PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

Strony : 1 [2]

molly_k
26.11.2010, 11:52
Bardzo bardzo przepraszam :). Miło poznać :).

anie_1981
26.11.2010, 22:55
Mogłyby wyjść dwa osobne dodatki, Zwierzęta Domowe i Ranczo, albo Farma, Wiejskie Klimaty...

Frettka
01.12.2010, 17:20
Mam dość tego dodatku... Surrealizm i "wynalazki" w stylu wampira narzuca mi się na siłę. Trzy godziny spędziłam na ustawianiu parcel z klubami w Riverwiev, żeby nie grać w żadnym otoczeniu z wampirami. I co? Po kilkunastu simowych dniach odkryłam, że postacie naturalnie przypisane do tego otoczenia JAKIMŚ CUDEM się zwampiryzowały.

Żenada. Generalnie, dodatek kupiłam jako eksperyment, bo w ogóle nie ciągnie mnie "ten typ gry". Jestem raczej z gatunku zramolałego gracza, który zachwyca się nad tym, że jego simowa rodzina w trzecim pokoleniu dorobiła się wielkiej i bogatej winnicy (co zwykle poprzedzone jest długotrwałym i niskodochodowym grzebaniem w ziemi od czasów simowego protoplasty-założyciela rodu...). Jak się gra sześcioosobową rodzinką (co bardzo mi odpowiada) to nie ma wiele miejsca na "imprezowanie". To jednak nie jest z mojej strony narzekanie, ale zwykłe stwierdzenie faktu - wszak wiedziałam, co w dodatku będzie i sama go sobie sprawiłam.

Ale narzucanie mi wampirów jest nie fair!!! Ja je kasuję, a one pojawiają się na nowo. O ile mogę grać wiejską, niepozorną rodzinką z przedmieścia i ignorować kolorowe neony miasta, to nie da się zignorować faktu, że przyjaciel rodziny nagle zmienił się w obleśnego trupa. I to na dodatek trupa, który ma problemy z poruszaniem się w słońcu.

Granie wampirem na dłuższą metę okazało się strasznie ograniczone i nudne. Jeśli ktoś ma awersję do tego typu nienaturalnych elementów w The Sims, to dodatku nie polecam.

Czy ktoś wie, jak pozbyć się wampirów TRWALE??? Dzięki za odpowiedź już z góry.

anie_1981
02.12.2010, 14:55
Ja wiem, ja wiem! Mod... tylko to Cię uratuje. Gra zmusza nas do grania wampirami, bo niestety twórcom gry się wydaje, że wampy są tak super, mega cool, że każdy będzie chciał nimi grać. Dlatego każdej nocy gra zmienia przypadkowych sąsiadów w wampiry. Gdyby nie to, że gra ma tyle bugów, że trzeba ją ciągle zaczynać od nowa, całe miasto byłoby wampirze i nie byłoby już żadnych normalnych Simów. Ja osobiście nie cierpię wampirów, o czym pisałam na długo przed wydaniem dodatku. Nawet nie chciałam kupować "Po Zmroku", właśnie z ich powodu. Jednak pojawiające się niusy i filmiki sprzed wydania gry, błędnie utwierdziły mnie w przekonaniu, że gra nie będzie zmuszać do korzystania z elementu wampirzego. Była tam mowa, że będą się rodzić wampirzątka, jeśli jedno lub oboje rodziców to wampiry. A żeby Sim mógł się stać wampirem, musi zostać przez niego ugryziony, może poprosić o to zaprzyjaźnionego wampira. Takie rozwiązanie wydało mi się idealne. Nie chcesz wampów, to ich kasujesz i nie ma kto zarażać normalnych ludzi. Ale EA lubi "uszczęśliwiać na siłę"...

No to do rzeczy, bo się rozpisałam o wampirach, a powinnam podać już linka do moda. Jeśli nie wiesz jak zmusić grę do korzystania z modów, to zapraszam na mojego bloga lub stronę z poradnikiem. Nie będę podawała do tego linków, bo być może nie potrzebujesz pomocy. Jak coś to pytaj.

http://www.modthesims.info/download.php?t=424796

Trzeba się zalogować, a podczas logowania zaznaczyć opcję "remember me".

Doti554
08.12.2010, 13:44
Przeczytałam jak ktoś napisał że nie wie czy wampiry będom zabijać simów lub gryzć bez ich pozwolenia.
Napisze na te pytanie odpowiedz wampiry nie będom zabijać ludzi nie będom ich gryzć bez pozwolenia ani nie trzeba ich zaczepiać aby was ugryzły mogom poprostu same was zaczepić.
Wampiry zanim same was ugryzom zapytają was czy mogom waszego sima ugryzć jeśli on się nie zgodzi to go nie ugryzom.
Nie mam tej gry coprawda ale chyba wszystko o niej przeczytałam jak ktoś ma jakieś pytania to pisze tutaj ja będe codziennie sprawdzać.
Więc jak ktoś nie wie czegoś to tutaj przysłać pytanie sprubuje na wszystkie odpowiedizeć.:DD

Ja rozumie że wile wam brakuje ale przyznajcei lepszej gry nie zrobicie.
Zaraz ktoś coś usłyszy z tych komentarzy zademontuje to wszystkiem że ta rzecz będzie wszyscy sobie kupiom the sims 3 po zmroku tylko dlatego bo usłyszy te plotke a kedy zacznie grać w the sims 3 [po zmroku okaże się że tej rzeczy nie będzie...
:(

Adamo czy ty wogule nic nie cyztałeś nie będzie tam restauracji co orawda ale włsane kluby możesz zrobić :/

hellraiser
08.12.2010, 16:29
Doti554, błagam, pisz wyraźniej i po polsku, bo nie można Cię zrozumieć. Używaj także opcji "Edytuj".

Co do gry, wkurzyło mnie i to bardzo to, że po reinstalce gra nadal się tnie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego. Mam tej gry już serdecznie dosyć.

karolajn
08.12.2010, 19:07
Szczerze powiedziawszy, to zawiodłam się bardzo na kolejnym żenującym dodatku do trójki i powoli dochodzę do wniosku, że dwójka była znacznie lepsza.

Mój komputer bez problemu obsługuje i grafikę i wielkość gry - także winda jeździ szybko, nie zacina się, fakt w klubach ludzi mało - ale tu nie mam zbyt doświadczenia, bo grałam tylko 1,5 godziny i już mi się odechciało grać.

Może aktualizacja coś pozmienia - ale zainstaluję ją dopiero jak powstanie nowy dodatek - bo na ten dodatek na pewno nie wydam nawet złotówki.

Ktoś wcześniej napisał, że apartamenty wyglądają jak grobowce - i to jest najtrafniejsze określenie. Kto chciałby w takiej ciemnicy mieszkać - a poza tym oczy się męczą od patrzenia na tę głupią czerń.

Tak naprawdę ten dodatek nie wprowadza nowości! W dwójce apartamenty były rozwiązane znacznie lepiej. Tutaj miasto samo w sobie przytłaczające, ciemne, fakt Nowy Jork wygląda podobnie, a właściwie miasto przypomina Long Island.

Spodziewałam się nowych, ciekawych rozwiązań - a tu jeśli są nowe, to żenujące - jeśli są na bazie dwójki, to nie dorastają dwójce do pięt.

Myślę, że specjalnie tworzą błędy, żeby ci, którzy korzystają z nieorginalnych simsów, nie mogli sobie pograć. Bo łatka jest możliwa do instalacji tylko po pierwszym uruchomieniu gry. Nie powiem - mądrze. Ale wystarczy pograć godzinę, by wiedzieć, że dodatek ten jest chybiony.

EA spada na psy. Ocena surowa - ale w moim odczuciu prawdziwa.
No ale z drugiej strony, bez tego dodatku? Też nie bardzo, chociaż ja się spokojnie bez niego obejdę.

anie_1981
11.12.2010, 15:38
Aktualizacje można pobrać np. z simprograms, a co do dodatku, to ja również mam do niego pewne zastrzeżenia, ale ogólnie to bardzo mi się podoba. Nie żałuję, że go kupiłam, ale mam tyle błędów, że to odbiera mi połowę radochy z gry. Mam nadzieję, że błędy zostaną naprawione, wyszła już jedna łatka, ale moim problemom z grą nie zaradziła. Czekam na następne. Jeśli do czasu wydania nowego dodatku/akcesoriów nie wydadzą łaty, która naprawdę coś naprawi, to nie wydam na tą serię Simsów ani grosza więcej.

Co mi się nie podoba...

-Apartamenty są niedopracowane, te czarne dziury są okropne, to że tylko jedna rodzina może w nich mieszkać też. Wiem, że można mieć we wieżowcu dwóch czy trzech sąsiadów, ale nie można nimi sterować.
-Wampiry... nie lubię ich, jeśli już są, to OK (ludziom się podobają), ale gra nie powinna zmuszać do grania nimi, a to robi. Co noc kilku sąsiadów zmienia w wampiry.
-Lokaje są denerwujący. Za często robią posiłki i wtrącają się za bardzo do rodziny u której pracują. Ja mam tyle miejsc siedzących przed telewizorem ile Simów w rodzinie. Gdy Simy zaczynają oglądać TV, to lokaj się do nich przysiada i ktoś z rodziny musi go przeganiać, bo nie ma gdzie usiąść.

To tyle, na razie nic innego "nie po mojej myśli" nie znalazłam. Z dobrych rzeczy to podobają mi się...
-jacuzzi,
-instrumenty,
-obiekty,
-ubrania,
-fryzury,
-bary/kluby/dyskoteki
-Nowe miasto mi się baardzo podoba.

lukasz91112
11.12.2010, 19:36
Moje pierwsze wrażenia nie są zbyt pozytywne. Na pierwszy rzut oka, no fajnie się włącza :D myślę może być ok! No ale już za chwilkę się pojawia małe apropo! 2 min wczytywania, a mój sprzęt jest niezły 4GB ramu procesor 2x3.00.
Dobra to się da przeżyć, 2 minuty mnie nie zabiją. Dalej się gra całkiem przyjemnie. Zostałem pozytywnie zaskoczony co do ilości fryzur, ubrań itd.
No, muszę przyznać to jest ta mocniejsza strona, lecz już za chwilę doznaje szoku! Wprowadzam się do bloku i wnioskuje że od domu różni się tym, że jest winda i jest wysoki! No ale cóż i to jakąś zniosłem. Dobra umeblowałem mieszkanie, pora rozejrzeć się po okolicach miasta (Bridgeport). No i cóż. Chyba chciano zrobić z tego NY, lecz, ludności na ulicach jest za mało, (jak i zresztą w lokalach!). A osobiście to chciałbym powiedzieć że bardzo niewygodnie się w to gra! Gdy jestem w klubie trudno utrzymać np. kontakt z moją grupą i postawić im drinka, gdyż po chwili nieobecności wśród grupy, wszystko się rozpada i dostaję pouczenie że nie umiem imprezować! To mały skrót moich wrażeń, jestem trochę zażenowany!
daje temu dodatkowi 7.5/10, to i tak według mnie rozsądna ocena.

