Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą
Figa u mnie simy też mają pełno tych samochodów w wyposażeniu. Ta gra ogólnie dużo błędów ma.
O proszę, to widzę, że nie tylko ja mam ten błąd. U mnie też znika sim. Powinien być na górze, jest na dole, tzn diamencik zielony chodzi po górze, a on jest na dole. Znika namiętnie. Być może to przez schody, bo są z takim półpięterkiem, ale jak widzę niekoniecznie. Może to był bug uruchamiający się czasowo :P. Nie wiem,ale irytujące :/.
A do tej pory wszystko było cacuszko! :(
anie_1981
17.11.2010, 18:27
Mi na początku PZ chodziło bez zarzutu. Wszystko śmigało aż miło było grać. Zauważyłam co prawda już w pierwszy dzień pierwsze niedociągnięcie, ale poza tym było OK (to niedociągnięcie to jest takie, że jak Sim ma pragnienie pierwszego bara - bara z daną osoba, to nie spełnia się ono po bara - bara w jacuzz)i. Dopiero po jakimś simowym tygodniu zaczęły się pierwsze problemy ze znikaniem Simów, przerywanie czynności i blokowaniem na łóżkach.
Nie wiem czy tu moge napisać nie krzyczcie na mnie czy coś ale jestem zdesperowana! Mam problem z wgraniem gry a mianowicie podczas wgrywania wyskakuje okienko Błąd kontroli CRC plik..............Fuilbuild nie odpowiada plikowi w pliku CAB instalatora.... wcześniej gra była wgrana i działało później chciałam wgrać dodatek Kariera to wyskoczyło okienko że gra The Sims 3 nie jest z kopiowana gdzieś tam....i dlatego musiałam od nowa wgrać i tu takie coś sie pojawia pomocy! ;( wcześniej też tak miałam ale coś skasowałam chyba ale nie pamietam co to było i wgrało sie bez problemu...teraz nie pamietam...
Widzę że problemów jest chyba najwięcej po wyjściu nowego dodatku.
Jedynym u mnie błędem był niewidoczny ochroniarz. Po za tym to nic.
Dziwi mnie to że EA nie wydało ani jednej łatki, ale poczekajmy wyjdzie ich jeszcze tysiące jak to jest w trójce.
anie_1981
18.11.2010, 08:45
Anjanka instalujesz z płyty? Może jest zabrudzona, albo porysowana?
Color u mnie niewidzialność i znikanie to codzienność... Niestety. Nie postarali się ludzie z EA...
[QUOTE=anie_1981;1326713]Anjanka instalujesz z płyty? Może jest zabrudzona, albo porysowana?
nie jest porysowana ani brudna :( jak instalowałam to bez problemu nie wyskakiwał ten błąd drugi raz jak chcialam wgrać to .....ech...nie wiem o co chodzi z plikiem Fulbuild.packpage...tak jak bym czegoś nie wykasowała no nie wiem :(
Miałam podobnie - jeśli chodzi o zacinanie się i wyrzucanie w środku gry. Później były problemy z dorastaniem simów. Podczas urodzin z dziecka na nastolatka wychodziły karły. Zaczęło mnie to denerwować i wgrałam grę od początku. Nie używam teraz żadnych modów, tylko i wyłącznie pliki sims3pack. Gra śmiga jak szalona. Nie wywaliło mnie ani razu, windy, lokaje, samochody - nic się nie zacina. Wszystko jest tak jak powinno.
Też nie mam i nigdy żadnych modów nie miałam, a pomimo to zdarzają mi się jakieś błędy.
anie_1981
19.11.2010, 10:36
Mi tam z reguły mody nie robiły żadnych poważnych problemów, a jeżeli, to łatwo było wykryć co powoduje błąd. Ja np. kiedyś miałam awesomemod'a ale gra się na nim strasznie muliła, poza tym on robił coś ze stylami. Można własne style zapisywać do pliku a potem kasować. A ten mod nie pozwalał na kasowanie własnych stylów. Czasami też Simy odmawiały kąpieli w basenie, twierdząc, że nie ma do nich dojścia. Ale z każdym modem, który miałam było tak, że po skasowaniu moda ZAWSZE problem ustępował. Więc jeśli moja gra miałaby problemy przez mody, to po usunięciu ich by zniknęły. U mnie problemy nie znikają po usunięciu wszystkich modów/hacków/Packages'ów a nawet dodatków Store. Problemy nie znikają nawet po ponownej instalacji Windowsa i gry. Więc to na 200% nie mody są winne. Komputer też nie jest winien, bo jest bardzo dobry. Winni są ludzie z EA... Testują grę na szybko i pobieżnie, a z Simsami jest tak, że trzeba pograć z tydzień minimum, żeby zauważyć niektóre bugi.
wgrałam simsy ale jest kolejny problem otóż starsznie wolno sie gra ładuje juz czekam godzine i nic...
zapoznaj się regulaminem forum ,bo pisanie o pirackich wersjach gry grozi banem bodajże permanentnym i nie licz,ze ktoś Ci odpowie na zadane pytanie
Widzisz, dlatego trzeba oryginały kupować. Tak jak ja. : D
Katka_Psychopatka
21.11.2010, 10:09
Widzisz, dlatego trzeba oryginały kupować. Tak jak ja. : D
To niestety akurat nie daje żadnej gwarancji na poprawność działania gry. Ja mam takie błędy w mojej oryginalnej grze, że przestałam grać w oczekiwaniu na łatkę :/ Wydałam na to g*** kupę kasy i tyle z tego dobrego wyszło.
anie_1981
21.11.2010, 10:19
Piracka gra tym tylko się różni od oryginalnej, że za nią nie płaciliśmy... To ta sama gra, co oryginalna więc działa tak samo. Ale mniejsza o piractwo, ja też mam takie problemy z grą, że prawie nie gram w Simsy. Obecnie bawię się starym zapisem, sprzed instalacji Po Zmroku więc gra jakoś działa. Ale jak zaczynam grę od nowa, w dowolnym mieście, to po jakimś czasie zaczyna się zabawa w chowanego z moimi ludźmi. Znikają na potęgę.
Też chciałam kupić sobie ten dodatek, ale naczytałam się o różnych błędach dotyczących tej samej gry i chciałam sprawdzić jak to będzie na moim komputerze. Pewnie już bym się cieszyła płytką, gdyby nie fakt, iż gra kompletnie nie jest dopracowana. Nie załujecie trochę, że nie poczekałyście z kupnem do poprawienia błędów? To tak samo jak kupiłam podstawową grę - przed aktualizacjami było tragicznie :/
Wampirencja
21.11.2010, 17:27
Ja napiszę o pewnym tricku, ale trzeba kogoś, kto się na tym zna :) A mianowicie "zgrać" płytę na komputerek i potem grać tylko z obrazem płyty.
Można też ściągnąć JEŻELI KUPISZ PŁYTĘ (ja nawet jak ściągnę grę, to kupuję i rejestruję oryginalną), to oszczędzi wysiłku, bo płyta jest chroniona.
Bo nie widzę innego powodu, dla którego moja gra jest praktycznie bez błędów, jak to że ją inaczej instalowałam, korzystam z obrazu płyty i nie wchodzę przez launchera. Mojemu koledze samo wchodzenie przez plik startu gry, a nie launchera, przyspieszyło simsy :)
Chryzantem Złocisty
21.11.2010, 18:29
czy ktoś ma pomysł,jak inaczej mogę zdobyć książki i przepisy niż kupując je w księgarni?
w Bridgeport okno księgarni mam puste i nie mogę niczego kupić,a nie chcę przeprowadzać simki gdzie indziej,bo jak na razie (odpukać!) tylko w tym mieście gra mi się nie ścina
Też chciałam kupić sobie ten dodatek, ale naczytałam się o różnych błędach dotyczących tej samej gry i chciałam sprawdzić jak to będzie na moim komputerze. Pewnie już bym się cieszyła płytką, gdyby nie fakt, iż gra kompletnie nie jest dopracowana. Nie załujecie trochę, że nie poczekałyście z kupnem do poprawienia błędów? To tak samo jak kupiłam podstawową grę - przed aktualizacjami było tragicznie :/
Oni nie dopracują tej gry i nie wyjdzie ona za jakiś czas z poprawkami, tylko zrobią do tego łatki. Więc ja nie żałuję (w sumie wielkich problemów nie mam z nią) że ja mam, bo grę już mam i wiem czego się po niej spodziewać, a nie jest powiedziane że łatki naprawia wszystkie błędy.
Chryzantem Złocisty
22.11.2010, 17:44
czy ktoś ma pomysł,jak inaczej mogę zdobyć książki i przepisy niż kupując je w księgarni?
w Bridgeport okno księgarni mam puste i nie mogę niczego kupić,a nie chcę przeprowadzać simki gdzie indziej,bo jak na razie (odpukać!) tylko w tym mieście gra mi się nie ścina
pomocy :>>>
Owl Finch
22.11.2010, 18:28
Cóż... Na przepisy mam tylko i wyłącznie pomysł z oglądaniem programu kulinarnego w TV... Albo po prostu przekopiuj księgarnię z SV :)
anie_1981
22.11.2010, 19:32
To mi wygląda na działanie moda. Ja kiedyś tak miałam gdy miałam moda na kupowanie wszystkich książek w każdym sklepie. Po instalacji któregoś nowszego dodatku znikły książki z Księgarni.
Owl Finch
22.11.2010, 19:38
Ja nie mam żadnych modów na książki, a też właśnie mam problemy z księgarnią w Bridgeport. Ach, te bugi...
mozna tez wymieniac sie z innym simem przepisami;p albo cos bardziej pracochlonnego - stworz byle jakiego sima w sv czy gdzies, wykup nim ilestam przepisow (ofc wczesniej kod na kase) przeprowadz go do bridgeport do mieszkania simki/sima, wypakuj tam ksiazki a tamtego sima z sv usun XD
Starlight
22.11.2010, 20:42
A ja mam problem z Wampirami ;/
Pomimo tego że został ugryziony nie przemienia się.
Oczywscie została kliknięta opcja "Zaproponować Zostanie Wampirem".
Chryzantem Złocisty
22.11.2010, 20:44
no simy zamieniają się w wampira po paru dniach?
Starlight
22.11.2010, 21:03
Czyli masz na myśli tygodnie Simowe?
BijouLilu
23.11.2010, 12:16
Mnie się Simka tak po dwóch,trzech dniach zamieniła w wampirzyce ... z tego co pamiętam *o*
Owl Finch
23.11.2010, 16:37
A ja mam problem z Wampirami ;/
Pomimo tego że został ugryziony nie przemienia się.
Oczywscie została kliknięta opcja "Zaproponować Zostanie Wampirem".
A masz ten nastrójnik z zębami wampira "dziwnie się czuje" (coś w tym stylu, nie jestem dokładnie pewna), który nie dodaje, ani nie odejmuje, jest "brak efektu nastroju"?
anie_1981
24.11.2010, 00:06
Ale mnie ludzie normalnie olśniło... Narzekałam na brak zleceń dla zespołu. Założyłam zespół, każdy z jego członków miał zarejestrowane samozatrudnienie "zespół", ale żadnych zleceń nie było. Dopiero mnie teraz olśniło, że przecież jak mogę mieć zlecenia, skoro zlecenia są okazją, a ja mam włączone stłumienie okazji...? Lol... Nie chce mi się tego sprawdzać, bo musiałabym zagrać w Bridgeport, a tam mi się gra wiesza.
hellraiser
24.11.2010, 15:48
anie_1981, a jest konieczne zarejestrowanie samozatrudnienia jako Zespół? I czy na te zlecenia, wpływałoby na to, że tak "skaczę" po rodzinach? Bo ja u Sima mojej Simki siedziałem ze 2 tygodnie simowe, a zlecenia nie dostawał... I już nie dostanie, bo pod moją nieobecność zdechł z pragnienia...
anie_1981
24.11.2010, 18:25
Nie wiem czy trzeba mieć samozatrudnienie, ale wydaje mi się że tak. Mogę się jednak mylić.
