PDA

Zobacz pełną wersję : Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Strony : 1 [2] 3 4

Analisse
04.04.2011, 13:34
Jak się okazało by mieć więcej państw na mapie, należy zawrzeć z nimi przymierze. Wtedy pojawiają się nowe misje.

Jak to zrobić?

Przeszłam Nowe Początki i wybrałam Imperialną Dominację, jak można zająć obce terytoria?

monita152
04.04.2011, 13:41
Cześc proszę pomożcie mi!!! mam misję z ta fontanną no i musze udać sie na ostatnią próbe do fontanny z moja fatalna wada czy coś takiego a moja fatalna wada to GŁUPIEC no i co ja mam zrobić... gram simką która gra na tej lutni z karczmy... próbowałam już wszystkiego;/ klikam na las i niemam funkcji idź do fontanny tylko pójdź na spacer;/ wada głupca jest to ze o czyms zapomina, ze wolniej zdobywa doświadczenie, itp;/ aa no i ze może zrobić coś niespodziewanego;/

Searle
04.04.2011, 13:41
Analisse - monarcha, rycerz i szpieg mają możliwość oceniania sytuacji politycznej na stole taktycznym. Tam, za punkty PZ, mogą wykupić możliwość założenia przymierza z państwami, ale nie można ich zająć.

Analisse
04.04.2011, 13:50
Analisse - monarcha, rycerz i szpieg mają możliwość oceniania sytuacji politycznej na stole taktycznym. Tam, za punkty PZ, mogą wykupić możliwość założenia przymierza z państwami, ale nie można ich zająć.

Dzięki ;)

A z tym drugim pytaniem to chodzi mi o to:

http://img203.imageshack.us/img203/898/beztytuujgj.png

Jak to można zrobić?

Edit:
Ok, już wiem. Jak się już założy przymierze z innym państwem i pojawi sie jakaś misja z nim związana, to po wykonaniu zadania zdobywa inne terytoria.
Bo złożyłam przymierze ze wszystkimi państwami i wykonywałam misje i mam 3 podbite krainy.

monita152
04.04.2011, 13:52
a mi nikt nie pomoże;/??

lingueno
04.04.2011, 15:33
A ja mam pytanie o położenie kilku przedmiotów, gram głównie postaciami które wielu różnych kamieni itp. potrzebują więc... Mniejsza...

Gdzie mogę znaleźć obiekty: "Tajemne Ostrze", "Rdzeń Laski Czarodzieja", "Fragment Duszy", "Tajemniczy Fragment Metalu" oraz "Zaklęcie Płonącego Miecza".

Z góry dziękuję, za wszelkie informację :)

Kamis
04.04.2011, 18:09
Czy da się jakoś hmm, nie wiem jak to powiedzieć, 'zrestartować' grę bez instalacji jej od nowa? Muszę wszystko robić od nowa, bo nie wiem co zrobić ze swoim monarchą, tak się zaciął :((
Aha, i jak mogę zobaczyć, ile misji udało mi się zrobić, i na jakim poziomie [platynowym,złotym]?

teoyaomqui
04.04.2011, 18:27
miałam właśnie zapytać, czy w nowych ambicjach są inne misje.. z tego co widzę po wpisach jednak w każdej ambicji są takie same.. więc po co są w ogóle te ambicje? zrobienie tej pierwszej ambicji zajęło mi kilka dni.. i co, koniec gry?

Legs
04.04.2011, 18:55
mam problem z tym debilem-królem. Mam misję Następca tronu, rozkochałam w sobie doradcę monarchy, było już nawet bara-bara parę razy,ale opcja "Poproś o rękę" czy coś w tym stylu, nie pojawia się w interakcjach postaci (Patrzę w Romantyczne i wszystkie inne - nie ma i już, od paru dni)

nawet kliknęłam na katedrę - Weź tu ślub, ale się nie odbył, bo: "brakuje obrączek, coś tam, a może narzeczonych?" Obrączek póki co w Kramie Miejskim nie ma, bo sie do licha jeszcze nie zaręczyłam...

1radar1
04.04.2011, 19:17
Jak zrobić misję "Futro" mam już zrobiony gulasz z dzika i co dalej ???JAk nakarmić te cholerne szynszyle??

Whim
04.04.2011, 19:28
Nie mogę przejść misji z wieśniakami.
Mam im przygotować duży gulasz z niedźwiedzia w Sali Przyjęć.

Ugotowałam gulasz, wieśniacy zjedli i nie zaliczyło. Co należy zrobić?

Elirecien
04.04.2011, 20:22
Wykonuje misje jako monarcha. Mam przeczytac ksiazke pt "Słodka ksiega slodyczy" ale na polce z kasiazkami w zamku jej nie ma. Gdzie moge ja znalezc?

Nadine
04.04.2011, 20:34
Nie mogę przejść misji z wieśniakami.
Mam im przygotować duży gulasz z niedźwiedzia w Sali Przyjęć.

Ugotowałam gulasz, wieśniacy zjedli i nie zaliczyło. Co należy zrobić?

Ty tez musisz zjesc ;p

Wykonuje misje jako monarcha. Mam przeczytac ksiazke pt "Słodka ksiega slodyczy" ale na polce z kasiazkami w zamku jej nie ma. Gdzie moge ja znalezc?

w wyposazeniu/ w kramie wiejskim?

XxXzywy92
05.04.2011, 02:17
Siemka wiem, że było już to pytanie, ale nie było na nie dokładnej odpowiedzi. Jestem w misji uwolnij dżina i mam takie zadanie:
http://s2.ifotos.pl/img/Clipboard_hxewxse.jpg (tu obrazek misji)
Uwolniłem już dżina, musiałem sporządzić stabilizator dżina i ukraść duszę trzem mieszkańcom, potem musiałem za pomocą medytacji uwolnić dżina i następne zadanie to - ZNAJDŹ DŻINA. I tu jest problem pisze, że będzie gdzieś w zamku i odszukanie go w tak kolorowym wdzianku nie będzie trudne, a ja nie wiem gdzie go znaleźć. Proszę o pomoc!

1radar1
05.04.2011, 02:21
Jak zrobić misję "Futro" mam już zrobiony gulasz z dzika i co dalej ???JAk nakarmić te cholerne szynszyle??

Może jednak ktoś mi podpowie :P dziekuje z góry.

Searle
05.04.2011, 07:14
radar, napisz dokładne polecenie, co teraz gra każe Ci zrobić.

vivien
05.04.2011, 07:46
jesli klikniesz na lesie powinno byc cos tam z daniem miesa szynszylom

Angie0887
05.04.2011, 08:16
Ja nadal nie mogę znaleźć tego listu w butelce POMOCY!!!
proszę o bardziej szcegułowy opis

tilali
05.04.2011, 09:02
Czy ktoś już wie, jak odkryć tożsamość zdrajcy w "inwazji"?

tilali
05.04.2011, 10:58
Czy ktoś już wie, jak odkryć tożsamość zdrajcy w "inwazji"?

Mam, jakoś do tego doszłam:p Trzeba eskortować kupców, za którymś razem po drodze trafimy zbójcę i zabierzemy mu mapę do obozu. Idziemy do obozu itd...

lingueno
05.04.2011, 11:05
Gdzie mogę znaleźć obiekty: "Tajemne Ostrze", "Rdzeń Laski Czarodzieja", "Fragment Duszy"oraz "Tajemniczy Fragment Metalu". Proszę pomóżcie, bardzo tego potrzebuję :(

Z góry dziękuję, za wszelkie informację :)

tilali
05.04.2011, 13:43
Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Po kilku godzinach szukania nie mogę znaleźć ANIELSKIEGO ZIELA.

Zlitujcie się, bo mnie i moją medyczkę zaraz krew zaleje. -.-

Eee... proszę?

Anielskie ziele rośnie za targiem,po prawo:)

Moonrien
05.04.2011, 13:44
Jestem na misji "Chcemy ksiąg, nie wojny" i mam przetłumaczyć jako ksiądz pismo jakieś książki. Nie wiem jak to zrobić. Jak klikam na to, gdzie piszesz z wszechwiedzącym to jest tylko ta opcja i badaj wszechwiedzącego. Wiecie co zrobić?

marandile
05.04.2011, 14:37
W misji o polowaniu na dzikie szynszyle, to jak 'przygotowac test miecza mitrylowego/adamantowego'?

lazuryt00
05.04.2011, 14:52
Ponawiam pytanie...

Czy da się przejść The Sims Średniowiecze, czy mogę tworzyć pokolenia?

Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 14:55
po przejściu ambicji jest misja - czas wolny.wybierasz sobie postać (dostępną z tych,które wykupiłaś),i możesz nią grać bez żadnych obowiązków (poza dziennymi).
nie warto się bawić w pokolenia,bo dzieci zatrzymują się na wieku szkolnym i nie dorastają,zaś simowie się nie starzeją.

lazuryt00
05.04.2011, 16:52
Chryzantem Złocisty dzięki:) Jako jedyny się mną zainteresowałeś:) Takie jeszcze jedno pytanie, bez żadnych obowiązków czyli...nic nie robię czy są jakieś fajne rozrywki? Np, jakieś bitwy, jazda konno, zabawa z potworem ze studni (???) lub inne?

Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 16:54
są wszystkie rozrywki,poza tym,że nie pojawiają ci się te misje do zrobienia,te obok portretu twojego sima.
możesz chodzić do miasta,jeść,spać,wyzywać na pojedynek,robić mikstury czy zbroje,rozmnażać się i romansować,itd.

nie ma jazdy konno,bitew wojskowych,potwora ze studni możesz karmić mięsem i to wszystko.

beata9314
05.04.2011, 17:36
hej można zacząć misję od początku?

Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 17:37
można.wróć do menu głównego,kliknij "misje" i na dole książki z aktualną misją jest przycisk "porzuć misję"

vesi
05.04.2011, 17:40
Hej, jestem pierwszy raz w misji ze szpiegiem i totalnie nie wiem jak podsłuchiwać? <muszę podsłuchać instruktorkę Roksane>

Searle
05.04.2011, 17:47
Vesi, gdy Roksana będzie z kimś rozmawiać pojawi się opcja Podsłuchuj, gdy na klikniesz na tę simkę.

beata9314
05.04.2011, 17:48
to wtedy się porzuci misję i nie bedzie można zacząć jej od poczatku

Whim
05.04.2011, 17:55
Ty tez musisz zjesc ;p
Moja simka zjadła, wieśniacy zjedli i mi nie zaliczyło.

