Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.02.2012, 19:02   #1
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24
Domyślnie Big Modern by Lubie

To mój pierwszy projekt (serio pierwszy) w the sims 2.
Nigdy wcześniej nie stworzyłem w tej wersji domu od początku do końca.
Ale ten pierwszy raz musi być.
Oto on:
BIG MODERN by Lubie
Z dedykacją dla Aoi

(ps. Chciałbym was przeprosić za następujące rzeczy:
-zdjęcia, jeszcze nie ogarnełem ts2. xd
-za skromną liczbę ozdób, od wczoraj ściągałem dodatki)

Wiem, że badziewny, ale zapraszam do komentowania.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.02.2012, 19:11   #2
neville

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Big Modern by Lubie

szczerze, to bryła mi się nie podoba
ogólny wygląd od zewnątrz przyprawia o mdłości
lecz wystrój straszny nie jest
widać, że musisz popracować nad stronami z dodatkami z których pobierasz
za mocno przeholowałeś z nasyceniem tych zdjęć : <
i zdjęcia robi się w trybie życia na pauzie :{

4,5/10 - jak na 1 raz

coś się wszyscy ostatnio za budowanie wzięli O.o

I found my own way... :]
neville jest offline  
stare 21.02.2012, 19:13   #3
Lubie
Naczelny Grafik

Dzięki Ruiku. :3
Ktoś jeszcze oceni ?
(ps. Zamierzam zrobić ten sam projekt w ts3)
stare 21.02.2012, 19:40   #4
ddo bwayo

Więc tak, ze zdjęciami rzeczywiście trochę zawaliłeś (jak mi ktoś napisał przy pierwszym domku "daj simom żyć!"), rób zdjęcia bez pauz w trybie życia, po drugie, pozstaraj się robić ich więcej bo ujęcia wychodzą Ci dobrze, nie widać nieba itp. Prawie, że cud, miód i orzeszki.

Przejdźmy do domu (mieszkania?). Bryła nie jest wcale zła, nie jest wymyślna ale też nie jest całkiem prosta, takie bezpieczne rozwiązanie. Nie mieszasz się za bardzo z kolorami i ze stylami, więc bardzo dobrze. Troche tam pustawo (rozumiem, brak dodatków) więc przydało by się dać tam trochę życia bo na razie wygląda to jak propozycja mieszkań z jakiejś gazetki. Dalej - z salonu usunęła bym ten obraz, całkowicie tam nie pasuje, w kuchni i w łazience pod żadnym pozorem nie może być tych samych kafelek (które swoją drogą są ohydne), w łazience nad umywalką powinno zawisnąć jakieś lustro oraz przy prysznicu dała bym inne okna. Sypialnia wyszła Ci najładniej, przyjemna, spokojna, nie mam jej w zasadzie nic do zarzucenia (prócz braku szafki, gdzie mają trzymać ubrania, na ziemi? No i nie zgodzę się z oceną Ruiku która moim zdaniem jest mocno zaniżona, przynajmniej 8/10. Na następny raz postaraj się zrobić więcej zdjęć bo z takiej ilości trudno ocenić.
stare 21.02.2012, 19:41   #5
Ceasaries

Hmm.. a więc tak. Domek nie najgorszy, ale i też nie najlepszy.. Moim zdaniem trzeba byłoby go jeszcze trochę dopracować... Moim zdaniem najlepiej wyszedł salon, a reszta ujdzie.. na razie bez oceny.. bo musiałabym postawić 5 lub poniżej..
Ceasaries jest offline  
stare 21.02.2012, 19:59   #6
Aoi

Ja powiem, że jak na pierwszy projekt to wyszło całkiem profesjonalnie Naprawdę nikt nie chciałby zobaczyć moich zupełnie pierwszych domów zbudowanych w grze. Zero kodów, zero dodatków z neta, zero gustu. Dopiero teraz zaczynam się rozkręcać w tej kwestii.

