jakieś hotele, czy można wejść do tych świątyń i tak dalej ? Czy grę opłaca się kupić ?

Paka
02.08.2010, 18:30
W WP nie ma hoteli są jedynie namioty :S
A szkoda

Owl Finch
02.08.2010, 18:37
Moim zdaniem WP jest dużo lepszym dodatkiem niż Kariera. Do świątyń możemy wejść, szukać tam skarbów i wykonywać okazje. Hoteli nie ma, chociaż we Francji i Chinach są "bazy wypadowe", które funkcjonują trochę jak hotel :P Ale tylko trochę, bo nie ma własnego pokoju, są tylko poustawiane łóżka. Są wspólne łazienki, kuchnia itd. a poza naszym simem, są tam simy z różnych stron świata, kontrolowane przez komputer.
WP polecam i uważam, że jest warte kupna :)

Goldi130
03.08.2010, 11:46
Dziękuje chyba się zdecydowałam.

nmin
03.08.2010, 14:39
poza naszym simem, są tam simy z różnych stron świata, kontrolowane przez komputer.U mnie nie było... O ile po bazie w Egipcie kręciło się paru miejscowych, o tyle w bazach "budynkach" we Francji i Chinach nie spotkałam żywej duszy. No, ale w każdym z tych miejsc byłam tylko raz lub dwa, i to tą samą Simką, potem odkryłam nią co się dało i WP mi się znudziło ;)

Owl Finch
04.08.2010, 11:23
Hm, może masz ustawione niskie wymagania, czy coś w tym stylu? Bo ja zawsze jak przyjadę do Chin czy Francji to mam multum simów w strojach podróżników, w Chińskich kapeluszach, lub tych Egipskich tunikach...

nmin
04.08.2010, 12:54
Nie sądzę, żeby to była kwestia ustawień gry, wszystko mam ustawione na najwyższy poziom. Miejscowych Simów spotykam, ale nie w bazach wypadowych - a turystów nie widziałam jeszcze nigdy.

Tyle, że jak mówię, bardzo mało korzystałam z podróży, może to był jakiś błąd gry. Kupiłam dodatek zaraz po premierze i grałam w niego na najnowszej jak na tamten dzień aktualizacji, potem już nie.

Matthew093
05.08.2010, 11:54
Ja mam pytanie odnośnie pamiątek tzn.
Jak się pójdzie zwiedzać grobowce , piramid itd. to można te itemki co się zdobędzie będzie można ustawić w domu jak się wróci z wakacji?

Kamis
05.08.2010, 12:02
Matthew093 - chodzi Ci o relikty? To tak.

Matthew093
05.08.2010, 12:05
hmm no nie wiem ;D chodzi mi ogółem o itemki co w kryptach/grobowcach się zdobywać? I tak to są jasiek meble specjalne aby układać te itemki na nich ?

Jutro tzn dziś jadę do BestBuy kupić sobie The sims 3 WP wiec się pytam.

muffindance
05.08.2010, 21:40
Matthew093 - podczas badania grobowców można znaleźć relikty. A meble są, to takie długie szafki. :)

Owl Finch
04.09.2010, 22:47
Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi z informacją w prawym, górnym rogu, na załączonym obrazku?
To jest jakaś wskazówka? Jeśli tak, to do czego i gdzie mam szukać?
http://img831.imageshack.us/img831/4467/77099192.png

Sims987654321
19.09.2010, 19:29
Gdzie jest Wieża Eiffla w Francji?

Kamis
19.09.2010, 19:35
@up:
Nie ma.

nmin
19.09.2010, 19:42
Gdzie jest Wieża Eiffla w Francji?Można ją dojrzeć na horyzoncie, jeśli odpowiednio ustawisz kąt oglądania. Jeśli chcesz mieć wieżę w otoczeniu, możesz wpisać kod i wstawić ją sobie na dowolną parcelę prosto z trybu kupowania.

hellraiser
24.09.2010, 19:00
Właśnie doświadczyłem (a raczej moi Simowie) błędu z dodawaniem niechcianych dzieci. Otóż moja Simka zaraziła się klątwą mumii w Chinach no i chciałem ją uleczyć Sfinksem (specjalnie), a przy okazji zrobić sobie wakacje. No i po przyjeździe zauważyłem, że moja Simka ma nastrójnik 'złamane serce'. No to patrzę, czemu, ano dlatego że jej mąż zmarł, ale jej mąż stoi obok. Patrzę na drzewo genealogiczne a tu ona ma jakąś nastolatkę na córkę z jakimś wstrętnym staruchem Mussaką Sasamuką czy jak mu tam, nie no myślałem że mnie krew zaleje. I tu pytanie - jak się jej pozbyć? Czy ona będzie tak na zawsze jak wyjadę tą rodziną do Egiptu? ;/

No chyba że tak ma być, to ja ją chętnie przygarnę i się nią zajmę... <myśli o 'morderstwie'> :D

Edit: Już nieaktualne. Pomimo zapisu gry z tym dzieckiem gra cofnęła się do czasu gdy rodzina zamierzała wyjechać do Egiptu.

zolwik1397
09.10.2010, 00:57
Brakuje mi dwoch. Z jakies 4 znalazlam tam gdzie Dong Huo. Brakuje mi dwoch. Ktos wie gdzie mga byc? ;)

Agnieszka86
21.10.2010, 21:10
słuchajcie, co jest ze śpiewaniem ?? moja simka śpiewa piosenki jak by jej słoń na ucho nadepną ale w Chinach np. spotkałam simkę co ślicznie śpiewała. mam 10 poziom muzyki i nie wiem, czy to jest zależne od trenowania?? tak samo jak i z wężem ze trzeba pograć i sie sim nauczy ładnie grać ??

Owl Finch
22.10.2010, 06:17
A może to zależy od barwy głosu sima?

simswerka
28.11.2010, 16:52
mój sim chce podróżowac z innym simem, z którym nie mieszka. Klikając na telefon i wybierając funkcje podróżuj mogę podróżować tylko z osobą z którą mieszkam. Jak wybrać osobę z poza domu? Muszę się bardziej zaprzyjaźnić czy wprowadzić?