W misji o polowaniu na dzikie szynszyle, to jak 'przygotowac test miecza mitrylowego/adamantowego'?
Wykuwając go w kuźni :)

Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 17:57
to wtedy się porzuci misję i nie bedzie można zacząć jej od poczatku

można,jeśli znowu pojawi się w misjach do wyboru.

Średniczek
05.04.2011, 18:17
Gdzie znajduje się ostatnia rzecz, w misji pt. Dzień Bibelotów ? :] [W Sali tronowej]

Chryzantem Złocisty
05.04.2011, 18:19
usiądź na tronie

Średniczek
05.04.2011, 18:20
Dziękuje bardzo :)

Średniczek
05.04.2011, 18:25
Jak znaleść tego kto nie lubi kościoła Jakubińskiego ??

natash9
05.04.2011, 19:03
Witam :) Mam problem z misją "WESELE". Otóż, utknęłam na tym że mam porozmawiać z dwoma osobami i opowiedzieć im jakąś śmieszną historię. Za nic nie potrafie wykombinować jak to mam zrobic ;] Moge prosić o pomoc ?? ;) Byłabym wdzięczna ..

vivien
05.04.2011, 19:39
w 'zabawnych' od jakiejs tam ilosci pkt przyjazni masz 'opowiedz smieszna historie' czy cos takiego, przynajmniej u mnie to zadzialalo xd

beata9314
06.04.2011, 08:36
jak zdobyć klejnoty

Searle
06.04.2011, 09:50
@up: rozłupując te małe skałki.

Infernois
06.04.2011, 10:07
Mam dwa pytania.
1. Jak zamieść podłogę? W kramie nie żadnej miotły i nie wiem co z tym fantem zrobić.
2. Mam maga na 7 poziomie i muszę nauczyć go zaklęcia "Rozbłysk", ale na jego stole nie ma tego czaru do wyboru.
Z góry dzięki!

migoti
06.04.2011, 10:20
1. Jak klikniesz na swoja postać to będzie coś w stylu "zamieć" jest to interakcja na sobie

A ja mam pytanie odnośnie podboju Korsarzynu. Wszystkie krainy już są pod moim panowaniem i została mi tylko ta jedna.. pisze, że mogę ją podbić w misji "Nowe gangi korsarzyn" ale takowa misja w ogóle mi się nie pojawiła.. robił to ktoś?

Infernois
06.04.2011, 10:31
Dzięki za odp., ale dałem sobie już z tamtym radę :D. Niestety nadal mam problem z magiem, a do tego doszło jeszcze zadanie "Napisz sztukę", czy jakoś tak. Gdy klikam na stół barda można wybrać tylko pisanie komedii, lub dramatu. Może ktoś pomóc?

Chryzantem Złocisty
06.04.2011, 10:35
komedia i dramat to są właśnie sztuki.ktoś tu chyba nieobeznany z teatrem :P

migoti
06.04.2011, 11:23
A co z moim Korsarzem ? :D Nikt jeszcze nie robił tej aspiracji?!

Searle
06.04.2011, 11:36
migoti, czy zawarłeś przymierze z Korsarzynem? Jeśli tak, to powinna Ci się ta misja pojawić.

soyaboss
06.04.2011, 12:18
Witam wszystkich!
Mam problem z gra "The Sims Średniowiecze" tzn. : Chciałbym się spytać jak się wydaje Edykt? Próbowałem dużo razy ale ciągle kończyło się niepowodzeniem i później byłem aresztowany, że zaniedbuję obowiązki królestwa.
Dlatego proszę o Waszą pomoc.
Będę bardzo wdzięczny jeżeli mi ktoś pomoże.

Infernois
06.04.2011, 12:20
Aha, no to luz. Dzięki, ale co z tym czarem "Rozbłysk"?

migoti
06.04.2011, 12:59
No właśnie zawarłam i to mnie trochę martwi, że się nie pojawiła.. Od razu zawarłam ze wszystkimi i inne misje były, prócz tej.. Chyba będę musiała to powtórzyć od początku :/..U Ciebie misja pojawiła się normalnie tak ?

vesi
06.04.2011, 13:44
dziękuję za odpowiedź i kolejne pytanie:

muszę wyrobić jakichś eliksir (jestem szpiegiem) aby odczarować rycerza spod wpływu działania miecza. zebrałam już rośliny, teraz muszę kupić cytuję "dwie spasione pijawki i słodką gruszkę" obydwie rzeczy kupiłam, w tym pijawek nawet więcej, a zadania mi nie zaliczyło, co zrobić?

Searle
06.04.2011, 13:50
Witam wszystkich!
Mam problem z gra "The Sims Średniowiecze" tzn. : Chciałbym się spytać jak się wydaje Edykt? Próbowałem dużo razy ale ciągle kończyło się niepowodzeniem i później byłem aresztowany, że zaniedbuję obowiązki królestwa.
Dlatego proszę o Waszą pomoc.
Będę bardzo wdzięczny jeżeli mi ktoś pomoże.

Wydawać Edykty może Monarcha, Rycerz i Szpieg. Robią to na tym stole taktycznym. Używa się do tego opcji Zaproponuj edykt.

Aha, no to luz. Dzięki, ale co z tym czarem "Rozbłysk"?

Zaklęcie to należy stworzyć używając odpowiednich run. Na pewno w poleceniu był podany ich układ. Jeśli nie pamiętasz to wejdź do tej księgi i tam jest możliwość studiowania zaklęć.

No właśnie zawarłam i to mnie trochę martwi, że się nie pojawiła.. Od razu zawarłam ze wszystkimi i inne misje były, prócz tej.. Chyba będę musiała to powtórzyć od początku :/..U Ciebie misja pojawiła się normalnie tak ?

Ja, jak do tej pory, zawarłam tylko przymierze z Mechanowem i od razu pojawiła mi się misja związana z tym państwem. Problem może jeszcze polegać na tym, że nie masz jeszcze w królestwie postaci, która do tej misji jest potrzebna. Masz wszystkie budynki w królestwie?

migoti
06.04.2011, 13:56
Tak, królestwo jest maksymalnie rozwinięte. Są wszystkie budynki i postacie. Nie mam tylko na maksa tych punktów do ochrony i dobrobytu, ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia.. Nawet jako monarcha zaprzyjaźniłam się z przywódcą i nic to nie dało :P.. Brak mi pomysłów.. a też nie chce na darmo zaczynać kolejnych misji.. więc chyba dalej będę czekać na kogoś komu pojawi się ta misja i może powie kim grał.. Chociaż jak pojawiła mi się misja z podbiciem Elf~ to nie mogłam jej wykonać, bo mój monarcha był w małżeństwie, ale się przynajmniej pojawiła...

Searle
06.04.2011, 14:26

muszę wyrobić jakichś eliksir (jestem szpiegiem) aby odczarować rycerza spod wpływu działania miecza. zebrałam już rośliny, teraz muszę kupić cytuję "dwie spasione pijawki i słodką gruszkę" obydwie rzeczy kupiłam, w tym pijawek nawet więcej, a zadania mi nie zaliczyło, co zrobić?

Może te pijawki musisz złowić?

MIGOTI w takim razie nie mam więcej pomysłów. Może to jest bug. Wiem, że takie błędy powinna naprawić łatka.

xdKamila
06.04.2011, 14:53
Witam :) Mam problem z misją "WESELE". Otóż, utknęłam na tym że mam porozmawiać z dwoma osobami i opowiedzieć im jakąś śmieszną historię. Za nic nie potrafie wykombinować jak to mam zrobic ;] Moge prosić o pomoc ?? ;) Byłabym wdzięczna ..

Też mam ten problem... bardzo proszę o pomoc ! :)

katiloczek
06.04.2011, 14:57
Witam! Było juz takie pytanie, ale nie ma odpowiedzi;) Misja "pielęgniarka z klątwą", trzeba tam spalić trawiaste ziele w palenisku. Ale nie ma ani opcji na palenisku, ani na medyku. Niech ktoś pomoże jak spalić to zielsko;)

katiloczek
06.04.2011, 15:00
Też mam ten problem... bardzo proszę o pomoc ! :)

W tej misji ja bynajmniej dotąd się zaprzyjaźniałam z dwiema paniami, aż w zabawnych mozna było wybrac opcję "opowiedz śmieszną historie". muszą miec dobre relacje!;)

Searle
06.04.2011, 15:24
Pytanie do tych co zaliczyli już wszystkie misje. Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby je zadać bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. A mianowicie jest taka misja gdzie trzeba turniej rycerski zorganizować, doszedłem do momentu gdzie odebrałem miecz i zbroję rycerską podarowaną od monarchy. I co dalej? Myślałem że na tym się skończy to zadanie i pojawi się następne a tu nie. Może ktoś wie jak wybrnąć z tej sytuacji? Bo utknąłem i tłukę się bez sensu po królestwie. Jak ten turniej zorganizować?
Z góry dzięki za pomoc.

Chodzi mi o misję "Zawody wojenne". Pomijając to łażenie na początku od króla do doradcy to potem jest coś takiego: przywitaj gości - przywitałem, następnie pomijając też parę elementów że trzeba się tam o coś wypytać ćwiczę tego swojego giermka, potem uczę go szermierki, w międzyczase dostaję info że mam do odebrenia jak wcześniej pisałem miecz i zbroję. I tutaj mam do wyboru odebrać ją osobiście lub wysłać giermka. Odbieram osobiście. Giermka wysyłam po narzędzia, spóźnia się więc idę po niego a tam jakiś fajfus go przekupuje. Rozmawiam z owym i tu pojawiają się dwie możliwości, wyzwać go na pojedynek lub utłuc na miejscu. Wyzywam go. Spotkamy się na turnieju mówi. I tu się kończy. Co mam dalej zrobić?
Wie ktoś? Ktokolwiek?

Potem rycerz miał czas na odpoczynek, a następnie na turnieju miał się pojedynkować z tym gościem, ale coś musi być nie tak z tą misją, bo ja doszłam już do drugiego pojedynku i mimo, iż podświetla mi osobę z którą mam się zmierzyć, to nie ma tej opcji. W ogóle nie mogę się pojedynkować z nikim, a wcześniej można było. Ktoś to przeszedł?

EDIT:

Już ok. Gra coś nie zatrybiła. Wyszłam do menu głównego i znów go gry i opcja była dostępna.
Dlatego też jeśli Wam czegoś brakuje z rzeczy technicznych to "zresetujecie" grę.