Czesc, otoz mam ten problem, ze zbudowalam wlasny klub, a z glosnikow nasciennych slychac jedynie muzyke klasyczna, nie ma zadnej interakcji aby to zmienic. Przeszukalam forum i ktos napisal, aby nacisnac shift + ctrl i wybrac opcje 'szalej do' - niestety u mnie po nacisnieciu niczego takiego nie ma. Moze ktos mial ten problem i sobie z nim poradzil? Bo probowalam juz doslownie wszystkiego. ;/
wpisz kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym shift kliknij na podłogę,po czym wybierz opcje kupuj lub buduj tutaj,a teraz najedz myszka na głośniki i wciśnij ctrl i shift,będzie opcja zmiany muzyki
Ostatnio ściągałam sporą ilość dodatków (nie modów bo mi nie działają) ni czy przez to ruchy simów stały się mniej płynne? W normalnym czasi ruszają się jak roboty :P. Jak w przyspieszeniu, niepłynnie. Trochę to irytujące, bo przy skokach na trampolinie zatrzymują sie chwile w powietrzu :D.
jestem pewny, że to wina ściągniętych dodatków ;) Jeżeli koniecznie chcesz je zatrzymać w grze, musisz zmniejszyć ustawienia grafiki :)
Potwierdziłeś moje obawy :P
Bardzo chcę je zatrzymać i zmniejszyłam ustawienia, ale dalej się tną. Zdarza sie że po chwili grania chodzą normalnie. Żyją swym życiem :D.
anie_1981
26.11.2010, 18:11
Ja mam mnóstwo dodatków z neta i najwyższe ustawienia grafiki. Gra mi się nie tnie i chodzi bardzo płynnie, ale tnie mi się delikatnie od 1 do 2 w nocy, nie wiem dlaczego akurat wtedy. Może wtedy gra generuje duchy na cmentarzu i w domach Simów. To i tak by było dziwne, bo mam moda na wyłączenie duchów. Od bardzo, bardzo dawna żadnego nie widziałam. Nie lubię takich okultystycznych stworów. Duchy, wampiry, zombiaki...
Potwierdziłeś moje obawy :P
Bardzo chcę je zatrzymać i zmniejszyłam ustawienia, ale dalej się tną. Zdarza sie że po chwili grania chodzą normalnie. Żyją swym życiem :D.
molly, a nie masz w tle włączonych jakiś programów typu: gg, ares, lub nawet odtwarzacz muzyki? Może przez to zużycie procesora jest większe i gra Ci się wiesza?
Nic zupełnie nie mam włączonego, a zmiana ustawień niczego nie zmienia. Lapka mam dobrego, nowego, więc nie wiem o co chodzi. Nawet na starym kompie się tak nie robiło. Nie jest to uciążliwe, ale trochę głupio patrzeć na robo-simy :).
anie_1981
26.11.2010, 22:50
Może sprawdź Dashboardem z mts, czy pliki nie maja błędów. Mi się kiedyś bardzo Simy cięły, a okazało się, że połowa dodatków packages miała jakieś błędy. Wystarczyło kazać Dashboardowi je naprawić. Nie skasował żadnego dodatku ale coś tam naprawił. Co ileś nowych dodatków z neta sobie sprawdzam czy nie trafił się jakiś wadliwy. Ostatnio miałam wadliwy samochód. Naprawiłam go i jest OK. Nic mi się nie tnie, tylko czasem się gra wyłączy. O i od 1 w nocy do 2 mi się lekko tnie, nie mam pojęcia dlaczego. Ale poza tym na wydajność gry nie narzekam. Tylko te bugi...
EDIT:
No i niestety ale mój nowy zapis w Bridgeport zaczął się psuć, tak jak stary. Minęły dwa Simowe tygodnie mojej gry i Bardowie mają te same problemy co zawsze.
hellraiser
28.11.2010, 20:48
Wychaczyłem kolejny błąd, otóż polega on na tym, że gra głodzi wszystkie wampiry, których nie kontrolujemy. Przykładowo, gra zagłodziła/wysuszyła :P syna mojej Simki, gdy ta była u niego w odwiedziny. Zostawił żonę i dziecko :(. Dziś, będąc u Vladimira Schlicka (czy jakoś tak), też zdechł on z pragnienia. No tak, fajnie, rozumiem, ale on pił tą krew w kartoniku przed niespełna godziną. Ta gra ma tyle błędów, że nie wiem co myśleć o EA. Mam ochotę ich udusić :D
anie_1981
29.11.2010, 13:03
Przyłączam się, ja też chcę ich udusić. Tyle bugów nie miała chyba żadna gra w historii. I może się powtarzam ale piszcie ludzie maile do Pomocy Technicznej, oni nic Wam nie pomogą, ale przynajmniej wyślą te dane o błędach do EA i może coś z tymi błędami zrobią w łatkach. Ja myślałam, że jedną łatę wydadzą i będzie spoko, ale przy tylu błędach, jakie ma ten dodatek to chyba będą potrzebne ze 3 łaty.
Katka_Psychopatka
29.11.2010, 13:09
Hmmm, jak dla mnie to oni nigdy nie naprawiają najbardziej palących błędów, tylko takie, o których często nie miałam pojęcia, że istnieją :]
anie_1981
29.11.2010, 14:25
Fakt... Jak ja nieraz czytam co poprawia któraś łata, to połowy z tych błędów nie miałam i często właśnie nie wiedziałam, że istnieją.
hellraiser
29.11.2010, 15:48
Można zrobić tak, żeby zebrać te wszystkie błędy i wysłać je w jednym raporcie.
anie_1981
29.11.2010, 16:36
Tak... nie byłoby głupie. Tylko jak to z sensem zorganizować.
To zróbmy może tak. Jeśli zgodzi się anie, lub nie wiem kto, ktokolwiek, to wysyłam do niej/niego pw, z wszystkimi błędami jakie nam się zdarzają. Ta osoba zrobi listę, wstawi tutaj i wszyscy ją wyślemy do ea games. Może być? :P
Tylko do kogo wysyłamy? Anie zgadzasz się ? :D
mnie wnerwia samochod lokaja, ktory caly czas stoi pod domem mojej simki i jak przyjezdza autobus szkolny czy samochod z pracy to stoi i trabi -.-
a czy jeśli nie ma się zainstalowanych dodatków innych ( tylko samą pods.) to gra pójdzie?
anie_1981
30.11.2010, 13:44
mnie wnerwia samochod lokaja, ktory caly czas stoi pod domem mojej simki i jak przyjezdza autobus szkolny czy samochod z pracy to stoi i trabi -.-
To raczej nie jest bug. Raczej takie... hmmm... nie wiem jak to nazwać, "niedogodność"...? Mnie też ten samochód wnerwia, mogliby dać lokajowi auto do plecaka, albo wyskoczyłaby informacja, że lokaj powinien, oprócz łóżka, mieć też "miejsce parkingowe". Pokojówki też przecież zostawiają samochód na ulicy przed domem, ale to inna sprawa, one przyjeżdżają "na chwilę" a nie "na stałe".
A co do petycji o naprawę błędów, to nie wiem, czy zasypywanie kogoś wiadomościami na PW byłoby OK. Wydaje mi się, że powinno się założyć nowy temat na forum, specjalnie po to. Ale od razu z wielką prośbą do użytkowników forum... żadnego spamu. Tylko i wyłącznie fakty na zasadzie:
"Błędy które zauważyłem/łam u siebie to:
-Znikający lokaje
-Simy blokujące się w windzie"
itd. Powiedzmy, że temat byłby aktywny przez tydzień lub dwa i zebrane informacje redaguję i wysyłam. Lub pierwszy post w temacie jest mój i na bieżąco edytuję go dodając opis błędów.
FakeYourDeath
30.11.2010, 17:23
nie wiem gdzie mialam dac ten post , ale ok. nie chcialam robic nowego tematu
od niedawna gra mi chodzi jakby chciala a nie mogla. usunelam wszystkie dodatki , ale dalej to samo. zostawilam sobie tylko mod na cenzure i ubrania dla nastolatek w ciazy
nie mam juz pojecia co mam zrobic , a chcialam sobie pograc.
A co do petycji o naprawę błędów, to nie wiem, czy zasypywanie kogoś wiadomościami na PW byłoby OK. Wydaje mi się, że powinno się założyć nowy temat na forum, specjalnie po to. Ale od razu z wielką prośbą do użytkowników forum... żadnego spamu. Tylko i wyłącznie fakty na zasadzie:
"Błędy które zauważyłem/łam u siebie to:
-Znikający lokaje
-Simy blokujące się w windzie"
itd. Powiedzmy, że temat byłby aktywny przez tydzień lub dwa i zebrane informacje redaguję i wysyłam. Lub pierwszy post w temacie jest mój i na bieżąco edytuję go dodając opis błędów.
No to można i tak.
Tak, taak bardzo denerwujące, nic z nim nie można zrobić nawet z moveobjects :<
hellraiser
30.11.2010, 19:01
Można zrobić tak, żeby wpisać kod testingcheatsenabled true i z shiftem kliknąć 'usuń to'. Nie wiem, nie próbowałem :)
Co do założenia tematu-zbioru problemów, można założyć, ale myślę, że część użytkowników myliłaby go z tym tematem.
anie_1981
30.11.2010, 19:41
Wiecie, że wyszła nowa łata do PZ? Oczywiście nie naprawili niczego istotnego. Ja tego chłamu nie instaluję... Jest tam coś o blokowaniu się Simów, ale według nich, Simy się blokują po odinstalowaniu Po Zmroku. Totalny bezsens. O większości błędów nawet nie wiedziałam. Poczekam na relacje tych, którzy tą łatę zainstalują. Nie będę teraz nic robiła, bo łata "nie spełnia moich oczekiwań".
A możesz podać link do tej łaty?
hellraiser
30.11.2010, 20:07
Zainstalowałbym, gdyby była dostępna w .exe. Muszę chwilę poczekać...
Podoba mi się opcja wstawienia jacuzzi na dach wieżowca, jednak niezbyt podoba mi się to, że wampir traci zdolność szybkiego biegania, jak tylko przegrzeje mu się skóra (no chyba ze chodzi o to że jak się spali na słońcu i zneutralizuje swoje moce to rozumiem, nie znam wszystkich nastrójników na pamięć)
Chryzantem Złocisty
30.11.2010, 20:09
nie wiem gdzie mialam dac ten post , ale ok. nie chcialam robic nowego tematu
od niedawna gra mi chodzi jakby chciala a nie mogla. usunelam wszystkie dodatki , ale dalej to samo. zostawilam sobie tylko mod na cenzure i ubrania dla nastolatek w ciazy
nie mam juz pojecia co mam zrobic , a chcialam sobie pograc.
spoko ja mam to samo w Barnacle Bay,Bridgeport działa normalnie,ale już na nie patrzeć nie mogę,więc na razie sobie odpuściłam granie
FakeYourDeath
30.11.2010, 20:20
spoko ja mam to samo w Barnacle Bay,Bridgeport działa normalnie,ale już na nie patrzeć nie mogę,więc na razie sobie odpuściłam granie
no ja tez sobie wlasnie odpuscilam bo nie mam ochoty czekac x minut az mi sie gra zaladuje + patrzec jak sie tnie. W Bridgeport tez mi sie zacina , tak samo jak w tym miescie co dochodzi w karierze. Nie wiem jak w Sunset Valley
Człowiek w zielonych rajtuzach
01.12.2010, 08:45
mnie też się strasznie gra tnie.
A stało się tak po zainstalowaniu łatki.
laduje sie długo, a potem zacina niemiłosiernie.
hellraiser
01.12.2010, 18:07
Instalując najnowszą łatkę, wyskoczyło mi to:
"Program wykrył region instalacji gry niewłaściwy dla tej aktualizacji.
Niniejsza aktualizacja wymaga innego regionu instalacji gry."
Wie ktoś o co może chodzić?
Edit: dobra już wiem. Ściągnęłem złą wersję łatki ;)
i jak z ta lata? bo w sumie nie wiem, czy instalowac, czy nie :< a da sie jakos usunac ta akutalizacje pozniej?
no i co do bugow, moja simka poszla ostatnio na impreze do apartamentu jakiegostam kolesia, a jak nia wracalam to utknela w windzie, z ktorej nie moglam wyjsc na zadne pietro, nie dalo sie jej przeniesc moveobjectem [byla na obcej parceli] i w ogole nic zrobic, wiec sobie ja odpuscilam, mam znikajacego lokaja; jest jego samochod i wszystko inne, tylko jego samego nie ma w domu, wiec nie moge zatrudnic nowego, a gdy juz mam lokaja wczesniej, a moj sim [sa w dobrych stosunkach] wybierze opcje 'popros o gotowanie' to moj lokaj z nim rozmawia, a pozniej idzie sobie czytac ksiazke eheh. + mojemu przyjacielowi sim w ogole nie chce chodzic do pracy [znika ta opcja, po prostu], straasznie denerwujace i dziwi mnie jak ea moze wydac gre, ktora jest pelna irytujacych bledow, naprawde mogliby to wydac miesiac pozniej, a w tym czasie sie przylozyc sie troche.
edit: o <3 kolejny bug - moja simka ma caly czas w nastrojniku ta czerwona ikonke, ze sie boi wampira, niezaleznie, czy jest w szkole, czy w lazience, w domu, w parku, wszdzie eheh
anie_1981
02.12.2010, 14:32
Mam wszystkie te bugi, poza tym ostatnim, bo uśmierciłam wszystkie wampiry, więc nie ma kto straszyć moich Simów... Łatki nie instaluję. Nie chce mi się...
mam pytanie czemu gra mi podziała 5 min i później sie wyłącza? już sie uporałam z tym że gra nie ładowała się . W karierze tez tak miałam ale dzięki łatce było ok czyli musze aktualizację pobrać ?
