Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje
Chryzantem Złocisty
26.03.2011, 17:35
jeszcze raz ktoś to wklei to zamorduję...
Ile razy jeszcze ktoś wklei to samo? ILE?! o___O
a po co to piszesz, skoro Chryzantem już to napisała ?
Chryziu, MORDUJ!
The Sims 3: Pokolenia (ang. Generations) - Czwarte rozszerzenie do gry The Sims 3.
W The Sims 3: Generations, Simowie w każdym wieku mogą zanurzyć się w to, co lubią robić najbardziej! Dzieci będą mogły bawić się w domku na drzewie. Nastolatki będą robić zabawne wybryki. Dorośli Simowie mogą cierpieć na kryzys wieku średniego.
Nowe interakcje:
oblewanie szampanem,
śmierdzące bomby,
rzucanie jajkami,
nagrywanie filmów.
Nowe rzeczy:
lampa lawa,
kamera,
wózki dziecięce,
stojak na buty,
półka na książki w kształcie zamku,
sportowy samochód,
domek na drzewie,
wodna ślizgawka,
nowy rodzaj huśtawki,
kręcone schody,
nowe radio.
Nowe interakcje w tworzeniu simów:
owłosienie ciała,
laska dla starszych Simów,
dziecięce przebrania (wróżka, dinozaur itp.),
nowe "codzienne" ubrania.
A tak a'propo to jest ciekaw tej laski. I coraz to bardziej zaczyna mi się ten dodatek podobać. :)
Aperlaxive
26.03.2011, 19:41
WoW! nawet fajnie sie zapowiada
anie_1981
26.03.2011, 20:21
Matko ja nie mam co z dzieciakami w domu robic a co dopiero w szkole stanowcze nie
Dokładnie! Ja też nie chcę sterowania dzieciakami w szkole. Jak jest weekend, to nie mam co z dzieciarnią robić i tylko marzę o poniedziałku...
Aperlaxive
26.03.2011, 20:25
@up tak samo zwłaszcza że ja mam jeszcze małe dzieci niemowlaki i rodziców na głowie. Zadbaj o oto
Dobra, sorry za wklejenie tego, ale ja nie zawsze czytam poprzednie posty. Na taki dodatek jakoś specjalnie nie czekam, ponieważ, rzadko gram grupą wiekową, poniżej "młodego dorosłego". Po za tym raz jak grałem dziećmi, to jakoś nie specjalnie chciało mi się wybierać im interakcji, tylko fajnie mi się grało berbeciami. Aczkolwiek, pożyjemy zobaczymy co z tego będzie. Na pewno wstrzymam się z kupnem dodatku, bo najpierw będę musiał zobaczyć zdjęcia i opinie graczów.
Co do tego wklejania ciągle tego samego... Mi się zdaje, że Ejak to wkleił chcąc pomóc Alisha, bo nie zrozumiał jej/jego postu :P Ludzie... Na 100% w normalnym świecie utrzymanie bachorów jest trudniejsze. Jak moje simy są w pracy i w szkole nie wiem co robić. Nastolatkowie co najmniej ćwiartkę doby spędzają w szkole i ich życie polega głównie na nauce, a dorosłych na pracy - czyli nuda... Jakby trochę więcej tego typu obowiązków i dostęp do szkoły dodali, to wiele by to nie zmieniło.
A może by była opcja Wyłącz/Włącz Sterowanie dziećmi w szkole ;d
patryk916
27.03.2011, 12:22
Powinni dodać suwak wzrostu w CAS
Porando zluzuj zejdź na Ziemię :P
Raczej tego sterowania by nie było , bo gdyby było w szkole , to i by było w pracy , a od tego by mi się odechciało grac :P , zresztą chyba nie tylko mi , a z tym Suwakiem na Wzrost to Było spoko ale EA i tak by tego nie zrobiło , a szkoda Micheal Jordan byłby jak znalazł , Simy upawiały by więcej sportu , byłyby chudsze
Ja raz Marty'm Keatonem odchudziłem wszystkich facetów w Mieście , przez pomyłkę skończyło się to Romansem między nim a Jack'iem Bunchem :D U Mnie zawsze on jest gejem ( Marty ) i zawsze zdradza Justine , nie chcę się rozpisywac ani robic offtopu
Jestem ciekaw Jak będzie wyglądało owłosienie na klacie :P
Ja natomiast jestem ciekaw jakie teraz "stworzenie" zrobią. Może karła, albo krasnoludka :D
co do sterowania w szkole - jeżeli już, to wątpię, żeby dodali takie coś w dodatku rozszerzającym. gdyby mieli dać, to daliby w TheSims 4 lub coś w tym rodzaju :P
Aperlaxive
27.03.2011, 13:20
racja połówka ale ja tego nie chce i już
PS. Znana jest już dokładna data premiery?
Na razie wiadomo , że tylko w Maju/Czerwcu 2011
Bluszczyk,mogę mieć swoje zdanie =.= I tak,jestem na Ziemi.A jak już ZAMIERZACIE coś pisać to piszcie o pokoleniach albo szukajcie na poprzednich stronach.Poza tym mówiono że coś w maju będzie premiera...
juz sie zbliża kwiecień a tu ani widu ani słychu kiedy dodatek wyjdzie...kiedy zawsze coś piszą o dodatku ile przed premierą? Oczywiście ja kupie ten dodatek bo wydaje sie fajny..
Czyniąca_Hałas
28.03.2011, 09:19
Ja tam uwielbiam małe dzieci. Teraz u Szczerbców jest ich szóstka. Już sobie to wyobrażam, jak moi Simowie będą wychodzili z dziećmi na spacery w wózkach, ta dzieciarnia będzie się bawić, a potem Karolinka ze swoim chłopakiem pójdzie na bal... Ale coś (a raczej wszystko) mówi mi, że w tym dodatku nie będzie nowej okolicy...
anie_1981
28.03.2011, 10:00
Pożyjemy, zobaczymy. Nowa okolica raczej powinna być, a to, że na zwiastunie jest Sunset Valley o niczym jeszcze nie świadczy.
sterowanie simami w szkole? chciałabym, ale raczej nie będzie. To co widzieliśmy na zwiastunie było raczej bibliteką. A szkoda.
mogliby wprodzadzić opcje ustawienia wieku wieku w CAS, czyli, że np. jeżeli wybieramy młody dorosły to pojawiał by się wtedy suwak, który pozwalałby ustalić ile jest dni do zmiany grupy wiekowej czy czegoś takiego.
Nareszcie będą spiralne schody :)
Dokładny wybór wieku byłby po prostu szczytem marzeń. Powinno tak być. Albo chociaż przy poznawaniu jakiegoś sima powinna być informacja, ze ten sim ma tyle i tyle dni do zmiany grupy wiekowej. Można byłoby uniknąć sytuacji, gdy sim zakochuje się w simce, która na drugi dzień staje się emerytką.
Fajne było by też, moim zdaniem, stopniowe siwienie simów, a nie - staje się emerytem i jednocześnie siwulkiem.
anie_1981
28.03.2011, 17:25
@up, zgadzam się. Ja też mam problemy z szukaniem partnera dla Sima w odpowiednim wieku. Nie ma nawet informacji w kontaktach, czy to młody dorosły, czy dorosły. Informacja o tym za ile dni poznany Sim przejdzie do następnej fazy wiekowej, byłoby wypełnieniem naprawdę dużej potrzeby.
theqatrick
28.03.2011, 17:46
Na oficjalnej stronie gry The Sims 3 (angielska wersja) opublikowano news o niespodziance 31 dnia tego miesiąca. Może zapowiedzą "Pokolenia"/"Zwierzaki"... :)
anie_1981
28.03.2011, 18:06
Oby! Byłoby miło. Mam nadzieję, że "niespodziankę" opublikują też na polskiej wersji strony.
a ja mysle ze to co ogłoszą 31 to nie bedzie zwiazane z tymi dodatkami...no ale zobaczymy...oby te dodatki ogłosili i że np wyjdą oba w czerwcu <marzenie> heh
anie_1981
28.03.2011, 18:29
Wszyscy by kupili zwierzaki, a pokolenia mało kto. Oni dobrze o tym wiedzą. Dlatego pokolenia wyjdą przed zwierzakami.
muffindance
28.03.2011, 19:56
Pożyjemy, zobaczymy. Nowa okolica raczej powinna być, a to, że na zwiastunie jest Sunset Valley o niczym jeszcze nie świadczy.
Z tego co mi sie wydaje, to w SV byl tez chyba krecony zwiastun Zwierzakow.
Moze podadza date premiery Pokolen, fajne by bylo bo 31.03 to moje urodziny i wtedy to bylby prezent, haha :D
Co do suwaka do dokladnosci wieku, tak - to by mi sie bardzo przydalo.... Ale suwak wzrostu? Oj to juz raczej nie :P
A ja bym bardzo chciała suwak wzrostu. To takie mało realne, jak wszystkie simy są tego samej wysokości. Skoro jest tusza to wzrost też powinien być.
Owl Finch
29.03.2011, 05:36
No właśnie, a wzrost w ogóle miał być od podstawki...
anie_1981
29.03.2011, 08:21
Ale jak zrobić Simów różnego wzrostu, żeby interakcje pomiędzy nimi normalnie wyglądały? Simy mają całować powietrze? Suwak wzrostu jest nierealny. Już prędzej suwak wieku.
Hehe :) muffindance ale zbieg okoliczności. Też mam ostatniego marca urodziny. Może rzeczywiście nie będzie żadnego miasta. Dobrze by było jakby się skupili w tym dodatku na innych szczegółach. Jest na tyle nijaki, że póki co nie robi różnicy to, czy będziemy grać w SV, czy w jakimś innym mieście. No chyba, że zrobią jakieś porządne, a nie takie jak Bridgeport. Nie no... o tym sterowaniu w szkole i pracy nie ma co marzyć. Za duże wymagania - niestety :( Dokładny wiek i suwak wzrostu powinien być.
Ja bym chciał żeby w basenie było więcej interakcji między simami.
Analisse
29.03.2011, 12:11
Wszyscy by kupili zwierzaki, a pokolenia mało kto. Oni dobrze o tym wiedzą. Dlatego pokolenia wyjdą przed zwierzakami.
Wszyscy?
