PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Kariera - Pytania i odpowiedzi

Strony : [1] 2

Björk
02.06.2010, 16:03
Miejsce do zadawania prostych pytań dotyczących rozgrywki.

Lady88
02.06.2010, 16:27
Jak zrobić aby będąc lekarzem przyjmować pacjentów w domu???

mabda
02.06.2010, 18:15
a jak sworzyc portfolio bedac stylista?

Arkia
02.06.2010, 18:19
mabda - Podobno jeśli simowi bardzo spodoba się jego nowy wygląd to da się sfotografować, a potem będzie można stworzyć album i zachęcać nim innych simów do zmiany. Ale ja to tylko gdzieś przeczytałam - sama będę miała Karierę dopiero 4, więc nie wiem na pewno, czy to właśnie tak trzeba zrobić.

magda1984
02.06.2010, 22:29
Wziełam kariere stylistki. Zrobiłam babce makijaż, nie spodobał się jej ale i tak pozowała do zjęcia.
Kiedy wrzucam zdjęcia do portfolio to tam są, ale procentowo ciągle jestem na 0.

I nudne to jest. Ilez można przebierać simsy. Jeśli chodzi o kariery zawiodłam się.
Cieszę się natomiast że jest urlop w pracy, poszerzony edytor relacji (można ustawić na dziewczyna/chłopak, narzeczony/ narzeczona, a nie tylko partner, siostra i współlokator).

Poza tym, dodatek nic fajnego chyba nie wnosi.

Ja czekam na to aż w końcu stworzą zwierzaki.

sasha fierce
02.06.2010, 23:28
mam jedno pytanie - zniknely mi wszystkie ciuchy z SimsStore, znaczy sa w folderze Downloads, manager pokazuje jako zainstalowane a w grze ich nie ma :/ Tak samo okolica Riverview i po prostu wszystko z Downloads
co zrobic?

mabda
02.06.2010, 23:42
arkia, magda - juz doszlam do tego :D faktycznie, jak spodoba sioe bardzo simowi to wyskakuje jakies okienko "gratulacje! bla bla bla teraz mozesz zrobic zdjecie bla bla bla" i faktycznie zdjecie sie robi. aczkolwiek zdjecia sa tragiczne i na miescu simow nie korzystalabym z uslug stylisty, ktory takie zdjecia mi pokazuje ;)

nmin
03.06.2010, 00:02
Jak to jest z tym zadowoleniem ze stylizacji - jest losowe czy od czegoś zależy (poza, oczywiście, poziomem umiejętności)?

mabda
03.06.2010, 09:57
pozim umiejetnosci tak naprawde niewiele ma do rzeczy. ale raz zapomnialam jednej rzeczy wystylizowac i mnie zbluzgala klientka :) poza tym chodzi i "sluchanie" klientow. jak pisza, ze maja nowe dziecko i chca kolowe ciuchy to trzeba im to dac. ale czy to zalezne jest? czasem wystarczy zmienic kolor ich ciuchow i juz sa szczesliwi :P

nmin
03.06.2010, 13:04
Czyli jeśli klientka miała w dymku grzebień, to niepotrzebnie zmieniałam jej ciuchy? :P

Fireskull
03.06.2010, 16:35
A jak jest z lekarzem? Moze przyjmowac ludzi w domu? Na pudelku bylo zdjecie lekarza, ale w grze jest tylko zwykla medycyna.

JBronkar
03.06.2010, 16:36
jeżeli właścicielka miała na dymku ciuchy, to było potrzebne zmienić ciuchy. A klientka nie. Bo już tak jest.

Starlight
03.06.2010, 22:04
"kataklizmy" są losowe?

magda1984
03.06.2010, 22:54
ja też mam pytanie co z tym lekarzem?

w profesjach nie zauazyłam, a jak wybieram normalnie kariere medycyny to nic nowego nie mam..

Dastina
03.06.2010, 23:10
Który zawód jest najfajniejszy tzn. ciekawy i w ogóle ?

Teo
04.06.2010, 10:55
Magda1984, podejrzewam, ze to co widzialas na pudelku, to byla postac szalonego naukowca, a nie lekarza. Ale potwierdzenia musisz szukac u innych, bo sama gre bede miala dopiero dzisiaj.

Miyoki
04.06.2010, 12:41
Magda1984, podejrzewam, ze to co widzialas na pudelku, to byla postac szalonego naukowca, a nie lekarza. Ale potwierdzenia musisz szukac u innych, bo sama gre bede miala dopiero dzisiaj.
Na pudełku jest lekarz. W lewym dolnym rogu prześwietla pacjenta.
No jakoś nikt nic szczególnego o lekarzach nie mówi, a miała to być kariera taka sama jak pogromca duchów, architekt czy wynalazca.
Jednakże ktoś na forum mówił, że lekarz po prostu wchodzi do szpitala i go nie widać. Aczkolwiek chyba robi coś jeszcze. Przynajmniej powinien.

Niech ktoś potwierdzi bo gry jeszcze nie mam, więc głowy nie dam.

Lady88
04.06.2010, 13:01
Poza pracą w szpitalu może testować leki na pacjentach, a także wykonuje zlecenia poza godzinami pracy w szpitalu. A wy czytajcie dokładniej forum bo w temacie The Sims 3 Kariera - dyskusje już o tym pisałam!

Meliona
04.06.2010, 17:15
Czy w Karierze jest pogoda?

simowy.inktual
04.06.2010, 20:36
Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magda1984
04.06.2010, 20:53
Tak, lekarz ma jakąś dodatkową opcje w kontaktach z innymi simami, jakieś testowanie, ale to nic specjalnego. A co do dodatkowych zleceń nie spotkałam się z takimi jeszcze. Są tylko wezwania do szpitala, ale wcześniej też takie były.

Lady88
04.06.2010, 22:31
Ja miałam zlecenie żeby przekonać jakiegoś gostka żeby wziął udział w eksperymencie. najpierw z nim musiałam pogadać, później namówić kilka osób aby na niego głosowały w wyborach (chodziło o to, że przez wybory on nie ma czasu i jak namówi się te osoby to znajdzie czas ;) ) no i na koniec zagadać z nim.

Searle
05.06.2010, 09:31
Czy w Karierze jest pogoda?

Nie, ale mam wrażenie, że w Twinbrook niebo jest często zachmurzone i nie widać słońca.

alekssim
05.06.2010, 10:36
ze względu na brak odpowiedzi w innym wątku ponawiam pytanie: czy ktoś wie co zrobić by renowacja była udana? moi klienci zawsze mówią: "nie mogę mieszkać w czymś takim! musisz zbudowac mi coś w czym mogę mieszkać zanim cię zwolnie." ktoś z was spotkał się z czymś takim?

Człowiek w zielonych rajtuzach
05.06.2010, 11:43
Chciałabym się zapytać o średnią cene dodatku w takich sklepach jak MM czy Saturn

Altaria
05.06.2010, 12:01
MM 79,00 zł (Olsztyn, ale pewnie wszędzie tak samo będzie)

Meliona
05.06.2010, 14:36
Searle: To o co chodzi z tym filmikiem z burzą?

Dastina
05.06.2010, 14:43
To ja zapytam
Który zawód jest najbardziej opłacalny ?

Chloé
05.06.2010, 14:57
Ściągał już ktoś ikony? Co one właściwie wnoszą? http://www.thesims.pl/wiadomosc/150-ikon-z-Kariery!/312/1
czy ich brak zaważy jakoś na rozgrywce?

Meggie
05.06.2010, 15:20
gram detektywem, co prawda nie próbowałam innych ale ten jest bardzo opłacalny

Searle
05.06.2010, 15:29
Searle: To o co chodzi z tym filmikiem z burzą?

Nie jestem pewna, ale może to być jeden z kataklizmów lub efekt użycia jakiejś maszyny.

nmin
05.06.2010, 17:07
Czy nastolatek może być rzeźbiarzem albo wynalazcą?

Starlight
05.06.2010, 17:44
Strażak - Remiza
Doktor - Szpital
Detektyw - Policja
Projektant wnętrz - Ratusz
Stylista i tatuażysta - Salon
Łowca duchów - ośrodek naukowy.

Miyoki
05.06.2010, 17:52
I kto może wysadzać budynki?
Budynki może wysadzać wynalazca. Zresztą na pewno wysadza jakieś przedmioty (trampolina, samochód).

I co z tymi kataklizmami ?
Ktoś na forum pisał, że jak szedł do sąsiadki, bo dostał od niej zlecenie, to jak przyjechał, to w dom tej sąsiadki trafił meteoryt. Ludzie byli ubrudzeni jakby piorun w nich strzelił czy po czymś innym + trzęsienia ziemi, no i możliwe, że jeszcze tornado, bo było na jakimś filmiku, ale to chyba wytworzone przez urządzenie jakieś.
I powinny być w każdym mieście, nie tylko Twinbrook.

nieten
05.06.2010, 18:29
Strażak - Remiza
Doktor - Szpital
Detektyw - Policja
Stylista - Salon
Łowca duchów? -? gdzie? ;D
EDIT:
A co z tym co robi roboty?
Tylko w tym nowym miescie?

zapomniałes o tatułażyście

Kamis
05.06.2010, 18:31
Strażak - Remiza
Doktor - Szpital
Detektyw - Policja
Stylista - Salon
Łowca duchów? -? gdzie? ;D
EDIT:
A co z tym co robi roboty?
Tylko w tym nowym miescie?

Łowca duchów - Ośrodek Naukowy.

Dejavu
05.06.2010, 20:44
Gdzie mogę znaleźć:
- Różowy diament o szlifie sercowym
- Palladę ?

EDITMAMEŁE:
Dziękuję :)

Mamełe
05.06.2010, 21:32
Gdzie mogę znaleźć:
- Różowy diament o szlifie sercowym
- Palladę ?

Palad to metal, trzeba szukać jak inne metale (nie wiem gdzie w tym nowym miescie), po prostu trzeba latac po mapie, mozesz tez zagladac do komisu, katakumb i smietnikow

Rózowy diament należy znalezc tak samo jak palad (nie wiem gdzie w tym nowym miescie) a potem oszlifować w szlif serca (odblokowuje sie, gdy ma sie 100% znalezionych rodzai kamieni lub gdy sie duzo szlifowalo, jest drogi, chyba kosztuje 10000).
.
Moszesz sprobowac je wykopywac tym wykopywaczem z wynalazkow.