Nadine
06.04.2011, 16:44

ale kupilas na pewno SPASIONE PIJAWKI, czy zwykle? ja kupowalam zwykle i mi nie chcialo zaliczyc, dopiero pozniej zwrocilam uwage, ze w kramie sa tylko dwie SPASIONE pijawki ; p

Średniczek
06.04.2011, 17:42
Skad zdobyć " Mitryl " ?? :) [kamień jakiś tam]

murdermile
06.04.2011, 17:47
między klasztorem piotreańskim a jakubińskim :>

Kwazorka
06.04.2011, 18:15
Ma plaży też jest mitryl.

Devilmouse
06.04.2011, 18:29
Jak znaleźć osobę która nie lubi Kościoła Jakubińskiego??? Proszę pilnie o odpowiedź :)

sabcia83
06.04.2011, 19:52
pytanko moja misja jwst tego typu ze, mam rzucic klatwe :przyjazn: na ce, zrobilam ta klatwe wszystko ok, ale jak daje na chopka rzuc klatwe to nie pojawiami mi sie jak do tego mam podejcs, z gory dzieki

Elirecien
06.04.2011, 20:48
Ile mniej więcej trzeba z kimś spędzić czasu żeby pojawiła się opcja zaproponuj małżeństwo? Czy to bardzo długo trwa? Bo mam w misji ze mam wziasc slub. Jestem z ta osoba na etapie najlepszy przyjaciel już od dosc dlugiego czasu i nie wiem co zrobic zeby pojsc dalej?
Mam jeszcze pytanie: co zrobic zeby np wypic z kims piwo w karczmie? Bo podobno tak mozna, ale ja nie wiem jak to zrobic
Bd bardzo wdzieczna za pomoc

06.04.2011, 21:38
Czy wie ktoś jak przejść misję "otwarcie sali tronowej" niby trzeba znaleźć odpowiednią osobę ale nie wiem gdzie i jak...

Searle
07.04.2011, 07:37
ELIRECIEN - stosuj interakcje romantyczne. A zaprosić sima do karczmy możesz poprzez gołębia pocztowego. Tam uwarzyć w beczce napój i go podać osobie zaproszonej.

CZAROWNICA - jak dokładnie brzmi polecenie?

ewwa
07.04.2011, 08:05
WItam,
robie misje Następca tronu, muszę ćwiczyć z kimś szermierkę...
wiem jak samemu ćwiczyć a manekinie ale nigdzie nie moge znaleźć jak ćwiczyc z kims.... prosze o pomoc

Nivea007
07.04.2011, 09:01
Witam. Mam problem.. Otóż robię misję bardem o fontannie i mam na plaży rozpaczać, ale jak to zrobić? Dziękuję za wskazówki :)

Shandtil
07.04.2011, 09:02
Witam, mam problem z misją Dzień Bibelotów, otóż mój szpieg ma zamieść podłogę ale nie ma interakcji na sobie "zamieć". Zadanie ma obrazek z bobrem, nie wiem, moze to ma coś wspolnego. No ale ani interakcji nie mam, ani zadnej miotły do zakupu.

Santarni
07.04.2011, 09:07
Zabił ktoś tego króla?
za drugim podejściem król sp... na łowy i juz tam trzy dni siedzi, ktos ma jakis pomysł jak to popchnac dalej?

vesi
07.04.2011, 10:20
WItam,
robie misje Następca tronu, muszę ćwiczyć z kimś szermierkę...
wiem jak samemu ćwiczyć a manekinie ale nigdzie nie moge znaleźć jak ćwiczyc z kims.... prosze o pomoc

Jak chcesz ćwiczyć z kimś szermierkę, to zazwyczaj musisz z tym kimś wybranym poprawić sobie trochę kontakt i tam gdzie masz w interakcjach (nie pamiętam dokładnie) Walcz... powinno się wyświetlić 'ćwicz szermierke"

A ja mam inne pytanie:

Jestem w misji "Chcemy ksiąg, nie wojny" i nie wiem jak przetłumaczyć to pismo (przez Kapłana Jakubińskiego). To pytanie pojawiło się dwie strony temu przez kogoś, więc ponawiam, bo brak odpowiedzi!

Santarni
07.04.2011, 11:05
Bez przesady, wszystko jest tam ustawione jak dla dzieci, po prostu idziesz do stołu przed kosciołem i tłumaczysz.

07.04.2011, 11:11
Mam ogłosić otwarcie sali tronowej dla zagranicznych dignitarzy. W podpowiedzi jest napisane, że mogę zrobić to na wybranym simie ale nie mogę takiego nigdzie znaleźć...

LillyWaters
07.04.2011, 11:12
Witam! Było juz takie pytanie, ale nie ma odpowiedzi;) Misja "pielęgniarka z klątwą", trzeba tam spalić trawiaste ziele w palenisku. Ale nie ma ani opcji na palenisku, ani na medyku. Niech ktoś pomoże jak spalić to zielsko;)

RRRANY - ile tego szukałam, a to proste... Musisz wziąć z szafy płótno. Założyć je (klikając na płótno w swoim wyposażeniu: załóż) i wtedy jak klikniesz na palenisku pojawia się opcja: spal ziele.

xdKamila
07.04.2011, 15:13
Za Chiny nie mogę przejść misji "Wesele" mam opowiedzieć dwóm simom śmieszną historię ... jestem z nimi przyjacielem ale za Chiny nie wiem jak to zrobić... próbowałam wszystkiego i nie ma takiej opcji jak "opowiedz śmieszną historie"... POMOCY !

vesi
07.04.2011, 17:23
Za Chiny nie mogę przejść misji "Wesele" mam opowiedzieć dwóm simom śmieszną historię ... jestem z nimi przyjacielem ale za Chiny nie wiem jak to zrobić... próbowałam wszystkiego i nie ma takiej opcji jak "opowiedz śmieszną historie"... POMOCY !

A patrzyłaś w interakcjach "Zabawne..."? bo wydaje mi się, że tam to powinno być.

A teraz znowu ja:

Przeszłam całą tą pierwszą ambicję i wysłałam swojego monarchę na nowe ziemie (nowy wspaniały świat), ale to wygląda zupełnie tak samo jak te całe Początki! Czy w innych ambicjach też robi się praktycznie to samo (takie same misje, że trzeba na nowo budynki stawiać etc)? bo wydaje mi się to trochę bezsensu.

followleajo
07.04.2011, 18:07
Mam misję "preludium zarazy" i gram medyczką. problem w tym że pojawiło mi się polecenie "spytaj 3 pacjentów jak się czują". Próbowałam opcji "spytaj o zdrowie" nawet zaprzyjaźnialam sie i pytałam "jak sie masz" i żadno z tych się nie liczy. Pomóżcie, ma ktoś pomysł jak to zrobić lub wie bo juz przeszedł tą misję?

Już wiem. Należy zdiagnozować osobę z infekcją i wtedy pojawia nam się specjalne polecenie "jak się czujesz".

followleajo
07.04.2011, 18:13
A poza tym, mam pytanie. Jak spełnić jedną z tzw misji przekupki, gdy ma ona np zdobyć jedna sztukę drewna, czy klejnotów?:/

ja też na poczatku nie wiedziałam ale potem wybierajac statek klikasz na handluj czzy cos i tam wybierając miasto z jakim masz handlować w informacjach pisze np. grzyby (2) za drewno itp

sila
07.04.2011, 18:23
Witam,
Mam misję "złowieszczy czarnoksiężnik", gdzie gra się czarodziejem i szpiegiem. Oboje mieli do wykonana równocześnie zadanie, gdzie czarodziej miał walczyć z czarnoksiężnikiem siłą umysłu, a szpieg miał wysłać swoich ludzi do walki z duchami czarnoksiężnika czy jakoś tak.
Posłałam czarodzieja do walki na umysły ale nie dał rady i osłabł, a zadanie się skasowało, ale dalej nie posłalam ludzi do walki przez szpiega bo nie wiem jak. Mówili, że będą czekać na mnie nad rzeką ale nikogo tam nie ma. Jak posłać ich do walki z duchami?
Dziękuję z góry za pomoc

sila
07.04.2011, 18:27

Za to mogę pomóc innym. "opowiedz śmieszną historię" jest z zakładce "przyjazne" na interakcji z innym simem, tylko trzeba się z nim najpierw trochę zaprzyjaźnić i też nie zawsze jest ta opcja. Trzeba kilka razy poklikać. Podobnie jest z "drocz się".

Santarni
08.04.2011, 10:24
No i widze ze juz dwa dni nikt nie odpowiedzial jak zabic króla na łowach!!!
Nikt nie próbował???
ile mozna czekac....

natash9
08.04.2011, 12:19
A ja mam takie pytanko, w misji "Głodowa gorączka" musze zdobyć 100 jęczmienia. I czy wie ktoś może jak tego dokonać ?? :)

Chryzantem Złocisty
08.04.2011, 12:35
Przeszłam całą tą pierwszą ambicję i wysłałam swojego monarchę na nowe ziemie (nowy wspaniały świat), ale to wygląda zupełnie tak samo jak te całe Początki! Czy w innych ambicjach też robi się praktycznie to samo (takie same misje, że trzeba na nowo budynki stawiać etc)? bo wydaje mi się to trochę bezsensu.

tak,trzeba zaczynać wszystko od początku :P

sila
08.04.2011, 15:42
A ja mam takie pytanko, w misji "Głodowa gorączka" musze zdobyć 100 jęczmienia. I czy wie ktoś może jak tego dokonać ?? :)

Jęczmień można zbierać z krzaków

Face
08.04.2011, 21:12
Wreszcie po ponad tygodniu czekania udało mi się do końca aktywować konto...
Specjalnie się rejestrowałem, żeby zadać jedno (póki co) pytanie

Mianowicie, mam misję ze smokiem, opcja zaprzyjaźnienia.
Gra magiem i kowalem
W pewnej chwili musiałem wybrać sobie cel i rzucić na niego czar, potem okazało się, że czar nie zadziałał i trzeba było spróbować innego czaru raz jeszcze. Tu pojawił się problem - cel zniknął... wiem, że był(a) to gwardzist(k)a, ale ilekroć próbuję na każdym napotkanym gwardziście - nie mogę rzucić potrzebnego czaru. Nowego celu wyznaczyć nie mogę.
Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać?

