PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Kariera - Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 [2]

hellraiser
16.10.2010, 13:28
Co to za mini cmentarz? Jakaś dekoracja, czy co? Przybliż proszę, uwielbiam cmentarze, ale tylko raz miałam pogromcę duchów i nie doszłam do tej nagrody :)
To jest taka dekoracja, możesz znaleźć ją w Buydebug pod zakładką różne. Jeszcze nigdy nie udało mi się zdobyć drogą kariery. ;P

Bańka102
16.10.2010, 15:36
Mam pytanie. Zawsze po pewnej godzinie wieczorem moją simkę nastolatkę zgarnia policja. Na początku jest dobry nastrój , że przebywanie tak późno poza domem to wyzwanie. Potem oczywiście następuje upokorzenie przez policję . Czy mogę zrobić tak żeby jej wogóle nie złapali?

Mrufka
17.10.2010, 06:22
To jest taka dekoracja, możesz znaleźć ją w Buydebug pod zakładką różne. Jeszcze nigdy nie udało mi się zdobyć drogą kariery. ;P

A jak mozna to zdobyc? Moj sim mial poziom 10 przez dosc dlugi czas i zadnej nagrody nie dostal.
Gdy juz jestem przy tym temacie... gralam tym samym simem i powinno sie dac lapac zjawy za granica. Pojechal do Francji, na podgladzie mapy widzial ukryte zjawy, ale w zadnym miejscu nie dalo sie uzyc opcji "szukaj zjaw", probowalam dosc dlugo i nic. Dlatego zrezygnowal z tej pracy. Czy komus udalo sie zlapac zjawe za granica?

EDIT:
W każdym razie - wiecie może, o co chodzi? Czy powinnam mieć jakiś specjalny sprzęt do wyszukiwania duchów i gdzie go znaleźć? A jeśli nie, to jak zmusić sima do szukania ducha?

P.S.
Kiedy awansował była informacja, że otrzymuje jakiś-tam sprzęt, ale w ekwipunku nic nie było...
Nie widac sprzetu w plecaczku. Jak jedziesz do takiego nawiedzonego domu to zwyczajnie klikasz na podloge i wybierasz opcje "szukaj duchow".

Agnieszka86
17.10.2010, 19:29
hej, no i ktoś sie już miał te nagrody ??

hellraiser
18.10.2010, 16:35
A jak mozna to zdobyc? Moj sim mial poziom 10 przez dosc dlugi czas i zadnej nagrody nie dostal.

Wydaje mi się, że trzeba złapać określoną liczbę zjaw aby ją otrzymać. Może 500, 1000? Nie mam pojęcia.

PoZmrokowiec
26.10.2010, 20:28
Mam pytanie. Zawsze po pewnej godzinie wieczorem moją simkę nastolatkę zgarnia policja. Na początku jest dobry nastrój , że przebywanie tak późno poza domem to wyzwanie. Potem oczywiście następuje upokorzenie przez policję . Czy mogę zrobić tak żeby jej wogóle nie złapali?

Wpisujesz testingcheatsenabled true i gdy widzisz policjanta to z shiftem klikasz na niego i ,,Usuń to'' :D . Na modach się kompletnie nie znam, bo nie używam, ale możesz poszukać na necie czy na www.modthesims.info (musisz mieć konto) ;)

Mamełe
27.10.2010, 06:32
Mi akurat najmniej spodobała się kariera projektanta, dlatego iż moi klienci byli wiecznie niezadowoleni, chociaż zrobiłem co chcieli, to się pojawiał komunikat "W tym się nie da mieszkać! Zmień to natychmiast!" czy coś w tym stylu. Chociaż zmieniałem z 5 razy, to nadal było źle. Się wkurzyłem i się zwolniłem :P

Bo trzeba policzyć liczbę łóżek i liczbę domowników. Jesli łózek (miejsc do spania) jest mnie niż mieszkających simówj, to chociaz nie wiem jak pieknie sie urządzi, to będa niezadowoleni. Trzeba patrzeć też na cechy. Simowie skąpi będa chcieli wszystko jak najtaniej, dobrze im dawać przedmioty z wlasnego wyposażenie (np. obrazy, rzeźby), mól ksiażkowy da premie za półke na książki, nawet jesli chciał tylko urządzić pralnię lub łazienkę. :)

hellraiser
27.10.2010, 16:33
O, nie wiedziałem o tym! Może dam projektantowi wnętrz jeszcze jedną szansę... Dzięki :)

Aguncja
29.10.2010, 08:20
Mam taki problem w karierze detektywa. Dostałam zadanie aby wziąć odciski palców w jadalni. Detektyw włamał się do domu ale za cholerę nie mógł pobrać tych odcisków, klikałam na wszystkie możliwe obiekty.

JBronkar
04.11.2010, 14:36
Dziś kupiłam dodatek Kariera, więc chciałam szukać nowej pracy dla simki, ale nie ma opcji. Co się stało?

Chryzantem Złocisty
04.11.2010, 14:37
jakiej pracy?jakiej opcji?

JBronkar
04.11.2010, 14:53
tzn mam opcja "prace i profesje" ale nie wyskakuje komunikat której mogę wybrać pracę. I jeszcze jedno każę sima poćwiczyć nalać drinki w barze, ale sim znika gdzieś indziej i jeszcze raz znowu to samo. Coś nie tak?

Chryzantem Złocisty
04.11.2010, 14:58
naprawdę ciężko Cię zrozumieć...

jeśli chodzi o samozatrudnienie,czyli profesje,to sim musi mieć rozwiniętą choć trochę umiejętność,w której chce pracować,np.ogrodnictwo czy malowanie.
wtedy jedziesz do ratusza i w nim możesz się zarejestrować.

a co do baru to nie wiem.

JBronkar
04.11.2010, 17:07
Jak nie za bardzo rozumiesz, to pokażę filmik. Żebyś szybciej docierał
chodziło z baru ;/
http://img259.imageshack.us/i/videod.mp4/

Chryzantem Złocisty
04.11.2010, 17:09
nie wiem czy to jest spowodowane,może jakiś mod lub dodatek z internetu coś psują?
próbowałaś wywalić wszystkie dodatki z internetu?
ostatecznie możesz zrobić reinstalkę i zobaczyć,czy nadal masz taki błąd.

JBronkar
04.11.2010, 18:16
<wydech i wdech> ohh, no racja to wina przez mod. Ale przed dodatkiem kariery wszystko było w porządku i nie miałam błędu. A tu! ;/

Chryzantem Złocisty
04.11.2010, 18:30
niektóre mody nie są zaktualizowane do Kariery,może dlatego bar Ci nie działał.
ale rozumiem,że problem już rozwiązałaś?

JBronkar
04.11.2010, 18:38
oczywiście niektóre mody, na pewno wszystko zależy od aktualizacji tej gry. Np. my mamy 6.0.81, a mody mają starsze niż nowsze.
zespół kapeli też nie działał tak samo jak bar, praca również. :(
Tak już problem zniknął. Mam nadzieję, że następny nowy dodatek będę uważać za fałszywych modów.

marnios
06.11.2010, 20:35
jest jakiś cel życiowy związany z karierą łowcy duchów jak jest ot możecie podac jakie cech trzeba miec że ten cel się pojawił

hellraiser
06.11.2010, 22:22
@up jest cel życiowy "Paranormalny Profesjonalista", mnie się często trafiał gdy brałem cechę ekscentryka. Jak masz najnowszą łatę lub Po Zmroku to możesz wybrać cel życiowy bez względu na cechy Sima.

evelinka30
10.11.2010, 23:01
Hey. Mam pytanie. Jak mozna zmienic znak zodiaku sima? Jesli w ogole jest taka opcja. Dzieki za odp.

Hefalump
11.11.2010, 07:07
Narazie nie ma takiej opcji.
Może w jakims dodatku dojdzie.

kapucynka8
11.11.2010, 09:01
Zna ktoś kod żeby sim się nie starzał ??? (nie chce żeby moja simka została babciom nawet męża ani dzieci nie ma)

kapucynka8
11.11.2010, 09:04
A co do tego zodiaku nie wiem jak to zrobić ale wiem jak zmienić cechy np.boi się wody czy coś... Klikasz shift i lewym przyciskiem myszki na sima..(przydaję się jak się urodzi dziecko z dziwnymi cechami )

kapucynka8
11.11.2010, 09:10
A jeszcze można postarzyć swoich simów albo klikając na innego sima można go dodać do twojej rodziny (lub usunąć ten obiekt jeśli ci przeszkadza sima też..Nawet twojego )

Owl Finch
11.11.2010, 10:44
Nie pisz posta pod postem, to po pierwsze.
Żeby wyłączyć starzenie się simów, wystarczy wejść w opcje -> opcje gry i odznaczyć "włącz starzenie się".

Searle
14.11.2010, 08:31
Jak długo żyją roboty i czy w ogóle "umierają"?

Owl Finch
14.11.2010, 10:26
Żyją bardzo długo, nie jestem w stanie powiedzieć ile dokładnie, ale wiem na pewno, że umierają :) a ich duch wygląda jak duch zwykłego sima - człowieka, nie robota. Mój robot po śmierci był grubasem w dresie, ale wciąż poruszał się nie jak duch, nie jak zwykły sim, tylko jak robot...

