Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

Strony : 1 [2] 3 4

Ilona
29.05.2010, 14:59
Właściwie to, na których zdjęciach są te dziury :| Ja jestem chyba ślepy...

na zdjęciach tez ich nie spotkałam,ale są w najnowszym teledysku

z tego co wyczytałam w necie,to testerzy gier piszą,ze strasznie długo dodatek się instaluje i lekko przymula grę,ale ogólnie jest bardzo ciekawy

anie_1981
29.05.2010, 15:37
Ooo to ja chyba go nie chcę. Poczekam jeszcze na relacje od tych, którzy kupią, ale jak mi ma się gra przymulać to ja podziękuję. Ja mam sporo dodatków z neta więc gra już teraz jest trochę przymulona, jak ma mi Kariera problemy robić, to ja pięknie podziękuję. A już się zaczynałam przekonywać do tego dodatku.

Shiro
29.05.2010, 22:28
Ja tam nie mam dodatków z neta (na razie), ale mimo że mam bardzo dobry kom, to nawet po 4-5 godzinach gra zaczyna mulić (mam tak od WP) i w sumie jeśli ostatecznie będzie taka sytuacja jak z ts2, to chyba przestanę kupować dodatki. Chociaż ... nie, nie przestanę, bo ostatnio bawię się w ich kolekcjonowanie, mimo że nie gram już w ts2 praktycznie w ogóle (aktualnie, nie mam nawet na kompie, wolałam wcisnąć w te miejsca moich Assasinów ^^ i Dragon Age).
No nic, zobaczymy jak to będzie, premiera praktycznie zaraz.

Kamis
29.05.2010, 22:30
A to 1 czy 4 czerwca premiera ?

Ale jak ma przymulać to wiocha :<
Już i tak mi ostatnio przez jakiś dodatek z neta strasznie długo się ładuje wszystko :\

Ilona
30.05.2010, 08:26
ze względu na to,ze 3 czerwca jest święto premierę przesunięto o jeden dzień do przodu

tutaj pokaz nowych fryzur http://simoradna.cz/viewtopic.php?f=18&t=421

a tutaj trochę zdjęć robotów http://simoradna.cz/viewtopic.php?f=18&p=21556#p21556

Kamis
30.05.2010, 09:47
ze względu na to,ze 3 czerwca jest święto premierę przesunięto o jeden dzień do przodu

tutaj pokaz nowych fryzur http://simoradna.cz/viewtopic.php?f=18&t=421

a tutaj trochę zdjęć robotów http://simoradna.cz/viewtopic.php?f=18&p=21556#p21556

Nie podobają mi się te fryzury. Dla mężczyzn może 1, dla kobiet 2 :<
Znowu się z fryzurami nie postarali...

Shiro
30.05.2010, 11:39
Maxis nigdy nie robi dobrych fryzur, w sumie w trójce jest najgorzej jeśli patrzeć na wszystkie serie i dodatki. Liczyłam na jakieś porządne loczki, ale się przeliczyłam ^^"
No cóż, u facetów podobają mi się dwie fryzury (w końcu zrobię mojego bohatera z Flashpoint). Chciałabym jeszcze zobaczyć ubrania, bo ostatnio niektóre z WP mi się spodobały na tyle, że simy ciągle mają je na sobie.

Nieidealna
30.05.2010, 12:05
No, z fryzurami rzeczywiście się nie postarali. Z męskich podobają mi się dwie, z damskich jedna... Chociaż i tak fryzury nie są dla mnie na razie aż takie ważne, bo ostatnio sobie trochę fajnych popobierałam ^^ Ale chciałabym jeszcze zobaczyć, jakie dojdą ubrania.

jekyll
30.05.2010, 12:50
Fryzury takie sobie. Żadna rewolucja. A ta z chusteczką na głowie to co to za wieśniaczka ze wsi :O.

Podniecam się codziennie tym dodatkiem. Pralnia (że dopiero od tego dodatku ktoś inteligentny ją wprowadził), tatuaże, stylista, lekarz. Nowe miasto też zapowiada się gorąco ;)

Dastina
30.05.2010, 12:55
Nic ciekawego te fryzury.No ale w końcu to nie o nie chodzi ;DD
Ogólnie jestem ciekawa tego dodatku.
Tak się zastanawiam:kupowac od razu czy poczekać na m.in. wasze opinie ?

jekyll
30.05.2010, 12:59
Jeżeli nie chcesz ryzykować, to nie kupuj, a poczekaj z tydzień po premierze, kiedy już będzie duzo informacji na temat rozgrywki.

Dastina
30.05.2010, 13:00
A ty kupujesz 4 ?

jekyll
30.05.2010, 13:01
Otrzymuję w prezencie ;)

Mroczny Pan Skromności
30.05.2010, 13:03
masakra :P
też jednak poczekam z zakupem, w ogóle nie wiem czy kupię. Normalnie to bym uwagi nie zwrócił na ten dodatek, ale PRALNIA! To mnie kusi ;)

Gio
30.05.2010, 13:03
Ja poczekam z tydzień aż sie pojawią pierwsze komentarze :) Ale myślę, że na ten dodatek to się skuszę :D

Dastina
30.05.2010, 13:04
Uuq-No to masz fajnie .

A więc zdasz mi całą relację z gry.Moze tak być ? :D
---
Pralnia też mnie kusi !!

nmin
30.05.2010, 13:21
Kupię dodatek na pewno, więc nie będę czekać na opinie, bo i po co - kupię w dniu premiery. Tyle, że czasu mam mało, bo sesja w pełni, więc możliwe, że na razie tylko wypróbuję, ale wstępną opinię będę pewnie dla Was miała ;)

jekyll
30.05.2010, 13:22
Pewnie. Podzielę się nią ( relacją ) z wszystkimi na thesims.pl ;)

Ilona
30.05.2010, 13:40
mimo,ze premiera dodatku jest dopiero we wtorek,to już są gracze,którzy owy dodatek posiadają,a na giełdzie wymiany można już znaleźć pierwsze tatuaże,tutaj zdjęcia i filmiki od graczy http://www.simtimes.de/2010/diesims3/traumkarrieren/alle-spielerbilder-und-videos-zu-sims-3-traumkarrieren-auf-einem-blick-5346/#more-5346

magda1984
30.05.2010, 17:07
a skąd mają? piraty już wyciekły? nosz....
ciekawe czy jutro dadzą w sklepach..
to z MM w Częstochowie, że można już kupić to prawda?

ktoś z Was ma?

Chryzantem Złocisty
30.05.2010, 18:43
premiera jest dopiero 4 czerwca,kobieto
to są beta-testerzy i Ci,którzy mają rozreklamować grę swoimi screenami...

Chloé
30.05.2010, 19:04
Ajć, ja bym chciała być takim beta-testerem :D

Nie mogę się doczekać, a w MM nie zaszkodzi sprawdzić skoro NA mieli 2 dni przed premierą... Szkoda że w moich okoliczach nie ma MM, do samego empika muszę jechać pól godziny.

jekyll
30.05.2010, 19:59
To kup przez internet. Nie trzeba jechać ;D

magda1984
30.05.2010, 20:52
Chryzantemie Złocisty: po pierwsze kulturalniej odpowiadaj.
Po drugie - kto powiedział że beta - tester nie może rozpowszechnić wersji pirackiej w sieci?

Co do premier Simsów - jeśli chodzi o The sims 3 jakoś nigdy termin nie był dotrzymywany, i ludzie mieli grę już przed - z legalnego i nielegalnego źródła.
Stąd nasze domysły i zapytania.
Premiera wpisana na 4 a sklepy pewnie najdalej we wtorek, środę będą miały gre na półce.

Biznes is biznes.

Chryzantem Złocisty
30.05.2010, 21:00
no,ja mam nadzieję,że gra wycieknie wcześniej do sieci,nie chce mi się do 4 czekać

Oskikop
31.05.2010, 13:59
Może już ktoś to widział, ale i tak napiszę:
http://tvgry.pl/?ID=1039

jekyll
31.05.2010, 14:31
ja widziałem. Nawet ciekawe ;D

Łezka
31.05.2010, 14:34
Obejrzałem... pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, jednakże ta praca wydała mi się lekko banalna...

Oskikop
31.05.2010, 14:41
Ja osobiście mam nadzieje, że będzie możliwość "przebadania" złapanego ducha i rozwiązanie jakiegoś problemu, ale znając EA szczerze w to wątpię i podejrzewam, że inne kariery też będą wyglądały podobnie.

Shiro
31.05.2010, 15:07
A ja mam nadzieję, że w miarę rozwijania swoich umiejętności będziemy łapać duchy na wyższym poziomie, czyli te znane nam duchy, przypominające swoim wyglądem simów.
Ale im więcej czytam recenzji o karierze i im więcej oglądam filmików, to tym bardziej się do niej przekonuje. Co więcej, zapomniałam kompletnie o deszczu meteorytów.
Raczej kupie grę 4, nie będę czekała ;P

anie_1981
31.05.2010, 15:15
Ludzie ale rewelacyjny ten filmik o pogromcy duchów! Najbardziej to mi się podobał narrator... Koleś wymiatał. Wiaczesław Borowik nie ma łatwego życia... :P Najbardziej mi się podobał tekst: "Jak nie możesz czegoś mieć, wytrzep to po gębie!"... Ale tak wracając do gry, to ja myślałam, że będą to duchy jakiś konkretnych osób, a nie wielokolorowe "kacperki".

nmin
31.05.2010, 15:47
"Gdy nie możesz czegoś mieć, wytrzep to po gębie!", lol :D

Jeśli to jest zdaniem narratora jeden z ciekawszych zawodów, to nie chcę wiedzieć, jak wyglądają nudniejsze :P Ale nie wiem, czy zauważyliście - w rogu pokazywały się opisy duchów, o jednej zjawie było napisane "rodzaj: miła" - może te niemiłe są ciekawsze albo trudniejsze do zlikwidowania?

Ciekawe, czy może być tak, że na przykład w domu naszego Sima pojawiają się duchy i on zamawia pogromcę.

Vanitas
31.05.2010, 15:52
Znalazlem cos ciekawego. Tutaj (http://allegro.pl/item1063086703_the_sims_3_kariera_pl_najszybciej_n owa.html) podobno juz mozna zamowic i od razu wysylaja.

nmin
31.05.2010, 15:59
Myślicie, że będzie pojutrze w Tesco, Saturnie albo Empiku? Wszystkie te sklepy mam po drodze z pracy. WP było w Tesco dopiero w dzień premiery, ale za to za 79,90, w przeciwieństwie do o wiele droższych Empiku i Saturna. Nie powiem, fajnie byłoby kupić to pojutrze, bo jak nie pojutrze, to dopiero w piątek - a wtedy będę już myślami przy zaliczeniu z etyki i nie będę miała ochoty i czasu grać.

anie_1981
31.05.2010, 16:30
Ja tam czekam na relacje, ale w Media Markcie gry potrafią być na dzień do dwóch przed premierą. Gdybym była pewna, że mi się gra spodoba to bym kupiła pewnie na Allegro. Mam do Media Marktu spory kawałek, a to jedyny taki sklep w mojej okolicy. Więc Allegro to pewna wygoda.

Shiro
31.05.2010, 19:29
Co do szybszej sprzedaży w Tesco, to nigdy nic nie wiadomo, a raczej wiadomo jeśli cena jest wiadoma.
Przykładowo - jeśli cena simsów, jest taka jaka powinna być, a nie obniżona o 10 zł, to sprzedają dodatek przed premierą. Jeśli jest odwrotnie, to dodatek można dostać równo z premierą.
Nie wiem jak z podstawkami, bo obydwie kupowałam w empiku (z ts2 , nie pamiętam dlaczego, a ts3 - bo edycja kolekcjonerska ;p )

W każdym bądź razie ostatnio bardzo często odwiedzam tam dział z grami, szukając ts3, plus kupiłam sobie w końcu sim points i byłam zszokowana że kosztuje 19.90 (nie z powodu wysokiej ceny jak na 1000 pointsów, ale dlatego, że cena była właśnie niższa, bo wydawało mi się że to 30 zł, no ale się myliłam widać. )

Ilona
31.05.2010, 19:34
w Media Markt gra jest juz dostepna,ale czy wszedzie,to nie wiem

jekyll
31.05.2010, 19:36
E to jest dziwne. Jak można wystawić grę na półkę przed premierą światową O.o?

anie_1981
31.05.2010, 19:36
Czasami fajnie jest się pomylić... Na oficjalnym forum Simsów 3 już ktoś kupił Karierę, może zda relacje.