Może większość, ale nie wszyscy :P
Są tacy którzy nie lubią zwierzaków i dla nich mogliby dać je w ostatnim dodatku albo nawet wcale.
Co do pokoleń, jak już kiedyś pisałam, dodatek jak każdy inny, na początku będzie ciekawił a później...? Ale i tak sobie kupie, wydaje się być fajny.
Szkoda że pewnie nie dadzą tego wzrostu, chociaż żeby odrobinke można było zmienić, np zrobić simke nieco mniejszą od sima...
każdy mówi, że ten dodatek niczego nie wprowadza. oo
pewno beda nowe interakcje z dziećmi, kamery, nowe rzeczy, a większość po jednym trailerze mówi już nie tam nic nie bedzie.
Nowe otoczenie musi być. W każdym dodatku dochodziło, wec tu też raczej bedzie.
zaczyna mnie wkurzać powoli wasze gadanie - 'pokolenia nudne, nic nie wnosi, a zwierzaki są suuuupeer' , ale nie uraźcie sie czy coś. ^ ^
Oho szykują się następne 2 ataki bugów.. Pokolenia i Zwierzaki. Dodatek kupie ale nie jestem pewny czy w dniu premiery zależy od ceny ;D. Zresztą muszę go kupić bo te ogromne schody zaczynają denerwować.. A kręcone taki małe i ładne ;> Pomysł z domkiem na drzewie bardzo mi się podoba ;d. Oby wózek i laska były prawdziwe bo będzie bardziej realistycznie ^^ Suwak wysokości nie jest aż tak potrzebny, zamiast tego zrobili by masę innych bardziej przydatnych rzeczy
Czyniąca_Hałas
29.03.2011, 15:48
Już to sobie wyobrażam... Mam nadzieję (nie wiem, czy to komuś przeszkadza, ale mi tak), że dojdą jakieś nowe podłogi dla dzieci, bo teraz są tylko trzy, chodzi mi konkretnie o dywany. W dwójce były i listki, i łapki, i tak dalej... o_o A tak jadąc dalej, to przydałyby się właśnie takie kostiumy dla dzieci, i więcej interakcji między rodzicami i dziećmi/ dziećmi a małymi dziećmi. Bo teraz są jakieś takie ograniczone. Myślę, że ten dodatek wniesie nie otoczenia, a nowe interakcje i przedmioty.
Ja bym osobiście bardzo chciała suwak wzrostu, gdyby tak chociaż troszeńke można było zmienić ;) z resztą jak reklamowali podstawkę to mówili, że będzie można zmieniać wzrost a tu dupa.
Mam nadzieję, że w końcu zrobią coś z dzieciakami, bo żałośnie mała ilość interakcji z nimi i między nimi mnie dobija, już nie mówiąc o tych mniejszych.
ogólnie mam nadzieję, że dodatek wprowadzi wiele nowych interakcji i trochę cech charakteru, bo to jedne z rzeczy, które lubię najbardziej :)
byłoby miło gdyby było coś na wzór studiów :D
Nayi nikt nie marudzi na nudność tego dodatku. Po prostu fakt jest taki, że większość ludzi, a szczególnie dziewczyny nie mogą się doczekać "słitaśnych zwierzaczków", wolą Zwierzaki niż ten. Chodzi o to, że Pokolenia nie mają jakiegoś specjalnego tematu. To jest tak jakby dopracowanie podstawy. Z jednej strony bardzo dobrze, że to zrobią. Obustronny zysk. Przez ten czas wszyscy się napalą na zwierzaki i więcej osób je kupi. Oczywiście weźmiemy pod uwagę kolekcjonerów i wielkich fanów, którzy w Pokolenia zainwestują na pewno. Zobaczymy w ogóle co tak dokładnie do tego dodatku dodadzą. Skoro nie mają tematu tym lepiej. Będzie więcej interakcji, mebli itp.
Na facebook'u została zmieniona data tajemniczej 'wielkiej niespodzianki' związanej z TS3. Oczywiście wszyscy wiedzą, że to będą pokolenia, ale lepiej robić z tego tajemicę. Przy wydarzeniu jest teraz data 5 kwietnia, a przecież był 31 marca. Po co to tak odwlekać? o___O
Pewnie żeby budować napięcie. ; >
anie_1981
29.03.2011, 20:32
Taaa dokładnie. Ja się przyłapałam na tym, że odpalam kompa tylko dla buszowania po necie, sprawdzania for i poczty. Już chyba ze dwa tygodni w nic na kompie nie grałam. Czekam na pokolenia, może mi zapał do Simsów powróci. Chwilowo mam zapał tylko na zwierzaki i to wcale nie Simsowe, a realne. Mam nowe zwierzątka więc to one są w centrum uwagi.
Boziuuuu dopiero 5 kwietnia powiedzą co to za niespodzianka ale dlaczego przekładają? :( wkurze sie jak bedzie zbliżał się 5 kwiecien i przemienią date na 30 kwietnia :D
Nie rozumiem. Jaki jest problem w opublikowaniu newsa? Przesunięcie tej daty, to nie jest raczej pozytywne napięcie. Mi się zdaje, że jest inny powód, który jest niezbyt ważny. Ogólnie według mnie zapowiadanie daty jakiś newsów jest trochę bezsensowne. Co to news? Tylko trochę wiadomości ujętych w co najmniej jednym zdaniu. Warto ustalać dla tego datę? Lepsza byłaby niespodzianka. Wtedy nikt by się nie zawiódł.
ja tak samo nie rozumiem dlaczego przesuwają newsa , tak jak kaka napisala to nie jest pozytywne a raczej wkurzające...ciągle tak odkładać coś co obiecali
Chryzantem Złocisty
30.03.2011, 16:15
a ja nie rozumiem co wy to tak przeżywacie,jak mrówka okres.
powiedzą,to powiedzą,nie to nie,świat się nie zawali.
anie_1981
30.03.2011, 22:04
Oni po prostu chcą "zmusić" simsomaniaków do ciągłego myślenia o simsach. Taki chwyt reklamowy.
Nie wiem, o co wam chodzi z tym kwietniem o_O ja znalazłem tylko, że premiera będzie w Maju.
Ejak chodzi o to, że EA ciągle nie ujawniło bardziej szczegółowych informacji, miały się pojawić 31 marca, a teraz dochodzą słuchy, że informacje pojawią się w kwietniu :)
patryk916
02.04.2011, 06:55
W kwietniu?To jakiś żart.Najwcześniej w maju ale raczej na początku czerwca.
theqatrick
02.04.2011, 07:31
"Pokolenia - czwarty dodatek do The Sims 3. Simowie będą mogli budować domki na drzewie i pojawi się kryzys wieku średniego. Nowymi rzeczami m.in. będą wózek dla dziecka i schody kręcone. Premiera odbędzie się w maju 2011 roku." WIKIPEDIA (PL)
patryk916
02.04.2011, 07:35
OK,w maju ale nie w KWIETNIU
DŻIZYS!
Ludzie ja lubię być miła, do czasu.. -.-
Najpierw zacznijcie czytać, a potem dyskutować.
INFORMACJE pojawią się w kwietniu! Dla ścisłości, informacje o dodatku rzecz jasna, jakby ktoś jeszcze tego nie rozumiał.
theqatrick
02.04.2011, 07:46
Na razie tyle co wiemy to:
The Sims 3: Pokolenia
Data premiery: Maj (świat)
Prawdopodobna zapowiedź: Kwiecień
Nowe objekty: Kręcone schody, wózki dziecięce, kamery wideo, domki na drzewie...
Nowe interakcje: ?? - Baw się w domku na drzewie, kręc filmy, zrób żart, obrzuć jajami... ??
Miasto: Na zwiastunie sami zobaczcie ale to chyba SV.
hellraiser
02.04.2011, 08:42
Coś mnie się wydaje, że Pokolenia wcale nie wyjdą w maju... No bo tak od zapowiedzi tylko miesiąc-półtora miałoby upłynąć do premiery? No to coś tak mało.
Zobaczcie! EA dodało na Facebooku screena z Pokoleń!
http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/696.png
Mi się wydaje że to żart.
Ten wózek jest do pobrania z netu, gdzieś widziałam też łóżka piętrowe(ba, nawet sama mam w grze, ale nie takie) a schody chyba też gdzieś były jako dekoracja.
Ale nam nie chodzi o dodatki z netu sam szukałem i schodów nigdzie nie było ;d Więć dodatek kupię dla nich ;D
Mi chodziło ogólnie, że to zdj to jakiś żart, bo to widziałam do pobrania z netu, a schody jako dekoracja gdzieś...
anie_1981
02.04.2011, 15:21
Łóżko piętrowe by mi się przydało.... Schody kręcone, jak dla mnie są największym atutem tego dodatku :)
Mi osobiście nie należy na schodach kręconych. Wolę, aby dodatek grywalnie był dobry, a przedmioty zostawiam akcesoriom.
Ale tego screena dodał oficjalny profil EA.
theqatrick
02.04.2011, 16:56
Kacpersky, masz rację, oni prawdopodobnie tak próbują budować napięcie, dodając screen'y z elementami Pokolenia. Tajemniczy dodatek :P
Aperlaxive
02.04.2011, 17:36
Ja chce to łóżko i wózek jak narazie to najlepsze przedmioty (nie licząc kamery i laski)
Taa.. ; ] Wózek rządzi. i te kręcone schody mi się bardzo przydadzą. Tylko oby wózek nie był dekoracją :(
Aperlaxive
02.04.2011, 19:56
@up masz racje jak to będzie dekoracja to normalnie zwariuje
hellraiser
02.04.2011, 20:00
@up masz racje jak to będzie dekoracja to normalnie zwariuje
...i w sumie nie zdziwię się, jeżeli tak będzie. EA już mnie nie zaskoczy niczym ;)
Szary 766
03.04.2011, 01:56
miejmy nadzieję że nie będzie dużo błędów tak jak mówiła Ilona ;/
Aperlaxive
03.04.2011, 07:24
NO tak jak np w PZ kazali mi iśc do biblioteki której tam nie ma ;)
hellraiser
03.04.2011, 07:41
NO tak jak np w PZ kazali mi iśc do biblioteki której tam nie ma ;)
Przeciez w Bridgeport jest biblioteka o.O
Co do bugow, powtorze sie moze, ale uwazam ze pod tym wzgledem PZ nic nie przebije.
