Zobacz pełną wersję : Przytulna chatka by Lubie
Otóż tak. Niedawno zakończyłem prace nad nowym projektem, więc chcę wam go przedstawić.
Przytulna chatka
by Lubie
Jest to chatka dla jednej, góra dwóch osób. Więcej nie pomieści, ponieważ jest tylko jedna sypialnia. Mały, przestronny z łatwym dostępem do każdego pomieszczenia.
PS. Chciałbym przeprosić, że niektóre meble wykorzystane w "Big Modern" powtarzają się w tym domku. Moja kolekcja 'downloads' jest jeszcze baaardzo uboga, więc chciałem was uprzedzić z góry.
OTO MOJE DZIEŁO
Front:
http://i.imgur.com/HLDA5.jpg
Salon:
http://i.imgur.com/9Gmlj.png
http://i.imgur.com/MCGVL.png
Jadalnia:
http://i.imgur.com/6rxmc.png
http://i.imgur.com/PstiJ.png
Kuchnia:
http://i.imgur.com/g2n0L.png
http://i.imgur.com/K9GRp.png
http://i.imgur.com/a19gf.png
Łazienka:
http://i.imgur.com/6BSZV.png
http://i.imgur.com/FNDAd.png
http://i.imgur.com/elOfg.png
Sypialnia:
http://i.imgur.com/dqPtr.png
http://i.imgur.com/ELpZv.png
Zrzut:
http://i.imgur.com/18c7L.jpg
Mam nadzieje że się podobało. Liczę na szczere komentarze.
Pozwalam jeździć po moim projekcie (chodzi tylko o ocene xd) jak rolnik kombajnem po polu.
Jeżeli zdjęcia się nie wyświetlają, piszcie na PM
Jeżeli wam się spodobał i chcecie mieć go w swojej grze, również zapraszam na PM
!! Podziękowania dla Kennego za stworzenie MixBox'a z którego czerpałem meble do owego projektu !!
Kenny McCormick
29.02.2012, 14:53
:O Ty... Ty... Ty... będziesz nie długo jak ja budował. :O
Najfajniejsza łazienka ;) Fajnie wykorzystany prysznic :D
W sypialni nie podchodzą mi tylko obrazy, nie lubie fotek z reala w simach ;)
A i wg. mnie drzwi do podmianki :D
9,5/10 :D:rolleyes:;)
Nieźle :)
Bryła fajna, tylko trochę przeraża mnie tak wielkie okno od frontu. Wejście też nie do końca mi się podoba. Przejście od razu do salonu może być ok, ale u Ciebie wygląda to trochę jak wejście do hotelowego pokoju xd Wolałabym mieć w domu jakiś kącik, w którym mogę zostawić buty i kurtkę. U Ciebie widzę jedną parę butów pod drzwiami i stojak z wieszakami, ale dla mnie to trochę za mało.
Co do samego salonu, to trochę w nim pusto. Gdybyś tylko zmniejszył rozmiar pomieszczenia to byłoby super, bo kolorystyka i meble są fajne :) (chociaż nie do końca pasuje mi fotel do kanapy).
Kuchnia jest ok, ale jakoś szału nie ma. Trochę tam za ciemno i zabiję za ten okap kuchenny za oknie :D Proponowałabym przenieść kuchenkę w inne miejsce, albo zrezygnować z okapu. A nawiasem mówiąc: boskie krzesła <3 Razem ze stolikiem trochę nie pasują mi stylem do reszty mebli, ale chyba wybaczę, bo mi się mega podobają :D
No i łazienka jest super :D To chyba moje ulubione pomieszczenie w domku :) Trochę mi tylko te okna i szafa nie pasują, ale za to musisz mi powiedzieć, skąd masz ten prysznic :D
Sypialnia też ładna. Mała, skromna, bez zbędnych pustych miejsc. I chcę wiedzieć, jaką szafę tam postawiłeś :)
Ogólnie to jest ok, ale w kuchni i salonie jest za dużo miejsca, oba te pomieszczenia bym zmniejszyła.
