PDA

Zobacz pełną wersję : Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Strony : 1 2 [3] 4

Meona
30.04.2011, 12:52
hm.. od którego poziomu można grać czarownikiem? i czy to w ogóle zależy od poziomu monarchy? no, bo ja postawiłam wieżę czarodzieja stworzyłam adeptkę, ale nie mogę nią grać. :/ proszę o odpowiedź.

Searle
30.04.2011, 13:25
kiniusia, musisz wybrać misję, w której bohaterem będzie czarodziej.

Meona
30.04.2011, 13:28
Dzięki za odpowiedź ;)

ultraviolence
30.04.2011, 13:48
Dwa pytania (uściślając, trzy):

1. Mój monarcha poślubił simkę, która nie jest bohaterką, tylko miastowym simem. Mają jedno dziecko. Czy da się sprowadzić matkę i dziewczynkę do zamku, tak, aby obie stały się sterowalnymi simami obok monarchy?
2. Można zmienić wygląd dziecka (fryzura, ubranie)? Jeśli tak, w jaki sposób?

Meona
30.04.2011, 14:08
A jak nazywa się ta misja dla czarownika? :( Nie mogę jej znaleźć..

EDIT: już do tego doszłam. to misja o gadających żabach ;)

gra mi się na razie podoba. nastepny budynek jaki postawię to będzie kosciol :P

martyna6991
30.04.2011, 16:41
Dwa pytania (uściślając, trzy):

1. Mój monarcha poślubił simkę, która nie jest bohaterką, tylko miastowym simem. Mają jedno dziecko. Czy da się sprowadzić matkę i dziewczynkę do zamku, tak, aby obie stały się sterowalnymi simami obok monarchy?
2. Można zmienić wygląd dziecka (fryzura, ubranie)? Jeśli tak, w jaki sposób?
1. Nie, ponieważ możesz prowadzić tylko bohaterami, żadnymi innymi simami nie możesz sterować. I ja myślę, że to dobrze, bo po co mam się męczyć prowadząc 3 simami, biorąc pod uwagę, że każdy może być w innym budynku i musi się ustawić kamera jak pójdziesz za simem...
2. Ja też próbowałam klikając na szafę i "zaplanuj odzienie dla innego sima..." ale nie da się dzieciom. Szkoda :( ... I szkoda, że simowie się nie starzeją :(

Meona
30.04.2011, 17:34
Gdzie mogę znaleźć jabłko z misji o tych zawodach wędkarskich?

Charionette
30.04.2011, 17:46
Mówisz o jabłku dla jednego z konkurentów? Kupisz je w kramie :)

Meona
30.04.2011, 18:08
Heh właśnie do tego doszłam ;)

oliwia9806
01.05.2011, 09:53
@up
Wystarczy, że poszukasz w Kramie Wiejskim :)
Ja właśnie przed chwilą tam kupiłam. Gratulacje ukończenia gry :)

niema kupiłam wszystko i niema tam zamku w pudełku

oliwia9806
01.05.2011, 10:02
ej prosze pomuszcie mi i wytłumaćcie dokładnie dokładnie gdzie jest ten zamek w puełku

ultraviolence
01.05.2011, 10:16
ej prosze pomuszcie mi i wytłumaćcie dokładnie dokładnie gdzie jest ten zamek w puełku
Jeśli masz już bohatera-kupca, sprawdź u niego na targowisku. A jeśli nie, po prostu codziennie zaglądaj do kramu wiejskiego... I nie spiesz się z szukaniem, rób to powoli. Może przeoczyłaś.

buster
01.05.2011, 10:22
Odpowiedź:
Kram Wiejski=>strawa=>jabłko=>kup
Pytania(2):

Mam kowala na 10 poziomie, ukończyłem całą ambicję ("Nowe Początki") z stopniem platyna.
Kułem miecz zagłady i się nie udało. Jak odzyskam ostrze i rękojeść?
__________________________________________________ ____________
Robię misję "międzynarodowe małżeństwo" potrzebną do przejęcia Elfestrowa.
Mam znajomość z księżniczką na maks. i jesteśmy zauroczeni ale nie mogę się zaręczyć ani zaproponować ślubu.

Koniec pytań.
__________________________________________________ _____________

Meona
01.05.2011, 10:23
Mam misję o żabolu [gram rycerzem] i nie wiem:

1. Gdzie znajdę Łzą Prastarej Żaby. Wskazówka: Legenda głosi. że można ją znaleźć w miejscu gdzie odebrało oddech wielu simom. To miejsce dosłownie ich zabiło

2. Gdzie znajdę żabi kapelusz?
wskazówka: żabi kapelusz można znaleźć wśród stalagmitów.

proszę o odpowiedzi.

ultraviolence
01.05.2011, 10:27
Odpowiedź:
Mam kowala na 10 poziomie, ukończyłem całą ambicję ("Nowe Początki") z stopniem platyna.
Kułem miecz zagłady i się nie udało. Jak odzyskam ostrze i rękojeść?

Wydaje mi się, że poszczególne części miecza możesz zdobyć poprzez wskakiwanie do Padołu... Ale przez takim skokiem lepiej zapisać stan gry, bo nie wiadomo, czy Twój sim wyjdzie z tego cało.

1. Gdzie znajdę Łzą Prastarej Żaby. Wskazówka: Legenda głosi. że można ją znaleźć w miejscu gdzie odebrało oddech wielu simom. To miejsce dosłownie ich zabiło

Może na cmentarzu, w jaskini? Nie miałam tej misji, ale wydaje mi się, że swoje poszukiwania zaczęłabym właśnie tam.

EDIT: Albo w Padole Osądu...

Meona
01.05.2011, 12:59
moja simka już wskakiwała do padołu i nic. spróbuję w jaskini na cmentarzu.

buster
01.05.2011, 18:00
Wydaje mi się, że poszczególne części miecza możesz zdobyć poprzez wskakiwanie do Padołu... Ale przez takim skokiem lepiej zapisać stan gry, bo nie wiadomo, czy Twój sim wyjdzie z tego cało.

Ja tak zdobyłem. Ale później mój kowal je zniszczył przy próbie wykucia miecza i już nie ma. Wskoczyłem do padołu około 15 razy.

martyna6991
01.05.2011, 19:19

2. Gdzie znajdę żabi kapelusz?
wskazówka: żabi kapelusz można znaleźć wśród stalagmitów.

proszę o odpowiedzi.
1. Doki - klikasz na statek i płyniesz.
2. Jaskinia.

buster
02.05.2011, 07:22
Robie misję z golemami z mechankowa. Nie mogęnalewać dalej Darzmirowi a muszę do misji. Co robić?

Juna
02.05.2011, 08:14
Ale dlaczego nie możesz? może musisz uwarzyć więcej tego napitku. U mnie nic takiego się nie zdarzyło. Czy ktoś wie, w misji z głodnymi wieśniakami, opcja: nakarm ich trzeba wymienić pantalony na jęczmień. Jak to zrobić>

Searle
02.05.2011, 08:46
Robie misję z golemami z mechankowa. Nie mogęnalewać dalej Darzmirowi a muszę do misji. Co robić?

Widocznie napitek się skończył. Uwarz następny.

Czy ktoś wie, w misji z głodnymi wieśniakami, opcja: nakarm ich trzeba wymienić pantalony na jęczmień. Jak to zrobić>

Musisz wypłynąć statkiem na handel. Pamiętaj, by przenieść najpierw te pantalony do ładowni.

buster
02.05.2011, 09:38
Dobra ale podobnie jest w misji z przejęciem Jakocjum. Mam dać napitek i nie mogę.
Jak coś to mam w EQ cały dzban z napitkiem.

ebo
02.05.2011, 10:22
Mam misję z kupcem i czarodziejem. Utknęłam , bo mój kupiec ma takie zadanie (tak dokładnie jest napisane): "Stary Witalis powinien być kupcem, tak zawzięcie się targuje. Muszę wyprzedać ten zapas ziarna, aby zdobyć jego nagrody" i jako zadanie występuje: Kup wszystkie 5 pojemników z ziarnem w Kramie Miejskim.
I za nic nie mogę wykombinować o co chodzi w kramie nie ma pojemników, już nawet wykupiłam wszystko co było po 5 :). Sprzedałam też całe ziarno, które kupiec miał w zapasie....
Może ktoś coś mądrego podpowie???

feministh41
02.05.2011, 12:31
Nie do up ^^
Ja nie wiem jak moge dostac tajemniczy kawałek metalu, potrzebny jest on do
robienia poszczególnych rzeczy u kowala.
Można prosić o odpowiedź?
Z góry thx :]

aina17-m
02.05.2011, 22:35
Jak zrobić sztuczkę na Asystencie?
Czarodziej:
"Oto moja pierwsza sztuczka. Patrzcie w zachwycie i zdumieniu, jak sprawiam, że pieniądze pojawiają się w nader nieoczekiwanych miejscach!"

Jak wykonać te sztuczke? Jakimś zaklęciem?

Meona
03.05.2011, 07:44
@up. klikasz "zabawne.." "zrób sztuczkę" lub coś takiego. oczywiście na asystencie ;)

martyna6991
03.05.2011, 08:08
Nie do up ^^
Ja nie wiem jak moge dostac tajemniczy kawałek metalu, potrzebny jest on do
robienia poszczególnych rzeczy u kowala.
Można prosić o odpowiedź?
Z góry thx :]
Ja kiedyś jak poszłam do kramu wiejskiego to po zakupach miałam takie do wyboru: O chłopaku, który zgubił coś w szczelinie i kliknęłam żeby mu pomogła - wtedy jak się zgięła to ją kopnął i jak wyszła to znalazła tajemniczy kawałek metalu. Widziałam też u przekupki na rynku miejskim.

kasia89tn
03.05.2011, 09:18
Mam misję z kupcem i czarodziejem. Utknęłam , bo mój kupiec ma takie zadanie (tak dokładnie jest napisane): "Stary Witalis powinien być kupcem, tak zawzięcie się targuje. Muszę wyprzedać ten zapas ziarna, aby zdobyć jego nagrody" i jako zadanie występuje: Kup wszystkie 5 pojemników z ziarnem w Kramie Miejskim.
I za nic nie mogę wykombinować o co chodzi w kramie nie ma pojemników, już nawet wykupiłam wszystko co było po 5 :). Sprzedałam też całe ziarno, które kupiec miał w zapasie....
Może ktoś coś mądrego podpowie???

Miałam tak samo. Musiałam poczekać do następnego dnia i wtedy pojemniki były już dostępne w kramie.

feministh41
03.05.2011, 10:23
Ja kiedyś jak poszłam do kramu wiejskiego to po zakupach miałam takie do wyboru: O chłopaku, który zgubił coś w szczelinie i kliknęłam żeby mu pomogła - wtedy jak się zgięła to ją kopnął i jak wyszła to znalazła tajemniczy kawałek metalu. Widziałam też u przekupki na rynku miejskim.

Ale do wytworzenia anielskiej zbroji potrzeba 4x kawalkow... ;p
A jak 1 znajde to jeszcze 3x potrzebne :)
Wiec jest jakiś sposób by uzbierać 4x tych kawałków?:(
Jak ktoś zna sposób na znalezienie 4x takich kawałków ?:)

martyna6991
03.05.2011, 12:31
To nic Ci nie poradzę ;P

Searle
03.05.2011, 20:04
feministh41, a wystarczyło poszukać parę stron wcześniej:

http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=1393991&postcount=498

buster
04.05.2011, 14:00

Ale do wytworzenia anielskiej zbroji potrzeba 4x kawalkow... ;p
A jak 1 znajde to jeszcze 3x potrzebne :)
Wiec jest jakiś sposób by uzbierać 4x tych kawałków?:(
Jak ktoś zna sposób na znalezienie 4x takich kawałków ?:)

Wiem o co chodzi bo sam już tydzień mam zbroję anielską. Każdą możliwość można wiele razy wykonać. Kawałki metalu może zdobyć każdy, aby daćje kowalowi wykonujemy misję z tymi dwoma simami lub misję "czas wolny" - przeciągamy z inwentarza przedmiot na sima.
1 - Kram Wiejski to już było wyżej
2,3 i 4 - spacery i łowy w lesie + jeśli sim ma cechę poszukiwacza przygód wyrusz na przygodę w lesie.

O zbroi anielskiej:
obrona: 9
ciężar: 1
Według legendy św. Jakub ją nosił i przez dwadzieścia lat nie przegrał w niej ani jednej walki.
Nastrójnik: siła Jakuba - czas trwania: dopóki nosisz zbroję, bonus: +20.

:)Powodzenia:)

feministh41
04.05.2011, 19:19
Wiem o co chodzi bo sam już tydzień mam zbroję anielską. Każdą możliwość można wiele razy wykonać. Kawałki metalu może zdobyć każdy, aby daćje kowalowi wykonujemy misję z tymi dwoma simami lub misję "czas wolny" - przeciągamy z inwentarza przedmiot na sima.
1 - Kram Wiejski to już było wyżej
2,3 i 4 - spacery i łowy w lesie + jeśli sim ma cechę poszukiwacza przygód wyrusz na przygodę w lesie.

O zbroi anielskiej:
obrona: 9
ciężar: 1
Według legendy św. Jakub ją nosił i przez dwadzieścia lat nie przegrał w niej ani jednej walki.
Nastrójnik: siła Jakuba - czas trwania: dopóki nosisz zbroję, bonus: +20.

:)Powodzenia:)

Nom bylem w lesie i szukałęm z 2h i nic... tylko kamienie many itp.
Tak jak Searle napisała żebym wymieniał kawałki mięsa jednorożca 5x za kawałek ;]
Jak dostane mięso?;p Gdzie znajde tego kupca gdzie wymieniam mięso :)
Mam misje "Czas Wolny" Searle można prosić o odpowiedz?:d i każdego kto wie...

Searle
04.05.2011, 22:04
Jak bardzo Tobie zależy to możesz się pobawić handlując z krajami (za pomocą statku). By uzyskać w końcu ten Tajemniczy Fragment Metalu będziesz musiał się natrudzić:

za 2 x Fosfor otrzymasz Magiczny Proszek w Kupczycach
za 4 x Magiczny Proszek otrzymasz Tajemniczą Część Maszyny w Mechanowie
za 3 x Tajemniczej Części Maszyny otrzymasz Mięso Jednorożca w Skromborgu
za 5 x Mięso Jednorożca otrzymasz Tajemniczy Fragment Metalu w Gastrawinie

aina17-m
05.05.2011, 14:36
Powiedzcie mi moi drodzy jak to jest:
ukończyłam pierwszą ambicje: Nowe poczatki
odblokowało to dwie nowe, ale tam jest takie same królestwo znów do budowy...
i pykacie od nowa wszystkie te same misje??
nie powiem, ze mnie to troszke zdemotywowało
znów rycerz, potem kowal, zielarka itd... ?

Dżiglipaff
05.05.2011, 17:23
taaaa... mogli dac chociaz inną mapke

followleajo
06.05.2011, 11:52
marandile - list w butelce jest w beczce na lewo od wejścia na mostek.

też robię tą misję i mam taki problem że mogę tą leżącą beczkę tylko oglądać. kiedy nasuwam kursor na te stojące nie ma żadnych opcji. tak samo z niektórymi ziołami, zwłaszcza tymi w cieniu, nie mogę ich teraz zbierać. Czy to jest jakiś błąd gry?

martyna6991
06.05.2011, 13:19
Bardzo możliwe... Ja też miałam z tą misją problem, ale jakoś po jakimś czasie klikania, chodzenia po plaży i łowienia ryb mi zaliczyło ;P

buster
06.05.2011, 13:23
Misja "Śmierć Awatar"
Jak mam komuś kto jest na placu ćwiczeń dać napitek?
To przyjaciel w związkach a w EQ mam dzban z napitkiem

followleajo
06.05.2011, 14:41
Bardzo możliwe... Ja też miałam z tą misją problem, ale jakoś po jakimś czasie klikania, chodzenia po plaży i łowienia ryb mi zaliczyło ;P

ale czy kursor był szary kiedy chciałaś kliknąć na beczki? chodzę na tą durną plażę kolejny i kolejny dzień i nic się nie zmienia oprócz tego że zaczęła mi spadać ocena misji, bo "nie wykonuję zadań". Ma ktoś może jeszcze jakąś sugestię jak rozwiązać problem z tymi głupimi beczkami?

Searle
06.05.2011, 18:15
też robię tą misję i mam taki problem że mogę tą leżącą beczkę tylko oglądać. kiedy nasuwam kursor na te stojące nie ma żadnych opcji. tak samo z niektórymi ziołami, zwłaszcza tymi w cieniu, nie mogę ich teraz zbierać. Czy to jest jakiś błąd gry?

Przepraszam, ale wcześniej wprowadziłam w błąd, bo nie miałam tej misji, a zacytowałam kogoś z innego forum. Butelkę możesz wyłowić z morza albo szukać w piasku (ale to chyba misja z muszelką - te dwie zawsze mi się mylą).

Co do zbierania ziół. Nie wszyscy bohaterowie mogą zbierać wszystkie zioła.

Misja "Śmierć Awatar"
Jak mam komuś kto jest na placu ćwiczeń dać napitek?
To przyjaciel w związkach a w EQ mam dzban z napitkiem

Zaproś tego przyjaciela poprzez skrzynkę pocztową w miejsce, gdzie jest beczułka z napitkiem.

juice
07.05.2011, 10:51
nie wiem, czy juz ktos sie o to pytal. gram kaplanem piotreanskim i mam za zadanie zdobyc 3 flaszki atramentu. no ok, tylko ze gdzie one sa? :(

followleajo
07.05.2011, 10:51
Co do zbierania ziół. Nie wszyscy bohaterowie mogą zbierać wszystkie zioła.

Rozumiem, ale to dotyczy wszystkich bohaterów, medyka, czarodzieja i szpiega.

followleajo
07.05.2011, 10:52
nie wiem, czy juz ktos sie o to pytal. gram kaplanem piotreanskim i mam za zadanie zdobyc 3 flaszki atramentu. no ok, tylko ze gdzie one sa? :(

atrament dostępny jest w kramie wiejskim, jeśli nie ma od razu, przyjdź następnego dnia ;)

juice
07.05.2011, 10:57
@up dzieki!

kejt1
08.05.2011, 11:40
Witam,
mam problem i mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc:)

Mam misję z fontanną, gram magiem z fatalną wadą nałogowy hazardzista. Mam wrzucić do studni kości do gry, ale najpierw muszę nimi zagrać. pytanie - jak zmusić sima do gry w kości, jeśli posiadane stoły do gier umożliwiają tylko grę w karty?

W tej samej misji ten sam sim ma za zadanie zagrać o wysoką stawkę. Próbowałam gry z różnymi simami, nawet z królową, ale nie mam nigdzie takiej interakcji "zagraj o wysoką stawkę" i zwyczajnie nie wiem, jak to zrobić. Pomocy:)

martyna6991
08.05.2011, 13:58
Witam,
mam problem i mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc:)

Mam misję z fontanną, gram magiem z fatalną wadą nałogowy hazardzista. Mam wrzucić do studni kości do gry, ale najpierw muszę nimi zagrać. pytanie - jak zmusić sima do gry w kości, jeśli posiadane stoły do gier umożliwiają tylko grę w karty?

W tej samej misji ten sam sim ma za zadanie zagrać o wysoką stawkę. Próbowałam gry z różnymi simami, nawet z królową, ale nie mam nigdzie takiej interakcji "zagraj o wysoką stawkę" i zwyczajnie nie wiem, jak to zrobić. Pomocy:)
Ja widziałam kości do gry w trybie wyposażenia w dekoracach ;P

buster
09.05.2011, 06:12
Kejt, spróbuj powyższych porad a jeśli nie zadziała to spróbuj interakcji z innymi "cecha..."
Z tej misji można mieć cechę legendarną...

martyna6991
09.05.2011, 14:26
Ja widziałam kości do gry w trybie wyposażenia w dekoracach ;P

Już wiem jak stawiać wysoką stawkę , bo miałam misję z "Festiwalem Fortuny" czy coś takiego. Trzeba w trakcie gry kliknąć na stół i wybrać opcję "graj o wysoką stawkę" wtedy stawiasz 100$ :)

kejt1
09.05.2011, 16:58
Już znalazłam, tak samo spełniłam zadanie z oszukiwaniem:)

Analisse
10.05.2011, 07:17
Jak zrobić żeby sim był innego wyznania?
Jak jest jakubinem to można zmienić na tą drugą? Jak?

buster
10.05.2011, 14:13
nie wiem
spróbuj rozpocząćmisję "czas wolny" kapłanem religii na którą chcesz go nawrócić i w interakcjach "kapłan "religia"".

martyna6991
10.05.2011, 17:26
Możesz iść do kałana, który jest obecnie twoim pasterzem czyli np. jak jesteś Jakubinem to idziesz do kapłana Jakubińskiego i klikasz na nim opcję religia i "wyrzeknij się wiary Jakubińskiej" i potem idziesz do kapłana Piotreańskiego i klikasz opcję religia i "poproś o przyjęcie do wiary piotreańskiej" :)

buster
12.05.2011, 04:42
Wiem że to banalne: Ale gdzie rośnie ziele anielskie?
W kramie go nie ma bo patrze simem codziennie. Również sprawdzam krzaki.
Pomóżcie.

Searle
12.05.2011, 08:50
buster: ziele anielskie to takie białe kwiaty. Na pewno jedno rośnie za kościołem jakubińskim. Szukaj też w pobliżu murów (jeśli już je posiadasz w swoim mieście).

buster
12.05.2011, 13:56
dzięki poszukam
mury mam (wszystkie budynki mam i wielu bohaterów 10lv+)

followleajo
12.05.2011, 19:25
buster: ziele anielskie to takie białe kwiaty. Na pewno jedno rośnie za kościołem jakubińskim. Szukaj też w pobliżu murów (jeśli już je posiadasz w swoim mieście).

po aktualizacji gry, nadal mam problem z zebraniem tych trzech rodzajów ziela: wilcza jagoda, nocny cień i ziele anielskie. za każdym razem kiedy próbuję zebrać je medyczką czy wiedźmą kursor staje się szary i wyskakuje komunikat "brak dostępnych opcji". Czy ktoś zna może rozwiązanie na ten problem?

buster
13.05.2011, 05:19
póki co kupuj w kramie. może EA da nam kolejną "idealną" łatkę. Napisz także do supportu o błędzie to może go uwzględnią ich programiści.

Searle
13.05.2011, 06:25
po aktualizacji gry, nadal mam problem z zebraniem tych trzech rodzajów ziela: wilcza jagoda, nocny cień i ziele anielskie. za każdym razem kiedy próbuję zebrać je medyczką czy wiedźmą kursor staje się szary i wyskakuje komunikat "brak dostępnych opcji". Czy ktoś zna może rozwiązanie na ten problem?

Ja przeinstalowałam grę, bo aktualizacja nie pozwalała mi nawet na zapisanie gry.

HalfmoonGirl
13.05.2011, 15:46
hmm, a gral juz ktos w misje "Wyprawa Jakubina 2: Katastrofalna Pielgrzymka"? wybralam opcje "Poswiecenie" i tym szlachetnym simem, ktory chce wziac wine na siebie, jest moj monarcha. problem polega na tym, ze kiedy dochodze do momentu, w ktorym ma on wyglosic mowe otwierajaca proces, krol nie moze tego zrobic. :( co prawda kazalnica jest aktywna (tzn. szara, bo jest jakas przeszkoda - wyskakuje komunikat, ze "aby wyglosic mowe musisz byc innego wyznania"). nawet sprobowalam wyrzec sie wiary jakubinskiej i przyjelam druga, pozniej probowalam jako agnostyk, ale w dwoch ostatnich przypadkach w ogole nie mam mozliwosci jakichkolwiek dzialan z kazalnica. moze mi ktos pomoc w tej kwestii? :)

co do bledu ze zbieraniem ziol - mialam to samo. po przeinstalowaniu wszystko sie rozwiazalo. :)

przypomnialo mi sie jeszcze cos odnosnie posiadania wiecej niz dwojki dzieci (watek sprzed kilku stron). zeby to zrobic wcale nie trzeba brac rozwodu - wystarczy wdac sie w romans z innym simem. no i jezeli komus zalezy, to, zeby nie popsuc relacji z aktualnym mezem, proponuje spotkania u kochanka. ;) wtedy simka nie ma problemu z zajsciem w kolejna ciaze. dzieciaki "z nieprawego loza" i tak mieszkaja z matka (i najczesciej po niej dziedzicza profesje), a jej maz ma je w zakladce rodziny pod etykietka "pasierb" lub "pasierbica". :)

martyna6991
14.05.2011, 07:31
hmm, a gral juz ktos w misje "Wyprawa Jakubina 2: Katastrofalna Pielgrzymka"? wybralam opcje "Poswiecenie" i tym szlachetnym simem, ktory chce wziac wine na siebie, jest moj monarcha. problem polega na tym, ze kiedy dochodze do momentu, w ktorym ma on wyglosic mowe otwierajaca proces, krol nie moze tego zrobic. :( co prawda kazalnica jest aktywna (tzn. szara, bo jest jakas przeszkoda - wyskakuje komunikat, ze "aby wyglosic mowe musisz byc innego wyznania"). nawet sprobowalam wyrzec sie wiary jakubinskiej i przyjelam druga, pozniej probowalam jako agnostyk, ale w dwoch ostatnich przypadkach w ogole nie mam mozliwosci jakichkolwiek dzialan z kazalnica. moze mi ktos pomoc w tej kwestii? :)

co do bledu ze zbieraniem ziol - mialam to samo. po przeinstalowaniu wszystko sie rozwiazalo. :)

przypomnialo mi sie jeszcze cos odnosnie posiadania wiecej niz dwojki dzieci (watek sprzed kilku stron). zeby to zrobic wcale nie trzeba brac rozwodu - wystarczy wdac sie w romans z innym simem. no i jezeli komus zalezy, to, zeby nie popsuc relacji z aktualnym mezem, proponuje spotkania u kochanka. ;) wtedy simka nie ma problemu z zajsciem w kolejna ciaze. dzieciaki "z nieprawego loza" i tak mieszkaja z matka (i najczesciej po niej dziedzicza profesje), a jej maz ma je w zakladce rodziny pod etykietka "pasierb" lub "pasierbica". :)

Ale jak spotkania u kochanka jak to nie jest bohater, przecież nigdzie indziej nie da się bara-bara tylko u siebie...

HalfmoonGirl
14.05.2011, 09:12
w takim wypadku tez jest wyjscie. :) szkatula pocztowa -> zapros sima na lokacje. zapraszasz kochanka np. do karczmy, wolasz go na gore i nie robi im roznicy, ze to cudze lozko. mozna tez postawic namiot na placu cwiczebnym, zaprosic tam sima i wybrac opcje "bara bara z..." w namiocie. jest duzo sposobow. :P

lusja22
15.05.2011, 11:10
Mam pytanie jak naostrzyc miecz?

revelry
15.05.2011, 12:59
wejść w wyposażenie, kliknąć na miecz i wybrać opcję "ostrz miecz" czy coś podobnego ;)

followleajo
15.05.2011, 13:36
Co do ponownej instalacji - robiłam to już dwa razy i nic to nie dało. Wilczą jagodę i nocny cień moge kupić w kramie, ale ziele anielskie można tylko zebrać
:(

martyna6991
16.05.2011, 14:18
w takim wypadku tez jest wyjscie. :) szkatula pocztowa -> zapros sima na lokacje. zapraszasz kochanka np. do karczmy, wolasz go na gore i nie robi im roznicy, ze to cudze lozko. mozna tez postawic namiot na placu cwiczebnym, zaprosic tam sima i wybrac opcje "bara bara z..." w namiocie. jest duzo sposobow. :P
Ale jak próbowałam gdzie indziej np. w karczmie to jak klikne bara-bara to się całują, a jak skończą to się kasuje ta ikonka bara-bara...

Searle
17.05.2011, 07:53
martyna, a w karczmie jest podwójne łóżko?

Dżiglipaff
17.05.2011, 10:47
jak się kupi, to jest

ale to niezawsze działa

robiłam kupcem misje "królewskie wakacje" i nawet, kiedy kupiec zastępował królową, nie mógł się seksic z żoną w łóżku królowej, musieli wracac do domu

martyna6991
17.05.2011, 15:10

Oczywiście że jest

alicja2255
18.05.2011, 19:56
Ratunkuuuu! Mojego bohatera lada chwila uśmiercą i to dlaczego? Bo nie wiem gdzie szukać zaginionego skarbu, którym mam zapłacić królowej. Można czasem wyjść z siebie grając, ale kurde, nawet brydża porzuciłam dla simsów;). Pomóżcie proszę:)

Dżiglipaff
18.05.2011, 20:28
Ratunkuuuu! Mojego bohatera lada chwila uśmiercą i to dlaczego? Bo nie wiem gdzie szukać zaginionego skarbu, którym mam zapłacić królowej. Można czasem wyjść z siebie grając, ale kurde, nawet brydża porzuciłam dla simsów;). Pomóżcie proszę:)

może w lesie? albo na plazy/łodzią?

Searle
19.05.2011, 06:56
Oczywiście że jest

W takim razie to może jakiś błąd gry. Nie mam pomysłu.

Jak brzmi polecenie? Co to za misja?

alicja2255
19.05.2011, 14:47
Misja- Królewskie skrytobójstwo. Polecenie brzmi: Lady Bogumiła zapłać tej osobie 1000000& w postaci zaginionego skarbu. Lady Bogumiła to królowa, która prawdopodobnie w tej misji jest oszustką i trzeba ją zgładzić czy coś. W każdym razie na wykonanie zadania z zapłatą jest 48 godzin a w razie porażki bliższe spotkanie z bestią.

alicja2255
19.05.2011, 14:50
Aha Próbowałam w lesie, na plaży i na statku i echo. Nic się nie da zrobić. Nie można tego kupić, nie można wyprodukować, chyba, że robiłam coś nie tak:(

Searle
19.05.2011, 15:00
alicja: sprawdź w skrzynce pocztowej. Nie wiem, czy tam jest na 100% - wzoruje się na tym:
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1390430&postcount=444

alicja2255
19.05.2011, 16:28
Już tego próbowałam:( Może ja coś nie tak gdzieś zrobiłam? Nie mam pojęcia jak z tego wybrnąć, ale przecież ktoś to w końcu znajdzie:) Mam taką nadzieję:)

Searle
19.05.2011, 16:46
Gdzieś jeszcze czytałam, że powinna pojawić się opcja na statku, ale jak wypełnisz wszystkie zadania po kolei. Nie wiem, o co dokładnie chodzi, ale próbuj co jakiś czas na statku sprawdzać, czy nie ma tej opcji.

alicja2255
19.05.2011, 16:55
Logiczny byłby statek, ale nic nie da się zrobić. Jak trochę ochłonę spróbuje jeszcze raz od początku przejść tą misję. Może w tym czasie ktoś znajdzie odpowiedź na pytanie- gdzie jest skarb:) Dziękuję Ci za dobre chęci:)

followleajo
20.05.2011, 13:01
Logiczny byłby statek, ale nic nie da się zrobić. Jak trochę ochłonę spróbuje jeszcze raz od początku przejść tą misję. Może w tym czasie ktoś znajdzie odpowiedź na pytanie- gdzie jest skarb:) Dziękuję Ci za dobre chęci:)

kiedy ja robiłam tę misję skarb był własnie na statku :) powodzenia!

Bremenka
20.05.2011, 15:33
Z tymi misjami jest bardzo różnie, wcale nie są takie same. Mnie kilka już się powtórzyło, ale wcale nie były identyczne. Teraz gram drugi raz misję w której mam za zadanie posłuchać lekcji na Rynku. Poprzednim razem przeszłam ją bez problemu, teraz kiedy dostałam to zadanie w żaden sposób nie mogę go wykonać. Nie wiem czy to przez tą nową wersję, czy sama już nie wiem o co chodzi.

alicja2255
20.05.2011, 16:00
Oszaleć można. próbowałam drugi raz i znowu poległam. Tym razem miałam odblokowane opcje na statku Czasem "wyrusz na przygodę" a zawsze dostępna była "patroluj morze" . I nic!! Ktoś się orientuje pod którą opcją kryje się skarb? Mam też pytanie czy ma znaczenie kolejność wykonywania poleceń misji? Może tu tkwi problem. denerwujące to trochę, bo mi dobrobyt siada:)

Bremenka
20.05.2011, 16:28
Ja chyba 3 razy wypłynęłam na morze i za ostatnim razem zdobyłam skarb

T42
23.05.2011, 11:24
Mam problem z grafiką.
Już dłuższy czas grałam w Simsy Średniowiecze i nie było prawie żadnych problemów (sporadycznie gra zawieszała mi komputer, ale się tym nie przejmowałam). Teraz odpaliłam grę i dziwiło mnie brązowe tło. Udało mi się rozpocząć misję, najpierw wszystko było czarne, później pojawiło się wnętrze zamku.
Co zrobić? Próbowałam już przeinstalować grę, ale nic to nie dało.
Tak to wygląda:
http://i52.************/jpv8cw.jpg
http://i54.************/jr4hp2.jpg

alicja2255
26.05.2011, 15:55
Witajcie! Znowu mam kłopot. Przechodzę misje Bezsenność w Chrapkowicach. Jedna bohaterka wysłała paczkę do drugiej. I ta druga ma takie zadanie" Obejrzyj dostarczoną paczkę po wypełnieniu obowiązków" Obowiązki wypełniłam i nic nie mozna zrobic Chyba, że paczka nie jest w wyposazeniu? Przechodził to ktoś?

Searle
26.05.2011, 16:55
alicja: paczka powinna być w skrzynce pocztowej.

Mania88irl
26.05.2011, 17:30
Misja "głodowa gorączka" monarcha musi nakarmić wieśniaków- zrobiłam już kilka razy ten gulasz, jadłam z nimi albo tylko oni jedli i wciąż mi nie zalicza..
Pomocy :(

alicja2255
26.05.2011, 17:42
Okazuje się, że paczka jest w wyposażeniu. Trzeba po prostu grać dalej drugim simem, aż do momentu jak się sprzymierzy z takim gostkiem i zaśnie. Wtedy pojawia sie opcja "przymierz wisior" czy jakoś tak. Troche w międzyczasie na tą paczkę klikałam, ale wątpię, żeby to miało znaczenie. Ważne jest chyba granie drugim simem.

Searle
26.05.2011, 19:51
Misja "głodowa gorączka" monarcha musi nakarmić wieśniaków- zrobiłam już kilka razy ten gulasz, jadłam z nimi albo tylko oni jedli i wciąż mi nie zalicza..
Pomocy :(

Jak brzmi dokładnie polecenie? Może robisz nie ten gulasz, co trzeba?

Okazuje się, że paczka jest w wyposażeniu. Trzeba po prostu grać dalej drugim simem, aż do momentu jak się sprzymierzy z takim gostkiem i zaśnie. Wtedy pojawia sie opcja "przymierz wisior" czy jakoś tak. Troche w międzyczasie na tą paczkę klikałam, ale wątpię, żeby to miało znaczenie. Ważne jest chyba granie drugim simem.

Wybacz, pomyliłam się. Nie sposób wszystkiego spamiętać :)

Mania88irl
26.05.2011, 23:05
[QUOTE=Searle;1401097]Jak brzmi dokładnie polecenie? Może robisz nie ten gulasz, co trzeba?

Polecenie brzmi "przygotuj duży gulasz z niedźwiedzia w sali przyjęć i nakarm wieśniaków"
produkty mam na duży gulasz z niedźwiedzia i robiłam już kilka razy w sali przyjęć. nie pojawia się żadna specjalna interakcja na bohaterze lub wieśniakach typu "zaproś na gulasz", "zrób gulasz dla wieśniaków" itp..

Searle
27.05.2011, 07:39
Mania, z tego co pamiętam, mój sim ten gulasz położył na stole w sali przyjęć i wieśniacy sami po niego przyszli. Oczywiście trzeba dopilnować, by nikt inny go w całości nie zjadł. Mój sim chyba też wziął sobie jedną miskę i jadł z nimi.

Analisse
27.05.2011, 09:20
Mam pytanie odnośnie ambicji które doszły po aktualizacji 1.3, "Wieczne Królestwo" i druga gdzie pisze "Na horyzoncie nowa ambicja. Dostępna już wkrótce".

I chodzi mi o tą drugą, dojdzie ona znowu po nowej aktualizacji, czy jak np zdobędzie się cały poziom osiągnięć wszechwidzącego, czy jak się przejdzie wszystkie ambicje na platynowo, czy jak?

Bo jak się to pojawiło to miałam jakąś nadzieje że jak się przejdzie ambicje to się odblokuje czy coś, ale przeszłam wszystkie, 3 mam złote, reszta platyna. I jestem ciekawa czy trzeba coś zrobić żeby odblokować czy czekać na następną aktualizacje.

Wie ktoś o co z tym chodzi?

thx
27.05.2011, 09:35
Proszę o pomoc. Mam misje kapłanem Jakubińskim i nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić... Misja to:
http://img705.imageshack.us/img705/5028/catsslr.jpg

Mam prośbe, niech ktoś pomoże temu koledze a zarazem mi :)

thx
27.05.2011, 09:36
Musze zmyc grubianstwo wiesniakow w miednicy. Cały czas sie kompie w miednicy i nic.

Prosze o szybka i dokladna odpowiedz

I tu też prosze o pomoc :)

Searle
27.05.2011, 11:41
thx: heretyków poznasz rozmawiając z ludźmi w kościele. Jest to żmudne, bo trzeba długo rozmawiać, a nie każdy rozmówca jest heretykiem. Jeśli ktoś okaże się heretykiem, to pojawi się w górnym prawym rogu jego wypowiedź, że ma wątpliwości itp.

Jeśli chodzi o miednice, to jest ona dostępna w trybie kupowania ( naczynie do mycia).

thx
28.05.2011, 07:05
jeżeli chodzi heretyków dzięki ale właśnie miednice kupiłem gościu umył ale nic nie zalicza i tu ten problem tkwi ...

Searle
28.05.2011, 07:58
thx, na pewno kupiłeś taką miskę na "stojaku"? Może sim umył się w wannie?

revelry
28.05.2011, 10:24
hej, mam problem z misją z legendarną fontanną. przeszłam ją już jednym bohaterem o fatalnej wadzie "krwiożerczy" bez problemow, teraz jednak gram panią bard o fatalnej wadzie "opijuska" :D wszystko idzie dobrze, do momentu kiedy nie muszę wrócić do fontanny w lesie na ostatnią próbę - z nastrójnikiem opita. upijam ją, ale nastrójnik trwa godzinę tylko i zanim ona zdąży dojść do lasu - znika... co zrobić? -.-

Searle
28.05.2011, 10:39
revery, na pewno to powinien być nastrójnik Opita? Mnie się wydaje, że chodzi o ten, że jej się właśnie chce pić. On się pojawia jakiś czas po tym, gdy simka długo nie pije.

Dżiglipaff
28.05.2011, 12:39
hej, mam problem z misją z legendarną fontanną. przeszłam ją już jednym bohaterem o fatalnej wadzie "krwiożerczy" bez problemow, teraz jednak gram panią bard o fatalnej wadzie "opijuska" :D wszystko idzie dobrze, do momentu kiedy nie muszę wrócić do fontanny w lesie na ostatnią próbę - z nastrójnikiem opita. upijam ją, ale nastrójnik trwa godzinę tylko i zanim ona zdąży dojść do lasu - znika... co zrobić? -.-

może skorzystaj z beczki z winem w jednym z bliższych budynków? Koszarach albo Kaplicy

kasia89tn
28.05.2011, 18:21
[QUOTE=Searle;1401097]Jak brzmi dokładnie polecenie? Może robisz nie ten gulasz, co trzeba?

Polecenie brzmi "przygotuj duży gulasz z niedźwiedzia w sali przyjęć i nakarm wieśniaków"
produkty mam na duży gulasz z niedźwiedzia i robiłam już kilka razy w sali przyjęć. nie pojawia się żadna specjalna interakcja na bohaterze lub wieśniakach typu "zaproś na gulasz", "zrób gulasz dla wieśniaków" itp..

mi to zaliczyło dopiero po za którymś tam razem, a też sporo eksperymentowałam...

Lorstag
29.05.2011, 06:47
Witam.Mam pytanie gdyż nie wiem jak się zajmuje obce terytoria.Jak by mógł ktoś odpowiedzieć jak zająć obece terytorium.Dzięki z góry.

revelry
29.05.2011, 10:07
revery, na pewno to powinien być nastrójnik Opita? Mnie się wydaje, że chodzi o ten, że jej się właśnie chce pić. On się pojawia jakiś czas po tym, gdy simka długo nie pije.

tak, na pewno ten, bo na początku zadaniem było go zdobyć, gdy Simkę już ładnie ululałam, zaliczyło mi zadanie i pojawiło się polecenie, by w tym stanie iśc do lasu ;)

dzięki, spróbuję gdzieś indziej :)

Charionette
29.05.2011, 10:15
Witam.Mam pytanie gdyż nie wiem jak się zajmuje obce terytoria.Jak by mógł ktoś odpowiedzieć jak zająć obece terytorium.Dzięki z góry.
Na mapie taktycznej (oceń stosunki polityczne) musisz zawiązać przymierze z sąsiednimi terytoriami. Po tym będą dostępne misje związane z tymi państwami, po których kraje te zostaną podbite/włączone/zajęte/czy jakoś tak :P

Stee
29.05.2011, 16:17
Witam,
Nie pamietam nazwy misji w kazdym razie mam dac wszystkim mieszkancom wioski mydlo, ale problem w tym, ze nie wiem gdzie szukac tego mydla. Bylam w kramie, ale nie ma, wiec nie wiem gdzie go szukac. Miliscie juz moze ta misje?

Edit: Misja zaliczona nazwa misji to Rewolta wiesniakow, podejscie: stlum, gl. boh. rycerz... a po mydlo musialam biegac kilka razy na rynek :)

Jak juz ktos wczesniej wspomnial ja tez wlasnie przeszlam na kolejny level i co? - na kazdym poziomie powtarzaja sie te same misje, tworzysz wszystko od poczatku i nie bardzo tylko rozumiem gdzie jest sens... Hmmm rozczarowalam sie...

buster
30.05.2011, 04:40
Mam problem z grafiką.
Już dłuższy czas grałam w Simsy Średniowiecze i nie było prawie żadnych problemów (sporadycznie gra zawieszała mi komputer, ale się tym nie przejmowałam). Teraz odpaliłam grę i dziwiło mnie brązowe tło. Udało mi się rozpocząć misję, najpierw wszystko było czarne, później pojawiło się wnętrze zamku.
Co zrobić? Próbowałam już przeinstalować grę, ale nic to nie dało.
Tak to wygląda:
http://i52.************/jpv8cw.jpg
http://i54.************/jr4hp2.jpg

też tak maiłem ale wystarczyło wyjść z gry i uruchomić ją ponownie.

Dżogurt
08.06.2011, 16:09
Właśnie zrobiłam sobie barda i zaczęłam z nim misję. W tej właśnie misji miałam pójść na plażę i szukać natchnienia. Szukanie natchnienia było również moim obowiązkiem. Nie mam pojęcia co robić!

Przy okazji chciałabym się dowiedzieć jak mogłabym wprowadzić poślubionego przez królową czarnoksiężnika tak żebym mogła nim kierować. Czy da się to zrobić? I jak królowa może zajść z nim w ciążę (opcja postaraj się o dziecko nie pokazuje się).

Proszę o szybką odpowiedź, bo bez niej nie będę grała! Z góry dziękuję.

Dżiglipaff
08.06.2011, 18:07
Grając bardem, lub kimkolwiek innym, bardzo często się zdarza, że zadanie jest również dziennym obowiązkiem. Nie przejmuj się i rób jedno i drugie :) Na wykonanie zadania masz zazwyczaj kilka dni (przy wysokim poziomie nastrojnika), a na obowiązek kilka godzin. Da się z tym wyrobić :)

Mąż królowej będzie odwiedzał dom tylko czasami. Właściwie, tylko w nocy, żeby się przespać, w ciągu dnia będzie spędzał czas "po staremu". Nie możesz nim kierować, nawet jeśli są małżeństwem. W Twoim przykadku, kiedy mąż jest czarownikiem, tzn jednym z bohaterów rozgrywki, będziesz mogła kierować imi obojgiem tylko w trakcie misji łączonych, które rozwiązuje dwóch bohaterów.

Postaraj się o dziecko pojawia się tylko, kiedy simowie mają w kontaktach czerwone serduszko i mają mniej niż 2 dzieci.

Dżogurt
08.06.2011, 18:27
Dziękuję za pomoc ale chyba mnie źle zrozumiałaś... Chodziło o to, że nie wiem jak się znajduje inspirację czy jakoś tak. Chodzi o to co można robić kilka godzin.

Dżiglipaff
08.06.2011, 18:37
klikasz albo na simie, albo na trawie/piesku/wodzie/lesie/budynku/czymkolwiek, nie pamietam i wybierasz "szykaj inspiracji"

nie chce mi się teraz włączać gry i sprawdzac barda, ale ta opcja pojawia sie albo razem z tymi właśnie przy klikaniu na sima, albo z "podejdz tu"

martyna6991
09.06.2011, 13:37
Grając bardem, lub kimkolwiek innym, bardzo często się zdarza, że zadanie jest również dziennym obowiązkiem. Nie przejmuj się i rób jedno i drugie :) Na wykonanie zadania masz zazwyczaj kilka dni (przy wysokim poziomie nastrojnika), a na obowiązek kilka godzin. Da się z tym wyrobić :)

Mąż królowej będzie odwiedzał dom tylko czasami. Właściwie, tylko w nocy, żeby się przespać, w ciągu dnia będzie spędzał czas "po staremu". Nie możesz nim kierować, nawet jeśli są małżeństwem. W Twoim przykadku, kiedy mąż jest czarownikiem, tzn jednym z bohaterów rozgrywki, będziesz mogła kierować imi obojgiem tylko w trakcie misji łączonych, które rozwiązuje dwóch bohaterów.

Postaraj się o dziecko pojawia się tylko, kiedy simowie mają w kontaktach czerwone serduszko i mają mniej niż 2 dzieci.
Nie ma opcji "postaraj się o dziecko" tylko "bara-bara" ;]

Dżiglipaff
09.06.2011, 14:04
Nie ma opcji "postaraj się o dziecko" tylko "bara-bara" ;]

oj tam, wiadomo o co chodzi >D

swoja drogą, czasem trzeba się mocno nastarać, zeby zaciążyć :D

Chantelle
11.06.2011, 07:02
Są do ściągnięcia jakieś dodatki typu fryzury, suknie itp.? Czy może w ogóle nie da się do Średniowiecza czegokolwiek wrzucać?

martyna6991
15.06.2011, 18:08
Są do ściągnięcia jakieś dodatki typu fryzury, suknie itp.? Czy może w ogóle nie da się do Średniowiecza czegokolwiek wrzucać?

Ja nic nie znalazłam tylko takie coś ale to nie jest w żaden sposób związane z fryzurami i innymi dodatkami ;P http://thesims3mod.info/index.php?news=1154&title=%C5%9Aredniowieczny_gadzet_na_pulpit!

Analisse
16.06.2011, 11:33
Ponowie swoje pytanie:
Mam pytanie odnośnie ambicji które doszły po aktualizacji 1.3, "Wieczne Królestwo" i druga gdzie pisze "Na horyzoncie nowa ambicja. Dostępna już wkrótce".

I chodzi mi o tą drugą, dojdzie ona znowu po nowej aktualizacji, czy jak np zdobędzie się cały poziom osiągnięć wszechwidzącego, czy jak się przejdzie wszystkie ambicje na platynowo, czy jak?

Wie ktoś?
Przeszedł wogóle ktoś wszystkie ambicje?

mariinaaa
19.06.2011, 18:10
Mam pewien problem.
Postawiłam w królestwie aż 13 budynków, a cały czas nie mam odblokowanego 'tylko dla zuchwałych' co mam robić? :(

martyna6991
20.06.2011, 09:27
Mam pewien problem.
Postawiłam w królestwie aż 13 budynków, a cały czas nie mam odblokowanego 'tylko dla zuchwałych' co mam robić? :(

Może masz ambicję zaliczoną na brązowy wtedy nie odblokowuje się nowa ambicja i trzeba przejść jeszcze raz ale lepiej :P

Esperanza
27.06.2011, 17:58
Mój czarodziej nie potrafi zapamiętać zaklęcia "Niebiańskiej tarczy". Wiecie może, co musi zrobić, by w końcu mu się udało? Jest już na 4. poziomie i z innymi zaklęciami tj. "Magiczna strzała", "Klątwa", itp. też sobie nie radzi. Ponadto wszystkie mikstury, jakie tworzy na czyjeś zamówienie, okazują się być pustymi butelkami... Co robię nie tak albo co pomijam?

Dżiglipaff
27.06.2011, 20:11
Sim musi mieć wysoki wskaźnik skupienia, czyli jakby nastroju. Popraw mu humor odwiedzając karczmę czy wybrać się gdzieś, gdzie lubi.

Emallie
28.06.2011, 14:52
Mam misje "śmierć avatar" ---> "wykorzystaj zamieszanie" i mam zdobyć proszek białego dymu .. tylko jak? na aktualnym zadaniu jest napisane: " musze nabyć troche proszku białego dymu. Jakocjum powinno dać to w zamian za flaszke oliwy." Żegluje na handel do jakocjum , mam w ładowni tą oliwe w plecakumam oliwe i nic! probowałam jesze "zegluj do jakocjum" ale to tez nic nie daje!

Crystal Girl
29.06.2011, 18:32
Witam mam pewien problem. Mam misje "smok z miasta Sylion (nazwa miasta włana)" kieruje w niej czarodziejem i kowalem.Mam rzucic zaklecie "przyjaźń" na cel który wyznaczyłam. wszystko pieknie ładnie ale umiem zaklęcie a niemoge go rzucic! próbowałm na innych simach ale nie ma go poprostu! ten cel miał byc moim wrogiem sprzeciwiłam do siebie pół miasta i nadal nic! wchodze w zakładke "rzuc zaklęcie...." i mam tylko tek które pamiętałm wczesniej... niechciałabym porzucac misji bo nie wiem czy wtedy traci sie doswiadczenie....a jak sie traci to przerąbane bo w tej misi podniosłam moich simów o parenascie poziomów! pomocy?!

Mam misje "śmierć avatar" ---> "wykorzystaj zamieszanie" i mam zdobyć proszek białego dymu .. tylko jak? na aktualnym zadaniu jest napisane: " musze nabyć troche proszku białego dymu. Jakocjum powinno dać to w zamian za flaszke oliwy." Żegluje na handel do jakocjum , mam w ładowni tą oliwe w plecakumam oliwe i nic! probowałam jesze "zegluj do jakocjum" ale to tez nic nie daje!

może błąd w grze? ja natomiast nie moge właczyc wogóle tej misji chociaz mam odpowiednich simów na odpowiedznich poziomach i odpowiedznie budynki...spróbuj wyłaczyć gre (zapisując oczywiście;)) wejdz jeszcze raz i spróbuj znowu wedrowac na handel czasem takie dzialanie pomaga...

@Absinthedit: 2. Zabrania się dodawania dwóch pod rząd postów. Jeżeli nagle Cię „oświeci”, dodaj to do posta poprzez opcję „Edytuj”.
Dziękuję za uwagę

Searle
29.06.2011, 20:40
wchodze w zakładke "rzuc zaklęcie...." i mam tylko tek które pamiętałm wczesniej... niechciałabym porzucac misji bo nie wiem czy wtedy traci sie doswiadczenie....a jak sie traci to przerąbane bo w tej misi podniosłam moich simów o parenascie poziomów! pomocy?!

Bo czarodziej może pamiętać na raz trzy zaklęcia. By nauczyć się nowego musisz zapomnieć jedno z już naumianych (jest opcja Zapomnij czy coś w tym stylu).

Crystal Girl
30.06.2011, 14:27
Searle- wiem o o tym limicie. mój czarodziej ma poziom 8 jest w stanie zapamietac 5 zaklec ale nawet jak wszystkie zapomne oprócz "przyjaźń" to nadal nie moge go rzucic...Cel wyznaczyłam na gwardzistke a ona tuz po tym znikneła nawet nie zdażyłam zaznaczyć znacznika sima... potem tam zbeształam innych simów i mi zaliczyło zadanie by "cel stał sie twoim wrogiem" ale nie moge rzucic zaklęcia na nikogo...nie wiem czy to bład gry czy cos....grrrr denerwuje mnie ta moja niemoc.....

martyna6991
03.07.2011, 09:00
Searle- wiem o o tym limicie. mój czarodziej ma poziom 8 jest w stanie zapamietac 5 zaklec ale nawet jak wszystkie zapomne oprócz "przyjaźń" to nadal nie moge go rzucic...Cel wyznaczyłam na gwardzistke a ona tuz po tym znikneła nawet nie zdażyłam zaznaczyć znacznika sima... potem tam zbeształam innych simów i mi zaliczyło zadanie by "cel stał sie twoim wrogiem" ale nie moge rzucic zaklęcia na nikogo...nie wiem czy to bład gry czy cos....grrrr denerwuje mnie ta moja niemoc.....
Chyba jednak jest to błąd gry, ja bym proponowała porzucić misję :(

Crystal Girl
03.07.2011, 18:04
martyna6991- Chyba będę zmuszona porzucić misje... Dzieki za chęc pomocy :* mam nadzieje ze porzucenie misji nie zresetuje mi doswiadczenia jakie zdobyłam tymi simami...

Kalia
07.07.2011, 09:02
Opłaca się kupić tą gre czy nie?

martyna6991
07.07.2011, 09:24
Opłaca się kupić tą gre czy nie?

Oczywiście, że tak ;D

Ejak
08.07.2011, 11:59
@up: A dlaczego tak ? Większość osób twierdzi, że słaba gra.

xMalwina
08.07.2011, 15:57
Kalia, Ejak - To jest coś nowego - odbiega od zwykłych simsów. Jest położony nacisk na męską część odbiorców (questy). Magia, królowie, medycy, szpiedzy, rycerze - świeży powiew i długie godziny gry. :)

Pytanko do 'średniowiecznych' graczy. Mam misję, w której mój szpieg musi zabić wiedźmę. Ale nie wiem co mam zrobić, gdy wyświetla mi się cel "Ostrzeż Herolda miejskiego przed wiedźmą". Nie wyświetla mi się żaden znacznik i nie wiem co robić. :(

followleajo
09.07.2011, 12:16
Pojawił się kolejny problem, wydaje mi się że to chyba błąd gry. Szkoda jednak porzucać misję, więc spytam czy moze ktoś miał podobny problem. Mam misję "śmierć avatar" i tym razem gram kapłanem jakocjum i rycerzem, jestem już prawie przy samym końcu i mam zadanie "podaj napitek żołnierzowi (bla bla)". z jednym się udało, ale drugi wiecznie jest zajęty, nie da się go po prostu zaprosić w żadne miejsce i podać tego cholernego napitku. Zaprzyjaźniłam się nawet z nim, poprzez listy bo to jedyny możliwy kontakt, nasuwając na jego ikonkę nie ma żadnych dostępnych opcji. Czy ktoś miał ten problem albo ma pomysł co z tym zadaniem robić?

stinkfist
11.07.2011, 10:12
sorx, ze nie czytalam calej reszty, ale moze ktos mi podpowie

otoz skonczylam dopiero pierwszy 'poziom' (nowe poczatki?)
no i pojawia sie dalsza mozliwosc rozszerzania imperium albo gry z wypelnianiem misji, z tym ze, WTF, musze zaczynac od nowa, od poczatku? serio nie moge grac pierwszym krolestwem w ten sposob? i wszystkie poziomy ida do lasu, wszystkie osiagniecia? : |
zauwayzlam ze moge grac tez na pierwszym krolestwie w "czas wolny", ale jest totalnie bezsensowny, bo nie zdobywa sie zadnych PD, myslalam ze to jakis blad. wlasnie, moze to jakis blad? czy naprawde na czasie wolnym nie mozna juz zwiekszac poziomow i udoskonalac profesji? i zabieraja jednoczesnie codzienne obowiazki i misje, rozumiem misje, ale te codzienne mogliby zostawic, man.
widzialam, ze oprocz czasu wolnego jest tez opcja 'nowe krolestwo', ale obawialam sie poki co kliknac. o co tam chodzi?
ale glowne pytanie: to czy naprawde kazdy 'poziom' trzeba zaczynac od zera, tracac profesje na 10 poziomie i wszystkie postacie ogolnie?

edit: oczywiscie "ambicje", nie "poziomy"

Searle
11.07.2011, 12:32
padlinka, a masz aktualizację? Podobno ona wprowadza możliwość grania w obecnym królestwie i dalsze zdobywanie punktów.

revelry
18.07.2011, 13:26
przeszłam już kilka ambicji, większość zaliczoną mam na poziomie złotym, ale wciąż mam problem z jedną rzeczą - jak utrzymać dobrobyt na przynajmniej przyzwoitym poziomie? w każdym królestwie jest on niski. zaliczam odpowiednie misje, buduję odpowiednie budynki, ale zawsze wskaźnik pozostaje na niskim poziomie, w przeciwieństwie do ochrony czy wiedzy, które zawsze są rozwinięte wysoko. zauważyłam, że w jednej z ambicji trzeba zbudować królestwo o wysokim dobrobycie, stąd moje pytanie - co trzeba robić, by go utrzymać?

Dżiglipaff
18.07.2011, 19:58
trzeba miec duzo kasy wszystykimi bohaterami, a przynajmniej królem

no, przynajmniej ja tak mam, ale nie zaliczylam zadnej misji na poziomie nizszym niz platyna

revelry
18.07.2011, 23:02
kasy mam też mnóstwo ;) wszystkie budynki postawione, wszystkie profesje w królestwie też są. jedyną kwestią jest to, że chętniej gram niektórymi bohaterami (np. szpiegiem), ale w obecnym królestwie medyk chociażby jest na 8. poziomie, a dobrobyt dalej minimalny, ochrona i wiedza bardzo wysoko, kultura średnio.

Dark_Rose
30.07.2011, 20:19
Mam problem: gram królem i kupcem w misji Niebezpieczne Umysły (Podejście: Zachęcaj) i jestem przy pierwszym zadaniu - Słuchaj Lekcji Instruktora na Rynku Miejskim.

I niestety chodzi właśnie o to, że nie wiem jak mam słuchać tej lekcji. Próbuję klikać na tego instruktora, na swojego sima, na rynek, ale potrzebnej interakcji brak... Czy ktoś ma jakiś pomysł? Błagam, pomóżcie, bo nie mam już pojęcia, co robić...

Dark_Rose
30.07.2011, 20:21
kasy mam też mnóstwo ;) wszystkie budynki postawione, wszystkie profesje w królestwie też są. jedyną kwestią jest to, że chętniej gram niektórymi bohaterami (np. szpiegiem), ale w obecnym królestwie medyk chociażby jest na 8. poziomie, a dobrobyt dalej minimalny, ochrona i wiedza bardzo wysoko, kultura średnio.

A próbowałaś przechodzić misje, podwyższające dobrobyt?

Aleksa
30.07.2011, 22:29
Hej :)
Mam problem, wzielam misje z bardem. Mialam napisac sztuke o Bodo i jednym z polecen bylo pofarbowanie sukna. teraz kolejnym poleceniem jest 'założenie przebrania' i nie mam pojecia jak to zrobic ;) pomozcie!

ultraviolence
31.07.2011, 08:49
Mam problem, wzielam misje z bardem. Mialam napisac sztuke o Bodo i jednym z polecen bylo pofarbowanie sukna. teraz kolejnym poleceniem jest 'założenie przebrania' i nie mam pojecia jak to zrobic ;) pomozcie!

Aleksa, a sprawdzałaś w ekwipunku sima? Pamiętam, że przechodziłam tę misję i nie miałam z nią większych problemów, także Ty też powinnaś dać radę.

Mam pytanie odnośnie dorastania dzieci a ściślej ujmując - trzy :>
1. Ostatnio chciałam wypróbować system dziedziczenia profesji przez dzieci naszego bohatera, więc uśmierciłam monarchę. Niestety, żadne z jego trójki dzieci nie dorosło i nie przejęło władzy nad królestwem. Grę mam zaktualizowaną, więc co robię nie tak?
2. Czy dzieci mogą stać się nastolatkami? Znalazłam w sieci parę głosów, że owszem. Jeśli tak, to kiedy to następuje?

Dżiglipaff
31.07.2011, 09:44
chyba dzieci nie dorastają, nigdzie, nawet w mieście nie widziałam żadnego nastolatka

system dojrzewania jest jak w simsach 1

ultraviolence
01.08.2011, 15:03
chyba dzieci nie dorastają, nigdzie, nawet w mieście nie widziałam żadnego nastolatka

system dojrzewania jest jak w simsach 1

Tak, tak, możliwe, że z tymi nastolatkami to rzeczywiście są jakieś bzdury wyssane z palca, bo ja również na żadnego się nie natknęłam, ale... Męczy mnie sprawa dziedziczenia profesji przez dzieci. Ponoć z ostatnią łatką miało to być możliwe... I co, czyżby skończyło się tylko na gadaniu?

Czy jest ktokolwiek na tym forum, komu udało się, po śmierci bohatera, doprowadzić do przemiany jego dziecka w dorosłego sima, który przejąłby obowiązki zmarłego ojca/matki?

Aleksa
03.08.2011, 20:46
Helena, dziekuje ;) takie mialam przeczucie, ale musiala przeoczyc obrazek ;)
prosta misja a mam problem z 'pokonaj w walce na piesci' !

^Rainbow^
08.08.2011, 17:13
Hejka wszystkim teletubisią xD.
Mam pytanie dotyczące gry the sims średniowiecze.
Otóż cały czas szukam i nie moge zdobyć anielskiego zioła, oraz kostiumu ducha, które są mi nie zbędne do pewnego eliksiru. Może ktoś z was wie gdzie mam tego szukać ? Byłabym bardo wdzięczna więc prosze o pomoc.
Help me!!!

margonia
08.08.2011, 18:35
W sprawie przejmowania profesji...
Miałam taki przypadek z królową i jej córką. W momencie śmierci matki padło pytanie, kogo chcę wybrać na jej miejsce? Wybrałam córkę, a ona automatycznie dorosła. Przejęła wyposażenie, ale musiała od początku zdobywać kolejne poziomy.

Mam pytanie, czy ktoś wie, jak zmusić proroka do wygłoszenia kazania w lesie? (Misja "Wędrowny prorok") :)

Ilona
08.08.2011, 21:05
znalazłam stronę z modami do Średniowiecza http://gnautylilgnomes.com/forum/index.php?board=427.0

Dżiglipaff
08.08.2011, 22:14
łał, super ilona, jesteś wielka! <3

mogliby jeszcze zrobić coś zmieniające wygląd u dzieci, bo potem księżniczki chodzą mi w łachmanach a dzieci barda jak szlachta o_o

Searle
09.08.2011, 10:12
Otóż cały czas szukam i nie moge zdobyć anielskiego zioła,

Anielskie ziele znajdziesz za którymś z kościołów. Ma ono takie białe kwiaty - na pewno nie przeoczysz.

margonia
09.08.2011, 15:43
Czy ktoś z Was ukończył misję "Wędrowny prorok"? Może wiecie, jak zmusić proroka do wygłoszenia kazania? Proszę o pomoc :)

Aleksa
09.08.2011, 15:53
A wiecie moze co z ta walka na piesci? :) bo nawet przebieralam go w ten stroj, klikalam na kazdy stolik zwykly i do gry i...nie wiem!

Dżiglipaff
09.08.2011, 16:15
klik na simie > przyjacielskie > przepychanka
albo: wredne > walka na pięści (opcja powinna byc razem ze spluń na twarz, wydrwij etc)

Aleksa
09.08.2011, 17:19
Dżiglipaff, dziekuje! :)

^Rainbow^
10.08.2011, 16:54
Hej!
Ktoś może wie gdzie zdobęde kostium ducha w the sims średniowieczu ? Potrzebuje go do eliksiru!!!! Prosze o pomoc!

Bremenka
10.08.2011, 17:32
Mam problem z flaszkami oliwy. Musze je wymienić w Jakocjum na proszek do białego dymu. Czy ktoś wie jak zdobyć tą oliwę ?

Dżiglipaff
10.08.2011, 19:52
wszelkie rzeczy, ktorych nie mozecie rozkminić, gdzie są prawdopodobnie znajdują się na wiejskim rynku - musicie go tylko często odwiedzać i dokładnie przeglądać towar

Aleksa
11.08.2011, 18:39
a jaki jest sposob na przeszukanie piasku na plazy w 'dniu bibelotow' ? -.-

Searle
12.08.2011, 10:22
a jaki jest sposob na przeszukanie piasku na plazy w 'dniu bibelotow' ? -.-

Z tego co pamiętam, to musisz klikać na piasku w kilku miejscach i powinna Ci się pojawić jakaś opcja.

Analisse
12.08.2011, 12:48
Ponowie swoje ponawiane pytanie, bo w dalszym ciągu nie wiem...

Przeszłam wszystkie ambicje, kilka na złoto, reszta platyna. Jak narazie mam odinstalowaną gre, więc nie chce jej instalować żeby tylko zobaczyć czy coś się tam zmieniło tą drugą ambicją co była niedostępna.

Wie ktoś coś na ten temat czy nie?

Searle
12.08.2011, 15:44
Analisse - może chodzi o to, że dojdzie nowa ambicja wraz z dodatkiem Piraci i bogaci?

margonia
12.08.2011, 18:37
Witam :) Czy ktoś z bardziej doświadczonych graczy potrafi mi powiedzieć, jak zmusić proroka do wygłoszenia kazania w lesie? (Misja "Wędrowny prorok").

Searle
12.08.2011, 19:44
@up: napisz jak dokładnie brzmi polecenie do tej misji.

margonia
12.08.2011, 21:00
Polecenie brzmi "Posłuchaj kazania wędrownego proroka", a on nie ma zamiaru wejść na leśną kazalnicę :)

margonia
12.08.2011, 21:01
Czy komuś się udało ?

Searle
13.08.2011, 10:08
Polecenie brzmi "Posłuchaj kazania wędrownego proroka", a on nie ma zamiaru wejść na leśną kazalnicę :)

A zatem to musi być jakiś błąd gry. Prorok powinien chyba cały czas przemawiać z jakimiś przerwami, a skoro on nic nie robi, to może anuluj misję i najwyżej kiedyś do niej wrócisz.

margonia
13.08.2011, 20:05
Dzięki :) Muszę tak zrobić...

Porando
19.08.2011, 09:03
Mam problem ^ ^. Jest taka misja Legendarna Fontanna,czy jak ona tam się nazywa.(przez tą misje zdobywa się cechę legendarną) I doszedłem do etapu,w którym muszę "udowodnić" moją fatalną cechę,a moja simka ma cechę Głupiec.I w tym rzecz.Co trzeba zrobić,aby dostać "bonus" Zamroczenie? A wskazówka pokazuje,że trzeba czytać słowa. Ktoś wie o co chodzi ?

carineesz
19.08.2011, 09:11
Może chodzi o czytanie książek?

Porando
19.08.2011, 09:18
Możliwe,ale czytam je do upadłego i tylko jest nastrójnik "Ukończyła księge!".Nie wiem czy to coś ta,ale ma też cechę Uczona i Dobra.

carineesz
19.08.2011, 09:50
Wydaję mi się, że z tym bonusem "Zamroczenie" jest podobnie jak z "Posucha" (cecha Wyuzdany/a) i "Poszukuje okazji do walki", czyli jak Sim nie będzie czytać książek, nie będzie się uczyć to wtedy ten bonus pewnie się pokaże. Mogę się mylić. Szukałam o tym bonusie na różnych stronach, ale nic nie znalazłam.

Porando
19.08.2011, 10:13
Heh,to dobrze,że nie zapisałem gry ^ ^. Spróbuję teraz NIE czytać ;d

edit: Nie czytam już 2 dzień i nie działa,a cały czas mi spada ocena misji ^^. Muszę cały czas nie zapisywać ;d. Ktoś wie co poradzić ? ;x

barbaraj
19.08.2011, 14:47
A ja obecnie mam problem z misją Preludium zarazy. Otóż muszę przepytac zarażonego pacjenta, ale nie pokazuje się żadne żółte kółeczko i nie wiem kogo konkretnie mam przepytac?

margonia
19.08.2011, 18:32
A ja obecnie mam problem z misją Preludium zarazy. Otóż muszę przepytac zarażonego pacjenta, ale nie pokazuje się żadne żółte kółeczko i nie wiem kogo konkretnie mam przepytac?

Są dwie możliwości: pacjent jeszcze nie dotarł z wioski, albo jest już w lecznicy. Przepytaj w lecznicy pacjenta z dymiącą głową. Najczęściej się nazywa "konanie" lub "choroba" :), co wskazuje, że to ten.

barbaraj
19.08.2011, 19:47
Są dwie możliwości: pacjent jeszcze nie dotarł z wioski, albo jest już w lecznicy. Przepytaj w lecznicy pacjenta z dymiącą głową. Najczęściej się nazywa "konanie" lub "choroba" :), co wskazuje, że to ten.

Jest taki jeden Walery Ciężka Choroba, ale problem w tym, że on nie jest chory ;P

Porando
19.08.2011, 21:58
Mam problem ^ ^. Jest taka misja Legendarna Fontanna,czy jak ona tam się nazywa.(przez tą misje zdobywa się cechę legendarną) I doszedłem do etapu,w którym muszę "udowodnić" moją fatalną cechę,a moja simka ma cechę Głupiec.I w tym rzecz.Co trzeba zrobić,aby dostać "bonus" Zamroczenie? A wskazówka pokazuje,że trzeba czytać słowa. Ktoś wie o co chodzi ?

Ponawiam.:x

Melankaa
22.08.2011, 20:03
mam problem .
robie misje `Legendarna Fontanna`
musze pokazac , ze mam wade Pycha i musze zdobyc bonus `Zaślepienie Pychą`
co zrobić .?

carineesz
23.08.2011, 08:43
mam problem .
robie misje `Legendarna Fontanna`
musze pokazac , ze mam wade Pycha i musze zdobyc bonus `Zaślepienie Pychą`
co zrobić .?

"na przykład Sim posiadający Pychę może zostać oślepiony przez nią, gdy spojrzy w lustro"
cytat z tej strony: http://www.gamestar.pl/news/367858/Sims.Medieval.wiedzma.powraca.html

diablica33383
29.08.2011, 08:00
Mam problem jestem w misji śmierć awatara i jakubianinka ma zrobić ognisty miecz 0.o
Próbowałam pójść do miasta , kupić u kowala wyrabiać w kuźni kowala wyrabiać we własnej kuźni pójść do lasu popłynąć statkiem kliknąć na siebie wyłączyć i włączyć grę spowitem i ...
NIC pomocy!
:|

Searle
29.08.2011, 14:24
Diablica, jak dokładnie brzmi polecenie?

margonia
29.08.2011, 18:50
Mam problem jestem w misji śmierć awatara i jakubianinka ma zrobić ognisty miecz 0.o
Próbowałam pójść do miasta , kupić u kowala wyrabiać w kuźni kowala wyrabiać we własnej kuźni pójść do lasu popłynąć statkiem kliknąć na siebie wyłączyć i włączyć grę spowitem i ...
NIC pomocy!
:|

Jeśli jest to jakubinka, to spróbuj w zwykłym piecu, przewiń wszystkie zupy i gulasze :) może na liście potraw jest ten miecz i jego składniki?

followleajo
02.09.2011, 08:43
Mam pytanie, czy ktoś może wie o co chodzi w zadaniu dla wszechwidzącego "spędź 42 godzin z rzędu ze światłem nadziei". Nie mam pojęcia co to oznacza, a chciałabym wypełnić wszystkie zadania. Proszę o odpowiedź.

i jeszcze jedno zadanie sprawia mi problem "bądź opity przez 24 h" poiłam moich bohaterów, pilnowałam żeby tez nie było za dużo, całe dnie siedzieli w swoich chałupach i pili ale nic to nie dało. wie ktoś może co robię nie tak i co trzeba zrobić żeby zaliczyło to zadanie?

anie_1981
06.09.2011, 15:03
Pożyczyłam od znajomej obydwie części Średniowiecza i postanowiłam przetestować. Przeszłam ten mętny samouczek i nie bardzo wiem co dalej. Na początku to w ogóle nie wiedziałam jak wrócić do tej mojej Królowej, ale OK, zajarzyłam, że muszę wybrać misję, więc wybrałam tą o wynalazcach. No ale chciałabym pograć kimś innym, np jakimś kowalem, czy płatnerzem czy kimś w tym guście. Da się? A jeśli tak to jak? Mam tą grę tylko do soboty i chciałam ją gruntownie przetestować. Jak na razie to uważam, że gra jest do bani i raczej jej nie kupię, ale kto wie, może mnie wciągnie.

Searle
06.09.2011, 15:14
Jak przejdziesz misję, to zdobywasz punkty. Za te punkty możesz kupić np. kuźnię (o ile posiadasz ich odpowiednią ilość). Potem, w misjach wybierasz taką, której bohaterem jest Kowal.

anie_1981
06.09.2011, 16:16
Acha... No cóż na razie mam taką misję której nie mogę przejść. Mam spełnić 3 życzenia jakiegoś potworka z kopalni, krab jakiś. Potrzebuję zupy z drobiu i mazidła na wąsy. Nie wiem skąd wziąć drób i składniki na mazidło, bo nie mam powiedziane co wchodzi w skład takiego mazidła.

margonia
06.09.2011, 17:31
Acha... No cóż na razie mam taką misję której nie mogę przejść. Mam spełnić 3 życzenia jakiegoś potworka z kopalni, krab jakiś. Potrzebuję zupy z drobiu i mazidła na wąsy. Nie wiem skąd wziąć drób i składniki na mazidło, bo nie mam powiedziane co wchodzi w skład takiego mazidła.

Idź do wioski i kup trochę drobiu na zupę oraz bodajże miód na mazidło do wąsów. Z tego, co pamiętam, składniki do mazidła znajdziesz wśród różnych potraw, klikając na piec do gotowania. Przebiegnij listę potraw i przeczytaj, co potrzebujesz do mazidła. Większość wytworów potrzebnych do misji robi się w piecu do gotowania lub w kuźni.
Na przyszłość, w kramie w wiosce można kupić prawie wszystko ;)

anie_1981
06.09.2011, 17:36
Nie znalazłam drobiu w kramie wiejskim... Był gołąb, ale gra nie uważa go za drób, bo mam nadal na szaro tą potrawę. No chyba, że 3 gołębie to za mało...

margonia
06.09.2011, 18:03
Nie znalazłam drobiu w kramie wiejskim... Był gołąb, ale gra nie uważa go za drób, bo mam nadal na szaro tą potrawę. No chyba, że 3 gołębie to za mało...

Mięso drobiowe jest na drugiej albo trzeciej pozycji na liście w wiejskim kramie :)

anie_1981
06.09.2011, 18:11
Już znalazłam. Zaliczyłam w końcu ta misję. Teraz mam kolejne pytanie. Wybudowałam już jakiś Kościół i teraz dobudowałam kuźnię i babkę Kowala (Ginewra Kowalska). Dałby ktoś przykład nazwy misji na Kowala? Bo jakoś niczego pod kowala tam nie widzę...

Linda
16.09.2011, 08:26
Mam pytanie o ślub w Średniowieczu. Wcześniej grałam w misję Ślub i wszystko było w porządku, jednak teraz (może po zainstalowaniu Piratów i Bogatych) mam problem z jedną parą. Niby wszystko dobrze ale jak mają wziąć ślub to pokazuje im się taki znaczek, że przejść nie mogą i pojawia się napis: Czy wszystko było jak należy, czy ktoś stchórzył? I tak ciągle, co bym nie robiła i ile razy bym nie próbowała. Ogólnie w tej samej misji inna simka wzięła ślub (chociaż też ze 3 razy musiałam próbować).

anie_1981
16.09.2011, 10:03
Nie robiłam jeszcze takiej misji, na razie gram tylko Królową. Teraz zaczęłam misję dla mojej kowalki, pt. Zaginione Dziecko. Mam też zadania dzienne i nie mogę zdobyć chropanu, wie ktoś może skąd go wziąć? Miałam naprawić łódź i broję, żelaziwo można kupić w miasteczku, ale tego chropanu nie ma...

Linda
16.09.2011, 10:15
Odkrywaj wszystkie te "górki kamieni". Chropan będzie jako taka górka lub będzie wypadał jako dodatek z innych metali.

Searle
16.09.2011, 10:33
Dałby ktoś przykład nazwy misji na Kowala? Bo jakoś niczego pod kowala tam nie widzę...

Jest sporo takich misji, w których wybierasz z proponowanych przez grę postaci, którą będziesz grać.

Linda
16.09.2011, 11:23
Przy chyba 50tej próbie w końcu udało mi się wziąć ten ślub. Jeśli chodzi o misje dla kowala to np. po zawiązaniu sojuszu z Mechanowem (opcja na mapie świata) masz misję Te zwariowane golemy dla kowala. Kowalem możesz też robić misje, które mają taki symbol kilku ludzików. Wtedy sobie wybierasz, którym simem chcesz grać. To np. Wyzwanie rybaka, Dzień bibelotów. Kowal może też zrobić misję o szynszylach w którymś tam podejściu.

Chloé
20.09.2011, 19:46
Gdzie znajdę list miłosny w butelce na plaży w misji "Wesoły Doktor Miłości? Przeszukałam chyba cały piasek, wszystkie beczki ale nigdzie nie ma...

bazik
20.09.2011, 19:59
Mam ogromny problem. W misji z Fontanną (+ legendarną cecha) mam sima o cechach ,,Niepewny" i ,,Samotnik". Muszę zdobyć nastrojnik ( bonus) ,,Samotny". Według cechy niepewny powinien szybko wyskoczyć, ale przez cechę ,,samotnik" mój sim jest tylko zadowolony... Trochę już na to czekam. Czy ktoś miał podobny przypadek?
Co do butelki, to ja kliknęłam obok tego znacznika ze śladami stóp i była tam właśnie:)

Chloé
20.09.2011, 20:31
Ale jakiego znacznika? Przecież znacznik jest praktycznie wszędzie gdzie można dojść. Podobno butelka jest w jednej z beczek przy mostku, ale u mnie pokazuje się jedynie opcja "badaj" i nic poza tym :(
Czy to błąd gry? Miał ktoś podobnie?

edit

Dzięki, Searle :)

Searle
20.09.2011, 20:35
Bindi - butelkę wyłowisz łowiąc ryby w morzu.

Linda
21.09.2011, 07:38
U mnie butelka pojawiła mi się sama jak tylko przyszłam na plażę. Kliknij ten znaczek "na lokację".
Niestety czasami z załączeniem się kolejnych etapów misji jest problem. Np. mój kowal miał obowiązek naprawić i dostarczyć łódź. Naprawił ale nie pojawił mi się ten pomarańczowy znaczek komu ją oddać. No i miał niezaliczony obowiązek. 2 dni później dostał to samo zadanie, ale że miał już łódź w wyposażeniu od razu miał zanieść ją piratce.

Yafumi
26.09.2011, 12:29
Mam ogromny problem. Gram w misje małżeństwo polityczne i mam zrobić jakiś budyń królewski. Niestety klikam na kociołek i nie ma przepisu, tak samo na grillu i piecu a w kramie też nie ma żadnej książki. Jak ja mam zdobyć ten budyń????

Linda
26.09.2011, 15:34
Budyń królewski robi się w piecu. Poszukaj dokładnie. Powinno się nazywać Duży budyń królewski.

mikaPD
27.09.2011, 13:50
Witam,/
Mam problem z misją "Biedni niewolnicy" i tam są dwie postacie i jedną z nich, czyli Przekupką i jest cel, żeby "prowadzić sprzedaż w Kramie" lecz jak naciskam na Kram Miejski nie ma interakcji mówiącej o sprzedaży. Wybierałam wszystko lecz nic z tego ; /
POMOCY !

olencja
27.09.2011, 18:28
Mam problem z rozbudową królestwa. Kiedy postawi się konkretną ilość budynków gra automatycznie ładuje mury dookoła zamku, problem tkwi w tym, że podczas tego ładowania moja gra zacina się, obraz robi się czarny a potem zacina się całkowicie komp i muszę go resetować żeby cokolwiek zrobić. Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją w trakcie rozgrywki? Pomóżcie proszę!

Dżiglipaff
28.09.2011, 20:23
zmien ustawienia grafiki na najsłabsze (najszybsze), wlacz znikanie przedmiotow na nieaktywnych poziomach etc.
powinno troche pomoc

Linda
29.09.2011, 06:58
MikaPD musisz najpierw mieć towary na sprzedaż. Klikasz na kramie obejrzyj towary (czy jakoś tak) i dodajesz z wyposażenia sima rzeczy do sprzedaży (mogą być najróżniejsze np. woda ze studni czy dzikie kwiecie). Potem odblokowuje Ci się na kramie opcja otwórz kram i to już powinna być ta sprzedaż.

mikaPD
29.09.2011, 18:22
dobra, dzięki wielkie ;)

mikaPD
02.10.2011, 15:49
Mam pilne pytanie jeszcze jedno !
Mam misje niezrównane ostrze i trzeba kowalem naprawić kocioł, tyle że mam potrzebne przedmioty do naprawy oprócz złomu metalicznego w ilości 2. I mam pytanie gdzie to mogę znaleźć gdyż w kramie wiejskim nie ma tego, po skałach też nie znalazłam ;/
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ I POMOC !

Linda
03.10.2011, 08:10
Możesz go sama wykuć w piecu. Czasami można go kupić w wiejskim kramie lub znaleźć.

mikaPD
09.10.2011, 05:25
jak zdobyć bonus "żyłka hazardowa" ?

fuckingdonkey
09.10.2011, 23:18
RATUNKU! gdzie mam znaleźć księgę wiedzy kowalskiej?

Linda
11.10.2011, 06:52
Księgę wiedzy kowalskiej najpewniej kupisz w kramie wiejskim.
Żyłkę hazardową zdobywa się grając w hazard.

mikaPD
16.10.2011, 11:02
Mam pytanie, gdyż wykonując misję szpiegiem mam polecenie aby użyć krzesła przesłuchań na tej osobie i żeby wyciągnąć informację, lecz wykorzystywałam wszystkich tortury i nic.
BŁAGAM o POMOC ! ;)

melhior90909
29.10.2011, 17:34
Jeśli jest to jakubinka, to spróbuj w zwykłym piecu, przewiń wszystkie zupy i gulasze :) może na liście potraw jest ten miecz i jego składniki?

:O:O:O:O Weź się zastanów co piszesz musisz mieć maga na takim poziomie aby miał do wyrobu butelkę z płynem o nazwie ,,Zaklęcie płonącego miecza" I idź do kowala i wykuj . chociaż tej misji nie wykonywałem ale mam maga na 10 poziomie także wiem o co kaman:D:D:D

Wewonia
06.11.2011, 13:36
Mam zadanie, muszę kupić słodką gruszkę i spasioną pijawkę (chyba tak). Gdzie mogę kupić pijawkę? Mam już gruszki i zwykłe pijawki, ale to nie zalicza.

Dżiglipaff
06.11.2011, 14:50
dla jakies postaci jest ta misja? jeśli dla medyka spróbuj poszukać jeszcze raz w bagach

Searle
07.11.2011, 08:20
Mam zadanie, muszę kupić słodką gruszkę i spasioną pijawkę (chyba tak). Gdzie mogę kupić pijawkę? Mam już gruszki i zwykłe pijawki, ale to nie zalicza.

Powinno to być w sklepie w wiosce. Tylko dobrze patrz, bo można kupić zwykle pijawki i osobno spasione.

Searle
08.11.2011, 07:18
A jak wkleja się zdjęcie na forum? Chciałabym doda do tematu ze screenami, ale trochę ciemna jestem :)

Tutaj znajdziesz odpowiednie poradniki: http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=296

Wewonia
26.11.2011, 09:58
Mam zadanie o pokazie magii i muszę wykonać sztuczkę na asystencie. ŻADNE zaklęcia nie działają, wypróbowałam nawet na czarodziejce.

ultraviolence
27.11.2011, 21:33
Mam zadanie o pokazie magii i muszę wykonać sztuczkę na asystencie. ŻADNE zaklęcia nie działają, wypróbowałam nawet na czarodziejce.

Też miałam z tym problem. Głowiłam się aż 10 minut :D Musisz po prostu kliknąć na asystenta i wybrać: Zabawne -> Zrób sztuczkę.

Lotos26
28.11.2011, 12:19
Mam pytanko, bo szkoda mi porzucać misji (jestem na końcu kolejnej ambicji xD)
Misja to Zaostrzony miecz, bohaterowie to Kowal i Kapłan Piotreański i nadszedł moment, że Kapłan ma w kotle wymieszać składniki: Elektrum, pobłogosławiona woda studzienna i kamień many. Z tym ostatnim mam problem. Nie ma go w kramie, codziennie tam chodzę, już wychodziłam z gry nie zapisując, bo myślalam, że to jakiś błąd... Wiem, że czasem podczas pobytu w kramie różne bonusy można dostać, ale nie mam w tym szczęścia...
:( Macie jakieś pomysły?

Wewonia
28.11.2011, 14:28
Naprawdę?! Ja przez to porzuciłam misję, pół godziny nie umiałam zrobić.. No ale dzięki :)

Lotos,
Możesz po prostu go wydobyć - spróbuj coś przy korcie do królanta, coś mi się z tym kojarzy. Lub przy wieży czarodzieja. Popróbuj.

Lotos26
28.11.2011, 14:41
Jak wspomniałam wyżej jestem Kapłanem a ta postać nie może wydobywać...
Ale ok poradziłam sobie inaczej, bądź co bądź dziękuję za ukierunkowanie ;)

ultraviolence
28.11.2011, 14:46
Wewonia, nie ma za co. Może przyda się na przyszłość :)

A co do kamienia many, na 100% jest przy wieży czarodzieja. Są tam trzy (o ile dobrze pamiętam) skupiska złóż i jedno z nich to właśnie kamień many.

Lotos, spróbuj wydobyć kowalem ten kamień many i później zostawić go w wyposażeniu kuźni. A potem po prostu zmień na kapłana piotreańskiego, z powrotem kliknij na kuźnię i przenieś kamień do wyposażenia twojego sima.

Lotos26
29.11.2011, 19:11
własnie tak zrobiłam ;) Kamień many jest tez przy pawilonie wrzechwidzącego ;)

luxon2000
06.12.2011, 16:08
Ja mam problem taki, którego juz nie ogarniam i wściekam się strasznie. Założyłam tu konto, żeby Was o to zapytać - mam nadzieje, że ktoś znajdzie na to jakiś sposób.

http://img193.imageshack.us/img193/2774/94126141.jpg
Mój problem widać na obrazku (link powyżej )

Ukończyłam ambicję 'Imperialna dominacja' na poziomie platynowym, a nie mam odblokowanych dwóch kolejnych.
Ktoś jest w stanie mi pomóc??