Salwik
05.06.2010, 21:50
Cześć wszystkim. To mój pierwszy post na tym forum. Chciałem się zapytać jak według was działałyby Simsy 3 i dodatek Kariera na komputerze o parametrach:

Intel Pentium D 2x2,8GHz
2gb ram
Windows XP Service Pack 2
Geforce 8500 GT 512mb

Pytanie takie a nie inne ponieważ chciałbym się upewnić czy gra będzie chodziła płynnie i żeby nie było zwiech i innych tego typu rzeczy. ;)

Dzięki wielkie.

Lady88
05.06.2010, 23:22
Cześć wszystkim. To mój pierwszy post na tym forum. Chciałem się zapytać jak według was działałyby Simsy 3 i dodatek Kariera na komputerze o parametrach:

Intel Pentium D 2x2,8GHz
2gb ram
Windows XP Service Pack 2
Geforce 8500 GT 512mb

Pytanie takie a nie inne ponieważ chciałbym się upewnić czy gra będzie chodziła płynnie i żeby nie było zwiech i innych tego typu rzeczy. ;)

Dzięki wielkie.
Tak powinna spokojnie pójść
Wystarczy wejść na jakąś stronę np gry-online, znaleźć sims 3 i tam są wypisane wymagane parametry ;)

Kyerme
06.06.2010, 00:06
Dwa pytanka odnośnie trybu budowania:
1. Jak zmienić styl boku płyty podłogowej? Niby jest takie narzędzie, ale nie mogę go znaleźć :)
2. Kto grał w Twinbrook na pewno zauważył, że w wielu budynkach jest zrobione jakby "piętro" o wysokości połowy ściany :) Np. w bibliotece. Jest to ostatnie piętro, takie podwyższenie pod dachem. Nie wiem, jak to wytłumaczyć, jakby ktoś nie zrozumiał, to wrzucę screena :) Moje pytanie brzmi: jak to zrobić? Podejrzewam, że jest to zabieg bez używania kodów... Fajnie to wygląda, zwłaszcza w parterowych domkach :)

Kamis
06.06.2010, 00:18
Dwa pytanka odnośnie trybu budowania:
1. Jak zmienić styl boku płyty podłogowej? Niby jest takie narzędzie, ale nie mogę go znaleźć :)
2. Kto grał w Twinbrook na pewno zauważył, że w wielu budynkach jest zrobione jakby "piętro" o wysokości połowy ściany :) Np. w bibliotece. Jest to ostatnie piętro, takie podwyższenie pod dachem. Nie wiem, jak to wytłumaczyć, jakby ktoś nie zrozumiał, to wrzucę screena :) Moje pytanie brzmi: jak to zrobić? Podejrzewam, że jest to zabieg bez używania kodów... Fajnie to wygląda, zwłaszcza w parterowych domkach :)

Wrzuć screena bo nie kumam ;d

Kyerme
06.06.2010, 00:43
Chodzi mi o to:
http://images43.fotosik.pl/301/abed9440494c8bb9med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images40.fotosik.pl/297/8af478668fa9328emed.jpg (http://www.fotosik.pl)

Jak widać, kończy się parter i między sufitem parteru a dachem jest jeszcze "piętro" o bardzo małej wysokości :)

Lady88
06.06.2010, 00:55
Kto wie jak pobrać od kogoś odciski palców w karierze detektywa???

Meggie
06.06.2010, 09:01
od kogoś nie możesz, jak masz taką opcję do wykonania jedziesz do wyznaczonego miejsca, klikasz na jakiś mebel zaznaczony białą lupą i "pobierz odciski palców" a później jedziesz na posterunek żeby je sprawdzić ;)

Lady88
06.06.2010, 11:18
Czyli muszę szukać na którym meblu może być lupa???

Meggie
06.06.2010, 11:28
tak ;)

znaki

Lady88
06.06.2010, 11:31
Dziękuję :)

Searle
06.06.2010, 11:45
Kto grał w Twinbrook na pewno zauważył, że w wielu budynkach jest zrobione jakby "piętro" o wysokości połowy ściany :) Np. w bibliotece. Jest to ostatnie piętro, takie podwyższenie pod dachem. Nie wiem, jak to wytłumaczyć, jakby ktoś nie zrozumiał, to wrzucę screena :) Moje pytanie brzmi: jak to zrobić? Podejrzewam, że jest to zabieg bez używania kodów... Fajnie to wygląda, zwłaszcza w parterowych domkach :)

A ja bym chciała wiedzieć, jak to usunąć, bo nawet młotkiem nie mogłam :/

dracona
06.06.2010, 15:05
Witam wszystkich!

Mój problem polega na tym, że kiedy kliknę np. na komputer w celu 'szukania pracy' zamiast tejże opcji mam szary panel bez żadnego napisu o_O. Kiedy na niego kliknę otwiera mi się okno z potencjalnym szukaniem pracy z tym, że jest PUSTY. Bardzo proszę o pomoc w sprawie, może ktoś miał podobny przypadek?
Dodam, że pozbyłam się wszystkich starych modów etc. Nie wiem co robić :/

Lady88
06.06.2010, 15:08
Proszę pomóżcie! Mam zebrać odciski palców w domu simki, jestem w nim ale nigdzie nie ma takiej opcji, tylko jak klikne na podlogę to jest żeby zebrać jako dowód :? proszę o szybką odpowiedź

Kyerme
06.06.2010, 15:48
Pójdź do tej simki do domu i obejrzyj go dokładnie - na którymś sprzęcie (krześle, wieży itp.) powinien być obrazek przedstawiający lupę. Wtedy kliknij na tym sprzęcie i pojawi Ci się opcja "pobierz odciski palców" - bądź coś podobnego :)

Lady88
06.06.2010, 16:00
Ahh owszem znalazłam mebel, ale nie miałam lupki ;) ważne że mi sie udało :)

dracona
06.06.2010, 16:12
Witam wszystkich!

Mój problem polega na tym, że kiedy kliknę np. na komputer w celu 'szukania pracy' zamiast tejże opcji mam szary panel bez żadnego napisu o_O. Kiedy na niego kliknę otwiera mi się okno z potencjalnym szukaniem pracy z tym, że jest PUSTY. Bardzo proszę o pomoc w sprawie, może ktoś miał podobny przypadek?
Dodam, że pozbyłam się wszystkich starych modów etc. Nie wiem co robić :/

Teo
06.06.2010, 21:36
Chcialam sie zapytac, co z kariera stylistki.
Dostaje zlecenia, w kotrych np. mam napisane, zeby zmienic z kazdego rodzaju ciuchow po jednym. Robie to, wychodze z panelu salonu i co dostaje... "Twoja stylizacja nie jest taka, jakiej zyczyl sobie Pan X" czy jakos tak. Jaka jest na to metoda?

Altaria
06.06.2010, 21:48
Ja stosowałam metodę "nie przejmować się" i stylizowałam dalej ;]

Teo
06.06.2010, 21:51
Aha...
Np. przed chwila bylo banalne zadanie.
Zmienic zarost, a i tak byla klapa :/

Ilona
06.06.2010, 21:58
jezeli wybieramy profesje stylisty lub arcjitekta,dobrze by bylo cwiczyc na stole kreslarski,bo to podnosi nasza ocene pracy i otrzymujemy lepsze recenze,poza tym mozemy np. dodac cos wyposazenia domu,ja zawsze albo dam kwiatka albo obraz i mam komunikat,ze klient dziekuje za dodatkowe ozdoby,a moja simka ma z tego tytulu premie

Altaria
06.06.2010, 22:14
Moja simka wykonywała od 9 zlecenia a potem do 21 siedziała nad deską i nijak jej to nie pomagało w dobrych stylizacjach. Ale grunt że dotarła na szczyt. Tylko mnie wkurza że teraz tego portfolio nie mogę wyrzucić z wyposażenia... -.- Z uniwersalnym kluczem w WP miałam to samo

kesse
06.06.2010, 22:50
Podjęłam karierę detektywa i na poziomie kiedy on ma 850 przychodów tygodniowych ( stypendium) dostał sprawę kopanego gnoma.Polecono mu przeszukać śmietnik w domu Terryego Kayesa.

Lupka na śmietniku jest- i owszem ale kiedy klikam na śmietnik wyświetla się ramka "brak dostępnych interakcji"
Śledztwo utknęło w martwym punkcie! W domu nikt nie otwiera chociaż zaprzyjaźniłam się z lokatorem!

Czy ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać?

Łezka
07.06.2010, 20:38
Mam pytanie...
Bowiem mój Sim Detektyw Jakub Aster jest już na 8 poziomie tejże kariery... Czemu dostaje non stop identyczną gażę za wykonanie zadania jak na początku pracy? Przecież zadania często są trudniejsze, a tutaj wynagrodzenie wiecznie 650 simoleonów...

katharsis2405
08.06.2010, 16:31
Mam pytanie ponieważ moja simka pracuje w medycynie i ma pragnienie Dokończyć pracę: Klinika szczepień...
i co mam zrobić aby kogoś zaszczepić
Czytałam że w jakiś darmowych klinikach ale gdzie one są ??

Wampirencja
08.06.2010, 17:16
Mam problem ze sprzedawaniem rzeczy w Komisie - jak to zrobić?
Jedyne co mi przyszło to głowy nie działa - klikałam "Kup obiekty" na sprzedawczyni ale nic się nie dzieje, nie wyskakuje okienko.

Dodatkowo nic nie mogę kupić w komisie. Wszystko ma tylko opcję "Obejrzyj" a szkic mogę wziąć z biurka za darmo...
Co jest nie tak?

Searle
08.06.2010, 17:33
Mam problem ze sprzedawaniem rzeczy w Komisie - jak to zrobić?
Jedyne co mi przyszło to głowy nie działa - klikałam "Kup obiekty" na sprzedawczyni ale nic się nie dzieje, nie wyskakuje okienko.

Też chciałabym to widzieć, więc dołączam się do pytania.

Dodatkowo nic nie mogę kupić w komisie. Wszystko ma tylko opcję "Obejrzyj" a szkic mogę wziąć z biurka za darmo...
Co jest nie tak?

Komis jest czynny w określonych godzinach. Nie wiem, o której go otwierają, ale po 18 tez nie mam opcji 'Kup', więc jest chyba nieczynny.