Połówka
14.11.2010, 12:40
a moim SimBotom pasek życia doszedł do końca, a oni dalej se żyją :D . Kiedyś tak miałam też ze zwykłym Simem, w końcu zabiłam go kodem (testingcheats...) i dałam 'wywołaj zmianę wieku', bo jego dzieci już umarły a on dalej żył :P

simswerka
30.11.2010, 20:16
jak można zrezygnować z sprawy będąc detektywem? [mam zapytać simkę o coś tam i mam ją na liście znajomych jako nieznajoma więc nie mogę zadzwonić ani nic, przeszukałam cały miasto, każdy domek i zaczynam mieć wątpliwości czy ta simka w ogóle żyje! nie wiem co robić, sprawa stoi w miejscu]

Vanitas
30.11.2010, 20:46
Jeżeli dobrze pamiętam sprawa jest w tej gwiazdce w panelu. Klikasz na tą gwiazdkę, wybierasz tą misje i klikasz na obrazek prawym przyciskiem myszy.

hellraiser
01.12.2010, 18:10
simswerka, kliknij na panel z okazjami, tam będzie cała sprawa detektywistyczna-okazja (wszystkie sprawy detektywistyczne to w sumie okazje), anulujesz ją klikając prawym przyciskiem myszy.

Edit: Proszę o usunięcie posta, ponieważ nie wskoczyła mi odpowiedź Gingersa, która była na kolejnej stronie. W sensie że wskoczyła mi strona 28, a nie 29 ;]

simswerka
02.12.2010, 15:23
dziękuję za odpowiedzi !

jekyll
26.12.2010, 22:50
Czy jest opcja (kod?), za pomocą którego można przejść na kolejny szczebel profesji? Np. mój sim jest pogromcą duchów, na 3 stopniu kariery, a chcę, aby przeskoczył na np. 7.

Tofik
27.12.2010, 08:03
Z tego co wiem to nie, mozna ustawiac tylko te kariery z podstawy

manianka
27.12.2010, 16:43
Mam pytanko. Gdy moja simka (stylistka) chce trochę "podciągnąć" malowanie to pracuje na desce kreślarskiej, ale gdy wybieram opcje projektowania mody czy wnętrz to gdy praca jest skończona to na obrazie namalowany jest napis "missing texture". Czy to normalne i z czasem zniknie, czy to błąd gry? Czy u Was też tak się dzaoło czy powstawały normalne projekty mody?? Czekam na odpowiedź.

Owl Finch
27.12.2010, 16:46
To jakiś błąd...

eklera123
27.12.2010, 18:47
Czy jest opcja (kod?), za pomocą którego można przejść na kolejny szczebel profesji? Np. mój sim jest pogromcą duchów, na 3 stopniu kariery, a chcę, aby przeskoczył na np. 7.

Są dwa sposoby na to.
1. wpisuję w konsolę kodów kod "testingcheatsenabled true" i tam gdzie jest ten pasek zaangażowania (nie wiem jak to się nazywa..) przeciągam tak kilka razy, aż dojdę do danego poziomu profesji.

2. możesz ściągnąś mod/kod NRass super computer, kliknąć na sima, podłoge lub przedmiot i wybrać medu NRass wtedy w "opcjach zaawansowanych" masz "kariera" a w niej "poziom", wtedy wpisujesz sobie na którym być chcesz szczeblu profesji. :)

Narcyz
28.12.2010, 23:38
Mam problem z projektantem wnętrz..
Pierwszy mój klient zażyczył sobie pokój pisarski, oczywiście zostały wymienione potrzebne rzeczy lecz, gdy przyszło do kupna przedmiotów to zabierało mój budżet a nie klienta. Ze względu na to, że moja simka jest raczej biedna anulowałam i chciałam wykonać zadanie jeszcze raz lecz problem się ponowił. Zrobiłam więc inne zadanie następnie wróciłam się do poprzedniego i się w końcu udało. Niestety następnego simowego dnia chcąc rozpocząć kolejne zadanie pojawił się znowu problem. Gdy kupowałam rzeczy dla klientki pola z listy w ogóle się nie odznaczały a próbowałam różnych przedmiotów, a znowu gdy coś sprzedałam to koszt zwrotny szedł do budżetu mojej rodziny. Czy wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? :(

Troszkę się rozpisałam ale nie ma sensu zakładać nowego tematu.

manianka
29.12.2010, 11:51
Mam pytanie. Gdy moja simka (stylistka) chce trochę "podciągnąć" malowanie to pracuje na desce kreślarskiej, ale jak wybieram opcje projektowania mody czy wnętrz to gdy praca jest skończona to na obrazie namalowany jest napis "missing texture" ale to "dzieło" im więcej maluję tym jest więcej warte czyli niby jest OK. Czy to normalne i z czasem zniknie, czy to błąd gry? Czy u Was też tak się działo czy powstawały normalne projekty mody?? Czekam na odpowiedź.

Owl Finch
29.12.2010, 11:54
Mam pytanie. Gdy moja simka (stylistka) chce trochę "podciągnąć" malowanie to pracuje na desce kreślarskiej, ale jak wybieram opcje projektowania mody czy wnętrz to gdy praca jest skończona to na obrazie namalowany jest napis "missing texture" ale to "dzieło" im więcej maluję tym jest więcej warte czyli niby jest OK. Czy to normalne i z czasem zniknie, czy to błąd gry? Czy u Was też tak się działo czy powstawały normalne projekty mody?? Czekam na odpowiedź.

Już napisałam, że jest to błąd. Może to przez dodatki z internetu? Wywal dodatki i spróbuj

Searle
29.12.2010, 16:27
Czy ktoś wie ile dni żyją SimBoty? Mój ma już 120 i nadal zipie, a chciałabym się go pozbyć niedrastycznym sposobem :)

Tofik
29.12.2010, 16:28
Z tego co wiem simboty nie umieraja jedynie moga miec zwarcie wtedy je sie naprawia xD

Owl Finch
29.12.2010, 18:00
Nie no umierają, ale to dziwne, że ma aż tyle. Grasz na epickim? Mój na tym normalnym to żył około 90 dni, tak jak simy...

Narcyz
29.12.2010, 18:56
Mam problem z projektantem wnętrz..
Pierwszy mój klient zażyczył sobie pokój pisarski, oczywiście zostały wymienione potrzebne rzeczy lecz, gdy przyszło do kupna przedmiotów to zabierało mój budżet a nie klienta. Ze względu na to, że moja simka jest raczej biedna anulowałam i chciałam wykonać zadanie jeszcze raz lecz problem się ponowił. Zrobiłam więc inne zadanie następnie wróciłam się do poprzedniego i się w końcu udało. Niestety następnego simowego dnia chcąc rozpocząć kolejne zadanie pojawił się znowu problem. Gdy kupowałam rzeczy dla klientki pola z listy w ogóle się nie odznaczały a próbowałam różnych przedmiotów, a znowu gdy coś sprzedałam to koszt zwrotny szedł do budżetu mojej rodziny. Czy wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? :(

Ponawiam. Proszę o odpowiedź..

Veildver
30.12.2010, 14:29
Hej, jestem tu nowy. Mam problem: mam 7 albo 8 poziom kariery detektywa i dostałem okazje z tym zatrutym jedzeniem. Mam się włamać do domu i pobrać odciski palców więc tak zrobiłem. I nie mogłem pobrać odcisków palców ponieważ mój sim ciągle robił Wróć do domu i to co robił przerywało się no to zrobiłem brak wolnej woli ale i tak miałem ten problem. Po chwili to zaczął się teleportować na zewnątrz domu i nie mogłem tego usunąć, miałem ten sam problem też w innym domu noi wkurzyłem się i wyłączyłem grę

Owl Finch
30.12.2010, 14:51
Na pewno się włamałeś? Bo tak się dzieje, jeśli wrzucimy sima do czyjegoś domu za pomocą kodu... Ewentualnie odwiedź dom podczas gdy będą gospodarze, niech Cię zaproszą do środka i wtedy "na legalu" pobierz odciski.

Veildver
30.12.2010, 16:20
Dzięki Carolyn, gdy gospodarz przyszedł zaprosił mnie do środka i na spokojnie wziąłem odciski palców a wtedy się włamałem bez kodów to nie wiem czemu tak się działo.

manianka
31.12.2010, 11:48
Już napisałam, że jest to błąd. Może to przez dodatki z internetu? Wywal dodatki i spróbuj

Ja nie ściągałam żadnych dodatków z internetu i nie wiem za bardzo co zrobić....

I mam jeszcze jedno pytanie. Moja simka chce podjąć karierę wynalazczyni ale ja nie wiem gdzie pójść tzn. w którym budynku mogę ten zawód podjąć a jak chcę poszukać pracy przez komputer to nigdy nie ma tego zawodu.....Gdzie go mogę "znaleźć"?

Kamis
31.12.2010, 12:25
I mam jeszcze jedno pytanie. Moja simka chce podjąć karierę wynalazczyni ale ja nie wiem gdzie pójść tzn. w którym budynku mogę ten zawód podjąć a jak chcę poszukać pracy przez komputer to nigdy nie ma tego zawodu.....Gdzie go mogę "znaleźć"?

Więc tak. Musisz wbić tej co najmniej jeden punkt wynalazczości iść do ratusza i kliknąć 'Zarejestruj samozatrudnienie -> wynalazczyni"
I teraz zarabiasz sprzedając wynalazki.

Searle
31.12.2010, 16:29
Nie no umierają, ale to dziwne, że ma aż tyle. Grasz na epickim? Mój na tym normalnym to żył około 90 dni, tak jak simy...

Gram na tym "standardowym".

Owl Finch
31.12.2010, 17:53
hm. No to dziwne... Ale jak chcesz, żeby odszedł ze starości to spróbuj TestingCheatsEnabled true, kliknij na niego z wciśniętym shiftem i wybierz tą opcję, która powoduje przeskok do urodzin sima, nie pamiętam jak dokładnie się zwie. Może pomoże?

manianka
01.01.2011, 12:38
Moim simom ciągle wyskakuje pragnienie "Chcę kupić wannę" i na obrazku pokazuje się duża, kwadratowa wanna wyglądająca jak jakieś jacuzzi do ogrody. Wszystko przeszukałam i nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego, a gdy kupuje normalne wanny nic to nie daje więc to musi być coś innego. Czy ktoś z was wie gdzie mogę to znaleźć?

