Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje.

Strony : 1 2 3 [4]

anie_1981
02.09.2012, 13:18
Na tym cały szkopuł polega, że pełnia księżyca wpływa nie tylko na zombie. Może ktoś chciałby, żeby jego wilkołak przymusowo zmienił się w wilkołaka, podczas pełni, ale niekoniecznie chce zombiaki łażące mu po ogródku :) Ja to akurat rozumiem, chociaż nie będę raczej grała mutantami, chwilę pobawię się chochlikiem i koniec z nadnaturalnością...

Laselight
02.09.2012, 13:36
Lepszy by był wylacznik. Np. ktoś chce pełnię i wilki , ale nie zombie i sobie odznaczy.
Ja się skupie na czarownikach , wampirach i zombiakach , i pobawię się krótko wilkolakiem i wróżką.

anie_1981
02.09.2012, 13:42
Może się okazać, że do tej pory potrzebowaliśmy moda na wyłączenie wampów, a teraz będziemy musieli szukać moda na wyłączenie zombiaków. Jak trzeba będzie to wyłączę tą pełnię, ale fazy księżyca są piękne i trochę szkoda je wyłączać, nawet jak się nie chce mieć mutantów.

Laselight
02.09.2012, 15:47
Może będzie jak z wampami , że jak się wyłączy postęp historii to nie będzie zombie. Albo Twallan wprowadzi do Sp opcje wyłączenia zombie.

eyvee
02.09.2012, 16:12
ja juz nie moge sie doczekac gry w NZTS...chcialabym ten domek co zbudowal na trailerze Argus <dobrze napisalam??>...strasznie mi sie podoba....oczywiscie przez jakis czas bawilabym sie w MF, a potem chyba wrocila do swoich rodzin w simsach w Sunset ;P

Ejak
02.09.2012, 16:46
Dodatek doda powiew świeżości do poprzednich części, dzięki czemu będzie można sobie zagrać raz normalnie, a raz nienormalnie. Ogólnie fajny pomysł na dodatek. W The Sims 3 można zauważyć, że Pokolenia, Zostań Gwiazdą i NZTŚ są jakby pomysłem na potrzeby 3 i nie odwołują się do 2, mam nadzieje, że jeszcze jeden taki dodatek powstanie.

Laselight
02.09.2012, 18:08
Kariera też. Nie ma tam nic z dwójki.

anie_1981
02.09.2012, 18:10
Ja może jestem dziwna, ale ja lubię, jak kopiują dwójkę... :P Owszem, fajnie jak też coś zrobią od siebie, ale w wypadku tej ekipy, to różnie im ta "pomysłowość" wychodzi.

Laselight
02.09.2012, 18:15
Mi to obojętne. I tak w dwójkę nie grałam. Tylko w jedynkę. Pamiętam tych Nowaków. Może sobie ich kiedyś odtworze...

Ejak
02.09.2012, 18:43
Kariera też. Nie ma tam nic z dwójki.

Jest na bazie/koncepcji/szkicu Własnego Biznesu.

Ja może jestem dziwna, ale ja lubię, jak kopiują dwójkę... :P Owszem, fajnie jak też coś zrobią od siebie, ale w wypadku tej ekipy, to różnie im ta "pomysłowość" wychodzi.

Mi się osobiście kopiowanie nie podoba, bo to "wywalanie pieniędzy na to samo, tylko nowsze". Oczywiście, trzeba skopiować takie dodatki jak Zwierzaki i Cztery Pory Roku ale, można np. do dodatku na bazie Nocnego Życia, czyli Po Zmroku dodać to co dali w Zostań Gwiazdą i jest o wiele lepiej. Do Zwierzaków można dodać zoo lub prowadzenie gospodarstw rolnych. Do Czterech Pór Roku dodać tryb wakacji. Dzięki czemu mamy o wiele lepsze dodatki ciekawsze i opłacalne z ceną 80-100zł natomiast to by wymagało od EA nie zdzierania z fanów, na co pozwolić sobie nie mogą.