Owl Finch
28.11.2010, 18:34
niestety - wprowadzić.

cherrie
30.11.2010, 13:53
Gdzie jest kopalnia? Wiem, że gdzieś w Egipcie, ale nie wiem dokładnie gdzie. I nie chodzi mi o tę co są tam takie żółte oczy i kilof przed nią, tylko taką co można do niej wejść. Jest w niej nawet jedna misja. To jest kopalnia... miedzi chyba.

Searle
30.11.2010, 18:30
cherrie to nie będzie na takim półwyspie? Dużo tam można właśnie miedzi znaleźć.

cherrie
30.11.2010, 19:58
Jak zwykle tydzień tego szukałam napisałam na forum i zaraz dostałam tam misje xd Ale i tak dzięki. To mam jeszcze jedno pytanie: moja simka nie chce już kopać w tych miejscach w każdym kraju porozrzucanych po całym mieście, to ma ikonkę pędzla. W żadnym nie chce kopać, bo mówi, że nie może się tam dostać :/ podeszłam nią nawet pod samo miejsce wykopaliska a ona dalej nie chce tam kopać. Da się to jakoś naprawić?

Owl Finch
01.12.2010, 06:23
Mam to samo. Myślałam, że to dlatego, że grałam simbotem... Widać to jest poważniejszy błąd.

αγάπη
18.12.2010, 15:04
Witam, wiecie może czy może być w jednym otoczeniu wakacyjnym parę obozowisk ? I jaki jest kod aby można było remontować obozowisko ?

Owl Finch
18.12.2010, 17:09
Chyba może być kilka obozowisk. Można bez kodu edytować, klikając "edytuj miasto" jak w normalnym otoczeniu. A jeśli się mylę, to można kodem. Wpisujemy "TestingCheatsEnabled true", a później klikamy na parcelę z wciśniętym shiftem i wybieramy "buduj/kupuj na tej parceli"

Shiro
19.12.2010, 12:03
Czy ktoś wie, gdzie mogłabym znaleźć muzykę z otoczeń wakacyjnych? Zależy mi głownie na Simharze. No chyba, że można jakoś ją "wyciągnąć" z gry.
Po prostu owa muzyczka mnie wenuje i fajnie byłoby ją znaleźć na swoim winampie ;p

lena
23.12.2010, 08:47
tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=dOXDgwG8cOM&feature=mfu_in_order&list=UL jest soundtrack z Egiptu, niestety wszystko co znalazłam =(

ale na profilu tego ktosia masz jeszcze inne soundtracki, z Chin i Francji:
http://www.youtube.com/user/Simasters
a tutaj jeszcze kilka piosenek z sims 3 ogółem:
http://www.youtube.com/user/Cjdamon042

jeśli chcesz to ściągnąć to wejdź na www.video2mp3.net, wklej link z youtuba w białe pole i kliknij 'convert'.

mam nadzieję, że jakkolwiek pomogłam =)

Shiro
23.12.2010, 17:46
Szkoda, że tylko tyle, ale i tak dzięki :)

Czyniąca_Hałas
24.12.2010, 09:07
Czy można mieszać dodatki? Mam już Wymarzone Pdróże, a jeśli chciałabym np. Po Zmroku, to czy mogę pojechać jakimś Simem z Bridgeport na wakacje, czy tak się nie da. Liczę na szybką odpowiedź.

Owl Finch
24.12.2010, 09:37
Tak, można.

hellraiser
28.12.2010, 16:36
A ja mam takie pytanie...
Gdzieś znalazłem w necie zdjęcie jakiejś smoczej roślinyrośliny :D. Jakie plony ona wydaje? Gdzie można znaleźć nasiono do tej rośliny?
A może to zwykły fake?
Pozdrawiam.
Jak było to pytanie to przepraszam.

Owl Finch
29.12.2010, 11:56
To chyba fake, bo nigdy się z tym nie spotkałam... Ale jeśli to nie fake, to niech ktoś coś o tym napisze :D

Vanitas
29.12.2010, 20:44
Piszę w tym temacie, żeby nowego nie zakładać. Otóż mam problem z podróżowaniem. Moja simka wyjeżdża na wakacje do Chin, wszystko sie wczytuje, całe miasto, ale simki nie ma. Większość opcji na panelu jest nieaktywna, nie pojawia się także miniaturka simki. Podczas edycji miasta na samej górze nie wyświetla się napis 'Powróć do rodziny' tylko 'Powróć do Ustawień gry'. Kiedy wybiorę tę opcję wyświetla się takie okienko jak przy zmianie rodziny i mogę wybrać jakąś z Francji. Nie sprawdzałem jak jest z innymi miastami. Ktoś wie jak to rozwiązać?

Rainbow
30.12.2010, 11:52
Gingerds-również miałam problem z wakacjami i to chyba nawet podobny.
Ja stworzyłam nową grę,wybrałam jakąś tam rodzinę,pojechałam ją na wakacje w miejsce,gdzie miałam problem w 'mojej' grze,szybko wróciłam (to wszystko po to,by utworzył mi się plik tej okolicy w Moich Dokumentach),potem skopiowałam tenże plik (Moje Dok. -> EA -> Saves -> [folder nowego zapisu] -> [plik z nazwą miejsca,np. China_xxxxx]) i wkleiłam do folderu z 'moim' zapisem,tak,aby się zamieniły. :)

Vanitas
30.12.2010, 12:24
Rainbow - dziękuję, dziękuję :> Zaraz spróbuję i napiszę jak poszło :]

Czyniąca_Hałas
30.12.2010, 16:57
Ja mam takie pytanie, które mnie strasznie nurtuje. Grałam rodziną Ćwir, a kilka pokoleń potem miałam rodzinę złożoną z Jamesa (ojciec), Lily (matki), i dzieci: rodzonego Harry'ego i adoptowaną Opal. Kidy Harry wyprowadził się z domu, Ćwirom urodziły się Trojaczki, pierwszy raz w grze. Kidy dziewczyny podrosły, i były pełnoletnie, postanowiłam pojechać z nimi do Champs Les Sims. Po przyjeździe nie miałam już ani Trojaczek, ani żadnych interakcji. Po prostu zniknęły. Co mam z tym zrobić?