Ilona
31.05.2010, 19:45
E to jest dziwne. Jak można wystawić grę na półkę przed premierą światową O.o?

premiera została przesunięta o jeden dzień do przodu,ponieważ w czwartek jest święto

jekyll
31.05.2010, 19:48
http://www.thesims3.com/mypage/Adelajde21

w komentarzach na simach peel się ktoś pochwalił, że ma :D

Shiro
31.05.2010, 20:03
Do przodu? Ja słyszałam, że do tyłu (czyli z 3, na 4). Jeśli do przodu, to bardzo dobrze ^^

jekyll
31.05.2010, 20:04
Do przodu to chyba znaczyło, że kilka dni później. Do tyłu to by znaczyło, że wcześniej...

Przynajmniej ja tak to rozkminiam...

Miyoki
31.05.2010, 20:10
premiera została przesunięta o jeden dzień do przodu,ponieważ w czwartek jest święto
Ale o co chodzi, skoro premiera nie miała być w święto, tylko 4 czerwca, czyli w piątek? :|
Plus, btw, ja rozumiem to tak samo, jak Uuq.

W ogóle ja nie wiem co Wy do fryzur macie?
Mi się z męskich 3 podobają, a z damskich... (ciężko powiedzieć, bo dwie są prawie jednakowe o.o) 6.
Cóż, może ze względu na brak dodatków z neta jestem mniej wymagająca? ._.

Co do filmiku z pogromcą duchów, to rzeczywiście nie wydaje się to być najciekawszym zajęciem, ale nawet na to nie liczyłam.
Może dla autora tego filmiku to jest bardzo ciekawy zawód, ale jakoś mnie nie przekonał.

I ciekawe czy w domach naszych Simów będą pojawiać się takie stwory.
A muzyczka do pogromcy jest ekstra :D

anie_1981
31.05.2010, 20:35
Ilona jesteś pewna, że w Media Markt gra jest dostępna? Bo ja dzisiaj byłam w Media Markcie i Kariery nie było.

Ilona
31.05.2010, 20:40
premiera dodatku na świecie miała być jutro,w Niemczech 2.06.,a w Polsce 04.06.,nie mylcie premiery światowej z Polska,bo to dwie rożne daty

tutaj link do dyskusji http://forum.sims2design.pl/forum/showthread.php?t=8871&page=17 i są zdjęcia przedmiotów z gry

nmin
31.05.2010, 20:53
No proszę, sporo tych obiektów :D

Kamis
31.05.2010, 21:00
Faktycznie EA bardziej się postarało ^^

Vanitas
31.05.2010, 21:04
Bardzo mi się podobają te nowe meble. W ogóle dodatek wydaje się być bardzo fajny, ciekawe kiedy będzie w carrefourze.

Miyoki
31.05.2010, 21:12
O, dość dużo obiektów :3
Że też chciało się takiej robić tyle screenów :o

Wiecie coś może o tym czy będzie można zmieniać kolor motocyklu?
(a kolor roweru dało się zmieniać?)

Vanitas
31.05.2010, 21:13
O, dość dużo obiektów :3
Że też chciało się takiej robić tyle screenów :o

Wiecie coś może o tym czy będzie można zmieniać kolor motocyklu?
(a kolor roweru dało się zmieniać?)

Powinno się dać, tak samo jak z samochodami.

Searle
31.05.2010, 21:17
Fajne łóżka. Nawet sporo tych obiektów.
Mam nadzieję, że szybko ukaże się w większości sklepów :)

Łezka
31.05.2010, 21:17
WoW! Jako same meble itd. to uważam za 100 % lepsze od WP, na prawdę bardzo interesujące nowe wyposażenie... postarali się Ci twórcy... :P Już powoli nie mogę się
doczekać.

Ilona
31.05.2010, 21:29
na WP nie zarobili tyle co się spodziewali,wiec teraz się przyłożyli

anie_1981
31.05.2010, 22:24
No ciekawe kiedy się pojawią jakieś solidne recenzje. Na Allegro już paru ludzi kupiło, ciekawe kiedy dostaną, ale pewnie nie prędzej jak w poniedziałek. Ja tam uważam, że lepiej jest pojechać do sklepu. Już się raz nacięłam na sprzedaży wysyłkowej. Kupiłam na Allegro w przedsprzedaży podstawkę, a potem się okazało, że w MM byłoby taniej i szybciej. Zaczyna mnie ten dodatek za bardzo wciągać. Chyba faktycznie jest lepszy niż WP. Bo w WP to się nieźle nacięłam. Spodziewałam się nie wiadomo czego, a wyszła niedoróbka. Toteż się boję zaryzykować.

Miyoki
31.05.2010, 23:17
A wysokie są wymagania na ten dodatek?
Ja to się nie znam na tym, ale raczej wymagania powinny być takie same lub niższe chyba od samej podstawki.

anie_1981
01.06.2010, 09:55
Wymagania powinny być gdzieś w necie, z tego co wyczytałam, to ponoć są ciut wyższe.

EDIT: Czy wy też nie możecie wejść na oficjalne forum? Jakieś błędy itd.

GreenNinde
01.06.2010, 10:30
Simsy sa już w MM?

Łezka
01.06.2010, 11:23
Ja mam u siebie MM (Częstochowa), ale nie wypuścili żadnych ulotek czy sensacyjnych gazetek o przedpremierowej sprzedaży TS3 Kariera... także raczej są to tylko plotki. Co do dodatku to jeszcze raz mówię, iż nie obejdzie się moja gra bez niego. :P :rolleyes:

anie_1981
01.06.2010, 11:44
Ja wczoraj byłam w MM (koło Konina), i nie mieli. Co prawda i tak bym nie kupiła, ale była przejazdem do wstąpiłam. Lubię chodzić po MM.Czasem się jakąś gierkę na przecenie kupi. Niedawno kupiłam tam Tom Raider'a Legend za jedyna 25 zł. W zasadzie to najczęściej gry kupuję w MM, sporo na mnie zarobili.

No dalej ludzie dawać recenzje z Kariery, jak ktoś już ma. Czy można wyłączyć kataklizmy?

A mój problem z oficjalną witryną The Sims 3 się skończył. Wyczyściłam historię, ciasteczka itd. i dało się w końcu dostać na forum.

GreenNinde
01.06.2010, 11:54
chyba nikt jeszcze nie ma Polskiej wersji ale myśle że jutro na 100% będzie w MM jak nie dziś po południu

Dejavu
01.06.2010, 13:03
Jest parę osób,w niektórych MM już są :)

anie_1981
01.06.2010, 13:18
Niektórzy już kupili, ale jakoś nie widzę żadnej recenzji z pierwszej ręki. A szkoda. Chociaż nie jestem jeszcze pewne, czy kupię ten dodatek, to mnie on ciekawi na tyle, że śledzę informacje w necie. To czy kupię, będzie jednak zależało od tego, czy można wyłączyć kataklizmy. Jakoś mnie nie kręci niszczenie domów Simów. To wcale nie jest zabawne.

Lady88
01.06.2010, 13:51
Ja właśnie co kupiłam, jak pogram trochę to postaram się coś napisać na temat tego dodatku. ;)

PS. Na razie tyle co wyczytałam z książeczki, to to że w nowym otoczeniu znajdują się nowe parcele takie jak komis, salon, złomowisko, pralnia oraz remiza strażacka. Nowością jest to, że można kupić pralkę do domu i normalnie robić pranie jak w realnym życiu. Na pewno pojawią się nowe obiekty no i te kariery, o których wiecie z zapowiedzi. Jest też coś takiego jak samozatrudnienie, ale tego jeszcze nie sprawdzałam.

Zaczęłam tworzyć simkę, są nowe ubrania, fryzury, a także nowe cechy charakteru: ekologiczna, ekscentryczka, histeryczka, urodzona handlarka, zręczna rzeźbiarka. Są również 2 nowe gatunki muzyczne: soul i reggae roots ;)

W trybie budowania i kupowania jest bardzo dużo obiektów: m.in. płytki sufitowe, motor, pralka, suszarka do ubrań, kosze na śmieci, kolory ścian i podłóg, meble np: szafka wisząca, stoły, kanapy, fotele, krzesła, biurko, deska kreślarska, fotel do robienia tatuażu, warsztat rzeźbiarski, toaletka do robienia makijażu, cyfrowy aplikator tatuaży; ozdoby: obrazy, rolety, zasłony, rzeźby, lustro, markizy, lampy oraz m.in. suszarka do włosów (jako ozdoba), tak samo proszek do prania, szczotki do włosów i wiele więcej, nie jestem w stanie wszystkiego wymienić. Póki co zapowiada się fajnie, ale zaczynam wnioskować, że przykładowo salon tatuaży robimy sobie sami w naszym domku ;)

nmin
01.06.2010, 14:09
anie_1981, nie nakręcaj się z tymi kataklizmami, zobaczysz, że strach ma wielkie oczy i to nie będzie nic wielkiego :P

Zastanawiam się, kiedy kupić. Najprawdopodobniej wejdę w piątek do Tesco, bo tam zwykle taniej, a mam je obok pracy - jestem zawalona pracą i uczelnią, a jeśli kupię jutro, to niepotrzebnie przepłacę, a do tego nic nie zrobię przez całą środę i czwartek :P

anie_1981
01.06.2010, 15:22
Nie nakręcam się, ale to jest właściwie jak na razie jedyne, co mi przeszkadza. Nie po to buduję dom 3 godziny, żeby mi w niego rąbnął meteoryt, albo coś równie nieprzyjemnego :P

Mroczny Pan Skromności
01.06.2010, 15:31
Ja niestety na razie nie mam kasy i możliwości kupienia :(. A zresztą, może to i lepiej, bo gdybym mógł, to od razu poleciałbym do pierwszego lepszego sklepu i kupił, a potem być może się rozczarował. Wolę poczekać, aż ktoś z forum umieści dokładniejszy opis rozgrywki, wtedy jakoś zdobędę pieniądze (mam nadzieję :P) i kupię. No nic, wytrzymam jakoś :D

Dastina
01.06.2010, 15:39
A jest już dzis w tesko ??

nmin
01.06.2010, 15:41
Nie sądzę, WP pojawiło się w Tesco dopiero w dzień premiery, za to kosztowało 79,90, czyli mniej, niż w Empiku czy MM :)

Dastina
01.06.2010, 15:44
no tak,w Empiku było chyba 89,90 czy coś ..
Dobrze,że tesko blisko mam ;DD jak coś .

jekyll
01.06.2010, 16:14
Jak dobrze, że prezenty są darmowe ;D

anie_1981
01.06.2010, 16:24
Nie są. Ktoś musi za nie zapłacić... :P Grunt, że nie obdarowany.

Rany to oficjalne forum raz się załaduje, a 10 razy nie. Pewnie strona jest przeciążona. W końcu wychodzi nowy dodatek. Ja sama się przyłapuję, że wchodzę tam tylko na temat o Karierze. Czekam cierpliwie na czyjąś relację.

Lady88
01.06.2010, 16:30
A jest już dzis w tesko ??

