PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

Strony : 1 2 [3]

Ilona
27.01.2011, 18:04
najpierw ściągnij sobie ten program CCleaner-jest darmowy i nim wyczyść rejestr,ale nie rób kopi zapasowej,bo jest nie potrzebna

a jeżeli chodzi o kartę graficzna-kliknij prawym myszy na pulpicie i powinno Ci się okno otworzyć i zaraz u góry będzie od karty-powinien być znaczek ati-ja mam kartę hd 5570,wiec chyba opcje są podobne,wiec klikasz na ta opcje
http://www7.pic-upload.de/27.01.11/hcd85ff8ji7k.png (http://www.pic-upload.de/view-8670327/1.png.html)

otworzy Ci się takie okno

http://www7.pic-upload.de/27.01.11/2ouwk9uo7lja.png (http://www.pic-upload.de/view-8670330/2.png.html)

wybierasz zaznaczona opcje

http://www7.pic-upload.de/27.01.11/jft8y3bhjmkn.png (http://www.pic-upload.de/view-8670332/3.png.html)

i powinnaś mieć coś takiego,wentylator ustawiasz na ostatnim pasku,gdzie jest 20-100,optymalne podczas gry,to 85% tak,jak u mnie,a po skończonej grze ustaw na 30%

http://www7.pic-upload.de/27.01.11/28ridvsbf6ki.png (http://www.pic-upload.de/view-8670334/4.png.html)

,po prawej jest pokazana temperatura komputera-u mnie podczas gry wynosi 51 stopni,później jest aktywność i praca wentylatorów
po ustawieniu wybierz zatwierdź i ok

monika.s
27.01.2011, 18:24
Jest mały problem, mianowicie nie ma u mnie zaznaczonej przez ciebie do wybrania opcji (ATI Overdrive), za to jest cos takiego: Power play. jak działać w tym wypadku?

Ilona
27.01.2011, 18:26
a jest znaczek ATI przy tej opcji?

monika.s
27.01.2011, 18:30
a jest znaczek ATI przy tej opcji?
Jest znaczek czerwonej baterii. jak klikam jest cos o akumulatorkach, zasilaniu itp.

Ilona
27.01.2011, 18:34
zrób proszę zdjęcie opcji,jak klikniesz prawym myszy na pulpicie

monika.s
27.01.2011, 18:37
Nie ma u mnie opcji do wybrania z trzeciego screena wysłanego przez Ciebie.

Ilona
27.01.2011, 18:43
to poszukaj w innych,aż trafisz na możliwość manualnego ustawiania

monika.s
27.01.2011, 19:01
Chyba niedostępne są u mnie możliwści manualnego ustawiania wentylatora.
zamiast tego mam to:
http://img207.imageshack.us/img207/8635/beztytuuytl.jpg

Ilona
27.01.2011, 19:09
a zobacz co masz zaznaczone w opcjach wyswietlania

monika.s
27.01.2011, 19:35
Opcje wyświetlania:
http://img17.imageshack.us/img17/5923/beztytuu3kj.jpg
a to na pewno wina karty graficznej? powoli zaczynam tracić nadzieję, że kiedyś jeszcze bezstresowo zagram w simsy. i jeszcze jedno, dlaczego moj komputer samoczynnie odinstalowuje simsy?

Ilona
27.01.2011, 19:43
ta opcja jest ok.,nie tylko Ty marzysz o bezstresowym graniu,ja się poddaje,wina karty nie jest,ale może być,ze lapek się przegrzewa i gra się wyłącza,tyle,ze włączenie wentylatora pobiera więcej prądu,dlatego wole komputer stacjonarny :-),nie wiem co i jak masz w nim poustawiane,ale weź najpierw odinstaluj grę,ręcznie przeszukaj rejestr za plikami,zawsze się jakieś znajda,zrestartuj lapka,użyj ccleaner i dopiero teraz zainstaluj grę

monika.s
27.01.2011, 19:52
Spróbuję to ogarnąć... może po prostu nie można grać w to bez końca bo lapek nie daje rady i się faktycznie przegrzewa:/
Dziękuję za chęć pomocy i wszystkie rady :)

Ilona
27.01.2011, 20:00
proszę bardzo,lapka masz dobrego,ale gra-obojętnie jaka-potrzebuje mocy,a komp się wtedy grzeje-dlatego weszło chłodzenie wodne ,w każdym razie napisz czy udało Ci się w ogóle grę zainstalować i odpalić

as_babe
27.01.2011, 21:04
Cześć, ja mam ten sam problem co anie_1981...
Mianowicie moje simy się zawieszają. Mam jedną rodzinkę którą gram, jedną ulubioną. I oczywiście po kilku simowych tygodniach zaczęły sie problemy. Simy zaczęły zastygać, stawać się niewidzialne lub znikać zupełnie... Panel sterowania również czasem znika. Kod resetsima czasem pomaga, niestety... CZASEM.
myslałam, że to przez mody... wykasowałam, myślałam, że przez korzystanie z kodu testingcheatsenabled on, więc przestałam go używać, na forach przeczytałam o przeprowadzce simów, więc spróbowałam i tego, bezczele zawiesiły się permanentnie w trakcie przeprowadzki!! Zmieniłam im więc lokum przez edycję miasta i już po wybudowaniu nowego domu, wszystkie po kolei złapały zawiechę....
Niewiarygdnie wkurzające, że w tak popularnej grze pojawiają się takie błędy, i nic nie mozna z tym zrobić. Strasznie frustrujące, że w TS3 nie mozna grać długo jedną rodzinką, bo system zapisu jest tak niedopracowany, ze zaczynają się problemy, które praktycznie z czasem uniemożliwiaja normalna grę.

monika.s
28.01.2011, 12:29
proszę bardzo,lapka masz dobrego,ale gra-obojętnie jaka-potrzebuje mocy,a komp się wtedy grzeje-dlatego weszło chłodzenie wodne ,w każdym razie napisz czy udało Ci się w ogóle grę zainstalować i odpalić

Grę zainstalowałam (po raz trzeci juz) i jak dotąd jest ok. Po prostu nie przekraczam dwugodzinnego czasu gry, co jest trudne, bo jak wszyscy wiemy The Sims 3 jest wciągającą grą...

Zastanawiam się jeszcze, czy pomogłaby jakaś mata chłodząca albo coś w tym stylu?

Ilona
28.01.2011, 13:45
Zastanawiam się jeszcze, czy pomogłaby jakaś mata chłodząca albo coś w tym stylu?

graj w lodowce,to się nie będzie przegrzewać :-D

spytałam się brata odnośnie Twojej karty i aż mi się wierzyć nie chce,ale Twoja karta nie ma wentylatora-trzeba było zainwestować w komp stacjonarny,zamiast lapka

anie_1981
28.01.2011, 16:46
Ja mam stacjonarkę i strasznie mi się przegrzewała, ale zakup jednego wiatraczka załatwił sprawę. W przypadku lapków jest faktycznie gorzej, ale pomyśl o pewnej inwestycji. Istnieją chłodzące podstawki do laptopów. Mają zamontowane własne wiatraczki i chyba podłącza się je do kompa przez port USB (żeby miały prąd), ale nie wiem, bo ja mam zwykłą podkładkę, która tylko unosi lapka w górę, co ułatwia cyrkulację powietrza. Mój lapek to już tylko maszyna do pisania, stary jest i mało go używam. Żadna szanująca się gra już na nim nie pójdzie...

