Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Kariera - dyskusje.
Wielebny
14.06.2010, 19:28
Patche do gry są już na płycie w wersje na windows & mac
i zainstaluję się automatycznie przy instalacji gry.
O dziwo patche w moim przypadku zainstalowały się bez problemowo, zaważywszy na fakt, iż mam zmodyfikowane wiele plików m.in. plik .exe to wszystko poszło dobrze. W porównaniu ze starszymi patchami gdzie przy instalacji jednego spędzałem 30 minut i do tego kilka reinstalacji gry.
anie_1981
15.06.2010, 20:30
Może się w końcu do czegoś przyłożyli.
dżaaal. Gram sobie pogromcą duchów i gra się co chwila zawiesza tak, że nic nie da się nacisnąć, a przy tym komputer fiksuje O.o
No to jak z tymi kataklizmami?
Czy więcej osób ich doświadczyło?
Bo już nie wiem...
To jest deszcz meteorytów i trzęsienie ziemi?
Nieidealna
16.06.2010, 16:17
Miyoki, ja się właśnie z takim czymś jeszcze nie spotkałam i sama jestem ciekawa czy rzeczywiście są O.o
Grając w Sims3 z oficjalnymi dodatkami pliki package powinnam umieścić w katalogi Sims3 czy/lub/oraz Kariery?
Gra uruchamiając się pokazuje graficzkę dodatku.
anie_1981
16.06.2010, 17:19
Żadne z wymienionych. Pliki Packages lądują w Documents and Settings w katalogu Mods\Packages. A NOWY plik resources ląduje w Mods. Nie musisz ściągać nowego pliku resources, wystarczy, że zmienisz treść swojego na taką:
Priority 500
PackedFile DCCache/*.dbc
PackedFile Packages/*.package
PackedFile Packages/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*/*.package
Klara712
16.06.2010, 18:09
Miyoki, ja się właśnie z takim czymś jeszcze nie spotkałam i sama jestem ciekawa czy rzeczywiście są O.o
Ja spotkałam się z trzęsieniem ziemi. Po prostu chwile wszystko się trzęsło a mój sims strażak dostał wezwanie do pracy, że musi pomóc, bo w niektórych domach tam simów przysypało, aczkolwiek w moim domu nie stało się nic złego.
Kinkarus
16.06.2010, 20:00
Ja też spotkałam się z trzęsieniem ziemi, i tak samo jak Klara712 mój sim dostał wezwanie do straży. Miałam też inwazję gnomów, ale nie jestem pewna czy można zaliczyc to do kataklizmów :)
Żadne z wymienionych. Pliki Packages lądują w Documents and Settings w katalogu Mods\Packages.(..)
Nieprawdopodobne xD
Nie jestem pewna do którego katalogu powinnam je wrzucić, więc pliczek 'Mods' z 'Packages' znalazł się zarówno w Sims 3, jak i dodatkach - działa. Teraz chcę skasować te z których gra nie korzysta.
W Documents and Settings umieszczam pliczki Sims3Pack (które po instalacji Kariery przestały działać - no, część ze Store nie działa).
moja packages sa nadal w podrozach i dziala wszystko pieknie ladnie
Gargamel
18.06.2010, 16:16
Co sądzicie o nowym dodatku do The Sims 3? Według mnie jest... raczej nudny. Łatwo jest przechodzić z jednego poziomu do drugiego (mowa o profesjach). Wystarczy rozwijać umiejętność, która jest ważna dla tego rodzaju kariery. Zlecenia się powtarzają, przez co praca jest monotonna. Np. jako łowca duchów, można wypełniać trzy rodzaje zleceń :wypędzić zjawy, przekonać duchy do odejścia lub egzorcyzmować obiekty. Urozmaiceniem jest wynalazczość i kariera detektywa (przynajmniej według mnie). Piszcie wasze opinie!
A ja wręcz przeciwnie... Uważam, że ten dodatek jest jak najbardziej warty uwagi i nie żałuję jego kupna. Dla mnie ciekawym urozmaiceniem jest pranie oraz nowe umiejętności. Zawsze to urozmaicenie gry. O karierach mogę powiedzieć niewiele, ponieważ przetestowałem na razie tylko jedną - detektyw. Na początku ta profesja wydawała mi się nudna i taka bezsensowna, ale z biegiem awansów i zwiększenia doświadczenia rozgrywka nabrała kolorów. Zadania stały się dłuższe bardziej zawikłane i ciekawe. Na pewno, gdy poznam więcej zawodów to opiszę swoje nowe odczucia.
Kinkarus
18.06.2010, 20:56
Ja uważam że ten dodatek jest super. Wprowadza nowe możliwości chocby pranie o którym wspominał kolega wyżej. A łowca duchów bardo mi się podoba. Cały ten dodatek według mnie niesamowicie wpływa na rozgrywkę.
Charionette
19.06.2010, 11:09
Ja również nie żałuję posiadania tego dodatku :) Bardzo fajne rzeczy dochodzą (wynalazczość, rzeźbiarstwo, pralki i inne). Ja osobiście uważam, że to najlepszy dodatek :)
To prawda ze dochodza trzesienia Ziemi? :)
Justme22
19.06.2010, 16:25
Mam tego gnoma pralniczego.. i powiedzcie mi czy on cos poza przemieszczaniem sie w nocy cos jeszcze robi??.. PS jak moge stworzyc robota???
Czyli te trzęsienia ziemi itd. to tylko dla strażaków :|
A mówili, że będzie można w jednej linii 3 obrazy, że jeden nad drugim będzie wisiał :(
Justme22
20.06.2010, 21:48
jak to tylko dla strazakow?? masakra;/.. myslalem, ze dla wszystkich.. w ogole w simsach 3 powinna byc od samego poczatku zmienna pogoda jak w sims2 cztery pory roku.. :( najlepszy dodatek jaki mogl byc!! jaki waszym zdaniem jest najlepszy zawod?? jak narazie bylem wynalazca.. i beznadzieja.. w tym momencie jestem projektantem wnetrz i nawet spoko.. :))
jak to tylko dla strazakow?? masakra;/.. myslalem, ze dla wszystkich.. w ogole w simsach 3 powinna byc od samego poczatku zmienna pogoda jak w sims2 cztery pory roku.. :( najlepszy dodatek jaki mogl byc!! jaki waszym zdaniem jest najlepszy zawod?? jak narazie bylem wynalazca.. i beznadzieja.. w tym momencie jestem projektantem wnetrz i nawet spoko.. :))
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=56163
anie_1981
21.06.2010, 16:38
Wiecie co ludzie, miałam taki problem, że mi się jeden dom nie chciał zainstalować. Przerobiłam dom Agnieszki Zadek a potem chciałam go przenieść do innego miasta. No więc zrobiłam tak, że go spakowałam do pliku i chciałam zainstalować, ale nie chciał się pojawić w grze. Wiadomo, że domy pojawiają się w katalogu Library. Nie pojawiał się tam plik z tym domem, ale za to pojawiał mi się plik packages w DCBackup. Przeniosłam więc go ręcznie i się pojawił... Dziwne co? Ciekawe, czy można mu zmienić nazwę i będzie się wciąż pojawiał. Muszę spróbować. Pozdro Simsomaniaki!
Dawno mnie nie było, jeszcze nie pisałam o karierze, ale grę oczywiście zakupiłam.
Na początku ( tak jak zwykle) fala entuzjazmu. >O Boże! Można tutaj wchodzić do remizy!< Pralki to było extra, zadania też. Ale szczerze mówiąc, to... wkładanie ciuchów do pralek, wyciąganie, wkładanie do suszarek i tak w kółko i w kółko, zaczęło mnie cholernie denerwować. Podobnie było z zadaniami for example dla stylistki. To wszystko zaczęło robić się powoli nudne. Tak samo jak oglądanie w kółko tego samego filmu lub żucie ciągle i jednej gumy do żucia. Zapewne w końcu znów ruszę 4 litery, aby pójść po płytę i zagrać w simsy. Zapewne znów wywoła to u mnie radość,ale w tej chwili jestem znudzona.
