PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7]

Searle
27.05.2011, 07:37
kurczem jak juz blisko premiery jest... jak ten czas leci :) pamietam, jak na forum byla wywolana sensacja a tu juz za chwile premiera : DD

Ja też narzekałam, że trzeba czekać tyle czasu, ale zleciało jak z bicza trzasnął. Jeszcze parę dni i nasze simy będą spały w łóżkach piętrowych! :)

anjanka
27.05.2011, 08:10
a ja pamietam jak każdy narzekał na pokolenia :D a teraz doczekać się nie mogą :)

The_Black5
27.05.2011, 09:16
Ja też się nie mogę doczekać ;) Wo najlepszy jest Scary Maze w Pokoleniach xD Ale kiedy np. WP ścieli łóżko i przełącza się na tryb jakiegoś dorosłego... Samościelące się łózko...Cały dodatek prezentuje się dobrze i myślę, że będzie udany.

grzro
27.05.2011, 10:01
Podejrzewam, że zaopatrzę się w ten dodatek, jak w każdy inny do tej pory. Ale i tak bardziej czekam na Zwierzaki :)

anie_1981
27.05.2011, 10:33
No Zwierzaki to osobny temat... Bez nich gra jest nienaturalna. Życie bez gołębia, srającego Ci na łeb jest okropnie nienaturalne.

No ale wracając do tematu, WP może jednak nie będzie taki zły. Ale mi najbardziej spodobało się nie to, że sprząta pokój dzieciakowi, ale to, że matka dzieciaka w ogóle zauważyła, że w pokoju jest bałagan. Normalnie to jest tylko negatywny nastrójnik, ale nikt nikomu nie każe sprzątać. Wyjątkiem jest "poproś o umycie naczyń".

Off-top:

Co do zabierania modów z gry, to plik dll chyba też powinno się zabrać. Ja kiedyś nie zabrałam i nic złego się nie stało, ale dla pewności to chyba lepiej je pozabierać.

muffindance
27.05.2011, 11:55
Życie bez gołębia, srającego Ci na łeb jest okropnie nienaturalne.

Uwielbiam cie za to :D :D

Mam nadzieje, ze ten dodatek mnie zacheci do jakiejkolwiek gry - bo teraz nie gram w ogole :c

Horsez
27.05.2011, 13:38
ja też sie jakoś zniechęciłam ostatnio do gry, może jednak coś sie zmieni po " Pokoleniach".
Ostatnio gram moją sąsiadką, którą mam za ścianą, i może dodam fotki w opowiadamy jak sobie gramy:)

Lady88
27.05.2011, 14:00
czemu już w sklepach i na allegro są Pokolenia?
premiera nie miała być w czerwcu?

wznawiam pytanie - w jakich sklepach widziałeś? :>

Maszka
27.05.2011, 15:47
Właśnie w jakich sklepach?Do empiku codziennie chodzę i nie ma :( .Chodzę bo u mnie kilka razy były tam TS3 chyba WP kilka dni przed premierą :P i kiedy raz tam poszłam to od razu ku[iłam :D.

No ale o WP gadamy gdzie indziej więc co do pokoleń to do premiery zostało tylko ... 5 DNI!!! Och, jak ja sie cieszę!!!Juz niedługo je zainstaluję :P :D

nmin
27.05.2011, 16:11
Ale Wam zazdroszczę, gdy to czytam - sama będę mogła grać dopiero na początku lipca, bo wtedy 1. odzyskam laptopa, 2. obronię pracę magisterską i będę miała czas. Chociaż już to chyba pisałam :D
Ale ma to swoje dobre strony - jeśli dodatek zepsuje grę i będą bugi jak w Po Zmroku, po którym całkiem mi się odechciało Simów, to przez miesiąc powinna już wyjść aktualizacja naprawiająca je chociaż częściowo, pojawią się aktualne mody, itp :)

anie_1981
27.05.2011, 17:55
Ja jak zwykle zostawiam zapisy w bezpiecznym miejscu i zaczynam grę od nowa wraz z nowym dodatkiem. Sprawdzam czy są błędy i jakie i czekam na wznowienie modów... Te tymczasowe zapisy zazwyczaj są przeze mnie zwyczajnie kasowane, po jakimś tygodniu gry góra. No jednym, jedynym wyjątkiem było PZ. Jak wiadomo w Bridgeport gram do teraz, Bardami.