Kamis
29.01.2011, 14:28
a dużo masz plików w downloads?musisz przeskanować każdy dodatek-plik-tutaj masz do sim3pack http://www.modthesims.info/showthread.php?t=390235
a tutaj dla packages http://www.modthesims.info/download.php?t=387006

Połowy plików nie widać.
http://img69.imageshack.us/img69/2777/beztytuujwa.jpg

Plików mam 260

Ilona
29.01.2011, 14:47
tym programem do sim3packow,musisz sprawdzać każdy plik po kolei,a nie wszystkie razem i za każdym razem wychodzić z programu

Kamis
29.01.2011, 14:52
Tych plików z cyferkami nie widać. Nawet jak wyjdę i wejdę do programu :<
http://img151.imageshack.us/img151/705/beztytuubl.jpg

anie_1981
01.02.2011, 19:33
Mam dosyć trudne pytanie. Ściągnęłam z GW Simkę. Chciałam ją oczyścić, ale mi się nie udało, to znaczy nie wszystko zostało usunięte. Nie wiem jak konkretnie działa ten program, wiem, że mam odznaczyć to czego w pliku sims3pack nie chcę. Zakładam więc, że pierwszy plik, to rzeczywisty plik Sima, to jaki jest. A co z resztą? Można wszystko odznaczyć? Bo mi się coś z kolorem skóry zrobiło, że ma opis jak dodatkowa skórka. Nie chcę tego. Powie ktoś co i jak?

Stephenowa
02.02.2011, 12:32
Jeju, ale Wy macie sporo problemów.
Ja gram w PZ może od 3 dnia po premierze- raz mnie wywaliło do pulpitu.
Czasem simy się tną, ale nie ma tek, że na stałe. Tym bardziej nie znikają same.: O
A u mnie jest taka jedna w sumie sprawa, która przeszkadza.
Mianowicie w BP, wszystkie Simy z miasta zbierają się pod siłownią czy czym tam, i stoją tam. Nie tylko ludzie, ale też wampiry, co wiąże się z tym, że palą się za dnia. Simy załatwiają się pod siebie, wymiotują i głodują, mdleją. Nie mogę do nich podejść, czy coś, pogadać lub zawołać. Ale za to gdy jestem w domu, czy gdzieś indziej mogę zadzwonić do jednego z nich i zaprosić, wtedy normalnie się spotykamy. Mnie to wkurza, populacja mojego miasta się zmniejsza! ; /
Jakieś pomysły? ;)

Klara712
03.02.2011, 16:01
Ja mam kolejny problem. Otóż od jakiegoś czasu nie mogę zadzwonić po usługi. Tzn. dzwonię np. po opiekunkę, ale ona nie przychodzi,więc dzwonię jeszcze raz. Wyświetla mi się się jednak, że ona już jest zatrudniona. Nie dostaję także poczty i gazety. Nie przychodzi do mnie nawet Mroczny Kosiarz. Gdy sim umiera zamienia się w ducha i lewituje sobie cały czas w tym samym miejscu a rodzina go opłakuje. Nie chce odejść w zaświaty. Nie wiem już co mam z tym zrobić.

anie_1981
05.02.2011, 14:08
Wściekła jestem na grę, bo przerobiłam rodzinie dom, potem poszłam do innych ludzi i się okazało, że gra skasowała im ten dom. W ogóle nic nie było, tylko wielka, niebieska plama. Ludzi ratowałam NRaas'em (co ja bym bez niego zrobiła). Po prostu dałam opcję dodaj Sima i zaznaczyłam wszystkich mieszkańców tego domu. Tamten dom mi się podobał, do innego się nie mogę przyzwyczaić. Ciągle coś nie tak z tą grą. Jak na złość nie mam wcześniejszego zapisu, żeby im ten domek odzyskać. To była mozolna przeróbka domu maxisa.... I zapisywanie gry znowu mi szwankuje. Kiedyś miałam błąd zapisu 12, 13 i 14. Gra potrafiła się sama wyłączyć podczas zapisu. Ostatnio tego problemu nie mam, ale mam inny błąd, błąd 16. Wydaje mi się, że to on może psuć domy. Jak zrobię "zapisz", to mam błąd zapisu, muszę zapisywać jeszcze raz. Za drugim razem jest niby dobrze, ale już raz to znikanie domu miałam. Tylko wtedy udało mi się wrócić do wcześniejszego zapisu. Teraz już nie. Muszę zapisywać przez "zapisz jako", ale wtedy nie ma kopi zapisu, więc robią sobie sama te kopie na zasadzie, że na zmianę zapisuję jako "[Nazwa Miasta] 1" i [Nazwa Miasta] 2. Wtedy się szybciutko zapisuje i nie ma błędu zapisu. Ale to i tak denerwujące.

Ashley
05.02.2011, 14:25
Wiem, że było to już poruszane, ale wasze sposoby mi nie pomagają. Chodzi oczywiście o problem z pracą. Gdy wybieram opcję, żeby moja simka poszła do pracy, to dymek znika. Próbowałam wszelkie możliwe sposoby pójścia do pracy, jednak wszystko kończyło się tak samo - znikaniem dymka. Moja simka jest aktorką telewizyjną. Plan zwiedzać mogę, inne czynności związane z planem także, jednak do pracy nie mogę iść! Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale problemy z pójściem do pracy pojawiły się wtedy, gdy simkę przeprowadziłam do nowego domu ściągniętego z internetu. Wyłączałam grę, po jakichś 30 minutach włączałam i resetowałam moją simkę, jednak to nie pomogło. Co mam zrobić?

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 14:31
przeprowadź ją do innego domu,na próbę,i sprawdź czy też nie może iść do pracy

Ashley
05.02.2011, 14:33
Niestety to nic nie dało. Dalej polecenie znika i nic nie da się zrobić.

Nadine
05.02.2011, 14:34
ja mam glupi problem wskaznika nastroju -.- po jakims czasie jak wchodze w jakiegos save'a to moim simom spada nastroj, mam kilka nastrojnikow, w sensie, ze sim jest wyspany, najedzony, ma zabawe na maksa, a w nastrojniku ma 'niewygoda'. w sumie utrudnia mi to awanse, wrrr

Ashley
05.02.2011, 15:34
Powiedzmy, że sobie poradziłam. Porzuciłam pracę i zatrudniłam się raz jeszcze w tym samym miejscu. Niestety o simka pracuje w karierze o poziom mniej niestety :/ Mam nadzieję, że to się już więcej nie pojawi, a jeśli tak, to czy są jakieś inne sposoby na naprawienie tego? Jak wy sobie z tym poradziliście?

hellraiser
05.02.2011, 15:44
Mnie też dopadał ten problem. Wpisałem testingcheatsenabled true, kliknąłem na skrzynkę pocztową, "wybierz karierę" czy jakoś tak", kariera filmowa*, stopień kariery.
I miałem spokój na jakiś czas.
Chyba jedynym minusem tego sposobu jest to, że wszelkie podwyżki, jakie się zyskało, zerują się.
*w moim przypadku

anie_1981
05.02.2011, 19:18
Moi ludzie nie pracują więc tego problemu nie mam. Ale rozmnażają się i np. dzieciaki normalnie chodzą do szkoły. Mam za to ostatnio inny problem, dwa razy się powtórzył. Gram sobie rodziną, zapisuję grę, potem jak ładuję, to nie ma domu. Wyparował, zamiast niego jest niebieska dziura. Ludzie są, ale nie można im pomóc. Trzeba zmienić aktywną rodzinę i dodać tamtych bezdomnych do rodziny NRaas'em. Nad domem się męczyłam i wtopa, zniknął a moi ludzie (i ja) musieli się przyzwyczajać do innego domku... Dobrze, że tam nie było żadnych nagrobków...