Owl Finch
01.01.2011, 13:23
A masz dodatek Po Zmroku?

Matis78
01.01.2011, 14:15
manianka to jest jazzuzi właśnie, zapewne masz dodatek PZ.
A Jazzuzi znajdziesz w kategorii armatura:)

Owl Finch
01.01.2011, 14:32
Niekoniecznie musi mieć PZ. Zanim zainstalowałam PZ moje simy też miały takie pragnienie ;/

Matis78
01.01.2011, 17:11
Pewnie jakiś błąd, bo jeśli nie było tej "wanny" nigdzie to inaczej tego nie można nazwać.
Może aktualizacja coś namieszała?

fαикα ѕιмóω
03.01.2011, 16:35
O , ja tez takie cos mialam.Z poczatku myslalam , ze to jest wanna,z dodatku Nowoczesny Apartament...A przecież miałam tą wannę już w domu u moich simów . Po dokladnym przyjrzeniu sie zauwazylam,ze ta "wanna" nieco sie rozni od tej z dodatku NA :)

Meggie
09.01.2011, 13:11
Mój sim jest wynalazcą (samozatrudnienie), ale nie wiem jak mam sprzedawać jego wynalazki ... -.-

Owl Finch
09.01.2011, 13:25
Chyba w komisie.

Kamis
09.01.2011, 13:57
Mój sim jest wynalazcą (samozatrudnienie), ale nie wiem jak mam sprzedawać jego wynalazki ... -.-

Jak masz tego np. zabawkę pieska w wyposażeniu sima to przeciągasz go na te okienko pod telefonem i sprzedajesz.

Meggie
09.01.2011, 14:56
dziękuję bardzo :)

Remus Lupin
15.01.2011, 16:46
Hejka od kilku dni jestem posiadaczem kariery.

Tak na dzień dobry odkrywam sekrety tego dodatku ale cóż.

Pytanie którą kariera jest najlepsza bo zaczynam jako strażak

Owl Finch
15.01.2011, 16:57
Rzecz gustu. Każdy Ci powie co innego, moim zdaniem detektyw i strażak są fajne... Ale jakoś wolę "podstawowe" kariery...

manianka
15.01.2011, 20:23
Mam pytanie. Mój sim jest wynalazcą i chce stworzyć robota, ale nie mam zielonego pojęcia jak. Powiedzcie mi krok po kroku co muszę zrobić żeby zrobić takiego robota. Z góry dzięki.

Owl Finch
15.01.2011, 22:31
Musisz poczekać aż zadzwonią do Twojego sima z okazją przyniesienia palladu do ośrodka naukowego. Poszukaj w necie, jest mnóstwo poradników na ten temat.

Ilona
15.01.2011, 22:43
zaglądaj tez do komisu,mi się udało tam kupić szlif sercowy diamentu potrzebnego do okazji

manianka
16.01.2011, 12:10
Aha i jeszcze co z potworami? DO tego też musi być jakaś specjalna okazja, żeby je zrobić?

I jeszcze jedno: czy są jakieś kody żeby np. przeskoczyć z 7 poziomu kariery na 10?

Ilona
16.01.2011, 12:20
a o jakie potwory Ci chodzi,bo nie bardzo rozumiem,a co do kariery,to wpisz kod testingcheatsenabled true i wciśniętym shift kliknij na skrzynkę pocztowa i będzie opcja odnośnie kariery

manianka
16.01.2011, 14:27
a o jakie potwory Ci chodzi,bo nie bardzo rozumiem,a co do kariery,to wpisz kod testingcheatsenabled true i wciśniętym shift kliknij na skrzynkę pocztowa i będzie opcja odnośnie kariery

Moja simka ma pragnienie: "Chcę stworzyć 3 potwory". Czy tu chodzi o Simboty czy rzeczywiście są w grze jeszcze jakieś potwory do zrobienia?

Kamis
16.01.2011, 14:33
Moja simka ma pragnienie: "Chcę stworzyć 3 potwory". Czy tu chodzi o Simboty czy rzeczywiście są w grze jeszcze jakieś potwory do zrobienia?

Tak, chodzi o Simboty. Jak Twój sim wbije 10 poziom wynalazczości to dostanie telefon, od laboratorium naukowego, żeby stworzyć simbota.

manianka
16.01.2011, 14:59
Czy jest jakiś kod który zmienia cechy sima??

Rainbow
16.01.2011, 15:09
Czy jest jakiś kod który zmienia cechy sima??

'testingcheatsenabled true'
Klikasz na Sima z Shiftem i wybierasz 'Modyfikuj cechy Sima' ;)

manianka
17.01.2011, 16:25
'testingcheatsenabled true'
Klikasz na Sima z Shiftem i wybierasz 'Modyfikuj cechy Sima' ;)

Tylko, że ja gram na iMac'u i to nic nie daje...

Owl Finch
17.01.2011, 16:37
działa, ja też gram na Macu. Wciskasz Shift+Ctrl+C, a w okienku które Ci wyskoczy wpisujesz "TestingCheatsEnabled true". Następnie robisz to co poradziła Ci Rainbow i już :)
P.S.
Miło spotkać Makowca na forum :P

manianka
18.01.2011, 13:04
działa, ja też gram na Macu. Wciskasz Shift+Ctrl+C, a w okienku które Ci wyskoczy wpisujesz "TestingCheatsEnabled true". Następnie robisz to co poradziła Ci Rainbow i już :)
P.S.
Miło spotkać Makowca na forum :P

Ale po wpisaniu normalnie enter czy od razu kliknąć?b Bo jak wpisuje o klikam enter to wyskakuje mi: nieznana komenda. Czy coś robię nie tak?

Połówka
18.01.2011, 16:43
sprawdź, czy dobrze przepisujesz. testingcheatsenabled musi być razem. później dajesz odstęp i wpisujesz true

manianka
18.01.2011, 20:34
sprawdź, czy dobrze przepisujesz. testingcheatsenabled musi być razem. później dajesz odstęp i wpisujesz true

Robię wszystko zgodnie z wskazówkami, potem wciskam enter i pokazuje mi się "nieznane polecenie". Gdy nie wciskam entera to wtedy, gdy klikam z shiftem na sima to nic nie daje. Nie wiem co robię źle.

Kamis
18.01.2011, 20:34
Jak jest napisane 'nieznane polecenie' to znaczy, że źle wpisujesz jakich kod.

Owl Finch
19.01.2011, 05:41
Kamis ma rację, coś musisz źle wpisywać, bo na miliard procent kod działa zarówno i na macach i na PC

manianka
22.01.2011, 18:46
Hej Carolyn, mam pytanie co do gry. Przepraszam, że nie do końca na temat, ale zauważyłam, że dość często tu się udzielasz :))
Jak odinstalować grę na iMac'u?? To może wydawać się śmieszne, ale Mac jest moim nowym komputerem, jeszcze do końca nierozpracowany (dosyć mocno różni się od windowsa, prawda :)). Mam nadzieję, że mi pomożesz. Z góry dzięki :)

Owl Finch
22.01.2011, 18:58
To dosyć proste. Są dwie metody. Albo wywalasz wszystko co związane z sims 3 do kosza, albo wchodzisz w programy -> The Sims 3, po czym klikasz prawym przyciskiem myszy na którykolwiek skrót do gry, wybierasz "pokaż oryginał" i otworzy Ci się okno, w którym znajdziesz program "Dezinstalacja The Sims 3". Otwierasz i tam już sobie poradzisz ;)
Zdecydowanie polecam drugi sposób, szczególnie jeśli chcesz odinstalować tylko jeden dodatek. A jeśli chcesz odinstalować w ten sposób wszystkie simsy, to powtarzasz te czynność tyle razy ile masz dodatków +podstawka :)

Remus Lupin
23.01.2011, 18:29
Wiecie jak sprzedawać rzeżby w komisie bo nie mogę dać je do plecaka

Kamis
23.01.2011, 18:30
Bo się daje do wyposażenia rodziny.

Remus Lupin
23.01.2011, 19:11
Ale to zaraz znika

Tomek.
23.01.2011, 19:24
Nie wiem czy było, ale jak ugasić sima jeżeli się pali? (spowodowane tym sprzętem do wynalazków)

Chatoyant
23.01.2011, 19:42
Jeśli w pomieszczeniu, w którym palący się sim przebywa jest alarm przeciwpożarowy to automatycznie przyjedzie straż pożarna, jeśli nie to chyba jedynym wyjściem jest kliknięcie innym simem z rodziny na palącego się by go ugasił (zrobi to chętniej jeśli będzie miał cechę odważny).

Tomek.
23.01.2011, 19:45
Niestety mam alarm przeciwpożarowy, ale Straż nie przyjeżdża.

Kamis
23.01.2011, 19:47
Jak to znika? Że włożysz do wyposażenia rodziny, a potem tego nie ma? O_x

Tomek - jak masz w tych nastrójnikach 'palę się' czy cóś i piszę ile jeszcze minut zostało, tak jak one minął to sim przestanie się palić [nie umiałam tego jakoś dobrać w słowa D:]

Hallgerd
23.01.2011, 19:48
Jak się Sim zapali, wystarczy go wysłać pod prysznic. Dlatego zawsze dla Simów wynalazców buduję łazienkę w pobliżu warsztatu.