Wiem, że są w saturnie i MM :)

Lady88
01.06.2010, 16:39
Gram już w ten dodatek, mogę dopisać coś na temat kariery Stylista. Wiadomo, że jak w każdym zawodzie trzeba rozwijać pewne umiejętności. Tutaj zalicza się malarstwo (tak zostało to nazwane), które rozwija się poprzez kreślenie projektów na stole kreślarskim. Poza tym należy stylizować simów za pomocą toaletki, aby zdobywać doświadczenie. Po jakimś czasie simowie płacą Ci za stylizację kiedy jest zadowolony z nowego image`u. Styliści oczywiście mogą również robić tatuaże. Miejscem pobytu w godzinach pracy jest budynek w którym jest studio i tam normalnie widać wnętrze w przeciwieństwie do tych innych parceli, do których sim wchodzi i nic się nie dzieje. Kiedy chcesz wystylizować danego sima, to klikasz na toaletkę i tam jest opcja stylizowania. Ale żeby można było wybrać sima z listy, musi on znajdować się na terenie tej parceli. Jeśli nie ma nikogo, to wtedy można zadzwonić po sima zapraszając go w taki sam sposób kiedy chcemy zaprosić kogoś do domu. Kiedy chcemy stylizować sima, to otwiera się pokój do stylizacji, podobny do tego co jest podczas tworzenia sima i tam można zmieniać fryzury, makijaż i ubrania. Jak w każdej pracy pojawiają się różne okazje i zadania do wykonania.
Jakby ktoś miał pytania co do tego zawodu to czekam.

P.S. Zauważyłam, że gdy kliknie się na szkołę, to jest opca zawodu w edukacji.

nmin
01.06.2010, 16:44
Ooo, to brzmi faktycznie ciekawie :) Wiesz może, ile kosztują w Saturnie?

anie_1981
01.06.2010, 16:50
Zauważyłaś, czy Sim ma jakiś efekt nastroju jak go się stylizuje? No wiesz, udana stylizacja to Sim powinien mieć lepszy nastrój, bo czuje się "ładniejszy". Ja chyba tą pracę wybiorę jako pierwszą. Szczerze mówiąc, to jest taka moja jedna z większych frajd w grze. Idę powiedzmy do Agnieszki Zadek i zmieniam jej ubranie, makijaż i fryzurę, żeby wyglądała "jak człowiek". Ciekawi mnie, czy Sim ma lepszy nastój po udanej stylizacji. Masz jakieś wytyczne od klienta, czego on oczekuje? Czy po po prostu robisz z nim co zechcesz?

jekyll
01.06.2010, 16:52
Mnie też to ciekawi, czy poprawia się nastrój. A to ze szkołą to też coś ciekawe...

Lady88
01.06.2010, 17:09
nmin - 89,90 zł

anie - nie ma żadnych wytycznych, jest możliwość rozmowy na temat mody ale to nic nie daje. Robimy z nim co chcemy, a czy sim jest zadowolony czy też nie, widać po jego reakcji, po tym czy nam zapłacił, no i gdy nie jest zadowolony, to pojawia się komunikat, że nasz sim musi więcej popracować nad swoimi umiejętnościami (komunikat pojawia się na czerwonym tle czyli oznaczenie, że jest coś nie tak), no i wreszcie gdy sim nie jest zadowolony to pojawia się czerwony minus nad jego głową, a gdy podoba mu się stylizacja to się cieszy, klaszcze i podskakuje ;)

jekyll
01.06.2010, 17:12
e to dziadostwo.

Ilona
01.06.2010, 17:46
mam,mam juz dodatek i zaraz bede go instalowac!Kupilam wydanie pamiatkowe...i jest naprawde bardzo ladnie wydane,koszt 39.95€,zas normalnie wydanie kosztuje 29.99€ w Media Markt

nmin
01.06.2010, 18:14
zas normalnie wydanie kosztuje 29.99€ w Media MarktPrawie trzydzieści Euro?! Rany, co za zdzierstwo :P

Lady88
01.06.2010, 18:16
W media markt i saturnie kosztuje 89,90 zł.
Zapomniałam wspomnieć, że jest taki obiekt jak trampolina, co trochę przypomina czas wolny ;)

Ilona
01.06.2010, 18:29
Prawie trzydzieści Euro?! Rany, co za zdzierstwo :P

to jeszcze tanio,bo za normalne wydanie WP dałam 35€

ale dziadostwo muszę wszystkie dodatki z katalogu Downloads instalować na nowo...a ma tego ponad 5gb...,ale launcher teraz ladnie sie prezentuje

Chloé
01.06.2010, 18:34
Jej, ale macie fajnie juz sobie możecie pykać <zazdrosna>
Mi jak na złość przed paroma dniami padł laptop na którym mam TS3 ze wspaniale rozwiniętymi rodzinami, jeszcze jest w naprawie i niewiadomo kiedy go dostanę :( możliwe że stracę wszystkie postępy, ech... Nie ukrywam, że od pierwszych wieści zachwyciłam się dodatkiem i odliczam niecierpliwie dni, a tu taka złośliwość rzeczy martwych.

Z obiektów przedstawionych na screenach pare stron wcześniej, najbardziej przypadła mi do gustu ta pompa - cud, miód i orzeszki... Ciekawe jak prezentuje się to w grze.

Mała prośba do grających o screeny, najlepiej takie których nie było jeszcze w materiałach promocyjnych ;)

jekyll
01.06.2010, 18:37
Chcecie wygrać Karierę?
Zapraszam na konkurs organizowany przez EA: http://www.thesims.pl/wiadomosc/Wez-mi-pomoz!-Wygraj-The-Sims-3%3A-Kariera!/296

Dastina
01.06.2010, 18:38
już ktoś nas o tym poinformował : http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55974

jekyll
01.06.2010, 18:42
Przecież to ja >.<
Czy ktoś w końcu zapamięta, że ja pisze niusy na thesims.pl i one się tam pojawiają ale jest napisane `shooters`.
To tak gwoli przypomnienia xd

Chloé
01.06.2010, 18:42
E tam Dastina, dodatkowa informacja o konkursie w jak najbardziej adekwatnym temacie nie zaszkodzi, ja na przykład nie wiedziałam bo nie czytam całego forum.

Dastina
01.06.2010, 18:44
no to Chyba wezmę udział,bo z tego co wiem,nie zanosi się na kupno ...

EDIT: uuq ja o tym nie wiedziałam . a w zasadzie skąd miałam to wiedzieć ?
no to czemu jest shooters ?

Fireskull
01.06.2010, 18:52
Juz kupilam dodatek w Empiku, za 79zl.
Niestety nie bylo edycji pamiatkowej, ale nie chcialam juz czekac i kupilam zwykla :D
edit:
Ktos napisal, ze w Saturnie bylo. Niestety nie u mnie. Wiec nie w kazdym jest dostepne ;)

jekyll
01.06.2010, 18:54
Bo to jest zaprogramowane tak xd. To co ja piszę jest podpisane, że to ja tutaj: http://www.thesims.pl a to co się pojawia na forum w tym samym czasie wyświetlane jest jako shooters. Zawsze w `jego` poście jest napisane: Zapraszamy do przeczytania newsa xxxxxxxxx. Klikając na to przechodzisz na stronę www.thesims.pl gdzie już jest napisane, że to ja. Kapuejsz xd?

Dastina
01.06.2010, 18:55
ooo dziękuję za to jakże obszerne wytłumaczenie .
kapuję

Flyaway
01.06.2010, 19:05
W Warszawie można już kupić grę w Tesco i Empikach

Lady88
01.06.2010, 19:18
ale dziadostwo muszę wszystkie dodatki z katalogu Downloads instalować na nowo...a ma tego ponad 5gb...,ale launcher teraz ladnie sie prezentuje

Ja nic nie musiałam na nowo instalować...

Lady88
01.06.2010, 19:19
W Warszawie można już kupić grę w Tesco i Empikach

Dzisiaj dzwoniłam do empiku w arkadii i nie było, a kupiłam w Saturnie i wiem, że też jest w media markt.

Kamis
01.06.2010, 19:49
Już kupiłam w Białymstoku :D
W Empiku za 89,90
W MM za 79,90
A w Realu 69,90! Odpalam, zobaczę co i jak ^^

anie_1981
01.06.2010, 19:52
Nie we wszystkich jest. Ja mam najbliżej do MM koło Konina i tam nie ma. No wczoraj nie było, ale nie wiadomo jak jest dzisiaj.

Szkoda, że tak trochę nie dopracowali ten nastrój po stylizacji Sima. Mógłby Sim mieć dodatkowy nastrójnik za stylizację.

A ma ktoś z was robota? Mam prośbę, dajcie screena robota... Można mu zmieniać kolor?

Gio
01.06.2010, 19:56
Nie we wszystkich jest. Ja mam najbliżej do MM koło Konina i tam nie ma. No wczoraj nie było, ale nie wiadomo jak jest dzisiaj.

Bo wyłożyli to na półki dopiero dzisiaj ;)

Ja wpadłem do Avansu jak leciałem ze szkoły, mieli zwykłą edycję za 89.90. Nie miałem jednak przy sobie takiej forsy, po za tym wolę trochę poczekać :P

Shiro
01.06.2010, 20:02
Hm, może w Gdyni jutro też będzie w Tesco? Miałabym co robić już od czwartku ; p
Tak czy inaczej, jutro muszę się przejść po sql.

anie_1981
01.06.2010, 20:26
Fajnie, że tyle osób to kupi. Po iluś tam recenzjach może w końcu zdecyduję czy to kupić, czy nie. Ciągle mam wątpliwości. Nie wiem czy jest sens kupować dodatek wiedząc, że i tak nie będę wysyłała Simów do tych nowych zawodów. Wymarzone Podróże mi się podobały na początku. Szybko się znudziły, ale ogólnie to przed kupnem WP, podobał mi się ten dodatek z zapowiedzi. Ale jeśli chodzi o Karierę... No cóż nie wiem czy dla drobiazgów w stylu, pranie ubrań, robot, lepszy system wiadomości itd, jest sens tyle kasy wydawać. Widzę, że jest sporo mebli, trampolina itd... No ale nie jestem przekonana do tych nowości. Szkoda mi kasy.

Ilona
01.06.2010, 20:28
ja musialam wyciagnac wszystkie haki,bo gra nie chciala sie zainstalowac,do tego nie rozumiem plikow sim3pack,launcher pokazuje,ze so nie zainstaolowane,a w grze wszystko jest...az jeden starter na cala okolice

anie_1981
01.06.2010, 20:41
Pewnie standardowo trzeba będzie poczekać na nowy mod wyłączający cenzurę.... Wszystkie mody do uczenia się umiejętności i takie, pozwalające kupować wszystko w sklepie spożywczym i w księgarni... Aż wam ludzie współczuję :P Ale tak na serio to piszcie ludzie o robotach.... Ciekawią mnie bardzo. Może zastąpią służącą. Mówię "może", bo roboty w dwójce mnie denerwowały. Miały głupią wolną wolę. Jak się im coś zleciło to one to i tak przerywały i robiły co chciały. Nie można było kazać im zajmować się niemowlakami, bo odkładały je na ziemię i szły robić swoje.

Lady88
01.06.2010, 20:43
Anie moim zdaniem nie jest aż taki zły ten dodatek. Jako strażak rozwijasz umiejętności sportowe i majsterkowanie, kiedy idziesz do pracy to przebywasz w remizie strażackiej, ulepszasz wóz strażacki, alarm itd. A gdy jest pożar sim wsiada do wozu strażackiego, jedzie na miejsce i gasi pożar. Jeszcze nie miałam dużego pożaru, z którego trzeba kogoś ratować, ale na pewno taka funkcja jest. W szkole jest to praca nauczyciela, ale niestety nie widać nic w środku. Jak każdy dodatek i cała seria simsów ma swoje plusy i minusy. Mnie jednak podoba się ten dodatek.

Lady88
01.06.2010, 20:45
A mod na cenzurę działa...