BlackRose77
08.12.2011, 15:54
A ja mam taki problem, że ukończyłam 1 ambicję (chyba nowe początki, czy coś w tym stylu) na poziomie wioska. I w tamtym mieście nie mam już żadnych misji. Aż w końcu pomyślałam, żeby moja simka założyła nowe królestwo (jest to misja). No ale ona odopłynęła statkiem i tyle ją widziałam. Dalej jestem w tym mieście co nie ma misji i co mam robić?!! Proszę pomóżcie. Chciałabym jakieś misjie i w ogóle. Nie chce robić nowego miasta i robić wsystko od początku! :(

luxon2000
08.12.2011, 17:48
Chyba niestety będziesz musiał - ja tez tak miałam. nie wiedziałam, że w tej misji stracę tych simów - wysłałam wszystkich najbardziej rozwiniętych, myśląc że będę w tym drugim królestwie nimi kierować a tu ZONK! :/

Ponawiam swoje poprzednie pytanie:

Ja mam problem taki, którego juz nie ogarniam i wściekam się strasznie. Założyłam tu konto, żeby Was o to zapytać - mam nadzieje, że ktoś znajdzie na to jakiś sposób.

http://img193.imageshack.us/img193/2774/94126141.jpg
Mój problem widać na obrazku (link powyżej )

Ukończyłam ambicję 'Imperialna dominacja' na poziomie platynowym, a nie mam odblokowanych dwóch kolejnych.
Ktoś jest w stanie mi pomóc??

sal3276
12.12.2011, 08:48
czy może mi ktoś pomóc w misji Przegląd Królewski mam napić się wody z zapasów maista i nie wiem co zrobić.A w misji Smok z Miasta mam ćwiczyć ze żmijobójcą i też nie wiem gdzie go znależc albo co robić pomocy

ultraviolence
13.12.2011, 10:08
czy może mi ktoś pomóc w misji Przegląd Królewski mam napić się wody z zapasów maista i nie wiem co zrobić.
Dość dawno przechodziłam tę misję i nie przypominam sobie nic o piciu żadnej wody... Możliwe, że wybrałyśmy inną ścieżkę wykonywania misji :D W każdym razie spróbuj napić się wody ze studni, może to coś da.

NaNiKo
15.01.2012, 18:16
No cóż, przychodzi taki moment, że nie wiadomo, co zrobić.

Wykonuję misję "Dieta Bestii" i karmię ją piratami. Moja medyk napoiła jednego z nich cytrusowym eliksirem i mam obecnie "poczekaj na egzekucję tej osoby". Nie mam pojęcia co zrobić- zaprzyjaźnić się? Pójść i stać przy Padole Osądu?

Ed:
Ambicja Rozjemca dodam.

inugirl
28.01.2012, 10:26
Mam misje w której trzeba zrobić wosk do wąsów.Wiecie może jak go się robi?

ultraviolence
28.01.2012, 13:07
Mam misje w której trzeba zrobić wosk do wąsów.Wiecie może jak go się robi?

A na palenisku nie ma takiej opcji? Kurczę, robiłam tę misję baaaardzo dawno temu... Ale znalazłam coś takiego: "Musisz poszukać przepisu na wosk Moustache na liście potraw. Przepis składa się z 1 pijawki, 1 fiolki atramentu i 1-go węgorza. Kiedy zdobędziesz wszystkie składniki (można je kupić w Kramie Wiejskim albo zdobyć samemu), wystarczy teraz upichcić wosk w kominku". Wychodzi więc na to, że mój trop z paleniskiem był słuszny. Powodzenia :)

Lubie
18.02.2012, 10:55
luxon2000, na tym obrazku widać, że te dwie misje są odblokowane. Nie ma tam kłudeczki. :>

Pink Panther
12.06.2012, 19:24
A ja też mam pytanko. W jaki sposób mogę odblokować, podbić lub odwiedzić inne miasto niż to, które jest od początku? Kompletnie tego nie ogarniam, więc nie mogę też przejść "Imperialnej dominacji", a moje miasto mi się znudziło - chciałbym odkryć coś nowego.

Wie ktoś? :)

Dżiglipaff
12.06.2012, 19:28
nie da się :)

jest tylko jedna mapka, simowie mogą odwiedzać inne kraje (statkiem) i wiejski kram, ale na zasadzie jak, powiedzmy, szpital w simsach 3 - nie możemy nimi tam kierować

Co do imperialnej dominacji. Chodzi o to, aby sprzymierzyć sobie inne kraje (które widać na mapce świata), wszystkie muszą mieć zaznaczony na zielono swój obszar, jak na początku tylko nasze państwo. Aby to osiągnąć, trzeba wybierać misje, które mają związek z tymi krajami (np. Golemy z Mechanowa) i zaliczać jak najlepiej wszystkie, bo każde państwo ma tylko jedno zadanie.

Pink Panther
12.06.2012, 19:32
Okej, kumam, dzięki bardzo. A da się podbijać inne, nowe tereny?

e: To w końcu są te miasta dostępne, czy nie? Bo po przeczytaniu pytań i odpowiedzi z dodatku "Piraci i bogaci" się troszkę pogubiłem :P

Dżiglipaff
12.06.2012, 19:49
Okej, kumam, dzięki bardzo. A da się podbijać inne, nowe tereny?

e: To w końcu są te miasta dostępne, czy nie? Bo po przeczytaniu pytań i odpowiedzi z dodatku "Piraci i bogaci" się troszkę pogubiłem :P

Ja nie wiem, u mnie (sama podstawa) nie było, a grałam bardzo długo, trzema różnymi państwami. Miasto zawsze wygląda tak samo. Po przejściu wszystkich zadań pojawia się opcja "odkrywaj nowe kraje", ale i tak zaczynamy w tym samym. Nawet npce i służba są identyczni.

Pink Panther
12.07.2012, 20:05
Zacząłem ostatnio sobie grać i mam bardzo ważne pytanie :P Czytałem gdzieś, że jeśli rodzic umrze, dziecko zastępuje go w jego profesji. Czyli np. jeśli mój monarcha zginie, jego syn stanie się Królem? W jaki sposób - automatycznie, czy nie? Jak to się dzieje? Ogólnie, gdyby ktoś mógł mi napisać, co wtedy dzieję się z tym dzieckiem - czy zastąpi zmarłego rodzica i stanie się Simem-bohaterem, czy nie ;) Z góry bardzo dziękuję :)

ultraviolence
13.07.2012, 10:52
Zacząłem ostatnio sobie grać i mam bardzo ważne pytanie :P Czytałem gdzieś, że jeśli rodzic umrze, dziecko zastępuje go w jego profesji. Czyli np. jeśli mój monarcha zginie, jego syn stanie się Królem? W jaki sposób - automatycznie, czy nie? Jak to się dzieje? Ogólnie, gdyby ktoś mógł mi napisać, co wtedy dzieję się z tym dzieckiem - czy zastąpi zmarłego rodzica i stanie się Simem-bohaterem, czy nie ;) Z góry bardzo dziękuję :)

Tak się dzieje, o ile pamiętam, po wgraniu patcha 1.3.13.

Po śmierci monarchy powinna wyskoczyć Ci ramka ze spisem wszystkich dzieci, jakie posiada. Musisz wtedy wybrać jedno, które dorośnie i obejmie stanowisko po zmarłym rodzicu (czyli automatycznie staje się nowym królem/królową krainy).

Pink Panther
13.07.2012, 17:49
Dzięki bardzo ;) Analogicznie, w aktualizacji 2 [ileś tam] też tak jest?

ultraviolence
13.07.2012, 20:07
Dzięki bardzo ;) Analogicznie, w aktualizacji 2 [ileś tam] też tak jest?

Nie ma sprawy :) Cóż, zazwyczaj wszystkie nowsze łaty (niekoniecznie mam na myśli simsy) zawierają w sobie poprawki z poprzednich wersji, więc podejrzewam, że tutaj powinno być podobnie.

Simbelmyne
24.08.2012, 17:03
Mam pytanko, jeśli mam Królową na poziomie np. 10, to jak umrze [ma synka] to dziecko zostanie królem. I jaki będzie miało poziom, 1 czy 10, może inny? Zależy mi na odpowiedzi i z góry dziękuję : )

ultraviolence
24.08.2012, 17:08
Mam pytanko, jeśli mam Królową na poziomie np. 10, to jak umrze [ma synka] to dziecko zostanie królem. I jaki będzie miało poziom, 1 czy 10, może inny? Zależy mi na odpowiedzi i z góry dziękuję : )
Na 99,9% potomek władcy (zresztą, jak i dziecko każdego innego bohatera) będzie zaczynało od zera, co jest równoznaczne z rozpoczęciem zabawy na pierwszym poziomie.

Simbelmyne
24.08.2012, 19:39
Dzięki :) I jeszcze jedno pytanie, co się dzieje z rzeczami sima, który umarł?

Dżiglipaff
25.08.2012, 09:51
ale od zera, czyli w przypadku włądcy resetuje sie całe krolestwo, czy po prostu podmienia starego króla na nowego?

ultraviolence
25.08.2012, 16:03
Dzięki :) I jeszcze jedno pytanie, co się dzieje z rzeczami sima, który umarł?
Cały ekwipunek zmarłego dziedziczy jego następca.

ale od zera, czyli w przypadku włądcy resetuje sie całe krolestwo, czy po prostu podmienia starego króla na nowego?
Nie, nie, aż tak drastycznie to nie jest :D Po prostu nowy król zastępuje starego. Wygląd sali tronowej i ogólne postępy w grze pozostają niezmienne.

KarolinaJ
30.09.2012, 22:26
Mam pytanie/problem
tylko nie wiem czy nie powinnam tego pisać w innym temacie ale...
Grałam sobie w TS Średniowiecze Piraci i Bogaci wszystko pięknie ładnie a po pewnym czasie Simy zaczęły wydziwiać, że nie mogą podejść w różne miejsca ;/ nawet z nocnika korzystać nie może chociaż przedmiot ten ustawiłam specjalnie już na samym środku pokoju... wyjść z zamku też nie da rady wysyłam go na misje czy gdziekolwiek indziej - monarcha wyjdzie za drzwi i tylko zejdzie po schodkach i już krzyczy, że przejść się nie da...

Czy ktoś wie o co z tym chodzi :|
proszę doradźcie...

Desire
11.10.2012, 15:45
Mam mały problem. Chodzi o to ,że przy misji gdzie mozna zabic monarchę (dokładnego tytuły nie pamiętam) nie moge znaleźć wody w której muszę umyć medalion oraz nie wiem gdzie jest skarb ,który muszę znaleźć dla monarchy.Pomoże ktoś?

Simbelmyne
27.10.2012, 20:22
Jeśli jeszcze pytanei aktualne, medalion musisz umyć w tym metalowym co soi na podeście, że simy mogą umyć tylko twarz i ręce
Ten skarb, chodzi ci o ten za 1 mln Simoleonów? On jest w dokach na statku, u mnie przynajmniej był. Tyle że potem nie masz opcji oddania skarbu monarsze. A po misji skarb znika z twojego ekwipunku.

zuzapets
01.11.2012, 18:59
Mam pytanko? niedawno moja monarchini wyszła za mąż i w panelu simów (wiecie o co kamon? =D) nie ma męża mojej simki i czy to jakiś błąd czy po pewnym czasie się pojawi? =D

ultraviolence
01.11.2012, 20:18
Mam pytanko? niedawno moja monarchini wyszła za mąż i w panelu simów (wiecie o co kamon? =D) nie ma męża mojej simki i czy to jakiś błąd czy po pewnym czasie się pojawi? =D

Gra TSŚ zasadniczo różni się od podstawowej wersji The Sims - przede wszystkim tym, że gracz w żaden sposób nie może kontrolować postaci, których sam nie stworzył. Jeśli małżonek Twojej simki jest postacią niezależną, będzie widoczny tylko w samym panelu kontaktów (nie mylić z panelem sima!). Podobnie jest z dziećmi.

Dżiglipaff
01.11.2012, 21:49
Poza tym, jeśli małżonkiem jest np. kowal, czarodziej, czy jakakolwiek inna postać stworzona przez nas, to jeśli akurat nie prowadzimy misji, w której ona występuje, również się nie pojawi w panelu rodziny

zuzapets
02.11.2012, 08:19
aha ok dziękuję wam =)

Valestil
21.12.2012, 12:57
Może ktoś z was tak miał, jak chcę uwarzyć kompot albo przygotować jedzenie i klikam na piec daje przygotuj jedzenie i potem opcja znika z paska poleceń, tak samo z beczułką, daje uważ i opcja znika. Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o pomoc.