Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje.
Boże... Tylko 9 czarów i 6 jakiś bubli? Czy tak ciężko się wysilić i dać coś co wymiecie wszystko inne? Już w the sims 1 było więcej czarów. Skoro tak okrojona wiedźma jest "najbardziej rozbudowaną postacią w tym dodatku" to ja chyba nie kupuje tego. Tak jak CPR...
Kamil o co Ci chodzi z tymi czarami? Jak komentujesz jakiś news to chociaż podaj do niego odnośnik bo ciężko się zgodzić lub nie zgodzić z Tobą :P
PS: dobra chyba już wiem, chodzi po ten artykuł? http://sims.arhn.eu/2012/08/wiecej-o-wiedzmach-i-wampirach/
Wczytaj się dobrze. Jest 9 klątw, 6 uroków, dodatkowo zaklęcia transmutacji, magiczne eliksiry, zaczarowywani przedmiotów. Tak więc nie ma wcale tego tak mało. Samych eliksirów jest 42 sztuki o różnych efektach magicznych.
Taa. Eliksir leczenia, mega eliksir leczenia, eliksir umiejętności, mega eliksir umiejętności.... i mamy 42.
No klątw i uroków jest mało, ale napisali przecież, że inne zaklęcia też będą. Raczej nie powinni dzielić eliksirów na rozmiary. Prędzej na negatywne i pozytywne. Eliksir na kaszel, nieśmiertelności, przemiany, trutka.
Ciekawa jest ta przemiana w żabę...to znaczy, w głowę żaby... Jak zwykle spaprali :P A z tymi klątwami i urokami to się popisali że hoho
anie_1981
13.08.2012, 20:05
Jak dobrze, że nie planuję grać wiedźmą ;) No dobra, planuję, ale krótko i bardzo niechętnie :P Za to chętnie załatwię Ćwirom mega sprzątaczkę, która nie chce kasy, wiktu ani opierunku... ani nawet przerwy na kawę. Ciekawe, czy też będzie prosiła Mhrocznego o autograf... :P No i doniczki... Tak sobie myślę, że jeśli mój diaboliczny plan budowy szklarni spełznie na niczym, to zawsze mogę... tak zasadzić marchewki dla konia... w doniczce... ;)
Taa. Eliksir leczenia, mega eliksir leczenia, eliksir umiejętności, mega eliksir umiejętności.... i mamy 42.
Jeszcze raz Ci przypominam, nie grałeś w dodatek i nikt nie grał więc zostaw takie pesymizmy do premiery albo bardziej szczegółowych informacji : P
A co do żab, to ta przemiana w żabę ma wyglądać tak jak na tych fotach? duże zielone simy z głowami żab? Eee, śmieszne to nawet i dość ciekawe rozwiązanie, ale ja wolałem klasyczne żabki ;p
Ciekawe czy coś się stanie gdy wilkołak wejdzie do pokoju gdzie będzie leżała sztabka srebra.
anie_1981
13.08.2012, 22:44
Nie znam się na legendach o wilkołakach, srebro powinno im szkodzić? Na wampach też się nie znam, ale nietoperze, osinowe kołki i czosnek, to dość klasyczne elementy. Mogliby w końcu dać możliwość polowania na wampy... :P No dobra, przyznaję, teraz już byłam zwyczajnie wredna :P Co ja na to mogę, że z natury nie cierpię tych krwiopijców...
Jestem nie na bieżąco w newsach, więc za bardzo nie wiem co się dzieje, ale wnioskując po waszych reakcjach, nie podoba wam się miasto Moonlight Falls. Mi tam się podoba. Jest w stylu amerykańskiego horroru z lat 80. w stylu Halloween, albo Krzyku. Lubię taki klimat :)
BlackBerry
14.08.2012, 11:22
Tutaj kilka screenów i informacje (niestety po angielsku)
- http://www.thesims3.com/community/blog.html?blogid=447688
- http://www.thesims3.com/community/blog.html?blogid=447687
Z tego co tam wyczytałam pisało, że będą różne rodzaje mioteł :|
Będzie można kupić sobie za punkty szczęścia życiowego specjalną miotłę, która wygląda jak odkurzacz.
Czy wampir z drugiego screenu, który zamieściła BlackBerry Wam kogoś nie przypomina?
Absolem, lista eliksirów wyciekła już dawno więc wiem co mówię. ;) Dodatek i tak kupię, ponieważ kręcą mnie te stworki. :P
anie_1981
14.08.2012, 11:51
Nie chciało mi się czytać obu artykułów, ale z tego co wyczytałam, to za wiele te "nowe wampiry" od starych nie będą się różnić. Największa "różnica" polega na nowych interakcjach, obiektach, eliksirach i nagrodach szczęścia. Jest też chyba (z tego co zrozumiałam), nowy cel życiowy. Nie wiem co trzeba zrobić aby go dostać, ale jak się go już ma, to wamp jest nieśmiertelny, zawsze wszyscy chętnie dają się dziabać zębiskami i nie szkodzi mu słońce. A jeśli chodzi o samego wampira, to tylko świecące oczy dostaje i większe zębiska (tego drugiego nie jestem pewna).
Będzie suwaczek regulujący kły :D
anie_1981
14.08.2012, 11:55
A będzie można zrobić mu kły do kolan? :P
O i jedno mi się o wampach spodobało. Jak się wamp zakocha w nie-wampie, to ten ktoś może go poprosić o porzucenie mhrocznej strony mocy.
Trochę mnie dziwi to że według artykułu "Więcej o wiedźmach i wampirach" dodatek "Po zmroku" nie jest wymagany aby można było je tworzyć z dodatkiem "Nie z tego świata"
oprócz tego będzie można przesyłać eliksiry nawet temu graczowi, który ma tylko podstawową wersje gry.
Wiadomo, że cuda z tego nie mogli zrobić. Jak na jeden dodatek o tematyce magicznej i tak dużo dodali. Oprócz wiedźm są też wilkołaki i inne stwory. Aby było super musieliby zrobić magię w dwóch dodatkach.
Trochę mnie dziwi to że według artykułu "Więcej o wiedźmach i wampirach" dodatek "Po zmroku" nie jest wymagany aby można było je tworzyć z dodatkiem "Nie z tego świata"
oprócz tego będzie można przesyłać eliksiry nawet temu graczowi, który ma tylko podstawową wersje gry.
Ale żeby mógł Ci ktoś przesyłać te eliksiry nawet jak nie masz dodatku będziesz musiał mieć zaktualizowaną grę do najnowszej łaty, tej, która zawsze wychodzi z nowym dodatkiem :)
Czy eliksiry nie doszły w dodatku "Pokolenia"?
anie_1981
14.08.2012, 20:50
Będzie ich więcej... :P
Doszły ale to będą lepsze eliksiry :D
Poza tym te z pokoleń to były chemiczne a te tutaj będą magiczne xD
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Jeszcze jedno: o co chodzi z tym eliksirem przywołania tragicznego klauna?
Może ktoś wie o tym coś więcej.
A jeżeli nikt nic nie wie to pomóżcie mi wydedukować w końcu nic w simsach nie jest przypadkowe:
Składniki tego eliksiru:
-Tragiczny błazenek
-Ćma
-Grzyb (nie wiem jak będzie się nazywał w grze ale mi on przypomina połączenie Amanita virosa i Pseudohydnum gelatinosum)
Przemyślenia:
Ten eliksir można tworzyć tylko jak się osiągnie mistrzostwo więc na pewno nie jest on pierwszą lepszą miksturą.
Tragiczny klaun utopił się a tragiczny błazenek jest rybą. Chyba nie muszę tłumaczyć.
Ćmy symbolizują ciemność, noc a duchy pojawiają się tylko w nocy.
Amanita virosa jest śmiertelnie trującym grzybem za to Pseudohydnum gelatinosum
jest galaretowatym grzybem, który może odbijać światło a światło to symbol życia.
Wnioski:
Mało prawdopodobne żeby tragiczny klaun pojawił się jako duch prędzej jako zombie lub zwykły sim.
Mało prawdopodobne jest także to żeby nie miał żadnej specjalnej czynności.
jeesli wampiry z tego co sie dowiedzialam, beda mialy suwaki na zebiska i nie beda takie szpetne wraz z aktualizacja dodatku nzts...to kupie dodatek, ale jesli zniszcza mi wyglad wampirow do brzydali z klami i brzydkimi pyskami...to nie chce tego dodatku :(
maciu67 wątpię, że twórcy nad każdym szczegółem myśleli w ten sposób. Zauważ, że w grach często pojawiają się teraz świecące grzyby. W MMO jest tego pełno. Składniki eliksirów mogą być przypadkowe. Nie mówię, że nie masz racji, ale Simy nie należą raczej do tego typu gier, nad którymi trzeba rozumować... Może jeszcze wymyślimy więcej możliwości opierając się na encyklopediach itp. oraz obliczymy prawdopodobieństwo? Wtedy może dojdziemy do tej ukrytej prawdy ^^
ja zgadzam się z eyvee. może kupię ten dodatek, ale po seasons ^^
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7694329706/
Czy to są nowe magiczne gnomy?
Tak to nowe gnomy. Była o nich mowa już dawno :P Coraz bardziej nie mogę się doczekac dodatku :)
Ta prezentacja live w sumie nic nie wniosła ;p Pojedynek taki sobie, arena do latania na miotły malutka, chyba, że to jakaś przydomowa a będzie jeszcze większa. Natomiast zastanawia mnie jedno - twórcy mówili, że zombie będą powstawać z losowo wybranych simów a tymczasem na filmiku w czasie pełni dwa zombiaki wyszły z ziemi a jeden był z losowej jakiejś zwykłej simki...
Absolem myślałeś że jakiś sim przybiegnie im pod dom i dopiero się zamieni? :P Musieli zrobić wielkie wejście xd Oglądałem ten live i nie mogę się doczekać! Tylko szkoda, że to we wrześniu, bo szkoła :/ Czary nie wyglądają źle ale przydałoby się coś a'la tempus interruptus z dwójki :P A to dziecko wilczek wyglądało ślicznie drapiąc fotel :D
To ja swoim simom zamiast psa sprawię "wilkołaczątko" ;p
Kamil bo twórcy wcześniej gadali, że podczas pełni w zombie zamieniać się będą losowo wybrani simowie więc myślałem, że po prostu będzie szedł jakiś na mieście i bam nagle zmieni się w zombie...