Juhas
02.09.2012, 19:11
Mnie denerwuje sprawa z rzeczami takimi jak kosz do koszykówki czy krowo-kwiat. Są klasyczne dla tej gry, a w trójce dodatkowo płatne ;)

Ale jeśli chodzi o dodatek to za tydzień jadę do blue city, może nawet trafię na limitowaną w empiku ;) Przy zwierzakach mi się udało, przy ZG nie, a teraz się zobaczy :)

Laselight
02.09.2012, 19:23
W dniu premiery w Tesco jest zawsze limitowana.

Kenny McCormick
02.09.2012, 19:31
Ja kiedy jeszcze w TS3 grałem, to zamawiałem z empik.com i miałem dzień przed premiarą do obioru w salonie :D

anie_1981
03.09.2012, 10:56
Chciałam tylko powiedzieć (napisać), że te opcje kontroli populacji w wypadku Zwierzaków są do kitu. Nie radzę z tego korzystać, jeśli macie więcej rodzin pod opieką i chcecie, by one miały zwierzęta. Po odhaczeniu koni, gra skasowała mi dwa konie, które kiedyś były moje, ale podrzuciłam je sąsiadom. Jak ktoś jest w temacie OJSG, to chodzi o Zombiego i Shae. Nie zależało mi na tych koniach jakoś strasznie mocno, ale Shae była owocem zwierzęcej miłości mojej parki arabów z AP... no nie miała zostać skasowana. Miałam nadzieję, że to wyłączy bezdomne zwierzęta i dzikie konie, może w końcu jednorożce przestałyby mnie nękać, ale nic takiego, zwierzaki nadal wałęsają się po mieście. Tak sobie myślę, że może kiedyś Twallan mógłby dodać opcję automatycznego kasowania pojawiających się zwierzaków do któregoś swojego moda, ale raczej się na to nie zanosi... Póki co jest doraźna pomoc Master Controllera, którym można zwierzaki kasować, ale nie powstrzymuje ich to przed pojawianiem się...

Zdaje się, że jutro premiera światowa dodatku... Mi Merlin.com wyśle dopiero 7 wrześnie, więc dojdzie na poniedziałek. Ale jakoś przeżyję ;)

Laselight
03.09.2012, 11:33
@up szkoda. Mnie jednorożce ani konie nie nękają , ale koty i psy już tak. Gram w BP jak co , ale jak dostanę NŚ to MF lub AP. Mnie to wpieniA.

Levkoni
03.09.2012, 12:20
anie czyli te nowe opcje kontroli populacji są do kitu, ciekawe, czy np. wampiry też usunie, które już są? A jeśli chcesz to w Story Progression jest opcja, gdzie można ustawić limit ogólnie koni, simów, psów w mieście, jeśli nie wiesz gdzie to to Ci napiszę.

kacperprze
03.09.2012, 12:25
Czyli te wyłączniki to pic na wodę

Laselight
03.09.2012, 12:35
muszę pogrzebać w Story Progressor i dać na 1 te zwierzaki. To jedyne sensowne wyjście.

anie_1981
03.09.2012, 13:21
Obawiam się, że mylicie pojęcia, bezdomne zwierzęta i Dzikie Konie i tak będą się pojawiały, bo i EA i NRaas kontroluje tylko zwierzęta, które należą do sąsiadów. Czyli wyłączenie zwierząt\koni w opcjach lub w NRaas SP, powoduje tylko tyle, że sąsiedzi nie będą mieli zwierząt. Niestety nie wpływa to na te bezdomne\dzikie. Trzeba by było zacząć nową grę w Bridgeport, z NRaas Master Controllerem, sprawdzić ilu jest wampów i następnie odhaczyć wampy. Potem trzeba by kontrolować co się będzie działo... Jak dla mnie to jedyne sensowne rozwiązanie, to uniemożliwienie przemiany w stwora Simów, ale nie kasowanie już istniejących mutantów i zezwolenie na ich rozmnażanie się. Czyli jak zostawię w mieście tylko jedno małżeństwo powiedzmy tego wampa, to oni będą mieli dzieci wampirki, ale sąsiad w wampa się nie zmieni. Ale to trzeba sprawdzić..