Galahad
08.04.2011, 21:28
Witam wszystkich. Generalnie gra fajna, ale szkoda, że w kolejnych poziomach trzeba zaczynac wszystko od nowa, tak jak teraz przeszedłem do levelu "tylko dla zuchwałych", patrzę, a tu trzeba monarchę od nowa stworzyc i wszystko od nowa budowac i jeszcze misje są te same. Totalna beznadzieja.... I tak jak miałem Rycerza na 10 poziomie, Szpiega na 9, Króla na 9, Medyka na 5 itd, to wszystko się wyzerowało i na dodatek wszystko trzeba budowac od nowa te same budowle. To jak tam jest ze 20 takich samych kolejnych pozomów, to idzie się zanudzic. Przy 3 już się będzie znało wszystkie misje i przechodziło z zamknietymi oczami. Szkoda.... Moim zdaniem fabuła na jeden poziom gry, na reszcie do bani i jak zobaczyłem, że wszystko to samo od początku trzeba przechodzic, to mi się juz nie chce.... Albo jak jest misja, żeby bohater jakiś załozył własne królestwo i jak zakłada, to automatycznie znika z gry, a mogłabyby to byc jakaś galąź gry i oddzielna fabuła.... Jak myślicie można zaproponowac takie zmiany wydawcom? ;p I czy by je wzięli pod uwagę...:) Powiedzmy w kolejnej odsłonie, jeżeli wyjdzie.... Bo na prawde po przejściu "nowych początków" gra się kończy jeśli chodzi o zabawę.... Takie syzyfowe prace niestety......

Ejak
09.04.2011, 07:23
Galahad nie ten temat, odwiedź dyskusje ogólne.

Druidess
09.04.2011, 09:01
Witam! Jesten na misji "Wesele". Mój bohater zanim weźmie ślub z ukochaną, musi się oświadczyć, i tu zaczynają się schody. Za każdym razem gdy się oświadcza, ona odmawia. Próbowałam już wszystkiego, stosowałam wszystkich romantycznych interakcji zanim można poprosić o rękę, niestety, za każdym razem spotykam się z odmową. Co robię nie tak?

Galahad
09.04.2011, 09:09
ok ;) Dzieki ;)

Galahad
09.04.2011, 09:11
Witam! Jesten na misji "Wesele". Mój bohater zanim weźmie ślub z ukochaną, musi się oświadczyć, i tu zaczynają się schody. Za każdym razem gdy się oświadcza, ona odmawia. Próbowałam już wszystkiego, stosowałam wszystkich romantycznych interakcji zanim można poprosić o rękę, niestety, za każdym razem spotykam się z odmową. Co robię nie tak?

A próbowałeś od przyjacielskich? Obskocz przyjacielskie, potem opowiedz dowcip i zrób sztuczkę w zabawnych i lec z romantycznymi. Musisz miec jak najlepsze stosunki z tą osobą i zobacz wtedy staraj się o rękę najpierw zanim się oświadczysz.... A jeśli juz tego próbowałeś to nie wiem ;)

Whim
09.04.2011, 11:31
Muszę znaleźć muszlę, gdzie ona jest?
Przeszukałam chyba całą plażę i nie widzę...

Sizzle
09.04.2011, 12:10
Ja gram Piotreanem i Bardem. W rozmowie wybieram tylko opcję "przyjaźnie" -> "poznaj". Trafiłem już dwóch.

Ponawiam.
POMOCY !!!

Druidess
09.04.2011, 14:46
A próbowałeś od przyjacielskich? Obskocz przyjacielskie, potem opowiedz dowcip i zrób sztuczkę w zabawnych i lec z romantycznymi. Musisz miec jak najlepsze stosunki z tą osobą i zobacz wtedy staraj się o rękę najpierw zanim się oświadczysz.... A jeśli juz tego próbowałeś to nie wiem ;)
Próbowałam. Mój bohater jest z nią na najlepszych stosunkach, od dwóch dni próbuję i nic. :/ Spróbuję jeszcze raz.

Whim: spróbuj kliknąć myszką na plaży (piasku) powinno się ukazać polecenie "szukaj muszelek" (chyba tak to brzmiało) :)

Sizzle
09.04.2011, 15:33
Proszę o pomoc. Mam misje kapłanem Jakubińskim i nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić... Misja to:
http://img705.imageshack.us/img705/5028/catsslr.jpg

Czy do tego misja wymagani są pioterianie ? Bo już nie mam pojęcia co zrobić...

mokosza
09.04.2011, 20:15
wiem że pytanie padło, ale odpowiedzi się nie doszukałam. Gram w misje "preludium zarazy i za chiny ludowe nie mogę znaleźć drugiego chorego sima. owszem mam dwóch simow opisanych jako "coś-tam ciężka choroba" ale moja pani kupiec nic z tym nie może zrobić/w żaden sposób "wyśledzić" tej choroby. POMOCY

Nivea007
09.04.2011, 20:45
Jak zrobic eliksir dla rycerza- Driakiew Mgły Rozumu (czy coś takiego)? Proszę o pilną odp!

dio5
09.04.2011, 21:17
Też mam niezłą zagwozdkę - muszę ćwiczyć z kimś szermierkę, próbowałam już z kilkunastoma osobami, przy żadnej nie ma tej opcji, czy to przy przyjacielu czy przy kimś obcym. POMOCY:-)

Nivea007
10.04.2011, 06:49
Wchodzisz w interakcję z innym Simem i masz opcję np. rycerz- ćwicz szermierkę, szpieg- ćwicz szermierkę itd.

Searle
10.04.2011, 06:55
Jak zrobic eliksir dla rycerza- Driakiew Mgły Rozumu (czy coś takiego)? Proszę o pilną odp!

Na stole do wyrabiania eliksirów powinno być napisane, co jest potrzebne do sporządzenia tego napoju.

Też mam niezłą zagwozdkę - muszę ćwiczyć z kimś szermierkę, próbowałam już z kilkunastoma osobami, przy żadnej nie ma tej opcji, czy to przy przyjacielu czy przy kimś obcym. POMOCY:-)

Interakcja: Rycerz... - Ćwicz szermierkę.

Nivea007
10.04.2011, 06:57
Na stole do wyrabiania eliksirów powinno być napisane, co jest potrzebne do sporządzenia tego napoju.

Mam już wszystko, ale niestety na stole wyskakuja mi jakies inne eliksiry do zrobienia a tej Mgły nie ma :(

Searle
10.04.2011, 07:04
Nivea, bo możliwe, że nie masz składników do tego eliksiru. Na pewno ten eliksir jest tylko jest niedostępny.
Poszukaj go tam, najedź myszką i wyświetli Ci się, co jest potrzebne do jego stworzenia.

Nivea007
10.04.2011, 07:42
Toć mam już te kwawe gruszki i mam przepis i nic sie nie dzieje...

Już załatweione :)

sing
10.04.2011, 08:40
ja mam pytanie bo mam niby przygotowac kuzniowa strawe, ale o co chodzi? gdzie sie ja przygotowuje?

Druidess
10.04.2011, 09:17
ja mam pytanie bo mam niby przygotowac kuzniowa strawe, ale o co chodzi? gdzie sie ja przygotowuje?

Przygotowujesz ją w kuźni, kliknij na nią---> wykuj, na liście powinna się znaleźć "kuźniowa strawa"

Sizzle
10.04.2011, 09:18
sing kuźniową strawę przygotowuje się tam gdzie miecze nie wiedzieć dlaczego :D

A czy ktoś odpowie mi co ja mam robić ? Pytanie na poprzedniej stronie !!!

Sizzle
10.04.2011, 09:23
Daje 2 post bo nie działa mi Edycja.
http://img854.imageshack.us/img854/4341/60986975.jpg
Co mam zrobić ? Jestem pod jaskinią na cmentarzu, są tam grzyby ALE NIE DA SIĘ NIC ZROBIĆ ! Ani naciskając na grzyby ani na jaskinie ! help !

Conena
10.04.2011, 10:25
Próbowałam. Mój bohater jest z nią na najlepszych stosunkach, od dwóch dni próbuję i nic. :/ Spróbuję jeszcze raz.

Whim: spróbuj kliknąć myszką na plaży (piasku) powinno się ukazać polecenie "szukaj muszelek" (chyba tak to brzmiało) :)

a moze ta panna jest w zwiazku z kims? Zobacz i jak jest to jakas inna zagaduj :D

Nivea007
10.04.2011, 10:54
Ponawiam! Otóż robię misję bardem o fontannie i mam na plaży rozpaczać, ale jak to zrobić? Dziękuję za wskazówki

Nivea007
10.04.2011, 10:58

Tego jeszcze nie robiłam, ale wydaje mi się, że musisz zaczepiać ludzi i pytać ich o wiarę. Masz to w interakcji przyjazne- spytaj o religię.

dio5
10.04.2011, 15:38
Nivea007 i Searle - dzięki:-)

kulturkaa1
10.04.2011, 16:42
Ponawiam! Otóż robię misję bardem o fontannie i mam na plaży rozpaczać, ale jak to zrobić? Dziękuję za wskazówki

Nie wiem czy to to, ale spróbuj kliknąć na most i tam powinna być opcja.

Wikietor333
10.04.2011, 17:15
Po prostu kliknij na swojego sima.

Wikietor333
10.04.2011, 17:21
Skąd wytrzasnąć atrament ???

Zdezorientowana-Simka
10.04.2011, 17:44
Cześć!
Mam Sims Średniowiecze od dwóch dni i nie wiem, jak zamieniać je. Np. jestem simem Bohdanem, ale chcę się zamienić na simkę Elwirę, która ze mną rozmawia... Kapujecie?
Jeżeli tak, proszę o szybką odpowiedź.
Pozdr.
Z.S.

kulturkaa1
10.04.2011, 18:14
Cześć!
Mam Sims Średniowiecze od dwóch dni i nie wiem, jak zamieniać je. Np. jestem simem Bohdanem, ale chcę się zamienić na simkę Elwirę, która ze mną rozmawia... Kapujecie?
Jeżeli tak, proszę o szybką odpowiedź.
Pozdr.
Z.S.

Nie da się. Jeśli chcesz grać kimś innym musisz wybrać misję z tym simem.

kulturkaa1
10.04.2011, 18:15
Skąd wytrzasnąć atrament ???

W kramie wiejskim jest.

mokosza
10.04.2011, 18:56
wiem że pytanie padło, ale odpowiedzi się nie doszukałam. Gram w misje "preludium zarazy i za chiny ludowe nie mogę znaleźć drugiego chorego sima. owszem mam dwóch simow opisanych jako "coś-tam ciężka choroba" ale moja pani kupiec nic z tym nie może zrobić/w żaden sposób "wyśledzić" tej choroby. POMOCY

naprawdę nikt nie wie?