Przecież tak było z tą simką na cmentarzu ;) No ja nie wiem... Może tylko koło domów będą wyłazić z ziemi? Pogramy to zobaczymy. Szkoda, że nie pokazali jak korzysta się z tej LAMY :D
anie_1981
15.08.2012, 22:06
O jakiej znowu prezentacji mówicie? Ominęło mnie coś. Nie umiem szperać w necie za newsami, jestem "uzależniona od tego co znajdę tutaj". Ja widziałam takiego Live'a z CRP i NZTŚ razem, w CRP pokazali kawałek wiosny, a w NZTŚ prawie nic, wilkołaka, wiedźmę, chochlika i dwa chochliczątka, beczące jakby je kto zarzynał, bo spaskudziły się w pieluchy :P
http://www.simowie.info/News:Gamescom_Powtorka_czatu_o_nowych_dodatkach_15 .08.12 Łap, konferencja z NZTŚ i CPR
anie_1981
15.08.2012, 22:16
O dzięki, tego nie widziałam :P
Przecież tak było z tą simką na cmentarzu ;) No ja nie wiem... Może tylko koło domów będą wyłazić z ziemi? Pogramy to zobaczymy. Szkoda, że nie pokazali jak korzysta się z tej LAMY :D
Ale na cmentarzu też jedna simka wyszła z ziemi. Zwróć uwagę na gameplayu jak koleś gra tam wampirką i pojawia się zombie baba. To tam za cmentarzem, za tym murem wychodzi właśnie inna zombiatka z ziemi ;p
No to ja nie wiem co oni porobili :P Może to jest szybszy sposób na podróżowanie po parcelach dla zombie? Takie zapadanie się pod ziemię a potem wyłażenie w wybranym miejscu :) Ach ta moja wyobraźnia...
anie_1981
16.08.2012, 09:37
Nie byłoby głupie, taki sposób podróżowania. Bawiłam się jedynką przez parę dni (już oddałam :P), i tam była dziura w ziemi, w którą się wskakiwało i wyskakiwało w dzielnicy magicznej. Może EA to zgapiło na sposób przemieszczania się zombiaków... Obejrzałam wczoraj połowę prezentacji, spodobało mi się nawet. Ja tego bruneta, który to wczoraj prezentował (Ben chyba), to jeszcze toleruję. W sensie on nie robi z tego jakiejś chorej reklamy, czyli gadania: "jaka to cudowna gra". Nie lubię tych innych prezenterów. Za to King głupio wygląda jako tleniony.... ;)
No ale z tego co zobaczyłam w części o NZTŚ, to bardzo mi się podoba. Potwierdzili, że fazy księżyca i stwory będą w każdym mieście, spodobał mi się pojedynek na różdżki wiedźm. Ogólnie dodatek sprawia miłe wrażenie. Ja na pewno wyłączę wszystkie cudaki od razu, bo nie chcę by same z siebie się pojawiały w mieście, ale na pewno pobawię się wróżkami i trochę wiedźmami, ale ja zrobię normalnie wyglądających ludzi. Tyle, że wróżki dostaną szpiczaste uszy i postaram się zrobić im jakieś delikatne rysy twarzy. Jeszcze odnośnie tej kontroli populacji. Mam nadzieję, że wyłączenie cudaków nie powoduje usuwania sąsiadów cudaków, lub przerabiania ich na Simów. To by była druga skrajność. Po prostu powinno to oznaczać, że nie dodawana są nowe stwory, chyba, że przyrostem naturalnym.
Ja na pewno od razu wyłączę zombie. Skoro mają pojawiać się każdej nocy to po paru
tygodniach zostanie tylko moja rodzina i dwóch sąsiadów.
Mam inną teorię jeszcze na temat zombie. Być może faktycznie, że zamieniają się w nie losowo wybrani simowie, ale może Ci losowo wybrani po prostu pojawiają się jako zombie wychodząc z ziemi i tyle ;p Mam nadzieję, że nie zagmatfałem tłumacząc to :)
Ci ludzie co się zamienią z zombie zostają już tacy na zawsze?
anie_1981
16.08.2012, 12:04
Nie, po pełni się budzą i są już normalni. Tak mówili twórcy gry. Nawet jak oberwą tą armatką groszkową, to mdleją i budzą się już normalni.
Ja już nic nie rozumiem nie da się stworzyć zombie można się nim stać w grze ale tylko na pewien czas.
Przecież to bez sensu: nie można umrzeć na pewien czas a potem ni stąd ni zowąd tak po prostu przemienić się w normalnego sima.
Ale to kurcze tylko w czasie pełni tak jest! Jak se zrobisz zombifikację to się staniesz chyba na zawsze... a przynajmniej dopóki nie dorwie cię dmuchawka ;)
Jak se zrobisz zombifikację to się staniesz chyba na zawsze... a przynajmniej dopóki nie dorwie cię dmuchawka ;)
Mam nadzieję że tak jest.
Czy w ty dodatku dochodzi ktoś w rodzaju cygańskiej swatki?
Nie, będzie tylko cygański kram i kariera wróżbity z dwoma ścieżkami rozwoju ;p
Dochodzi kariera wróżbity ale wydaje mi się, że gdzieś czytałem iż będzie można wysłac sima do tego wozu żeby wróżka przepowiedziała przyszłośc :p
W sumie rzeczywiste zombie, które kiedyś istniały były tylko tymczasowe i tak na prawdę nie były martwe...
Cykl księżycowy trwa miesiąc a więc zgaduje że w grze będzie trwał tydzień simowy.
Czytałem że wiedźmy będą tworzyć najlepsze eliksiry podczas pełni i to by miało sens.
Czy sim będzie się przemieniał w wilkołaka tylko podczas pełni?
Będziesz się mógł zmieniać w wilkołaka kiedy chcesz , ale jak jest pełnia to bez wzdlędu na to czy chcesz to i tak się zamieniasz <chyba:)>
To dobrze.
A czy wilkołakiem jak będzie przemieniony będzie można kierować normalnie czy te jego zwierzęce instynkty będą same nakazywały że np. ma iść tu.
Z tego co widziałem na filmikach po przemianie w wilkołaka normalnie można sterować simem, tylko, że po prostu sam będzie podejmował różne akcje związane ze swoim wilkołactwem (drapanie się po sierści, wąchania czy drapanie przedmiotów). A co do pełni księżyca to tak jak napisał poprzednik: można zmienić się w wilkołaka w dowolnej chwili ale podczas pełni księżyca nie będzie można tego kontrolować, czyli chcąc czy nie i tak sim zamieni się w wilkołaka.
Nie. Możesz go przemienic kiedy chcesz ale podczas pełni przemiana będzie konieczna, ponieważ wilczek nie będzie mógł się powstrzymac :P Będzie umiejętnośc likantropii i jak wilczek będzie miał sporo doświadczenia w niej to zacznie miec kontrolę nad "wymuszonymi przemianami".
EDIT: Oo spóźniłem się :P
http://www.biogamergirl.com/2012/07/sims-3-supernatural-interview-assistant.html
Nie wiem czy to już było. Jeżeli tak to mi wybaczcie.
(Te pierwsze zdjęcie jest po prostu piękne).
Strona simfans.de zamieściła na swoim facebooku zdjęcia z NZTŚ. Zdjęcia pokazują damskie fryzury oraz przemienione dziecko (które jest notabene strasznie brzydkie...)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.486027891425812.122751.188917947803476&type=1]Link do albumu na facebooku simfans.de
anie_1981
17.08.2012, 18:26
A ta szafa na końcu to co to ma być, drzwi do Narnii? :D
Pewnie ta szafa działa jak wehikuł czasu.
Pisali gdzieś że czarownice będą używać swojej magii do przywołania magicznych przedmiotów. To pewnie jeden z nich.
To dziecko z tych screenów wygląda jak Robert Pattison :D
Wszystkie wilkołaki będą tak wyglądały? Boże Święty
Ale słodkie gnomy - duszki :D
A mi się wilkołaki podobają. Właśnie takie mają byc, a nie laleczki tak jak wampiry z PZ :P
Brzydkie te wilkołaki, ale cóż.
Mi wilkołaki-dzieci w ogóle się nie podobają wilkołaki-dorośli mogą być.
anie_1981
18.08.2012, 22:12
Nie będę grała wilkołakami, więc w sumie wisi mi jak wyglądają. Ale moim zdaniem, to je graficznie spaprali, w każdym wieku. Co to ma być? Kilka włosków na krzyż i tylko lekko zeszpecona gęba? Wyglądają raczej jak Disneyowska bestia z "Pięknej i Bestii". Wilkołak ma mieć kształt człowieka, ale gębę, dłonie i stopy jak wilk. Do tego mają być "obficie owłosione". A EA tylko trochę wyostrzyli owłosienie z Pokoleń i dodali je również dla kobiet i dzieci... żenada.
Czytałem że wzorowali się na wilkołaku z filmu "Teen Wolf".
Szkoda że nie na klasycznym na pewno wyszły by 'ładniejsze'.
Mnie najbardziej denerwuje to że nie mają twarzy chociaż trochę podobnej do wilka.
Wyglądają jakby dostały encyklopedią powszechną.
Mają krzywe pyski i tutaj zgodzę się z maciu67. Przez to widać, że simy są plastikowe. Wilkołaki powinny mieć więcej tego wszystkiego na sobie, a nie kilka kłaczków na rękach, dziwną minę oraz niesamowicie piękną i czystą cerę bez żadnych widocznych żyłek itp. One wyglądają bardziej jak skrzaty. Oooo właśnie ktoś mi wyje za oknem XD
No szkoda, że wilkołakom nie dali psiej mordy tak jak te żaby mają żabie :| Moim zdaniem i wróżki i wilkołaki trochę skopane są. A tu gameplay w dwóch częściach
http://simsvip.com/?p=14541
Latanie na miotle też zostało trochę skopane, bo używa tego simka po prostu jak motoru, wzdłuż dróg...
No i pokazane nowe roślinki tzn grzyby prawdopodobnie to były, ale widać było, że się różnią od siebie wyglądem zasadzone w ogródku, czyli nie trzeba się martwić, że będą rosły na takich samych krzaczkach ;p
No i fajne są te maszynki do wyciągania zabawek i budki do teleportacji :)
Gameplay siostrami Zadeckimi <3 Mnie się spodobało to gadające lustro *-*
anie_1981
19.08.2012, 12:11
A ja jestem jakaś wygodnicka, nieczytelny był dla mnie za bardzo ten gameplay (to filmowanie monitora...) i raczej... nudny... Gdyby chociaż pokazali Kościldę... Obejrzałam całą pierwszą część i większość drugiej. No i stwierdzam, że będzie to chyba bardzo niedopracowany dodatek... Już na dzień dobry wkurzające są te miotły, to po prostu rower tylko w formie miotły. Jedna "arenka dla mioteł" ma niby wynagrodzić fakt, że z miotły żadnego pożytku nie ma? Moje biedne chochliki też pewnie będą latać tylko przy ziemi. Oj EA, zawsze wszystko aby było...
Parcele z Moonlight Falls:
http://www.simexchange.de/news/details/404-gamescom-screenshots-zur-moonlight-falls-nachbarschaft/
Obiekty dostępne w NZTŚ:
http://www.simexchange.de/news/details/405-gamescom-screenshots-aller-objekte-aus-supernatural/
anie_1981
19.08.2012, 12:36
Obiektów całkiem sporo, to fajnie. Na pewno w każdym domu będę miała Kościldę i któryś z tych domków dla wróżek, bo mi się podobają. Podoba mi się też taka gra, gdzie wali się w łeb młotem wyskakujące z dziury obiekty (nie zwróciłam uwagi co to jest, ale to fajna gra). Mam nadzieję, że nie tylko dzieci mogą tego używać. Sama bym sobie w coś takiego pograła :P
O jak fajnie, rynny będą mocowane do ścian :D
Annie, w simsach będą z tych dziurek wyłazić łby gnomów :D
Tak jak wampiry które mnie denerwują zostają pożerane przez krowokwiat, tak będę w zemście za zatkany przez krasnoludki kibel walił ich kopie w łepetynki :D:D:P
Sieję postrach wśród okultyzmów :P
Adrianus
19.08.2012, 22:46
Jakiś dziwny ten dodatek , uwielbiałem magię w the sims abrakadabra i tamtejsze bajery związane z tym dodatkiem , tak samo fajnie czarowało się ts2 osiedlowe życie, ale tutaj to wygląda nieciekawie.Te potwory po mieście będą chodzić ? Takie to strasznie nienaturalne. Zobaczymy, ale ten dodatek musi poczekać wolę kupić ts3 cztery pory roku ^^ ;)
Annie, w simsach będą z tych dziurek wyłazić łby gnomów :D
Tak jak wampiry które mnie denerwują zostają pożerane przez krowokwiat, tak będę w zemście za zatkany przez krasnoludki kibel walił ich kopie w łepetynki :D:D:P
Sieję postrach wśród okultyzmów :P
Tam będą wyskakiwały łby nie tylko gnomów, ale też wampirów i zombiaków, przynajmniej z boku tej gry są pokazane właśnie różne łby :) Pewnie będzie to losowe, albo będzie można wybrać, kogo chce się bić ;p
Tam będą wyskakiwały łby nie tylko gnomów, ale też wampirów i zombiaków, przynajmniej z boku tej gry są pokazane właśnie różne łby :) Pewnie będzie to losowe, albo będzie można wybrać, kogo chce się bić ;p
O to jeszcze lepiej :D Tortury za natręctwo gwarantowane :P
fromheaventohell
20.08.2012, 12:04
Moim zdaniem takie stworzenia nie pasują do takiej gry jak TS. Simsy z zamiaru miały być symulatorem życia, a w prawdziwym życiu wilkołaki, wampiry i czarownice nie istnieją. Trochę przesada ;/
Moim zdaniem takie stworzenia nie pasują do takiej gry jak TS. Simsy z zamiaru miały być symulatorem życia, a w prawdziwym życiu wilkołaki, wampiry i czarownice nie istnieją. Trochę przesada ;/
Tak jest od 12 lat ;) Był czas przywyknąć :)
fromheaventohell
20.08.2012, 13:05
Tak jest od 12 lat ;) Był czas przywyknąć :)
wiem, że tak już jest od długiego czasu, ale do mnie takie stworzenia w TS2 i nie tylko, nie przemawiają niestety :D
wiem, że tak już jest od długiego czasu, ale do mnie takie stworzenia w TS2 i nie tylko, nie przemawiają niestety :D
Sama nie wiem jakie było zamierzenie twórców, bo jako taki realizm skończył się podstawie do jedynki (chociaż i tam były co najmniej duchy, no ale są kontrowersje co do ich istnienia :D ) . Mnie tylko denerwuje, że nie można tych postaci zwyczajnie wyłączyć i korzystać tylko z tego co się chce (bez stosowania modów). Osobiście nie bardzo uśmiechają mi się wilkołaki i zombi, zwłaszcza rozpleniające się bez kontroli.
Spectrum
20.08.2012, 13:40
hmm, ale po zainstalowaniu dodatku, w menu pojawi się opcja z wyłączeniem poszczególnych stworków, wiec nie jest tak źle :)
hmm, ale po zainstalowaniu dodatku, w menu pojawi się opcja z wyłączeniem poszczególnych stworków, wiec nie jest tak źle :)
Tyle dobrego :D
anie_1981
20.08.2012, 15:16
Podobno ma to dojść już w łatce z dodatku, więc jak ktoś nie chce stworów, ale NZTŚ też nie zamierza instalować, to będzie mógł wyłączyć co mu się podoba. Ja na pewno wyłączę wszystkie stwory od razu, jeszcze przed pierwszym wejściem do Moonlight Falls :D Te mutanty, które już tam będą jako wprowadzone do gry rodziny, posłużą mi do testowania wszelkich, "normalnych inaczej" stworzeń. Potem, jak tylko Twallan wyda nowe NRaas'y, zostaną przemienione w normalnie funkcjonujących obywateli.
Potem, jak tylko Twallan wyda nowe NRaas'y, zostaną przemienione w normalnie funkcjonujących obywateli.
Zaleciało Seksmisją :D
Potem, jak tylko Twallan wyda nowe NRaas'y, zostaną przemienione w normalnie funkcjonujących obywateli.Ja nie będę przemieniała gotowych stworów w normalnych Simów z prostego powodu - w tym otoczeniu zagram tylko cudakami, więc będę w nim tolerowała także magicznych sąsiadów, może będę potrzebowała partnerów dla moich Simów?
Nie znoszę natomiast wampirów i innej szarańczy w normalnych otoczeniach, w których gram "zwykłymi" rodzinami i na pewno wyłączę wszystkie takie w opcjach, nie mogę się tej opcji doczekać.
Ten gameplay i któryś z czatów z producentami potwierdziły moje obawy, zombie zawsze pojawia się przy simie, którym aktualnie gramy. Biada mu jeśli w rodzinie nie ma czarownicy.
Ta magiczna szafa ewidentnie była wzorowana na tej z Narnii w środku były także ubrania.
Teleportacyjna budka przypomina mi tą z piątej części Harry'ego Pottera
fromheaventohell
20.08.2012, 20:02
dobrze, że będzie można wyłączyć stworki, ale jeżeli ktoś nie chce ich mieć w grze to po co w ogóle kupować i instalować ten dodatek :|
Spectrum
20.08.2012, 21:06
@up, na przyklad po to, aby miec nowe obiekty, inne miasto. ja mam tak, ze na ogol nie wykorzystuje funkcji kazdego rozszerzenia w 100%. osobiscie z checia wylacze stworki, ktorych nie bede chcial widziec na ulicach.
anie_1981
20.08.2012, 21:42
Ja tak samo kupuję ten dodatek tylko dla obiektów. Wiem z autopsji, że dziwnymi stworkami bawię się krótko, ale z obiektów z danego dodatku korzystam. Tak było z mumiami, SimBotami, Wyimaginowanymi Kumplami i z jednorożcami. Stwory od razu powyłączam, bo to JA decyduję kto jest normalny, a kto nie, a nie GRA... :P
ja kupilabym dodatek ze wzgledu wlasnie na obiekty i nowe miasto....ma taki wampirzy klimacik ;D....ale jesli moje wampirki beda zaktualizowane i bardzo sie zmienia to jakos przezyje brak dodatkow, bo z mojego wampirzego rodu nie zrezygnuje dla ilus obiektow by moje simy wygladaly obrzydliwie.....ale jestem dobrej mysli;) chce te pokojowke! <3
Ubrania dla kobiet z NZTŚ:
http://www.simway.net/item/alle-neuen-kleidungsstuecke-accessoires
anie_1981
21.08.2012, 12:46
Ubrania bardzo przeciętne, ale i tak lepsze niż te z podstawki :P
Ubrania dla mężczyzn:
http://www.simway.net/item/alle-neuen-kleidungsstuecke-und-accessoires-fuer-maennliche-sims-aus-die-sims-3-supernatural
Męskie fryzury:
http://www.simway.net/item/die-sims-3-supernatural-alle-neuen-maennlichen-frisuren
Damskie fryzury:
http://www.simway.net/item/die-sims-3-supernatural-alle-neuen-weiblichen-frisuren
Obiekty z NZTŚ w przybliżeniu:
http://www.simway.net/item/screenshots-von-allen-objekten-in-die-sims-3-supernatural
Ubrania mi się nie podobają. U mężczyzn fajne są tylko trzy pary spodni i chyba jedna fryzura, kobiety mają już lepiej, ale bez rewelacji.
Ale za to meble mi się podobają, są idealne do m.in. antykwariatu który chcem stworzyć w swojej historii :)
Ogólnie wychodzi na to że kupuję dodatek głównie dla miasta i obiektów ;)
Spectrum
21.08.2012, 15:20
Oj tak. Niektóre obiekty są naprawdę fajne, mają potencjał. Bardzo spodobała mi się budka telefoniczna. Nie wiem nawet do czego będzie służyc, ale jest świetnym elementem ozdobnym. Za to ubrania mi się nie podobają. Już lepsze były dodali w Zwierzakach. Z fryzurami podobnie, chociaż dwie męskie są naprawdę ładne.
Hmm, orientuje się ktoś, czy dodadzą tajemnicze przejście w specjalnym regale na książki? Widziałem to w zwiastunie, lecz później chyba nie było o tym mowy.
O regale już nie raz wspominali, więc powinien być, tak samo jak jakaś tajemnicza szafa, która była pokazywana i nie wiadomo do czego służy :)
Spectrum
21.08.2012, 15:57
To dobrze :) Tajemne przejście to najlepsze, co dodają w tym dodatku <3
To dobrze :) Tajemne przejście to najlepsze, co dodają w tym dodatku <3
Też miałem swego czasu zapotrzebowanie na takie, ale teraz wydaje mi się zbędne :) Choć znając mnie jak już będzie to i ja znajdę dla niego praktyczne zastosowanie :)
anie_1981
21.08.2012, 16:34
Odzież i fryzury takie sobie, ale jestem mile zaskoczona fryzurami dla facetów, niektóre mi się spodobały... Ja lubię facetów z długimi włosami, tak więc mam już ze 3 fryzy samcze, których będę używała. Obiekty są dosyć fajne, klimatyczne bardzo. Zegar dziadka wraca, a za nim się stęskniłam, teraz mam taki z mts, ale on nie pokazuje godziny ani nie rusza wahadłem. Tylko czekać na 10 września... Wtedy najpewniej będę miała dodatek.
Obiekty bardzo klasyczne i w sumie dobrze bo brakowało takich w grze. Najbardziej cieszę się z ula.
Szkoda, że emeryci zostali pominięci w strojach bo żadna grupa wiekowa nie pasuje mi bardziej do roli starej wrednej wiedźmy jak właśnie emerytka. Dla dzieci też nic ciekawego, ten jeden płaszczyk z torebką dla dziewczynki pasowałby bardziej do CPR jako ubranie wierzchnie.
A tę fryzurę EA najwyraźniej ukradło Legolasowi :D
http://i.imgur.com/Ae9ENl.jpg
W tym temacie można znaleźć wszystko związane z Supernatural... Jaka będzie radość z gry, gdy wszystko będzie wiadome i nie będzie żadnej rzeczy, którą można odkryć?
Legolas miał dłuższe włosy.
I dobrze, że jest ten temat, bo odkąd nie dają już kompletnych książeczek do gry z zawartością dodatku, tylko marny świstek, to wiele rzeczy mogłoby umknąć w czasie rozgrywki. A jeśli ktoś chce mieć niespodziankę to wystarczy że zignoruje ten temat.
anie_1981
21.08.2012, 18:53
Ta fryzura samcza z dodatku, najbardziej mi się podoba :D Lubiłam Legolasa, fajny elf z niego był :P A co do pomijania emerytów, to nie tylko w tym dodatku zostali oni pominięci. Ich to nawet nieoficjalni twórcy pomijają. Ja mam może ze 3-4 komplety względnego odzienia dla emerytów, a reszta jest kompletnie do bani... A ja owszem, kiedyś, w dwójce uśmiercałam emerytów, bo mnie denerwowali, ale w trójce ich lubię, więc żyją długo i chodzą w łachmanach.
O regale już nie raz wspominali, więc powinien być, tak samo jak jakaś tajemnicza szafa, która była pokazywana i nie wiadomo do czego służy :)
Ta szafa działa jak wehikuł czasu.
Strasznie mi się podobają ubrania i fryzury męskie *-* Są na prawdę świetne! Kobiety też dostaną fajne fryzki, z ciuchami trochę gorzej ale jest kilka fajnych.
Ubrania spoko, ale jakoś mało takich typowo czarownicowych :P No i ciekawe, czy starzy simowie dostaną te ciuchy... bo by pasowały idealnie, ale zawsze ta grupa jest pomijana przez co nie ma porządnych ciuchów dla nich :|
anie_1981
21.08.2012, 21:31
To jest właśnie to o czym wielokrotnie pisałam... EA i nieoficjalni twórcy, solidarnie zlewają emerytów... Zgodni do bólu.
justinea4
21.08.2012, 21:52
No cóż, najwyraźniej uważają, że nikt nie gra emerytami :) a na serio, to ten dodatek wniesie najwięcej nowości i urozmaiceń do tej pory. W końcu nie podzielili jednego dodatku na 10 i jak na razie wygląda na to, że jest całkiem nieźle dopracowany. Już nie mogę się doczekać (chociaż nie tak jak na CPR)...
W tym dodatku najbardziej czekałem na wilkołaki i wiedźmy. Szkoda że wilkołaki są brzydkie i nie będzie można stworzyć klasycznej wiedźmy. Często to co miało być wspaniałe okazuje się nie takie dobre jak miało być (miejmy nadzieje że to działa też w drugą stronę).
Ogrooomna dawka informacji na temat NZTŚ przetłumaczona przez google - średnio, bo średnio, jednak zrozumieć można. :D
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.simfans.de%2Fspecials%2Fgamesco m2012%2F%2Fdie-sims-3-supernatural.php
"Cool! Mam króliczka zamrażarka ściskając :)"
Te przetłumaczone teksty w niektórych momentach są komiczne :D:D
Czyli budka telefoniczna to teleporter? :o W sumie to fajnie, ale liczyłem na prawdziwą do dzwonienia :P
Ta budka nazywa się "LAMA" xD
Ta budka nazywa się "LAMA" xD
Bo lami realne życie i interes na benzynie :D:P
W tym dodatku najbardziej czekałem na wilkołaki i wiedźmy. Szkoda że wilkołaki są brzydkie i nie będzie można stworzyć klasycznej wiedźmy. Często to co miało być wspaniałe okazuje się nie takie dobre jak miało być (miejmy nadzieje że to działa też w drugą stronę).
A jaka to klasyczna wiedźma ? ;p
A jaka to klasyczna wiedźma ? ;p
To chyba taka z nosem w pryszcze, konsumentka dzieci płci różnej i ogólnie wredna stara jędza, reasumując świetna kandydatka na simową teściową :P
Simbelmyne
22.08.2012, 15:24
Legolas miał dłuższe włosy.
Od czasu do czasu trzeba chodzić do fryzjera xD
Ja już mam zapewnione, że dostanę na premierę grę i się coraz bardziej niecierpliwię, chcę już pograć czarownicą : |
anie_1981
22.08.2012, 18:04
To chyba taka z nosem w pryszcze, konsumentka dzieci płci różnej i ogólnie wredna stara jędza, reasumując świetna kandydatka na simową teściową :P
Padłam czytając ten tekst! :D Dla mnie klasyczna wiedźma, to moja nauczycielka od polaja z liceum :P Może i nie miała krzywego nochala z brodawką, ale była klonem Umbridge z Harrego Pottera... A propos Pottera, to te budki telefoniczne w Simsach są oczywistym plagiatem tych z Pottera... Z dwojga złego już wolę, że poszli w tę stronę... Szkoda jednak, że wilkołaki z Simsów nie będą klonami Lupina...
Oj mnie korci coraz bardziej te nowe miasto....moze nie az tak bardzo wilkolaki, wrozki itd......ale hmmmm juz sobie wyobrazam cale miasto w zombie kontra moj jeden sim walczacy o przezycie xD trolololoo
Padłam
Zachowam się dżentelmeńsko i zaoferuję pomoc przy wstawaniu ;):D
A ja wciąż czekam na te wilcze pyszczki, może nawet jakiegoś podręczę swoją osobą w grze :D
anie_1981
22.08.2012, 20:46
Ciekawe czy wilkołak umiera z głodu w takim samym tempie jak Sim... :P
Nie wiem, ale właśnie dostałem weny na rodzinkę póki nie wyjdzie CPR.
Bogaty wilkołak z psem mający Kościldę za służącą i oprócz pieska krowokwiat imieniem Azor :D:P
anie_1981
22.08.2012, 21:25
Czemu Azor... Nie lepiej... Puszek? :P
Czemu Azor... Nie lepiej... Puszek? :P
A może będą dwa? :D:D
Nowy film prosto od producentów:
http://www.youtube.com/watch?v=3lnY_v3FxRI&feature=player_embedded
Jaram się jak Londyn w średniowieczu *-* <3
http://www.youtube.com/watch?v=3lnY_v3FxRI
Filmik od producenta *-*
EDIT: OMG spóźniłem się :P
Ojej ten wilkołak jest uroczy na tym filmie
Wiedźma czarami sprząta kibel <3 Słyszałem że mozna będzie czarami odrabiac prace domowe *-*
miłośniczka zwierząt
23.08.2012, 09:10
No jak prawie wszystko będzie można robić za pomocą czarów to fajnie. Dzieci mojej czarownicy będą w ten sposób odrabiać lekcje.
Laselight
23.08.2012, 09:42
Jak można czarami odrabiać lekcje to świetnie.B) Może ze wszystkich u siebie zrobię czarodziei.
Pewnie to Wasze odrabianie lekcji czarami będzie wyglądało tak, że Sim będzie machał różdżką nad zeszytem, zamiast pisać, i tyle różnic :P I będzie się to posuwało w takim samym tempie, jak zwykłe odrabianie lekcji. Fajnie by było, gdyby od czasu do czasu czary się nie udały i np. lekcje zostały odrobione z błędami albo zeszyt spłonął ;)
anie_1981
23.08.2012, 10:29
Moje Simy nie potrzebują różdżki do odrabiania lekcji... wystarczy im tablet :P Widziałam Kościldę! :D Szkoda, że twórcy o niej nie mówią, chcę ekskluzywny filmik tylko o Kościldzie! Wilkołak był bardzo szpetny, ale... za mało. Może uczynni twórcy "Zawartości Zmodyfikowanej" coś na to poradzą... ;)
Laselight
23.08.2012, 10:36
@up ja też chcę Kościlde. Nareszcie normalna służba :P
Ja Kościldy nie znam bo grę zaczynam od trójki, ale z tego co czytałem w simspedii jest świetna! :D:D
Tylko żeby goście się jej nie bali... a zresztą i tak będzie w psychicznych rodzinkach okultystycznych... a niech sobie straszy :D
W przyszłym tygodniu zrobię bryłę domku dla swojej rodzinki,umebluję niestety po wydaniu NZTŚ bo potrzebuję tamtych mebli :)
Było, ale daje w wersji polskiej.