Na tle Sims 3 Kariera moim zdaniem to Klapa! Wypadało by jeszcze dopracować nieco rozgrywkę w klubach, gdyż będąc w klubie z grupą gra przypomina mi grę zręcznościową, a nie symulator. Myślę, iż tą grę da się przetrawić, jednakże nie jest to szczyt możliwości ea. Mimo tych wszystkich wad, w grę warto zagrać, chociaż by z powodu fajnych miasteczek.

anie_1981
12.12.2010, 19:07
Mi się PZ podoba i dostałoby u mnie 9/10 pkt, gdyby nie to znikanie Simów. Żaden jak dotąd dodatek tak mi się nie spodobał. Nigdy też nie spodobało mi się żadne inne miasto niż Sunset Valley, ale Bridgeport jest po prostu urocze. No fakt, są niedociągnięcia, w stylu apartamentowców itd, ale ja tam nie żałuję, że mam ten dodatek. Narzekam tylko na bugi, ale w końcu je przecież naprawią.

hellraiser
12.12.2010, 19:55
A u mnie PZ dostałoby 8/10 pkt. Jeden punkt odejmuję za bugi, drugi za tę przerażającą szarość terenu i wody i okropną zieleń w Bridgeport. Ale ogólnie miasto ma klimat czystomiejski, czego nie miały miasta pozostałe. Szkoda, że gra mi się tam tnie, nawet po zrzuceniu ustawień na średnie.
Aha, dzisiaj jak grałem w Simsy, moja Simka raz znikła identycznie jak u Anie_1981. Oby tak się już więcej nie robiło...

anie_1981
12.12.2010, 22:35
Przykro mi :( Kurcze gdyby oni wreszcie to naprawili! Napisałam im w piątek maila, ciekawe co odpiszą. Jeżeli cokolwiek, bo raz im się zdarzyło nie odpisać. Robią tak chyba wtedy, kiedy nie wiedzą co powiedzieć, bo wypadałoby się przyznać do błędów w grze.

Chryzantem Złocisty
12.12.2010, 22:37
przesadzacie robaczki,ja na simsy trójkę nie wydałam złamanego grosza i jak mi coś nie działa,to przestaję grać i gram w co innego :P
jest tyle ciekawych gier,że można sobie od simsów odpocząć.

anie_1981
13.12.2010, 16:58
Ja tam wolę mieć oryginalne gry. Ładnie wyglądają na półeczce. No i nie gram tylko w Simsy. Jednak gdy na forach o Simsach zaczyna się pisać o innych grach, to te posty są usuwane, no bo offtop. Ostatnio najwięcej gram nie w Simsy właśnie.

karolajn
13.12.2010, 19:00
przesadzacie robaczki,ja na simsy trójkę nie wydałam złamanego grosza i jak mi coś nie działa,to przestaję grać i gram w co innego :P
jest tyle ciekawych gier,że można sobie od simsów odpocząć.

Ja na simsy trójkę też nie wydałam złamanego grosza i nie wydam! A tak naprawdę zamiast grać w gry, które nigdy się nie kończą, można poczytać np. książkę. Ale i tak każdy wie, że wszyscy, co są zalogowani tutaj grają w simsy - mniej lub bardziej.

Pograłam już więcej i mogę powiedzieć więcej:

- Jak na wielki och ach Nju Jork Sity to Bridgeport jest za małe.
- Niby dlaczego wszystko musi być na najwyższym lub prawie najwyższym piętrze?
- Wieżowce - żenada - mieszka w nich za mało ludzi, nie można chodzić po piętrach.
- Metro rozwiązane jest beznadziejnie - nie rozumiem, po co sim idzie do metra, jeśli trzy razy szybciej byłby na piechotę (no ale tu simiańska logika wchodzi w grę, więc powiedzmy, że ok)
- Za mało mebli urozmaicających grę
- Za mało dodatkowych interakcji (btw. jak do tej pory nie pojawiła mi się opcja, że Sim chce iść na randkę)
- Ja również za wampirami nie przepadam - ale powiedzmy, że zmierzchowa moda i te sprawy - no i wcześniej w dwójce ta opcja też się pojawiła.
(brakuje jeszcze simPottera)
- Nie podoba mi się to, że simy, których mój sim nie zna, próbują przyjść w odwiedziny.
- Nie można sobie wybierać apartamentu w wieżowcu.
- Wielka mi balanga - za nim sim zjedzie windą, dojedzie do klubu (metrem np.), wjedzie windą do góry - to już połowa imprezy minęła

Ale i tak jeszcze bardziej żenująca była Kariera
Po zmroku u mnie 4/10 - ale ja zawsze byłam wymagającym graczem (jak to ładnie powiedzieć wymagającą graczką ;-) )

Owszem są rozwiązania w porządku - na które niektórzy pewnie czekali - ale jest ich nieco za mało.

natussy
13.12.2010, 21:41
słuchajcie, ja mam taki problem.

gram rodzinką w Sunset Valley, powstawiałam te puby, kluby itd.
moja Simka chce być sławna, ale w mieście jest za mało osobistości!

wklepałam testingcheats i wzięłam na skrzynce żeby znała wszystkich, potem przejrzałam jej kontakty i zaprzyjaźniłam się z tymi gwiazdami, ale żadna z nich nie ma więcej niż 1 gwiazdkę.

da się jakoś zrobić się sławnym bez znajomości?d
albo dodać sobie simów-Osobistości?

anie_1981
13.12.2010, 23:00
Możesz skopiować rodzony-Osobistości z Bridgeport. Ale jeśli chcesz mieć osobistości to chyba wypadałoby tez mieć to miejsce pracy dla aktorów czy coś. Nie wiem na pewno, po prostu "głośno myślę".

natussy
14.12.2010, 11:04
Możesz skopiować rodzony-Osobistości z Bridgeport. Ale jeśli chcesz mieć osobistości to chyba wypadałoby tez mieć to miejsce pracy dla aktorów czy coś. Nie wiem na pewno, po prostu "głośno myślę".

tak, to też wstawiłam.
jeśli moja Simka zostanie aktorką to będzie sławna bez znajomości?

anie_1981
14.12.2010, 14:53
Nie ma pojęcia. Ja nie korzystam z wszystkich nowości w grze. Mało mnie obchodzi bycie gwiazdą, wampiry totalnie olewam. Gram teraz wyłącznie w Bridgeport, tam nie ma problemów z małą ilością "gwiazd".

Kamis
14.12.2010, 15:08
Jest jeszcze jeden sposób:
Od czasu do czasu dostajesz od swojego 'menadżera' okazję typu wypij drink tu i tu. Po jej wykonaniu dostaje się punkty osobistości.

patryk916
18.12.2010, 19:49
Ja oceniam cały dodatek 12/10.Jest kilka fajnych ubrań i wieżowce.Imprezy.Bajeczny most i nowe miasto.Ogólnie super.Moja ulubiona knajpa to "U Gieńka".Przeważnie jest tam 5-6 osób.

anie_1981
18.12.2010, 22:46
A jak tam jakość drinków? Bo moje Simy strasznie znoszą tamtejsze drinki...

figa
18.12.2010, 23:03
Moim simom jeszcze nigdy drinki nie zaszkodziły, chyba jest im obojętne co i gdzie piją :D
Szkoda bo nie wiem jak się objawia ten negatywny skutek, natomiast często moje ludki mają pozytywne nastrójniki typu "szalona zabawa" itp. i wtedy na jakiś czas zmieniają im się cechy charakteru, np. pojawia się o ile dobrze pamiętam cecha "dusza towarzystwa" lub "śmiałek".

Jeśli chodzi o dodatek Po Zmroku to gdyby nie masa błędów, mało rozbudowana kariera aktora i brak krętych schodów (tego nie wybaczę EA :D) zaliczyłabym go do udanych, nowe otoczenie bardzo mi się podoba, niektóre ubrania i fryzury są fajne ale dali mało obiektów.

anie_1981
19.12.2010, 13:32
Mi się Po Zmroku bardzo podoba, no ale te bugi... Kręte schody naprawdę by się przydały. Albo gdyby dało się chociaż zbudować jakąś formę półpiętra. Ja nie mam na myśli tego podestu, bo on moim zdaniem to schodom niewiele pomaga. Ale gdyby można było budować fundament na fundamencie, albo gdyby były kolumny na połowę ściany, lub jeszcze lepiej, można by było samemu dostosować ich wysokość. Wtedy każdy mógłby zbudować sobie takie schody, jakie tylko by mu się żywnie podobały. Ale oni tylko więcej ograniczeń nam dają. Np. od któreś łatki czy dodatku nie można już budować schodów do piwnicy, jeśli dom stoi na fundamentach. Wcześniej można było skasować fundamenty w polu 1x6 i po kłopocie. 1 pole zajmowały schody z fundamentów na ziemię, 1 pole przerwy i 4 pola na schody od ziemi po piwnicy. Teraz trzeba kombinować, żeby tak mieć. Tak czy siak wygląda na to, że trzeba mieć schody do piwnicy na dworze. No moim zdaniem bez sensu.

Doti554
19.12.2010, 17:03
Ludzie nie narzekajcie w końcu w każdej grze soą plusy i minusy ale jak widzicei teraz się postarali bo są o niebooo lepsze ubarnia i fryzury ubrania mnie średnie cieszą bo mam z dodatków pondad 200nalke fryzurki na maxa nie wiem ale w tujce c miałam mały problem nie mogłam ich ścią gać apratamenty metro nowe miasto ochroniaże chcecei wiencejmoge i wymienac więcej...:D

Hej a mam takie pytanie jak tworzyć nagłówki w the sims 3 po zmroku.
Pliss o szybkom odpowiedz jak ktoś wie oczywiście.

