PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 [2] 3

Effie
20.09.2014, 21:10
Jeśli na jednym zapisie gry zacznę grać drugą rodziną, to po powrocie do pierwszej będzie ona w stanie jakim ją zostawiłam (ta sama godzina, kolejka czynności, potrzeby itd.)?

Mrufka
20.09.2014, 21:43
Jeśli na jednym zapisie gry zacznę grać drugą rodziną, to po powrocie do pierwszej będzie ona w stanie jakim ją zostawiłam (ta sama godzina, kolejka czynności, potrzeby itd.)?

Nie. jesli grasz na tym samym zapisie to zycie u pierwszej rodziny bedzie plynac, beda sie starzec i robic swojel choc prawie nic sie u nich nie zmieni. Chyba, ze wylaczysz starzenie sie rodzin niegranych, wtedy nie beda se starzec, ale czas sie zmieni, czas jest ten sam dla calego miasteczka i plynie, nastroje sie zmieniaja, kolejka czynnosci zniknie i potrzeby sie zmienia.

Effie
20.09.2014, 21:49
Jakie gry? Pytałam o jednego save'a :P Chodzi mi o grę dwoma rodzinami w jednym świecie.

Decay
20.09.2014, 22:14
Jak to jest z tymi umiejętnościami u dzieci ?
Po przejściu w nastolatka wszystkie się resetują tak ?
Czy jeżeli mam wymaksowaną daną umiejętność np kreatywność albo inne to dają jakieś bonusy w etapie nastolatka ?

xviraszka
20.09.2014, 23:45
Ktoś się pytał o meble do TS4 - pierwszy zestaw już jest :D

http://thesimsresource.com/downloads/details/category/sims4-sets-objects-livingroom/title/modern-deco-stuff/id/1256190/

nie mogę się doczekać kolejnych :(

ja sie pytałam :D super, chce juz wiecej :rolleyes:

i odświeżam moje pytanie, gdzie zrobic tatuaz? :rolleyes:
i czy da sie cos zrobić żeby ubrania pokazywały sie normalnie jak w ts3?

dupciamaryna
21.09.2014, 01:10
Hej mam takie pytanie a nie zauważyłam żeby ktoś już o to pytał :P a więc ktoś wie gdzie dokładnie znaleźć rośliny takie jak smoczy owoc i bodajże Bird of Paradise?:|

simsypolska
21.09.2014, 08:13
siemka od 2 dni jak chcę wbić z laską na parcele i tam zamieszkać to jest wszystko ok, tylko przychodzi co do czego to nie mogę gry zapisać a pisze mi błąd zapisywania gry. kod błędu: 0. Ktoś coś ogarnia ?

jatomamx3
21.09.2014, 08:15
siemka od 2 dni jak chcę wbić z laską na parcele i tam zamieszkać to jest wszystko ok, tylko przychodzi co do czego to nie mogę gry zapisać a pisze mi błąd zapisywania gry. kod błędu: 0. Ktoś coś ogarnia ?

próbowałaś dać "zapisz jako..." zamiast "zapisz" ?

Sqiera
21.09.2014, 09:36
i odświeżam moje pytanie, gdzie zrobic tatuaz? :rolleyes:

Tatuaż tylko w trybie tworzenia sima można zrobić :)

smeg
21.09.2014, 10:45
Jak to jest z tymi umiejętnościami u dzieci ?
Po przejściu w nastolatka wszystkie się resetują tak ?
Czy jeżeli mam wymaksowaną daną umiejętność np kreatywność albo inne to dają jakieś bonusy w etapie nastolatka ?
Wydaje mi się, że po zmaksowaniu "dziecięcej" umiejętności zaczynają się nabijać te "dorosłe" i one przechodzą dalej. Moje dziecko miało na maksa umiejętności społeczne i potem zaczęło już zdobywać punkty charyzmy. Teraz jest nastolatkiem i charyzma została ;) Nie wypróbowałam jeszcze innych umiejętności, więc nie jestem pewna, ale sam mechanizm wydaje mi się fajnie zaprojektowany.

Volturia
21.09.2014, 11:19
:( jak sciagac downloadsy do gry? badz wlasna muzyke ? ( troche nie kminie tego co dzieje sie w EA w Moich dokumentach :P )

krowkalover
21.09.2014, 12:25
A ja dopiszę jak można zabić sima, chociaż to chyba tylko przypadkiem. Miałam ogrodzony dom takim niskim płotkiem i jakiś randomowy sim wlazł jakoś za to ogrodzenie i już nie mógł wyjść i w końcu padł :p Drugi też prawie dokonałby swojego żywota ale z litości usunęłam kawałek płotka i sobie poszedł.
Jeszcze co do dzieci, miałam niemowlaka i w sumie dosyć długo był niemowlakiem bo nie chciało mi się go postarzać i jak w końcu sam się zmienił to do razu w takiego dużego dzieciaka. Myślałam że będą etapy jak w 3, że małe dziecko uczy się chodzić, mówić, itp. a tu tak od razu z niemowlaka w dziecko szkolne.

xviraszka
21.09.2014, 14:21
Tatuaż tylko w trybie tworzenia sima można zrobić :)

aaa szkoda :((

FrAiSe^^
21.09.2014, 14:33
Witam :)
Mam takie pytanko, jak rozroznic nastolatkow od doroslych? Jest tak, ze moj nastolatek nie ma ZADNEJ znajomosci ze swojej grupy wiekowej :/ Za kazdym razem gdy jakis Sim przechodzi obok mojego domu, klikam i nawiazuje kontakt ale okazuje sie, ze to dorosly. No nie moge jakos trafic na nastolatkow, czy u was tez tak jest?

smeg
21.09.2014, 14:44
Mam takie pytanko, jak rozroznic nastolatkow od doroslych? Jest tak, ze moj nastolatek nie ma ZADNEJ znajomosci ze swojej grupy wiekowej :/ Za kazdym razem gdy jakis Sim przechodzi obok mojego domu, klikam i nawiazuje kontakt ale okazuje sie, ze to dorosly. No nie moge jakos trafic na nastolatkow, czy u was tez tak jest?
Mam ten sam problem, zwłaszcza że moja nastolatka ma aspirację romansowania, a z dorosłymi nie może :/ Udało mi się jakimś cudem znaleźć dwie nastolatki w parku (poznałam po tym, że mogła zastosować na nich "Flirciarskie przywitanie"), ale zanim nawiązałam z nimi głębszą znajomość, zmieniły się w dorosłe :/ Mam ustawione długie życie, ale mam wrażenie, że sąsiadów to nie dotyczy.

agnieszka130187
21.09.2014, 20:14
Jakie gry? Pytałam o jednego save'a :P Chodzi mi o grę dwoma rodzinami w jednym świecie.

Ja gram dwoma rodzinami. Stworzyłam dwóch Simów, ale w osobnych domach, bo chciałam zrobić z nich pare. Grałam jednym, oczywiście on odwiedzał Simkę, zostali parą. Zostawiłam obu na jednej parceli, bo musiałam skończyć grać. Potem chciałam wejść do drugiej gry i przekierowało mnie na dom Sima w którym zakończyłam grę. Okazało się, że mój Sim tam został, wróciłam nim do domu i wszystko w jego życiu się pozmieniało, także czas Simów płynie i żyją po swojemu. Nie wiem czy o to chodziło, ale u mnie tyle z grania dwoma rodzinami. Pozdrawiam

Effie
21.09.2014, 20:49
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.

Podbijam również moje pytanie z drinkami: "Czy jest możliwość przyrządzenia naraz więcej niż jednego?"

agnieszka130187
21.09.2014, 20:58
[QUOTE=Effie;1833004]Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.

U mnie wszystko się zmieniło, Simka zyskała umiejętności, bo sobie u tamtego Sima ćwiczyła coś na komputerze czy gotowała, także czas ewidentnie płynął.

Mamełe
21.09.2014, 21:43
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.

Podbijam również moje pytanie z drinkami: "Czy jest możliwość przyrządzenia naraz więcej niż jednego?"

Tak, jest taka opcja, jeśli będziesz miała kilku simów w grupie (te biale kryształki)

Anny-Lee
21.09.2014, 22:24
Można zmienić upływ czasu dla rodzin, którymi się gra.

W Opcjach gry, w zakładce "rozgrywka" można zaznaczyć:
- Automatyczne starzenie ("grani" Simowie):
a) Tak (wszystkie rodziny, którymi się grało będą się starzeć)
b) Nie (przypuszczam, że żadna "grana" rodzina nie będzie się starzeć ale tej opcji nie próbowałam więc nie gwarantuję)
c) Aktualna rodzina (tylko rodzina, którą obecnie się steruje się starzeje, a inne "grane" się nie starzeją)

Jest też opcja zmiany starzenia lub nie "niegranych" rodzin. Można zaznaczyć czy mają się starzeć czy nie :smile:

xviraszka
22.09.2014, 04:03
:( jak sciagac downloadsy do gry? badz wlasna muzyke ? ( troche nie kminie tego co dzieje sie w EA w Moich dokumentach :P )

wklejasz do Documents\Electronic Arts\The Sims 4\Mods\packages

z muzyka niestety nie pomoge bo nie wiem ;)

tez mam ten problem :(( a w szkole nigdy nikogo moja simka poznac nie moze :|

Sciagał ktoś tatuaze do gry i fryzury ? Bo pobrałam dość dużo i ani jednej rzeczy nie mam:|

Björk
22.09.2014, 04:55
Muzykę się wkleja do Elektronic Arts/The Sims 4/ Custom Music

Volturia
22.09.2014, 10:38
dzieki wam wielkie :3 jakby cos bylo nie tak od razu bede pytac dalej :D

rybakus
22.09.2014, 19:07
Słuchajcie. jak można odchudzić sima? Sim wraz z wiekiem tyje. Daje mu różne ćwiczenia a on zamiast chudnąć tylko nabiera mięśni.