Ejak
03.09.2012, 14:36
Zdjęcia pochodzenia rosyjskiego (http://sims.mixei.ru/the-sims-3-sverhestestvennoe-novosti/skrinshoty-the-sims-3-sverxestestvennoe-ot-katriel.html)
Ekran Ładowania (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UoRr1GqcYjU)

Levkoni
03.09.2012, 20:10
Zdjęcia fajne, choć nic nowego w sumie nie pokazują. Choć nie, zombiaki wyglądają lepiej, niż mi się wydawało, a na pewno lepiej niż w TS2 ;) Rosjanie to mają uciechę, już grają w nowy dodatek ;p

anie_1981
04.09.2012, 12:15
No fakt, Rosjanie mają fajnie. Ja sobie jeszcze parę dni poczekam za dodatkiem, jak ktoś już będzie to miał, to proszę o wyczerpujący referat ze zdjęciami na temat Kościldy! :D

suomii
04.09.2012, 14:11
Ja planuję kupić dodatek w piątek lub w sobotę. Jeśli już go będę miała, to się chyba rozpiszę :D

Ejak
04.09.2012, 14:37
Zwiastun premierowy (http://www.youtube.com/watch?v=vAKZHnPfvEQ&feature=player_embedded)

Juhas
04.09.2012, 14:53
Będą potwory pod łóżkiem! :D U mnie to mało da bo nie grywam dziećmi, ale może kiedyś wypróbuję jak jakieś się wkońcu postanowi urodzić :P:D

Laselight
04.09.2012, 14:53
No fakt, Rosjanie mają fajnie. Ja sobie jeszcze parę dni poczekam za dodatkiem, jak ktoś już będzie to miał, to proszę o wyczerpujący referat ze zdjęciami na temat Kościldy! :D

O ile dostanę grę 6-go to w zdjęciach z dodatku napisze o koscildzie i kilku rasach.

Levkoni
04.09.2012, 14:56
A ja sobie dodatek kupię albo i nie, zależy ile mi na koniec miesiąca zostanie forsy, muszę za dentystę zabulić bo zębisko do leczenia, ale chyba nie będę czekał jak zwykle do przecen tego dodatku bo mam ochotę zagrać, poza tym ma parę fajnych rzeczy do mojej okolicy z CAW na której się obecnie skupiam :)

Spectrum
04.09.2012, 15:38
http://www.youtube.com/watch?v=8K3z57pdB8s&feature=channel&list=UL

let's play od Quxxn :)

Laselight
04.09.2012, 16:44
Już premiera światowa Supernatural i oczyiwście zajrzałam na angielską Simspedie na opisy Supernatural i MF. I z mieszkańców tam znalazłam powracające rodziny. Aż 4 nazwiska. http://sims.wikia.com/wiki/Moonlight_Falls . Ale fajne te cele życiowe. I gra w papier , kamień , nożyczki...

Chociaż ciekawi mnie , kto ustawi sobie w każdej nocy pełnię. Ja zaryzykuje i poczekam na atak zombie , muszę wszystko wypróbować , nawet jak mi nie pasi. A dlaczego nic nie mówią o pszczółkach? Ja bym chciała mieć w domu moich ule. I mnie ciekawi ten klub dla wampirów. Co się stanie jak tam wleci zombiak albo zwykły Sim?

PS. http://sims.wikia.com/wiki/Bonehilda - czwarte zdjęcie na dole. Czyżby Kościlda mogła ochronić nasz dom przed włamaniem?

Nadine
04.09.2012, 20:13
hej, kariera przepowiadacza bedzie krolicza dziura : P ?

kacperprze
04.09.2012, 20:29
Ja już za 4 dni będę pogrywał z magią
obejrzyjcie sobie tą stronę na prawdę fajne informacje
http://sims.arhn.eu/

Ejak
04.09.2012, 21:00
A ja zanim pogram, to NZTŚ powinno być już w ceni 60 zł bo inaczej na 100% nie kupie :P

Juhas
04.09.2012, 21:04
Kacper, dzięki za filmik w polskiej wersji językowej ;)

Fajnie, że są już gameplaye, ale szkoda że ta Kobieta z youtube nie bawiła się Kościldą, chętnie bym to zobaczył :D Ogólnie mało chyba wie o dodatku, skoro tak ją wszystko fascynowało :)

Laselight
04.09.2012, 21:13
Ale gościu niezły na screenie nr 6 z linku @up [zdjęcia autorstwa rosyjskiego]
I fajna ta łopato-miotła. Jaki ma zaciesz przy lataniu :D I co to za kryształki na 9-tym :| Ciekawe to odbicie w lustrze. Ale mam pomysł. Moi nie będą mieć psów , tylko wilkołaki. Na zdjęciu nr 12 widać muchomory. Ja bym chciała moich zatruć grzybami.
Na 13-tym zabawa w aport. Bezcenne.