Druidess
10.04.2011, 19:16
Trochę dziwne, bo właśnie mam tą misję i bez problemu miałam wskazanych dwóch chorych Simów (oznaczonych tym złotym kółkiem). Może jakiś błąd w grze? :/

Nivea007
10.04.2011, 19:17
Masz w interakcji przyjazne- pytaj o zdrowie. Może w ten sposób coś się dowiesz?

mokosza
10.04.2011, 19:23
nic z tego:/ pytałam z tysiąc razy, może rzeczywiście jakiś błąd:/

Face
10.04.2011, 19:31
ponawiam pytanie - zniknął mi cel z misji o smoku, w opcji zaprzyjaźnienie
nowego celu nie mogę sobie wyznaczyć, a starego nigdzie nie widać...
Trafiło się komuś coś podobnego i jeśli tak, to w jaki sposób sobie z tym poradzić?

misji nie mogę przerwać, bo już próbowałem i przegrywam całą ambicję

atti
11.04.2011, 07:45
Interakcja: Rycerz... - Ćwicz szermierkę.

Nadal nie wiem jak ćwiczyć szermierkę. Gram monarchą, nie rycerzem (misja o spłodzeniu swojego potomka), a moim potencjalnym kandydatem na męża nie jest rycerz, tylko mistrz budowniczy Gościsław. Na manekinie ćwiczyć szermierki nie mogę, a w interakcjach coś takiego się po prostu nie pokazuje. Jakieś pomysły?

/EDIT
ok, koniec końców udało mi się poćwiczyć szermierkę z jedną ze strażniczek (która jest zresztą moim wrogiem), aczkolwiek nie mam zielonego pojęcia kiedy lub w jaki sposób to się odblokowuje. chodziłam cztery dni i próbowałam na każdej postaci.

Nivea007
11.04.2011, 08:59
interakcja monarcha- ćwicz szermierkę.

Searle
11.04.2011, 11:39
Proszę o pomoc. Mam misje kapłanem Jakubińskim i nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić...

Nie potrzeba drugiego kościoła do tej misji.
Należy użyć opcji Poznaj, najlepiej w katedrze, ale wymaga to cierpliwości, bo nie wszyscy odpowiedzą od razu.

followleajo
11.04.2011, 16:01
naprawdę nikt nie wie?

musisz wybrać opcje -> medyk -> diagnozuj
jesli wyskoczy Ci ze jest poważnie chory czy ma zarazę albo coś takiego to po chwili powinien być oznaczony jako trxeci pacjent. po prostu diagnozuj jak najwięcej w lecznicy, ktoś na pewno się znajdzie

3kokolina
11.04.2011, 16:58
Help, mam misję o fontannie i polecenie: uzyskaj bonus "poszukuje okazji do walki" zanim wrócisz do fontanny tylko ze ja nie mam pojecia jak uzyskac ten bonus ;/

Searle
11.04.2011, 17:22
kokolina, ten bonus to nic innego jak nastrójnik. Twój sim nie może podejmować żadnych agresywnych interakcji, a po jakimś czasie pojawi się ten nastrójnik.

Carietta
11.04.2011, 17:42
Witam wszystkich. wlasnie dolaczylam do forum i chcialam sie spytac apropo misji slub publiczny, gram jakubinem i moja druhna musi zdobyc obraczki i ubrania i jak to zrobic?

3kokolina
11.04.2011, 18:03
kokolina, ten bonus to nic innego jak nastrójnik. Twój sim nie może podejmować żadnych agresywnych interakcji, a po jakimś czasie pojawi się ten nastrójnik.

Chodziłam patrolować las kilka razy i się udało ;) Nie wiem czy po prostu nastrój mi wzrósł czy co ale się udało :D:D

Teraz rozkminiam jak zabić dzika ;/ wchodzą do jaskini i jest tylko opcja walcz i uciekaj. Walka kończy się zawsze przegraną wrwrwr ta gra to jakaś łamigłówka czy co?

edit:

udało sie, ale mam wrażenie że to kompletny przypadek ;/

sila
11.04.2011, 18:56
Witam,
Mam misję "złowieszczy czarnoksiężnik", gdzie gra się czarodziejem i szpiegiem. Oboje mieli do wykonana równocześnie zadanie, gdzie czarodziej miał walczyć z czarnoksiężnikiem siłą umysłu, a szpieg miał wysłać swoich ludzi do walki z duchami czarnoksiężnika czy jakoś tak.
Posłałam czarodzieja do walki na umysły ale nie dał rady i osłabł, a zadanie się skasowało, ale dalej nie posłalam ludzi do walki przez szpiega bo nie wiem jak. Mówili, że będą czekać na mnie nad rzeką ale nikogo tam nie ma. Jak posłać ich do walki z duchami?
Dziękuję z góry za pomoc

Ponawiam pytanie. Nie mogę załączyć gry dopóki się nie dowiem jak to przejść, bo próbowałam już wszędzie, i ocena misji mi spada:(

Searle
11.04.2011, 20:49
Witam wszystkich. wlasnie dolaczylam do forum i chcialam sie spytac apropo misji slub publiczny, gram jakubinem i moja druhna musi zdobyc obraczki i ubrania i jak to zrobic?

Obrączki na pewno są do kupienia w Kramie w wiosce. Ubrania zapewne tak samo.

Teraz rozkminiam jak zabić dzika ;/ wchodzą do jaskini i jest tylko opcja walcz i uciekaj. Walka kończy się zawsze przegraną wrwrwr ta gra to jakaś łamigłówka czy co?

edit:

udało sie, ale mam wrażenie że to kompletny przypadek ;/

Wygrałaś, bo weszłaś do jaskini z wysokim poziomem skupienia. To od tego zależny powodzenie misji.

marcin1821
12.04.2011, 08:09
yyy też mam misje o fontannie, ale zanim tam wrócę muszę zdobyć bonus "posucha" ale jak go zdobyć co to za bonus w ogóle ?

HELP

Searle
12.04.2011, 08:17
marcin, pisałam nawet na tej stronie w poście, że jest to nastrójnik. Pochodzi on od fatalnej wady Twojego sima, którą jest: Wyuzdana/y.
Niech sim nie romansuje przez jakiś czas i nie robi bara-bara a nastrójnik się pojawi (będzie on czerwony).

marcin1821
12.04.2011, 08:46
a ok dzięki. Myślałem, że musi romansować :D

A mam jeszcze takie pytanie. Co najlepiej wybudować. Mam już rynek/targ i koszary.

marandile
12.04.2011, 10:35
gdzie jest list w butelce na plaży? Szukam wszedzie, klikam wszedzie... Wiem, ze bylo juz tu takie pytanie, ale odpowiedz na nie nic mi nie pomogło...

Searle
12.04.2011, 11:22
marandile - list w butelce jest w beczce na lewo od wejścia na mostek.

marcin - wszystko jedno co wybudujesz, to zależy jaką postacią chcesz grać. Możesz też popatrzeć na aspekty królestwa (dobrobyt, ochrona, widza i kultura), jeśli coś jest na niskim poziome, to możesz to zwiększyć budując odpowiedni budynek.

3kokolina
12.04.2011, 13:16
Obrączki na pewno są do kupienia w Kramie w wiosce. Ubrania zapewne tak samo.

Wygrałaś, bo weszłaś do jaskini z wysokim poziomem skupienia. To od tego zależny powodzenie misji.

Na pewno?? Byłam Kramie i nie ma ani ubrań ani obrączek ;/;/

edit: oo teraz jest :D Jak byłam za pierwszym razem to się nie pojawiło :P

marandile
12.04.2011, 13:59
Searle - nie moge nic znalezc... mam tylko interakcje 'ogladaj' na paru beczkach i nic pozatym... Bylabym wdzieczna za screena.
jak zwiekszyc punkty misji? Bo mam juz ich bardzo malo, a misji o wiele wiecej...

Searle
12.04.2011, 14:46
marandile - ja jeszcze tej misji nie miałam, ale czytałam na jakimś forum, że tak ją się przechodzi. Może jednak trzeba coś innego zrobić, ale wątpię by każdy miał co innego.

sila
12.04.2011, 14:58
Searle - nie moge nic znalezc... mam tylko interakcje 'ogladaj' na paru beczkach i nic pozatym... Bylabym wdzieczna za screena.
jak zwiekszyc punkty misji? Bo mam juz ich bardzo malo, a misji o wiele wiecej...

Trzeba łowić ryby lub pijawki w morzu, za którymś razem wyławia się butelkę. A punktów misji nie można zwiększyć. Kiedy Ci się skończą zaczynasz z nową ambicja od początku.

Naprawdę nikt nie miał misji ze złym czarnoksiężnikiem?

marcin1821
12.04.2011, 15:09
mam kolejny problem. Jestem tym kapłanem i muszę się obmyć z "górbieństwa wieśniaków" (czy jakoś tak) w jakieś miednicy tylko nie wiem gdzie to jest?

Searle
12.04.2011, 15:10
marandile - można zwiększyć punkty misji, ale trzeba aktywować kod Testing.... (na necie znajdziesz jak to zrobić)

sila - niestety ja nie miałam tej misji i niestety Ci nie pomogę.

marcin - musisz kupić wannę lub taką miednice do mycia w trybie kupowania.

tsuuzoku
12.04.2011, 16:10
mam wykuć miecz prototypowy ze stopu. gdzie ten stop znaleźć?

3kokolina
12.04.2011, 16:15
tsuuzoku może odkrywając skały??

ehh no jak nie urok to sraczka ;/ gra mi się zaczęła mega wyłączać :( miał ktoś z tym problem? obawiam się ze to wina win7 64bit ;/

tsuuzoku
12.04.2011, 16:16
tsuuzoku może odkrywając skały??

odkryłam (chyba) każdą i nic.

Justinka
12.04.2011, 17:19
Witam.
Jeżeli pytanie już było to nie zauważyłam.
Kiedy klikam na znak zapytania (ten do wyboru jak dalej przechodzić misję) nic mi się nie wyświetla. Wcześniej nie miałam tego problemu. :( Pomocy

marandile
12.04.2011, 17:20
tsuuzoku, może trzeba w kuźni bedzie dostepny 'stop' do wyrobienia.

dziunia1979
13.04.2011, 11:50
mam misję rycerzem z fontanna i mam uzyskać bonus " poszukuje okazji do walki" zanim wróce do fontanny...jak to zrobić? bije się ze wszystkimi i obrażam ich ale to chyba nie o to chodzi...pomocy bo utknęłam....

