Zobacz pełną wersję : The Sims 2 Ultimate Collections - problemy
felipe312
20.07.2014, 15:01
pomożecie mi z instalacją CC, pobrałem plik sims2pack i nie chce się zainstalować, próbwałem tam jakimś installerem i też nie dało rady :c
Jest to temat zbiorczy. Możecie tutaj zamieszczać swoje problemy z TS2 UC
Archaical
24.07.2014, 23:08
Mam ten sam problem.Prosiłabym kogoś o pomoc :/
Kasztanek
25.07.2014, 03:50
Zacytuję sam siebie z innego tematu :)
Jeśli masz mody w plikach o rozszerzeniu *.SIMS2PACK musisz je najpierw powiązać w Windowsie z PackageInstaller.exe (u mnie - D:\Origin\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\CSBin). Wersja z Origin (w przeciwieństwie do wersji "płytkowej") nie robi tego przy instalacji, trzeba to powiązać to ręcznie.
W Windows 8.1:
Klikasz dwa razy na plik SIMS2PACK -> Więcej opcji -> Użyj aplikacji dla wszystkich plików -> Wyszukaj inną aplikacje na tym komputerze -> wybierasz gdzie, masz zainstalowany PackageInstaller
W starszych Windowsach jest podobnie.
Witam. Czy da się przenieść stare dane z the sims 2 do the sims 2 ultimate collection? Przekopiowałam już wszystkie pliki do folderu UC, ale żaden z nich nie pojawia się w grze. Mimo, iż pyta o zawartość zmodyfikowaną (została włączona) gra działa tylko i wyłącznie jak tuż po instalacji - żadnych rodzin, domów ani ściągniętych elementów, które przecież znajdują się w folderze.
Wie ktoś jak to z tym jest?
Tenebris
25.07.2014, 10:47
Ale podmieniłaś foldery EA Games?
U mnie jest to tak:
Dokumenty->EA GAMES->The sims 2
Dokumenty->EA GAMES->The sims 2 ultimate collection
Skopiowałam zawartość folderu the sims 2 i wkleiłam do folderu the sims 2 ultimate collection, a foldery których nazwy powtarzały się zostały scalone.
Nieee, nie wolno scalać! Jeśli miałaś swoje otoczenie np. pod N003 i scaliłaś je z Weroną, to możesz mieć cyrk na kółkach, np. miastowych (dodatkowe pliki), których w życiu nie zobaczysz. Tak samo z domkami. Prawdopodobnie masz bałagan w plikach i po jakimś czasie otoczenie może zacząć wariować...
No chyba że otoczenie, w którym grałaś, masz pod innym numerem, a reszty nie ruszałaś - wtedy nic się złego nie stanie ;)
W takim razie powinnam foldery typu Storytelling czy Downloads zastąpić w the sims 2 UC tymi z the sims 2, a w takich typu Neighbourhood pobawić się dłużej w zamienianie ich konretnych części? :P
Kopię oryginalnego folderu the sims 2 uc mam na pendrivie, więc wszystko da się jeszcze odkręcić ;)
Tenebris
25.07.2014, 12:44
W nic nie musisz się bawić po prostu zamień foldery EA games to wszystko :).
FlyWithUs
25.07.2014, 14:01
Ściągnęłam pełną kolekcję z Origina, dorastałam na drugich Simsach, więc czemu nie, warto sobie tą grę odświeżyć ;) Problem pojawił się już przy pierwszym uruchomieniu. Wyskoczyło mi okienko, mówiące, że zaczyna brakować pamięci na dysku. No dobrze, tyle tylko, że na dysku C mam jeszcze 60gb wolnego miejsca, a na D prawie 50gb. Trudno mi uwierzyć, że ta wersja potrzebuje aż takiej ilości wolnego miejsca do uruchomienia o.o Chyba, że tak właśnie jest i dlatego zwracam się do was ;)
Za pierwszym razem kliknęłam na "tak". Gra uruchomiła się normalnie, z tym że nie miałam żadnych otoczeń, jedynie wybór, by zrobić takie samemu. No nic, włączyłam samouczek, gra scrashowała przy ładowaniu i wyskoczył już słynny error "Działanie aplikacji zostało zakłócone". Pytanie brzmi: jak to naprawić?
haha udało się
Dziękuję za pomoc, za bardzo chciałam mieszać, nie wiedziałam, że to prostsze niż myślałam. Teraz tylko rzeczy z Downloads mi się nie wyświetlają, spróbuję coś z tym zrobić
Tenebris
25.07.2014, 14:53
Mi się nie wyświetlają te które niby mają błąd czyli m.in InSIMenator co jest mi bardzo nie na rękę..
dzasta8282
25.07.2014, 17:47
Cześć. Zainstalowałam wczoraj simsy, wszystko pięknie poszło, dość szybko i problem pojawił się po uruchomieniu. W zasadzie się nie uruchamia, tzn pojawia się jak zawsze filmik na początku a później, gdy gra powinna się załadować nic się nie dzieje i pojawia się "brak odpowiedzi". Dodam, że sprawdziłam parametry swego kompa i wszystko gra i śpiewa, miejsce też jest, więc kompletnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Mógłby ktoś pomóc?
mnie się wyłącza w trybie tworzenia sima : p
LepkiePaluszki23
25.07.2014, 19:53
dzasta8282 musisz trochę poczekać ;) To wszystko (mam na myśli dodatki akcesoria itp.) musi się załadować :) Jak masz słaby trochę komputer to poczekasz trochę więcej :)
dzasta8282
25.07.2014, 20:15
No dobra... Będę czekała, choć do najcierpliwszych nie należę ;) Mam nadzieję, że te czekanie się opłaci. Dzięki za odpowiedź ;)
A dużo masz CC? Przy moich prawie 11 GB downloadsu gra ładuje ok. 10 minut.
dzasta8282
25.07.2014, 21:07
hmm... laik ze mnie i muszę przyznać, że nie mam pojęcia co to jest i jak to sprawdzić :P
Kędziorek
25.07.2014, 21:08
CC to nieoficjalne dodatki z internetu, które znajdują się w folderze Downloads, który sam musisz do tych plików stworzyć. Jeśli nie masz tego folderu, to nie ma o czym mówić.
Mi też już się wyświetlają, chociaż nie wszystkie. Ale po tych moich wyczynach z the sims 2 uc dzisiaj, jestem bardzo zadowolona ;)
Mi simsy od zawsze się zawieszają nawet na ładnych parę minut zaraz po pojawieniu się okna, chociaż komputer nie jest taki kiepski. Też kiedyś myślałam, że gra po prostu nie działa, ale poczekałam i teraz za każdym razem trzeba trochę poczekać.
nokiaclass
26.07.2014, 14:40
Cześć, niedawno ściągnąłem darmowe the sims 2 pełna kolekcja z origina i mój problem polega na tym, że po uruchomieniu gry leci ten filmik i dalej pojawia sie ekran ładowania, tylko że nic się nie ładuje:/
A coś ty taki niecierpliwy? ;) Musisz zaczekać, u mnie "wisiało" z 15 minut, zanim cokolwiek się dalej włączyło. :)
nokiaclass
26.07.2014, 15:01
hahaha, dzięki wielkie. Załadowało się po jakimś czasie :D
Filleable
26.07.2014, 16:56
Gdzie w UC znajdują się pliki gry, w sensie savy, downloadsy itp?
Ahahaha, już mam, nieważne XD
pobralam dzis pełna wersje simsow z origin posiadajac przy tym juz simsy i kilka dodatkow. zrobilam kopie zapasowa wszystko tak jak bylo opisane, wkleilam gdzie trzeba. wlaczam gre i oprocz fryzur czy ciuchow z neta nie mam nic co mialam wczesniej, ponadto gra po kilku minutach sie wylacza, ze niby jakis blad aplikacji. po kilku probach zrezygnowalam i odinstalowalam ta gre, bo juz lepiej grac na starych simsach w spokoju niz miec full pakiet i co 5 min wlaczac od nowa. ale jak usunelam gre (odinstalowalam w tym origin) to teraz nie moge tez wlaczyc moich simsow.. pokazuje sie ekran startowy gdzie jest informacja o dodatkach i paczkach, nie mam wedlug tego zadnych dodatkow i po chwili komunikat the sims 2 launcher przestał dzialac. da sie to jakos odkrecic? tylko bez instalowania od nowa bo prakuje mi dwóch płytek a nie chce juz chyba sciagac tego z origin.. same problemy z tego tytułu. ps mam viste
asimka97
26.07.2014, 17:18
Fajnie usuwać post bez ostrzeżenia tylko dlatego bo powstał jeden ogólny? Całe szczęście, że zrobiłam kopię tego co napisałam. Może chociaż tu ktoś pomoże...
Wczoraj po zainstalowaniu od razu przeniosłam moje foldery z poprzedniej gry do folderu w Moich Dokumentach. Po odpaleniu gry wszystkie zapisy i CC działały więc byłam pełna szczęścia, jednak nie działało coś co może zrujnować moją "karierę" simowego reżysera (to jest jeszcze ktoś kto się w to bawi? :o), bowiem żadne pliki z folderu Cameras nie chcą współpracować. Postanowiłam zaryzykować i podczas uruchomionej gry usunęłam folder Cameras. Nic się nie stało. Spróbowałam z folderem Cofing. Również nic... Po wyłączeniu gry usunęłam cały folder The sims 2 ultimate Collections (zabezpieczając mój folder z zapisami) żeby przy uruchomieniu powstał nowy. Faktycznie utworzyły się wszystkie foldery, jednak pliki cameras nadal nie reagują... Mam podejrzenie iż folder Cameras może zwyczajnie nie współgrać z grą. Jakby był jeszcze jakiś inny którym posługuje się gra. Po wyszukaniu takowego folderu w folderze instalacyjnym (który jest nieźle pokręcony jak na mój gust), znalazło ich... tyle ile jest dodatków. W każdym były te pliki które znamy z naszego normalnego folderu z Moich Dokumentach. Mogłabym sprawdzić czy zmieniając parametry FirstPersonCamera w każdym z tych folderów coś by się zmieniło jednak uważam, że to idiotyczne i twórcy raczej nie utrudnili tak bardzo nam modyfikację tych plików.
Może istnieje jeszcze jakiś folder z tymi plikami lub jest inny sposób na cameras? Czy ktoś z was orientuje się w tej sytuacji? Może nie jestem jedyną? Z tego co widzę były głównie wątki dotyczące folderu Downloads i Neighborhoods, czyli w sumie sąsiadów naszego Cameras... Myślicie, że da radę rozwiązać ten problem? Czy może zwrócić się z tym do samego źródła? Liczę na każdą odpowiedź.
PS. Mam Windows 8.1
mnie się wyłącza w trybie tworzenia sima : p
mam dokładnie to samo...ktoś coś może pomóc?
Oj ludzie, ludzie... ;) 99% przypadków słynnej zmory TS2, czyli "aplikacji" i wywalania gry, to ściągane z netu nieoficjalne dodatki. Przenieście wasze foldery Downloads w inne miejsce i wtedy sprawdźcie, czy gra działa. Jeśli tak, to nie zostaje nic innego, jak znaleźć wadliwy dodatek i go usunąć. Nie ma wyjścia ;)
Gorzej jest jeśli oprócz UC z Origina nie mam żadnych nieoficjalnych dodatków ani niczego innego do TS2 ;)
martusska2369
26.07.2014, 22:27
Mój problem jest zgoła inny :( Gra śmigała jak najlepiej, póki nie wyskoczył mi komunikat o słabej baterii w laptopie. Gdy podłączyłam ładowarkę i otworzyłam zminimalizowane okno z grą, ta przestała działać poprawnie- po obrazie skakały szerokie pasy granatowego tła.
Sprawdziłam, czy może coś stało się z kartą graficzną, ale w bardziej wymagających grach ten problem nie wystąpił.
Po zaktualizowaniu sterowników karty i przeinstalowaniu gry problem był nadal ten sam. Po kolejnym zainstalowaniu- pokazuje się tylko logo EA(dalej miga) a później gra się wiesza i widać tylko granatowe tło i słychać muzykę.
Siedzę już nad tym pół dnia, może ktoś miał podobny problem?
Mam Windows 7.
Hej, już po prostu opadają mi ręce :< Pobieram ultimate collection już drugi raz... Kiedy włączam grę pokazuje mi się komunikat: "Program The Sims 2 EP9 przestał działać" i tak cały czas. Zainstalowałam grę drugi raz, i znów to samo wyskoczyło.
Z kolei kiedy klikam na aktualizację wyskakuje " Gra The Sims 2 nie została zainstalowana albo została zainstalowana nieprawidłowo. Zainstaluj lub zainstaluj ponownie grę."