Owl Finch
23.01.2011, 19:56
Nie wiem czy było, ale jak ugasić sima jeżeli się pali? (spowodowane tym sprzętem do wynalazków)

Zawsze można biec do basenu publicznego :P Mój palący się sim wsiadł do taksówki i wciąż się paląc dojechał do basenu, gdzie się ugasił :P

Remus Lupin
24.01.2011, 08:41
Jak to znika? Że włożysz do wyposażenia rodziny, a potem tego nie ma? O_x

Normalnie mam w wyposarzeniu rodziny przez chwilę ale potem znika mi nie wiem czy to będzie jak mój sim jest w domu.

Trochę to głupie,że rzeźby zrobionbe nie da się dać do plecaka jak każdy inny przedmiot

hellraiser
24.01.2011, 10:03
Tomek - jak masz w tych nastrójnikach 'palę się' czy cóś i piszę ile jeszcze minut zostało, tak jak one minął to sim przestanie się palić [nie umiałam tego jakoś dobrać w słowa D:]

Jak ten czas minie, to Sim robi się przezroczyście pomarańczowy :P

Chryzantem Złocisty
24.01.2011, 10:37
mój sim się raz sfajczył od ognia.robił rzeźbę z metalu i się podpalił lutownicą :|
palił mu się tyłek,tak jak czasami w grobowcach,więc myślałam że mu przejdzie.ale się tak fajczył i pomyślałam,że może jednak go poślę pod prysznic.
zanim wyszedł z warsztatu,już przyszła po niego śmierć.

dlatego teraz ma w warsztacie prysznic,chociaż takie podpalenie zdarzyło mi się pierwszy raz w całej simowej grze.

Searle
24.01.2011, 18:32
Dobrze jest w takich sytuacjach zaopatrzyć się w prysznic z puszki :)

Natix
25.01.2011, 13:34
Moi simowie sami lecą się gasić pod prysznic

Kamis
25.01.2011, 14:17
Ano, może i fakt, może i sim umiera, mi się wydawało że po prostu sam gaśnie , sorry D:

Remus Lupin
03.02.2011, 16:58
Cześć

Mam pytanie czy będą stylistą można pracować w domu jak się ma tą toaletkę w domu czy muszę jechać wtedy do odpowiedniego miejsca czy nie i klientów przyjmuję w domu???

Czechu
05.02.2011, 11:32
Mam pożyczone od kolegi The Sims 3 podstawę tylko więc moje pytanie jest takie czy mogę kupić SAM OSOBNY dodatek "Kariera" bez kupywania razem z grą.

Połówka
05.02.2011, 11:57
Czechu - jeżeli zainstalujesz Ts3 podstawę, a później kupisz Karierę i ją zainstalujesz to nie ma problemu. Ale jeżeli podstawy nie zainstalujesz, to kariera Ci nie pójdzie.

Remus - dawno jako stylistka nie grałam, ale raczej nie możesz przyjmować w domu. toaletka w domu też nic nie da, jedynie to, że będziesz mógł zmienić wygląd twoich gości. ale nie pamiętam dokładnie

Czechu
05.02.2011, 12:04
Czyli nie mogę zainstalować Kariery na podstawę. To tak jakbym miał Simsy zainstalowanie i ściągnął z internetu sam dodatek i zainstalował czy by poszło. Tylko ja bym kupił dodatek jeśli jest w sklepach.

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 12:08
Czechu - jeżeli zainstalujesz Ts3 podstawę, a później kupisz Karierę i ją zainstalujesz to nie ma problemu.

czytasz to co ludzie do Ciebie piszą?

hellraiser
05.02.2011, 12:09
Czyli nie mogę zainstalować Kariery na podstawę. To tak jakbym miał Simsy zainstalowanie i ściągnął z internetu sam dodatek i zainstalował czy by poszło. Tylko ja bym kupił dodatek jeśli jest w sklepach.

WYMAGANE jest, abyś zainstalował Karierę na podstawę. Inaczej Ci nie pójdzie.

Czechu
05.02.2011, 12:13
A rozumiem dziękuje za pomoc.

revive
06.02.2011, 15:31
Hejka mam taakie pytanie bo zbierałam se kasę na dodatek do The Sims 3
bo mam Po Zmroku ale jaki mi poleci cię Karierę czy The Sims 3 Wymarzone podróże ? Bo nie wiem sama co kupić.

Sandy
06.02.2011, 15:48
Było już milion osób, które o to pytały.
Poczytaj sobie, co dochodzi, w którym dodatku i sama zdecyduj.

revive
06.02.2011, 16:19
Poczytałam sobie i zdecydowałam że Karierę.

Kacper03
26.02.2011, 08:44
Cześć. Mam pytanie ale nie wiem czy tutaj będzie pasować: Czy "emiter mgły" można pobrać z internetu? Bo mam zainstalowane "Wymarzone Podróże" i w przyszłym tygodniu będę mieć "Po Zmroku" a nie chcę kupować kariery tylko dla tego jednego przedmiotu.

hellraiser
26.02.2011, 08:46
@up emiter mgły jest tylko w Karierze. Bynajmniej ja nie widziałem czegoś takiego do pobrania z neta.

Michaello
01.03.2011, 20:15
Mam taki problem:Mam simkę detektywkę i zadanie włamać się do komputera Nicka Knacka. Włamałem się do Knacków ale jak wybieram interakcje "włam się do komputera" to moja simka teleportuje się do ogrodu.Błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hellraiser
01.03.2011, 20:22
Michaello, kliknij na komputer w swoim domu i wybierz opcję "włam się do komputera Sima xxx". To będzie wyglądać jak hackowanie nocą przez komputerowców.

Michaello
02.03.2011, 09:17
Dzięki wielkie.
A dlaczego nie moge pisać postów krótszych niż dziesięć liter?

Owl Finch
02.03.2011, 14:23
Bo nic nie wnoszą :D Sorry za OT tak nawiasem :P

Michaello
04.03.2011, 11:51
Mam pytanko.Czy jak wywierce kopaczem dwa tunele jeden w Twinbrook,a drugi w Al Simharze to będę mógł przebywać w Egipcie ile będę chciał?Odpowiedzcie Pliiiiiiiiiis.

Owl Finch
04.03.2011, 12:18
A co to ma do rzeczy? O_o

Searle
05.03.2011, 08:53
A to można się przenosić tymi tunelami do innych miast?

Owl Finch
06.03.2011, 12:45
@up: nie słyszałam o czymś takim.

sebi27
10.03.2011, 14:37
mam problem tatuaże nie są u mnie wyraźne co mam zrobić ?

Połówka
10.03.2011, 14:40
zdaje mi się, że większość osób ma niewyraźne ;) ja też mam. raczej nic się nie da z tym zrobić.

Chryzantem Złocisty
10.03.2011, 14:41
poprawić jakość grafiki w grze.albo kupić lepszą kartę graficzną.

Połówka
10.03.2011, 14:44
Ale ja np. mam dobra kartę, grafika w grze też jest ustawiona, nie mam żadnych problemów z grafiką w simsach, a tatuaże niewyraźne są i tak :|

hellraiser
10.03.2011, 14:56
Ale ja np. mam dobra kartę, grafika w grze też jest ustawiona, nie mam żadnych problemów z grafiką w simsach, a tatuaże niewyraźne są i tak :|

No dokładnie. Chociaż może pomóc ustawienie nieprzezroczystości na maksymalną, u mnie tatuaże są przez to chociaż trochę wyraźniejsze.

eyvee
10.03.2011, 15:44
a ja mam pytanie odnosnie kariery - projektant wnetrz :)
Czy ktos juz osiagnal maksymalny poziom tej kariery? co trzeba robic by dostawac awanse? (ja jak narazie maluje na desce kreslarskiej:/)Czy zna ktos jakas stronke gdzie all jest ladnie opisane? Podoba mi sie ten zawod, ale kurcze nie zbytnio rozumiem go w simsach :P

Owl Finch
10.03.2011, 16:00
W dniach pracy dostajesz zlecenia. Jeśli oddalisz do widoku mapy, będziesz miała zaznaczone te miejsca - klikasz i wybierasz "wykonuj zlecenie". Sim przyjedzie na daną parcelę, a dalej już sobie poradzisz ;)

maciu67
10.03.2011, 18:07
gdy kopie kopaczem na swoim podwórku to nagle koło mnie urządza się zbiegowisko
strasznie mnie to denerwuje jak się ich pozbyć

Master of Disaster
10.03.2011, 18:39
@up - no właśnie nie pamiętam, czy oni przyłażą w nocy, czy w ciągu dnia. Zdaje się, że trzeba kopać tym ustrojstwem w nocy.

Kamis
10.03.2011, 19:12
KathySelden - właśnie wtedy przybiegają i się skarżą, że za głośno.

Nieważne czy w dzień czy w nocy, ludzie i tak będą się zbiegali, ale jak ich się pozbyć to nie wiem :P

Master of Disaster
10.03.2011, 23:51
No właśnie nie pamiętam, bo ostatnio kopałam jakieś pół roku temu i u mnie albo w nocy, albo w ciągu dnia NIE PRZYCHODZILI.

Owl Finch
11.03.2011, 05:05
Może kopałaś gdzieś z dala od ludzkości?

Remus Lupin
11.03.2011, 14:49
Problem z Kopaniem?????