Sizzle
13.04.2011, 12:15
Mam pytanie :D Gram medykiem teraz. Gdzie zbierać Pijawki ??? Najlepiej jak odpowiedzi napiszecie na gg 12690024.

Searle
13.04.2011, 12:30
dziunia - Twój sim ma właśnie unikać walki i agresywności. Po pewnym czasie ukaże Ci się ten nastrójnik.

Sizzle - pijawki można kupić w kramie w wiosce albo łowić w rzece (to te zielone bąbelki na wodzie).

sylwia220288
13.04.2011, 18:09
Mam problem z misją. Mam przeglądać regał w poszukiwaniu wiedzy kowalskiej. Zajrzałam do regałów i nic.Tytuł misji to niezrównane ostrze.
Proszę o podpowiedz

kulturkaa1
13.04.2011, 19:36
Mam problem z misją. Mam przeglądać regał w poszukiwaniu wiedzy kowalskiej. Zajrzałam do regałów i nic.Tytuł misji to niezrównane ostrze.
Proszę o podpowiedz

Nie miałam tej misji, ale widziałam w Kramie Wiejskim jakąs książkę o kowalstwie. Może o to chodzi.

marcin1821
14.04.2011, 07:03
Ja muszę teraz wykuć prototypową zbroję dla monarchy ale brakuje mi jednego składnika- mitrylu szukałem po tym skałkach i nic same żeliwo i fosfor

Nivea007
14.04.2011, 08:29
mam wykuć miecz prototypowy ze stopu. gdzie ten stop znaleźć?

Zobacz albo w Kramie Miejskim albo u Kupca w wiosce albo wyposażeniu tego pieca do wyrobu mieczy. To są takie kawałki metalu. Ja je miałam w wyposażeniu pieca, ale to mi zostało z poprzedniej misji, jaką robiłam Kupcem ( to była ona ;), i skądś dostała kwałki metalu).

dziunia1979
14.04.2011, 10:01
jstem monarchą w misji "następca tronu" robie bara bara z moją simką ale ona nie zachodzi w ciąże dlaczego....jak mam z nią romantyczne interakcje to mam tylko "bara-bara" a nie mam " postaraj się o dziecko"

dziunia1979
14.04.2011, 10:04
marcin1821 szukaj dalej

Baldur
14.04.2011, 11:03
Witam, podczas misji mam 2 zadania, muszę "Modlić się przez 30 minut, aby oczyścić rany" z tego co wiem potrzebny jest do tego modlitewnik, ale gdzie ko kupić, w menu tworzenia nie mogą go znaleść... oraz muszę "Podnieść popularność Piotrean, aby dokonać cudu" nawróciłem jużchyba z 15 osób, ale nić się nie dzieje...

Searle
14.04.2011, 11:31
dziunia - musisz robić to kilka razy. Nie do razu zachodzi się w ciążę. Cierpliwości.

Baldur - opcja modlenia powinna być dostępna na simie. Z drugim zadaniem, niestety, Ci nie pomogę, bo krótko grałam Kapłanem Piotreańskim.

Baldur
14.04.2011, 12:22
Jakoś przez to przeszłem, popularność Piotrean podnosi się gdy właśnie się pomodlimy przez 30 minut. Wtedy następuje cud, oczyszczenie ran.

ŚredniwiecznySims
14.04.2011, 16:50
Ufff.... Przebrnąłem prze rejestracje, ale do rzeczy. Mam pytanie związane z misją "Awans Dramatopisarza". (Jeśli ktoś nie pamięta tej misji, to polegała ona na konkursie Barda). Nie wiem jak napisać sztukę, bo w karczmie przy stole na górze można tylko komedie i dramat.

Help

kulturkaa1
14.04.2011, 16:53
Ufff.... Przebrnąłem prze rejestracje, ale do rzeczy. Mam pytanie związane z misją "Awans Dramatopisarza". (Jeśli ktoś nie pamięta tej misji, to polegała ona na konkursie Barda). Nie wiem jak napisać sztukę, bo w karczmie przy stole na górze można tylko komedie i dramat.

Help

Komedia i dramat to właśnie jest sztuka...

ŚredniwiecznySims
14.04.2011, 16:57
Komedia i dramat to właśnie jest sztuka...

No tak ale jeśli już napiszę komedie lub dramat zadanie nie jest zaliczone mimo wszystko - DZIWNE, ale dzięki za pomoc, właśnie lecę pokombinować

Searle
14.04.2011, 17:35
No tak ale jeśli już napiszę komedie lub dramat zadanie nie jest zaliczone mimo wszystko - DZIWNE, ale dzięki za pomoc, właśnie lecę pokombinować

Może chodzi o napisanie sztuki z jakimiś konkretnymi motywami? Motywy zdobywa się poprzez interakcję Szukaj inspiracji. Znalezione motywy znajdziesz w wyposażeniu sima.

zaneta1313
14.04.2011, 20:53
Witam,
mam problem z uwolnieniem niewolnicy z dybów. Jak klikam uwolnij na tej niewolnicy to moja simka pokazuje mi, że stroi tam strażnik i nie może tam podejść. Co mam zrobić?

Porando
15.04.2011, 18:06
Wiem,że nikt i tak mi nie odpowie,ale do rzeczy :

GDZIE ZNAJDĘ TE ANIELSKIE ŻIÓŁKO ?! Szukam szukam i jeszcze raz szukam i nic,moja medyczka (5 poziom) z całej energii,gdy zacząłem zbierać spadło na jakiś nastrójnik -50 xd Potrzebne jest(są) mi one do misji (medyczka i kupiec,nie pamiętam nazwy.Coś o pandemii) żeby zrobić 2x silne oleum lecznicze i 2x silne maści lecznicze.

HELP HELP !

Kamis
15.04.2011, 18:20
Porando, patrzyłeś w kramie wiejskim?

Kaina
15.04.2011, 18:56
jak spalic trawoziele w misji z medykiem?

Porando
15.04.2011, 19:12
Tak,wszędzie.Nie ma nigdzie ;x

kulturkaa1
15.04.2011, 19:27
Witam,
mam problem z uwolnieniem niewolnicy z dybów. Jak klikam uwolnij na tej niewolnicy to moja simka pokazuje mi, że stroi tam strażnik i nie może tam podejść. Co mam zrobić?

Musisz próbować i chyba najlepiej jakbyś miała ten wskaźnik skupienia wysoki, wtedy misje idą lepiej.

Searle
15.04.2011, 20:43
Porando, szukaj dalej. Gdzieś czytałam, że za karczmą albo przy dokach obok muru.

Krimii
16.04.2011, 07:16
Nie wiem czy to było poruszane:
Mam misję z Krabim Bandytą, konkretnie z wąsami. Mam przygotować wosk do wąsów. Niestety, nie mam pojęcia jak to zrobić... Pomoże ktoś?
Z góry dziękuję,
Lidia

dziunia1979
16.04.2011, 09:07
a u mnie jakaś dziwna ciemność się zrobiła...jak jestem w budynku to jest wszystko ok ale jak wychodzę na zewnątrz to jest ciemno jak w nocy....

Searle
16.04.2011, 09:50
Nie wiem czy to było poruszane:
Mam misję z Krabim Bandytą, konkretnie z wąsami. Mam przygotować wosk do wąsów. Niestety, nie mam pojęcia jak to zrobić... Pomoże ktoś?
Z góry dziękuję,
Lidia

Chyba tam gdzie przygotowuje się jedzenie powinna być możliwość wyrobu wosku. Może być niedostępna, bo może brakować Tobie składników.

ŚredniwiecznySims
16.04.2011, 11:18
jak spalic trawoziele w misji z medykiem?

Próbowałaś w piecu?

Majchrzak68
16.04.2011, 11:59
Witam mam problem z misją musze znależc muszle i ja dostarczyć, nie mam zielonego pojęcia gdzie mam jej szukać przejżałam całą plaże i nie ma. Szukałam odpowiedzi na forum ale nic nie znalazłąm. Bedę wdzięczna za pomoc. pozdrawiam

justyna1610
16.04.2011, 13:20
Żeby spalić trawoziele trzeba najpierw założyć płótno, które znajduje się w naszym wyposażeniu, a później kliknąć na palenisko ( czyli tam gdzie gotujemy jedzenie).

Porando
16.04.2011, 13:47
Machjrzak,bodajże trzeba było w dokach łowić ryby/zbierać pijawki i za którymś razem pojawiało się w wyposażeniu (ja nie miałem tej misji xd)

grun
16.04.2011, 15:42
Witam,
Ponawiam pytanie dotyczace misji Wyzwanie Rybaka.
Czyzby nikt sie z takim problemem nie spotkal?
Mamy wziac udzial w konkurskie na zlowienie najwiekszej ryby.Musimy zapytac sie dwoch rybakow o porade.Jeden chce za porade jabko,a drugi duzy gulasz z wegorza.Po wybraniu drugiej opcji mamy zdobyc duzy gulasz z wegorza.Jak go zdobyc? Probuje 3 dzien i nic :( Szukalem wszedzie, kupilem skladniki na gulasz i ugotowalem go.Oczywiscie wczesniej zaprosilem rybaka :) Pomozcie prosze!!!

Searle
16.04.2011, 17:22
grun, na pewno ugotowałeś DUŻY gulasz z węgorza? Bo jest opcja też małego i może dlatego zadania Ci nie zaliczyło. Gulasz, jeśli dobrze pamiętam, trzeba dać rybakowi.

marandile
16.04.2011, 17:35
co zrobic, zeby mozna bylo uzywac kodów?

grun
16.04.2011, 17:49
Witam ponownie,

Rozwiazalem problem :)
Wszystko robilem poprawnie,ugotowalem wlasciwy duzy gulasz z wegorza.
Tylko nie mozna go jesc,a przeciagnac gulasz do Twojego schowka a nastepnie dac rybakowi :)

Pozdrawiam
Grun

dziunia1979
17.04.2011, 07:46
Też mam tą samą misję i nie wiem gdzie złowić homara?