Serakel
08.06.2010, 19:27
Mam takie pytanie, gdy moja simka załatwiała nieruchomości w komputerze było tam coś takiego jak domki letniskowe, o co z nimi chodzi, je się kupuje? czy co?, proszę pomóżcie!

mabda
08.06.2010, 19:29
wampirencja - u mnie dziala klikanie na kase i wybranie kup. potem przejscie do zakladki sprzedaj czy komis [jakos tak] i dodanie przedmiotow z listy - jak sprzedawanie w sklepie

Wampirencja
08.06.2010, 19:34
Nie mam żadnej opcji na kasie ^ ^"

Meggie
08.06.2010, 20:05
Mam pytanie...
Bowiem mój Sim Detektyw Jakub Aster jest już na 8 poziomie tejże kariery... Czemu dostaje non stop identyczną gażę za wykonanie zadania jak na początku pracy? Przecież zadania często są trudniejsze, a tutaj wynagrodzenie wiecznie 650 simoleonów...

niestety już zawsze detektywi zarabiają 650 :(

Lorstag
08.06.2010, 21:22
Elo.Nowy jestem na forum.Może to pytanie zapadło.Ale w karierze wynalaszczości,mam zadanie z zdobyciem szlifu sercowego różowego diamentu.Nie wiem jak go zdobyć więc proszę o odpowiedź.Dzięki z góry.

Chloé
09.06.2010, 08:42
@up na szlif sercowy składają się dwa czynniki:
-musisz zebrać wszystkie dostępne rodzaje kamieni
-musisz wykonać ileś tam szlifów, zaliczenie tej ilości daje możliwość kolejnego szlifu itd aż dojdziesz do szlifu sercowego.

Ale jeśli nie będziesz miał kolekcji wszystkich kamieni to szlifowanie w nieskończoność nic nie da, musisz mieć komplet. Pisze nawet w wyzwaniach kolekcjonera, że odblokuje się szlif po zebraniu każdego rodzaju kamieni. To właśnie o szlif sercowy chodzi. A różowe diamenty sobie zostaw, szlifuj inne minerały a potem jak odblokuje ci się ten szlif to zeszlifujesz różowy diament. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w grze bardzo trudno o ten kamień.

EJ70
09.06.2010, 20:41
Mam pytanie. Czy u was też po instalacji kariery simy zamiast chodzić, biegają?
Myślałam, że jest to związane z cechami charakteru, ale nie. Dwóch członków mojej rodzinki biega na okrągło ( nawet z talerzami, praniem czy czymkolwiek innym ).

Altaria
09.06.2010, 20:56
Eee... nie. Moje zdecydowanie nie uznają takiego przemęczania się... :D

gtaIVsa
09.06.2010, 22:43
Elo, jak zbudować robota? Mam sima który już wynalazł wszystko co było w grze możliwe, a robota nie ma ;/

Ilona
09.06.2010, 22:44
musisz przejsc okazje z tajemniczym wynalazkiem

Lady88
09.06.2010, 23:34
http://4.bp.blogspot.com/_wV5JMD1OISg/TA_-DWol0zI/AAAAAAAAqnI/uxPzpjjmuoA/s1600/Tattoo+tribal+wings.png

ktoś stworzył nowy wzór tatuażu, wiecie może jak to się robi??? chciałabym sama sobie stworzyć swój wzór :)

Ilona
10.06.2010, 00:35
mysle,ze workshopem

anie_1981
10.06.2010, 10:25
Ja mam pytanie trochę z innej beczki. Przed premierą Kariery EA gadała o narzędziu do tworzenia wzorów. Ja jakoś nie widzę, żeby mi się takie narzędzie zainstalowało, nie ma też nic takiego na oficjalnej stronie. Wiecie może coś na ten temat? Bo ja bardzo bym chciała takie narzędzie, cieszyłam się, że coś takiego będzie, a tutaj sprawa jakoś przycichła.

Mamełe
10.06.2010, 12:55
Ja mam pytanie trochę z innej beczki. Przed premierą Kariery EA gadała o narzędziu do tworzenia wzorów. Ja jakoś nie widzę, żeby mi się takie narzędzie zainstalowało, nie ma też nic takiego na oficjalnej stronie. Wiecie może coś na ten temat? Bo ja bardzo bym chciała takie narzędzie, cieszyłam się, że coś takiego będzie, a tutaj sprawa jakoś przycichła.

Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale to miało wyjść gdzieś w lipcu i być do pobrania ze strony gry jak Stwórz Świat.

Łezka
10.06.2010, 15:49
Anie1981 również o tym słyszałem, ale z tego co pamiętam to ten program był zapowiadany na sierpień :| jakoś tak koniec wakacji... :)

gtaIVsa
10.06.2010, 15:50
A jak dostać okazję z tajemniczym wynalazkiem? Muszę się gdzieś zgłosić?

Łezka
10.06.2010, 15:56
GTAIVsa Twój Sim musi zostać wynalazcą w Ośrodku Badawczym, a z biegiem kariery pojawi się ta okazja... Teraz nie pamiętam kariera wynalazcy czy naukowca... ;)

lithium
10.06.2010, 23:19
wybaczcie, ze nie przeczytalam calego tematu, ale czy w karierze dochodza jakies nowe cechy osobowosci?

@down
dzieki bardzo!

Miyoki
10.06.2010, 23:52
wybaczcie, ze nie przeczytalam calego tematu, ale czy w karierze dochodza jakies nowe cechy osobowosci?

Cechy:
•Urodzony sprzedawca
•Ekscentryczny - świetny wynalazca
•Dramatyczny
•Eko-przyjaciel - jest to najbardziej rozbudowana cecha. Twój Sim będzie wolał brać prysznic niż pluskać się w wannie, jeździć na rowerze i będzie uprawiał recykling, co da mu pozytywny nastrójnik. Jeśli jednak będziemy jeździli samochodem, robili pranie i będziemy kąpać się w wannie otrzymamy negatywny nastrójnik.
•Spostrzegawczy - świetna cecha dla detektywów.
•Doświadczony Rzeźbiarz

Ilona
11.06.2010, 16:54
Chcialam sie zapytac, co z kariera stylistki.
Dostaje zlecenia, w kotrych np. mam napisane, zeby zmienic z kazdego rodzaju ciuchow po jednym. Robie to, wychodze z panelu salonu i co dostaje... "Twoja stylizacja nie jest taka, jakiej zyczyl sobie Pan X" czy jakos tak. Jaka jest na to metoda?

zanim zaczniesz strylizacje sprawdz,czy klient jest zadowolony,ma dobry humor...drobny szczegol,ale ma wplyw na ocene

EJ70
11.06.2010, 19:59
Wie może ktoś, czy strażak do akcji zawsze jeździ sam, czy tylko ja tak mam?

Searle
11.06.2010, 21:46
EJ70 mój sim też zawsze sam bierze udział w akcjach.

lithium
12.06.2010, 13:35
jak bardzo ciezko jest rozwijac kariery dwoch simow? dajecie rade, czy drugiemu simowi lepiej dac 'normalna' prace?

Kamis
12.06.2010, 13:37
jak bardzo ciezko jest rozwijac kariery dwoch simow? dajecie rade, czy drugiemu simowi lepiej dac 'normalna' prace?

Ehh...
Ja simką stylistką i strażakiem nie wyrabiałam, i przestałam nimi grać :P

Aniołeczek14
12.06.2010, 13:43

Ja zawsze gram 1 simem, ale jak wychodzę za mąż to 1 daje doktor, a mojemu tą "specjalną"

Kamis
12.06.2010, 13:49
Ehh...
Ja simką stylistką i strażakiem nie wyrabiałam, i przestałam nimi grać :P

@up:
No właśnie, zapomniałam dodać, że ja zawszę gram 1 simem ;D
[tzn, zazwyczaj...]

simowiczka888
12.06.2010, 15:28
Elo
Mam problem.Jestem detektywem. Miałam sprawe z takim jednym gostkiem ale on stoi jak kołek. Nie da się z nim pogadać bo on stoi i stoi... Co mam zrobić??
Z góry dziex!

Meliona
12.06.2010, 16:33
Czy i gdzie jest owoc życia w Twinbrook? Nie chodzi o nasiona, tylko o rosliny.

Charionette
13.06.2010, 08:48
Czy są już mody na szybsze uczenie się do Kariery?

Łezka
13.06.2010, 09:23
Meliona gram niedługo w Twinbrook, ale nie rzuciła mi się w oczy nigdzie życiodajna roślina. Interesuję się ogrodnictwem, a poza tym będąc detektywem wiele, wiele domów odwiedziłem oraz ich ogrody... :)

grzro
13.06.2010, 10:06
Czy jak się ze złomowiska ocali zaniedbane rzeczy, to można je potem wyremontować i zatrzymać sobie albo sprzedać za jakieś fajne pieniądze? Bo nazbierałem dużo różności ale nic nie mogę z tym zrobić. Może mam za małe jakieś umiejętności jeszcze

Hefalump
13.06.2010, 10:14
Nie sprawdzalem jeszcze tego ale chyba umiejetnosc majsterkowania jest potrzebna.

@DOWN

Nie ma za co. :D

grzro
13.06.2010, 10:57
Dzięki Hefalump :)

Łezka
13.06.2010, 11:43
Grzro mój Sim kiedy zbierał te "zniszczone" rzeczy ze złomowiska, a gdy ja je wstawiałem na parcelę to była tylko dostępna opcja "Wymień za nn" w "nn" oczywiście kwota nowego mebla. Jednakże Sim nie miał umiejętności majsterkowania, więc nie wiem jak to z tym jest, ale może umiejętność "wynalazczość" mogłaby tutaj coś zrobić... =D

Meliona
13.06.2010, 12:17
Dziurawiec_Skąpolistny: Mój sim też jest detektywem. No i wynalazcą. Mój sim zbierał rzeczy ze złomowiska. Większość można tylko postawić na parceli, a resztę zdetonować. Uwielbiam, jak moja simka detonuje.

Czy naprawdę nie ma owoców życia w Twinbrook? Nie chce mi się uczyć mojej simki ogrodnictwa...
...ani grać kodami.

Łezka
13.06.2010, 12:22
Meliona w każdym z dostępnych otoczeń nie ma do zebrania życiodajnej rośliny... Trzeba samemu wyhodować i dopiero... :)

Kamis
13.06.2010, 12:50
Meliona w każdym z dostępnych otoczeń nie ma do zebrania życiodajnej rośliny... Trzeba samemu wyhodować i dopiero... :)

Jak to nie ma?
W River, czy Sunset... nieważne ale na cmentarzu kiedyś znalazłam, kwiat nie nasionko.