The Sims 3 Nie z tego świata -- Producent opowiada o grze (http://www.youtube.com/watch?v=6DBKK8dlImg&feature=player_embedded)
anie_1981
23.08.2012, 12:39
Podobała mi się na tym filmiku ta chochliczka, Trixie... Może ją sobie odtworzę. Czar, jaki rzuciła na wilczka był fajny nawet, ale też sklonowany z filmowej wersji Harrego Pottera... Na którejś ekranizacji, Harry i jego kumple łykali jakieś cukierki czy coś, i Harry łyknął taki, po którym efekt był mniej więcej taki, jaki miał wilczek od chochlika... :P Ktoś tutaj pisał, że zombiaki mogą robić za kaleką\upośledzoną osobę w rodzinie... Wilkołaki też się świetnie sprawdzą w tej roli... "mamusia parę razy mnie upuściła jak byłem mały" itd :P
Tak Anie, upośledzony kuzyn z nadmiernym owłosieniem jest w sam raz do zabawy w aport, walenia gazetą po łbie i do gładzenia po brzuchu :D:D
To ja już wolę zostać przy wrednej wiedźmie-teściowej :D:P
Ten czar wróżki jest świetny hahaha xd Jak zobaczyłem tą parę z uszu i ogień z ust to o mało nie padłem xd Magia zapowiada się świetnie! I ta wiedźmowa i ta wróżkowa :P
Mi się ta magia podoba, ale szczerze mówiąc wolę ją pooglądać, a niżeli miałbym z nią grać :) Awięc jak ktoś planuje fotostory z wróżkami lub wiedźmami to już ma jednego widza na sto procent :):)
A tutaj mam nową fotkę z Kościldą w roli głównej :D
http://img822.imageshack.us/img822/7095/gt2p.png (http://imageshack.us/photo/my-images/822/gt2p.png/)
To lustro jest bardzo ładne, takie w starym stylu :)
I jeszcze jedna, ciekawe czy dziecku zostaną koszmary po takiej niańce? :D:D
http://img337.imageshack.us/img337/7095/gt2p.png (http://imageshack.us/photo/my-images/337/gt2p.png/)
anie_1981
23.08.2012, 17:48
Widziałam już tą Kościldę w kilku odmianach kolorystycznych (mam odzież na myśli). Sądzę, że będzie można samemu dostosować kolor "mundurka". Moja będzie miała niebieski strój ;)
Laselight
23.08.2012, 18:07
Kościlda świetna. W sam raz na sprzątaczke bez modów , nianiek , lokai-kucharzy. Jak będzie można zmienić jej kolorek to u mnie będzie mhroczno czarna.:P Szkoda , że premiera w felerny wrzesień.
A ja będę wredny i dam jej różowy uniform :D:P
anie_1981
23.08.2012, 19:08
Biedna.... Może jeszcze perukę Katy Perry? :P To już byłoby brutalne na maksa :P
Biedna.... Może jeszcze perukę Katy Perry? :P To już byłoby brutalne na maksa :P
Ta, i jeszcze szminką dać po kościach, trochę różu na żuchwę i cieniu do oczodołów i już można ją umówić z Edwardem z WP (chodzi o ten szkielet ozdobny w grobowcach :P)
Laselight
23.08.2012, 20:16
bidulka... może jeszcze będzie z <s>dżastinkiem bieberem</s> kejti pery ?
Nie, zbuduję jej schody za tym nowym regałem i będą prowadzić do piwnicy, tam będzie szafa Kościldy, jakieś ozdobne bibelotki, stół na którym będzie leżeć Edward (można go mieć dzięki buydebug :D) i może jeszcze to magiczne lustro żeby ją chwaliło :D Może nawet dam foto z domku mojej pokojówki :P
anie_1981
23.08.2012, 21:40
Moim dotychczasowym pokojówkom wystarcza cela w piwnicy, więc nie będę rozpieszczała jakiegoś kościotrupa... ;)
Moim dotychczasowym pokojówkom wystarcza cela w piwnicy, więc nie będę rozpieszczała jakiegoś kościotrupa... ;)
A ja będę, bo fajnie wygląda, to niech coś ma za "urok osobisty" :D:P
Najlepiej że Moonlight ma taki trochę swojski klimat, pasują tam dzikie konie skutecznie usuwane w Starlight Shores ;)
I fajnie będzie spotkać w lesie jelenia czy szopa, brak mi tylko skunksów :(
U mnie Kościlda znajdzie się na pewno, ale wyłącznie w rodzinach z postaciami z NZTŚ :P
U mnie będzie służbą bogatego wilkołaka, przywódcy stada :)
Teraz tylko trzeba zrobić ranczo z rezydencją dla nich :P
U mnie też będzie Kościlda, ale wątpię, bym jakoś szczególnie zwracał na nią uwagę.
W sumie to można powiedzieć, że w tym dodatku "nadprzyrodzonym" simem jest Kościlda ;p nie licząc reszty z grai oczywiście, ale ona jest takim cukiereczkiem ;p
anie_1981
24.08.2012, 13:17
Powiem tak, ona jest tak brzydka, że aż słodka :P
Zwykły szkielet, ani brzydka ,ani słodka.
anie_1981
24.08.2012, 14:31
Aj tam aj tam ;) Jest słodka, a jak będzie pracowała jak należy, to jej nawet mogę wstawić kwiatki do celi, a co, niech ma :P
Kościlda jest urocza, na pewno moi simowie będą posiadać taką <3
Anie, daj jej jeszcze jakieś lusterko, może będzie chciała dobrze wyglądać w Twojej rezydencji ;):D:D
justinea4
24.08.2012, 15:13
Kościlda też Simka, a więc jej się należą nie tylko kwiatki, ale i lustereczko chociaż wątpię aby mówiło jej, że jest najpiękniejsza na świecie :D
Ja tam zamierzam dać jej dobry kwaterunek, niech ma coś kobieta po śmierci ;):D
Wrócił taniec-połamaniec oh yeah :D lubiłam go w dwójce.
Wszystko fajnie, ale dodatek szybko się znudzi, dobrze że już w listopadzie premiera Seasons. Postaciami magicznymi będę zapewnne grać tylko w nowym otoczeniu, w innych będą ograniczone do minimum.
Ja będę miał magię w nowym mieście, a w innych normalne życie.
anie_1981
24.08.2012, 17:20
Ja tak samo. Zacznę nową grę w MF i tam będę się bawiła mutantami, ale zapewne szybko mi się znudzą, poza oczywiście Kościldą... A lustereczko to kwestia sporna, muszę zajrzeć do statutu prawnego Simów po śmierci... Nie jestem taka pewna, czy to lustro jej się należy :P
Laselight
24.08.2012, 19:02
Ja będę miała stwory w BP (kilka wampirow i coś do kolekcji). oprócz tego ap , mf /Kj / tb.
Ja będę miała trochę stworków w każdym otoczeniu. Pewnie każda moja rodzina będzie miała coś wspólnego z ciemną stroną mocy :D
Simbelmyne
24.08.2012, 19:40
Na pewno w większości moich domów będzie Kościdła :) A co do reszty, to zobaczę.
kacperprze
25.08.2012, 21:06
Ja na 100% pobawie się zombie pierwszego dnia a później je wyłączę bo nie chcę aby mi się umarlak szwędał przed domem
Chyba sobie pogram wilkołakiem bo mnie najbardziej ciekawi
później wiedźmą, wróżką, wampirem :rolleyes:
Laselight
25.08.2012, 23:35
@up gra nie będzie generowała zombiaków. W opcjach wyłączania stworów nie ma zombiaków , więc nie ma problemu.
Ja sobie napewno wyłącze wilkołaki i wróżki. Pobawię się nimi troche , ale pewnie się znudzą. Może włącze czarownice.
Ja słyszałem (proszę nie brać za pewniaka) że jak nie wyłączymy zombie to kilkoro losowych mieszkańców miasta zostanie w nie przemienionych :)
anie_1981
26.08.2012, 09:35
Ja wyłączę wszystko co się da, a jeśli istotnie nie ma zombiaków na liście stworów do wyłączenia, to po prostu wszędzie posadzę te "działka groszkowe".
Jeśli zombie, nie mają być w opcji wyłączenia, to głupio. Mam nadzieje, że będą w takim razie tylko w MF.
Interaktywna mapa Moonlight Falls od SimFans (http://simfans.de/specials/entdecke_moonlight-falls/)
Zdjęcia obiektów z NZTŚ (http://www.simexchange.de/news/details/405-gamescom-screenshots-aller-objekte-aus-supernatural/)
Zdjęcia okolicy Moonlight Falls (http://www.simexchange.de/news/details/404-gamescom-screenshots-zur-moonlight-falls-nachbarschaft/)
kacperprze
26.08.2012, 10:56
Jak zombie mają być nie do wyłączenia to ja na pewno ściągnę jakiegoś moda na nie po prostu mnie odpychają :(
Jeśli nie chcesz zombiaków to pozostają mody lub wyłączenie pełni...
kacperprze
26.08.2012, 11:27
Jeśli nie chcesz zombiaków to pozostają mody lub wyłączenie pełni...
To odpada bo chcę inne stwory jakoś będę musiał wytrzymać ale jak mi jakiś wejdzie w ogródek to
Szpadlem go !!!
Poprostu trzeba obmurować domy i zrobić wjazd z tą bramą z PZ i nic już nam do domu bez naszej zgody nie wejdzie ;)
Czekałem na taką mapę interaktywną, zawsze uwielbiam takie oglądać.
Ta także mnie bardzo przekonała, te domy są świetnie, szczególnie te opuszczone :D Tego mi brakowało, dodają realizmu nierealistycznemu miastu :P
Jak dla mnie rozplanowanie miasta jest tragiczne. Nie wiem czemu, ale lubię, gdy wszystkie społecznościowe lotsy (kino, restauracja, policja) są zlokalizowane w centrum, a nie rozrzucone po całym świecie. Przynajmniej klimat miasta się zgadza i wygląda na takie wyludniałe... Ogólna ocena 7/10
Laselight
26.08.2012, 13:58
W MF podobają mi się krolicze nory i te laski. Jednak nie ma tam mrocznego klimatu , wygląda nijako. Może podczas plagi zombie będzie ciemno albo w nocy się będzie wyróżniać.
Konik na biegunach pewnie będzie działać jak zabawki z Pokoleń. Grzyby... fajnie by było , jakby można było ugotowac zupę i zatruć Sima.
A takie mam pytanie (czatów nie oglądam) . Czy zombie mogą zabić Sima ?
Nie, mogą go tylko przemienić w zombie
Ja gdzieś czytałem że zombie może zjeść sima, ale to pewnie jakieś spekulacje, wątpię żeby zrobili coś takiego, skoro nawet wampir nie może z własnej chęci ugryźć kogoś bez zezwolenia. A zresztą jakby to wyglądało?
Zombie podchodziłby i zadawał pytanie "Cześć, mogę ciebie zjeść?" :D
Zjadanie Sima, lol XD I nagle wszystkie filmiki z yt (The Sims 2) o zjadaniu niemowląt stają się rzeczywistością xD
anie_1981
26.08.2012, 18:04
Ja nie chcę zombiaków simożerców! :P Moje Simy będą powodować u zombie niestrawność... Już ja się o to postaram! A tak na serio, to chyba zombie nie może zjadać Simów, ale może ich... ugryźć, co nawet gdzieś pokazywali.
Miasto jest takie sobie, nic ciekawego, ale może po instalacji NZTŚ zmienię zdanie. Ono ma trochę taki klimat jak w takiej kreskówce dla dorosłych, "Gnijąca panna młoda (Corpse Bride)"... Ogólnie dołujący film. Ale muzyka mi si podobała :P
Laselight
26.08.2012, 18:19
Jednak muszę skończyć czytanie Simspedii , bo tam same dzieci neo piszą artykuły. -,-
Co do tematu , to szkoda , że nic nie mówią o Kościldzie i wampirach. I ile w końcu tych rodzai śmierci dochodzi?
anie_1981
26.08.2012, 18:53
Jeszcze trochę czasu do premiery zostało, może jeszcze coś powiedzą. Ja osobiście aż tak mocno to tego dodatku nie oczekuję, także drobiazgi zobaczę sama w trakcie rozgrywki. CRP za to bardzo oczekuję ;)
kacperprze
26.08.2012, 19:57
Mam do was pytanie bo mam laptopa wiem że nie uciągnie kolejnego dodatku.
Więc chciałbym zainstalować go na komputerze ale jednak ten komputer nie jest podłączony do internetu.
Czy będę mógł tam zainstalować nowy dodatek?
Czy nie będzie wymagało aktualizacji?
W razie gdyby była potrzebna aktualizacja to gdzie ją ściągnę?
Aha na tamtym komputerze nie mam też zainstalowanego Orgin.
Proszę pomóżcie w razie czego przeniosę na czas instalki kompa i podłącze przez kabla do netu ale mam nadzieję że jest inna opcja:D
1. Spokojnie zainstalujesz tam ten dodatek.
2. Aktualizację potrzebną do tego dodatku znajdziesz na płycie z dodatkiem. Po prostu instalujesz dodatek i podczas instalacji wyskakuje ci powiadomienie o aktualizacji, więc dajesz tak i po kłopocie.
3. Aktualizację znajdziesz gdzieś w necie (pomocny ja. <3)
4. Jeżeli nie zamierzasz aktualizować gry z każdą kolejną aktualizacją, to nie potrzebny ci Orgin. <3
Chyba wszystko. : >
Zgadza się, jakiś czas temu też miałam lapka bez internetu i spokojnie wszystko dało się zainstalować.
kacperprze
26.08.2012, 20:26
Dzięki za odpowiedź jesteście wielcy aktualizować za każdym razem nie będę bo już mi się gra tak popsuła :)
Nawet nie wiedziałem że aktualka jest na płycie
mi się zawsze pojawiało ściąganie :)
Kolejna dość długa relacja z GamesCom:
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.sims3forum.de%2Fdie-sims-3-news%2F19016-gamescom-2012-supernatural-jahreszeiten.html
Ekran ładowania jest świetny! <3
anie_1981
26.08.2012, 21:41
Jako, że po niemiecku mówić i czytać nie potrafię, więc musiałam zadowolić się tłumaczem google, jest straaaszny! :D Ale jakoś wgryzłam się w artykuł i jest dosyć ciekawy. Podobają mi się screeny, może jednak to Moonlight Falls nie będzie takie paskudne... Nie będę oryginalna, chcę już Kościldę! :P
Laselight
26.08.2012, 21:51
Ekran ładowania jest najlepszy ze wszystkich. W CASie fajny ten kolor skóry. Zrobię sobie turkusowych. Tylko ciekawe co będzie , jak się ma skiny non-default? dalej kółko myszy , czy rozszerzony widok? Zombie ze skrzydłami rządzi!
Ten nowy ratusz przypomina trochę ten z mojej miejscowości tylko jest bardziej mhroczny :P fajny nawet.
Przy cmentarzu widać rzeźbę jelenia albo to ziemia i krzaki się tak ułożyły? W grze oblookam to dokładnie.
Ciekawe co to za składniki, które będzie można zdobyć tylko w nocy, pewnie świetliki albo rodzaj jakiegoś świecącego grzyba, chyba pojawiły się takie na screenach.
Wydawaje mi się, cy można będzie wybrać sobie nagrobek jaki sim będzie miał po śmierci?
Jak dobrze pójdzie to za niecałe 2 tygodnie będę mieć już grę :) <mrocznyśmiech>
Możecie mi przypomnieć, kiedy dokładnie jest premiera, bo nie chce mi się przekopywać 69 stron?
Wydawaje mi się, cy można będzie wybrać sobie nagrobek jaki sim będzie miał po śmierci?Jeśli chodzi Ci o to zdjęcie, to wybierasz tutaj przyczynę śmierci ducha, która jak wiemy ma wpływ na jego kolor :)
http://img140.imageshack.us/img140/7672/67483551.jpg
Laselight
26.08.2012, 22:44
Ciekawe co oznacza 5 ostatnich obrazków.
Jednak muszę skończyć czytanie Simspedii , bo tam same dzieci neo piszą artykuły. -,-
Co do tematu , to szkoda , że nic nie mówią o Kościldzie i wampirach. I ile w końcu tych rodzai śmierci dochodzi?
Mówisz o polskiej? Bo jeśli tak to zgadzam się. Próbowałem napisać tam kilka sensownych artykułów to jakaś gówniażeria pozmieniała po swojemu z błędami stylistycznymi. Starałem się ciekawie układać zdania to nie, tak to przerobili, że czytać się nie dało. Dlatego dałem sobie z tym siana. Czytam sobie angielską wiki.
Co do MF to jakoś trochę się do niej przekonuję, może to dla tego, że po tych wszystkich wypaśnych okolicach taka płaska i dość nudna to jakieś odetchnięcie ;p Poza tym ma sporo możliwości do przerobienia ;p
Laselight
26.08.2012, 23:14
Mówisz o polskiej? Bo jeśli tak to zgadzam się. Próbowałem napisać tam kilka sensownych artykułów to jakaś gówniażeria pozmieniała po swojemu z błędami stylistycznymi. Starałem się ciekawie układać zdania to nie, tak to przerobili, że czytać się nie dało. Dlatego dałem sobie z tym siana. Czytam sobie angielską wiki.
Co do MF to jakoś trochę się do niej przekonuję, może to dla tego, że po tych wszystkich wypaśnych okolicach taka płaska i dość nudna to jakieś odetchnięcie ;p Poza tym ma sporo możliwości do przerobienia ;p
Tak , mówię o Polskiej. Przesiadam się na angielską.
Ciekawe co oznacza 5 ostatnich obrazków.
Te prostokątne to chyba śmierć magika w magicznym grobie i tej drugiej opcji, nie pamiętam jak się nazywa.
Ostatni nagrobek to chyba ta śmierć przez zadławienie się magicznymi fasolkami. Ten zielony duch jest interesujący, może to będzie śmierć przez wystraszenie? Tak jak było w TS2 kiedy sim został wystraszony przez ducha czy innego sima to umierał na zawał ;p
To by miało sens, tym bardziej że EA wspominało, że będzie można straszyć sąsiadów duchami.
Pojęcia nie miałam, że magik może umrzeć w magicznej skrzyni czy jak to się tam zwie, chyba dziś się trochę poznęcam :P
Zielony duch, to miała być śmierć przez magie.
Brakuje tu jeszcze śmierci wampira z pragnienia, może to ten pierwszy obrazek w ostatnim rzędzie? ;):)
Laselight
27.08.2012, 14:18
Brakuje tu jeszcze śmierci wampira z pragnienia, może to ten pierwszy obrazek w ostatnim rzędzie? ;):)
Brakuje tej śmierci. Żółty to śmierć od alchemii. Co do sposobu śmierci wampira na nagrobku jest nietoperz.
Już nie mogę się doczekać tego dodatku - zapowiada się naprawdę świetnie! Do tego nowy komputer, który to wszystko dźwignie. Może w końcu nie będzie mi wywalało gry do pulpitu...
Może nie będzie można zrobić ducha wampira? Tylko dlaczego właściwie?
Może to zdjęcie, bez wgranego dodatku PZ ? Może EA zapomniało o tej śmierci i jak sobie przypomną to dadzą to w jakiejś aktualizacji ?
To zdjęcie bez dodatku i tyle. Wcześniej na jednej z fot w wyborze rasy był niepodświetlony dżin, bo była gra bez dodatku ZG, a normalnie można będzie dżinem grać. W sumie szkoda, że nie będzie można stworzyć mumii, skoro wszystkie inne dziwactwa są.
Nie chciało im się robić mumii w CAS i tyle...simbota chyba też nie.
Twórcy powiedzieli że myśleli o mumiach i simbotach w CAS ale było z tym za dużo problemów.
Jednorożców pewnie też nie będzie można tworzyć.
Co do tych nowych śmierci czytałem że casami zaklęcia mogą się wiedźmą nie udać i w razie porażki przy rzucaniu takiego jednego czarownica umiera.
To jest pewnie ten zielony duch, czyli przez magie.
EDIT: Coś fajnego niemieckiego pochodzenia (http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.simforum.de%2Fshowthread.php%3F t%3D187519)
Tłumaczenia są jak zwykle... śmieszne, ale da się coś zrozumieć, napewno więcej niż przy niemieckim :P Wilkołaki wciąż mi się podobają, będę nimi grał na początku :) I oczywiście Kościlda to coś o czym marzę :D:P
anie_1981
28.08.2012, 20:37
Według mnie informacje z tego artykułu się już zwyczajnie powtarzają. Wiadomo już prawie wszystko o tym dodatku. Mnie to nie przeszkadza, gdybym wolała mieć niespodziankę, to bym w ogóle nie czytała tych wszystkich artykułów, ani nie oglądałabym filmików i screenów. A tak btw, to będzie tego spory wysyp jak już ludzie pokupują ten dodatek ;)
większość tych informacji już widziałam. fajny jest ten wybór ducha, ubrania nie są zbyt ciekawe, ale z niektórych będę korzystała. to magiczne lustro mi się podoba i ten mały duszek.
a kiedy dokładnie ta premiera jest? ;)
Laselight
31.08.2012, 08:41
premiera 6 września
anie_1981
31.08.2012, 08:51
Już niedługo, chociaż ja będę miała grę w łapkach 10 lub 11 września. Nie jestem fanką mutantów i na pewno je wyłączę w opcjach od razu, a chochlikami i wiedźmami pobawię się krótko, nawet nie będę wstawiała zdjęć tej rodziny do OJSG. Za to na pewno gruntownie przetestuję Kościldę i jeśli działa jak należy, to każda rodzina będzie ją miała. Wiem, do normalnej, niemutanciej rodziny taka pokojówka średnio pasuje, ale co mi tam, to tylko gra :P
Anie na pewno ta pokojówka kościasta nie jest bardziej niepasująca, niż Twoja niebieska, szpiczastoucha pokojówka :D
Laselight
31.08.2012, 10:51
Moje bliźniaki wampiry na pewno dostaną nagrodę w postaci Koscildy. Kolor czarny lub turkus.
miłośniczka zwierząt
31.08.2012, 11:35
Ja ta grę będę miała może już 9 września ;) . I na pewno na początku pogram ulubionymi przeze mnie wampirami.
Cześć, Simowicze! Tu SimGuruHydra! W zeszłym tygodniu wreszcie mieliśmy okazję usiąść — ja i starszy producent Kari St. John — nad pytaniami i odpowiedziami do The Sims™3 Nie z Tego Świata. Przejrzałem forum, żeby zobaczyć, jakie pytania pojawiają się najczęściej, i bardzo się cieszymy, że je zadajecie. Na nich właśnie oparłem większość pytań, które zadałem Kariemu i starałem się wycisnąć z niego jak najwięcej informacji. Oto pytania i odpowiedzi:
Cześć Kari. Dzięki, że znalazło się dla mnie u ciebie trochę czasu! Mamy wiele pytań o The Sims™3 Nie z Tego Świata i z niecierpliwością czekamy, co nam odpowiesz. No dobra, zaczynam. Jesteśmy ciekawi gotowych Simów. Czy będą w Moonlight Falls jacyś, którzy pojawiali się już wcześniej?
Witaj! Cieszę się, że chciałeś się spotkać. Chętnie odpowiem na pytania społeczności. Rodziny w Moonlight Falls nie są bezpośrednio zaczerpnięte z innych dodatków, ale są spokrewnione z kilkoma ważnymi rodzinami Simów. Między innymi Ćwirowie, Zadęccy i Wolffowie są powiązani z rodzinami z Moonlight Falls. Jest więcej takich powiązań, ale chcemy, żeby Simowie graczy odkrywali je sami!
Czy kody testowe kontroli populacji zmienią zwykłego Sima w nadnaturalnego, jeśli zdecydujemy się wprowadzić je do naszego świata? A co się stanie, kiedy zmienimy potem ustawienia? Czy nadnaturalni Simowie staną się w naszym świecie znów zwykłymi Simami? Jakie inne kody dostępne są dla nadnaturalnej populacji?
Zanim przejdziemy do fajniejszej części, chciałbym zaznaczyć, że każdy używa kodów na własne ryzyko. Jeśli wynikną jakieś problemy techniczne, będziecie zdani sami na siebie. Kody nie są oficjalnie wspierane przez EA Maxis. Kod 'dodający' nadnaturalnych wybiera losowo Simów żyjących w świecie i zamienia ich w nadnaturalnych. Użycie opcji kontroli populacji zdezaktywuje nadnaturalną społeczność w trakcie gry i zapobiegnie próbom rozmnożenia przez grę nadnaturalnej populacji w celu utrzymania założonego rozkładu procentowego. Zwykły kod nie usunie żadnych istniejących nadnaturalnych Simów, którzy znajdują się w świecie. Od tego są kody testowe. Wreszcie kod 'usuwający' nadnaturalnych odbierze Simom ich zdolności nie z tego Świata.
Czy watahy wilkołaków muszą być częścią rodziny, czy mogą być Sami?
Wilkołaki mogą stworzyć watahę z każdym Simem, niekoniecznie należącym do jego rodziny.
Czy liczba króliczych nor jest w Moonlight Falls taka sama jak w innych dodatkach?
W Moonlight Falls jest bardzo niewiele króliczych nor. Położyliśmy duży nacisk na stworzenie nowych lokali, takich jak Eliksiry i Różności Aleistera (znane również jako sklep z miksturami), Klub Czerwony Aksamit czy Tawerna Varga. Jesteśmy bardzo zadowoleni z ilości i jakości tych nowych lokali. Wierzymy, że gracze docenią nowe możliwości odkrywania, wspaniałe przygody i ekscytujące historie, które można opowiadać w tych miejscach. Mamy też lokale na wolnym powietrzu, taki jak Arboretum Wróżek czy „Pod Jasnym Księżycem”, który cudownie wpisuje się w tajemnicze wodospady Moonlight Falls.
Czy danie Ambrozja z podstawowej gry The Sims™3 leczy zombifikację?
Ambrozja używana jest do przywracania duchów do życia. Ponieważ Zombisimowie są po prostu przeklęci, a nie martwi, Ambrozja nie będzie na nich działać. Zombisimowie musza użyć Eliksiru Uzdrowienia lub Zaklęcia Słonecznego, by wyleczyć się ze swojej przypadłości. W Limitowanej Edycji dodatku The Sims™3 Nie z Tego Świata gracze otrzymają ekskluzywną Dmuchawkę Plants vs. Zombies. Dmuchawka czasami będzie odmieniać zombich z powrotem, ale nie zawsze.
Słyszeliśmy, że czarownice potrafią wskrzeszać Simów, którzy wtedy powracają jako zombi. Czy Zombisim, który został w ten sposób przywrócony do 'życia', może zostać uleczony zaklęciem lub eliksirem? Czy czarownica może przywrócić do życia Sima, nie czyniąc z niego jednocześnie zombiego?
Czarownice mają wrodzoną zdolność posługiwania się magią i rzucania zaklęć. Kiedy osiągną odpowiednio wysoki poziom posługiwania się różdżką, będą w stanie rzucić zaklęcie ‘Rytuał Reanimacji’, które przywoła Sima ze świata zmarłych. Taki Sim powróci zawsze jako zombi i owszem, kiedy już będzie przebywał w świecie jako zombi, może zostać uleczony Eliksirem Uzdrowienia lub Zaklęciem Słonecznym. Czarownice mogą wskrzeszać Simów wyłącznie w postaci zombich, ale właściwie eliksiry lub zaklęcia mogą przywrócić im normalne życie zdrowego Sima.
Czy nadnaturalny Sim może ukrywać swoją prawdziwą naturę? Czy postronni są w stanie odróżnić nadnaturalnego Sima od zwykłego? Na przykład w The Sims™3 Po zmroku, jeśli Simowie znajdą się w okolicy wampira, zobaczą nastrójnik „Nieprzyjazny wampir”.
Simowie z sąsiedztwa będą zawsze wiedzieli, że jesteś nadnaturalnym Simem, a nawet jakiego rodzaju. Podobnie jak można zorientować się, z jakim Simem ma się do czynienia, rozmawiając z nim, tak Simowie będą mogli zorientować się, z jakim rodzajem nadnaturalnego Sima mają do czynienia. Simowie z cechą ‘Sceptyk nadnaturalności’ będą unikać lokali kojarzonych z nadnaturalnymi, takich jak Klub Czerwony Aksamit czy Tawerna Varga, oraz będą niegrzecznie zachowywać się wobec nadnaturalnych Simów. Analogicznie Simowie mający cechę ‘Fan nadnaturalnych’ będzie miał specjalne zalety w interakcjach z istotami nadnaturalnymi. Otrzymają premię do Alchemii oraz nastrójnik ‘Och! Nadnaturalny Sim!’ podczas rozmowy z nadnaturalnym Simem. Zalety będą działać tym silniej, im częściej Sim będzie rozmawiać z istotami nadnaturalnymi.
Czy można zbudować wokół swojej parceli płot, by chronić się przez Zombi-simami?
Podczas pełni księżyca zombi mogą pojawiać się na parcelach niezależnie od tego, czy są one ogrodzone i czy do kogoś należą. Jeśli zombi pojawi się poza parcelą, wtedy owszem — płot zapobiegnie jego wtargnięciu. Lepiej jednak mieć gotową drugą linię obrony, na wypadek gdyby zombi pojawił się na parceli.
A co z niewidzialnymi przyjaciółmi? Czy The Sims™3 Nie z Tego Świata jakoś na nich wpływa?
The Sims™3 Nie z Tego Świata nie wpływa w żaden sposób na niewidzialnych przyjaciół Simów.
Czy dzieci odziedziczą ten sam wilkołaczy wygląd, jaki mają ich rodzice? Zazwyczaj rysy twarzy, kolor włosów i oczu są dziedziczone. Czy wygląd dziecka będzie mieszanką wyglądu rodziców?
Owszem, wilkołacze szczenię dwóch wilkołaków odziedziczy mieszaninę wyglądu rodziców, podobnie jak miałoby to miejsce w przypadku zwyczajnych Simów.
Ostatnie pytanie. Bardzo nam się podobała posiadłość Argusa w zeszłotygodniowym filmiku producentów gry. Czy posiadłość ta pojawi sie w The Sims™3 Nie z Tego Świata. Jeśli nie, to czy będzie dostępna na giełdzie wymiany?
Zgadzam się. Posiadłość Argusa była naprawdę imponująca, prawda? :) Nie będzie jej w samym dodatku The Sims™3 Nie z Tego Świata, ale od 4 września posiadłość Argusa będzie można pobrać z Giełdy Wymiany The Sims™3 i umieścić ją w Moonlight Falls lub w dowolnym innym świecie, w którym znajdzie się odpowiednio duża parcela (posiadłość nie jest mała). Proponujemy dwie opcje. Z rodziną i bez. Pragnąłbym tu nadmienić, że bez dodatku The Sims™3 Nie z Tego Świata w posiadłości będzie brakować niektórych obiektów i cech Simów. Aby więc w pełni docenić posiadłość, proponujemy zainstalowanie najpierw dodatku The Sims™3 Nie z Tego Świata!
źródło~simy.pl
anie_1981
31.08.2012, 18:11
Anie na pewno ta pokojówka kościasta nie jest bardziej niepasująca, niż Twoja niebieska, szpiczastoucha pokojówka :D
Masz coś do Lady Maszkaron? :D
Wywiad spory i dosyć ciekawy, chociaż jedna rzecz mnie nieco wpieniła... Na każdej parceli będę musiała mieć te dmuchawki groszkowe, bo płoty nie chronią przed nieumarłymi. Nie chcę zablokowywać pełni, bo ładnie wygląda, ale co tu zrobić z zombiakami...
miłośniczka zwierząt
31.08.2012, 18:22
Zawsze można użyć czarownicy która może odczarowywać zombie. Ja planuję zrobić rodzinę wampirów w której będzie też czarownica własnie w tym celu.
Laselight
31.08.2012, 18:35
Dodajcie sobie wszystkich miastowych z BP + 7 = plaga zombiaków. Będę miała szkołę przetrwania. Mogliby dać dzieciakom wolne z powodu ataku zombie. Ale będę rzadko to wyłączać , chyba że to będzie denerwujące to kogoś zmienię w czarownicę.
Po co Wam te durne dmuchawki, skoro jest lepsza roślinka, a wabi się krowo-kwiat :D:D
Ja sobie chyba je poustawiam, bo nie zapowiada się żebym miał wersję limitowaną ;)
Laselight
31.08.2012, 19:17
Ale czy jej/jemu smakują zombiaki?
Chyba krowo-kwiat nie będzie mógł zjadać zombie ponieważ one po prostu się nim nie zainteresują. Zombie będzie chciał tylko zjeść sima.
Laselight
31.08.2012, 19:32
@up to dzieci neo tak piszą na simspedii [polskiej] . Ja też na początku myślałam , że zombiaki zjadają sima , ale jednak nie.
Laselight, to się okaże jak już będą miały okazję jeść sobie tych umarlaczków w moim ogródku ;):D Tępienie plagi zombie niedługo się zacznie, a będzie to wojna długa i krwawa :D:D
A te dmuchawki śmiesznie wyglądają ale nie pasują mi do simsów i ja nie chcę mieć ich w ogrodzie. Będę musiał zamykać się przed zombiakami, matuchno, co to z simsów się robi. Żeby zamykać się w domu przed zombie? Toć to brzmi jak z jakiejś gry o żywych trupach :O Z resztą już sam trailer jest makabryczny, ja się dziwię EA, że tak poszaleli :D Przecież oni zawsze dbają o poprawność żeby dzieciaki mogły swobodnie grać, a tu proszę, atak umarlaków, przed którym prawie nie ma ucieczki!
Laselight
31.08.2012, 21:42
Można wyłączyć pełnię , ale to pójście na łatwiznę. Jak się nie gra w SV czy TB , RV to nie ma wielkiego ataku nieumarłych . Mogli by dać opcję typu : wyłącz plagi zombie czy coś takiego. Tak jak z wolną wolą , postępem historii itp. Z ontroli populacji włączę tylko czarownice jak będą wyglądać normalnie .
anie_1981
31.08.2012, 21:58
No naprawdę, co się z tej gry robi... A najgorsze jest to, że ludzie i tak to kupują :D Ot choćby ja, nienawidzę mutantów i żadnym w Simsach nie gram, niektórymi się bawiłam ale bardzo krótko, nawet "uroczym jednorożcem" nie gram. A kupuję dodatek... dla paru obiektów i służącej rodem z filmu Corpse Bride, czy Rodziny Adamsów :P
Laselight
31.08.2012, 22:19
To by było dobre. Przestępca idzie do pracy , a tu zombie go atakuje. Jeśli moi Simowie przetrwają to będzie cud.
Kurde, ludzie, weźcie swoje spekulacje w nawias. xD Widzieliście tempo zombie? Hahaha, przecież niemowlak "chodzi" szybciej. xD Bez obaw :D
A ja zrobie wojne !!! wampiry i wilkolaki beda sie nawzajem mordowac i polowac na siebie, czarownice beda neutralne xD Ol yeaaaah !!! Plaga zombie jak z horroru Resident Evil xD
Kurde, ludzie, weźcie swoje spekulacje w nawias. xD Widzieliście tempo zombie? Hahaha, przecież niemowlak "chodzi" szybciej. xD Bez obaw :D
Mumie też chodzą wolno ale jeżeli pojawi się interakcja walcz nie ma już odrotu trzeba walczyć. Podobnie będzie z zombie (kilka simów napewo wpadnie w pułapke).
Co do płotów one nic nie dadzą bo zombie mogą pojawić się na środku parceli.
(Dużo lepiej było by gdyby przychodziły z zewnątrz 'realniej')
anie_1981
01.09.2012, 11:01
No tak właśnie mówił facet na chacie, jeśli zombie pojawi się poza parcelą, to płot ochroni przed potworkami, ale zombie może też wyleźć z ziemi w ogródku Sima...
No naprawdę, co się z tej gry robi... A najgorsze jest to, że ludzie i tak to kupują :D Ot choćby ja, nienawidzę mutantów i żadnym w Simsach nie gram, niektórymi się bawiłam ale bardzo krótko, nawet "uroczym jednorożcem" nie gram. A kupuję dodatek... dla paru obiektów i służącej rodem z filmu Corpse Bride, czy Rodziny Adamsów :P
Kupują a EA ma tu wielkie pole bo nie ma konkurencji żadnej dla simsów ;p A teraz to nawet jakby była, to marka The Sims jest tak silna, że ciężko by było fanom się przestawić na grę o jakiś nazwie innej. Nazwa często jest częścią ogromną sukcesu i tak jest w przypadku simsów, bo jest chwytliwa, krótka i ciekawa, a dodatkowo określa bohaterów gry. Dzięki temu stała się wręcz legendarna. Ale jest to bardzo niezdrowe bo przez to EA coraz bardziej upraszcza wszystko, gdyby mieli konkurencję w tej grze to by się prześcigali o jakieś nowinki techniczne, różne ciekawe rozwiązania itd.
anie_1981
01.09.2012, 13:34
To jest prawda, nie ma innej gry tego typu, to jest jedyny symulator życia, choć niektórzy nazywają tak też gry erotyczne, co jest kompletnym idiotyzmem, moim skromnym zdaniem. Simsy zrobiły furorę, a podobnież przełożeni Willa Wrighta początkowo nie chcieli w ogóle słyszeć o takiej grze. Jak napisał z kolegami z pracy demo, to przełożeni pozwoli mu napisać całość, ale byli bardzo sceptyczni co do powodzenia "czegoś takiego" :P A teraz to jest wielgachna kura znosząca złote jaka... ;)
Ale odchodzimy od tematu... Mam już łatkę 1.38, trochę mi nabroiła, ale nie jakoś strasznie. Idzie przeżyć. Nie podoba mi się suwak elfich uszu, ten od Cmar'a z mts jest znacznie lepszy, ale już trudno, nie będę kombinowała z suwakiem od gry i tym z moda. Galopu koni nadal nie naprawili, ale mam nadzieję, że fix animacji nadal działa. Nie będę grała na moich zapisach dopóki Twallan nie wznowi NRaasów.
Zdjęcia:
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/1f93504323.jpg
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/94ed739ce1.jpg
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/32b4b67f1f.jpg
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/6cacc247f8.jpg
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/a5253b8169.jpg
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/3be9dcbc32.jpg
miłośniczka zwierząt
01.09.2012, 16:25
Ja już zamówiłam ten dodatek edycję limitowaną na empik.com ;) a te obrazki są bardzo fajne i zachęcają do tego dodatku coraz bardziej.
Laselight
01.09.2012, 16:51
Male wilki hymhym :| dziwne. Wilkami mało zabram. Niech pokażą atak zombie , muszę wiedzieć jak się bronić
miłośniczka zwierząt
01.09.2012, 17:38
Ja wilkołakami może z raz zagram ale jeszcze nie wiem najbardziej będę grała wampirami i czarodziejami/ czarownicami.
anie_1981
01.09.2012, 18:16
Ja już mam tą łatkę, która wprowadza parę nowych opcji z NZTŚ. Jak na razie, to suwak elfich uszu jest słaby, na mts jest lepszy. Nie wiem czy powinny dojść jakieś nowe suwaki nosa, ale nie zauważyłam by jakieś doszły. Jest za to suwak wysuniętej szczęki. Słowem, mamy nowe opcje oszpecenia Sima, ale nie ma za grosz niczego, co by dawało opcje upiększenia Sima... Czyli Maszkarony 1, Piękni 0.
kacperprze
01.09.2012, 20:45
Czyli nie da się wyłączyć zombie ???
CO??
Gdzieś czytałem że zombie mogą przemienić sima w zombie ale później można sobie kupić miksturę odczyniającą w ośrodku naukowym.
Ale teraz słyszę że mogą go zjeść
Proszę kogoś obeznanego o wyjaśnienie :|:|:|
Laselight
01.09.2012, 21:01
Czyli nie da się wyłączyć zombie ??? - nie da się
Gdzieś czytałem że zombie mogą przemienić sima w zombie ale później można sobie kupić miksturę odczyniającą w ośrodku naukowym. - tak można zmienić
Ale teraz słyszę że mogą go zjeść - już pisze 3 raz - na pl simspedii jest dużo noobow , dzieci neo i piszą głupoty.
Mam nadzieję , że mod StoryProgressor nie będzie przeciwdzialal plagom zombi bo mam lud i chce mieć plagi.
kacperprze
01.09.2012, 21:26
A te plagi ??
Czy zombie mogą wejść do domu??
Albo co gorsza zjeść mi pomidory (żart)
Musi być na to jakaś rada ale mnie te zombie zniechęciły już nie wiem czy kupić czy nie :)
Wszystko z tymi zombie sprowadza się do tego groszkowego czegoś
Jakie problemy...nie chcesz zombie kupujesz edycję limitowaną, nie chcesz EL, to będziesz miał zombie, chyba, że będzie coś w opcjach, jakieś kody lub mody. Szukacie dziury w całym.
kacperprze
01.09.2012, 21:53
Edycji na 100% nie kupie B)B)
Jakoś je chyba zniosę
chociaż już myślałem na lokajem albo nie pełnosprawnym członkiem rodziny
Gdzieś czytałem że zombie mogą się zaprzyjaźnić z simem i wtedy się mogą wspólnie bawić nie było to na wiki
B)
anie_1981
01.09.2012, 21:56
Wątpię czy przyjaźń Sima z Zombie w ogóle jest możliwa. Zombie za dużo nie myśli, a do przyjaźnienia się umysł jednak jest potrzebny :P
Laselight
01.09.2012, 22:48
Może jak się zaprzyjaznia z zombi to nie będą ich nachodzic¿
kacperprze
02.09.2012, 11:59
Ja to wyczytałem z tego tekstu:
Jak wiele osób wie, zombi mają bezustanny apetyt na mózgi. Podobno tu i ówdzie to delikates, ale dla zombi to jedyna rzecz w ich jadłospisie. Wykazują się także niesłabnącym upodobaniem do rozrywania roślin aż do ostatniego włókna. Myślę, że to wiąże się z ich wrogością wobec żywych stworzeń. Zombi mogą wydawać się nieco sztywne, ale nie przejmuj się; w większości przypadków to stężenie pośmiertne jest tylko tymczasowe. Czasami widywano zombi, które całkiem zapominały o swojej sztywności i puszczały się naprzód pełnym sprintem. Należy także napomknąć, że widywano też zombi zbierające się w duże grupy i wygłupiające się jak za dawnych, dobrych czasów. Chociaż na pierwszy rzut oka nie wydają się zbyt towarzyskie, wciąż mogą wykonywać większość codziennych zadań, a rozpad ciała prawie nie spowalnia ich w życiu po życiu.
Jest to z bloga producenta
miłośniczka zwierząt
02.09.2012, 13:11
Jeśli się, nie chce zombie wystarczy że wyłączy się pełnie księżyca ;).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.