Zobacz pełną wersję : jaka rodzina?
zły chipsik wrogar
05.08.2013, 08:20
hejo! w tym temacie napiszecie ilu osobowe i jakie rodziny robicie najczęściej? ja najczęściej robie rodziny wielodzietne.Poprostu tak lubie.
PATOLOGIE :D
Uwielbiam tak grać, wtedy coś się dzieje ^_^
miłośniczka zwierząt
05.08.2013, 11:57
Ja najczęściej tworzę rodzinki jedno osobowe, i potem sim bądź simka znajduje sobie partnera i rodzinka się rozbudowuje. Jak na razie moje dotychczasowe rodzinki którymi najdłużej grałam to były rodzinki które miały 3 pokolenia,.
zły chipsik wrogar
05.08.2013, 15:26
up.ja też tak robie XD tylko moje rodzinki mają góra dwa pokolenia.Dlaczego? bo albo mi się rodzinka w drugim pokoleniu nudzi i mi się nie chce nią grać albo mi się save usuwa/psuje tak że trzeba go usunąć.Moja jedna rodzinka była blisko 3 pokolenia bo mój nastolatek miał tak że miał zero dni do zmiany grupy wiekowej [czyli tak że tego dnia miał zmienić grupe wiekową]i tak się stało że nawet jak ustawie długość życia Epicką i ustawie nastolatka na maxa to się nic nie zmieniało więć wyłączyłem starzenie i grałem nim XD
Wszystkie robię, oprócz jednosimowych, bo ich po prostu NIENAWIDZĘ.
Katerina
21.09.2013, 20:38
Patologia najśmieszniejsza :D Fajnie jest też grać rodziną wielopokoleniową, że np. babcia zaprasza wszystkich na rodzinny obiad. ;)
Muffshelbyna
22.09.2013, 09:44
W wielopokoleniowych trudno ogarnąć wszystkich simów, ale w sumie takie zwariowane rodzinki lubię najbardziej. :D
Ja najczęściej gram dwójką simów, najcześciej bez ślubu, z dwójką dzieci. I tak dalej, kieruję potem ich dziećmi, potem dziećmi dzieci, ale zazwyczaj wyprowadzam ich po tym, jak osiągną wiek "młody dorosły'.
Simsowa5
03.11.2013, 15:26
Najpierw robię jedną simkę, potem żenię ją z simem z otoczenia, mają 2 dzieci lub jedno, dzieci się żenią mają po jednym lub po dwójce dzieci itd. Na razie mam rodzinkę 3-pokoleniową
alpherainn
14.11.2013, 17:34
Bardzo często jednoosobowe. Nie lubię mieć zbytnio dużo Simów w rodzinie. Lubię skupiać się na jednym i rozwijać jego umiejętności, zdobywać cele i awanse w karierze.
KarinaArnoldina
17.11.2013, 18:06
Często robię tak: najpierw każdy się zdradza i wgl; a jak mi się to znudzi próbuje doprowadzić do porządku jaki był na początku (ale rymy)
Zwykle tworzę jedną simkę/sima i znajduję jej/mu partnera. A jeśli robię inaczej, to raczej współlokatorzy, którzy mają się w sobie zakochać. Rzadko kiedy robię inaczej. ^^
Ja mam raczej stały schemat, czyli tworzę jedną Simkę i szukam jej wśród zamieszkałych w danym świecie Simów partnera lub partnerki (zależnie od humoru), rozwijam jej karierę powiedzmy do połowy, w międzyczasie ślub, potem dzieci - zwykle po kolei robiłam jedną i drugą ciążę, ale w ostatniej rozgrywce niespodziewanie dostałam w prezencie trojaczki i mimo mojego przerażenia i początkowego zamiaru usunięcia co najmniej jednego dziecka, zostawiłam jak jest i w sumie gra mi się bardzo fajnie, przynajmniej dużo się dzieje. Przy czym potem i tak pewnie dwójkę dzieciaków wydam za mąż i wyprowadzę, żeby radzili sobie sami, a grać będę dalej jedną z córek, bo lubię wielopokoleniowe simowe rodziny. :)
Tenebris
22.02.2014, 09:13
Nie potrafię grać długo jedną rodziną, a zazwyczaj gram do momentu pierwszego dziecka. Wybrałam odpowiedź "małżeństwo z jednym dzieckiem".
Marcysia
26.04.2014, 21:05
Ja najczęściej kończe na małżeństwie z dwoma dzieciakami :), jestem mało cierpliwa jeśli chodzi o simowe rodzinki.
preferuję wielodzietne, ale potem nigdy nie mogę tego ogarnąć. :P
czasami patologie, raz zrobiłam sima który miał dzieci z prawie wszystkimi kobietami w mieście :D
forbidden
09.06.2014, 16:44
Zazwyczaj tworzę małżeństwo, które mieszka razem z współlokatorami. Potem zazwyczaj sprawa się komplikuje, małżonkowie się zdradzają, ktoś umiera, ktoś się zjawia itp.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.