Juhas
04.09.2012, 21:33
Kryształki to efekt jakiegoś zaklęcia :)

Nie mogę się doczekać soboty :) Zbudowałbym już teraz mój nowy domek, ale że ma się opierać na NZTŚ to jeszcze muszę się wstrzymać :)

Levkoni
04.09.2012, 22:31
Na tym filmie od Quxxn widać, że jest na prawdę masa mebli nowych i sporo różdżek do wyboru. Widzę też pokaźną liczbę zasłon na okna co mnie cieszy, bo zasłony nowe są na wagę złota (w store jest ich masa, ale w samych dodatkach mało).

anie_1981
04.09.2012, 23:52
A ja Wam powiem szczerze, że nie potrafiłam oglądać filmików tej Quxxn. Jakoś tak nie leży mi jej głos, mówi za głośno, a to jej fascynowanie się wszystkim co zobaczy robi się denerwujące po paru minutach... No i sorry, godzinę siedzieć w CAS :P

anjanka
05.09.2012, 04:51
a ja dzisiaj już pogram , facet z MM napisał że dzisiaj dostawa :) ja tam filmiki oglądam bez głosu bo też głos Quxxn przeszkadza :D

Levkoni
05.09.2012, 10:21
A ja Wam powiem szczerze, że nie potrafiłam oglądać filmików tej Quxxn. Jakoś tak nie leży mi jej głos, mówi za głośno, a to jej fascynowanie się wszystkim co zobaczy robi się denerwujące po paru minutach... No i sorry, godzinę siedzieć w CAS :P

Ja też jej nie lubię, ale chyba na razie tylko ona ma coś z NZTŚ. Za to bardzo lubię AndrewArcade, choć ma bardzo mało filmów to fajnie gada, ma przyjemny głos i śmieszne komentarze ;p

Ja się zastanawiam ciągle czy teraz brać dodatek czy jednak jeszcze poczekać na lepsze oferty hmmm przypominają mi się czasy kinder niespodzianek, kiedy przed otwarciem zawsze towarzyszyły niesamowite emocje, a potem radość, jeśli zabawka byłą fajna ;p to samo jest z simsami, niby mnóstwo informacji zawsze jest podawanych przed premierą, ale nigdy do końca nie wiadomo wszystkiego i to sprawdzanie nowych mebli i opcji jest właśnie jak otwieranie kindera ;p

AiOtsuka
05.09.2012, 10:26
Szczerze Wam powiem... grałam już wczoraj i niezbyt to wszystko wygląda.
Po co są te duchy? Jedyne co robią to przenikają przez ściany i czasami straszą innych , dziwnie się tak gra wysyłając DUCHA do szkoły :rolleyes: naciągane strasznie
A w dodatku zombie zjadały mi drzewa i nic nie dało się z tym zrobić :rolleyes:
Poza tym wilkołaki są fajne, choć nie rozumiem dlaczego jak idą na polowanie to szukają złota itp. O.o
Jak stworzy się dżina to właściwie nic nie trzeba robić do końca simowego życia, bo sim posprząta cały dom jednym machnięciem ręki, przywoła każdy rodzaj jedzenia i może się też wyczyścić..
Wróżki są całkiem fajne, mają małe domki, w których mogą robić dosłownie wszystko, tylko nie wiem jak się tam mieszczą :D prócz tego mają ładne skrzydełka, które wydają okropny dźwięk przy tworzeniu postaci...
O wampirach nic nowego nie można powiedzieć. Może prócz tego, że teraz mogą pić innych simów i wybierać się na łowy.
Czarodzieje to też nic nowego niestety :P robiąt e swoje eliksiry tylko i rzucają uroki. Można się wybrać do miasta, żeby polatać na miotle lub po prostu używać miotły jako transportu :D

Niestety prócz tego, że dodatek miał być magiczny i w ogóle... to nie da się uwolnić od typowego simowego życia. Tak jak wspomniałam - nasi simowie muszą chodzić do szkoły, nawet wampiry :rolleyes: co z tego, że dymią na słońcu, do szkoły musza chodzić, beznadzieja totalna.