figa
07.02.2011, 20:20
Jeśli po parceli pozostał niebieski dół to przyczyną może być jakiś nieoficjalny dodatek, albo winna jest najnowsza aktualizacja, lub jest tak, że jakiś dodatek ma konflikt z aktualizacją, już tak podobnie kiedyś było - problem niebieskich okolic.

hellraiser
07.02.2011, 20:22
Anie, rób w takim razie kopie domów :) Albo wyeksportuj ten dom na pulpit.

anie_1981
07.02.2011, 22:45
Na razie chyba jest spokój, ale miałam normalnie inwazję znikających domów. Kiedyś tak miałam, że parcela robiła się niebieska, ale nie znikała. Po prostu brzydko wyglądała w podglądzie miasta. Potem problem sam zniknął. Teraz wrócił i to w gorszej postaci, bo to nie jest tylko niebieska plama na parceli, po prostu parcela znika. Chciałam sprawdzić, czy problemem może być "Kreator Światów". Włączyłam go, ale on nie chce działać z najnowszą łatą. Z poprzednią działał. Odinstalowałam go więc, wyczyściłam rejestr. Poza tym zrobiłam remont w dodatkach. Miałam kilka domów z GW i sprawdziłam je takim programem do oczyszczania Sims3Packów ze zbędnych dodatków. Z niektórych domów zrezygnowałam, bo chociaż odznaczałam te dodatki, to i tak się niektóre instalują. To samo z Simami. Wyczyściłam cache Dashboard'em z mts. Po włączeniu gry, jedna parcela była zepsuta, ale oddałam ten dom, odzyskałam ludzi z tego domu. No i na razie są. Jeżeli problem zniknął to nie będę wiedziała tak do końca dlaczego, ale wszystko po trochu mogło pomóc. Chyba na razie skończę z dodatkami z GW, typu domki, i Simy.

EDIT:

No niestety, domy znowu zniknęły. Jeden był pusty, a w drugim byli ludzie. To by było na tyle. Ręce opadają.

Ilona
07.02.2011, 23:31
przecież na GW są najbardziej zawirusowane domy i simy,poza tym od dodatku PZ odinstalowując sima w programie startu i tak jego "bagaż" zostaje w grze,czego wcześniej nie było

anie_1981
08.02.2011, 10:05
Spróbuję reinstalacji gry. Przed chwilą listonosz przyniósł mi Imprezę w Plenerze. Jak znam życie to i tak trzeba będzie wszystko przeinstalować, więc to zrobię już. Jeszcze inna rzecz. Ja teraz gram w Barnacle Bay, może tamto miasto ma jakieś problemy. Przed instalacją przeniosę ludzi do Riverview. Zobaczymy co gra wtedy powie. I w ogóle, to już od jakiegoś czasu, parcele mieszkalne w ogóle mi się nie chcą instalować. Trafia tylko plik package z domem do DCBacup i ja same te pliki przenoszę do Library, zmieniam im tylko delikatnie nazwę, żeby miała taki sam schemat jak domy z tego katalogu. Nigdy dotąd grze to nie przeszkadzało... Możliwe, że Barnacle ma jakiś problem z mapą wysokościową, ja mam dwa lub więcej poziomów piwnic, może to jest problem. Albo nie wiem, za dużo elementów..? Ale jakoś na starszych zapisach z Sunset Valley i Bridgeport nic się nie dzieje. No raz mi w BP dom zniknął, ale tylko raz i to się więcej nie powtórzyło. Już mam dosyć tej gry i jej błędów.

No to się biorę o roboty. Godzinkę pogram w Riverview na moich domach z biblioteki i sprawdzę co i jak. A potem godzinę przeinstalowywania gry... Tym razem tylko nie będę się upierała przy aktualizacji wszystkich dodatków/akcesoriów. Nie widzę żadnej różnicy w działaniu gry, gdy wszystkie jej elementy są w pełni zaktualizowane, i gdy nie są. Skoro gra się chce uruchomić i nie krzyczy o łaty, to znaczy, że jest aktualna. Ciągle zapominamy, że tej gry się nie rozdziela na dodatki, ona pracuje jak jedna wielka gra.

Aga9618
08.02.2011, 20:24
Odkąd zainstalowałam dodatek nie mogę ani zmienić simom stroi ani simów nie mogę stworzyć...
Czy wiecie jak mi pomóc? :D

Owl Finch
08.02.2011, 20:59
Ale jak to nie możesz? Nie masz takiej opcji na komodach, czy simowi znika wykonanie zmiany ubioru z kolejki, czy wywala Cię z gry, jak chcesz ich przebrać?

anie_1981
08.02.2011, 21:14
No właśnie Aga9618, bo trochę mało konkretnie napisałaś. To jak przyjść do lekarza i powiedzieć "Wszystko mnie boli"... :D

kin.19
09.02.2011, 08:45
Korzystałam z kodu (testingcheatsenabled true) "wszyscy szczęśliwi". Niestety nie mogę go teraz dezaktywować. Zna ktoś sposób, bądź jakiś kod na pozbycie się tego kodu? Proszę o pomoc :)

Aga9618
09.02.2011, 10:40
Ale jak to nie możesz? Nie masz takiej opcji na komodach, czy simowi znika wykonanie zmiany ubioru z kolejki, czy wywala Cię z gry, jak chcesz ich przebrać?

Mam opcje na komodach, nawet załaduje się, że mogę wybrać bluzkę ale po chwili zamula i nic nie da się zrobić nawet gry nie mogę zminimalizować i muszę restartować komputer. Wczoraj restartowałam min. 10 razy

anie_1981
09.02.2011, 12:08
Może masz jakieś nieoficjalne dodatki, jakieś ubrania lub fryzury? Czasami zdarzają się jakieś wadliwe dodatki. Ale jeszcze zależy jaki masz szybki komp. U mnie też lekko zamula przy wyborze ubrań, bo gra sobie ładuje katalog ubrań i szuka ubrania, z którego aktualnie Sim korzysta. Może poczekaj trochę dłużej i dopiero restartuj kompa.

Chatoyant
09.02.2011, 12:39
Korzystałam z kodu (testingcheatsenabled true) "wszyscy szczęśliwi". Niestety nie mogę go teraz dezaktywować. Zna ktoś sposób, bądź jakiś kod na pozbycie się tego kodu? Proszę o pomoc :)
żeby wyłączyć kod wpisz na końcu false zamiast true.

Aga9618
09.02.2011, 16:04
OK. Spróbuję :)

Czekałam i nic... :/

Ale coś mi się wydaje, że to wina podstawy (czyt. The Sims 3), ponieważ usunęłam dodatek, a po odpaleniu i próby stworzenia Sima i tak zamuliło...

Biała
10.02.2011, 12:46
Ja szczerze mówiąc nie mam błędów takich jak np."wywalanie" do pulpitu,i nic takiego(oczywiście to dobrze).
Wkurza mnie to, że miasto Bridgeport bardzo dłudo się ładuje.

anie_1981
10.02.2011, 13:28
Bo to duże miasto. Mieszka w nim więcej ludzi i jest 10x więcej różnych obiektów.