Gram w TS3 Kariera od premierowego piątku i jeszcze ani razu w fali entuzjazmu nie brakło mi chęci do gry. Jedynie raz się zdenerwowałem, gdy mój Sim detektyw Jakub utracił cały postęp swojej ciężkiej pracy, by zdobyć cel życiowy. Celem życiowym jego jest "Rozwiązać 35 spraw detektywistycznych" miał już rozwiązanych 15, ale postanowiłem stworzyć mu sąsiadkę (przyszłą żonę) ;) po powrocie od Pani Oliwii Jakub miał wyzerowany licznik spraw... :( Jednakże jestem bardzo zadowolony i nie żałuję zakupu tego dodatku. :)
anie_1981
22.06.2010, 14:53
Ja byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego dodatku, ale jestem naprawdę mile zaskoczona. Nie spodziewałam się, że Kariera mi się tak spodoba. Zresztą, to jeśli czytaliście ileś tam ostatnich stron, to mogliście przeczytać moje bardzo sceptyczne komentarze, jeszcze przed premierą dodatku. Wymarzone Podróże mnie solidnie rozczarowały, wprowadziły też sporo bugów do gry. Dlatego bałam się wywalać kaskę na Karierę, ale widać, że EA się tym razem przyłożyła... dla odmiany. Jak na razie nie podoba mi się tylko pewien element prania. Przed premierą informowano nas, że można zanieść pranie do pralni publicznej, jeśli się nie ma w domu pralki. Okazało się to jednak, niestety, bzdurą. Jeśli nasza rodzina nie ma kosza, pralki, suszarki lub sznurków do suszenia, to po prostu nie pojawiają się stosy brudnych ubrań. Nie ma więc sensu budować pralni publicznej. A szkoda, to byłby naprawdę fajny element gry.
Justme22
22.06.2010, 15:11
anie_1981
ja juz zanosilem pranie do pralni.. jak nie mialem kosza i pralki oraz suszarki, to ciuchy pojawialy mi sie w moim plecaku :) hehh :)
A mnie wkurzają okazję na wykonanie rzeźby dla kogoś. Robię rzeźbę, chcę ją dać, a tam, że nie mam wszystkich potrzebnych rzeczy w wyposażeniu O.o. A tej rzeźby nie mogę wrzucić.
Gra jest fajna, ale stylista nudny, jak i projektant. Jak grać tatuażystą?
A mnie wkurzają okazję na wykonanie rzeźby dla kogoś. Robię rzeźbę, chcę ją dać, a tam, że nie mam wszystkich potrzebnych rzeczy w wyposażeniu O.o. A tej rzeźby nie mogę wrzucić.
Gra jest fajna, ale stylista nudny, jak i projektant. Jak grać tatuażystą?
Też mnie nudzi stylista :P
A co do tatuażysty to chyba nie da się zostać, ale jak kupisz krzesło do tatuaży to możesz robić innym simom.
A mnie ogólnie w simsach wkurza to, że jak mają jechać samochodem to auto przeskakuje z garażu na ulice a sim też przenosi się nie wiadomo jak do środka. w sims 2 może nie dało się przemieszczać po mieście, ale przynajmniej sim szedł do garażu, wsiadał i wyjeżdżał...
Ale dzięki temu można sobie podjazd postawić gdzie się chce - na brzegu działki, przed domem, za domem, zrobić sobie wjazd z boku, w piwnicy, pod kątem prostym albo po skosie... to pozwala na wiele. A jakby była animacja to znowu byłyby ograniczenia jeśli chodzi o umieszczenie podjazdu.
Uuq. Tatuażystą można zostać tylko jak sam zainwestujesz w fotel itd., ale co ciekawe to możesz kupić na własność parcelę pod, np. studio tatuażu, bo mnie wyświetliło się, że mogę kupić Komis, czyli to samo byłoby z budynkiem czy tam parcelą przeznaczoną na studio... :)
anie_1981
23.06.2010, 12:28
Ale dzięki temu można sobie podjazd postawić gdzie się chce - na brzegu działki, przed domem, za domem, zrobić sobie wjazd z boku, w piwnicy, pod kątem prostym albo po skosie... to pozwala na wiele. A jakby była animacja to znowu byłyby ograniczenia jeśli chodzi o umieszczenie podjazdu.
Mnie by już urządzało, gdyby samochód znikał z podjazdu\garażu, pojawiał się na drodze i wtedy Sim by do niego wsiadał i jechał. Potem samochód się zatrzymuje, Sim wysiada, a samochód znika. Byłoby na pewno lepiej, niż jest teraz.
Zgadzam się z Anie_1981... To byłoby już coś i bardzo duże urelanienie - jak na stan dzisiejszy... normalnie każde auto się teleportuje, a Sim jego brat również... :)
Madelaine
23.06.2010, 16:26
Ja jeszcze nie mam 'Kariery' i tu moje pytanie. Czy warto kupić i wydać te 70-80 zł? Czy gra robi się przez to bardziej urozmaicona?
Madelaine... Moim zdaniem to ta gra/dodatek jest jak najbardziej warta uwagi. Ponadto nie żałuję ani trochę jego zakupu.... Wszystko mi się tam podoba... Dodatek posiada nieco urozmaiceń - zapewne nie stanie się nudniejsza. :)
manianka
23.06.2010, 19:04
I jak ten dodatek? Warto go kupić? Z tego co patrzyłam to weszły tylko nowe zawody...Czekam na odpowiedź
PoZmrokowiec
23.06.2010, 19:29
Nie tylko nowe zawody, ale także można sobie zrobić tatuaż, Sim inny może zmienić wygląd naszego, różne obiekty jak np. znak wyjścia ewakuacyjnego, rura do zjeżdzania, wynalazcość i wiele wiele innych. Najlepiej przeczytaj na necie, bo ja jeszcze nie wycisnąłem wszystkiego z tego dodatku ;) :D .
I jak ten dodatek? Warto go kupić? Z tego co patrzyłam to weszły tylko nowe zawody...Czekam na odpowiedź
To nie są zwykle zawodu. W zwykłych simsach przyjeżdżało auto sim jechał do pracy, harował te sześć godzin i wracał. A tu tak jakby TY wykonujesz pracę za sima. Możesz nim kierować podczas niej, a przede wszystkim sim ci nie znika na połowę dnia. warto.
Manianka:
1. Możesz robić pranie... Pojawiają się pralki, suszarki, sznurki zewnętrzne itd.
2. Dochodzą nowe zawody: Stylista, Detektyw, Strażak, Nauczyciel*, Tatuażysta**, Wynalazca, Rzeźbiarz, Doktor***
3. * - Nauczyciel polega na tym samym schemacie co zawody z TS3 podstawy, Sim znika na cały dzień i przyjeżdża po pracy do domu.
**- Tatuażysta... Nie możemy się zatrudnić w Salonie, gdzie wykonuje się tatuaże, ponieważ tylko przez wybranie opcji na ratuszu "Samozatrudnienie" można zostać "domowym" tatuażystą.
*** - Doktor niczym się nie różni od zawodu lekarza, Sim dalej chodzi do szpitala z tym, ze teraz ma opcję wykonywania różnych badań i szczepień na Simach...
4. Dochodzą nowe umiejętności: wynalazczość, rzeźbiarstwo
5. Pojawia się opcja: "Samozatrudnienie", która polega na zarejestrowaniu Twojego sima w Ratuszu, gdzie dostanie luźną posadę, np. Ogrodnik, Twój Sim uprawia swój ogródek i musi sprzedawać swoje plony, aby awansować itd.