maciu67
31.12.2010, 16:23
To pewnie błąd grze spróbuj ściągnąć jakąś aktualizacje
To teraz ja.
Oto moje pytanie: gdzie jest grobowiec pustynnego oceanu

Porando
01.01.2011, 20:59
Wejdź w tryb miasta,żeby patrzeć gdzie co jest i będzie pewnie gwiazdka.Jeśli chodzi o misje z reliktem życia to w Piramidzie Niebios chyba.Wiem,że to może nie ten temat,ale mam problem.Wyjechałem na wakacje do Chin na 8 dni.Gdy przyjechała tam,simka była tak jakby niewidzialna.Gdy coś wspominała,wyglądało jak by była pod ziemią.Nie wiem co mam robić.Pomocy !

Owl Finch
01.01.2011, 21:28
Hm. Ja tak mam, ale po chwili sim się pokazuje i wszystko jest ok...

maciu67
01.01.2011, 21:46
gdzie jest relikt wieczno

maciu67
01.01.2011, 21:50
przepraszam relikt wiecznosci

Porando
02.01.2011, 09:39
używaj opcji edytuj...Relikt wieczności jest w Piramidzie Wiatru.Bodajże.

kalafjor
03.01.2011, 15:10
Ostatnio w grobowcu nie mogłem nacisnąć na podejdź tu, ani na przejdź przez drzwi. :d
Tylko w tym pierwszym pomieszczeniu. Gdy naciskam, żeby simka poszła oddać komuś jakąś rzecz w ramach okazji, to mi się interakcja pojawia u góry, a chwilę potem znika. :d
Zaobserwowałem to we Francji. :d

Owl Finch
03.01.2011, 16:35
Coś ta Francja po którejś aktualizacji nieźle szwankuje... Jest napakowana błędami do tego stopnia, że nie można tam rozwijać poziomu wizy, więc nie ma tam po co jechać O_o

kalafjor
04.01.2011, 11:11
Bez sensu...
Lubię ten kraj.:((

Porando
05.01.2011, 17:29
Mówię na serio - gdzie znajdę relikt wieczności ? Zaznacza mi Wielka Piramida,a pisze Piramida Wiatru...Gdzie on w końcu jest ? Okej,już nic,znalazłem i przeszłem całą Wielką Piramidę i tam jest.

Meggie
06.01.2011, 16:56
Jak można kupić dom za granicą?

bartolomeo
11.01.2011, 14:19
telefon>nieruchomosci>kup dom wakacyjny :)

Kamis
11.01.2011, 17:20
Więc tak. Zwiedza się grobowiec, i jest się w połowie ale kończą się wakacje. Jak się tam wróci to grobowiec trzeba odrywać od nowa, czy będzie w takim stanie jakim go zostawiłam?

Owl Finch
12.01.2011, 05:42
Będzie w takim stanie jak go zostawiłaś, no chyba, że pojedziesz innym simem, wtedy wakacje się "zresetują"

hellraiser
12.01.2011, 14:33
Meggie, zrób tak jak opisał bartolomeo, ale warunek jest taki, że musisz mieć 3 poziom wizy w kraju, w którym chcesz kupić dom.

bartolomeo
12.01.2011, 15:51
Hyyym ostatnio znudów zajazalem mojej simce w drzewko genealogiczne (ona i jej maz byli tworzeni sami) i znalazla tam dziwnego chinskiego chlopca. które miala martwego juz ojca dziadka. i z kad on sie wziol? na dodatek ten chlopiec ma przyrodniego brata ktory jest doroslym lub mlodym doroslym. moze mi ktos to wyjasnic? :)

hellraiser
12.01.2011, 15:56
@up jest to błąd bardzo powszechny. Jeżeli chcesz mu zapobiec, nie wyjeżdżaj na wakacje.

bartolomeo
12.01.2011, 16:19
no cuz skoro tak to pozostaje mi tylko zignorowanie tego. wieksze drzewko tez jest fajne ;D
a ze gram bez zadnych kodow to wyprawy to glowne zrudło dochodow ;P a tak poza tematem, trudno sie buduje domki za 20k ;D ale teraz mam juz piekny duzy dom ;)

Searle
12.01.2011, 18:44
Będzie w takim stanie jak go zostawiłaś, no chyba, że pojedziesz innym simem, wtedy wakacje się "zresetują"

Jeśli się pojedzie simem z innej rodziny, to owszem - zresetuje się, ale jeśli to będzie członek rodziny (mieszkający pod jednym dachem) to wtedy będzie to jakby kontynuacja.

Kamis
12.01.2011, 22:17
Dobrze, dziękuję najmocniej :D

Natix
23.01.2011, 21:00
Czy można przeprowadzać sparring z simem kompletnie nie znającym Sim-Fu?
Byłam w Chinach, w moim domku wakacyjnym (już przekopałam wszystkie grobowce itd.) i wzięłam się za Sim-Fu. I dostałam okazję, żeby medytować w ogrodzie przez 3 godziny. Poszłam do ogrodu i siedziałam tam 3 godziny i okazja się nie zaliczyła. Jak się medytuje? Dodam, że wtedy simka miała jakiś 5 poz. Sim-Fu.

Owl Finch
24.01.2011, 07:09
Klikasz na swojego sima i wybierasz opcję "medytuj". Nie wiem przy którym poziomie Sim-Fu jest ona dostępna. Nawet nie jestem pewna czy medytacja nie zależy od logiki... No nie jestem pewna, bo po prostu w dwójce medytacja była związana z logiką, w trójce to nie pamiętam...

Czyniąca_Hałas
24.01.2011, 08:26
Carolyn, to nie zależy od logiki. Przy piątym poziomie Sim-Fu dostajesz powiadomienie, że Sim może teraz medytować. ;p

Natix
24.01.2011, 14:01
Aha, dzięki. Czy medytację można przeprowadzać tylko tam? W sensie tylko w tym ogrodzie?