Aperlaxive
03.04.2011, 07:43
U mnie nie było no szukałam całe miasto nawet już na tych wzgórzach może u ciebie była
patryk916
03.04.2011, 08:14
Ja bym chciał żeby dodali MP3-ki i słuchawki na których można byłoby słuchać muzyki
@up fajny pomysł.
Ja bym jeszcze chciał magię!
Angel151
03.04.2011, 08:35
UP@ Ja też bym chciała
Ale też bym chciała te takie podróże jak w the sims 2: Hotele , i wgl.
Oraz studia
patryk916
03.04.2011, 10:28
Też dobry pomysł.Jeszcze tylko powinni dodać karty kredytowe i klucze do mieszkania oraz karierę strażnika nocnego banku.
hellraiser
03.04.2011, 11:38
No, nie wiem po co Ci karty kredytowe, przecież to by było zbędne, i tak płacisz ze swojego konta simowego o.O
Aperlaxive
03.04.2011, 12:24
właśnie ale klucze to oki
Nie wymyślały za dużo, bo potem i tak nic z tych pomysłów nie będzie zrealizowane. Ja nic od tego dodatku nie oczekuje, może oprócz tego, by były studia. Jedyne co mi się na razie podoba to te kostiumy dla dzieci i laska dla starców.
hellraiser
03.04.2011, 15:36
Mi się najbardziej podobają kręcone schody. To ogromna oszczędność miejsca, na przykład w apartamentach. A najmniej podobają mi się właśnie te kostiumy dla dzieci, dlatego że najprawdopodobniej dużo dzieci w mieście, jak podorastają, będą mieć te kostiumy na ubranie domyślne i będą mi takie dzikusy po mieście latały :((
Wampirencja
03.04.2011, 15:43
Obejrzałam zwiastun dodatku i to chyba będzie pierwszy, którego nie kupię... w sumie wyglądało po prostu jak zwiastun "trójki", za mało nowości, kilka obiektów, kilka nastrójników i domek na drzewie (nigdy dziećmi nie gram ;) ). Szkoda. Będę czekać na zwierzaki :)
Nightfall możliwe, że będzie taki problem, ale wątpię, bo pewnie, będą te stroje, tylko do jakiś okazji zabaw, a nie jako strój swobodny ;)
Szary 766
03.04.2011, 16:45
co wy wszyscy tak z tymi schodami? :D
Będą pewnie do swobodnych , tak jak "Księżniczki i Smoki"
w dwójce w Rodzinnej Rozrywce
co wy wszyscy tak z tymi schodami? :D
Bo te schody są takie sexy.
Dzięki tym schodom, będzie więcej miejsca, ale mnie szczerze mówiąc, nie obchodzi czy te schody będą czy nie :P
myślę, że schody to akurat będą.no chyba, że EA postanowi pobić rekord i zrobić je jako dekorację xD ale tak szczerze to walić schody i obiekty, mi tam bardziej zależy na nowych interakcjachi i opcjach i jak już wcześniej wspomniałam chciałabym żeby w tym dodatku były studia, ale myślę, że domek na drzewie, spiralne schody i studia to za dużo jak na dodatek kosztujący (prawdopodobnie) 80zł (i tak,uważam, że jak na te skromne dodatki to ta cena jest w pizdu wygórowana)
no to juz jutro 5 i sie dowiemy co to za niespodzianka...ja mam nadzieje ze ten dodatek nie bedzie kosztował ze 100 zł...tak jak wczoraj za WP dałam 99 zł paranoja jakaś!
anie_1981
04.04.2011, 12:28
Moim zdaniem WP nie jest fajne... Bardzo się cieszę, że będą nowe dodatki i w ogóle, a ta niespodzianka, to równie dobrze może być jakiś nowy zestaw w Store. Dla mnie kręcone schody są super ważne, bo zajmują mniej miejsca, niż normalne. No i wyglądają lepiej. W Simsach nigdy nie było możliwości zbudowania półpiętra, tak jak w bloku np. Ja bym chciała, żeby na pół ściankach można było stawiać podłogę i np schody, byłoby super. Ale to marzenia ściętej głowy... Dlatego zostają kręcone schody. Ale nie kupię tego dodatku tylko dla chodów. Parę innych rzeczy też mi się spodobało.
Na dniach mają się pojawić nowe obiekty w Store, więc może faktycznie o to chodzi?
hellraiser
04.04.2011, 15:34
Bardzo możliwe, że to te nowe pakiety w Store, no ale ile można wzlekać? Myślałem, że skoro już te trailery przeciekły do sieci, to już coś powiedzą, a tutaj efekt może być zupełnie odwrotny...
Bo te schody są takie sexy. hahah takie zgrabne...
Z tymi obiektami ze store mogliby dać sobie luz. Dla wielu graczy ważniejsze są dodatki. Ja już z przyzwyczajenia je kupuje. W TS2 tak było i teraz będzie. Żadne sklepiki internetowe z obiektami ich nie przebiją.
http://farm6.static.flickr.com/5029/5589433752_385713fa56_o.jpg , ; o
na innym forum, ktoś napisał, że prawdopodobnie oficjalna.
Chryzantem Złocisty
04.04.2011, 16:44
no to mamy okładkę.
czyli MOŻE będą studia (??)
Ale co oznacza Leva Livet??
Chryzantem Złocisty
04.04.2011, 17:04
to pewnie po skandynawsku czy coś,a ja tych języków nie znam
To po szwedzku "Żyj Życiem" albo podobnie :)
Nie, to, że jestem poliglotką, ale Gylene Tider - taki szwedzki zespół, w którym zaczynał facet z Roxette słuchałam.
No a pomysł dodatku mi się nawet podoba. Schody się bardzo przydadzą :D
Szkoda tylko, że EA cały czas milczy. Równie dobrze to może być jedna wielka podpucha...
Fajna okładka :D Wszystko mi się podoba w tym dodatku ciekawe o czym będzie ta jutrzejsza niespodzianka :)
Tak, okładka fajna, już ją widać na moim blogu :D
Wiem, że dodatek na pewno kupię ;)
Okładka wygląda na oficjalną, ale w sumie nic na niej nowego nie zauważyłam.
To wcale nie muszą być studia. Po prostu oficjalne zakończenie szkoły.
Searle no jak nie , ciuchy nowe , czynności i ta laska i kamera i tło
''Wszystkie nowe aktywności, uroczystości oraz dramaty są łatwiejsze do zapamiętywania i wspominania niż kiedykolwiek wcześniej dzięki nowemu systemowi Memories, który śledzi najważniejsze momenty życia, a także pozwala na udostępnianie ich na Facebooku oraz na Mojej Stronie!''
czyli wspomnienia ? może jeszcze nagrywane na kamere . :D
Chryzantem Złocisty
04.04.2011, 17:47
I OCZYWIŚCIE NA FEJSBUKA
już to widzę. "sim Chryzantema Stefek stawia pierwsze kroczki!" "Stefek zrobił pierwszą kupkę!" "Stefek zaliczył wszystkie laski na mieście!"
Wielebny
04.04.2011, 17:50
Ogólnie dziwna sprawa, że wypuścili dwa trailery, a żadnej oficjalnej zapowiedzi jeszcze nie było.
Zwykle jest na odwrót.
z tym przypadku milczą, a po necie krążą trailery, okładki i zdjęcia...
"Stefek ma zatwardzenie!"
Były już dwa traillery , dajcie linka do drugiego
hellraiser
04.04.2011, 18:22
Okładka taka średnia, moim zdaniem jest to fake. No bo EA publikowałaby okładkę dodatku jeszcze przed oficjalnym zapowiedzeniem? Coś mi się nie wydaje.
Chryzantem Złocisty
04.04.2011, 18:23
nie,to nie jest fake.jest dopracowane i "simowe",jak oryginalne okładki.
może do premiery zmienią się jakieś drobne szczegóły,ale nic więcej.
fake rozpoznaję od razu,a tutaj widzę,że to dzieło EA :P
hellraiser
04.04.2011, 18:34
Racja, to nie jest fake.
I nawet EA opublikowało wkońcu informację o dodatku:
Przeżyj życie "bardziej" z najnowszym dodatkiem The Sims 3: Pokolenia!
Rozpocznij swoje życie w kolorowym, pełnym wyobrażeń świecie niemowlaka, zmierz się z dramatami nastolatków. Przekonaj się na własnej skórze jak trudne jest dorosłe życie. Bogaty pakiet nowych opcji i interakcji sprawi, że twoje simowe życie będzie jeszcze ciekawsze, bez względu na grupę wiekową! Nowe okazje do świętowania, dramatyczne zwroty akcji, a także cały worek nowych możliwości, by twoi simowie mogli wyrazić swoje prawdziwe ja sprawi, że twoi simowie wreszcie poczują, że żyją!
Cechy gry:
Nowe interakcje dla wszystkich grup wiekowych! Dzieci mogą spędzać czas ze swoimi przyjaciółmi w domku na drzewie. Nastolatkowie puścić wodze fantazji w sąsiedzkich psikusach. Dorośli doświadczą kryzysu wieku średniego. To i jeszcze więcej w The Sims 3 Pokolenia!
Bez względu na to, czy to domówka z okazji wyjazdu rodziców na wakacje, impreza z okazji ukończenia szkoły średniej czy też huczne wesele, pewne jest jedno - życie będzie znacznie ciekawsze!
Sprawdź co się stanie, kiedy razem z chłopakami zaszalejesz na wieczorze kawalerskim. Co powiedzą sąsiedzi, kiedy zostaniesz przyłapany na zdradzie?
Simowie zasmakują tworzenia chemicznych mikstur. Będą mogli kręcić swoje własne filmy, by potem przywoływać wspomnienia po latach oglądając materiał na telewizorze. Wcielą się także w rolę astronauty, dinozaura, księżniczki i wielu innych!
Nowy system wspomnień pomoże Ci zapamiętać wszystkie najważniejsze wydarzenia z życia twoich simów, a najciekawszymi będziesz mógł się podzielić ze znajomymi na Facebook'u lub opublikować na swoim SimPage'u na łamach oficjalnej strony gry.
Źródło to Centrum Simów, wiem że to mało wiarygodne źródło, no ale...