6. Dochodzą nowe fryzury i ubrania oraz meble...
TO tyle co mi do głowy przyszło. Ja nie żałuję kupna dodatku... Uważam, że dobrze zainwestowałem pieniądze. :)
Manianka: Jeśli jesteś simomaniakiem to warto inaczej -nie (ja nim jestem), lub jak nie masz co zrobić z pieniędzmi to też warto ;). Jednak dodatek nie wnosi nic istotnego i dla gracza w simy może się znudzić. Tak fajne są opcje takie jak np. detonowanie, ale po kilku wybuchach się nudzisz. Kariera detektywa: na początku ekstra a potem nuda. No cóż mi osobiście dodatek się spodobał, ale kogoś kto woli gry w których coś się dzieje nie radzę kupować. Na pewno wyjdą ciekawsze dodatki i można trochę poczekać.
anie_1981
24.06.2010, 20:47
Na tej fotce SimBotka Synergy rzeźbi Sima. Tak jako ciekawostkę wspomnę: Simem jest wskrzeszony Eric Darling, mąż Agnieszki Zadek. Tak jak pisałam ileś stron wcześniej, zaczęłam grę od nowa w Sunset Valley. Gra wcale nie chodzi dużo lepiej na nowym zapisie, za parę tygodni znowu będzie się psuć jak zawsze, ale co mi tam. Stary zapis mi się znudził.
http://img708.imageshack.us/img708/8665/screenshotto.jpg
Anie 1981, czy mogłabyś napisać coś więcej o SimBotach?
Dopiero dostałam tą okazję, przede mną nadal poszukiwania palladu, hodowla owoców życia, szukanie różowego diamentu i szlif etc.... czyli daleka droga.
A interesuje mnie, czym te stwory się żywią, czy stają się po zbudowaniu członkami rodziny, czy się starzeją, czy są traktowani jak dorośli (np. czy można z nimi zostawić małe dzieci), czy mogą podejmować pracę czy tylko pełnią funkcję czegoś w rodzaju domownika - lokaja. I wreszcie, czy są na sprzedaż. Moja simka ma pragnienie stworzyć 3 takie istoty, a z uwagi na słabość do wielodzietnych rodzin nie pomieszczę tego całego kramu pod jednym dachem.
PS. I czy to twórca nadaje SimBotowi imię i wygląd? Czy są różne warianty jego wyglądu/płci?
Dzięki za info :).
Charionette
25.06.2010, 12:48
A ja nie tworzyłam SimBota :P W nagrodach szczęścia życiowego można go kupić :P
Kolejnym z wielkich wynalazków jest SimBot. Aby go stworzyć, sim musi mieć maksymalny poziom wynalazczości, i wypełnić szereg okazji. Będą one wymagały od sima przyniesienia do Ośrodka Naukowego przedmiotów potrzebnych do wykonania rdzenia życia, czyli : pallad, 10 owoców życia i różowy diament szlif sercowy. Następnie sim otrzyma rdzeń od naukowców, i kolejnym etapem będzie zmontowanie simbota w warsztacie wynalazcy.
Jest jeszcze jeden sposób by dołączyć SimBota do rodziny, mianowicie można kupić go za 40 tys. punktów szczęścia życiowego. Jednak jest on brzydszy od tego wykonanego samodzielnie ;)
SimBot ma od razu rozwinięte umiejętności majsterkowania i wynalazczości, oraz nie musi się kąpać.
Będzie miał też automatycznie wybrane cechy, które możemy jednak zmienić przeprogramowując go.
Żeby go przeprogramować trzeba zrobić zwarcie, a do tego wystarczy by SimBot wziął kąpiel, prysznic, lub wytarł kałużę.
SimBoty mogą jeść zwykłe jedzenie simów, ale mogą jeść też złom. Mogą pracować i zakładać rodziny wiążąc sie z innymi simami. Nie mogą jednak mieć dzieci.
:P
Bravurka
25.06.2010, 17:10
Moja simka stworzyła wehikuł czasu, miała brata, który mieszkał tam z żoną i małymi dziećmi. Bawiłam się wehikułem i wybrałam opcje: postaraj się o dziecko w przyszłości. Po paru dniach z wehikułu wyszedł staruszek,który był dzieckiem tego małżeństwa. Przy postaraj się o dziecko w przeszłości wychodzi młody dorosły.
http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-06/cd4bb9da.jpg (http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-06/cd4bb9da/screenshot-52.jpg.html)
http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-06/3905e52d.jpg (http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-06/3905e52d/bez tytułu.bmp.html)
http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-06/99760404.jpg (http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-06/99760404/screenshot-53.jpg.html)
anie_1981
25.06.2010, 17:37
Bravurka mniejsze te zdjęcia zrób! 640x480, taka jest maksymalna wielkość, która nie rozwala forum.
A co do SimBotów, to mi się już znudziły. Wróciłam do standardowej Simki przebranej w uniform służącej, zamykanej w piwnicy poza momentami, gdy jest potrzebna.
@up : wystarczy kliknąć na zdjęcia, aby się powiększyły ;)
anie_1981
27.06.2010, 18:21
U mnie Kariera trochę namieszała, bo gra się bardziej tnie i częściej wychodzi do pulpitu. Zauważyliście to u siebie? Nie narzekam w sumie, w dwójce było przecież podobnie, ale trochę mnie to denerwuje. Mam najnowsze stery od grafiki, a mi jakieś dziwne rzeczy się z grafą dzieją. Kolory migają jaśniej\ciemniej, jakieś paski, czarne i żółte plamy, albo ekran się robi czarny i nic nie można zrobić. Niby typowe objawy grafiki, ale mam dobrą grafę, więc nie wiem o co biega. Może komp mi się grzeje, chyba spróbuję zainwestować w dodatkowy wiatraczek.
Kinkarus
27.06.2010, 20:24
U mnie wszystko świetnie działa.
Ja również na nic się nie skarżę, choć tylko na jednym zapisie gra mi się przycina. :)
anie_1981
28.06.2010, 16:38
U mnie właśnie są problemy. To mnie wnerwia. Ale co zrobić...
U mnie strasznie długo ładują się okolice, po zakupieniu Kariery ;)
To aż nie wiem czy się opłaca kupić, jak takie błędy :x
Jak TS3 to jeszcze mi pójdzie, ale jak ma mi się przy Karierze zacząć ciąć...
Nie wiem, nie wiem - a tak bym chciała T_T
Mnie się za bardzo nie tnie, a bez dodatku cięło mi się bardziej O.o :P Dodatek warty uwagi... Nie mam żadnych błędów... To chyba wyjątek?
Jak zestawić cechy Sima, żeby możliwe było wybranie celu życiowego związanego z edukacją? Próbowałam różnych zestawień w trybie tworzenia rodziny ale nie udało się wywołać tego celu. Ktoś wie jak to zrobić? (gram bez modów, hacków, itp.)
No i niestety mnie tez dotyczy problem nagłego wywalenia do pulpitu, odkąd mam Karierę gra częściej znika z paska zadań w najmniej oczekiwanym momencie, najczęściej podczas opcji zapisywania, ech.
A jeszcze pytanie - jaki był kod na dostęp do zablokowanych ubrań? Ta kreacja stylistki fenomenu mody bardzo fajna i chciałabym mieć ją u innych simek ale bez konieczności nieustannego stylizowania.
Wkurzyłam się dziś bo grałam simem który miał za zadanie zostać hodowcą robostworzeń, już mu niewiele zostało do osiągnięcia tego celu życiowego, gdy naszła mnie ochota na zmianę rodziny, zachodzę do salonu a tam mój sim naukowiec w karierze stylisty! Wszystko co zwiazane z uprzednią pracą poszło na marne... Ale plusem jest to że gra generuje od razu do 8 poziomu choć marne to pocieszenie gdy chodzi o spełnienie celu życiowego.