Meliona
13.06.2010, 12:53
Dziurawiec_Skąpolistny: W Twinbrook nie ma nawet kwiatu śmierci na cmentarzu, są tylko nasiona. A w Sunset był :(. A w otoczeniach wakacyjnych?
Ja chcę zmajstrować robota... :(

Łezka
13.06.2010, 14:22
Matko Kochana... Kamis... Przeczytałaś kilka postów wcześniej? Napisałem, że nie ma rośliny w Sunset Valley i Riverwiev, i Twinbrook życiodajnej... A z nasion specjalnych to wszędzie można spotkać. Poza tym Meliona pyta o życiodajną roślinę nie kwiat śmierci. Meliona z tego co pamiętam to, w którejś z piramid w Egipcie były chyba owoce życia... Ale to już musisz napisać w dziale "Wymarzone Podróże" i zapytać... Nie jestem pewien, ale tak coś mi się wydaje.

grzro
13.06.2010, 15:27
Dziurawiec_Skąpolistny ja już swoim simem zbliżam się do maksymalnego poziomu umiejętności majsterkowania i wynalazczości. Póki co nic się nie zmienia i remontu nie da się zrobić ale zobaczymy co będzie dalej :D

Kamis
13.06.2010, 15:37
A ja mam takie pytanie.
Czy jest możliwość, żeby jakiś sim zrobił dla mojej simki zdjęcie ?
Bo chciała bym, żeby miała swoje zdjęcie w tej ramce cyfrowej, w swoim biurze ;D
Mieszka sama więc nikt z rodziny nie pomoże :|

sasha fierce
13.06.2010, 15:47
kup aparat w wymarzone podroze ;P

Starlight
13.06.2010, 15:47
wynalazca? - Gdzie tą karierę można podjąć?

Kamis
13.06.2010, 15:56
kup aparat w wymarzone podroze ;P

I wtedy mogę sobie sama 'fote cyknąć' ? :P

Charionette
13.06.2010, 18:01
Czy są już mody na szybsze uczenie się do Kariery?
Ponawiam, bo jedyny mod, który znalazłam nie działa :((

Łezka
13.06.2010, 18:33
Kamis - kupno aparatu nic Ci nie da. Twoja Simka nie zrobi sobie sama zdjęcia.
Starlight - jako takiej kariery wynalazcy to nie ma, bo na Ośrodku Naukowym możesz podjąć się "Pogromca duchów" lub "Kariera naukowa" - znana nam z podstawy. Wynalazca jako taki może zostać "stworzony" poprzez samozatrudnienie. Wystarczy, że Twój Sim ma minimum 1 punkt "wynalazczości", a możesz kliknąć na budynku ratusza i wybrać opcję "Zarejestruj samozatrudnienie - Wynalazca".

Ilona
13.06.2010, 20:16
Ponawiam, bo jedyny mod, który znalazłam nie działa :((

ten dziala http://www.modthesims.info/download.php?t=383662
albo super computer

Hefalump
13.06.2010, 20:33
Mi nie działa.Klikam na książkę i nic.Mogę tylko do wyposażenia przenosić.
Jakby co to instaluje Instal Monkey Helper

mabda
13.06.2010, 22:05
mnie od zawsze nie dzialaly mody na szybsze uczenie :/ ani bok ani zadne inne. jak sciagalam ksiazki do nauki np. fotografii bez kupowania ich na wakacjach to tez nie byly widoczne w katalogu ksiazek w ksiegarnii

Ilona
13.06.2010, 22:54
potrzebujecie ten plik d3dx9_31.dll - wrzuca sie go w Programach do podstawy i kazdego dodatku,akcesorii do katalogu GAME/BIN,a pobrac mozna go stad http://www.multiupload.com/AWV7WU105Z

Serakel
14.06.2010, 23:13
Jak zrobić by detektyw zebrał i zbadał odciski palców?

mateuszek74
16.06.2010, 19:52
Cześć mam pytanie jak wynalazcą zrobić robota ?? próbowałem na tym urządzeniu wynalazcy ale już tam wszystko zrobiłem proszę o pomoc

Kinkarus
16.06.2010, 19:56
mateuszek74- O ile dobrze pamiętam musisz poczekac na telefon z ośrodka naukowego i będziesz musiał przynosic różne rzecz potrzebne do stworzenia robota. Te rzeczy to pallad, 10 owoców życia, szlif sercowy różowego diamentu i 100 jednostek złomu. Jeśli przyniesiesz te obiekty dostaniesz ,,przepis" na robota i możesz stworzyc go w domu. Mam nadzieję że pomogłam :)

mateuszek74
16.06.2010, 20:05
ok dzięki będę czekał na telefon ;)

Meliona
17.06.2010, 18:09
mateuszek74: Kinkarus: Tak, ale dodam że trzeba mieć 10 poziom wynalazczości, czy jak to się tam pisze ;).

miriel30
18.06.2010, 16:54
jak sprzedawać w opcji samozatrudnienia ??? - zarejestrowałam się w ratuszu jak wytwórca nektaru - i mimo że mam pełną piwnicę wina nic nie sprzedałam. Wstawiłam kilka butelek do komisu - sprzedały się - dostałam kasę ale w panelu kariery nadal widnieje że muszę zarobić 30simleonów żeby awansować - i cały czas jestem na 1 levelu kariery

Łezka
18.06.2010, 16:58
Miriel30 moja Simka była "samozatrudniona" jako ogrodniczka... Swoje plony sprzedawała w sklepie spożywczym i bezproblemowo awansowała... Nie wiem jak jest z wytwórcą nektarów, ale chyba jedyne wyjście to sprzedaż butelek w komisie... Widocznie za mało Ci zapłacili i nie pokryło się to z minimalnym zarobkiem, aby awansować.

miriel30
18.06.2010, 21:35
Miriel30 moja Simka była "samozatrudniona" jako ogrodniczka... Swoje plony sprzedawała w sklepie spożywczym i bezproblemowo awansowała... Nie wiem jak jest z wytwórcą nektarów, ale chyba jedyne wyjście to sprzedaż butelek w komisie... Widocznie za mało Ci zapłacili i nie pokryło się to z minimalnym zarobkiem, aby awansować.

dzięki za odpowiedź :)
spróbuję w sklepie spożywczym z tymi nektarami !!! - bo w komisie płacili mi znacznie więcej niż było wymagane do awansu - i to kilka razy a mimo to zero awansu.

Kamis
18.06.2010, 22:34
A jeśli chodzi o wynalazcę lub rzeźbiarza to do komisu oddawać? :P

nmin
18.06.2010, 23:06
A jeśli chodzi o wynalazcę lub rzeźbiarza to do komisu oddawać? :PWystarczy sprzedawać w trybie kupowania, jeśli nie chce Ci się z każdą pierdołą jechać do komisu, można też sprzedać prosto ze stołu. Nie wiem, jak ze sprzedażą z plecaka, chyba też się liczy.

Charionette
19.06.2010, 11:06
Czy w Karierze można zostać tatuażystą?

Łezka
19.06.2010, 11:11
Charionette... pisze wszędzie, że można, ale mój sim będąc w salonie "piękności" miał tylko opcję zostań stylistą, a po kliknięciu na fotel do tatuażu nie było opcji zatrudnienia tylko zrobienia tatuażu. Nie wiem, dlaczego tak jest... :(

Vanitas
19.06.2010, 13:38
Nie mam tej gry, ale wydaje mi się, że tatuaże może robić stylista.

sasha fierce
19.06.2010, 13:39
trzeba czytac uwaznie. nie ma zawodu tatuazysty, mozna jedynie nabyc umiejetnosc tatuujac innych simow.

Kamis
19.06.2010, 13:47
A czy jak się kupi ten 'fotel' do tatuaży to nie będzie opcji samozatrudnienia jako tatuażysty ?

monika123
19.06.2010, 15:53
Mam pytanie odnośnie kariery wynalazcy. posiadam 8 poziom umiejętności i produkuje rożnego rodzaju gadżety nie wiem jednak jak je sprzedać by uzyskać awans zawodowy. korzystając z porad w grze próbowałam zrobić to w komisie w następujący sposób: naciskając na kasę wybierałam "KUP" następnie dodawałam do komisu moje wynalazki. co jakiś czas przychodziły powiadomienia iż ktoś nabył moje towary jednak w zakładce wykonywanego fachu suma potrzebna do awansu nie ulega zmianie. jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc.

Casslin
19.06.2010, 15:55
Czy jest jakieś pragnienie życiowe dotyczące kariery wynalazcy?A jeżeli tak to jakie i jakie cechy trzeba ze sobą połączyć?

Kamis
19.06.2010, 16:01
Mam pytanie odnośnie kariery wynalazcy. posiadam 8 poziom umiejętności i produkuje rożnego rodzaju gadżety nie wiem jednak jak je sprzedać by uzyskać awans zawodowy. korzystając z porad w grze próbowałam zrobić to w komisie w następujący sposób: naciskając na kasę wybierałam "KUP" następnie dodawałam do komisu moje wynalazki. co jakiś czas przychodziły powiadomienia iż ktoś nabył moje towary jednak w zakładce wykonywanego fachu suma potrzebna do awansu nie ulega zmianie. jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc.

Przeciągnij ten 'gadżet' czy coś co stworzyłeś na ten panel pod komórką [w wyposażeniu]. Ja tak robię i dostaję awansy ;]

monika123
19.06.2010, 16:16
masz racje Kamis :) faktycznie działa :) dzięki za pomoc :)

suseł
19.06.2010, 17:43
Jak stworzyć rzeźbę w metalu? Moja simka ma takie pragnienie chyba od drugiego poziomu umiejętności i ciągle nie mogę go zrealizować. Klikam na warsztat rzeźbiarski - nic. Próbowałam zebrać złom, ale nie wiem, co z nim mam zrobić. Pomożecie?

Edit: Dzięki, już wiem. Mam złom w plecaku i wyświetla mi się opcja na warsztacie :D

Kamis
19.06.2010, 18:11
Jak stworzyć rzeźbę w metalu? Moja simka ma takie pragnienie chyba od drugiego poziomu umiejętności i ciągle nie mogę go zrealizować. Klikam na warsztat rzeźbiarski - nic. Próbowałam zebrać złom, ale nie wiem, co z nim mam zrobić. Pomożecie?