Chryzantem Złocisty
04.04.2011, 18:35
nienie,akurat Centrum Simów jeśli chodzi o informacje jest daleko przed naszą stroną.i można im wierzyć.
hellraiser
04.04.2011, 18:42
Aha, to w takim razie ok.
Przynajmniej wkońcu się coś ruszyło i coś powiedzieli ;)
I nie wyobrażam sobie tego dzielenia się najciekawszymi akcjami na Fejsbuku.
No i zapomnieli powiedzieć o stworze nowym, muszą coś powiedzieć! ;)
Chryzantem Złocisty
04.04.2011, 18:49
powiedzą,że nie ma żadnego stwora,o :P
A potem się okaże, że jest :D
Searle no jak nie , ciuchy nowe , czynności i ta laska i kamera i tło
Chodziło mi o to, że nic nowego, oprócz tego, co do tej pory było powiedziane, nie zauważyłam na okładce.
Master of Disaster
04.04.2011, 19:39
Simowie zasmakują tworzenia chemicznych mikstur.
Chyba ma być coś podobnego do tego stołu chemicznego z jedynki (chyba z ŚŻ), o tego:
http://i1139.photobucket.com/albums/n554/KathySelden/Sims%201/Zestaw_Chemika.jpg (http://i1139.photobucket.com/albums/n554/KathySelden/Sims%201/Zestaw_Chemika.jpg)
Ciekawe, jak to w trójce będzie wyglądać.
Większość rzeczy z newsa była pokazana w trailerze. Tylko te wspomnienia się wyróżniają.
http://www.simworld.com.pl/?p=1521 , laboratorium . ^^
Czyli do tego laboratoriom będziemy mogli swobodnie zaglądać. Tylko pytanie czy będzie to osobny budynek (raczej nie, bo laboratorium jako takie jest już w grze), a może jednak będzie budynek liceum, gdzie takie eksperymenty można przeprowadzać np. na biologii.
muffindance
05.04.2011, 07:32
Ta nowa okladka mi sie nie podoba ;oo
ale to laboratorium mi sie podoba : D
pojawiły się nowe screeny.
http://simy.pl/up/games/generations/03.jpg
noowe rzeczy dla dzieci widze ^^ dziewczynka z różdżką , która wzbudziła podejrzenia związane z magią.
http://simy.pl/up/games/generations/05.jpg
tu mi całkiem przypomina bibliotekę szkolną, dziewczęta mają mundurki - biała koszula i spódniczka w kratke.
http://simy.pl/up/games/generations/04.jpg
nowe fryzury , sukienki, łuk weselny , tort, takie coś na głowe, ^^
patryk916
05.04.2011, 08:26
Moim zdaniem powinni jeszcze dodać umiejętność prowadzenia samochodu(coś takiego jak kurs prawa jazdy).Oraz wreszcie te animacje wsiadania do samochodów :)
No tak, mundurki, biblioteka, czyżbyśmy faktycznie mieli wgląd do szkoły?
a to laboratorium to również może być sala chemiczna.. hmm.
niespodzianka bedzie dopiero o 20 albo i dalej...w LA jest godzina 2 w nocy
@Searle - aa o to Ci chodziło :D
Jakoś mam nadzieję , że wcześniej :(
hellraiser
05.04.2011, 12:56
Dzięki The Sims™ 3 Pokolenia będziesz mógł przeprowadzić swoich Simów przez wydarzenia w ich życiu w ciekawy i humorystyczny sposób. Zacznij od przesyconego wyobraźnią dzieciństwa i zmierz się z problemami nastolatków. Doświadcz skomplikowanej rzeczywistości życia dorosłego, urządź wystawne wesele, a potem zmierz się z kryzysem wieku średniego. Mnóstwo nowych opcji i zajęć sprawia, że życie Twoich Simów jest teraz pełniejsze niż kiedykolwiek wcześniej, bez względu na ich wiek. Dzięki nowym okazjom do świętowania, dramatycznym wydarzeniom życiowym i nowym sposobom wyrażania przez Simów swojej kreatywności i indywidualności, gra The Sims™ 3 Pokolenia pozwoli Twoim Simom żyć pełnią życia!
Dodatek będzie oferował liczne nowe obiekty i elementy wyposażenia, na które gracze oczekiwali od dawna: piętrowe łóżka, domki na drzewie, liczne stroje i przebrania, ale też i nowe opcje w Kreatorze Simów, takie jak dodanie owłosienia na ciele! Oprócz tego wprowadzone zostaną nowe zajęcia i zawody oraz cechy charakteru.
Data premiery: 1 czerwca 2011
Czyli premiera tak jak Kariera. ;)
Podoba mi się opcja piętrowych łóżek. Może jednak nie będzie tak tragicznie :P
Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 13:00
nie zauważyłam,żeby ktoś oczekiwał domków na drzewie czy przebrań.no ale co ja tam wiem...
ja tam chce te domki , czasem bardziej niż łóżek piętrowych
Oby mieściły z 10 dzieciaków
Przebrania są mi najbardziej niepotrzebne , chyba , że będą tylko do zabawy
Ktoś już o tym napisał , że banda przebierańców będzie po mieście latała ...
Jestem zdziwiony brakiem info o nowym mieście , zawsze w dodatkach było ...
Chyba , że za miasto posłuży Akademik Studencki ...
Ja i tak najbardziej pragnę schodów... :)
Również cieszę się z łóżek piętrowych, ale znając twórców będzie to jeden, góra dwa modele i na tym się skończy.
Przesunęli dziady premierę na czerwiec. A nich ich szlag....
@up - to pewne , ze jakieś 2 ,3 modele - jakiś taki tematyczny dziecięcy , normalny i jakiś dla nastolatków , i premiera na szczęście 1 czerwca , Rodzice oszczędzajcie kase :D
Nowy zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=aq4A7mkNzjM&feature=feedu
Niezły element z wieczorkiem kawalerskm , ciekawe czy będzie można takie dziewczyny do zabawy wynając
Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 13:37
noooo,powiem wam że prezentuje się całkiem miło,chociaż te ciuchy dla dzieci to porażka.
rzucanie jajkami i smrodowe bomby też nieco kiepskie,no ale Amerykańce mają dziwne rozrywki :P
(co do samego filmiku,to te spowolnienia mogli sobie odpuścić)
To w końcu Amerykańce.
Hmmmm EA nadal milczy w sprawie istot mitycznych , okultycznych
Podoba mi się to, że simy będą siwieć stopniowo.
Będą też rezultaty całonocnego picia :D
Będą siwiec stopniowo??! [!]
JAK?!
Ta simka na zwiastunie , z tymi rudo siwymi to nic nowego , przecież tak się da zrobic w CAS'ie
Czyniąca_Hałas
05.04.2011, 13:50
Bluszczyk, jak dziesięć dzieci, skoro jedna rodzina mieści tylko ośmiu Simów? Mnie te stroje się podobają, i myślę, że będą dostępne jako strój wizytowy. I jeszcze opcja zabawy w piaskownicy...
Auuuuuuuu LAMPY Z LAWĄ :O
I zapowiada się dużo nowych fryzów , zauważyłem już 3
Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 13:53
no,3 to faktycznie w pizdu dużo
no zauważyłem 3 damskie , a jak sa 3 damskie to i sa 3 męskie
Będą siwiec stopniowo??! [!]
JAK?!
Ta simka na zwiastunie , z tymi rudo siwymi to nic nowego , przecież tak się da zrobic w CAS'ie
Przy tej ślizgawce sim - ojciec ma siwe odrosty. Raczej to nie jest zamierzona zmiana w CASie.
Według mnie zamierzona , ale jak Ty uwazasz :D
Ciesz się bogatą gamą przeżyć Twoich Simów!
Na początek - słodkie lata dzieciństwa, z upływem czasu, przechodzące w szaleństwa wieku nastoletniego.
I dalej, zgodnie z zegarem, realia dorosłego życia, jego nowe wyzwania, radości i smutki. To wszystko, to nowo zdobywane doświadczenia, które przekładają się na nowe możliwości Twoich Simów, sprawiają że ich życie i działania, niezależnie od wieku, stają się jeszcze bardziej znaczące, aniżeli kiedykolwiek przedtem
Udział w wydarzeniach wesołych, dramatycznych, zdobywanie doświadczeń, nowe sposoby kreacji – to wszystko pozwala Simom w The Sims™ 3 „Pokolenia” żyć pełną życia.
Funkcje:
• Simowie w każdym wieku mogą korzystać z nowych uciech. Dzieci mogą spędzać czas,
z przyjaciółmi, w domku na drzewie. Nastolatki mogą płatać zabawne figle. Dorośli mogą cierpieć na kryzys wieku średniego. I wiele więcej!
• Obojętnie, czy to szalona impreza nastolatków na „wolnej chacie”, czy to ukończenie szkoły, czy bardzo oficjalny ślub – nowe wydarzenia czynią życie Simów, w każdym wieku, jeszcze bardziej atrakcyjnym i radosnym.
• Od niezapomnianych wieczorów kawalerskich, poprzez perypetie szkolno-studenckie, aż do krążących po mieście plotek o zdradach niewiernych Simów - to wszystko napędza ten świat, powoduje że życie Simów staje się coraz bardziej intrygujące i ciekawe.
• Simowie nabędą nowe umiejętności, w których będą mogli wykazać się kreatywnością
– doświadczenia chemiczne, kręcenie własnych filmów do późniejszego oglądania na domowym TV, odgrywanie różnych dziwnych postaci – astronautów, księżniczek, dinozaurów itp. . A to jeszcze nie wszystko…… .
Nareszcie jakieś fotki
http://img822.imageshack.us/img822/8278/pokol1net.jpg
http://img833.imageshack.us/img833/8236/livin1net.jpg
http://img576.imageshack.us/img576/7799/livin2net.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/2499/livin3net.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/1491/new1net.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/1583/new2net.jpg
http://simsdistrict.aimei.pl/forum/images/smilies/Pok_kon.png
Na szwedzkiej stronie Webhallen.com pojawiła się oferta przedsprzedaży
The Sims 3 „Pokolenia” z opisem i datą premiery określoną jako czerwiec 2011
(trzeba tu przypomnieć, że nie było jeszcze żadnej oficjalnej zapowiedzi ze strony EA.)