Hazza69
22.09.2014, 20:07
Słuchajcie. jak można odchudzić sima? Sim wraz z wiekiem tyje. Daje mu różne ćwiczenia a on zamiast chudnąć tylko nabiera mięśni.

Od chudnięcia jest bieżnia,a od mięśni jest te drugie. Niech twój sim biega i uprawia jogging, a w końcu schudnie.

Piwusia
22.09.2014, 20:42
Też na początku nie wiedziałam dlaczego moje Simy tyją mimo, że się nie przejadają. Okazało się, że nawet jedząc normalnie, ale nie ćwicząc dość szybko przybiorą na wadze. Sim schudnie uprawiając jogging i biegając na bieżni. :p Dopilnuj też, by częściej sięgał po jogurty i sałatkę niż po kaloryczne potrawy. :p

Altaria
23.09.2014, 10:48
Ludzie, pomóżcie, bo głupieję. Skąd ja mam brać rośliny? Zamówiłam co było do zamówienia, obleciałam krok po kroku wszystkie dostępne tereny i dalej mam mniej niż połowę odkrytych roślin. Jeszcze mi przypadkiem śmieciowa roślina wyrosła i to tyle. Rozumiem że mogła bym jedną, dwie pominąć, ale aż tyle. Help?

Mamełe
23.09.2014, 14:08
Ludzie, pomóżcie, bo głupieję. Skąd ja mam brać rośliny? Zamówiłam co było do zamówienia, obleciałam krok po kroku wszystkie dostępne tereny i dalej mam mniej niż połowę odkrytych roślin. Jeszcze mi przypadkiem śmieciowa roślina wyrosła i to tyle. Rozumiem że mogła bym jedną, dwie pominąć, ale aż tyle. Help?

Lataj w kosmos, grzeb w śmietniku, czasem nasiona wyskakują podczas łowienia ryb. Nie wiem cz z krzyżowania coś wychodzi, bo u mnie szczepienie daje tylko efekt taki, że na jednej roślince rosną różne

simsypolska
23.09.2014, 14:53
próbowałaś dać "zapisz jako..." zamiast "zapisz" ?

tak jak kolwiek chcę zapisać grę ten błąd mi wyskakuje nie wiem już od czego. reinstal też nie wchodzi w grę bo zrobiłem.

bouffe
23.09.2014, 15:53
Nie wiem, gdzie zadać to pytanie w dziale The Sims 4 ale chciałam się zapytać, czy ktoś się orientuje, czy w Empiku nadal jest The Sims 4 do kupienia za 139 zł?

NaNiKo
23.09.2014, 16:28
Tak. Przynajmniej wszędzie wiszą plakaty (w salonach które widziałam w ciągu ostatnich 2 dni) "przekreślone 179,99 zł a na 159,99 naklejone 139,99" xD

bouffe
23.09.2014, 17:54
Dziękuję za odpowiedź :D W takim razie jutro sobie kupię u siebie :)

Poskacper
23.09.2014, 19:54
bouffe zazdroszczę :P A czy gdy urodzi się dziecko, jest ono pokazane na interfejsie?

krowkalover
24.09.2014, 11:59
Jest, ale nie można na niego kliknąc i w ogóle to trzeba się domyślać czy jest głodne, bo nigdzie się nie wyświetla i czasem ryczy bez powodu :p

anie_1981
24.09.2014, 12:33
Jest, ale nie pamiętam czy przesuwa się na nie kamera po kliknięciu. Na pewno nie ma podglądu na potrzeby niemowlaka, a przynajmniej nie w tradycyjnym sensie. Po nasunięciu kursora na kołyskę jest tylko jeden pasek zadowolenia dziecka, chyba, że to jest pasek wieku, ale chyba to jednak potrzeby. Dawno nie grałam, więc już nie pamiętam tych moich dwóch godzin z grą dokładnie. Chociaż nadal lubię czytać opinie na forum, to do grania w czwórkę osobiście, w ogóle nie tęsknię...

Coco
25.09.2014, 15:04
witam, chcę się dowiedzieć na temat pewnego moda
otóż był kiedyś taki mod w simsach że jak się takiego misia wsadziło do wyposażenia danego sima ten mógł mordować innych simów.
czy jest coś takiego w the sims 4?

bouffe
26.09.2014, 13:18
Czy w ogóle w katalogu mebli znajduje się jakiś telefon? Przeszukałam wszystko i nie znalazłam.

Coco
26.09.2014, 15:18
Czy w ogóle w katalogu mebli znajduje się jakiś telefon? Przeszukałam wszystko i nie znalazłam.

telefonu nie można kupić ale jest przy fotce sima
jak jest aktywny sim dziecko to nie można odebrać telefonu tylko trzeba przełączyć na dorosłego

queexari
26.09.2014, 16:52
Cześć wam :)

Mam The Sims 4 i jak ściągnęłam domy do nich to gdzie mogę je w grze znaleźć żeby je postawić na pustą parcelę ???

POMOCY! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

LepkiePaluszki23
26.09.2014, 16:56
Mam pytanie. Czy w The Sims 4 są nagrobki? Jeżeli tak to czy ktoś pokazałby mi ich ewentualne zdjęcie? :)
Dziękuję :)

Cytryśnia
26.09.2014, 18:10
A co się dzieje z dzieckiem, kiedy straci rodziców?

Coco
26.09.2014, 21:11
Mam pytanie. Czy w The Sims 4 są nagrobki? Jeżeli tak to czy ktoś pokazałby mi ich ewentualne zdjęcie? :)
Dziękuję :)

http://funkyimg.com/i/Mua2.jpg

Therety
28.09.2014, 07:04
Mam pytanie ;] Moja simka ma w jednym z zadań aspiracyjnych zdobyć 5 najlepszych przyjaciół. Już wcześniej w jednym z zadań było to do wykonania i wówczas po zdobyciu max relacji przyjacielskich z innym simem, opcja ta pojawiała się w 'przyjazne'. Coś na zasadzie 'poproś o bycie najlepszymi przyjaciółmi'. Przy innych simach już tej opcji nie ma. Zna ktoś rozwiązanie?

joutsenet
28.09.2014, 11:37
Jak wybrać płeć dziecka ? Moja simka urodziła już 4 chłopców i przydałaby się jakaś córeczka do kompletu.

Hazza69
28.09.2014, 13:26
A co się dzieje z dzieckiem, kiedy straci rodziców?

Wyświetla się komunikat, że dziecko zabierze opieka społeczna i koniec rozgrywki.

Jak wybrać płeć dziecka ? Moja simka urodziła już 4 chłopców i przydałaby się jakaś córeczka do kompletu.

Płeć dziecka jest losowa. Nie da się nic na to poradzić (jak w normalnym życiu ;p).

Sander
28.09.2014, 20:15
Mam pytanie ;] Moja simka ma w jednym z zadań aspiracyjnych zdobyć 5 najlepszych przyjaciół. Już wcześniej w jednym z zadań było to do wykonania i wówczas po zdobyciu max relacji przyjacielskich z innym simem, opcja ta pojawiała się w 'przyjazne'. Coś na zasadzie 'poproś o bycie najlepszymi przyjaciółmi'. Przy innych simach już tej opcji nie ma. Zna ktoś rozwiązanie?

Czytałem na obcojęzycznych forach, że to jest błąd w grze i można mieć tylko jednego najlepszego przyjaciela (ja jakimś cudem mam dwóch). Prawdopodobnie po jakimś czasie wyjdzie jakaś łatka. Ogólnie to lipa.

Coco
28.09.2014, 20:20

mi też się rodzili sami chłopcy aż pewnego razu moja simka w czasie ciąży upiekła tort ten brązowy i go zjadła
urodziła się dziewczynka
ale nie wiem czy to ma jakiś związek

Królewicz Grudkowego Kosmosu
29.09.2014, 17:08
Czy czwórka, ruszy bez płyty, lub zna ktoś sposób, by tak działała?

Hebe
29.09.2014, 17:12
@up, ruszy bez płyty, ale trzeba mieć włączony orgin.

Sqiera
29.09.2014, 17:12
Płyta w czwórce jest potrzebna tylko do instalacji. Sama mam pudełkową wersję i gdy chcę pograć, wcale nie muszę wkładać płyty.

