Zobacz pełną wersję : Big Modern by Lubie
To mój pierwszy projekt (serio pierwszy) w the sims 2.
Nigdy wcześniej nie stworzyłem w tej wersji domu od początku do końca.
Ale ten pierwszy raz musi być.
Oto on:
BIG MODERN by Lubie
Z dedykacją dla Aoi
(ps. Chciałbym was przeprosić za następujące rzeczy:
-zdjęcia, jeszcze nie ogarnełem ts2. xd
-za skromną liczbę ozdób, od wczoraj ściągałem dodatki)
http://i.imgur.com/egxnR.png
http://i.imgur.com/aof1v.png
http://i.imgur.com/PtVhd.png
http://i.imgur.com/RlSxY.png
http://i.imgur.com/GKJb2.png
http://i.imgur.com/n9U4A.png
http://i.imgur.com/hAraD.png
http://i.imgur.com/M0ieH.png
http://i.imgur.com/TnZGA.png
http://i.imgur.com/DZnuX.png
http://i.imgur.com/JnvkQ.png
Wiem, że badziewny, ale zapraszam do komentowania.
szczerze, to bryła mi się nie podoba
ogólny wygląd od zewnątrz przyprawia o mdłości
lecz wystrój straszny nie jest
widać, że musisz popracować nad stronami z dodatkami z których pobierasz
za mocno przeholowałeś z nasyceniem tych zdjęć : <
i zdjęcia robi się w trybie życia na pauzie :{
4,5/10 - jak na 1 raz
coś się wszyscy ostatnio za budowanie wzięli O.o
Dzięki Ruiku. :3
Ktoś jeszcze oceni ?
(ps. Zamierzam zrobić ten sam projekt w ts3)
ddo bwayo
21.02.2012, 19:40
Więc tak, ze zdjęciami rzeczywiście trochę zawaliłeś (jak mi ktoś napisał przy pierwszym domku "daj simom żyć!"), rób zdjęcia bez pauz w trybie życia, po drugie, pozstaraj się robić ich więcej bo ujęcia wychodzą Ci dobrze, nie widać nieba itp. Prawie, że cud, miód i orzeszki.
Przejdźmy do domu (mieszkania?). Bryła nie jest wcale zła, nie jest wymyślna ale też nie jest całkiem prosta, takie bezpieczne rozwiązanie. Nie mieszasz się za bardzo z kolorami i ze stylami, więc bardzo dobrze. Troche tam pustawo (rozumiem, brak dodatków) więc przydało by się dać tam trochę życia bo na razie wygląda to jak propozycja mieszkań z jakiejś gazetki. Dalej - z salonu usunęła bym ten obraz, całkowicie tam nie pasuje, w kuchni i w łazience pod żadnym pozorem nie może być tych samych kafelek (które swoją drogą są ohydne), w łazience nad umywalką powinno zawisnąć jakieś lustro oraz przy prysznicu dała bym inne okna. Sypialnia wyszła Ci najładniej, przyjemna, spokojna, nie mam jej w zasadzie nic do zarzucenia (prócz braku szafki, gdzie mają trzymać ubrania, na ziemi? No i nie zgodzę się z oceną Ruiku która moim zdaniem jest mocno zaniżona, przynajmniej 8/10. Na następny raz postaraj się zrobić więcej zdjęć bo z takiej ilości trudno ocenić.
Ceasaries
21.02.2012, 19:41
Hmm.. a więc tak. Domek nie najgorszy, ale i też nie najlepszy.. Moim zdaniem trzeba byłoby go jeszcze trochę dopracować... Moim zdaniem najlepiej wyszedł salon, a reszta ujdzie.. na razie bez oceny.. bo musiałabym postawić 5 lub poniżej..
Ja powiem, że jak na pierwszy projekt to wyszło całkiem profesjonalnie :D Naprawdę nikt nie chciałby zobaczyć moich zupełnie pierwszych domów zbudowanych w grze. Zero kodów, zero dodatków z neta, zero gustu. Dopiero teraz zaczynam się rozkręcać w tej kwestii.
W zasadzie jedyne, do czego się przyczepię to brak pierdół zawalających mieszkanie, bo strasznie tam pusto (koniecznie musisz pościągać więcej dodatków :D), obraz z mostem, który nie do końca mi tam pasuje i te same kafelki w kuchni i łazience. I mam wrażenie, że nie pokazałeś wszystkich pomieszczeń, powinno być więcej zdjęć.
Ale absolutnie podobają mi się te kuliste rośliny (czy coś tam), musisz mi powiedzieć, skąd je masz :D
Ogólną ocenę postawię ok, 9/10, bo jak na pierwszy dom to jest naprawdę nieźle ^^
Dziękuję bardzo. :3
A nawet nie zwróciłaś uwagi na dedykację. (:()
Pewnie, że zwróciłam. Dziękuję :D
I weź Ty mi prześlij linka do tego zielonego, wiszącego coś, bo jest boskie <3
(A w ogóle, Ty o mojej też nie wspomniałeś w komentarzu xd)
ultraviolence
22.02.2012, 16:06
Nie mam zastrzeżeń co do bryły – jest prosta, wszystko się jakoś w miarę ze sobą łączy, chociaż wydaje mi się, że nie uchwyciłeś jej w całości (szkoda).