Damian
14.02.2011, 18:52
Ja mam trochę dziwny błąd który jedynie zauważyłem w grze :)
Sim wsiada do windy czekam...czekam. Po chwili wszyscy którzy byli w windzie są na zewnątrz o_O

Hyzio
16.02.2011, 09:57
Czy mógłby ktoś być tak miły i napisać po kolei co trzeba zrobić żeby simy się nie mroziły?? (wspomniane to już było w kilku wątkach ze nagle czas się zatrzymuje, sim się nie rusza ale drzewa i kryształ nad simem się ruszają)

Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie co zrobić żeby ten problem zniknął, jakie najlepiej mieć aktualizacje żeby ten problem się nie pojawiał. Robiłem już chyba wszystko, reinstalowałem grę 3 razy i za każdym razem chwile da się pograć po czym sim ulega zamrożeniu :/ denerwujące to jest.
Problem pojawił się jak zainstalowałem akcesoria- impreza w plenerze
Wcześniej też miałem problemy z czasem bo przeskakiwał co 3sekundy ale dało się to wytrzymać, a teraz już nie.

Mam wszystkie dodatki więc moje ostateczne pytanie brzmi jakie trzeba mieć wersje poszczególnych dodatków żeby gra działała prawidłowo? :D

Połówka
16.02.2011, 12:43
nie wiem czy o to chodzi ale spróbuj kodem resetsim imię nazwisko sima czyli np resetsim Danuta Nowak

anie_1981
16.02.2011, 13:24
Tu nie chodzi o to, że Si się mrozi. Ja to zrozumiałam tak, że zegar stop, i gra na nic nie reaguje. Ja też tak mam. Wcześniej zdarzało się sporadycznie, ale od instalacji Imprezy w Plenerze to jest bardzo częste. Ja tak mam i szczerze nie umiem za bardzo tego przebić. Ja robię tak:

1. Usuwam cache programem Dashboard z mts.
2. Uruchamiam grę i ładuję zapis, ale nie pozwalam czasowi ruszyć. Najlepiej jest zawsze zapisywać grę na pauzie, ale ona i tak często ładuje się z włączonym czasem.
3. Na pauzie zapisuję grę i wychodzę do Menu gry, bez zapisywania jej.
4. No i jestem znowu w okienku wybory zapisu i ładuję zapis od nowa. No i mam spokój przez jakiś czas. A potem znowu czas się zacina i powtarzam kroki 1-4.

Może doczekamy się kiedyś łatki, która naprawia wszystkie błędy, albo dodatku, który niczego nie psuje... A do tego czasu trzeba sobie radzić "domowymi sposobami".

Hyzio
16.02.2011, 13:34
Dokładnie o to chodzi anie_1981 :) dzięki za wskazówki zastosuję się do nich i zobaczę czy pomoże :) właśnie u mnie to zaczęło się wraz z instalacją imprezy w plenerze, mogliby w końcu zrobić coś co na prawdę naprawi wszystkie obecne błędy :/ trzeba mieć tylko nadzieję, że w najbliższym czasie wydadzą łatkę która naprawi ten błąd :]
A i mogę jeszcze dodać że to zacinanie się gry pojawia się w grze w której nie ma ani jednego ściągniętego z internetu dodatku, gra jest czysta :]

anie_1981
16.02.2011, 14:17
A i mogę jeszcze dodać że to zacinanie się gry pojawia się w grze w której nie ma ani jednego ściągniętego z internetu dodatku, gra jest czysta :]

No bo błędy spowodowane przez nieoficjalny dodatek, albo mod, są łatwo rozpoznawalne. Przyczyna i skutek. Wgrałam fryzurę, gra się wiesza, zabrałam fryzurę, gra działa, wniosek, zła fryzura. A te zacinki, błędy zapisu itd, to są ewidentnie błędy gry, a nie modów czy dodatków z neta. Ja jak miałam ostatnio poważne błędy w grze (już przeszły, nie wiem czemu), to zabrałam z gry wszystko, i mody i nieoficjalne dodatki, a problem nie zniknął. Nie zniknął nawet po reinstalacji gry. Więc to nie był błąd moda, tylko gry.

jazynka
16.02.2011, 22:54
Ja mam nastepujacy problem: moja simka poszla do Prosperity/plaza( nie pamietam) by zamowic drinka, no i przy windzie zaciela sie, stoi tam od 2 dni razem z 5 osobami i nie moze sie ruszyc... Jest jakis sposob, zeby ja "uwolnic" nie chce jej kasowac...

Czyniąca_Hałas
17.02.2011, 06:29
Możesz ją teleportować, jak jest u góry, bo inaczej nie zejdzie, jak jest na dole to może po prostu pójść do domu, a jak utknęła w windzie, to masz pecha.

jazynka
17.02.2011, 10:44
ona po prostu stoi przed winda, z paroma innymi osobami i nic nie moge zrobic;/ czy przeprowadzka dalaby cos?

Ilona
17.02.2011, 15:03
właśnie miałam podobny problem,tyle,ze nie czekałam 2 dni,no wiec wpisz kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym shift kliknij na podłodze,następnie wybierz buduj tutaj i wymień windę-z kodem moveobjects on-a stara usuń w trybie życia wciskając shift i wybierając obiekt-usuń to

jazynka
17.02.2011, 16:44
przeprowadzka pomogla :)

Aga9618
26.02.2011, 15:11
Chyba zmienię nastawienie do the Sims 3

L1VE
26.02.2011, 17:16
Mam pewien problem, po zainstalowaniu dodatku Po Zmroku simy na jakieś 2 sekundy zacinają się w drzwiach, potem chwile idą i znów się zacinają na 2 s, dalej już jest wszystko ok, ale jak np. w domu jest z rzędu parę drzwi to, to jest wkurzające -.- . Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Kamis
26.02.2011, 17:21
Stawiaj łuki.

//anie jestem dziewczyną :D

L1VE
26.02.2011, 17:26
To mam całe miasto edytować i stawiać łuki... ?

anie_1981
26.02.2011, 17:27
Kamis, rozwaliłeś mnie tym tekstem... lol...

L1VE, to normalne, wszyscy tak mają.

L1VE
26.02.2011, 17:28
I wy z tym możecie grać ?! xd

kalafjor
26.02.2011, 17:34
Ja tak mam tylko w rodzinach, u których dużo gram. Przede wszystkim w Bridgeport. ^^

Searle
27.02.2011, 20:12
Również miałam ten problem w Bridgepiont, tak samo jak nieustający problem z windami. Przeniosłam się do Sunset.

brzos
28.02.2011, 08:47
a mi się simy nie zacinają w drzwiach :|

Chryzantem Złocisty
07.03.2011, 12:30
moja simka się zacina.po paru minutach gry po prostu "kamienieje",cokolwiek robi,zastyga bez ruchu i tak zostaje.
potrzeby jej spadają,czas leci,a ona nic.
resetsim pomógł za pierwszym razem,teraz kazałam jej iść spać i znowu się zacięła,po wpisaniu kodu wygląda tak:
http://img854.imageshack.us/img854/3904/screenshot364.jpg
resetowanie nic nie daje,każę jej robić co innego,sprzedaję łóżko - też bez efektu.
dopiero dzisiaj mi się pojawił taki błąd.co prawda kawałek czasu nie grałam,ale nie ściągałam nic nowego z neta.
pomocy :(

anie_1981
07.03.2011, 21:25
No to ja podobnie miałam zaraz po instalacji Po Zmroku. Znikanie Simów, i zastyganie w bezruchu. Blokowanie się przy przedmiotach, głównie na łóżkach i w windach. Gdy stworzyłam Anastazję Milusińską (później jak wyszła za mąż to zmieniła nazwisko na Bard), to pierwsze co zrobiła po przeprowadzce z wieżowca do "Kostki Cukru", to zablokowała się podczas gry w cymbergaja. A potem było jeszcze weselej... Nie wiem dlaczego już tego błędu nie mam. Wydaje mi się, że mógł mi pomóc mod NRaas Overwatch, ale głowy sobie uciąć nie dam. Po instalacji Po Zmroku gra dodaje sąsiadom mnóstwo samochodów do wyposażenia, może to blokowało pamięć gry, czy ja już nie wiem co. A ten mod Overwatch, kasuje te samochody. U mnie w Bridgeport, dziennie kasowanych jest około 200 samochodów... Ten mod też np. przywraca Simów skasowanych przez grę. Ja mam kilka modów NRaas'a i jakoś nie widzę, by gra miała z tym problem, wręcz przeciwnie. Możesz spróbować, może akurat to coś pomoże. Zrób sobie kopię zapisu i potestuj moda przez parę dni.