Zrubcie tak neich teńczy ten zwykły taniec .
Z czasem jej się bojawi ten inny taniec najpier musi tego się naucyzć tak ejst tagże z tamtym tańcem trzeba go się nauczyć.
Nadine jak masz starego kompa to nic dziewnego napisz jakeigo masz hbo the sims 3 nie nadaje sięd o lapttopów jak se szłam doładować megabajty do laptoopa to mi ten powiedział że cudem the sims 3 fchodzi mi na kompie i the sims 3 nadaje się na komputery dobre komoutery które majom dobrom pamięć.:)
anie_1981
08.12.2010, 14:51
Doti554, po pierwsze edytuj posty. Po drugie, pisz bardziej... no wiesz... ortograficznie poprawnie. Musiałam ze 3 razy przeczytać Twoje posty, żeby coś zrozumieć. Po trzecie, to nie prawda, że laptopy nie nadają się na Simsy. To zależy od parametrów komputera/laptopa, a nie od tego, czy to laptop czy PC stacjonarny.
Łatkę już zainstalowałam, nie widzę różnicy zbyt wielkiej, jeśli chodzi o sprawność gry. Dodali faktycznie do katalogu kupowania wieżowce i zsyp na śmieci, ale nie dali skrzynki na listy z apartamentowców, ani tego dużego domofonu z wieżowców. Więc znowu półśrodki. W dwójce twórcy gry wychodzili naprzeciw naszym oczekiwaniom... w trójce dają coraz więcej przeszkód i "kłód pod nogi"...
hellraiser
08.12.2010, 16:24
Anie_1981 jest telefon z wieżowców, on jest w telefonach, ale w tej zakładce "Posortowane" czy jakoś tak, NIE w tym trybie gdzie ma się obiekty do sypialni, łazienki itp.
szparaag
08.12.2010, 22:55
ja mam problem z przyjeciami, chcialam zrobic impreze ale nie moglam bo opcja na telefonie nie jest dostepna i wyswietla sie dymek, ze nie moge byc na kilku imprezach jednoczesnie :/ patrze na widok miasta a tam zadnych imprez nie ma, czekam juz tydzien i opcja mi nie zniknela.. inni simowie w tym otoczeniu maja identyczna sytuacje, czy mieliscie moze podobny problem ?
karolajn
10.12.2010, 18:41
a ci, którym się gra tnie, jakie mają parametry komputera? :/
Jaką macie kartę graficzną?
I nie pytam tutaj czy spełniacie warunki wypisane na pudełku, bo skoro się gra uruchomiła, to znaczy, ze je spełniacie. Bo np. mi gra się nie zacinała i nie zacina ani przed aktualizacją ani po aktualizacji - więc to pewnie kwestia rodzaju karty graficznej i pamięci. Ameryki chyba nie odkryłam, tak mi się przynajmniej wydaje.
Moderator usunął mój post wcześniej - ale teraz mam nadzieję, że nie
- PISZE SIĘ Z PRZYJACIÓŁMI. -
anie_1981
10.12.2010, 19:15
Ja się pocieszyłam działającą grą około dwóch Simowych tygodni. Mi te Simy znikają\blokują się\są niewidzialne. Czasami przy tym znika interfejs gry i nic nie da się zrobić, wejść do trybu kupowania\budowy\edycji miasta. Najgorsze to jest to, że nie wystarcza przenoszenie całej rodziny z domem do nowego zapisu. Muszę naprawdę zacząć nową grę i od nowa stworzyć rodzinę. Bardzo ciekawe jest to, że mogę grać starym zapisem sprzed instalacji Po Zmroku i tam jest wszystko OK, jak na razie. Oszczędzam ten zapis, bo nie chcę, żeby też mi się popsuł.
EDIT:
Pisałam maila do pomocy technicznej, odpisali standardową wiadomością o wyłączaniu zbędnych procesów, ręcznym odinstalowaniu gry, czyszczeniu rejestru i ponownej instalacji gry. Nawet nie czytali tego, co im napisałam... Bo wyraźnie pisałam, że wszystko to już robiłam...
karolajn
13.12.2010, 18:41
To teraz ja o moim pierwszym problemie, jaki udało mi się wypatrzyć w tej części:
Simka dostała okazję do poprawienia swoich punktów osobistości i ma tańczyć w Wodniku przez 3 godziny. Niestety do Wodnika nie da się wejść - wszyscy tłoczą się przy windzie. Jak się klika na windę, to ikonka od razu znika. Także, chyba nie poprawi sobie punktów osobistości...
A druga kwestia jest taka, że Sim jako doktor nie może odwiedzić na wizycie kontrolnej jednej rodziny, bo ta ikonka też znika.
Nie ma to jak znikające ikonki!
Do anie_1981:
Może sformatuj dysk, na którym miałaś zapisane simsy? Nie wiem, czy to coś pomoże, ale skoro czyszczenie rejestru nic nie pomogło?
lizzielovesit
13.12.2010, 18:50
karolajn:
może jakiś błąd przy instalacji??
ja bym poczekała na aktualizację, albo po prostu jakaś łkatka, a jak nie pomoże, to ew. reinst., ale może ktoś znajdzie lepszą odp.
hellraiser
13.12.2010, 20:48
Co do tego Wodnika, u mnie też się tak dzieje. Ochrona, barmani cały czas stoją pod windą, a jak klikam zeby wjechać to ikona znika a Sim odskakuje. Nie wiem czy łata to naprawiła.
anie_1981
13.12.2010, 23:01
Obawiam się, że nie. Robiłam reinstal Windowsa i gry oczywiście też, ale guzik to dało.
karolajn
14.12.2010, 13:36
Na pewno instalacja tutaj nic nie da - zresztą już próbowałam. To raczej kwestia błędu gry. Także Wodnik u mnie odpada - ochroniarze i panie barmanki w bikini stoją pod barem i tak już chyba pozostanie dopóki nie będzie sensownej aktualizacji.
Dzisiaj znalazłam nowy błąd. Po wyjściu z metra (po powrocie ze szpitala) sim się wziął i zaciął i nie mógł wrócić do domu. Właściwie to myślałam, że może zagłodzi się, ale stwierdziłam, że nie zapiszę gry - szkoda mi sima było. O zacinaniu simów już chyba inni pisali.
A tak swoją drogą, da się wprowadzić do większego apartamentu? Bo jak mi się rodzina powiększyła, to chciałabym mieszkać w nieco większym - ale nie widzę takiej możliwości - a do biedaków nie należą. Może wy wiecie jak to zrobić? A może się nie da?
anie_1981
14.12.2010, 14:50
Być może inne wieżowce z dużymi mieszkaniami po prostu są zajęte. Możesz zrobić rewizję mieszkań, ja tak czasami robię, wywalam pospólstwo do mniejszych mieszkań, bo moim ludziom chcę dać lepszy dom.
karolajn
14.12.2010, 16:43
Być może inne wieżowce z dużymi mieszkaniami po prostu są zajęte. Możesz zrobić rewizję mieszkań, ja tak czasami robię, wywalam pospólstwo do mniejszych mieszkań, bo moim ludziom chcę dać lepszy dom.
A jak to dokładnie zrobić :P bo chyba nie jarzę :P
anie_1981
14.12.2010, 19:19
Idziesz do edycji miasta i przenosisz rodziny do innych domów.
karolajn
14.12.2010, 19:51
Już zdążyłam to sama rozkminić, ale dzięki! I tak to jest kretyńskie, że nie można normalnie wyprowadzić się na większe mieszkanie, tylko trzeba jakieś cuda alpejskie uprawiać. :/
karolajn
16.12.2010, 16:41
Mam nowy problem!
Otóż, pani Simka i pan Sim, żeby nakarmić dziecko jadą windą na parter - oczywiście bez dziecka. Żeby włożyć je do kojca również jadą windą w dół i na tym koniec. Dziecko nie zostało zabrane przez opiekę, bo chyba się zacięło. Z tą różnicą, że mogę nim się przemieszczać, grać w klocki itp.
Mieliście coś takiego?
Tym sposobem chyba przestanę grać w cudowne Po Zmroku, bo nie mam cierpliwości. :/
anie_1981
16.12.2010, 17:22
Nie wiem, czy przypadkiem łata tego nie naprawia, ale mogę się mylić. Ja nie gram w apartamentach, bo wolę domki.
misiaczeklbn
17.12.2010, 19:44
Ja mam zupełnie inny problem, mianowicie po zainstalowaniu dodatku mam wrażenie, że tylko część rzeczy się zainstalowała, mianowicie moje simy mogą być gwiazdami i mają dodatkowe rzeczy w trybie kupowania, ale nie mogą być wampirami, właściwie żadnego też nie spotkałam na mieście, w mieście nie pojawiają mi się nowe obiekty (kluby, apartamentowce). Nie wiem co robić, miał już ktoś taki problem??
Wielebny
17.12.2010, 20:09
Najlepszym rozwiązaniem będzie prawdopodobnie ponowne zainstalowanie dodatku, bądź całej gry.
Ja mam zupełnie inny problem, mianowicie po zainstalowaniu dodatku mam wrażenie, że tylko część rzeczy się zainstalowała, mianowicie moje simy mogą być gwiazdami i mają dodatkowe rzeczy w trybie kupowania, ale nie mogą być wampirami, właściwie żadnego też nie spotkałam na mieście, w mieście nie pojawiają mi się nowe obiekty (kluby, apartamentowce). Nie wiem co robić, miał już ktoś taki problem??
Ale grasz w Bridgeport, tak? Bo jak w sunset czy river to nie ma co się dziwić ;)
misiaczeklbn
17.12.2010, 20:24
tak, tak. Przeinstalowałam i się wszystko pojawiło. Dzięki :):):):)
Pojawił się kolejny problem... ;/ mianowicie zaprzyjaźniłam się z 2 osobistościami, a nie mam wciąż tego wskaźnika na jakim poziomie jestem, oczywiście gwiazdki żadnej też nie, to tak jest ? Wcześniej dostawałam pierwszą gwiazkę od razu, gdy tylko komuś zaimponowałam
ej wiem ze to nie na temat ale tez tak macie za wam sie gra bardzo scina ;/ ? zaczelo mi sie tak robic dopiero ostatni jak mi sie blizniaczki urodziny to normalnie nie da sie grac ;/ jak czas np wrzuce na trojke to leci i jest 10:00 sekunda stoi 10:03 sekunda stoi ;/ tak sie grac nie da !! ;/ zrobilem nowa rodzine i bylo ok ale znowu zaczyna sie robic to samo ;/ dodam ze obydwie rodziny sa w Bridgeport ;]
//Kowalino:Skoro wiesz, że to nie ten temat, to po co w nim piszesz ?
-Przenoszę
Też wam się w Brigeport gra czesto ścina ;/ ?
anie_1981
18.12.2010, 10:48
Może masz za słaby komputer? Albo stare sterowniki, albo stary DirectX. Wiem, że to wnerwia, jak ktoś na Dzień Dobry pisze "masz zły komputer", zwłaszcza, jeśli masz dobry. Ja mam dobry, gra chodzi szybko na najwyższych ustawieniach a i tak mam bugi.
ej wiem ze to nie na temat ale tez tak macie za wam sie gra bardzo scina ;/ ? zaczelo mi sie tak robic dopiero ostatni jak mi sie blizniaczki urodziny to normalnie nie da sie grac ;/ jak czas np wrzuce na trojke to leci i jest 10:00 sekunda stoi 10:03 sekunda stoi ;/ tak sie grac nie da !! ;/ zrobilem nowa rodzine i bylo ok ale znowu zaczyna sie robic to samo ;/ dodam ze obydwie rodziny sa w Bridgeport ;]
Też wam się w Brigeport gra czesto ścina ;/ ?Nowe sterowniki do karty graficznej i aktualizacja DirectX nigdy nie zaszkodzi a może akurat pomóc ale nie wiem czy w tym przypadku bo u mnie po wgraniu nowej łaty do Po Zmroku zepsuł się save gry. Jednym z wielu towarzyszących temu objawów było właśnie makabryczne zacinanie się gry, tak, że nie dało się grać. Co dwie-trzy sekundy "pauza".
Musiałam utworzyć całkiem nowy save (czyli nową grę), wtedy wszystko ustąpiło lecz znając tę grę pewnie znowu się tak zrobi. Oczywiście to miało miejsce właśnie w Bridgeport.
anie_1981
18.12.2010, 13:15
Bridgeport to niestety duże miasto. O ile ktoś może nie mieć problemów w Sunset Valley czy Riverview, to Bridgeport może być problemowe. Chociaż ja nie widzę u siebie różnicy w wydajności gry, czy gram w BP czy gdzieś indziej. Gra mi się nie tnie.
Przepraszam, jeśli to pytanie się gdzieś tu pojawiło(mam niestety za słaby internet żeby przejrzeć cały ten temat)...
Powiedzcie, co mam zrobić?
Grałam sobie w Po Zmroku bez większych problemów, wszystko cacy, moje simy miały już po 3 gwiazdki... No i poszli do jakiegoś klubu, bodajże Wodnik. Klub zamknęli i sim bez problemu wrócił do domu, a simka nie. Zauważyłam dosyć późno, że ona dalej w tym klubie stoi przy windzie i nie ma z windą żadnej interakcji. Pomyślałam, że może to przez to, że klub zamknięty. Biedna mi tam pod tą windą do 17ej czekała, aż otworzą klub, ale dalej nie mogła z niego wyjść...
Wyszłam z gry bez zapisywania i wróciłam do poprzedniego zapisu(sprzed kilku godzin), w którym to pech chciał, że akurat też wychodzili z klubu... I teraz oboje nie mogli z niego wyjść. Niby winda się otwiera, oni wsiadają do windy, ale nic się nie dzieje poza tym...
Wcześniej nie miałam żadnego problemu z windami...
Czy jest na to jakaś łatka?
Szkoda mi tracić takie postacie, oboje już po 3 gwiazdki, a jednak zbieranie poziomów gwiazdorstwa jest dość czasochłonne... :(
Wątpię, bo nowa łatka też nie naprawiła tego problemu u mnie :/ Co jest oczywiście irytujące, bo sim zacina się jakby na piętrze i tyle. Tj. w sumie może chodzić na piętrze, może rozmawiać z innymi simami, ale do domu nie wróci :/
:( co za pech, a tak się męczyłam żeby zdobyć te 3 gwiazdki, no! Za chwile sesja i do simów wrócę dopiero koło marca, co za niefart nooo :(
anie_1981
18.12.2010, 22:45
Zostaje już tylko kod resetsim [imię i nazwisko Sima].
Nie no ja uważam że najpier trzeba się nauczyć ten taniec tań czyć a potem zaczynać drugi.
Tak mi się wydaje jakby co ale ne wiem czy na pweno.
Aaaa no niee...
Błagam nie mówcie że są takie problemy u wszystkich czy nie ma ani jednej osoby jtóra nie ma problu=emu z grom oczywiście takich większych.
PLiss o odp.:(
Wampirencja
19.12.2010, 11:47
Aaaa no niee...
Błagam nie mówcie że są takie problemy u wszystkich czy nie ma ani jednej osoby jtóra nie ma problu=emu z grom oczywiście takich większych.
PLiss o odp.:(
Pracujmy nad pisownią, PLiss....
Ja nie mam żadnych problemów z grą, niełatkowana, z modami, jeżeli cię to pocieszy - był problem ale sam zniknął.
Fatumka, a teleportacja z testingcheatsenabled true? Może to pomoże?
auraya89
20.12.2010, 22:15
czy ktoś miał już taki problem (szczerze nie chce mi się przeglądać 35 stron forum)? Kiedy klikam na jakiś przedmiot, np. łóżko, pokazuje mi się menu baru albo 'idź tutaj, przybiegnij'. Jest to strasznie irytujące, bo zdarza się że musze powtarzać kliknięcie nawet 4 razy D:
Mam taką kartę graficzną Nvidia geforce GT 220 nowa to powinno działać a nie działa nadal się wyłącza :( reinstalowałam 3 razy i nic....
Mam takie pytanie mam karte Nvida Geforcee GT 220 a na pudelku z wymaganiami nie ma tej karty czy to oznacza że przez to może gra mi się wyłączać? No i zawsze jak instaluje grę to na początku gry pojawia siękomunikat że gra nie rozpoznaje karty graficznej. CO to oznacza?
Owl Finch
22.12.2010, 06:14
To oznacza, że gra nie rozpoznaje karty graficznej :P
no ale czemu? :P wiem że nie rozpoznaje ale czemu...hmm...a service pack 2 musi być? bo miałam czyszczenie dysku C a tam były programy potrzebne do działania gier i chyba nie mam SP2 wiec może spróbuje zainstalowac. Ja chce tylko wiedzieć czy karta NVIDIA Geforce GT 220 będzie działać w The Sims 3? Bo każdy mówi że karta bardzo dobra jest, i czytam że obsługuje gry z wyższej półki no ale czemu nie działa :(
Wampirencja
22.12.2010, 08:56
Ja chce tylko wiedzieć czy karta NVIDIA Geforce GT 220 będzie działać w The Sims 3? Bo każdy mówi że karta bardzo dobra jest, i czytam że obsługuje gry z wyższej półki no ale czemu nie działa :(
Generalnie wujek google twierdzi że trójka na tym pójdzie, ale ja bym się nastawiała jednak na niższe detale - dodaj do tego jaki masz procesor to się zastanowimy.
Ewnetualnie na własną rękę wchodzisz na stronę http://www.systemrequirementslab.com/cyri i wpisujesz "The sims 3" - skanuje ci sprzet i stwierdza, czy możesz grac czy nie
anie_1981
23.12.2010, 12:31
Masz Windowsa XP? Najlepiej zrób coś takiego, prawy klawisz myszy na "Mój Komputer", z listy wybierz "właściwości". Tam będzie napisane jaki masz procesor, ile masz Ram'u, ale będzie też nazwa systemu. Będzie tam podane jakiego masz Windowsa i jaki ma service pack, jeżeli w ogóle jakiś ma. Najlepiej napisz tutaj wszystkie dane kompa, jakie tam znajdziesz. Ta strona od Wampirencji jest dobra, też powinna Ci dużo powiedzieć.
hellraiser
23.12.2010, 18:14
Ja dzięki tej stronie dowiedziałem się, że w moim laptopie jest karta grafiki która ma 1 GB pamięci :O Może to jakiś błąd, nie wiem.
Co do tematu, mam problem, bo dzieci nie chcą mi dorastać. Moja Simka urodziła synka, powinien mieć już urodziny, i gdy włącza mu się ta interakcja, to tak leży, leży, leży, leży i jeszcze raz leży. Tak dwa dni. Kiedy chciałem go edytować w CAS i zmienić mu wiek na małe dziecko to wywaliło mnie z gry. Nie wiem dlaczego ten dzieciak nie chce dorosnąć. Może jakieś pomysły?
anie_1981
23.12.2010, 20:52
Jedyny mój pomysł to: kolejny bug w grze.
Dostałam dzisiaj od Mikołaja ( poczciwy starzec) The sims 3 Po zmroku, podoba mi sie, ale gdy weszłam do lokalu i kliknełam na jakieś efekty np. bąbelki lasere itd, nic sie nie działo, tak samo było z tymi światełkami na suficie o co chodzi?
ale dałaś opcję 'włącz' ? :D . nigdy tak nie miałam ... a spróbuj kupić do domu i w domu uruchomić
okej jutro, :) bo dzisiaj ide spać :)
to dobranoc i szczęśliwego nowego roku :D
a żeby nie było offtop-u .
gdybyś nie wiedziała, gdzie to kupić, to wejdź w kategorię - rozrywka, potem przyjęcia i tam będzie ;)
a może to przez ustawienia mam bardzo małe wszystko na niskie ;(
okej i tak nie działa , ten taki stojący co jest kurz itd , to wogule nie reaguje, a ta kulka na sugfit to tylko świeci w danym kolorze, ale żadnych efektów brak ( no i sie rusza)
anie_1981
25.12.2010, 14:49
Nie wiem czym to może być spowodowane. Masz może starego moda na wyłączenie cenzurki? Bo przestarzałe mody na cenzurkę często blokują jakieś efekty wizualne, np ryby w stawach\akwariach.
Nie wiem czy ten problem wynika z faktu, że nie zauważyłam tego wcześniej tj. po wgraniu PZ, czy dlatego, że "nowa" łatka do PZ znowu coś zepsuła.
Mianowicie, simy mieszkające w domach mają bardzo niski nastrojnik. Gdy najadę na niego myszką pokazuje się - "niewygoda". I nie bardzo wiem czemu, bo mają meble no tak ... ponad średnią jakość, światła w każdym pokoju, no wszystko co mają simy, którymi zajmowałam się przed wgraniem dodatku (a więc bardzo dawno temu), co dziwne, simy mieszkające w bloku z gorszymi standardami w roli wyposażenia czują się dobrze, nie mają żadnych spadków nastroju.
I nie, simy nie są niezadbane, przeciwnie - wszystko utrzymuje im się na zielonym poziomie, jedynie ten nastrojnik im spada, a to bardzo mnie martwi, bo simy nie mają ochoty na naukę, kontakty towarzyskie, sprzątanie etc.
Czy ktoś miał już podobny problem? Bo nie bardzo chce mi się reinstalować grę.
anie_1981 a jak mogę się tego pozbyć? , bądź sprawdzić czy wogule to mam
hellraiser
25.12.2010, 18:27
Shiro, usuń ten nastrójnik. Aby to zrobić, wpisz testingcheatsenabled true i z wciśniętym ctrl kliknij na ten nastrójnik. Powinno pomóc.
Już myślałam, że to pomoże ... Ale pomyliłam nazwy. Chodziło mi nie o nastrójniki, a wskaźnik nastroju.
I w sumie ... Jak weszłam znowu w zapis, wskaźniki nastroju podskoczyły, ale po 4 godzinach gry problem powrócił. Zrobiłam nawet screena.
http://s120.photobucket.com/albums/o187/kiara122343/Sims3/?action=view¤t=problem.jpg
Wiem, że jest tylko jeden nastrójnik na plus, ale czasem gdy nie było żadnego simy wydawały się być bardziej zadowolone. W pokoju nie ma niczego co może obniżać wskaźnik nastroju, sama simka trzyma się w miarę dobrze.
Po kilku minutach problem dotyczył też jej męża.
Chryzantem Złocisty
25.12.2010, 21:39
wydaje mi się,że to ze względu na zbyt mało pozytywnych nastrójników.
czy Twoi simowie mają cechę "gderliwy" czy coś podobnego?
Shiro też miałam ten błąd jak wielu innych graczy. Jedyne co pomaga to właśnie ponowne uruchomienie save lub całej gry.
Teraz gram na nowym zapisie i na razie nie mam żadnych błędów ale mało gram, a błędy w TS3 często mają to do siebie, że pojawiają się po pewnym czasie.
Eh, czyli pozostaje co jakiś czas uruchamiać save. W sumie przed tą łątką nie miałam takich problemów, a w apartamentach wciąż go nie mam. Pozostaje czekać na kolejną łatkę.
Nie Chryzantem Złocisty, moje simy są aż nadto pogodne ;p
Jedynie mąż ma cechę arogant, ale to nic nie zmienia.
Po prostu simy jak zwykle są niedoskonałe ...
Chyba trzeba się z tym pogodzić.
Dziękuję wszystkim za pomoc ;)
Mam problem z niespodziewanym wyłączaniem się gry.
Po Zmroku instalowałam trzy razy, oczywiście w między czasie odinstalowując. Za pierwszym i drugim razem na innym profilu działały programy, potem je wyłączyłam. Za każdym razem gra mi się wywalała w różnych momentach:
- za pierwszym razem po próbie wejścia do jakiejkolwiek rodziny w Bridgeport,
- za drugim razem przy próbie zapisania Bridgeport w trybie edycji miasta bez wchodzenia do rodziny,
- w końcu po stworzeniu simki i próbie wprowadzenia jej do kogoś w owym mieście.
Przy pierwszej informacji instalator zgłosił problem w momencie instalowania Bridgeport do cachy. Kliknęłam ,,ponów próbę" i dalej szło dobrze.
Dodajmy, że moje stare SV działa dobrze, z wszystkimi obiektami z PZ. Wywaliło się ,,dopiero" gdy chciałam wrócić do menu głównego.
Na laptopie dodatek i działał dobrze aż do dzisiaj. W pewnym momencie przy próbie zbudowania podestu gra się wyłączyła. Jeszcze raz uruchomiłam simy, spróbowałam wstawić podest i znowu się wyłączyło. Dodajmy, że działo się to w domu. W apartamencie podesty dobrze działały.
Na zwykłym kompie nie używam kodów, mam czystą grę itd. Na laptopie dwa dni używałam testingCheatsenabled, ale nie wstawiał żadnych obiektów z ,,?".
Czy wiecie, jak mogę naprawić te uporczywe błędy? Być może najlepiej będzie po prostu odinstalować PZ z racji, że średnio mi odpowiada, ale szkoda paru rzeczy. Mieliście coś podobnego? A może gdzieś na forum opisano tego typu problemy? Nie wiem, czy łatki coś dadzą.
Czasem zdarza mi się, że simsy "wywalą" mnie do pulpitu. Zazwyczaj wtedy kiedy moja karta graficzna się przegrzewa (słychać ^^"), ale dzieje się to po kilku godzinach gry. Jesteś pewna, że komputer stacjonarny spełnia wymagania? Tj. nie mówię, że nie, bo to może jakiś inny problem, ale warto zacząć od karty. Bo po znajomych i po forum widzę, że Bridgeport, jako miasto bardziej rozbudowane działa mocno na kartę graficzną.
anie_1981
26.12.2010, 22:08
To prawda, że karta grafiki dużo daje. Niestety, ale Simsy zawsze sprawiały problemy, już od jedynki, a im nowsze, tym więcej z nimi problemów.
Horsez, jeśli instalujesz mody, to wiesz, gdzie je wrzucasz, wystarczy zabrać z gry plik z modem na cenzurkę i spokój. Jeśli nie korzystasz z modów, to problemy nie są ich winą.
Shiro też miałam ten błąd jak wielu innych graczy. Jedyne co pomaga to właśnie ponowne uruchomienie save lub całej gry.
Teraz gram na nowym zapisie i na razie nie mam żadnych błędów ale mało gram, a błędy w TS3 często mają to do siebie, że pojawiają się po pewnym czasie.
Zgadzam się. Mi tam błędy prawie nigdy nie pojawiają się zaraz po rozpoczęciu nowej gry. Dopiero po jakimś czasie gry. Średnio 2-3 simowe tygodnie. Być może gra nie radzi sobie z zapisem, gdy zaczyna więcej ważyć.
Nie, to na pewno nie karta graficzna. Była kupowana do gry o większych wymaganiach niż the sims 3. Jeszcze jakoś spróbuję to wszystko posprawdzać.
W TS3PZ gram od czterech dni. Wszystko chodziło w miarę płynnie, mam dość dobrego kompa, spełniającego wymagania gry. Jednak dziś, gdy włączyłam, mój save ładował się ponad 15 minut! Próbowałam stworzyć nowego save'a, ale również ładuje się strasznie długo. Jeszcze wczoraj było ok.. Jak można to naprawić? Może ktoś miał podobny problem?
anie_1981
27.12.2010, 13:28
Ja to raczej z wydajnością gry nie mam problemów. Możesz spróbować zdefragmentować dysk twardy, ale nie gwarantuję, że to pomoże. Czasami gra wlecze się, jeśli jest mało miejsca na dysku. Ale ja nie jestem informatyczką i nie mam pojęcia o co może chodzić. Dodawałaś od wczoraj do dzisiaj jakieś nowe mody? Albo dodatki z neta?
Mi za to dzisiaj zdarzył się błąd zapisu nr. 16. To ciekawostka, bo już dawno się pozbyłam tego problemu. Nie było jednak tak źle, bo po ponownej próbie zapisu, wszystko się pięknie zapisało.
Przed uruchomieniem gry ściągnęłam parę sukienek i auto. Mod na cenzurę nie robił mi takich cyrków z grą, chyba, że stało się to po czasie? Czy to możliwe?
Mam dysk 500GB, więc raczej nie brakuje mi miejsca.
Zastanawiam się, czy problem nie leży w położeniu moich simsów. Otóż podstawę zainstalowałam na partycji D, a dodatek na C (przez przypadek). Próbuję przeinstalować dodatek, zobaczymy, co z tego wyniknie.
Edit: Myślę, że to mogło być przyczyną. Przeinstalowałam dodatek na D i śmiga :)
anie_1981
27.12.2010, 14:03
No to fajnie. Gra widać musiała mieć problem z komunikacją między dodatkiem a podstawką. Ja mam wszystko zainstalowane na partycji D. Mam tam katalog z grami. Tam mam katalog The Sims 3 a w nim, w osobnych podkatalogach, podstawka i każdy dodatek/akcesoria. U mnie z wydajnością nie ma problemu.
marionetka22
28.12.2010, 08:32
Witam!
Przeczytałam chyba wszystkie posty. Ale chyba nigdzie nie znalazłam problemu dotyczącego mojej gry.
Tez mam tak że w lokalach nie widać simów np barmanów czy ochroniarzy, ale gram dopiero od 2 dni więc może jeszcze wszystkie błędy sie nie objawiły;)
Do rzeczy:
Mam taki problem że kiedy zamówie jakąś usługe typu lokaj, sprzątaczyka, majster czy cokolwiek to oni przychodzą do mnie, i przeważnie stoją przed domem, albo nawet wejdą ale niczego nie robią. Po jakims czasie biorą nalężną kasę i odchodzą.
.. dodatek działał idealnie.. do czasu.
I
.. czytam w gazecie, który klub będzie oblegany, jadę.. na miejscu okazuje się, że:
http://img844.imageshack.us/img844/5404/screenshot23f.jpg (http://img844.imageshack.us/i/screenshot23f.jpg/)
.. minęły 4 dni, tłum nie chce zniknąć - kasuję klub, odwiedzam parcelę, ale tłum ciągle jest - zresetowałam część osób, ale na miejsce zresetowanych zaczęły zjawiać się inne - zmieniłam rodzinę - u członków rodziny ciągle pojawia się polecenie - odwiedź klub - zaczyna mnie to irytować.
II
.. zamawiam usługę - lokaj - jest łóżko, ale nie ma lokaja w apartamencie.
eklera123
28.12.2010, 13:05
Agrafka, też to miałam, ale jakimś cudem znikł mi ten tłum. Mi ciągle simy znikają i się pojawiają. To już się męczące robi. Po co EA produkuje dodatki, które są nawet nieskończone? Nie znam osoby, która by nie miała błędów. Nie wiem czy to błąd, ale jak jestem moją simką na mieście to gadam sobie z wampirem z 5 godzin (specjalnie) a on sobie stoi i można powiedzieć, że się nie przypala.. Moja simka wampirka jak wyjdzie to po 3 godzinach musi uciekać do jakiegoś budynku. Nie uważam tego za błąd, ale za niedopatrzenie.
Agrafka, też to miałam, ale jakimś cudem znikł mi ten tłum. Mi ciągle simy znikają i się pojawiają. To już się męczące robi. Po co EA produkuje dodatki, które są nawet nieskończone? Nie znam osoby, która by nie miała błędów. Nie wiem czy to błąd, ale jak jestem moją simką na mieście to gadam sobie z wampirem z 5 godzin (specjalnie) a on sobie stoi i można powiedzieć, że się nie przypala.. Moja simka wampirka jak wyjdzie to po 3 godzinach musi uciekać do jakiegoś budynku. Nie uważam tego za błąd, ale za niedopatrzenie.
Też ostatnio zauważyłam, że wampirce, z którą rozmawiała moja simka koło 12 nic się nie dzieje, stała do wieczora w promieniach słonecznych..
hellraiser
28.12.2010, 13:29
Ten niekontrolowany wampir nie palił się na słońcu, gdyż był już "spalony". Chociaż tego nie widać, miały być jakieś widoczne pęcherze, ja jakoś nie zauważyłem tego...
eklera123
28.12.2010, 14:11
Chrzan, a to dziwne, bo u mojej simki widzę pęcherze, ale u innych wampirów nie. Kolejny błąd EA.
karolajn
28.12.2010, 21:05
Do rzeczy:
Mam taki problem że kiedy zamówie jakąś usługe typu lokaj, sprzątaczyka, majster czy cokolwiek to oni przychodzą do mnie, i przeważnie stoją przed domem, albo nawet wejdą ale niczego nie robią. Po jakims czasie biorą nalężną kasę i odchodzą.[/QUOTE]
Pewnie już to sprawdziłaś - ale piszę kontrolnie - nie masz czasem ustawionej opcji "zablokuj drzwi" czy coś?
Ja mam lepszy bajer - dziecko (to raczkujące) spada przez sufit do garażu - ale nie całkiem, najpierw jest uwięzione między sufitami, a potem gdy ktoś chce je wziąć, to schodzi po niewidzialnych schodach na dół. Czad :D
Już myślałam, że nic ciekawszego mi się nie przytrafi.
Dobry motyw jest z wchodzeniem do jacuzzi z talerzem przyklejonym do ręki, po czym wychodzi się, zeby umyć owy talerz.
Nie jest to absolutnie wina karty graficznej tylko spartolonej gry! Byłoby cudownie, gdyby EA czytała to forum.
anie_1981
28.12.2010, 21:15
Niektóre błędy są mega rozrywkowe :D Tego dzieciaka to bardzo proszę sfilmować. Normalnie zasłużyłby taki filmik na Oskara.
ja miałam tak, że simka wchodziła na górę po schodach, później przechodziła po korytarzu obok schodów i zaczęła wchodzić w podłogę (Tak jakby na schodach w dół). Jak była "ucięta" przy pasie to spadła w dół i z powrotem wchodziła na góre :D . I później już tak nie schodziła :(
muffindance
28.12.2010, 23:47
moja simka czekala na winde, chciala wjechac do mieszkania. no to przyjezdza winda... kiedy w nia weszla drzwi zamknely sie i otworzyly a ona po prostu zaczela PRZESKAKIWAC Z KABINY DO KABINY, raz pojawiala sie w tej na pietrze raz na parterze. najgorsze jest to, ze nawet zapisanie gry i resetowanie simki nie pomoglo za pierwszym razem! tylko jak wywalilo mnie na pulpit to wszystko bylo juz ok. ;) szkoda, ze juz tak nie robi bo nawet fajnie to wygladalo . :P
Taa.
Ja w knajpce u Gieńka czekałam chyba z 6 godzin na winde. Nie doczekałam się.
Moja simka była w jakimś klubie, i kazałam jej wejść do windy. To ona idzie w stronę widny, nagle się zatrzymała (chociaż winda była otwarta) z jakieś 8 kroków od windy, zaczęła się dusić (tak jak to robią simowie z cechą 'szalona'), winda dalej była otwarta. Zaczęła znowu podchodzić, już prawie w niej była aż w końcu ją przytrzasnęła ; o . Połową była w windzie, ale nie wjechała. Pojawiło się w chmurce, że nie ma jak tam dojść, winda pojechała i musialam czekać aż znowu zjedzie xd
Mnie za to okropnie wkurza, gdy simy blokują się 'w sobie'. Jeden włazi na drugiego i nie mogą się ruszyć.. A z tymi windami zauważyłam, że jest sporo problemów. Powinny poza nimi być jeszcze schody w razie awarii windy :D
anie_1981
29.12.2010, 13:57
Zgadzam się z tymi schodami. W dwójce gdy budowałam apartamenty, zawsze dawałam dwie windy i dwie pary schodów (krętych). Ale w dwójce to była inna sprawa, te windy się psuły i Simy spadały na najniższe piętro. Schody były więc koniecznością. W trójce windy się nie psują, tylko Simy czasami obrywają od drzwi. Mimo to jest problem, bo windy zostały "źle napisane".
Chryzantem Złocisty
29.12.2010, 14:10
szkoda że w trójce nie ma tych kręconych schodów,uwielbiałam je,to była taka oszczędność miejsca...
chyba że są,a ja o tym nie wiem :|
Niestety nie ma kręconych schodów. Musimy męczyć się z windami. Moi simowie rzadko kiedy nie oberwą od drzwi..
Chryzantem Złocisty
29.12.2010, 16:07
okej...odkryłam fajny błąd.
otóż moi simowie mogą normalnie na komputerach rozwijać umiejętność pisania,wszystko,ale gdy każę im zacząć pisać powieść,to stają w miejscu i polecenie się anuluje.i tak cały czas,wszędzie,w bibliotece czy w domu.
na szczęście mam z internetu taki notatnik,w którym mogą też pisać powieści,zamiast na komputerze,no ale to chyba nie jest zbyt normalne...
okej...odkryłam fajny błąd.
otóż moi simowie mogą normalnie na komputerach rozwijać umiejętność pisania,wszystko,ale gdy każę im zacząć pisać powieść,to stają w miejscu i polecenie się anuluje.i tak cały czas,wszędzie,w bibliotece czy w domu.
na szczęście mam z internetu taki notatnik,w którym mogą też pisać powieści,zamiast na komputerze,no ale to chyba nie jest zbyt normalne...
Raczej nie jest to normalne, u mnie z pisaniem jest okej. Ah te błędy..
anie_1981
29.12.2010, 18:24
U mnie też normalnie piszą książki, moja Matika napisała ze trzy i nie miałam z tym problemów.
odkąd zainstalowałam PZ to mam taki mały problem, że jak mam simkę (albo sima, obojętne :P ) i zadzwonię po jej chłopaka, żeby się umówili w jakimś miejscu, to kiedy już się spotkają, to nie mogę mu dać buzi, przytulić go ani nic. Szybko skreśla się ta opcja i pojawia się "Pogawędka" czy jakoś tak . Jak już pogadają, to dopiero wtedy można xd
Połówka - Mam często podobne sytuacje. Uznaję je powoli za normę.
Okropnie mnie wkurza, że moja wampirzyca po przemianie wyglądała i funkcjonowała prawidłowo, a po przeprowadzce nagle się zmieniła! W panelu niby wszystko cacy, ALE kiedy podjedzie się do niej z kamerką, nie ma swoich świecących oczy, jasnej karnacji.. Wygląda jak typowy sim! Brakuje jej również nastrójnika po zmroku, chociaż cała reszta działa prawidłowo. Simka ma wampirze potrzeby, może kąsać ludzi, szybko biegać itp.. Cały czas mam z nią problemy, to ta sama, która swego czasu mi zniknęła.
karolajn
30.12.2010, 10:24
Niektóre błędy są mega rozrywkowe :D Tego dzieciaka to bardzo proszę sfilmować. Normalnie zasłużyłby taki filmik na Oskara.