Miałem to samo co ty tylko, ze jak ja kopałem tym kopaczem to wszyscy sąsiedzi z mojej okolicy przychodzili w nocy a w dzień najlepiej kopać w dzień bo w nocy robisz hałas stąd zbiegowisko

maciu67
15.03.2011, 13:07
Ale jestem wampirem

Owl Finch
15.03.2011, 16:13
to nic, podobno wampirom się nic straszliwego nie dzieje na słońcu, po prostu im spadają potrzeby.

maciu67
17.03.2011, 13:14
po trzech godzinach mdleją, później tracą moc na dwa lub trzy dni

Ejak
09.04.2011, 07:26
Ja nigdy, nie pozwoliłem, żeby wampir się za mocno zgrzał na słońcu ;P

A pytanko mam odnośnie informacji o Karierze. W internecie pisało, że jest kariera architekta, ale mam rozumieć, że chodziło im o projektanta wnętrz ?

sebi27
09.04.2011, 07:42
ej a jak zrobić simbota bo było że mój sim już wszystko wymyślił ale nie ma sim bota dlaczego ? I jak go zrobić ?

hellraiser
09.04.2011, 08:49
ej a jak zrobić simbota bo było że mój sim już wszystko wymyślił ale nie ma sim bota dlaczego ? I jak go zrobić ?

Musisz czekać na specjalną okazję z labolatorium naukowego, która pozwoli Ci na tworzenie Simbotów.

A pytanko mam odnośnie informacji o Karierze. W internecie pisało, że jest kariera architekta, ale mam rozumieć, że chodziło im o projektanta wnętrz ?

Tak, dobrze rozumiesz.

Chryzantem Złocisty
09.04.2011, 08:49
Ja nigdy, nie pozwoliłem, żeby wampir się za mocno zgrzał na słońcu ;P

sprytna z ciebie bestia ;)
ajć,Nightfall mnie uprzedził

suomii
15.04.2011, 09:50
mam pytanie. moja simka jest stylistką i gdy idzie do pracy to dostaje tylko jedno zlecenie na cały dzień ;/ co zrobić żeby dostawała więcej?

Searle
15.04.2011, 09:53
@up: jeśli się nie mylę, to dopiero na którymś szczeblu kariery zwiększa się ilość zleceń. Zlecenie sprawdzaj z poglądu mapy miasta.

sebi27
15.04.2011, 18:06
Ja mam pytanie ,bo gdy mój sim robi jakąś rzeźne obojętnie z czego to ten materiał (kamień ,lód,itd.)szybko się zmienia na jasny i ciemny bez mojego "pozwolenia" czemu tak jest i jak temu zaradzić ?

malinka215
21.04.2011, 18:06
mam pytanie, nie mam jeszcze żadnego dodatku do 3 i się zastanawiam czy warto kupic karierę, polecacie ją? A gdzieś słyszałam, że w karierze dochodzi sklep odzieżowy czy to prawda? Z góry przepraszam jeśli były już takie pytania

muffindance
21.04.2011, 19:58
malinka215, oczywiscie jak najbardziej polecam ci ja kupic! niestety nie dochodzi w tym dodatku sklep odziezowy, ale za to mozna odwiedzic styliste - jest tez to nowa kariera. mozna podjac sie jeszcze pracy strazaka, detektywa, projektana wnetrz, lowcy duchow - jednak pewnie to juz wszystko wiesz :) :)
Jak dla mnie sie oplacalo, na reszcie mozna podlgadac sima w pracy + nim sterowac, dochodza diwe nowe umiejetnosci i miasto. Warto ja kupic, sama sie przekonasz kiedy zagrasz :D

hellraiser
22.04.2011, 19:14
Jak dla mnie sie oplacalo, na reszcie mozna podlgadac sima w pracy + nim sterowac

Dodam tylko, że tylko w tych nowych karierach. W pozostałych, starych typu polityka, medycyna itd. schemat jest ten sam niestety.

Santarni
26.04.2011, 19:20
Kariery -
dekorator wnętrz (dwoma simami osiągnałem juz max poziom)
Na samym poczatku otzymujecie zlecenia od miasta, ale nie trwa to długo (byłoby za proste:)
Nalezy samemu biegac po ulicach i szukac sobie klientów (jest taka interakcja usługi architektoniczne)
Jak robic?
Jeżeli nie znasz klienta najlepiej najpierw z nim pogadac i dowiedziec się jak najwiecej o nim (jest taka opcaj rozmawiaj o renowacji, ale zwykła rozmowa tez wiele daje.
Sa dwie podstawowe zasady
Ma byc wysoki wystrój wnetrza (wg punktów wystroju mebli) i najwazniejsze KOLOR.
Musiscie wiedziec jaki kolor lubi zleceniodawca i starać sie robić wszystko w takich odcieniach:)
Poza tym możecie budowac co chcecie i gdzie chcecie - wazne żeby w całości uwzględnic wszeyskie wymagane meble czy akcesoria:)

Praca jest niezwykle dochodowa bo za dobre zlecenie można wziac i 20K plus premia:).
Mocno polecam.

detektyw - nuda
wykonałem pare zlecen, osiągnałem poziom 5 i olałem gościa, za jakiś czas go odwierziłem a on sam sobie poziom 10 zarobił:d

miłośniczka zwierząt
26.04.2011, 20:09
Ja miałam simkę detektywa i mi sie spodobało jakoś dekorator wnętrz bo też miałam takiego sima mnie za bardzo nie pod pasował. Najbardziej to właśnie detektyw i stylista i łowca duchów. no i oczywiście samozatrudnienie też to jest fajna opcja ;).

Levkoni
30.04.2011, 15:14
Mi chyba jednak detektyw najbardziej się podoba. Gra wtedy nabiera pewnej fabuły, ma się wrażenie, że coś się dzieje w mieście. Stylista jest dość męczący, łowca duchów ciekawy też, strażak też jakoś mnie męczył, medycyna to porażka, bo raptem jakieś parę głupich zadań dali.

Michaello
30.04.2011, 18:38
Jakie są korzyści z samozatrudnienia?Przecież sim który wybierze opcję samozatrudnienia nie dostaje pensji i jego awans zależy tylko od ilości zarobionych pieniędzy przy sprzedaży np.wynalazków.I bez tego może na tym zarabiać.

theqatrick
30.04.2011, 20:37
Inni simowie wiedzą, że masz pracę a i okazji i innych tego typu rzeczy jest więcej.

Santarni
01.05.2011, 10:27
PYTANIA istotne (przynajmniej dla mnie) bo mimo długiej gry nie mogę sobie z tym poradzic.
Licze na pomoc....

1. Skąd sie w wyposażeniu simów biora te dziesiątki samochodów, na któe ich nie stać (rekordzista miał u mnie 12 mercedesów!!!!) Jest jakiś sposób żeby to zablokowac?

2. Dlaczego znikają dzieci u simów, którymi sie aktualnie nie gra? Znowu rekordzista narobił ośmioro dzieci i wszystkie wyparowały....

3.Jest jakas poprawka na zlikwidowanie gejostwa w tej grze czy to jest jakis tajny element wychowania dzieci w nowych czasach????
To jest po prostu żenujące jezeli na 10 par 8 to geje i lesbijki!!!!

Gdyby tak było w rzeczywistości nasza cywilizacja wyginełaby dawno temu jak dinozaury...

theqatrick
01.05.2011, 16:54
1. Chyba błąd, albo miałeś w garażu i po prostu gdzieś pojechałeś (zostało w wyposarzeniu)
2. Błąd
3. To może losowość zdecydowała o mieście w większości homoseksualnym.

Mam wrażenie że wymyślasz, żeby nabić licznik postów.

Santarni
02.05.2011, 06:29
kolego thegatrick....
mam gdzies jakis licznik postów, co łatwo sprawdzic bo razem napisałem ich 8.
Ja rozumiem, że to sa błędy, ale pytanie moje brzmi:
Czy ktoś zna jakies poprawki, mody itp, które takie błędy naprawiaja.

theqatrick
02.05.2011, 07:59
theqatrick
THEQATRICK

Tam nie ma "g".

Wiesz, tak to wyglądało, ale skoro tak to możliwe że masz pirata albo brak aktualizacji ;)

maciu67
04.05.2011, 17:14
Czy zdarzyło się wam cos takiego że w ratusz uderzył meteoryt kiedy wasz sim
był w nim?

gangrena
05.05.2011, 11:29
Zdarzyła mi się podobna sytuacja, gdy byłam w Egipcie i mój Sim rozłożył swój namiot na placu na targu i w nim spał. Nagle zrobiło się ciemno jak w nocy, spadł wielki meteoryt. Zginął mój sim i o ile dobrze pamiętam, to też kilku miejscowych (albo badaczy). Wyszłam z gry bez zapisywania, bo lubiłam tego Sima.

gangrena
05.05.2011, 11:33
3.Jest jakas poprawka na zlikwidowanie gejostwa w tej grze czy to jest jakis tajny element wychowania dzieci w nowych czasach????
To jest po prostu żenujące jezeli na 10 par 8 to geje i lesbijki!!!!

Gdyby tak było w rzeczywistości nasza cywilizacja wyginełaby dawno temu jak dinozaury...[/QUOTE]

O ile z samochodami i wyparowywaniem dzieci się spotkałam, choć może nie taką skalę jak Ty, to z tym gejostwem nie bardzo. Czy te Twoje homoseksualne Simy mają dzieci? Jeśli tak to skąd je biorą?

Pawek
10.06.2011, 21:13
Mam pytanie - kiedy dostaje się klucz do miasta (mam 10 poziom w karierze medycznej)?

cordian
11.06.2011, 07:10
Możecie powiedzieć mi gdzie znajdę to duże akwarium, które ponoć jest w dodatku Kariera? Szukam i nie mogę znaleźć.

Verdi
12.06.2011, 08:28
Możecie powiedzieć mi gdzie znajdę to duże akwarium, które ponoć jest w dodatku Kariera? Szukam i nie mogę znaleźć.
Powinno być w:
Tryb kupowania --> Gabinet --> Sztaluga
Gdzieś tam na pewno jest, bo ostatnio grałam i widziałam tam akwarium.