Nie jestem pewna, ale musisz mieć złom i chyba 5 poziom rzeźbienia.

Meliona
20.06.2010, 13:28
emma-lew: Tak, jest takie pragnienie życiowe: Stworzyć 3 potwory. Trzeba wynaleźć 3 roboty. To nie jest bezpośrednio związane z karierą, ale z wynalazkami tak.

Simka18
23.06.2010, 13:47
Mam takie pytanie bo zamierzam kupic Nowoczesny Apartament a potem karierę a mam tylko 1 GB pamięci to, czy Kariera mi pójdzie jak, mam jeszcze the sims 3 wymarzone podróże . Chcę po prostu wiedzieć czy wymagania są, większe niż były do the sims 3 wymarzonych podróży czy też, je trochę zaniżyli ;).

Charionette
23.06.2010, 17:01
Wymagania do TS3 Kariera:
Dla Windows XP

* Procesor 2.0GHz P4 lub lepszy
* 1GB RAM
* Karta graficzna z pamięcią 128MB i obsługą Pixel Shader 2.0
* Microsoft Windows XP Service Pack 1
* DirectX 9.0c
* 6.1 GB dysku twardego i co najmniej 1GB na zapisane gry

Dla Windows Vista/7

* Procesor 2.4GHz P4 lub lepszy
* 1,5GB RAM
* Karta graficzna z pamięcią 128MB i obsługą Pixel Shader 2.0
* Microsoft Windows Vista Service Pack 1
* 6.1 GB dysku twardego i co najmniej 1GB na zapisane gry\

Dla laptopów:

* Procesor 2.6GHz Pentium D lub 1.8GHz Core 2 Duo lub lepszy

Dla Mac OS X

* System Mac OS X 10.5.7 Leopard lub wyższy
* Procesor Intel Core Duo
* 2GB RAM
* Karta graficzna ATI X1600 lub Nvidia 7300GT z pamięcią 128MB i obsługą VideoRAM
* Dysk twardy 6.1 GB oraz 1GB na zapisane gry

Gra nie uruchomi się na komputerach z procesorami PowerPC (G3/G4/G5)

Simka18
23.06.2010, 18:17
Aha dziękuje ;) za odpowiedź ;)

kalafjor
25.06.2010, 18:10
Ostatnio gra wyłączyła mi się bez powodu i nie wyskoczył raport o błędach ani nic innego. Czym to może być spowodowane?

Kamis
25.06.2010, 18:13
Ostatnio gra wyłączyła mi się bez powodu i nie wyskoczył raport o błędach ani nic innego. Czym to może być spowodowane?

Alt + F4 ?

Łezka
25.06.2010, 18:19
Kamis to raczej chodzi o samoistne wyłączenie się gry, a nie przez naciśnięcie tych klawiszy... Mnie tez się gra wyłączała, ale po przeczyszczeniu komputera (w środku) sprężonym powietrzem wszystko działa normalnie... I mnie też nie wyskakiwał raport o błędach - nic... po prostu pulpit... Możliwe, że jakieś programy w tle (nie wyłączone), np. GG lub antywirus zakłócają pracę gry...

Kamis
25.06.2010, 18:23
To był żart...

Mi też się tak stało. Ale tylko raz ;) Tak się wkurzyłam że przez tydzień w simsy nie grałam :P

Kamis
25.06.2010, 20:31
[Przepraszam, że post pod postem...]

Więc właśnie mam okazję, żeby stworzyć SimBota. I teraz muszę znaleźć/wyhodować Owoc Życia. I tu pytanie: Wiecie może gdzie on rośnie ? [chodzi mi oczywiście o Twinbrook] Albo gdzie znaleźć jego nasionko? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

Łezka
25.06.2010, 20:51
Kamis: Jeśli chodzi o gotowy krzak życiodajnej rośliny to takiego w Twinbrook nie znajdziesz. Życiodajną roślinę można wyhodować jedynie z nasienia specjalnego, przy czym musisz akurat trafić na takie, w którym będzie życiodajna roślina, bo może być, np. krzak kwiatów śmierci. :) Życiodajna roślina (krzak) rośnie bodajże w Świątyni Niebios w Al Simharze wraz z krzakiem kwiatów śmierci.

Kamis
25.06.2010, 20:57
Ku...rde...
I co ja teraz zrobię? Nie chce mi się tam 7 poziomu ogrodnictwa nabijać :(
Zobaczę w tej Al Simharze... Ale dzięki Dziurawcu ;)

EJ70
26.06.2010, 07:25
Masz jeszcze jedno wyjście. Wpisz kody "Testingcheatsenabled true" i drugi "Buydebug on". W trybie kupowania pojawi ci się okienko ze znakiem zapytania, tam znajdziesz wszystkie sadzonki roślinę, również życiodajnego owocu.

kalafjor
26.06.2010, 09:57
Czy tylko u mnie gdy robię wynalazki złom tak szybko się czerpie? Czy żeby podnieść umiejętności wynalazcy trzeba wybrać tą opcję wynajdź czy jakoś tak?

Łezka
26.06.2010, 09:59
Seth ja mam tak samo - każdy ma podczas opcji "wynajdź" zawsze zużywa się więcej złomu niż przy produkcji gadżetów/wynalazków, które już wynaleźliśmy. Aby podnieś poziom tej umiejętności albo wynajdujesz, albo czytasz książki, które najpierw trza kupić w księgarni - jest ich 3 tak samo jak przy gotowaniu czy majsterkowaniu. :)

Kamis
26.06.2010, 16:11
Kamis: Jeśli chodzi o gotowy krzak życiodajnej rośliny to takiego w Twinbrook nie znajdziesz. Życiodajną roślinę można wyhodować jedynie z nasienia specjalnego, przy czym musisz akurat trafić na takie, w którym będzie życiodajna roślina, bo może być, np. krzak kwiatów śmierci. :) Życiodajna roślina (krzak) rośnie bodajże w Świątyni Niebios w Al Simharze wraz z krzakiem kwiatów śmierci.

Chodzi o 'Piramidę Niebios'?

Łezka
26.06.2010, 17:31
Kamis... Tak to jest Piramida Niebios*, pomyliłem sobie ze Świątynią Niebios z Shang Simla.

Miyoki
26.06.2010, 19:24
Czy jak mam procesor 1,7GHz (stacjonarny, XP), a oprócz tego wszystko raczej w porządku, to gra bardzo mocno będzie się cięła i granie będzie katorgą czy... istnieje możliwość, że nie będzie tak źle? :|

sasha fierce
26.06.2010, 19:27
procesor procesorem, a karta graficzna jaka? i ile ramu?

Miyoki
26.06.2010, 19:51
Poza procesorem wszystko jest w porządku, tak jak napisałam.
Jedynie właśnie on mnie martwi.

sasha fierce
26.06.2010, 20:40
no to wszystko bedzie ok

Miyoki
26.06.2010, 20:57
Mam nadzieję :)
Dzięki

Klara712
26.06.2010, 21:15
Przy karierze łowcy duchów do awansu mam padać zjawiska paranormalne. Ktoś wie jak i gdzie?

rasmusek99
26.06.2010, 21:57
Ja gram jako projektant wnętrz i narazie jakoś leci, ale mam jeden problem. Jak klient jest zadowolony, to wyskakuje mi okienko, że mogę zrobić zdjęcie i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że robiąc zdjęcie nie widzę żadnych obiektów, tylko ściany, podłogi i okna... Trochę denerwujące są takie "puste" zdjęcia w portfolio. Czy ktoś z was zna może jakiś sposób, żeby to naprawić? Z góry dziękuję.

Kamis
27.06.2010, 13:21
Ja gram jako projektant wnętrz i narazie jakoś leci, ale mam jeden problem. Jak klient jest zadowolony, to wyskakuje mi okienko, że mogę zrobić zdjęcie i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że robiąc zdjęcie nie widzę żadnych obiektów, tylko ściany, podłogi i okna... Trochę denerwujące są takie "puste" zdjęcia w portfolio. Czy ktoś z was zna może jakiś sposób, żeby to naprawić? Z góry dziękuję.

Z tego co mi wiadomo nie da się naprawić... :(
Też mnie to denerwuję, jak gram stylistką, zawsze uchwycę tylko ich ryja >D

sasha fierce
27.06.2010, 15:37
ja mam pytanie, gralam detektywem i cos mi sie skopalo - otoz nie moge zmienic rodziny, wbieram zmien aktywna rodzine, klikam ptaszka ok i nic sie nie dzieje a powinna sie wczytac rodzina.... nawet nie moge wrocic do tej mojej rodziny ktora gralam ;/ ktos tak mial?

EJ70
27.06.2010, 16:05
Mam tak samo, nie mogę zmienić rodziny na inną, po prostu po wybraniu opcji nic się nie dzieje i wracam do ostatniego zapisu.

sasha fierce
27.06.2010, 16:12
no to widze ze powszechny blad i musze czkac na latwe =='

Łezka
27.06.2010, 18:40
Ja też grałem detektywem, zmieniałem tryb aktywnej rodziny. gram na innych zapisach i mam normalnie. :)

Kinkarus
27.06.2010, 20:31
Ja też mam normalnie.

lithium
28.06.2010, 10:07
mam 2 pytania
1: dalam simce pragnienie zyciowe 'stworzyc 3 potwory'. no i byla jedna okazja, stworzylam simbota. w celu spelnienia tego pragnienia musze dostac jeszcze dwie osobne okazje (dwa inne 'potwory') czy po prostu 'dorobic' jeszcze dwa simboty?
2: stworzylam parke simow. koles ma cechy charakteru z podstawki (nie ma cech typowych dla kariery np. ekologiczny), a babce z kolei dalam dwie cechy z kariery: ekologiczna wlasnie i ekscentryczna. w kontaktach u babki, jak najade na w/w faceta, to ma on wszystkie 5 cech. natomiast u niego, jak najade na w/w babke, to ona ma tylko 3 cechy (nie ma tych cech jak ekologiczna i ekscentryczna). myslicie, ze to bug gry czy moze wina modow? mam dwa, suwaki na zmienianie ciala i na szybsza nauke.

wiem, pogmatwalam, ale moze ktos zrozumie i mi pomoze;p

mabda
28.06.2010, 12:44
hmm... zaginely mi wszystkie dodatki sims3pack. wszystkie save'y... wszystko! zostaly tylko packages. jak zajrzalam do katalogu w moich dokumentach to nie bylo NIC, poza katalogiem dowloads, gdzie jakims cudem zostaly 3 pliki. ktos wie co sie stalo? nie gralam jakies 1,5 m-ca, nie reinstalowalam i nie instalowalam zadnych dodatkow, aktualizacji ani nic...