Te osoby które uważajom że ta gra jest głupia to odrazu mówie są porombani co wy nie widzicei ile doszło w tej grze nikt nie zauwarzył że są sławy jest tak jakby one były w the sims 1,2,3 od 100 lat a wcale tak nie jest mogom chodzić za wami paprazi pzreważnie już się pojawiajom jak ma się 3 gwiazdy popularności tak słyszałam i ne mówcie mi mże nawet nie mam tej gry bo ją sobie kupuje pod kniec grudnia więc jak już mówiłam gra jest na serio superr. :]

anie_1981
19.12.2010, 22:00
Ktoś tu musi naprawdę popracować nad ortografią... Tyle osób już zwracało uwagę na tą ortografię, a tu nic nie trafia... A wystarczy włączyć opcję sprawdzania pisowni w przeglądarce...

Tak właściwie, to dzisiaj się zastanawiałam, dlaczego ciągle gram w tą trójkę, skoro jest tyle błędów i niedociągnięć... I doszłam do wniosku, że mimo wszystko, chociaż w dwójce było zdecydowanie mniej błędów, to jednak parę dużych plusów trójki sprawia, że nie chciałabym znowu grać w dwójkę. Główne plusy, to oczywiście otwarte otoczenie i to, że wszyscy się starzeją równomiernie, a tego mi zawsze w Simsach bardzo brakowało. Narzekam dużo na błędy, bo są denerwujące, ale wierzę, że w końcu zostaną naprawione. Inaczej sobie tej gry nie wyobrażam. Ostatnio mam w grze okres spokoju, bo gram mało w Simsy i nie zdążył mi się jeszcze popsuć zapis. Ciekawe, czy ten mój stary zapis jeszcze żyje (chwilowo nim nie gram), on jak na razie nie ma błędów, tylko nowe zapisy utworzone już po instalacji Po Zmroku mają problemy.

muffindance
26.12.2010, 01:17
mi sie podoba gra, tylko denerwuje mnie wieczne zacinanie sie i wylaczanie w nieodpowiednim momencie, tak to jest calkiem ok. ;d
polubilam kluby, a najbardziej to wampiry. nawet ta jezdzaca kanapka mnie nie denerwuje juz tak bardzo. tylko ciuchy mi sie nie podobaja (z wyjatkiem bransoletek xd), a fryzurami jestem zachowycona. no i jeszcze kwestia mebli - podobaja mi sie tylko nowe urzadenia do kuchni i lampy, tak to nic. znaki zodiaku tez lubie, no i regulator rozmiaru piersi. :p
moim simom spodobalo sie nocne zycie. :rolleyes:

Pinezka
26.12.2010, 19:10
W The sims 3 Po zmroku gram od trzech dni i przyznam, że jest to dodatek ciekawy, ale również przepełniony błędami. Chociażby okazje w Bridgeport, które są nie do zrealizowania, gdyż dotyczą parceli z Sunset.. Jest to dość irytujące. Ogólnie nie poznałam jeszcze całości tak dobrze, by oceniać, czy jest to udany dodatek, czy też nie. Poczekajcie aż stanę się wampirem :D Na razie testuję.

anie_1981
26.12.2010, 22:11
To z tymi okazjami na nieistniejące budynki podobno naprawia łatka. Nie wiem, bo w ogóle z okazji nie korzystam, mam włączoną opcję "stłumienie okazji".

eklera123
27.12.2010, 18:54
U mnie gra ma 8/10
Fryzury, ciuchy, meble - świetne! EA się postarało. Kluby, apartamenty, wieżowce są super. Wampiry.. hmm.. wszyscy je lubią, ja zresztą też, ale jakby nimi tak grać długo to by się znudziło. Chyba ściągne mod, aby ich nie było bo mnie denerwują już. Za co odejmuje punkty? Jeden odjęłam za błędy. Od znikających simów, po jakieś ,,błędziki''
Drugi za to, że gra chodzi po prostu tak jakby chciała a nie mogła. Wlecze się jak.. nie mam słów. Te błędy i w ogóle zaczęły się po instalacjii Po zmroku, więc to nie wina kompa czy dodatków.

anie_1981
27.12.2010, 20:35
Zgadza się. Błędy są winą Po Zmroku. Ja nigdy nie narzekałam na nic poważniejszego niż błędy zapisu i wyłączanie się gry po jakieś godzinie grania. Czasami był problem z podzieleniem rodziny. No i trochę takich drobiazgów, jak biegające ciągle Simy po zabawie w berka. Ale to co się teraz dzieje to masakra. Simy blokujące się na łóżkach, znikające, niewidzialne... Gdyby się gra wlokła, to jeszcze bym mogła sobie to jakoś wytłumaczyć. Ale mam grafikę na maksa, a nic się nie tnie. Gra chodzi płynnie jak marzenie, więc dlaczego mam te głupie błędy... Z modów korzystałam zawsze. Błędy, które powodowały znikały po ich usuwaniu. Z reguły to była moja wina a nie modów, bo dawałam ich złe wersje, albo wrzucałam grze takie mody, które miały ze sobą konflikt.

Gdyby jednak nie błędy to naprawdę byłabym na maksa zachwycona grą. Byłoby 8/10 pkt, a tak jest 6/10.

hellraiser
27.12.2010, 20:38
Wiesz co Anie, tak sobie myślę, że może jakaś fryzura albo ubranie powoduje te znikanie Simów? Może spróbuj wyrzucić wszystkie mody, ubrania itd. na simowy tydzień i zobaczyć jak się ma sprawa...

anie_1981
27.12.2010, 20:44
Chrzan ja już wszystkiego próbowałam... Zainstalowałam od nowa Windowsa, całą grę, bez modów, dodatków z neta, a nawet bez Store. Zaczęłam nową grę i po dwóch tygodniach było dokładnie to samo.

Kamis
27.12.2010, 22:39
Haha, kolejny bug.

Więc tak. Moja simka Katrine jest z Bradem Tenderlove, ale to mniejsza o to. Urodziła synka Vincena. Po ponownym zajściu w ciążę urodziła drugiego synka Dante [taaak, to te imiona ;D]. I jak widać Vinc był pierwszy ale on ma jeszcze 6 dni do stania się dzieckiem, a Dante, urodzony jako drugi ma 3 dni do stania się dzieckiem. Wtf?

MaTi14191
28.12.2010, 08:07
Kamis to weź może zrób mu teraz urodziny i będzie ok

eklera123
28.12.2010, 13:00
MaTi14191 ale to nie chodzi o to, że się naprawi czy coś, tylko o to, że EA robi jakieś głupie błędy i tyle. Jeszcze co do Po Zmroku. Wczoraj moja simka spała normalnie w łóżku a w pewnym momencie mi znikła. Dopiero przy wstawianiu się pojawiła.. Hmm.. Po zainstalowaniu Kariery nic mi się nie działo, ale oczywiście EA produkują dodatek za dodatkiem nie patrząc na błędy. Tak myślę czy nie odinstalować PZ. Wole grać w kariere i podstawke. Te błędy już mnie tak wkurzają, że nie wiem!

anie_1981
29.12.2010, 15:28
Sporo ludzi ma to znikanie Simów (łącznie ze mną). A mi jeszcze ostatni wróciły błędy zapisu 16. Ta gra to wielka niedoróbka.

Kinkarus
30.12.2010, 09:27
Taa, błąd zapisu 16 był moją zmorą, ale wszystko wróciło do normy, jak odinstalowałam i zainstalowałam z powrotem. Chociaż raz simka mi zniknęła...

kalafjor
30.12.2010, 10:04
Ale mnie denerwuje fakt, że jeśli na parceli jest choćby niemowlę, to dorośli i tak się nie mogą kąpać nago w jacuzii.:((

Raz wyskoczyła mi taka wiadomość, że chyba ten klub jest tak gorący jak Connor Frio z hipotermią. xDD

Vanitas
30.12.2010, 10:06
@up: a mi się wyświetliło, że ten klub jest bardziej gorący niż Hank Goddarg (czy jakoś tak) kiedy przypadkowo się podpalił :P Rozwaliło mnie to =D

kalafjor
30.12.2010, 10:09
Mieszkańcy Sunset ROX! xDD

anie_1981
30.12.2010, 10:18
Mi się podobają teksty, jak np. umrze jakiś sąsiad, powiedzmy z głodu: "Sim umarł z głodu. A wystarczyło zadzwonić i poprosić o kanapkę..." albo porażenie prądem: "Simka zmarła z powodu porażenia prądem. A przecież mogła zadzwonić po fachowca, nie musiała sama naprawiać..." No i teksty z rybkami z cyfrowego akwarium, gdy się je ogląda: "żal mi tych ryb, nie mają świadomości", "Czy cyfrowe ryby śnią o cyfrowej karmie?" i mój ulubiony tekst "rybciu nie jesteś prawdziwa!". Jak tak się bliżej zastanowić, to nie tylko ta rybcia "nie jest prawdziwa", Sim, który ją ogląda też...

hellraiser
30.12.2010, 10:24
O, nie wiedziałem o tym, że jak się ogląda cyfrowe akwarium, to coś gadają. Ale fajnie.
Za to wiem, że jak się gapią na to wampirze łoże, to gadają coś w podobie: "Ale to zimne... Podobnie jak xxx"; "Nie wiem, co xxx w tym widzi... Ja wolę swoje ciepłe, miękkie łóżko" Więcej nie pamiętam.

kalafjor
30.12.2010, 10:34
Mi powiedziała, że nie chce wiedzieć do czego to służy.:)

anie_1981
30.12.2010, 10:45
I słusznie, już ją lubię!

Porando
31.12.2010, 21:26
A mi jeszcze nic nie powiedziała xd anie,ty chyba nie lubisz naprawdę wampirków ;p ja tylko nią jestem tylko dlatego,żeby mieć na max wszystko - robię drink zysku umiejętności i ten drink działa 4 godz. simowych.A to,że jestem wampirkiem to szybciej mi się uczy (od 18:00 do chyba 6:00) xd np.mam już 10 poziom miksologii i parę umiejętności poniżej 10

anie_1981
01.01.2011, 09:01
Ja nie cierpię wszystkiego, co ma związek z okultyzmem. Czyli np. wampiry, duchy, zombiaki, voodoo itd. Omijam takie rzeczy szerokim łukiem. Bawiłam się chwilę mumią, żeby zobaczyć jak to wygląda, ale mnie nie wciągnęło, za to wampa nie miałam ani razu i jakoś nie żałuję. Z takich dziwnych "nie simów" podobają mi się roboty, ale za bardzo kłopotliwe są jak dla mnie.