Królewicz Grudkowego Kosmosu
29.09.2014, 17:22
A to superancko. Dzięki za odpowiedź :D

marandile
30.09.2014, 12:38
Czy mi się wydaje, czy budując dom z fundamentami, nie można zrobić okrągłego płotu bez fundamentów? :(

Hazza69
01.10.2014, 19:39
Mam już nagrobek. Co teraz zrobić aby przyłączyć ducha do rodziny? :)

Anny-Lee
02.10.2014, 12:10
Też jestem ciekawa jak to zrobić. Przed aktualizacją umarł mąż mojej simki. Teraz pojawił się jako duch i chciałabym, żeby ponownie wzięli ślub, ale przy "oświadcz się" jest napis - "Można brać ślub tylko z duchami w swojej rodzinie".

Poskacper
02.10.2014, 12:11
Z tego co czytałem, gdy duch się pojawi, trzeba się z nim zaprzyjaźnić. Przy bardzo dobrych relacjach pojawi się opcja "zaproś do rodziny", czy coś w tym stylu.

Lady88
02.10.2014, 18:29
a jak zbudować poddasze aby móc tam mieć jakies pomieszczenie?

NaNiKo
02.10.2014, 18:37
A poddasze, po prostu stawiasz odpowiedniej wysokości dach, stawiasz meble i schody. TADAM :)

ponoć to takie proste

Anny-Lee
02.10.2014, 19:10
Z tego co czytałem, gdy duch się pojawi, trzeba się z nim zaprzyjaźnić. Przy bardzo dobrych relacjach pojawi się opcja "zaproś do rodziny", czy coś w tym stylu.

Rzeczywiście, jak był cały zielony pasek pojawiła się ta opcja. Dzięki!

Piwusia
03.10.2014, 11:04
W jaki sposób można zdobyć krowokwiat?

Coco
03.10.2014, 13:21
W jaki sposób można zdobyć krowokwiat?

moja simka wyłowiła czerwoną skrzynie w której była jagoda krowokwiatu
łowisko jest na polanie do której wchodzi się przez drzewo

Pink Panther
03.10.2014, 14:03
Da się stworzyć ducha w CAS? :|

cyniczna
03.10.2014, 16:03
Kochani... gdzie te duchy? Grę mam aktualną (aktualizacje) i nie widzę duchów... Cmentarza nie ma, więc gdzie je znaleźć?
Muszę kogoś zabić? (tzn. Sima oczywiście :p)

Lady88
03.10.2014, 22:42
ja usmierciłam simke i wybralam opcje aby ja wywolac zza swiatow ale nie widze tego ducha :( a chcialabym sie z nia zaprzyjaznic i dodac do rodziny

Hazza69
04.10.2014, 19:07
Kochani... gdzie te duchy? Grę mam aktualną (aktualizacje) i nie widzę duchów... Cmentarza nie ma, więc gdzie je znaleźć?
Muszę kogoś zabić? (tzn. Sima oczywiście :p)
Otóż, nie ma cmentarza! Duchy są, ale pojawiają się tylko w nocy jeżeli na twojej pracelii jest nagrobek/urna zmarłego sima.

ja usmierciłam simke i wybralam opcje aby ja wywolac zza swiatow ale nie widze tego ducha a chcialabym sie z nia zaprzyjaznic i dodac do rodziny
Ludzie, wy w ogóle czytacie do końca te interakcje? Pewnie chodziło ci o opcje "wygnaj ducha w zaświaty" (czy coś takiego). Czyli znaczy, że duch i nagrobek znikają na zawsze.

Da się stworzyć ducha w CAS?
Niestety, nie ma takiej opcji

Lady88
05.10.2014, 13:04
a jak zrobic zeby sim umarl z rozbawienia? ogladac na okraglo kanal komediowy na przyklad?

SENI
05.10.2014, 13:55
czy ktoś wie jak moge odzyskać dziecko zabrane przez opiekę społeczną??

Orzechowo
05.10.2014, 15:01
Witam, gra przyjdzie do mnie w tym tygodniu, w związku z tym mam kilka pytań:
- Czy ciężarna simka może zmieniać wygląd/przebierać się?
- Są jakieś triki na zaplanowanie płci dziecka? (Tak jak w dwójce zapisywało się grę tuż przed porodem i ładowało aż do skutku a w trójce jadło się arbuzy/jabłka?)
- Czy można edytować parcele publiczne? / Zbudować nowe parcele publiczne?

Lady88
05.10.2014, 15:03
tak, może, wystarczy kliknąć na komodę. Wszystkie ciuchy dostosowują sie do ciazy

Lubie
05.10.2014, 15:07
Tak, można edytować i budować od podstaw parcele publiczne.

Orzechowo
05.10.2014, 15:20
Dzięki za odpowiedzi. Boże, nareszcie koniec z tymi okropnymi ciuchami!

ikusia
06.10.2014, 10:18
Witam, mam do Was 2 pytania. Gdzies przeczytalam, ze po slubie nie mozna miec kochankow, czy to prawda? I drugie pytanie, ogladajac filmiki budowanua i meblowania domow zauwazylam duzo drobnych dekoracji takich jak np. Przyprawy, ,,wieszaki'' z kubkami oraz rozne wieszaki z ubraniami do przedpokoju itp. Czy te dodatki sa w podstawie, czy mogly juz zostac sciagniete z internetu? Dziekuje za odp.

Irbis
06.10.2014, 10:26
Co do drugiego pytania: tak, te wszystkie dodatki są w podstawie. Jest naprawę dużo dekoracji.
Co do posiadania kochanków po ślubie, nie sądzę, aby nie było to możliwe. Co prawda moje simy nie miały jeszcze kochanków, ale mają możliwość interakcji romantycznych ze wszystkimi dorosłymi simami. Poza tym moja niezamężna simka miała romans z żonatym simem.

NapoleonAwatar
07.10.2014, 20:26
Witam, mam do Was dwa pytania:
- Mam nagrobek na parceli, gra jest zaktualizowana, a opcja wysłania ducha w zaświaty nieruszona. Minęło już kilka nocy. Czemu duch się nie pojawia?
- Czy można jakoś wyłączyć równoległe życie w rodzinach? (Jeśli to pytanie już się pojawiło to przepraszam)

cyniczna
08.10.2014, 12:38
Można mieć dziecko z duchem? Jeśli tak: jak ono wygląda: duch, zwykły sim?

CzekoladowaZłośnica
08.10.2014, 15:07
Ja też mam pytanie i mam nadzieję, że jeszcze nie padło... Mam rodzinkę 4-osobową i chciałam przeprowadzić najstarszą córkę do innego domu.., a klikając "przenieś rodzinę" nie ma opcji wyboru simów.. Tylko jak już to wszyscy -,-. Wiecie jak wyprowadzić tylko jednego sima?

Lubie
08.10.2014, 15:39
Ja też mam pytanie i mam nadzieję, że jeszcze nie padło... Mam rodzinkę 4-osobową i chciałam przeprowadzić najstarszą córkę do innego domu.., a klikając "przenieś rodzinę" nie ma opcji wyboru simów.. Tylko jak już to wszyscy -,-. Wiecie jak wyprowadzić tylko jednego sima?

W edytuj otoczenie masz coś takiego jak "podziel rodzinę" albo coś w tym sensie. :) Niestety, będzie miała ona tytlko 18000 simoleonów

CzekoladowaZłośnica
08.10.2014, 17:54
W edytuj otoczenie masz coś takiego jak "podziel rodzinę" albo coś w tym sensie. :) Niestety, będzie miała ona tytlko 18000 simoleonów
Dziękuję ! :)

Nyu Nyu Nyuu
11.10.2014, 11:40
a ja mam takie pytanie... bo za "dodawanie" dodatkow z simsow 3 do konta orgin dostaje sie nagrody w czworce, tyle ze ja dawno temu dodalam wszystkie do innego konta do ktorego nie pamietam hasla i maila, czworke zarejestrowałam na nowym, daloby sie jeszcze jakos to przerejestrowac czy cus z tym zrobic? ;/ i do czego te nagrody sie przydaja?

filrean
11.10.2014, 12:57
Witam,

mam takie pytanie - czy da się w Sims 4 stworzyć drugi profil albo 'zamrozić' jakąś rodzinę?
Tzn - kiedy mamy stworzone 2 rodziny i gramy jedną z nich u drugiej również mija czas, nawet jeżeli znajduje się w innej krainie, czy jest jakikolwiek sposób, żeby pierwsza rodzina nie rozwijała się automatycznie podczas gry tą drugą?

wenon
11.10.2014, 13:39
Robisz nową grę, na górze w menu głównym przed wczytaniem save jest taki plusik.

Lubie
11.10.2014, 13:48
a ja mam takie pytanie... bo za "dodawanie" dodatkow z simsow 3 do konta orgin dostaje sie nagrody w czworce, tyle ze ja dawno temu dodalam wszystkie do innego konta do ktorego nie pamietam hasla i maila, czworke zarejestrowałam na nowym, daloby sie jeszcze jakos to przerejestrowac czy cus z tym zrobic? ;/ i do czego te nagrody sie przydaja?