Chryzantem Złocisty
01.06.2010, 21:00
nawalili.w necie jeszcze nie ma do pobrania :C
później nie będę miała kiedy...mam nadzieję,że do jutra wrzucą gdzie trzeba

Shiro
01.06.2010, 21:12
Też się zastanawiałam czy nie ściągnąć i nie pograć tam kilka godzin, ale podobnie chciałam zrobić z WP. Wyszło jednak jak wyszło i obawiałam się, że ściągając z neta rozwalę sobie grę (głupie, wiem), więc od razu poszłam w WP i nadal mi się nie znudziło (o dziwo, chociaż narzekam na te same misje).
Sądzę więc, że i teraz mi się nie znudzi.
Czy ktoś już miał kataklizm może? Bo chciałabym wiedzieć, jak to wygląda od tej technicznej strony, jakie są szkody, co robią simy i co dzieje się z nastrojnikami (oczywiste, że spadają, ale chce wiedzieć ile trwa taki nastrojnik i czy sim się boi czy nie).
A może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tą karierą edukacji, bo jestem ciekawa.

Ilona
01.06.2010, 21:22
po malu,ja wybralam sie do stylisty i siedze w pokoju....nie pamietam,w kazdym razie zakochalam sie w suwaku "Nieprzezroczystosc",mozna nim ustawiac intesywnosc cieni do powiek,szminki itp.,itd.,fryzury mnie nie powalily,ciuchy-komplety tez nie,reszty jeszcze nie widzialam

Kamis
01.06.2010, 21:24
Narazie gram detektywem, niezbyt ciekawe... ;d

anie_1981
01.06.2010, 21:25
Wypłynęło już do sieci.

Ilona
01.06.2010, 21:27
ani usun swojego post,jak nie chcesz bana,nie mozna pisac,gdzie sa pirackie wersje gry

Shiro
01.06.2010, 21:28
Ja tam czekam na kolejną obniżkę na store, bo mam wrażenie, że tam są często lepsze rzeczy niż te w grze. Tak jakby wrzucali tam te najgorsze projekty (chodzi o dodatki) , nie wiem ...
Chociaż na store też zdarzają się jakieś "wpadki", dlatego przed pobraniem pakietu sprawdzam po kolei patrząc na osobne obiekty, co tam będzie.

anie_1981
01.06.2010, 21:37
Ja tam wychodzę z założenia, że powinny być jakieś wypożyczalnie gier. Jakieś tymczasowe numery seryjne, które powiedzmy wygasają po dobie czy coś. Tak naprawdę, to film można obejrzeć w kinie lub wypożyczyć i zdecydować czy chcesz go mieć w domu czy nie. Z grami, to praktycznie kupujesz kota w worku. Ja kupiłam swego czasu sporo gier wyścigowych takich do 30 zł, to leżą w koncie bo padła. Kupiłam grę o konikach za 50 zeta, też padło. A tak, by sobie można było pograć przed kupnem i z głowy. Salony gier oferują tylko konsole. A to nie to samo co komputer.

Kamis
01.06.2010, 21:38
Chcecie kilka screenów? ;d

Nie sa zbyt ciekawe, gram może z godzine:

1. Tutaj widać jak ubrała się moja simka po zleceniu od kogoś tam, żeby pogrzebała w poczcie i śmietniku :P:
http://img704.imageshack.us/img704/1354/screenshot62fi.jpg

2. Tutaj widzimy jak są zaznaczone obiekty które mamy 'przeszukać':
http://img39.imageshack.us/img39/7496/screenshot63y.jpg

3. Szukanie dowodów w śmietniku :P:
http://img535.imageshack.us/img535/4454/screenshot64o.jpg

4. Teraz z innej beczki, miasto Twinbrook [czy jak to tam] i zamglone tereny:
http://img691.imageshack.us/img691/9065/screenshot65w.jpg

5. A tutaj jak wygląda mgła [wydaje mi się że na tych terenach jest mgła zawsze to taki mhroczny teren :D]:
http://img31.imageshack.us/img31/8835/screenshot66b.jpg

Wiem że screeny mało ciekawe :P

Dastina
01.06.2010, 21:40
Ciekawe screeny i to bardzo :)
Wydaje mi się to bardzo ciekawy dodatek .. hmm

anie_1981
01.06.2010, 21:46
Screeny to nie wszystko.... :P Wiem, wiem marudzę... :P Taka już jestem i mówi się trudno. Pożyczę od kumpeli bo będzie w piątek w Media Markcie. Pogramy sobie razem przed kompem i jak zwykle wyżyjemy się na Donie Lotario :P Niech ma, lowelas jeden...

jekyll
01.06.2010, 21:53
Ludzie, to jest świetne!

A wgl. ktoś wiedział o nowej łatce xd?
http://www.thesims.pl/wiadomosc/Aktualizacja-1.12-%2F-2.7-%2F-3.3!/297

anie_1981
01.06.2010, 21:58
Świetne?! Fakty podaj! Co jest świetne, konkrety! :D

jekyll
01.06.2010, 22:02
No te mgliste zakątki xD
Chodziło mi o zdjęcia ;D

Lady88
01.06.2010, 22:04
Fajne jest to, że gdy stworzysz młodą dorosłą i młodego dorosłego to podczas wybierania relacji oprócz współlokatorki, siostry czy partnerki jest też dziewczyna i narzeczona (to drugie przydatne dla tych, którzy lubią urządzać wesela :) )

Ilona
01.06.2010, 22:06
a tutaj jazda probna

http://s1.directupload.net/images/100601/qdbtqurk.jpg (http://www.directupload.net)

http://s1.directupload.net/images/100601/lfo9twse.jpg (http://www.directupload.net)

http://s7.directupload.net/images/100601/u68r5r7m.jpg (http://www.directupload.net)

anie_1981
01.06.2010, 22:12
Ja cię, ale panienka. Przypomina jakąś gwiazdę rocka czy coś. Zrób jej tatuaż z trupią czachą, trzymającą w zębach różę :D Da się?

jekyll
01.06.2010, 22:15
Ale tapir na głowie ;D

anie_1981
01.06.2010, 22:18
Jak ma na imię? Ja bym jej dała Roxie. Pasuje do niej. Motorek pierwsza klasa, pełen szacun. Można mu zmieniać kolorek?Ile jest motorków, tylko jeden?

Ilona
01.06.2010, 22:25
wiesz,ze nie pamietam,jak dalam jej na imie,ale dam jej Roxie,podoba mi sie,a co do motoru to jest tylko ten jeden i dali dodatkowe do stawiania aut,ale nie wiem na co takie duze,musialam wyjsc z gry i przezucic katalog dl na inny dysk,bi mi cielo,mialam niecale 200mb wolnego,a teraz prawie 6bg,zaraz odpalam gre na nowo,tylko instaluje ten darmowy pakiet-nagroda za rejestracje,wazy 49mb,Uug nie boj sie,wlos z glowy jej nie spadnie,jak wczoraj zobaczylam ta fryzure,to stierdzilam,ze musza ja miec

Kamis
01.06.2010, 22:32
Nie kumam tylko tego prania :<
Jak go się ze sznura zdejmie to gdzie ono jest? :D

Dastina
01.06.2010, 22:37
A w ogóle jakiś wybór tych pralek jest ?

Kamis
01.06.2010, 22:43
Tak są chyba 3 i w tym chyba 1 ekologiczna, no ale gdzie te pranie ? :<

anie_1981
01.06.2010, 22:50
Myślę, że z powrotem w komodzie... Jak często trzeba prać? Kupka prania zostaje po każdej zmianie ubrania?

Kamis
01.06.2010, 22:50
Nie mam komody to może dlatego :D

anie_1981
01.06.2010, 22:54
Koniecznie kup komodę! Gdzie oni mają trzymać swoje szmatki, na podłodze!? :D

Dastina
01.06.2010, 22:55
anie a ty masz karierę ?

Kamis
01.06.2010, 23:01
W kieszeni! A jak surówkę robią to skąd łyżkę biorą? :D

Lady88
01.06.2010, 23:09
Myślę, że z powrotem w komodzie... Jak często trzeba prać? Kupka prania zostaje po każdej zmianie ubrania?
Podczas gdy sim się przebiera to na podłodze zostaje kupka ubrań, na którą się klika i wybiera posprząta i wtedy simka zanosi brudne ubrania do zakupionego kosza na "brudy". Kiedy uzbiera się spora kupka wtedy klikamy na pralkę i wybieramy opcję Rób pranie. Można wybierać między normalnym a delikatnym. Można zakupić suszarkę, która wygląda jak pralka i wtedy jak pranie się skończy robić, to klikamy na pralkę i wybieramy żeby włożyć do suszarki. Sim to robi. Kiedy ta operacja się skończy to klikamy żeby wyjąć czyste ubrania, sim wyjmuje i ono jakby znika czyli pewnie samoistnie trafia do szafy...

Dastina
01.06.2010, 23:10
ee to niezłe ;D
A długo to pranie się pierze ??

Lady88
01.06.2010, 23:11
A oto screen jak simka tworzy projekt wnętrza ;)
Link: http://www12.speedyshare.com/files/22749562/download/Screenshot.jpg

Lady88
01.06.2010, 23:12
ee to niezłe ;D
A długo to pranie się pierze ??

Ok 1-2 h simowych ;)

Ilona
01.06.2010, 23:18
mozesz napisac skad masz mod na cenzure,bo ten co ja mam nie dziala,jedynie mod na suwaki dziala

Lady88
01.06.2010, 23:26
mozesz napisac skad masz mod na cenzure,bo ten co ja mam nie dziala,jedynie mod na suwaki dziala

Nie pamiętam, chyba z modthesims, ale nie dam głowy uciąć, bo dawno to ściągałam i nigdy tego nie usuwałam nawet jak instalowałam kolejne dodatki

Ilona
01.06.2010, 23:35
a masz akcesoria?ja mam ten mod co powoduje,ze rybiki nie znikaja z akwarium

Lady88
01.06.2010, 23:39
Mam wszystko co wyszło związane z sims 3. Nie mam tego modu, ale ja ogólnie nie korzystam z tego typu rzeczy, jedynie ten mod na cenzurę, bo te kwadraciki były wkurzające :)

Ilona
01.06.2010, 23:43
no nic poczekam na aktualizacje modow,fajna muza doszla i opcje,teraz okazje pokazuja sie,jak przygody,chodzi mi o panel sterowania

Lady88
01.06.2010, 23:49
Zgadzam się, a jaką karierę rozpoczęłaś???

Kamis
01.06.2010, 23:58
Detektyw nudny, stylista ciekawszy idę spać jutro pogram innymi, pa :D

Ilona
02.06.2010, 00:26
ja jeszcze karier nie probowalam,narazie patrze,probuje i przenioslam moja simke z sanset

a tutaj wyczytalam http://www.simprograms.com/important-tip-before-you-install-the-sims-3-ambitions/ ,ze po zainstalowaniu dodatku maja nie chodzic dodatki z neta,tutaj tlumaczenie translatorem http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=nl&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.sims3nieuws.nl%2F2010%2F05%2F31 %2Fchecklist-voor-je-de-sims-3-ambities-installeert%2F%3Fgltr_redir%3Dhttp%253A%252F%252Ft ranslate.google.com%252Ftranslate%253Fhl%253Den%25 26sl%253Dnl%2526tl%253Den%2526u%253Dhttp%25253A%25 252F%25252Fwww.sims3nieuws.nl%25252F2010%25252F05% 25252F31%25252Fchecklist-voor-je-de-sims-3-ambities-installeert%25252F

mi sie w launcherze wszystko pokazuje do zainstalowania,ale naszczescie w grze sa dodatki

Lady88
02.06.2010, 00:36
Hmm mnie gra się sama wyłączyła i nie wiem dlaczego :/ wszystko stracone :/

anie_1981
02.06.2010, 09:48
Nie bardzo rozumiem te artykuły, mam nadzieję, że to nie prawda. Ale co tam, ja wierzę w Simsomaniaków. To są ludzie, których pasji tworzenia rzeczy do Simsów nikt i nic nie powstrzyma. Nawet, jeśli na razie sobie nie mogą z czymś poradzić... to wkrótce znajdą drogę. Przecież EA zablokowało niby tworzenie dodatków do trójki, a fani i tak znaleźli rozwiązanie na zhakowanie gry. I dobrze. Tak trzymać.