Moja ocena to 8,5/10 :)
@down: w kuchni jest po prostu za dużo tych szafek, ze spokojem dałoby radę zmniejszyć pomieszczenie i zagospodarować je tak, żeby wyglądało zgrabniej.
@edit: Może być przymontowany do sufitu.
No przecież nie do szyby. Ale źle to wygląda, jak na oknie wisi coś takiego.
@Kenny
Tej, ja cię nie długo przegonie. ;3 (skromny)
@Aoi
Kurdę, trudno mi powiedzieć skąd jest prysznic, czy krzesełka. xd
Jakoś ci je podrzucę. ;)
Co do szafy w sypialni, to one są dwie (:D), tylko na jedną wyglądają.
Jedna to tylko zwyczajne półki bez drzwi, a druga to zwyczajne drzwi bez półek. ;)
Ty mi mówisz, że w kuchni jest dużo miejsca? (:O)
Rozumiem, salon troszkę wieje pustkami, ale w kuchni nie miałem jak to upchać. :P
A okna w łazience są (prawie) w całości zakryte żaluzjami. <3
Dziękuję wam za piękne (nie spodziewałem się) oceny.
Ktoś jeszcze chce zabawić się w rolnika ?
Edit.
@up
Dramatyzujesz. :)
Jak dla mnie, mało tam miejsca i już. <3
Jejku, jak wspaniale *,*
Najładniejsza łazienka, salon i sypialnia, kuchnia taka se xD Ale dodatki do kuchni są świetne (ozdoby! xD) Ten okap nie pasuje.
Nie wiem co powiedzieć, bo wyżej już wszystko zostało napisane :D
A więc 9/10, kocham go! :)
Jest to chatka
Taka może? :> (http://onephoto.net/uploads/s/seti/1110183928_gal_chatka_bez_sroka_maly_bez_z.jpg)
Płotki się nie sprawdziły, tyle Ci powiem. I nie wiem jak Ty, ale ja byłabym bardzo zdziwiona, gdybym po wejściu do domu weszła prosto w kanapę :O
I popatrz: przychodzi ktoś i przez przeszklone drzwi widzi, jak siedzę w salonie i patrzę na telewizor?
Poza tym, dywan na wejściu? A jak będzie mokro i ktoś wejdzie tymi mokrymi buciorami na ten dywan? Nie wytrzesz tego tak szybko jakbyś miał posadzkę, kafelki albo panele. To tylko jeden z przykładów braku praktyczności domku.
Powodzenia przy przechodzeniu przez ten próg! Ciekawe ile przejść skończyłoby się upadkiem na glebę.
No i w salonie fajna tapeta, aczkolwiek wiadomo - jak ma gwiazdkę na MTS to musi być fajna :P
Rozumiem, że domownicy jedzą z takich wielkich misek? Ciekawa koncepcja, pomyślę o tym jak będę kiedyś gotować obiad ;) I po raz kolejny powodzenia dla pani domu, która będzie wydobywać okruszki z dywanu ;) I na rzutach pięknie widać, że ten sam dywan masz w jadalni i w salonie.
Zlew w nowoczesnej kuchni pasuje jak ubłocone adidasy do garnituru za 1000zł. Ot takie obrazowe porównanie.
To wiszące coś w łazience przypomina mi bożonarodzeniowe dekoracje w galeriach handlowych. Dwa grzejniki i roleta niezasłaniająca całego okna mnie rozwaliły ;]
Masz jednak plusa za dobre zagospodarowanie przestrzeni - taki układ obiektów jest całkiem fajny, aczkolwiek te zielone kule z żywopłotu (nie zmieściły się w wersji wiszącej? :() nie wypadają tam najlepiej.
No i sypialnia wyszła zdecydowanie najładniej i, jak widzisz, nie mam co do niej żadnych "praktycznych" zastrzeżeń!
EDIT: No dobra, jednak jest ;] Przesadziłeś z ilością obrazów.