Już nie ma siły, sama nie wiem co to jest ;_;
Mam windowsa 7, procesor AMD E1-2100 APU + Radeon HD Graphics, dodam, że laptopa mam od niedawna, może coś w ustawieniach mam nie tak..?
LepkiePaluszki23
27.07.2014, 09:12
Moja koleżanka pobrała The Sims 2 z Origina Pełną Kolekcje :)
Gra włączyła się normalnie, ale przy tworzeniu simsa gra się zacina i wyłącza. Włączyła grę ponownie i kupiła dom przypadkową rodziną i to samo. Ma windows 8 :)
A próbowaliście uruchamiać grę w trybie zgodności z XP?
LepkiePaluszki23
27.07.2014, 10:25
Zaraz to zrobię :)
Dam znać jak działa lub jak nie działa :)
EDIT: Jak zmienić zgodność w Windows 8? Ten system to dla mnie czarna magia :O
A wiesz co, wpisz w google "tryb zgodnosci", na stronie instalki.pl jest fajny poradnik ze screenami, wszystko fajnie wyjaśnione. Niestety piszę z telefonu i nie chce mi się skopiować link ;/
LepkiePaluszki23
27.07.2014, 11:09
Dziękuję Malin znalazłem :) Dam znać czy działa :)
Edit: Niestety nic to nie dało :(
Gooosia107
27.07.2014, 12:01
Kochani, mam problem. Jak wpakować nowo ściagniętych simów do gry? Kiedyś po ściągnięciu od razy pokazywała się ikonka to zainstalowania sima.. A teraz jest jakas inna.. Mowię od razy, ze jestem słaba w komputerowych sprawach. Proszę o pomoc :)
Musisz powiązać sims2packi z instalatorem. Klikasz prawym przyciskiem na ikonę pliku do pobrania, wybierasz "otwórz za pomocą...", wyszukujesz komputer>dysk, na którym masz zainstalowane UC>pliki programów albo pliki programów (x86) (zależy czy masz windows 32- czy 64-bitowy, względnie folder może się nazywać program files)>orgin games>TS2 UC>fun with pets>SP9>CSbin i wybierasz PackageInstaller (przy okazji możesz zaznaczyć żeby wszystkie pliki sims2pack były otwierane za jego pomocą).
To prawda, że można wszystkie pliki typu package złączyć w jeden i gra będzie szybciej chodzić? :) Jeśli tak, to jakim programem?
W TS3 można, w TS2 nie. Możesz za to zmniejszyć rozmiar plików, co podobno pomaga, tym (http://forum.jfade.com/viewtopic.php?f=11&t=170) programem.
A co do 'aplikacja zostanie zamknięta' to polecam zapoznać się z tym (http://digitalperversion.net/gardenofshadows/index.php?topic=21931.0). Sam sprawdziłem i od tamtej pory gra ani razu nie padła, a wcześniej działo się tak kilka minut po włączeniu.
Witam. Zainstalowałem darmową pełną wersję z serwisu Origin i nie mogę założyć rodziny. Albo jak gram rodzinami dostępnymi już z gry to jak wejdę zbuduję dom to gram normalnie. Wychodzę, wchodzę na 2 dzień a tu błąd wyskakuję.
Co się dzieję? Co się z tym stalo?
felipe312
31.07.2014, 10:58
Jesli by ktoś miał problem z cieniami, że pod simami są takie czarne kwadraty, to wystarczy zmienić w ustawieniach opcje cieni z wysokich na średnie. Ten błąd pojawia się na kartach graficznych Radeona.
@up, ja mam NVIDIĘ i u mnie ten problem również występuje, więc nie sądzę, że to dotyczy tylko kart Radeona.
RedNemezis
01.08.2014, 09:13
Jakoż to mój pierwszy post witam wszystkich na forum :D
Proszę o pomoc w sprawie wgrywania modów do "The Sims 2 Ultimate Collections"
Otóż nie wiem gdzie utworzyć folder "Downloads", prosiłbym uprzejmie kogoś kto to ogarnia o wyjaśnienie
Dokumenty-Ea Games-The Sims 2 Ultimate Collection
Zielona Herbata
01.08.2014, 15:05
Mam problem odnośnie screenów. Kiedy robię np. 20 zdjęć, w folderze poza screenami rodzin maxisowskich, jest tylko jeden, zrobiony przeze mnie. Mając wcześniej dwójkę nie miałam takiego problemu. :| Proszę o pomoc, będę wdzięczna :)
Filleable
02.08.2014, 11:54
Chcąc sprawić prezencik siostrze, założyłam jej konto na Originie, wczoraj pobrałyśmy UE i tu pojawia się problem z poprzednimi simsami. U siebie najpierw odinstalowałam "zwykłe" dodatki, potem pobrałam UE. Teraz o tym zapomniałam. Siostra miała WB, CPR, Podróże i kilka akcesoriów. Wzięłam się za ich deinstalację i tu pojawił się problem. Odinstalowałam CPR i Podróże, przy reszcie dodatków pojawia się windowsowe okienko "ten program nie został odinstalowany poprawnie". Jakby tego było mało, po wejściu w UE nie ma CPR i Podróży... Nie mam pojęcia dlaczego, w plikach UE normalnie widnieją, poza tym przecież wersja z Origina i "zwykła" nie mają ze sobą nic wspólnego. Zastanawiam się nad ponownym pobraniem UE, jednak baaardzo wolny internet u niej, skutecznie mnie zniechęca. Jednak jeśli to jedyne wyjście, to trudno. Proszę o pomoc. :(
EDIT: Po włączeniu UE pojawił się komunikat "Dodatek Cztery Pory Roku został odinstalowany, [coś tam] związane z pogodą zostaną usunięte" i opcje "kontynuuj" i "wyjście". Zdecydowałam się jednak na deinstalację wszystkich simsów i pobranie od nowa tylko UE.
EDIT 2: Po odinstalowaniu UE nadal nie mogę usunąć WB, Zwierzaków, Ikei, Młodzieżowego Stylu ani podstawy... Da się je jakoś inaczej usunąć niż poprzez panel sterowania i bezpośredni plik deinstalacyjny?
Mam dwie problemy. Ściany mi się migają na czerwono, a dodatku jest ta "aplikacja zostaje zamknięta", ale mam poradnik do tego drugiego problemu.
Edit: Do pierwszego też jest. :lol2:
mystically_mad
02.08.2014, 14:36
Filleable, spróbuj Revo Uninstallerem :)
Filleable
02.08.2014, 16:39
Dziękuję, zadziałało! ^^
Na dodatek po reinstalacji UE wszystko z nimi w porządku. :) Bierzemy się za grę. :D
letereth
03.08.2014, 12:51
Witam wszystkich!
Ostatnio zainstalowałam TS2 UC na komputerze z win8. Już wtedy miałam problem, ponieważ gra się kraszowała na ekranie ładowania bądź w tworzeniu sima, i mimo ustawiania kompatybilności z różnymi systemami, odpalaniu w trybie administratora, nic się nie poprawiało. Dopiero po zaktualizowaniu do win8.1 i ustawienia zgodności na win7 (co mnie dosyć mocno zaskoczyło, ponieważ widziałam że niektórym na 7 też nie działało) gra pięknie zaczęła chodzić. Niestety, do wczoraj. Nie jestem zbyt zaprzyjaźniona z techniką, więc kiedy asystent komputera mi mówi, że sterowniki (praktycznie wszystkie) są zbyt przestarzałe do zaktualizowanego systemu i każe je uaktualnić - po prostu to robię. Cóż, w tym przypadku moja uległość nie wyszła na dobre, bowiem Simsy zaczęły wyprawiać to samo co na samym początku, a nawet gorzej, ponieważ teraz "Aplikacja została zatrzymana" wyskakuje jak tylko pojawi się ekran ładowania (muszę zaznaczyć, że nie uruchamia się intro). Sądzę że jest to kwestia zbyt nowoczesnych sterowników, jednak nie mam pojęcia jak zmienić ich ustawienia (czy w ogóle można to zrobić) żeby można było grać. Byłabym ogromnie wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam
labamba63
03.08.2014, 15:46
Cześć mam problem w The Sims 2 z czarnym tłem pod moim simem, jest to trochę uciążliwe i nie ładnie wygląda, co mogę zrobić z tym problemem ?
Gra pochodzi z origin - ostatnio była dostępna tam za darmo.
Screenshot obrazujący sytuację:
http://s11.postimg.org/8tfakc22r/Th3_S1m_SII_pr0blem.jpg
@Kędziorek: Za duże zdjęcie
Ustaw poziom zacienienia na średni i powinno zniknąć ;)
koloryczerni
03.08.2014, 23:28
Hej, ja znowu z dodatkami
Zawsze w normalnych The Sims 2 po prostu rozpakowywałam dodatki Winrarem do folderu Downloads. Także stworzylam owy folder w Ultimate Collection i rozpakowałam ale dodatki nadal nie pojawiają się w grze. Co robię źle?
Gold_Chocolate
04.08.2014, 12:52
@up : mam ten sam problem, nie wiem co jest grane, zawartość modyfikowana włączona, wszystko robię, tak jak zawsze i bum, nic nie ma.
EDIT: Jednak nie ma tylko domków, ani tych,które ściągałam dziś, ani tych które kopiowałam ze starego Downloads z TS2..
LepkiePaluszki23
05.08.2014, 11:47
Witam :)
Otóż pojawił się u mnie problem nagle znikąd.
Mam zainstalowane The Sims 2 Ultimate Collection i grałem kilka dni (2). Dziś po pobraniu dodatków umiejscowiłem je w grze i uruchomiłem grę. Gra niby się włączała, ale po pięciu sekundach wyskoczył błąd, że gra The Sims 2 jest odinstalowana, choć miała swoje pliki folderze, w którym się zainstalowała. W dokumentach natomiast stworzył się folder The Sims 2 i w nim znajdowały się foldery takie jak:
-Teleport
-Logs
-i jakiś plik
Ten błąd wyskoczył mi już 2 raz. Pierwszy to kiedy przywróciłem system, ale teraz mam nowy i pobrałem simsy i znowu to samo :(
Odinstalowałem grę i własnie ją pobieram, ale boję się, że znowu będzie to samo :(
Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
Byłbym wdzięczny bardzo :)
Pozdrawiam
Zielona Herbata
05.08.2014, 11:56
Mam problem odnośnie screenów. Kiedy robię np. 20 zdjęć, w folderze poza screenami rodzin maxisowskich, jest tylko jeden, zrobiony przeze mnie. Mając wcześniej dwójkę nie miałam takiego problemu. Proszę o pomoc, będę wdzięczna
Ponawiam pytanie, ponieważ nie dostałam odpowiedzi. :((
Zielona Herbata - wejdź w Moje Dokumenty-Ea Games-The Sims 2 UC-Neighborhoods-Otoczenie w którym zrobiłaś zdjęcia-Storytelling
Blacky_21
05.08.2014, 15:56
gra się wyłącza podczas tworzenia sima [nawet do mi się sim nie pokaże a już się wyłączy] i podczas ładowania rodziny w mieście :( mam windows 8 , nie instaluję nic z internetu do simsów [ nawet nie umiem :( ] . Jest jakiś sposób na tą zmorę ''aplikacja...'' ?
PS:gra nie działa nawet w trybie zgodności XP ;(
Saber-san
06.08.2014, 19:01
gra się wyłącza podczas tworzenia sima [nawet do mi się sim nie pokaże a już się wyłączy] i podczas ładowania rodziny w mieście :( mam windows 8 , nie instaluję nic z internetu do simsów [ nawet nie umiem :( ] . Jest jakiś sposób na tą zmorę ''aplikacja...'' ?
PS:gra nie działa nawet w trybie zgodności XP ;(
Mam ten sam problem! Jest ktoś, kto byłby w stanie nam pomóc? ;< Dodam jednak że próbowałam instalować od nowa i znów jest to samo.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1825219 ;)
Chciałabym podzielić się pewnymi spostrzeżeniami na temat problemów z TS2 UC.
1. Uwaga na program CCleaner jeśli macie zainstalowaną pełną kolekcję Sims 2 z Origin. CCleaner podczas użycia opcji skanowania i czyszczenia rejestru systemu wykrywa wpisy gry jako nieprawidłowe. Zignorujcie to, odznaczcie te wpisy zanim klikniecie "napraw problemy". Skasowanie wyżej wspomnianych wpisów zepsuje grę, pojawi się komunikat, że została odinstalowana i tak dalej.
Inne programy do czyszczenia rejestru też mogą błędnie uznać wpisy Kolekcji za nieprawidłowe.
Nie wiem jak to jest u innych ale u mnie właśnie taki problem miał miejsce.