Annie1981 szkoda, że tak późno przeczytałam wiadomość - dzieciak już urósł i chodzi do szkoły, więc nie spada przez sufit :P ale jeśli mi się to zdarzy jeszcze raz (a pewnie się zdarzy) to na pewno to sfilmuję, a potem powiesz mi jak to tutaj dodać :D
Gochulec666
30.12.2010, 16:43
Zniknęła mi simka.
Zniknęła to złe słowo.. stała się niewidzialna.
Kąpie się, je, ale jej nie widać.
Prócz tego lokaj mi świruje, też stał się niewidzialny i z moich ustaleń wynika, że utknął przy zlewie, bo nie można się do niego dostać.
Najbardziej szkoda mi simki. Ratujcie! Jest supergwiazdą i matką dwójki dzieci, nie może ot tak zniknąć! *.*
anie_1981
30.12.2010, 16:54
Chyba dopadło Cię to samo co mnie. U mnie nie było za bardzo ratunku. Możesz próbować korzystać z kodu resetsim [imię i nazwisko], ale jeżeli możesz wyjść do Edycji miasta to najlepiej jest spróbować ich wyprowadzić i jeszcze raz wprowadzić. Mi jednak to pomaga na krótko. Gdy zaczynają się zniknięcia Simów, to u mnie ratunkiem jest już tylko rozpoczęcie gry od nowa. Możesz też zapisać rodzinę do biblioteki (spod edycji miasta, bez domu) i użyć ich na nowym zapisie, ale nie wiem jak to by było z tymi gwiazdkami sławy.
Gochulec666
30.12.2010, 21:01
Przeprowadziłam ich, zmieniłam lokaja i znów żyją długo i szczęśliwie.
Ja mam takie błędy - Często,gdy drzwi/winda są otwarte,simka idzie,zacina się a po 5 sekundach simsowych jest już w windzie lub za drzwiami,czasem anulują mi się polecenia,czasem leci 2-5 simsowych sekund i dopiero wykonują polecenie,simka czekała na windę(już była 2:00 a o tej godz już zamknięte się staje) to simy wchodzą i moja simka musi czekać na kolejną windę,lub się zacina czasem,gdy zapraszam kogoś,jest grupa.Ja go wypraszam,a on tylko wychodzi z domu i rozmawia z pokojówką.Mam jeszcze wiele błędów...
anie_1981
31.12.2010, 18:24
Z windami jest sporo błędów, ale ja nie mam windy (Simy mieszkają w domu), szybko mi się znudziły wieżowce. Nie zdążyłam się załapać na błędy z windami, a jedyny klub, do którego chodzę, to Kujon. W Kujonie nie ma windy... (Wiem, wiem, Kujon to nie klub, tylko dyskoteka...).
Witam!
Przeczytałam chyba wszystkie posty. Ale chyba nigdzie nie znalazłam problemu dotyczącego mojej gry.
Tez mam tak że w lokalach nie widać simów np barmanów czy ochroniarzy, ale gram dopiero od 2 dni więc może jeszcze wszystkie błędy sie nie objawiły;)
Do rzeczy:
Mam taki problem że kiedy zamówie jakąś usługe typu lokaj, sprzątaczyka, majster czy cokolwiek to oni przychodzą do mnie, i przeważnie stoją przed domem, albo nawet wejdą ale niczego nie robią. Po jakims czasie biorą nalężną kasę i odchodzą.
Mam dokładnie taki sam problem! Wynajęłam lokaja, on sobie niby jest, ale nawet się nie pojawia u mnie w domu. Okropnie wkurzające, bo można go zwolnić tylko rozmawiając z nim samym,a jak próbuję go zaprosić do domu to mówi, że jest w pracy :/
I moje simy płacą za nic a jeszcze same muszą sprzątać i gotować,na co celebryci niestety nie mają czasu...
Ktoś wie o co chodzi?
Pytam, bo nie zauważyłam odpowiedzi na post Marionetki, ale mogłam przeoczyć...
hellraiser
01.01.2011, 13:57
Okropnie wkurzające, bo można go zwolnić tylko rozmawiając z nim samym
A to dziwne, bo ja mogę go zwalniać przez telefon... Usługi -> lokaj -> anuluj usługi.
Chciałam tak zrobić i ze zwykłą pokojówką się da, ale przy lokaju wyskakuje mi komunikat, że trzeba go zwolnić osobiście...
Mam problem z tspz kiedy idde do baru i pracuje jako miksolog inne simy zamawiala drinki a moj sim nic nie robi
@up
Niestety, nie grałam jeszcze miksologiem... Ale u mnie zwykle, kiedy simy chcą podejść zamówić drinka czy jedzenie miksolog akurat wtedy wychodzi :/
A pomijając tego lokaja mam pytanie:
Czy ktoś z Was próbował już grać na perkusji dla napiwków? Moja simka dostała taką okazję, żeby zarobić 50 simoleonów, ale nikt jej nie płaci. Czasami zdarzają się jakieś 2-3 simy, które przyjdą jej posłuchać, ale nikt groszem nie sypnie...
Próbowałam grać w różnych miejscach - w parkach, klubach, nic to niestety nie daje...
anie_1981
02.01.2011, 15:42
Może ma za niski poziom umiejętności?
Fatumka - też tak miałam. Zaczęłam grać dla napiwków i nikt nie dawał. Dopiero po 5/6 godzinach grania zaczęli dawać kase. Chyba to jest bug, bo faktycznie ludzie słuchają nawet nie raz 10 a napiwków nie dają :[ Tak jak pisałam u mnie dopiero po ok 5 godzinach grania dają...
[jakoś dziwnie to napisałam O_x]
Fatumka - Próbowałam i przyznam, że w Bridgeport ogólnie trudno mi o napiwki. I to nie tylko na perkusji, na której gra moja ulubiona wampirzyca. Simy w Sunset są jakieś hojniejsze..
@up
A pomijając tego lokaja mam pytanie:
Czy ktoś z Was próbował już grać na perkusji dla napiwków? Moja simka dostała taką okazję, żeby zarobić 50 simoleonów, ale nikt jej nie płaci. Czasami zdarzają się jakieś 2-3 simy, które przyjdą jej posłuchać, ale nikt groszem nie sypnie...
Próbowałam grać w różnych miejscach - w parkach, klubach, nic to niestety nie daje...
Mimo że nie gram w the sims 3 , może musisz mieć więcej punktów hmm inwencji ? Spróbuj! ;)
Mimo że nie gram w the sims 3 , może musisz mieć więcej punktów hmm inwencji ? Spróbuj! ;)
To chyba nie o to chodzi, zanim kupiłam dodatek można było tylko grać na gitarze i od 5ego czy tam 6ego poziomu, kiedy można grać dla napiwków, simy dostawały pieniążki za granie...
Może to faktycznie zależy od miasta, jeszcze w innych miastach nie grałam.
W każdym razie dzięki za tyle odpowiedzi :)
Chryzantem Złocisty
02.01.2011, 17:25
1 - czy ktoś mi powie czemu nie mogę umieścić przy schodach normalnej ściany?!
mam takie paskudztwo,a ja chcę tam dać ścianę,żeby chałupa wyglądała jak chałupa -.-
http://img515.imageshack.us/img515/2855/screenshot119v.jpg
2 - czemu nie mogę zrobić schodów do piwnicy?cały czas drze,że nie mogę ich postawić na fundamentach,a żadnych fundamentów tam nie ma.
A może spróbuj usunąć schody, postawić ścianę i potem znowu postawić schody?
Co do schodów do piwnicy... Nie mam pojęcia. Fakt - w domu z fundamentami nie można mieć piwnicy(a raczej schodów do niej), ale skoro mówisz, że ich nie masz, to nie mam pomysłu co to może być...
Chryzantem Złocisty
02.01.2011, 17:35
po usunięciu schodów nie mogę ich ponownie umieścić tam,gdzie były.
Chyba można mieć schody na fundamentach do piwnicy, bo jeśli dobrze pamiętam robiłem tak:
1. Upewnij się czy pod fundamentami/domem jest wyrównana powierzchnia.
2. Kładłem fundamenty.
3. Usuwałem bodajże 2 fundamenty.
4. Dawałem schody, te małe które są potrzebne żeby sim mógł wejść na fundament. (same się tworzą jak damy na fundament)
5. Robię piwnice.
6. Usuwam fundamęty które dadzą wymaganą przesztrzeń na duże schody prowadzące prosto do piwnicy
7. Potem można dać barierki do okoła tego braku fundamentów i gotowe.
Zaraz idę sprawdzić czy to działa:)
Jeśli ktoś coś nie rozumie pisać.
A i jeszcze ten twój błąd ja miałem tak samo, ale ze sceną pisało:
Nie można przenikać przez obiekty!
A miałem ścianę i przy tej ścianie chciałem wybudować właśnie scenę i przy ścianie pisał właśnie ten komunikat, a dalej już nie.
To jest błąd jakiś.
po usunięciu schodów nie mogę ich ponownie umieścić tam,gdzie były.
A próbowałaś z kodem moveobjects on ?
Z nim zwykle wszystko wszędzie można postawić :)
Chryzantem Złocisty
02.01.2011, 18:27
właśnie z włączonym moveObjectsem nie mogłam za cholerkę.
ja zawsze stawialem sciany a potem schody i nie bylo problemu
;o Ja jeszcze mogę tak robić,nawet mam tak w domu.Nie wiem czego to wina.Może innymi schodami spróbuj ?
rafek8910
03.01.2011, 14:56
Witam! Grałem dzisiaj w simsy i kazałem simce tańczyć taniec imprezowy. Tańczyła na jednej płytce w kuchni obok lodówki. Później gdy chciałem żeby coś zrobiła do jedzenia, to nie mogła, bo przeszkadzała jej ta płytka. Nie można na nią teraz wejść, ani przez nią przejść. Próbowałem ją usuwać, ale dalej to samo. Na pewno to przez ten taniec, bo to już nie pierwszy raz się tak stało. Ktoś wie jak to naprawić?
gdzie jest do wyboru taniec imprezowy????
anie_1981
05.01.2011, 22:23
Jeśli Twój Sim potrafi tak tańczyć, to powinien mieć taką opcję na parkiecie lub sprzęcie muzycznym. Ale nie w klubach dyskotekach. Wtedy jest po prostu tańcz. Przynajmniej u mnie tak jest.
U mnie raz jest w dyskotece taniec,taniec imprezowy,taniec miłosny (?) czy coś w tym stylu.Tak jakby losowo.U mnie w domku jak włączę muzyczkę to tylko taniec i taniec imprezowy.
Chryzantem Złocisty
06.01.2011, 10:14
ja do tej pory miałam tylko taniec imprezowy i zwykły.
nie mam pojęcia jak odblokować taniec miłosny czy hip-hopowy,czy jakie tam jeszcze są :P
Spotkałam się z tańcem imprezowym, słodkim, romantycznym (czy jakoś tak). Moja simka nic nie robiła tylko siedziała w klubach i tańczyła, może stąd tyle różnych tańców :)
anie_1981
06.01.2011, 11:55
No właśnie nie wiem, może to źle, że uczę wszystkiego od razu modem. Może by się odblokowywały po kolei, a tak to jak daję od razu 10 punktów tańca, to mi się tylko ten imprezowy odblokowuje. A może to kwestia charakteru. Wszyscy moi Simowie mają mniej więcej taki sam charakter.
U mnie pojawił się jeszcze kiedyś taniec słodki i rockowy, a teraz już tylko zwykły. Może to faktycznie wina uczenia simów modem bo robię tak jak Anie. Jeszcze gdzieś czytałem, że typ tańca zależy od tego jaka muzyka jest grana i żeby samemu wybierać trzeba testingcheatsenabled wchodzić w tryb kupowania w klubie i z wciśniętym shiftem na głośnikach wybierać typ muzyki.
A ja mam problem - gdy adoptuję małe dzieci - są tak jakby mutantami.Mają głowę i nogi,ale brzuch taki wystawiony i palce długie...Pomocy xd A tak pozatym,jakiego moda używacie ? ;o
Nraas master controler :}
Ale w jakim wieku to dziecko ? Bo jak u mnie rodzi się dziecko to brzucha nie widać bo jest okryte takim jak by kocykiem ;)
Gingers,poratował byś linkiem ? ;p
anie_1981
07.01.2011, 15:31
http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0
Anie,dzięki.A jak dodać sobie ukrytych umiejętności ?
kalafjor
07.01.2011, 16:47
U mnie gdy sim mam cechę "Dusza Towarzystwa", to ma różne tańce.:) Raz naciśniesz masz inny pięć minut później już inny.:)
U mnie gdy sim mam cechę "Dusza Towarzystwa", to ma różne tańce.:) Raz naciśniesz masz inny pięć minut później już inny.:)
A one w ogóle się czymś różną? :| Bo dla mnie tańczą tak samo.