6/10, bo nie napracowałeś się zbytnio z tym domkiem.
skąd jest prysznic
MTS, autorstwa eris3000.
zabiję za ten okap kuchenny za oknie
Może być przymontowany do sufitu.
@Liv
Nieee, to nie taka chatka. ;>
Ja lubię lądować na kanapie. Jak wejdziesz w nią od tyłu to automatycznie znajdziesz się przed telewizorkiem (przelecisz nad nią i wylądujesz na podłodze). Praktyczne dla leni. :D
To są lustra weneckie. (:D)
Od zewnątrz nic nie widać. xd
Właścicielka domu kocha sprzątać, więc czyszczenie wykładziny z błota to dla niej zaszczyt. Tak samo wyciąganie okruszków z jadalni.
(co do misek) Na obiad będzie chińszczyzna, a oni naprawdę lubią sobie podjeść. =)
Zlew w nowoczesnej kuchni... khmm... Kiedyś była tam zmywarka, ale od czasu, kiedy nie do końca umyła talerze, simka woli wykonać to własnoręcznie.
Wiszące "coś"... Tego chyba nie dam rady obronić. ;]
Obrazów pełno w sypialni, bo były puste ściany, a gdyby były, to by się komuś nie podobało. xd
A co do napracowania, domek robiłem dobra dwa dni. Może na tyle nie wygląda, ale taka prawda.
(Naprawdę dobry z ciebie kierowca kombajnów. Kocham czytać twoje komentarze. <3
Dziękuję za oceny.
Next, please.
cerastes
29.02.2012, 16:25
Pomijając wszystkie minusy, które zostały już wymienione dodam, że modernistyczny wystrój domu zupełnie nie pasuje do tej przytulnej chatki. To jak dwie różne bajki. Bezmyślnie to wygląda. :P
Jednak podoba mi się ten projekt. :) Wnętrza są ładnie i dosyć harmonijnie umeblowane, najlepsza sypialnia.
Pamiętam niektóre Twoje projekty robione w TS3 i muszę przyznać, że ten podoba mi się bardziej od tych "trójkowych", które widziałam. :)
@aniołek
O kurde, aniołek w moim dziele. Czuję się jak w niebie. :3
To dla mnie zaszczyt.
Ale nie zawsze przytulna chatka jest taka nie modernistyczna (nie wiem jak to nazwać).
Mi się "przytulna" chatka kojarzy z delikatnymi kolorami i miłym, spokojnym wnętrzem. ;]
Dziękuję bardzo. ;3
Ktoś jeszcze ?
nightmare
29.02.2012, 18:06
Ooo, jak uroczo :) Uwielbiam takie małe, przytulne domki. Ładne kolory. Szkoda tylko, że nie ma chociaż jakiegoś małego ogródka. Ale 10/10 :)
Chyba jesteś pierwszą osobą, która próbuje polemizować ze mną! :O
Szacun 4 ya.
(przelecisz nad nią i wylądujesz na podłodze)
Takie rzeczy tylko w simsach :D Poza tym wziąłeś pod uwagę ewentualną groźbę posiniaczenia pewnych części ciała przy nieudanm upadku? ;)
Kiedyś była tam zmywarka, ale od czasu, kiedy nie do końca umyła talerze, simka woli wykonać to własnoręcznie.
Aczkolwiek zlew wygląda zbyt tanio i nie pasuje do nowoczesnego wnętrza. Ja bym na jej miejscu zmieniła kostki do zmywarki :D
Wiszące "coś"... Tego chyba nie dam rady obronić. ;]
1:0 dla mnie :]
W sumie 2:0, bo progów też nie opisałeś ;<
Mogłeś np. napisać tutaj, że pobliska galeria robiła wyprzedaż starych dekoracji świątecznych i Twoja simka kupiła tam kilka rzeczy za grosze ;)
Obrazów pełno w sypialni, bo były puste ściany, a gdyby były, to by się komuś nie podobało.
Ale, jak mówi przysłowie, co za dużo, to niezdrowo!