2. Najlepiej wykluczyć folder gry i folder Origin pobierania gier z automatycznej ochrony antywirusowej, dlatego, że pewne pliki przez niektóre antywirusy mogą zostać uznane za wirus. U mnie tak się stało i w rezultacie wycięło mi między innymi akcesoria IKEA oraz Rozrywka Rodzinna. Muszę znowu pobrać całe 12 GB i instalować... już 3 raz.
Na przyszłość zrobię kopię rejestru, mam nadzieję, że to wystarczy, ponieważ przywracanie systemu mam wyłączone.
Mi akurat CCleaner nie wykazał wpisów gry jako nieprawidłowych, ale użyłam programu Glary Utilities i kliknęłam czyszczenie, nawet nie sprawdzając co mi usunie... No i program skasował pliki ważne dla poprawnego działania dwójki. Pojawił się komunikat o brakach i nie mogłam uruchomić gry. Konieczne było przywrócenie systemu. figa dobrze mówi: lepiej uważać z programami czyszczącymi system i pliki rejestru.
A próbowaliście uruchamiać grę w trybie zgodności z XP?
Próbowałam - nadal po włączeniu trybu tworzenia rodziny gra się wyłącza :huh:
Blacky_21
11.08.2014, 10:18
Z żadnym trybem zgodności nie zadziała , próbowałem ;(
Mentosik57
11.08.2014, 10:37
Z żadnym trybem zgodności nie zadziała , próbowałem ;(
A może funkcja DEP blokuje ci grę?
Wejdź:Panel Sterowania-System I Zabezpieczenia-System-Zaawansowane Ustawienia Systemu-Wydajność Ustawiania-Zapobieganiu Wykonywaniu Danych I zaznacz tą opcje na dole i dodaj plik,którym odpalasz TS2.Potem daj Zastosuj i zresetuj kompa.
Edit:Kurde przepraszam,nie przeczytałem tego tematu w linku powyżej,tam była ta opcja,ale napisałeś,że próbowałeś tylko tryb zgodności,jak to też próbowałeś to to Sorry.
justinea4
11.08.2014, 11:53
U mnie z kolei gra śmiga, aż miło, ale mam problem z ustawieniami gry. Otóż o ile udało mi się odblokować inną rozdzielczość niż 800x600, to nadal mam zablokowane opcje "wygładzanie krawędzi", a z opcji domu "wolną wolę". Czy ktoś kto miał z tym również problem wie jak go rozwiązać?
Mentosik57
11.08.2014, 15:05
U mnie z kolei gra śmiga, aż miło, ale mam problem z ustawieniami gry. Otóż o ile udało mi się odblokować inną rozdzielczość niż 800x600, to nadal mam zablokowane opcje "wygładzanie krawędzi", a z opcji domu "wolną wolę". Czy ktoś kto miał z tym również problem wie jak go rozwiązać?
A jaką masz kartę graficzną?
Mentosik57, też miałam problemy z grafiką w UC, ale to już przeszłość. :) Wystarczy pokombinować w pliku graphics rules, a jeśli sam nie wiesz jak to zrobić, to zrób tak jak zostało to ukazane w tym poradniku: http://simsvip.com/2014/07/20/the-sims-2-ultimate-collection-increase-resolution-guide Powinno pomóc, ale na różnych komputerach mogą być potrzebne inne ustawienia, więc gwarancji nie daję. Po wykonaniu kolejnych kroków, daj znać czy Twój problem został rozwiązany.
Być może Twój komputer/laptop ma dwie karty graficzne i gra domyślnie uruchamia się ze słabszej. Kliknij na pliku z którego odpalasz grę prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Uruchom z kartą graficzną' i tutaj wybierz lepszą kartę.
A żeby zablokować wolną wolę musisz wejść na jakąś parcelę ;)
Mentosik57
12.08.2014, 14:18
Być może Twój komputer/laptop ma dwie karty graficzne i gra domyślnie uruchamia się ze słabszej. Kliknij na pliku z którego odpalasz grę prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Uruchom z kartą graficzną' i tutaj wybierz lepszą kartę.
A żeby zablokować wolną wolę musisz wejść na jakąś parcelę ;)
No też mi się tak wydaje,albo po prostu ma za słabą kartę graficzną.Miałem taką samą sytuacje,gdy zainstalowałem TS2 na laptopie z kartą Intel Hd Graphics.Ta karta po prostu nie obsługuje wygładzania krawędzi ,to też nie ma go dostępnego w grze.I tutaj jest chyba taka sama sytuacja.
temptinggal
12.08.2014, 19:37
hejka, jestem nowa i kompletnie zielona jeśli chodzi o CC i inne takie bajery zawsze grałam bez tego, ale zainspirowana pewną osobą, która wzbogaciła historię simów i przeniosła ich na kompletnie inny lewel, tworząc systemy polityczne itp. w jednej dosyć małej mieścinie, chciałam pójść w jej ślady i całkowicie wsiąkład w stronkę modthesims i kilka godzin na nią poświęciłam przeszukując i pobierając. Problem jest taki, że nie umiem tego wrzucić do gry... Ehhh trzeba było o tym pomyśleć wcześniej. Ale może ktoś by mi łopatologicznie powiedział gdzie utworzyć folder i czy to ma być folder 'downloads' coby tam wepchać CC itp. Ktoś pisał, że w w the sims ultimate collection i nie wiem właśnie czy tam? czy może gdzieś głębiej np. tam gdzie znalazłam body shop. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Gold_Chocolate
12.08.2014, 23:17
W Moich Dokumentach powinnaś mieć folder EA Games. A w tym folderze folder The Sims 2, a potem pierdyliard innych folderów. Jeżeli będziesz miała tam folder Downloads, to okej. Jeżeli nie to po prostu go stwórz. Później wklej do tego folderu wszystko co ściągnęłaś, wypakuj jeżeli trzeba. Nie wiem czy masz włączoną w grze zawartość zmodyfikowaną, jeżeli nie, to po uruchomieniu gry powinno wyskoczyć Ci okienko z listą ściągniętych przez Ciebie rzeczy, a niżej będzie można zaznaczyć czy zawartość zmodyfikowana ma być włączona czy wyłączona. Zaznacz, że włączona i uruchom ponownie grę. :)
temptinggal
13.08.2014, 00:42
tyle, że mi akurat albo tak po prostu jest The Sims 2 Ultimate Collection nie pojawia się w moich dokumentach/EA Games itd. Jest w ścieżce Mój komputer/C/program files/Origin Games/The Sims 2 Ultimate Collection. Nie miałam The Sims 2 wcześniej, dopiero teraz skorzystałam z tej darmowej akcji i ściągnęłam z origina. także w EA mam tylko The sims 3.
Zdążyłam się już dowiedzieć, że muszę włączyć zawartość zmodyfikowaną w grze, utworzyć folder Downloads i wpychałam go do ścięzki Mój komputer/C/program files/Origin Games/The Sims 2 Ultimate Collection, jak również do Mój komputer/C/program files/Origin Games/The Sims 2 Ultimate Collection/Fun with Pets/SP9/TS Data/Res może powinnam wepchać głebiej i wepchać do UserData?
Nic z tych rzeczy nie zadziałało, próbowałam też te wszystkie pliki zaprzyjaźnić z Package Installer przez kliknięcie na jednym z CC i otwórz za pomocą package Installer. Klikałam durna dwa razy tak jak pisało i nic :D
Ręcę opadają, że takie cymbały jak ja mają tyle problemów z zainstalowaniem głupich oczu a co dopiero inne mody meshe i bóg wie co jeszcze i marzenia o prowadzeniu szkoły, banku itp. i zakończenie ery króliczych nor :(
ni panimaju ludziska tego wszystkiego
może komuś jednak się uda mi w tym pomóc
Łap poradnik: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35186
Tym razem ja mam problem. Nie całkiem z Ultimate Collection, z SimPE, ale problem dotyczy UC. Otóż po przeinstalowaniu windowsa i zainstalowaniu gry z Origina SimPE nie widzi obiektów z dodatków w Object Workshop. Dodałem ścieżki do wszystkich rozszerzeń ręcznie, resetowałem, wczytywałem ponownie i nic. Pokazuje tylko obiekty z podstawy i akcesoriów. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
Nie jest to związane z Simsami, ale jeśli nic się nie zrobi, to nie zagram. Udało mi się włączyć Origina na Linuxa dzięki WINE, jednak nie mogę ściągnąć Simsów. :(
Blacky_21
17.08.2014, 07:33
Ech , czyli wychodzi na to że nie pogram w dwójeczkę :(
Funkcja DEP nie pomaga , tryb zgodności tym bardziej nie , nawet na live chat z EA nie wiedzą co zrobić :O No cóż .
Laselight
18.08.2014, 21:35
Tak gdzieś od przedwczoraj (wcześniej wszystko działało) zaczęła mi się pojawiać "aplikacja". Pojawia się w trybie życia, gdy włączę otoczenie, wybiorę rodzinkę i jakiś czas po tym mam ten błąd. Didawalam do DEP plik EP9 i dalej wyskakuje. Mam 2GB ramu i komp z vistą
Masz tak we wszystkich domach?
Dla osób, które chciałyby podkręcić swoją grafikę w TS2 - wypróbujcie program o nazwie Graphics Rules Maker. Na wszelki wypadek zróbcie sobie wcześniej kopię zapasową pliku Graphics Rules i Video Cards, bo program od razu sam je podmienia.
Laselight
22.08.2014, 13:18
@Liv nie we wszystkich, w kilku da się normalnie grać
LittleVampire
22.08.2014, 22:53
Witam wszystkich :) Pobrałam pełną wersję gry The Sims 2 z Origina i przez pół miesiąca grałam zapamiętale. Parę razy gra się zawieszała na amen i musiałam wyłączać ją poprzez menedżera zadań, ale nie było po tym problemów. Do czasu...
W poniedziałek znowu zawieszenie na amen. Menedżer zadań, gra zamknięta i już więcej jej tego wieczoru nie włączałam. We wtorek próbuję to zrobić -i nic. Wyskakuje to:
http://i61.************/2eck7dy.jpg
Ani usunięcie folderu Downloads ani próba uruchomienia w trybie zgodności z XP nic nie dały. Nie zliczę już, ile razy próbowałam włączyć grę ;d Czy ktoś może ma jakiś pomysł czy niestety pozostaje mi tylko usunięcie i zainstalowanie od nowa?
@up: usuń pliki cache :) One są w folderze "Moje dokumenty/EA Games/The sims 2
".
To są te dwa pliki na samym końcu, usunięcie ich nic nie pasuje a chyba pomoże ;)
kavoweciastko
27.08.2014, 20:33
Nie wiem czy już to pytanie było czy nie, za co przepraszam jeśli się powtarzam, aczkolwiek chciałabym się dowiedzieć gdzie mam wgrać wszelkie rzeczy z internetu (fryzury, itp)? Wiem że muszą być one w folderze downloads, ale gdzie go umieścić dokładnie by działało wszystko?
alpherainn
28.08.2014, 10:10
u mnie na Windows 7, ścieżka wygląda tak:
Biblioteki > Dokumenty > EA Games > The Sims 2 Ultimate Collection > Downloads
Za pierwszym razem po uruchomieniu gry CC, hacków, modów nie będzie, w okienku pojawiającym się tuż po załadowaniu gry, należy kliknąć "Włącz zawartość zmodyfikowaną" (itp.) i uruchomić jeszcze raz grę.
kavoweciastko
28.08.2014, 20:11
Znaczy.. ja nie mam jako takiego folderu EA Games. Mam za to Origin Games, w którym jest folder z TS2 UC, mam tam wszystko jak trzeba. W grze też wszystko poustawiane, ale mimo to nie widzi niczego chociaż mam bardzo duzo różnych dodatków ściągniętych.
untouched
28.08.2014, 22:17
Ponieważ wchodzisz w Program Files, a powinnaś wejść tak: "C: > Użytkownicy > Twoja nazwa > Moje dokumenty > EA Games > The Sims 2 Ultimate Collection > Downloads
:)
aspiryna
28.08.2014, 23:31
Hej. Chciałam zapytać czy może ma ktoś problem z twarzami simów-mężczyzn? Kiedy tworzę sima wszystko jest w porządku: ma rysy twarzy, które mu dałam, ale po wprowadzeniu do domu twarz zmienia się na tę podstawową/bazową nr 2.
Od zainstalowania gry nie tworzyłam zbyt wielu własnych rodzin, raptem trzy, bo jak wiadomo w UC jest kim grać. Problem zauważyłam dopiero jakiś czas temu i nie przejęłam się specjalnie, ale ostatnio zaczęło mnie to denerwować.
Dodam, że w folderze Downloads mam tylko InSimenator i kilka modów autorstwa Cyjon które nie powinny się ze sobą "gryźć". Usunęłam je na próbę i nadal nie ma poprawy.