Nie możesz ich przerejestrować, niestety.
Chociaż zawsze możesz zadzwonić/napisać do pomocy technicznej/obsługi klienta origin

Tymi bonusikami są lampki nocne o kształcie plumboba, które tworzą aurę emocjonalną (?)... po polsku, każda wywołuje inne emocje. :)

Orzechowo
11.10.2014, 15:15
Czy można zmieniać strój do pracy?

LepkiePaluszki23
11.10.2014, 17:05
Czy wyszła już aktualizacja naprawiająca problem, że jak żona bierze ślub to przejmuje nazwisko męża?

Nyu Nyu Nyuu
12.10.2014, 12:14
Nie możesz ich przerejestrować, niestety.
Chociaż zawsze możesz zadzwonić/napisać do pomocy technicznej/obsługi klienta origin

Tymi bonusikami są lampki nocne o kształcie plumboba, które tworzą aurę emocjonalną (?)... po polsku, każda wywołuje inne emocje. :)

dzieki (:
hmm... a daloby sie jakos odinstalowac czworke z mojego obecnego i zainstalowac na tamto? bo z tego co zrozumialam to nie ale wole sie upewnic...

Mamełe
12.10.2014, 16:37
dzieki (:
hmm... a daloby sie jakos odinstalowac czworke z mojego obecnego i zainstalowac na tamto? bo z tego co zrozumialam to nie ale wole sie upewnic...

Na to pytanie odpowiedzieć oraz zrobic to może tylko i wyłącznie pomoc techniczna EA. Najlepiej uderzyć do źródła. Jeśli na obu kontach masz te same dane typu imię, wiek itp, to nie powinno być problemu. Jeśli dodatkowo masz wersję pudełkową z paragonem, to tym lepiej.

suomii
13.10.2014, 12:53
Od niedawna mam grę. Muszę przyznać, że całkiem mi się podoba. Mam jednak dwa pytania, jedno czysto teoretyczne:
Po co są zioła? Czy są potrzebne do przyrządzania jakichś potraw, czy sim może je sobie tak po prostu hodować?

Oraz drugie:
Jak mam kazać simowi robić pompki? Klikam na niego, ale nie ma nigdzie takiej opcji :(

wenon
13.10.2014, 13:28
Klikasz na ziemie/podloge, nie na sima i nie jestem pewen czy sim nie musi mieć cechy aktywny

suomii
13.10.2014, 14:48
Ok, dzięki już wszystko wiem :)

Iliada115
13.10.2014, 19:44
Zioła są w wykwintnych potrawach.

Mam takie pytania odnośnie robienia rodzin wielopokoleniowych.
Jak to jest ze starzeniem się simów w okolicy? Odnosi się to tylko do tych mieszkających w domach czy do wolnobiegających też?
A jeśli wszyscy równo umierają to co z nowymi? I co z przyrostem naturalnym? Pojawia się jakaś nowa dzieciarnia?

Lubie
13.10.2014, 19:56
Mam takie pytania odnośnie robienia rodzin wielopokoleniowych.
Jak to jest ze starzeniem się simów w okolicy? Odnosi się to tylko do tych mieszkających w domach czy do wolnobiegających też?
A jeśli wszyscy równo umierają to co z nowymi? I co z przyrostem naturalnym? Pojawia się jakaś nowa dzieciarnia?
Jeżeli włączysz starzenie się, simowie będą się starzeć. Większość moich simowych znajomych już poumierało. :o

kwiku
14.10.2014, 14:21
Mam pytanie, ściągnęłam sobie kilka ubrań do The sims 4 ale są one w rozszerzeniu Package, kiedy wyjdzie program który umożliwi instalowanie ich do the sims 4? czy może robi sie to teraz jakoś inaczej?

LepkiePaluszki23
14.10.2014, 14:26
Wrzucasz wszystkie ciuchy, fryzury itp. do folderu mods w dokumentach

kwiku
14.10.2014, 14:31
i tylko tyle? bez rozpakowania?

LepkiePaluszki23
14.10.2014, 14:34
A czy mogłabyś dać ewentualnie zdjęcie jak wygląda ten pliczek? :)

kwiku
14.10.2014, 14:41
Oto i zdjęcie:
http://funkyimg.com/i/N5Dd.png

@Kędziorek: Za duże zdjęcie

LepkiePaluszki23
14.10.2014, 14:55
Nierozpakowywuj. Zostaw i uruchom grę :)

kwiku
14.10.2014, 15:11
zostawiłam to w ten sposób i nie mam tych ubrań

LepkiePaluszki23
14.10.2014, 15:20
To może ktoś inny ci pomoże.

Irbis
14.10.2014, 18:28
Jak postarzyć niemowlaka nie czekając do urodzin?
Czytałam gdzieś, że można to zrobić, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej opcji. Czy trzeba do tego użyć tortu?

Pink Panther
14.10.2014, 18:30
Irbis, ja miałem taką opcję po kliknięciu na kołyskę, chyba że to nie o to Ci chodzi :|

Irbis
14.10.2014, 18:34
Pink Panther dziękuję za odpowiedź. U mnie nie ma takiej opcji, ani jak klikam na kołyskę, ani jak na dzieciaka :hmm:

Mamełe
14.10.2014, 19:41
Pink Panther dziękuję za odpowiedź. U mnie nie ma takiej opcji, ani jak klikam na kołyskę, ani jak na dzieciaka :hmm:

A masz włączone starzenie sie rodziny?

Irbis
14.10.2014, 19:56
Mamełe tak, mam włączone starzenie się rodziny.

Edycja:
Wyłączyłam starzenie się rodziny i znów włączyłam. Na kołysce pojawiła się opcja "postarz". Ja wcześniej wyłączałam i włączałam starzenie się rodziny kilkakrotnie w krótkim czasie i może coś się po prostu zamuliło. Tak czy inaczej problem rozwiązany. Dzięki :smile:

pixidixxi
14.10.2014, 22:03
Jak to jest z tym zbieraniem napiwków za granie... Mój sim musi uzbierac 100 simoleonów, a przez dwa dni grania na skrzypcach w lokalu tylko jedna osoba dała 10 simoleonów...Serio tak cięzko uzbierac te napiwki, czy mozna to jakos usprawnić? Dodam, że sim ma 6 poziom gry na tym instrumencie.

Sqiera
14.10.2014, 22:08
Lepiej jest wychodzić do lokalu wieczorem. Jest więcej simów i chyba są bardziej szczodrzy. Tak przynajmniej ja zauważyłam.
Wychodź simem, niech gra i może z czasem będzie zbierał większe napiwki.

xviraszka
15.10.2014, 09:54
1. Ma ktoś z was stronke z fajnymi ciuchami i meblami ? :D ( thesimsresource znam ;) )

i 2 pytanie , nie pokazuja mi sie tatuaze :| da sie je jakoś wql zrobić simsowi ? Czy tylko jeśli tworzymy nowego simsa ? ;/

zostawiłam to w ten sposób i nie mam tych ubrań

Przegladaj wszystkie ubrania , przewaznie pokazuja sie jako wzory pod orginalnymi ubraniami ;) (chodzi o te kwadraciki z kolorami :D)

bouffe
15.10.2014, 16:13
Czy wasi simowie też nie zmieniają po ślubie nazwisk? Ja mam Simkę, która poprosiła Sima, aby wprowadził się do jej domu i wtedy im urządziłam ślub, ale obydwoje mają nadal inne nazwiska.

Czy można przejść na emeryturę będąc seniorem? Ja w telefonie mam tylko opcję "znajdź pracę" lub "porzuć pracę".

Effie
15.10.2014, 16:19
Tak, Simowie nie zmieniają nazwisk.

Można przejść na emeryturę, trzeba po prostu porzucić pracę. Od tej pory będzie otrzymywał trochę simleonów codziennie o 7:00. Niestety sam fakt bycia na emeryturze nie jest nigdzie odnotowany (w panelu pracy jest napisane po prostu, że jest bez pracy).

Orzechowo
15.10.2014, 19:30
Czy da się jakoś w CASie zmienić długość rzęs? Bo jakoś nie umiem.

Hazza69
16.10.2014, 14:22
Gdzie mogę pobrać mod, który potrafi wywołać śmierć z dowolnej przyczyny?

suomii
16.10.2014, 15:40
Jak zdobyć krowokwiata?

Orzechowo
16.10.2014, 16:29
Czy da się jakoś w CASie zmienić długość rzęs? Bo jakoś nie umiem.

Podbijam, a przy okazji parę innych pytań, bo grę mam od 2 dni i lamię tak, że aż boli XD

Czy mogę jakoś ustawić, że gdy zmieniam fryzurę albo makijaż to automatycznie ustawiają się do wszystkich strojów? Nie chce mi się zmieniać po kilka razy.

Czy da się jakoś przy ustawianiu domu na parceli przesuwać go do przodu, do tyłu na, boki itp. (tak jak w the sims 3)? Bo postawiłam dom na zbyt dużej parceli, on ustawił się pośrodku i mogłam przesunąć tylko sam dom (z tej opcji przesuwania pokoi) bez płotków, kamieni, roślin (czyli wszystkiego co stało na zewnątrz), które zostały na starym miejscu. - czyli musiałabym robić wszystko ręcznie.

Czy można jakoś przesuwać paski potrzeb/szybko je zaspokoić?