Wilkołaki mogą zmieniać swój wygląd kiedy tylko chcemy ale jak jest pełnia księżyca to zmieniają się czy tego chcemy czy nie ;)

Samo miasto też mnie nie porwało, myślałam, że będzie bardziej tajemnicze, bardziej w stylu halloween, magiczne. A jest jakieś takie normalne.

Jedyne co mi się podoba to : ubrania są świetne, meble także. Właściwie to byłoby lepiej gdyby po prostu nie przesadzili i nie zrobili nagle wszystkiego na raz.

Edit:
Jeszcze kilka info: Kościlde można kupić w alarmach, więc tak, ochrania przed włamaniem do tego sprząta, gada itp.
Te kryształki to zaklęcia, jak sim bawi się magią to różne takie się przed nim pojawiają...
Jeszcze wróżki mogą włączyć aurę na siebie i wszystkich współlokatorów :)

Mamełe
05.09.2012, 11:14
Ja też jej nie lubię, ale chyba na razie tylko ona ma coś z NZTŚ. Za to bardzo lubię AndrewArcade, choć ma bardzo mało filmów to fajnie gada, ma przyjemny głos i śmieszne komentarze ;p

Ja się zastanawiam ciągle czy teraz brać dodatek czy jednak jeszcze poczekać na lepsze oferty hmmm przypominają mi się czasy kinder niespodzianek, kiedy przed otwarciem zawsze towarzyszyły niesamowite emocje, a potem radość, jeśli zabawka byłą fajna ;p to samo jest z simsami, niby mnóstwo informacji zawsze jest podawanych przed premierą, ale nigdy do końca nie wiadomo wszystkiego i to sprawdzanie nowych mebli i opcji jest właśnie jak otwieranie kindera ;p

Też nie byłam w stanie przetrwać ani części pierwszej ani drugiej. Godzina w cas... Jezu nawet jak nowy dodatek mam w rekach, to tyle nie siedzę.

PS Z kinder niespodziankami mam tak samo do tej pory, mam 4 tysiące różnych zabawek ;)

ShiinaLP
05.09.2012, 12:03
Ja polecam zwrócić uwagę na rodzinę Swain- Ojciec Chester (policjant) samotnie wychowuję nastoletnią córkę Bailey.

W opisie rodziny znajduje się informacja, żę Bailey na świra na punkcie istot nadprzyrodzonych i zaczytuje się w romansach o wilkołakach i wampirach. Bardzo zabawne nawiązanie do sagi Zmierzch, zwłaszcza, że Bailey ma w ekwipunku książkę o strojeniu min, a chyba każdy wie o słynnym braku mimiki Kirsten Stewart. ;)

Mamełe
05.09.2012, 12:27
Ja polecam zwrócić uwagę na rodzinę Swain- Ojciec Chester (policjant) samotnie wychowuję nastoletnią córkę Bailey.

W opisie rodziny znajduje się informacja, żę Bailey na świra na punkcie istot nadprzyrodzonych i zaczytuje się w romansach o wilkołakach i wampirach. Bardzo zabawne nawiązanie do sagi Zmierzch, zwłaszcza, że Bailey ma w ekwipunku książkę o strojeniu min, a chyba każdy wie o słynnym braku mimiki Kirsten Stewart. ;)

No nie każdy, bo ja zupelnie nie znam tej sagi ;) ale bardzo fajne nawiązenie, lubię takie smaczki w simsach :)

beata18ns
05.09.2012, 13:17
można już kupić ? siedzę chora na zapalenie pęcherza i chętnie bym pograła co by zapomnieć na chwile o chorobie :(

ultraviolence
05.09.2012, 13:46
można już kupić ? siedzę chora na zapalenie pęcherza i chętnie bym pograła co by zapomnieć na chwile o chorobie :(

Pewnie w jakiś sklepach internetowych tak - niemniej jednak nie opłaca się, bo wyślą Ci ją dopiero w dniu premiery, czyli jutro. Zanim dojdzie, minie pewnie kolejny dzień lub dwa. Sądzę, że lepiej w tym wypadku kupić grę w sklepie. Idziesz, ściągasz z półki, kupujesz i masz. Jeśli oczywiście zależy Ci na niższej cenie, lepiej trochę poczekać :)

Levkoni
05.09.2012, 13:54
Też nie byłam w stanie przetrwać ani części pierwszej ani drugiej. Godzina w cas... Jezu nawet jak nowy dodatek mam w rekach, to tyle nie siedzę.