Bindi... Nie jestem pewien, ale zaraz po wybraniu 5 cech pojawia się 5 celi życiowych do wybrania... Ja zrobiłem taki manewr: Otóż jeśli nie zadowala Cię te 5 celi życiowych kliknij jeszcze raz na zmianę cech i nie zmieniając ich zaakceptuj wtedy nastąpi wymiana, któregoś z nich... Można robić tak cały czas... Jeśli chodzi o cechy to może ambitny, mól książkowy... :|
anie_1981
30.06.2010, 16:36
A w ogóle jest cel życiowy związany z edukacją? Może po prostu go nie ma? Spróbuj cechy "dobry(a)". Może to coś pomoże. Ja na razie nie gram w Simsy, denerwują mnie te ciągłe problemy. Gdyby jeszcze gra ostrzegała jakoś przed wywalaniem się. A u mnie to wszystko jest OK i nagle niespodzianka! I oglądam sobie tapetę na pulpicie kompa. A te błędy grafiki to już w ogóle są denerwujące. Gdybym miała słabego kompa, to jeszcze rozumiem... Ale mam kompa wypasionego, nowe gry chodzą u mnie na najwyższych opcjach grafiki i nic się nie tnie, wszystko chodzi płynnie i bez zarzutu. Tylko te Simsy stale są "niedoróbką".
cassidy007
01.07.2010, 09:56
<pierwszy post ^^ >
skoro macie takie problemy z grafiką i wyłączaniem się gry to aż się boję co będzie ze mną ;oo
naczytałam się tu i koszmarnie się podekscytowałam :) czekam tylko na naprawę lapka i ruszam do sklepu po moją Karierę ;d
Po co ruszać do sklepu skoro można ją wygrać w naszym konkursie? :D
Kliknij w baner w mojej sygnie xD
Cichoo, reklama ;P
E, a ta kariera educkaji to co to. Ciekawe?
cassidy007
01.07.2010, 10:03
chciałabym, ale 1) mój zmysł estetyczny jest na baaardzo niskim poziomie,
2) laptop stwierdził, że zrobi sobie wakacje i potrzebuje wymiany napędu. <3
no, ale kto wie. ^^
edukacyjna to chyba tak jak w zwykłych karierach, znika na pół dnia i o.
Witam na forum cassidy007. :)
Jekyll Kariera w Edukacji to tak jak powiedziała moja poprzedniczka identyk karier z podstawy. Ten sam schemat: samochód, budynek, wypłata, samochód, dom... i tak co dzień.
OMG to straszna nuda O.o Mogli się postarać bardziej :P
Straszna nudaaa... Przecież to to samo co inne zawody z podstawy... :P Po prostu możesz wybrać inną ciekawą,pełną ekspansji pracę dla swojego Sima jak ta Ci się nie widzi. ;)
Z tych wszystkich karier najciekawsza to łowca duchów oraz detektyw. inne są takie nudne, że szkoda wydawać tyle kasy
sasha fierce
01.07.2010, 11:59
Straszna nudaaa... Przecież to to samo co inne zawody z podstawy... :P Po prostu możesz wybrać inną ciekawą,pełną ekspansji pracę dla swojego Sima jak ta Ci się nie widzi. ;)
ekspansji? :) odsylam do slownika
mam pytanie - czy w plikach sa gdzies pliki aktualnej rodziny, bo chce ja przeniesc do innego otoczenia.
<lol10> Cóż chodziło mi o ekspresyjność... :D Lub coś takiego uderzająco fantastyczno-zachwytowego.
amesha: dokumenty > electronic.... >the sims 3> saves
A nie ma czegoś takiego w grze: dodaj rodzinę do schowka czy coś? I potem ją odpalasz gdzie chcesz?
cassidy007
01.07.2010, 12:49
Dziurawcu, dzięki za powitanie :)
najbardziej lubię się skupiać na życiu Simów i ich pracy itd, więc zainwestuję mimo podzielonych zdań xD
Jekyll kiedy eksmitujesz rodzinę to ona pojawia się w schowku, ale gdy ją tam "zostawisz" to przepadnie, jedyne gdzie może rodzina przebywać to kosz rodzin, gdzie są inne rodziny czekające na wprowadzenie. :)
cassidy007
01.07.2010, 21:15
I co, wszystko już odkryliście w Karierze? Bo jakby lektura mi się skończyła. :( xD
Ja aktualnie nie mam weny do gry, a przecież możesz się cofnąć o kilka/kilkanaście stron... tam wiele pisze. :)
cassidy007
01.07.2010, 21:36
właśnie problem jest w tym, że już przeczytałam. trudno. ;d
Jest dosyć sporo napisane... Ja się przy tym dodatku nie nudzę. :D Poza tym nie żałuję wydanych pieniędzy. Wg mnie najlepszy z tych trzech jakie wyszły
A co sądzicie o nieruchomościach w komputerze? Moim zdaniem lepsze był akty własności, ponieważ kliknąłem sobie opcję `zbieraj od wszystkich` i mój Sim jechał wszędzie. A teraz musze kliknąć na jedną nieruchmość potem `zbieraj pieniądze` i jak on pojedzie tam to się wraca i znowu. Żaaałosne.
Kilka osób było ciekawych, jak wygląda deszcz meteorytów, u mnie spadł wprawdzie tylko jeden ale udało się uchwycić ten moment, screeny są w temacie: http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1269143#post1269143
Kilka osób było ciekawych, jak wygląda deszcz meteorytów, u mnie spadł wprawdzie tylko jeden ale udało się uchwycić ten moment, screeny są w temacie: http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1269143#post1269143
A w jakiej karierze Twój sim pracował? Jako strażak?
Bindi - ekstra zdjęcia!
Bardzo mi się podobają :>
Fajnie to zrobili ;)
Dżekyllku oprócz klikania na każdą z nieruchomości, możesz również kliknąć na ratusz i odznaczyć "Zbieraj ze wszystkich..." :) Wow, ale super Bindi... :)
A w jakiej karierze Twój sim pracował? Jako strażak?
W edukacji czyli w karierze bez bonusów w postaci katastrof, ot sim wyskoczył na miasto, sam świadkiem nie był bo akurat jadł w restauracji obiad.
Uhu hu...
Więc już wiemy, że 'katastrofy' ma nie tylko strażak... :)
No nie tylko, bo kiedyś przecież jakaś użytkowniczka napisała, że była stylistą i jechała do klientki, a akurat w jej dom trafił meteoryt, a później dostała telefon, że klientka odwołuje stylistę, bo ma inne sprawy na głowie czy coś ^^
Ale potem wszyscy zaczęli pisać, że to tylko strażak, że sama też tak pomyślałam :<
Ja grałem już mnóstwo czasu simowego i nie uderzył meteoryt... jedyne co, to mój Sim gapił się w teleskop i zobaczył jak spadł meteoryt z nieba i żebym go poszukał przy basenie... nie było innych oznak tylko ten komunikat, na miejscu był olbrzymi meteoryt, ale ludzie normalnie ubrani, nie przypaleni, nie było brudno, a meteorytem był Oktehedryt warty cos około 5 500 simoleonów.
Kinkarus
03.07.2010, 11:48
Mi też w grze nie uderzył meteoryt.
Mam taki problem, mianowicie mam InTeen3 z którym nie można stosować Jonha Sliders. Wywaliłem dwa pliki źródłowe tych sliderów, a zostawiłem same suwaki, później jeszcze dołożyłem inne. Ogółem wszystko fajnie, tylko że przy nowych suwakach nie mam żadnych nazw i wszystko robię na chybił trafił. Znalazłem taki programik Postal do edycji plików package, ale przy zmienianiu stringów w tych plikach i tak się nic nie zmienia, podejrzewam że musiałbym też zmienić język gry, ale tego nie chcę. Wie ktoś może jak tam wstawić te nazwy? Mogą być nawet i po angielsku, ale żeby były :<
w takim razie masz złą wersje inteena,ponieważ ten hak nie koliduje z suwakami,tutaj znajdziesz wersje do Kariery http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172921
Mam właśnie ta wersję, z suwakami Jonha już sobie poradziłem, plik BASE mógł zostać, a ja go wywaliłem.
Więc zostaje tylko druga kwestia, czy da się jakoś spolszczyć inne suwaki? Wygląda na to że mają tylko angielskie nazwy w sobie, a ten Postal to okazało się że tylko przeglądać pliki package umie :/
anie_1981
05.07.2010, 15:52
Mnie jakoś te dodatkowe suwaki nie przekonują. Ja instaluję tylko ten od piersi. No i oczywiście wrzucam plik BASE. Wtedy mam po polsku opis suwaka. Nie wiem jakby to było z innymi suwakami. Miałam taki komplet 5 czy 6 suwaków tylko od piersi, ale mnie ten mod denerwował, za dużo roboty.
Dziurawiec_Skąpolistny: Spadanie meteorytu zobaczone przez teleskop było jeszcze przed dodatkiem Kariera ;). Mi też jeszcze nie uderzył meteoryt. Szkoda.