Lubie
16.10.2014, 16:31
co do dlugosci, tak jak by mozna. q gotowych oczach sa rozne tekstury rzes. ale niestety, jezeli chcesz zmienic rzesy, musisz zmienic cale oko.

co do krowokwiata polecam wylowienie go w źródle obok zakopanej kopalni (te zrodlo wyplywa ze skal, po prawej strnnie od kopalni)

Charionette
16.10.2014, 16:35
Czy można jakoś przesuwać paski potrzeb/szybko je zaspokoić?
Po wpisaniu kodu testingcheats true po kliknięciu z Shiftem na skrzynkę wyświetli się opcja zaspokojenia potrzeb w rodzinie ;)

Iliada115
16.10.2014, 22:29
Automatycznego zmieniania fryzur i makijażu nie zaobserwowałam.

Do przemieszczania domu jest któraś z ikonek na pasku, na górze, w trybie budowania. Chyba ze strzałkami, ale nie dam sobie ręki uciąć, że tak wygląda.

Rzęsy można spokojnie nadrobić eyelinerem.

Orzechowo
17.10.2014, 14:37
Właśnie z tej ikonki wybrałam, ale wszystko, co stało na zewnątrz domu zostało na starym miejscu.
A w tym konkretnym przypadku chodziło mi o skrócenie rzęs, bo wyglądają jak gruba krecha eyelinerem, ale dzięki :)

Dobra, teraz już ostatnie pytanie z serii "omójbożejaksięwtogra?":
Da się jakoś usunąć tę mniejszą kratkę, przerywanymi liniami? Bo jak urządzam dom to nic przez nią nie widzę XD W trójce pamiętam, że tak się dało.

Iliada115
18.10.2014, 10:57
Tez nienawidzę siatki. Wystarczy kliknąć G.

olusiak
19.10.2014, 11:54
Jak poradzić sobie z pożarem? Czy tylko i wyłącznie sam sim może ugasić pożar? W trybie kupowania, kupiłam panel kontroli sytemu przeciwpożarowego i jest uwaga, że wymagane są zraszacze. Moje pytanie skąd je wziąć? nie mogę ich nigdzie znaleźć w trybie kupowania:rolleyes:

cules44
19.10.2014, 16:56
witam czy da rade grac na tym sprzecie w the sims 4 ? http://www.amazon.co.uk/Sony-VAIO-VPCEH2N1E-Portable-Graphics/dp/B0060O50YQ/ref=sr_1_11?s=computers&ie=UTF8&qid=1413731938&sr=1-11&keywords=laptop#productDetails

Orzechowo
19.10.2014, 19:49
Jak mam grać dla napiwków? Mojemu simowi potrzebne jest to zarówno do aspiracji, jak i do pracy. Na jakimś anglojęzycznym forum wyczytałam, że trzeba po prostu grać (bo nie ma konkretnej opcji "graj dla napiwków"), a jak innym się spodoba, to zaczną dawać napiwki. Ale co ja mam konkretnie grać? Improwizować, grać konkretne utwory, czy po prostu ćwiczyć? Pytam, bo poszłam specjalnie do baru grać, ale simy były bardziej zajęte drinkami, i mimo, że było ich pełno, to każdy go olał, to samo w publicznym ogródku i gdzieś na chodniku :| Tak samo jest z opowiadaniem dowcipów przy mikrofonie, nikt go nie słucha :|

wenon
19.10.2014, 20:59
W sims 4 dużo ciężej o widownie, największą szanse, że ktoś przyjdzie obejrzeć masz w ogrodzie, tak mi się wydaje ale ja tak miałem. Kup tam mikro i opowiadaj dowcipy czy rób kabarety tak długo, aż się ktoś zainteresuje, najlepiej tam gdzie największe skupienie simów czyli przy szachownicach.

Mamełe
20.10.2014, 10:41
Najlepiej napisać własne skecze lub utwory i je opowiadać/grać.

KąsaczPL
20.10.2014, 13:04
Czy szóstkowe oceny dziecka i nastolatka wpływają na późniejszą ocenę kariery zawodowej?

suomii
20.10.2014, 16:34
Mam problem z duchem, sim mi zmarł, nagrobek stoi w ogródku, a duch się nie pojawia :( co mam zrobić?

MrSheyu
21.10.2014, 09:39
Jak zdobyć książki, które napisał nasz sim, ale sprzedał je wydawcy lub wydał własnym sumptem?

Jaktojest
21.10.2014, 19:39
Mam problem z duchem, sim mi zmarł, nagrobek stoi w ogródku, a duch się nie pojawia :( co mam zrobić?

Czatuj obok grobu pomiędzy północą a czwartą rano - po 2-4 dniach powinien wypełznąć z grobu.

Charionette
21.10.2014, 21:07
Czy szóstkowe oceny dziecka i nastolatka wpływają na późniejszą ocenę kariery zawodowej?
Nie. Oceny w szkole i ocena pracy to dwie różne historie.

suomii
22.10.2014, 14:48
Czatuj obok grobu pomiędzy północą a czwartą rano - po 2-4 dniach powinien wypełznąć z grobu.

Już ze 2 tygodnie minęły, a ducha jak nie było, tak nie ma :/

Mrufka
22.10.2014, 14:56
widze nowy update. Co on wnosi? Nie mam nigdzie info.

Mamełe
22.10.2014, 15:19
widze nowy update. Co on wnosi? Nie mam nigdzie info.

http://sims.arhn.eu/2014/10/aktualizacja-ts4-5/
http://sims.arhn.eu/2014/10/swiatla/

Orzechowo
23.10.2014, 15:28
Można jakimś kodem/czymkolwiek zwiększyć poziom znajomości? Mój sim tym razem potrzebuje 7(!) przyjaciół do awansu (swoją drogą myślałam, że już dawno odeszło się od tego pomysłu) i zanim zaprzyjaźni się z nowymi, ze starymi traci kontakt.

liiinka
25.10.2014, 13:21
Ja mam pytanie dotyczące ogrodnictwa. Próbuję wyhodować wszystkie możliwe rośliny i obecnie brakuje mi tylko jednej. Gdzieś przeczytałam, że powinnam mieć róże. Powinnam a nie mam. Wie ktoś gdzie ja je mogę znaleźć?

Iliada115
25.10.2014, 15:44
Problem ze znikającymi relacjami rozwiązany
http://modthesims.info/download.php?t=534925

Z tego co pamiętam róże rosną w dzielnicy z Ćwirami. Ta w lewym, górnym rogu Zatoczki. I chyba gdzieś w okolicy biblioteki w Zatoczce widziałam.

chriss6
26.10.2014, 09:50
Witam mam nastepujace pytanie jezeli np w simsach wybralem kariere Tajny agent (ścieżka agenta specjalnego i łotra) wybralem najpierw sciezke Łotra pozniej zmieniam prace i chcialbym ponownie pracowac jako tajny agent ale na sciezce Agenta Specjalnego jest mozliwosc zmiany sciezki?? Bo gdy chce zaczac prace od nowa jako Tajny Agent to mam tylko Łotra w mozliwosci wyboru nowej pracy juz nie jako tajny agent prosze o pomoc. To samo tyczy sie innych zawodow chodzi pozniej o odblokowania roznych rzeczy w grze sciezki nie bede mogl zmienic to nie odblokuje ich? ;/

Mamełe
26.10.2014, 17:40
Witam mam nastepujace pytanie jezeli np w simsach wybralem kariere Tajny agent (ścieżka agenta specjalnego i łotra) wybralem najpierw sciezke Łotra pozniej zmieniam prace i chcialbym ponownie pracowac jako tajny agent ale na sciezce Agenta Specjalnego jest mozliwosc zmiany sciezki?? Bo gdy chce zaczac prace od nowa jako Tajny Agent to mam tylko Łotra w mozliwosci wyboru nowej pracy juz nie jako tajny agent prosze o pomoc. To samo tyczy sie innych zawodow chodzi pozniej o odblokowania roznych rzeczy w grze sciezki nie bede mogl zmienic to nie odblokuje ich? ;/

Niestety sim zaczyna od nowa karierę od poziomu rozgałęzienia więc jednym simem można wybrać tylko jedną z dwóch ściezek kariery. Strasznie mnie to wkurzyło, bo chciałam jednym simem poodkrywać wszystko, tak jak w trójce.

czokomus
26.10.2014, 21:08
Można jakimś kodem/czymkolwiek zwiększyć poziom znajomości? Mój sim tym razem potrzebuje 7(!) przyjaciół do awansu (swoją drogą myślałam, że już dawno odeszło się od tego pomysłu) i zanim zaprzyjaźni się z nowymi, ze starymi traci kontakt.

Na początku musisz wpisać kod : testingcheats true a później:
modifyrelationship Imię twojego Sima Nazwisko twojego Sima Imię wybranego Sima Nazwisko wybranego Sima -liczba Friendship_Main/Romance_Main – maksymalnie do 50.

Wybieramy „Friendship_Main” dla przyjaźni, lub „Romance_Main” dla romansu.