Czy ktoś potrafi pomóc?
kavoweciastko
29.08.2014, 07:25
Ponieważ wchodzisz w Program Files, a powinnaś wejść tak: "C: > Użytkownicy > Twoja nazwa > Moje dokumenty > EA Games > The Sims 2 Ultimate Collection > Downloads
:)
Ahh, rzeczywiście. :p Teraz wszystko działa. Tak to jest kiedy się nigdy nie grało z dodatkami z netu na TS2 kiedyś. Bardzo dziękuje.
Maybeisthedream
31.08.2014, 19:13
Witam mam problem z UC mianowicie wgrałam dodatki (ubrania , meble , podłogi , fryzury itd) I tak Simy , ubrania , makijaże i włosymi działają , niektóre podłogi i ściany też ale meble wgl nie wczytują sie :/próbowałam wszystkiego i nic. Wcześniej mi działało wszystko zanim zainstalowałam UC , i teraz wgl nie mam mebli a na nich najbardziej mi zależy , może ktoś wie co z tym zrobić ? POMOCYYYY !
może być tak, że nie masz meshy mebli ;)
Maybeisthedream
31.08.2014, 19:17
Mam wszystkie meshe , i mało tego Okna mi nie działają oraz drzwi . Tak jak napisałam , w poprzedniej wersji oryginalnej TS2 Miałam wszystko natomiast teraz nie
W takim razie nie jestem chyba w stanie Ci pomóc :c
Wybacz, ale nie wiem co jest źle.
Ogólnie w TS2UC dosyć dziwne są błędy po zainstalowaniu tej gry..
Maybeisthedream
31.08.2014, 19:20
Właśnie też to zauważyłam... Nie wiem.. może to wina mojej karty graficznej albo jeszcze innych rzeczy.
untouched
31.08.2014, 19:38
Wątpię, ja osobiście musiałam 3 razy instalować UC, żeby działało mi wszystko poprawie, więc radzę Ci zainstalować jeszcze raz. ;)
Maybeisthedream - aasz folder downloads czy Downloads? Powinno być to drugie.
aspiryna - ja też mam taki bug w grze, ale tylko wtedy, gdy każę simowi założyć ubranie robocze, tzn. gdy mam jakieś przedsiębiorstwo i wybiorę stój dla pracowników.
Maybeisthedream
31.08.2014, 19:44
Teraz wgl usuneła mi sie ta gra... nie wiem czemu.. , Ale Folder mam Downloads , na tyle głupia nie jestem , pozatym tak jak napisałam wszystko inne z simami zwiazane działało. Spróbuje ją jeszcze raz zainstalować może zadziała.
To ja też się dołączę mam problem z simsami już od jakiegoś czasu (ze 2 lata) Launcher się zepsuł i za h** nie mogę go naprawić najpierw w mojej płytowej wersji gry myślałam że ściągnęłam złe dodatki ale nie potem myślałam że może któraś z płyt nie działa że po prostu się zepsuła:/ ale ściągnęłam darmową wersje tej Kolekcji z origin i kurde to samo :/ gra w ogóle się nie uruchamia włącza się zapytanie o urucho9mienie a potem nic nie uruchamia się:/ nic mam ten problem od długiego czasu ale tak jakoś się potoczyło że myślałam że któraś z płyt padła nie chciałam tego sprawdzać ale nawet wersja internetowa nie działa pograłam ze 2 dni potem nic nie uruchamia sie raz udało mi się wywołać błąd który właśnie powiedział że launcher się zepsuł ale nie wiem jak go naprawić:/
Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?? błagam ręce mi opadają nie wiem juz co mam robić>.>
KAJA401 - uruchom grę z pliku Sims2EP9.exe. Jeśli zadziała, utwórz jego skrót na pulpicie i zmień nazwę, jeśli chcesz ;)
I usuń pliki *.cache z (Moich) Dokumentów (> EA GAames > The Sims 2 (UC)).
Ewentualnie zrezygnuj z kilku/kilkunastu mebli.
Ja mam takie pytanie, czy Wam też się długo gra włącza?
untouched
01.09.2014, 14:56
Nie wiem jak innym, ale u mnie zazwyczaj gra ładuję się około 10-15 minut. Więc niestety tak, długo się włącza. ;)
To zależy ile masz dodatków w Downloadsie, no i na jakim sprzęcie grasz.
Mój zapis do grania ładuje się 20 minut, a ten do budowania coś ponad 40. Niby dużej różnicy w ilości dodatków nie ma (oba ponad 4GB ), ale w tym pierwszym mam wszystko posegregowane i razem to daje 30 podfolderów zamiast kilku tysięcy, więc wydaje mi się, że to też ma znaczenie.
Mam 6 GB RAM-u.
Liv niestety te sposoby nie działają :( usunęłam te cache i próbowałam otworzyć je z tego pliku i nic:(
Spróbuj rozłączyć się od internetu i wtedy spróbować. Kiedy zamknęli oficjalną stronę dwójki też miałem podobny problem i pomogło.
Amaimono
02.09.2014, 19:18
Witam.
Jestem obserwatorem forum już od dawna, jednak musiałam się zarejestrować, by opisać swój problem, więc wszystkim serdeczne dobry wieczór c:
Dostałam od rodziców ich komputer, bo kupili sobie nowy. Postanowiłam więc skorzystać z darmowych Simsów i je na nim zainstalować, bo na starym komputerze moja własna kolekcja nie chciała działać. I teraz do sedna - Mam problemy z grafiką. Chodzi o to, że od czasu do czasu, w różnych okoliczności cały obraz zaczyna jakby skakać, jakby dostał ataku padaczki. Tekstury się podmieniają, czasem zmieniają kolor. Dzieje się tak w otoczeniu, na parcelach, podczas tworzenia sima.. Zaczęło się od nagłego znikania przezroczystości, potem coraz gorzej, aż nie da się normalnie grać. Wysyłając sima na parcelę publiczną, wszystko zaczęło mrugać, tekstury oszalały, aż w końcu "wywaliło" mi blue screen'a i komputer się zresetował... Niestety nie mogę dołączyć żadnych zdjęć, gdyż podczas tych usterek screeny się nie zapisują.. Zrobiłam tylko kilka zdjęć telefonem podczas tworzenia sima. Jeśli będzie taka potrzeba, mogę spróbować zrobić więcej.
Wszystko było w porządku, aż nie postanowiłam obrócić sima, by obejrzeć go z każdej strony. Wtedy zmienił się w TO:
http://files.tinypic.pl/i/00571/ijnms74vwoz1.jpg
Potem wrócił do normy, ale przy kolejnym obrocie znowu całość oszalała. Tym razem uszkodziło się pomieszczenie:
http://files.tinypic.pl/i/00571/tmu0uvviyu69.jpg
A na koniec oto, co pokazało mi się zamiast menu wyboru "co kręci, co odrzuca":
http://files.tinypic.pl/i/00571/sxdtbg0frarp.jpg
Dodam, że posiadam Windows XP i kartę graficzną NVIDIA GeForce 9500 GT, oraz zainstalowane najnowsze sterowniki. I tu pytanie do was - mój tata twierdzi, że zmiana sterowników na starsze może pomóc. Co myślicie?
Amaimono, kombinowanie ze sterownikami raczej bym odradzała. Nie znam się na kartach graficznych, ale chyba z systemem XP TS2 nie powinno mieć problemów? Spróbuj użyć programu Graphics Rules Maker. U mnie rozwiązał wszystkie problemy z szalejącą grafiką na nowym sprzęcie. A miałam skaczące paski, dziwne prześwity i inne cuda na kiju.
Amaimono
02.09.2014, 19:42
Myślałam już o tym, jednak ja to ja - boję się zawsze grzebać w plikach gry. Tak więc mam pewne obawy, że mogę coś namieszać.. Gdyby ktoś mógł mi jakoś wszystko wytłumaczyć, może bym się bardziej odważyła ^w^"
KAJA401 - wywal folder EA Games z (Moich) Dokumentów na pulpit i uruchom grę z tego pliku exe.
Launchera nie naprawisz - odkąd zdjęli oficjalną stronę TS2 jest on totalnie niepotrzebny. A rozruch gry blokują najczęściej te samotne pliki z folderu EA Games.
Proponuję też prześledzić proces Sims2EP9.exe w menedżerze zadań - jak szybko znika itd.
Amaimono - kabel łączący monitor i kartę graficzną nie jest poluzowany? Czy wnętrze kompa było niedawno czyszczone z kurzu?
Masz trochę starą kartę graficzną, która pewnikiem jest w dodatku po przejściach. Na początek polecam odkurzyć wnętrze komputera (zapobiega to przegrzewaniu, to zaś powoduje takie artefakty).
I tak, zmiana sterowników na starsze może pomóc. Ale nie musi ;)
Dzisiaj przyszedł do mnie nowo zakupiony laptop ACER Aspire V5-573G z Windowsem 8.1. Zainstalowałem na nim The Sims 2 Ultimate Collection i mam pewien problem. Gdy grę uruchamiam z pomocą karty Intel wszystko działa ok, ale gra ma okropną grafikę i jest powolna. Z kolei gdy uruchamiam ją z pomocą Nvidia Geforce 850M gra pokazuje błąd:
Błąd DIRECT3D: E_INVALIDAR! Aplikacja zostanie zamknięta.
Ktoś wie jak to naprawić? Opcje zgodności nie pomagają.
Amaimono
03.09.2014, 14:29
Nie było mnie w domu podczas "montowania" komputera, więc nie wiem, czy był czyszczony. Na wszelki wypadek jeszcze go odkurzę, sprawdzę, czy wszystko jest dobrze zamocowane i zobaczę, czy coś to dało. Jeśli nie, pobawię się jeszcze ze sterownikami.
Dziękuję za rady :)
Witam, ja mam trochę inny problem. Otóż, w płytkowej wersji The Sims 2 okienko konsoli kodów mi działa (mam windows Vista) ale po pobraniu The Sims 2 UC z Origin żadna opcja do włączania tegoż okienka mi nie działa. Przeczytałam już wszystkie posty na forach, w których inni gracze opisywali aby zmienić ustawienia myszy, klawiatury, itp. ale żadna z tych rzeczy nie funkcjonuje u mnie. Czy ktoś może wiedzieć jak to "naprawić"?
Wie ktoś ja spowolnić kamerkę w tej pełnej edycji? Zedytowany plik "FirstPersonCameras" po uruchomieniu gry, zachowuje się jakby nie były wprowadzone żadne zmiany.
ściągnęłam sobie dwójkę z Origina. pograłam dwa tygodnie, po czym miałam tydzien przerwy bo kompa wzięła siostra. jak mi go oddała i chciałam włączyć simy to się bardzo zawiodłam. kiedy klikam w ikonkę pojawiają się na zmianę takie oto komunikaty:
http://i.imgur.com/xcpog1g.jpg
o co chodzi, bo na prawde juz nie mam pomysłow? :| w plikach nic nie grzebałam [patrzyłam tez czy cos nie znikło, ale na moje oko wszystko jest ok chyba], ze sterownikami tez nic nie robiłam [swoją drogą... chodziły simsy na tej karcie i sterownikach i nagle im sie nie podobają?], siorka nic nie robiła na kompie, a przed tą felerną tygodniową przerwą gra sobie śmigała, nie było żadnych errorów, wszystko pięknie. czy jest na to jakiś sposób? czy wie o tym któraś z osób?
LepkiePaluszki23
05.09.2014, 05:21
I problem tez u mnie występował, kiedy czyściłem rejestr komputera i kiedy czyścisz rejestr znikają pliki niektóre z the sims 2 uc i musisz grę ściągać od nowa.
Nie musi. Zrób kopię folderu z grą i odinstaluj, następnie przywróć kopię i zainstaluj. Origin automatycznie załapie pliki i doinstaluje brakujące rejestry.
Proszę jeszcze raz o pomoc. Mój post znajduje się wyżej. Jest to dla mnie ważne, ponieważ bez działającej konsolki kodu nawet nie mogę tworzyć bloków osiedlowych.
Amaimono
05.09.2014, 17:10
I ponownie ja.
Starsze sterowniki zadziały, jednak tu kolejny problem - są za stare, żeby działały inne gry i programy, na których mi zależy (i są potrzebne do "pracy")... Chciałabym móc korzystać i z Simsów, i z Dolphina (jeśli komuś to coś mówi), więc może ktoś ma inny pomysł na ten problem? Sprawdzałam ten Graphic Rules Maker, jednak nie widzę w nim żadnej opcji, która by rozwiązała mój problem..
bouffe - http://bootstrap.modthesims.info/wiki.php?title=Game_Help:Cheat_Box_Won%27t_Appear - próbowałaś?
@dow: ale pod tym linkiem właśnie było rozwiązanie Twojego problemu :) Wystarczyło zjechać na dół.