Więc już wiemy dlaczego okładka była szwedzka, pochodzi ze sklepu
Fajnie by było gdyby ciuchy mozna było kupować w sklepach
EA zapowiedziała The Sims 3 Pokolenia!
http://www.youtube.com/watch?v=aq4A7mkNzjM
http://4.bp.blogspot.com/-ysEsUTiKC84/TZsQLS-SqtI/AAAAAAAAA3o/kn2hwCtrwd0/s320/195925_10150141025053152_48412518151_6391470_13747 32_n.jpg
Na facebooku dali to logo i w zwiastunie, najprawdopodobniej jest prawdziwe.
Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 14:52
no JEST prawdziwe o_O
Mi te poprzednie bardziej się podobało...
No i znowu powrót do przeszłości - śluby jak w 2, przytulanie pod gwiazdami, zamki z piasku (żywcem wyjęte z podróży). Przyznaję brakowało mi tego w 3, ale... Mam nadzieję, że nie tylko to dojdzie :)
No i wspomnienia też dodają dopiero teraz...
Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 14:56
mnie się podobały wspomnienia w dwójce - taki pamiętnik każdego sima :)
co do ślubów to racja,chociaż ja wystawne wesele urządziłam...z dwa razy w ciągu całej gry w simsy?nie lubię przyjęć :P
wózki, można prowadzić wózki ! :D
nowe zabawki też zauważyłam
i oglądanie gwiazd,
nowe rzeczy na placu zabaw, klasy,i te inne takie.
nowe ciuchy i ubrania *-*
*.*
http://img69.imageshack.us/img69/2954/niewszystkiezdjciastano.png (http://img69.imageshack.us/i/niewszystkiezdjciastano.png/)
Boże już się nie moge doczekać ,to dlatego że właśnie lubie grac pokoleniami a nie np. jednym simem :D
Master of Disaster
05.04.2011, 15:28
Sorki, że się powtarzam, ale mam nadzieję, że kąpanie najmłodszych dzieci jednak dojdzie. Bo w obecnej sytuacji nawet nie chce mi się starać o dzieci w trójkowych rodzinach. Mogłaby jeszcze dojść opcja spuszczenia małoletniemu lania za szczególnie ciężkie przewinienia :D
Ale to takie nienowoczesne, więc pewnie tego nie będzie.
Boże już się nie moge doczekać ,to dlatego że właśnie lubie grac pokoleniami a nie np. jednym simem :D
Przecież można grać pokoleniami :|
Fajny pomysł z tymi piętrowymi łóżkami. Przydałyby się jeszcze rozkładane tapczany. Piaskownica :) Mam nadzieję, że będzie więcej wzorów na rzeźby z piasku, a nie tylko jeden marny zamek. Nowe umiejętności... Ja bym chciała więcej cech charakteru, ale tak diabelnie więcej. Podoba mi się strasznie ten toczek na głowie panny młodej.
kaka123, ten "kapelutek" jest ze Store, w czarnej wersji, nawet mam go w grze. I nawet nie wygląda to aż tak fajnie. Chyba, że jest tylko podobny...
Kacpersky, to pisze na wszystkich filmikach, bynajmniej na zwiastunie Kariery i Po zmroku też tak pisze. I martwię sie, że te wózki, skoro były tylko na tym takim, hmmm... "rysunkowym" to nie będą naprawdę w grze. Szkoda...
kaspersky chodziło mi o bardziej rozbudowaną grę pokoleniami :D
anie_1981
05.04.2011, 17:17
Mi się ten filmik bardzo podoba. Bardziej niż ten pierwszy. To może być naprawdę dobry dodatek. Możliwe, że wprowadzi parę nowości do których ciężko mi się będzie przyzwyczaić, ale jakoś sobie poradzę. Przyłożyli się do tego trailera.
Te miasto to nie jest SV. W ujęciu ze ślubu, kiedy zakładają obrączki w tle jest wodospad, w parku jest inaczej niż w SV, i ta szkoła (gdzie jest zakończenie, w tych togach) jest wejście po schodach jak do ratusza, a w normalnym mieście są chyba takie zwykłe schodki do szkoły średniej. Chociaż w sumie... może tylko mi się wydaje :D
Łeee.... a myślałam już , że coś fajnego doszło. Nie zaglądam do Store, więc nie wiedziałam.
Zgadzam się z anulqa. To raczej nie jest SV.
mogą zrobić do gry zupełnie inne miasto. Przykładowo w zwiastunie kariery jest otoczenie łudząco przypominające Riverview, a w grze doszło Twin. Tu mi też się wydaje że tak będzie - miasto jest łudząco podobne do SV, a dadzą całkiem nowe
Saheli019
05.04.2011, 19:41
Zapowiada isę ciekawię,pewnie "kupię".... Mogli by dodać więcej interakcji między Simami by wydawały się bardziej spontańcznie a nie tak sztucznie...
* Niestety, jak można wywnioskować z wypowiedzi Gamespot'a, nowe interakcję dla Simów dotyczą dopiero dzieci w wieku przedszkolnym, twórcy nie skoncentrowali się zbytnio na maluchach.
* Dla dzieci (w wieku szkolnym), jest dostępny nowy obiekt – skrzynia przebrań, mali simowie mogą się przebrać za fantazyjną figurę (godzilla, księżniczka i wiele więcej). Po ubraniu kostiumu, simowie także zachowują się jak ich postacie. Dziecko-Godzilla będzie przykładowo niszczyć całe miasto (zbudowane z klocków lub z piasku).
* Nową postacią fantazyjną to prawdopodobnie zmyślony przyjaciel, dzieci oraz nastolatkowie będą mogli z nim rozmawiać, bawić się z nim huśtać, a nawet nawiązywać relacje!
* Twórcy bardzo wysilili się wprowadzając do gry nowe interakcje dla nastolatków, oprócz rzucania w dom jajkami możemy także dzwonić do drzwi i uciekać a nawet obrzucić dom sąsiada papierem toaletowym, po wykonaniu takiego "żartu", rówieśnicy będą bardziej przekonani do naszego sima nastolatka i będzie on także bardziej popularny u przyjaciół. Nieprzyjemnie staje się dopiero wtedy, jak zbójnicy zostaną przyłapani na gorącym uczynku.
* Nowy system wspomnień wprowadza do gry wiele nowych atrakcji, Podczas wieczoru kawalerskiego mogą być robione zdjęcia jak np. nasz sim zabawiał się z innymi panienkami. Żona zapamięta to sobie, i w małżeństwie może dokuczać tym swojemu małżonkowi.
eedit:
http://www.simworld.com.pl/wp-content/uploads/image/020.jpg
http://www.simworld.com.pl/wp-content/uploads/image/tssekran/pokolfacebook.jpg
http://www.simworld.com.pl/wp-content/uploads/image/019.jpg
anie_1981
05.04.2011, 20:29
Dobre! Zwłaszcza zmyśleni przyjaciele i ten ostatni punkt, o żonie wypominającej coś mężowi.... Gdyby jeszcze dopracowali ciąże pozamałżeńskie... Żona ma dziecko z kochankiem i mąż się o tym dowiaduje... Albo żona dowiaduje się o tym, że ją mąż zdradza od sąsiadki np. Potem robi mężowi awanturę. Okazuje się, że on ma dziecko z tą kochanką... Słodkie!
w podstawie jest opcja, że gdy sim C widzi jak sim B zdradza z simem D sima A, sim C może mieć opcje przy simie A, jakieś oś współczuć z powodu zdrady, i wtedy sim A dowiaduje sie o zdradzie. Przynajmniej ja raz tak miałam.
theqatrick
06.04.2011, 04:06
http://www.thesims.pl/static/files/pokolenia/5589433752_385713fa56_o.jpg
to kiedy wyjdą Simy? pod koniec czerwca?
Chryzantem Złocisty
06.04.2011, 07:05
1 czerwca.
Czyli juĹź mamy odpowiedz ''stworem'' z tego dodatku jest wyimaginowany przyjaciel
anie_1981
06.04.2011, 09:48
Ciekawe, czy ten przyjaciel będzie Simem, czy jakimś stworem dziwnym. A może dadzą różowego królika... Jak w dwójce
Powinien być widzialny dla dzieci, a niewidzialny dla dorosłych.
anie_1981
06.04.2011, 10:53
Właśnie coś zobaczyłam na nowym trailerze Pokoleń i aż mi się łezka wzruszenia pokulała... Będzie bitwa na poduszki! Ta z dwójki. Jak też mi się to podobało. Ja myślę, że oni mogli skopiować nieco interakcji z dwójki i to by było super! Nowe interakcje + niektóre z dwójki... miodzio... Kupuję ten dodatek na 100%.
@theqatrick odkryliśmy to już wczoraj :|
@anie_1981 oby była. Ale wydaje mi się, czy ona była na tym napisie "Żyj pełnią życia!?
na allegro juz mozna składać zamówienia na gre ;)
anie_1981
06.04.2011, 11:25
Kacpersky ona właśnie była na tym napisie, ale nie mogliby aż tak oszukać. Tym bardziej, że korzystali z tych samych Simów. Za dużo zachodu, żeby takie dać oszustwo.
EDIT:
Ja tam na Allegro nie widziałam oferty Pokoleń.
muffindance
06.04.2011, 11:38
hyhy, ale ekstra <3 podobaja mi sie ta mozliwosc wspomnien, bo to jest naprawde swietne. i zmysleni przyjaciele! no i na reszcie nastolatki beda mieli cos do roboty.
Gdzie jest ten nowy zwiastun
na youtube?
muffindance
06.04.2011, 12:02
http://www.youtube.com/watch?v=aq4A7mkNzjM - trzymaj
anie_1981
06.04.2011, 12:27
http://www.youtube.com/watch?v=aq4A7mkNzjM
EDIT: Ups... zostałam ubiegnięta.. :D Nie zauważyłam kolejnej strony tematu. Nie wiem jak to się stało. Już się nie mogę doczekać. Ostatnio nie gram w Simsy, ale taki dodatek na pewno na powrót mnie zachęci...
@up ja też już w simsy nie gram, ostatnio sporadycznie w dwójkę, ale chyba sobie kupię jakiś dodatek bo żadnego nie mam.
A aukcji na allegro też nie widziałem... Daj linka anjanka ;>
a prosze Cie bardzo :) http://allegro.pl/sims-3-pokolenia-pl-pc-dodatek-najtaniej-nowosc-i1547567970.html
anie_1981
06.04.2011, 14:03
Za wysyłkę kurierską podziękuję. Ja zawsze wybieram list pocztowy priorytetowy. Poczekam na więcej aukcji.
Dodatek jest mi bardzo potrzebny, bo naprawdę straciłam wenę do gry.
Bardzo fajnie się zapowiada dodatek, zwłaszcza zmyślony przyjaciel, to, że przebrania jak można wywnioskować, nie będą jako "ubranie swobodne" oraz ten wieczór kawalerski ;)
Saheli019
06.04.2011, 14:11
Obejrzałam oba zwiastuny i nie mogę się doczekać czerwca. Chyba będe musiała zrobic pożądek na dysku by mi się zmieścił:)
Fajnie że Simy będą mieć urozmaicone zycie bo ciągła praca i szkoła może stresować,nawet Sima:) Mogliby jeszcze tylko zrobić BB dla nastolatków,żeby nie trzeba było ściągac modów,które mi nie działąją i juz by było 7 niebo....
Ekskluzywny wywiad z producentem The Sims™ 3 Pokolenia - Ryan'em Vaughan'em
1. Jakie zmiany w życiu naszych Simów przyniesie nowy dodatek?
Ryan Vaughan: Lista nowości jest naprawdę długa! Jedną z najciekawszych zmian będzie znaczne rozbudowanie rozgrywki dla dzieci oraz nastolatków. Od wyobrażonego przez dzieci świata pełnego bajecznych kostiumów, domków na drzewie zamieniających się w twierdze, czy przyjaciół istniejących tylko w fantazjach małych Simów, aż po nastolatków przeżywających okres pełen zbuntowania, robienia psikusów sąsiadowi z naprzeciwka i szalonych, całonocnych imprez pod nieobecność rodziców. Twoi Simowie nigdy nie będą chcieli dorosnąć!
2. Jaka jest Twoja ulubiona nowość w “Pokoleniach”?
Ryan Vaughan: Po raz pierwszy w serii The Sims™ możemy zamienić Sima w prawdziwego macho dzięki nowej funkcji, jaką jest owłosienie. Teraz, tworząc naszego podopiecznego możemy dodać mu trochę owłosienia na brzuch czy plecy, tak samo zresztą jak na pozostałe części ciała jak ręce i nogi razem ze stopami! To niesamowite!
3. Czy młodzi dorośli mogą iść na studia?
Ryan Vaughan: Nowy dodatek nie przyniesie uniwersytetów, ale rodzice młodych Simów będą mogli wysłać swoje dzieci do szkoły z internatem. W zależności od rodzaju wiedzy, jaką chcesz aby posiadł młody Sim, możesz wybierać z dużych zasobów takich szkół. Od akademii sportowej, po szkołę wojskową.
4. Czy w nadchodzącym dodatku zobaczymy nowe miasto?
Ryan Vaughan: Tworząc najnowsze rozszerzenie do gry, skupiliśmy się na Simach oraz interakcjach pomiędzy nimi w różnym wieku, tak aby stały się one bardziej rozbudowane i interesujące niż dotychczas.
5. Czy małe dzieci będą mogły iść do przedszkola?
Ryan Vaughan: Małe dzieci mogą być wysłane do specjalnej opiekunki na cały dzień. (Patrz pytanie 6)
6. Jakie nowe zawody znajdziemy w The Sims™ 3: Pokolenia?
Ryan Vaughan: Nadchodzący dodatek przyniesie nam zupełnie nowy zawód jakim będzie opiekunka dla dzieci. Sim, który wybierze tę ścieżkę kariery codziennie od rana będzie opiekował się dziećmi swoich sąsiadów, którzy w tym czasie są w pracy oraz nauczał ich nowych umiejętności (np. chodzenia). Ciekawe, jaką ilością bobasów będzie w stanie zająć się Wasz Sim?
7. Czy spotkamy się z nowymi cechami charakteru?
Ryan Vaughan: The Sims™ 3: Pokolenia przynoszą nam dwa nowe rodzaje cech charakteru: opiekuńczy oraz zbuntowany. Cecha ‘opiekuńczy’ naprawdę bardzo pomoże Simom w karierze opiekunek dla dzieci, jak też sprawi, że prowadzenie własnej rodziny stanie się o wiele prostsze. Dzieciom oraz nastolatkom ze ‘zbuntowaną’ cechą charakteru łatwiej będzie wymknąć się z domu wieczorem lub w nocy a także uniknąć konsekwencji obrzucania drzwi sąsiadów jajkami – a to tylko jedna z wielu zabaw ‘zbuntowanych’!
8. W zwiastunie można dostrzec kamerę, czy to tylko dekoracja, czy w pełni funkcjonalny obiekt?
Ryan Vaughan: Kamery wideo są zupełnie nową funkcją w grze, która jest dla mnie wyjątkowo ekscytująca. Teraz, nasi podopieczni będą mogli nagrywać różne ciekawe momenty życia swojego i swojej rodziny, a potem oglądać je na własnym telewizorze! Simowie na pewno nie będą zachwyceni obecnością kamer wideo podczas swojego wieczoru kawalerskiego lub panieńskiego.
9. W zwiastunie dodatku ujrzeć mogliśmy szafkę na buty. Czy Simowie będą mogli ściągać swoje obuwie, wchodząc do mieszkania?
Ryan Vaughan: Nie, Simowie nie mogą ściągać ani zmieniać swoich butów poza zmianami dokonywanymi za pomocą narzędzia tworzenia Sima. To, co widzieliśmy w zwiastunie to tak naprawdę nowa komoda dla dzieci, która pozwoli naszym maluchom zmieniać się w przeróżne zabawne postacie, od księżniczki aż do dinozaura – wyobraźnia dzieci nie zna przecież granic!
10. Jakie specjalne interakcje będą dostępne dla poszczególnych grup wiekowych?
Ryan Vaughan: Nowe rozszerzenie do trzeciej generacji Simów wprowadza pokaźną ilość niespotykanych wcześniej interakcji. Moją ulubioną jest „błaganie o przebaczenie”, dostępne dla młodych Simów, którzy coś przeskrobali i zostali ukarani przez dorosłego. Jeśli Wasz Sim odrobił wcześniej niż zwykle pracę domową lub posprzątał otoczenie wokół domu ma większą szansę na uzyskanie „ułaskawienia” od swoich rodziców.
11. W zwiastunie ujrzeliśmy także domek na drzewie. Czy możemy wybierać je spośród różnych rodzajów?
Ryan Vaughan: Tak! Daliśmy naszym graczom możliwość wybierania ich z kilku rodzajów, tak, aby jak najlepiej obrazowały wyobraźnię ich dzieci. Przygotowaliśmy także wiele pasujących do nich strojów wybieranych z nowej komody dla maluchów, które świetnie wpasowują się styl danego domku. Uwielbiam ubierać moich Simów w przebrania astronautów, kiedy bawią się w schronie na drzewie niczym z filmu sci-fi!
12. Jakich rodzajów mebli możemy spodziewać się w najnowszym dodatku?
Ryan Vaughan: Po raz pierwszy w serii The Sims™ zobaczymy dwa nowe rodzaje łóżek - piętrowe oraz specjalne podwyższane, pod którymi możemy ustawić sofę lub biurko do pracy. Rozwiązanie idealne do niewielkich pokoi! W grze spotkać będziemy mogli się z aż nadmiarem nowych stylów! Niektóre z nich tematyką nawiązywać będą do dziecięcych kostiumów i domków na drzewach!
Źródło: sims2design
Chryzantem Złocisty
06.04.2011, 14:44
acha,czyli dla dzieci są przebrania i domki na drzewie,dla nastolatków rzucanie jajcami,bomby smrodowe i możliwość robienia "domówek".i..nic poza tym.
bardzo mnie zaciekawiły te szkoły z internatem,ciekawe jak to będzie wyglądać.
na nic więcej się nie napalam,bo jak zwykle jest mowa o "trylionie nowych opcji" a tak naprawdę jest ich tyle,o ilu wspomną producenci :P
cechami się nie wykazali - opiekuńczy to to samo co rodzinny czy dobry,a zbuntowany to śmiałek (czy jak ta cecha się nazywała).
mnie to zawsze śmieszy,jak oni na pokaz umierają z zachwytu nad nowym dodatkiem,który i tak okazuje się kiepski.gracze sobie wyobrażają nie wiadomo co,a tu dupa :D
hellraiser
06.04.2011, 15:13
Zwiastun może być, irytowały mnie te spoooowolnienia...
Wydaje mi się, że jednak postawili na interakcje ogólnie i dodadzą chociaż połowę romantycznych interakcji z TS2. Przytulanie się pod niebem, łuk ślubny..
Z cechami się tak postarali że ojaniemogę, AŻ dwie cechy!! Nie możliwe!
Co do tej komody z jakimiś przebraniami, to od razu skojarzył mi się podobny obiekt z TS Balanga bodajże. Też było coś takiego.
I co to ma być za 'stwór'?! Jakiś tam przyjaciel? To żart, prawda?
Chryzantem Złocisty
06.04.2011, 15:14
wyimaginowany przyjaciel.w Hameryce pełnej wiecznie zajętych rodziców,nie mających czasu dla dzieci to norma.
ALE jak dojdą Zwierzaki,to każde simowe dziecię będzie mogło mieć prawdziwego przyjaciela :P
Bravurka
06.04.2011, 15:28
Ciekawe co z karierą opiekunki, jaki awans można tam zdobyć?
Podobały mi się wspomnienia z 2 i tego mi brakowało. Szkoda, że nie będzie nowego miasta moje Bridgeport jest straszniej zagracone. Nie wiecie skąd ściągnąć jakieś duże, przestronne otoczenia?
anie_1981
06.04.2011, 15:46
Z GW? Ja chcę być opiekunką do dzieci! Już kiedyś chyba gdzieś pisałam, że to byłby ciekawy zawód. Możesz go wykonywać w domu. Więc jest ekstra. Zwłaszcza, że jak to wywnioskowałam, można zajmować się kilkoma dzieciakami na raz.
