Zobacz pełną wersję : Nie moge wydawac poleceń simowi, problem z powrotek z wakacji
Witam!
moja 5 osobowa rodzina wybrała się na wakacje, tam pojawił się inny sim, który jednocześnie nie wiem w jaki sposób pojawił się na mojej liście simsów. Jednakże nie mogłam wydawać mu poleceń!!! wszystkie potrzeby ma na czerwono i śpi na stojąco w salonie. Nadszedł czas powrotu z wakacji i moja rodzina czeka na niego w samochodzie. Ten sim w poleceniu ma JEDZ DO DOMU, ale nie mogę tego anulować (chmurki są szare) tego polecenia. Będę wdzięczna za informacje, bo chciałabym sprowadzić moja rodzinę do domu. Jeszcze dodam, że w otoczeniu którym gram, ten sim przez którego rodzina utknęła na wakacjach jest listonoszem.
pozdrawiam
Mixliarder
24.06.2010, 18:01
Chyba nic nie da się zrobić no prawie nic.
Spróbuj iść na parcele publiczną.
Niestety nie mam takiej opcji :( Minute po uruchomieniu gry podjeżdża samochód żeby zabrac je do domu.
Ten sim w poleceniu ma JEDZ DO DOMU, ale nie mogę tego anulować (chmurki są szare) tego polecenia
O ile dobrze rozumiem, to nie chcesz aby ten sim wsiadł do tego samochodu?? Ależ jak najbardziej powinien wsiąść. Potem na parcelę wróci tylko Twoja rodzina, a listonosz tam gdzie jego miejsce.
Jeśli zaprosiłaś (zapewne niechcący) listonosza na wakacje, to nie możesz wydawać mu poleceń ani ich anulować.
Może to dziwne, ale powinien zadziałać kod boolprop controlpets on i będziesz mogła go kontrolować.
Przez 2 sekundy zadziałało ale za chwilkę znowu nie mogłam wydać mu polecenia. Ponowna próba- bez rezultatu :(
O ile dobrze rozumiem, to nie chcesz aby ten sim wsiadł do tego samochodu?? Ależ jak najbardziej powinien wsiąść. Potem na parcelę wróci tylko Twoja rodzina, a listonosz tam gdzie jego miejsce.
Jeśli zaprosiłaś (zapewne niechcący) listonosza na wakacje, to nie możesz wydawać mu poleceń ani ich anulować.
Nie wsiada przez 6 dni, to chciałam chociaż skasować polecenie,ale nic się nie da zrobić.
Faktycznie przez przypadek może go zaprosiłam, chociaż nie wydaje mi się. A teraz mam z nim problem. Śpi i nie chce się obudzić.
Starlight
30.06.2010, 21:45
A nie mozesz go sprzedać? I wtedy zrobić czegokolwiek?
Albo mając może inseminatora, jest takie polecenie jak "aktywuj sima -> uczyń nieaktywnego" które pojawia się klikając innym simem na tego który ma sie odczepić. Może wtedy twoja rodzinka będzie mogła wrócić? ;) Zawsze możesz spróbować.
Unknown_Girl
05.07.2010, 16:18
Spróbuj wpisać kod boolProp testingCheatsEnabled true, kliknij na niego z wciśniętym Shiftem i tam jest chyba taka opcja żeby wyrzucić sima z rodziny, tylko nie pamiętam jak się nazywała po angielsku.
EDIT: To było 'make unselectable'
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.