Searle
27.05.2011, 18:57
W The Sims 3 Pokolenia będzie można mieć rodzinę GNOMÓW! Tajemniczy Pan Gnom, znany z podstawowej gry The Sims 3, będzie żył zgodnie z cyklami życia pozostałych Simów. Gnomy można zostawić w domu albo zaprosić na wesele – z pewnością sprawią jakąś magiczną niespodziankę! Poszczególne etapy życia gnoma wprowadzają nowy wygląd i zachowanie, jak również preferencje do obiektów, w pobliżu których chcą przebywać.

Gnomowy niemowlak – Gnomy są oczywiście niewielkie, ale te niemowlęce są doprawdy maleńkie!
Gnomowe dziecko – Te zabawowe małe gnomy są tylko niewiele większe od niemowlaków
Gnomowy nastolatek – te podrośnięte gnomy mają młodzieżowy wygląd i buntowniczego ducha!
Gnomowy staruszek – gnomy, których czas świetności nieco przeminął, ale nadal są magiczne.

Źródło: RealneSimy

Miyoki
27.05.2011, 19:44
@up - jakoś odnoszę wrażenie, że to jakiś żart o_O
To brzmi zbyt absurdalnie.
I czemu jakoś nikt nie wspomniał ani słowem o jakimkolwiek gnomie :|

Może jestem zbyt sceptyczna, ale jakieś to dziwne.

W ogóle kim był Tajemniczy Pan Gnom z podstawy?

Searle
27.05.2011, 19:46
Tajemnicy Pan Gnom to ten krasnal ogrodowy, co się przemieszcza w różne miejsca na parceli.

Edit: Znalazłam zdjęcia:
http://img.photobucket.com/albums/v84/hikikomori/Sims%203/S3N006/simsnieuws3967.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v84/hikikomori/Sims%203/S3N006/simsnieuws3968.jpg

The_Black5
27.05.2011, 19:57
Pan Gnom to zmora moich Simów ;] Zawsze mnie denerwowało jak się przenosił... Ale robiąc offtopu wspomnę, że to ciekawe; Pan Gnom na weselu. Chociaż Miyoki ma rację - nikt o nim nie wspominał. Ale może Pan Gnom (który uwielbia robić niespodzianki) to właśnie niespodzianka od EA??

Maszka
27.05.2011, 20:08
Ale te gnomy sweet[asne :P ] nie no ja nie moe.Zaje*iste są!Hahaha!Aż...po prostu zaje*iste

Miyoki
27.05.2011, 20:14
Nigdy ich nie widziałam O_O
One się ot tak czasem pojawiają jako taki "bonus"?

I teraz będzie można sterować nimi?
To ma być taki jakby dodatkowy stwój jak wampir itp?
Myślałam, że wymyślony przyjaciel nim jest.

Hmm.. Ciekawe - okaże się już za kilka dni chyba ^^

The_Black5
27.05.2011, 20:22
Kupić je można ;] Ale myślę, że nie będzie można nimi sterować, tylko traktować jak przyjaciela, co mieszka na twoim trawniku ;]]

misia70
27.05.2011, 20:24
Hej,jestem tu nowa ,ale jestem w temacie ....
Więc ja również nie mogędoczekać sie tego dodatku.
Mam do was małe pytanko, kilka stron temu na zdięciu było widać jak simka woźi dzicko w wózku i bez dolnej części ubrania...czy na to jest jakiś kod albo coś w tym stylu ?..
nie mogę sie doczekać !!!

co prawda ten filmik już był ale tu macie z polskim tłumaczeniem
http://www.youtube.com/watch?v=vHzcks8rdgU

magda1984
28.05.2011, 06:42
Nie wiem czy to prawda, ale ponoć już są do ściągnięcia Pokolenia w internecie. Ja wczoraj widziałam simsy pokolenia za 79 zł w gazetce reklamowej Media Marktu, chyba się przejade i sprawdze.
Oni zawsze ustalają premiery a potem nikt się tego nie trzyma i gra w internecie wypływa 2-3 dni przed premierą i zresztą to samo jest ze sklepami : )

anjanka
28.05.2011, 07:08
ztymi gnomami i WP robi się Toy Story :D no ale zobaczymy jak to bedzie wyglądać

misia70
28.05.2011, 08:23
Zgadzam się z anajką, Ale może będzie coś fajnego z tego ;)
Aaaaaaaa 4 dni do premieryyyyyyy!!!!!!
szkoda ,że dostane je na urodziny <9 lipiec> ale będę mogła wysłuchać waszych opinii ;)

Tofik
28.05.2011, 08:45
magda a nie czytałaś od kiedy obowiązuje oferta? Pewnie na górze lub na dole pisze od 1 czerwca- do iles tam ;d

Ilona
28.05.2011, 09:02
choć oficjalna premiera jest 01.06.11,to gra jest już dostępna w sieci...