Owl Finch
12.06.2011, 08:31

A czy to akwarium przypadkiem nie dochodzi w PZ? Jedno, takie duże, stojące jest z NA, a drugie, to na ścianę jest właśne z PZ.

Verdi
12.06.2011, 08:47
Wiem, że w Karierze dochodzi akwarium, Po Zmroku nie mam, więc nie wiem. :)
Jeśli zadał to pytanie w tym dziale, to pewnie chodzi o te z Kariery. A to z Kariery jest takie stojące.

cordian
12.06.2011, 13:27
Nie mam dodatku Po Zmroku. Gdzieś wyczytałem , że dochodzi w Karierze jakieś akwarium. Nie mam w tym katalogu , który podałeś .

lazuryt00
12.06.2011, 13:39

Duże akwarium dodane jest tylko w dodatku "Po Zmroku".

Verdi
12.06.2011, 19:53
Przepraszam, pomyliłam się, bo oprócz Kariery mam jeszcze Nowoczesny Apartament, w którym jest akwarium. W Karierze nie ma akwarium, tylko w Nowoczesnym Apartamencie.
lazuryt00 – nie tylko w Po Zmroku jest akwarium. :)
Nowoczesny apartament – pierwsze akcesoria do The Sims 3. Dostępne są nowoczesne i luksusowe obiekty np. telewizory, sprzęty Hi-Fi itp. Oprócz tego znajdują się 3 obiekty z The Sims i The Sims 2: wibrujące łóżko, elektryczna gitara i akwarium.
źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Sims_3

marek17771
26.06.2011, 00:22
na poczatku chcialbym sie przywitac. moj problem jest nastepujacy : krece z moja szefową, niejaka lola belle (czy cos takiego) i pasek postepu znajomosci jest juz maksymalnie rozwiniety, ale jest to tylko zauroczenie i dalej nie moge zaproponowac zwiazku, dodam ze nie ma ona chlopaka/meza. jakby tego bylo malo, to mam z nią teraz dziecko, a zwiazku dalej nie moge zaproponowac. co zrobic? czy to mozliwe w ogole z gwiazdą i w dodatku szefową?

Searle
26.06.2011, 07:40
na poczatku chcialbym sie przywitac. moj problem jest nastepujacy : krece z moja szefową, niejaka lola belle (czy cos takiego) i pasek postepu znajomosci jest juz maksymalnie rozwiniety, ale jest to tylko zauroczenie i dalej nie moge zaproponowac zwiazku, dodam ze nie ma ona chlopaka/meza. jakby tego bylo malo, to mam z nią teraz dziecko, a zwiazku dalej nie moge zaproponowac. co zrobic? czy to mozliwe w ogole z gwiazdą i w dodatku szefową?

Możliwe, ale najpierw musisz szefową poprosić by się rozstała ze swoim partnerem. Poszukaj podobnej opcji.

Ejak
06.07.2011, 12:02
Architekt i projektant wnętrz to to samo w tym dodatku ? Bo przed premierą, było, że jest architekt i projektant wnętrz, ale wyszło na to, że to jedno i to samo ?

Owl Finch
06.07.2011, 12:08
Tak, to jedno i to samo.

sebi27
23.07.2011, 13:57
a ja mam pytanie jak w karierze stylisty w domu klienta można wypełnić to zadanie

lilithin
23.07.2011, 17:13
Mam oryginalną, w pełni zaktualizowaną grę. Mój problem polega na tym, że gdy mój sim siada przy stole kreślarskim, na papierze zamiast rysunku pojawia się 'missing texture'. Czy da się jakoś odzyskać te tekstury? I z czego wynika ten błąd?

shan
26.07.2011, 13:32
Nie znam się na tym ale może to wina aktualizacji :| Albo jakiegoś dodatku z netu...

Malfurion
26.07.2011, 19:52
Mam oryginalną, w pełni zaktualizowaną grę. Mój problem polega na tym, że gdy mój sim siada przy stole kreślarskim, na papierze zamiast rysunku pojawia się 'missing texture'. Czy da się jakoś odzyskać te tekstury? I z czego wynika ten błąd?

Sprobuj wykasowac powyzsze pliki cache

CasPartCache.package
compositorCache.package
scriptCache.package
simCompositorCache.package

Wyzej wymienione plik znajdziesz w Moje Dokumenty->Electronic Arts->The Sims 3

Mam nadzieje ze pomoze :)

snoopdogg_tg
28.07.2011, 15:25
Jak w karierze stylisty zrobić samozatrudnienie? :D

Hefalump
01.08.2011, 16:49
Nie kolego/żanko , nie możesz mieć samozatrudnienia,gdyż nie ma czegoś jak umiejętność stylizacji. A jeśli chodzi o zdobycie pracy stylisty to klikasz na budynek i klikasz na podejmij pracę

snoopdogg_tg
02.08.2011, 15:41
A mam jeszcze takie pytanie. To normalne, że mój projekant wnętrz od kilku dni nie dostaje zleceń? :P

lilithin
23.08.2011, 12:44
Chciałam jeszcze zapytać o rzecz związaną z budowaniem - otóż w Twinbrook w wielu domach są jakby zdublowane fundamenty, tylko na suficie (nie wiem, jak to inaczej nazwać ^^). Może mi ktoś powiedzieć, jak to zbudować?

Fisia
25.08.2011, 05:56
W dwójce były specjalne rodzaje fundamentów do tego... A w trójce nie wiem... to może trzeba postawić taras? :| Szczerze nigdy nie próbowałam tego robić.

Levkoni
27.08.2011, 17:08
Chciałam jeszcze zapytać o rzecz związaną z budowaniem - otóż w Twinbrook w wielu domach są jakby zdublowane fundamenty, tylko na suficie (nie wiem, jak to inaczej nazwać ^^). Może mi ktoś powiedzieć, jak to zbudować?

Da się takie fundamenty zrobić z kodem constrainFloorElevation false, ale wymaga to trochę kombinatoryki. Postaram się jutro wrzucić poradnik do działu poradników jak to zrobić, chyba że już jest tam.

sebi27
14.09.2011, 17:22
mam problem : jak mój sim robi rzeźbę z jakiego kolwiek materiału to to np; drzewo jest jaśniejsze,albo ciemniejsze i tak ciągle mryga co zrobić żeby temu zaradzić ?

Narutoman
16.10.2011, 00:13
Mam już Kariere tak długo a architektem jeszcze nie grałem :) muszę to sprawdzić

Narutoman
16.10.2011, 12:36
Tutaj w 1:05 simka też coś mierzy:

qzEXjBNZS-I

Savigge
16.10.2011, 12:58
To takie mierzenie, to chyba interakcja losowa, tak mi się wydaje. Chyba sami tak (chodzi mi o kliknięcie na sima i wybieranie interakcji) nie możemy zrobic.

Narutoman
16.10.2011, 13:32
No może że tak. Podobnie jest w WP jak gdzieś wyjedziesz to czasami sim zaczyna przeszukiwać mapę.

Lolitka
01.11.2011, 11:58
nie wiem, gdzie się zapytać, a więc zapytam się tu.
Co lepsze? Kariera vs. Po Zmroku? Pewnie było mnóstwo takich tematów, ale jakoś nie widze postów o takiej tematyce. Tak więc oczekuję, na szybką odpowiedź, ponieważ zamierzam kupić jakiś dodatek i nie za bardzo mogę się zdecydować. ;)

Narutoman
01.11.2011, 13:05
nie wiem, gdzie się zapytać, a więc zapytam się tu.
Co lepsze? Kariera vs. Po Zmroku? Pewnie było mnóstwo takich tematów, ale jakoś nie widze postów o takiej tematyce. Tak więc oczekuję, na szybką odpowiedź, ponieważ zamierzam kupić jakiś dodatek i nie za bardzo mogę się zdecydować. ;)

TS3: Kariera:
- Nowe miasto, Twinbrook
- Dwie nowe umiejętności
- Kilkanaście nowych karier
- Specjalna postać: Simbot

TS3: Po Zmroku:
- Nowe miasto, Bridgeport
- Nowa umiejętność
- Nowa kariera
- Kluby nocne
- Apartamenty
- Gwiazdy
- Windy
- Specjalna postać: Wampir

Lolitka
01.11.2011, 15:23
Dzięki, tak więc już wiem co wybiorę.
Będzie to Po Zmroku. ;]
Teraz wchodzi dodatek Zwierzaki, a ja dopiero za PZ się będę brała.
Ale jestem zacofana.

ginsei
02.11.2011, 08:07
Hej :)

Ktoś się może orientuje, czy jest możliwość 'upchania' na jednej parceli kilku budynków z Kariery?
Dokładnie chodzi mi o to, czy w celu oszczędności miejsca w mieście można np. budynek stylisty postawić na jednej parceli z pralnią (obok, albo na innym piętrze, nieważne, byleby były na jednej parceli), a Simy spokojnie mogłyby z nich korzystać? Bo parcelę tylko jedną 'cechą' można oznaczyć, ale z drugiej strony każdy z tych budynków z Kariery mają 'swoje' obiekty (komis - odpowiednia kasa, stylizacja - miejsca do stylizacji i fotel tatuażysty, pralnia - pralki i suszarki itd.).
Próbował ktoś już tak 'zzipować' budynki z Kariery?
Chyba łatwiej będzie łączyć królicze nory z budynkami kariery, nie? :/

Narutoman
02.11.2011, 08:32
Jeśli masz ''Po Zmroku,, możesz oznaczyć jeden budynek jako dwa lub trzy różne miejsca.