PS Z kinder niespodziankami mam tak samo do tej pory, mam 4 tysiące różnych zabawek ;)

Pierwszej części nie obejrzałem też ;) Rozumiem, że kolekcjonujesz "kinderki"? Ja mam hopla na punkcie Lego ;D

W opisie rodziny znajduje się informacja, żę Bailey na świra na punkcie istot nadprzyrodzonych i zaczytuje się w romansach o wilkołakach i wampirach. Bardzo zabawne nawiązanie do sagi Zmierzch, zwłaszcza, że Bailey ma w ekwipunku książkę o strojeniu min, a chyba każdy wie o słynnym braku mimiki Kirsten Stewart.

Spostrzegawcza jesteś, a to nawiązanie jest perfekcyjne, ogólnie szkoda, że w simach brak tylu smaczków w rodzinach co w dwójce czy jedynce :)

Juhas
05.09.2012, 13:55
Jeśli macie już grę to proszę o sytą porcję screenów, głównie Kościldy, bo tego chyba nie tylko ja chcem :D:P

AiOtsuka
05.09.2012, 14:13
Kościlda! :D

http://i.imgur.com/I5Lpy.jpg

http://i.imgur.com/TllVo.jpg

jak chcecie jeszcze czegoś screeny to mogę porobić

edit: same linki, bo screeny rozszerzają forum :x

anjanka
05.09.2012, 14:15
mam gre i właśnie ją włączam! :)

AiOtsuka
05.09.2012, 14:18
A tak oto moja wróżka denerwuje innego wróżka!

http://i.imgur.com/PBIZv.jpg
http://i.imgur.com/6UwYW.jpg

kacperprze
05.09.2012, 14:19
AAAA za chwilę chyba nie wytrzymam muszę zablokować oglądanie tych stron bo za chwilę oszaleje tak chce ten dodatek :)
AiOtsuka dodaj wilkołaka, i czarownice

Juhas
05.09.2012, 14:28
To ja bym prosił o zdjęcia cmentarza, wikołaków i wozu cygańskiego, w odpowiednim temacie :)

kacperprze
05.09.2012, 14:29
To ja bym prosił o zdjęcia cmentarza, wikołaków i wozu cygańskiego, w odpowiednim temacie :)

A ja jeszcze o info czy w zestawie jest instrukcja

AiOtsuka
05.09.2012, 14:39
zaraz pojawi się w temacie na zdjęcia! Tylko wilkołaki i czarownice trochę później, bo muszę poczekać na pełnię, żeby zrobić jeszcze lepsze screeny :)

Juhas
05.09.2012, 14:42
Kacper, Maxis oficjalnie nie produkuje już instrukcji :)

To czekamy cierpliwie, każdy screen to coś świetnego :D:P

kacperprze
05.09.2012, 14:44
Kacper, Maxis oficjalnie nie produkuje już instrukcji :)

To czekamy cierpliwie, każdy screen to coś świetnego :D:P

Wkurzyło mnie to trochę pamiętam jak mi się godzine instalowały zwierzaki a tu nic do poczytania :(

suomii
05.09.2012, 17:56
Mam takie pytanie. Skoro jutro jest premiera, to gra powinna być już w MM albo empiku, nie ?

anie_1981
05.09.2012, 18:16
Właściwie to tak, mi Merlin wysłał wczoraj kurierem i dzisiaj przed południem już miałam.

Mamełe
05.09.2012, 19:04
Mam takie pytanie. Skoro jutro jest premiera, to gra powinna być już w MM albo empiku, nie ?

Dzisiaj kupiłam w empiku w Lublinie więc podejrzewam, ze są już w całej Polsce.