To może trochę odbiega od tematu i może ktoś o tym pisał, ale wiecie, że w Twinbrook są potokmowie rodziny Dziwak z Dziwnowa z TS2? Mam nadzieję, że ich pamiętacie. Trzej bracia, w dziwnym, pokręconym domu, jeden w ciąży z kosmitą. Nienazywają się Dziwakowie, tylko Kuriozum, przez naszych genialnych tłumaczy, bo w orginale nazywają się Curious. Są to matka, ojciec, córka i mały syn, który w pzyszłości zostanie pra dziadkiem Jadźki, Paskala, Waldemara i Leszka z dwójki. Mieszkają w takim brzydkim domu na odludziu. Tu jest drzewo g. z wikipedi simów na dowód:
http://img188.imageshack.us/img188/6930/850pxcuriousfamily.png
Siema.Może to nie ten temat ale na innych żadko sie odpisuje.Mam kłopot.Ostatnio długo nie grałem w ts3 kariera i niedawno gdy włączyłem weszła nowa aktualizacja.Więc aktualizuje i poczas wszedł błąd że nie może odnaleźć pliku czy że jest nie dostępny(niepamiętam) po tym jak chciałem uruchomić gre to gdy włączył mi sie program startu wszedł błąd ,,Nastąpił błąd podczas uruchamiania.Zobacz szczegóły w dzienniku".Nie wiem gdzie ten dziennik jest i także nie wiem co zrobić.Bym prosił o pomoc.Z góry dzięki.
Lorstag jeśli chodzi Ci o plik Readme to znajduje się on tu: Start --> Wszystkie programy --> Electronic Arts --> The Sims 3 Kariera --> Przeczytaj :):):)
Starly... Hmmm... Szalenie mnie zaciekawiłeś tym stwierdzeniem. To ciekawe, ale co to ma za związek? ;)
czy u was higienator podłogowy też powoduje nudności? Już ustawiałam wszystkie możliwe zapachy a za każdym razem to samo...
Ja miałem higienator podłogowy mnóstwo czasu w pokoju i moim Simom nic się nie działo, jedynie mieli pozytywy nastrójnik.
Charionette
12.07.2010, 17:50
U mnie tez higienator podłogowy powodował mdłości, ale nie zawsze. Gdy ustawiłam to coś bezzapachowe to mieli pozytywny nastrójnik :)
Fatumka:Dziurawiec_Skąpolistny:Charionette: Higienator co jakiś czas się psuje i dlatego wywołuje nudności. Raz na kilkanaście razy, nie więcej. Nie jest to zależne od zapachu.
A ja mam lekki problem...Otóż mój sim zrobił i nadal robi wehikuł czasu ALE gdy go zrobi wehikuł...znika ;/ Nie ma go w schowku i nigdzie indziej ;/ Najdziwniejsze jest to że w komisie mogę go oddać normalnie i ludzie go kupują ale ja sam nie mam go w schowku ;/ Gdzie go szukać? Czy to jakiś głupi błąd? jak to naprawić?
Wehikuł czasu jest ogromny. Być może twórcy gry potraktowali go jako mebel.
Zajrzyj do 'Wyposażenia Rodzinny'.
Hmm... Nie wiem nawet w jakim dziale to napisać...
Otóż mam taką nudzącą się, bezrobotną Simkę Kordulę Rodawke, która "lubi" zaglądać do komisu. Pewnego razu można było kupić "Zbieracz", więc D_S w te pędy kupił nie wiedząc co to jest. A więc moje pytanie: Co to jest? Bo jest opcja "Zbieraj", ale jest nieaktywna. :(
To jest do zbierania warzyw i bodajże złomu swobodnie leżącego ale nie wiem czy nie tylko :)
Ahaaa... Jak na złość Ci Simowie nie są ogrodnikami. :P
Dziękuję Bindi.
A czy to normalne że rzeczy sprzedane w komisie przez wynalazcę nie liczą się do "doświadczenia zawodowego" czy to jakiś bug?
beata18ns
15.07.2010, 12:37
gdzie sie znajduje ten higienator podlogowy ?
Higienator jest w wyposażeniu sima ale pod warunkiem że został wynaleziony. Można go też kupić w komisie.
@czater chyba tak po prostu jest bo moim simom również nie przybyło doświadczenia od sprzedaży.
Charionette
15.07.2010, 12:41
Musisz mieć odpowiedni poziom wynalazczości i wtedy sim wynajdzie ten higieniator.
Czater, aby sprzedaż liczyła się do doświadczenia, musisz sprzedawać swoje "produkty" przeciągając je z wyposażenia na pole sprzedaży, które również jest w wyposażeniu Sima
Tak, wiem jednakże jest to lekko męczące gdyż trzeba każdy wynalazek sprzedawać osobno, ponadto w komisie są wyższe ceny ;/ mam nadzieję że to zmienia. A co daje maksymalny poziom doświadczenia zawodowego?
Ps mam 10 poziom wynalazczości a robota zrobić nie mogę ;/ :P
Czater. Zawsze jeśli masz więcej sztuk danego wynalazku to możesz kliknąć w lewy górny róg obrazka danego wynalazku i przeciągnąć wszystko na pole sprzedaży. Wówczas sprzedasz wszystkie sztuki. Robota robisz po dostaniu okazji z Ośrodka Naukowego, a jeśli chcesz mieć bez tego robota to musisz za 40 tys. punktów szczęścia życiowego kupić go w panelu nagród. :)
Ja sobie robota pobrałam ze Store z giełdy wymiany, bo ten za punkty życiowe trochę brzydkawy. Lepiej wydać te punkty na co innego.
ja już mam tą grę i spodziewałam się czegoś lepszego , ale może być!!!!!
A maksymalny poziom "doświadczenia zawodowego" coś daje? :>
Jeśli pasek doświadczenia zawodowego dojdzie do końca to Sim dostaje awans, ale gdy będzie miał 10 poziom kariery to już nie będzie awansował.
cassidy007
15.07.2010, 21:42
grałam w końcu <3 co prawda nie u siebie i trochę krótko, ale zawsze.
Stylista koszmarnie nudny, detektyw genialny, strażaka nie zdążyłam sprawdzić, ale zamierzam ; )
Ja wypróbowałem Stylistę i stwierdzam, iż chcąc uzyskać awans należy w kółko i bez przerwy stylizować Simów, bo jak nie to awans dostanie się po tygodniu pracy... :(
Okropnie nudny, ale za to z kolejnymi awansami udostępniają się nowe fryzury. :)
beata18ns
15.07.2010, 22:40
stylista okropnie nudny to fakt. chyba sie skusze na tego detektywa, skoro tak zachwalacie. moja simka jest samozatrudniona i ma 10 poziom jesli chodzi o malarstwo, i ma dalej podana kwote do awansu, ciekawe czy dalej awansuje
Może jeszcze "awansować" po osiągnięciu 10 poziomu lecz chyba tylko pod względem wynagrodzenia, w zwykłych karierach też pasek pracy idzie w górę przy dobrym jej wykonywaniu mimo szczytu kariery i są to jedynie podwyżki, więc w przypadku szczutu profesji jest podobnie.
Nieidealna
16.07.2010, 10:19
Ja wypróbowałem Stylistę i stwierdzam, iż chcąc uzyskać awans należy w kółko i bez przerwy stylizować Simów, bo jak nie to awans dostanie się po tygodniu pracy... :(
Kiedy opracowujesz nowe projekty mody na stole kreślarskim, wypełnia ci się pasek doświadczenia zawodowego i też możesz dostać awans.
Kiedy opracowujesz nowe projekty mody na stole kreślarskim, wypełnia ci się pasek doświadczenia zawodowego i też możesz dostać awans.
No to nudaaa. Stylista to najnudniejsza kariera z gry, a miała być taka świetna.
cassidy007
18.07.2010, 11:15
Dla kogoś, kto uwielbia robić Simów może nie być nudna ; d nalezę do takich osób, ale szybko się znudziłam i dodatkowo po moich dobrych stylizacjach oceny nie były zbyt pochlebne. Widocznie mam nieco inny gust niż Simy. ; )
No dziwne to jest. Robisz zmianę, a tu blacha. Nie podoba się o.O
A tak bajdełej, to nowy dodatek będzie: http://www.thesims.pl/wiadomosc/THE-SIMS-3:-LATE-NIGHT-NOWYM-DODATKIEM/384
Nowy dodatek, fajnie, ale ja bardzo chciałabym cos w rodzaju Czterech Pór Roku - brakuje mi tego.