Owl Finch
24.01.2011, 14:49
Można nawet na ulicy :P Po prostu klikasz na swojego sima i wybierasz odpowiednią opcję, tak samo jak zmiana ubrania.

Natix
24.01.2011, 17:38
Dzięki :)
Wie ktoś, jak można zdobyć książki z okolic wakacyjnych nie jadąc tam?
Bo obiekty wiem (testingcheatsenabed true i buydebug on) ale książki to nie wiem.
Ja osobiście nie lubię penetrować grobowców, chyba, że francuskich. Wolę spacerować i zwiedzać tak ogólnie. I zawsze przywożę kupę książek :)

Searle
24.01.2011, 18:35
Mod na (między innymi) książki z miejsc wakacyjnych:

http://www.modthesims.info/download.php?t=427297

Natix
25.01.2011, 09:05
Dzięki ;)
A czy można wysłać jakiegoś sima na wakacje, np. do Francji i nie mieć nad nim opieki? W sensie, że zajmować się rodziną pozostawioną w rodzinnym mieście?

rocktechnika
25.01.2011, 10:04
Dzięki ;)
A czy można wysłać jakiegoś sima na wakacje, np. do Francji i nie mieć nad nim opieki? W sensie, że zajmować się rodziną pozostawioną w rodzinnym mieście?
Nie, nie ma takiej możliwości. Poza tym i tak rodzinie, która zostaje w domu, czas nie upływa.

Natix
25.01.2011, 10:14
Aha. To szkoda, bo ja chciałam tak zrobić :)

szegulo
31.01.2011, 23:20
nie wiem dlaczego...ale znikł mi topór pangu...gdy chce kupić go kodem nie jest widoczny w trybie życia...czy ktoś rozwiązał ten problem? czy raczej to juz koniec zabawy?

Owl Finch
01.02.2011, 09:05
Topór Pangu jest w wyposażeniu rodziny, w trybie zakupów. Wyciągasz go stamtąd, umieszczasz gdzieś i wtedy Twój sim weźmie go bez problemu. Też się z tym trochę męczyłam :P

szegulo
01.02.2011, 16:12
jeszcze nie sprawdziłem, ale dziękuje za podpowiedź... :)

szegulo
02.02.2011, 11:59
no niestety było by za pięknie, nie mam topora w wyposażeniu, ale za to mam kolejny problem, a mianowicie nie mogę ukończyć misji we francji z tym przepisem na nektar. eksplorując wcześniej grobowiec izael wszedłem do grobowca jeana necteaux (oba są połączone) i zbadalem wcześniej ten sarkofag w którym później znajduje się ten przepis (kolejny cel misji) i teraz mogę co najwyżej obejrzeć sarkofag nie mogę już go ponownie zbadać co jest mega irytujące bo nie mogę zakończyć tej misji a żadna inna przygoda nie wyskakuje mi gdy chce szukac czegos innego...czy ktos wie jak automatycznie zakonczyc misje? jest na to jakis kod?

Owl Finch
02.02.2011, 16:09
Można anulować misję tak samo jak okazję. Klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonkę misji, w panelu okazji. A z tym toporem to dziwne...

szegulo
03.02.2011, 12:35
rozumiem i tak też robiłem z tym, że jak szukam czegoś nowego na tablicy ogłoszeń to nie wyskakuje nic po za tym nektarem, choć w sumie chyba nic już większego do roboty we Francji nie ma...znalazłem wszystkie 9 znaków z kolekcji...o to mi chodziło..

Michaello
09.02.2011, 17:08
Mam problem.Pojechałem moja simka do Francji żeby kupić nagrody przygodowe.Pojawiło się nazwisko Andre Lefebre Kupiec Specjalny.Ale nie było opcji kup obiekty.Proszę o pomoc.

Czyniąca_Hałas
09.02.2011, 17:50
Ekhm, mam pytanie. Mam inną Simkę, nową grę. Kiedy jechałam do Shang Simla, moja Kelly z poprzedniej gry, tak jak Aneda z nowej, otrzymały przygodę ze zbadaniem smoczej jaskini, potem kontynuowały tę misję budując posążek medytacyjny. Problem w tym, że Kelly tę misję ukończyła, a Aneda nie. Nie wiem, nie mogę zobaczyć nigdzie kontynuacji tej przygody. Aneda ma szósty poziom sztuk walki i pierwszy poziom wizy. Od wizy to zależy? A drugi problem to taki, że nie mam przygody z nektarnią. Kelly ma trzeci poziom wizy we Francji, ale tej przygody nigdy nie miałam. Tak samo jak z ruinami Karnaku. Czyżby czekała mnie (uh, aż się boję to napisać) reinstalka?
EDIT:Znalazłam! Przynajmniej tę z Dong Huo i Toporem Pangu. Do pozostałych miejsc jeszcze nie jechałam, ale widziałam w buydebug, że jest kluch do ruin karnaku. Jednak kiedy sprawdzam wszystkie ściany, nie mogę się tam dostać.

Michaello
10.02.2011, 17:11
Zacznę od początku.Jade pierwszy raz do Egiptu i badam grobowiec "Kopalnia Miedzi" i znajduję w nim dużo reliktów.Ponownie jadę do Egiptu i nie ma parceli o nazwie "Kopalnia Miedzi".Pomóżcie pliiiiiiiiiiiiiiiis.

Czyniąca_Hałas
11.02.2011, 13:02
Więc zacznę od początku. Na mapie nie ma zaznaczonej jako takiego grobowca kopalni miedzi. Owszem, możesz tam wejść i go zbadać, ale to nie sprawi, że będzie on na mapie.

Michaello
11.02.2011, 13:56
Jeszcze jeden problem.Jade do chin a mojego sima nie widać jest tylko ten zielony rąb.Wracam z wakacji a sima nadal nie ma.Jak to naprawić?