(Przykład: modifyrelationship Mortimer Ćwir Bella Ćwir 50 Romance_Main).

ginsei
27.10.2014, 10:34
Czy można mieć więcej niż jednego najlepszego przyjaciela? Wiem, że był już taki problem, odpowiedź padła "może aktualizacja pomoże" i nie wiem, czy takowa się już pojawiła?
Maxistowska Summer wżeniła się w moją rodzinę, a jej aktualną aspiracją jest "przyjaciółka świata" - jest na ostatnim poziomie, gdzie trzeba zdobyć 5 najlepszych przyjaciół. Jednego ma - męża. Z innymi Simami pozostaje w dobrych relacjach, mam kilku, z którymi ma zielony pasek na 100%, ale opcji "Zostań najlepszym przyjacielem" nie ma. I to nie jest tak, że w ciągu jednego dnia zapełniam pasek i szukam tej opcji, bo zapraszałam tych przyjaciół w inne dni i dużo z nimi rozmawiałam (sądziłam, że może gra zakłada, że w jeden dzień najlepszego przyjaciela nie zdobędziesz, wiecie, "od zera do naj przyjaciela" i stąd ten problem), a opcji nadal nie ma.

Czy jest jakieś ograniczenie do korespondencyjnych przyjaciół? Bo w tej chwili mam sytuację, że Simka może pisać posty na forach w poszukiwaniu znajomych, ale jak ją wybiorę, potem z powrotem kliknę na kompa, to ta opcja nadal się wyświetla a nie ma "sprawdź nowe wiadomości". Trwało to kilka dni i nadal nie ma tej opcji o sprawdzeniu korespondencji. Wysłałam ponownie do wszystkich przyjaciół list i prośbę o pocztówkę, bo myślałam, że wtedy się może gra 'odblokuje', ale i to nie pomogło... A wszystkich pocztówek jeszcze nie mam, więc nie chodzi o to, że przyjaciele się skończyli.

I czy wy też tak macie, że przez parę minut (parenaście?) nie działają wam klawisze od szybkości? Jak ja mam świeżo uruchomioną grę, nie działają mi przyciski "`", "1", "2", "3", zadziałają dopiero po pewnym czasie gry. I to jest teraz standard, bo na początku nie działała mi tylko "`", a cyfrowe działały, za drugim uruchomieniem działały wszystkie, a za trzecim i każdym kolejnym - jak na początku napisałam. Mimo wszystko klawisz "p" działał, niezależnie, czy te od szybkości działały, czy nie. Oczywiście z tymi "klawiszami" na ekranie nie było problemu - kliknęłam je myszką, zadziały od razu.

Mamełe
27.10.2014, 11:36
ginsei z pocztówkami mam to samo, ale mozna je tez znaleźć grzebiąc w śmietnikach na parceli publicznej.

Co do klawiszy, to tez tak mam prawie za każdym razem. pomaga np. wciśnięcie klawisza z literą "O" czy wywołanie okienka do wpisania kodów. Pewnie dlatego ci sie odblokowuje po jakimś czasie, bo wykonasz którąś z tych czynności.

czokomus
27.10.2014, 12:25
I czy wy też tak macie, że przez parę minut (parenaście?) nie działają wam klawisze od szybkości? Jak ja mam świeżo uruchomioną grę, nie działają mi przyciski "`", "1", "2", "3", zadziałają dopiero po pewnym czasie gry. I to jest teraz standard, bo na początku nie działała mi tylko "`", a cyfrowe działały, za drugim uruchomieniem działały wszystkie, a za trzecim i każdym kolejnym - jak na początku napisałam. Mimo wszystko klawisz "p" działał, niezależnie, czy te od szybkości działały, czy nie. Oczywiście z tymi "klawiszami" na ekranie nie było problemu - kliknęłam je myszką, zadziały od razu.

Co do tych klawiszy to przez to że pewnie na początku uruchamiasz okienko do wpisywania kodów i używasz klawiszy "shift" i lewy "ctrl" (taka kombinacja zmienia układ klawiatury), jeżeli nie działają Ci klawisze 1,2,3 itd. to spróbuj ponownie nacisnąć "ctrl" i "shift" i sprawdzić czy chodzą klawisze prędkości. U mnie to pomaga.

ginsei
28.10.2014, 08:40
Nie, kochani, ja nie używam kodów w grze. Z klawiszy funkcyjnych to jedynie "alt+tab" ;) Poza tym, użycie "ctrl+shift" zamienia przede wszystkim "y" z "z", a nie zmienia właściwości numerków.
Więc "ctrl+shift" definitywnie odpada, a co do "o" - fakt, może na początku wciskałam go, gdy chciałam trafić w "p" i to odblokowywało, ale ostatnimi czasy po prostu czekam, aż cyferki "powrócą" i nawet klawisza "p" nie używam. Męczę się z myszką ;)
Ale nie mówię, że nie spróbuję obu tych rad :) Jak tylko sprawdzę, to dam znać, czy działają (bo może ja mam jakieś wredniejsze Simsy? ;) )

Mamełe - dziękuję za radę odnośnie pocztówek, czas na grzebanie w śmieciach ;) Ewentualnie innym Simem spróbuję szukać przyjaciół, może kolejność otrzymywania odpowiedzi jest losowa i się część pocztówek nie pokryje? ;)

Effie
28.10.2014, 09:29
Zgadza się ctrl+shift niczego nie zmienia, jednak włączenie i wyłączenie konsoli kodów jak najbardziej. Nie wiem skąd ten błąd się wziął, na początku gry go u mnie nie było, a teraz praktycznie za każdym razem po włączeniu rodziny pierwszą czynnością, którą muszę zrobić jest ctrl+shift+c :P

Irbis
28.10.2014, 11:33
Czy ktoś już próbował uruchomić grę jednocześnie na dwóch komputerach?

Björk
28.10.2014, 15:43
Czy ktoś już próbował uruchomić grę jednocześnie na dwóch komputerach?

Jakiś miesiąc temu Origin krzyczał, że mnie nie zaloguje, bo jestem zalogowana na drugim komputerze, ale gra się uruchomiła.

ginsei
29.10.2014, 07:03
Jestem mocno zaskoczona, ale "o" (od wyświetlania potrzeb Simów) działa! Wcisnęłam na początku gry i od razu cyferki śmigają... Kurde, jakich oni tam programistów mają, że klawiaturowe otwarcie panelu potrzeb naprawia klawisze od czasu -.-'

Pocztówki "się naprawiły" - okazało się, że nie zaliczyło mi części pocztówek, jak poprosiłam o kolejny zestaw (i kartki dotarły) wyskoczyła mi informacja, że mam już wszystkie. Zajrzałam do kolekcji i rzeczywiście - wszystkie są. Zmyliło mnie to, że takiego Roaring Hills wśród korespondentów nie było (nie mówiąc o innych miejscowościach wakacyjnych), a to w końcu jest jedno z dodatkowych miast TS3. Tyle, że ona chyba wyszło, jak TS4 już było na rynku, nie?

marandile
29.10.2014, 17:06
Czyli dopóki nie gra się jednocześnie, można zainstalować grę (wersja pudełkowa) i grać z tego samego konta na dwóch komputerach? Nic złego się nie stanie?

Irbis
29.10.2014, 18:43
Czyli dopóki nie gra się jednocześnie, można zainstalować grę (wersja pudełkowa) i grać z tego samego konta na dwóch komputerach? Nic złego się nie stanie?
Ja mam grę zainstalowaną na dwóch komputerach i gram na nich na zmianę i nic złego się nie dzieje :)
Nigdy jednak nie grałam jednocześnie na obu. Zastanawiam się, czy gdyby uruchomić komputery bez połączenia z internetem, można by grać na obu jednocześnie. Trochę boję się to sprawdzić, żeby mnie nie zablokowali czy coś, dlatego pytałam o to tutaj ;P

Mamełe
30.10.2014, 21:05
Spokojnie mozna odpalić grę na dwóch komputerach jednocześnie, ale online da sie być tylko na jednym, bo automatycznie wyskakuje podwójne logowanie i pytanie, czy zalogować pomimo to (wtedy automatycznie wylogowuje drugi komputer). Ja mam origin cały czas odpalony więc mi to wyskakuje często

Orzechowo
01.11.2014, 20:00
Można wgrać swoją muzykę do CAS/trybu budowania?

KąsaczPL
01.11.2014, 20:57
Nie. Oceny w szkole i ocena pracy to dwie różne historie.
A mi się jednak zdaje, że ma wpływ na pracę. Miałem 2 simów w okresie dziecka i nastolatka mieli oni szóstkowe oceny w szkole, a jak dorośli i podejmowali pracę, to od razu przeniosło ich do poziomu 3 w pracy a nie jak zwykle do 1.

Charionette
01.11.2014, 21:41
A mi się jednak zdaje, że ma wpływ na pracę. Miałem 2 simów w okresie dziecka i nastolatka mieli oni szóstkowe oceny w szkole, a jak dorośli i podejmowali pracę, to od razu przeniosło ich do poziomu 3 w pracy a nie jak zwykle do 1.
Hmm...to ciekawe, bo moja simka miała szóstki jako dziecko i nastolatek, a gdy podjęła pracę zaczynała od poziomu pierwszego. Może to jakiś błąd u mnie.