Mrufka
28.05.2011, 09:58
A propos gnomów... znalazłam to na facebook, na stronie fanów sims 3 generations :-)
http://img692.imageshack.us/img692/6803/gnomy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/gnomy.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

anie_1981
28.05.2011, 10:07
Ilona, nie sądzę, żeby była już w sieci. Jest za wcześnie. Jeżeli ktoś wstawia coś o nazwie "Pokolenia", to pewnie to jakaś podpucha.

Fajne te gnomy są ładne, ale ja raczej nie korzystam z gnomów :P Ile razy któryś się ustawił przy lodówce np i Simy nie mogły skorzystać z lodówki, dopóki nie przestawiłam gnoma :D

misia70
28.05.2011, 10:16
też sądzę,że w internecie pokolenia jeszcze nie będą...
Ja nie kojarzę tych gnomów. one się same pojawiają czy trzeba je kupić?

The_Black5
28.05.2011, 10:18
Fajne jest gnomiątko ;] Ale nie; pokolenie krąży w sieci już, przecież ktoś parędziesiąt stron wcześniej dał nawet link. I ciekawe czy gnomy będą mogły mieć dzieci... Znaczy chodzi o ciążę itd., czy tylko będzie można kupić gnomiątko etc.

I gnomy można kupić jak jesteś w rzeczach ogrodowych.

Mrufka
28.05.2011, 10:19
jest duuuużo nowych zdjęć z samej gry, na oficjalnej stronie (angielskiej) na facebook. Jeśli macie tam konto to wejdźcie na " http://www.facebook.com/pages/The-Sims-3-Generations/197057160322694?sk=wall " Wystarczy dołączyć do tej strony. Tam jest masa dyskusji i zdjęcia. Wygląda na to, że gra już jest w sieci (sama widziałam do ściągnięcia) i być może niektórzy już grają... Jeśli nie macie możliwości to wrzucę jakieś zdjęcia czy info tutaj. Dajcie znać.

Mrufka
28.05.2011, 10:22
też sądzę,że w internecie pokolenia jeszcze nie będą...

Jak najbardziej są

misia70
28.05.2011, 10:24
Aaa... to jest ten brzydki krasnal ogrodowy ;) dzięki
4 dniii

anie_1981
28.05.2011, 10:24
Nie należy umieszczać linka do pirata na tym forum.... No chyba, że chce się bana... :P

A co do gnomów, to one czasami się trafiają, np. podczas prania pojawia się czasem gnom pralniczy. Te z katalogu są zwykłe i nic się z nimi nie dzieje. Te "niezwykłe" znikają i pojawiają się w innych miejscach i w innych pozach.

misia70
28.05.2011, 10:26
ale ja np. nie mam pralki wiec jak ja moge se je zrobic?

Maszka
28.05.2011, 10:30
Nie no fajnie, no to teraz będę mogłam iść i kupić kilka dni przed premiera mój wyczekiwany dodatek!W sumie 79zł to nie az tak drogo ;) no to jak kupie to napiszę :D

Searle
28.05.2011, 10:37
Podobno do gry nie dodadzą książeczki. Ale skąpcy - na wszystkim chcą oszczędzić.

misia70
28.05.2011, 10:45
co????? ale kijowo !!!! ale czemu?

nmin
28.05.2011, 10:48
Co to za gnom, który na tym zdjęciu stoi najbliżej bujaków i wygląda jak w stroju jaskiniowca? Z którego to dodatku? http://img.photobucket.com/albums/v84/hikikomori/Sims%203/S3N006/simsnieuws3968.jpg

Mam całą serię, a nie wiedziałam nawet, że gnomy mogą się przemieszczać, myślałam, że są tylko dekoracją, dodawaną tradycyjnie do każdego dodatku, i nigdy ich nie kupowałam! Teraz na pewno kupię, podobają mi się te z Pokoleń :)

Searle
28.05.2011, 10:50
nmin, jest to gnom, którego simy mogą przynieść z podróży w czasie. Dochodzi oczywiście w Karierze.

nmin
28.05.2011, 10:52
Dzięki, oczywiście mam Karierę, ale jakoś wehikuł czasu mnie nie bawił. Teraz go zbuduję, bo mam nowy cel w grze - zebrać wszystkie gnomy :D

Ilona
28.05.2011, 10:55
Podobno do gry nie dodadzą książeczki. Ale skąpcy - na wszystkim chcą oszczędzić.