Kocham czytać twoje komentarze. <3
Ooo, miło mi, dziękuję :D
@Liv, kiedyś musi być ten pierwszy raz. ;>
cytat1: Zawsze można dokupić ochraniacze. <3
cytat2: Starałem dobrać jakiś ładny i najbardziej nowoczesny zlew. xd A o kostkach do zmywarki muszę z nią porozmawiać.
cytat3: Niee. :3
Jest 3:2 dla mnie, bo obroniłem się w trzech innych. xd
Kurdę, o progach zapomniałem. ;<
A co do wyprzedaży świątecznej (niech Ci będzie) to prawda. xd
cytat 4: Nie wszystkim dogodzisz. xd
@nightmare
Dziękuję. :3
Ktoś jeszcze oceni?
(lubię wiedzieć co różne osoby sądzą o moich domkach)
Spectrum
01.03.2012, 12:32
To ja ocenię!
Bryła zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, nic bym w niej nie zmianiał ;).
Wnętrza na pierwszy rzut oka też zachwycają, jednak po głębszym przyjrzeniu się widać niedociągnięcia. Salon jest ładny tylko ta kanapa taka niewygodna się wydaje, no i na podłodze nie jest potrzebny dywan. Zwłaszcza, że w pomieszczeniu jest już wykładzina.
Kuchnia za to bardzo mi się podoba, po prostu trafiła w mój gust ;p. Łazienka nie wyszła Ci. 4 odcienie drewna to trochę za dużo jak na jedno pomieszczenie. Za to sypialnia jest świetna. Chciałbym mieć taką w przyszłości <33.
No i nie trafione jest umiejscowienie wejścia do domu, kanapa stoi zdecydowanie za blisko drzwi.
To chyba na tyle. Projekt wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Wydaje mi się, że projektowanie idzie Ci zdecydowanie lepiej w tej części gry.
8/10
Dziękuję Einarr za ocenę. ;)
Wiem, że wszystkim się wydaje, że domy w dwójce mi lepiej wychodzą niż w trójce, ale ja woje budować w nowszej części gry. Nie wiem czemu, ale ja już się do trójki przyzwyczaiłem i tak zostanie. W dwójce konieczne jest bawienie się kodami, a w trójce, nie. Może moveobjects, ale to szczegół. Mój kolejny projekt będzie właśnie w trójce... ;)
Pozdrawiam. <3
skąd jest prysznic
MTS, autorstwa eris3000.
Ooo, dzięki, to najważniejsza rzecz, której chciałam się dowiedzieć po obejrzeniu zdjęć tego domku. :P
No ok, to teraz jeszcze ja się wypowiem, jeśli mogę. ;)
Pierwsze wrażenie (omg, nie zabij mnie) - garaż! Autentycznie, te okna z wejściowymi drzwiami przypominają mi bramę garażową i nic na to nie poradzę. :( I po tytule spodziewałam się jakiejś drewnianej chaty wśród drzew, a tu zupełnie coś innego. Nazwa "chatka" kompletnie tu nie pasuje, ale to już wiesz. :)
Salon jest bardzo przyjemny, chociaż rzeczywiście wejście z dworu wprost do niego jest trochę nietrafionym pomysłem. Gdyby to było wyjście na taras, gdzieś z tyłu domu, no to ok, ale na wejście główne nie pasuje. Tak jak ten stojak na płaszcze, to chyba niezbyt dobre dla niego miejsce.
Kuchnia jest ładna, ale zbyt monotonnie wygląda ten rząd jednakowych szafek. Można było tam gdzieś wcisnąć ugniatacz, zmywarkę (wiem, pisałeś, że nie domywa, no ale... :P) żeby urozmaicić tę jednolitość, albo użyć dwóch rodzajów tych szafek (przeważnie są w kompletach). Poza tym, zdecydowanie za dużo tych rolet (i w zbyt ciemnym kolorze)! Osobiście jestem bardzo cieniolubna, ale kuchnia jest takim jedynym wyjątkiem, w niej powinno być jasno. Po co zasłaniać wszystkie okna, można było unieść kilka z tych rolet i wpuścić trochę słońca. To nie łazienka, nie musi być szczelnie zasłonięta. ;)
Łazienka - jest super! Taka moja wymarzona. Genialny prysznic (:D), tylko znowu te zielone kule (to chyba będzie Twój znak rozpoznawczy xD), zupełnie nie są w moim guście, ja bym je wywaliła i dała jakąś subtelniejszą zieleń. Zasłony też do wymiany. Grzejniki w realu na pewno bym jakoś obudowała czy zmieniła, bo są średnio dekoracyjne. Poza tym - świetnie!