Liv - ja mam Vistę. Ale dziękuję za pomoc. Już rozwiązałam problem - Vista ma po prostu zupełnie inny kod do wpisywania. Jeśli ktoś w przyszłości też będzie miał taki problem, to u mnie działa kod Ctrl + Shift + Windows + C.
Ferdynandos
06.09.2014, 18:49
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję że mi pomożecie. xP
Gra zacięła mi się już z dwa razy (pierwszy przy wczytywaniu dodatków, drugi przy tworzeniu postaci), wiem że to mało, jednak czytając tutaj komentarze innych użytkowników, zdałem sobie sprawę że problem może się powtórzyć. Jeżeli już ktoś podał rozwiązanie w temacie, to przepraszam. Mój system operacyjny to windows 8.1
Już sobie poradziłem, gdyby ktoś miał podobny problem to podaje tutaj link:
http://zapytaj.onet.pl/Category/029,014/2,27696908,The_Sims_2_Pelna_kolekcja__blad_quotDzi alanie_programu_zostalo_zaklocone_Aplikacja_zostan ie_zamknietaquot_Co_robic.html (Pierwsza odpowiedź)
Liv twój sposób pomógł tylko teraz jest inny problem XD
Gra otwiera się obie wersje płytowa i ta internetowa niestety nie ma w niej nic mojego a mówiąc mojego mam namyśli moje rodziny moje ubrania itp nie rozumiem czemu tego nie ma bo nic nie usuwałam z folderu>.>
Próbowałam nawet wyciągać i wrzucać foldery ale to nic nie daje próbowałam ściągnąć jakiś nowy dodatek w formie włosów ale też nic nie daje;_;
I znowu coś ja to normalnie mam pecha z tą grą:'(
Witam,
Jestem tutaj pierwszy raz gdyż wystąpił mi problem i być może ktoś sobie z nim poradził. Skorzystałam z UC i działa wszystko ładniutko. Ale pewnego dnia postanowiłam wysłać Sima na wakacje i aby nie czuł się sam, wysłałam go z innym Simem no i BACH, drugi sim się zwiesił co niestety uniemożliwia mojemu Simowi wrócić do domu. Próbowałam go zabić (nie da się), specjalnie nie zapisuje tego buga ale nie chce stracić kolejnego sima :( ma wszystko ładnie porozwijane na maks i mi żal :( POMOCY :(
Filleable
11.09.2014, 18:39
Wpisz w okienko kodów BoolProp TestingCheatsEnabled truenastępnie kliknij na zaciętego sima przytrzymując Ctrl (albo Shift, poprawcie mnie), znajdź opcję "force error" i w okienku które wyskoczy kliknij "reset".
Filleable To co podpowiedziałaś próbowałam ale nie dało rady, w ten sposób bo to nie był mój Sim. Dodałam go do rodziny na kodach i wtedy sam się odwiesił. Następnie wróciłam i wywaliłam go z rodziny bo już go nie lubię :D
Dzięki za odpowiedź! :fun:
Filleable
11.09.2014, 23:53
Myślałam, że w ten sposób można resetować dowolnego sima. D: Właściwie to dziękuję za wyprowadzenie z błędu. :D
Ale w ten sposób resetuje się wszystko - własne obiekty, własnych simów, cudze obiekty i simów też ;) Generalnie "force error" jest dobre na wszystko!
Wyprowadzam Was z błędu ;)
Witam forumowiczów, to mój pierwszy post, ale postaram się streścić. ;)
Jak wiele innych osób skorzystałem z możliwości darmowego pobrania The Sims 2 z Origin. Od dobrych kilku lat nie grałem w gry z tej serii, teraz wróciłem właściwie z sentymentu. Rozgrywka się rozwija, gram kilkoma rodzinami jednocześnie, co jak zapewne się domyślacie już doprowadziło do szeregu dziwnych błędów - The Sims 2 grą idealną nigdy nie było...
Problem pierwszy dotyczy sprawy wydawałoby się prostej, ale skutecznie utrudnia mi dalsze kontynuowanie fabuły. Gram w otoczeniu Jaskini/Zatoki Pokrzyku (tyle lat gry, a tu błędne tłumaczenie! wstyd!) w których kilka prowadzonych przeze mnie rodzin zamieszkało w jednej z kamienic/osiedli/bloków. Ta na której najbardziej mi zależało zyskała odpowiednie środki i postanowiłem ich przeprowadzić do nowego domu przy plaży. W tym celu spakowałem im kilka rzeczy do wyposażenia (dyplomy, ich obrazy itd.), wróciłem do widoku otoczenia i za pomocą opcji przenosin przeprowadziłem do wspomnianego domu. Do tego momentu nie było problemów.
Pojawiły się natomiast po powrocie do wspomnianego osiedla i grą inną rodziną, która mieszkała w mieszkaniu obok. Zapisu dokonałem w momencie gdy opisywana wcześniej przeprowadzająca się rodzina była u nich na zewnątrz i tam też pozostali mimo przeprowadzki. Widzę wszystkie rzeczy, które pozostały w mieszkaniu, ale jest ono puste, a mieszkająca tam wcześniej rodzina nie może tam wejść. Po jakimś czasie oczywiście robią się głodni, brudni, zamarzają itd., co ma wpływ na "prawidłową" rodzinę mieszkającą we wspomnianym domu na plaży. Oczywiście nie opuszczają też terenu danej kamienicy, nawet przy próbie przy użyciu u gości rodziny opcji "pożegnaj -> wszyscy".
Powyższe sytuacje zdarzały się już w dwóch różnych kamienicach, w pierwszym przypadku aby uratować rodziny musiałem wszystkich poprzeprowadzać w inne miejsca, co samo w sobie było bezsensowne...
Wybaczcie, że jednak nie udało się streścić, nigdy mi się to nie udawało. ;) Z góry dziękuje wytrwałym i będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi co można zrobić. Wiem, że mógłbym grać kilka godzin daną rodziną, zmienić na drugą i ją podleczyć, a potem wrócić do poprzedniej, ale to przecież irracjonalne i nie tak powinno to w grze funkcjonować.
W skrócie: Czy można coś zrobić, aby nie pojawiały się problemy "dublowania się" rodzin po przeprowadzkach??? Może popełniam błąd przy sposobie przeprowadzania rodzin?
ps: w opisywanym miejscu mieszkały 4 rodziny którymi grałem. Ta która się przeprowadziła, a także kolejne w których po wczytaniu ich mieszkania w jednej nastąpiło to czego się spodziewałem: w opuszczonym mieszkaniu od razu pojawił się nowy lokator i nie było poprzedników. W dwóch pozostałych pojawił się opisywany powyżej problem.
Gram w otoczeniu Jaskini/Zatoki Pokrzyku (tyle lat gry, a tu błędne tłumaczenie! wstyd!)
Czytałam o tym kiedyś i tłumaczenie na polski tej nazwy otoczenia jest dobre ;)
Byłych mieszkańców zwyczajnie usuń z parceli mieszkalnej np. moveobjectsem. Nie powinni wrócić :P
Jest jeszcze sposób z Lot Debuggerem (http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php?topic=72.1175) (> Fix > Bad Apartment Residencies).
Byłych mieszkańców zwyczajnie usuń z parceli mieszkalnej np. moveobjectsem. Nie powinni wrócić :P
Rozumiem, że jesteś absolutnie pewna, że kod usunie ich tylko z danej parceli? :) Generalnie z kodów nie korzystam, ale jeżeli to jest dobre wyjście to pewnie spróbuję. ;)
Jestem pewna. Sama tak robię od niepamiętnych czasów ;] (tzn. ja akurat innym kodem - boolprop testingcheatsenabled true, ale efekt jest ten sam)
Witam!
Na forum jestem nowa :)
Mam taki mały problem odnoście Simsów 2 UC. Podczas ładowania się rodziny oraz tworzenia simów gra wiesza się i pokazuje się komunikat, że gra została wstrzymana z niewiadomych powodów i aplikacja została zamknięta...
Odnośnie posta od Kasztanka, który widnieje na samym początku tematu (cytuję)
Weee! Juz pobrałem Ultimate Collection z Origina. :) Mam nadzieję, że kiedyś EA zrobi podobną promocję na jedynkę :)
Jeśli masz mody w plikach o rozszerzeniu *.SIMS2PACK musisz je najpierw powiązać w Windowsie z PackageInstaller.exe (u mnie - D:\Origin\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\CSBin). Wersja z Origin (w przeciwieństwie do wersji "płytkowej") nie robi tego przy instalacji, trzeba to powiązać to ręcznie.
Stare zapisy działają bez problemu.
nie potrafię znaleźć NIGDZIE tych plików o rozszerzeniu *.SIMS2PACK, więc nie mam pojęcia co robić itp.
Z góry dziękuję za pomoc!!
Dodam iż mam Windows 8.1
Pozdrawiam! :)
milena182
18.09.2014, 17:13
u mnie niestety również problem ;/ sciagnelam gre juz dawno,dzialala bez dziwniejszych problemow. wczoraj skanowalam kompa CCleaner'em i dzis nie moge wlaczyc gry. wyskakakuje okienko: Gra the sims 2 nie jest zainstalowana,albo zostały usunięte niektóre wymagane pliki. Ten dodatek gry wymaga the sims 2.ZAinstaluj gre the sims 2 przed uruchomieniem tej aplikacji.
miał ktos taki problem?(jak problem juz był to sory i jak możecie to podeślijcie odpowiedz). nie wiem czy sciagac na nowo czy zainstalowac z plyty samo the sims 2(mam orginalna podstawke).szkoda mi tego co juz w grze przezylam ;(
Liv błagam i tym razem bądź rozwiązaniem na moj kłopot! :lovers:
Już było. CCleaner usuwa rejestry The Sims 2 Ultimate Edition. Wejdź w Origin, kliknij prawym przyciskiem myszki na ikonkę TS2 i kliknij "Napraw Grę". Powinno wystarczyć.
A gdy następnym razem będziesz czyścić CCleanerem dodaj rejestry simsów do wykluczeń. Wtedy nie będzie próbował ich usuwać.
milena182
18.09.2014, 18:04
Caesum dziękuje bardzo za odpowiedź. już sie obawiałam kolejnego ściągania. nie wiedziałam ze w CC jest taka opcja,musiala mi umknąć :( przepraszam również że powieliłam pytanie.
Chwała forum.thesims!!
LepkiePaluszki23
18.09.2014, 20:03
Czy w The Sims 2 da się przenieść namalowany obraz przez naszego sima na parcelę publiczną?
Chyba tylko wtedy jeśli ten sim kupi parcelę i potem przywiezie obraz w wyposażeniu.
LepkiePaluszki23
18.09.2014, 20:52
Dzięki za pomoc :)
Hej wszystkim :), jestem nowa na forum i przychodzę z dziwnym problemem. Ściągnęłam Sims 2 z Origin i nie działają prawidłowo. Pomijając to, że w otoczeniu, gdy np. jest woda, to u mnie wyświetla się tylko niebieska plama, za każdym razem, gdy wchodzę w CAS, by stworzyć sima, pojawia mi się okienko, które jest widoczne na załączonym obrazku: http://m.ocdn.eu/_m/4033f82ae18782ddf74b9166aee61a5e,62,37.jpg
Próbowałam już wielu rzeczy - otwierania owych Simów 2 przez administratora, zmieniania zgodności (by gra otwierała się w zgodności z Windowsem XP, a nawet wszystkimi innymi) oraz nawet grzebania według jednej z instrukcji znalezionej gdzieś w internecie w plikach gry. Po wszystkich nieudanych próbach stwierdziłam, że odinstaluję wszystko i zainstaluję ponownie. Oczywiście to NIC nie dało. Może mieliście podobny problem i jakoś go rozwiązaliście?
PinkiePieSmileXD
18.10.2014, 15:23
Witam, chciałam sobie pobrać meble do TS2UC i pobrałam, weszłam do gry, patrze, mebli nie ma. (tak, mam włączoną zawartość zmodyfikowaną) Fryzury działają, domy też, ale to co jest zaliczane do trybu kupowania (bo oprócz mebli pobrałam też perfumy i inne duperele) po prostu tego nie ma.
Mój problem zaczął się wtedy, gdy opróżniłam folder "downloads". Miałam za dużo niepotrzebnych akcesorii więc wyczyściłam i od tamtego momentu meble mi nie działają.
Proszę o jak najszybszą pomoc.
Kupiłem konto z ta grą na allegro zainstalowałem grę a tam wszystkie otoczenia oprócz Werony i Dziwnowa da się je jakoś odzyskać i jeszcze jedno pytanie przeniosłem rodzinę aspirant do skrzyni rodzin i wprowadziłem do ich domu moją rodzinę po wejściu do tego domu i po graniu zauważyłem że ta rodzina w sensie aspirant zniknęła ze skrzyni rodzin da się ich jakoś przywrócić prosiłbym o szybką odpowiedź
Owl Finch
19.10.2014, 11:53
Witam, chciałam sobie pobrać meble do TS2UC i pobrałam, weszłam do gry, patrze, mebli nie ma. (tak, mam włączoną zawartość zmodyfikowaną) Fryzury działają, domy też, ale to co jest zaliczane do trybu kupowania (bo oprócz mebli pobrałam też perfumy i inne duperele) po prostu tego nie ma.
