Zobacz pełną wersję : Księga Skarg i Zażaleń
Tutaj możesz dyskutować na publicznym forum o decyzji administratorów/moderatorów, jeżeli uważasz, że jest ona niesłuszna.
Alcioo :33
28.07.2013, 22:23
O bardzo fajnie. :)
Pokłóciłem się z pewnym userem, o zwykłą drobnostkę.
Pomijając fakt, że zaczął mnie wyzywać, i przeklinać do mnie, ja odpisywałem mu spokojne :)
Jednak..
Wtrącił się motyka.
Bez żadnych konkretnych podstaw wlepił mi warna, i powiedział, ze czeka na zakończenie kłótni.
Napisał mi tylko, że chodzi o tę kłótnię, nic więcej.
Chciałbym wyjaśnić tą sytuację.
oboje się bezsensownie obrażaliście nawzajem i oboje dostaliście warny. przykład? pierwszy z brzegu:
wiesz co?
śmieszna to Ty jesteś, i twój wygląd, ach :3
tyle z mojej strony
28.07.2013, 22:36
Ok, napisałem to, bo napisał pierwszy do mnie, obraźliwy tekst, tak?
Rozumiem, ale on nie tyle co wyzywał, to spamił, bo na 8 wiadomości ode mnie dostałem strony odpowiedzi od niego, a co lepsze. z 3/4 tych wiadomości mógłby zrobić 1 wiadomość...
A nie zapominajmy, o jego wulgaryzmach do mnie
czyli "to nie ja zacząłem, czemu mi się oberwało???" - wybacz, ale śmierdzi przedszkolem
28.07.2013, 22:40
wybacz, ale czy ja tak napisałem?
to był jeden z trzech napisanych do mnie powodów. A w tym, mianowicie chodzi mi oto, że ewidentnie chciał znaleźć dziury w całym.
Proszę, znajdź INTELIGENTNĄ odpowiedź na pozostałe dwa zastrzeżenia
obraziłeś usera, co implikuje warna. dojrzałością nie jest odpowiedzenie ciosem na cios, tylko wręcz nastawienie policzka. całą argumentację napisałem wyżej, dla mnie jest ona wystarczająca
28.07.2013, 22:47
tak? Zamiatasz sprawę pod dywan, miło.
Powiedz mi..
Nie można dać zwykłego ostrzeżenia?
Wielkie przepraszam, ale nigdy, powtarzam nigdy nie dostałem od Ciebie zwykłego ostrzeżenia, w sumie tak jak znajomi z którymi gadam.
Coś jeszcze. Dalej bd walczył o wyprostowanie sprawy.
Powiesz mi. Prawda jest obrazą? Przepraszam :C
Powiesz coś jeszcze? Dlaczego on dostał warna tylko za to co ja?
Przekleństwa? Spam? Proszę Cię administratorze, miałem Cię za dojrzałego człowieka T_T
nie zamiatam żadnych spraw pod dywan, dla mnie sytuacja jest jasna, dla Ciebie nie, poczekajmy, aż inni się wypowiedzą, bo mi ręce opadają.
dostajesz punktowane ostrzeżenia, bo to nie jest pierwszy raz, gdy zachowujesz się w podobny sposób. skoro wcześniej Cię to niczego nie nauczyło, czas sięgać po mocniejsze środki. nie życzę sobie takiego typu zachowania na tym forum.
Powiesz mi. Prawda jest obrazą? Przepraszam :C - czasami po prostu lepiej zamilknąć niż mówić, co ślina na język przyniesie, nie uważasz?
Maqryll jeśli obraziłeś innego usera to warn Ci się należał i nie ważne kto zaczął. Trzeba było to zgłosić administracji i nie masz tu o czym z Motyką dyskutować. A poza tym przeżywasz tego warna jak...
28.07.2013, 23:01
Ręce Ci opadają? Mi już dawno na ziemi leżą, uwierz.
dostaję, ale nigdy od Ciebie ie dostałem zwykłego, a oto mi chodzi.
''nie życzę sobie takiego typu zachowania na tym forum.''- jakich, powiedz mi. Tylko nie pisz "Takich zachowań, jakie Ty masz''- bo normalnie spadnę i nie wstanę. Jeżeli juz tak napiszesz, opisz dokładnie o co Ci chodzi :)
A, i powiedz mi. Takie zachowanie to co to? Po prostu walczę o swoje, tak? Niesłusznie wymierzono mi karę, więc kłócę się.
Czy lepiej zamilknąć? Nie wiem, skoro zostałem zwyzywany przekleństwami, to mam milknąć? Tak uważasz? Powiedz mi czy jak nazwałbym cię od najgorszych z najgorszych przekleństw, zamilkłbyś?
Obaj obrażaliście siebie nawzajem i dostaliście po równo, każdy zarobił warna.
28.07.2013, 23:05
. A poza tym przeżywasz tego warna jak...
Przepraszam, ale za niedociągnięcia związane z warnami, administracja wie jakie niedociągnięcia, i widzę, ze już pilnują, zeby ich nie było, dostałem bana, z winy administratorów, oczywiście.
Przeżywam, bo kosztował mnie -10 pkt, więc?
Libby, chodzi mi oto, ze on nie tyle co obrażał, a wyzywał wulgaryzmami i na 8 wiadomości co napisałem do niego, on napisał mi aż DWIE STRONY, czysty spam, nieprawdaż? Powinno to być również odliczone w punktach, a jeżeli przymyka się oko na takie sytuację, to to wygląda z boku komicznie.
Można?... Zwykli userzy też mogą się wypowiadać, czy tylko administracja?
''nie życzę sobie takiego typu zachowania na tym forum.''- jakich, powiedz mi.
Nie wiem, ale wydaje mi się, że chodzi o... obrażanie innych? :|
Czytałam waszą "konwersację" i moim zdaniem słusznie dostałeś także warna.
PS. Wiem, że pytanie było skierowane do Motyki, ale tak, jakby mnie zwyzywali od najgorszych, zamilkłabym i zgłosiłabym to odpowiednim ludziom :)
28.07.2013, 23:10
Może i słusznie, ale czemu od razu punktowego? Nie można dać zwykłego, przepraszam.
A, i chodzi mi również, oto że druga osoba z dyskusji powinna dostać warna jeszcze za spam i wulgaryzmy.
Dodając do tego wszystkiego, to, że drugi user napisał do motyki "lubie bezsensowne obrażanie sie od czasu do czasu." żałosne
Maqryll - ja również czytałem waszą rozmowę i tym bardziej uważam że warn należał się wam obu, także nie zachowuj się jak 7 latek tylko weź to na klatę i następnym razem wstrzymaj się od obrażania innych.
28.07.2013, 23:27
Piszę kolejny raz, że wiem, że się należał.
ale dwie sprawy za które on powinien odstać warny zostały zlekceważone.
spam, ogromny, i wyzwiska, wulgaryzmy - za to powinien :)
Chodzi mi tylko oto
dostaliście po warnie za całokształt, a poza tym jeszcze przed chwilą twierdziłeś, że jedyne co Ci się należało to ostrzeżenie, więc miej trochę godności i odpuść...
Dokładnie, warn był za całokształt. Poza tym to nie była pierwsza sytuacja i dlatego warn był punktowany. Pogódź się z tym.
28.07.2013, 23:43
Boże ludzie!
Rozumiem całokształt, ale? Chyba 1 zarodek, a trzy zarodki to różnica, tak? I powiedz mi, to porównać tak jakby ktoś w kogoś kopnął, a inna osoba komuś innemu ucięła rękę. I co? Kara ta sama, tak? Śmieszne.
Czemu mam odpuścić? Bo administracja nadużywa swojej władzy?
Dzięki 10 punktom karnym od niego jestem o krok bliżej do bana, a co śmieszniejsze, warn wygasa dopiero za miesiąc.
Powiecie mi czemu tylko mnie oczerniacie? Piszę z ludźmi, i dziwią się czemu mi skaczecie do gardła, a z Motyki robicie świętoszka, bo co? Bo ma czerwony nick? Śmieszne...
Człowiek nadużywa swojej władzy, to proste i logiczne.
Jeżeli ktoś przeczytał edycję ostatniego mojego posta to wie, a jeżeli ktoś nie przeczytał to proszę. Myślę, ze śmiało mogę mówić kto stoi po drugiej stronie. A więc, Modeste napisał do Motyki taką oto wiadomość "lubie bezsensowne obrażanie sie od czasu do czasu.", co świeci tym, że zrobił to celowo, a mianowicie poddenerwował mnie. Od zawsze mnie nie lubił, a jak wczoraj na konferencji na gg kilka osób- wraz ze mną- skrytykowaliśmy jego włosy dostał ataku wściekłości, a to miała być jego zemsta.
Jeżeli administracja to jeszcze czyta, to bardzo przepraszam, ale w swoich odpoeidziach nie używałem wylgaryzmów, w przeciwieństwie do niego, w przeciwieństwie do niego odpowiadałem kulturalnie, rozumiem, ale warn celowy, ok, ale czemu dostaliśmy tyle samo pkt? Już wyjaśniłem, że chodzi mi oto, że kara była równa, a winy całkiem inne.
Prawda jest taka że nie lubisz tego użytkownika, dlatego często go prowokowałeś co widać po Twoich wcześniejszych postach na jego profilu, zresztą sam napisałeś że już wczoraj go sprowokowaliście poza forum, on obraził Ciebie a Ty jego, chyba nie liczyłeś na to że Motyka będzie liczył przekleństwa i "aha, za to przekleństwo należy mu się 2 punkty, a za to 4" On obraził Ciebie więc dostał warna i Ty obraziłeś go więc również dostałeś warna. Najpierw udajesz wielkiego usera prowokując innych, a gdy dostałeś warna zachowujesz się jak mała dziewczynka...
29.07.2013, 00:00
Owszem nie lubię, ale nie dam sobie kitu do kłowy wciskać.
Powiedz mi keidy napisałem do niego prowokująco?
Ten jedne raz, gdy chiał zebym go pocieszył, a nie znałem go, a po nicku sądziłem, ze to kobieta, więc napisałem, ze to ona, to tyle. Poczytaj chamskie wiadomości na moim profilu od niego, może zmienisz danie.
Nie sprowokowałem, po prostu rozmawialiśmy, a on zaczął temat swoich włosów, a my wyraziliśmy się na ich temat.
Wtrąciłeś się, a nawet nie wiesz o co chodzi.
Kończę, nic tu nie napiszę, chyba coś się dzieje z tym forum, masakra.
Jest możliwość sprawdzenia na czyimś profilu kto, za co i na ile dostał warna?
Nigdzie nie mogę znaleźć, więc jeżeli się nie da - Maqrƴǁ skąd wiesz za co dostał warna? Może właśnie dostał za to, za co piszesz?
Akurat nie trzeba bluzgać, żeby kogoś obrazić...
nie chce mi się odpowiadać na ten cały absurd, który wypisujesz, może jak z roboty wrócę, ale jedno muszę napisać: sam wysłałeś do nas raport na modeste, CHCIAŁEŚ, żebyśmy się wtrącili, to o co teraz masz pretensje?
jak dwie osoby mówią ci, że jesteś pijany, to idź spać
tak? Zamiatasz sprawę pod dywan, miło.
Powiedz mi..
Nie można dać zwykłego ostrzeżenia?
Wielkie przepraszam, ale nigdy, powtarzam nigdy nie dostałem od Ciebie zwykłego ostrzeżenia, w sumie tak jak znajomi z którymi gadam.
Coś jeszcze. Dalej bd walczył o wyprostowanie sprawy.
Powiesz mi. Prawda jest obrazą? Przepraszam :C
Powiesz coś jeszcze? Dlaczego on dostał warna tylko za to co ja?
Przekleństwa? Spam? Proszę Cię administratorze, miałem Cię za dojrzałego człowieka T_T
Jak byś miał odrobinę godności przyjął byś warna bo doskonale wiesz, że Ci się należał, i nawet się nie odzywał i nie robił bezsensownego bałaganu na forum.
Boże ludzie!
Rozumiem całokształt, ale? Chyba 1 zarodek, a trzy zarodki to różnica, tak? I powiedz mi, to porównać tak jakby ktoś w kogoś kopnął, a inna osoba komuś innemu ucięła rękę. I co? Kara ta sama, tak? Śmieszne.
Dzięki 10 punktom karnym od niego jestem o krok bliżej do bana, a co śmieszniejsze, warn wygasa dopiero za miesiąc.
Powiecie mi czemu tylko mnie oczerniacie? Piszę z ludźmi, i dziwią się czemu mi skaczecie do gardła, a z Motyki robicie świętoszka, bo co? Bo ma czerwony nick? Śmieszne...
Jeżeli ktoś przeczytał edycję ostatniego mojego posta to wie, a jeżeli ktoś nie przeczytał to proszę. Myślę, ze śmiało mogę mówić kto stoi po drugiej stronie. A więc, Modeste napisał do Motyki taką oto wiadomość "lubie bezsensowne obrażanie sie od czasu do czasu.", co świeci tym, że zrobił to celowo, a mianowicie poddenerwował mnie. Od zawsze mnie nie lubił, a jak wczoraj na konferencji na gg kilka osób- wraz ze mną- skrytykowaliśmy jego włosy dostał ataku wściekłości, a to miała być jego zemsta.
Jeżeli administracja to jeszcze czyta, to bardzo przepraszam, ale w swoich odpoeidziach nie używałem wylgaryzmów, w przeciwieństwie do niego, w przeciwieństwie do niego odpowiadałem kulturalnie, rozumiem, ale warn celowy, ok, ale czemu dostaliśmy tyle samo pkt? Już wyjaśniłem, że chodzi mi oto, że kara była równa, a winy całkiem inne.
(pomijam wysoki poziom jakim jest obgadywanie kogoś w większym gronie bo się rzekomo dostało przez niego warna)
W regulaminie jest taki mądry punkt:
Każdy użytkownik, który nie będzie się stosował do regulaminu i zaleceń administratorów/moderatorów, poniesie odpowiednie konsekwencje, dalej zwane karą. Stopień kary będzie zależny od administratora/moderatora, który podejmie się jej nałożenia (jeżeli jakaś sytuacja zdarzyła się tylko raz, jest to nowy użytkownik - możliwe, że dostanie on wiadomość z prośbą o naprawienie "przewinienia").
Więc Motyka mógł dać Ci i 20 punktów. Jeżeli sprawiedliwe karanie za przewinienia nazywasz nadużywaniem władzy to przepraszam, ale dla mnie jest to śmieszne (co innego gdybyś Ty dostał warna a tamta druga osoba nie).
Mam wrażenie, że czekałeś na jakieś nagrody za zaraportowanie tej klótni, szkoda że nie widzisz swoich błędów tylko innych. A raportowanie postów sprzed x lat, żeby pokazać jak nie wypełniamy swoich obowiązków jest żenujące (prawo nie działa wstecz :)).
Sprawę uważam za zamkniętą, chyba ze miałbyś SENSOWNE argumenty.
Mroczny Pan Skromności
29.07.2013, 09:23
Ojej, widzę, że hejterstwo jest zaraźliwe :P
Drogi Maqrƴǁ, widzę, że nie potrafisz zrozumieć, jakimi prawami rządzi się świat. Otóż, jeśli ktoś zrobi coś niewłaściwego, powinien ponieść tego konsekwencje, niezależnie od tego, czy miał powód, żeby zachować się źle, czy nie (czytałem Waszą rozmowę; Ty powodu nie miałeś). Pierwszy argument jest zatem całkowicie bez sensu. Argument numer dwa: uwierz mi, że da się używać dużo brzydszych określeń, czego ze względów oczywistych nie zademonstruję, zatem musisz uwierzyć mi na słowo. Poziom tej zaciętej dyskusji był dość wyrównany (choć po Twoich postach tutaj należy stwierdzić, że to modeste wyszedł z tego pojedynku zwycięsko), toteż i kara musiała być podobna. Co do raportu - jak sam zauważyłeś, nie ważne, kto zaczął. Tak samo nie ważne, kto skończył, bo zanim raczyłeś zgłosić sprawę, musiałeś zemścić się za gorzkie słowa swojego rywala. Gdybyś postąpił, jak należy, nie byłoby sprawy.
Ja sam nie tak dawno wściekałem się za dane mi, moim zdaniem niesprawiedliwie, pięć punktów. Jednak w końcu pogodziłem się z tym, że mam tego warna i do nikogo nie mam już pretensji.
Chciałeś, aby pokazano Ci miejsca, w których przesadziłeś - uważam, że cała ta awantura to wielka przesada. Dostałeś warna, 10 punktów - i co z tego? To powinna być dla Ciebie motywacja, aby przynajmniej przez ten miesiąc, kiedy jest on ważny, nie robić głupstw i starać się przestrzegać regulaminu.
Chyba za dobrze się zaczęło dziać na tym forum. Ludzie zaczęli tęsknić za dawnym (nie)porządkiem i uznali, że jest za cicho. Nie musisz wytaczać kontrargumentów - nie zamierzam więcej nic pisać na ten temat. Przykro mi, że kiedy zaczęło się tutaj dziać coraz lepiej, znaleźli się ludzie, którzy nie chcą, żeby było dobrze. Niestety, ja to właśnie tak widzę.
oho, coś co lubię najbardziej.
oczywiście jakbym mógł nie skorzystać z prawa do wypowiedzi.
żeby nie być łysym w tej sprawie przeczytałem waszą "rozmowę", chociaż zastanawiam się czy "rozmowa" to w tym wypadku zbyt wyniosłe słowo. przyjmijmy że było to pier*olenie 3po3. po przeczytaniu tych wywodów, musiałem się podnosić z podłogi, co zajęło mi jakieś 20 minut, żeby dojść do siebie po nagłym niekontrolowanym ataku śmiechawy. ludzie! wy się kuwa nawet kłócić nie umiecie. co to były za argumenty z dupy wzięte? jakby się wtrącić w tę rozmowę, trzeba by było zniżyć się do jej poziomu. niestety nie mam tak głębokiej piwnicy, trzeba by było zejść co najmniej kilometr w dół. taki reprezentowaliście poziom. jeden i drugi. wierzcie mi że jakbym był moderatorem to z grubej rury dałbym wam obu tygodniowego bana, nie patrząc na regulamin, jakieś zobowiązania. po prostu. debilstwo trzeba pielić, i to począwszy od jego korzeni. wierzcie mi czy nie, ale do teraz nie mogę wyjść z podziwu, bo został osiągnięty nowy poziom głupoty internetowej. brak konkretnej argumentacji, podstaw do kłótni. nic, zero. i teraz jakieś tłumaczenia ze strony Altaira, przecież to jest dziecinada. ile Ty masz lat? uznajcie sobie to za obrazę czy nie, ale mój pies jest inteligentniejszy, bo jak coś zepsuje to przynajmniej skruchę okazuje. co do modeste to jedynym dobrym zachowaniem jest nie udzielanie się w tym temacie, a udział w tej kłótni!? od września przedszkole czeka z jednym więcej miejscem. reasumując to wszystko. szczerze mówiąc chciałbym mieć takie problemy. wierzcie mi czy nie. jeżeli kłócicie się o takie głupoty, to nie chcę pomyśleć co będzie za jakiś czas. jak dla mnie warn to za mało, tygodniowy ban byłby w tym miejscu najodpowiedniejszy. i jeszcze jedno przysłowie, które od ostatniego czasu sprawdza się na tym forum: Dzwon najgłośniej bije, gdy pusty jest w środku.
myślę że właśnie w tym momencie powinna się skończyć ta dyskusja, bo "pokrzywdzony" nie wysnuwa inteligentnych argumentów na swoją obronę. wgl. nie ma żadnego argumentu, który by go obronił.
tyle od wujka kubussa :3
// nieee, umknął mi jakimś cudem najlepszy kąsek.
Boże ludzie!
chyba za krótko żyjesz żeby nie wiedzieć jak działa prawo w Polsze. kto Cię oczernia, po prostu komentujemy to co widzimy. to nie jest krytyka. to jest argumentacja. kto robi z motyki świętoszka? i wgl. kto ma prawo z niego takiego robić. on tylko wykonuje swoją pracę, i co najważniejsze wykonał ją idealnie. a wiesz, powiem Ci w sekrecie: jak wykona ją źle to dostanie po dupie, wiesz bo jest takim samym człowiekiem jak my, i za złe zachowanie też należy mu się opier*ol. a jego czerwony nick, świadczy o tym, że egzekwuje prawo, na któreśmy się zgodzili. sam powinieneś wiedzieć po moich wypowiedziach że administratorzy i moderatorzy to osoby, którym też można utrzeć nosa tylko trzeba mieć ku temu podstawy, bo nikt nie jest święty i każdy popełnia błędy.
ja też lubię denerwować ludzi, ale jeżeli jeszcze nie dostałem za to warna to znaczy że robię to w granicach rozsądku i nieszkodliwie. Ty tego nie potrafisz, z resztą modeste też. wiecie co jesteście siebie nawzajem warci. podajcie sobie ręce, reprezentujecie ten sam poziom intelektualny.
wsio :F
Perplexité
29.07.2013, 10:47
@Kubuss
ty może sie nie udzielaj,bo i tak wiem że mnie nienawidzisz
co sprawia że twój post jest na poziomie Makryla
komentujesz każde moje niezbyt mądre zachowanie,dla podbicia własnej satysfakcji
po co to nie wiem,ale daj mi już człowieku święty spokój ;/
nie każdy musi być taki poważny jak ty.
Zawsze się kłóciliście, ale tym razem to jest przegięcie. Ta dyskusja na temat gustów muzycznych? Padłam xDDD
Należał wam się ten warn! Na miejscu motyki pewnie zrobiłabym to samo. Pls, przynajmniej się nie prowokujcie... Maqryll, niepotrzebnie mu pisałeś, że Perplex za często zmienia avatary. Każdy przecież zmienia avy kiedy chce. Ale modeste też nie jest bez winy, mógł nie odpowiadać.
wiecie co jesteście siebie nawzajem warci.
Pomyślałam dokładnie to samo T_T
Lepiej będzie zakończyć tą dyskusję, bo warnów i tak nikt wam nie cofnie, a jak się postaracie to macie szansę na bana. W szczególności Maqryll. I nie piszę tego dlatego, że cię tępię i uważam, że jesteś najbardziej winny, tylko zrobiłeś z tego takie wielkie halo.
Na razie tyle.
Ja to bym was teraz banem czasowym uspokoił ...
Perplexité
29.07.2013, 11:04
dobra przepraszam,ale czasem mi odbija po prostu ;/
wiem że przeze mnie zaczęła sie ta bezcelowa dyskusja,postaram sie nie robić na dłuższy czas problemów
po prostu mnie denerwuje jak ktoś krytykuje mój gust muzyczny,i mam do tego prawo
a że odpowiadam w taki a nie inny (dziecinny) sposób,to już kwestia mojej niedojrzałości :((
dobra przepraszam,ale czasem mi odbija po prostu ;/
wiem że przeze mnie zaczęła sie ta bezcelowa dyskusja,postaram sie nie robić na dłuższy czas problemów
po prostu mnie denerwuje jak ktoś krytykuje mój gust muzyczny,i mam do tego prawo
a że odpowiadam w taki a nie inny (dziecinny) sposób,to już kwestia mojej niedojrzałości :((
Ale chociaż się do tego w końcu przyznałeś ;)
rudzielec
29.07.2013, 11:15
Nie no ręce opadają. Nie będę się włączać w tę kłótnię i dawać rad Maqryllowi ani Perplexité, ale napiszę coś innego. Czy zawsze jak jest jakaś kłótnia na forum, to musi się w to każdy włączać? Miałam się nie wypowiadać, ale normalnie białka wylewają się z oczu, kiedy widzę, jak co niektórzy podsycają ogień. Jaki to ma sens? Jak dla mnie sprawa jest wyjaśniona, po co dalej drążyć temat, żeby ponabijać sobie posty? Zaraz mi ktoś napisze, że sama nie jestem doskonała, ok, nie jestem, ale po co brać udział w dyskusji która nas nie dotyczy? Jak sama nazwa tematu wskazuje "Księga Skarg i Zażaleń", a jak na razie to widać tylko, że niektórzy hejtują. Weźcie się ludzie w garść, Maqryll i Perplexité już dostali po warnie, po co dolewać oliwy do ognia?
Matko...
@Kubuss
ty może sie nie udzielaj,bo i tak wiem że mnie nienawidzisz
co sprawia że twój post jest na poziomie Makryla
komentujesz każde moje niezbyt mądre zachowanie,dla podbicia własnej satysfakcji
po co to nie wiem,ale daj mi już człowieku święty spokój ;/
nie każdy musi być taki poważny jak ty.
wiesz w czym jest problem? że to jest forum, a na forum z reguły się udziela. nie jest to zamknięty krąg Twoich znajomych. to po pierwsze.
po drugie trochę szacunku, ja pisząc do Ciebie przez Ty, piszę to z dużej litery, Ty piszesz z małej, przez co nie okazujesz szacunku rozmówcy.
po trzecie swoją satysfakcję mogę co najmniej nakarmić, a nie podbić. to jest błąd kardynalny.
po czwarte, święty spokój będziesz miał 2 metry pod ziemią, myślę że zrozumiesz aluzję.
no i ostatnie, ostatnie zdanie mnie powaliło na kolana, ja i poważny. to je oksymoron. i to sporej wagi.
dobra nie mam obowiązku się tłumaczyć, tak nieznaczącej na tym forum osobie. swoim gadaniem, giglasz mnie po piętach, nic więcej. zrozum raz na zawsze, na tym forum jesteś dla mnie małą mrówką, którą w chwili nieuwagi mogę rozdeptać. ciesz się jeżeli będzie to chwila nieuwagi, bo inaczej może być groźnie. bo mimo wszystko jeszcze nie doświadczyłeś na co mnie stać. nie trzeba z Tobą rozmawiać, wystarczy popatrzyć na Twoje posty żeby człowiek się dowartościował. wiesz czym jeszcze się różnię od was pomijając wuchtę argumentów, które już podałem? tym że ja nie muszę zaskarbiać sobie nic u nikogo, a i tak mam większe poważanie na tym forum niż Ty i Altair razem wzięci pomnożeni przez dwa i podniesieni do sześcianu.
żeby nie robić offtopu, gdyż jak sama nazwa wskazuje jest to księga skarg i zażaleń. nie wiem czy można złożyć takie zażalenie. Ale chciałbym owe złożyć tyczące się wypowiedzi modeste. jego wypowiedzi obniżają mój poziom inteligencji.
v problem w tym że nigdy tego nie zrozumiesz.
Perplexité
29.07.2013, 11:22
i po co tyle jadu i nienawiści musi być w twoim poście,nie rozumiem cię "-"
odpuść sobie moją osobę poprostu,pozdrawiam i już sie nie udzielam w tym temacie.
(rozumiem,poprostu mnie nienawidzisz)
(rozumiem,poprostu mnie nienawidzisz)
Bez przesady... Czy na forum można kogoś tak bardzo nienawidzić?
Poza tym to jest forum o simsach, a takie dyskusje się tu toczą jak w Sejmie O_o
Sprawę uważam za zamkniętą, chyba ze miałbyś SENSOWNE argumenty.
I dlatego proszę też o niedrążenie tematu, bo pójdę za radą αγάπη.
Jak macie sobie jeszcze coś do powiedzenia to prosze bardzo - macie pm'y. Tutaj śmiecić nie będziecie.
Wtrącił się motyka.
Sam oczekiwałeś interwencji administracji/moderacji.
Chciałbym wyjaśnić tą sytuację.
To zrozumiałe.
Oboje się bezsensownie obrażaliście nawzajem i oboje dostaliście warny.
I słusznie. Popieram, bo nie ma tu winnego i ofiary. Oboje są tak samo winni, bo oboje wdali się w bezsensowną dyskusję.
Dostajesz punktowane ostrzeżenia, bo to nie jest pierwszy raz, gdy zachowujesz się w podobny sposób.
Nie mi oceniać, ale skoro to nie pierwszy raz, to przykro mi, ale... :(
Nie życzę sobie takiego typu zachowania na tym forum.
Właśnie.
Forum powinno być miejscem kulturalnych pogawędek/pomocy od usera dla usera, nie kłótni i wulgaryzmów >.<
Takie zachowanie to co to? Po prostu walczę o swoje, tak?
Zacytuję moje ulubione Anime:
"Kobieta powinna się modnie spóźnić I WIEDZIEĆ KIEDY JUŻ SOBIE PÓJŚĆ..."
Czyli: Owszem, walka o swoje jak najbardziej, ale jak widzisz, że i tak to walka z wiatrakami, to może odpuść, bo tylko możesz sobie zaszkodzić :(
Obaj obrażaliście siebie nawzajem i dostaliście po równo, każdy zarobił warna.
I dobrze. Popieram. :>
Można?... Zwykli userzy też mogą się wypowiadać, czy tylko administracja?
Zapewne mogą ;)
JW.
Może i słusznie, ale czemu od razu punktowego?
No cóż, jak po równo, to po równo. :(
Dodając do tego wszystkiego, to, że drugi user napisał do motyki "lubie bezsensowne obrażanie sie od czasu do czasu." żałosne...
To fakt. A prowokacja też powinna kosztować warna :>
Dokładnie, warn był za całokształt.
No więc wyjaśniło się, czemu taki surowy ;)
CHCIAŁEŚ, żebyśmy się wtrącili, to o co teraz masz pretensje?
To samo mówię :)
Każdy użytkownik, który nie będzie się stosował do regulaminu i zaleceń administratorów/moderatorów, poniesie odpowiednie konsekwencje, dalej zwane karą. Stopień kary będzie zależny od administratora/moderatora, który podejmie się jej nałożenia (jeżeli jakaś sytuacja zdarzyła się tylko raz, jest to nowy użytkownik - możliwe, że dostanie on wiadomość z prośbą o naprawienie "przewinienia").
Szanowna Administracjo, proszę wybaczyć, ale to nie jest zbyt jasno określony punkt. Czyli co? Admin A lubi usera X i da mu tylko upomienie, a Admin B ma z X na pieńku, to dowali mu za to samo 25 pkt? :|
Tak być nie powinno.
dałbym wam obu tygodniowego bana, nie patrząc na regulamin
Nie za surowo troszkę? :|
Ja to bym was teraz banem czasowym uspokoił ...
Na niektóre osoby nawet to nie podziała :)
Zaraz mi ktoś napisze, że sama nie jestem doskonała, ok, nie jestem
Rudziu moja droga, nikt nie jest doskonały :)
po drugie trochę szacunku, ja pisząc do Ciebie przez Ty, piszę to z dużej litery, Ty piszesz z małej, przez co nie okazujesz szacunku rozmówcy.
Popieram. Też oczekuję szacunku od rozmówcy, bo ja szanuję ludzi.
I dlatego proszę też o niedrążenie tematu, bo pójdę za radą αγάπη.
Jak macie sobie jeszcze coś do powiedzenia to prosze bardzo - macie pm'y. Tutaj śmiecić nie będziecie.
Nie, dziękuję, nie chce warna/bana, chcę tylko kulturalnie wypowiedzieć swoje zdanie na ten temat. :)
Pozdrawiam i dziękuję. :)
Szanowna Administracjo, proszę wybaczyć, ale to nie jest zbyt jasno określony punkt. Czyli co? Admin A lubi usera X i da mu tylko upomienie, a Admin B ma z X na pieńku, to dowali mu za to samo 25 pkt?
Tak być nie powinno.
nie będziemy określać sytuacji, w których przyznajemy konkretną liczbę punktów za konkretne przewinienie, bo to się mija z celem. pod regulaminem jest wypisane, co grozi za konkretne działania. poza tym gradacja ostrzeżeń ze względu na sympatię do konkretnych userów jest niedopuszczalna i staramy się, by takich sytuacji nie było.
proszę Was o niezaśmiecanie tego tematu, piszcie, gdy macie coś nowego do dodania (albo chcecie przedyskutować swojego warna :P)
Stanowisko końcowe - sprawę uważam za zakończoną. Warny zostają.
Trzeba dodać do regulaminu że za taki flame można dostać warna.
Powinien być szablon skargi, a osoby spoza administracji nie powinny dyskutować na temat sporu.
powiedział Damian, użytkownik spoza administracji...
powiedział Damian, użytkownik spoza administracji...
Nie rozumiem, powiedziałem coś nie tak ?
To tylko według mnie bardzo dobra propozycja.
Moim zdaniem osoby spoza administracji często mogą przedstawić ciekawe i świeże spojrzenie na jakąś sprawę i podsunąć jakąś godną uwagi propozycję.
Co do warnów za flame - i kto to mówi :P
Moim zdaniem osoby spoza administracji często mogą przedstawić ciekawe i świeże spojrzenie na jakąś sprawę i podsunąć jakąś godną uwagi propozycję.
Co do warnów za flame - i kto to mówi :P
No właśnie dlatego trzeba wprowadzić warny za flame bo wczoraj to niezłą sumkę procentów można byłoby mi można nabić, jak i większości osób które się tutaj wypowiadały B)
rudzielec
04.08.2013, 21:22
Czy Wy ludzie czasem nie przesadzacie?
Dzisiaj dostałam OSTRZEŻENIE za posta z dnia 01.08. 2012... DZISIAJ
A z tego co pamiętam starych postów się nie liczy?
I to jeszcze za COŚ TAKIEGO (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1740976&postcount=65983)
Sorry ale dla mnie to jest przesada, w ogóle żeby dawać cokolwiek za mówienie o forumowej grze z offtopu T__________T
Nie ma za nią rang, NIE MA ZA NIĄ NIC. A jak ktoś nie potrafi sobie poradzić z userami to niech się nie bierze za grę, a nie posuwa się do straszenia banami.
Jeszcze żeby tam coś jeszcze było napisane! Nie ma tam nic, a OSTRZEŻENIE PO CZTERECH DNIACH.
Nie zgadzam się z tym!
Złamałaś regulamin zabawy, Libby ostrzegała przed tym. A to, że post został napisany 3 dni temu nie ma nic do rzeczy. Skoro nie potrafiłaś zaakceptować zasad gry nie powinnaś brać w niej udziału. Takie jest moje zdanie (ale co ja tam wiem, prawda?). Poczekajmy na opinię Libby, póki co nie cofam warna.
uczestnicząc w grze, zaakceptowałaś regulamin tejże, tak więc nie wiem, czemu masz pretensje, że ktoś zaczął egzekwować jego zapisy.
A jak ktoś nie potrafi sobie poradzić z userami to niech się nie bierze za grę (...)
jestem ciekaw, jakie inne sposoby znasz na poradzenie sobie z łamiącymi regulamin
rudzielec
04.08.2013, 21:34
No tak, bo wy wszyscy tam w rzeźni rozumy pozjadaliście, prawda?....
Róbta co chceta, ja swoje zdanie wyraziłam i więcej się wypowiadać nie będę.
Wybaczcie mi, że się czepiam, góra ma zawsze rację, zapomniałam o tym.
Mroczny Pan Skromności
04.08.2013, 21:39
Ale w regulaminie był zakaz spekulowania, a nie samego pisania o grze. Fakt, mogły tam być jakieś nicki, ale przecież nikt ich nie widział (prócz tych, którzy mają wgląd w historię edycji posta). Nie wiem, czy warn był punktowany, czy nie, jednak wydaje mi się to aż tak ogromne przewinienie. Gdyby tam faktycznie były spekulacje to okej, ale w tym poście nie ma nic takiego ;)
No tak, bo wy wszyscy tam w rzeźni rozumy pozjadaliście, prawda?....
Róbta co chceta, ja swoje zdanie wyraziłam i więcej się wypowiadać nie będę.
Wybaczcie mi, że się czepiam, góra ma zawsze rację, zapomniałam o tym.
chcesz opinii nie od czerwonej? spoko:
ponoc masz 29 lat, a zachowujesz sie chwilami jak rozwydrzony dzieciak ktoremu ktos zabral zabawki :D
nie sadze zeby 'gora miala zawsze racje', sama wiem ze czasem jednak jej nie ma ;) moim zdaniem ostrzezenie za zedytowanego posta rowniez moze nie bylo do konca potrzebne. ogolnie troche nie zgadzalam sie z tym punktem gry, zeby W OGOLE nie mozna bylo spekulowac poza nia, nawet w takiej lekkiej formie, no ale trudno. kazdy regulamin tego zaakceptowal, wiec wiesz.
Absolutnie zakazane jest:
2. Plotki i spekulacje na temat ról innych uczestników poza tym tematem. Tylko mafiosi mogą się kontaktować między sobą poza grą.
Z powyższego jasno wynika, że za tego posta powinnaś dostać bana. Warn dopiero teraz, bo zastanawiałam się, czy dać Ci tego bana, czy nie. Zdecydowałam się ostatecznie na warna.
Co ma radzenie sobie z grą do straszenia banami? Jak widać straszenie banami i tak nie pomaga i jeszcze są skargi o to, że przestrzegam regulaminu.
Straszenie banem było po to, żeby nikt innym nie psuł zabawy. Za takie coś muszą być jakieś konsekwencje. Bo inaczej po co w ogóle się bawić, skoro zawsze znajdzie się ktoś, kto może popsuć zabawę innym?
Ale w regulaminie był zakaz spekulowania, a nie samego pisania o grze. Fakt, mogły tam być jakieś nicki, ale przecież nikt ich nie widział (prócz tych, którzy mają wgląd w historię edycji posta). Nie wiem, czy warn był punktowany, czy nie, jednak wydaje mi się to aż tak ogromne przewinienie. Gdyby tam faktycznie były spekulacje to okej, ale w tym poście nie ma nic takiego ;)
ale było i kilka osób zdążyło zobaczyć, nie tylko ci, co mają wgląd w historię edycji postów, rudzielec ma słaby refleks
rudzielec
04.08.2013, 21:48
chcesz opinii nie od czerwonej? spoko:
ponoc masz 29 lat, a zachowujesz sie chwilami jak rozwydrzony dzieciak ktoremu ktos zabral zabawki :D
Czy ja cię pytam o zdanie?
Nie wtrącam się do Twoich spraw, więc nie wtrącaj się do moich, taka mała rada na przyszłość, bo sobie nie życzę :)
Koniec tematu, ja swoją opinię wyraziłam, bawcie się grzecznie dalej, a ja zabieram swoje zabawki i wychodzę.
Dobranoc UŁOŻENI DOROŚLI.
Nie wtrącam się do Twoich spraw, więc nie wtrącaj się do moich, taka mała rada na przyszłość, bo sobie nie życzę :)
piszac tutaj a nie na pm do moda? w praktyce - tak :)
alez dobrze, jasnie pani. przepraszam za urazenie twojej dumy. w zwiazku z tym, rowniez sie zamkne ;)
po 1. temat dla wszystkich i wszyscy mogą się w nim wypowiadać. a pisząc tutaj powinnaś wiedzieć, ze oprócz modów wypowiedza sie również inni uzytkownicy
po 2. Morgana ma rację. sama stwierdziłaś, ze rzeźnia pozjadała wszystkie rozumy więc opinię dał ci ktoś, kto jest spoza rzeźni.
z resztą nie rozumiem co ma do tego to, że warn jest 3 dni po fakcie. rozumiem jakby to był post sprzed np. 2 tygodni czy coś.
napiszę coś, za co ktoś kiedyś mnie zbeształ, żebym go nie wychowywał i że wie, co ma robić. po co ta agresja? po co ta złość? po co obrażanie? o taką głupotę? od razu odechciewa się wszelkiej dyskusji z takim człowiekiem, każda ze stron ma dość, problem zostaje nierozwiązany. ale wiem, że nie jestem od tego, żeby nikogo tutaj wychowywać, każdy ma wolną wolę i wie, jak rozwiązywać takie problemy po swojemu. dlatego wszem i wobec mówię, że nie będę odpowiadał na posty z takim zabarwieniem emocjonalnym. dziękuję
09.08.2013, 12:01
Mam pytanie, a bardziej zażalenie.
Dostałem -10pkt za brak cenzury w nicenzurowanym słowie.
Mianowicie napisałem pewne słowo, lecz zamiast jednej gwiazdki napisałem "Y", proszę Was! Cenzura była, a nie ważne jaka, tak?! Jeżeli byłoby to, no nie wiem $ % # @, to też przecież cenzura, tak? Nie ważne jaka, bo tak jak napisałem to słowo, to nie brzmiało graatycznie, ani nie wyglądało gramatycznie na przekleństwo, przykro mi.
I to jeszcze -10pkt, no błagam! Masakra!
Apo edit: czekałam na ten post! ;_;
patrz pkt 3 w zasadach ogólnych regulaminu, tam znajdziesz wyjaśnienie
09.08.2013, 12:22
Śmieszne, żałosne i bardzo dziwne.
Jak dyskutuję z osobami (nie tylko z forum, ale z reala) na temat działalności administracji to buchają śmiechem, co lepsze czasami płyną łzy ;)
PS: -10pkt? Śmieszna, hahahahha <333
Mi też czasami płyną łzy jak widzę jak się zachowujesz, i to nie ze śmiechu niestety.
Na forum jest automatyczna cenzura i z niej trzeba korzystać, reszta to właśnie omijanie cenzury (a jak już koniecznie chcesz inne znaki to cenzuruj więcej niż jedną literę).
A co do ilości punktów to przerabialiśmy to już wiele razy, Maqryll
Aperlaxive
09.08.2013, 18:03
Uwierz mi Maqryll, u nas nie jest najgorzej - wręcz przeciwniej, powiedziałabym, że mamy luz. A słowo mógłbyś zacenzurowac, to nie jest wielki problem.
Dobra tym razem to ja mam problem. W nowo założonym przez Meryam temacie: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65751 Mefisto podała link do profilu użytkowniczki, nie bardzo zrozumiałem o co chodzi (zresztą nie tylko ja), natomiast Perplexité skomentował że Mefisto jest nie lepsza, rozumiem że niektórzy użytkownicy tylko szukają zadymy, ale uważam usunięcia mojego posta (pewnie "był nie na temat") było całkowicie zbędne, tym bardziej ze tylko zapytałem się o co chodzi i to w temacie w którym nie są naliczane posty. Mało tego Apocalypsa zamknęła temat pomimo WYRAŹNEGO SPRZECIWU kilku użytkowników forum, a jak wiadomo to administracja jest dla userów i powinna brać ich zdanie pod uwagę, czego w tym przypadku nie zrobiono... Gestapo wjechało, powiedziało że jestem bezczelny i zamknęła temat nie dając mi nawet okazji do wyjaśnienia sprawy. Apocalypso, może następnym razem zrób coś bardziej użytecznego i przetłumacz cały news, który został po angielsku zamieszczony w temacie The Sims 4 - komentarze do newsów, bo niektórzy na forum nie znają na tyle angielskiego ?
Obserwowałam sobie ten temat od początku w sumie i miałam nadzieję, że jednak przetrwa - takie filmiki "wtf?!" byłby dobre na odmóżdżanie się :) A możliwość ich swobodnego komentowania bez żadnych konsekwencji (offtop) to również trafiony pomysł. Temat "Offtop" nie do końca załatwia sprawę, poza tym linki się tam ostatecznie gubią w natłoku stron.
Apocalypso, myślę, ze Twoje działanie było zbyt impulsywne - w zasadzie wystarczyło tylko "trząchnąć" kilkoma userami, usunąć kilka postów (co zresztą zrobiłaś, bo kłótni między Aleksandrem a Perpeksem już nie doczytałam) i temat miałby dalej rację bytu. Pocieszające jest to, że zawsze można otworzyć i ja byłabym również za tym :)
po 1. gdzie jest ten wyraźny sprzeciw, bo go nie widziałam? bo na pewno nikt nie pisał do mnie na PW ani nigdzie indziej
po 2. taki temat JUŻ JEST, podawałam link 2 razy. a ten zostawiłam tylko dlatego, ze byłam ciekawa co wymysliliście, ale jak widać nic oryginalnego. moze zamiast byc ciekawa/miła/cokolwiek powinnam zamknąć temat od razu.
w "testy i ciekawe linki" również mozesz sobie napisać pod linkiem "lol stfu wtf joł", a ktos moze to skomentować, wiec nie wiem o co chodzi
jeśli nie rozumiesz, wytłumacze ci jeszcze raz:
Meryam założyła temat aby wrzucać LINKI, a nie po to, zeby weszła Alexander i Perplex i dyskutowali o tym, kto jest bardziej nienormalny
moze ty zamiast wrzucać od razu bulwers ze gópja apokalipsa zamknęła bezsensowny temat, mógłbyś sie zastanowić czy jest sens albo zapytac sie mnie chociaż na PW. ale po co, hejtowanie moda, to takie trendi
edit: jak dla mnie w testach i ciekawych linkach również mozna komentować. robienie drugiego identycznego tematu to tylko tworzenie chaosu i tyle. dla mnie koniec dyskusji, bo nie ma wiekszego sensu. tyle.
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1758638&postcount=5
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1758725&postcount=7
według mnie wyraźnie widać w tych postach, że niektórzy nie chcą aby temat został zamknięty.
Jeśli Alexander i Perplex tam weszli i zrobili to co napisałaś, to myślę że to im należy się po ostrzeżeniu, tym bardziej że jak widziałaś, inny użytkownik też wstawił tam link do wideo, więc myślę że temat nie był jednak całkowicie bezsensowny.
A przy okazji pisząc że najwyraźniej według mnie "hejtowanie jest trendi" zniżasz się do bardzo niskiego poziomu i to tylko dlatego, że napisałem Ci że zamiast zająć się ważnymi sprawami lepiej zajmować się pierdołami typu :Czy temat nie jest podobny do innego...
No błagam, od dawna nie miałem problemu z administracją forum, wręcz jeśli była taka potrzeba to jej broniłem.
I tak offtop jest bardzo dużym działem - im więcej tematów, tym łatwiej o bałagan. Podobny temat już jest, więc ten idzie do usunięcia - takie prawo ma moderator odpowiedzialny za porządek w offie.
Bjork, rozumiem usuniecie tematu w którym nie są pisane posty i zainteresowanie jest 0, ale tu jeszcze nie wiesz jak ten temat funkcjonowałby po pewnym czasie, a podobny nie znaczy ten sam :) Rozumiem że moderator może wszystko, a zdanie użytkownika lub kilku się nie liczy ?
Mam podobne zdanie jak αγάπη. Temat może nie wnosił nic szczególnego, ale jaka beka jest z takich rzeczy! Jednym tchem można cały temat przejrzeć. :D
No ale cóż poradzić.
a ja podzielam zdanie Apocalypsy. istnieje już takowy temat w offie. słowa "ciekawe linki" można zinterpretować jako filmiki z yt czy skądkolwiek. sam wstawiałem tam odmóżdżacze. a fakt sporu Alexandra i nosorożca mnie nie dziwi, widząc ten drugi nick. od ostatniego czasu wszędzie gdzie pojawia się ta osoba jest dym. wiecznie niezadowolony i pesymistycznie nastawiony do wszystkiego co się dzieje na forum.
Ja rowniez zgadzam się z Apo. Nie rozumiem po co drugi taki temat, który robił jedynie zbędny bałagan na forum? :O
Poza tym, Agapi, zauważyłam, że ostatnio o wszystko musisz się przysrać. Hym?
Meryam założyła temat aby wrzucać LINKI, a nie po to, zeby weszła Alexander i Perplex i dyskutowali o tym, kto jest bardziej nienormalny.
Ok, mogę sprostować jedną rzecz?
Założeniem tematu było po prostu wrzucanie i komentowanie linków, które służą do odmóżdżenia się. W temacie "Ciekawe linki" znalazły się też takie, które po prostu nie "odmóżdżają", ponieważ temat ten jest zbyt ogólny. Wiadomo, że dyskusja o tym, kto jest bardziej nienormalny nie ma sensu (btw. mnie to nie ruszyło), ale wystarczyło usunąć te kilka postów i byłoby po sprawie. A jeśli dalej by ciągnęli dyskusję, to wlepić po warnie.
Ja chcę powiedzieć tylko tyle, że może warto dać temu tematowi szansę, a jeśli faktycznie się nie przyjmie, to usunąć. Zamykanie go, bo kilka osób zrobiło drobny spam (co notabene zdarza się bardzo często również w innych tematach), jest bez sensu. Jeśli tak traktować będziecie każdy kolejny temat, to żaden nie będzie miał prawa bytu.
A jeśli już tak naprawdę wam zależy na kwestii tego, że taki temat już jest, to sprecyzujcie przynajmniej jego nazwę.
Malfurion
20.09.2013, 20:42
dla mnie w ogole poronionym pomyslem jest tworzenie tematu z filmikami stricte tematycznymi. Bo mozna by stwierdzic, ze skoro jest temat z filmikami 'wtf', to czemu nie zrobic jednego z smiesznymi? A pozniej z strasznymi. A jeszcze pozniej o zwierzetach. Totalny bezsens.
"WTF" to pojęcie dotyczące również śmiesznych, głupich, strasznych filmików. Inna kwestia, że w tamtym temacie było WSZYSTKO. Od filmików dziwnych, śmiesznych, strasznych, o zwierzętach, do tego jakieś zagadki, quizy, strony na których można się odprężyć...
Ja po prostu w tej chwili mam wrażenie, że wy nie rozumiecie prostej idei tego tematu. Chodzi o to, żeby się pośmiać, odmóżdżyć, być kompletnie zdezorientowanym przez dany filmik. Chodzi o to, żeby on spowodował jakieś uczucia. A nie, "o, wkleję sobie stronkę na której można zgadywać gwiazdy, bo mi się nudzi" (przykładowo).
Ale ok, jezu, róbcie co chcecie. Przecież od jednego tematu nie zależy los forum czy coś, nie róbcie z igły wideł ;)
Malfurion
20.09.2013, 20:53
z tego co pamietam, to w temacie napisalas by wrzucac filmiki, ktore da sie skomentowac jednoznacznie- wtf, a dla mnie to nie rowna sie wszystko. Prrosciej by bylo zalozyc temzt youtube i problemu by nie bylo.
Ok, chyba się nie zrozumieliśmy.
Gdy mówiłam o "tamtym temacie, w którym było wszystko" mówiłam o temacie "Testy, zagadki i inne ciekawe linki".
Ale tak jak powiedziałam, nie ma sensu się kłócić o jeden głupi temat ;) Ostatnio i tak za dużo było sprzeczek na forum.
Witam, nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu ale chcę zgłosić jakąś próbę logowania na moje konto. Dostałam e-mail o treści:
Dear figa,
Someone has tried to log into your account on TheSims.PL - Forum with an incorrect password at least 5 times. This person has been prevented from attempting to login to your account for the next 15 minutes.
The person trying to log into your account had the following IP address: 188.143.234.6
All the best,
TheSims.PL - Forum
z tego co mi wiadomo to to są jakieś boty, które chcą się 'włamać' na konta.
na moj email też przyszła taka wiadomosc ;p
Nie wiem czy w vB jest taka opcja, ale możecie zbanować na razie IP od 188.143.127.0 do 188.143.235.255 i zobaczyć czy będzie tak dalej. Tym samym powinno to zbanować cały Petersburg, ale wątpię, żeby ktoś stamtąd wchodził na forum. xd
Jest taka opcja - banuję :)
ddo bwayo
24.09.2013, 14:07
jest tak dalej. dzisiaj o 3:07 dostałam ponownie taką wiadomość.
Jeszcze mogę spróbować zmiany nicka.
Wiem!
Ustawcie sobie, żeby Was nie wylogowywało z forum :) Ja nie dostałam ani jednego takiego maila :D
Zgadzam się z Liv. Nie dość, że będziecie bezpieczni to jeszcze nie będziecie musieli wiecznie wpisywać loginu i hasła :)
Mroczny Pan Skromności
24.09.2013, 16:41
I rodzeństwo będzie mogło pisać głupoty z waszych kont :D Same korzyści :)
Też mam ustawione automatyczne logowanie, ale mam wątpliwości, czy to zależy od tego. Bo przecież na forum można się logować z kilku komputerów jednocześnie ;)
to przeciez jest oczywiste ze to nic nie da ;)
Cóż, mogę na chwilę obecną zaproponować jedynie uaktualnienie hasła. Dobre hasło powinno się składać z liter dużych i małych, cyfer oraz znaków takich jak ! @ # etc. Nie radzę używać haseł składających się z samych słów. Ponadto nie powinno się mieć takiego samego hasła do konta i poczty.
Co do IP, z tego co widzę są na czarnych listach, a więc są popularne ze swojej raczej złośliwej aktywności.
http://forum.thesims.pl/member.php?u=40672
Dlaczego te konto ma bana? W dodatku napisane jest, ze multikonto Nightfall? Który admin taki mądry?
Dla wyjaśnienia, konto należy do mojej siostry, która i tak nie korzystała z tego konta, więc najakiś czas używał go obecny Nightfall...
Brak słów po prostu.
Perplexité
03.10.2013, 18:35
http://forum.thesims.pl/member.php?u=40672
Dlaczego te konto ma bana? W dodatku napisane jest, ze multikonto Nightfall? Który admin taki mądry?
Dla wyjaśnienia, konto należy do mojej siostry, która i tak nie korzystała z tego konta, więc najakiś czas używał go obecny Nightfall...
Brak słów po prostu.
raz sie z tobą zgodzę,to gruba przesada...
ale czy w sumie było to zgloszone administracji?,może jak byś zglosiła to by nie bylo problemu ;)
pozdrawiam... :)
składam zażalenie na Ilonę. jej prawo do noszenia rangi administratora jest grubo przesadzone. ranga administratora powinna zdobić nicki, osób z wyższym ilorazem inteligencji od Ilony. nie jest to próba obrazy tej użytkowniczki, aczkolwiek niezaprzeczalnym jest, że na to spostrzeżenie złożyło się założenie przez nią "nieudanego" gdzie słowo "nieudany" jest raczej słowem rangi lekkiej, tematu. jak dla mnie, powinna ona zostać zdegradowana do poprzedniej rangi. wybaczcie ale od takich występków drażni w oczy. taka sytuacja, nie powinna się przytrafić osobie, odpowiedzialnej za forum. a zamknięcie i usunięcie tematu świadczyło tylko i wyłącznie o jego (nie)przydatności.
pozdrawiam.
Kenny McCormick
05.10.2013, 23:11
Rudzia poprosiła mnie o umieszczenie tego tutaj:
to jest dopiero hit, permanentny ban za screena z informacją o tym że sama zrezygnowałam z funkcji moda, przeszliście sami siebie :)
chcieliście mnie wygryźć, to się wam udało gratuluję pomysłowości!
Dobra, jeszcze co nieco od Alcia... >D Sorka że post pod postem, ale prosił mnie o wiadomość w drugim poście...
Dobry wieczór, choć nie, nie dobry.
Na wstępie powiem, a bardziej zapytam,
Czy Wy jesteście jacyś opętani? Proszę Was, zachowujecie się jak dzieci (nie urażając dzieci, bo mogą poczuć się skrzywdzone, jak tak niezgrana administracja jest do nich porównana)
Pozdrowię uroczą i przez wszystkich kochaną Libby, która jest po prostu ideałem super administratora! Szczam na Twój widok Wiesz, Perplexite szczególnie musi Ci się nie podobać, skoro za ujawnienie jego zdjęcia, dałaś mi -20pkt, a wiesz, że ludzi powinno się tolerować takimi jakimi są? Nie ładnie pani administratorko, nie ładnie.
I Twoja akcja z trollingiem, błagam Cię.
Zachowałaś się idiotycznie, jeszcze jak ludzie Ci prosto w twarz plunęli, że jesteś idiotką i wymyśliłaś tak idiotyczny pomysł, to Ty od tak usunęłaś posty, a później temat.
No normalnie, zachowałaś się co najmniej jak osoba dorosła, naprawdę!
Z tego miejsca pozdrowię również Bjork!
Kobieto, oszalałaś? Nawet nie wiesz jak władza na Ciebie wpłynęła.
Niegdyś miła, sympatyczna i najlepsza administratorka, a teraz?
Chodzący nerw, terroryzujący wszystko co napotka na swojej drodze.
I wiesz co, moja droga?
Pokazałaś swoją głupotę, mianowicie jak Rudzielec wypomniała Ci, że sama odeszła z administracji i dała Ci do tego dowód (w postaci screena), to Ty oczywiście przeprosiłaś ją, ale!
Właśnie, mamy tutaj małe ale. Ludzie zauważyli Twój błąd, i po prostu się z Ciebie śmiali, a Ty, żeby utrzymać swoją reputację postawnoiłaś udupić Rudzielca, żeby ludzie zobaczyli jaka Ty jesteś NAJLEPSZA, I NIKT NIE MA PRAWA Z TOBĄ ZADZIERAĆ! Proszę Cię kobieto, jesteś jedyną podporą tego forum, a mój szacunek do Ciebie rozsypuje się jak piasek w dłoniach.
I pozdrawiam Rudzielca, który jeżeli nie zostanie potraktowany inmunitetem, to moi znajomi (realni, którzy mają tutaj konta ponad 20 osób) usuną sobie konta i będą oczerniali to forum na każdym innym dyskusyjnym forum. Chociaż biorąc pod uwagę to wszystko, oni by go nie oczerniali, oni by po prostu mówili prawdę.
Słodki Pan Ciastek
05.10.2013, 23:52
Rudzia poprosiła mnie o umieszczenie tego tutaj:
Dobra, jeszcze co nieco od Alcia... >D Sorka że post pod postem, ale prosił mnie o wiadomość w drugim poście...
Że co? Maqryl to co napisałeś jest bezczelne w stosunku do Persa, Bjorka i Libby...
Nie wiem jak możesz nie czuć się głupio z powodów, tak jasnych, że aż szkoda marnować na to palce, a ty Kenny nie wiem jak mogłeś wziąć w tak chorej sprawie udział.
Jedyna sprawa którą się zgodzę... chodzi o Rudzie. Co prawda, praktycznie rudzielca nie znam, ale myślę, że każdy potwierdzi to, że na forum sprawowała się dobrze. Danie bana na zawsze to przesada.
Wiem, w księdze nie można robić offtopu, ale chciałem tylko wyrazić swoje zdanie.
Aperlaxive
06.10.2013, 00:01
Pozwolicie, że się wypowiem.
Nie mnie oceniac sytuację, bo jej nie znam, ale ta wypowiedź od Altaira to przegięcie.
Kobieto, oszalałaś? Nawet nie wiesz jak władza na Ciebie wpłynęła.
Niegdyś miła, sympatyczna i najlepsza administratorka, a teraz?
Chodzący nerw, terroryzujący wszystko co napotka na swojej drodze.
Od kiedy Bjork taka jest? Ja przez moją całą egzystencję na forum nie spotkałam się z "terrorem"...
Nie zgodzę się też do opinii o Libby.
Ja rozumiem przyjaźnie, etc. Ale bez przesady...
Te posty pokazują jedynie poziom, który reprezentują osoby, które to pisały.
Naprawdę miałam Was za nieco poważniejszych.
Czy nie możecie tych wszystkich spraw załatwic między sobą, a nie wywlekac ich przy każdej mozliwej okazji?
To właśnie te wszystkie Wasze spory, niedomówienia zniszczyły atmosferę na forum.
A wystarczyłaby szczera rozmowa na GG, czy privie.
Dobra, koniec kazania. Teraz, idźmy już spac. Jutro będzie nowy, lepszy dzień. Dobranoc!
Maqrƴǁ został już za to odpowiednio nagrodzony, chciałam dać perm bana,ale dostał na 3 m-ce
do niego dołączył Kenny McCormick za udostępnienie prywatnej wiadomości na FB
I rowniez nie mnie sie wtracac w wasze sprawy, bo czuje sie jednak daleka od tej dzieciniady, ale nie przesadzacie z tym rozdawaniem banow? ban az na miesiac kennemu? za to ze 2 osoby kazaly mu wstawic posty w swoim imieniu? moze I to bylo glupie, ale kara tez nie madrzejsza wedlug mnie. co do bana rudej - nie wypowiadam sie. I nie dlatego ze uwazam, ze to tez glupie - po prostu nie mam zdania na ten temat.
czasami to jestescie dla siebie wszyscy mili, ale jak wybchnie afera, to nie ma bata, gorzej niz w przedszkolu :D
Morgana źle zrozumiałaś jego bana,on naruszył moja prywatność + prywatność korespondencji, ponieważ umieścił na FB prywatna wiadomość ode mnie, oczywiście bez mojej zgody,na pewno tez byś nie była zadowolona,jak by ktoś postąpił tak w stosunku do Ciebie
Mroczny Pan Skromności
06.10.2013, 06:55
O jejku, co tu się dzieje...
Najpierw do administracji: nie potrafię ogarnąć, dlaczego tak bardzo chcecie "pogrążyć" Rudzielca. Wiem, zaraz (albo trochę później, zważywszy na godzinę) napisze mi ktoś, że łamie regulamin. Ale na litość boską, co takiego było na tym screenie, żeby zasługiwało na bana PERMANENTNEGO? Co do "tajnych" treści, po pierwsze nikt nie ma pewności, że Ruda ma tego więcej. Tak sano można stwierdzić, że np. Apo, albo Kędziorek (celowo wymieniłem takie osoby, które cenię na ich stanowiskach, coby nie było, że kogoś nie lubię) ma screeny. Idąc tym tropem, one też ppwinny dostać perm bany. I tak sano każdy, kto kiedykolwiek wcześniej pełnił jakąś funkcję. Bo nie zaprzeczycie, że te osoby też MOGŁY zrobić screeny. Skoro zatem za podejrzenie daje się bana, to proszę wlepić go każdemu. Może jeszcze zrobicie nalot na jej dom. Tylko pamiętajcie, że mogła zniszczyć dowody, więc bana lepiej zostawić NA WSZELKI WYPADEK. Druga kwestia to taka, że jeśli nawet miała by coś takiego (wco wątpię, bo widzieliśmy screena z dyskusji, a nie listę naszych numerów IP albo raportów) to dlaczego miałaby to ujawniać? Przecież ona nie userom chce dopiec, a niektórym z Was.
Nie mówię już o całkowitym braku kary, bo jednak nie powinna ujawniać niczego, co zostało tam napisane (to samo mamy w redakcji, z tym, że u nas nie ma aż tak "tajnych" rzeczy). Wciąż jednak uważam, że szkodliwość społeczna tego czynu jest tak żałośnie niska, jak poziom wypowiedzi Maqcośtama.
Tym sposobem płynnie przeszedłem do części drugiej. Nie wiem chłopie, co zażywasz, ale jedna dziesiąta tego czegoś to już może być za dużo. Do pewnego momentu byłem nawet w stanie Cię zrozumieć, ale w tym momencie (tak naprawdę nie w tym, tylko nieco wcześniej) przeginasz i to nie trochę, ale porządnie. I jeśli ktoś z tej dwójki wypowiadających się ktokolwiek powinien zarobić bana perma, to nie byłaby to Ruda. Pomijając zerową argumentację, po prostu otwarcie i bez zahamowań obrażasz innych ludzi. Tak, ci czerwoni, obrośnięci legendami, choć aktualnie pozostający w niełasce, starający się, lepiej lub gorzej, o przywrócenie sobie dobrego imienia, to wszystko są ludzie. I choćbyś ich nienawidził z całego serca, musisz (nie mylić z "powinieneś") traktować ich z szacunkiem. Tak samo, jak każdego człowieka. To nie jest zasada tego forum, to obowiązuje przez całe życie.
Inna sprawa, że ne zgadzam się z twoim zdaniem na temat niektórych (zamurowało mnie, jak przeczytałem o Bjork), ale tutaj nie o zdanie chodzi, lecz o ton wypowiedzi, który woła o pomstę do nieba.
Miłego dnia :)
Mroczny Panie Skromności - być może powinnam spotykać się z każdym nowo przyjętym moderatorem osobiście, w towarzystwie CBA i policjantów, legitymować go, przypilnować podpisania lojalki, weksla inblanko i setki innych rzeczy. Do głowy mi nie przyszło, że ktoś sobie robi screeny w dziale, który nie bez powodu jest dostępny tylko dla wybranych osób (zresztą podobnie, jak dział redakcji), bo "może się kiedyś przydać". Nie mam jeszcze rozwiniętej w pełni paranoi. Ale teraz wcale się nie dziwię braku zaufania do obecnej ekipy. Skoro kilkoro ludzi dowiedziało się, jak łatwo można wynieść informacje dostępne dla nielicznych. Sam to zauważyłeś - skąd wiadomo, że Apo albo Charionette, albo ja różnych spraw nie wynosi, chciażby po to, by się pośmiać z innych? Pewnie akurat robienie tych screenów było ściśle powiązane z dopieprzeniem administracji. Ale skoro ktoś jest zdolny do czegoś takiego, to skąd mogę mieć pewność, że jak coś jej odbije, to wyciągnie coś innego, na osobę, która jej podpadnie? Akurat ten screen jest konkretnym dowodem. Pewnie - mogło się zdarzyć, że akurat tak ją tknęło, że pomyślała sobie "a zrobię sobie screena na pamiątkę". Ale dochodziły do mnie informacje, że rozmawiała z innymi o tym, co się dzieje w dziale dla modów. Sorka, ale z tego screenów nie robiłam. Choć coraz poważniej się nad tym zastanawiam, bo to chyba równie modne, jak jechać po administracji.
Nadal wychodzę z założenia, że powinniśmy okazywać sobie choć trochę zaufania. Ale trudno mieć zaufanie do kogoś, kto obgaduje ludzi na fb, albo robi screeny, bo się mogą przydać.
I tak - bałam się banować rudzielca. Biorąc pod uwagę to, jak bardzo jest lubiana na forum, jak wiele się udzielała. I brałam pod uwagę jaka może być z tego burza. Nie dziwię się Maqrylowi. Ale dałabym takiego bana każdemu, kto wyniósł by jakiekolwiek informacje, które nie powinny wydostać się poza określonych ludzi.
Edit: i pewnie niektórzy z Was uznają - eee, nic się nie stało, to nie było nic aż tak ważnego, by od razu dawać bana. Może dla Was nie. Ale rudzielec przystępując do ekipy, wiedziała, że żadna informacja z działu dla modów nie może się wydostać poza ten dział. Bo właśnie między innymi przez takie coś - zaufanie do moderatorów spada do zera. Czy chciałby ktoś, kto raportuje posty - zostać nazwany skarżypytą i rzucony na pożarcie innym forumowiczom? Przypuszczam, że nie. Dlatego potraktowałam to tak poważnie.
Słodki Pan Ciastek
06.10.2013, 08:19
Bjork- Dobrze rozumiem, ale ona nie była zwykłym userem, który od tak chciał sobie złamać zasady. Ona już długo udzielała się na tym forum, pomagała i tworzyła (o ile się nie mylę, a się nie mylę bo sprawdziłem :P) konkursy. Więc ja myślę, że absolutnie jej się to nie należy, patrząc jaką była osobą i jak się zwracała do innych userów....
Słodki Panie Ciastku - nie śmiem zaprzeczać. Ale Starlight też się przyczynił do rozwoju forum, zrobił porządki w działach, a jednak bana dostał.
A właśnie dlatego, że nie była zwykłym userem, tym bardziej sprawa jest przykra, bo pokazuje, że nie można mieć zaufania do ludzi nawet tych z moderki.
Mroczny Pan Skromności
06.10.2013, 09:36
U Starlighta wina była oczywista - tutaj jedyną rzeczą jest ten nieszczęsny zrzut ekranu, który nie ujawnił nam żadnych Waszych tajemnic.
Rozumiem doskonale Twoją argumentację. I uważam, że najlepiej byłoby to załatwić polubownie. Zaufać sobie, jak sama stwierdziłaś. Nie wiem, czy Rudzielec chce w ogóle się z Wami dogadywać, ponieważ nie miałem okazji z nią rozmawiać, nie wiem też, jak Wy sądzicie - ale ja uważam, że można w tym przypadku spróbować się dogadać w ten sposób, że ona zobowiązałaby się do usunięcia wszelkich screenów z działu i nie rozmawiała z nikim o tym, co działo się "wewnątrz", gdy miała do niego dostęp, a zamian jej konto zostałoby odblokowane.
Zanim przeczytam Wasz ewentualny kontrargument, że przecież może Was oszukać, od razu dodam jeszcze jedno spostrzeżenie: jeśli się z nią nie dogadacie, musicie liczyć się z tym, że ona nie ma już nic do stracenia i w wypadku posiadania jakichkolwiek informacji może je rozpowszechnić. Wiem, że Ruda taka nie jest i tego nie zrobi, ale wiem też, że to osoba, która na forum wnosiła coś więcej, niż przeciętny użytkownik. Podsumowując, dla Was to nie ma już żadnego znaczenia, bo jeśli Rudzielec jest w posiadaniu jakichkolwiek informacji, to zbanowanie jej nie zapobiegnie ich upublicznieniu. Natomiast dogadanie się może przynieść same korzyści :)
Malfurion
06.10.2013, 10:35
Szczerze? Nie widze roznicy pomiedzy tym, ze ktos napisze "odeszlam z moderki z wlasnej woli" a wstawieniem screena o takiej samej tresci. Zmienia sie jedynie forma. Idac tym tropem, mozna powiedziec, ze Ilona tez zlamala regulamin bo powiedziala, ze ona sama zrezygnowala z funkcji super moda(bo to tez bylo wyciagniete z wazych tajnych komnat, czy sie myle?).
Pozostaje jednak sprawa kompletowania screenow z waszego dzialu. Trudo jest powiedziec czy rudzia notorycznie sobie cos "pstrykala", czy moze to byl jeden jedyny raz (chyba, ze wam powiedziala). Pozostaje jeszcze sprawa zaufania, o ktorym sie tutaj teraz mowi nad wyraz czesto ;)
Ja mam nadzieje, ze przemyslicie swoja decyzje raz jeszcze, bo ban w tym przypadku byl moim zdaniem niepotrzebny. Chociaz nie wiem, czy Ruda po czyms takim bedzie chciala tutaj w ogole wrocic.
Na koniec jedynie dodam, ze smutno mi bedzie bez ciebie Rudzinko i bede tesknic </3
Don "prawie",to nie to samo :wink2:
a jeżeli chodzi o jej wkład na forum, własnie dlatego została wybrana na moda i nawet sama na nią glosowałam,ale jak już sami kilkakrotnie wspominaliście,takie stanowisko do czegoś zobowiązuje,a ten screen,to nie jest jej pierwsze przewinienie,ale tak to bywa,jak się najpierw mówi-działa,a nie myśli,nie zapominajcie,ze na screenie jest również post Björk, której ma prawo to przeszkadzać. Przecież wystarczyło napisać,"nie zapominajcie o tym,ze sama odeszłam", zresztą nikt temu nie zaprzeczał.W temacie o trollach udowodniła,ze ma jaja,ups przepraszam,my kobiety mamy jajniki,no wiec jajniki,,gdzie napisała,ze sama nim jest i dobrze jej z tym.Ale niestety,jej wyskok ze screenem ja pogrążył,jak już wspomniałam,a nie był to pierwszy tego typu. Jeżeli chodzi o to,czy posiada więcej informacji poufnych i czy je wykorzysta,to już zależy od jej charakteru. Chciałabym Wam tylko powiedzieć,ze jako mod miała dostęp do Waszych danych:email,adresy IP....i dlatego proszę o uszanowanie decyzji Björk,nie musicie się z nią zgadzać,ale jest nieodwołalna
Innymi słowy rudzielec nie dostała bana za to, co zrobiła, ale za to, co może zrobić?
Wielebny
06.10.2013, 12:01
Trafiłem tu przypadkiem.
Czy dobrze rozumiem, Rudzielec dostała perm bana tylko dlatego, że wystawiła screena z Waszej tzw. "rzeźni" ? Którym dodatkowo żadnych niesamowitości nie ujawniła?
Upomnienia, warn, ban tyg. Rozumiem, ale to już lekka przesada.
Nie zachowujcie się od razu jak rząd USA wydając nakaz ścigania interpolu na Snowden'a.
Ostatnio rozdajecie te bany jak cukierki w halloween.
Słodki Pan Ciastek
06.10.2013, 12:07
Moim zdaniem ban dla Rudzielca powinien trwać od jednego do dwóch tygodni. Uważam, że na więcej nie zasłużyła.
o ja, nie było chwilę człowieka, a tu takie paranoje się dzieją. nie wiem czy wgl. dobrym będzie udzielanie się w tym temacie.
ban dla rudzielca? śmiech na sali, no ale nie widziałem dokładnie co wystawiła, jednak czytając poprzednie posty, wnoszę że nie było to mocne przewinienie. no chyba że czytam posty użytkowniczki Ilony, która z tego czynu robi sprawę wagi państwowej. o Tobie trochę później.. ban dla osoby, która udzielała się na forum, byłej moderatorki, de facto dobrej moderatorki. jest śmieszny. wręcz nieprawdopodobny. tyle w tym temacie. nie będę krzyczał o odbanowanie, czy cokolwiek bo nie moja brocha. po prostu ta decyzja jest śmieszna.
wiadomość Maqryla (nie wiem czy dobrze napisałem) to dno i 7 metrów mułu. po pierwsze nie wiem czemu tam pojawił się nick Libby. po drugie wspominka o Bjork jest tak nie sensowna, nienormalna po prostu głupia, że brak słów. no ale jak na jego poziom to i tak w miarę sensowna wypowiedź.
teraz weźmy na tapetę Ilonę, która od ostatniego czasu również bierze na tapetę poszczególne osoby. czas na Ciebie.
na początek:
składam zażalenie na Ilonę. jej prawo do noszenia rangi administratora jest grubo przesadzone. ranga administratora powinna zdobić nicki, osób z wyższym ilorazem inteligencji od Ilony. nie jest to próba obrazy tej użytkowniczki, aczkolwiek niezaprzeczalnym jest, że na to spostrzeżenie złożyło się założenie przez nią "nieudanego" gdzie słowo "nieudany" jest raczej słowem rangi lekkiej, tematu. jak dla mnie, powinna ona zostać zdegradowana do poprzedniej rangi. wybaczcie ale od takich występków drażni w oczy. taka sytuacja, nie powinna się przytrafić osobie, odpowiedzialnej za forum. a zamknięcie i usunięcie tematu świadczyło tylko i wyłącznie o jego (nie)przydatności.
pozdrawiam.
Twoje przystąpienie do administracji było tak nielogiczne i bezsensowne jak wybór Tuska na premiera. czym sobie zasłużyłaś? niczym. nie widziałem Cię często na forum. a objęcie stanowiska administratora po tak ciężkich opiniach użytkowników w popularnej ankiecie, jest bezczelne. nie masz wstydu, żeby po gnojących opiniach przyjąć awans. a po przyjęciu awansu, dostać szajby. wybacz, ale Twoje zachowanie jest pozbawione krzty inteligencji. "Twarz nieskalana myślą" OCZYWIŚCIE SĄ TO TYLKO MOJE PRZEMYŚLENIA, ZA KTÓRE NIE NALEŻY MI SIĘ ŻADNA KARA, BAN CZY POZEW ZE STOPY CYWILNEJ.
odsyłam do kodeksy cywilnego.
ranga administratora namieszała Ci w głowie i szkoda że tego nie widzisz. ale nie martw się my to widzimy. zwykli użytkownicy, którym jakbyś mogła, powlepiała wszystkim permy i stworzyła forum IDEALNYM I BEZ SKAZY PLEBSU. daj se siana, a w parze z działaniem włącz myślenie. to że jesteś administratorem nie zwalnia Cię z liczeniem się użytkownikami. Twoja rola minęła się z przeznaczeniem. nie po to walczyliśmy o to żeby administracja i moderacja liczyła się z resztą użytkowników. NIE JESTEŚCIE SAMI NA TYM FORUM.
Chciałabym Wam tylko powiedzieć,ze jako mod miała dostęp do Waszych danych:email,adresy IP..
Ty też masz dostęp. więc nie wiem dlaczego napisałaś, tylko o niej. i w tym miejscu chciałbym Cię przestrzec żebyś przy jakiejkolwiek próbie napisania do mnie PW, zastanowiła się 100 razy. bo ocenzuruję nick i wstawię każdą jedną wiadomość na forum. i będziesz mogła sobie tylko popatrzeć, a nic nie zrobisz. bo skąd wiadomo że to Ty? skoro nicka nie będzie wydać. z resztą radzę omijać mnie szerokim łukiem :) dla swojego bezpieczeństwa.
reasumując tą część posta: przystopuj, bo doprowadziłaś do sytuacji, w której użytkownicy mają o Tobie poważanie, nie większe niż to do szmaty podłogowej. <-- to też nie nadaje się na bana. zbłaźniłaś się, a swoim zachowaniem udowadniasz swoje zamroczenie czerwienią.
aha! zrobiłem screena swojego posta, przy okazji skasowania, mam je na dysku :)
teraz kilka słów do ogółu. proszę was administratorów (najszczególniej Bjork), zastanówcie się nad awansem Ilony. bo jej funkcja mija się ze wszystkim. doprowadziła do sytuacji, gdzie użytkownicy nie wiedzą czy cokolwiek napisać, bo nie wiedzą jaki humor ma Ilona i czy przez przypadek nie dostanie im się bana. nie potrzebujemy w administracji osoby, która przyjęła tyranię i despotyzm na swój cel główny. a opinie użytkowników najchętniej wyrzuciła by do kosza. zastanówcie się.
Wielebny
06.10.2013, 12:33
Kurde, ostatnie afery na tym forum ciekawszych od trudnych spraw i dlaczego ja.
Nic tylko przygotować sobie herbatę, rozsiąść się wygodnie w fotelu i obserwować ;D
Ja jednak zdecydowanie proponowałbym zmienienia wyroku z dożywocia bez możliwości ubiegania się o wcześniejsze zwolnienia na ban miesięczny w zawieszeniu na pół roku ;p Jako argumentację prosiłbym zwrócić uwagę na wcześniejszą niekaralność Rudej i znikomą szkodliwość społeczną jej czynu ;p
La Tortura
06.10.2013, 13:14
Ban za to, że dała głupiego screena ze swojej rezygnacji? Srsly? Zachowujecie się tutaj jakby podała nr waszego konta w banku, a nie kretyńskiego screena. Zbanujcie całe forum, będziecie mieć spokój.
I od siebie dodam tylko, że zgadzam się z kubussem nt. szmaty podłogowej. :|
Biorę pod uwagę, że nie wiadomo, co można jeszcze wynieść i upublicznić - może lepiej się dogadać.
Jak wyglądało do tej pory "dogadywanie się":
- namawiałaś ludzi do głosowania - proszę przeproś i kontynuujmy zabawę, bo naprawdę niektórzy mają radochę z 4 Żywiołów. Przeprosiny były, radochy z 4 Żywiołów już nie, bo okazało się na facebooku, że prowadzący jest kijowy.
- skoro prowadzący 4Ż jest kijowy - trzeba mu dokopać mimo, że oficjalnie przyznano się do popełnionego błedu i obiecało się dalej nie mieszać.
Głupia nie jestem - przypuszczam, że nawet w tej chwili większość z Was "obgaduje "mnie i wiesza na mnie psy, gdzie się tylko da poza forum. Naprawdę chcielibyście by ktoś robił z tego screeny, a później mi przesłał, bo ten i ta nazwali Bjork tak, a ten napisał o niej to? Czy nadal byście mieli do takiej osoby zaufanie?
Czy naprawdę chcecie mieć w swoim gronie osobę, której nie można wierzyć i ufać?
Niektórzy z Was uczestniczyli w konferencjach z rudzielcem. Widzieli, co wypisywała na facebooku. Gdy zwróciłam jej na to uwagę (o ja naiwna, nie zachowałam screenów tych wiadomości) - obiecała poprawę i przeprosiła.
Czy dotrzymała słowa? Naprawdę z ręką na sercu - nie podburzała ludzi przeciwko Libby na fb? Nie bawiła się w Betonowe bloki, czy coś tam jeszcze?
Tylko krowa nie zmienia zdania. Jeżeli uważacie, że takie postępowanie wobec innych (fajnie że akurat padło na tych głupich adminów) jest w porządku... Ile razy jeszcze można dawać kredyt zaufania i słuchać obietnic poprawy?
Do czasu następnej takiej sprawy? Co tym razem wyjdzie? Że X uważa Y za głupka i nie głosował na jego pracę numer dwa? Przypuszczam, że większość z Was zna przypadek z 4 Żywiołami. Naprawdę nie dałam wtedy Rudej szansy?
A ja przytaknę Flo. Gdyby ktoś ujawnił moje prywatne coś też miałbym ohotę go zbanować, ale przecież na tym screenie nic nie było. Moim zdaniempowina dostać tygodniowego bana i wiadomość, że jeśli się to powtórzy to dostanie dożywocie. Noni zgadzam się z tym, że administracja zachowuje się trochę jak rząd USA :soldiers:
Powiedz mi co cię tak boli w tym, że Ilona została administratorką, może to, że tak inteligentna osoba jak ty nie została. Myślisz, że takim oczernianiem coś zdołasz. Kolejny Maqryll się znalazł. Nie chcę cię urazić, ale to już przesada.
Czyś Ty się z kimś na rozumy pozamienial? Ja administratorem? Haha nie chcę na siebie wyroku podpisywać. Awans był z dupy wzięty. A dlaczego? Przeczytaj poprzedni mój post. Tylko ze zrozumieniem.
La Tortura
06.10.2013, 13:38
Bjork - betonowe bloki? Widzę, że czas to wytłumaczyć od kulis. ;) Nie ma to NIC wspólnego z wami, ani z tym forum. Określona grupa userów (zapewne wiecie jakich) spędza czas na RPG rudzielca. Kiedyś po prostu jeden z nas napisał absurdalnie głupiego posta, w którym główną rolę grał beton. Nie będę się bawić w szczegóły, bo to się mija z celem. Nie schlebiajcie sobie tak, my mamy co robić, cały świat nie kręci się w okół Libby. Dlatego większość z nas miała duuuży ubaw, jak wyjechaliście ze swoim słodziutkim azbestem. To był szczyt głupoty. Może myśleliście, że w naszych rozmowach ciągle obgadujemy Libby, Ilonę i innych - gó*** prawda, nic nie wiecie więc jakim prawem wysuwacie wnioski? Trochę pokory, jeśli serio myślicie, że nie mamy co robić tylko wymyślać jakieś 'betonowe propagandy' to pozdrawiam.
I mam wielką nadzieje, że jest wam teraz głupio. W tym momencie zachowaliście się jak typowe, głupie blondynki.
Wiadomość od rudzielca:
Słowo do Bjork.. nie nazwałam Ciebie krową, zacytowałam jedynie przysłowie i to się tyczy całej administracji, bo prawda jest taka, że tylko krowy poglądów nie zmieniają, a wy mnie usunęliście bo wam tak było wygodnie. Sami macie IP wszystkich userów, na konta im włazicie, na fejsie szpiegujecie, czy ja to robiłam? Czytałam cudze wiadomości z PW na forum? Szpieguję kogoś na facebooku? Zastanówcie się, kto tu jest bardziej niepoważny teraz, bo wasze argumenty są śmieszne.
Rudzielec powinna dostać CO NAJWYŻEJ WARNA... Nie napisała niczego, co mogłoby w jakikolwiek sposób zaszkodzić czy to moderacji czy forum, a podanie screen'a do informacji, miało na celu tylko uwiarygodnienie jej posta a nie, za przeproszeniem, udupienie obecnego składu administracyjno-moderacyjnego... - to tyle, jeśli chodzi o ten temat, który niniejszym, jeśli o mnie chodzi, zamykam. <Ruda, I`ll miss you...>
A co do tego składu, samego w sobie, to, cytując kabaret: "O mój Boże, to już gorzej chyba być nie może..." Czemu? O ile wybór Libby, z racji ukończonych studiów informatycznych, rozumiem. Zna się na forum od strony technicznej, i chwała jej za to, jednak czasami jest trochę, hmm, zbyt surowa jako administrator. Nie tylko ona zresztą. Z całym oczywiście szacunkiem. No błagam, ja za niektóre przewinienia nie dałabym nawet połowy kary, jaką potraficie wymierzyć...
Począwszy od bana za to, że nie oddał pracy na konkurs w terminie. Epic? Seriously? Epic Seriously..? Za to, znów się powtórzę, co najwyżej warn, bądź zakaz udziału w konkursach, ale ban..? Komedia i śmiech na sali.
I znów... Rudzielec, za czasów swojej moderacji (a miałam nie wracać do tego tematu, **** that shit...) miała podgląd do, zarówno ip jak i maila... Ale, o ile się orientuję, to nie wykorzystywała tego do swoich celów. Nie było mnie jeszcze na forum i nie mnie oceniać, jak sprawowała swój urząd, ale z tego, co zdążyłam poczytać, była dobrą osobą na właściwym miejscu. Podobnie Liv. Obie panie jednak zrezygnowały ze swoich stanowisk. Czemu? I znów, nie mnie pytać... Anyway...
I teraz kolejna sprawa, ta cała akcja "stop trollom"...
Ja się pytam... takich? ---> :trollface:
Jeśli tak, to czemu daliście tą emotokę, hm? ;)
Fora są od tego, żeby czasem potrollować, so... Albo się wyżalić nad marnością świata, jaki to Weltschmerz i tak dalej... A, z tego co się orientuję, po to jest tutaj dział "offtop", dość licznie oblegany zresztą.
No i kolejna sprawa. Wiem, że administratorzy to podpora forum, dbają o nie i tym podobne, ale takie moje pytanie... Jaki jest sens mianowania siódemki osób na administratorów i tylko jedną na moderatora? Nie zachwiały się proporcje przypadkiem deczko?
A teraz do niektórych osób z osobna:
Bjork... Moja droga, z całym szacunkiem, ale zachowałaś się nieco parszywie. Tutaj owszem, przeprosiłaś Rudą, i chwała Ci, ale chwilę potem narzuciłaś na jej konto bana permanentnego. To jest cios w plecy moim zdaniem.
Modeste... Słodki jesteś i w ogóle, ale jeśli chcesz przyjaciół, nie podpadaj większości i nie zachowuj się jak rozwydrzone pięcioletnie dziecko, a będzie git. No i nie podlizuj się tak, bo lizodupstwo jest czasami gorsze niż bycie wrednym i podłym, chociaż... i tak źle i tak nie dobrze...
Oł, właśnie spojrzałam, że Ilona ma usunięte konto... No cóż, nerwy to w konserwy i na eksport a nie podkulanie ogona pod siebie i wychodzenie po cichaczu... Tak na przyszłość. :)
I również odsyłam do kodeksu karnego... :3
A jeśli chodzi o bana, którego pewnie dostanę: "You know, i don`t care, right?" :)
A ja przytaknę Flo. Gdyby ktoś ujawnił moje prywatne coś też miałbym ohotę go zbanować, ale przecież na tym screenie nic nie było. Moim zdaniempowina dostać tygodniowego bana i wiadomość, że jeśli się to powtórzy to dostanie dożywocie. Noni zgadzam się z tym, że administracja zachowuje się trochę jak rząd USA :soldiers:
Tak - sama widzę podobieństwo do afery WikiLeaks. I skromny wycinek posta rzeczywiście nic strasznego nie wnosi. Nie siedzę w rządzie USA i nie udostępniłam w dziale dla modów numerów kont.
Ale skoro rudzielec dostała kilka szans (po aferze w 4Ż, po wynoszeniu wyników głosowań, po aferze z ankietą oceń admina/moda) to ile jeszcze mam jej dawać?
Czy ktoś z Was da mi słowo honoru, że jak sprzeda mu więcej screenów z działu dla modów - to napiszesz do mnie, że jednak nie trzymała się warunków?
Bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że akurat przypadkiem kiedyś zrobiła screena i przypadkiem się zachował w pamięci komputera, ale to tylko wyjątek. A nawet gdyby tak było - jak mam po raz kolejny jej uwierzyć?
Chcecie mieć w gronie szantażystę, który robi screeny z prywatnych rozmów "na wszelki wypadek"?
Tak - sama widzę podobieństwo do afery WikiLeaks. I skromny wycinek posta rzeczywiście nic strasznego nie wnosi. Nie siedzę w rządzie USA i nie udostępniłam w dziale dla modów numerów kont.
Ale skoro rudzielec dostała kilka szans (po aferze w 4Ż, po wynoszeniu wyników głosowań, po aferze z ankietą oceń admina/moda) to ile jeszcze mam jej dawać?
Czy ktoś z Was da mi słowo honoru, że jak sprzeda mu więcej screenów z działu dla modów - to napiszesz do mnie, że jednak nie trzymała się warunków?
Bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że akurat przypadkiem kiedyś zrobiła screena i przypadkiem się zachował w pamięci komputera, ale to tylko wyjątek. A nawet gdyby tak było - jak mam po raz kolejny jej uwierzyć?
Chcecie mieć w gronie szantażystę, który robi screeny z prywatnych rozmów "na wszelki wypadek"?
Mogę dać Ci słowo honoru, bo chcę mieć w gronie "szantażystkę", która robi screeny z prywatnych rozmów "na wszelki wypadek".
http://media.tumblr.com/82f8616fdc5adbb8f1c70db740190a07/tumblr_inline_mn2tpzptGg1qz4rgp.gif
Wiecie co? Tak czytam te wasze posty i śmiać mi się chce. Tu jakieś bany za byle co, tu jakiś brak zaufania, boooże, chyba znalazłam kolejny idealny wątek do Trudnych Spraw. Bo taki jest poziom tych "kłótni". Ja już się tak pogubiłam, że już nawet nie wiem, którą stronę poprzeć, bo wszyscy podają takie argumenty, że mi szczęka opada. WTF?!
W tej chwili zastanawia mnie jedna rzecz - kiedy do cholery zrobiła się tu taka popieprzona atmosfera? Wybaczcie za przekleństwa, ale ja już dłużej nie wytrzymam. Zbierzcie dupę w troki, ogarnijcie się trochę, wszyscy. Mówię i do adminów, i do userów, bo to jest przegięcie. Z jednej strony admini banują za byle co, z drugiej userzy piszą wiadomości poniżej poziomu... Kiedy z tego forum zrobiła się taka szopka? Macie o wszystko taki ból dupy, że aż się prosi, żeby wstawić tutaj obrazek ze słynną maścią. Macie wzajemne wąty o dosłownie drobnostki. Nie ma pojęcia z czego to wynika, brak zaufania, cokolwiek, ale ja wchodząc na to forum czuję się tak jak na powyższym gifie. Już nawet słów mi brakuje, żeby wyrazić moje zażenowanie zachowaniem obu stron. Jesteście dziecinni, toczycie spór o nie wiadomo co, ja nie wiem czy się śmiać czy płakać czy iść po popcorn.
Nie mam zielonego pojęcia, kiedy na tym forum zrobiła się taka chora atmosfera. Przyznaję się bez bicia, że może sama po części byłam tego winą, ale no *****... Czy wy jesteście poważni?
1. Dawać bana za screena, który notabane nie wprowadza nic nowego do dyskusji? Serio?
2. Kłócić się o drobnostkę, o każdą decyzję podjętą przez administrację?
W tej chwili jedynym rozwiązaniem, jakie mam w głowie, to zbanować połowę forum na tydzień, żeby się uspokoili, i zostawić jedną osobę jako admina, żeby był ktoś do zarządzania forum, a resztę zbanować tak jak innych. Bo to jest jakieś przegięcie. Chyba tylko ten sposób by na was podziałał. Bo do was wszystkich się ***** mówi, ale jak do słupa, nic do was nie dociera.
I czeka m na mojego bana za nadużywanie przekleństw, ale szczerze? Chyba ***** warto mieć przerwę od tego forum, bo już chyba zaczyna mi się od was w głowie *******ić.
Dziękuję, do widzenia. Wrócę, jak się ogarniecie.
Malfurion
06.10.2013, 13:51
Bjork, czyli to byl ban za caloksztalt? Ta zagrywka Ruda sie doigrala? Nie powinniscie kazdego przypadku oceniac oddzielnie? Rozumiem, gdyby ona w jakis sposob dezorganizowala forum, demolowala, pisala nie wiadomo co (tutaj niestety najlepszym przykladem bedzie Maqryll). Rudzielec jednak takich rzeczy nie robil i robic raczej nie bedzie.
Poza tym, ruda napisala mi, ze to byl jedyny screen jaki zrobila wlasnie po to, zeby uwiarygodnic to, ze sama zrezygnowala z funkcji moderatora. Nie widze powodu, dla ktorego mialbym jej nie wierzyc. A gdybania typu "moze mnie obsmaruje" jest troche wyciagane na wyrost. Jezeli cos takiego zrobi i bedzie dowod (nie obgadywanie na fb czy gdzie innych, ale pokazywanie tych rzekomych screenow jakie ruda ma), wtedy z czystym sumieniem mozna by jej bylo wymierzyc kare.
Uważam, że ban dla użytkowniczki rudzielec jest w pełni zasłużony. Nie będę odnosić się do poszczególnych argumentacji, ponieważ gdy ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem, to wie o co chodzi.
ban dla osoby, która udzielała się na forum, byłej moderatorki, de facto dobrej moderatorki. jest śmieszny. wręcz nieprawdopodobny.
Nie wiem, czy bycie osobą stronniczą, nielojalną, niepotrafiącą zachować dystansu i profesjonalnego podejścia do użytkowników (łącznie z tymi, których się nie lubi) pełniąc funkcję publiczną czyni z kogoś dobrego moderatora. Szczerze wątpię...
wybacz, ale Twoje zachowanie jest pozbawione krzty inteligencji.
Zastanawiam się w tej sytuacji, czy sformułowanie:
użytkownicy mają o Tobie poważanie, nie większe niż to do szmaty podłogowej
jest przejawem inteligencji, którą Ty prezentujesz?
W mojej ocenie, publiczne obrażanie, bez względu na emocje, do których każdy ma prawo, jest niedopuszczalne, pozostawia ogromny niesmak. To, czy kogoś lubisz, czy też nie, nie daje Ci prawa do ubliżania innym na forum.
to też nie nadaje się na bana.
Nie mnie oceniać, czy zasługujesz na bana, aczkolwiek nie spodziewałam się po Tobie, że prezentujesz tak niski poziom, jako mężczyzna chociażby, powinieneś mieć odrobinę szacunku do kobiet i od osoby dorosłej spodziewałabym się umiejętności rozmowy na poziomie. Zważywszy, że często otwarcie szydzisz z innych, sugerując że jesteś od nich lepszy. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to jednak ani miejsce, ani czas na podobne rozważania.
Bjork, tak czy siak, jeśli zdecydowana większość userów, sprzeciwia się waszej decyzji, to wypadałoby ich posłuchać
cerastes
06.10.2013, 14:33
Ja jednak zdecydowanie proponowałbym zmienienia wyroku z dożywocia bez możliwości ubiegania się o wcześniejsze zwolnienia na ban miesięczny w zawieszeniu na pół roku ;p Jako argumentację prosiłbym zwrócić uwagę na wcześniejszą niekaralność Rudej i znikomą szkodliwość społeczną jej czynu ;p
Obstaję za tym samym. :)
Mam pomysł - przypuszczam, że Rudzielec może wypowiedzieć się w tym temacie - w końcu po to on powstał i zbanowani także mają możliwość pisania tutaj postów.
Pomijając ten jeden nieszczęsny screen i zakładając, że tylko on miał miejsce:
1) Czy nigdy, nikomu nie mówiła o czym rozmawiamy ze sobą w moderce?
2) Czy nigdy nie nabijała się z Libby, po tym, jak ta dostała admina, w ten sposób buntując innych przeciwko niej?
3) Czy między nami nigdy nie było rozmowy, gdzie prosiłam, by dała sobie spokój z hejtowaniem i napędzaniem ludzi przeciwko załodze forum?
4) Czy nie wynosiła informacji, kto na kogo głosował w konkursie 4 Ż?
Jeżeli to wszystko jest nieprawdą i ban jest totalnie niezasłużony - to zwracam honor i przyznaję, że nie nadaję się do administrowania tym forum, bo chyba mamy inne pojęcia o tym, co jest fair w stosunku do innych, a co nie jest.
Z góry uprzedzam - jeżeli chodzi o punkt 3 - nie mam zachowanych naszych rozmów. Nie sądziłam, że kiedyś to będzie potrzebne.
A co do dania szansy - jeżeli za tydzień, miesiąc, rok - podobna z wymienionych sytuacji będzie miała miejsce - czyż nie będzie takiej samej burzy? W końcu rudzielec tyle zrobiła jako moderator?
Bjork, tak czy siak, jeśli zdecydowana większość userów, sprzeciwia się waszej decyzji, to wypadałoby ich posłuchać
I tym samym, dać do zrozumienia wszystkim, w przyszłości łamiącym regulamin i przekraczającym wszelkie możliwe granice: "nie bójcie się, cokolwiek zrobicie złego, zbierzemy grupę krzykaczy i będzie amnestia"?
I serio - posłucham Was - zmienię bana na dwumiesięcznego?
Jeżeli z czystym sumieniem rudzielec napisze, że nic z powyższych rzeczy nie miało miejsca.
A co - jeżeli powyższe rzeczy okażą się prawdą? Naprawdę rudzielec ma być inaczej traktowana niż pozostali?
Poczekam aż się wypowie, ale jeżeli cokolwiek takiego miało miejsce - wybaczcie - ban zostanie.
La Tortura
06.10.2013, 15:18
Od rudzielca:
1) Czy nigdy, nikomu nie mówiła o czym rozmawiamy ze sobą w moderce?
Tak się składa, że nie. To wy macie szpiega na moim fejsie, nie na odwrót. Ja nigdy nie wynosiłam nic z moderki, bo moderka, to moderka i tam zostawało. Jak nie wierzycie – wasz problem, nie mój. Nie potrzebuję odkupienia, więc piszę szczerze, a jak wy to potraktujecie to wasza sprawa.
2) Czy nigdy nie nabijała się z Libby, po tym, jak ta dostała admina, w ten sposób buntując innych przeciwko niej?
Przeciwko Libby nigdy nikogo nie buntowałam. NIGDY. Nawet jej nie zazdroszczę tego stanowiska, choć jej się pewnie wydaje inaczej. Nabijać się? No przepraszam, Gingers się cały czas ze mnie nabija i nawet napisał mi bardzo dziwną wiadomość na gg więc, hmm, jak widać inni mają priorytet w nabijaniu się. Co więcej, ja nie lecę ze skargą do administracji, że ktoś mnie obraża, lub buntuje przeciwko mnie. I nie lubię rozmawiać z kimś poprzez osoby trzecie. Skoro Libby czuje się tak strasznie pokrzywdzona, to czemu się zasłania innymi? Języka zabrakło? Ach, no tak, dwa lata życia na mnie zmarnowała, a ja się okazałam tępą s*ką bez serca. Dajcie dowody, że się nabijałam, może też macie jakieś screeny z fejsa gdzie widoczny jest jej nick? Przecież każdy mój ruch szpiegujecie, powinniście to sami wiedzieć.
3) Czy między nami nigdy nie było rozmowy, gdzie prosiłam, by dała sobie spokój z hejtowaniem i napędzaniem ludzi przeciwko załodze forum?
Ja napędzałam ludzi przeciwko załodze forum… Popatrzcie, macie dobry przykład we wszystkich kłótniach kto napędza bunt. Wy. Rozmowy między nami były, ale ja nigdzie niczego nie napisałam specjalnie, to jest forum, tu każdy ma prawo wyrazić swoje własne zdanie, każdego mogą ponieść nerwy, co nie? Ach no tak, nie, tylko wybrani mogą, zapomniałam, że ja tu jestem jedynym hejterem, a reszta ma czyste ręce.
4) Czy nie wynosiła informacji, kto na kogo głosował w konkursie 4 Ż?
Wynosiłam informacje? Że niby jak miałam to zrobić? Przecież tylko admini widzą kto na kogo głosował, więc nie rozumiem pytania. Komu, co powiedziałam? Czy wam się wydaje, że ja taka głupia jestem, że skacze po ludziach i wypisuje im kto na kogo oddał głos?
Aaaa zresztą.. Myślcie sobie co chcecie, teraz to mnie to lotto już. Znaleźliście sobie okazję przez głupiego screena, którego zrobiłam tylko i wyłącznie dlatego, że widziałam jaki macie do mnie stosunek w moderce i wolałam się zabezpieczyć, żeby potem nie wyszło nagle że zostałam wyrzucona, na co był dobry przykład wczoraj. Skoro macie tu informatyka w administracji, to niech się włamie na mój komputer i przeszuka czy nie mam czasem jeszcze jakichś screenów z moderki. A jak chcecie piznać odpowiedź szybciej, to wam powiem, nie mam, to był jedyny, bo mnie nie interesuje co się tam dzieje. Ale to już wierzcie albo nie. Nie będę nikogo błagać na kolanach o przywrócenie konta, choć będzie mi się tęsknić za ludźmi z forum i tym miejscem. Zróbcie jak chcecie, tyle ode mnie.
Ręce mi już opadają...
Rudzielec nic nie wynosiła? Właśnie przeszukałam archiwum fb, żeby znaleźć jedną rozmowę z nią. Sama napisała, że podała Liv osoby, które głosowały na wodę, a wyniki tej ankiety były w moderce, więc trzymajmy się faktów.
I znów jestem ta zła. Po pierwsze nigdy nie nazwałam Rudej tak, jak tu napisała. Po drugie dobrze widziałam, co swego czasu pisała o mnie na fb. Byłam tam kpiną i w ogóle wszystko co najgorsze. Jak mogłam zostać administratorem... Nie było to jednorazowe.
Raz napisałam jej prywatną wiadomość na fb. Pożaliła się od razu w poście, że rzekomo bardzo ją obraziłam. Poza tym w powyższej wiadomości przekazanej przez Flo nadal się ze mnie nabija.
I tym samym, dać do zrozumienia wszystkim, w przyszłości łamiącym regulamin i przekraczającym wszelkie możliwe granice: "nie bójcie się, cokolwiek zrobicie złego, zbierzemy grupę krzykaczy i będzie amnestia"?
nikt nie mówi o amnestii, po prostu kara jest za wysoka, a poza tym użytkownicy widzą (a przynajmniej mi się tak wydaje) kiedy ktoś na coś zasłużył, a kiedy nie, więc jeśli będzie sytuacja że ktoś złamał regulamin to nikt nie będzie go bronił. Skoro dodała tego screena, a jest to zabronione, to ok, niech poniesie konsekwencje ale te są po prostu za wysokie. A wgl śmieszy mnie fakt że teraz administracja wymierza karę za jakiś całokształt, jeśli np. Rudzielec wyśmiewała Libby, to trzeba było wtedy myśleć co zrobić, a nie teraz po fakcie i komuś to wypominać.
I śmieszy mnie jeszcze to, że zachowujecie się teraz jakbyście w tej moderce ukrywali informacje wagi państwowej, ludzie jesteśmy na forum o simsach, a jest w was wszystkich tyle nienawiści że aż przykro, nie dość że w normalnym świecie człowiek co chwile wchodzi wkurzony, to jeszcze musi się wkurzać nawet na forum i po co ?
La Tortura
06.10.2013, 16:04
Poza tym według mnie powinniśmy patrzeć na to co piszemy na forum, a nie fb. Ponosi karę za to co napisała na fejsie, rozumiem, że nie tylko za to, ale no błagam, będziemy brać pod uwagę to co kiedyś ktoś napisał o sobie na facebooku?
Perplexité
06.10.2013, 16:08
no bo faktycznie obgadywanie na FB,jest w porządku :)
Nie chodzi o nabijanie, które wciąż trwa. Było powiedziane, że Rudzielec ma zaprzeczyć punktom podanym przez Bjork. Zaprzeczyła, ale nie było to szczere, skoro mam dowody, że było inaczej. Jak można ufać takiej osobie?
Trudno tu mówić o czymkolwiek, skoro jedyne, co tu się dzieje, to wygarnianie sobie nawzajem "A ona to zrobiła, a nie bo ona, mam dowody ale nie pokażę".
Tak właściwie to dlaczego ciągle wracacie do tematu 4Ż? Było, minęło, koniec tematu. Nie rozumiem sensu wspominania o tym dopiero teraz, skoro ban nie był za to, tylko za zdjęcie z tematu moderki.
Tak właściwie to dlaczego ciągle wracacie do tematu 4Ż? Było, minęło, koniec tematu. Nie rozumiem sensu wspominania o tym dopiero teraz, skoro ban nie był za to, tylko za zdjęcie z tematu moderki.
Według administracji za całokształt, ale też nie rozumiem jak można teraz karać za coś, co było x-czasu temu.
Tym bardziej, że podobno prawo nie działa wstecz, a teraz już trochę późno na "naprawianie błędów".
La Tortura
06.10.2013, 16:25
Modeste, donoszenie o tym co piszemy na fb za to jest godne pochwały, prawda?
gdzie ruda zaprzeczyła, ze się nie nabijała..? o_O bo ja tam widzę nie BUNTOWAŁA
przykro mi to mówić Bjork, tym bardziej że wczoraj chwilę rozmawialiśmy, ale to w jaką stronę idzie forum, jest nie tylko winą userów, ale i waszą. Przykro mi, że widzisz teraz że większość wypowiadających się w temacie Rudzielca userów, jest zdania że kara jest przesadzona, a i tak ich nie słuchasz, bo przecież twoje zdanie jest najważniejsze bo jesteś adminem i nie zmienisz bana, bo nie. Napisałaś mi wczoraj że masz nadzieję że zostanę na forum, zastanawiam się teraz tylko, czy chce należeć do społeczności, w której moje zdanie i zdanie większości nie jest brane pod uwagę.
Perplexité
06.10.2013, 16:41
Modeste, donoszenie o tym co piszemy na fb za to jest godne pochwały, prawda?
jezu idź sie potnij...
myślisz żeby mi zalezało,samemu was pogrążyć...
:shoot3::shoot3::shoot3:
Perplexité jakoś trolluje od kiedy tylko się zarejestrował na forum, tylko cały czas kłótnie, dziwne posty etc. i jakoś mu nikt jeszcze banem permanentnym nie "grozil"
La Tortura
06.10.2013, 16:47
No i jak mam z tobą rozmawiać jak ty mi mówisz, żebym się pocięła?
Najwidoczniej Ci zależało, bez przyczyny nie donosiłeś. Lizanie tyłka jest opłacalne, skoro się za to bierzesz.
Przykre jest to, że w taki sposób próbujesz zdobyć znajomych na tym forum...
@up dla mnie to jest marny prowokator, przychodzi co do czego i się chowa.
Kędziorek
06.10.2013, 16:47
Patrząc na to obiektywnie, dlaczego rudzielec ma być traktowana lepiej niż pozostali użytkownicy? Regulamin odnosi się do każdego użytkownika forum, bez względu na rangę lub jej brak, a nawet na pracę wniesioną w rozwój forum. Nikt nikogo do roboty tutaj nie zmuszał. Regulamin jest dla WSZYSTKICH, ponadto załogę obowiązuje dodatkowy, którego muszą przestrzegać nawet ci, którzy z niej odeszli bądź zostali wyrzuceni. Moim zdaniem nie ma znaczenia, czy to, co rudzielec wyniosła z rzeźni było jakoś super tajne, czy też nie. Co napisane w rzeźni, zostaje w rzeźni, a szkodliwość społeczna tego, co wyniosła nie ma nic do rzeczy. Ważne, że to zrobiła. I czemu ban jest za całokształt? Bo gdyby regulamin łamany był pierwszy raz, to sprawa zakończyłaby się zapewne na czasowym banie. Bjork już raz pisała, że zawsze starała się załatwić sprawę z rudzielcem pokojowo, ale to nie przynosiło najwidoczniej większych rezultatów, więc teraz skończyło się permbanem. Czemu jest teraz wspominana sprawa z 4Ż? Bo to świetny przykład jest. Napisała, że nie wynosiła informacji dotyczących głosowania poza moderkę, ale Libby ma zapisaną rozmowę, w której się do tego przyznaje, więc o co chodzi?
Przykro mi że widzisz teraz że większość wypowiadających się w temacie Rudzielca userów, jest zdania że kara jest przesadzona, a i tak ich nie słuchasz, bo przecież twoje zdanie jest najważniejsze bo jesteś adminem i nie zmienisz bana, bo nie.
Bjork wyraźnie napisała, że zmieniłaby bana na czasowy, gdyby rudzielec odpowiedziała szczerze na pytania. To co pisałam wcześniej o 4Ż chyba tłumaczy, że do końca szczera nie była.
Moim zdaniem ban jest zasłużony.
Aperlaxive
06.10.2013, 17:07
Nie wiem, czy ktokolwiek zauważył ciche odejście Ilony...
W każdym bądź razie, nie będę się wtrącała w sprawę bana rudzielca, pragnę tylko zauważyc, że w 4Ż troche namieszała (no, ale ja też nie byłam bez winy, chyba nikt nie był...)
Ja w dalszym ciągu uważam, że spokojna, szczera rozmowa załatwiła by wszystko, tylko muszą znaleźc się chęci. Póki co, proponuję dac sobie trochę czasu na ochłonięcie i trzeźwe spojrzenie na to wszystko.
Dziękuję, pozdrawiam.
Nie mnie oceniać, czy zasługujesz na bana, aczkolwiek nie spodziewałam się po Tobie, że prezentujesz tak niski poziom, jako mężczyzna chociażby, powinieneś mieć odrobinę szacunku do kobiet i od osoby dorosłej spodziewałabym się umiejętności rozmowy na poziomie. Zważywszy, że często otwarcie szydzisz z innych, sugerując że jesteś od nich lepszy. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to jednak ani miejsce, ani czas na podobne rozważania.
no tak, nie Tobie oceniać, jedyne w czym masz rację. to jaki prezentuje poziom to moja sprawa, nie muszę wszystkich lubić i wszystkim włazić w dupę jak niektórzy użytkownicy tego forum. to co piszę, to moje prywatne przemyślenia, nieskalane niczyją opinią, na które nie mają wpływu żadne osoby. nie będę się sztucznie uśmiechać i słodzić gdyż rzygam takim zachowaniem. mam szacunek dla kobiet, a jeżeli ktoś twierdzi, że go nie mam, niestety jest to jego prywatna sprawa. widzę że stwierdziłaś to po jednym poście. dla mnie nienormalnym jest stwierdzanie po wypowiedzi w internecie, po zobaczeniu kilkudziesięciu literek, podejścia do kogokolwiek, nie znając mnie osobiście. jak dla mnie zaburza to pojęcie kultury. i to bardzo. no ale nie Tobie to oceniać jak zaznaczyłaś. możesz również pomijać moje wypowiedzi, nie będziesz wtedy miała do czynienia z moją kulturą wypowiedzi. jest również opcja Raportuj, ale wtedy niestety będziesz miała do czynienia z moją kulturą wypowiedzi, bo przed zaraportowaniem będziesz musiała przeczytać wypowiedź.
nikomu nie sugeruję, że jestem od niego lepszy. odbiór sugestii jest sprawą indywidualną, jeden może ją pojąć tak, drugi inaczej. dlatego nie uogólniaj. owszem szydzę z niektórych osób, jednak zauważ, że są to osoby, które wcześniej przyczyniły się do takiego zachowania z mojej strony. u mnie nic nie dzieje się bez powodu. akcja->reakcja.
owszem jest to miejsce na rozważanie takich spraw. jest to jakby z Twojej strony skarga na moją osobę. więc miejsce jest jak najbardziej poprawne.
jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, bądź zastrzeżenia, proszę je tu upubliczniać. jestem otwarty na wszelką krytykę pod adresem mojej osoby, gdyż nie jestem idealny. na PW proszę nie pisać, mam wiecznie pełną skrzynkę wiadomości, więc może do mnie nie dojść. a tego bym nie chciał.
pozdrawiam.
// odejście Ilony, jest tylko potwierdzeniem, że miała coś na sumieniu. mam tylko szczerą nadzieję, że nie wróci po jakimś czasie jak to zrobił nosorożec.
sprawdzam działanie nowych emot
:szjeet:
idealnie działają...
W sumie to rozumiem podejście Bjork do rudej. Też bym się wkurzyła, gdyby ktoś rozpowszechniał informacje tylko dla kilku konkretnych osób. No ale bez przesady, no chyba ban na miesiąc by wystarczył? Przecież i tak może nadal publikować ewentualne screeny z działu modów (chociaż nie sądzę, żeby jakieś miała). Z resztą to już ktoś pisał w tym dziale jeśli się nie mylę. Chciałam napisać o Ilonie. To, że usunęła konto było zbyt impulsywne. Uciekanie od problemów jest bez sensu. Mogę się założyć, że Ilona mimo wszystko nadal wchodzi na forum i czyta te bzdury. Nie musiała od razu usuwać konta, pewnie kiedyś i tak wróci jako zwykła użytkowniczka. I może to wyszłoby na dobre?
Przy okazji... Nie sądzę, aby ktoś cofnął tego bana rudej, ale próbować przekonać adminów zawsze można :P
Tylko nie róbcie tu Trudnych Spraw. Wiem, nie piszę tego jako pierwsza, ale do tej afery nie da się niczego innego porównać. Przystopujcie z niektórymi tekstami, bo z miłej atmosfery robi się niezły bajzel :P
a ja uważam, że z prywatnymi wycieczkami powinniście się przenieść gdzie indziej, tutaj nie ma na to miejsca.
moja nieobecność jeszcze potrwa kilka dni, wybaczcie mi, że się nie wypowiadam regularnie, ale nadal nie mam stałego dostępu do internetu. ciężko mi nawet dokładnie przeczytać Wasze wypowiedzi - zrobię to później. jedyne, co mogę teraz powiedzieć, że przykro mi, że znowu jest taka atmosfera na forum...
Wszyscy bardzo lubimy oceniać.
Sama do tego doprowadziłam, bo jak zauważył Caesum i kilka innych osób dałam bana z "nadal Wam się wydaje błachego powodu" za całkształt.
Powinnam brać przykład z lepszych od siebie i reagować natychmiast. Mam niestety tę słabość, że starałam się zrozumieć, załagodzić, wytłumaczyć.
Tak - ponoszę odpowiedzialność i doskonale widzę, jak to wygląda. W tej chwili dla wielu z Was wygląda to tak, że "rudzielec dostała stałego bana, za niewiele znaczący screen z moderki". Pewnie zaraziłam się paranoją, ale jakoś po tylu kłamstwach, które usłyszałam trudno mi uwierzyć, że jest to jeden jedyny screen. I nawet jeśli zmienię zdanie na temat kary - nic nie zmieni już mojego podejścia do rudzielca. Nadal będę się zastanawiać, czy namawia innych do głosowania, co wypisuje na fb, czy uczestniczy w konkursach zgodnie z regulaminem i czy ma więcej screenów na pamiątkę.
Chociaż - nie - znowu cały czas o tym nie myślę - Agapi sorka, że uważasz, że nad tym się nie zastanawiałam, ale miałam gości.
Pewnie dziewczyny z moderki mnie zjedzą, bo ta ja nalegałam na bana stałego, ale... dobra. Jestem w stanie pójść na ugodę. Tylko, że nie czuję się z tym wszystkim w porządku. Bo podkreślam, to kolejna "ugoda z rudzielcem" i "kolejna tym razem niechęć" do porozmawiania. Wybaczcie, ale nawet po tych odpowiedziach na postawione przeze mnie pytania - nie ufam jej. Po prostu skłamała.
Ale widzę, że na Was takie postępowanie nie robi żadnego wrażenia i uważacie, że różne rzeczy są w porządku (no może takie niewinne kłamstewka).
Ok. I - zabrzmi to jakbym była obrażona - ale nie jestem, bo trudno się na Was obrażać - rzeczywiście muszę sobie zrobić break i na spokojnie przemyśleć moje moderowanie. Bo okazywanie wyrozumiałości za drobne i większe przewinienia się nie sprawdza.
Ja się naprawdę do tego już nie nadaję. To nie jest to samo forum, na którym zaczynałam i jedyne ostrzeżenia, które mogłam dawać, to za chamski komentarz pod domkiem. Uważam, że forum idzie w bardzo złą stronę - skoro pozwalamy sobie wybaczać rzeczy według mnie niewybaczalne.
Szczególnie moja obecność w najbliższej przyszłości nie będzie wskazana, bo na cokolwiek zwrócę komuś uwagę - jest duże prawdopodobieństwo, że uzna, że się czepiam. A Ciebie Kubuss proszę - przychamuj z takimi odzywkami. Pewnie powinnam Ci dać za to bana, ale jakoś nie jestem w stanie.
Nie odbierzcie tego, co napisałam, że forum ma w "dupie" i wykasuję niewygodne posty. Właśnie nie mam w dupie, zależy mi na nim, nie chcę by dochodziło do wojen między użytkownikami i obgadywania innych po gg, na fb, cskype czy gdziekolwiek indziej.
Jak rasowy moderator powołam się jeszcze na regulamin, a propos ośmieszania innych na na fb. Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
Wybaczcie, ale według mnie takie jątrzenie - przeszkadza w sprawnym funkcjonowaniu społeczności.
I zamiast trzymać się twardych reguł - utworzyłam sondę, którą dołączę do tego tematu.
Dodam jeszcze, że nie spodziewałam się, jak bardzo zmieniły się priorytety użytkowników. Widocznie - zaufanie do administracji niewiele dla Was znaczy. Szkoda, że trzeba wyciągać jakieś prywatne rozmowy, robić screeny itp. by cokolwiek udowadniać.
Kiedy sonda zostanie zamknięta?
Ależ Bjork, problem tego bana nie polega na tym. Problem polega na tym, że dostała go teraz, przy czymś, tak, błahym, podczas gdy jej znacznie gorsze winy(jeżeli oczywiście w ogóle miały miejsce) zostały wybaczone. Skreślono tamte przewinienia, dlaczego więc nagle, x miesięcy później, ktoś miałby sobie uznać "a wiesz co, jednak damy ci za to i za to bana"? To jest nie w porządku, nieprofesjonalne. Prawo nie działa wstecz, nie działa również "tak na wszelki wypadek". Może zrozumielibyśmy, gdyby rudzielec zrobiła coś gorszego niż udowodnienie swojej racji dot. odejścia z moderacji, wtedy ban byłby uzasadniony, jednakże tu, w tym konkretnym przypadku, nie jest. Dlatego cieszę się, że ostatecznie zmieniłaś zdanie co do jej bana. Oczywiście, masz teraz prawo patrzeć na rudzielca z pewną dozą ostrożności, jednakże - od teraz. Jeśli więc rudzielec znowu zrobi coś, co z pewnością wg regulaminu będzie zabronione, wtedy z pewnością nie będzie problemu z banem.
W sumie to ja nie wiem, co o tym myśleć. Rozumiem Bjork, w pewnym sensie ten ban jest sprawiedliwy. Ale z drugiej strony...
Cóż, chciałam zagłosować na tak, ale przez przypadek wzięłam nie. W sumie mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego, więc już niech będzie jak jest. Może słusznie.
Ależ Bjork, problem tego bana nie polega na tym. Problem polega na tym, że dostała go teraz, przy czymś, tak, błahym, podczas gdy jej znacznie gorsze winy(jeżeli oczywiście w ogóle miały miejsce) zostały wybaczone. Skreślono tamte przewinienia, dlaczego więc nagle, x miesięcy później, ktoś miałby sobie uznać "a wiesz co, jednak damy ci za to i za to bana"? To jest nie w porządku, nieprofesjonalne. Prawo nie działa wstecz, nie działa również "tak na wszelki wypadek". Może zrozumielibyśmy, gdyby rudzielec zrobiła coś gorszego niż udowodnienie swojej racji dot. odejścia z moderacji, wtedy ban byłby uzasadniony, jednakże tu, w tym konkretnym przypadku, nie jest. Dlatego cieszę się, że ostatecznie zmieniłaś zdanie co do jej bana. Oczywiście, masz teraz prawo patrzeć na rudzielca z pewną dozą ostrożności, jednakże - od teraz. Jeśli więc rudzielec znowu zrobi coś, co z pewnością wg regulaminu będzie zabronione, wtedy z pewnością nie będzie problemu z banem.
Problem tego bana polega na tym, że dostała go za błache przewinienie.
Ale już miała swoją szansę. Nie wykorzystała jej. Przy kolejnym przewinieniu i tak miała dostać bana. Ile można dawać ostatnich szans?
Kiedy sonda zostanie zamknięta?
Jutro wieczorem. O 20:00.
Bjork - skoro dostała bana za błahe przewinienie, to gdzie były wcześniej warny? Czy w ogóle takie dostawała? To tak, jakbyś mi wlepiła bana za to, że rok temu przeklęłam 5 razy w jednym poście. Skoro puściłaś to mimo uszu wcześniej, to nie możesz teraz wlepić bana "bo tak". Rozumiem, że ostrzegałaś Rudą, ale uzasadnienie mówi "za całokształt" - a to nie działa w tę stronę. Wybacz, ale w mojej opinii ban permanentny nie może być wlepiony za jednorazowy występek, "bo ostrzegałam ją wcześniej". Skoro ją ostrzegałaś, to mogła dostać bana czasowego wcześniej, a nie teraz.
No i znowu złapałaś mnie na tym, ze jestem nieodpowiedzialna. Masz rację - powinnam. Ale wychodzę z założenia, że bez sensu jest karanie ludzi. Stawiałam na rozmowę. Jednak okazuje się, że sens ma. Właśnie o tym napisałaś.
Dokładnie jak Meryam pisze. Rudzielec powinna była dostać wyraźną karę już podczas swoich wielkich występów. Zostały jej jednak wybaczone, a rangę moderatora oddała z własnej, nieprzymuszonej woli. Nie można jej więc winić teraz za to, że zrobiła coś kiedyś, albo broń Boże, że MOŻLIWE, że zrobi coś w przyszłości. Trzeba było już wtedy dać bana, warna, cokolwiek, gdy faktycznie był ku temu powód. Te dwa posty, które pokazała(a które nawet nie podejrzewałbym o wzięte z tajnego działu), były absolutnie nieszkodliwe, a ich treść była wiadoma jeszcze zanim w ogóle została pokazana użytkownikom. Tym bardziej więc ban permanentny był nieuzasadniony.
Bjork - na forum nie może być wszystkich administratorów żylet. nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania, a wręcz śmiem twierdzić że atmosfera zrobiłaby się gorsza od tej, która teraz panuje. jesteśmy ten sam rocznik ofc. na forum. od kiedy tylko pamiętam, a pamiętam od 2007 roku, że zawsze byłaś przyjazna i ugodowa. i mogę dać sobie uciąć rękę, że nie tylko mi, ale wielu osobom najbardziej w Tobie podoba się fakt, że czerwień nie zaćmiła Ci umysłu. że jesteś dla nas jak matka. nie wyobrażam sobie jak byś teraz miała się zmienić. chcesz być dobra dla wszystkich, i dobrze to się chwali. ale nie bierz przykładu z innych. najgorszym jest dążyć do być kimś, kim się nie jest.
wiem że masz do mnie sentyment, w ostatnich czasach mi to kilka razy pokazałaś. i dziękuję Ci za to. wiem, że niektóre porównania w moich wypowiedziach są bardzo dosadne. i często są na krawędzi. ale sprawa Ilony, bo o tym mówię. o rudzielcu się nie wypowiadam, bo jestem jakby postronny w tej sprawie. ale sprawa Ilony była wręcz nierealna. powołanie jej na administratora było niezłym paradoksem, tym bardziej że użytkownicy nie mieli o niej dobrego zdania nawet jak była moderatorem. i nie dziwię się wybuchu sprzeciwu po jej nagłym awansie na administratora. zauważ, że przy innych awansach w tym czasie (Apo i Charionette), nie było takiego oburzenia. tylko dlatego, że miały one o wiele lepsze opinie od Ilony. do tego ten temat z trollami pogrążył ją całkowicie.
drugą sprawą jest, czy potrzebujemy tylu administratorów. ale nie mnie to oceniać. mi po prostu wydaje się, że tylu nie potrzeba. nie mamy 654862587845 userów, a co z tym się wiąże, nie ma tyle pracy do administracji. ale mamy wystarczająco użytkowników, żeby było więcej moderatorów niż administratorów.
06.10.2013, 18:18
Zgodzę się z moją poprzedniczką.
Bjork - jeżeli przepuściłaś dawniej, to nie możesz teraz karać za swój błąd.
Słuchaj, ja nie stwierdzam, ze jesteś nieodpowiedzialna, wcale tak nie wynika. Tylko nie możesz teraz wyciągać konsekwencji za coś, co wcześniej puściłaś mimo uszu. Chodzi o to, że gdybyś wcześniej dała Rudej warna albo nawet tego bana czasowego, a teraz, mimo wcześniejszych kar, znowu zrobiła coś źle, dała jej bana, to byłoby w porządku. Ale nie wyciągnęłaś konsekwencji wcześniej. Po prostu.
Rozumiem to, że możesz mieć miękkie serce, to jest zrozumiałe, naprawdę. Tylko ta decyzja o banie została podjęta za późno, i dlatego też ma nieodpowiednie wytłumaczenie, co wiąże się z tym, że jest trochę niesprawiedliwa. Przykro mi, że tak wyszło, ale teraz to ty musisz wyciągnąć konsekwencje za to, że nie interweniowałaś odpowiednim sposobem wcześniej :)
I to miło, że chciałaś iść na ugodę z Rudą, naprawdę. Ale niestety, czasami twoje stanowisko wymaga radykalnych decyzji.
Caesum albo agapi podał rozwiązanie, żeby teraz zdjąć bana a dać przy następnym wykroczeniu. Sęk w tym, że przy poprzednim złamaniu regulaminu przez Rudą, Bjork tak właśnie pomyślała, że da bana przy następnym wykroczeniu i teraz właśnie było to następne wykroczenie. Zatem jeśli teraz przyjmie takie rozwiązanie, to przy następnym razie znów wszyscy staną w obronie, bo przecież wszystko wcześniejsze było odpuszczone. Błędne koło...
To i ja chciałabym się wypowiedzieć.
Nie znam osobiście rudzielca, nie pisałam z nią, więc wątpię by moja opinia była w jakikolwiek sposób subiektywna...
Zgadzam się z tym, że jeśli zdarzały się poprzednio jakieś wykroczenia z jej strony, powinno być to w końcu rozliczone. I Bjork ma rację, że postanowiła dać jej bana przy kolejnym przewinieniu. Rozumiem ją. Kara to kara i nie może zostać odpuszczona - każdy użytkownik jest równy.
Ale zacznijmy od tego, że to nie było żadne przewinienie... Może po prostu trzeba jakoś doprecyzować regulamin? Bo to już nie kwestia zasłużonego użytkownika, czy dobrej/złej administracji, tylko dziwnej zasady.
Przecież rudzielec wstawiła screena swojego własnego posta, którego zawartość była powszechnie znana. Gdyby ktoś nie wiedział, nie pomyślałby, że to z działu moderki, bo tam nie ma nic co by na to wskazywało.
Pisząc po prostu „sama odeszłam” streściłaby krótko swojego posta z feralnego screen’a, więc również przekazałaby tą samą informację i naruszyła prywatność, co nie?
Ok, to chyba jesteśmy wszyscy w stanie przyjąć do wiadomości, że za następne wykroczenie Ruda dostanie bana? Co reszta na to? :P
Bo nawet jeśli Bjork wyszła z takiego założenia ostatnim razem, to my o tym nie wiedzieliśmy, ale teraz, gdyby wszyscy byli świadomi tej decyzji, to może nie byłoby znów takiej afery? ;)
Po prostu zakończmy już ten bezsensowny spór, proszę. Ostatnio aż za dużo takich kłótni na forum.
Moim zdaniem ban dla rudzielca jest dobrym rozwiązaniem.
Owszem, mało piszę, ale często siedzę na forum i widzę co się dzieje.
Ona jest stronnicza, obgaduje administrację, wprowadza zamęt.
Podczas 4Ż kiedy tylko nie wygrywała, wszczynała awantury.
Moim zdaniem nie zachowuje sie jak dorosła.
(wiem, że teraz z pewnością, nie mam szans na nawiązanie tu znajomości.No cóż, czasem warto postawic na swoim)
e: przez pomyłk.ę źle zagłosowałam. Da się to jakoś cofnąc?
06.10.2013, 18:45
@UP: Tak, można, ale!
Głos można jedynie cofnąć, nie można go zamienić.
Było to ustalane przy 4Ż i zaakceptowane do wszystkich sąd.
Maqryll - a ja Cię proszę - już się wypowiedziałeś, masz bana, więc może... zrobisz sobie odpoczynek od forum? ;)
06.10.2013, 18:52
Bjork - a Ja Ci powiem, że sami ustaliliście, że zbanowani mogą tutaj pisać, więc łaj not mam nie pisać? Ale masz rację, przez te 3miesiące sobie odpocznę, tego czasu jest aż za dużo :naughty:
Bjork edit: potraktuj ten dział jako - możliwość odwołania się zbanowanych, jeżeli zostali zbanowani niesłusznie. Ale chyba nie wmówisz mi, że zostałeś zbanowany niesłusznie?
Me edit: A właśnie powiem Ci, że niesłusznie.
Gdyż nie macie żadnych dowodów, że wysłałem tą wiadomość, więc mogłaś do mnie najpierw napisać i się upewnić, a nie dawać mi bana. Przepraszam,
bana dostałem od Ilony, która jednak zrozumiała i usunęła sobie konto.
Niemniej jednak dalej sądzę, że ten ban powinien zostać cofnięty, nie macie dowodów, ani sensownych podstaw.
Śmieję się z tego forum płacząc, co tutaj się ostatnio wyrabia.
Może lepiej to określi stwierdzenie "cyrk na kółkach" osoba która jeszcze ostatnio znienawidzona przez lud teraz jest adminką i straszy sądem - śmiech na sali.
Odstawione jest tutaj wielkie gówno, i nie słusznych banów ciąg dalszych.
Poczytam i pośmieję się z tego dalej, a tych którzy zachowali jeszcze ciut rozsądku radzę się stąd wylogować bo można zgłupieć :)
Wszyscy wiedzą jakie jest twoje zdanie o tym forum, nie musisz dodatkowo prowokować ;)
Każdy zrobi co zechce...
@edit: @down: odsyłam do pierwszego zdania mojego posta :P
I potem wszyscy mają zdziwienie, że tyle banów i brak porozumienia... Ja się tu produkuję, chcę doprowadzić do końca bezsensownego sporu, a tu przychodzi sobie kilka osób i prowokuje dalej... Tyle jest narzekania, że kłótnie, że spory, że to, że tamto, że siamto, ale niee, po co kończyć, jest fun!
Poważnie...?
06.10.2013, 19:05
Nie dostałem odpowiedzi powyżej od Bjork, więc zapytam ponownie.
Czy mój ban został oparty na jakichkolwiek argumentach, dowodach, podstawach? - Nie.
Mój ban został oparty na głupim [quote], które tak naprawdę mogło być wyssane z palca.
Na dodatek, za niepodstawnego bana daliście bana na 3miesiące, proszę Was.
Dalej - bana dostałem od administratorki, która w jednym dniu walczyła na polu bitwy i usunęła sobie konto. Czy to nie świadczy o bez inteligencji? Takie osoby nie powinny rozdawać banów, tym bardziej tak długich, bez argumentów banów.
Maqrƴǁ, miej chociaż odrobinę godności i zamknij się już...
muffindance
06.10.2013, 19:07
I potem wszyscy mają zdziwienie, że tyle banów i brak porozumienia... Ja się tu produkuję, chcę doprowadzić do końca bezsensownego sporu, a tu przychodzi sobie kilka osób i prowokuje dalej...
Mery, nie karm trolla, bo to tylko strata czasu i energii. :)
Maqryll
http://img.sadistic.pl/pics/cd3b3323b094.png
Polecam.
A czy teraz może dojść do końca tych wszystkich kłótni o byle gunwo? :)
Maqryll - dostałeś bana za obrażanie człowieka. i wyżywanie się na innych. i tym przegiąłeś. kimkolwiek by nie był dżejkob i jakkolwiek by sie nie zachowywał, to ty nie masz prawa sie tak zachowywać. i nie tylko do niego. szczególnie, że ty wymagasz od wszystkich naokoło szacunku, a sam traktujesz innych jak śmieci.
i lepiej sie już nie pogrążaj.
Maqryll, dostałeś bana za obrażanie i wyzywanie użytkowników. Lepiej skończ już.
Nie dostałem odpowiedzi powyżej od Bjork, więc zapytam ponownie.
Czy mój ban został oparty na jakichkolwiek argumentach, dowodach, podstawach? - Nie.
Mój ban został oparty na głupim, które tak naprawdę mogło być wyssane z palca.
Na dodatek, za niepodstawnego bana daliście bana na 3miesiące, proszę Was.
Dalej - bana dostałem od administratorki, która w jednym dniu walczyła na polu bitwy i usunęła sobie konto. Czy to nie świadczy o bez inteligencji? Takie osoby nie powinny rozdawać banów, tym bardziej tak długich, bez argumentów banów.
Dobrze - wykorzystanie czyjegoś zdjęcia i nabijanie się z innego użytkownika to jest przegięcie. Wybacz - ban zostaje. i za ten tekst także: Pozdrowię uroczą i przez wszystkich kochaną Libby, która jest po prostu ideałem super administratora! Szczam na Twój widok Wiesz, Perplexite szczególnie musi Ci się nie podobać, skoro za ujawnienie jego zdjęcia, dałaś mi -20pkt, a wiesz, że ludzi powinno się tolerować takimi jakimi są? Nie ładnie pani administratorko, nie ładnie.
Caesum albo agapi podał rozwiązanie, żeby teraz zdjąć bana a dać przy następnym wykroczeniu. Sęk w tym, że przy poprzednim złamaniu regulaminu przez Rudą, Bjork tak właśnie pomyślała, że da bana przy następnym wykroczeniu i teraz właśnie było to następne wykroczenie. Zatem jeśli teraz przyjmie takie rozwiązanie, to przy następnym razie znów wszyscy staną w obronie, bo przecież wszystko wcześniejsze było odpuszczone. Błędne koło...
Już wróciłem to się na ten temat wypowiem.
Tylko że no właśnie wykroczenia nie było, a jeśli próbę obrony własnej uznajecie za przewinienie, to właśnie teraz widzicie, jakie są skutki. Osobiście, skoro już tak bardzo nalegacie, żeby wyjmowanie(nawet tak mało znaczących) postów poza tajny było karalne, to dajcie jej karę, ale proporcjonalną do przewinienia. Rudzielec pokazała dwa posty, które nie ujawniły niczego poza tym, że poprosiła o zdjęcie jej moda - dokładnie to samo my już od dawna wiemy, więc ten "wyciek" nie ma żadnego znaczenia. Dajcie jej już tego warna jako ostrzeżenie, żeby więcej nie próbowała przemycać niczego poza tajny, ale nie bana permanentnego! Dajcie jej bana dopiero, gdy zrobi coś, co jest faktycznie niewybaczalne. Obrona własna to nie przewinienie.
Bjork edit: Caseum - OK - dlatego jest to głosowanie :) To już zostało ustalone.
Tak nagle zedytowałaś mi posta, że poleciała jego dopisana połowa. :P
No i jeszcze do Bjork - nie wygarniamy ci tu, że powinnaś odebrać sobie admina. Akurat sama wiesz, że moim zdaniem jesteś jedną z lepszych adminek na forum. Jednakże, jak sama stwierdziłaś, popełniasz błędy. Dlatego my, użytkownicy, piszemy co jest nie tak. ;)
Bjork edit: Uwaga - edytuję :D Powtarzam - dlatego zrobiłam tą sondę. Dziękuję. Najgorsze jest to, że pewnie niczego się nie nauczę i nadal będę pisać PM-y wierząc w ludzką uczciwość, że ktoś się opamięta.
Bo nie potrafię być żyletą.
06.10.2013, 19:13
A ja powiem coś jeszcze.
Bana za zdjęcie i wyśmiewanie tego osobnika dostałem na tydzień, tak apropo.
Później przyszła sobie Ilona i dała mi na 3miesiące, i powiedziała, że chciała dać perma, ale się powstrzymała.
Więc tylko tak powiem, że za zdjęcie dostałem na tydzień, a na 3miesiące za tą wiadomość którą wkleił Kenny.
I przypomnę, że nikt mi nie udowodni, że to ja pisałem tą wiadomość :]
Dokładnie tak jak pisze Caesum. Nie odbierajcie naszego "wytykania błędów" jako atak, bo jeśli mówimy wam, że coś jest nie tak, to chyba faktycznie coś jest na rzeczy :P Wiadomo, że są osoby, które wam to powiedzą w taki sposób, że aż się prosi, żeby zignorować, ale mimo wszystko, to nie jest atak, a próba pomocy ;)
A jeśli chodzi o Maqrylla... daj se siana. Miną 3 miesiące to wrócisz i znowu posiejesz zamęt. Ale teraz, daj sobie spokój.
Bjork edit: Proszę - zakończmy to - akurat wyjątkowo Waszych wypowiedzi nie traktuję jako atak :)
Gdybym był na miejscu Ilony to bym Ci dał perma i zakaz wypowiadania się w jakimkolwiek temacie, bo i tak wiadomo że nic mądrego nie wniesiesz.
Edit: A tak wgl Bjork, dobrze że jednak zrobiłaś tą sondę :)
Maqryll: wszyscy wiedzą, że to Ty. Nie bądź bezczelny. Ban zostaje.
06.10.2013, 19:16
Libby, do bana na 3miesiące powinno się mieć pewność, prawda?
A moja droga, jak teraz powiem, że tego nie pisałem, to co?
Nie ma dowodów, przykro mi.
A właśnie, skoro sprawa rudzielca jest załatwiona, to co z Kennym? On dostał bana za pokazanie PW od Ilony, dobrze kojarzę?
EDIT: A właśnie. Bjork, fajnie by było jakbyś zjawiła się na chwilę na gg, jeśli masz czas. Mam pytanie odnośnie rejestracji i botów.
Czy to nie świadczy o bez inteligencji?
serio?
jest wgl. takie sformułowanie?
jak już było wspominane, weź przystopuj. pogrążasz się tylko. te 3 miechy wyjdą nam na dobre, bo wątpię żebyś Ty się zmienił.
A propos bana Maqrƴǁa... (tu zwracam się do zbanowanego)
... po kilku miesiącach z pewnością nabierzesz dystansu do pewnych spraw :)
Uwierz lub nie, ale 3 miesiące w życiu nastolatka potrafią być dość znaczące dla zmiany sposobu myślenia :)
Wgl zdajesz sobie sprawę, że się pogrążasz? Pisanie "nie macie dowodów, możecie sobie tego bana wsadzić w 4 litery" jest mega dziecinne, wiesz?
Gdybym to ja była kimś z administracji, zrobiłabym Ci na złość i zdjęła tego bana tylko po to, żeby wlepić Ci następnego za prowokacje.
Miałam zwyczaj cytowac punkty z regulaminu, więc...
Nie musisz zgadzać się ze zdaniem innego użytkownika, ale zabronione jest obrażanie kogokolwiek ze względu na wiek, płeć, orientację seksualną, wyznanie itd.
Każdemu użytkownikowi może zostać zablokowany dostęp do Forum bez wyjaśnień/powiadomienia ze strony administratora.
Każdy użytkownik, który nie będzie się stosował do regulaminu i zaleceń administratorów/moderatorów, poniesie odpowiednie konsekwencje, dalej zwane karą.
Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
I w końcu...
Ban jest po to, by wykluczyć danego użytkownika z naszej społeczności na pewien okres, dlatego należy go przeczekać.
Taka dobra, regulaminowa rada :)
Wielebny
06.10.2013, 19:23
Takie afery to co tydzień powinni być, przynajmniej raz dla odmiany większość użytkowników siedzi poza offtopic ;)
Wszyscy się wygadali, powiedzieli co im na sercu leży, parę osób zostało zbanowanych, ktoś usunął konto.
Dramaturgia jak w argentyńskich serialach, podoba mi się to :D
no, ale wreszcie chyba wszyscy doszli do jakiegoś kompromisu ?
Uffffffffff, w końcu spokój xD
Dobra, po kolei, druga sprawa - Kenny. Z tego co się orientuję, to za udostępnienie prywatnej wiadomości, której ja nie widzę...? Czy ktoś z adminów mógłby wytłumaczyć mi o co w ogóle poszło?
Tylko błagam, niech to będzie kulturalna konwersacja ;)
Uffffffffff, w końcu spokój xD
Dobra, po kolei, druga sprawa - Kenny. Z tego co się orientuję, to za udostępnienie prywatnej wiadomości, której ja nie widzę...? Czy ktoś z adminów mógłby wytłumaczyć mi o co w ogóle poszło?
Tylko błagam, niech to będzie kulturalna konwersacja ;)
Z tego co pamiętam to Kenny wstawił screena z rozmowy z Iloną na fb :|
Mnie tu nie ma, ale z tego co widziałam Kenny sam poprosił o ban na czas nieokreślony [?].
Na fb z pewnością nie, ale na tumblrze pokazał temat o walce z trollami, który był chyba w pełni jawnym tematem?
^up: nie, Kenny został zbanowany za "naruszenie prywatności".
La Tortura
06.10.2013, 19:35
To teraz jeszcze coś od Magrylla:
A powiem coś jeszcze na koniec.
Tak być nie powinno, ponieważ oto ten User [Perplexite] ujawnił mi dane osobowe administatorki Apocalypsy i jej prywatne rozmowy z nim. - niektórzy za to podostawali bany.
Mało tego, wyzwał mnie i przezywał, zresztą z tego co jest na zdjęciach administratorka również to robiła. - co podchodzi pod dręczenie, za co ja dostałem bana.
http://i.imgur.com/Md5QvDH.png
http://i.imgur.com/GFIyieH.png
Powiem jeszcze, że nie Userzy nie powinni wpływać na decyzję administratorów -http://i.imgur.com/zVPlvCf.png
I jeszcze to:
skandal -
http://i.imgur.com/YbQOuwG.png
Kenny udostępnił screen z postem Ilony na fb Rudzielca. Ilona napisała mu pw, żeby więcej tak nie robił, bo porozmawia z jej prawnikiem. Zaraz potem screen tejże pw Rudzielec udostępniła na swoim fb. Ban dla Kenny'ego był za naruszenie prywatności.
Boooże, czy to jest konieczne, żeby wywlekać sprawy na fb tutaj? Czyż to nie dziecinne, takie donoszenie na innych? Oddzielcie fejsbuczka i forum, proszę was.
podając tu na forum namiary na swojego fejsa trzeba mieć nieźle nawalone w bani. ej no bez kitu, podajecie swoje namiary, a później jakieś scysje, że ktoś na fb wystawił coś, albo ktoś kogoś tam obraża. śmiechu warte. nie szanujecie swojej prywatności rzucając na prawo i lewo namiarami na siebie w internetach to później niech nie buczy, że gdzieś go obgadują.
Kenny wstawił na tumblra screeny z tematu o trollach (który tak jak podkreślił Caesum, był jawnym tematem). Według mnie jego miesięczny ban w ogóle nie jest zasłużony, a Ilona dała go tylko dlatego, gdyż nie chciała się ośmieszać. Ja rozumiem, gdyby udostępniał jej prywatne dane, ale screeny z tematu...?
Nie, czekaj, wróć.
Udostępnił screena z postem? Z jawnym, widocznym przez wszystkich postem? Nie z wiadomością wysłaną na PW? I za to Ilona mu groziła prawnikiem?
:smiech:
Nie no, to jest już komedia xD
EDIT: ej dobra, nie ogarniam. Pogubiłam się w zeznaniach.
ilona zrobiła posta.
Kenny zrobił screena.
Kenny wrzucił screena na fb rudzielca?
Ilona zagroziła prawnikiem
Ruda udostępniła pw z grożeniem prawnikiem?
I za to ban dla Kenny'ego?
Czy coś opacznie zrozumiałam?
La Tortura
06.10.2013, 19:46
kubuss - ja np podałam swojego fb pewnym osobom. Tak jak napisała Liv na fb - tutaj nie jestem Liv, tylko Olivią :D. I tam mogę napisać, że nie znoszę Fallen, a Kenny nie ma mózgu i nikt nie ma prawa mi tutaj wlepić bana... Kenny upublicznił rozmowę z Iloną - poważnie to jest warte trzy miesięcznego bana? o__O Nie było tam widać danych osobowych, niz z tych rzeczy. Tylko to jak Ilona mówi mu, że wyśle go do sądu. Za co? Za to, że wstawił screeny z publicznego forum, z tematu dostępnego dla każego na tumblra. Reakcja łańcuchowa. Macie zamiar bawić się w tajemnice korespondencji? Jestem pewna, że wy - admini itp. również pokazujcie sobie co kto do siebie napisał. Ja też tak robię... Bawimy się tutaj w jakieś kodeksy prawne bo pokazał komuś pw od Ilony? SRSLY. Grożenie grzywną? Bądźmy poważni, to jest forum o simsach, a nie tajne dane z np. banków.
Mery - keny zrobił screena tematu o trollach, wrzucił na tumblra, ilona wysłała mu pw, keny zrobił ss pw, wstawił na fb.
Aaaaaaaaa, ok.
Szczerze? Sam fakt, że Ilona groziła sądem za zrobienie screena z publicznego tematu, który każdy mógł zobaczyć, to komedia. Tak jak napisała Flo, to nie jest sprawa wagi państwowej, nie ma co tu grozić sądami itd.
Inna kwestia, że Kenny źle to wykorzystał, i zrobił screena tego pw. Ale tu moim zdaniem wina leży po stronie Ilony, bo dla niektórych to mogła być prowokacja. Takie coś w stylu "pogrozi mi sądem, to ją pogrzebię". Moim zdaniem bana można albo skrócić do tygodnia, albo zamienić na warna.
Boooże, czy to jest konieczne, żeby wywlekać sprawy na fb tutaj? Czyż to nie dziecinne, takie donoszenie na innych? Oddzielcie fejsbuczka i forum, proszę was.
Trudno to zrobić, skoro jedno rzutuje tak bardzo na działanie drugiego.
i ja raz zrobię za posłańca:
Nie, czekaj, wróć.
Udostępnił screena z postem? Z jawnym, widocznym przez wszystkich postem? Nie z wiadomością wysłaną na PW? I za to Ilona mu groziła prawnikiem?
Nie no, to jest już komedia xD
EDIT: ej dobra, nie ogarniam. Pogubiłam się w zeznaniach.
ilona zrobiła posta.
Kenny zrobił screena.
Kenny wrzucił screena na fb rudzielca?
Ilona zagroziła prawnikiem
Ruda udostępniła pw z grożeniem prawnikiem?
I za to ban dla Kenny'ego?
Czy coś opacznie zrozumiałam?
DOKŁADNIE! XD Tzn prawie.
1) Ilona założyła temat
2) Zrobiłem screeny i wrzuciłem na tumblra
3) Załączyłem link do tumblra w komencie pod postem Rudzi na fb
4) Ilona zagroziła prawnikiem, pisząc o tym do mnie na priv
5) Stwierdziwszy że to nonsens pokazałem Rudzi która dała link do screena tej wiadomości to swojego nowego postu na fb
6) Dostałem bana xD
podając tu na forum namiary na swojego fejsa trzeba mieć nieźle nawalone w bani. ej no bez kitu, podajecie swoje namiary, a później jakieś scysje, że ktoś na fb wystawił coś, albo ktoś kogoś tam obraża. śmiechu warte. nie szanujecie swojej prywatności rzucając na prawo i lewo namiarami na siebie w internetach to później niech nie buczy, że gdzieś go obgadują.
Kubuss - ja NIGDY nie udostępniłem swojego fb na forum...
No i na koniec, pozdrawiam, Ken. : D
No to trzeba oduczyć dzieciątka łączenia jednej sprawy z drugą :P Najprościej byłoby nie przyjmować donosów związanych z fb, a jedynie związanych z forum, i tyle. Nikt by nie używał fejsa do niepotrzebnych celów, zarówno, żeby się w jakiś sposób "ułaskawić", ani po to, żeby donosić na innych. Wystarczy sprecyzować to w regulaminie, że sprawy związane z facebookiem nie będą rozwiązywane na forum, i problem zniknie. Dla mnie to bardzo proste ;)
Flo - ja napisałem, jak ja to widzę. ja nikomu nie rozdaję swoich danych osobowych, ani linków do fejsa.
na forum możemy być przyjaciółmi, gadać o pierdołach, lubić się itp. ale to tylko na forum, od mojego życia prywatnego wara. a wiara podaje swoje dane osobowe, a później tej kurde bo ten mi grozi, bo tamta powiedziała że jestem gópia i wstawiła na fejsa i nikt tego nie polóbił!! :((
bez przesady.
co do tych fejsowych machlojek, to nawet w nie się nie zagłębiam. nie ogarniam kto kogo i przeciwko nim. aczkolwiek bardziej wydaje mi się uzasadniony ban dla nosorożca. ale mniejsza o to.
po wtóre, to co na forum to na forum. fejs w tym wypadku powinien się nie liczyć, nie podoba się coś komuś na fejsie to niech tam zaraportuje i wsio. i tu wracamy do początku. podawajcie swoje dane osobowe, będzie beka.
Mroczny Pan Skromności
06.10.2013, 19:57
Ja tutaj zgodzę się z decyzją adminów. Też nie chciałbym, żeby ktoś upubliczniał to, co wysłałem komuś w PM. Jak sama nazwa wskazuje, jest to prywatna wiadomość. Z drugiej strony, grożenie też nie było zbyt dobrą reakcją na to zachowanie ;P
O karze, jaka powinna być, nie wypowiadam się, ponieważ nie mam pojęcia, czy Kenny miał już jakieś upomnienia/punkty wcześniej i tak naprawdę to tej sytuacji do końca nie ogarniam xD
O karze, jaka powinna być, nie wypowiadam się, ponieważ nie mam pojęcia, czy Kenny miał już jakieś upomnienia/punkty wcześniej i tak naprawdę to tej sytuacji do końca nie ogarniam xD
Kenny sam jest ciekaw czy miał wcześniej jakieś punkty na koncie.
Według mnie dobre byłoby skrócenie tego bana, bo miesiąc za takie coś to lekkie przegięcie.
La Tortura
06.10.2013, 20:00
po wtóre, to co na forum to na forum. fejs w tym wypadku powinien się nie liczyć, nie podoba się coś komuś na fejsie to niech tam zaraportuje i wsio.
No i właśnie o to chodzi. To co piszemy sobie na fb - zostaje na fb. To nie jest czas, żeby rozpatrywać co gdzie na fejsie polubił, skomentował, udostępnił. Jak by to było na forum - ok, ale nie na fejsie.
Poza tym - Bjork, nie chcesz konfliktu forum:fb, to ignoruj doniesienia Jakuba i nie powinno być tego problemu. ;) Dla mnie głupie było w ogóle to, że ktoś przekazuje innym to co my sobie tam piszemy. Nie tylko ja się tam udzielałam, dużo innych osób. I może faktycznie nie zachwycaliśmy się tam pewnymi rzeczami, no ale litooości.
Privilege
06.10.2013, 20:05
Nie chcę tu nikogo osądzać, oczerniać itp. itd. Zaznaczam na wstępie.
Upowszechnianie czyichś wiadomości, danych etc. etc. nie jest "fair" (boże brzmi jak przedszkole XD) i nie powinno mieć miejsca. Jako każdy żyjący człowiek mamy prawo do prywatności ale widzę tu też dużo gorszy problem. Mieszacie życie publiczne z prywatnym. Wchodzi w to FB, komunikatory itp. Forum to forum. Coś co publikujemy i każdy ma do tego wgląd jest dla wszystkich ale bez przesady PM?! To jest chyba coś czego nikt upubliczniać nie powinien. Zastanówcie się czy nie jesteście wkurzeni jak np.. ktoś wam zabiera telefon i czyta SMSy. Kończę tą wypowiedź tym że nie chcę nikogo obrazić i takie jest moje zdanie w tej sprawie. Na temat bana się nie wypowiem. Afery rodzą afery. Lepiej zakończyć to jak najszybciej bo potem wszystko może się sypnąć. Nie musicie się zgadzać z moim zdaniem i liczę się z tym że mogę zostać zhejtowana aczkolwiek mam prawo to napisać. Dziękuję za uwagę i przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony. :)
La Tortura
06.10.2013, 20:09
Privilege - masz racje, to znaczy.. Jeśli np. lubie się z paroma osobami z tego forum i rozmawiam z nimi poza nim, to chyba nie jest złe? Tak samo z fb. Tylko, że wywlekanie i rozliczanie nas z tego, o kim mówimy, co, kiedy, gdzie, jak? Tam możemy pisać co chcemy, a to już jest tylko kwestia moralności. :|
osoba A (użytkownik forum) zwyzywała mnie na fb. piszę na forum do administracji. osoba A dostaje bana. bo osoba B jest kapusiem.
seriously?
Podsumowując - tak jak mówiłam, trzeba to sprecyzować w regulaminie. Nie mieszamy życia na forum z życiem poza forum, w tym na facebooku. Żadne screeny z facebooka nie będą miały wpływu na życie na forum, tak samo jak żadne screeny z forum nie powinny wyjść poza forum. A za udostępnianie PM'ów gdziekolwiek bez zgody drugiej osoby powinna być oddziela kara. No i wiadomo, że jeśli w rozmowie bierze udział więcej osób, np. na facebooku, i rozmawiają o forum, to nadal to nie ma wpływu na ich funkcjonowanie w społeczności forumowej. Po prostu, ignorujcie wszystko co związane z facebookiem czy inną formą komunikacji poza forum.
Coś jeszcze czy to już koniec debaty? :P
Widzicie? Da się kulturalnie porozmawiać? Da się! Nauczyć się! xD
Z tymi PMami to bym polemizował. Pamiętam sytuację(za czasów Trichelle, więc trochę nie bardzo, ale chodzi o ideę), gdy dostałem bana za odpowiedź na PW dziewczyny, która mnie zjechała. Gdyby więc za pokazywanie PM w ogóle dostawało się warna/bana, jak mógłbym pokazać, że wina nie leży po mojej stronie?
Powiedziałbym więc, że PM nie powinno się przekazywać innej osobie, chyba że wyłącznie w obronie własnej.
Pewnie trzeba to dopracować, ale wybaczcie - jeżeli osoba A weźmie zdjęcie osoby B z forum, przerobi je i da na stronkę porno - to osoba B z pewnością dostanie ode mnie bana. Mimo, że sprawa wynikła gdzie indziej. Rozumiem Wasze podniecenie, że administracja popełnia błędy i nie wyciąga konsekwencji, ale albo jesteśmy poważni, albo pozwalamy na wszystko. Nie widzę żadnego uzasadnienia, żeby ktoś mógł gdziekolwiek publicznie wyśmiewać kogoś z forum. Szczególnie jeżeli będzie można to namierzyć w jakiś sposób. Tyle a propos - nie mieszamy forum i innych stron. To nie jest stanowisko odnośnie Kennego, bo nie znam sprawy, zajmowałam się czymś innym.
@ up - a PM-y także mają nie bez powodu opcję raportowania.
La Tortura
06.10.2013, 20:16
Ponawiam, bo gdzieś zginęło. Tak wracając do Perpleksa, chociaż widzę, że już sam się zbanował. Może jednak zwróćcie uwagę na to:
A powiem coś jeszcze na koniec.
Tak być nie powinno, ponieważ oto ten User [Perplexite] ujawnił mi dane osobowe administatorki Apocalypsy i jej prywatne rozmowy z nim. - niektórzy za to podostawali bany.
Mało tego, wyzwał mnie i przezywał, zresztą z tego co jest na zdjęciach administratorka również to robiła. - co podchodzi pod dręczenie, za co ja dostałem bana.
http://i.imgur.com/Md5QvDH.png
http://i.imgur.com/GFIyieH.png
Powiem jeszcze, że nie Userzy nie powinni wpływać na decyzję administratorów -http://i.imgur.com/zVPlvCf.png
I jeszcze to:
skandal -
http://i.imgur.com/YbQOuwG.png
Hmmm... To jest tak cholernie złożony problem...
Ok, to zróbmy tak, że zarówno osoba donosząca, jak i winowajca dostają jakąśtam karę. Winowajca może sobie zastrzec, że to była prywatna wiadomość, ale obrażała kogoś, więc dostaje karę. Donosiciel dostaje karę, bo naruszył prywatność. Może to byłoby dobrym wyjściem?
Wydaje mi się, że moderacja adminów poza forum to już przesada, bo przecież można kogoś zjechać i na innym forum, albo w ogóle na jakimś zagranicznym jeśli już ma się naprawdę taką dziwną chęć. Facebook to facebook, oni mają tam własne opcje raportowania i własnych moderatorów.
Tzn oczywiście mówię tu o sprawach takich jak w przypadku Kennyego, które nie są takie groźne. Gdyby było tak, jak Bjork pisze, wtedy oczywiście ban byłby w pełni uzasadniony. Ba, w takim razie ja bym widział dostateczny powód, by grozić sądem zarówno w/w stronę porno jak i użytkownika, który pokusił się o wstawienie tam czyjegoś zdjęcia.
Privilege
06.10.2013, 20:33
Poza tym gdybając można by osądzić cały świat o usiłowanie zniesławienia. To nic nie da. Wydaje mi się że powinny być na wszystko niezbite dowody. A jeśli chodzi o państwa którzy tu wyzywają (jak ten na m). To już jest poniżej poziomu. Nie można wszystkiego załatwić obelgami! Porozmawiajmy jak normalni ludzie bez bulwersa na twarzy i k**** w ustach. Sami się na wzajem prowokujecie i przerzucacie wyzwiskami i oskarżeniami. ( Nie obrażam) Admini jako autorytety owego forum powinni uciąć krótko i rzeczowo dyskusję której ton jest obraźliwy a nie drążyć to dalej. Ja bym proponowała jakiś konsensus bo inaczej do porozumienia nie dojdziemy i forum podzieli się na pałające do siebie nienawiścią grupki. Nie dajmy się zwariować...
Ten post nie ma na celu obrażenia kogokolwiek z forumowej społeczności.
La Tortura
06.10.2013, 20:35
Privilege - o tym o czym piszesz ja i Mery pisałyśmy kilka <kilkanaście?> stron temu. Do niektórych nie dochodzi fakt, że bluzgami i wyzwiskami do niczego nie dojdziemy.
Wracając... Czy ktoś zwrócił uwagę na mój/Magrylla post na temat Perpleksa?
Privilege - o tym o czym piszesz ja i Mery pisałyśmy kilka <kilkanaście?> stron temu. Do niektórych nie dochodzi fakt, że bluzgami i wyzwiskami do niczego nie dojdziemy.
Wracając... Czy ktoś zwrócił uwagę na mój/Magrylla post na temat Perpleksa?
Ja zwróciłam :P
Ale cóż mogę powiedzieć? Perplex od zawsze przegina i to wszyscy wiedzą ;x
La Tortura
06.10.2013, 20:41
No tak, tylko że jeśli przegina osoba x to dostaje bana. Perpleks żyje dalej i nadal pisze swoje głupie, pozbawione sensu posty.. :|
Z perplexem były problemy, ale srsly, jeśli pisał sobie na fejsbuku, niech pisze dalej. Maqryll może w każdej chwili go zaraportować, zablokować mu chat lub w ogóle całego. Nie rozumiem, dlaczego admini mieliby się przejmować jakąś dziecinadą odbywającą się poza forum.
No tak, tylko że jeśli przegina osoba x to dostaje bana. Perpleks żyje dalej i nadal pisze swoje głupie, pozbawione sensu posty.. :|
Akurat tu się zgadzam, powinien dostać bana/warna. Z tym że sam już o bana poprosił. Perpleksa tolerują już niektórzy bo wiedzą, że taki jest i się go nie zmieni. Przyzwyczaili się. Inna sprawa, że do takich zachowań nie można się przyzwyczajać...
@down: rację masz, jak ktoś się komuś naprzykrza poza forum to już sprawa poszkodowanej osoby - czy zgłosi to czy nie. Ale w razie zgłoszenia myślę, że ban byłby odpowiedni.
No to słuchajcie, od takich rzeczy jest raportowanie. Na forum można raportować nawet PW, a poza forum to niech sobie robi co chce. To nie jest temat, żeby dyskutować kto jest głupi, a kto głupszy.
Privilege
06.10.2013, 20:51
Poszedł parę postów wcześniej zarzut o to że admini również bluzgają zwykłą szarą masę na tym forum taką jak ja. Admini serio?...Nie mówię o wszystkich ale no błagam. Macie dawać przykład. Zmienianie innych powinno się zacząć od zmienienia samego siebie. Oczywiście nie chcę nikogo obrazić i to moje "prywatne" spostrzeżenie.
I jeszcze inny zarzut że admini czytają nasze PM.
Admini nie maja możliwości czytania PM. Jestem tego prawie pewna.
Pink Panther
06.10.2013, 20:56
I jeszcze inny zarzut że admini czytają nasze PM. Istnieje w takim razie tu coś takiego jak prywatność? Zmienianie innych powinno się zacząć od zmienienia samego siebie. Oczywiście nie chcę nikogo obrazić i to moje "prywatne" spostrzeżenie.
Akurat tutaj muszę stanąć w obronie administracji, bo troszku się na tym znam. O ile mają oni dostęp do naszych maili i adresów IP, to żeby przeczytać nasze PW musieliby nam wbić na konto. Do tego potrzebne jest hasło. Ale one są naprawdę dobrze zaszyfrowane w plikach forum i musiałoby im się wyjątkowo nudzić, żeby bawić się w odszyfrowanie .httacces - pliku, gdzie hasła są przechowywane ;)
Chyba, że na vBulletin jest możliwość czytania cudzych PM, tego nie wiem. Ale wątpię, bo wtedy byłoby o tym głośno chociażby na forach webmasterskich ;)
Privilege
06.10.2013, 20:58
W takim razie zwracam honor i przepraszam za niesprawdzoną i gdzieś przeczytaną, nieprawdziwą informację.
httacces? Hasła są zapisane w bazie danych, zaszyfrowane w postaci hasha MD5, który trudno na własną rękę złamać. Zresztą, akurat admini mają możliwość zmiany naszego hasła, więc to żaden problem. Na szczęście tak się nie dzieje.
Pink Panther
06.10.2013, 21:02
Serio? Cały czas żyłem w przekonaniu, że htacces.
Mają możliwość, ale wtedy byśmy o tym wiedzieli, bo poprzedniego hasła nie mogliby nam ustawić z powrotem, bo by go nie znali :P Więc byśmy się nie zalogowali. Bo mielibyśmy to nowe, zmienione przez nich hasło.
Właściwie można najpierw skopiować hash MD5 z bazy danych, a potem przywrócić jak już się skończy, ale pocieszę was - pamiętajcie, że nie mamy dostępu ani do FTP, ani do bazy danych!
Privilege
06.10.2013, 21:05
Tak czy szmak może byśmy spróbowali jakoś rozwiązać ten spór? Jak najszybciej dojść do porozumienia. Bo utrzymanie zdrowej atmosfery na tym forum powinno być priorytetem.
La Tortura
06.10.2013, 21:08
Co z Kennym? Skrócicie mu bana? Bo widzę, że Magryll jest na przegranej pozycji. ;p
Trochę mi nie na rękę, ale kubuss - przesyłka od Magrylla.
[NIKOGO TO NIE OBCHODZI ~motyka]
Czy możemy zamknąć temat Maqrylla, który notabene sam się pogrąża?
Flo, w sumie nie widzę sensu wstawiania wiadomości od niego, on sie z faktem bana nie pogodzi i będzie na wszystkich najeżdżał, a wstawianie tego tylko doprowadzi do kolejnych bulwersow i kłótni.
Privilege
06.10.2013, 21:12
Poprawcie mnie jeśli się mylę ale rozumiem że Kenny dostał bana za przekaz informacji w którym nie wyraża własnej opinii ale z ładnym dopiskiem że nagrabił sobie na to wieloma innymi przewinieniami? Przynajmniej tyle wyczytałam.
La Tortura
06.10.2013, 21:17
Też uważam, że powinni załatwić to na pw.
Kenny zrobił screena tematu o trollach Ilony, wstawił je na swojego tumblra, Ilona się wkurzyła i pogroziła mu na pw, zrobił screena, który potem wylądował na fejsie. End of story.
info z pierwszej ręki: nie mamy możliwości czytania PM, oprócz oczywiście tych zaraportowanych :) jako że zdolności hakerskich nikt nie przejawia, to możecie spać spokojnie ;)
Jaki zaś link ode mnie? Nigdy nie gadałam z Maqryllem...
Może chodziło o link podany przez Ilonę do jakiegoś forum...?
Z tego co pamiętam jedyne o czym Maqryl wspominał to to, że Pleple dał mu dane osobowe Apocalipsy.
Apo: dane, które i tak widnieją na forum [moje imię] :facepalm:
Perplexite prosił, żebym to tu wstawiła.
serdecznie przepraszam wszystkich, ktorych urazilem,kablując ich adminom,a także przepraszam Maqrylla,że sie wyżywałem nad jego osobą,kierując sie dziecinną logiką,przy okazji chce pozdrowić wszystkich urażonych moim zachowaniem,nie będe już nigdy więcej sie angażował w żadne konflikty,pozdrawiam serdecznie,uwierzcie że chce już to skończyć
Wczoraj Perplex napisał do mnie na gg:
napisz do adminow zeby wykasowali mi konto.
na forum.
pozdrawiam perplexite.
Umieszczam to tu w temacie, bo nie wiem, co z tym zrobić. I tak pewnie będzie musiał osobiście napisać ;x
Libby kazala mu czekać 2 tygodnie aż mu ban minie, bo za chwile Jakubowi się odwidzi i przyjdzie załozyć kolejne konto :hmm:
Proponuję wycofać możliwość usunięcia konta, a zostawić jedynie możliwość poproszenia o bana. Właśnie ze względu na sytuacje jak w/w. :like: Moim zdaniem takie proszenie o usunięcie konta robi jedynie niepotrzebny bałagan. Użytkownicy wrócą, ale posty już i tak zostaną jako od "gości", więc jaki sens.
Chciałam zakomunikować, że już nie ma czegoś takiego, jak usuwanie kont na żądanie.
Oprócz tego, że wygląda to bardzo nieestetycznie takie posty bez własności, to trzeba brać też odpowiedzialność za własne zachowanie.
Perplexité
07.10.2013, 18:18
Chce tylko napisać że to co napisałem do Fallen jest całkowicie szczere
wiem że zachowuje sie co jakiś czas jak dzieciak,i że niszczę atmosferę
nie mogę powiedzieć ze to zmienie,mogę tylko poprostu kolejny raz przeprosić...
no cóż!
a teraz przeprosiny dla poszczególnych osób
Maqryll - obiecuje że nigdy więcej,nie zacznę cie zaczepiać,i na siłe prowokować
Flo,Rudzielec i inni - przepraszam że złośliwie,kablowałem na was adminom...
jest mi z tego powodu naprawdę głupio,wiem było to zawistne...
i niezbyt dobrze to mnie świadczy
Apocalypsa - choć już osobiście przeprosilem na gg,to przeproszę też tu...
wiem zaszedłem za daleko,z chwaleniem sie prywatnymi rozmowami,tak sie nie robi...
a także w tym miejscu chce pozdrowić też Cytrynowa Wiśnię - mam nadzieje ż czasem uda sie nam znowu polubić,za duży mam do ciebie szacunek,żeby tak nagle zrywać z tobą znajomośc...
Fallen - dzięki za pomoc,i życzliwośc,mogłabyś dziś zignorować moją prośbe,więc dzięki za to że masz taki dobry charakter
To tyle ode mnie,może z pol roku będzie przerwa,od moich wyskoków...
Nie obiecuje że na zawsze,ale po raz kolejny spróbuje naprawdę sie zmienić...
Pozdrawiam serdecznie Jakub...
NAPRAWDĘ SERDECZNIE WAS PRZEPRASZAM WSZYSTKICH
fajnie gdyby ktos przeczytal i odpisał :)
Zgodnie z danym słowem - zmieniłam bana rudzielcowi na dwumiesięczny.
Chciałam jeszcze dodać, że owszem nie można szpiegować całego internetu, ale niektóre zachowania są po prostu niedopuszczalne. I nie jest to kwestia regulaminu, ale zwykłego szacunku do drugiego człowieka. I dobrego wychowania. A jeżeli ktoś założy gdziekolwiek indziej grupkę "X to ****, a Y to *****" - musi liczyć się z tym, że zostanie wykluczony z naszej społeczności. I nieważne kto to zrobi i jak bardzo jest popularny i lubiany. Jeżeli w jakiś sposób zostanie to upublicznione - no cóż - trzeba się liczyć z własnymi wyborami i konsekwencją swojego zachowania.
cerastes
08.10.2013, 12:47
Chciałam zakomunikować, że już nie ma czegoś takiego, jak usuwanie kont na żądanie.
Wola użytkownika powinna się jednak liczyć. Czy ta decyzja ma charakter elastyczny, czy też nieodwołalny? W regulaminie nie ma zapisu. Jest tam natomiast zapis niejasny:
Konta użytkowników nieaktywnych przez ponad rok są usuwane z forum. Nie dotyczy to użytkowników mających dużą ilość postów.
Wobec powyższego, mam pytanie: jaka to jest duża ilość postów? 100, 200... 1000?
Powyższy punkt wyjaśnia sposób czyszczenia forum z kont nieużywanych, mających tylko jeden, dwa bądź w ogóle zero postów. Nie ma on związku z niedawną decyzją.
Samowolne usuwanie kont, przynajmniej wg mnie, nie ma sensu. Zauważyłem tu taki schemat - ludzie się obrażają, usuwają sobie konto, tym samym osieracając setki postów i tematów, a następnie wracają po miesiącu czy dwóch pod nowym nickiem, jakby nigdy nic. Takie działanie skutkuje jedynie niepotrzebnym bałaganem, takich postów nie da się również wyszukać za pomocą wyszukiwarki. Spróbujcie chociażby znaleźć teraz jakieś posty Ilony, nie da się. Jeżeli ktoś nie chce już być na forum, może przestać na nie wchodzić, albo może dostać bana, który wciąż jest dostępny dla chętnych(i niechętnych :trollface: ). Tak przynajmniej użytkownik będzie miał do czego wrócić, a i zmniejszy się ten chaos na forum.
Wielebny
08.10.2013, 14:21
Najlepszą opcją byłaby możliwość zachowania kopii konta, by w razie czego móc później konto przywrócić. Również irytują mnie te samowolne eutanazje kont.
Cieszę się, że zaprzestano usuwać wszystkie nieaktywne konta z forum. Niektóre osoby to jednak spora część historii tego forum i nawet jeśli zaprzestały już wchodzić to szkoda usuwać po nich wszelkie ślady.
dostałem od motyki ostrzeżenie za zaśmiecanie tematu. po czym nic nie pisząc (gdyż nie było mnie na forum) dostałem bana za wyżywanie się?
chciałbym tylko się zapytać dlaczego od razu nie dostałem bana tylko ostrzeżenie?
zresztą wszystko jedno, i tak nie mam czasu na forum z przyczyn rodzinnych.
Użytkownik może usunąć swoje konto na forum po napisaniu do administratora, art.32 dot danych osobowych.
Art.32
Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą,
zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do: (...)
6) żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli
są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem
ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały
zebrane,(...)
ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane,(...)
Problem w tym, że nie są zbędne. Potrzebne są do weryfikacji przez kogo post został wstawiony.
Poza tym dotyczą one danych osobowych, czyli takich za pomocą których można zidentyfikować użytkownika. Na forum jedyne takie dane to IP i adres e-mail(wyłącznie jeśli jest w postaci np. Imię
[email protected]), jednakże w/w nie są tu publikowane. Adres e-mail można zawsze osobiście zmienić, IP, jeśli dobrze mi się wydaje, można wyczyścić w panelu admina, więc to żaden problem. Chociaż akurat IP jest wciąż potrzebne, by ustalić, czy użytkownik nie tworzy przypadkiem multikont.
Choć, oczywiście, można to uściślić jeszcze w regulaminie.
Ja chcę aby mi usunięto konto na forum, ten zapis oznacza to że mogę z moimi danymi robić co chcę jeżeli nie są potrzebne w jakimś ważnym celu.
Jak forum odmawia usunięcia takiego konta zawsze można napisać do GIODO
Z resztą chcę usunięcia konta dzisiaj, w dniu dzisiejszym o zabronionym usuwaniu kont w regulaminie forum nie ma, więc mogę żądać usunięcia.
Jeśli by się taka wzmianka pojawiła po tym poście to niestety ale prawo nie działa wstecz i forum musi mi takie konto usunąć.
Pink Panther
08.10.2013, 17:16
J
Jak forum odmawia usunięcia takiego konta zawsze można napisać do GIODO
Zahacz jeszcze o ministra cyfryzacji i Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu ;_:
Stary, serio nie masz nic innego do roboty, jak cytować na forum, na którym i tak się nie udzielasz, ustaw i kodeków? ...
Chyba nikogo nie zbawi to, że jego konto tutaj nadal jest, bo nawet gdyby je usunięto, posty i tak by zostały i byłyby podpisane tym samym nickiem. Różnicy nie ma najmniejszej...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.