Sypialnia jest bombowa i tu się nie ma co rozpisywać. Garderoba rewelacyjna. W tym pokoju jest tak ciepło i przytulnie, naprawdę najlepsze pomieszczenie w domu.
Uwielbiam kolorystykę w Twoim projekcie. Kocham kolory ziemi, a w tym domu świetnie się sprawdzają. Wszystko tak fajnie ze sobą współgra, aż miło oglądać. Jest kilka minusów, ale co tam, daję Ci 9/10, bo ogólne wrażenie jest i tak rewelacyjne.
Btw. "Przytulna chatka" to szalony kontrast dla "Big modernu". Naprawdę, niebo a ziemia. :) Oczywiście zdecydowanie na plus. Jestem ciekawa, co następnego stworzysz. A Twoje dodatki są w naprawdę dobrej ilości. ;)
Aaa, i mam straszną prośbę - daj mi jakiś namiar na te świetne drzwi wewnętrzne (w sypialni, łazience). Okrutnie mi się podobają! ;)
ultraviolence
01.03.2012, 16:00
Domek podoba mi się pod względem wielkości - zawsze lubiłam nieduże, przytulne mieszkanka. Wygląda przyjemnie, aczkolwiek połączenie prostego płotka z takim, który ma zaokrąglone brzegi, to raczej kiepski pomysł. Swoją drogą, sugerując się nazwą, spodziewałam się raczej wnętrz w wiejskim stylu, a tu znów popularny modern. Mimo wszystko nie razi to po oczach na tyle, aby się tym przejmować. Szkoda tylko, że nie pomyślałeś nad jakąś aranżacją ogrodu - przydałoby się jakieś miejsce do grillowania, trochę ozdobnych krzewów, jakiś kwietnik i kawałek trawnika (zaczątek widać w części rezrezentacyjnej... fajnie byłoby, gdybyś rozwinął swój pomysł i trochę zaszalał ;)).
Salon: Czemu ta kanapa stoi na wprost wejścia? Imprezowicze wracający do domu na pewno będą ją wyklinać ;D Za to bardzo podoba mi się kącik z telewizorem. Obraz w beżowo-brązowej kolorysyce świetnie komponuje się ze ścianą w kolorze awokado. Masz dużego plusa :) Jedyne, co trochę razi, to zbyt wielka ilość pasków (skoro są już na podłodze, to po co umieszczać je również na ścianie? Gładka, fioletowa tapeta sprawdziłaby się tam o wiele lepiej - w końcu równowaga musi być ;)).
Jadalnia: ciekawy obraz, od razu wpadł mi w oko. Pomieszczenie jest malutkie, ale udało Ci się je fajnie zagospodarować, unikając zagracenia. Mam tyko wątpliwości czy stół z tak długim obrusem pasuje do takiego nowoczesnego wnętrza... Plusik za dekoracje widoczne na drugim zdjęciu. Wyglądają niemalże jak prawdziwe.