Mój problem zaczął się wtedy, gdy opróżniłam folder "downloads". Miałam za dużo niepotrzebnych akcesorii więc wyczyściłam i od tamtego momentu meble mi nie działają.
Proszę o jak najszybszą pomoc.
A masz ściągnięte wszystkie meshe?
Ja mam całkiem podobny problem. Zbliża się Halloween i z tej okazji postanowiłam poszerzyć swoją grę o The Sims2 Halloween pack. Niestety, gra nie widzi dodatków (mebli, ubrań, wszystkiego), wyświetla się tylko pusty folder w kolekcjach. Jak wgrać te dodatki? A może ten pack, który jest na mts2 już nie działa?
Ciekawa sprawa, że wgrały się trzy obiekty w kategorii "ozdoby", ale nie ma ich w prezentowanych przez autora dodatkach;p
Pobrałam już dwukrotnie The Sims 2 Pełna Kolekcja z Origin i za każdym razem gdy chcę stworzyć sima gra się wyłącza i wyskakuje błąd:
The Sims 2 EP5 - program przestał działać.
Próbowałam przenieść folder Downloads w inne miejsce ale to nie pomogło nadal nie stworzę ani jednego simsa. Co mogę zrobić? Powiadomienie wyskakuje z tytułem Rezydencje i ogrody... czy to możliwe że ten dodatek jest wadliwy? można go w jakiś sposób odinstalować?
Bardzo proszę o pomoc. Z Origina bardzo długo pobierałam tą grę za pierwszym i za drugim razem chciałabym rozwiązać ten problem.
Laselight
25.10.2014, 07:27
Mam taki problem, że jak włączam UC, to przez parę sekund jest w procesach, a potem znika i nie można uruchomić. Próbowałam trybu zgodności (choć raczej to potrzebne nie jest) i uruchomienia bez CC, ale nic to nie dało. I pozatym nie mam żadnego komunikatu
@down zadziałało, dziękuję :)
@up - usuń pliki Groups.cache i Accessory.cache z folderu gry w Dokumentach i spróbuj jeszcze raz.
milena182
30.10.2014, 19:27
u mnie niestety wystapil powazny problem. gralam sobie,ale ze halloween sie zbliza chcialam zainstalowac okazjonalne dodatki.i tu wszystko sie posypalo.gra sie wlacza ale w koszu rodzin nikogo nie ma,okolica jesli chodzi o budynki zresetowala sie do podstawy,nie ma zadnego budynku ktory ja umiescilam,na lazurowej domy zamieszkane dotychczas sa puste a nad nimi jest taka walizka-neseser oznaczajacy chyba ze to wlansny biznes i kilka innych problemow. usunelam ten dodatek z halloween,uzylam ccleanera,pozniej naprawilam gre i nic,co gorsze jak usunelam ja i sciagnelam ponownie,wybralam inny dysk do pobrania to wszystko nadal jest! co robic?
edit: zauwazylam ze inne okolice dzialaja poprawnie,problemu(przedziwne) występują tylko z Jaskinią Pokrzyku. Kiedyś miałam już takie problemy ale wtedy czyszczenie rejestru pomoglo a teraz nic nei daje nie wiem czemu
Proszę o pomoc !!
hollyhock
08.11.2014, 11:47
Hej. Posiadam laptopa o procesorze Intel Core i3, karty graficzne: geforce gt 740m oraz Intel HD Graphics 4600. System operacyjny to Windows 8.1. Na geforce gra w ogóle nie startuje.
Po uruchomieniu gry Sims 2 na karcie Intela miałam dostępną rozdzielczość tylko 800x600. Z tym się jednak uporałam, modyfikując plik graphics rules.
Został jednak problem, sama nie wiem jak nazwać- migających tekstur? Przy obracaniu ekranu i gdy np: kupie krzesło jest taki problem: http://oi57.************/1rpx92.jpg
Proszę o pomoc
milena182
08.11.2014, 14:49
up up
Pomocy !
Hej. Posiadam laptopa o procesorze Intel Core i3, karty graficzne: geforce gt 740m oraz Intel HD Graphics 4600. System operacyjny to Windows 8.1. Na geforce gra w ogóle nie startuje.
Po uruchomieniu gry Sims 2 na karcie Intela miałam dostępną rozdzielczość tylko 800x600. Z tym się jednak uporałam, modyfikując plik graphics rules.
Został jednak problem, sama nie wiem jak nazwać- migających tekstur? Przy obracaniu ekranu i gdy np: kupie krzesło jest taki problem: http://oi57.************/1rpx92.jpg
Proszę o pomoc
Tydzień temu pobrałam UC i też miałam takie problemy z grafiką. Zainstaluj sobie program Graphic Rules Maker (http://www.simsnetwork.com/simpedia/the-sims-2/editions/the-sims-2/specials/graphics-rules-maker-improve-compatibility-with), w tym temacie już parę razy o nim wspominano. Od kiedy go mam, gra działa bez zarzutu. :)
Swoją drogą, mam taki sam procesor i kartę graficzną (Intela), tylko system inny.
hollyhock
09.11.2014, 17:13
Dziękuję z całego serca! :D Pomogło.
milena182
10.11.2014, 09:07
moja kolezanka ma internet z limitem i nie moze sobie pozwolic na sciagniecie gry u siebie w domu. sciagnela ja na kompa stacjonarnego u swojego chlopaka, ale chciala tez grac u siebie w mieszkaniu. zanioslam jej dzialajaca gre na dysku i przenioslam ja dokladnie w te miejsce gdzie Origin umieszcza sciagniete gry. Niestety u niej Origin nie widzi gry tak aby przez niego mozna ją bylo odpalić ani nie utworzyl sie skrót na pulpicie skoro gra byla przeniesiona. Da rade ją uruchomić u niej?
Witam, zainstalowałam The Sims 2 Ultimate Collection z origina, gra się nie zacina, nie wyskakują żadne błędy podczas zapisu. Problem polega na tym, że postępy w grze się nie zapisują. Po ponownym uruchomieniu gry nie ma wybudowanych wcześniej domów i stworzonych rodzin. W folderze EA games brakowało folderu SavedSims, utworzyłam go, ale cały czas jest pusty. Próbowałam odpalania gry w zgodności z win xp (mam windows 7), ale to też nic nie daje. Reinstall gry też nie pomógł. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? :)
Mam problem z niektórymi CC. Pobrałam jakieś obiekty do trybu budowania i są całe niebieskie. Słyszałam, że w takim przypadku trzeba zainstalować master mesha (czy jakiś tak :P). Skąd można go pobrać i o co w tym wszystkim chodzi?
Master mesh to praktycznie coś takiego jak zwykły mesh, taka "baza" dla obiektu. Różni się tylko tym, że korzysta z niego więcej niż jeden obiekt (zwykle w jednym secie), więc jak go nie masz to wszystkie obiekty z niego korzystające się wysypują. W związku z tym nie ma czegoś takiego jak uniwersalny master mesh ;) Każdy obiekt, który takiego potrzebuje ma swój własny. Musisz przejrzeć jeszcze raz strony, z których ściągałaś te rzeczy i sprawdzić co pominęłaś ;)
koloryczerni
04.01.2015, 00:33
Hej! Mam problem z Ultimate Collection a mianowicie w grze (szczegolnie gdy probuje zmienic wyglad Simow, ich ubrania w "zaprojektuj ubranie" lub je kupic) ogromnie psuje sie grafika. Praktycznie caly ekran nagle zaczyna skakac, pokazuja sie rozne geometryczne ksztalty, nic nie widac, nie da sie grac. Zastanawialam sie czy to nie custom content ale jesli tak, nie wiem ktory konkretnie wiec nie wiem czego sie pozbyc. Czy moze byc tez jakas inna przyczyna?
Zgaduję, że dzieje się tak w przypadku simów przy kości? Jeśli tak, wystarczy ich odchudzić albo zmienić ciuch.
Jeśli zaś dotyczy to wszystkich simów, to załącz screena jak to dokładnie wygląda.
koloryczerni
05.01.2015, 20:48
Nie moglam zrobic screena bo chwilowo nie mam dostepu do swojego komputera ale problem wyglada mniej wiecej tak: (screen czyjegos innego autorstwa)
http://upload.lhurgoyf.net/gal/Other/messedup.JPG
Co moze byc tego przyczyna?
kalafjor
05.01.2015, 21:09
Też tak mam. W ustawieniach wyłącz odbicia światła i włącz jeszcze raz.
Ja też często tak miałam (do tego prostokąty pod Simami i błędy z cieniami) ale odkąd ustawiłam w Grafice cienie na średnie (wcześniej były wysokie), już mi się to nie dzieje.
koloryczerni
07.01.2015, 16:26
Zrobilam to ale to chyba jednak inna przyczyna.
Pojawia sie tez takie cos (gdy projektuje ubrania simow albo je kupuje):
Musialam zrobic zdjecie komputera bo nie wiem czemu print screen nie chcial mi sie zrobic...
http://i61.************/1z2d4ls.jpg
O, a dokładnie takie rzeczy to ja miałam, kiedy moja karta graficzna zdychała... i dziwne ale u mnie takie rzeczy miałam z grafiką tylko w Simsach, bo normalnie to nie, może tobie też psuje się karta graficzna?
koloryczerni
09.01.2015, 10:01
Mozliwe bo nigdy tego nie sprawdzalam - jest jakis sposob zeby to sprawdzic?
Macie może jakieś pomysły dlaczego nie działa mi kod na edycję mieszkania w bloku? Mam na myśli kod, który pozwala wejść w tryb budowy, wymianę okien, drzwi, budowę ścian itp.
koloryczerni
19.01.2015, 17:35
Macie może jakieś pomysły dlaczego nie działa mi kod na edycję mieszkania w bloku? Mam na myśli kod, który pozwala wejść w tryb budowy, wymianę okien, drzwi, budowę ścian itp.
Moze dlatego ze tylko wpisujesz kod i zostajesz na parceli? Zeby zadzialal musisz go wpisac, zapisac gre i wyjsc z parceli a potem wejsc jeszcze raz. Wtedy po skonczeniu edytowania musisz przywrocic wpisac ten kod jeszcze raz, znow zapisac i znowu wejsc.
Mam takie pytanie, czy ktoś wie gdzie mogłabym pobrać The Sims 2 Ultimate Collection?
Na originie niestety nie mogę, bo nie wyświetla już dwójki.
Bardzo mi na tym zależy, za pomoc dziękuję ;)
Więc witam... Długo tu nie byłem :|
Pozwolę sobie przejść do problemu. Zmieniłem kartę graficzną na nową, po tym gra zaczęła mi "migotać". Pogrzebałem trochę w GraphicsRules i zmieniłem kilka wartości - problem zniknął. Pozostała jeszcze kaniciasta tekstura terenu. Ktoś może mi powiedzieć co zmienić w GraphicsRules, by tekstura terenu była normalna?
EDIT: chodzi mi o TO (http://i60.************/or49c5.jpg)
kopiejka33
19.02.2015, 19:43
hej moje pytanie jest dość szybkie i pewnie idiotyczne xd
bo muszę zrobić reinstalkę the sims 2 uc ale szkoda mi moich rodzinek i wszystkiego co zrobiłam bo mam już kilka pokoleń
a reinstalkę robię bo nagle gra mi się nie chce włączać (wyświetla mi się komunikat że brakuje jakichś plików)
więc zrobiłam kopię zapasową the sims 2 uc i odinstalowałam grę
zaraz będę ściągać od nowa
ale co muszę po ściągnięciu dokładnie wkleić z kopii zapasowej żeby wszystko normalnie działało ale żebym miała swoje rodziny?
to w ogóle zadziała skoro stara gra się nie chciała włączać?