Obraz z mostem kompletnie nie trafiony – głównie przez kolorystykę, bo styl jest w porządku. Widzę w tym miejscu jakieś czarno-białe zdjęcie - wtedy lepiej komponowałoby się z całością.
Kuchnia: te kafelki zdecydowanie bardziej pasowałyby do jakiejś łazienki. Poza tym, wydaje mi się, że jest jakaś taka strasznie sterylna. Rozumiem, że modern = nowoczesność, minimalizm, zero przepychu i innych bajerów, ale przydałoby się parę dekoracji ożywiających to szaro-białe wnętrze… A jak nie dekoracje, to chociaż jakieś mocne, jednolite akcenty kolorystyczne, które przełamałyby tę monotonię (ale nie więcej niż jeden kolor, bo wtedy zrobi się sieczka). Lodóweczka jest cacy.
Co tam robią te liściaste kule? :D Forma jest dobra, ale roślinności topiarycznej w domu mówię stanowcze: nie. Na moje oko, takie coś bardziej pasuje na balkon, taras albo do ogrodu, zwłaszcza w części reprezentacyjnej.
Korytarz z podwójnymi drzwiami: mógłbyś się zastanowić i jakoś ładniej go zagospodarować, bo szkoda takiej (dość sporej) przestrzeni na dwie rośliny.
Generalnie wszystko jest rozmieszczone trochę zbyt chaotycznie. Ciężko zorientować się, gdzie się kończy jedno pomieszczenie, a gdzie zaczyna się następne (co jest trochę dziwne, bo wyposażenie jest dosyć skromne). Powiem wprost: zlewa się, nooo! (możliwe, że to wina ujęć – przynajmniej mam taką nadzieję). To Twój pierwszy projekt, jaki miałam okazję oglądać, więc na podstawie jednej pracy nie będę oceniała tego, jakim jesteś budowniczym, bo w gruncie rzeczy może się okazać, że nawet niezłym i wtedy będzie mi głupio :) Mam nadzieję, że masz w zanadrzu jakieś lepsze projekty, bo ten, szczerze, nie zrobił na mnie wrażenia :(
hellraiser
22.02.2012, 16:33
Zdjęcia faktycznie skopałeś. Ciężko ogląda się prezentacje z ramkami pauzy i włączonym okienkiem trybu kupowania (to miało jakąś swoją nazwę, ale nie pamiętam, jak się ona zwała :D), oprócz tego jest ich trochę za mało, nie zaprezentowałeś każdego istotnego detalu, co uczynić powinieneś. No i foty są trochę za małe.
Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to to, że jest za dużo lustrzanej podłogi. Taka podłoga wygląda ładnie, ale nie w takiej ilości. Ogólnie tekstura tej podłogi w przedpokoju, salonie i sypialni jest brzydka.
Łazienka to jedno wielkie lustro. Znów jest tego za dużo, wygląda to strasznie nienaturalnie i niefajnie. Sama aranżacja też nie powala, jest nudna, nie ma na czym zawiesić oka.
Chyba najbardziej podoba mi się jadalnia, ma całkiem fajną kolorystykę. Kuchnia jest nieco mdła, nie podobają mi się płytki na ścianach, ale nie prezentuje się najgorzej biorąc pod uwagę całokształt.
Wytknięto Ci, że obraz w salonie nie pasuje - zgadzam się z tym. Ale ogólnie salon raczej mi się nie podoba, jest strasznie pusty, a ta paskudna podłoga potęguje wrażenie surowości wnętrza.
W sypialni podoba mi się łóżko, ale nic poza tym.
Bryła nie jest tragiczna, widziałem gorsze.
Podsumowując, ten projekt w moim mniemaniu nie jest zbyt udany, ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć kolejny projekt spod Twojej ręki w TS2 :)
Dziękuję za oceny... :p
vigero, niedługo zobaczysz. Xd
Pracuje nad małym, parterowym domku. :p
działka 2x2, kolorystyka lekko zachaczająca o tą z tego domku. :3
Użyłem nowych mebelków (thx Kenny) i nowe obrazy, pasujące do wnętrza. :D
Pierwsze zdjęcie trochę mnie przeraziło, bo te drzewka wyglądają na strasznie małe przy tym budynku, więc myślałam, że to jakaś ogromna hala, a nie dom. Ale później zobaczyłam, że to jednak miniaturki drzew i w rzeczywistości wcale ten dom taki ogromny nie jest. Ulga.