Kuchnia: dlaczego wybrałeś takie ciemne żaluzje przy równie ciemnych ścianach(i podłogach)? Powinieneś wpuścić tutaj więcej światła. Jeśli już tak bardzo zależy Ci na żaluzjach, postaw na biel. Pomieszczenie od razu nabierze życia i będzie przyjemniejsze dla oka. Generalnie jasne odcienie są zawsze "bezpieczniejsze" od ciemnych. Wracając do ścian, przemlowałabym je na jakiś pastelowy kolor (może lila, beż albo jasna zieleń?). Do reszty nie mam zastrzeżeń - jest ok :)
Łazienka: No, nie! Znowu te kule? :rolleyes: Lepiej wyglądałaby tu jakaś wisząca paprotka, bluszczyk czy cokolwiek innego... Jak pisałam wcześniej, roślinność topiaryczna niezbyt sprawdza się w domu. Mam jeszcze zastrzeżenie, co do dwóch grzejników - gdzieś Ty widział dwa grzejniki w jednym pomieszczeniu? (i to jeszcze tak małym)? Mogłeś postawić tam jakąś efektywną "palemkę" (dracenę, fikusa czy inne cudeńko). Podłoga i ściana znów w tym samym kolorze... Łazienka podoba mi się namniej.
Sypialnia: zdecydowanie najbardziej udane wnętrze Twojej chatki :) Ładna fakturka podłogi, kolor również. Zielone zasłony dobrze uzupełniają się z amarantowym ręcznikiem (kapą?), który, może jest niewielkim dodatkiem, ale przez wyrazistą barwę, mocno rzuca się w oczy. Obraz świetnie współgra z resztą - jest na tyle ciekawy i charaktrystyczny, że z czystym sumieniem mogłeś zrezygnować z pozostałych pięciu, wiszących na wprost łóżka... no, a przynajmniej z czterech - ten z liliami w zupełności by wystarczył (do tego może jakiś efektowny, podłużny kinkiet?). Na łóżku ułożyłabym jeszcze jakieś poduchy w jednolitym kolorze (róż, zieleń albo brąz).
Ogólnie w domu jest troszkę pusto, brakuje mi ozdób i wszelkich innych bibelotów, które sugerują oglądającym, że jednak ktoś tam mieszka (chyba, że jeszcze nikogo nie wprowadziłeś, to zwracam honor). Muszę jednak dodać, że porównując Twoje obecne dwójkowe dzieło do poprzedniego, ten projekt prezentuje się o wiele bardziej efektownie! Widzę duuuużą poprawę, tak trzymaj :)
8/10
Ja nie będę się jakoś wielce rozpisywał. Nie podoba mi się. Dom w środku jest bardzo sztuczny... Z resztą na zewnątrz też.. Brak ogródka na zewnątrz i brzydkie okna. Wszystko z neta... I do tego mega bardzo sztuczne, aż razi.
3
noeemi83 i ultraviolence dziękuję za oceny.
kubuss, twoją ocenę pozostawię bez komentarza...
Ale (wegłóg mnie) twoja ocena jest za surowa. Na forum jest wiele domów wykonanych gorzej od tego. Jak dla mnie ten dom zasługuje chociaż na 6, ew 5... :|
Ale w każde gusta się nie trafi.
Kenny McCormick
01.03.2012, 19:06
Jak dla mnie ten dom zasługuje chociaż na 6, ew 5... :|
Ale w każde gusta się nie trafi.
Lubie, Ty... BABOLU, Twój dom dla CB zawsze będzie naj, naj, ale powinieneś przyjmować krytykę, i poprawiać to co się innym nie podoba! Zobacz jak ja się w budowaniu wyrobiłem, a Ty co :| jedna zła ocena i się oburzasz? :O
Sory za spam, nie usuwajcie tej wiadomości musiałem to napisać.
Wiem, to nadaje się na warna (chyba jako nabijanie postów), ale ja
nie miałem takich zamiarów.
Eh mnie nie warto wystawiać na próbę spokoju :]
Bryła: za mało zdjęć by ocenić. Prosta bryła, lubię takie. Ale okna są mega sztuczne, tak samo jak drzwi. Z resztą takie okna pasują do domu na fundamencie :)
Obejście: tragedia, brakuje obejścia. 2 krzaczki i trochę płotka... do tego mały płotek przy chodniku, nie jara mnie to. 1 drzewko 2 kamienie, czy tam 3...