Tylko piszcie dokładnie bo ja nawet nie wiem gdzie czego szukać a wydaje mi się że wklejenie całego ts2 uc nie załatwi sprawy tylko znowu się nie będzie chciało włączać ;/
LepkiePaluszki23
19.02.2015, 20:51
Aby mieć swoje rodzinki musisz wkleić do folderu Moje Dokumenty/Ea GaMES/ The Sims 2 Ultimate Collection/ Neighborhoods i wklejasz cały folder Neighborhoods do The Sims 2 Ultimate Collection, albo samo miasto do folderu Neighborhoods
kopiejka33
20.02.2015, 18:22
Aby mieć swoje rodzinki musisz wkleić do folderu Moje Dokumenty/Ea GaMES/ The Sims 2 Ultimate Collection/ Neighborhoods i wklejasz cały folder Neighborhoods do The Sims 2 Ultimate Collection, albo samo miasto do folderu Neighborhoods
ale tam nie ma bezpośrednio takiego folderu i dlatego mam problem bo w normalnym ts2 wiem jak robić, a tutaj po wejściu w ten folder są foldery z dodatkami i później jakieś dziwne rzeczy xd
więc byłoby super gdyby odpowiedział ktoś kto ma ts2 uc albo robił kopię ;c
LepkiePaluszki23
20.02.2015, 18:45
Ja mam uc :)
Masz w moich dokumentach folder ea games?
kopiejka33
20.02.2015, 19:18
Ja mam uc :)
Masz w moich dokumentach folder ea games?
mam to w c -> program files -> origin games
dalej The sims 2 Ultimate Collection (bo z origina na razie mam tylko to xd)
no i w środku wiadomo co
i mam stary folder (tej gry co już odinstalowałam, tej uszkodzonej) w moich dokumentach tak luzem
no i nie wiem co ze starego foldera przekopiować do nowego żeby gra działała i były moje rodzinki xd
Mam nadzieję że mnie rozumiesz, bo tylko Ty starasz mi się pomóc :c <3
LepkiePaluszki23
20.02.2015, 19:33
Twoje rodzinki są tylko w folderze skopiowanym (o ile go skopiowałaś) ea games z moich dokumentów.
Jakbyś mogła dać zdjęcia, tutaj, albo na pw folderu moich dokumentów byłbym wdzięczny :)
kopiejka33
20.02.2015, 19:41
Twoje rodzinki są tylko w folderze skopiowanym (o ile go skopiowałaś) ea games z moich dokumentów.
Jakbyś mogła dać zdjęcia, tutaj, albo na pw folderu moich dokumentów byłbym wdzięczny :)
no ale nie ma tego folderu bo ja nie mam kopii zapasowej normalnych simsow (pudełkowych/płytkowych) tylko tez uc z klienta origin xd
grałam uc, zepsuło się to robię reinstalkę ale mam kopię uc
teraz rozumiesz? ;)
LepkiePaluszki23
20.02.2015, 19:43
Masz po prostu kopię UC gdzie jest masa folderów typu University life, Seanson itp.?
kopiejka33
20.02.2015, 19:44
Masz po prostu kopię UC gdzie jest masa folderów typu University life, Seanson itp.?
taaak, tak dokładnie :D
i co mam z niego wziąć do nowego takiego folderu żeby mieć wszystkie save'y, rodzinki, domki itd?
LepkiePaluszki23
20.02.2015, 19:45
Czyli nie masz kopii folderu z moich dokumentów?
Chcę się upewnić :)
kopiejka33
20.02.2015, 19:52
Czyli nie masz kopii folderu z moich dokumentów?
Chcę się upewnić :)
w sensie
moje dokumenty -> ea games -> the sims 2
czy cos w tym stylu?
nie mam , bo nigdy nie mialam pudelkowej wersji na tym komputerze :)
LepkiePaluszki23
20.02.2015, 19:58
Ale nawet przy UC tworzy się taki folder w moich dokumentach. Jeżeli go nie skopiowałaś stamtąd przed reinstalką, to obawiam się, że możesz pożegnać się ze swoja rodzina. Rodziny zawsze znajdują się w tym folderze. Więcej znajdziesz w tym poradniku na temat kopii zapasowej.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65388
kopiejka33
20.02.2015, 20:05
Ale nawet przy UC tworzy się taki folder w moich dokumentach. Jeżeli go nie skopiowałaś stamtąd przed reinstalką, to obawiam się, że możesz pożegnać się ze swoja rodzina. Rodziny zawsze znajdują się w tym folderze. Więcej znajdziesz w tym poradniku na temat kopii zapasowej.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65388
ej masz racje cos tu mam xd
z tym ze jak ja odinstalowalam gre a tego nie skopiowalam wczesniej to to mi cos da teraz ? ;/
LepkiePaluszki23
20.02.2015, 20:07
To w końcu skopiowałaś ten folder z moich dokumentów ea games czy nie? :)
kopiejka33
20.02.2015, 23:22
To w końcu skopiowałaś ten folder z moich dokumentów ea games czy nie? :)
tak ale dopiero teraz przed chwilka, juz po usunieciu gry (o dziwo on tam nadal byl)
i co teraz?
kopiejka33
20.02.2015, 23:46
hej hej, sprawa zamknięta, dzisiaj gierka się ściągnęła, weszłam, a wszystko było na swoim miejscu, tak, jakbym nie robiła reinstalki :D
ale i tak dzięki że mnie uświadomiłeś bo bym pewnie coś nie tak pobebrała i robota na marne xd
ale za to w mojej rodzince totalnie wolno czas leci, jedna minuta simowa to unas z 4 sekundy a zawsze gora 2 , simowie nie mają energii juz o 14
co z tym robić? ;/
LepkiePaluszki23
21.02.2015, 06:21
U mnie tez to występowało. Tyko ja grałem na większej parceli, więc przeprowadziłem simów na mniejsza parcele i czas już leci normalnie.
Może wina słabego komputera?
kopiejka33
21.02.2015, 11:43
U mnie tez to występowało. Tyko ja grałem na większej parceli, więc przeprowadziłem simów na mniejsza parcele i czas już leci normalnie.
Może wina słabego komputera?
nie komputer jest dobry , na innych rodzinach jest okej
czyli wystarczy że przeprowadzę na inną parcelę, czy mogę na przyklad ich wyprowadzić i wprowadzić znowu w to samo, czy to nic nie da? :)
LepkiePaluszki23
21.02.2015, 12:10
Spróbuj przeprowadzić i zobacz jak gra chodzi.
kopiejka33
22.02.2015, 18:34
Spróbuj przeprowadzić i zobacz jak gra chodzi.
ale mogę zrobić tak że wyprowadzę i wprowadzę? ;)
w sensie w tą samą parcelkę?
czy i tak czas będzie wolno chodził?
bo troszkę mi zależy na tym domku, długo go budowałam XD
LepkiePaluszki23
22.02.2015, 19:00
Ja mam po prostu za słaby komputer i parcele teraz umieszczam na małych parcelach i gra szybciej chodzi. Nie wiem niestety jak jest w twoim przypadku.
kopiejka33
25.02.2015, 10:18
Ja mam po prostu za słaby komputer i parcele teraz umieszczam na małych parcelach i gra szybciej chodzi. Nie wiem niestety jak jest w twoim przypadku.
ja na 2x3
wybudowałam nowy dom bo tamten plik starego domku widocznie miał jakiś błąd bo wszystkie rodzinki miały w nim wolny czas jak na próbę wprowadzałam ;)
ale teraz śmiga :D
SmileLikeaKimi
01.03.2015, 16:03
Witam użytkowników,
mam problem, i to strasznie wkurzający. Jakiś czas temu, doszłam do wniosku, że mam zbyt dużo wolnego czasu, zapragnęłam więc przypomnieć sobie czasy, kiedy namiętnie grałam w The Sims 2. Początkowo zaopatrzyłam się w UC ze słynnego Origin. Po kilku godzinach gra zainstalowała się bez problemu, a nawet uruchomienie jej przebiegło bezboleśnie. Będąc pod wielkim wrażeniem, że gra działa bez zarzutu, rzuciłam się do tworzenia rodziny, otoczenia, nawaliłam kilka tysięcy nieoficjalnych dodatków i rozpoczęłam prawdziwe, pełne wzruszeń i emocji - simowe życie.
Jak się okazało, moja radość nie potrwała długo. Zabawa skończyła się już przy chęci uruchomienia gry po raz kolejny ( po wyłączeniu komputera, kilka dni później ). Podirytowana klikałam w ikonę aplikacji ale gra nie reagowała, nie wyświetlał się nawet żaden komunikat. Zasugerowałam się więc odpowiedzią jednego z użytkowników i zaczęłam uruchamiać grę w trybie zgodności ze wszystkimi dostępnymi na moim komputerze systemami. Gra zadziałała w systemie zgodności z windows 95 - uruchomiła się, ale po stworzeniu rodziny, i chwili zabawy, już przy następnym uruchomieniu gry znów była ta sama sytuacja.
Nie znam się na komputerach, nie wiem co jest grane, ale wkurza mnie to bo straciłam już na to kilka dni. Jeśli ktoś wie jak to błagam, niech mi coś zasugeruje, jakoś pomoże bo mnie krew zaleje :(.
ddo bwayo
01.03.2015, 16:05
Usuń z dokumentów (ea games -> the sims 2 uc) pliki .cache, wydaje mi się, że o to chodzi.
SmileLikeaKimi
01.03.2015, 16:13
ddo bwayo, jasne spróbuję, jeśli tylko będę wiedziała, które to są :D. Czy to chodzi o rozszerzenia aplikacji? Bo są w lokalizacji pliku dwa niezidentyfikowane elementy.. może to o nie chodzi?
ddo bwayo
01.03.2015, 16:18
Te (http://i.imgur.com/7tzBbpC.png?1) dwa.
@down: Cieszę się, że mogłam pomóc :D
SmileLikeaKimi
01.03.2015, 16:34
Nie wierzę... po prostu nie wierzę, że dwa małe, zbędne pliki były powodem mojej kilkudniowej frustracji. Dziękuję Ci dobra kobieto, że zadbałaś o stan mojego zdrowia psychicznego <3 :D!
Kluseczka
01.03.2015, 19:40
Wcześniej grałam na moim starym komputerze i wszystko działało, ale komputer mi się popsuł (nie przez simsy jakby co). Teraz mam nowy i chciałam dzisiaj pobrać simsy z origin tak jak wcześniej jednak gdy wchodzę w zakładkę "Moje gry" nie ma tam śladu po The sims 2 ultimate collection :( Dlaczego to się usunęło ? Czy mogę to jakoś przywrócić ?
Kędziorek
01.03.2015, 21:57
A czy sprawdzałaś czy nie ma tej gry w "ukrytych" w zakładce "Moje gry"? Albo gdzieś indziej?
Kluseczka
02.03.2015, 07:11
Tak wszędzie sprawdzałam i jej nie ma (z tego co mówił mój brat to kilku innych też nie ma). Szukałam w internecie czy ktoś miał tak jak ja i znalazły się takie osoby ale nigdzie nie było żadnej odpowiedzi dlatego pytam tutaj :(
Kędziorek
02.03.2015, 09:34
A czy sprawdziłaś na innym komputerze czy masz wszystkie gry na Originie? Wyczytałam gdzieś, że u pewnej osoby na swoim komputerze Origin nie wyświetlał gier, ale na innym już tak.
Znalazłam też sposób EA na znikające gry: https://help.ea.com/pl/article/origin-my-games-list-is-blank/
Zawsze też możesz się z nimi skontaktować :)
Jest możliwość zduplikowania miasta? Mam ochotę pograć w Miłowie, a nie chcę psuć oryginału. Próbowałam sposobu z kopiowaniem folderu miasta i zmienianiem nazwy wszystkich plików przez wiersz polecenia (tutaj (https://aldohyde.wordpress.com/sims2cloneneighborhoods/)), ale za każdym razem wyświetla mi się błąd. Ktoś? Coś?
Można przenieść folder dotyczący sąsiedztwa np. na pulpit i mieć kopię zapasową, a gra utworzy nowy :)
Można przenieść folder dotyczący sąsiedztwa np. na pulpit i mieć kopię zapasową, a gra utworzy nowy :)
W sumie nie brałam takiego wyjścia pod uwagę, bo chciałam mieć oba otoczenia w grze. Ale skoro nie można inaczej... Dzięki :)
AbbyKath95
16.03.2015, 16:57
Hej!
Mam podobny problem jak milena182.
Skopiowałam pliki z folderu C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\ u koleżanki do siebie do folderu o identycznej nazwie w identycznej lokalizacji.
Próbowałam odpalić grę przez plik Sims2Launcher.exe z folderu TSBin i pokazuje mi się panel z szarymi ikonkami dodatków i przyciskiem PLAY.
http://zapodaj.net/6051a4eafbefe.png.html
Gdy naciskam PLAY, nic się nie dzieje.
Następnie próbowałam odpalić Sims2EP8.exe, ale pokazuje mi się informacja brak płyty w napędzie.
Przy próbie dezinstalacji wyświetla się komunikat, że gra nie jest zainstalowana lub zainstalowana niepoprawnie.
Próbowałam również odpalić plik PackageInstaller.exe z folderu CSBin, ale pokazuje mi się tylko puste okno na środku ekranu z jednym przyciskiem, również pustym, po naciśnięciu nic się nie dzieje.
http://zapodaj.net/bc0ea79c69e97.png.html
Bardzo proszę o pomoc co zrobić, żeby gra działała. Aha, ja mam Windows 8.1, koleżanka 7.