Scheiße
17.04.2011, 08:56
co zrobic, zeby mozna bylo uzywac kodów?

ctrl + shift + c

Kroppa
17.04.2011, 09:37
W misji z polowaniem na dzika nie mogę dać miodu temu kolesiowi z obozu pod lasem. Jak mu to dać?! zaprzyjaźniłam się z nim i nic... nie mam już pomysłu... :<

Shandtil
17.04.2011, 11:58
"Witam, mam problem z misją Dzień Bibelotów, otóż mój szpieg ma zamieść podłogę ale nie ma interakcji na sobie "zamieć". Zadanie ma obrazek z bobrem, nie wiem, moze to ma coś wspolnego. No ale ani interakcji nie mam, ani żadnej miotły do zakupu."
ponawiam pytanie, bo niedługo skończę Dragon Age II i chcialabym wrócić do grania ;]

ŚredniwiecznySims
17.04.2011, 17:20
W misji z polowaniem na dzika nie mogę dać miodu temu kolesiowi z obozu pod lasem. Jak mu to dać?! zaprzyjaźniłam się z nim i nic... nie mam już pomysłu... :<

1. Czy masz interakcje z daniem miodu?
Może poprostu trzeba w wyposażeniu kliknąc na miod i wybrac interakcje. moze nie jestes skupiony. jest wiele mozloiwosci

arianes
17.04.2011, 20:01
Wiem,że nikt i tak mi nie odpowie,ale do rzeczy :

GDZIE ZNAJDĘ TE ANIELSKIE ŻIÓŁKO ?! Szukam szukam i jeszcze raz szukam i nic,moja medyczka (5 poziom) z całej energii,gdy zacząłem zbierać spadło na jakiś nastrójnik -50 xd Potrzebne jest(są) mi one do misji (medyczka i kupiec,nie pamiętam nazwy.Coś o pandemii) żeby zrobić 2x silne oleum lecznicze i 2x silne maści lecznicze.

HELP HELP !

Owe zioło możesz znaleźć w 3 miejscach :)
1 i 2. Koło klasztoru Pioterańskiego (czy jak to się tam nazywa)
3. W drodze do lasu. Podpowiedź: jeśli masz już wybudowaną kuźnię to na mapie teren Twojego królestwa zostaje obudowany murem. Ziółko rośnie tuż za nim, to nawet jest pierwszy krzaczek po lewej ;)

Za to ja mam dziwny problem.
Mam misję: Królewskie Skrytobójstwo i muszę odnaleźć "zaginiony skarb". Tylko nie mam bladego pojęcia gdzie tego szukać. Byłam w kramie, w wiosce, w lesie, w jaskini, nawet na morzu... I nic... Gdzie tego szukać?? Wie ktoś?

Edit: Wskoczyłam nawet do padołu i nic... Ma ktoś może jakiś inny pomysł?

Kaina
18.04.2011, 09:31
hm w piecu ? tam gdzie jedzenie zrobic? jak tak to sie nie da .

arianes
18.04.2011, 11:26

Chodzi tu raczej o pitny miód. Musisz go uwarzyć w beczce, a potem kliknąć "podaj napitek" i z listy wybrać interesującego Cię sima.

kotex10
18.04.2011, 17:28
czesc, mam misje z fontanna i jest zadanie: stworz sobie wroga na ofiare z krwi. O co chodzi? probowałem juz zabic w pojedynku i bic sie i sie strasznie poklucic i nie wiem co moge zrobic :(
z góry dzieki :)

kotex10
18.04.2011, 17:30
Owe zioło możesz znaleźć w 3 miejscach :)
1 i 2. Koło klasztoru Pioterańskiego (czy jak to się tam nazywa)
3. W drodze do lasu. Podpowiedź: jeśli masz już wybudowaną kuźnię to na mapie teren Twojego królestwa zostaje obudowany murem. Ziółko rośnie tuż za nim, to nawet jest pierwszy krzaczek po lewej ;)

Za to ja mam dziwny problem.
Mam misję: Królewskie Skrytobójstwo i muszę odnaleźć "zaginiony skarb". Tylko nie mam bladego pojęcia gdzie tego szukać. Byłam w kramie, w wiosce, w lesie, w jaskini, nawet na morzu... I nic... Gdzie tego szukać?? Wie ktoś?

Edit: Wskoczyłam nawet do padołu i nic... Ma ktoś może jakiś inny pomysł?

chyba jest w skrzynce pocztowej czy jak to tam nazwac

Dżiglipaff
18.04.2011, 19:44
da sie zmieniac ubranka dzieciom? niektore wysokopostawione maja brzydkie łachmany, a te z nizszego stanu wyszukane fatałaszki ;/

i jak wziac rozwód? Mam monarche lesbijke i zeby wykonac questa na potomka, musialam wziac slub z facetem, zabilam go, ale monarcha nadal ma w nastrojnikach "kula u nogi (malzonek)"
co zrobic, zeby ponownie wziac slub?

erem996
19.04.2011, 11:49
Hej, ja jestem w misji wesele, i czy ktoś wie jak się przebrać w odzienie weselne???

kasienkamala
19.04.2011, 21:43
Jak zdobyć bonus ,, spojrzenie wszechwiedzącego'' w misji Nie czuje się zbyt dobrze . W ogóle nie mam pojęcia?

Searle
20.04.2011, 06:47
erem - jeśli masz je w wyposażeniu, to kliknij na nie i powinna pojawić się opcja.

kasienkamala - na kapłanie będziesz miała opcję modlenia się, po jakimś czasie pojawi się ten bonus.

kasienkamala
20.04.2011, 08:30
Dzięki Searle :)

Misja Pielęgniarka z klątwa.
Nie mogę znaleźć anielskiego ziela szukałam kolo kuźni i klasztoru ale nic . Może mam za mały poziom 7

Dżiglipaff
20.04.2011, 09:30
nie tam, nie trzeba wysokiego lvla
zrob sobie jednego dnia "dzień zielarza" (ja to tak nazywam) i przeczesz cała mapke w poszukiwaniu ziół i odkrywaj je

pare krzaczków możesz też znależć chyba jakoś za targiem/karczmą i chyba za boiskiem do królanta, tuż przy murze

Searle
20.04.2011, 09:39
Odnośnie zbierania ziół, to moja medyczka zbierała tylko wokół "szpitala" oraz koło zamku i wyskoczył komunikat, że zebrała wszystkie możliwe zioła.

erem996
20.04.2011, 13:33
Właśnie próbowałem! To nic nie daje! Przy tym ubraniu pisze tylko, że nie można sprzedać! Nie wiem jak to założyć!

kasienkamala
20.04.2011, 14:40
Wie ktoś jak wytworzyć pas cnoty w misji Wesoły doktor miłości. Próbowałam w kotle ale nie ma nic tam oprócz jedzenia:(

kasienkamala
20.04.2011, 14:46
erem996 a próbowałeś zaprojektować je pierwszo w komodzie. Bo ja zrobiłam tak , a potem kliknełam na nie w bagażu i było nałóż odzienie

erem996
20.04.2011, 19:06
Ale jak to zrobić? Jak zaprojektować ubranie? Naciskam na komodę i nie ma tam takiej opcji!
Ale chyba jest jakiś inny sposób

Searle
20.04.2011, 19:08
erem, a może na simie jest opcja założenia stroju?

kasienkamala - pas wytworzysz na tym stole, co się wyrabia leki.

kasienkamala
21.04.2011, 08:17
W komodzie jak klikniesz u mnie jest zaplanuj odzienie

kasienkamala
21.04.2011, 08:55
Co dalej mam robić. Pokazało mi się, że udało mi się wykonać ambicje ciężka robota na brązowym poziomie. Żeby odblokować kolejną ambicje muszę mieć 5 bohaterów na 8 poziomie, a mam tylko 5 na takim. A mam misję czas wolny tylko. Od początku zaczynać muszę cała?

Simsowata
21.04.2011, 10:18
Witajcie mam pytanko odnośnie misji " Król na jeden dzień"
Jest to misja w której trzeba się królem zamienić z błaznem miejscami i go zabawiać, tyle że ja nie mam zielonego pojęcia jak urządzić pokaz marionetek.
Klikam na król i nie ma, na błaźnie tez nie- w tej "instrukcji do misji" pisze ,, Urządź pokaz marionetek przed tronem" ale jak klikam na tron to nic nie ma takiego

Pliss pomożcie

Simsowata
21.04.2011, 10:20
Co dalej mam robić. Pokazało mi się, że udało mi się wykonać ambicje ciężka robota na brązowym poziomie. Żeby odblokować kolejną ambicje muszę mieć 5 bohaterów na 8 poziomie, a mam tylko 5 na takim. A mam misję czas wolny tylko. Od początku zaczynać muszę cała?

Musisz niestety od nowa

kasia89tn
21.04.2011, 11:26
Witajcie mam pytanko odnośnie misji " Król na jeden dzień"
Jest to misja w której trzeba się królem zamienić z błaznem miejscami i go zabawiać, tyle że ja nie mam zielonego pojęcia jak urządzić pokaz marionetek.
Klikam na król i nie ma, na błaźnie tez nie- w tej "instrukcji do misji" pisze ,, Urządź pokaz marionetek przed tronem" ale jak klikam na tron to nic nie ma takiego

Pliss pomożcie

W wyposażeniu masz strój błazna. Musisz się w niego przebrać i wtedy masz taką interakcję bodajże na sobie :)

Beza98
21.04.2011, 14:11
Mam misję z jakimś paziem o imieniu Gandalf (przynajmniej u mnie ma tak na imię) i mam z nim ćwiczyć szermierkę

normalnie było by to tak Rycerz>Ćwicz szermierkę

Ale nie teraz ; // Jak klikam na pazia wgl nie wyskakuje zakładka Rycerz.

POMOCY !

Z góry THX

kasienkamala
21.04.2011, 20:21
Jak zdobyć bonus grubiański ?

Searle
22.04.2011, 08:15
Beza - też miałam ten problem. Wyszłam do menu głównego, weszłam do gry i ta zakładka mi się pojawiła.

asik
22.04.2011, 08:49
Witam

Czy po dwójce nieślubnych dzieci można miec trzecie ślubne dziecko ? Bo od dwóch dni się trykają i nic z tego a misja stoi.

malwa33333
22.04.2011, 16:20
Pomocy! Mam kupić zamek w pudełku może mi ktoś powiedzieć co to jest i gdzie mam to znaleźć?