Salon: kolor ścian ładny, ale wykładzina w salonie ? Tym bardziej przy wejściu ? Nie... Fotel wygibaśny, sofa prosta i kanciata... gryzie się. Dywan na wykładzinie. Wstajemy i bijemy brawa.. Firany jakby trochę za dużo krochmalu dostały O.o Szafka pod telewizor nie pasuje mi do stolika do kawy.
Kuchnia: kuchnia w jadalni, jadalnia w kuchni... Ten sam dywan co w salonie. minus. Michy jak do owoców, bez owoców. Krzesła pożerane przez obrus na stole. Cóż za nie estetyka :( Szafki jak z kartonu wycięte.. Ale ubogi zlew. Dziwne nogi ma ta lodówka O.o Kuchnia za ciemna, te płytki są przytłaczające... Brakuje oświetlenia.
Kibel: za duże płytki do małej łazienki. Brzydkie rolety. Wysoka szafka tam nie pasuje. Sztuczne "kwiaty" Brakuje oświetlenia.
Sypialnia: szafka wielofunkcyjna z łazienki teleportowała się do sypialni ? Za duży obraz. W ogóle za dużo obrazów. Ogólnie sypialnia pusta. Przydałby się jakiś telewizor.
Całokształt przedstawiony na screenach prezentuje się bardzo sztucznie. Zestawy powycinane jakby z tektury. Kanciaki.
Jak widzisz 3 to dobra ocena przy takim stanie sytuacji :)
I nie czepiam się teraz specjalnie... wyjaśniłem dlaczego dałem 3
kubuss
No, i teraz rozumiem dlaczego 3. Potrzebowałem wytłumaczenia.
Dziękuję. ;>
@Kenny, ja wiem że moje domy nie są meeeega wyczepiste, ale nie zrozumiałem oceny.
Ktoś jeszcze ?
hellraiser
09.03.2012, 19:18
Tak, ja się skuszę jeszcze :)
Projekt niespecjalnie mnie zachwycił. Ale od początku: okna domu są okropne, dodatkowo na pierwszy rzut oka nie można odróżnić drzwi od okien. Elewacja jest w porządku. Rzuciła mi się jeszcze w oczy tekstura trawy wokół domu, jest brzydka, zupełnie nie pasuje do otoczenia, niepotrzebnie się od niego odróżnia.
Wchodzimy do salonu: tu wymieniona przez poprzedników kanapa przed drzwiami, wiadomo. Będąc przy kanapie, jest kanciasta, sprawia wrażenie okropnie sztucznej. Stolik do kawy też nie jest najlepszy. Podłoga to coś strasznego... Ta sama była w poprzednim projekcie. Masakra. Na plus zasługuje połączenie kolorów ścian wnętrza, zauważyłem, że ostatnio modne jest łączenie jasnej zieleni i fioletu (niekoniecznie w domach na forum). Obraz nad TV też jest ładny moim zdaniem :)
Kuchnia + jadalnia: kolejny błąd z poprzedniego projektu, mianowicie lustrzana podłoga + lustrzane ściany... Poza tym kuchnia sprawia wrażenie zamkniętej, ciemnej, przydałoby się odsłonić okna i wpuścić trochę światła, żeby nie zdechnąć w tym mroku :P Nie podobają mi się też szafki kuchenne i zlew.
Łazienka jest w porządku, świetny prysznic :) Nie pasuje mi tu tylko ta drewniana szafka. Rozjaśniłbym też kolor płytek, jest trochę za ciemny.
Sypialnia jest chyba najlepszym pomieszczeniem w tym projekcie, jednak obrazów jest zbyt dużo i są zbyt dużych rozmiarów. Kolorystyka jest fajna.
Ode mnie dość naciągnięte 5/10.
Aż się dziwię, ze jeszcze tego nie skomentowałam.
Z zewnątrz spoczko, tylko trochę za jasna ta trawa.
Za to wewnątrz... Pierwsza rzecz, która mi się rzuciła w oczy: TA PODŁOGA! Ona jest straszna! Nie pasuje do niczego, naprawdę. Poza tym, kanapa i fotel zupełnie do siebie nie pasują. Nie mówiąc już o tym, gdzie są ustawione i jak sztucznie wyglądają. I nie wiem jak twoim zdaniem ten stolik do kawy pasuje do tego pod telewizorem.