tutaj o tym napisałam http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1401390#post1401390

misia70
28.05.2011, 11:04
ej czy wy ,macie już aktualizacje ?

kaka123
28.05.2011, 11:23
Oczywiście, że pokolenia już są. Starałam się w ogóle nie wchodzić i nie czytać newsów, by sobie zabawy nie psuć.

anie_1981
28.05.2011, 11:40
Nie gadać tu o piratach! :P No chyba, że o Piratach z Karaibów... A te gnomy, które są w katalogach są zwykłe i niczego nie dają, ani się nie przemieszczają. Tylko jeśli znajdziemy jakiegoś gnoma, podczas prania, wyprawy w czasie, zwiedzania katakumb, tylko one każdej nocy zmieniają miejsce i pozę... Można je kupić z katalogu, ale tylko po wpisaniu BuyDebug. Są wtedy w tej sekcji obiektów z pytajnika.

The_Black5
28.05.2011, 11:46
Dziwne, bo mi wszystkie gnomy zmieniały pozy i miejsca..... Bez kodów, modów i to były wszystkie z katalogu.....

misia70
28.05.2011, 11:49
Macie już aktualizacje?

@Ilona-jakby ktoś miał,to by o tym napisał,nie musisz się dwa razy o to samo pytać

Ilona
28.05.2011, 11:51
a tutaj dowód,ze gra już jest http://www.thesims3.com/memory/memoryExchange.html?action=default&persona=Lee12321

anie_1981 tak się nie bulwersuj i poczytaj regulamin,pisanie o tym,ze gra jest już dostępna nie jest przestępstwem

anie_1981
28.05.2011, 12:53
Ojć, ja się nie bulwersuję tylko ciągnę szyderę z tych piratów... ;) Gra jeszcze nie jest w sprzedaży, a jest już w necie... Ale ja bym się bała zamieścić wspomnienia na oficjalnej stronie Simsów. Przecież wiadomo, że jeszcze za wcześnie na oryginał...

The_Black5
28.05.2011, 12:56
Ale przecież to inny kraj, i może się okazać, że tam już są, prawda?? ;]

anjanka
28.05.2011, 12:58
nie może się pojawić płyta przed oficjalną światową premierą która jest 31 marca

Wielebny
28.05.2011, 13:04
Gra jest rozwożona do sklepów na długo przed premierą, czasem 2-3 tyg, więc pudełka leżą sobie w magazynach i czekają do dnia premiery, więc zdarzają się przypadki, że ktoś wykradnie jedną kopie.

anie_1981
28.05.2011, 13:11
Możliwe. Co do legalności gry tego kogoś od wspomnień... no nie wiem, to chyba za wcześnie... Ale mogę się mylić. Któryś dodatek, chyba WP, kupiłam na prawie tydzień przed premierą. Sprawdzałam w profilu twórcy tych wspomnień, nie ma zarejestrowanych Pokoleń. Mógł jeszcze nie zarejestrować...

Już się nie mogę doczekać tych Pokoleń...

Lady88
28.05.2011, 14:30
ej czy wy ,macie już aktualizacje ?
jaką aktualizację?

ja nawet nie myślę o pokoleniach z neta, wolę poczekać na oryginał, nawet chociażby dlatego, że piracka wersja może coś nie tak działać z oryginalną podstawą ;)

misia70
28.05.2011, 15:02
jaką aktualizację?

ja nawet nie myślę o pokoleniach z neta, wolę poczekać na oryginał, nawet chociażby dlatego, że piracka wersja może coś nie tak działać z oryginalną podstawą ;)

no aktualizacja która troche wnosi do gry jak się jej nie ma tej gry tak samo było z po zmroku itd...

no ...http://forum.thesims.pl/images/smilies/biggrin.gif

Zastanawialiście się czy będzie wolny taniec ... mi go tak strasznie brakuje ;(

Björk
28.05.2011, 15:39
Gra jest rozwożona do sklepów na długo przed premierą, czasem 2-3 tyg, więc pudełka leżą sobie w magazynach i czekają do dnia premiery, więc zdarzają się przypadki, że ktoś wykradnie jedną kopie.

A że nie ;) Ja na przykład dostałam na tydzień przed premierą "Nowoczesny Apartament", bo spytałam w Empiku, czy już są i Pan zajrzał do komputera i stwierdził, że są, a na półkach nie można znaleźć. Więc mi przyniósł z magazynu. Szukał jej chyba z 40 minut. Dopiero później przeczytałam, że premiera dopiero za tydzień miała być i pewnie dopiero wtedy mieli wyłożyć, ale przez swoją upierdliwość dostałam wcześniej ;)