Ja bym ich nie upilnował, czasami mam problemy z jednym :D
Master of Disaster
06.04.2011, 16:14
@Nightfall - w Balandze była taka skrzynia z kostiumami, i przebierać się w nie mogły zarówno dzieci, jak i dorośli. Niektóre były naprawdę fajne. Z tego, co piszą o Pokoleniach, wnioskuję, że tam chyba będą mogły się przebierać tylko dzieci - niezbyt mi się to podoba. I pewnie jak zwykle po macoszemu potraktują młodsze dzieci, bo z tego, co wiem, nadal wystarczy im zmienić pieluchę, żeby były czyste. Will Wright by chyba na coś takiego nie pozwolił, gdyby nadal zajmował się Simsami :(( Mogliby to chociaż w aktualizacji zmienić, jak w przypadku suwaków z PZ...
Wyimaginowany przyjaciel???? Bardzo ciekawy i oryginalny pomysł. W sumie tych baśniowych i legendarnych stworów jest sporo i ciągłe powtarzanie ich byłoby nudne. Mamy przecież kostuchę, duchy, wampiry, mumie. No... może trochę przesadziłam za dużo to tego nie ma :/ Wiele nastolatków ma tego typu znajomych.
Mi się zdaje, czy będą bitwy na poduszki? Właśnie! Ta dziewczyna ma ciemniejszą cerę i białe dłonie.
miłośniczka zwierząt
06.04.2011, 17:15
Ten dodatek coraz bardziej mi się podoba już się doczekać nie mogę naprawdę zapowiada się świetnie ;).
Bravurka
06.04.2011, 17:35
Ściągnęłam z Giełdy, ale przez to musiałam reinstalować simsy bo powodowało to jakiś błąd.
Ja tez nie mogę się doczekać i to bardziej niż na Zwierzaki!
No, nawet zapowiada się ciekawie i mogę uwierzyć, że będzie lepszy od pozostałych, ale tak jak tu zostało powiedziane Will Wright, by na wiele rzeczy się nie zgodził. Zobaczmy co z tego wyjdzie ;0
Nowy dodatek nie przyniesie uniwersytetów, ale rodzice młodych Simów będą mogli wysłać swoje dzieci do szkoły z internatem. W zależności od rodzaju wiedzy, jaką chcesz aby posiadł młody Sim, możesz wybierać z dużych zasobów takich szkół. Od akademii sportowej, po szkołę wojskową.
Buahahaahahahaha - zrobię lalunię i wsadzę ją do szkoły wojskowej , to lepsze od studiów Buahahaha
miłośniczka zwierząt
06.04.2011, 19:22
No zobaczymy ale ma nadzieję że ten dodatek będzie dobrym dodatkiem . Jak, na razie wszystko ładnie wygląda, ale zobaczymy jak, to będzie jak ten dodatek już trafi w nasze ręce. Jestem pewna że na pewno jakieś błędy będą, ale mam nadzieję że będzie ich mniej, no ale zobaczymy jak, im to wyjdzie ;). Miejmy nadzieję że będzie lepiej niż dotychczas.
muffindance
06.04.2011, 19:32
szkoly z internatem <333
ten wywiad bardzo zachcecil mnie do tego dodatku...
Hah :) Dziwne... są bomby z psich odchodów, ale nie ma psów.
Info o przyjacielu:
"Kolejną ciekawą, ale trochę dziwną nowością jest wymyślony przyjaciel, którego mogą mieć małe dzieci. Mały Tomek może bawić się ze swoim przebranym w jeden z wielu kostiumów kumplem i wdawać się z nim w dyskusję tak długo, jak patrzysz na niego z punktu widzenia dziecka. Jeżeli klikniesz na innego Sima, wymyślony przyjaciel zniknie, a mały Tomek będzie mówił sam do siebie."
Źródło : SimPress
Saheli019
07.04.2011, 06:51
Tzn. że jak będe klikać na dziecko to i ten "Tomek" będzie widzialny? Ciekawe jak on będzize wyglądał-jak normalne dziecko czy jak jakiś stworek.
Info o przyjacielu:
"Kolejną ciekawą, ale trochę dziwną nowością jest wymyślony przyjaciel, którego mogą mieć małe dzieci. Mały Tomek może bawić się ze swoim przebranym w jeden z wielu kostiumów kumplem i wdawać się z nim w dyskusję tak długo, jak patrzysz na niego z punktu widzenia dziecka. Jeżeli klikniesz na innego Sima, wymyślony przyjaciel zniknie, a mały Tomek będzie mówił sam do siebie."
Źródło : SimPress
Czyli będzie tak jak przypuszczałam :)
Powinien być widzialny dla dzieci, a niewidzialny dla dorosłych.
anie_1981
07.04.2011, 08:52
Ciekawe czy ten zmyślony przyjaciel będzie się pojawiał dla każdego małego Sima, czy też dzieciak niekoniecznie będzie musiał mieć takiego "niby-kumpla".
a moze jakas cecha bedzie ze dziecko bedzie widzialo stworka a inne dzieci nie
hellraiser
07.04.2011, 13:18
Dodatek dosyć fajnie się zapowiada, ale chciałbym obejrzeć trailer, a nie działa :((
Edit: już działa.
I ma już u mnie dużego minusa za stwora, ale co kto lubi...
miłośniczka zwierząt
07.04.2011, 13:30
ja tam niekoniecznie będę z tej lalki czyli tego wymyślonego przyjaciela korzystać. Mi się podobają te psikusy i to że będą wspomnienia .
A mi jakoś, tak nie specjalnie psikusy obchodzą, może oprócz uciekania z domu przez okno i rzucanie jajkami w dom sąsiadów ;)
anie_1981
07.04.2011, 19:38
Ja jeszcze nie wiem co mi się najbardziej podoba, myślę, że wszystko po trochu. Ten dodatek z jednej strony zapowiada się bardzo fajnie, ale z drugiej strony, ma się takie nieodparte wrażenie, że to wszystko powinno już być w podstawie....
Ja jeszcze nie wiem co mi się najbardziej podoba, myślę, że wszystko po trochu. Ten dodatek z jednej strony zapowiada się bardzo fajnie, ale z drugiej strony, ma się takie nieodparte wrażenie, że to wszystko powinno już być w podstawie....
Tak też tam mam. Mimo, że ja tego dodatku wyczekuję chyba najbardziej ze wszystkich, które dotąd wyszły (Zwierzaków tylko bardziej pragnę, ale one dopiero mają wyjść :P ) to jednak wydaje mi się, że ogólnie będzie to najnudniejszy dodatek, który nie wniesie wiele widocznych nowości do gry. Raczej to będzie uzupełnienie pewne tego, czego nie było wcześniej. No, ale jako że ja zawsze skupiam się na jednej rodzinie i rozwijam ich umiejętności, kariery, zarobki i ród to nie mogę się doczekać tego seta bo wygląda na to, że taka rozgrywka jaką ja preferuję stanie się teraz ciekawsza :)
muffindance
07.04.2011, 21:16
a u mnie maja duzy plus za wspomnienia! tak bardzo mi ich brakowalo :33
Ja najbardziej czekam na wózki i piętrowe łóżka.
Wiecie, że jak nastolatek podrośnie, to będzie mógł z tą swoją lalką... romansować? I tak sie zastanawiam, skoro dorośli już nie mają go widzieć, to co sie stanie z takim związkiem? Zniknie ze znajomości i już? A ja bym chciała małe laleczki :D
anie_1981
08.04.2011, 12:00
Jak pozna prawdziwą lalunię, to o "laleczce" zapomni! :D
fajne ma być, że wysyła się nastolatka do szkoły danej umiejętności. no i wózki, przebrania i zawód opiekunki - można będzie oglądać opiekunkę przy pracy! super!
@upup Hehe :D No niby tak, ale wiecie - takie rozwiązanie to trochę pójście na łatwiznę przez EA, mogłoby być chociaż przy takiej laleczce "przywołaj wspomnienia" i można by się znowu spotkać :) Szkoda, żeby taka piękna znajomość sie zakończyła :P
Laleczka? Gdzie było napisane, że ten przyjaciel, to lalka? Szkoda trochę męczyć się będąc dzieckiem z takim przyjacielem, jak potem miałby i tak zniknąć. Mam nadzieję, że chociaż wspomnienia po nim będą, bo tak byłoby trochę bezsensownie.
o co chodzi wam z tą laleczką o_O ?
hellraiser
08.04.2011, 14:13
a u mnie maja duzy plus za wspomnienia! tak bardzo mi ich brakowalo :33
będą wspomnienia?! :O
ale fajnie!
Aperlaxive
08.04.2011, 15:39
No tak żeby to wprzeżywali ja chciałam żona przyłapała mężą na zdradzie no to ustawiłam a tu kobita całuje się z nim na jej oczach a ta tylko dała jej raz po gębie a potem zaczęła się całowac z mężem SZOK! w 2 to by mi łeb urwała żona mojego sima
TAK!!!!!!!! Szkoły z internatem o tym marzyłam! dziękuję
hellraiser
08.04.2011, 15:55
No tak żeby to wprzeżywali ja chciałam żona przyłapała mężą na zdradzie no to ustawiłam a tu kobita całuje się z nim na jej oczach a ta tylko dała jej raz po gębie a potem zaczęła się całowac z mężem SZOK! w 2 to by mi łeb urwała żona mojego sima
Aby zrozumieć tego posta, musiałem go przeczytać 5 razy... Wiesz co to jest interpunkcja?
Jako że nowego stworka prawdopodobnie znamy, ciekawi mnie, jaka śmierć dojdzie w Pokoleniach. Obstawiam choroby. To byłoby takie romantyczne, żona umierająca na przeziębienie! ;)
Aperlaxive
08.04.2011, 16:01
@up no tak. Mnie zmarła bo zatruła się hot-dogiem
To, że wymyślonym przyjacielem będzie lalka, pisało bodajże na SimPress.
EDIT:
Najciekawszą nową rzeczą w The Sims 3 Pokolenia, jest jednak naszym zdaniem fikcyjny przyjaciel. To postać, którą młodzi simowie tworzą w swojej wyobraźni, tuż po otrzymaniu specjalnej lalki. Możemy ją nazwać, możemy z nią także rozmawiać. Wersja o rozmiarach podobnych do naszego podopiecznego będzie świetnym partnerem do zabaw. Jeżeli relacje pomiędzy naszym wyimaginowanym przyjacielem, a naszym simem będą wystarczająco dobre, lalka może być także naszym „chłopcem na posyłki”. Co bardziej interesujące (i jednocześnie bardziej dziwne), kiedy dzieci wchodzą w wiek nastolatka fikcyjny przyjaciel to już nie tylko przyjaciel do zabaw. Przyjaźń z lalką może przerodzić się w coś więcej… więc… no właśnie.