Aaa i widzieliście, jak klika się na basen to jest coś takiego "Pływaj z godnością", "Pływaj epicko" :D
MaTi14191
07.01.2011, 16:59
Te tańce się niczym nie różnią
A z tym basenem to też może jakieś ukryte umiejętności O.o
hellraiser
07.01.2011, 17:57
Aaa i widzieliście, jak klika się na basen to jest coś takiego "Pływaj z godnością", "Pływaj epicko" :D
Pierwsze słyszę. Jakie cechy musi mieć wtedy Sim? Przypuszczam, że to zależy od cech ;) [off]
anie_1981
07.01.2011, 23:22
Też tak przypuszczam. A co do dodawania ukrytych umiejętności, to NRaas Master Controller ma na to patent: Klika się na Sima, wybiera NRaas\Master Controller\"Zaawansowane" (Są dwa "Zaawansowane", bo ten kto pisał tłumaczenie nie wpadł na "Średnio Zaawansowane"). A dalej to już idzie wyczuć. Tam jest coś takiego jak "edycja umiejętności", coś w tym guście. Pojawia się okienko z listą umiejętności, nie tylko ukrytych. Zaznaczamy jakąś umiejętność (lub kilka i klikamy na OK. Teraz będą się pojawiały okienka z pytaniem jaki ma być poziom umiejętności. Wpisujemy, klikamy OK i gotowe.
anie, a czy masz poradnik, jak korzystać z Nraas'a, bo szukam jak zwiększyć relacje między simami?
Searle - na zwiększenie relacji mam inny sposób. (jeżeli oto ci chodzi :P )
1. kod testingcheatsenabled true
2. wchodzisz w kontakty simów i przesuwasz pasek
anie_1981
08.01.2011, 11:19
Ja też tak robię. A jeszcze z SHIFT'em można kliknąć na skrzynkę pocztową i wybrać "chcę znać wszystkich". Potem ręcznie przesunąć każdy pasek kontaktów na maxa i przyjaźnisz się z całym miastem. Ale mi wtedy gra się powoli zapisuje i czasami wyskakuje błąd 16.
Searle - na zwiększenie relacji mam inny sposób. (jeżeli oto ci chodzi :P )
1. kod testingcheatsenabled true
2. wchodzisz w kontakty simów i przesuwasz pasek
Tak, Połówka, dokładnie o coś takiego mi chodziło. Dziękuję pięknie :)
mi nigdy nie wyświetlił się błąd zapisu :|
Searle - proszę pięknie :D
JAk to jest dokładnie z tym podwyższaniem ukrytych umiejętności?PO kolei co trzeba zrobic?
JAk to jest dokładnie z tym podwyższaniem ukrytych umiejętności?PO kolei co trzeba zrobic?
potrzebujesz ten mod http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0
klikając na sima będzie opcja NRaaS i bodajże w pierwszych zaawansowanych znajdziesz poziom umiejętności,z wciśniętym ctrl możesz zaznaczać kilka naraz,a następnie pokaże się okno,w którym wpisujesz poziom od 1 do 10,to wszystko
anie_1981
09.01.2011, 18:52
MI tam się zaznacza nawet bez CTRL'a. Jedyne czego mi brakuje, to zaznaczanie kilku naraz tak jak pliki w eksploratorze Windowsa. Bo klikanie na każdą umiejętność, żeby się podświetliła jest żmudne.
Hallgerd
10.01.2011, 16:34
Mam pytanie do anie_1981, przy okazji. Czy jak wrzucimy sima do CAS przy pomocy tego moda, to zmienimy mu genetykę, tzn. czy nowe np. cechy fizyczne mogą przejść na potomstwo, czy tylo wykonamy "operację plastyczną"?
anie_1981
11.01.2011, 12:03
Nie mam bladego pojęcia.
Hej, mam pewien problem. Mam trzech Simów i żadne z nich nie ma stałego partnera bo jeta to dla nich jakby nie możliwe...W relacjach dochodzi jedynie do możliwości "zauroczony" z innymi simami a dalej nie ma już innych opcji. Chciałabym aby moi simowie mieli narzeczonych i współmałżonków ale to niemożliwe. czy chodzi o to ze nie mają cechy romantyczny?
alex - Na pewno nie ma znaczenia, że simowie nie posiadają tej cechy. Zauważyłam, że potrzebują oni wykorzystania szeregu opcji "romantycznych" zanim pojawiają się takie opcje jak "bara-bara","zaproponuj małżeństwo","zaproponuj stały związek" itp. Karz się simom głaskać po policzku, trzymać za ręcę, całować (..) i czekaj aż pojawi się odpowiednia opcja :D
yeah! wkońcu mi simsy działaja poprawnie! karta graficzna jest ok! oddałam kompa do naprawy i coś z systemem ponoć miałam nie tak i zrobili i działaaa wkońcu od paru miesiecy hehe :D
anie_1981
13.01.2011, 10:30
Jak się pozbyć portfolio stylisty z wyposażenia Sima? Zmieniłam aktywną rodzinę tylko na chwilę, a głupia gra już zdążyła namieszać. Dała Anastazji pracę stylistki. Kazałam się jej zwolnić, ale tego przeklętego Portfolio nie da się pozbyć. Macie na to jakiś trick? Albo może jakiś mod? Naprawdę jestem coraz bliższa wyłączenia postępu historii, bo EA Games ma coraz durniejsze pomysły!
nie pamiętam czy da się to wyjąć z plecaka,ale jeżeli się da to połóż gdzie bądź,wpisz kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym shift kliknij na to,powinna być opcja obiekt-usuń to
anie_1981
13.01.2011, 13:44
Nie da się. Nie da się tego w ogóle ruszyć. Gdyby można było to wyjąć z plecaka, to dałabym radę to usunąć, ale tego nie da się wyjąć.
Chryzantem Złocisty
13.01.2011, 13:48
to może to po prostu ignoruj?
anie_1981
13.01.2011, 16:45
No nie wiem, czy to się da zignorować. Niepotrzebny "śmieć" wala się w plecaku, ja lubię porządek. Z resztą to już sobie poradziłam. Całe szczęście, że mam NRaas'a Debugger Enablera, on ma opcję "Radius Purge". Skasowałam więc to ustrojstwo. Ale głupio zrobili twórcy gry z tym, że tego się nie da "normalnie" skasować. Jakby tak wszystkie inne "rekwizyty" zostawały z Simem na zawsze... no masakra.
Chryzantem Złocisty
13.01.2011, 17:03
moje simy czasami mają taki burdel w swoich "plecaczkach",że szkoda gadać
a mnie to lotto,i tak tam nie zaglądam bez potrzeby więc :P
W moim PZ te wszystkie kody (BuyDebug on itd.) w ogóle nie działają , wyskakuje że kod nie poprawny, po za tym nie mam tych tańców imprezowych tylko ten zwykły podstawowy , o tańczeniu na barach mogę pomarzyć takie coś w moim dodatku nie istnieje :D Czy to oznacza że muszę przeinstalować całe simy ??? Wszystko mam oryginalne , nie ściągam żadnych dodatków z neta ani ze store
anie_1981
13.01.2011, 18:03
Tańca trzeba się nauczyć, a taniec na barze występuje u Simów o odpowiednim charakterze. A kod BuyDebug działa, ale najpierw trzeba wpisać kod testingcheatsenabled true.
Jak to się nauczyć :O Że niby co książkę mam kupić czy jak ;/ a jaki to ma być charakter? Tworząc simke wybrałam jej nowe cechy które doszły ale taniec ma tylko podstawowy, co do kodu to żaden nie działa ani ten : testingcheatsenabled true. ani ten BuyDebug ani ten z restric coś tam :D w każdym pisze że nieznany
hellraiser
13.01.2011, 19:02
Nauczyć, w sensie że chodzisz do klubów i uczysz się tego tańca, zwyczajnie tańcząc w klubie. Po jakimś czasie Simowie będą tańczyć nowym stylem. Co do tańców na barze, niekoniecznie zależy to od cech, a od drinków, które Sim wypija. Kliknij na barek i zamów drink, aż pokaże Ci się nastrójnik "Szalona zabawa" czy jakoś tak. Musisz eksperymentować, dlatego że w klubach drinki mają różne nazwy, a każdy drink działa inaczej.
anie_1981
15.01.2011, 13:46
Ależ mnie gra "ukochała", to normalnie nie mam pytań. Mam takiego solidnego buga. Zapisała się gra normalnie i bez problemów. Był co prawda błąd zapisu 16, ale skasowałam błędny zapis i gra się normalnie zapisała. Nie wyskoczył mi już żaden wnerwiający błąd. Dzisiaj sobie włączam grę, ładuję Bridgeport... Nie ma domu! Są ludzie zawieszeni w powietrzu na wysokości pięter, ale domu nie ma. Jest wielka, odblaskowa, dziura zamiast parceli. Simom nie da się wydać poleceń.... Mogę ich teleportować gdziekolwiek na mapie, ale poza tym nie można im niczego zlecić. Nie wiem co teraz. Załadowałam kopię zapasową zapisu i jest to samo. Jeszcze mam na szczęście starszą wersję zapisu, bo ja zawsze jak gram, to robię kopię zapisu i umieszczam w ogóle na innym dysku niż C. Ale nie sprawdzałam jeszcze czy ten zapis z przedwczorajszej sesji działa, bo mi szkoda postępów w grze. Spróbuję pomęczyć ten zapis. Inne domy są więc spróbuję iść do innej rodziny i NRaas'em dodać wszystkich Bardów do rodziny, a potem ich wyprowadzić z tamtego domu. No nic to, z Simsami zawsze problemy. Nie mam już nic do stracenia, więc będę eksperymentowała na maksa.
Owl Finch
15.01.2011, 14:11
Taaa, mnie też ta cholerna gra doprowadza do białej gorączki. Wczoraj siedziałam całą noc i kombinowałam jak zainstalować SJ i PZ razem. Udało się! Wszystko działało, hip hip hura! Ale jak kliknę, żeby zbudować basen, gra się wyłącza, tak po prostu. Wywaliłam wszystkie dodatki, błąd dalej istnieje. Boję się sprawdzić na co jeszcze mogę kliknąć, żeby wyjść z gry bez ostrzeżenia...
anie_1981
15.01.2011, 14:15
Tak bywa z dużymi grami. Nie znam z resztą bardziej złożonej gry od Simsów, ani takiej, która ma więcej niż dwa dodatki. To logiczne, że w grze są problemy. Ale nielogiczne jest to, że twórcy gry mają to w nosie.
Chryzantem Złocisty
15.01.2011, 15:44
wiesz,ja nie używam żadnego NRaasa czy innych modów na szybkie uczenie się/grzebanie w grze,i jak dotąd nie miałam nigdy żadnego błędu.
może to tego wina?
anie_1981
15.01.2011, 16:03
Jasne... Kolejna osoba, która woli winić mody zamiast firmy produkującej grę. Powtarzam po raz tysiączny, że testowałam grę z modami i bez, i moja gra reaguje dokładnie tak samo, czy mody są czy nie ma. Głupio tak się ciągle powtarzać...
No więc. Jak są te nowe cyfrowe ramki c'nie? To jak do nich się wpakuje zdjęcia to one są. Ale jak wyjdę z gry [zapiszę] i potem znowu wejdę to nie ma tych zdjęć tylko są tak jakby 'w wyposażeniu' tej ramki, i tak za każdym razem muszę je wrzucać na ramkę. Czy da się to jakoś 'zapisać' żeby te zdjęcia były cały czas?:
http://img718.imageshack.us/img718/4852/jmnhbm.jpg
anie_1981
17.01.2011, 15:58
UWAGA!!!
Chciałam ostrzec przed źle działającą fryzurą z mts. Wywala grę do pulpitu, oto ona:
http://www.modthesims.info/download.php?t=428935&c=1
Ściągnęłam ją i dałam Molly gdy była w wieku pełzającym. Wszystko było niby OK, ale tej nocy przeszła do wieku dzieciaka z podstawówki. Nadal było OK, do momentu, gdy wsiadała do autobusu szkolnego. Wtedy gra wywalała się do pulpitu. Ładowałam grę w kółko, bo na początku nie zajarzyłam, że to wina fryzury. To się zbiegło w czasie z wymianą skórki, wróciłam do skórki Lady Front(coś-tam), przedtem miałam Moonlight z mts. Myślałam, że to skórka jest winna, ale problem leżał w tej fryzurze. Pozbyłam się jej i już jest OK!