Oooo czyli trójkowe Nocne Życie
Fajnie, jeśli będzie tak dobry jak NŻ to super :D
nowy dodatek! Bomba! :D
The sims 3 to moja pierwsza gra z tej serii, jedynke i dwójke widziałam zwykle przelotnie u kogoś i nie wiedziałam,że dodatki są takie super i tak urozmaicają gre! Ostatnio kupiłam Kariere i to był SZOK! :D
Ale mam pytanko do Was...
W tym całym Twinbrook było takie osiedle, gdzie była jedna wolna parcela pod dom, postawiłam sobie chate i ucieszyłam się, że moje simy będą miały tylu sąsiadów, już pierwszego dnia większość poznałam, byli tam między innymi Dobro i Zło, mieszkali zaraz obok...Potem moje simy skupiły się na swoich karierach i jak po tygodniu mieli wolne to chcieli odwiedzić sąsiadów, ale... wszystkie domy wokół były PUSTE! Czy to możliwe, żeby wszystkie rodziny się wyprowadziły tak nagle? A może w tym Twinbrook ludzie znikają, co?
Wiecie o co kaman?
iwcialol120
31.07.2010, 16:22
Może się zwyczajnie przeprowadzili.
A może poprostu ich wtedy w domu nie było?
halo, tu http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=55991 jest temat z pytaniami, trzymajmy sie tego. tu odbywaja sie dyskusje na temat dodatku.
Chciałabym wypowiedzieć się na temat robotów w tym dodatku. Nie podobają mi się. Ostatnio moja simka stworzyła jednego. Jakoś tak dziwnie chodzą i mają takie jakieś 'chełmy' na głowach.
Bardziej podobały mi się te z '2' - były takie jakieś sympatyczne :)
Kinkarus
07.08.2010, 11:36
Searle- Stworzyłaś dziewczynę czy chłopaka? Pamiętam że kiedy moja simka stworzyła robota- dziewczynę to ona miała chełm na głowie.
halo, tu http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=55991 jest temat z pytaniami, trzymajmy sie tego. tu odbywaja sie dyskusje na temat dodatku.
jak zostać lekarzem???
Klikasz na szpital i opcję 'Podejmij karierę Medyczną'...
Searle- Stworzyłaś dziewczynę czy chłopaka? Pamiętam że kiedy moja simka stworzyła robota- dziewczynę to ona miała chełm na głowie.
To była pani robot :)
Czyli 'mężczyźni' nie mają tych 'chełmów'?
Chryzantem Złocisty
03.09.2010, 16:40
szybkie pytanie - czy jak zainstaluję najpierw Karierę,a potem Podróże,to to będzie jakiś problem?
I gra się będzie włączać z Kariery?
Starlight
03.09.2010, 17:43
Mi nie chcialo wejść w ten sposób,
Pierw musiałem Kariere a potem WP.
Gra włącza się z kariery.
Chryzantem Złocisty
11.09.2010, 12:53
do moich simów ostatnio przychodzi pewna emerytka - Szarlota Kuriozum (mieszkają w Twinbrook).
żaden z lokatorów jej nie zna,nie mam pojęcia gdzie ona mieszka i kim jest,a ona dzień w dzień przychodzi i dzwoni do drzwi -.-
może wy też ją spotkaliście?
Kuriozum to nazwisko czteroosobowej rodziny mieszkającej daleeeko od centrum. Grałam nimi przez chwilę, ale Szarlota nie była jeszcze wtedy emerytką - przy starcie gry jest dorosła, a jej najmłodszy syn to małe dziecko. Poszukaj domu niedaleko bazy wojskowej i cmentarza, poznasz go po tym, że nie mają żadnych bliskich sąsiadów. Może Twoi Simowie są najbliższymi i stąd te odwiedziny ;)
EDIT: Szukałam w Google zdjęcia Twinbrook, żeby pokazać Ci ten dom, i proszę, co znalazłam:
Jedną z najważniejszych rodzin w Twinbrook jest rodzina Kuriozum, prawdopodobnie to założyciele miasta. Możemy także spotkać nagrobki, niektórych członków rodziny na cmentarzu. ( http://pl.sims.wikia.com/wiki/Twinbrook ).
A mały Olek Kuriozum to Nikodem Dziwak z TS2, ale tego Dziwaka nie kojarzę, pewnie z Dziwnowa był, rzadko tam grałam.
Chryzantem Złocisty
11.09.2010, 15:58
moja rodzina mieszka w tym jedynym starterze,który jest na bagnach ale nie ma na nim żadnej wody.
dom to ten taki kloc z kolumnami przed wejściem.nie wydaje mi się,żeby byli najbliższymi sąsiadami Kuriozów ;/
anie_1981
13.09.2010, 15:17
Ja to nawet nie gram w Twinbrook. tak jakoś mi się Sunset Valley spodobało. W sumie mogę powiedzieć, że ze wszystkich dotychczasowych dodatków (włączając Szybką Jazdę), Kariera mi się najbardziej podoba. Może nie przez te zawody, ale doszło dużo ciekawych obiektów i opcji. Ja z nieproszonymi gośćmi postępuję z kodem ResetSim [Imię] [Nazwisko]. Wtedy koleś jest "teleportowany" do własnego domu.
Mi też to miasto z Kariery nie przypadło do gustu i gram w Sunset. Kariera i WP podobają mi się tak samo i według mnie trudno będzie je przebić nowymi dodatkami typu Po Zmroku. Jedynie szansę będzie miał dodatek, który wniesie zmianę pogody, zwierzęta domowe, ewentualnie hodowlane i klimaty farmy, wsi. Bo chyba tylko to może być ciekawsze od tego co już jest :P
anie_1981
13.09.2010, 18:16
No to fakt, mi też bardzo brakuje zwierząt i pór roku.
Kinkarus
15.09.2010, 14:25
A mi się Twinbrook bardzo podoba. Jest takie duże.
hellraiser
15.09.2010, 16:40
A mi Twinbrook się nie spodobało. Jakoś nie lubię pochmurnej pogody i wiecznej mgły. ;x
I ogólnie układ miasta nie jest zły, ale to NIE moje klimaty. Wolę słoneczko :D
muffindance
22.09.2010, 14:29
Dzisiaj odpaliłam Karierę, kupiłam sobie:D Trochę późno, ale ciesze się że wgl mam ; )
Twinbrook mi się podoba. Śliczne miasto, wygląda na tajemnicze. Zasmakowałam kariery rzeźbiarza i już mi się nie podoba ;q
Ogólnie mam dobre wrażenia:):)
Ten dodatek do gry jest inny niż pozostałe ale myślałam że będzie ciekawszy!!!!!!
Chryzantem Złocisty
02.11.2010, 17:20
no,przeprowadziłam sobie simkę i kawałek Bridgeport do Barnacle Bay i wreszcie mogę normalnie grać!
wzięłam sobie Kujona,Klub Banzai i Przybytek Walusia i jest pięknie.
żadnych wind,ścinek,zmulania i spóźniania się do pracy.AVE
OK. Odświeżę temat, bo tu mają być dyskusje.