Nobody
02.11.2014, 20:41
Witam.
Posiadam oryginalną wersje The Sims 4, lecz nie posiadam opcji zorganizowania imprezy kostiumowej i czarno-białej. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego? :smile:
Pozdrawiam ;))

Marcysia
02.11.2014, 20:52
Żeby zrobić taki imprezy trzeba mieć cyfrową edycje specjalną. Jeśli jej nie masz nie możesz zrobić takich imprez, bo nie masz do nich obiektów.

KąsaczPL
02.11.2014, 21:33
Można też mieć Edycję Premium. ;)

IreneAdler
03.11.2014, 13:50
Mam problem z płcią dzieci. Mianowicie od kiedy kupiłam grę rodzą mi się tylko i wyłącznie chłopcy. Żadnych dziewczynek. Nie pomaga nawet metoda stosowana w TS2 (zapisanie przed porodem, poród, powrót do menu itd.).

Czy ktoś z was ma podobny problem? Wiecie może jak wpłynąć na płeć?

Filleable
03.11.2014, 16:33
Czy The Sims 4 można NIE podpinać do Origina, czy jest to obligatoryjne?

Charionette
03.11.2014, 17:41
Gra wymaga aktywacji na Originie, bez tego nie można uruchomić gry :) w odróżnieniu od innych odsłon nie jest to opcjonalne.

xMalwina
04.11.2014, 15:06

U mnie było tak samo. Miło, że te oceny mają jakiś realny wpływ na rozgrywkę oprócz satysfakcji :)

parkusik
06.11.2014, 03:07
mam problem. Jak usunąć simowi nagrodę satysfakcji.nieopatrznie dałem nagrodę "niezmordowany" . Sim teraz nie śpi, sądziłem że ta nagroda spowolni pasek energii a to się zatyrzymało i ani drgnie .

no właśnie , mrufka Ci dobrze wytłumaczył :)

wchodzisz w budowanie u gory jest "i" info o parceli otwierasz i po prawej jest znaczek buldożera klikasz i parceli nie ma :)

Effie
06.11.2014, 20:08
no właśnie , mrufka Ci dobrze wytłumaczył :)
Post mrufki został edytowany już po mojej odpowiedzi :P Wydaje mi się, że wcześniej było tam co innego, ale głowy nie dam, bo to ponad miesiąc temu było, nawet nie zauważyłam edycji późniejszej :P

I w związku z powyższym otrzymujesz ode mnie złotą łopatę - nagrodę dla forumowego kopacza :P
http://www.mysmurfsvillage.com/wp-content/gallery/smurfs-village-grandpa-update/digging_shovel_golden.png

Charionette edit: eeej, nagradzanie Złotą Łopatą było moją działką :(
Uups, pojęcia nie miałam, do tego stopnia tutaj nie kopałam :P - Effie
@Kędziorek: Łopata łopatą, ale za hotlinki gryzę..

marandile
07.11.2014, 14:09
Ej mam problem z przesuwaniem/obracaniem domu na działce. Wszystkie znajdujace sie w nim obiekty zostaja na swoim miejscu :C

Iliada115
08.11.2014, 10:11
1. To mi coś się zacięło, czy ogólnie skałki nie odnawiają się w okolicach parku w Oazie?
2. Czy wpadniecie w blokadę twórczą w końcu stało się wykonalne?

Effie
09.11.2014, 10:31
Moje Simy dostają podwójną emeryturę (pojawiają się dwa komunikaty, wpada dwa razy więcej $). To u mnie się coś sknociło czy to wszyscy tak mają?

anie_1981
09.11.2014, 13:12
Moje Simy dostają podwójną emeryturę (pojawiają się dwa komunikaty, wpada dwa razy więcej $).

Nie wiem, czy wszyscy tak, mają, ale ja bym się cieszyła na Twoim miejscu, sama bym chciała dostawać podwójną rentę ;)

Ja sama też mam pytanie. Co prawda gry nie posiadam, ale jak się sprawdzają te baseny? Bo skoro już są, to mogłabym się powoli grą interesować. Tylko jeszcze jakieś tekstury zamienne, żeby nie było My Little Ponny i może dałoby się już grać... No i zdecydowanie przydałyby się jakieś ładniejsze skórki dla samych Simów, bo niezbyt ciekawie wyglądają na oryginalnych.

Orzechowo
10.11.2014, 15:29
2. Czy wpadniecie w blokadę twórczą w końcu stało się wykonalne?

Mi się udało, kazałam simce ćwiczyć pisanie (bo wtedy sim robi to bez przerwy), no i im wyższą ma umiejętność pisania, tym dłużej trzeba pisać, żeby dostać blokadę.

plague9277
10.11.2014, 17:10
wie ktoś może jak wywołać u sima gniew? oprócz interakcji "podłe"...w kolejnym etapie życiowej aspiracji mam punkt, że muszę wywołać 10 bójek w stanie gniewu i nie mam pojęcia jak to zrobić. moja simka po każdej podłej interakcji jest pewna siebie :P

Effie
10.11.2014, 18:48
Na osi wspomnień Sima (czy jak to tam zwą) możesz ustawić wspomnienie jako "wspomnienie gniewu". Wtedy każesz Simowi wspominać tą chwilę i wpada w odpowiedni nastrój. Tą oś wspomnień znajdziesz w zakładce z kamerką po prawej na górze.

olusiak
11.11.2014, 13:36
W jaki sposób na przyjęciu urodzinowym zrealizować cel, dotyczący pochwalenia jubilatki? W interakcjach nie mam takiego wyboru :/

KąsaczPL
11.11.2014, 14:05
To jest interakcja "Pochwal". Powinno się tam chyba pojawić.

Effie
11.11.2014, 14:31
U mnie podobnie. Na kilku przyjęciach miałam to zadanie, ale odpowiedniej opcji nie znalazłam. Próbowałam "pochwal strój", ale nie zaliczało celu.

ginsei
11.11.2014, 23:50
Wiecie może, czy jest jakiś logiczny powód, dla którego nie można szczepić roślin? Miałam bazylię (czystą, bez szczepki) - chciałam na niej zaszczepić szałwię, bo wtedy otrzymujemy pietruszkę przy okazji. Robiłam tak jak zawsze przy szczepieniu, a tu animacja wykonuje się poprawnie (to machanie rękami Sima), ale ani krzak nie maleje, ani nie ma informacji o zaszczepieniu innej rośliny, ani też szczepka nie znika z wyposażenia. Próbowałam potem z innymi oszczypkami, ale jest to samo (na bazylii). Podobnie miałam przy śmieciowym krzaku, ale stwierdziłam, że to widocznie specyfika tego krzaka nie pozwala na zaszczepieniu mu innych roślin, ale niby czym ma się bazylia wyróżniać?
Co ciekawsze - po simowym dniu, naokoło i nieco powyżej (ok, pół kratki) tej felernej bazylii, wyrosło kilka krzaków pietruszek (prawdopodobnie tyle, ile razy "zaszczepiłam" ją - inne oszczypki nie wyrosły). Nie mogę ich rozdzielić - podnoszę bazylię, podnoszę też te latające w powietrzu pietruszki. Bazylię, tak ozdobioną, mogę sprzedać za 150 simoleonów O.o mogę też ją pielić, podlewać itd., ale jeszcze nie sprawdziłam, czy pietruszkę z tych latających krzaków zerwę (jeszcze nie wydały "owoców").

I ponawiam pytanie - orientuje się ktoś z was, czy został naprawiony błąd z jednym najlepszym przyjacielem? Aspiracja "Przyjaciel świata (?)" wymaga posiadania 5 takich przyjaciół, a mimo zielonego paska na maksa, nie mam nadal możliwości poproszenia o bycie najlepszym przyjacielem...

anie_1981 - a jak dokładnie mają się sprawdzać? Możesz je wstawić w ziemi, możesz na piętrze i je oszklić, mogą w nim Simowie pływać, ochlapywać się itd., nie zauważyłam, by były zawody we wstrzymywaniu oddechów (chyba, że wśród dzieci?), ale Simowie mogą za to rozmawiać w trakcie pływania (a przynajmniej moi nie wychodzili, żeby rozmowne interakcje wykonać).
Berbeci dalej nie ma, ekrany wczytywania nadal są, gram bez "progresu", więc nie wiem, jak to się sprawdza (a pewnie kiepsko, skoro rodziny w zamyśle mają wymierać i być zastępowane nowymi), więc może się jeszcze zastanów? ;)

Irbis
12.11.2014, 08:09
ginsei jeśli chodzi o szczepienie roślin... miałam podobną sytuację, również nie mogłam zaszczepić rośliny (krzew śmieciowy). Okazało się, że stała zbyt blisko drzewa owocowego. Przestawiłam krzaczek w trybie budowania i mogłam bez problemu zaszczepić. Czasami też, gdy sim sadzi nowe rośliny, same przeskakują w inne miejsce, tak jakby miały go zbyt mało tam, gdzie zostały zasadzone. Zdarzało się również, że znikały mi całe krzewy (na szczęście były przenoszone do wyposażenia rodziny) i również przyczyną było nieodpowiednie miejsce. Gdy sadziłam rośliny w skrzyniach, nie było takich problemów. Choć u Ciebie sytuacja jest bardziej skomplikowana, to może przyczyna jest taka sama :)

olusiak
12.11.2014, 18:28
U mnie podobnie. Na kilku przyjęciach miałam to zadanie, ale odpowiedniej opcji nie znalazłam. Próbowałam "pochwal strój", ale nie zaliczało celu.