Kamis, nie wiem o co biega z tymi ramkami. To może być wina gry. Ja kiedyś stawiałam małe ramki na biurkach i po załadowaniu gry wisiały w powietrzu. Nie pamiętam, czy gubiły zdjęcia. To wiszenie ramek naprawiła któraś łata, ale ja od dawna nie bawię się tymi ramkami.
Ale mam grę zaktualizowaną do najnowszej, kurde, denerwuje mnie te ciągłe tak jak powiedziałaś gubienie zdjęć. No cóż może ktoś inny tak miał i wie jak pomóc? :(
anie_1981 - mam rozumieć że gra Ci już w ogóle nie wywala do pulpitu?
anie_1981
17.01.2011, 16:57
Od jakiegoś czasu miałam spokój z wywalaniem się gry do pulpitu. Wróciło to, po instalacji tej fryzury. Ale to tak, że po 5 minutach grania oglądałam swój pulpit...
Po zainstalowaniu aktualizacji, simy-wampiry krzywo lewitują na swoim łożu!
E:Ilona:Zanim założysz osobny temat,to proszę najpierw się upewnij czy nie możesz zadać pytania w którymś z tematów :-)
czarnaa92
24.01.2011, 11:40
Hej Wam.
Mam problem. Nie mogę ustawić w sunset budynku w ktorym sims może pracować jako reżyser bądź aktor. Nie wiecie jak można go postawic?
Owl Finch
24.01.2011, 11:49
Po pierwsze musisz ustawić taką dużą działkę, a później zmienić jej typ na publiczną i wybrać z listy odpowiednią opcję.
czarnaa92
24.01.2011, 12:00
No tak... ale nie ma tej opcji, próbowałam wszystkich.
Owl Finch
24.01.2011, 14:51
Któraś musi działać, bo ja jakoś ustawiłam to ogromne ustrojstwo. Niestety nie jestem w stanie Ci powiedzieć co to była za opcja, bo nie pamiętam
Chatoyant
24.01.2011, 15:37
@czarnaa92 - po wejściu w Edytor Świata (w edycji miasta, obok opcji Wyburz, Buduj/kupuj) ustawiasz największą działkę w wybranym miejscu (w sunset bedzie ciezko, ja usunelam ta wolna dzialke obok Landgraabów czy jak im tam :P), klikasz na nią, wybierasz opcje 'Zmień typ parceli', potem 'Społeczność' i chyba wstęp dla odwiedzających
http://img831.imageshack.us/img831/2349/10819916.png (http://img831.imageshack.us/i/10819916.png/)
no a potem wchodzisz w Buduj/kupuj -> pokaż parcele publiczne (ławeczka) i wybierasz Zaplecze Kryształek Pikczers :D
anie_1981
24.01.2011, 17:36
Fakt. Jedynym problemem może być mało miejsca w mieście na tak dużą działkę. Ale to już inna bajka.
Jeśli chodzi o moje problemy z grą to chyba już ich nie mam. Co prawda gra zrobiła mi ostatnio psikusa (innego niż zazwyczaj) ale załadowałam starszy zapis. Dzięki temu wyrównałam wiek moich dwóch małych Simek, Sayuri i Molly. Teraz gra mi śmiga aż miło. Nie mam w sumie błędów. Jedyne co, to poszłam do Kujona, a barman nie stał przy barze tylko sobie, tańczył. A moje Simy z chęcią by się napiły...
Chryzantem Złocisty
24.01.2011, 17:37
wiesz że mi się czasami pokazuje błąd zapisu 16?
nie wiem od czego to.ale potem mogę normalnie zapisać,więc się tym nie przejmuję.
ciekawi mnie tylko,dlaczego mi się pojawia skoro wcześniej go nigdy nie miałam :|
@Up : mi się pokazuje w każdym dodatku.
Ale ja mam problem, może nie czysto techniczny, ale problem.
Chcę iść z drinkiem do jacuzzi, więc zamawiam (pomijając fakt, że czasem czekam ze 4 godziny) i klikam na jacuzzi, żeby poszedł tam pić. No i sim pije przy barze mimo, że kliknęłam, żeby pił w jacuzzi.
I tak jest za każdym razem! Denerwuje mnie to okropnie. Czy ktoś wie, jak to 'naprawić'?
A i jak ktoś wie, jak można wyszkolić barmanów, bo normalnie 10 butelek potłuczą wszystko zanim jakiś drink porządnie zrobią.
a ja mam dwa problemy,pierwszy dotoczy dźwięku z głośników,które doszły z dodatkiem,czasami w klubach mam dźwięk,jak ze studni albo w ogóle go nie ma,a drugi dotyczy pragnienia- odwiedzenie 25 miejscówek,no i gra nie liczy ich wszystkich,na 3 zalicza 1
anie_1981
24.01.2011, 23:25
Jeśli chodzi o dźwięk, to ja mam taki problemik, drobny, ale bywa denerwujący. Zacinają mi się takie zwykłe dźwięki, jak mycie rąk, wyciąganie śmieci ze śmietnika itd. Najbardziej denerwuje mnie brak dźwięku podczas bara bara, głosy Simów słychać, ale tych takich melodyjek nie.
Co do błędu zapisu 16, to też go miewam od zainstalowania PZ, ale również gra zapisuje się za drugim razem, więc nie narzekam. Raz tylko mi się zrobiło coś takiego, że zniknął dom. Po załadowaniu rodziny, ludzie byli, ale domu nie było, zamiast niego była taka odblaskowa jakby dziura w ziemi, a Simy były zawieszone w powietrzu na wysokości pięter i nie dało się im niczego zlecić. Dobrze, że robię sobie ciągle kopie zapisów w innym miejscu na dysku, więc wróciłam do zapisu z poprzedniego dnia, cofnęłam się w czasie o dwa simowe dni. Dzięki temu poprawiłam błąd na jednej, zbyt szybko dorastającej dziewczynie.
Saheli019
25.01.2011, 07:52
Ja jak klikam Zapisz i wyjdz to zawsze wyskakuje mi błąd.Dlatego teraz klikam najpierw Zapisz jako... a jak się zapisze to dopiero wychodze. Mnie wkurza najbardziej to,że w niektórych mieszkaniach,jak juz je umebluje i chce wrócić do trybu zycia to gra się straaaasznie długo wczytuje.To jest okropnie denerwujące bo raz czekałam 30min i nic!Musiałam wyłączyć grę przez menadzera plików.
Czasami tez moje Simy wchodzą gdzieś po schodach i zapadaja się pod ziemie by zaraz znowu wejsc.Musze ich wtedy w trybie kupowania przestawiac by nie wisieli w powietrzu...
anie_1981
25.01.2011, 09:27
Sporo błędów ma ten dodatek. Im więcej Simy mają możliwości, tym więcej jest błędów...
Niestety...
Ja ponawiam swoją prośbę, czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu :
Ale ja mam problem, może nie czysto techniczny, ale problem.
Chcę iść z drinkiem do jacuzzi, więc zamawiam (pomijając fakt, że czasem czekam ze 4 godziny, bo barman stoi i tupie nogą...) i klikam na jacuzzi, żeby poszedł tam pić. No i sim pije przy barze mimo, że kliknęłam, żeby pił w jacuzzi.
I tak jest za każdym razem! Denerwuje mnie to okropnie. Czy ktoś wie, jak to 'naprawić'?
A i jak ktoś wie, jak można wyszkolić barmanów, bo normalnie 10 butelek potłuczą wszystko zanim jakiś drink porządnie zrobią.
kalafjor
26.01.2011, 13:13
Moja mała Noemi ma buty dorosłej simki.:|
http://images49.fotosik.pl/562/83cf62215c55d7d4med.jpg (http://www.fotosik.pl)
Mama Noemi w trakcie ciąży po kąpieli chodziła nago.:|
a ja mam dwa problemy,pierwszy dotoczy dźwięku z głośników,które doszły z dodatkiem,czasami w klubach mam dźwięk,jak ze studni albo w ogóle go nie ma,a drugi dotyczy pragnienia- odwiedzenie 25 miejscówek,no i gra nie liczy ich wszystkich,na 3 zalicza 1
Co do dźwięku : jesteś pewna, że w klubie nikt w tym czasie nie muzykuje? Wtedy w ogóle nie ma dźwięku. A co do dźwięku jak ze studni : masz może coś ustawione? Ja mam na kompie Menadżer Realtek i on jak jest ustawiony na studnia to robi taki dźwięk, czasami nawet w grze.
Z miejscówkami mam tak samo :/
Poszłam przez 3 kolejne dni : Do Banzai, Przybytku Walusia i Miejsca Prosperity i zaliczyło mi 1 miejsce... Nie wiem jak to naprawić, jak ktoś wie, to dołączam się do prośby ilony.
Mój problem z jacuzzi zmienił się : sim włazi z drinkiem do jacuzzi i stawia go na boku i siedzi, pluska się i przez 4 godziny nawet drinka nie tknął ( a raczej nie tknęła, bo to dziewczyna). Nie ma też z nim żadnej interakcji.
A drugi problem jest z pizzą. W tym dodatku dotąd nie zamawiałam pizzy, jednak gdy Simka zwołała imprezę (wcześniej usunęły się jej umiejętności, więc nie umiała gotować) i chciała zamówić pizze. No i dzwonię po usługi - pizza.
A simka grała sobie na keybordzie i nagle chciała odebrać pizze - wyskoczyła jej taka interakcja. Problem w tym, że ani pizzy, ani dostawcy nie było ani przed drzwiami, ani na dole, przy windzie. I wyskoczył dymek - za pracę należy się 30$. A interakcja sama się skasowała.
Drugi i trzeci raz sytuacja się powtórzyła.
Pomocy!
Dodam, że mam najnowszą aktualizację.
Z góry dzięki
Ściągnęłam jakiś dodatek, który po zainstalowaniu okazał się być nie tym co powinien. Jak go usunąć? Chodzi o to że jak sim się kąpie to ma strój... co najmniej dziwny.
http://img64.imageshack.us/img64/6412/screenshot57q.jpg
U mężczyzn jak i u kobiet jest tak samo :{
ale co ściągnęłaś tak dokładniej ? i to jaki typ pliku to był ? package czy TS3launcher ?
No właśnie o to chodzi że ja nie wiem jaki to dodatek, ale jestem pewna że był to plik Sim3Pack, przez launcher.
czy TS3launcher ?
tego rodzaju plików nie ma,sa packages i sim3packi,pisz wolniej,ale dokładniej :-)
anie_1981
26.01.2011, 20:19
Musisz uruchomić launchera, wejść w zakładkę Obiekty Zmodyfikowane i poszukać dodatku na liście, zaznaczyć i kliknąć odinstaluj.
No ale właśnie o to chodzi że ja nie wiem co to za dodatek i może ktoś z was tak miał, i wie który to powoduje ten błąd?
a dużo masz plików w downloads?musisz przeskanować każdy dodatek-plik-tutaj masz do sim3pack http://www.modthesims.info/showthread.php?t=390235
a tutaj dla packages http://www.modthesims.info/download.php?t=387006
ania6a6a
27.01.2011, 11:03
Ostatnio zainstalowałam The Sims Po zmroku. Na początku wszystko było w porządku jednak potem zepsuł mi sie prysznic i zadzwoniłam po technika naprawczego jednak on tylko wysiadł z samochodu i nie wszedł do domu. tak samo było z lokajem i innymi simami z obslugi. Lokaj przyszedł ale uciekł nie wiem dlaczego. próbowałam juz odinstalowywac wszystkie dodatki i podstawe ale nic nie pomogło. Gdy zmeniam rodzinkę dzieje sie to samo i to w kazdej prosze o pomoc
monika.s
27.01.2011, 17:27
Mam megaproblem z tym dodatkiem. Po ok 2 h od pierwszego uruchomienia wyłączył mi się komputer. Nie resetował się tak jak niektórym tylko wyłączył. Żeby tego było mało... po uruchomieniu pokazało mi się okno naprawiania systemu, co trwalo ok. 10 min. następnie komputer się uruchamia a gry po prostu nie ma! i muszę instalowac jeszcze raz. bawię sie z tym od wczoraj i nie wiem co robic, nigdzie nie znalazlam odpowiedzi.
parametry mojego lapka:
procesor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M430 @ 2.27 GHz 2.27 GHz
RAM: 4 GB
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5650
@Ilona-tutaj mamy temat odnośnie problemów z gra,wiec nie musisz zakładać osobnego,witam na forum i na początek zapoznaj się z regulaminem i ogólnie z naszym forum
zalecam wyczyścić rejestr z resztek plików -CCleaner-i dopiero wtedy zainstalować grę na nowo,czy przed uruchomianiem gry włączasz manualnie wentylator na karcie graficznej?
monika.s
27.01.2011, 17:43
zalecam wyczyścić rejestr z resztek plików -CCleaner-i dopiero wtedy zainstalować grę na nowo,czy przed uruchomianiem gry włączasz manualnie wentylator na karcie graficznej?
Przed uruchomieniem gry nie robię nic. Możesz jaśniej o manualnym włączaniu wentylatora?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.