ginsei
02.11.2011, 09:07
O... nie mam zainstalowanego Po Zmroku (naczytałam się o wampirach i się waham :P) to nie wiedziałam, że tam można oznaczyć kilka budynków... Myślałam, że jest to narzucone, że jedna królicza nora spełnia kilka funkcji... Dopiero się z tym po zainstalowaniu Zwierzaków spotkałam, stąd moja niewiedza :rolleyes:
Dziękuję bardzo za oświecenie :)

Narutoman
02.11.2011, 09:10
Nie musisz sie martwić wampirami, nie jest ich aż tak wiele. Ale za to trudno spotkać sima który nie ma ani jednej gwiazdki -_-'

ginsei
02.11.2011, 09:23
Ci paparazzi też brzmią dla mnie strasznie, wraz z ich fałszywymi oskarżeniami ;)
Jak już pisałam - nie mam Po Zmroku, nie wiem jak to dokładnie tam wygląda, nie wypowiadam się, bo jeszcze coś głupiego palnę :P

A przy okazji, z tego co widzę, to zaczynamy offtop, więc jeszcze raz dziękuję za informację i zejdźmy z tego tematu ;)

tallje
18.12.2011, 15:40
planuje niedlugo zainstalowac Kariere, wiec sobie troszke poczytalam, i powiem szczerze, ze sie wystraszylam: wszedzie pisze o jakichs kopiach zapasowych i innych "bardzo waznych" krokach. czy naprawde musze robic to wszystko zeby gra dzialala sprawnie? ew moge zrobic koppie zapasowe i wywalic downloads na pulpit, ale czy to jest KONIECZNE? ; o

Chloé
18.12.2011, 18:53
Jak masz jakieś mody to jest to konieczne. Ja tam nigdy nie robiłam kopii zapasowych a dodatków miałam niewiele takich jak fryzury i ubrania, modów brak i nic złego się nie działo. Ale lepiej jednak dmuchać na zimne, zawsze to mniej roboty ze zrobiebniem kopii niż z przeinstalowaniem całej gry.
Z obserwacji wnioskuje że pliki packages generalnie lepiej na czas instalacji przenieść na pulpit, przy sims3pack nie ma takiej konieczności.

ultraviolence
19.12.2011, 09:53
Z obserwacji wnioskuje że pliki packages generalnie lepiej na czas instalacji przenieść na pulpit, przy sims3pack nie ma takiej konieczności.

Lepiej dmuchać na zimne... Ludzie miewają problemy nie tylko z dodatkami tworzonymi przez fanów gry, ale również tymi ze Store (a te, jak wiadomo, dostępne są tylko w formacie *sims3pack). Radziłabym przenosić oba foldery. Jak powszechnie wiadomo, "lepiej zapobiegać, niż leczyć".

tallje
19.12.2011, 11:24
oba czyli....?
sorry, ale na prawde sie tym nie interesuje, nie znam sie, nie kapuje XD

ultraviolence
19.12.2011, 11:52
oba czyli....?
sorry, ale na prawde sie tym nie interesuje, nie znam sie, nie kapuje XD

Czyli Mods i Downloads :)

Björk
19.12.2011, 11:53
Najlepiej cały folder Electronics Art z Moje Dokumenty ;)
Bo *.sim3pack są w folderze Dowloads, jest jeszcze Mods i DB Catche (albo jakoś tak).

Teoretycznie samo Download mogłoby zostać, bo tam trafiają rzeczy pobrane ze Store i nie są zainstalowane w grze.
Zainstalowane w grze są właśnie w DBCatche.

Edit - Przepraszam, poprawnie się nazywa DC ;)

tallje
19.12.2011, 17:31
tadaam, zainstalowalam, dziala, puka i stuka, wszystko cacy, dziekuje!
e: dobra, JAK WYŁĄCZYĆ WSPOMNIENIA?

Searle
19.12.2011, 19:51
Do całkowitego wyłączenia wspomnień polecam ten mod: http://www.modthesims.info/download.php?t=446281

tallje
05.02.2012, 09:52
jak sprzedac rzezbe w komisie? da sie w ogole?
probowalam wlozyc ja do wyposazenia sima, guzik. tak samo nie rozumiem tych okazji, kiedy mamy dac jakiemus tam iksinskiemu rzezbe- jak? : o

Björk
05.02.2012, 10:17
Ostrzegam, że mogę się mylić, bo dawno nie miałam tej okazji, ale chyba rzeźba powinna być w wyposażeniu RODZINY (czyli w trybie budowania schowana do pudełka) a nie w wyposażeniu sima.

tallje
05.02.2012, 18:03
wlasnie to odkrylam, noale dzieki bjork!

sanula
10.04.2012, 01:56
Jak wystawić własną posiadłość na sprzedaż, bym mogła ją kupić z poziomu komputera po kliknięciu:"obejrzyj nieruchomości"? Przykładowo mam salon stylistki i chciałabym go wykupić właśnie jako nieruchomość, ale niestety nie pojawia się na tej liście w komputerze..

anie_1981
16.05.2012, 19:36
Mam taki problem z robieniem prania, jest banalny ale uciążliwy. Mam kosze na pranie w każdej łazience, sypialni i wszędzie tam, gdzie Simy się przebierają. Jak chcę zrobić pranie, to klikam na pralkę, Sim chodzi od kosza do kosza i wkłada całe brudne pranie z domu do pralki... No przynajmniej powinno tak być, bo w praktyce Sim co chwilę upuszcza pranie na podłogę i muszę znowu klikać na pralkę. Co ciekawe, jak mam Sima piorącego jako aktywnego i "śledzę" go kamerką, to jest mniejsze ryzyko, że mu się ta akcja prania anuluje i upuści brudy na podłogę. Też tak macie? Jest na to jakaś rada?

Björk
16.05.2012, 20:51
Też tak mamy :D A radę już podałaś. Nie można sima spuszczać z oka.

anie_1981
16.05.2012, 23:09
No tak... Miałam nadzieję, że jednak jest na to normalniejszy sposób. Gram dużą rodziną i lubię zlecać moim ludziom długie ciągi zadań, więc konieczność pilnowania jednego delikwenta bo akurat pierze, jest nieciekawa jednak.

Adamsims
02.06.2012, 18:50
Mam architekta. Chce miec wspaniałe recezje, niestety mam najwyżej dore. Co radzicie? Mierzenie coś daje? Poznawanie cech podobno jest przydatne no ale jak mam 5 zleceń dziennie, nie sposób cos zrobić. W dodatku nawet gdybym sie na jednym zleceniu skupił to nie ma szns, gdyż mam takze 3 dzieci do wychowania(wdowa). I mam pytanie na temat strażakow. Często zdarzało sie tak że pozar wybuchł o 14 i za nim sim go ugasił był już wieczór, co oznaczło cały dzień w pracy. Mozna jakoś porzucać zlecenia albo mieć moda by wybuchały wcześniej? Nie chcę mieć pracoholików. xd

tallje
12.06.2012, 19:12
Co do architekta, do nie trzeba poznawać cech, jeśli nie masz czasu- użyj interakcji "pogawędka" i uważnie patrz na dymki- pokaże się ulubiony kolor, potrawa oraz muzyka danego sima. Podobno pomaga ;)

Pink Panther
12.06.2012, 19:17
Mozna jakoś porzucać zlecenia albo mieć moda by wybuchały wcześniej? Nie chcę mieć pracoholików. xd

Adamsims, po wpisaniu kodu testingCheatsenabled true klikasz z Shiftem gdzieś na ziemię i wybierasz opcję z wybuchem pożaru. Nie pamiętam, jak się nazywała, poszperaj trochę. Trochę o strażakach wiem, miałem najwyższy poziom kariery, świetna robota :)

Lexa
17.06.2012, 16:16
Gram w Twinbrook. Do miasta ciągle wprowadzają się rodziny wygenerowane przez komputer i chciałabym to jakoś zatrzymać. Na razie jedynym pomysłem, jaki mam, to systematyczna eksmisja tych rodzin. Da się jakoś zatrzymać ten proces albo chociaż go spowolnić? Prawie każdy wolny dom jest zajęty przez rodzinę stworzoną przez komputer, a ja chcę tam umieścić moich Simów. ;/

ultraviolence
17.06.2012, 17:56
Gram w Twinbrook. Do miasta ciągle wprowadzają się rodziny wygenerowane przez komputer i chciałabym to jakoś zatrzymać. Na razie jedynym pomysłem, jaki mam, to systematyczna eksmisja tych rodzin. Da się jakoś zatrzymać ten proces albo chociaż go spowolnić? Prawie każdy wolny dom jest zajęty przez rodzinę stworzoną przez komputer, a ja chcę tam umieścić moich Simów. ;/
Jedyne wyjście, jakie widzę, to ściągnięcie tego moda:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62417
Nie wiem jednak, jak sprawuje się w grze, bo go nie posiadam. Musiałabyś popytać osób, które go używają.

Ejak
23.06.2012, 22:33
Dlaczego mam takie błędy ?
Podczas wielkiego pożaru jak Sim wyruszył to raz zgasiłem okna, potem kazałem wszystkim uciekać, ale jeden nie uciekał, bo chciał wziąć syna, a ten zaczął podchodzić do schodów, i nie mogłem go wynieść.
A innym razem, też przy dużym pożarze, to zgasiłem cały ogień i sim nie mógł już nic więcej robić, bo miał tylko opcję odwiedź rodzinę...a Ci byli w środku uwięzieni.

Valerie
13.07.2012, 11:19
@up
Jeśli dobrze zrozumiałam, to nie możesz wyprowadzić simów. Miałam podobny problem. U mnie zadziałało wyważenie dźwi, a następnie namówienie simów do ucieczki.