LepkiePaluszki23
16.03.2015, 17:07
Czyli skopiowałaś po prostu folder? Nie instalowałaś gry na swoim komputerze? :)
No niestety chyba nie możemy Ci pomóc, bo masz nielegalną kopię gry. Nawet jeśli koleżanka skorzystała z tej promocji kiedy rozdawano ją za darmo ;)
Aczkolwiek w taki sposób żadna gra Ci nie będzie działała, bo istalacja to nie tylko wypakowanie plików - tworzą się też wpisy w rejestrze i inne takie.
(Poprawcie mnie jak jakieś głupoty piszę :|)
AbbyKath95
16.03.2015, 17:30
Tak, po prostu skopiowałam folder.
Kilka miesięcy temu zrobiłam to samo ze Skyrimem i działał bez problemu. Tylko nie pamiętam czy jeszcze coś instalowałam, ale nawet jeżeli tak, to było to coś zawarte w tym folderze. A w przypadku Simsów niestety nic nie chce działać, jak opisałam powyżej.
aspiryna
16.03.2015, 19:09
Czy ktoś miał podobny problem z mrugającą grafiką? Odkąd zaktualizowałam system do wersji 8.1 gra działa ok (nie wywala mnie do pulpitu i nie pokazuje się komunikat o błędzie), ale za to pojawiły się irytujące mignięcia:
https://www.youtube.com/watch?v=_apOtI7Npmk&feature=youtu.be
(ok 2 i 4 sekundy; niestety trzeba obejrzeć ok. dwa razy, bo niestety za pierwszym to się może nie rzucać w oczy :blink: )
AbbyKath95 - w plikach rejestru masz ustawiony m.in. język gry oraz jakie dodatki gra ma Ci załadować, dlatego się nie obejdziesz bez normalnej instalacji a przynajmniej "przegrania" plików rejestru. Ale jak to zrobić i czy w ogóle jest to możliwe i zarazem bezpieczne, nie wiem.
apiryna - zmień ustawiania wygładzania krawędzi. Jeśli nie możesz (a na to wygląda): http://www.leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=5446
AbbyKath95
16.03.2015, 20:58
Dzięki, Liv.
A wiesz może gdzie szukać tych plików i jak je skopiować?
LepkiePaluszki23
17.03.2015, 05:31
AbbyKath95- musisz zainstalować grę, aby pliki wpisane zostały w rejestr. Wytłumaczyłbym jak to zrobić ale trochę tego będzie do wytłumaczenia.
aspiryna
17.03.2015, 09:41
Dziękuję Liv. Gra śmiga jak nigdy :D:D
AbbyKath95
17.03.2015, 20:06
LepkiePaluszki23 - Proszę Cię, wytłumacz mi! Bardzo mi na tym zależy.
LepkiePaluszki23
21.03.2015, 20:21
Otóż pojawił mi się dziwny problem :/
Kiedy moje simy robią zdjęcie w budce fotograficznej, to zdjęcia, a raczej ich twarze są czarne. W załączonym zdjęciu widać tę sytuacje. Czy ktoś wie od czego to zależy lub czym zostało spowodowane?
http://i.imgur.com/aO4814g.png
Postaw budkę w inne miejsce i sprawdź.
LepkiePaluszki23
21.03.2015, 20:35
Próbowałem i nadal tak samo :/
Na innych parcelach to samo?
LepkiePaluszki23
22.03.2015, 07:57
Zaraz sprawdzę :)
EDIT:To samo :(
Przeinstaluj mod na oświetlenie.
LepkiePaluszki23
22.03.2015, 09:00
Właśnie wczoraj przez przypadek zainstalował mi się na Gun Mod oświetlenie oświetlenie maxisa. Wiec jak to teraz przeinstalować? Zainstalować po prostu Gun Mod ?
Jak chcesz mieć moda na oświetlenie, to zainstaluj go jeszcze raz.
Jeśli nie chcesz mieć moda na oświetlenie, przywróć oryginalne pliki z instalacji. Do ściągnięcia pod tym samym linkiem co mod (backup maxis lighting).
LepkiePaluszki23
22.03.2015, 11:27
Dzięki. O efektach dam znać w edycji posta :)
EDIT: Działa. Dziękuję :)
Mam problem z nagrywaniem w the sims 2. Gram w oknie w rozdzielczości 1280x768 mimo to nagrywane filmy są niestety w 4:3 i rozciągają się. Ma ktoś jakiś pomysł ?
PS. Nie posiadam panoramicznego monitora, a chce by filmy były w 16:9 dlatego gram w oknie. :|
LepkiePaluszki23
23.03.2015, 05:14
A nagrywasz programem do nagrywania czy kamerą w the sims 2? :)
Kamerą w The Sims. Dla przykładu ten sam sposób używam w The Sims 4 i nagrywane filmy są 16:9. Może po prostu TS2 nie ma możliwości nagrywania w takiej rozdzielczości, ale widziałem często seriale w ts2 16:9 więc już nie wiem.
LepkiePaluszki23
23.03.2015, 14:18
Po prostu wchodzisz w ustawienia simsów te trzy kropki, klikasz aparat. Kiedy wyświetli ci się po prawej stronie zakładka to zrób jej screen za pomocą klawisza printscreen. Na zdjęciu, gdy je tu wrzucisz zaznaczę ci co masz zaznaczyć w simsach, aby nagrywać ładne filmy :)
Ustawienia ma na najwyższe, ale nie w tym problem. Ogólnie chodzi o to:
Screen z gry:
http://i.imgur.com/kUJwPk0.png
A tak nagrywa się film są czarne paski po bokach i ściśnięty obraz.
http://i.imgur.com/8HzTwnI.png
@CH: Za duże zdjęcia!
LepkiePaluszki23
24.03.2015, 16:16
Po pierwsze zmniejsz zdjęcia do 800, ponieważ są nieregulaminowe :).
Po drugie próbowałaś nagrywać frapsem? :)
Nie nagrywam frapsem, jest to tylko przerobiony screen, ale właśnie tak wyglądają nagrywane filmy.
LepkiePaluszki23
24.03.2015, 16:36
To niestety nie wiem jak ci pomóc. Moim zdaniem fraps bądź inny program do nagrywania wyeliminowałby te czarne psaki
Spróbuję jakimś programem . Dzięki za pomoc ;)
milena182
01.05.2015, 19:57
apiryna - zmień ustawiania wygładzania krawędzi. Jeśli nie możesz (a na to wygląda): http://www.leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=5446
Bardzo Cię proszę, wytłumacz mi co ja mam zrobić bo strona w wersji angielskiej wcale nie rozwiązuje mojego problemu gdyż minimalnie znam ten jezyk i mimo iż użynam opcji tłumaczenia strony nie wiem o co chodzi bo zdania nie są że tak powiem przetłumaczone po ludzku, cytuje: Najpierw upewnij się, że Twoja gra była ostatnia aplikacja wystrzelił w górę.
Nie mam pojęcia o co chodzi :( pobrałam plik, podmienilam go w folderze ale cos jest nie tak bo grafika nadal szaleje ;/
justinea4
02.05.2015, 13:22
milena182
-sprawdź czy ściągnęłaś plik do swojej karty graficznej
-czy wkleiłaś do dwóch podfolderów :
\EA\The Sims 2 - Origin Games\Fun with Pets\TSData\Res\Config\
\EA\The Sims 2 - Origin Games\Fun with Pets\TSData\Res\CSConfig\
milena182
02.05.2015, 13:55
karte graficzną mam NVIDIA GeForce 820M i nie mam bladego pojęcia który plik ściągnąć (GraphicsRules-NVIDIA.rar i GraphicRules-nvidia-TextureFix.rar nie działa ). wklejam w \Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\TSData\Res\Config\
\Origin GamesThe Sims 2 Ultimate Collection\\Fun with Pets\SP9\TSData\Res\CsConfig\
Czy zna ktoś sposób na zainstalowanie modów na oświetlenie w UC? Bo chciałam pobrać mod Gunmoda, ale wymaga on podmienienia plików wszystkich rozszerzeń, ale niektóre dodatki są połączone ze sobą (tj. wersje deluxe), a w pliku do pobrania są oddzielnie.
@up, (trochę głupie pytanie, no ale...) jesteś pewna, że nie masz zintegrowanej karty graficznej?
Nie mam UC, ale np. u mnie w folderze Double Deluxe są podfoldery do każdego z dodatków osobno, więc myślę, że tutaj jest podobnie ;)
Monika5228
05.05.2015, 11:05
ja ostatnio zdecydowalam powrócic do ts2, tylko grafika jest męczarnią. Chodzi mi o to że jak np buduje co pare sekund zacina mi się, tzn pokazuje sie taki kwadracik gdzies na srodku ekranu, na ktorym jest tylko podłoga, zadnych mebli ani scian. Po chwili, naprawde krotkiej chwili wraca do normy, ale to jest cos czestego i utrudnia troszke gre ;/ zna ktos rozwiazanie? Mam dodatki wgrane, ale nawet gdy gra jest 'czysta" tak też się dzieje. Reinstalka nie pomogła, macie jakies pomysły?
milena182
05.05.2015, 12:58
monika masz zapewne ten sam problem co ja, win8?
Monika5228
05.05.2015, 14:05
tak, win8
czyli gra sie przycina przez windowsa? ach, win7 byl najlepszy, nic sie nie cieło, a teraz..
a udalo ci sie jakos naprawic ten problem?
tak, win8
czyli gra sie przycina przez windowsa? ach, win7 byl najlepszy, nic sie nie cieło, a teraz..
a udalo ci sie jakos naprawic ten problem?
Tu masz rozwiązanie. (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1837131&postcount=150) ;)
Monika5228
05.05.2015, 17:57
dziekuje bardzo! :) zaraz pobiorę program i zobacze czy podziałało
edit
zrobilam tak jak bylo na tej stronie i pojawił mi się taki komunikat, przy próbie włączenia gry
http://iv.pl/images/57242779150947510718.png (http://iv.pl/)
co robić?
teraz wgl nie moge uruchomić gry ;/
milena182
05.05.2015, 19:44
Diano czy ten program nadaje się również do mojej kart graficznej? mam NVIDIA GeForce 820M i na razie sciągnęłam go ale jeszcze nie instaluje bo boje się ze wyskoczy mi błąd jak u koleżanki powyżej.
Moniko czy próbowałaś odinstalować ten program?
Monika5228
05.05.2015, 20:16
odinstalowalam programem total unistall - problem nadal występuje ;/
ja mam Intel(R) HD Graphics
milena182, przy karcie nvidii nie powinno być problemów (a przynajmniej ja nie mam kłopotów z tym programem).
Monika5228
05.05.2015, 22:46
przywróciłam system i zainstalowałam grę ponownie, uruchamia się normalnie, lecz problem z grafiką nadal jest. Wie ktoś dlaczego tak się stało? Może cos zle zrobilam? wypelnilam te okienko dokladnie tak jak bylo na tej stronie
A mogłabyś zrobić screen'a zaznaczonych przez ciebie opcji (w "settings")?
Monika5228
05.05.2015, 23:16
http://iv.pl/images/62773704310260236542.png (http://iv.pl/)
Hmm, chyba źle zrozumiałaś opis GRM. Nie miałaś zaznaczać dokładnie to, co jest na obrazku, tylko te opcje, które są odpowiednie do twojego komputera.
1. Odznacz punkt "fix AMD Radeon...". Skoro masz kartę graficzną Intela, to ta opcja ci nie jest potrzebna.
2. Zaznacz punkt "support VSync...".
3. W "default resolution" i "maximum resolution" wybierz rozdzielczość swojego monitora/ekranu.
4. Jeśli to nic nie da, to spróbuj odznaczyć punkt "High Quality...".
milena182
06.05.2015, 12:18
zainstalowałąm program na C tak jak jest na screnie mimo ze gra jest na dysku D. niestety program nie widzi gry nawet kiedy ustawiam tak jak jest na screnie (SP9), nadal je nie znajduje.
Więc spróbuj zainstalować GRM na dysku D.
milena182
06.05.2015, 12:48
problem już się rozwiązał :) nie zauwazylam na samej gorze ze nie byla wybrana gra the sims 2 :) dziękuje za pomoc :)
Monika5228
06.05.2015, 21:25
u mnie takze problem rozwiazany :D
w prawdzie czasami sie przycina gdy obracam kamerą, ale mozna juz normalnie budowac i grac
dziekuje bardzo za pomoc :)
milena182
09.05.2015, 20:45
no u mnie jest spokój jak gram bez przyspieszania czasu, niestety kiedy to robię a także obracam kamerę i w szczególności coś kupuję nadal pojawia się ten "błąd" grafiki :(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.