Matis78
01.01.2011, 10:59
Genialny dodatek!!
Najbardziej spodobało mi się zakładanie własnych zespołów i nowe instrument (najbardziej perkusja), a także kluby, puby, dyskoteki, apartamentowce, przyrządy imprezowe (że tak to nazwę), nowe mebelki, fryzury i ubrania i że można zostać osobistością i zaprzyjaźniać się z nimi.
Po wyłączeniu gry moje wrażenie: wow XD
Ogólnie dodatek warty był kupna i dużo nowych rzeczy wprowadza że już nie wspomnie o wampirach które są genialne!
To jest najlepszy z wszystkich do tej pory wydanych:)

karolajn
01.01.2011, 11:25
Ogólnie dodatek warty był kupna i dużo nowych rzeczy wprowadza że już nie wspomnie o wampirach które są genialne!
To jest najlepszy z wszystkich do tej pory wydanych:)

Stary, a ile w to grasz :D :D ? dwa dni :D ?

Matis78
01.01.2011, 11:26
Stary, a ile w to grasz :D :D ? dwa dni :D ?

Nie tydzień:)

Artek89
01.01.2011, 11:46
Nie zaprzeczę że ten dodatek jest chyba najbardziej urozmaicony ze wszystkich .Ale jak wszystkie inne z czasem zacznie się nudzić :P Ale na szczęście niedługo nachodzi The Sims Średniowiecze który wychodzi w marcu :P

anie_1981
01.01.2011, 14:20
Ja nie kupię tego czegoś o średniowieczu. Lubię średniowieczne klimaty, ale co to za średniowiecze bez koni? Gdyby były, EA by się tym chwaliła, bo to by był pierwszy raz, gdy w simsach pojawia się, koń. I co, jak Sim będzie szedł na drugi koniec wiochy, to będzie szedł z buta? A może będzie się pojawiać kareta...

Matis78
01.01.2011, 14:23
Ja mam zamiar kupić i już pieniążki odkładam:)
Uwielbiam średniowiecze, a co dopiero simsów i średniowiecze:)

Artek89
01.01.2011, 15:04
Nowy wersja simów średniowiecze naprawdę wygląda zachęcająco :P Ja nie kupie na pewno ale siorka pewnie chłopaka nakłoni aby jej kupił albo sama kupi bo ona uwielbia simsy i ma każdą część the sims 3 to właśnie od niej posiadam swoja zainstalowaną wersje :) Chodziarz nie interesowałem się tą grą to naprawdę jest wciągająca jak i ciekawa ;)

jekyll
01.01.2011, 16:20
Muszę przyznać, że Bridgeport jest naprawdę fantastyczne! Te wieżowce, oświetlenie w nocy, to jest dopiero coś!
Rozgrywka również ujmująca. Bycie gwiazdą, bycie rozpoznawalnym, rozdawanie autografów itd. Wszystko pięknie, ale jednak czegoś mi brakuje, ale nie wiem co...

Cóż, ale i tak uważam, że Wymarzone Podróże są lepsze :D

Matis78
01.01.2011, 17:50
O zapomniałem o gigantycznym minusie miasta Bridgeport (czy jakoś tak), a mianowicie autorzy zapomnieli o nas! Chodzi mi tu o miejsce w tym mieście.
Np. chciałem stworzyć swój klub i szukałem miejsca 15 minut, ale znalazłem tylko że tam się działka mieściła 10x15 bodajże, do bani z tym:(
Nie mogę se miasto do mego gustu przystosować:(

Chryzantem Złocisty
02.01.2011, 11:40
gram teraz dwójką simów.simka zdobyła jedną gwiazdkę popularności,bo zaprzyjaźniła się z jakimś tam kolesiem (gram w Twinbrook)
i się zaczęło.gdy została dziewczyną mojego sima,obydwoje zdobyli drugi poziom osobistości.po zaręczynach już trzeci - a żadne z nich nie znało nikogo sławnego!
nie zależy mi,żeby byli sławni,więc nie rozwijam ich w tym kierunku.
już mam dosyć ciągłych telefonów od agentów: wręcz czek,zabawiaj chore dzieci,ćwicz 4 godziny,zaprzyjaźnij się z kimśtam...wrrrrr!
telefony moich simów się urywają,a nie mogę wyciszyć okazji,bo pracują w domu (rzeźbiarz i pisarka) i okazje związane z pracą chcą spełniać.

może się da jakoś usunąć poziom osobistości.bo z jednej strony mnie to śmieszy,gdy simka słyszy plotki o sobie,że została aresztowana,a niemal w ogóle nie wychodzi z domu i nikogo sławnego nie zna,a z drugiej strony mam już dosyć anulowania okazji związanych z osobistością.co najmniej 6 telefonów dziennie do każdego sima.

Pinezka
02.01.2011, 11:53
Matis78 - Mam ten sam problem. Niby dodali edycję miasta, ale co z tego?! Nawet nie ma gdzie wstawić działki w Bridgeport. Jak już mi się udało wstawić większa na miejsce mniejszej, zrobiła mi się gigantyczna skarpa na tyle..
Chryzantem Złocisty - Myślę, że tego właśnie brakuje w PZ. Po licznych skandalach, albo przez niewychodzenie na miasto, gwiazdki powinny znikać. Bo skoro sim nie udziela się w społeczeństwie, dlaczego jest sławny? Powinni o nim wtedy zapominać. Zresztą, zdobywanie gwiazdek jest strasznie łatwe.. Za łatwe! Moja simka miała 3 gwiazdki po 5 - gwiazdkowych rodzicach. Związała się z zupełnie nieznanym simem, który po stałym związku dostał dwie gwiazdki, a po małżeństwie obydwoje dostali jeszcze po jednej..

hellraiser
02.01.2011, 11:57
Ja w średniowiecze raczej zagram. Ciekawe, ile to będzie ważyć. Jak zbyt dużo (czyt. 6GB w górę) to raczej mi się odechce...

Matis78
02.01.2011, 12:04
Matis78 - Mam ten sam problem. Niby dodali edycję miasta, ale co z tego?! Nawet nie ma gdzie wstawić działki w Bridgeport. Jak już mi się udało wstawić większa na miejsce mniejszej, zrobiła mi się gigantyczna skarpa na tyle..
Chryzantem Złocisty - Myślę, że tego właśnie brakuje w PZ. Po licznych skandalach, albo przez niewychodzenie na miasto, gwiazdki powinny znikać. Bo skoro sim nie udziela się w społeczeństwie, dlaczego jest sławny? Powinni o nim wtedy zapominać. Zresztą, zdobywanie gwiazdek jest strasznie łatwe.. Za łatwe! Moja simka miała 3 gwiazdki po 5 - gwiazdkowych rodzicach. Związała się z zupełnie nieznanym simem, który po stałym związku dostał dwie gwiazdki, a po małżeństwie obydwoje dostali jeszcze po jednej..

Tak, to "imponowanie" osobistością jest tak łatem że aż śmieszne.
Ja tylko patrze na ich wygląd czasami na strój i już wiem: "a to pewnie sportowiec", "o to rockmen"
Banał, a jeśli chodzi o te gwiazdki to rzeczywiście, powinny znikać za jakiś skandal, albo chociaż żeby ludzie źle o naszym/innym simie źle myśleli, np. wytykali palcami.

Chryzantem Złocisty
02.01.2011, 12:30
no moja para simów pewnie po ślubie będzie miała 4 gwiazdki...aż się boję,co będzie się wtedy działo.
a wszystko przez to,że kiedyś zaprzyjaźniła się z simem,którego teraz już nawet nie ma w kontaktach.

Artek89
02.01.2011, 12:38
4 gwiazdki to nic mój sim ma już wszystkie i co chwile dzwonią telefony ze zadaniami czy coś takiego i jest zapraszany na imprezy prawie co dzień w simowym świecie :P Dosłownie mam masakrę z tym :)

anie_1981
02.01.2011, 15:44
Ja wyłączyłam okazje i mam święty spokój :-)

Pinezka
02.01.2011, 15:54
anie - Okazje czasem się przydają. Ale te związane z celebrytami bywają namolne..

Chryzantem Złocisty
02.01.2011, 16:48
no ja nie mogę wyłączyć okazji,bo moi simowie pracują w domu i okazje związane z pracą są potrzebne

Artek89
02.01.2011, 17:58
Dzięki ani nawet nie wiedziałem że można to wyłączyć ale poszukam gdzie to się wyłącza bo mój sim pracuje jako aktor więc jemu to potrzebne nie jest :)

Pinezka
02.01.2011, 18:38
Artek89 - Okazje można wyłączyć w opcjach gry. Aktorzy też często mają jakieś okazje, grałam aktorką. :)

anie_1981
05.01.2011, 14:33
Mnie absolutnie okazje nie kręcą. Podoba mi się ten dodatek i podoba mi się miasto BP, ale akurat sława to mnie najmniej obchodzi. Ja zbyt długo grałam w jedynkę i dwójkę i przyzwyczaiłam się do monotonnego życia w domu. Rzadko wypuszczam z domu moich Simów. Zwłaszcza, odkąd dowiedziałam się z któregoś forum, że z kodem TestingCheats można usunąć nastrójnik. Dlatego zwyczajnie pozbywam się nastójnika "Istne szaleństwo", który pojawia się Simom po kilkudniowym niewychodzeniu z domu. Nie widuję więc raczej Paparazzich. Czasami stoją przy domu, ale niezbyt często.

Chryzantem Złocisty
05.01.2011, 14:36
no,moi simowe też mają często ten nastrójnik,co mnie śmieszy,bo nikt od siedzenia w domu nie zwariował...a simowie nie są typami "imprezowiczów".
a paparazzi u mnie też czatują pod oknami,bo moja para wampirów po ślubie ma 4 gwiazdki,jak przewidywałam.
jeden cwaniaczek się czaił przy oknie,gdy Christopher się załatwiał w łazience,wyglądało to śmiesznie :P
dobrze że nie czytają gazet,pewnie byłby nagłówek "słynny rzeźbiarz oddający mocz!zdjęcia tylko u nas!" :D

anie_1981
05.01.2011, 19:10
Mam na tarasie jakuzzi i jak moje parki mają mieć bara bara w jacuzzi i akurat przyjdzie Paparazzi... No to oczywiście nie chcą mieć bara bara w takiej sytuacji. Trochę mnie to irytuje, bo ten Paparazzi nie ma absolutnie możliwości ich podejrzeć, ale cóż tak już jest i już. Ostatnio mało gram w Simsy. Stąd też mało mnie na forum.

natussy
05.01.2011, 21:59
Zwłaszcza, odkąd dowiedziałam się z któregoś forum, że z kodem TestingCheats można usunąć nastrójnik.

serio? możesz o tym coś więcej napisać? :)

anie_1981
05.01.2011, 22:21
Wpisujesz kod testingcheatsenabled true, a potem wciskasz CTRL i klikasz na nastrójnik, którego nie chcesz... Np. Jak ktoś rozpuszcza plotkę, że Twój Sim coś tam zrobił złego. On wtedy dostaje negatywny nastrójnik i można się go pozbyć tym sposobem.

patryk916
09.01.2011, 14:09
Często jeździcie metrem?Okradają was?Lubicie ten sposób simowego transportu?

Po prostu piszczcie co sądzicie o metrze w sims 3 po zmroku

Ilona
09.01.2011, 14:39
ja polecam muzykowanie w metrze,dostaje się najlepsze napiwki i wole ten transport od auta,bo jest szybszy

Kamis
09.01.2011, 14:43
Ja pousuwałam wszystkie metra. Strasznie mnie denerwują. Za długo to i w ogóle. Nie lubię :(

MaTi14191
09.01.2011, 15:04
A ja tam lubie metra szybkie są ale i tak wole auta ;)

hellraiser
09.01.2011, 15:29
A mnie te metra irytują jak Sim nie ma auta. Przejedzie taksówką (wooolną...), ma do pracy rzut beretem, ale do najbliższej stacji metra podbiec musi i dzięki temu do pracy się spóźnia, bo jak ostatni idiota biegnie taki kawał...

anie_1981
09.01.2011, 19:12
Ja z metra w w ogóle nie korzystam. Raz tylko jak zmieniłam na chwilę aktywną rodzinę, to dzieciak wracał do domu metrem, zamiast autobusem szkolnym, nie wiem dlaczego. W sumie staram się za bardzo nie ingerować w wygląd Bridgeport, i dlatego nie kasuję stacji metra, a zmiany w wyglądzie miasta są kosmetyczne. Pozbyłam się klubu Plazma dla wampów. Nie mam ich, więc po co mi ich klub... Zamiast niego, w mieście stanął wieżowiec mieszkalny, jakiś z kosza na domy. Dodałam też do miasta moją siłownię. Jest też dom, który kiedyś zbudowała Lady88, Matika i Feng z dziećmi tam mieszkają. To cała moja ingerencja.

patryk916
10.01.2011, 12:58
Ja lubię jeździć metrem w simsach

Chatoyant
10.01.2011, 13:34
Co do metra to mnie też troche czasem denerwuje, jak sim zamiast jechać normalnie samochodem albo wziac takstowke to biega sobie radosnie po miescie w poszukiwaniu stacji...
A co do moich wrażeń z gry.. no cóż, musze przyznać, że czekałam na ten dodatek, pewnie dlatego, że bardzo lubie TS2 NŻ. Cieszylam sie na mozliwosc wyjscia na jakas imprezke, nowe ciuchy, fryzury (ktore sa chyba jednym z najwiekszych plusow tego dodatku). Co do klubow, to niestety, ale troche sie zawiodlam... Czesto sa w nich pustki, a zabawa w nich trwa zbyt krotko (wiem ze jest mod dzieki ktoremu mozna ustalic godziny otwarcia, ale moim zdaniem powinna byc taka opcja od razu w grze :/). Poza tym denerwuje mnie samo nowe miasto, te polaczone budynki to jakas totalna PORAŻKA! Dostaje ciagle jakies okazje od agenta, a w ogole nie moge ich spelnic! Poza tym, gdy jeden z moich simow postanowil byc detektywem nie mogl rozwiazac wiekszosci zagadek wlasnie przez te durne polaczenia! w niektorych sytuacjach pomoglo przeniesienie budynków z sunset, ale niestety, tylko w niektorych... poza tym ciezko bylo je umiescic bo oczywiscie w tym miescie w ogole nie ma miejsca! Ehh...

Jako ze gra umozliwia opcje bycia wampirem, postanowilam z tego skorzystac, gdy moja pierwsza simka zaczela sie starzeć :p bycie wampirem jest nawet okeej, ale na dluzsza mete staje sie troche nudne. Denerwujace jest to, ze gdy zaczelam grac w sunset to okazalo sie ze w niewyjasnionych okolicznosciach kilka przypadkowych simow przeszlo na "ciemna strone mocy" ;d, ale o tym to juz ktos chyba wspominal.

Kolejna "wielka nowoscia" sa osobistosci. Na poczatku bylo nawet fajnie... zdobywanie gwiazdek, zadania od agenta, nagrody itd. itd. jednak gdy wnuki mojej parki gwiazdorow, ktore mialy prowadzic normalnie zycie, ciagle dostawaly te okazje itp. przestalo to byc fajne, a zaczelo robic sie meczace... szkoda, ze nie ma jakies opcji by móc odejsc z tego całego szoł biznesu. ;d

Podsumowujac, według mnie szału nie ma, ale dodatek nie jest zły. Może troche marudze, ale spodziewalam sie czegos o wiele lepszego skoro to juz TS3...

Pinezka
10.01.2011, 13:35
Metro bywa demotywujące, a w szczególności dojeżdżanie do niego wolną taksówką.. Wkurzające jest również, jak napisał Chrzan bieganie simów ze stacji metra do obiektu docelowego.. Najlepiej jednak mieć własne auto. Ciekawa jestem, czy istnieje jakaś możliwość posiadania samochodu w wysokościowcu..? Zauważyłam, że simowie mogą mieć auto w wyposażeniu i z niego korzystać. Ale w jaki sposób umieścić takowy sprzęt w wyposażeniu sima, jeśli nie mogę go nigdzie umieścić na terenie wysokościowca..?

Chryzantem Złocisty
10.01.2011, 13:56
moje simy też tak robiły,zamiast biec prosto do pracy to po drodze musiały metrem jechać -.- (dlatego już nie gram w Bridgeport)
pinezko,sprawdź czy możesz moveObjectsem gdzieś umieścić ten samochód,a potem dać do wyposażenia sima.

MaTi14191
10.01.2011, 13:58
Pinezka-A ja zrobiłem tak że w apartamencie umieściłem auto tylko trzeba kupić to na czym jest auto i dać auto a potem do wyposażenia

patryk916
10.01.2011, 13:58
można też w edycji miasta postawić kilka miejsc parkingowych na "trawniku" pod blokiem

Pinezka
10.01.2011, 18:43
Dziękuję bardzo wszystkim, przetestuję, gdy tylko odpalę grę :D

Natix
11.01.2011, 15:02
Można też wpisać kod testingcheatsenabled true i kliknąć z shiftem na podłoże wokół wysokościowca i kliknąć kupuj na tej parceli i w ten sposób dodać miejsca parkingowe.
Wiem, że po kupieniu auta nie ma go gdzie postawić, ale jak się już w ogóle ma i jedzie się gdzieś, i jak się dojedzie i tam nie ma miejsc parkingowych, to auto automatycznie idzie do wyposażenia.

patryk916
12.01.2011, 15:36
Można też zrobić tak,że postawi się miejsce parkingowe w domu,kupi się auto,potem auto da się do wyposażenia,a parking się sprzeda.

anie_1981
14.01.2011, 22:51
Z odpowiednimi kodami we wieżowcu da się wszystko zrobić. Tym bardziej ze względu na te metra wypada mieć choćby najtańszy samochód.

patryk916
15.01.2011, 13:11
Znalazłem sposób na ustawienie jacuzzi w wysokościowcu:D.Po prostu trzeba użyć kodu moveobjects on :)

anie_1981
15.01.2011, 17:14
No to nie takie oczywiste. Dopiero najnowsza łata to umożliwiła. Po instalacji samego PZ, bez tej łaty nie wystarczył kod MoveObjects on. Trzeba było wpisać jeszcze dwa inne. TestingCheatsEnabled true i taki, którego nie pamiętam. Wyłączał te ograniczenia we wieżowcach.

patryk916
16.01.2011, 11:12
A ja wpisałem testingcheatsenabled true potem moveobjests on i mogłem postawić jacuzzi gdzie mi się podoba.Nawet postawić na jezdni.

Ilona
16.01.2011, 11:20
już dwie osoby napisały,ze ta mozliwosc daje najnowsza aktualizacja,wiec dyskusje na ten temat można zakończyć

poczytaj sobie tutaj http://pl.thesims3.com/game/patches/-352479128

brzos
21.01.2011, 11:58
metro okropnie mnie wkurza, ale ogolem gra jest spondzo. brakuje mi jednak typowych melin :( dlatego zrobilam meline z przybytku walusia <hyhy>

TheSims3Fan
05.02.2011, 20:53
Pierwsze wrazenie:
Metra nie widac
Hotelu słabe i głupie bo wchodzic mozna tylko na własne piętro (teraz mieszkam w jednorodzinnym :D )
Rzadko w barach cos sie dzieje i wpuszczają.

Ashley
05.02.2011, 21:26
Metra mnie wkurzają. Nienawidzę ich! :P
Co do tych wieżowców, to okropne są te czarne plamy. Strasznie brzydko to wygląda i dokładnie tak jak osoba powyżej, przeprowadziłam się do domu jednorodzinnego :D
Jeśli chodzi o knajpy, to u mnie nikogo nie ma! Prawie zawsze jestem sama, to samo z miejscówkami gdzie niby jest większość simów - bzdura. Jeśli chodzę do klubów to tylko wtedy, kiedy robię imprezy, tzn raz w tygodniu (najczęściej piątek lub sobota), lub wtedy kiedy pojawi się taka okazja (np. dzwoni do mnie agent z jakąś okazją gdyż moja simka jest osobistością).
Ogólnie dodatek jest świetny, ale oczywiście ma kilka minusów.

TheSims3Fan
05.02.2011, 22:10
Ja jeszcze dodam , że tylko na imprezie udało mi się ''kogos'' poznac.

Nadine
06.02.2011, 12:47
osobistosci czesto kreca sie pod tym budynkiem od kariery filmowej, po planie filmowym i tak dalej ;p

Rosemarie
09.02.2011, 19:37
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką od wczoraj. :) Nie miałam dużo czasu żeby pograć, ale od razu musiałam przetestować wampiryzm i sławę. :D Dodatek ogółem jest fajny, fajnie że wampiry mogą mieć normalnie dzieci i chodzić w dzień. Osobistości, aktorstwo, kluby, cos fajnego. :)

jekyll
09.02.2011, 20:25
Nie wiem, czy się już wpisywałem. Ale muszę przyznać, że motyw gwiazdy bardzo mi się podoba. Znajomości, rozdawanie autografów, imprezy itp. Tego mi brakowało!
Metro myślałem, że będzie jakieś ciekawsze, urozmaicone, a tu nic. Cóż, bywa i tak.

Czekam do kolejnego dodatku. Po cichu liczę na pogodę :)

anie_1981
09.02.2011, 21:42
A ja po cichu liczę na zwierzaki... Ale pogoda jest u mnie zaraz na drugim miejscu.

Frettka
23.02.2011, 08:50
Dobra. Poddałam się - i ten post to nie tyle zwykłe rozgoryczenie, co podkreślenie tej znacznie mniej "kolorowej" strony gry.

Po tym, jak zwalczyłam wampiryzm za pomocą moda sądziłam, że wszystko będzie dobrze. Jakież było moje zdziwienie i rozczarowanie, kiedy okazało się, że w dodatek PZ nie da się grać NIE BĘDĄC supergwiazdą. Nie zauważyłam tego wcześniej, bo świadomie dążyłam do tego,żeby mój Sim taki status właśnie uzyskał. Ale później wpadłam na pomysł gry rodziną spokojną, cichą, żyjącą w cieniu gwiazd. On - pisarz, ona - nauczycielka. Kiedy po kilkunastu dniach nie mogłam odgonić papparazzich, telefon wył z propozycjami nowych "gwiazdorskich" okazji, a mój Sim nie mógł nawet w spokoju skończyć rozdziału książki (drugiej w jego życiu, żeby nie było) - spasowałam.

Wniosek: gra narzuca wampiryzm, narzuca status osobistości (niezależnie od okolicy, w jakiej się gra - opisana wyżej sytuacja miała miejsce w SV) i posiada masę wkurzających błędów. Żeby uwolnić się od tego zgiełku i koszmaru po prostu wywaliłam PZ. Żal mi półścianek, regulacji wysokości obiektów na ścianach, fryzur i ciuchów oraz kilku innych detali. Ale to mała cena za święty spokój.

PS. Taka ciekawostka - zawsze uwielbiałam wysyłać swoich Simów na wakacje. Odkąd mam PZ w każdym otoczeniu wakacyjnym (a czasami również w domowym, co jest już przerażające), nastrój mojego Smia spadał maksymalnie w dół mimo zaspokojonych potrzeb i braku negatywnych nastrójników. Jeśli nie ma kilku do kilkunastu wysoko pozytywnych nastrójników jednocześnie, Sim pozostaje przygnębiony. Nic nie da się nim robić - wyświetla się napis "zbyt kiepski nastrój". Wyśmienicie.

Dodatek ma zalety, ale warto też jasno podkreślić jego duże wady. Tak ku przestrodze przyszłym kupującym. Nocne Życie w The Sims 2 było bezkonkurencyjnie lepsze. Jestem głęboko rozczarowana. EA wydało bubla, który - nie tylko ze względu na moje osobiste preferencje - spada daleko w dół, za Karierą i WP.

Chryzantem Złocisty
23.02.2011, 09:00
ja miałam to samo z Arabellą i Christopherem.ona dostała 2 gwiazdki za poznanie jakiegoś gwiazdora,potem osiągnęli 3,kiedy się zakochali (Arabella i Christopher),4 gdy zaręczyli i 5 jak wzięli ślub.
stali się sławni właściwie za nic.
a nie dało się normalnie grać - cały czas telefony od "agentów" o durnych okazjach typu jogging czy poznaj sima.nie mogłam wyłączyć okazji bo para pracowała w domu i musieli otrzymywać jakieś zlecenia.
i to paparazzi wiecznie kręcące się przed domem...to było strasznie denerwujące.
gdyby tylko dało się jakoś wyłączyć to "gwiazdorstwo",od razu grałoby się przyjemniej.nie każda simowa rodzina marzy o sławie i chodzeniu na przyjęcia...

Chatoyant
23.02.2011, 13:46
No te okazje od agenta to cos strasznego, dlatego ja zawsze akceptuje jedna i i jej nie wykonuje. Tak w ogóle to nie wiem, jak można wydać Gwiazdę do jedynki i NŻ do dwójki, a potem takie COŚ...

Rainbow
23.02.2011, 17:23
Osobiście uważam Po Zmroku za najlepszy dodatek do The Sims 3 - podoba mi się możliwość wyjścia na dyskotekę czy do klubu oraz gwiazdorstwo,choć to ma też swoje irytujące strony.Przede wszystkim brakuje mi możliwości 'zniesienia' sławy.Logiczne i realistyczne jest to,że popularność przechodzi z pokolenia na pokolenie,że dzieci celebrytów mimowolnie też stają się sławne,jednak chciałabym mieć sposób 'schowania w cień' niektórych Simów : dziecko dwóch Supergwiazd automatycznie ma 2 lub 3 gwiazdki,a popularność zwiększa właściwie poprzez nie robienie niczego.Paparazzi włóczą się za Simami wszędzie,czy to na plażę czy do Chin i fotografują ich nawet przy wykonywaniu najprostszych czynności...bardzo działają mi na nerwy skandale,które nie dość,że powodują gwałtowny i bardzo duży spadek nastroju (czego na wakacjach nie możemy zlikwidować ;|),to w dodatku sprawiają,że Sim traci przyjaciół (niekiedy 20 za jednym 'zamachem'...).
Świetnie zrealizowano za to wampiry. Podoba mi się ich wygląd oraz nowe możliwości,w szczególności to,jak szybko mnoga uczyć się umiejętności,jednakże wolałabym,gdyby długość ich życia była taka,jak u zwykłych Simów.
Bardzo podobają mi się nowe ubrania,fryzury również,w porównaniu do poprzednich dodatków i podstawki,prezentują się ładnie.Cieszę się,że wprowadzono wreszcie półścianki,powinno to być już w podstawce.

Reasumując,stwierdzam,że dodatek ten jest bardzo udany i dodaje realizmu życiu Simów (oczywiście pomijając wampiryzm :D),jednak zgodzę się co do tego,że nowe możliwości trochę się 'narzucają'.

anie_1981
23.02.2011, 17:57
Ja też uważam Po Zmroku za najlepszy dodatek. Dużo nowości doszło i po raz pierwszy spodobało mi się inne miasto niż Sunset Valley. Ale same dyskoteki mnie aż tak nie kręcą. Mi się podobają nowe obiekty, instrumenty, meble, ozdoby, jacuzzi. Możliwość budowy fontann i basenów dowolnych kształtów. Wiem, że niektóre możliwości dodano też w łatkach, jak te baseny, okna w basenach itd, no i suwaki. Moim zdaniem coraz lepiej im ta seria idzie. Jeszcze gdyby się przyłożyli, dopracowali na maksa i pozbyli się tych bugów...

Frettka
23.02.2011, 18:07
Hmm... A wiecie co? Odinstalowałam wszystkie dodatki, pozostawiając jedynie podstawkę. Potem zainstalowałam kolejno: WP, NA i Karierę. Grałam na płycie startowej z Kariery. A opcje z PZ nadal były w grze! Zniknęły co prawda obiekty, otoczenie, wampiry i gwaizdorstwo, ale suwaki, możliwość umieszczania obrazów na różnych wysokościach, znaki zodiaku etc. pozostały.

Dziwne i ciekawe. Ale mi to raczej odpowiada niż przeszkadza.

PZ byłby dla mnie również idealnym dodatkiem -gdyby nie odebrano mi mojej wolności kreowania świata i rozwoju postaci. Niestety nowe "opcje" całkiem zlikwidowały możliwość grania "po staremu". Ja tak po prostu nie umiem, ale to już kwestia osobistych przyzwyczajeń. Tak czy inaczej, w PZ na spokojne (co nie znaczy nudne) życie Simów nie ma co liczyć.

anie_1981
23.02.2011, 18:11
Co konkretnie masz na myśli z "graniem po staremu"?

Ilona
23.02.2011, 22:15
Hmm... A wiecie co? Odinstalowałam wszystkie dodatki, pozostawiając jedynie podstawkę. Potem zainstalowałam kolejno: WP, NA i Karierę. Grałam na płycie startowej z Kariery. A opcje z PZ nadal były w grze! Zniknęły co prawda obiekty, otoczenie, wampiry i gwaizdorstwo, ale suwaki, możliwość umieszczania obrazów na różnych wysokościach, znaki zodiaku etc. pozostały.

Dziwne i ciekawe.

Nie trzeba dodatku PZ,żeby to mieć,wystarczy zaktualizować grę do 6.1. coś tam,wejdz na glowna strone i poczytaj o aktualizacjach albo zobacz w Nowosciach

Frettka
24.02.2011, 08:26
Co konkretnie masz na myśli z "graniem po staremu"?

Jakikolwiek schemat gry bez gwiazdorstwa. Zyskiwanie przyjaciół, zaręczanie się i ożenek bez przyrostu "gwiazdek". Bo gwiazdki to telefony i papparazzi. Możliwość umówienia się z przyjacielem, bez irytujących sytuacji, w których on wychodzi nie wiadomo dlaczego po chwili, a ja dostaję nastrójnik "beznadziejna zabawa w grupie" czy coś w ten deseń. Chodzi mi o to, że rozumiem jeszcze tą gorączkę w Bridgeport, ale czasem mam po prostu ochotę wrócić do ciszy w SV i nie jest to możliwe.

anie_1981
24.02.2011, 10:35
Ja korzystam z NRaas'a i usuwam te gwiazdki. Paparazzi mnie denerwują.

Chryzantem Złocisty
01.03.2011, 20:47
okej,zaliczyłam teraz takie małe WTF
moja simka spotyka się z Raulem Pahlem.i z nikim innym.są w stałym związku,w ogóle super.
i pewnego dnia pokazał się negatywny komunikat o plotce - że niby kogoś oszukała publicznie.
pasek znajomości z Raulem spadł do połowy,a był pełny.spotkałam się z nim i pojawiła się opcja "przyznaj się do zdradzania"...
ja się pytam,jakiej zdrady,skoro ona z nikim innym nawet nie próbowała flirtować?

anie_1981
01.03.2011, 21:22
No to jakiś bug... przyznaj się do zdrady, a potem przeproś i sztucznie przeciągnij pasek kontaktu z kolesiem na maksa. Oczywiście z kodem TestingCheatsEnabled true.

Truskawkowa Marihuana
06.03.2011, 17:22
Lady88 ma racje.
To zależy do którego klubu się wybierzecie.
Jeden jest nudny, a drugi który jest opisany w gazecie- superowy!

lazuryt00
06.03.2011, 21:21
Moje pierwsze wrażenie...OMG:) Super:) W pierwszy dzień (grania, simowych było chyba z tydzień) obeszłam wszystkie kluby:) Od dziury do wieżowców:)

sebi27
16.03.2011, 19:50
Mam od kilku dni jeszcze wszystkich mozliwości nie zobaczyłem ,bo szkoła ale jak narazie fajny dodatek

anie_1981
22.03.2011, 20:28
Mi też się Po Zmroku podoba. Prawdę mówiąc, to ta seria się robi coraz lepsza z dodatku na dodatek. Wymarzone Podróże mi się w ogóle nie podobają, instaluję je tylko dlatego, że jestem kolekcjonerką Simów, no i jest tam parę obiektów, które mi się podobają. Kariera jest całkiem fajna, ale też mnie jakoś szczególnie nie rzuciła na kolana, jest jednak o niebo lepsza od Wymarzonych Podróży. Po Zmroku ma dużo ładnych obiektów i ubrań, dużo nowych i fajnych opcji i na dodatek miasto, które mi się podoba.

sebi27
22.04.2011, 16:43
Ja mam takie szczęście że jak zawsze u kogoś jestem to ktoś z tej rodziny umiera np. ze starości lub jako wampir się spali xdd

Hefalump
22.04.2011, 19:09
No to jakiś bug... przyznaj się do zdrady, a potem przeproś i sztucznie przeciągnij pasek kontaktu z kolesiem na maksa. Oczywiście z kodem TestingCheatsEnabled true.

Wiem że dopiero co patrzyłem na ten temat,ale zauwazylem ze podana jest bledna odpowiedz.Moze inni gracze tez nie beda wiedzieli o co chodzi,a to nie jest blad.Paparazzi moze puscic falszywa plotke (bara-bara w miejscu publicznym,zdrada,bojka).Wtedy wybieramy 1 z 4 sposobow:
1.Po prostu czekamy az nastrojnik zniknie badz go czitem usuwamy
2.Idziemy do ratusza i tam robimy sprawe w sadzie,jesli wygramy dostaniemy kase.
3.Mozemy w biurowcu gdzie bierze sie prace dziennikarza sprawic by to publiczne oskarzenie przeszlo na wybrano osobe (pogarsza relacje oczywiscie)
4.Idziemy do biurowca gdzie bierze sie prace dziennikarza i dajemy lapowke paparazzi

sezam27
26.04.2011, 17:30
Według mnie najgorszy jest ruch w klubie. Niby na obrazkach taki tłok a gdy moja simka przychodzi tam to....... nic. Czasem zdarzy mi się spotkać paparazzi ale nawet nie mam komu drinków postawić :(
Wogóle się zawiodłam na tym dodatku. Myślałam że będzie lepszy.

sezam27
26.04.2011, 17:33
Jedynie ubrania i meble są fajne. A może to poprostu ja się szybko nudzę grami?

miłośniczka zwierząt
26.04.2011, 17:42
jak tak czytam wasze opinie o tym dodatku to jakoś tak coraz mniejszą mam ochotę by go kupić.

suomii
26.04.2011, 18:25
@up
ja tak samo. na razie nie miałam pieniędzy, a teraz w końcu mam, ale pojawiają się coraz większe wątpliwości...

Beatrice
27.04.2011, 11:12
Ja osobiście tylko miałam 2 bugi: zawieszenie w windzie i lokaj, który chodził cały czas do toalety ;p moim zdaniem PZ to narazie najlepszy dodatek. Wiele możliwości, kariera aktorska, meble, fryzury itd. Ja gorąco polecam :)

miłośniczka zwierząt
02.05.2011, 14:27
Dzięki jakoś teraz mam bardziej tak optymistyczne nastawienie na kupno tego dodatku.;) Chociażby ze względu na fajne ciuchy i fryzury no i meble ;)

suomii
05.05.2011, 12:34
i wampiry :> dzisiaj lece do media markt kupić. zobaczymy co z tego będzie. i czy mi wejdzie w ogóle bo mam cholernie mało miejsca ;/ poza tym ostatnio simsy mi się zawiesiły i czekałam godzinę i nic. zresetowałam i jak włączyłam od nowa to musiałam f1 wcisnąć o.o także zobaczymy jakie będą błędy, moze nie będzie tak źle, jak się spodziewałam :)

Trykuu.
05.05.2011, 14:15
Co do ludzi w klubach.
Naprawdę nie wiem o co chodzi bo u mnie w klubach jest średnio po 6/7 osób

hellraiser
05.05.2011, 14:20
@up, nie każdy ma super wypacykowany i wybajerowany komputer, więc nie każdy będzie mieć te 6 czy 7 osób w klubach. Jak mam 4 osoby które nie wychodzą po wejściu do klubu, to jest to całkiem niezły wynik. Niektórzy mogą mieć i 15 osób w klubach, inni 7, a jeszcze inni 3. To zależy od komputera.

Trykuu.
05.05.2011, 17:22
ale ja mam słaby komputer

Edit: Moja simka przez ponad 5 godzin wychodziła z klubu =/ przegiecie

suomii
06.05.2011, 10:12
łał. u mnie w kujonie były 2 osoby + moja simka i barman to 4. ale mam bardzo słaby komputer. wogóle nie da się grać, cały czas się zacina. sim przed wykonaniem czynności stoi bez ruchu przez około 1-2 godziny simowe. no cóż, życie ;/ ale dodatek ogółem fajny, miasto rewelacyjne :)

Trykuu.
06.05.2011, 10:52
Może spróbuj jeśli nie masz ustawionych wszystko na najniższych ustawieniach?

suomii
07.05.2011, 07:26
nie lubię grać na najniższych, poza tym już jest trochę lepiej. odinstalowałam parę dodatków z neta których w ogóle nie używam i jest git ;p

theqatrick
08.05.2011, 07:39
Ja mam 0 osób często w klubach. Nawet jak zmienię ten plik w folderze gry na same "czwórki" to może są 2.

Trykuu.
08.05.2011, 07:54
To dopiero musi być nudno ...
a co zrobic aby sim tanczył na stole? Bo w klubach widziałem że inne simsy tanczyły a jak ja kliknąłem na stół to nie było żadnej reakcji :(

suomii
09.05.2011, 13:43
@up . U mnie też się nie da. Chyba sim musi sam zacząć tańczyć, ja tak miałam, że simka wlazła na stół i tańczyła ;p

Björk
09.05.2011, 15:49
Można tańczyć na stole i barze po zamówieniu jakiegoś drinka (chyba KZDPA). Przynajmniej moje simy tak mają, choć przed reinstalką nie sprawdzałam.

miłośniczka zwierząt
24.05.2011, 16:23
no cóż dodatek fajny a nawet bardzo fajny myślałam że będę miała masę błędów ale nie ma ich nawet tak, dużo. Moja simka też tańczyła na barze po wypiciu jakiegoś tam drinka.

Cynthia
02.06.2011, 19:04
Ja mam 0 osób często w klubach. Nawet jak zmienię ten plik w folderze gry na same "czwórki" to może są 2.

ja tam mam masę simów w klubach, najgorzej jest u mnie w KUJONIE (!) i Strefie sportowej.
Najwięcej zawsze u Walusia 8)

Trykuu.
11.06.2011, 19:23
Nie wiem.
Zostać w Brigdeport czy przenieść się do Sunset Valley?

Rosemarie
12.06.2011, 18:11
u mnie najgorzej jest w wodniku i kujonie. nie ma nawet z kim potańczyć.
@up jeśli wolisz wiejskie klimaty to Sunset Valley, a jeśli chcesz trochę życia dla swoich simow to Bridgeport, ja osobiście wolę BP.

Owl Finch
13.06.2011, 06:03
Nie wiem.
Zostać w Brigdeport czy przenieść się do Sunset Valley?

Ja wolę SV, bo jest mniejsze i przejrzystsze. Nie ma tam klubów, ale to nie problem wstawić gotowy/ściągnąć z neta/zrobić samemu.

Meona
13.06.2011, 16:32
wampy wporzo :> moja Alice ma 10 poziom miksologii i 7 grania na... jak to się nazywa?
key-boardzie? XD coś takiego. nauczyła się tego przez 1 i pól doby :)

Niuchaaa
25.06.2011, 13:21
To dopiero musi być nudno ...
a co zrobic aby sim tanczył na stole? Bo w klubach widziałem że inne simsy tanczyły a jak ja kliknąłem na stół to nie było żadnej reakcji :(

U mnie pojawia się ta opcja jeśli sim ma cechę "dusza towarzystwa" : >> Słyszałam też, że jak się dobrze bawi (długo tańczy, pije drinki). :)

suomii
26.06.2011, 19:33
jak zmienię ten plik w tym takim folderze na same 4 to mi się nie będzie cięło ? ogólnie mam słaby komputer, ale nie tak bardzo, a bridgeport i tak mi się tnie więc nie wiem czy ryzykować, a wogóle naprawdę jest po tym tak dużo simów w klubach?

Gio
27.06.2011, 08:50
jak zmienię ten plik w tym takim folderze na same 4 to mi się nie będzie cięło ? ogólnie mam słaby komputer, ale nie tak bardzo, a bridgeport i tak mi się tnie więc nie wiem czy ryzykować, a wogóle naprawdę jest po tym tak dużo simów w klubach?

U większości graczy to działa (powiedziałem u większości, ale jeszcze nie słyszałem o nikim, u którego to się nie sprawdziło :P) Oczywiście, że wydajność wtedy spadnie, ale warto spróbować. Zawsze możesz wrócić do poprzednich ustawień.

suomii
27.06.2011, 12:05
dobra spróbowałam i nie zadziałało :/ poszłam koło 11 do walusia to czekałam 2 simowe godziny na barmana , później byłam w banzai i też nikogo nie było. w kujonie nie sprawdzałam , zazwyczaj jest tam u mnie do 4 simów ale to już max. btw, przed klubem który sama zbudowałam są tłumy o.O ale nie chodze tam bo jest brzydki :p

Trykuu.
27.06.2011, 14:11
suomii to pobierz kluby proste. Ja gram na pobranych i nierzadko jest tam od 15-20 simów co mnie samego zadziwia.

suomii
27.06.2011, 15:50
mam parę pobranych, mam też całe miasto Queenstown i stamtąd kopiuje kluby do innych miast. ogólnie trochę się zdziwiłam bo mam Kujona w Twinbrook no i poszłam a tam ani jednej żywej duszy, wkurzyłam się i poszłam do Czerwonego Spotkania a tam zonk: 10 simów stoi w środku o.o

Searle
27.06.2011, 17:14
@ up: należy mieć nas uwadze tzw. gorące(?) miejscówki. Każdej nocy zmienia się popularność danego klubu, czyli w jednym może nie być nikogo (o czym poinformuje Cię odpowiedni komunikat), a w innym tłumy (tu również pojawi się komunikat).

suomii
27.06.2011, 18:17
wiem wiem ;p tej nocy akurat gorącą miejscówką było banzai.

Coccinelle
06.07.2011, 16:09
Hejka :)

Niestety nie mam tej części TS3, ale mam pytanko...czy warto jest kupić ten dodatek? :>

Spectrum
06.07.2011, 16:14
Hejka :)

Niestety nie mam tej części TS3, ale mam pytanko...czy warto jest kupić ten dodatek? :>
Myślę, że warto kupić PZ, bo wprowadza wiele nowości, jest w nim piękne miasto, można zostać gwiazdą, są paparazzi
Ja się nie wachałem z zakupem i nie żałuję, że kupiłem ;)

Ejak
23.07.2011, 18:58
W 50% zgodzę się z velocifero, ale i tak bez tego dodatku nie mógłbym się obejść. Bardzo urozmaica życie moich Simów i moją rozgrywkę.

Owl Finch
23.07.2011, 19:12
Velocifero ma rację, dodam jeszcze, że zabawa w klubach nie ma sensu, bo simy najpierw przez godzinę jadą windą na dane piętro, później czekają na barmana, zdążą zamówić jeden drink i... Pojawia się informacja, że klub zamknięty, trzeba przyjść jutro...

Trykuu.
24.07.2011, 08:05
Ooo tak to drażni. Ale jakoś nie umiem grać bez tego dodatku. :<

Lubie
24.07.2011, 10:44
Gdy ostatnio wybrałem się do klubu i kupiłem najdroższe żarcie, barman nie zdołał mi go podać a bar był zamknięty i simoleony poszły się *****.. :(
Mimo ze ten dodatek jest niefajny, i tak z nim lubię grać.. :D

suomii
24.07.2011, 12:32
zgadzam się po części. mimo wszystko jest to mój 2 ulubiony dodatek (na 1 miejscu pokolenia). wkurzające są te windy w klubach, ale ja robie tak, że rzadko gram w bp, i moje simy mieszkają albo w twinbrook, albo sv i daję tam tylko te kluby, które są w 'normalnych' budynkach, a nie w wieżowcach. a np klub wampirów, czy ekskluzywny buduję sama i nie mam problemów z windami :P

kasiakaplon5
25.07.2011, 10:03
Z tego co przeczytałam prawie wszyscy nażekają na zbyt małą ilość simów.
Ja osobiście uważam, że zwiastuny są troche przesadzone. Tam niby pełny klub simów itp.
Też tak sądziłam. Musicie tam troche pomieszkać simami.
Wtedy inni simowie będą również osobistościami i kluby będą pełne.

Ejak
25.07.2011, 11:19
kasiakaplon5 To nic nie da, że będą osobistościami, naprawdę ;)

carineesz
25.07.2011, 11:29
wkurzające są te windy w klubach

Mnie też wkurzają, nie ma co. Gram jakimś Simem, który jest w klubie pełnym Simów (wiem, rzadko spotykane) i nagle klub zamykają, najcześciej i na szczęście zdarza się, że normalnie wychodzą, ale czasami zdzarza się, że mój Sim i gromadka jadą do pomieszczenia z drzwi wejściowymi/wyjściowymi i nagle pare Simów, w tym mój, stają przed windą, którą jechali i stoją (!), chociaż za ich plecami drzwi do wyjścia :( Usuwam za pomocą kodu windę, wszystko ok, ale gra się po chwili wyłącza.

Aleksandra
09.12.2011, 13:27
Mnie denerwuje to , że tylko raz zainponuję jakiejś Osobistości i sama się nią staję . . . Powinno być trufniej się nią stać . :)

miłośniczka zwierząt
09.12.2011, 13:57
Też tak uważam może z 6 dodatkiem to naprawią mogli by utrudnić stanie się osobistością.

Rosemarie
13.12.2011, 15:26
@up No właśnie, przecież to nie ma sensu. Imo trudniej powinno zostać osobistością, a nie tylko poprzez zaprzyjaźnienie się ze sławnym simem. :) Liczę, że z 6 dodatkiem naprawią ten błąd. ;)
Poza tym te windy w klubach są irytujące, wszyscy simowie nagle do windy ruszają i nie sposób normalnie wyjść z klubu, dlatego moi simowie wychodzą godzinę przed zamknięciem.

ultraviolence
13.12.2011, 20:18
Nie tylko w klubach i windach simowie mają problemy z poruszaniem się i ogólną organizacją... Ale fakt, to bywa uciążliwe, że głupie wyjście/wejście do klubu trwa tyle czasu. Czasem zdarza mi się taka sytuacja, że wydaję simowi polecenie, on stoi 40 simowych minut jak kołek i dopiero, jak dobija do godziny, bierze się wreszcie za robotę. Irytujące :P

Olik605
16.12.2011, 13:21
Ja gram już w po zmroku od roku i trochę jednak mało ludzi w klubach, ale na brak gwiazd i nowych fryzur oraz ubrań nie narzekam.

Pink Panther
24.05.2012, 11:03
Jestem tu nowy. Małe problemy z rejestracją nie pozwoliły mi dołączyć do Was wcześniej, ale wszystko już naprawione :) Więc jeśli jestem tu z Wami w całej swojej e-okazałości napiszę coś o moim ukochanym dodatku.

Ze wszystkich dodatków, jakie kiedykolwiek wyszły do trójki, najbardziej przypadł mi do gustu właśnie "Po zmroku". Gram w to gdzieś... no, będzie już prawie rok. Nie pamiętam, kiedy go kupiłem, ale gdzieś w wakacje lub chwilę po nich. Według mnie jest świetny. Cudowne nowe miasto, wiele nowych możliwości, kluby, bary, sława, kariera, pieniądze... - to jest to, co uwielbiam! Na brak fryzur i ubrań też nie mogę nic złego powiedzieć. Fakt, w lokalach jest bardzo mało Simów. Jednak zauważyłem, że w "Kujonie" każdego wieczoru jest ich dość sporo.

Jak już pisałem, to mój ulubiony dodatek. Zapewne dlatego, że jednym z moich wielu, niektórych nierealnych, marzeń jest właśnie sława. Rozpoznawalność. Swoja twarz na okładkach znanych magazynów.

Muffshelbyna
04.03.2013, 18:42
Ten dodatek jest świetny, gdy ktoś nie gra z kodami na kasę, to gwiazdki osobistości są bardzo pożyteczne ^^. Podobają mi się kluby, jaccuzi, to fajne urozmaicenie, a Bridgeport jest pięknie oświetlone nocą. Fajny dodatek ;)

simsowa1328
25.11.2013, 19:37
Mhmm... Moje wrażenia z gry... Ciekawe, to było dawno, ale coś tam pamiętam. The Sims 3 Po Zmroku to jeden z moich ulubionych dodatków! Jest świetny! Bardzo go lubię, jak i Rajską Wyspę. Ogólnie bardzo mnie zaciekawiła, zwłaszcza apartamenty, i - coś co naprawdę lubię - osobistości!
ZALETY GRY THE SIMS 3 PO ZMROKU:
- Apartamenty!
- Osobistości!
- Nocne kluby!
- Miksologia!
- Nowe instrumenty!
- Kariera - aktorstwo!
WADY GRY THE SIMS 3 PO ZMROKU:
- Mało simów w klubach.
- Ciągłe napady paparazzich.
- Jedynie sąsiedzi NPC w apartamentach.
- Nieznaczne problemy z grą.

Lubie
25.11.2013, 19:39
simsowa, to, że masz mało simów w klubie nie zależy od dodatku. Ja mam wiele simów tylko dlatego, że bawiłem się w plikach gry.

Piwusia
14.02.2015, 12:55
Dodatek wydaje się być naprawdę ciekawy, zainstalowałam go kilka dni temu i przede wszystkim bardzo podobają mi się nowe ubrania i opcje związane ze zdobywaniem gwiazdek popularności. Bridgeport to naprawdę ładne, duże miasto, w którym wiele się dzieje. Tak naprawdę odkrywam dopiero trzecią generację (mam cztery dodatki do niej), więc nie miejcie mi za złe, że wypowiadam się jak kompletny laik. :p Trochę w trójce przeszkadzają mi królicze nory i na pewno nie jest to idealna odsłona pod wieloma względami, ale "Po Zmroku" jest nawet lepszym dodatkiem niż "Nocne życie" do dwójki.

Miyoki
30.06.2015, 12:40
Mam w końcu wolne więc sobie gram w simsy (nie grałam od ostatnich wakacji) i zainstalowałam sobie ten dodatek.

Jak mnie denerwują te punkty osobistości.
Ok, na początku są spoko, bo ja nie używam kodów, więc wprowadzam zawsze simów do jakiejś taniej rudery, jak wystarczająco zarobią sami, to im daję lub remontuje dom na fajniejszy. Więc jak mi ludzie dają za darmo drogie przedmioty to mi się to przydaje ^^

Ale jak mi ciągle paparazzi przyłażą pod dom to mega irytuje... Albo najgorsze jak jakiś "fan" chce zdjęcia albo autograf. Przez to mi jedną ważną część ślubu zepsuli - uroczyste krojenie tortu...
Sim mi przerwał, bo ktoś go kurna wtedy o autograf chciał poprosić...

Wiem, że to można wyłączyć.

Ale czy da się wyłączyć to, żeby do mnie simowie przestali wydzwaniać, by chcieć się umówić na randki? Są po ślubie, nie chcą romansów, ale zawsze przynajmniej jedna osoba dziennie do nich zadzwoni, by się umówić na randkę.