Hallgerd
20.02.2011, 15:43
Mam pytanie do osób grających długo z włączonym starzeniem się i postępem historii. Czy simy z otoczeń wakacyjnych się starzeją? Czy rodzą się im nowe dzieci? Czy jak przyjeżdżacie wnukiem to spotykacie tych samych simów czy ich potomków?

Ja gram z wyłączonym starzeniem się, ale chciałabym, żeby te simy francuskie czy egipskie się starzały. Czy można włączać starzenie się tylko na czas wakacji? Z tego co wiem na moje simy w Sunset nie miałoby to wpływu a te z okolic wakacyjnych powinny się starzeć. Dobrze myślę?

Czyniąca_Hałas
20.02.2011, 16:41
Jeżeli te opcje są włączone, Simowie powinni normalnie żyć w otoczeniach wakacyjnych.

Michaello
26.02.2011, 13:42
Zna ktoś listę grobowców w chinach?

hellraiser
26.02.2011, 15:03
Smocza Jaskinia
Terakotowa Armia
Targ (podziemia)
Świątynia Niebios
Zakazane Miasto
Gorące Źródła

xxxxxxxxxxxxxxx

Michaello
27.02.2011, 08:14
Ja zbadałem te wszystkie grobowce i dodam że w świątyni niebios są dwa,a nadal brakuje mi dwóch reliktów z kolekcji grób chiński.

maciu67
16.03.2011, 15:55
A gdzie są gorące źródła

kasiula97
17.03.2011, 13:41
chyba gdzies kolo swiątyni niebios ale pewna nie jestem

maciu67
26.03.2011, 11:32
zebrałem 5 słoi glinianych zrekonstuowałem sarkofag królów
kliknołem interakcje wezwij mumie i nic
mumi nie ma do tej pory

patryk916
27.03.2011, 08:58
zebrałem 5 słoi glinianych zrekonstuowałem sarkofag królów
kliknołem interakcje wezwij mumie i nic
mumi nie ma do tej pory

Wpisz kod testingcheatsenabled true
Potem wpisz kod buydebug
Z wciśniętym SHIFTEM kliknij na sarkofag
Kliknij w "możliwość wystąpienia mumii"(lub coś podobnego) opcję "Zawsze"
Zbadaj sarkofag

Michaello
27.03.2011, 12:28
@up maciu 67 chodzi o wezwanie mumii tak żeby dodała się do rodziny,a ty napisałes jak zrobić żeby w sarkofagu była zwykła mumia.Maciu 67, a czy wybrałeś tę interakcje w nocy,bo jeśli nie,to poczekaj do zmroku i wtedy kliknij wezwij mumie i wtedy powinna się zjawić.

maciu67
29.03.2011, 19:25
Wezwałem mumie w nocy i nic.

anjanka
01.04.2011, 18:22
Mam dwa pytania :
1. Czy można kupić dom na wakacjach jezeli tak to jak?
2. Byłam we Francji i byłam w posiadłości Langbarda (nie wiem jak to sie pisze) i tam ogień był czy da sie to pokonać?

Michaello
01.04.2011, 18:31
1.Tak można po osiągnięciu 3 stopnia wizy
2.O który ogień ci chodzi?Wrzuć screena.
I ten facet nazywa się landgraab.

hellraiser
01.04.2011, 18:50
@up ten "Ogień" to najpewniej pułapka ognista, która znajduje się w grobowcach.

patryk916
02.04.2011, 07:10
i tam ogień był czy da sie to pokonać?

Pewnie chodzi ci o tą pułapkę.Kliknij na nią i (jeśli to możliwe) spróbuj ją rozbroić lub ominąć.

Alisha
02.04.2011, 15:54
W 'Chatce' Landgraab'a - jeśli chodzi o pułapki, to chyba nie da się ich rozbroić (jest wiadomość), o ile dobrze pamiętam... Zresztą i tak brakuje mi 'kluczy'...

Ejak
02.04.2011, 16:45
Zresztą i tak brakuje mi 'kluczy'...

Przecież, można we Francji za antyczne monety kupić specjalny klucz, którym otwiera się wszystkie, wejścia, nie zależnie od jakiego klucza.

Master of Disaster
02.04.2011, 18:02
@up - o ile wiem, uniwersalny klucz jest nie tylko we Francji, a poza tym, z tego co pamiętam, jeśli jest potrzebny np. Kamienny Klucz Magnetytu, to uniwersalny na nic się nie zda...

Ejak
03.04.2011, 14:33
Nie wiem, bo nie kupiłem, widziałem tylko opis u specjalnego kupca.

Owl Finch
03.04.2011, 14:48
@up - o ile wiem, uniwersalny klucz jest nie tylko we Francji, a poza tym, z tego co pamiętam, jeśli jest potrzebny np. Kamienny Klucz Magnetytu, to uniwersalny na nic się nie zda...

Dokładnie, ten uniwersalny klucz kupę daje ;/ Nigdzie nie pasuje, więc to tylko strata monet i miejsca w plecaku.

Ejak
03.04.2011, 19:20
Dzięki, za informacji, przynajmniej nie kupię, na razie kupiłem tylko za antyczne monety te 2 rodzaje gron z Francji.

Remus Lupin
09.04.2011, 09:27
Hej.

Od dawna posiadam dodatek WP i mam malutkie pytanie da się jakoś wywołać przygodę bez klikania na tablice mam na myśli jakimś kodem?

Owl Finch
09.04.2011, 10:28
wpisujesz w oknie kodów "TestingCheatsEnabled true", klikasz na tablicę ogłoszeń z wciśniętym shiftem i wybierasz odpowiednią opcję.

Remus Lupin
09.04.2011, 16:28
Nie ma tej opcji są takie jak w zwykłych skrzynkach.

Hej.

Od dawna posiadam dodatek WP i mam malutkie pytanie da się jakoś wywołać przygodę bez klikania na tablice mam na myśli jakimś kodem?