Chryzantem Złocisty
07.03.2011, 21:28
jutro włączę grę,przeprowadziłam simkę na inną parcelę.zobaczymy,czy to coś pomoże,jak nie to spróbuję moda...tylko nie wiem,czy będzie u mnie działał.

Kamis
07.03.2011, 21:38
A próbowałaś z testingiem, 'Teleportuj mnie tutaj'?

EJ70
14.03.2011, 11:32
moja simka się zacina.po paru minutach gry po prostu "kamienieje",cokolwiek robi,zastyga bez ruchu i tak zostaje.
potrzeby jej spadają,czas leci,a ona nic.
resetsim pomógł za pierwszym razem,teraz kazałam jej iść spać i znowu się zacięła,po wpisaniu kodu wygląda tak:
http://img854.imageshack.us/img854/3904/screenshot364.jpg
resetowanie nic nie daje,każę jej robić co innego,sprzedaję łóżko - też bez efektu.
dopiero dzisiaj mi się pojawił taki błąd.co prawda kawałek czasu nie grałam,ale nie ściągałam nic nowego z neta.
pomocy :(

Miałam tak samo, przenoszenie na inną parcelę nic nie dawało. Moja simka miała któryś tam stopień kariery aktorskiej nie pamiętam dokładnie ale chyba 8, zmieniłam jej zawód i wszystko wróciło do normy, przynajmniej na razie.

Darusia10-
01.04.2011, 10:41
czesc jak wkladam plyte the sims 3 po zmroku to ona sie nie wlancza nawet jak chcem zainstalowac co robic pomocy nie wiem co robic mam the sims 3 i the sims po zmroku postepowalam z instrukcja i nic pomocy

muffindance
01.04.2011, 11:53
Ale nie włącza się, kiedy chcesz zainstalować czy grać? Bo mało zrozumiałam.
Jak chcesz już zainstalować to: Mój Komputer > Lewym przyciskiem myszy kliknij na ikonkę Po Zmroku i wybierz opcję 'Otwórz'
A jak chcesz pograć, to kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonkę gry na pulpicie, kiedy otworzy się już program startu to włącz ją tym niebieskim przyciskiem. ;)

Połówka
01.04.2011, 14:30
Ale wczytuje się? Bo może być też tak, że komputer nie wykrywa płyty, a więc nie będziesz miała tak jak napisała muffindance.

hellraiser
01.04.2011, 17:21
Po przeczytaniu 5 razy posta Darusi10, chodzi jej chyba o to, że nie może jej nawet włączyć, tj. to okienko instalacji się nie pojawia. Zrób tak jak powiedziała muffindance, jeżeli wtedy także nie zadziała, to myślę, że masz zepsuty napęd lub płyta jest uszkodzona.

pawlo19
23.04.2011, 13:54
ej mam problem mam sims3 i tak mi kluby i te inne rzeczy migają na czerwono i nie wiem co mam zrobić poza tym grafika mi się trochę też zwaliła wolniej się ładuje itp. jak to coś naprawić mam zcrackowana grę bo płyta mi siostra połamała.

Wielebny
23.04.2011, 17:12
Więc można wyjść z założenia, że crackowany plik .exe lub TSLHost.dll powoduje ten błąd.
Skoro płyta uszkodzona, pozostaje Ci zainstalować grę pobierając ją z EADM, czyli Electronic Arts Download Manager, pobierz ten program.
Załóż konto, aktywuj dodatek PZ (wpisując swój unikalny kod seryjny), pobierz i zainstaluj dodatek.
Wtedy nie powinna być potrzebna płyta w nośniku by uruchomić grę i być może rozwiąże to problem z grą.

pawlo19
24.04.2011, 08:48
oki już znalazłem rozwiązanie to przez plik do usunięcia cenzury psuł grę.
Teraz mam problem ponieważ pokazuje mi że mam jakieś nieoficjalna modyfikacje gry i gra sie nie włącza co zrobić?

Porando
26.04.2011, 14:40
Możliwe,że przez pirata.Jak nie,to nie wiem...;x

enusiaq
31.05.2011, 14:36
Ja też się ostatnio wkurzyłam. Zatrudniłam Lokaja, nie odpowiadał mi. Wyrzuciłam go z pracy, zatrudniłam nowego. A tamten cały czas był w moim domu, z tym że go nie było widać. Spał w moim łóżku, gotował, sprzątał.. Musiałam się wyprowadzić. Masakra.

malinka215
04.06.2011, 12:53
Kupiłam dodatek po zmroku, mam oryginalną wersję i podstawy i dodatku, jednak wyświetla mi się komunikat: Twoja gra podstawowa The Sims 3 jest niezgodna z aktualnym dodatkiem do The Sims 3. Zaktualizuj grę w programie startu.
W programie startu piszę: Twoja gra jest aktualna. Nie mogę jej przez to zainstalowac. Mam wersję aktualizacji: 6.1.11.009001. Bardzo proszę o pomoc

Remus Lupin
04.06.2011, 12:59
Aktualizuj EADM

malinka215
04.06.2011, 13:13
piszę że mam najnowszą wersję, odinstaluje EADM i zainstaluję na nowo zobaczę czy to coś da.

Nic nie daję nadal mam ten sam problem :( A może bym musiała ściągnąc jakąś najnowszą wersję aktualizacji po zmroku bo podstawkę mam tak jak pisałam a w launcherze na dolnej małej ikonce PZ to piszę: The Sims 3 Po Zmroku 0.0.0.0, tylko skąd takie coś ściągnąc?

hellraiser
04.06.2011, 13:55
Łatkę do PZ możesz pobrać tutaj, kliknij. (http://www.patches-scrolls.de/sims3_late_night.php) Wersja dla nas to Digital download. Powinno działać normalnie.

malinka215
04.06.2011, 14:14
ok dzięki :) zobaczę czy to coś da

nic nie daję, chyba będę musiała zrobic reinstalkę całych simsów bo ja mam za bardzo aktualną grę jak na ten dodatek tak mi raz napisało :/

zainstalowałam działają ale gdy ma już mi się załadowac miasto odsyła mnie do pulpitu i nie mogę sobie pograc... :/

Cayenne
14.06.2011, 20:13
Ech ja już nie mogę...może ktoś z Was będzie wiedział co jest.
Wczoraj zainstalowałam pirata Po Zmroku, ściągnęłam cracka i wszystko było ok dopóki nie ściągnęłam moda na cenzurę. Wtedy zaczeły sie budynki robić czerwone. to skasowałam to i odinstalowałam grę. Dziś zainstalowałam drugi raz ale cały czas mi wyświetla żebym włożyła płytę:-/
Ale crack był taki sam jak poprzednim razem....help

Kamis
14.06.2011, 21:00
Niestety, ale o piratach na tym forum nie rozmawiamy.