To, że gra Ci się wyłączyła to żadna nowość, mi się ciągle wyłącza. Takie życie. Trzeba często zapisywać, wyłączać programy działające w tle (anywirusy, zapory).

Ktoś pytał czy mam Karierę, otóż nie mam i nie wiadomo czy będę mieć. Nie jestem jeszcze w pełni przekonana do tego dodatku.

P.S: SImsomaniaki do dzieła! Róbcie dodatki i mody dla Kariery, bo jak kiedyś to kupię, to chcę mieć fajne gadżety w grze.

Lady88
02.06.2010, 10:16
To, że gra Ci się wyłączyła to żadna nowość, mi się ciągle wyłącza. Takie życie. Trzeba często zapisywać, wyłączać programy działające w tle (anywirusy, zapory).

Tak też właśnie zaczęłam robić :)
A to samozatrudnienie to fajna sprawa, w sumie odkryłam przypadkowo, kiedy zaczęłam projektować modę bez żadnego zatrudnienia ( chciałam najpierw poprawić umiejętność malowania, która jest potrzebna do zawodu stylisty). Kliknęłam na komputer i chciałam wybrać zawód, a tam było to samozatrudnienie. Wzięłam z ciekawości. Simka następnie pojechała do ratusza się zarejestrować i jest teraz malarką. Jest ruchomy czas pracy, a warunkiem awansu są zarobione pieniądze za namalowane obrazy :) Tak samo można zrobić mając inne umiejętności np. gotowanie :)

Shiro
02.06.2010, 10:58
Od 15 minut jestem szczęśliwym posiadaczem Kariery. Mam gorączkę, więc zwolniłam się ze sql, a wracając do domu wysiadłam przystanek wcześniej - przy Tesco.
Cóż weszłam w dział z grami idę, patrzę, podstawka ... WP i patrze dalej i oczom nie wierze. Moja kochana Kariera na półeczce czeka żebym ją wzięła (były tylko 4 opakowania), pudełko wręcz do mnie krzyczało, a ja sama miałam ochotę pisnąć z radości (bo już myślałam, że muszę czekać do piątku >.<).
Teraz biorę się za instalacje i mierzenie sobie samej temperatury. Zdam relację później (o ile nie zagram się tak jak w przypadku WP - zasypiając przed kompem).

anie_1981
02.06.2010, 12:31
Fajnie, że tyle osób ma ten dodatek. Można się czegoś dowiedzieć. Macie błędy zapisu?

Lady88
02.06.2010, 12:43
Nie zdarzyło mi się, tylko to wyłączenie. Ale dzisiaj zapisuje co kilkanaście minut i póki co jeszcze się nie wyłączyła, a gram z 3 h na pewno ;)
Zapomniałam dodać na temat prania. Kiedy sim upierze brudne rzeczy, wysuszy itd. to pojawia się poprawa nastroju "Świeże ubrania". Moja simka ma cechę "Schludna" więc to pewnie dlatego, ale robiąc takie pranie poprawiam jej nastrój :)

anie_1981
02.06.2010, 13:37
A można nie prać tych ubrań? Chodziliby w poplamionych ubraniach, czy coś?

jekyll
02.06.2010, 13:54
Ludzie, nie mogę czytać tego !! Wszystkiego nie zdradzajcie, bo gra nie będzie ciekawa xd

Ale jestem podniecony. To tak blisko, ale i daleko... xd

Kamis
02.06.2010, 13:54
A można nie prać tych ubrań? Chodziliby w poplamionych ubraniach, czy coś?

Nie poprostu, nie będą mieli tego nastrójnika +19 ;] [chyba :P]

Lady88
02.06.2010, 14:08
Można nie prać, ale wtedy albo będzie syf w domu (porozwalane wszędzie ubrania - pojawiają się wtedy kiedy sim zmienia strój), albo kosz będzie zapełniony. Ubrania nie będą brudne (chyba).

figa
02.06.2010, 14:09
ja jeszcze karier nie probowalam,narazie patrze,probuje i przenioslam moja simke z sanset

a tutaj wyczytalam http://www.simprograms.com/important-tip-before-you-install-the-sims-3-ambitions/ ,ze po zainstalowaniu dodatku maja nie chodzic dodatki z neta,tutaj tlumaczenie translatorem http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=nl&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.sims3nieuws.nl%2F2010%2F05%2F31 %2Fchecklist-voor-je-de-sims-3-ambities-installeert%2F%3Fgltr_redir%3Dhttp%253A%252F%252Ft ranslate.google.com%252Ftranslate%253Fhl%253Den%25 26sl%253Dnl%2526tl%253Den%2526u%253Dhttp%25253A%25 252F%25252Fwww.sims3nieuws.nl%25252F2010%25252F05% 25252F31%25252Fchecklist-voor-je-de-sims-3-ambities-installeert%25252F

mi sie w launcherze wszystko pokazuje do zainstalowania,ale naszczescie w grze sa dodatki
Ja jeszcze nie mam Kariery, może kupię dziś :D
Wgrałam wczoraj aktualizację do gry i...
...jeśli chodzi o dodatki z netu to sims3pack działają mimo, że launcher pokazuje, że nie zainstalowane... ale w ogóle przestały mi działać wszystkie packages, czyli fryzury, mody i tym podobne potrzebne rzeczy. Gra w ogóle ich nie widzi.
Musiałam też skasować najstarsze moje simy (zrobione na podstawie gry, w lato zeszłego roku). Szkoda mi ich bo nieźle byli już dopracowani pod względem wyglądu od tego czasu.
No niestety, gra po aktualizacji zamykała się bez ostrzeżenia z powodu tych simów.

Lady88
02.06.2010, 14:10
Ludzie, nie mogę czytać tego !! Wszystkiego nie zdradzajcie, bo gra nie będzie ciekawa xd

nie musisz czytać ;) są osoby, które wolą się przekonać czy gra jest warta zakupu. Chociaż ja i tak uważam, że to kwestia gustu. Mnie może sie podobać ta opcja prania, a dla kogoś innego to będzie totalna nuda.

Kamis
02.06.2010, 14:26
Można nie prać, ale wtedy albo będzie syf w domu (porozwalane wszędzie ubrania - pojawiają się wtedy kiedy sim zmienia strój), albo kosz będzie zapełniony. Ubrania nie będą brudne (chyba).

Dopiero gdy jest w domu pralka, simowie zrzucają ubrania ;]

anie_1981
02.06.2010, 14:38
Acha... To bystre... Ale oni coś pisali (EA), że można iść do pralni publicznej, jak się nie ma pralki. Więc to trochę bez sensu.

A czy trzeba zainstalować nową łatę przed instalacją Kariery?

Shiro
02.06.2010, 14:47
Ubrania simy zrzucają nawet jak nie mają pralki.
Rachunki płacimy raz na tydzień (w końcu nie co dwa dni ^^).
Nie zauważyłam żadnych deszczy meteorów, ale być może grałam za krótko.
Istnieje do wykupienia (nie pamiętam jak te cosie ala wzmożona płodność się nazywają) coś co uchroni nasz dom od pożaru.
Grałam strażakiem i nauczycielką (do puki nie zaszła w ciążę, a potem porzuciła pracę). Strażak zajmuje się pożarem, tak jak pogromca duchów duchami. Do tego uwalnia simy z pożaru wyłamując drzwi, nakłania je do ucieczki, a dzieciaki wynosi (myślałam, że normalnie na rękach, a on przerzuca je przez ramię).

Jak dla mnie pranie jest strasznie męczące, robię je 2 do 3 razy dziennie.

Tak trzeba, ale instaluje się podczas instalacji Kariery.

jekyll
02.06.2010, 14:58
Ludzie te aktualizacje są zdojone. Ja nie wiem co za średnointeligentny człowiek je wymyślił O.o. Pół godziny z jedną się męczyłem :/.

Shiro - opowiedz coś więcej o karierze nauczyciela

nmin
02.06.2010, 15:11
Kupiłam jednak dzisiaj w Empiku, wieczorem zrobię sobie trochę wolnego przy piwku i pogram, "etyka w działaniu" nie zając, nie ucieknie ;)

Lady88
02.06.2010, 15:11
Jak dla mnie pranie jest strasznie męczące, robię je 2 do 3 razy dziennie.

Nie musisz go robić jak tylko sim się raz przebierze. Zbierasz tych kilka stert ubrań do kosza (tak samo jak śmieci do kosza na śmieci) i po jakimś czasie pierzesz (tak samo jak wyrzucanie śmieci). Nie ma potrzeby prać tak często :)

Kamis
02.06.2010, 15:50
Moja simka przed chwilą zaczęła wykonywać rzeźbę z metalu, który znalazła na złomowisku i zaczęła się jarać :<

suseł
02.06.2010, 15:53
A ja właśnie idę do tesco po grę. Ktoś wie ile dokładnie kosztuje?

jekyll
02.06.2010, 15:55
Do 90 złotych. 89,90 albo 79,90

nmin
02.06.2010, 16:04
W Tesco 89 złotych.

A ja właśnie jadę do Empiku, bo kupiłam uszkodzoną płytę :/ Jakieś pliki są uszkodzone, nie mogę zainstalować w żaden ze znanych mi sposobów. Dzwoniłam, powiedzieli, że wymienią albo zwrócą pieniądze.

Shiro
02.06.2010, 16:08
No właśnie nie, trzeba prać tak często, bo kosz jest podzielony jakby na dwa prania. Grałam dwójką simów i się zastanawiam co to będzie jak dorośnie ich trójka maluchów.

Co do nauczyciela, to kariera wygląda tak samo jak w ts zwierzaki ;) , czyli cudowny powrót do jedynki. Najpierw jesteśmy opiekunką/opiekunem dzieci na boisku, potem wfista i dalej nie doszłam, bo simka zaszła w ciążę i wolałam się skupić na karierze jej męża.
Wiem, że można kupować nieruchomości jak w ts2 wb.
Mamy karierę ogrodnika i jak maluszek mi dorośnie, to poszukam moją simką nasionek. Szczerze mówiąc jeszcze nie mam bladego pojęcia gdzie takowe w nowym miasteczku są.
Co do strażaka to bardzo mi się podoba możliwość modernizacji alarmu i wozu strażackiego.
Więcej karier na razie nie próbuję, bo nie chce się zniechęcać do dodatku (w przypadku WB siedziałam na początku w Egipcie do 3 wizy i jeszcze trochę, a potem dopiero wyruszyłam na podbój reszty miejsc).

W Tesco dziś kosztuje 89.90 , w dniu premiery będzie o 10 zł tańsza, jak ostatnio, ale już nie mogłam czekać tych dwóch dni ^^

Jak coś to jestem pozytywnie zaskoczona, podobają mi się nowe drzewa np. - wierzba (nie taka zielona jak w podstawce), drzewo (chyba) figowe i brzozy ^^

Lady88
02.06.2010, 16:16
No właśnie nie, trzeba prać tak często, bo kosz jest podzielony jakby na dwa prania. Grałam dwójką simów i się zastanawiam co to będzie jak dorośnie ich trójka maluchów.

jak to na dwa prania? wyjaśnij dokładniej :)

Shiro
02.06.2010, 16:23
Powiedzmy wrzucasz 6 takich kupek ubrań, a w koszu mieści się ich 8. Pranie robi się z 4 takich kupek, przynajmniej tak jest przy najtańszej pralce, bo na większą nie zarobiłam, a raczej zarobiłam, ale wolę wynieść simy z małej klitki i przeprowadzić je do czegoś większego :)

Chloé
02.06.2010, 17:00
Ach, jak wam zazdroszczę, też bym już grała, gdyby nie zepsuty laptop.