Ja gram facetem(bo jestem chłopakiem) i dam wam cenną radę. Podróże do przyszłości są bardziej opłacalne i tylko tam radzę się przenosić. Czemu? Bo:
-często coś się przywozi(zazwyczaj kasę, jakiś cenny przedmiot i ubrania(można mieć ich kilka, ale wszystkie z wyglądu będą takie same(gdy je założycie w momencie śmierdzenia to przestaniecie śmierdzieć oraz dostaniecie 3/4 pasku higieny i pozytywny wskaźnik(+15(świeże ubrania)))))
-rzadko wraca się ze złym humorem, ale wyjątki są(nie określę dokładnie ile będzie punktów ujemnych bo może być 1, 2 lub więcej złych wskaźników(rzadko więcej niż 2)
-często wraca się z dobrym humorem(zwyczajowy wskaźnik i czasami 2 lub 3 dodatkowe)
-dziecko(nawet w podróży bez Bara-Bara przyjdzie) przychodzi bardzo rzadko(wręcz wcale), ale jak przyjdzie będzie emerytem
Kamila40
22.01.2011, 12:08
Witam! The sims 3 Kariera także nie mam i chcę zakupić bo słyszałam że to świetny dodatek gdzie można prać i pracować są nowe oferty jak projektantka mody, itd. Ile to kosztuje w empiku?
Dużo :)
89.99 w BB w Sferze.
Mi się Kariera bardzo podoba :)
Całkiem fajny dodatek. Ma jakieś tam wady, myślałem np. że ciekawsza będzie praca detektywa, ale oceniam ją pozytywnie.
Po pół roku od premiery wreszcie zbudowałem swój pierwszy wehikuł czasu (chwali się) Simka najpierw wróciła z kasą, potem z nasionem kwiatu śmierci, a następnie z niechcianym dzieckiem ;P. Ale i tak go uwielbiam xD.
Słyszałem też, a nawet widziałem zdjęcia, że sim z podróży w czasie może wrócić z jakimiś niepowtarzalnymi ubraniami z różnych epok. m. in. średniowiecza, przyszłości itp. Czy Wam się tak kiedyś zdarzyło?
rocktechnika
06.02.2011, 13:49
W ramach porządków na komputerze wrzuciłam dla filmiki dot. karier z dodatku, a że nie znalazłam bardziej odpowiedniego tematu, to wrzucam tu:
Wręczenie nagrody dla SuperStrażaka pod ratuszem:
http://www.youtube.com/watch?v=q1NIlOP_YNM
Pierwszy raz widziałam taką fetę, gdy z ciekawości udałam się za moim simem po odbiór nagrody.
Co najdziwniejsze - pan burmistrz, jak się potem okazało, wcale nie pełni żadnej funkcji, nie pracuje nawet w ratuszu! Ba! Nie ma w ogóle pracy.
Mój detektyw w czasie pracy:
http://www.youtube.com/watch?v=LlMN2SXEZZ0
Intensywnie szuka śladów, a może po prostu był głodny, tylko nie chciał się nikomu przyznać?
Przepraszam, że widać doły ścian i podłogę w pomieszczeniach obok - jest to mieszkanie w jednym z apartamentowców z PZ, gdzie lodówka stoi w kąciku.
Chryzantem Złocisty
06.02.2011, 13:54
no to klękanie przed burmistrzem takie dwuznaczne nieco :P
aniuchna
11.03.2011, 19:56
Witam
Moja simka maksymalnie rozwinęła wynalazczość, otrzymała okazję z instytutu naukowego... wszystko zebrała i otrzymała rdzeń życia. Niestety gdy klikam na warsztat nie pojawia się opcja stworzenia sim-bota, ani żadnego nowego wynalazku. Czy potrzebne są jakieś dodatkowe surowce oprócz złomu i rdzenia życia?
Dodatkowo: zbieracz w ekwipunku sprawia że simka nie chce wskoczyć do basenu. Nie można go usunąć z ekwipunku... jakieś pomysły jak to rozwiązać?
Podoba mi się ten dodatek jest dużo możliwości i wkońcu simy nie siedzą w biurach :D
Witam
Moja simka maksymalnie rozwinęła wynalazczość, otrzymała okazję z instytutu naukowego... wszystko zebrała i otrzymała rdzeń życia. Niestety gdy klikam na warsztat nie pojawia się opcja stworzenia sim-bota, ani żadnego nowego wynalazku. Czy potrzebne są jakieś dodatkowe surowce oprócz złomu i rdzenia życia?
Tak, aby stworzyć Simbota, należy zebrać:
1 pallad (nieprzetopiony)
1 szlif sercowy różowego diamentu
10 owoców życia
100 jednostek złomu
Cześć!
Otóż, jestem rozdarta nad kupnem The Sims 3: Kariera.
Możecie mi opowiedzieć trochę o Twinbrook?
Czy jest to ciche i spokojne miasto? Jakie są w nim parcele publiczne i jakie rodziny w nim mieszkają?
Czekam na odpowiedzi,
Tajemnica
patryk916
09.04.2011, 10:37
Twinbrook jest szarym,cichym,smutnym miastem.Co do rodzin to jest różnie,są świry i wredni a są przyjacielscy i mili.Centrum miasta jest takie jak pisałem a obrzeża to slamsy i bagna.Jak kupujesz Karierę to kup(warto) ale mieszkaj w innym mieście niż Twinbrook.
@up a czy przypadkiem nie jest tak, że jak masz Karierę i grasz np w Bridgeport to opcje z Kariery nie działają?
Chryzantem Złocisty
09.04.2011, 12:58
nie,nie jest tak.
Twinbrook jest szarym,cichym,smutnym miastem.Co do rodzin to jest różnie,są świry i wredni a są przyjacielscy i mili.Centrum miasta jest takie jak pisałem a obrzeża to slamsy i bagna.Jak kupujesz Karierę to kup(warto) ale mieszkaj w innym mieście niż Twinbrook.
Dzięki:)
Jednak swoim zwyczajem trochę pogram w tym Twinbrook, ale potem znowu przerzucę się na SV lub BP. I jedno pytanko, czy w Twinbrook mieszka rodzina Racket?
Santarni
15.04.2011, 07:17
Przeglądam to co tu piszecie i mnie trafia:D...
Egzaltujecie sie smiesznymi rzeczami w sumie, ale kady ma prawo cieszyć sie z czego chce:D
JA mam proste pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi:
Mozna kupowac parcele, cos na nich budowac i zarabiac... Juz przetestowałem kupowanie, ale....
Co budować i w jaki sposób zarabiać????
Ktś próbował?
Nie wiadomo jak się do tego zabrac.
Jakas podpowiedz...
Ja uwielbiam Twinbrook. Ten klimat, simowie i wogóle bagna. Lubię takie mokre i ponure miejsca. A co do kariery, żeby nie było offtopu, to narazie wypróbowałam tylko stylistę. Później mam zamiar wziąć się za strażaka ;p
Owl Finch
15.04.2011, 09:21
Ja nie przepadam za Twinbrook. Jest jakieś... No sama nie wiem. Dziadowate ;x SV jak do tej pory najlepsze. Nieduże i przyjemne, brakuje tylko pustych działek, żeby ustawiać te wymyślne nowe parcele typu remiza strażacka czy salon.
Tak, ale SV jest ze wszystkich miast najmniej dopracowane :) Twinbrook jest takie realistyczne, świetna przyroda, teren, różne rodzaje dróg itd, ale najlepsze jest Champs Les Sims, jest po prostu piękne, a te góry są mistrzowsko zrobione :) Jednak jakoś i dla mnie w SV najlepiej się gra, to miasto jest takie jakieś... simowe :)
Hehehe, a tak z innej beczki to ja dopiero się dowiedziałem, że w Karierze doszła śmierć od meteoru! Bomba! :D
Mam problem.
Gram simką detektywem i ma ona bodajże 5 poziom no i czasami pojawiają się zadania żeby szukać odcisków palców w czyimś domu. Zazwyczaj w tym domu nikogo nie ma, więc używam opcji "włam się". Jednak kiedy simka już się włamie, pojawia jej się polecenie "wróć do domu". Ignoruję je, bo mam przecież szukać odcisków. No dobra znajduję lupę np. na kanapie i każe jej szukać. Ale niestety polecenie się skreśla i pojawia się znowu "wróć do domu". Więc znowu to kasuje i każe jej szukać. I tak w kółko.
Ostatnio miałam zadanie szukać odcisków na półce, która była na piętrze, no i poszłam tam, stało się to co opisałam powyżej, znowu jej kazałam szukać i nagle pojawiło jej się "teleportuj mnie tutaj" o.O. Poczekałam i zobaczyłam co się stanie. Simka teleportowała się przed dom tej rodziny.