W zasadzie jedyne, do czego się przyczepię to brak pierdół zawalających mieszkanie, bo strasznie tam pusto (koniecznie musisz pościągać więcej dodatków ), obraz z mostem, który nie do końca mi tam pasuje i te same kafelki w kuchni i łazience. I mam wrażenie, że nie pokazałeś wszystkich pomieszczeń, powinno być więcej zdjęć.
Ale absolutnie podobają mi się te kuliste rośliny (czy coś tam), musisz mi powiedzieć, skąd je masz

Ogólną ocenę postawię ok, 9/10, bo jak na pierwszy dom to jest naprawdę nieźle ^^
Aoi jest offline  
stare 21.02.2012, 22:03   #7
Lubie
Naczelny Grafik

Dziękuję bardzo. :3
A nawet nie zwróciłaś uwagi na dedykację. ()
stare 21.02.2012, 22:05   #8
Aoi

Pewnie, że zwróciłam. Dziękuję
I weź Ty mi prześlij linka do tego zielonego, wiszącego coś, bo jest boskie

(A w ogóle, Ty o mojej też nie wspomniałeś w komentarzu xd)
Aoi jest offline  
stare 22.02.2012, 16:06   #9
ultraviolence

Nie mam zastrzeżeń co do bryły – jest prosta, wszystko się jakoś w miarę ze sobą łączy, chociaż wydaje mi się, że nie uchwyciłeś jej w całości (szkoda).

Obraz z mostem kompletnie nie trafiony – głównie przez kolorystykę, bo styl jest w porządku. Widzę w tym miejscu jakieś czarno-białe zdjęcie - wtedy lepiej komponowałoby się z całością.

Kuchnia: te kafelki zdecydowanie bardziej pasowałyby do jakiejś łazienki. Poza tym, wydaje mi się, że jest jakaś taka strasznie sterylna. Rozumiem, że modern = nowoczesność, minimalizm, zero przepychu i innych bajerów, ale przydałoby się parę dekoracji ożywiających to szaro-białe wnętrze… A jak nie dekoracje, to chociaż jakieś mocne, jednolite akcenty kolorystyczne, które przełamałyby tę monotonię (ale nie więcej niż jeden kolor, bo wtedy zrobi się sieczka). Lodóweczka jest cacy.

Co tam robią te liściaste kule? Forma jest dobra, ale roślinności topiarycznej w domu mówię stanowcze: nie. Na moje oko, takie coś bardziej pasuje na balkon, taras albo do ogrodu, zwłaszcza w części reprezentacyjnej.

Korytarz z podwójnymi drzwiami: mógłbyś się zastanowić i jakoś ładniej go zagospodarować, bo szkoda takiej (dość sporej) przestrzeni na dwie rośliny.

Generalnie wszystko jest rozmieszczone trochę zbyt chaotycznie. Ciężko zorientować się, gdzie się kończy jedno pomieszczenie, a gdzie zaczyna się następne (co jest trochę dziwne, bo wyposażenie jest dosyć skromne). Powiem wprost: zlewa się, nooo! (możliwe, że to wina ujęć – przynajmniej mam taką nadzieję). To Twój pierwszy projekt, jaki miałam okazję oglądać, więc na podstawie jednej pracy nie będę oceniała tego, jakim jesteś budowniczym, bo w gruncie rzeczy może się okazać, że nawet niezłym i wtedy będzie mi głupio Mam nadzieję, że masz w zanadrzu jakieś lepsze projekty, bo ten, szczerze, nie zrobił na mnie wrażenia
stare 22.02.2012, 16:33   #10
hellraiser
Guest

Zdjęcia faktycznie skopałeś. Ciężko ogląda się prezentacje z ramkami pauzy i włączonym okienkiem trybu kupowania (to miało jakąś swoją nazwę, ale nie pamiętam, jak się ona zwała ), oprócz tego jest ich trochę za mało, nie zaprezentowałeś każdego istotnego detalu, co uczynić powinieneś. No i foty są trochę za małe.
Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to to, że jest za dużo lustrzanej podłogi. Taka podłoga wygląda ładnie, ale nie w takiej ilości. Ogólnie tekstura tej podłogi w przedpokoju, salonie i sypialni jest brzydka.
Łazienka to jedno wielkie lustro. Znów jest tego za dużo, wygląda to strasznie nienaturalnie i niefajnie. Sama aranżacja też nie powala, jest nudna, nie ma na czym zawiesić oka.
Chyba najbardziej podoba mi się jadalnia, ma całkiem fajną kolorystykę. Kuchnia jest nieco mdła, nie podobają mi się płytki na ścianach, ale nie prezentuje się najgorzej biorąc pod uwagę całokształt.
Wytknięto Ci, że obraz w salonie nie pasuje - zgadzam się z tym. Ale ogólnie salon raczej mi się nie podoba, jest strasznie pusty, a ta paskudna podłoga potęguje wrażenie surowości wnętrza.
W sypialni podoba mi się łóżko, ale nic poza tym.
Bryła nie jest tragiczna, widziałem gorsze.
Podsumowując, ten projekt w moim mniemaniu nie jest zbyt udany, ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć kolejny projekt spod Twojej ręki w TS2

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania