Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Księga Skarg i Zażaleń

Strony : 1 2 [3]

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 17:33
Posłuchaj księżniczko. Nie pozwolę sobie, żeby ktoś mnie olewał w taki sposób jak Ty to robisz :) Najpierw walnęłaś mi bana (drugi raz za niby to samo, mimo, że sprawa została WYJAŚNIONA. [tutaj też chciałabym nawiązać do tego, że gdy jeszcze wszyscy mieliśmy bany pernamentne to tam było oskarżenie o MK, a po rozmowach wyjaśniających całą sprawę z administracją - pozdro dla Bjork, której tam nie było - bany zostały zmienione na czasowe, a oskarżenie o MK zmienione i usunięte - screen :) )pernamentnego na dodatek, bez podstaw. KURDE LUDZIE. Gdzie są jakiekolwiek dowody?

Ja rozumiem, że możesz mieć do mnie problem, za to, że pocisnęłam Cię w ocenianiu Administratorów, ale wybacz, powiedziałam całą prawdę, a to Ty nie potrafisz spojrzeć prawdzie w oczy :) Twoim teraźniejszym zachowaniem tylko zapieczętowałaś moje słowa w tamtym temacie.

Björk
26.02.2015, 17:40
Właśnie Cię nie olewam, tylko wyjaśniłam sprawę i okazało się, że zarzut o mk nie został cofnięty.

Kenny McCormick
26.02.2015, 17:53
Kiedyś w regulaminie forum był punkt mówiący że admin może dać bana bez podania konkretnej przyczyny. Nie mieli admini problemów, to zmienili regulamin. xD

Kochana Rafalalo, nikt nie zamyka Cię do więzienia! Jedynie ograniczamy Ci dostępność do forum. Mógłabyś/mógłbyś/mogłibyś odejść stąd po prostu i dać o sobie zapomnieć. Björk jest adminką od syptu lat, więc nie wiem czy jechanie po niej to dobry sposób na zdjęcie bana. Może jeśli twoja osoba przyznałaby się do tego co miało miejsce i przeprosiła, wykazała się zatem dojrzałością to wróciłaby do życia na FTS. A jeśli nie to zakładaj MK tak, aby nikt nie domyślił się że to Ty.

Co do usunięcia tematu. Bądźcie poważni. Prwnie macie miliony skrinów. Nie martwcie się, forum o was nie zapomni. O was, o Ja$Ž£ie, i o innych osobach z przeszłości jak na przykład sherlock (którego ja nigdy nie poznałem, ale wiem że istniał). Proponuję zalożenie własnego konta o Simsach wypisywanie tam takich głupot.

Pozdrawiam, Kenny.

Liv
26.02.2015, 18:37
A według mnie ta akcja jest spowodowana też trochę tym, że mamy 5 adminów + technicznego.
I w dodatku same panie nami rządzą!
zawsze potrzebny jest przełożony.
A myślisz, że dlaczego do dzisiaj nazywam Bjork Szefową? ;)
(chyba że ma się sensowne argumenty albo pisze listy otwarte, pozdrawiam Liv)
Również pozdrawiam! :wub:
Posłuchaj księżniczko.
To jest Szefowa, nie księżniczka.

Moim zdaniem adminki powinny w tym momencie przejrzeć adresy IP całej konfy, zebrać wszystkie dowody, przedyskutować sprawę jeszcze raz w rzeźni i podjąć OSTATECZNĄ decyzję, po czym ogłosić ją na forum w formie posta z wyjaśnieniami.

Björk
26.02.2015, 18:39
Może Adminki mogą wypowiedzieć się tutaj, bo część zacytowałam :D

Multikonto = ban stały i koniec.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 18:43
Może Adminki mogą wypowiedzieć się tutaj, bo część zacytowałam :D

Multikonto = ban stały i koniec.

Zacytowałaś? to ja też zacytuję :) Każda z administratorek ma dostęp do tej rozmowy, ale żadna nie chce jej dodać, więc o to proszę. Jasny dowód, że na moje słowa padła odpowiedź, że ban zostanie czasowy, a taki był i kara została odbyta.

http://i.imgur.com/XbNK7Za.png

najważniejszy pierwszy screen :)

screen z gadu gadu Aty żeby było wiadomo kto jest kim / mam inny nick na forum a na gg inny

Libby
26.02.2015, 18:48
Lodzik/Altek ten screen o niczym nie świadczy. Nie ma tam słowem o tym, że cofamy zarzut o mk, więc nie wkładaj nam, proszę, w usta czegoś, czego nigdy nie powiedziałyśmy. Określenie "Wam" było dla uproszczenia a ban za mk jest permanentny.

Björk
26.02.2015, 18:49
Nie widzę tam nigdzie info, że za multikonto nie będzie bana.
Mowa jest o niezbyt uczciwym potraktowaniu konkursów.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 18:50
ban bez zarzutów? no proszę Cię

poza tym odsiedziałam bana i na jaką cholorę przypomniało się wam o tym cztery dni po zdjęciu go? pisałam nawet z administratorami po odbanowaniu i jakoś nikt nie widział nic dziwnego.

A JA NIE WIDZE NIGDZIE INFO O TYM, ŻE TE MULTIKONTO JEST PRAWDZIWE, UPS

Libby
26.02.2015, 18:52
Ile razy musimy Ci powtarzać, że zdjęcie Twojego bana było niedopatrzeniem? Bany czasowe były dla reszty konfy za oszustwa, Twój był permanentny za oszustwa + mk. Ban za mk jest permanentny i taki pozostanie.

La Tortura
26.02.2015, 18:53
Moim zdaniem adminki powinny w tym momencie przejrzeć adresy IP całej konfy
Czemu znów wyciągacie cały temat konfy... Nie potrafie tego zrozumieć, czemu znów na świeczniku jest moja osoba, skoro tak naprawdę nic takiego nie robię. :\

Co do sprawy Lodzika to dla mnie wygląda to trochę jak jakaś zemsta ze strony Bjork. Była na konferencji z adminkami, miała dostęp do wiadomości, w dziale też o tym pisano (przynajmniej tak mówiłyście :\) a teraz nagle wychodzi na to że to wszystko było bujdą na resorach. Moim zdaniem to jest nie fair w stosunku do Lodzika... Poza tym jestem ciekawa jakie dowody (oprócz posta Słodkiego Pana Ciastka) macie na to, że Lodzik to mk Altka... Sama wiem, że to dwie różne osoby, w końcu z Altkiem spotkałam się twarzą w twarz...
Naprawdę jest mi mega przykro, ze znów jest jakaś afera. Mam też nadzieję że nie dostanę za tego posta bana za wszczynanie kłótni. :\

Lubie
26.02.2015, 18:53
Nie ma tam słowem o tym, że cofamy zarzut o mk, więc nie wkładaj nam, proszę, w usta czegoś, czego nigdy nie powiedziałyśmy. Określenie "Wam" było dla uproszczenia a ban za mk jest permanentny.
Na screenie (jak i w całej konfie) nie było mowy o permanentnym danie za "MK" dla Lodzika

Kędziorek
26.02.2015, 18:55
Tak, bo o tym, że za mk jest ban permanentny jest w Regulaminie forum. To się nie rozumie samo przez się? ;)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 18:56
Zdjęcie mojego bana było niedopatrzeniem? #profesjonalnie
tymbardziej, że pisałam sobie z Nyśką o tym co z moim stanowiskiem redaktorskim, bo w końcu miałam bana czasowego i Nysia odpowiedziała, że dalej jestem w redakcji
do tego pisałam sobie z innymi adminami i #ups nikt mi nie poowiedział, że jest niedopatrzenie
Skąd bierzecie w ogóle takie oskarżenia? 0 dowodów a i tak macie wszystkich gdzies :)
Mam też pytanie - skoro nie było mowy o zdjęciu bana to na jaką cholerę pisałyście ze mną o tym na gg, byłam na tej konferencji itd?

Tak, bo o tym, że za mk jest ban permanentny jest w Regulaminie forum. To się nie rozumie samo przez się? ;)

Nie rozumie się, bo to, że oszustwa są karalne też jest w regulaminie forum :)
do tego dalej nie macie dowodu, a ja czeekam

Kenny McCormick
26.02.2015, 19:06
1. A jeszcze niedawno bylo jechanie po pewnej osobie bo udostepnila wiadomosci z gg. Teraz robisz to samo.
2. Nyska moze mowic jedno a Bjork robic drugie jakby nie bylo bo to ona jest szefowa
3. Poza tym odnoszenwrażenie jakbys chcial zeby adminka sie pogryzla miedzy soba.mdoprowqdasz do konfliktow a potem sie dziwisz ze admini nie chce cie!odblokowac ;;

Kurde naprawde zazdroszcze Ci braku innych problemow. Jestes gimbem idz chlej panie, a nie w netach siedzisz. Ciesz sie mlodoscia!

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:08
1. A jeszcze niedawno bylo jechanie po pewnej osobie bo udostepnila wiadomosci z gg. Teraz robisz to samo.

Bo osoby tam znajdujące się zgodziły się na to :)

2. Nyska moze mowic jedno a Bjork robic drugie jakby nie bylo bo to ona jest szefowa

(Y)

3. Poza tym odnoszenwrażenie jakbys chcial zeby adminka sie pogryzla miedzy soba.mdoprowqdasz do konfliktow a potem sie dziwisz ze admini nie chce cie!odblokowac ;;

napisz to poprawnie bo nie rozumiem.

Kurde naprawde zazdroszcze Ci braku innych problemow. Jestes gimbem idz chlej panie, a nie w netach siedzisz. Ciesz sie mlodoscia!

Nie spodziewałam się, że jesteś taki 8****888 ;***

W ogóle kto ogłosił to, że bjork jest jakimś super zajefajnym ultra genialnym adminem? Wszyscy czerwoni mają takie same rangi/prawa - so?

Pink Panther
26.02.2015, 19:09
Nyska moze mowic jedno a Bjork robic drugie jakby nie bylo bo to ona jest szefowa

Nie byłbym taki pewny, admin jest na równi z adminem, nie mamy tu super admina :| To, co pisałem w poprzednim poście.

Charionette
26.02.2015, 19:10
tymbardziej, że pisałam sobie z Nyśką o tym co z moim stanowiskiem redaktorskim, bo w końcu miałam bana czasowego i Nysia odpowiedziała, że dalej jestem w redakcji

Dokładniej dostałam PM z zapytaniem czy to prawda, że ogłosiłam nabór na Twoje miejsce w gazetce, bo ktoś Ci takie informacje przekazał. Odpisałam Ci, że miałam w planach nabór ale na zupełnie inne stanowisko. Wiadomość potraktowałam jako redaktorską więc nie odniosłam się do banów.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:11
Dokładniej dostałam PM z zapytaniem czy to prawda, że ogłosiłam nabór na Twoje miejsce w gazetce, bo ktoś Ci takie informacje przekazał. Odpisałam Ci, że miałam w planach nabór ale na zupełnie inne stanowisko. Wiadomość potraktowałam jako redaktorską więc nie odniosłam się do banów.

Nie odniosłaś się do banów, ale wiedząc o tym, że ban nie zostanie zdjęty w ogóle nie poruszyłaś tego tematu :)

xheyanna
26.02.2015, 19:12

ponieważ nie udostępniła jednej znaczącej rozowy, a dała dostęp do całego konta gdzie były różne sekrety osób trzecich, które nie chciały, żeby przez przypadek szukania 'dowodów' ktoś je ujrzał.

Kędziorek
26.02.2015, 19:13
Zdjęcie mojego bana było niedopatrzeniem? #profesjonalnie
Jesteśmy tylko ludźmi i to nie nieomylnymi, co zresztą niejednokrotnie jest nam wytykane :)
Nie rozumie się, bo to, że oszustwa są karalne też jest w regulaminie forum :)
do tego dalej nie macie dowodu, a ja czeekam
Toteż za oszustwa były bany i zakaz udziału w konkursach. Dowody mamy, ale skoro Ty za wszelką cenę im negujesz to już na to nic nie poradzimy. Nie damy Ci Twojego zdjęcia przed komputerem jak piszesz jako lodzik, przykro mi.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:15
Jesteśmy tylko ludźmi i to nie nieomylnymi, co zresztą niejednokrotnie jest nam wytykane :)

Toteż za oszustwa były bany i zakaz udziału w konkursach. Dowody mamy, ale skoro Ty za wszelką cenę im negujesz to już na to nic nie poradzimy. Nie damy Ci Twojego zdjęcia przed komputerem jak piszesz jako lodzik, przykro mi.

1 - skoro często jest wam to wytykane to może czas zmienić skład?

2 - Jakie ja dowody neguję? Broniłam się tylko przed fałszywymi oszczerstwami - nic więcej.

Kędzia, z Tobą to nawet pisałam o sprawie domku, więc proszę Cię, nieirytuj mnie, że ZAPOMNIAŁAŚ I NAGLE SOBIE PRZYPOMNIAŁAŚ ;)

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 19:17
Może po prostu konformistyczny lodziku pokaż w jakiś sposobów (a jest ich dużo), że to konto jest twoje, a nie kogoś innego :)

Charionette
26.02.2015, 19:17
Nie odniosłaś się do banów, ale wiedząc o tym, że ban nie zostanie zdjęty w ogóle nie poruszyłaś tego tematu :)
Nie poruszyłam, gdyż oddzieliłam sprawy "moderatorskie" od redaktorskich, przepraszam.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:18
Może po prostu konformistyczny lodziku pokaż w jakiś sposobów (a jest ich dużo), że to konto jest twoje, a nie kogoś innego :)

dawaj ten sposób, bo ja nie mam już sił :)

Nie poruszyłam, gdyż oddzieliłam sprawy "moderatorskie" od redaktorskich, przepraszam.

w takim razie mogłaś napisać to w osobnej wiadomości, która byłaby nieredaktorska...?

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 19:20
dawaj ten sposób, bo ja nie mam już sił

Zdjęcie (chociaż to mało wiarygodne pewnie, skype, spotkanie się w rzeczywistym świecie? :)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:21
Zdjęcie (chociaż to mało wiarygodne pewnie, skype, spotkanie się w rzeczywistym świecie? :)

no w sumie nie ma problemu
zdjęcia mam :)
a skajp to na luzie dam radę ;)

Charionette
26.02.2015, 19:22
w takim razie mogłaś napisać to w osobnej wiadomości, która byłaby nieredaktorska...?
Mogłam. Wiele rzeczy mogłam w życiu zrobić, ale czasu już nie cofnę.

Kędziorek
26.02.2015, 19:25
Kilka niezależnych osób poinformowało nas o tym, że konto konformistyczny lodzik jest multikontem Alcia. W przypadki nie wierzę.

Szczerze? Ja nawet nie wiem do kogo to pisałam, bo Waszych numerów nie mam zapisanych i mi się samymi numerami wyświetlaliście. Jeśli dałam Ci fałszywą nadzieję, przepraszam, przyznaję się.

La Tortura
26.02.2015, 19:26
(admini wejdzcie na gadu, proszę jeśli jest taka możliwość :okay:)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:27
Ja też prosiłabym o wejście na gadu, bo jest bardzo ważna rozmowa ;) jeżeli jest taka możliwość to liczę na to

Björk
26.02.2015, 19:28
Konformistyczny lodziku, pozostaje mi przeprosić Cię za zamieszanie, które wynikło.
Rozumiem Twoje odczucia, że to nie fair, że najpierw zostałaś zbanowana, później odbanowana i znowu zbanowana.
Tak się stało, że odkryłam tą pomyłkę, bo jak widzisz, jednak pozostałe adminki przyznają mi rację, że za mk jest ban stały.
I rzeczywiście z Twojej strony może to wyglądać, jak igranie z Twoimi uczuciami.
Naprawdę przepraszam za to zamieszanie.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:30
Kochana :lovers: Przeprosiny przyjęte ;) Jednak prosiłabym o pojawienie się na tym gg :) jest bardzo ważna sprawa, ktora mogłaby wpłynąć na waszą decyzję

Björk
26.02.2015, 19:42
A ja wolałabym załatwiać tą sprawę tutaj, ewentualnie na priv, bo jak się już okazało, gg nie służy wyjaśnianiu.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:43
No oki, jak nie gg to ja jestem gotowa na rozmowę skype. To byłby idealny dowód na moją niewinność.

Liv
26.02.2015, 19:47
Jeśli przewidujecie taką możliwość, to chętnie wystąpiłabym w roli świadka tej rozmowy (jako osoba postronna).

Kenny McCormick
26.02.2015, 19:48
To może od razu zróbmy lajwa? A potem na jutuby :3

Diana
26.02.2015, 19:52
Poza tym jestem ciekawa jakie dowody (oprócz posta Słodkiego Pana Ciastka) macie na to, że Lodzik to mk Altka...

Podejrzenia co do prawdziwej tożsamości konformistycznego lodzika aka Juliet miałam już od ostatnich wakacji. Podobny styl pisania (zwłaszcza podczas gównoburz), zdjęcia edytowane w niemal identyczny sposób. Głównie nakierowało mnie na właściwy trop OJSG przeniesione później do fotostory – taki sam schemat co w historiach Altaira. Pewności nie miałam, ale popatrzcie, tutaj linki do paru postów Alcia:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65549
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1750122&postcount=5
A tu do tematów kl:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66888
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67799
Naprawdę nie widzicie uderzającego podobieństwa? Mogłabym jeszcze więcej tego wyciągnąć, ale tyle na razie powinno wystarczać. Miałam jeszcze rzucić tematem z innego forum o simsach, gdzie Altair ma konto i wrzucił tam podczas swojego poprzedniego bana na FTS zdjęcie simki z ostatniego linka, ale na wszelki wypadek usunął fotkę aby nie dotarła do adminów. :( Screena sobie darowałam, byłoby, że spreparowałam w Photoshopie/Gimpie/Paintcie!

Idziemy dalej. Podlinkuję trzy posty.
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1839824&postcount=6779
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1839850&postcount=6781
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1842727&postcount=354

Okej. Ata jechała do Juliet, a Juliet na zdjęciu nie ma! Kiedy zobaczyłam fotę z trzeciego posta to zaczęłam się zastanawiać, jakim cudem nikt z adminów się nie zorientował. Dla mnie to jest niezbity dowód. No co, może mi powiecie, że jak robiliście selfie to Juliet akurat pobiegła do toalety bo miała biegunkę :)

Altek, odpuść, śmieszny jesteś. Zachowujesz się jak Jakub, który sprawia wrażenie jakby nie mógł żyć bez FTS, a Ty i wszyscy Twoi przyjaciele jeździliście po nim przy każdej możliwej okazji.
Tyle, że kamuflaż miałeś lepszy, ale do perfekcji jeszcze nieco brakuje.

Björk
26.02.2015, 19:53
No oki, jak nie gg to ja jestem gotowa na rozmowę skype. To byłby idealny dowód na moją niewinność.

No pomysł chybiony, bo niby skąd będziemy wiedzieć, że rozmawiamy ze sobą, a nie z Atą, Józią albo kimś innym?

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:54
Lol, Ata jechała do Altka, nawet pisałam, że jedzie do tego frajera ;)

Poza tym ja pisałam na forum, że na sylwestra (termin gdy ata spotkała się z SPC Nacią i Altkiem) ja byłam w krakowie.

W simkach widać podobną grafikę tylko, a to, że mamy dobre komputry to już nie nasz problem.
Na dodatek chciałabym zaprosić wszystkich niedowiarków do tej rozmowy, bo dalej jesteście niezbyt powazni.

No pomysł chybiony, bo niby skąd będziemy wiedzieć, że rozmawiamy ze sobą, a nie z Atą, Józią albo kimś innym?

Moja droga, będzie kilka osób z konfy + Altek ;)

Pink Panther
26.02.2015, 19:56
Moja droga, będzie kilka osób z konfy + Altek ;)

Ale to równie dobrze może być czyjaś siostra robiąca za loda na przykład :|

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 19:57
Ale to równie dobrze może być czyjaś siostra robiąca za loda na przykład :|

wy sobie myślicie, że my będziemy o godzinie 21 ściągać całe miasto na rozmowę na skype?

i w jaki inny sposób mam niby udowodnić w końcu jak nie w taki?

Libby
26.02.2015, 19:58
Idziemy dalej. Podlinkuję trzy posty.
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1839824&postcount=6779
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1839850&postcount=6781
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1842727&postcount=354

Okej. Ata jechała do Juliet, a Juliet na zdjęciu nie ma! Kiedy zobaczyłam fotę z trzeciego posta to zaczęłam się zastanawiać, jakim cudem nikt z adminów się nie zorientował. Dla mnie to jest niezbity dowód. No co, może mi powiecie, że jak robiliście selfie to Juliet akurat pobiegła do toalety bo miała biegunkę :)

Diano, zorientowaliśmy się ;).

Pink Panther
26.02.2015, 19:58
i w jaki inny sposób mam niby udowodnić w końcu jak nie w taki?

Szczerze? Po prostu sobie darować. Nie mówię, że jesteś Altkiem. Już sam nie wiem, jak to jest. Ale nie przeforsujecie decyzji adminek i nie dacie rady udowodnić jak jest naprawdę.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:00
Szczerze? Po prostu sobie darować. Nie mówię, że jesteś Altkiem. Już sam nie wiem, jak to jest. Ale nie przeforsujecie decyzji adminek i nie dacie rady udowodnić jak jest naprawdę.

Twoje zdanie działa również w drugą stronę.
Jeżeli chodzi o całe zamieszanie to wszystko dlatego, że lubię to forum, a Bjork napisała, że musimy to rozwiązać tutaj w tym temacie - tylko jak ja mam dać dowód niby?

La Tortura
26.02.2015, 20:03
Wiecie co jest kilka podejrzeń od osób trzecich, kilka spekulacji (post Diany), ale co z IP? Co z tym, że Lodzik jest chętna z wami na skype rozmawiać?
Lodzika lubię i wiem, że to dobra dziewczyna i nie mam pojęcia jak pomóc jej się wybronić z tych zarzutów, bo z tego co widzę to nie ma nawet szans żeby się bronić..

co do mojego wyjazdu - jechałam do Altka, nie do lodzika. Diano nie tylko ja mam na imię Agata, u mnie w mieście jest kilka Agat, a co dopiero w takim które liczy kilkaset osób. Wiem o jaką Agate chodziło Lodzikowi, nie byłam to ja i na tym skończę.

Pink Panther
Twoje zdanie działa również w drugą stronę.

Nie do końca, bo czerwone mają władzę. I mogą w końcu powołać się na ten punkt regulaminu:
Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
zamknąć księgę, zbanować całą konfę i wtedy nic nie zrobicie. Nie zrozum mnie źle, ale po prostu wydaje mi się, że jesteś na przegranej pozycji.

@down
Świadkiem, ze takie zdjecie widziałem jestem ja.

Serio? ...

LepkiePaluszki23
konformistyczny lodziku oszukała wszystkich uzytkowników, a ja zaufałem ci.
Dowodem na to, że kłamiesz (dziękuję Diano, za ten temat) jest ten temat. http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67799
Widać w nim nazwę tematu Lodzik majsterkuje. Ok nic nie szkodzi. Natomiast na innym forum jest ten sam temat, o tej samej treści. Zdjecie w pierwszym poscie, było takie samo, ale Altek je usunął. Świadkiem, ze takie zdjecie widziałem jestem ja. Teraz juz widzę, że konformistyczny lodzi, a Altek to te same osoby.
Link do tematu z simkami Altka na tym forum. http://centrum-simow.com/viewtopic.php?f=241&t=1767
Boli mnie to, że tak kłamiesz..
Mogę jeszcze wyjaśniać, jeżeli ktoś chce.
Merci na tamtym forum to Altek, tylko zmienił nick.

@Błagam Cię przestań. Naprawdę założę się o sto złotych, ale takie zdjęcie tam było. Nie pisałbym tu takich rzeczy. Nienawidzę oszustwa.

Inni użytkownicy tez widzieli tę simkę i skojarzą ją na pewno z tą na tym forum.
Sprytny jesteś, bo zdjęcie usunęłeś, a tu jakoś zdjęcie jest. Dziwne.

@Jak ktoś umie oszczędzać, to ma.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:07
@up: skąd Ty weźmiesz tą stówkę? XD

WTF lepkie paluszki? XD
No rozwaliłeś system ;) Nie wiem co za porównanie widzisz - powaga ;) Altek ma konto na CS od dawna i nazywa się tam Merci, tak? dlatego ma tam konto i dodaje swoje simki... Altek powiedział, że jak walnie posta to nawet wyjaśni to, że nie było tam nigdy simki, którą ja dodawałam na FTS :)

Świadkiem, ze takie zdjecie widziałem jestem ja.

Pinki, ja też mam z tego niezłą beke xD

Lubie
26.02.2015, 20:08
zamknąć księgę, zbanować całą konfę i wtedy nic nie zrobicie.

ale kurde, dlaczego wy patrzycie na jedną osobę jako konfa. Chciałbym przypomnieć że rozmawiamy o rzekomym mk Alcia, a nie kurde całej konfy.

Liv
26.02.2015, 20:11
@LP23 no mnie to też zastanowiło. Jakieś przemycanie twórczości między sobą?

W każdym razie ktoś tu kłamie i trwa to za długo.

Meryam
26.02.2015, 20:12
Ok, ja powiem tylko jedną rzecz, bo jak powiem więcej to zostanę zlinczowana.
Altku/lodziku/whatever, skoro tak cię bulwersuje ten zarzut o multikonto to udowodnij, ze jest bezpodstawny. Tyle.
Nie rozumiem gównoburzy, skoro jest jedno proste rozwiązanie ;)

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 20:13
Nie napisałbym tu takiego posta, gdybym nie skojarzył faktów.
Jeszcze raz dziękuję Diano!

Kenny McCormick
No to jak nie MK to plagiat :lol2: nieźle xD a za plagiat tez ban, jak z rudą.

konformistyczny lodzik
Ok, ja powiem tylko jedną rzecz, bo jak powiem więcej to zostanę zlinczowana.
Altku/lodziku/whatever, skoro tak cię bulwersuje ten zarzut o multikonto to udowodnij, ze jest bezpodstawny. Tyle.
Nie rozumiem gównoburzy, skoro jest jedno proste rozwiązanie ;)

O STARA, MÓWISZ COŚ Z SENSEM WOW. SZKODA TYLKO, ŻE OSTATNIE POSTY PISZĘ CIĄGLE O TYM,że jestem w stanie to pokazać - tylko wszyscy odrzucają propozycję, mówiąc, że nawet skype nie udowodni.

No to jak nie MK to plagiat :lol2: nieźle xD a za plagiat tez ban, jak z rudą.

Ruda nie ma bana za plagiat :) :)

Meryam
26.02.2015, 20:15
No to pokaż. Niekoniecznie skype, bo inni znaleźli sposób żeby cię oskarżyć bez skype'a.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:15
No to pokaż. Niekoniecznie skype, bo inni znaleźli sposób żeby cię oskarżyć bez skype'a.

to jak inaczej mam pokaazać? :)

Alcioo :33
26.02.2015, 20:18
Chciałbym wyjasnic kilka rzeczy.
Nawet jak mnie nie ma na forum od X czasu to nadal jestem fejmem xd
Co do posta na CS to nigdy nie byla tam pokazana niemoja simka. Nie dodawalem nigdy zdjęć z FTS na CS
Chcialbym rowniez zaswiadczyc, ze lodzik nie jeest moim MK

Pozdrawiam, wiecznie zywy Altek

Meryam
26.02.2015, 20:20
No widzisz, na tym polega cała śmieszność tej sytuacji. Nie masz sposobu by udowodnić na oczach całego forum (bo spójrzmy prawdzie w oczy, całe forum na skype nie wejdzie), że oskarżenia są bezpodstawne.
Czyli jednak nie są bezpodstawne, skoro nie masz dowodu mówiącego inaczej :)

Gwoli ścisłości, nie wypowiadam się tu jako oskarżyciel czy coś. Mówię tylko jak wygląda sytuacja z mojej perspektywy. W tym momencie traktuję to jak jedną z sytuacji, które omawiamy w liceum na prawie. I zawsze, gdy oskarżony nie ma dowodów na swoją niewinność, uznawany jest za winnego.

Malfurion
26.02.2015, 20:20
W moim mniemaniu, to takim postem wlasnie wywolujesz odwrotny skutek od zamierzonego. No i teraz, jak altek i kl zalogowali sie w podobnym czasie, mozna sprawdzic szybko ip ;P

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:21
Moja droga, ja jestem w stanie nawet pokazać się na rozmowie video :) dlatego proszę Cię, nie mów mi, że nie jestem w stanie udowodnić mojej niewinności - tylko inni odrzucają moje propozycje.

Meryam
26.02.2015, 20:22
No to nie kieruj się tym, że odrzucają propozycję, tylko im to zaprezentuj...

Kenny McCormick
26.02.2015, 20:23
Co to za problem raz z mobilnego neta drugi raz z domowego wifi...

Pink Panther
I zawsze, gdy oskarżony nie ma dowodów na swoją niewinność, uznawany jest za winnego.

Ale ciężar dowodu spoczywa na powodzie. Nie ma też niepodważalnych dowodów na winę lodzika, a wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego :|

konformistyczny lodzik
No to nie kieruj się tym, że odrzucają propozycję, tylko im to zaprezentuj...

skoro sami nie chcieli widzieć innego rozwiązania poza wychodzeniem z tego tematu to co?

Ale ciężar dowodu spoczywa na powodzie. Nie ma też niepodważalnych dowodów na winę lodzika, a wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego :|

to, to! dokładnie ostatnia linijka :)

La Tortura
26.02.2015, 20:24
Marta, proponowaliśmy i proponujemy nadal rozmowę na skypie, moge nawet podać mojego skype'a jak ktoś chce...

@down
Ok, a takie niedyskretne pytanko... kaczucha mówi, żebyśmy tego nie rozważali w kategorii "konfy", po czym ty piszesz w sprawie dotyczącej tylko lodzika/Altka, że WY proponujecie rozmowę. Coś tu nie halo chyba
joo, zgadzam się, mój błąd :okay:

Meryam
26.02.2015, 20:26

Teoretycznie tak. Praktycznie sprawa wygląda trochę inaczej, gdy oskarżenia wysuwa kilka osób przeciwko jednej. Każda ma dowód, ale każdy z tych dowodów nie jest niepodważalny. Pytanie tylko jaki jest dowód strony przeciwnej na swoją obronę?
Tu nie ma wątpliwości, który dowód wskazuje na niewinność albo na winę. Są dowody wskazujące na winę, nie ma przeciwwagi. Takie wątpliwości nie są rozstrzygane na korzyść oskarżonego. Gdyby był przeciwstawny dowód, owszem, wtedy sprawa wyglądałaby inaczej. Ale jest brak tego dowodu po stronie przeciwnej.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:27
Pani sędzio, cały czas chcę dać dowód, ale powtarzam, że nikt z adminów nie wyraża chęci współpracy :)

Meryam
26.02.2015, 20:28
Marta, proponowaliśmy i proponujemy nadal rozmowę na skypie, moge nawet podać mojego skype'a jak ktoś chce...

Ok, a takie niedyskretne pytanko... kaczucha mówi, żebyśmy tego nie rozważali w kategorii "konfy", po czym ty piszesz w sprawie dotyczącej tylko lodzika/Altka, że WY proponujecie rozmowę. Coś tu nie halo chyba ;)

Lodzik... To nie dostarczaj dowodu adminom, tylko nam, jako społeczności forum.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:29
Lodzik... To nie dostarczaj dowodu adminom, tylko nam, jako społeczności forum.

a to Wy decydujecie, czy oni? :)

Meryam
26.02.2015, 20:30
Oni decydują o banie, ale jeśli społeczeństwo forum ci uwierzy to admini nie bardzo mają wybór ;)

Björk
26.02.2015, 20:34

Ale to nie jest sąd :D

Równie dobrze można odbanować wszystkich zbanowanych za mk, bo nikt ich nie złapał za rękę ;)

Już tłumaczyłam, że sprawa w dużej mierze opiera się na intuicji i składaniu faktów do kupy.
Jak chcesz porównywać, to bardziej do profilowania kryminalnego ;)

No a teraz załóżmy, że jednak odbanujemy Altka, bo "nie mamy twardych dowodów i uznajemy go za niewinnego".
Naprawdę chcesz się zastanawiać, czy to ja napisałam tego posta, czy moja zła siostra bliźniaczka ;)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:36
Kto w ogóle napisał o odbanowaniu Altka? On sam pisał, że dawno skończył z FTS i przerzucił się na CS.
To ja liczę na unbana, a nie Altek.

Lubie
26.02.2015, 20:36
Oni decydują o banie, ale jeśli społeczeństwo forum ci uwierzy to admini nie bardzo mają wybór ;)

Tutaj sie mylisz, wystarczy popatrzec na inne sprawy w historii forum (nie chce wytykac o kogo chodzi, bo moze ta osoba nie zyczy sobie tego. ale mam nadzieje, ze pani dotka wie o kocho chodzi)

. kaczucha mówi, żebyśmy tego nie rozważali w kategorii "konfy", po czym ty piszesz w sprawie dotyczącej tylko lodzika/Altka, że WY proponujecie rozmowę. Coś tu nie halo chyba Oni, czyli lodzik i Altek. a reszta ma byc po to zeby udowodnic, ze jestesmy obecni i nikogo nie udajemy ok. (To ma sens, bo nie wiem)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:41
W takim razie ja mam pomysł.

Proponuję rozmowę na skype, z chętnymi osobami, nawet z Tobą, droga Meryam.
może to wam udowodni moją niewinność.

Meryam
26.02.2015, 20:42
Ja powtórzę to co powiedziałam. Musi być po prostu dostarczony dowód i tyle. Jeśli forum w niego uwierzy, to uwierzą też admini. A jeśli forum uwierzy, a admini nie, to forum zacznie "bojkotować" ich decyzję i ostatecznie będą musieli się ugiąć, bo czy chcą czy nie, są taką samą integralną częścią forum co każdy inny użytkownik. Jeśli dowodu nie będzie albo forum uzna go za niewystarczający, to ban zostaje.
Sytuacje jest prosta...

Jeśli chodzi o rozmowę na skype - na mnie to wrażenia nie robi i ja osobiście chcę dowodu tu, na forum. Skoro się kłócisz na forum, to udowodnij swoją niewinność na forum.

xheyanna
26.02.2015, 20:42
też wejdę na Skype, żeby nie było, że to ja udaje Lodzika, bo widzę, że ta sprawa 'multikonta lodzika' rozszerzyła się do całej konfy i nagle ktoś ma pomysł, żeby banować nas wszystkich, tylko za to, że ze sobą gadamy. :notbad:

La Tortura
26.02.2015, 20:43
matka.boska303 - każdy chętny niech mnie zaprosi a ja was dodam. I też będę jak coś.

Kenny McCormick
26.02.2015, 20:43
Tez chce to zobaczyć :D

Björk
26.02.2015, 20:44
Lodziku, a z jakiego miasta jesteś?

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:45
Ja mam podawać takie informacje w internecie?

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 20:46
Ja nie idę, gdyż zostaję przy swoim twierdzeniu.

@up: Zawsze można na pw :)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:47
@up: Zawsze można na pw :)

no wybacz, jednak mam uprzedzenia co do podawania takich informacji. Złe wspomnienia z przeszłości :)

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 20:48
Albo boisz się, że się wyda :)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:48
Albo boisz się, że się wyda :)

co ma miejscowość w której mieszkam do tego wszystkiego lol

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 20:49
To przynajmniej powiedz jak masz na imię?
EDIT: Albo jednak nie.

Björk
26.02.2015, 20:49
OK. Rozumiem, że nie chcesz podawać, bo to małe miasto i łatwo Cię namierzyć. Cofam pytanie.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:50
To przynajmniej powiedz jak masz na imię?

dla Twojej wiadomości Natalia i od dawna wszyscy na forum o tym wiedzą

OK. Rozumiem, że nie chcesz podawać, bo to małe miasto i łatwo Cię namierzyć. Cofam pytanie.

cieszę się, że zrozumiałaś :)

Meryam
26.02.2015, 20:51
Dobra, słuchajcie, było miło, ale ja wieczności nie mam żeby siedzieć na forum, więc powiem od siebie tyle: jeśli lodzik nie dostarczy dowodu na forum, publicznie, żadnych skype'ów i wysyłania dowodów na pw) albo ludzie z forum uznają go za niewystarczający, ban zostaje. Nic innego mnie nie obchodzi. Jesli forum uzna dostarczony dowód za wystarczający, bana nie ma. Takie jest moje stanowisko. Możecie z tym robić co chcecie, możecie tym podetrzeć sobie tyłek, ale wg. mnie to jest najbardziej racjonalna opcja. Tyle w tej kwestii, ja się zmywam, gównoburze są męczące.

Björk
26.02.2015, 20:56
Dobra, słuchajcie, było miło, ale ja wieczności nie mam żeby siedzieć na forum, więc powiem od siebie tyle: jeśli lodzik nie dostarczy dowodu na forum, publicznie, żadnych skype'ów i wysyłania dowodów na pw) albo ludzie z forum uznają go za niewystarczający, ban zostaje. Nic innego mnie nie obchodzi. Jesli forum uzna dostarczony dowód za wystarczający, bana nie ma. Takie jest moje stanowisko. Możecie z tym robić co chcecie, możecie tym podetrzeć sobie tyłek, ale wg. mnie to jest najbardziej racjonalna opcja. Tyle w tej kwestii, ja się zmywam, gównoburze są męczące.

Akurat nie podoba mi się to rozwiązanie bardzo.
Nie wiem, co masz na myśli pisząc o DOWODACH NA FORUM, ale nie chcę żeby Lodzik miał nieprzyjemności, bo poda nam PESELE, nr dowodów osobistych, dokładne adresy zameldowania oraz imiona rodziców.
O kradzież tożsamości jest teraz bardzo łatwo i wziąć na kogoś kredyt też nie trudno, więc Lodziku ZABRANIAM :)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 20:58
W związku z tym, że nie chcieliście rozmawiać ze mną na kamerce na skype postanowiłam zrobić sobie zdjęcie. Mam nadzieję, że to rozwieje Wasze wątpliwości. Nie chciałam wysyłać tego na PW do adminów, ponieważ nie jestem jakąś super osobą, która nie lubi się pokazywać. Więc proszę - o to ja. [/img]

@down: kurde, przedstawiam Wam tyle dowodów, a Ty dalej szukasz dziury w całym?!

@edit: admini usunęli zdjęcie a jeżeli ktoś chce - podam na PW :)
aa

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 21:00
Mogliście dogadać się na konfie i tyle z tego. Zdjęcie może być nie prawdziwe. :)

La Tortura
26.02.2015, 21:00
Przecież każdy kto jest na konfie (lub kiedykolwiek był) dodawał na tym forum zdjęcia ;p i każdy wie jak wygladamy.

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 21:01
To spróbuj wyjaśnić sprawę z simkami z cs? Tam było zdjęcie i nawet komentarze to potwierdzają.

Fallen
26.02.2015, 21:02
Rzucaj pomysłami jak masz lepszy sposób na udowodnienie, że lodzik to lodzik, a nie narzekasz xD

konformistyczny lodzik
To spróbuj wyjaśnić sprawę z simkami z cs? Tam było zdjęcie i nawet komentarze to potwierdzają.

Altek napisał posta kilka stron temu :)

Pink Panther
To do niczego nie doprowadzi.

Moja propozycja - ankieta z pytaniem o dalsze losy lodzika. Jak kiedyś w przypadku rudej.

Björk
26.02.2015, 21:03
Lodziku - idź spać proszę. Odpocznij.
Dyskusja idzie w bardzo złą stronę!
Naprawdę bycie na forum o simsach nie jest warte tego, żeby tracić swoją prywatność niezależnie od tego, czy jesteś Natalią, Zuzią, Mateuszem czy Józkiem.

Nie wstawiaj żadnych zdjęć, bo i tak znajdzie się ktoś, kto nie będzie o tym przekonany, że jest prawdziwe.
Na chwilę obecną mogą Ci powiedzieć, że sprawdziłam Twoje IP i za dużo zbieżności z Altkiem, ale na takie moje myślenie wpływa całokształt Twojej działalności.

A już zupełnie offtopowo - nie pisz, że nie jesteś jakąś super osobą. Każdy z nas jest ważny i staraj się myśleć o sobie jak najlepiej :)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 21:03
To do niczego nie doprowadzi.

Moja propozycja - ankieta z pytaniem o dalsze losy lodzika. Jak kiedyś w przypadku rudej.

Dodałam zdjęcie, udowodniłam swoją niewinność a teraz ankieta? Za każdym razem jak udowadniam ktoś ciągle szuka dziury w całym?!

Liv
26.02.2015, 21:04
Mogliście dogadać się na konfie i tyle z tego. Zdjęcie może być nie prawdziwe.
Otóż to.
Poza tym to dziwne, że wszyscy członkowie konfy nieraz chwalili się sobą na forum w "wasze fotki". Ciebie, konformistyczny lodziku, ani razu tam nie ma.

Lubie
26.02.2015, 21:04
W przypadku Rudzielca chyba i tak sie nie spraedzilo (chyba ze zle kojarzę)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 21:05
Lodziku - idź spać proszę. Odpocznij.
Dyskusja idzie w bardzo złą stronę!
Naprawdę bycie na forum o simsach nie jest warte tego, żeby tracić swoją prywatność niezależnie od tego, czy jesteś Natalią, Zuzią, Mateuszem czy Józkiem.

Nie wstawiaj żadnych zdjęć, bo i tak znajdzie się ktoś, kto nie będzie o tym przekonany, że jest prawdziwe.
Na chwilę obecną mogą Ci powiedzieć, że sprawdziłam Twoje IP i za dużo zbieżności z Altkiem, ale na takie moje myślenie wpływa całokształt Twojej działalności.

Ja się staram jak mogę, naprawdę jak mogę bo lubię to forum, no i doceniam to, że się o mnie troszczysz.
Ale kurcze, jak mogę się usprawiedliwić?

Ban jest na podstawie oskarżeń, które ja mogę obrzucić kontrargumentami...

Pink Panther
Ruda decyzją userów została zbanowana na 2 miesiące zamiast perma, ale potem i tak ją zbanowali za plagiat bodajże.

konformistyczny lodzik
Otóż to.
Poza tym to dziwne, że wszyscy członkowie konfy nieraz pochwalili się sobą na forum w "wasze fotki". Ciebie ani razu tam nie ma.

było zdjęcie, nawet konfa je komentowała, lecz je usunęłam.

Ruda decyzją userów została zbanowana na 2 miesiące zamiast perma, ale potem i tak ją zbanowali za plagiat bodajże.

Alcio :3 :3 - przeszkadzanie w sprawnym działaniu naszej społeczności, skargi userów
Rudzielec - przeszkadzanie w sprawnym działaniu naszej społeczności, skargi userów

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 21:06
Nie udawajcie głupich. Ata widziałaś to zdjęcie na cs w temacie latka i nie zaprzeczaj. Ja to wiem i ty, a nawet użytkownicy, którzy ją tam widzieli (chodzi o użytkowników z tamtego forum).
http://i.imgur.com/B6f9gF3.png

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 21:07
Nie udawajcie głupich. Ata widziałaś to zdjęcie na cs w temacie latka i nie zaprzeczaj. Ja to wiem i ty, a nawet użytkownicy, którzy ją tam widzieli (chodzi o użytkowników z tamtego forum).
http://i.imgur.com/B6f9gF3.png

boże daruj sobie bo i tak nikt nie słucha Twoich kłamstw, dyskusja nie jest o Tobie, zrozumiałeś? Altek napisał, że nigdy nie dodawał simki z FTS na CS A TO CHYBA JEGO TEMAT?

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 21:08
Ha tak kombinujecie i usuwacie zdjęcia tak? Nie bójcie się mam ss :)

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 21:10
Ha tak kombinujecie i usuwacie zdjęcia tak? Nie bójcie się mam ss :)

Jaki poziom Ty teraz sobą reprezentujesz? Tak trudno zedytować nawet w paincie pierwszy post altka na tamtym forum? XD daruj sobie, ale Twoje oskarżenia są bezpodstawne, a Ty z każdym postem się ośmieszasz.

Pink Panther
26.02.2015, 21:11
Nie bójcie się mam ss :)

Herr Reichsführer?

Wybaczcie czarny humor, musiałem.

A Twoje zdjęcia widziałeś chyba tylko Ty Lepki, soł :|

LepkiePaluszki23
26.02.2015, 21:16
Wierzcie kłamcy. Kłamstwa zawsze wyjdą na jaw. Nie będę z tobą lodziku/altku rozmawiał, bo obracasz kota ogonem i próbujecie mnie oczernić.
Tyle w tej sprawie. Pewnie powiecie, że zdjęcia czyli ss podrobiłem tak jak Meryam. Tyle się znam na fotoszopie jak na zeszłorocznym śniegu.
Dobranoc.

@Użytkownicy tamtego forum też widzieli.

Vanitas
26.02.2015, 22:29
Staram się nie komentować wydarzeń na forum no ale co mi tam.

Od zawsze myślałem, że K_L jest chłopakiem, po prostu czytając jego/jej posty od razu było dla mnie w nich coś charakterystycznego co wskazywałoby na płeć i faktycznie, styl bycia tej osoby jest dla mnie bardzo podobny, o ile nie identyczny do stylu Altka czy jak mu tam. Nie osądzam nikogo, ale te posty 'daj dowód', 'dam dowód' są dla mnie żenujące. Czy naprawdę sprowadzacie się do poziomu takiej dyskusji?

Alcio :3 :3 - przeszkadzanie w sprawnym działaniu naszej społeczności, skargi userów
Rudzielec - przeszkadzanie w sprawnym działaniu naszej społeczności, skargi userów

Czytając tą rozmowę, mam wrażenie K_L, że tak czy inaczej powinieneś się znaleźć na liście, którą cytujesz. Właśnie z tego powodu.

Proponuję rozejść się i odpocząć, może ktoś wpadnie na jakiś kompromis ale rozwiązywanie tej sytuacji w takiej atmosferze i na szybko na pewno nie przyniesie dobrego rezultatu ;)