FakeYourDeath
28.06.2010, 13:50
mam 2 pytania
1: dalam simce pragnienie zyciowe 'stworzyc 3 potwory'. no i byla jedna okazja, stworzylam simbota. w celu spelnienia tego pragnienia musze dostac jeszcze dwie osobne okazje (dwa inne 'potwory') czy po prostu 'dorobic' jeszcze dwa simboty?

musisz dorobic jeszcze dwa simboty

lithium
30.06.2010, 15:28
ok dzieki za chociaz jedna odpowiedz;p a zeby wykonac pozostale dwa musze czekac na okazje? bo jak chcialam stworzyc to bylo, ze nie mam wszystkich czesci wiec zapewne chodzi o okazje?

Ilona
30.06.2010, 15:57
nie okazje tylko musisz miec rzeczy potrzebne do zrobienia simbotow-zlom,pallad itd.

lithium
30.06.2010, 18:55
wiec co jest potrzebne do stworzenia? nie to co bylo przy okazji(owoce zycia, zlom, rozowy diament i rdzen zycia)?

Ilona
30.06.2010, 21:00
okazje juz przeszlas,zeby nuczyc sie robic simboty,teraz musisz miec potrzebne rzeczy,aby zrobic kolejne,kliknij na stol i na simbota,to Ci sie pokaze co potrzebujesz,przeciez to byloby bez sensu za kazdym razem przechodzic okazje

olusiak
07.07.2010, 11:53
Hej mam problem, mój sim jest strażakiem gdy jest w pracy nie ma żadnego alarmu a potem mi się wyświetla,że nie reaguje na sytuacje kryzysowe:/ co jest? czym jest spowodowany brak alarmu? wcześniej miałam go normalnie. Teraz jeszcze zobaczyłam, że w remizie nie mam wozu strażackiego a zamiast tych rurek do zjeżdżania w dół są zwykle kolumny.

Fatumka
08.07.2010, 17:59
nie dałam rady przebrnąć przez cały temat(bardzo się starałam, ale jednak nie wyszło ^^" ) więc jeśli powtórzę pytanie - przepraszam.

Pytanie:
Jak mogę zarabiać jako wynalazca? Wybrałam karierę wynalazcy i zaniosłam kilka rzeczy do komisu, oni je sprzedali, dostałam kase, ale te pieniążki się nie doliczyły do zarobionych w pracy... Wiecie może, o co chodzi?

Łezka
08.07.2010, 18:38
Witaj Fatumko!
1. Aby dojść do możliwości zbudowania wehikułu czasu oraz kopacza należy rozwinąć bodajże maksymalnie umiejętność "wynalazczość" i oczywiście zakupić bądź zebrać złom potrzebny do produkcji tychże wynalazków, musisz mieć też "stół wynalazkowy" jak ja to nazywam. :)
2. Hmm... Słyszałem, iż wystarczy sprzedawać te rzeczy w ekwipunku. Po prostu klikasz na skonstruowane rzeczy przeciągasz na takie okienko sprzedaży w ekwipunku i to Ci zalicza jako zyski w zakładce "praca". :)
Mam nadzieję, że pomogłem. ;)
Edit: Wynalazki sprzedane w sklepie ogólnym liczą się do wymagań awansu samozatrudnionego wynalazcy - teraz przeczytałem to co wnosi nowa aktualizacja gry, na stronie tutaj jest napisane: http://www.thesims3.com/community/news.html?selMonth=6&selYear=2010#1650964710

ChoreMelodie
08.07.2010, 18:51
Ołkej, launcher mi piszczy o nowej aktualizacji. 1.14 coś tam.
Mam ją ściągać? Czy przez to nic się nie zepsuje w Karierze? *_*
Bo jak czytałam poprawki to pisało o łowcach duchów itd.
Ten patch to raczej pod Karierę nie? >D

Fatumka
08.07.2010, 20:04
Dziękuję bardzo! Właśnie w trakcie gry udało mi się zbudować i kopacza i wehikuł, ale bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Spróbuję z tą aktualizacją... :)

Klitamnestra
09.07.2010, 11:10
Mam problem. Kiedy włączyłam program startu to pokazał mi się EA download manager i zaczął mi aktualizować grę. Kiedy skończył włączyłam znowu program startu ale pokazało mi sie takie okienko: "Twoja gra podstawowa TS3 nie jest zgodna z aktualnym dodatkiem do TS3. Zaktualizuj grę w programie startu gry." Ale kiedy wejdę w program startu gry to niczego nie można kliknąć! Help me!

słoneczko
09.07.2010, 14:06
`A jak można zostać tatuażystą , bo jak się daje na sallon piękności to jest tylko podejmij kaarierę stylistki.
`A o tatuażystach nic niemaaa .
`Prooszę o pomoc.!

sasha fierce
09.07.2010, 14:08
100 razy bylo mowione i jest napisane w pomocy ze TATUAZYSTA NIE MOZNA ZOSTAC, sa tylko umiejetnosci tatuowania (ukryte)
' czytaj uwaznie.!

Łezka
09.07.2010, 14:08
Słoneczko nie ma jako takiego zawodu tatuażysty w budynku. Jedynie sama możesz kupić fotel i obsługiwać Simów, ale jak to technicznie zrobić :| Chyba należy kupić całą parcelę publiczną - samą działkę i tam wybudować jakby zakład. :) Skoro można kupić remizę to czemu nie można by kupić studia tatuażu?

Meliona
09.07.2010, 15:35
olusiak: Może alarm jest nie konserwowany? A te kolumny to jakiś błąd gry. Spróbuj ściągnąć najnowszą aktualizację.

ChoreMelodie: Nic się nie będzie psuło po aktualizacji (mi się nie psuje). Najwyżej się naprawi. Ta aktualizacja jest nie tylko pod Karierę, ale też pod główną "trójkę" i WP.

Mam pytanie: Co to jest Magiczny Miś Abrakadabra?

Łezka
09.07.2010, 19:34
ChoreMelodie właśnie dziś zainstalowałem aktualizację i grałem w grę. Nic mi się nie popsuło. Wszystko działa prawidłowo. Oczywiście jeśli masz "nielegalne" dodatki, mody, hack'i itd. To aktualizacja nie będzie kompatybilna z nimi i mogą przestać działać bądź zepsuć coś w grze.

ChoreMelodie
09.07.2010, 20:07
Dzięki. Na szczęście nie mam żadnych modów itd. :d

Kinkarus
10.07.2010, 12:08
Meliona- Ten miś Abrakadabra jest podobno gnomem pralniczym. Sim może go znaleźc podczas prania lub suszenia ubrań.

Fatumka
11.07.2010, 17:09
Meliona - mój sim właśnie znalazł takiego Misia w praniu :) Gdzieś mi się zapodział, pewnie chodzi po domu, albo sobie w ogóle wyszedł..

A propo! Kupiłam moim simom trampolinę, stoi w ogródku, ale ciągle wchodzą tam goście, sąsiedzi i ludzie, których w ogóle nie znam, żeby sobie poskakać... Czy to normalne?

EDIT:
jeszcze jedno pytanko :)
Ile trzeba mieć wyrobów cukierniczych, żeby dzieciak mógł je sprzedawać na Kramie Małego Piekarza? Biedak się napiekł i napiekł i nic innego nie robi od kilku dni, różne ciastka i muffinki piecze, nawet nie pojedynczo tylko tacami, a dalej sprzedać nie może, pisze mi, że mam użyć dziecięcej kuchenki, żeby upiec więcej...

Kinkarus
11.07.2010, 19:30
Fatumka- Co do trampoliny, też ją mam, a nikt nie przychodzi na niej skakac (oczywiście oprócz moich simów :P) Trochę to dziwne...

Fatumka
11.07.2010, 20:09
może mam zbyt przyjaznych simów... Ale kurczaczki! Ci ludzie przychodzą nawet, kiedy moje simy śpią! Fakt, że mają troche poprzestawiane godziny, bo mają małe dzieci, ale i tak... ;)

Auroella
15.07.2010, 11:18
Mogę jakoś simowi kazać łapać zjawy? Szlag mnie trafia, kiedy on przychodzi do czyjegoś domu i zamiast robić to, co trzeba to robi zupełnie co innego np. gra na gitarze. Pogromcy strzyg nie ma w wyposażeniu, a zjawy są na razie (nie wiem, jak później) niewidzialne.

Askaris
15.07.2010, 18:56
Kupiłem dodatek Kariera i simy kupują samochód lub motor (fajnego Harleya zrobili) jeżdżą trochęi nagle jakaś akcja strażacka lub wyjazd do sklepu i simy jadą taksówką. Ktoś mi to wyjaśni. Jeśli to już było to proszę o linka, a nie o bana ;)

http://zapytaj.com.pl/Category/029,001/2,611333,Jak_jezdzic_samochodem_w_The_Sims_3__.htm l wydaje mi się że to mój problem właśnie. Lecz wyjaśnienia nie ma.

P.Villon
16.07.2010, 22:02
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=56729
Ktoś już ci to wytłumaczył:P
Po co pisać w dwóch tematach:)?

EJ70
19.07.2010, 08:59
Mój Sims stylista, pojechał do zlecenia samochodem, po jego wykonaniu auto zostało w wyposażeniu rodziny, nie można go stamtąd wyciągnąć ani sprzedać. Miał ktoś podobną sytuację?

Searle
19.07.2010, 19:41
Ja mam coś w sumie podobnego - simka zebrała ze złomowiska stary globus. Ma go w wyposażeniu, ale w żaden sposób nie mogę go stamtąd usunąć. Nie pomaga move objects on. Ktoś pomoże?