Kuchnia i jadalnia - za ciemne. Osobiście dałabym jasne blaty, kuchnia wygląda na taką... jak z filmu. Może to przez te rolety, które nijak pasują do tych okien i robią z pomieszczenia strasznie mroczne "coś". I jeszcze ten okropny zlew...
Łazienka jest naprawdę dobra, przeszkadza mi tam tylko ta dziwna szafka obok prysznicu. Wygląda na zapychacz.
Sypialnia również fajna, ale ta zielona zasłona psuje mi cały efekt. Ponadto obrazy są definitywnie za duże, zmniejszają optycznie pokój.
Ogółem, nie jest źle, ale osobiście nie chciałabym tam mieszkać. Dam bardzo słabe 6/10.
Meryam, Fajfol, dziękuję za oceny. ^^,
Bardzo się cieszę, że mój domek wam się choć trochę podoba. ;>
Ktoś jeszcze ?
Hej, hej :)
Rzeczywiście chatka jest przytulna. Bardzo mi się podoba kolorystyka i wystrój.
Ale mam jednak kilka uwag:
- krzesła przenikające stół (a właściwie obrus)
- dużym minusem jest moim zdaniem niefunkcjonalność, bo na stole, gdzie już są poustawiane różne ozdoby sim nie postawi talerza przecież. Zawsze zwracałam na to uwagę. Być może Ty chciałeś zademontrować tylko wnętrza, to by Cię tłumaczyło :)
Ale ogólnie dom mi się podoba :)
Mroczny Pan Skromności
10.03.2012, 12:17
Cóż... Chyba najlepiej wyszła Ci sypialnia. Poza tym średnio mi się podoba. Tyle ode mnie, bo ilość komentarzy wskazuje, że błędy zostały już w większości wytknięte ;)
Ocena: 7/10.
O, następni przybyli ocenić domek. ;>
@ Bjork, widzisz, tylko ty uważasz, że domek jest "przytulny". ;>
@chrupku, dziękuję za ocenę. xd
Karolka1231
15.03.2012, 17:13
Szczerze? Szczerze to niezbyt mi się podoba. Zbyt przesycony dodatkami, ale jak ktoś tak lubi to proszę bardzo.
Ogólnie nie jest tragicznie. To była jedyna uwaga ode mnie.
Buduj więcej, bo ciekawie się zapowiada :)
7/10
Karolka - bardzo dziękuję za ocenę. ^^
"(...) bardzo ciekawie się zapowiada" ??
Wiesz, że to nie jest mój pierwszy projekt? :3
Zapraszam do innych. xd
Peace&love
26.03.2012, 18:15
No No fajny domek tylko nie podoba mi się kanapa w salonie :( Oj ale reszta jest spoko 9,5/10 :)
Volturia
28.04.2012, 08:28
Calkiem ladna bryla i calkiem ladne wnetrze. Dla mnie jednak mocno za ciemne a biala jadalnia mocno odznacza sie na tym ciemnym tle od reszty. Za malo okien, swiatla? No i trawa bardzo mocno kluje ta wsciekla zielenia w oczy. Ale ogolem pozytywnie - 8/10
Vaniliowa
29.04.2012, 14:40
Domek faktycznie przytulny :D
Z zewnątrz nie podoba mi się kolor trawy, jest zabardzo rażący.
W środku jest bardzo ładnie tylko nie wiem czy nie jest trochę za ciemno.
W salonie nie podoba mi się fotel, ale poza tym wszystko jest bardzo ładne :).
Ocenie na 8,5/10
Pozdrawiam
RunningBlind
09.05.2012, 19:19
Bardzo podobają mi się obrazy i wykładzina w salonie
Obrazy są MEGA :p
O, już kompletnie zapomniałem o tym domku. ^^
Bardzo dziękuję za miłe oceny... Wiem, trawa, trawa i jeszcze raz trawa... : )
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.