Natix
15.06.2011, 13:59
Zaraz na wstępie zaznaczam, że posiadam następujące dodatki : WP,Kariera i PZ.
Kiedyś miałam lokaja, mieszkał z simką (jedną z tzwn. jednodniówek, czyli tych, którymi gram 1 dzień i usuwam, choć za często mi się to nie zdarza :D) w apartamentowcu, bawił dzieci, sprzątał itd. Cieszyłam się szczególnie z opieki nad dziećmi, bo imprezowiczka nie miała na to czasu. Lokaj miał cechę rodzinny, więc myślałam, że to może dlatego. Mało tego, nauczył się korzystać z nocnika!!!
Wracając do problemu. Zadowolona ze sprawowania lokaja, grając inną rodzinką (Burnwhat) zamówiłam go ponownie. I ten także miał cechę rodzinny. Wszystko było ok, zbudowałam mu w piwnicy mały pokoik z łóżkiem. No i się zaczęło. Angel (małe dziecko) pod nieobecność mamy nieraz była 2-3 godziny na "pełnym głodzie" aż musiałam kodem kasować nastrójnik, bo lokaj, za przeproszeniem, tyłka nie ruszył. Sprzątać sprzątał, ale dopiero po jakiejś godzinie. Potrafił godzinę stać przy zabrudzonym miejscu (np. stoliczku dla dzieci, zlewie) i trzymać się pod boki i tupać nogą. Nie mam dokumentacji zdjeciowo-wideowej, ale postaram się zrobić.

POMOCY!!! Co zrobić, żeby on zaczął porządnie spełniać swoje obowiązki???

PS : Gra jest legalna, nie muli, nie mam modów, hacków nic.
Z góry dziękuję za wszelkie przejawy pomocy!

Owl Finch
15.06.2011, 18:11
Zwolnij go i spróbuj z innym :P

drezz
17.06.2011, 14:59
Ja zaś mam problem z "przycinającymi" się animacjami simów i innych obiektów. Owe animacje cały czas mnie denerwują ponieważ problem nie znika a kiedyś nie występował. Tak po prostu z dnia na dzień cała gra zaczęła ostro zamulać z dokładnością co do sekundy (jednostajnie). Wszystkie programy w tle powyłączane włącznie z antywirusem. Dodam, że mój komputer spełnia wymagania gry a zmniejszanie detali obrazu gry nie daje żadnego efektu. Ma ktoś jakiś pomysł jak te błędy wyeliminować?
PS. W innej grze od EA, mianowicie w FIFie 11 taki problem także występuje. Nie wiem co robić.

EDIT: zauważyłem też dziwne zjawisko tzn, że na innych save'ach z ts3 gra śmiga jak powinna, zwłaszcza w sunset valley.
gra zamula na savie gdzie mój sim mieszka w apartamencie.
---
OK doszedłem już do tego, że to musi być uszkodzony save ponieważ nie mogę nawet zmienić aktywnej rodziny :/ tzn zmienić mogę ale nie mogę nią grać. trudno, znając życie save nie da się naprawić.

Rosemarie
17.06.2011, 20:33
drezz, miałam tak samo. grając simką w BP, która mieszkala w apartamencie gra niemiłosiernie się zacinała. kiedy zainstalowałam pokolenia i zaczęłam grać w SV gra przestała zamulać. :)

drezz
20.06.2011, 13:45
no cóż... w takim razie ciężko będzie mi grać w BP... zobaczę jeszcze, może wyprowadzenie rodziny poza miasto da jakiś efekt. szkoda mi zaczynać nową grę bo rodzinka nieźle się dorobiła bez kodów, trochę czasu spędziłem przy tym. wracając do problemu zacinania się to znalazłem już sposób na to ale on działa tylko przez pewien czas. wystarczy zrobić kopię do biblioteki swojej rodzinki, następnie założyć nową grę w menu głównym i wybrać tą rodzinkę jako aktywną po czym wprowadzić do byle jakiego domu. tyle, że tak jak mówiłem działa to tylko przez kilka dni, później znów się zacina i nie mam pojęcia dlaczego, do tego wszystkie kontakty z simami musimy zaczynać od nowa co dla niektórych może być utrudnieniem. zespoły także są wtedy rozwiązane. jedyny plus tego zabiegu to zachowanie pieniędzy rodziny.

Dybula
03.07.2011, 14:40
Hej nie wiem co mam robić znam kody do the Sims 3 Po Zmroku tylko jak wpisuje kod prawidłowo np. MODHERLODE to wyskakuje mi że nie istnieje tak jest ze wszystkimi kodomi!!!!

Nie wiem co mam robić!!!

POMOCY!!!!!!!!!

suomii
03.07.2011, 18:27
bo to jest MOTHERLODE a nie MODHERLODE

Trykuu.
04.07.2011, 05:01
Dybula przyjaciółka klawiatury to Ty nie jesteś :D
Polecam ten temat
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53237

Levkoni
07.07.2011, 10:23
A czy macie może jakiś mod, który niweluje automatyczne generowanie wampirów? Połowa Sunset Valley to wampiry! O dziwo w Barnacle Bay w ogóle nie miałem wampirów, ale tam nie gram bo mi to miasto ciągle błędy powoduje.

Trykuu.
07.07.2011, 12:20
Absolem mm tak samo podobnież Nrassem można zupełnie wyłączyć generowanie wampirów

Anastazja
09.07.2011, 12:02
Zacznę od tego, że moi simowie dążyli do zostania gwiązdą rocka. Mieli dużo awansów i doszli chyba do ósmego poziomu kariery, a potem gdy przyjeżdżał po nich samochód do pracy-oni nie wsiadali. Próbowałam jechać metrem, swoim autem, rowerem, nawet pieszo-skutki były zawsze takie, że pojawiali się przed swoim domem. Czytałam tutaj, że kilka osób też miało taki problem, ale nikt nie poradził co ma zrobić w takiej sytuacji. Więc.. Poradźcie mi co mam zrobić, bo sama już nie wiem. Wygląda znowu na to, że EA zrobiło kolejne błędy w dodatku.

*Szukałam podobnych tematów na forum, ale nie znalazłam.

Taida
11.07.2011, 09:12
Mam problem z parcelą którą sama zbudowałam. Znajduje się na niej kilka domków, jeden jest do zamieszkania przez sima. Reszta jest "ukryta" postawione są tez w odpowiednich miejscach kule wyznaczające wspólną przestrzeń. Mam domofon i naścienna skrzynkę pocztową. Jednak kiedy chce zadzwonić przez domofon do sąsiada (którzy powinni się sami wprowadzić) wyskakuje informacja że na tej parceli nie ma simów do których można dzwonić. domofon i skrzynka znajdują się na zewnątrz. Nie są w żadnym budynku i stoją "na niczyjej ziemi". Dlaczego na mojej parceli nie ma żadnych sąsiadów? Co robić?:|

Anastazja
14.07.2011, 14:53
Mógłby ktoś odpisać na moje pytanie? ; )

Chatoyant
14.07.2011, 15:13
może zmień MasterController'em (http://www.the-isz.com/nraas/index.php?showtopic=866) poziom kariery na wyższy? :| albo niech rzucą prace, znowu przyjmą i wtedy zmień poziom..

Beatrice
15.07.2011, 06:50
A to tak tylko w jednej rodzince czy we wszystkich tak masz ?

Anastazja
15.07.2011, 08:59
Nie wiem czy we wszystkich, bo wtedy grałam jedną. Doszli do ósmego poziomu, a potem musieli zrezygnować z pracy ;/ Usunęłam simsy i zainstalowałam ponownie i mam znowu inny problem, bo nie chce mi się uruchomić.

Niezapominajka
24.07.2011, 17:55
Mam pewien problem. Czy zdarza się wam tak, że grając miksologiem jak chcecie popracować na barze to sim jakby "teleportuje się" w inne miejsce i przestaje pracować? Nie mogę w ten sposób w ogóle robić drinków, bo simka przychodzi, podchodzi do baru, zaczyna np. czyścić szklanki, a po chwili ją teleportuje nieco dalej i już nie pracuje. Wiecie co z tym zrobić? Tak samo ma się sprawa z jedzeniem ostatnio. Cokolwiek wyciągnę z lodówki , a jest przygotowane wcześniej sim ma po tym nudności... Jakieś pomysły jak to naprawić?

suomii
24.07.2011, 18:19
z tą lodówką, to też tak miałam, jak miałam tanią lodówkę. natomiast, jeśli chodzi o tą teleportację, to zupełnie nie mam pojęcia :/ wiem tylko że miałam podobny problem z simką detektywem, jak miała badać ślady w czyimś domu, to jak nikogo nie było, to była opcja 'włam się' , ale zaraz potem simka miała polecenie 'wróć do domu' i tak za każdym razem. a kiedy jej to kasowałam i kazałam szukać śladów, teleportowała się pod dom. ale to już inna sprawa. może to jest wina jakiegoś moda albo dodatku? od kiedy tak masz?

Niezapominajka
24.07.2011, 19:06
Problem w tym, że lodówka jest najlepsza i najdroższa :P
Jeśli chodzi o tego miksologa to nie wiem. Ponieważ wcześniej nim nie byłam. Dopiero dzisiaj zaczęłam się nim bawić i chciałam, żeby simka robiła te drinki w barach. Niestety wygląda to jak wygląda. Może to jakiś bug który poprawią przy najbliższej aktualizacji.
Modów żadnych nie posiadam, a dodatki: Nocne życie, pokolenia i kariera.

suomii
24.07.2011, 19:51
to może rzeczywiście błąd gry. po zmroku jest strasznie zabugowane. możesz spróbować narazie poczekać i grać inną rodziną, a jak cię to bardzo wkurza to zrób reinstalacje

Chatoyant
26.07.2011, 12:18
@Taida, nie ominęłaś żadnego punktu poradnika (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59634)?

Taida
26.07.2011, 12:44
Sprawdziłam poradnik. Klikałam na drzwi sąsiadów (z shiftem) i wyskakuje mi jedynie opcja Obiekt > usuń. Czy to ma jakiś związek z tym ze to są wolno położone na parceli domki/bungalowy, a nie blok/wieżowiec??

Prayar
12.08.2011, 17:00
mam simkę wampirzycę i chciałabym ją odwampirzyć
w tym celu w ośrodku naukowym Langraaba kupiłam płyn o nazwie "wampir-precz"
klikam na ów płyn, simka bierze go w łapę ale nie pije, cały czas go trzyma
w tym czasie nie da rady kliknąć na czynność żeby ją skasować
i co tu zrobić żeby ją odwampirzyć?
proszę o pomoc
pozdrawiam

hare_krishna
13.08.2011, 11:48
Witam, mam wkurzajacy problem - mianowicie cale Bridgeport zmienia sie w wampiry. Wkurza mnie to bo gdziekolwiek nie pojde juz same wampiry, chwilowo nie gram w tej okolicy bo nie chce zeby cale miasto mi sie zawampirzylo, ale co robic?
a w ogole to to co aktualnie robi Maxis jest strasznie nie fair, dwojka byla swietnie przygotowana i miala malo bledow, a 3 to co dodatek to nowe bugi, mysla ze wysla latki(ktore swoja droga tez robione na odpieprz) i to wszystko naprawi;/

suomii
14.08.2011, 09:30
z tymi wampirami już tak jest i nic na to nie można poradzić. chyba, że masz moda nraas story cośtam, ja też go miałam, ale z angielskiego jestem kiepska i go wywaliłam. ale można zrobić nim, żeby nie było wampirów.
a co do tych błędów to się z Tobą zgadzam. trójka to jeden ogromny bug. nie ma dnia żeby mi coś nie wyskoczyło. a to kod błędu 12, a to wywalanie z gry, ścinanie, znikający simowie. no masakra po prostu.

kamil11
24.08.2011, 12:02
Nie działa mi kod RestrictBuildBuyInBuildings true/false,.wyskakuje nieznane polecenie :/ rbbb on/off też nie. Wcześniej wpisałem oczywiście testing i buydebug. Wie ktoś o co chodzi?

Simbelmyne
26.08.2011, 17:31
Witam wszystkich :)
Mam problemy z tą grą, mianowicie:
1. Co częste, gra strasznie mi się zacina. Mimo że grałam jakieś pół godziny [nie simowe, tylko realnego czasu], udało mi się pograć tylko od 8 do 15 [czasu simowego]
2. Zanim simsy wykonają jakąś czynność, zlatuje niemiłosiernie dużo czasu. Np. na zmianę ubrania z codziennego na wizytowy czekałam pół godziny.
3. I najbardziej denerwujący problem: Brak nazw. Przy tworzeniu sima chciałam wybrać, żeby był gwiazdą filmową. Pojawiło się pragnienie, jednak nazwy nie było. Po prostu puste pole. Tak samo przy nowych cechach. Pomyślałam, że może muszą się załadować. zaczęłam grę i chciałam, żeby sim odwiedził jeden z klubów. [Była wtedy 12, więc jeden czy dwa były już otwarte.] Naciskam na lokal i zamiast wyświetlić się. "Odwiedź klub jakiśtam" nic nie było. O dziwo, tekst wyświetlał się tylko przy Klubie Banzai i Kujonie.
W domu niektóre pomieszczenia były całkowicie czarne. Wyświetlał się na kursorze znak stóp, ale po kliknięciu zmieniał się na szary i "nie można wykonać żadnej interakcji".

Wiem, że napisałam chaotycznie, ale nie umiem lepiej tego przekazać na piśmie. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Aha, jeszcze jedno-nie chcę ściągać żadnych modów czy czegoś innego. Gry mam całkowicie zaktualizowane.
PS. Mam tylko podstawę i Po zmroku.

EDIT: Już sobie poradziłam, mam tylko jedno pytanie: Jest jakiś kod, żeby czas leciał wolniej?

Searle
02.09.2011, 16:56
Czy u Was również zanim wampir wypije eliksir Wampir-precz mija strasznie długo czasu, a sim stoi i stoi i stoi...?

Simbelmyne
02.09.2011, 19:59
Searle- Tak, ja chciałam jednak moją simką grać jako człowiekiem i przez 4 godziny simsowe stała i stała ;)

Searle
03.09.2011, 06:28
Bezsensowne to jest. Podobnie jak zmienia się w wampira to też tak stoi bezczynnie, tylko trochę krócej. Powinni to już dawno naprawić.

Chloé
05.09.2011, 15:51
Wyszukiwarka mi nie działa, więc pytania które z pewnością już padły:
Co trzeba zrobić by zbudować windę?
Jak ustawić zaporę ze sznurka bo u mnie się nie da?

Kamis
05.09.2011, 16:32
Muszą być ściany po bokach, i z tyłu windy, nie jestem pewna co do wejścia. Wtedy będziesz mogła ustawić windę

Przepraszam jeśli coś sknociłam, ale dawno nie grałam w simsy ._.

Levkoni
11.09.2011, 17:44
Mam problem, moja simka nie ma opcji na wampirze, żeby ten ją ukąsił. Jeden z książąt nocy jest przyjacielem jej ojca, ona sama jest już dorosła ale ojciec ma tą opcję, a ona nie ma, mimo, że są przyjaciółmi. Błąd? Jakieś wskazówki?

Już odkryłem co było przyczyną, po prostu mój sim ożenił się z Wymyśloną przyjaciółką, a ich dzieci są przez to oznaczone też jako WP i mają jej opcje i przez to mam z nimi problemy, a sprawdziłem i żaden WP nie ma opcji przemiany w wampira, więc już wszystko wiem, najgorsze, że wszyscy potomkowie dziedziczą to, więc będę musiał pobawić się modami, żeby to usunąć.

matteom5
27.09.2011, 13:37
Zainstalowałem sobie pz, ładnie włączam a tam error- Nie mogliśmy zweryfikować, czy twoja kopia gry The Sims 3 Po zmroku jest ważna... Co robić??

Aleksandra
11.10.2011, 07:21
Otóż . Najpierw wkladam płytę do napędu Cd-Room , i próbuję włączyć The sims 3 po zmroku i nagle wyskakuje okienko a w nim jest napisane : Nie zaleziono płyty z grą , włóż płytę The sims 3 po zmroku aby kontynuować . Nie wiem co robić . ;( ,

Olik605
16.12.2011, 13:22
Przychodzi do mnie jakiś sim, po chwili wyskakuje okienko, że musi iść. Sim zamiast iść dalej u mnie siedzi, a ja mogę normalnie z nim gadać itd. Czy to normalne? Ja wcześniej się z tym nie spotkałam.

to normalne ja tak mam z przyjęciami.

To chyba najgorszy dodatek w całej historii Simsów jesli chodzi o błędy.

Jest ich całe mnóstwo!
- ściany są jakieś cienkie, mają dziury na brzegach, jakoś dziwnie wystają
- jak mam simsa z poziomem gwiazdorstwa 4, to jak chce nim coś zrobić to wywala mi grę do pulpitu i muszę od nowa włączać
- budowałem sobie klub, chciałem postawić obiekt z dodatku - wywaliło do pulpitu
- generalnie gra potrafi wyłączyć się w najmniej oczekiwanych momentach
- jest mnóstwo błędów typu że coś wygląda nienaturalnie, gdzieś coś wystaje a nie powinno itp.
- czasem kursor po prostu znika, wraca po chwili
- The Sims Lancher włącza się a jak kliknę PLAY to mi wywala że wystąpił błąd, ale gra i tak się włącza; to samo miałem jak chciałem zainstalować mebel z neta; generalnie Lanchera zepsuli

i generalnie wiele innych, spotkaliście się z którymś z powyższych? łatwa potrzeba natychmiast.

To pewnie wina komputera, ja nigdy się z tym nie spotkałam.

EDIT:
Istnieje coś takiego, jak opcja "edytuj". Proszę o tym pamiętać na przyszłość.
- Helena

Aperlaxive
19.02.2012, 17:08
Aleksandra - Spróbuj włożyć inną płytę do napędu (może być każda, byle nie pusta!) i sprawdź czy ją komputer czyta. Jeśli tak - popatrz czy na płytce z grą nie ma rys itd. Możliwe, że będziesz musiała kupić nową. Jeśli nie - masz zepsuty napęd. Musisz iśći go wymienić. Mam nadzieję, że pomogłam;)

justinea4
05.08.2012, 16:38
Mam dość nietypowy problem. Otóż ostatnio musiałam przeinstalować grę i po wejściu do Twinbrook okazało się, że nie ma w nim ani Osobistości, ani wampirów. Sprawdzałam w Bridgeport i tam jest wszystko w porządku. Postanowiłam więc, że przeprowadzę kilka sław do miasta, w którym gram, no i niestety napotkałam kolejny błąd. Tym razem po zdobyciu gwiazdki przez Sima okazało się, że po ponownym wczytaniu gry, gwiazdka ta znika. Może ktoś miał podobny problem i wie w czym tkwi problem? Przy okazji mam zainstalowany Nrass Story Progression.

Spectrum
05.08.2012, 17:12
hmm, sprawdź w ustawieniach moda (ustawienia miasta), czy włączyłaś osobistości, to chyba w tym rzecz :>

Teela
01.10.2012, 20:08
Po instalacji Windows 8, grafika z The Sims 3 się zepsuła (tła i tekstury są bardzo ciemne). Włączanie w różnych trybach zgodności nie działa. Jak rozwiązać ten problem?

anizali
12.03.2013, 10:08
Może przeinstalowanie gry pomoże? ;)

lazuryt00
21.12.2013, 17:05
Znikły mi wszelakie osobistości, jak znów zapełnić świat nimi? Czy to zacznę nową gre czy coś - ich nie ma. Mogło to spowodować moje bardzo długie granie na wyłączonym 'rozmnażaniu' się osobistości?

Czyniąca_Hałas
22.12.2013, 12:23
Nie. Z tego, co wiem, osobistość można wytworzyć poprzez włączenie testingu klikanie na wybranego sima. Pojawi się opcja ustaw poziom osobistości i tam wybierasz, jak bardzo sławnego sima chcesz stworzyć.

Pinezka
15.03.2014, 13:51
Mam wstrętny problem. Pierwszy raz w simsach zachciało mi się być miksologiem. Stworzyłam sobie perfekcyjną simkę, nauczyłam ją trochę umiejętności i ruszyłam pracować w barze. Niestety dostaje ona tylko napiwki około 1-2 simelony, a pieniądze, które wyświetlają się po zakończeniu pracy nie są dodawane do ogólnych funduszy. Dodam, że nic u mnie nie jest zaśmiecone, dopiero zainstalowałam grę ze wszystkimi dodatkami na nowym komputerze. Jedyne co mam to mod na cenzurę, który oczywiście jest aktualny. Zła jestem, bo akurat uwidziałam sobie tą karierę a tu bug.. Jakieś pomysły?

Paka
22.04.2014, 18:14
Mam problem z simami, którzy pojawiają sie na moich wybudowanych parcelach. Nie no, fajnie by było, gdybym miał takie tłumy w klubach, ale oni nic nie robią, nie wchodzą do środka, tylko gre zamulają. Przez nie musiałem zburzyć budynek, a oni i tak zostali.

http://i62.************/2lvh7x1.jpg

A drugi problem jest z tym związany. Nie moge np w Wodniku albo Prosperity wjechać windą na góre. Chyba nikt nie może, bo nawet miksolog i wykidajła nie wjeżdżają. Kiedy każe simowi jechać windą, to akcja momentalnie znika. Ktoś wie o co z tym wszystkim chodzi?

Owl Finch
10.12.2016, 18:20
Mój problem jest pewnie małym problem, ale mnie denerwuje. Otóż moja simka ma czwarty poziom gwiazdorstwa i jak się gdzieś wybiera, to podjeżdża limuzyna. Ale! Kupiłam jej za punkty szczęścia życiowego "mobil motywacji" i chcę, żeby jeździła właśnie nim. Nic nie pomaga! Ustaliłam właściciela, klikałam na mobil i wybierałam opcję, żeby jechać na parcelę publiczną. Tak czy siak przyjeżdża limuzyna.
Spróbowałam obniżyć poziom gwiazdorstwa - to samo, tylko że zamiast limuzyny podjeżdża taksówka.
Jest to niesamowicie irytujące, szczególnie że mobil motywacji kosztował mnie 45 tysięcy punktów :/

Hebe
11.12.2016, 11:06
Może spróbuj kliknąć na to auto i wybrać opcję "ustal pojazd jako preferowany".