Ejak
21.07.2012, 21:26
@up
Jeśli dobrze zrozumiałam, to nie możesz wyprowadzić simów. Miałam podobny problem. U mnie zadziałało wyważenie dźwi, a następnie namówienie simów do ucieczki.

Nie chodzi, że nie umiem ich wyprowadzić, ale nie mogę, w tych dwóch sytuacjach było zero interakcji związanych z karierą strażaka i uznałem to za błąd. Po za tym nie miałem już żadnych błędów, więc uznaje to za "właściwości" The Sims 3.

Mrufka
19.11.2012, 02:23
Witajcie. Szukałam odp ale nie znalazłam.
Czy ma ktoś pomysł jak usunąć portfolio z inwentarza?? Simka zaczęła kariere projektantki gdy zmienilam na chwilke rodzine, teraz wrocilam do niej i zmienilam jej prace, ale portfolio ciagle ma w inwentarzu. Czy da sie go pozbyc? Jakis kod, mod, cokolwiek? Dzieki.

Kosia
19.11.2012, 07:11
A nie mozna go wyciagnac, polozyc na ziemi i usunac za pomoca moveobjects on lub testingcheatsenabled true, prawym i 'usun to'?

Valerie
19.11.2012, 16:09
Witajcie. Szukałam odp ale nie znalazłam.
Czy ma ktoś pomysł jak usunąć portfolio z inwentarza?? Simka zaczęła kariere projektantki gdy zmienilam na chwilke rodzine, teraz wrocilam do niej i zmienilam jej prace, ale portfolio ciagle ma w inwentarzu. Czy da sie go pozbyc? Jakis kod, mod, cokolwiek? Dzieki.
Niestety, myślę, że nie ma sposobu. Też chciałam to usunąć,ale nic. Na ziemię tego przeciągnąć nie można. Nie widziałam jeszcze na to żadnego moda.

Podkomisarz_Bunny
15.12.2012, 15:36
Mam mały problem: otóż mój Sim jest strażakiem, dostał już swój własny alarm przeciwpożarowy i wóz. Niestety przeprowadzając się do innego domu kompletnie zapomniałam o tym alarmie, wybrałam opcję sprzedaj meble... Czy da się jakoś odzyskać przedmiot?

Kosia
16.12.2012, 18:39
Wpisz testingcheatsenabled true, potem buydebug on i w opcjach kupowania nacisnij na znak zapytania i poszukaj tam.

Searle
01.05.2013, 12:50
Jak wyplenić pragnienie życiowe: Mistrz projektowania domów (zdobyć 100 najlepszych ocen pracy jako projektant wnętrz)? Nie wiem, jak zdobyć te najlepsze oceny. Co trzeba robić?

Lukires
01.05.2013, 17:35
Ja to wypełniłam w ten sposób, że rozwinęłam sobie na maks. poz fotografie, malowanie i charyzmę. Oprócz tego zdjęcia z każdego wykonanego projektu lub po prostu te z kolekcji, które były coś warte wkładałam do portfolio. :)
Spróbuj, powinno się udać :)

Searle
26.05.2013, 16:54
Dziękuję bardzo za rady, jednak nadal simy nie są bardzo zadowoleni z moich projektów, mimo, że często zmieniam styl, zważam na szczególne cechy i kolory.
A napiszecie mi, czy na ocenę pracy ma wpływ które pomieszczenie mebluję?

Lukires
27.05.2013, 22:30
Dziękuję bardzo za rady, jednak nadal simy nie są bardzo zadowoleni z moich projektów, mimo, że często zmieniam styl, zważam na szczególne cechy i kolory.
A napiszecie mi, czy na ocenę pracy ma wpływ które pomieszczenie mebluję?

Samo pomieszczenie nie ma żadnego wpływu na ocenę, jednak możesz przed przystąpieniem do meblowania czy remontu zaprzyjaźnić się ze zleceniodawcą i poznać jego cechy charakteru, przydaje się spostrzegawczość i umiejętności charyzmy naszego sima :) jest łatwiej wtedy ocenić styl i to jak masz urządzić pomieszczenie :)

Searle
28.05.2013, 09:56
No własnie mój sim ma te cechy i umiejętności i jest zaprzyjaźniony ze swoimi klientami, ale nadal ocena jest tylko dobra, a chcę spełnić jego pragnienie życiowe.
Czy jest jeszcze coś na co powinnam zwracać uwagę?

Ako
10.09.2013, 18:22
Nie wiem czy było już takie pytanie ale czy w karierze dochodzi możliwość żeby dzieci szkolne mogły malować? Na sztaludze obrazy? I czy dojdzie taki ten stolik jak w podstawie chyba są takie klocki to czy dojdzie taki stolik z modeliną playdo ? Czy on jest ze store? Taki z modeliną. I czy małe dzieci i szkolne dzieci będą mogły tworzyć laurki? Bo na jednej focie widziałam taką laurke chyba motylek na kartce a5 czy coś. Chyba w ojsg.

O jezu mój błąd x.x z tym stolikiem z modeliną to tylko była ozdoba. To był stolik z klockami tylko że inny motyw. A co do laurek. No nie wiem czy to była laurka ale jakiś mały rysuneczek chyba farbami na a5 tyle ze w rozmiarach simowych xd A co do malowania chodzi mi mniej więcej o to zdjęcie http://img715.imageshack.us/img715/2846/screenshot85g.jpg bo w ojsg było że to dziecko szkolne to namalowało D: a ja próbowałam moim dzieckiem szkolnym na sztalugę kliknąć i nie było chyba żadnych interakcji :c

Poskacper
10.09.2013, 19:00
Hmm, dzieci chyba i tak od podstawy umieją malować ?? A laurki na pewno nie. Ten stolik, .. wiem tylko, że gdy miałem karierę, był tylko ten stolik - żółw z podstawy. Ale z tym stolikiem chodzi o dzieci małe, czy szkolne?

KarolinaJ
29.09.2013, 20:00
Nie wiem czy było już takie pytanie ale czy w karierze dochodzi możliwość żeby dzieci szkolne mogły malować? Na sztaludze obrazy?

Dzieci w wieku szkolnym już w podstawie mogą malować obrazy na sztaludze :)

Meggie
27.10.2013, 07:25
Nie wiem czy był już poruszany ten problem, ale gram stylistką. Problem jest taki, że kiedy stylizuję sima, to mogę mu zmienić fryzurę, mogę zmienić makijaż, ale panel z ubraniami w ogóle mi się nie wyświetla, nie chce się tak jakby "rozwinąć" ... Ma ktoś jakąś radę?

e: Nieaktualne. Wystarczyło zainstalować aktualizację gry :)

Annairu
11.10.2015, 15:18
Cześć wszystkim. Gram sobie ostatnio moją simką, po raz pierwszy wybrałam ścieżkę kariery piosenkarki. Kazałam jej zrobić przesłuchanie przed występem na parceli publicznej, nagle przeniosła mnie do niej kamera i okazało się że jakimś cudem się podpaliła... Pozostałe simy na parceli to zlały a ja nie byłam w stanie nic z tym zrobić x_X Próbowałam ją nawet kodem teleportować, cokolwiek żeby pozbyć się ognia i nic. Jakakolwiek interakcja od razu się kończyła przez podpalenie. Pozostałe simy z rodzinki były w pracy i skończyło się tym że musiałam wyjść z gry bez zapisywania bo simka spłonęła... Czy ktoś jeszcze miał taką sytuację? Da się w ogóle jakoś temu zaradzić?

Hebe
11.10.2015, 16:07
A sytuacja się potem powtórzyła gdy znowu nią grałaś? Bo jeśli tak, to polecam wrócenie do poprzedniej wersji zapisu. Odradzam też używanie opcji "Zapisz" - o wiele bezpieczniej będzie jeśli będziesz zapisywać grę za pomocą "Zapisz jako...".

Jeśli chodzi o zapobieganie błędom gry, to polecam zainstalować mody z 1. punktu tego poradnika: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66974
Może nie sprawią, że poznikają wszystkie, ale mogą kilku zapobiec.

Annairu
11.10.2015, 18:35
Nie jestem pewna czy to był błąd. Mam wrażenie że te podpalenia zdarzają się losowo kiedy simy coś działają z ogniem bądź jakimś urządzeniem. W tym wypadku chyba to była ta maszynka do telegramów z której korzystała. Z resztą wyglądało to też na taki "wypadek przy pracy" bo palił jej się tyłek. Inna simka też nagle się podpaliła ale w innej sytuacji (nie pamiętam co dokładnie to spowodowało) z tym że tamtą po prostu ugasił inny sim z rodziny.

No chyba że pisząc błąd masz na myśli brak reakcji u pozostałych simów na parceli.

Sytuacja póki co się nie powtórzyła ale nadal często robi telegramy więc kto wie... Tak teraz dla pewności przed każdym jej wyjściem na występ zapisuje grę i robię kilka różnych zapisów ale wiadomo, czasem zdarzy się zapomnieć dlatego spytałam czy ktoś nie miał takiego samego przypadku.

Hebe
11.10.2015, 18:50
Ach, trzeba było od razu mówić, że korzystała z jakiegoś urządzenia. A nie próbowałaś po prostu wsadzić simki pod prysznic? :D

Annairu
14.10.2015, 10:57
To było na parceli publicznej więc pryszniców brak i szczerze w tym całym zamieszaniu nawet nie wpadłam na to że na jakimś przedmiocie może być interakcja ugaszenia samej siebie ^^ Ale dzięki, przy najbliższej okazji sprawdziłam na parceli domowej i przynajmniej już wiem co robić na wypadek gdyby simka była sama :)