Arkia
25.07.2010, 15:28
Ja ma pytanie co do pewnego rodzaju śmierci. A więc na cmentarzu taki nagrobek, który ma na sobie dziwny znaczek. A duch, który z tego nagrobka wyskakuje, jest czarno-czerwony. Jak siostra majstrowała z nagrobkami na swojej parceli, to ten znaczek miał nagrobek z przyczyną śmierci "Meteor". Więc pytam się: Jak można zginąć od tego meteorytu?

eS_guy
25.07.2010, 18:04
@up:Hmm, w trójce się jeszcze z czymś takim nie spotkałem...
Ale w dwójce podczas oglądania gwiazd zdarzało się że na Sima spadła satelita i go zabijała...

magda1718
25.07.2010, 19:46
Jak się robi piwnicę??

Łezka
26.07.2010, 22:49
Aby zrobić piwnicę (po właściwemu) należy mieć dodatek Wymarzone Podróże. Wówczas w głównym panelu trybu budowy masz odpowiednią zakładkę (z narysowaną piwnicą) gdzie znajduje się narzędzie do tworzenia piwnic. Narzędzie budowy piwnicy - Jeśli twój dom nie ma fundamentów wystarczy, ze na gruncie zakreślisz myszką wielkość piwnicy, a jeśli ma fundamenty, to należy usunąć dość długi fragment fundamentów i wtedy na trawie/gruncie zarysować kształt piwnicy. Oczywiście potrzebne są schody, które może ustawić wprost z piwnicy. Klikasz na najniższy poziom domu (piwnica) i tam ustawiasz schody. :)

Lola231
29.07.2010, 06:58
Dziś chciałam pobrać nowy samochód z The sims 3 store ale wyskoczyła mi informacja,że musze aktualizować grę (mam the sims 3 (podstawa) the sims 3 wymarzone podróże i the sims 3 Kariera ) no więc aktualizowałam grę i po zakończeniu aktualizowania wyskoczył mi błąd "Twoja gra podstawowa The sims3 jest niezgodna z aktualnym dodatkiem do The sims 3 Zaktualizuj grę z programie startowym gry" i co mam teraz robić? gdy Klikam " Ok" nie mam nic zaznaczone a zamiast myszki mam klepsydre Błagam pomóżcie , nie chciałabym stracić moich starań w grze ;(

groteska
29.07.2010, 13:35
Hej! Problem mam następujący:
1. Co mam zrobić w wypadku gdy moja Simka nagle zniknęła? Jest pogromcą duchów i zauważyłam że cały dzień biega w tym swoim uniformie, wiec postanowiłam ją przebrać. Najpierw zniknęła jej twarz, a gdy spróbowałam jeszcze raz zniknęła cała - o jej lokalizacji wiem tylko na podstawie zielonego diamenciku fruwającego w powietrzu.
Nie mam żadnych modów, aktualizacji i dodatków ściągniętych z neta..
2. Małżonek w/w Simki jest strażakiem - poziom 10. Otrzymał ostatnio zgłoszenie o dużym pożarze w domu Ćwirów (gram w SV). Przyjechał na miejsce, ogień ugasił i pozostało mu 3 Simów do uratowania: uratował 2, bo tego 3 nigdzie nie ma...Po kilku godzinnych poszukiwaniach kazałam mu wrócić do domu (bo Pogromczyni duchów miała zlecenie :P) niestety alarm wył mi nadal...Co robić???

iwcialol120
31.07.2010, 16:21
co do tego pierwszego, to to zwyczajny błąd w grze - też tak miałam - spróbuj jeszcze raz włączć grę i zobacz, czy simki nadal nie ma.
Może gdzieś indziej był pożar.

gosiaczee
02.08.2010, 11:42
mam pytanie. jezeli jestem stylistką i zaloze dzialalnosc to czy klientow moge przyjmowac w domu czy tylko jezdzic do zlecen czy jak to wyglada? :-) z gory dziekuje za odp

Charionette
02.08.2010, 14:02
Zawsze, gdy zaczynasz pracę, czyli np. o 9 rano wyświetlają ci się klienci na ten dzień. Klikasz wykonaj zlecenie i twoja simka/sim jedzie do tej danej osoby i stylizuje ją. Po godzinach, jeśli masz ta toaletkę do stylizacji w domu możesz u siebie "przerabiać" simów, albo jeździć do salonu- twój wybór :P

Chloé
02.08.2010, 20:01
Nie trzeba nawet toaletki do stylizowania simów w tym zawodzie, po prostu klikasz na jakimś simie na mieście - "zaproponuj stylizację", sim się zgadza i otwiera się ekran z pokojem stylizacji.

Lorstag
03.08.2010, 15:09
Siemano.Mam pytanie.Jak zostać tatuażystą w the sims 3 kariera.Próbowałem na wiele sposobów i nie mogłem.Wiec prosze o pomoc.Z góry dzięki.

Paka
03.08.2010, 16:13
Tak na serio nie ma kariery tatuażysty
Jest tylko umiejętność, a robić tatuaże możesz w domu(chyba) albo w ośrodku spa

Master of Disaster
03.08.2010, 20:55
Jest, zdaje się, specjalne stanowisko do robienia tatuażu - jeśli chcesz robić go klientom, jako stylista. Ale dokładnie nie wiem, bo moja Simka zajmuje się rzeźbieniem i wynalazkami (kariera - wynalazca). Niedługo zamierzam wypróbować zawód strażaka albo detektywa (mam ten dodatek od wczoraj).

Aha, mam też pytanie. Mam już Karierę, ale nie mam jeszcze Wymarzonych Podróży - dojdą pocztą. Czy mogę bezpiecznie instalować WP, mając już ją zainstalowaną? W przypadku TS2 można było instalować dodatki "nie po kolei", ale TS3... ?

Paka
03.08.2010, 22:11
Tutaj jest tak samo
Mój kuzyn zainstalował WP po Karierze i było ok

Charionette
03.08.2010, 22:12
KathySelden możesz być spokojna. Ja również instalowałam najpierw Karierę potem WP. Wszystko zainstaluje się dobrze, a grę będziesz odpalać z Kariery- bez względu na to, że później zainstalowałaś WP gra "wczytuje" nowszy dodatek :D

słoneczko
04.08.2010, 12:15
100 razy bylo mowione i jest napisane w pomocy ze TATUAZYSTA NIE MOZNA ZOSTAC, sa tylko umiejetnosci tatuowania (ukryte)
' czytaj uwaznie.!

Weś tą swoją złość to wyładowwywuj gdzie indziej ....

Nerten
04.08.2010, 23:12
Jak mięci zawód Wynalazcy

Charionette
04.08.2010, 23:14
Musisz mieć przynajmniej 1 punkt wynalazczości i na ratuszu lub komputerze kliknąć: zarejestruj samozatrudnienie/wynalazca.

gosiaczee
05.08.2010, 09:20
Mam pytanie, czy moj Sim moze skorzystac z uslug architekta wnetrz?

Kinkarus
05.08.2010, 11:46
gosiaczee- Nie, raczej nie.

Kamis
05.08.2010, 12:03
gosiaczee - z tego z mi wiadomo, to nie :(

Ilona
05.08.2010, 21:24
ktos szukal Supercomputer do najnowszej aktualizacji,znajdzie ten mod tutaj http://ts3.tscexchange.com/index.php?PHPSESSID=1e611c51297c02db200d3b8e646293 08&topic=3482.msg12825#msg12825

nmin
07.08.2010, 15:01
Co prawda kupiłam Karierę w dniu premiery, ale w ciągu tych dwóch miesięcy włączyłam grę dosłownie kilka razy, więc nie bardzo się orientuję ;) Powiedzcie mi, jest jakaś możliwość założenia czegoś w rodzaju biznesu, ale tak, żeby przy odrobinie szczęścia dobrze na tym zarabiać, czy wszystko - stylizacje, projektowanie wnętrz itp - ma te same, stałe stawki?

I jeśli nie ma takiej opcji, co zresztą podejrzewam, to co jest najlepiej opłacalne w tej grze w stosunku czasu pracy do ilości zarobionych pieniędzy? Co warto tworzyć i sprzedawać - rzeźby, wynalazki?

Charionette
08.08.2010, 12:46
Jest coś takiego jak samozatrudnienie. Wykonujesz np. rzeźby i w panelu pracy możesz zdobywać awanse. Na określony stopień pracy przypada jakaś tam ilość pieniędzy potrzebnych do osiągnięcia kolejnego poziomu. Próbowałam na razie tylko z rzeźbami i z 10 punktem umiejętności za dobrze wykonaną rzeźbę z kamienia zarabiałam średnio 1500-2700 $ :P

Nie wiem czy o to ci chodziło :P

EDIT: W nowych ścieżkach kariery normalnie zdobywasz awanse, pensje (a raczej co tygodniowe stypendia) rosną :D

nmin
08.08.2010, 12:54
Wiem, że dostaje się pieniądze i za co, mnie interesuje raczej, ILE, i gdzie najbardziej się opłaca. Czyli jak zarobić, żeby się nie narobić ;) Nie używam kodów na simoleony, a w TS2 uwielbiałam WB za możliwość zrobienia ogromnych pieniędzy. W Karierze niestety tego nie ma, szukam namiastki ;)

Pomyślę chyba o tych rzeźbach, miałam już raz rzeźbiarkę przez parę simowych dni i poziom samozatrudnienia rósł jej dość szybko...

Emallie
08.08.2010, 16:41
Tak na serio nie ma kariery tatuażysty
Jest tylko umiejętność, a robić tatuaże możesz w domu(chyba) albo w ośrodku spa

Jak można zdobyć tę umiejętnosć ?

Charionette
09.08.2010, 00:12
Jak można zdobyć tę umiejętnosć ?
Nijak :P
To nie jest umiejętność. Jak zakupisz sobie krzesło do tatuowania, to każdym simem (dorosłym) masz do wyboru: tatuuj siebie/kogoś/przez kogoś (czy jakoś tak :P).

Saheli019
10.08.2010, 13:12
Hej,mój Sim ma pragnienie zyciowe "Wynależc 3 potwory"(czy jakos tak) wię jest chyba wynalazcą. Pytanie takie:czy wynalazca ma gdzis prace? Czy pracuje w domu

EDIT: JUż znalazłam:)

nmin
10.08.2010, 13:22
Wynalazca pracuje na stanowisku, które można kupić w trybie kupowania. Może też zarejestrować samozatrudnienie, ale pracuje w domu.

Saheli019
10.08.2010, 13:38
Mój Sim zbudował Wehikuł Czasu-a nawet dwa,ale w wyposażeniu go nie ma a pojawiło mu się pragnienie wędrowania w przeszłości. Gdzie jest ten wehikuł?