Co do prania to na którejś stronie promującej grę wyczytałam coś w tym stylu:
"Pranie to nie obowiązek, jeśli twoje simy nie będą mieć ochoty na robienie prania to będzie dostępna opcja odświeżenia ubrania na szybko"...
Ale czy tak jest to nie wiem, na początku obiecywali np. różnicę we wzroście a potem okazało się, że tego nie ma, więc nie zdziwię się gdy niektóre tego typu drobiazgi w Karierze też nie będą obecne czyli do końca dopracowane.

anie_1981
02.06.2010, 17:04
Słuchajcie, mam pytanie do tych, którzy już mają Karierę. Właśnie zrobiłam aktualizację mojej gry (Nie mam Kariery, ale byłam ciekawa, co nowego zepsuli). No i jak są te nowe powiadomienia, to ja mam nieraz ich ze 100, bo uczę Simy hurtem umiejętności. Jest jakiś sposób, żeby wszystkie wiadomości naraz usunąć? No bo do tej pory to włączałam na chwilę tryb budowy lub kupowania, a teraz wiadomości nie znikają po tym zabiegu.

Jeszcze jedno. Jestem ciekawa jakie są kody do Kariery. Mógłby ktoś wpisać: "Help" w konsolę i zobaczyć, czy doszło coś nowego? Interesuje mnie też, czy TestingCheatsEnabled true ma nowe możliwości, a jak tak, to oczywiście, jakie...

Z góry dzięki. Co do modów, to po nowej łatce tylko jeden mi przestał działać. Gra się uruchamiała normalnie, ale żaden zapis się nie chciał załadować. Tym "jedynym" modem jest NRaas Super Computer. Mam też NRass Debuger Enabler i on działa nadal OK.

Lady88
02.06.2010, 17:09
Albo po kolei zamykać krzyżykiem, albo zsunąć je na bok za pomocą strzałki (ale wtedy one się nie usuwają, tylko ukrywają).
Nie sprawdzałam dodatkowych kodów, ale w testingcheatsenabled true nie ma nic nowego.

jekyll
02.06.2010, 17:14
anie:
http://www.thesims.pl/wiadomosc/Pierwsze-kody-do-The-Sims-3%3A-Kariera!/242

anie_1981
02.06.2010, 17:18
Szkoda. Nie lubię modów, bo zamulają grę (nie mylić z powodowaniem błędów, moim zdaniem to gra ma błędy, a nie mody), ale w trójkę bez modów nie da się grać. Nie ma kontroli nad Simami tak rozwiniętej jak w dwójce. Nie ma łatwego i przyjemnego sposobu na uczenie się umiejętności, nie ma możliwości zmiany rysów twarzy Sima itd... Gdyby trójka dawała takie "kodowe" możliwości co dwójka, nie miałaby żadnych modów, poza tym wyłączającym cenzurkę.

A dorobił się już ktoś robota? Dajcie screeny i obszerne info http://forum.thesims.pl/images/smilies/biggrin.gif

EDIT: Dzia za kody. Pisaliśmy w tym samym czasie.

Altaria
02.06.2010, 17:49
A ja mam pytanie, przy czym nie czytałam ostatnich 3-4 stron, wiec jeśli tam była odpowiedź, to przepraszam. A spieszy mi się do odpowiedzi, bo jakby co zdążę jeszcze do sklepu.
A więc: ta wersja pamiątkowa gry - napisane jest, że jednym z bonusów jest "kod na pobranie dodatkowej zawartości do gry". Czy ma ktoś informacje co ta dodatkowa zawartość zawiera? Coś ciekawego uwagi? Czy może jest to ta nagroda za rejestrację, dostępna w store?
Z góry dziękuję :)

Arkia
02.06.2010, 18:14
Łeee, ale wam dobrze :P Ja będę miała grę dopiero 4, czyli za dwa dni... Ale się poczeka ;) Według was które zawody są najciekawsze? Chodzi mi o wasze opinie. Mi najbardziej się spodobał (z recenzji, artykułów, postów...) zawód architekta, wynalazcy i rzeźbiarza. Mam pytanie do posiadaczy gry: Czy jeśli wybiorę zawód architekta, to czy on w wolnych chwilach mógłby np. "wynajdywać" różne rzeczy (czyli byłby tak jakby wynalazcą) albo rzeźbić? Albo najlepiej i to i to. Bo nie chce mi się tydzień ślęczeć nad laptopem u siostry (żeby dźwięków posłuchać), żebym mogła wszystkie zawody wypróbować. A architekt, wynalazca i rzeźbiarz najbardziej mnie kuszą :P Chciałabym również wiedzieć, czy opłaca się kupować to wydanie pamiątkowe. EK z podstawą kupiłam tylko ze względu na niższą cenę (dziwne, nie?).

Meggie
02.06.2010, 18:21
widzę że ciekawie się zapowiada ;) powrzucajcie jakieś zdjęcia

Lady88
02.06.2010, 18:26
A więc: ta wersja pamiątkowa gry - napisane jest, że jednym z bonusów jest "kod na pobranie dodatkowej zawartości do gry". Czy ma ktoś informacje co ta dodatkowa zawartość zawiera? Coś ciekawego uwagi? Czy może jest to ta nagroda za rejestrację, dostępna w store?
Z góry dziękuję :)

Po zarejestrowaniu gry można pobrać darmowy pakiet, który zawiera: dodatkowe fryzury, ubranie pacjenta (taka szpitalna koszula :P) oraz rzeźby.
Moim zdaniem nic specjalnego.

Altaria
02.06.2010, 18:29
Czyli toto ze store, co mi się nie podoba. Myślałam, że to jest za rejestrację również zwykłej gry Kariera, a nie tego wydania specjalnego, ale skoro tak... Uff... bardzo dziękuję za odpowiedź, lecę na autobus ^^

nmin
02.06.2010, 18:31
Tym "jedynym" modem jest NRaas Super Computer.Szkoda, lubię go za błyskawiczne przełączanie rodziny i powrót do CAS. Może będzie nowa wersja.

Lady88
02.06.2010, 18:32
Specjalna, limitowana edycja pamiątkowa gry The Sims 3 Kariera. Zawiera :

* pełną wersję gry The Sims 3 Kariera
* książkę o historii serii The Sims
* grafiki koncepcyjne z gry
* plakat The Sims
* Simowy diament do sklejenia
* kod na pobranie dodatkowej zawartości do gry
* specjalne opakowanie

Ja mam zwykłą grę, ale nie sądzę aby tam coś było innego

anie_1981
02.06.2010, 18:33
Nikt nie ma robocika? To taka ruchoma blaszana puszka...

marandile
02.06.2010, 18:38
Łeee, ale wam dobrze :P Ja będę miała grę dopiero 4, czyli za dwa dni... Ale się poczeka ;) Według was które zawody są najciekawsze? Chodzi mi o wasze opinie. Mi najbardziej się spodobał (z recenzji, artykułów, postów...) zawód architekta, wynalazcy i rzeźbiarza. Mam pytanie do posiadaczy gry: Czy jeśli wybiorę zawód architekta, to czy on w wolnych chwilach mógłby np. "wynajdywać" różne rzeczy (czyli byłby tak jakby wynalazcą) albo rzeźbić? Albo najlepiej i to i to. Bo nie chce mi się tydzień ślęczeć nad laptopem u siostry (żeby dźwięków posłuchać), żebym mogła wszystkie zawody wypróbować. A architekt, wynalazca i rzeźbiarz najbardziej mnie kuszą :P Chciałabym również wiedzieć, czy opłaca się kupować to wydanie pamiątkowe. EK z podstawą kupiłam tylko ze względu na niższą cenę (dziwne, nie?).

Tak, możesz pracując zawodowo jako projektant jednocześnie rzeźbić i wynajdywać, lecz robić to na zasadzie zdobywania umiejętności, np. malowanie, gotowanie itp. Możesz również zmienić pracę i zajmować się wynajdywaniem i rzeźbieniem (chociaż tego rzeźbienia nie jestem pewna) zawodowo, czyli mieć ją w rubryce 'praca', zdobywać awanse itd.

suseł
02.06.2010, 18:40
A u mnie jeszcze w tesco nie ma, zresztą nie dziwię się, bo kto w takiej dziurze wcześniej daje.
Zastanawiam się nad edycją kolekcjonerską w empiku - pewnie i tak kupię w końcu przez internet, a różnica wynosi 20 zł. Myślicie że się opłaca?

Dalej czekamy na jakieś dokładniejsze opisy, szczęściarze ;D

Shiro
02.06.2010, 18:45
Właśnie miałam się brać za robociki u nowej simki (poprzednią rodzinką nie dawałam sobie rady, chyba 3 maluchów to dla mnie zbyt wiele ... ) wprowadziłam ją na te bagniste, zamglone tereny ale ... nie mogę tam wejść >.<
W sensie, w edycji miasta się dawało, a jak wprowadziłam tam simkę i klikam że właśnie nią chcę grać to kicha, bo się wiesza nieco gra,, najwyżej ją gdzieś przeniosę, a szkoda, bo chciałam pomieszkać w takim mglistym terenie.

Ilona
02.06.2010, 18:49
juz wiem co z tym robotem,kupuje sie go za 40tys.punktow szczescia zyciowego,a poza tym doszlo troche nowych nagrod i nowa muzyczka,jak sie otwiera okno,co do muzyki,to jest tez nowa w CAS,trybie kupowania i budowania,ta stara jest rowniez

nmin
02.06.2010, 18:55
Zastanawiam się nad edycją kolekcjonerską w empiku - pewnie i tak kupię w końcu przez internet, a różnica wynosi 20 zł. Myślicie że się opłaca?Sądząc po opisie zawartości - NIE. Może książka o historii TS byłaby ciekawa, ale tylko dla totalnych fanów, reszta to duperele i gadżety. Co kto lubi, ja bym nie kupiła.

Właśnie ładuje mi się Twinbrook :D

anie_1981
02.06.2010, 18:58
Zróbcie mi frajdę i kupcie robocika... Baardzo chcę wiedzieć jak się zachowuje robocik. Jaką ma wolną wolę i w ogóle "wszystko".

Ilona
02.06.2010, 19:01
robocik jest fajny,ma pragnienia,jak sim,mozna mu kupic nagrody szczescia zyciowego zmienic pragnienie zyciowe,poszukac prace

co doedycji pamiatkowej,to tak ona wyglada
http://www.amazon.de/Die-Sims-Traumkarrieren-inkl-Jubil%C3%A4ums-Buch/dp/B003CFB072/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=videogames&qid=1275423920&sr=1-4
a miejsce na plyte zrobili z tylu w okladce-jest specjany schowek,mnie sie to wydanie bardzo podoba

Miyoki
02.06.2010, 19:02
bo się wiesza nieco gra
:O!
Właśnie tego się boję :x
Nie chcę sobie nowego monitora sprawić do komputera i TS3+Kariera, by się potem okazało, że się wiesza i muszę mieć badziewną grafikę, żeby cokolwiek się ruszyło :(

A dobry masz komputer czy taki średni? :|
powiedz, że średni, powiedz, że średni :<

Arkia
02.06.2010, 19:03
Dzięki, marandile. Bo już myślałam, że będę zależnie od humoru co kilka dni musiała pracę simce zmieniać. A może ktoś mi przybliżyć kariery strażaka i pogromcy duchów? Bo jakoś mnie nie przekonują...

EDIT: Tyle się mówi o wieszaniu się kompa... Na szczęście ja mam dobrego laptopa :D Asusa, jakby ktoś chciał wiedzieć. Mam około 6 gier zainstalowanych (nie licząc dodatków do 2 i 3 Simsów), a wszystko mi płynnie działa. Chyba, że zamiast do prądu (kablem) podłącze laptopa do baterii... Oo, wolę nie myśleć. Jak miałam samą 2 i 3 to już mi się zacinało...