Źródło: Centrum Simów
Aperlaxive
08.04.2011, 16:32
Lalka? Oni mają talent by wszystko spie***yc
omg, lalka w której sie można zakochać
omg
Chryzantem Złocisty
08.04.2011, 17:26
ta lalka to tylko mnie się z czymś kojarzy?
Myślisz o tym samym co ja Chryz?
hellraiser
08.04.2011, 17:37
hahaha, omg..
mi nie skojarzyła się od razu, dopiero po tym jak ujrzałem Wasze wypowiedzi :P
Romans z lalką - to siada na psychikę :D
Na co moje dzieci, tzn. dzieci mojej simki wyrosną! :D
Hej, ale bez moda ta lalka nie będzie spełniać funkcji o której myślicie, hehe :P
To bd naprawdę szkoda, jak dorosły bd o niej po prostu zapominał :(
Ta lalka to jak na razie największa tajemnica Pokoleń :PP
Aperlaxive
08.04.2011, 18:56
no mnie właśnie też interesuje bardzo
Jak łatwo wykryć na forum, kto jest zbokiem, a kto nie ;P Nie doczytałam o tej lalce. Mi się bardziej skojarzyła z taką laleczką w loczkach. Coś typu japońskiej loli.
Aperlaxive
09.04.2011, 06:38
Słuchajcie wracając do tematu chyba dojdzie dużo ubrań i fryzur. A najlepsze, że te dla nastolatków [ubrania] to są super! I ach lampka z lawą moja ukochana zawsze o niej marzyłam. Podsumowując: mnie się bardzo dodatek podoba kupię na 100%
Lalka ? O_O Nie wiem co o tym sądzić, wolałem jakiegoś niewidzialnego stworka latającego po domu ;P Jeszcze ten romans z lalką, ciekawe jak będzie wyglądać, nastolatek, który będzie chodził z lalką typu barbie o_O
A mi się podoba, że simy będą mogły dawać sobie prezenty, kwiaty itd.
Już się nie mogę doczekać :D
,,Gra The Sims 3: Pokolenia została dziś oficjalnie potwierdzona przez firmę Electronic Arts, poniżej zamieszczam zatem kilka pytań, które miałem okazję zadać Ryanowi Vaughan, jednemu z producentów niezwykle popularnej serii The Sims.
GamePlanet: Dlaczego to właśnie Pokolenia będą kolejnym dodatkiem do The Sims 3?
Ryan Vaughan: Po wydaniu The Sims 3 i pierwszych dodatków do tej gry zauważyliśmy, że gracze skupiają się tutaj głównie na rozwoju swych dorosłych (bądź młodych dorosłych) simów.
Tworząc The Sims 3: Pokolenia chcieliśmy wrócić do podstaw The Sims 3 i dać graczom możliwość głębszego, bogatszego i bardziej kompletnego przeżywania życia, dzięki nowym funkcjom i aktywnościom dla każdej grupy wiekowej występującej w grze.
GamePlanet: Wielu fanów The Sims 3 jest zaniepokojonych tym, że w grze nie będzie zbyt wielu nowości związanych z budową, urządzaniem domów itd. Nazwa Pokolenia sugeruje wprowadzenie do gry jedynie nowych interakcji związanych z rodziną. Czy uważasz, że nowy dodatek spełni oczekiwania i potrzeby każdego z simowych graczy?
Ryan Vaughan: Myślę, że nasi gracze będą bardzo pozytywnie zaskoczeni, nie tylko dzięki wielu nowym funkcjom i aktywnościom jakie wprowadzi dodatek, ale również dzięki całkiem nowym możliwościom zabawy, jaka będzie płynęła z rozgrywki w Pokolenia! Gracze będą mogli stworzyć niezapomnianą historię swej simowej rodziny. Pokolenia to dodatek, który sprawi, że każdy etap życia simów będzie na swój sposób wyjątkowy i interesujący.
Z przeróżnymi psikusami, pułapkami, wieczorami kawalerskimi (gdzie nigdy nie wiesz, kto się nagle zjawi podczas takiej imprezy), w Pokoleniach, oprócz nowych interakcji, dzieje się znacznie więcej!
GamePlanet: Jak dużo można stworzyć pokoleń w grze? Czy będą cechy specyficzne dla każdego pokolenia?
Ryan Vaughan: Gracze mogą stworzyć tyle pokoleń simowych rodzin, ile tylko zdołają! Dodaliśmy do gry również dwie nowe cechy: zadbany i zbuntowany. Choć nie są one specyficzne dla jakiegoś jednego etapu życia w grze, oferują simom różne korzyści na przestrzeni całego ich życia.
GamePlanet: Wielu fanów ma nadzieję na wprowadzenie do gry pór roku, zjawisk pogodowych oraz zwierząt. Czy któryś z tych tematów będzie występować w Pokoleniach? Jeśli nie, to dlaczego?
Ryan Vaughan: Dodatek The Sims 3: Pokolenia skupia się głównie na samych simach - kim są i jak w każdym etapie życia na siebie oddziałują. Np. bardzo chcieliśmy, by simowe dzieci żyły w swym własnym, wyimaginowanym świecie. Rzeczy, które dzieją się w ich umyśle, niekoniecznie współgrają ze światem zewnętrznym. Każdy etap życia pokazuje jak sim w tym danym etapie się czuje, co przeżywa, jakie ma pragnienia, obawy itd.
GamePlanet: Czy możesz opisać nowe rodzaje uroczystości, które wprowadzi dodatek? Jakie spełniają one funkcje? Czy będą jakieś sezonowe imprezy, jak np. Halloween?
Ryan Vaughan: Dodatek wprowadzi cztery nowe uroczystości: imprezę z okazji ukończenia szkoły, imprezę nastolatków, wieczór kawalerski/panieński oraz nowe ceremonie ślubne. Każda nowa impreza dodaje do gry mnóstwo nowych zabawnych interakcji. Nigdy nie wiadomo, co może się zdarzyć na imprezie nastolatków lub podczas wieczoru kawalerskiego!
GamePlanet: Możesz opowiedzieć nam coś o systemie wspomnień?
Ryan Vaughan: W The Sims 3: Pokolenia simowie mogą teraz śledzić w specjalnym albumie wspomnienia z najważniejszych momentów ze swego życia. Gracze po raz pierwszy mogą przesyłać i udostępniać wspomnienia swoich simów na Facebooku oraz w profilach na oficjalnej stronie TheSims3.com. Pierwszy pocałunek sima? Pierwsze bara-bara? Wszystko to może zostać przesłane i udostępnione w internecie wraz ze zdjęciami i opisem. Można nawet utworzyć własny system pamięci w grze i dzielić się nim z innymi!
GamePlanet: Co chciałbyś powiedzieć fanom, którzy twierdzą, że Pokolenia powinny być po prostu aktualizacją do podstawy The Sims 3, a nie samodzielnym rozszerzeniem?
Ryan Vaughan: Oprócz nowych psikusów, czy też pułapek przygotowywanych przez nastolatków, w The Sims 3: Pokolenia jest znacznie więcej całkiem nowych funkcji. Dzięki "wymyślonym" przyjaciołom, wieczorami kawalerskimi, romantycznymi reputacjami i wspomnieniami, nasi gracze będą zachwyceni tym, jak dużo nowych możliwości wprowadzają Pokolenia.
GamePlanet: Czy do gry dodane zostaną funkcje umożliwiające graczom tworzenie własnej zawartości? Jeśli tak, w jaki sposób będą wykorzystywane, jeśli nie, to dlaczego?
Ryan Vaughan: Jestem naprawdę podekscytowany nową kamerą wideo, która zostanie wprowadzona do The Sims 3: Pokolenia! Simowie mogą kręcić nie tylko filmy, ale również odtwarzać je w swoich telewizorach! Gracze mogą tworzyć mnóstwo filmów, dzięki czemu ich simowie mogą w każdej chwili przypomnieć sobie najciekawsze i najzabawniejsze momenty z każdego etapu swego życia. Nie możemy się doczekać, jak gracze zaczną tworzyć swoje własne filmy w grze!"
Źródło:http://twojesimy.blogspot.com
@DamianPL większość z nas już to widziała.
anie_1981
09.04.2011, 10:31
Ja bym już chciała te kręcone schody...
miłośniczka zwierząt
09.04.2011, 10:45
Coraz bardziej mi się podoba ten dodatek zapowiada się całkiem nieźle. ;) Ciekawa jestem tych wspomnień bo to jest, naprawdę interesujące.
patryk916
09.04.2011, 11:00
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110405/GRY/551218763
oto parę informacji o Pokoleniach :)
Chryzantem Złocisty
09.04.2011, 11:07
nic nowego tam nie ma.
Aperlaxive
09.04.2011, 14:47
Jak według mnie to jest inne miasto bo w SV tak samo jak w T nie ma takiej fontanny w parku ani takiego wodospadu. Na 100 % może nie jestem pewna ale na 70%
Jak według mnie to jest inne miasto bo w SV tak samo jak w T nie ma takiej fontanny w parku ani takiego wodospadu. Na 100 % może nie jestem pewna ale na 70%
W wywiadzie dla sims2design producent gry zapowiedział, że w Pokoleniach nie pojawi się nowe miasto. Wywiad znajduje się tutaj (http://www.sims2design.pl/forum/showthread.php?t=10708).
anie_1981
09.04.2011, 16:39
Fakt, w wywiadzie padło pytanie o miasto. Nie będzie nowego. Zawsze tworzą dodatki "niekompletne". Nawet w Store, niby zestaw kuchenny, a nie dali stołu i normalnych krzeseł. Jest tylko wysepka i krzesło barowe. Ja akurat nie korzystam z wysepek i krzesełek barowych.
Aperlaxive
09.04.2011, 16:50
O to szkoda ;(
ciekawe czy nastolatkami bedziemy kierowac w szkole
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.