To denerwujący problem, ale kiedy na następny dzień ktoś jest w domu podejrzanego, i jest opcja "odwiedź rodzinę x", to moja simka przychodzi do nich do domu i wtedy może normalnie zbierać odciski. Miał ktoś podobny problem? Może wiecie, jak to rozwiązać?
Z góry dzięki.
Hehehe, a tak z innej beczki to ja dopiero się dowiedziałem, że w Karierze doszła śmierć od meteoru! Bomba! :D[/QUOTE]
taaa... prawdziwa bomba... nieraz rozwali polowe chalupy, a potem nie mozesz pozbyc sie nastrojnika "brudne otoczenie", choc wszystko w domu wysprzatales i naprawiles. Na pocieszenie masz nagrobek z oryginalna plaskorzezba spadajacego meteora...
PS. TWINBROOK RZADZi ;)
miłośniczka zwierząt
02.05.2011, 14:18
Tak dodatek fajny ale po jakimś czasie się nudzi. Ja długo grałam w Twinbrook ale nic nie pobije SV. Lepiej mi się gra w SV .
jak się awansuje w profesji wynalazca?
@Absolem
Jak ten deszcz meteorytów wywołać?? Bo mam zbędnych simów, a spalić ich nie chce, ponieważ za dużo tego robiłem..
Owl Finch
03.05.2011, 15:43
Z tego co widziałam na YT to simy po prostu patrzyły przez teleskop, nie ważne czy w dzień czy w nocy
Ahaa.. To mój sim musi cały czas się w niebo patrzeć..
jak się awansuje w profesji wynalazca?
Musisz sprzedawać swoje wynalazki. Wystarczy, że przeciągniesz je na pole do sprzedawania w plecaczku. Jak sim osiągnie określone zarobki to awansuje.
Musisz sprzedawać swoje wynalazki. Wystarczy, że przeciągniesz je na pole do sprzedawania w plecaczku. Jak sim osiągnie określone zarobki to awansuje.
mam sprzedawać w komisie, tak? jak oddawałem do komisu, to po sprzedaży moje zarobki w ogóle nie poszły w górę i nie wiem jak dostać ten awans, bo już sprzedałem dość dużo, a nadal jest zero. nie wiem co robię źle...
Jeszcze raz:
Wystarczy, że przeciągniesz je na pole do sprzedawania w plecaczku.
To, że sim coś oddał do komisu, to nie znaczy, że zostało to sprzedane. Przeczytaj uważnie wypowiedź Searle -> w wyposażeniu sima bierzesz łapką wynalazek i przenosisz na pole "sprzedaj".
teraz rozumiem. dziękuje :)
Narutoman
16.10.2011, 20:20
Pierwszy raz widziałem takie COŚ w simach: :O
http://i.imgur.com/1Ug9q.jpg
To jeszcze dziecko!!!
http://i.imgur.com/y1q5r.jpg
http://i.imgur.com/1u9sK.jpg
Naruto, a co się im stało?
Pierwszy raz widziałem takie COŚ w simach: :O
http://i.imgur.com/1Ug9q.jpg
To jeszcze dziecko!!!
http://i.imgur.com/y1q5r.jpg
http://i.imgur.com/1u9sK.jpg
Tak jest w karierze gdy jest pożar lub spadnie meteoryt ;)
Narutoman
17.10.2011, 15:19
Wtedy akurat było trzęsienie ziemi :) Musiałem... znaczy moja simka musiała wykopać ich z gruzów, zgasić ogień i zatamować wyciek gazu :)
I jeszcze coś, tam jest napisane że praca kończy się o 17 a po tym trzęsieniu Koralina wróciła do domu o 21! :P
Narutoman- świetne fotki :D
Wow! Ale jazda! fajny ten dodatek, podoba mi się! Jaki to zawód? Strażak? Detektyw?
ultraviolence
08.12.2011, 17:12
Narutoman- świetne fotki :D
Wow! Ale jazda! fajny ten dodatek, podoba mi się! Jaki to zawód? Strażak? Detektyw?
Domnia, to strażacy a nie detektywi zajmują się zazwyczaj gaszeniem pożarów, więc odpowiedź jest chyba jasna ;)
Rosemarie
09.12.2011, 18:35
Nigdy czegoś takiego nie widziałam :o Aż chyba pogram strażakiem. XD
A ja padłem dziś ze śmiechu. Ostatnio założyłem temat o tym, jak zginąć od meteoru bo raptem raz w życiu czy dwa widziałem w simach spadający meteor, ale nigdy nikt nikt nie zginął. Dziś mój sim poszedł na taras poczytać czy zjeść już nie pamiętam. I nagle wielki cień i informacja że coś się zbliża, ja spanikowany karzę simowi uciekać bo przecież ma dwójkę dzieci, nie mogą być sierotami :D No i na szczęście uciekł, ale meteor zniszczył mi wszystko co było na tarasie, osmalił żonę i sąsiadów, którzy gapili się na spadającego olbrzyma. Pole do golfa, stół z krzesłami, grill, huśtawka dla malucha i sznur na pranie zniszczone a w całym ogródku wybuchł pożar, ale sąsiedzi zaczęli gasić, widocznie mieli cechy odważny. A po wybuchu zostały kawałki meteoru w tym taki jeden wielkolud, po przeanalizowaniu wszystkich zarobiłem na tym wybuchu ponad 10 tys simoleonów (największy meteor wart był ponad 7000) no i mogłem odnowić kuchnię moim simom i jeszcze zostało 8 tysi ;p
A mi nadal nic nie spadło! Od początku THE SIMS 3 gram i NIGDY nie miałam meteoru ;(
Absolem - no to gratulacje, moim simom też by się taki meteor mógł zwalić, bo też bym kuchnię im chciała odnowić ^^
Haha to nie potrzebne nawet odszkodowanie ;)
U mnie dosyć często spada meteor, już mi to zaczyna działać na nerwy. Ostatnio spadł mi meteor wczoraj na Arboretum wróżek zaraz po tym jak moje simy robiły tam bara-bara, dobrze że nie w trakcie xD
ultraviolence
10.09.2012, 16:18
Haha to nie potrzebne nawet odszkodowanie ;)
U mnie dosyć często spada meteor, już mi to zaczyna działać na nerwy. Ostatnio spadł mi meteor wczoraj na Arboretum wróżek zaraz po tym jak moje simy robiły tam bara-bara, dobrze że nie w trakcie xD
U mnie spadł dzisiaj w Moonlight Falls, niedaleko stadniny. Ledwie zaczęłam grę... Na szczęście nikogo nie zmiażdżył :D Okazało się też, że to całkiem niezła sztuka, warta 3699 simoleonów. Nie pamiętam jednak nazwy... To było coś bardzo wyjątkowego na literę "B".
Tak mówicie o tych meteorach, kurczę, ja też chcę! Daję ostatnio dużo interakcji patrzenia w teleskop mojej simce ale póki co nic. Może to po prostu losowo jest wywołane? Nie wiem, dodatek Kariera mam dopiero od kilkunastu dni, więc jeszcze nie odkryłam jego możliwości.
A ja padłem dziś ze śmiechu. Ostatnio założyłem temat o tym, jak zginąć od meteoru bo raptem raz w życiu czy dwa widziałem w simach spadający meteor, ale nigdy nikt nikt nie zginął. Dziś mój sim poszedł na taras poczytać czy zjeść już nie pamiętam. I nagle wielki cień i informacja że coś się zbliża, ja spanikowany karzę simowi uciekać bo przecież ma dwójkę dzieci, nie mogą być sierotami :D
Też nigdy nie miałam meteoru;) Moje wampirki mają 10 poziom logiki, i gdy patrzą w niebo, boję się, że spadnie :D NO dobra, nie aż tak boję... :P
TO trochę dziwne, że meteory spadają najczęściej na sima który patrzy w niebo i ma 10 poziom logiki.... Przecież on może spaść wszędzie!
ps. Szczęście masz, widziałeś/widziałaś meteor w simsach! Jak wyględa to dokładniej? Pokażesz jakieś zdjęcia?(KIedy jeszcze raz Ci spadnie, choć nie życzę:P)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.