Sheila
22.04.2011, 16:25
@up
Wystarczy, że poszukasz w Kramie Wiejskim :)
Ja właśnie przed chwilą tam kupiłam. Gratulacje ukończenia gry :)

malwa33333
22.04.2011, 16:33
Ale co to jest? Kupiłam wszystko z kramu i nadal nic :(

Jest znalazłam! Dzęki:*

sing
22.04.2011, 20:44
mam pytanie, moja simka ma wygrac w krolanta z jakims tam kolesiem,no i cos nie udaje jej sie, albo cos sie psuje bo zawsze jak oni juz graja to czekaja na trzecia osobe i ten cel nigdy nie zostaje osiagniety ;/ pomozcie

Dżiglipaff
22.04.2011, 20:54
kup sobie najlepsza rakietke, moze pomoze

u chyba mnie mogą grac we dwójkę

sing
22.04.2011, 21:31
nie, nie. to nie dziala :(

Dżiglipaff
22.04.2011, 21:48
to graj całymi dniami, musisz miec wiekszego "ukrytego" skila gry w krolanta

Searle
23.04.2011, 07:14
Witam

Czy po dwójce nieślubnych dzieci można miec trzecie ślubne dziecko ? Bo od dwóch dni się trykają i nic z tego a misja stoi.

Z tego co wiem, to można mieć tylko dwójkę dzieci.

Elirecien
23.04.2011, 19:00
Witam
Mam następujący problem: mam w misji że mam kupić w Kramie Wiejskim Znakomite Struny do Lutni. Tyle że byłam tam i nic tam takiego nie ma. Czy może ktoś miał już takie zadanie? Bardzo proszę o pomoc

Dżiglipaff
23.04.2011, 19:25
odwiedzaj kram codziennie po kilka razy, za którymś razem trafisz

Aschimka
24.04.2011, 21:05
A to z bochenkiem nijakiego chleba też tak będzie? szukac na kramie wiejskim ? bo ciagle tam wchodze i nie ma

Simsowata
25.04.2011, 15:16
A to z bochenkiem nijakiego chleba też tak będzie? szukac na kramie wiejskim ? bo ciagle tam wchodze i nie ma

Żeby zrobić bochenek nijakiego chleba trzeba kupić w trybie wyposażania piec kamienny

Simsowata
25.04.2011, 15:17
Mam pytanie
Gdzie znajdę motyw wojenny, albo kogo trzeba pytać żeby ci go dał ?

EDIT: Spoko juz znalazłam jakby ktos potrzebował to trzeba się zapytac szpiega albo rycerza

karasss
26.04.2011, 08:03
Mam misje czarodziejem, że muszę zrobić wesele. Musiałem wybrać druhnę no to wybrałem mojego rycerza (kobieta) i patrze gdy włączam misje ma interakcje "rodzi dziecko" (tam w lewym górnym rogu) nie da się tego skreślić, ani nic zrobic, stoi i nic... Potrzebuje jej teraz do misji co mam zrobić? Jakieś kody?

Zuzia121
26.04.2011, 10:35
Witam
Ja mianowicie mam problem z tą grą moja simka nie może urodzić dziecka stoi tylko i nie można wykonać żadnej interakcji. Co robić ??

ultraviolence
26.04.2011, 17:48
Mam pytanie
Gdzie znajdę motyw wojenny, albo kogo trzeba pytać żeby ci go dał ?

EDIT: Spoko juz znalazłam jakby ktos potrzebował to trzeba się zapytac szpiega albo rycerza
Można szukać też w kwaterach szpiega i koszarach, choć nie ma na to reguły. Często motywy przypisywane są losowo. W dokach udało mi się ostatnio znaleźć motyw Wszechwiedzącego.

ThePainfulLove
27.04.2011, 09:19
Mam taki problem, mam misję i zadanie aby znaleźć muszlę i kompletnie nie mam pojęcia gdzie ona jest. Pomoże ktoś? ;)

Searle
27.04.2011, 10:04
@up: muszlę można znaleźć w piasku na plaży - klikasz na piasek i po którejś próbie będzie odpowiednia opcja.

ThePainfulLove
27.04.2011, 10:23
dziękuję bardzo ;) idę szukać ;)

karasss
27.04.2011, 19:43
Co mam zrobić gdy mam polecenie "Oceń sytuację w wiosce" misja z Jagłódką

Searle
27.04.2011, 19:52
karasss porozmawiaj z kilkoma wieśniakami (powinna być chyba na nich odpowiednia opcja).

karasss
27.04.2011, 20:14
Dobra już wiem :p
musiałem iść do kramu i tam było "oceń sytutację w wiosce"

martyna6991
28.04.2011, 16:53
Czy jest jakimś limit dzieci na daną postać? Moja królowa ma już 2 i za żadne skarby nie może zajść w 3 ciążę, a próbowałem wiele razy z różnymi osobami. To samo było z medyczką ;/
Ja na początku też miałam taki problem, ale postanowiłam zrobić eksperyment. Powiem tak: w domu możesz mieć tylko dwoje dzieci. Czyli jak masz ślub z jakimś facetem to możesz mieć z nim dwoje dzieci. Jak weźmiesz rozwód to pojawia ci się taka tabela z kim mają mieszkać dzieci i wtedy obydwoje dzieci przenosisz do ojca. Z innym facetem po ślubie możesz mieć drugą dwójkę dzieci, dlatego że nikt już z tobą nie mieszka. Głupio tak, bo ja też chciałam mieć dużo dzieci, bo przecież jak i tak prowadzę jedną osobą to co mi zależy...

Dżiglipaff
28.04.2011, 17:30
jak sie bierze rozwód? gram królową

Searle
28.04.2011, 18:47
dżiglipaff, jeszcze nie rozwodziłam moich simów, ale domyślam się, że muszą mieć wrogie relacje między sobą i wtedy pojawi się odpowiednia opcja.

martyna6991
29.04.2011, 08:40
Nie prawda zależy jaką wiarę wyznajesz jak Jakubińską to idziesz do kapłana i klikasz na nim "Religia" i "poproś o rozwód" czy coś takiego. Dajesz wtedy 500$ i już jesteś rozwódką :) A jeżeli wyznajesz wiarę Piotreańską to wtedy podobnie idziesz do kapłana klikasz "Religia" i "poproś o rozwód" wtedy on ci każe modlić się o przewodnictwo wszechwidzącego, no i wtedy klikasz na swoją simkę i "módl się" modlisz się, aż nad tobą pojawią się takie promyki i będziesz miała bonus "Uśmiech wszechwidzącego" i wtedy idziesz jeszcze raz do kapłana klikasz tak samo "Religia", "poproś o rozwód" i już jesteś rozwiedziona :)

Searle
29.04.2011, 09:18
@up: Kurcze, nie wiedziałam, że to aż tak skomplikowane jest.

Analisse
29.04.2011, 09:54
Nie prawda zależy jaką wiarę wyznajesz jak Jakubińską to idziesz do kapłana i klikasz na nim "Religia" i "poproś o rozwód" czy coś takiego. Dajesz wtedy 500$ i już jesteś rozwódką :) A jeżeli wyznajesz wiarę Piotreańską to wtedy podobnie idziesz do kapłana klikasz "Religia" i "poproś o rozwód" wtedy on ci każe modlić się o przewodnictwo wszechwidzącego, no i wtedy klikasz na swoją simkę i "módl się" modlisz się, aż nad tobą pojawią się takie promyki i będziesz miała bonus "Uśmiech wszechwidzącego" i wtedy idziesz jeszcze raz do kapłana klikasz tak samo "Religia", "poproś o rozwód" i już jesteś rozwiedziona :)

A jak sim jest agnostykiem?
To co wtedy? nie może wziąć rozwodu? Musi już żyć wiecznie z jedną osobą? Czy musi wyznawać jakąś wiare?
:D

Są inne sposoby, nie takie skąplikowane:

Obojętnie czy jest się jakiegoś wyznania czy nie, obojętnie jaki sim/simka, jest opcja "anuluj małżeństwo" w wrednych interakcjach, mogą być nawet najlepszymi przyjaciółmi

ultraviolence
29.04.2011, 10:42
Obojętnie czy jest się jakiegoś wyznania czy nie, obojętnie jaki sim/simka, jest opcja "anuluj małżeństwo" w wrednych interakcjach, mogą być nawet najlepszymi przyjaciółmi
Wydaje mi się, że ta metoda działa tylko wówczas, kiedy małżeństwo nie zostało skonsumowane.

Analisse
29.04.2011, 11:14
Wydaje mi się, że ta metoda działa tylko wówczas, kiedy małżeństwo nie zostało skonsumowane.

Jakiś błąd w grze miałam, bo po ślubie simy konsumowali związek nie raz i nawet dziecko później mieli i była opcja anulowania ślubu. I użyłam tego i się rozwiedli.

Ale jakiś tydzień temu aktualizowałam gre do 1.2.3 więc pewnie błąd się naprawił, bo teraz sprawdzałam i rzeczywiście takiej opcji nie ma, pisze że kościół może udzielić rozwodu.

No więc co jeśli simy są agnostykami?
I jeśli są po bara-bara?

Lancess
29.04.2011, 15:00
Witam, Mam Problem. Przeszedłem Ambicja : Nowe Początki I Teraz Gram Normalnie Bez Misji I Obowiązków. Nie Mogę Znaleść "Tajemniczy Fragment Metalu" A Chcę Stworzyć Anielski Puklerz I Anielski Szpon.

Thx Za Pomoc ; ]

mnishca
29.04.2011, 15:25
Witam ja mam pytanie odnosnie czarodzieja ,za zadanie musze znalesc dzina ale nie moge go znalesc nawet nie wiem jak to zrobic ,czy ktos z was juz mial ta misje ?? jak mam go odnalesc.....pomocy prosze .

Searle
29.04.2011, 16:59
Witam, Mam Problem. Przeszedłem Ambicja : Nowe Początki I Teraz Gram Normalnie Bez Misji I Obowiązków. Nie Mogę Znaleść "Tajemniczy Fragment Metalu" A Chcę Stworzyć Anielski Puklerz I Anielski Szpon.

Thx Za Pomoc ; ]

Mój sim znalazł go chyba w lesie jak dostał okazję (to okienko z możliwością wyboru), ale myślę, że to było by szukanie igły w stogu siana.

Możesz też dostać go za 5 kawałków mięsa Jednorożca handlując z Gastrawinem.

Witam ja mam pytanie odnosnie czarodzieja ,za zadanie musze znalesc dzina ale nie moge go znalesc nawet nie wiem jak to zrobic ,czy ktos z was juz mial ta misje ?? jak mam go odnalesc.....pomocy prosze .

Podobno był to błąd, który naprawia pierwsza aktualizacja.

mnishca
29.04.2011, 17:26
Searle Dzieki za pomoc :D

martyna6991
30.04.2011, 07:42
Nigdy nie brałam rozwodu jak byłam agnostykiem, zawsze wyznaję wiarę Piotreańską ;)