Bo klikam ze 100 razy na tą tablice i albo muszę czekać na kolejny dzień.

zrobiłem połowę zadań z Francji

Owl Finch
09.04.2011, 18:47
No to masz ten błąd o którym było na forum już 123834823308123 razy... Coś sprawiło, że szczególnie we Francji nie można znaleźć żadnej okazji, albo jakieś głupie ewentualnie, typu "przynieś żabę"

Searle
22.04.2011, 13:37
Mam pytanie odnośnie celu życiowego: Bezdenna piwniczka nektaru. Chodzi w nim, by posiadać 50 butelek nektaru oraz ogółem nektary warte 10 000 simoleonów.
Mój sim wyrabia nektary, ale nie wlicza mu się to. Czy to muszą być doskonałe nektary, czy też wyrabiane z własnoręcznie wyhodowanych owoców?

hellraiser
22.04.2011, 14:35
Hej.

Może post dosyć dawny, no ale..
Jeżeli chcesz wywołać przygodę bez klikania na tą tablicę, to musisz mieć mod Nraas MasterController, i tam wywołujesz sobie dowolną przygodę pod zakładką "Okazje". Dzięki Nraasowi mogłem ominąć błąd z przygodami we Francji i normalnie wypełniać przygody.

Lubie
27.04.2011, 10:19
Pragnienie życiowe.. ;D

Zostać mistrzem SimFu , czy coś takiego.. Jak to zrobić ??

Searle
30.04.2011, 13:21
Mam pytanie odnośnie celu życiowego: Bezdenna piwniczka nektaru. Chodzi w nim, by posiadać 50 butelek nektaru oraz ogółem nektary warte 10 000 simoleonów.
Mój sim wyrabia nektary, ale nie wlicza mu się to. Czy to muszą być doskonałe nektary, czy też wyrabiane z własnoręcznie wyhodowanych owoców?

Ponawiam. Proszę o jakieś wskazówki.

Michaello
30.04.2011, 18:32
@Lubie,musisz wygrać turniej SimFu w Shang Simla.

nexter
01.05.2011, 12:12
witam. mam w the sims 3 podroze misje w egipcie w ktorej mam za zadanie odnalesc pechowy relikt króla hoojiba. moze mi ktos powiedziec gdzie on jest? jak przechodze w podglad mapy to mi wyskakuje gwiazdka nad rynkiem i pisze "ach, gdzie jest moj zgubiony skarb". nie wiem kompletnie co mam tu zrobic. prosze o pomoc. pozdrawiam

theqatrick
01.05.2011, 16:55
Zbadaj to miejsce.
Czy już to robiłeś?

bredy
02.05.2011, 12:28
tez mialem z tym klopot, gdyz trudno znalezc to miejsce. musisz dobrze popatrzec, o ile pamietam na targu za jednym ze sklepow jest w chodniku dziura, ktora uaktywnia podziemia znajdujace sie pod tym sklepem. tam szukaj reliktu.

Czyniąca_Hałas
04.05.2011, 16:38
nexter, za restauracją w Egipcie jest taka szopa, a w niej dziura podłogowa/schody do podziemi targu.

anjanka
05.05.2011, 05:25
mam dwa pytania;
1. Czy jest jakiś kod albo mod żebym mogła kupić dom za granicą?
2. Czy jak hajtnę się z simem z egiptu to bede mogła u niego mieszkać?

Owl Finch
05.05.2011, 08:04
1. Kupić dom za granicą można mając trzeci poziom wizy, bez kodów i modów. Chyba, że chodzi Ci o to, żeby tam mieszkać na stałe. W tym wypadku nie mam pojęcia :P
2. Raczej nie, możesz przywieźć sima z egiptu ze sobą, do miasta w którym mieszkasz.

Searle
10.06.2011, 19:23

Chciałabym ponowić pytanie, bo nadal mam z tym problem.

Kamis
10.06.2011, 19:41
Jak się nie mylę, to muszą być wyrabiane samemu, i być doskonałe. Ale ręki uciąć nie dam :P

gangrena
13.06.2011, 13:44
Chciałabym ponowić pytanie, bo nadal mam z tym problem.

Wg mnie musi się zarejestrować jako wytwórca nektaru, to wtedy te nektary, nawet jak nie są sprzedane to leżąc nabierają większej wartości finansowej.

Searle
13.06.2011, 19:54
gangreno mój sim pracuje jako wytwórca nektaru, a nadal ma 0/50 butelek i 0/10000 simoleonów.

gangrena
13.06.2011, 23:36
A jak przetrzymujesz te wyprodukowane nektary? W wyposażeniu Sima, czy w stojakach na nektary?

koko_sowa
14.06.2011, 05:24
Dzień dobry, dzień dobry, mam takie super szalone pytanie. Jedna simka pojechała do Francji. Czas pobytu się skończył, więc wraca do domu. Pokazało mi już moje miasto, mój dom, moją rodzinę ale bez wycieczkowiczki. Wszyscy członkowie rodziny mieli nastrójnik żałoby. Wiecie tak mniej więcej co mogło się stać? To znaczy, ja sobie już sama ideologie sprawiłam, że jakiś wypadek samochodowy czy coś :D Ale tak ciągle mnie to zastanawia czy jestem sama z taką niespodzianką czy może ktoś też miał.

Searle
14.06.2011, 07:46
gangrena - najpierw trzyma w wyposażeniu, ale potem przekładam do szafki na wina.
W pragnieniu chodzi o bezdenną piwniczkę - u mnie piwnicy nie ma. Myślicie, że w tym może być problem? Ktoś mógłby to sprawdzić?

JowitaJenny
14.06.2011, 10:33
Witam wszystkich , mam problem , czytałam nawet że ktoś miał taki sam ale chyba nie uzyskał odp. mam jednak nadzieje ze mi sie to uda:) Mianowicie jestem w Egipcie mam zadanie do wykonania "Wejdz do biblioteki pod piaskami" probuje juz drugi dzien tam wejsc , nawet zaprzyjazniłam sie z ta rodzina ktora tam mieszka ale i tak nie moge wejsc poniewaz oni sa kupcami i nie wracaja w ogole do domu i to uniemożliwia mi wejscie i nie moge zaliczyc tego zadania. Bardzo Was porosze o wskazowki jak wejsc do tej biblioteki bo zaczynam sie martwic ze nie jest mi dane jezdzic do Egiptu ;) Pozdrawiam

DiamentowaSimka
19.06.2011, 19:03
U mnie po wpisaniu kodu przełączyło na angielską wersję strony, tam weszłam w My Account, i był taki pomarańczowy pasek z napisem "coś tam Free SimPoints", tam klikasz, akceptujesz regulamin i masz 1000 punktów więcej (żeby je zobaczyć, przełączyłam się znowu na wersję polską). A ten skarb badacza to chyba set Explorer's Loot, znajdziesz go w Pakietach, będzie za darmo.