Nie widzę troszkę sensu w tym ogrodzeniu, jest zbyt gęsto, nie wiem, po co ogradzałeś parcelę co kilka kratek. Co za dużo, to niezdrowo.
W salonie wymieniłabym tapetę, jak na mój gust jest zbyt ciemna, no i ten obraz jakoś tak wisi w cały świat. :P Rozumiem, że w łazience na ścianach są odbicia od Murano? W pierwszej chwili pomyślałam, że zrobiłeś przejrzyste ściany xD i zastanawiałam się, jak to możliwe. Zielone kule wokół umywalki nie pasują mi jakoś. Sypialnia jest świetna, strasznie podoba mi się łóżko, ale wymieniłabym jednak tę łazienkową szafkę na jakąś nocną. ;)
Hol jest strasznie duży, ZBYT duży jak na to przeznaczenie, spokojnie można by było zrobić z niego jakiś pokój. Zastanawiają mnie te puste, niewykorzystane pomieszczenia, czemu mają służyć? Przykładowo ten fragment 1x4 obok sypialni, nie można było zlikwidować ściany i powiększyć tej sypialni? :| Zagospodaruj te puste pokoje.
Mimo wszystko jak na pierwszy raz jest dobrze i daję Ci 8/10 na zachętę.
I przyłączam się do rady - ściągaj dodatki. :)
cerastes
23.02.2012, 12:17
Nie przyłożyłeś się do tego projektu. Pokazałeś parę byle jakich fotek. :P Widać, że projekt jest mało przemyślany i zrobiony na szybko. Rażą takie gafy jak chociażby te same płytki w łazience co i w kuchni. Reszty wymieniać nie będę, bo zrobili to inni.
Podoba mi jedynie umeblowanie, przynajmniej wszystko jest w jednym stylu. :)
Dziękuję wszystkim za oceny. Wiem, ten projekt nie jest zbyt doskonały, ale w ts2 o wiele trudniej mi się buduje niż w ts3.
Dom robiłem dobre 6 godzin, więc nie zdaje mi się, że na szybko. :>
Ktoś jeszcze ?
Mroczny Pan Skromności
23.02.2012, 12:27
Bryła mi się podoba. Wewnątrz nie jest najgorzej, jednak jakoś mało tego (już nie chodzi nawet o dodatki, z których na początku się tłumaczyłeś, a o małą powierzchnię, no i liczbę zdjęć). Czy taki "Big Modern" z niego? Nie jestem pewien. Najbardziej przekonuje mnie kuchnia. Reszta pomieszczeń niespecjalnie mnie zachwyciła.
Ocena: 7/10.
Bryła jest strasznie fajna :D Ale te ogrodzenie... Nie podoba mi się ani to, jak je postawiłeś, ani nawet jego wygląd. Z zewnątrz, gdyby nie to ogrodzenie, byłoby bardzo fajnie. Można by było dodać jeszcze więcej roślinności, jakieś miejsca rodzinne czy coś... :D
Wewnątrz wszystko mi odpowiada. Pokazuje prostotę w nowoczesnych domkach :D No i myślałam, że domek będzie większy, a tu tak strasznie ciasno i przytulnie <3 Podoba mi się. Tylko popracuj nad fotkami xD
8.5/10
Wiem, foty. :3
A z tym "big" chodziło, że to szeregowiec jest duży. To jest tylko jedno mieszkanie z czterech. XD
Dziękuję za oceny. :P
Niby fajnie, ale nie podoba mi się parę rzeczy, mianowicie:
-ogrodzenie: ciężki, szary mur lepszy byłby byłby jakiś biały mur albo płot.
-kafelki w kuchni i przezroczysta lodówka, która wg mnie nadaje się bardziej do sklepu niż do domu.
-tapeta w salonie i obraz, który tam w ogóle nie pasuje.
6/10
Kenny McCormick
24.02.2012, 16:24
Mi się nawet podoba, tylko te kule w łazience WTF?
ocena 8/10
to są mieszkania, czy zwykła parcela?
Hmm. Zrobiłem na razie jako zwykłą parcele domową, ale mam zamiar zamienić na mieszkanie.
Dziękuję za oceny
Ktoś jeszcze ? :*
rudzielec
26.02.2012, 16:06
nie za dużo byś chciał tych komentarzy? :D
a tak poważniej mówiąc, to nie ma tu o czym pisać, bo wszyscy napisali już co jest nie tak :P
no ale dodam coś od siebie ;)
- po pierwsze: zdjęcia
- po drugie: te odbijające nakładki na ściany i podłogi, które nie prezentują się dobrze w łazience, bo jest ich trochę za dużo
więc tyle z rzeczy, które mi się nie podobają, podoba mi się natomiast:
- sposób w jaki zrobiłeś prysznic, strasznie fajna ta drewniana podłoga <3
- mebelki w kuchni też są niezłe, szczególnie lodówka :P
dam 6/10 na zachętę :3
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.