Kinkarus
10.08.2010, 14:48
Saheli019- Wehikuł Czasu powinien byc w wyposażeniu rodziny.

Saheli019
10.08.2010, 15:50
No własnie nie ma,chociaz w komisie może go sprzedać

Searle
10.08.2010, 20:40
Saheli, na pewno nie ma go w tym 'kartonie' na pasku budowania?

Lukires
16.08.2010, 19:02
Witam, ja mam taki problem ,ze nie moge zainstalowac kariery. Mam podstawke sama i jak wkladam plyte do instalacji kariery to wyskakuje mi komunikat o zrobieniu aktualizacji.Klikam ok, i pojawia sie blad i instalator samoczynnie sie wylacza...Probowalam sciagac aktualizacje najnowsze, ale tez nie dziala.Moze wie ktos jak moge to zainstalowac albo czy jest jakis patch ?? . Prosze o pomoc

Rainbow
17.08.2010, 12:15
Mojemu Simowi-detektywowi zniknęła z wyposażenia lupa i pobieracz odcisków palców.Wie ktoś może,skąd można to wziąć?

login_zajety
20.08.2010, 08:57
Witam.
Ostatnio zainstalowałem sobie The Sims 3: Kariera i mam pytanie.
Co można zrobić w komisie, bo jak tam chodzę, to jest pełno rzeźb, mebli i brak żywej duszy.

Kamis
20.08.2010, 10:37
Klikając na sprzedawcę jest opcja 'Kup obiekty'
Wyświetla Ci się okienko, co inni simowie mogą Ci sprzedać, Ty możesz sprzedać swoją np. rzeźbę.

Fatumka
20.08.2010, 11:27
EDIT: już wiem! ^^"
Trzeba nacisnąć na podłogę(zwykle wyświetla się wtedy opcja 'podejdź tutaj') i pokaże się "szukaj duchów"!
Ale zostawię ten opis,jakby ktoś miał podobny problem ;)

Mam pytanie co do łowcy duchów... Mam sima, który osiągnął już któryś-tam poziom tej kariery i może wyszukiwać zjawy. Podobno. Nie pojawił mi się żaden sprzęt do tego, nawet tego podstawowego zbieracza zjaw nie ma on w swoim plecaczku... Póki co nie było problemu, bo jak były zjawy wystarczyło najechać na nie myszką i wypędzić czy tam egzorcyzmować przedmioty... Ale teraz koleś ma "znaleźć duchy" w jakimś domu, to się chyba nazywa niepokojąca obecność czy jakoś tak... I pojechał do tego domu i nic! Nie mogę nic zrobić, żeby zaczął ich szukać, sama nigdzie ich nie widzę, a on tylko chce sobie oglądać TV w tym domu...
Uf. Przepraszam. Troszke sie rozpisałam.
W każdym razie - wiecie może, o co chodzi? Czy powinnam mieć jakiś specjalny sprzęt do wyszukiwania duchów i gdzie go znaleźć? A jeśli nie, to jak zmusić sima do szukania ducha?

P.S.
Kiedy awansował była informacja, że otrzymuje jakiś-tam sprzęt, ale w ekwipunku nic nie było...

Levkoni
22.08.2010, 21:10
Witam, mam pytanie co do aktualizacji. Mam The Sims 3 i WP zaktualizowane do najnowszej wersji czyli 1.14/2.9. Jutro idę kupić karierę i wiem że będę musiał też ją zaktualizować do tego poziomu czyli do 4.2. Czy można skądś pobrać tą łatkę, oprócz z launchera? Mam przenośny internet i już wyczerpałem limit, dla tego będę musiał ją ściągnąć z biblioteki, ale w necie na innych stronach niż oryginalna są tylko łatki w wersji 4.2 i na końcu z cyfrą 1 oraz 17, a do polskiej wersji potrzeba 2, zobaczcie w launcherze wersje gry na ostatnie cyfry to będziecie wiedzieli o co mi chodzi, jeśli nie kojarzycie. Prosiłbym o pomoc.

karola4777
24.08.2010, 17:45
jestem nowa na tym forum i nie wiem czy to pytanie nie padło ale: jak zostać tatuażystą albo lekarzem?, nie chodzi mi o karierę medyczną, przeczytałam gdzieś coś takiego że lekarz robi szczepionki itp. ale nie wiem gdzie mogę podjąć się takiej profesji.. proszę o pomoc :)

Charionette
25.08.2010, 00:13
Tatuażystą nie da się zostać. Możesz tatuować simów w domu.

Prace jako lekarz podejmujesz w szpitalu. Ta profesja to rozszerzona wersja pracy z podstawowej części gry. Z tą tylko zmianą, że klikając na telefon możesz składać wizyty domowe, przez telefon lub też dostajesz specjalne okazje (np. zaszczepić simów). Sim normalnie chodzi do pracy, rozwija ją jak w podstawie :D To takie jakby dodatki po pracy :)

Rainbow
28.08.2010, 14:35
Mojemu Simowi-detektywowi zniknęła z wyposażenia lupa i pobieracz odcisków palców.Wie ktoś może,skąd można to wziąć?

Ponawiam :(

I mam jeszcze jedno pytanie dot. detektywa:jeśli mam misję 'szukaj wskazówek',to co konkretnie mam robić? Jadę w wyznaczone miejsce,przechodzę je wzdłuż i wszerz,przeprowadzam jakieś obserwacje i dalej nic...
Jestem już na 9 poz. kariery,a do tej pory tego nie rozgryzłam :P

Starlight
29.08.2010, 23:24
@up najlepiej chyba zacząć jeszcze raz kariere Detektywa.
Jak masz wyznaczony teren to tam masz takie lupy w miejsach których trzeba szukać klikasz tam " Szukaj Wskazówek".

Teraz ja

Czy jakaś kariera ma wpływ na wzrost warzywek itp.?

Vanitas
30.08.2010, 09:41
@up: nie, a niby dlaczego miała by mieć? Jeśli wykonasz jakieśtam zadania z umiejętności to będzie miało to wpływ.

Lady88
19.09.2010, 17:50
Moje pytano.. Mój sim chce prowadzić darmową klinikę. Jak to zrobić? please help!!!

Kamis
19.09.2010, 18:10
Musisz być lekarzem. Podczas pracy masz takie zadnie 'Darmowa klinika badań [..]'. Jak się nie mylę to o to chodzi.

Urodzona 4 Lipca
20.09.2010, 17:07
dobra, mam simkę-detektywa i mam zadanie zebrać odciski palców w jadalni.
Ale jak mam to zrobic? :) z góry dzięki :)

Paka
20.09.2010, 17:19
Lupa + blat albo stół :)

Chryzantem Złocisty
22.09.2010, 21:17
gdzie znajdę w Twinbrook nasiona specjalne takie jak drzewo pieniężne czy płonący owoc?
szukam wszędzie ale mam same rzadkie.a nie chcę używać kodów.
w Sunset miałam swoje sprawdzone miejsca ale w Twinbrook nie działają :<

Ceasaries
02.10.2010, 12:10
A jak jest z architektem... o tym prawie nikt nie napisał?

Owl Finch
05.10.2010, 07:44
Chodzi o projektanta wnętrz? Jest podobnie jak ze stylistą. Dostajesz kilka zleceń, jedziesz do domu klienta i pojawia Ci się lista co masz zmienić/kupić nowego i jakimi funduszami dysponujesz. Otwierają się tryby budowy i kupowania i urządzasz cudzy domek :)

hellraiser
05.10.2010, 18:25
Mi akurat najmniej spodobała się kariera projektanta, dlatego iż moi klienci byli wiecznie niezadowoleni, chociaż zrobiłem co chcieli, to się pojawiał komunikat "W tym się nie da mieszkać! Zmień to natychmiast!" czy coś w tym stylu. Chociaż zmieniałem z 5 razy, to nadal było źle. Się wkurzyłem i się zwolniłem :P

Marcin376
16.10.2010, 00:21
Czesc Wam!
Sory ale jestem ciemny w simsach 3 więc nie smiejcie sie z mojego pytania :)
Mianowice chciałbym, aby mój sim został wynalazcą, ale nie wiem jak sie do tego zabrac...
Byłem na złomowisku i wyszporałem troche złomu, ale nie wiem co dalej. Czy są jakies maszyny do przetwarzania złomu?
Niektórzy piszą, że można rzezbic ze złomu - ale jak?
Pozdrawiam, Marcin

Agnieszka86
16.10.2010, 10:13
hej a ja mam pytanko o kariere w domu, za każdą karierę, np. pisarstwo są potem nagrody od miasta. dostałam pare medali i statuetek ale np za wynajdywanie wynalazków dostałam specjalną nagrodę. Za łapanie duchów zresztą też, jak się ich złapie odpowiednią liczbę to się dostaje mini cmentarz. moje pytanie to czy znacie wiecej taki nagród

Owl Finch
16.10.2010, 10:16
Marcin376 -> Musisz kupić specjalną maszynę w trybie kupowania, w zakładce "umiejętności" i wtedy będziesz mógł tworzyć ze złomu :) Jeśli chcesz, żeby Twój sim zajmował się tym zawodowo, to w telefonie sima kliknij "prace i profesje", a następnie zarejestruj samozatrudnienie.

Agnieszka86
16.10.2010, 10:16
Marcin376 kup sobie odpowiednie miejsce pracy a będziesz mógł robić wynalazki. jest on dostepny w panelu do kupowania razem z gitarą czy właśnie rzeczą do rzeźbiarstwa gdzie będziesz tworzył rzeźby

mini cmentarz to jakby statuetka, tak ja relikt. Taka jakby nagroda jak złoty lis jak się zdobędzie 10 poziom pracy włamywacza :D to coś fajnego co można sobie postawić ale teraz jestem rzeźbiarką i dostałam tylko medal a juz mam 10 poziom ;( nie wiem czy jest sens bawić sie dalej jak nie dostane nagrody :D

Marcin376
16.10.2010, 11:36
Wielkie dzięki!
Moje zapytanie uważam za zamknięte :)

nmin
16.10.2010, 13:20
Za łapanie duchów zresztą też, jak się ich złapie odpowiednią liczbę to się dostaje mini cmentarz.Co to za mini cmentarz? Jakaś dekoracja, czy co? Przybliż proszę, uwielbiam cmentarze, ale tylko raz miałam pogromcę duchów i nie doszłam do tej nagrody :)