Lady88
02.06.2010, 19:09
Tutaj foto zabawy w rzeźbiarza ;)
http://www12.speedyshare.com/files/22759154/download/images%20Screenshot-8%20zmniejszacz-pl%203014.jpg

suseł
02.06.2010, 19:22
Aaaale faaaajnieeeee, można sobie rzeźbić żywopłoty?

Lady88
02.06.2010, 19:26
można rzeźbić z metalu (jak zbierze się złom), drewna, lodu, gliny, krzewu. Właściwie to się nie rzeźbi żywopłotu, ale np sim może wyrzeźbić z lodu stolik, krzesło, stolik do szachów albo postać (np swojego męża) :)

suseł
02.06.2010, 19:36
No, chodziło mi o to, że możesz sobie wyrzeźbić coś w krzewie i postawić w ogródku jak te gotowe rzeźby z żywopłotu. Tak jest?

Lady88
02.06.2010, 19:39
Tak :) Ja i tak sprzedaje te rzeźby :P

suseł
02.06.2010, 19:43
Fajnie ;D

A jakieś inne szczegóły? Może coś o wynalazcy?

Arkia
02.06.2010, 19:59
Podobno można wynaleźć wehikuł czasu, jakiegoś kopacza, robota, itd. Typowe dziwactwa dodatkowe xD

Ilona
02.06.2010, 20:00
teraz mnie wywalilo z gry,cos jest z kamera skopane
milam pierwsze zlecenie jako projektant wnetrz,no i wspolczuje tym,ktorzy nie maja dodatkow z neta,gdyz musialam kupic sztaluge,krzeslo do jadaloni,rzezbe-jest nowa kategoria w ozdobach,dywan i obraz,a mialm na to tylko 2500§,a jezeli chodzi o katastrofy,to mozna wykupic w nagrodach ognioodporny dom
a zlom mozna tez kupic klikajac na to stanowisko,nie trzeba koniefcznie zbierac,niech juz dadza nowa ksiazke book of taleten,bo tych umiejetnosci troche doszlo,pragnien zyciowych rowniez

wpiszcie sobie kod buydebug on,doszlo troche przedmiotow w roznych,ale wehikul jest tam jako ozdoba,a i sa tam te dziury,ale chyba trzeba uzywac dwoch,bo jedna nie dziala i sa nowe opcje kodu testingcheatsenabled true,jak sie kliknie na parceli publicznej

Lady88
02.06.2010, 20:08
wpiszcie sobie kod buydebug on,doszlo troche przedmiotow w roznych,ale wehikul jest tam jako ozdoba,a i sa tam te dziury,ale chyba trzeba uzywac dwoch,bo jedna nie dziala i sa nowe opcje kodu testingcheatsenabled true,jak sie kliknie na parceli publicznej

ooo a ja byłam przekonana, że nie ma, a co jest nowego??? :D

Ilona
02.06.2010, 20:11
jakies smieszne rzeczy...krokodyl,smoki,nagrody itp.,troche tego jest

Arkia
02.06.2010, 20:24
Kurczę...! Ja nie chcę czekać jeszcze całego jutra i kawałka pojutrza :P Ja chcę teraz Karierę! Bue! <zapłakana i zdenerwowana> Ja cię...! A grrr! Tym bardziej, że już mi dzieciuch u simki urósł i się wyprowadził, i moja simka nie ma już co robić! I że mam teraz dużo czasu i wolne w szkole! Buue! :( A, tak przy okazji: Czy detektyw albo architekt (tak ogólnie czy jakiś zawód z kariery) ma określone godziny pracy? Czy tak po prostu kiedy mu się chce przyjmuje "zamówienia"? Szczegółowo chodzi mi o architekta i detektywa, ale bardziej tego pierwszego.

nmin
02.06.2010, 20:27
Moja Simka została stylistką i zmieniła tę paskudnie ubraną Milly (to raczej nie przypadek, że ona i jej córka wyglądają tragicznie, zwłaszcza, że przy starcie otoczenia są akurat "przypadkiem" w salonie), ale czuję, że ta praca szybko mi się znudzi, bo ile można zmieniać ludziom ciuchy.

Teraz zrobię sobie strażaka :)

Altaria
02.06.2010, 20:29
Ha ha ha! Właśnie wróciłam z wyprawy (pełnej przeszkód zresztą, empik w Olsztynie jest do zadu) i już się zabieram do instalacji ^^

Arkia
02.06.2010, 20:31
Altaria nie dobijaj mnie! Ty już to masz dzisiaj (co z tego że o 21, ale masz!)! :( Ja chcę się przenieść 2 dni na przód!

Red Trumpet
02.06.2010, 20:33
To już gra jest w sklepach O.o ?
Chyba nie jestem na czasie.
Ale pędzę do sklepu, no jeśli będzie mi się chciało :D

Dastina
02.06.2010, 20:35
Ile kosztuje w Empiku ? 90 ?

nmin
02.06.2010, 20:36
Ile kosztuje w Empiku ? 90 ?Tak, 89 czy 89,90, jakoś tak. Nie chce mi się wyjmować paragonu :D

Lady88
02.06.2010, 20:39
Czy detektyw albo architekt (tak ogólnie czy jakiś zawód z kariery) ma określone godziny pracy? Czy tak po prostu kiedy mu się chce przyjmuje "zamówienia"? Szczegółowo chodzi mi o architekta i detektywa, ale bardziej tego pierwszego.

Architekt ma określone godziny pracy, podczas których wykonuje zamówienia, a detektyw ma ruchome godziny pracy, czyli robi kiedy i co chce, ale oczywiście musi rozwiązywać zagadki (trochę to przypomina zadania z WP - czyli podam przykład: simka idzie do osoby, która daje zlecenie, potem przepytuje kilka osób i później wraca do tego sima z rozwiązaniem :P )

Shiro
02.06.2010, 21:02
Nie koniecznie, architekt (czy raczej stylista wnętrz) ma teoretycznie określone godziny pracy, podczas których i tak może robić co chce. Może przyjąć zlecenie albo nie, wybrać sobie spośród kilku, lub zostać w domu i się lenić.
W przeciwieństwie np. do strażaka, który musi "odwiedzić" remizę, konserwować alarm i samochód i jechać na każde zlecenie.

Jestem zawiedziona portfolio. Żeby mieć dobre zdjęcia trzeba mieć aparat, a żeby go mieć trzeba jechać na wakacje, a żeby jechać na wakacje trzeba mieć dużo zleceń, a żeby mieć dużo zleceń trzeba mieć portfolio ...
Tzn, można robić zdjęcia komórką, ale są one malutkie i nie da się wybrać ich rozmiaru, sepi, koloru itd.
Uch, mam wrażenie, że to kolejny niedopracowany dodatek, ale i tak umila grę ;p

Ilona
02.06.2010, 21:06
aparat kupisz w komisie,nie musisz jechac na wakacje

Arkia
02.06.2010, 21:09
Acha, dziękuję Lady88. A czy architekt ma już wybrane zlecenie (czyli że gra losuje u kogo i co zmienia) czy samemu je wybieramy? Bo czytałam tutaj, że to klient wybiera co chce mieć w remontowanym miejscu. Ale czy my to wszystko budujemy w trybie budowania i kupowania? Czy jest coś innego?

Wiem, że chcę wszystko szczegółowo wiedzieć ;) W przeciwieństwie do mojej siostry, która wszystko chce sama odkryć i sprawdzić - a jak się jej coś zdradzi, to się wkurza i mówi że jej psuje zabawę :P

Czyli moje pytania dotyczące architekta to:
Czy architekt ma już wybrane zlecenie (czyli że gra losuje u kogo i co zmienia) czy samemu je wybieramy?
oraz
Czy my to wszystko budujemy w trybie budowania i kupowania, czy mamy możliwość skorzystania z jakiegoś innego trybu?
i...
Czy my kupujemy rzeczy do remontowanego pokoju za własną kasę? (co prawda mam góry kasy, ale jeśli bym zrobiła nową simkę w Twinbrook to mógłby być problem - siora znalazła moda na blokadę obydwu kodów na kasę xD)

EDIT: Pierwsze pytanie anulowane, gdy je jeszcze pisałam pojawiła się odpowiedź xP

Łezka
02.06.2010, 21:09
Ja już mam Karięrę. Zakupiłem w MM (Cze-wa) jednakże nie czyta mi płyty jak w poprzednich dodatkach i muszę przez EA Managera instalować, a tam pisze, że pobrać grę dopiero mogę w dzień premiery, czyli w piątek... :/ Cóż... komis wydaję się być fajny... reszta też... napiszę coś więcej jak zainstaluję... :)

Ilona
02.06.2010, 21:12
zlecenia wybieramy sobie sami
2.tak,jakbys urzadzala dom,jest wszystko dostepne
jest przeznaczony budzet na remont

ps. umiejetnosci wynalazscy mozemy nauczyc sie z ksiazek

Arkia
02.06.2010, 21:15
Aa.. fuk! xD Ja muszę do 4 czekać na samo kupno :P Czemu wszyscy piszą o tej porze, w dodatku (w dodatku... śmiesznie to brzmi xD) co kilka minut? :P

EDIT: Dzięki ilona - teraz jestem usatysfakcjonowana co do informacji o architekcie :) Ej, czemu wy szybciej piszecie niż mi się strona wczytuje!? xD

Ilona
02.06.2010, 21:18
bo jest sie po pracy,ma sie czas,jutro wolne i mozna dluzej posiedziec :-)

Arkia
02.06.2010, 21:20
Też prawda :> Mi to dobrze - klasa jedzie na zieloną szkołę a ja nie, i mama mi tydzień nauki z obcą klasą odpuści! W sam raz na testowanie Kariery... <cwaniak>

Lady88
02.06.2010, 21:27
Czy my kupujemy rzeczy do remontowanego pokoju za własną kasę? (co prawda mam góry kasy, ale jeśli bym zrobiła nową simkę w Twinbrook to mógłby być problem - siora znalazła moda na blokadę obydwu kodów na kasę xD)

hmm nie zwróciłam uwagi, bo mam dużo kasy, ale wydaje mi się, że nie :) oni Ci płacą za robociznę :P

Arkia
02.06.2010, 21:30
Dobra (sorki za pisanie posta pod postem, ale nie chce mi się już edytować). Idę już spać, bo mnie mama zabije. Jak mi jutro siostra da internet, to zapewne będą już w tym temacie 3 kolejne strony. My się tak wymieniamy - ona mi daje internet, ja jej daję laptopa z grami i simsami. Teraz ona gra w Heroes of Might and Magic 5, czyli gra w Heroes'ów 5 :P Dobranoc życzę, kolorowych koszmarów! :D

nmin
02.06.2010, 21:42
Świetna ta remiza, jest w niej wszystko, czego Sim potrzebuje! :D Zbudowałam mojemu przyszłemu strażakowi ekstremalnie tanią chałupkę, a teraz widzę, że część sprzętów i tak mogłam sobie odpuścić, najwyżej koleś będzie spędzał dużo czasu w pracy :)

Fireskull
02.06.2010, 22:14
Ile kosztuje w Empiku ? 90 ?

U mnie w miescie w Empiku bylo za 79zl.

Dejavu
02.06.2010, 22:20
Da ktoś jakieś screeny ?

nmin
02.06.2010, 22:56
Mam jeden screen z pracy stylistki i kilka o strażaku, ogólnie takie sobie są, bo nie robiłam ich z myślą o forum. Wstawię, ale nie wiem, czy to dobry temat - może ktoś założyłby temat ze screenami?

Moja Simka-stylistka, ona to ta w zielonej kamizelce, ta na podeście to miastowa, którą trzeba zmienić (a jest naprawdę tragicznie ubrana, ma chyba wszelkie możliwe dodatki i każdy w innym kolorze), facet to tatuażysta z salonu, w tle jeszcze jeden stylista i klientka.
http://img38.imageshack.us/img38/7710/screenshot246v.jpg

Tu już strażak.