Tak wchodzisz na simową moją stronę i rejestrujesz kod z WP tak jak w przypakdku pokolenii[Dziękujemy Za Rejestracje Sims 3 Pokolenia czy chesz pobrać upominki za rejestracje pokolenii ?] pewno w WP będzie tak[Dziękujemy Za Rejestracje Sims 3 Wymarzone Podróże czy chesz pobrać Skarb Badacza i darmowe 1000 simspoints ?]

blossom
20.06.2011, 13:03
Mam ważne pytanie. Czy można się przeprowadzić do krajów wymienionych w tytule? Bądź stworzyć tam własną rodzine? Gdy edytowałam Francję skopiowałam jedną simkę do jednej z rodzin tam zamieszkałych. Problem tkwi w tym, że nie wiem jak zagrać tą rodziną bym mogła wyprowadzić moją simkę z tej rodziny i wprowadzić do nowego domu. Proszę o odpowiedzi, z góry dziękuje!

Vanitas
20.06.2011, 13:15
Niestety nie można tam zamieszkać na stałe. Po osiągnięciu 3 poziomu wizy można kupić dom za granicą i najwyżej jeździć tam na długie wakacje.

shan
24.07.2011, 13:30
Hej a czy można przyspieszyć klątwę mumii? :D Bo nie chce mi się czekać te 14 dni aż mój sim stanie się prochem...

Levkoni
24.07.2011, 16:14
Nie da się, jako że nie ma do TS3 kodu na manipulację czasem :P Ale jest jakiś mod aczkolwiek nie pamiętam jego nazwy, po prostu go nie używam. :)

shan
24.07.2011, 18:15
Aha... no to mówi się trudno :)

Fiorella
09.08.2011, 15:47
Skąd wziąć skarby do własnych grobowców? Wpiasłam kod buydebug ale tam nie ma skarbów, co prawda jest generator skarbów. generator wstawiam w grobowcach ale jak mój sim tam przyjdzie to skarbów nie ma. Skąd je wziąc?

Michaello
11.09.2011, 07:55
Kliknij na skrzynię z włączonym shift+ctrl+c i wybierz opcję wybierz jednorazową informację o składniku skarbu czy jakoś tak,tam będziesz miała skarby.A odnośnie generatorów to musisz poczekać,tak jak z rozsiewaczami.

Narutoman
26.10.2011, 10:38
Chodzi mi o tą makietę z kartonu. Taką jak wielbłąd w egipcie z WP :)

To w Egipcie jest jakiś kartonowy wielbłąd?

Searle
26.10.2011, 17:19
Narto, jeśli się nie mylę, to stoi koło Sfinksa.

Narutoman
26.10.2011, 19:49
Dzięki, sprawdzę. :)

mst
13.11.2011, 15:47
Witam
Zainstalowałem kolejno: podstawę, karierę, po zmroku, a teraz Wymarzone Podróże.
Gdy odpalam jednak grę uruchamiają się Sims Po Zmroku - Wymarzonych Podróży brak.

Czy to mogłoby wynikać z nieprawidłowej kolejności, w jakiej zainstalowałem dodatki czy z czegos innego?
Z góry dzieki

Kamis
13.11.2011, 16:04
Z jakiej płyty uruchamiasz grę? Jeżeli z WP, i nie jest ok, to prawdopodobnie właśnie nieprawidłowa kolejność dodatków. [WP, K, PZ]

Searle
13.11.2011, 16:05
mst, Po Zmroku jest najpóźniej wydanym dodatkiem i z niego grę należy uruchamiać. Co znaczy, że Podróży brak? Simy nie mają opcji wyjechania za granicę?

ginsei
13.11.2011, 16:59
Ja instalowałam PZ po Zwierzakach i mam wszystko z PZ (tyle, że w ekranie ładowania mam Zwierzaki, w końcu one są 'najmłodsze' wśród dodatków u mnie zainstalowanych), więc to nie powinno wynikać z kolejności. Chyba, że rzeczywiście kolega zobaczył ekran ładowania PZ i się przeraził, że nie ma WP, a nie sprawdzał dokładnie reszty.
Ewentualnie może zainstalował gdzie indziej ten dodatek - chyba jest to możliwe, bo w końcu gra nie wmusza instalacji na określonym dysku/katalogu.

OKlimas
10.12.2011, 11:32
heja znowu problem z tym cholernym dodatkiem!! :((
przeszłam cały egipt i byłam w chinach i muszę znaleźć ten klucz do smoczej jaskini i jadę sobie do francji lalala śpiewam sobie bo była muzyczka :D
ale tu nagle muzyczka znika!! pasek trochę naładowany ale muzyki nie ma i pokazuje mi się myszka i naciskam na klawiaturze flagę windowsa żeby iść na pulpit i znowu wrócić do gry ;D
Moja siostra przy tym nawet była i tu hops idę na pulpit papa giereczko a siora takie oczy :O
ja mam tak tylko jak jadę do francji, egipt i chiny działają jak łatka i nie wywala mnie ale ta francja jest wkurzająca!!
Czy aktualizacja pomoże??(jeśli będzie)

Searle
13.12.2011, 10:35
OKlimas możliwe, że popsuł Ci się zapis. Miałam kiedyś podobnie i nic już na to nie poradziłam.