Jedzie do pracy w uniformie:
http://img263.imageshack.us/img263/7264/screenshot250j.jpg

Alarm w remizie (btw, nie polecam dawania strażakowi cechy Śmiałek, bo gdy będzie alarm, będzie stał jak głupek i cieszył się z sytuacji kryzysowej, tracąc czas):
http://img717.imageshack.us/img717/2909/screenshot252.jpg

Gasi ogień:
http://img291.imageshack.us/img291/7236/screenshot254x.jpg

A tu trochę widać jego tatuaże:
http://img231.imageshack.us/img231/3039/screenshot248.jpg

sasha fierce
02.06.2010, 23:26
mam jedno pytanie - zniknely mi wszystkie ciuchy z SimsStore, znaczy sa w folderze Downloads, manager pokazuje jako zainstalowane a w grze ich nie ma :/ Tak samo okolica Riverview i po prostu wszystko z Downloads

Lady88
03.06.2010, 01:27
A tutaj macie screeny z kariery Detektyw :)

Simka przeszukuje skrzynkę

http://www10.speedyshare.com/files/22765153/download/Screenshot-10%20%5B800x600%5D.jpg

Lady88
03.06.2010, 01:28
eh chciałam wrzucić więcej i nie wyświetlają się a mają 800x600 :(
pewnie się uda jak kolejny post będzie na nowej stronie, to wtedy się zmieszczą :)

Lady88
03.06.2010, 01:31
Simka obserwująca teren :)

http://www10.speedyshare.com/files/22765165/download/Screenshot-14%20%5B800x600%5D.jpg

Simka szukająca tropu

http://www10.speedyshare.com/files/22765173/download/Screenshot-16%20%5B800x600%5D.jpg

Simka włamująca się do systemu

http://www10.speedyshare.com/files/22765175/download/Screenshot-18%20%5B800x600%5D.jpg

Meggie
03.06.2010, 08:37
Jupi! Udało mi się wyprosić rodziców o kupno ! ;D nie orientuje się ktoś ile jutro (dzień premiery) może kosztować gra w Tesco?
I druga prośba, jakby ktoś mógł wypisać wszystkie te kariery które doszły ;)

Arkia
03.06.2010, 09:30
Prawdopodobnie będzie kosztować 79 z groszami, tak jak WP.
Kariery (te, które pamiętam):
Pogromca duchów
Strażak
Detektyw
Lekarz
Rzeźbiarz
Wynalazca (naukowiec)
Architekt
Stylista
Tatuażysta
I chyba tyle... Jest jeszcze w zależności od umiejętności samozatrudnienie podobno, np. ogrodnik, malarz, pisarz. Ale nie wiem na pewno o co w tym samozatrudnieniu chodzi.

PS. Czy jak się jest detektywem albo architektem to ma się szefa? I czy można być wyrzuconym z pracy?

Miyoki
03.06.2010, 09:30
Lady88 -chciałam zobaczyć te screeny, ale się nie wyświetlają :(
Przynajmniej nie mi.

No i tylko chciałam przypomnieć, że posty można edytować, zamiast pisać jeden po drugim : )

Edit: Cofnęłam stronę i jest ^^
Tzn. pojawiły się dwa zdjęcia.
Jak odświeżam to czasem są, a czasem znikają o_O

Ale ogólnie fajnego nerda zrobiłaś :D

Arkia
03.06.2010, 10:03
Ej, niech ktoś coś pisze bo mi się nudzi :P A Karierę będę miała dopiero jutro :P I niech ktoś odpowie na moje pytania:
Czy architekt lub detektyw ma szefa?
Czy mogą być oni wyrzuceni z pracy?
I niech ktoś coś więcej powie o lekarzu, bo kompletnie mnie nie interesuje.

kalafjor
03.06.2010, 10:54
Jak najprawdopodobnie jadę jutro do Tesco sobie kupić! Jupi! Już się nie mogę doczekać. A w jakich sklepach była gra przed premierą?

Lady88
03.06.2010, 11:14
Jak najprawdopodobnie jadę jutro do Tesco sobie kupić! Jupi! Już się nie mogę doczekać. A w jakich sklepach była gra przed premierą?

MM, Saturn, Tesco, Empik

anie_1981
03.06.2010, 13:06
Mi się podoba nowa łata. Tylko jeden mod przestał po niej działać, to jest NRaas SuperComputer. Szkoda, bo mogłam nim zmieniać w CAS Simów. Ale na pewno z czasem napiszą nowego SuperComputer'a. Coraz bardziej się do gry przekonuję. Dzisiaj była u mnie kumpela ze swoim lapkiem i Karierą. Było nawet ciekawie Ale po 2 godzinach grania trudno sobie wyrobić opinię. Chyba go kupię, chociaż trochę szkoda mi kasy. A pewnie kupię. Chociaż robotami jestem zawiedziona. Są brzydkie! Na screenach takie ładne pokazywali, a jak kupiłam tą nagrodę robota, to przyjechał taksówką i był strasznie taki... wyglądał na starą kupę żelastwa. Upaprany jakimiś smarami czy coś, kupa złomu.

Czy wy też nie możecie wchodzić ani pisać na oficjalnym forum? Bo ja nie mogę. Raz na 10 udaje mi się tam wejść. Napisałam nawet do tych z EA, ale oni stwierdzili, że oni mogą wejść, więc to moja wina. A ja cięgle czyszczę historię, ciasteczka itd, czyszczę rejestr itd. A i tak guzik mogę.

sasha fierce
03.06.2010, 13:08
NRaas juz aktualizowal SuperComputer - do sciagniecia tutaj: http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=3482.0 dziala z Kariera.

pamietaj zeby skopiowac plik d3dx9_31.dll z folderu The Sims 3/bin do folderu The Sims 3 Kariera/bin

anie_1981
03.06.2010, 13:16
Dzięki! Szybcy są... A to, że Mods i wszystko co z nim związane się przenosi do najnowszego dodatku, to wiem. U mnie wszystko działa z modsów poza tym Super Computerem. Ale sobie go ściągnę... Dzięki.

Chciałam też powiedzieć, że działa ta cała Book of Talent's, mod pozwalający na szybkie uczenie się umiejętności. Nawet działa na nowe umiejętności, ale tak nie do końca, więc radzę uważać. Jutro kupuję Karierę.

Lady88
03.06.2010, 13:22
Do tych co już mają karierę:
Czy wy też macie odblokowane ubrania związane z karierami???
Np ratownik, lekarz, łowca duchów itd? :)

Miyoki
03.06.2010, 13:29
Ja nadal nie zrozumiem po co komuś mody.
To co grający w ogóle ma robić w tej grze?
Na tym polega zabawa, żeby zdobywać umiejętności, pieniądze czy inne rzeczy, a nie mieć je podane od razu na tacy.
Ale ok, niech każdy gra jak lubi.

To jak to jest z tymi kataklizmami? Bo nie wiem czy coś przeoczyłam, czy wszyscy o tym zapomnieli :|

jekyll
03.06.2010, 13:38
Zgadzam się z Miyoki. Po kiego dziada grać w Simsy, jeżeli mam pełne umiejętności i kupę forsy od razu? TO jest symulator życia, a w życiu nie ma modów i hacków :/

sasha fierce
03.06.2010, 13:59
mody sa po to zeby np. moc zmienic ryj brzydkiemu dziecku w CAS albo moc modyfikowac pewne elementy ktore normalnie sa ukryte.
no jezeli dla ciebie to symulator zycia to ci wspolczuje, ja mam zycie tutaj i nie potrzebuje go symulowac - dla mnie S3 to ZABIJACZ NUDY i tylko w takim celu go uzywam. dlatego gram z modami bo to moja sprawa jaki rodzaj rozgrywki sprawia mi przyjemnosc - i nic wam do tego :)

Kamis
03.06.2010, 14:15
A ja zgadzam się z Miyoki i Uuq
Żal mi tych co grają z modami xD
A jak patrzyłam na opcje gry to nie widziałam, żeby było można wyłączyć kataklizmy :<
Ja jeszcze ogólnie z żadnym się nie spotkałam ;]

Lady88
03.06.2010, 14:17
Ja osobiście nie używam modów poza tym na cenzurę, ale używam kodu testingcheatsenabled true i czasami motherlode.
Owszem każdy ma prawo mieć własne zdanie, ale można je zachować dla siebie.
Każdy gra jak chce i to jego sprawa.
That`s all ;)

Człowiek w zielonych rajtuzach
03.06.2010, 14:19
błagam was, dyskusja o kodach. To nawet nie jest gra, gdzie używanie kodów jest lamerskie, założę się, że 80% z was nie gra w inne gry więc dyskusja o czitowaniu jest śmieszna.

nmin
03.06.2010, 14:20
Żal mi tych co grają z modami xDNie musisz mnie żałować dlatego, że chcę przełączać rodzinę w sekundę bez tracenia zawartości plecaka czy przez to, że chcę mieć możliwość romansu nastolatka z młodym dorosłym - naprawdę, są gorsze powody do żałowania ludzi :D

Miyoki
03.06.2010, 14:26
Ciekawe czy często się mogą zdarzać te kataklizmy czy np. tak, jak w The Sims 2 porywanie przez kosmitów (przynajmniej u mnie się to zdarzało bardzo rzadko) :|

Jak coś zauważycie, to piszcie od razu :>
I może dajcie też jakieś screeny.

Podobno w edycji kolekcjonerskiej dostawało się te różne fryzury i przyrządy. A jednym z nich miało być coś, co powoduje jakieś prądy, jeżeli dobrze zrozumiałam. Czasem może powodować małe tornada.
Dlatego chciałam się spytać czy ktoś z Was już tego używał (albo chociaż wie, o co mi chodzi)?

Człowiek w zielonych rajtuzach
03.06.2010, 14:29
a ja chciałabym wiedzieć czy to miasteczko faktycznie jest takie typowo południowo wschodnie, ahihihi

Ilona
03.06.2010, 14:48
Podobno w edycji kolekcjonerskiej dostawało się te różne fryzury i przyrządy. A jednym z nich miało być coś, co powoduje jakieś prądy, jeżeli dobrze zrozumiałam. Czasem może powodować małe tornada.
Dlatego chciałam się spytać czy ktoś z Was już tego używał (albo chociaż wie, o co mi chodzi)?

pierwsze słyszę,żadnych kataklizmów jeszcze nie miałam,a co do nowej okolicy,to mam wrażenie,jakby było mało mieszkańców,ponieważ w Sanset o wiele więcej moja simka miała napiwków z gry na gitarze,nie za bardzo mi się podoba

ps.darujcie sobie dyskusje na temat czy ktoś gra z modami czy bez i przede wszystkim wypowiedzi "zal mi tych,co graja z modami" świadczą bardzo źle o rozmówcy-krotko mówiąc -to jest zły Bon Ton albo pisząc wprost są prymitywne,to jest każdego indywidualna sprawa,jak gra i nie należy go za to oceniać

Miyoki
03.06.2010, 15:12
Zaginacz Powietrza
Samowystarczalne urządzenie specjalnie zaprojektowane, by kształtować przepływające przez nie prądy powietrzne. Jest na tyle silne, że może tworzyć maleńkie tornada.
O to mi chodzi (http://store.thesims3.com/setsProductDetails.html?categoryId=11488&scategoryId=12492&pcategoryId=12490&index=0&productId=OFB-SIM3:21267) :)

Bo jestem tego ciekawa.

Ilona
03.06.2010, 15:15
ja nawet nie wiem gdzie tych nagrod szukac,ale jak je znajde-strasznie brakuje mi katalogow kolekcji-to oczywiscie wyprobuje i napisze

jekyll
03.06.2010, 15:51
Widzieliście to: http://www.thesims.pl/wiadomosc/Pogoda-w-Karierze!/303

:O. Niezła burza