redmoon
28.12.2011, 07:56
Problem nr1
Moja simka po wyciśnięciu owoców na nektar przebiera się w strój do Sim Fu, a powinna w codzienny.
Problem nr2
Mój sim dostał misję od asystentki Kamela (która działa przeciwko MocuCorp)
żeby jej udowodnić, że jestem po jej stronie muszę jej przynieść 2 kawałki mumiatomium. Co to jest ? Metal, kamień, minerał, klejnot. I gdzie to można znaleźć ?
Pytanie nr1
Da się zrobić własną nektarnię na parceli publicznej w mieście domowym (nie wakacyjnym)?
Dziwactwo nr1
Wczoraj wieczorem o mało zawału serca nie dostałem. Mój sim przegrał walkę z mumią. Dobrze ,że go nie przeklęła. W każdym razie mój sim ma 5 poziom sportu, 7 sztuk walki. Na dodatek ma cechy : odważny wysportowany, poszukiwacz przygód.
EDYCJA: Dzięki suomi, zdążyłem sam dojść do tego gdzie szukać mumiatomium. Znalazłem je u kupca reliktów na targu. Znaczniki mi się nie wyświetlały, może jest bardzo rzadkie. Mała rada : trzeba też ustawić kasę nektarową (w menu budowy, w obiektach publicznych) i stojaki na nektar, po ustawieniu stojaków, kikamy na każdy z wciśniętymi klawiszami ctrl. i shift. Wybieramy opcję "na sprzedaż". Stojaki zapełnią się nektarem.
EDYCJA: Teraz mam się z czego cieszyć ginsei. Gdyż mój sim dostał zadanie, miał się poparzyć, przemoczyć i dać się przekląć.:redface:

suomii
28.12.2011, 09:57
no to co do problemu nr 1 to nie za bardzo wiem co zrobić, ale
nr 2 mumiatorium to metal, wejdź w podgląd mapy i jeśli masz z nim misję to powinny się pokazać znaczniki na mapie, gdzie to jest.

Da się zrobić własną nektarnię. Musisz otworzyć konsolę kodów ctrl+shift+c wpisać kod 'testingcheatsenabled true' a potem 'buydebug on'. W nowej zakładce będzie maszyna do nektaru, a kiedy wybierasz parcelę, klikasz na 'zmień typ' , 'publiczna' i z rozwijanego menu wybierasz opcję 'nektarnia'.

No a co do przegranej walki, to mógł to być przypadek, moi mimo odwagi prawie zawsze przegrywają.

ginsei
29.12.2011, 09:09
Wiesz ymon... Moja Simka miała 10 i w umiejętnościach sportowych i w Sim-Fu, a i tak została pokonana przez mumię i przeklęta :P

Owocowy Raj
03.01.2012, 18:58
Mam taki problem, a właściwie to ten problem istnieje w grze mojego kuzyna, czasami u niego gram... Więc stworzyłam sobie simkę i wyjechałam nią do Egiptu. Jednak gdy już byłam na miejscu, jej w ogóle nie było, miała niebieski wskaźnik nastroju. Jak potem wzięłam inną rodzinę w Egipcie i przyjechałam do domu, to było, że ta simka nie żyje... Nie wiecie, jak to można naprawić? :>
Zrobiłam jeszcze inną rodzinę, właściwie to taką samą jak ta simka i się powtórzyło. Co robić?

Rosemarie
04.01.2012, 14:53
Miałam tak samo kiedy po zainstalowaniu WP od razu uruchomiłam grę, wyłączyłam z nią, znowu wyjechałam z simem na wakacje i problem powtórzył się... WP zainstalowałam po zwierzakach, więc zrobilam reinstalkę i wszystkie dodatki zainstalowalam pokolei od daty wydania i problemu juz nie bylo. :) Nie wiem czy jakoś Ci to pomoże...

hellraiser
04.01.2012, 16:29
Zrobiłam jeszcze inną rodzinę, właściwie to taką samą jak ta simka i się powtórzyło. Co robić?

Skoro problem powtórzył się przy tej simce, to może właśnie z nią jest coś nie tak? Może ma na sobie jakiś wadliwy dodatek, np. zepsutą fryzurę bądź ubranie.

Owocowy Raj
05.01.2012, 15:25
Skoro problem powtórzył się przy tej simce, to może właśnie z nią jest coś nie tak? Może ma na sobie jakiś wadliwy dodatek, np. zepsutą fryzurę bądź ubranie.

Nic nie ściągałam, a simkę stworzyłam INNĄ, ale podobną do tej starej z wyglądu i się wszystko powtórzyło ;/

hellraiser
05.01.2012, 17:31
Nic nie ściągałam, a simkę stworzyłam INNĄ, ale podobną do tej starej z wyglądu i się wszystko powtórzyło ;/

Wtedy moim zdaniem coś miastem/zapisem się coś nie zgadza. Spróbuj może przeprowadzić się do innego miasta (może być ta sama okolica, byleby zacząć nowy zapis) i zobacz, czy ten problem wtedy się powtórzy. Przynajmniej ja bym tak zrobił na Twoim miejscu :P

Nelia
17.01.2012, 09:36
Mam taki dziwny problem i nie wiem jak z nim poradzić...
Otóż od kiedy zainstalowałam grę The Sims 3 Wymarzone Podróże to po jakimś czasie zrobiło mi się z grą coś dziwnego; podczas grania zawieszała (sama od siebie). Często muszę restartować komputer, aby wyjść z gry bo inaczej niestety się nie da. Czym to jest spowodowane? Czyżby nowym dodatkiem? Mój komputer spełnia wszystkie wymagania i nie mam żadnych dodatków z internetu więc dziwie się czemu powstał taki problem...

ginsei
01.02.2012, 07:30
Orientujecie się, czy zdjęcia zrobione przez Sima, gdzieś się znajdują fizycznie na dysku? Czy, żeby je mieć, trzeba printscreenem je traktować?

Jeśli ktoś nie rozumie, to wyjaśniam jaśniej - chciałabym móc przeglądać zdjęcia, które mój Sim zrobił aparatem fotograficznym. Jednakże, chciałabym je obejrzeć poza grą, a nie w grze. Jak to zrobić?