Dokładnie też próbowałam zaliczyć cel poprzez "pochwal strój" jednak nic z tego :/

anie_1981
13.11.2014, 13:25
Jak dla mnie, to dodanie samych basenów to jeszcze za mało, ale może małe dzieci też dodadzą w darmowej aktualizacji. Wydaje mi się jednak, że baseny łatwiej dodać niż nową grupę wiekową. Jak dla mnie to dużym udogodnieniem byłoby już odklejenie niemowlaka od kołyski. Pamiętam, że jak grałam u kumpeli to mnie bardzo denerwowało to odkładanie dziecka do kołyski, i branie znowu na ręce (żeby zrobić kolejną interakcję).

MartaRut23
14.11.2014, 02:08
czy istnieje już jakiś mod na umiejętności i potrzeby??

Hebe
14.11.2014, 12:12
Na przyspieszenie zdobywania umiejętności. (http://modthesims.info/download.php?t=541331)

MartaRut23
17.11.2014, 15:26
Czy jest jakiś kod albo mod na potrzeby tak jak w the sims 3,że można sobie przesuwać pasek potrzeb??

Simsetka
18.11.2014, 09:03
MartaRut23, z tego co mi wiadomo - nie ma, ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem. Widziałam parę dni temu mod na brak potrzeb - wszystko cały czas na zielono. Rzuciło mi się w oczy na stronce z dodatkami tworzonymi przez gracz, podczas szukania modu na mozaikę

MartaRut23
20.11.2014, 16:44
Czy można jakoś przenieść rodzinę razem z domem do pliku??Jak w the sims 3

Istnieje jakiś mod albo sposób,żeby moja simka urodziła córeczkę,bo cały czas rodzą mi się chłopcy,ona ma już 4 synów

Orzechowo
21.11.2014, 17:46
Dziwne, dużo osób pisze o problemach z płcią, a m się rodzi na zmianę chłopak i dziewczynka. A swoją drogą - jest jakiś sposób na bliźniaki? Bo moja simka zaszła w ciążę, nie miała cechy "płodna", jej mąż też nie, a tu bum, dwie dziewuchy ;___;. Może zjadła jakąś potrawę, która to powoduje, czy coś? Czy to jest losowe?

MartaRut23
21.11.2014, 22:30
Jeszcze nikt nie wymyślił kodu ani moda na bliźniaki,ale ja za to wymyśliłam sposób na płeć dziecka i moja simka urodzi dziewczynkę. Natomiast chciałabym jakiś kod albo mod,który dodaje te punkty żebym mogła kupić superpłodny.

Lubie
22.11.2014, 17:47
Napotkał ktoś może program do robienia recolorów obiektów?
Chodzi mi głównie o meble/obrazy, bo do ciuchów znalazłem.
Będę wdzięczny za linka (a jak będzie jeszcze przy tym poradnik, wycałuję <3 )

EDIT:
Chwilę poszukał i o, znalazł.
Jak by kogoś to interesowało, TUTORIAL (http://saudadesims4.wordpress.com/2014/11/20/how-i-recolor-base-game-objects-in-the-sims-4/) ;)

Candle
22.11.2014, 19:38
Cześć cześć :)
Myślę nad zakupem The Sims 4, ale nie jestem pewna czy na moim laptopie wgl. pójdzie. I w związku z tym mam pytanie: czy na laptopie HP-Pavilion 17-e135sw będę mogła grać? Próbował ktoś? ;)

Parametry laptopa:
System: Windows 8.1
Procesor: 4-rdzeniowy procesor AMD A4-5000 APU z kartą graficzną Radeon HD 8330 (1,5 GHz, 2Mb pamięci podręcznej)
Pamięć RAM: 4GB DDR3L ( 4x4GB )
Dysk twardy: 500GB SATA (5400 obr./min)
Dźwięk: system DTS Sound+

MartaRut23
22.11.2014, 19:55
Cześć cześć :)
Myślę nad zakupem The Sims 4, ale nie jestem pewna czy na moim laptopie wgl. pójdzie. I w związku z tym mam pytanie: czy na laptopie HP-Pavilion 17-e135sw będę mogła grać? Próbował ktoś? ;)

Parametry laptopa:
System: Windows 8.1
Procesor: 4-rdzeniowy procesor AMD A4-5000 APU z kartą graficzną Radeon HD 8330 (1,5 GHz, 2Mb pamięci podręcznej)
Pamięć RAM: 4GB DDR3L ( 4x4GB )
Dysk twardy: 500GB SATA (5400 obr./min)
Dźwięk: system DTS Sound+

Tutaj masz stronę,która wszystko sprawdzi za ciebie.
http://www.systemrequirementslab.com/cyri
Tam gdzie pisze:" Search for a game" wpisujesz the sims 4 i naciskasz:"Can you run it",zaznaczasz:"Automatic Detection"czekasz chwile i już masz

KarolinaJ
25.11.2014, 02:06
MartaRut23 jeśli chodzi o wypełnienie wszystkich pasków potrzeb danego Sima to Ctrl+Shift+C i wpisujesz: sims.fill_all_commodities a dla całej rodziny: stats.fill_commodities_household

MartaRut23
25.11.2014, 20:59
MartaRut23 jeśli chodzi o wypełnienie wszystkich pasków potrzeb danego Sima to Ctrl+Shift+C i wpisujesz: sims.fill_all_commodities a dla całej rodziny: stats.fill_commodities_household

Nie do końca o to mi chodzi.Mam kod na potrzeby,ale mi chodzi o coś takiego jak w the sims 3,że można na pasku zwiększać albo zmniejszać potrzeby.

Hebe
26.11.2014, 15:00
Z tego co wiem, to w TS4 jest odpowiednik trójkowego testingcheatsenabled true, ale nie wiem do końca jak brzmi. Chyba testingcheats true? Ale nie wiem czy z jego pomocą można przeciągać paski potrzeb, tj. w TS3.

Candle
26.11.2014, 16:24
MartaRut23, dzięki :)

Cześć :)
Z góry przepraszam, że post pod postem, ale to baaardzo ważne dla mnie, a edycji postu nikt nie zauważy :(

Sprawdziłam na tej stronie, którą podała MartaRut23, czy simsy mi pójdą i wyszło, że na minimalnych ustawieniach tak, ale na wyższych już raczej nie, bo mam o 0,4GB RAMu za mało i kartę graficzną trochę za słabą.

I w związku z tym, czy gra będzie się często i dużo zawieszać? i czy w ogóle jest sens ją kupić ? :(
Proszę o możliwie jak najszybszą odpowiedź, ponieważ gra jest tańsza :P a tylko jutro będę mogła skorzystać z tej promocji :)

Ogrooomne dzięki z góry. :*

Charionette
27.11.2014, 20:20
Jeżeli będziesz grała na niskich lub średnich ustawieniach gra nie powinna się zacinać ani wywalać do pulpitu. W moim przypadku (nvidia 9800 gtx) skończyło się na obniżeniu ustawień do minimalnych, bo wyskakiwal błąd. Teraz gra chodzi płynnie, a do gorszej grafiki idzie się przyzwyczaić (nieskompresowane tekstury pomagają:) )

Candle
27.11.2014, 20:23
Dzięki ogromne :*
Przede wszystkim chodzi o to, żeby chodziła w miarę płynnie :)
Więc chyba się skuszę, bo już myślałam, że będę musiała zrezygnować :)

Orzechowo
28.11.2014, 14:13
Wczoraj aktualizował mi się Origin czy coś tam od tego i pozmieniały mi się wszystkie ustawienia gry, tryb okienkowy i ogólnie musiałam wszystko naprawiać. Też tak mieliście?

I drugie pytanie: jak macie ustawione opcje starzenia się? Chciałabym włączyć starzenie, bo mam dość ręcznego postarzania moich simów. Poza tym nie chcę, żeby simy z otoczenia żyły wieczność jak w dwójce, ale z drugiej strony boję się wioski emerytów jak to miałam w trójce. I co jak wszyscy simowie z miasta umrą? Wprowadzą się nowi?

MartaRut23
01.12.2014, 16:29
Czy idzie dodać więcej niż jedno ubranie codzienne??

ginsei
01.12.2014, 16:49
Czy idzie dodać więcej niż jedno ubranie codzienne??

Idzie, idzie.

MartaRut23
02.12.2014, 15:04
Już wiem jak. Ostatnio znalazłam mod na ciążę u nastolatek,ale u mnie on
nie działa.

Jest w simsach coś takiego jak w 2 i 3,że można pisać własną historię rodziny ze zdjęciami??

marandile
03.12.2014, 08:13
Na TSR zobaczyłam dom z TS4 i pytam się: jak zrobić takie fryzy (czyli niską ściankę na dachu) ???

http://i59.************/2vrzfjd.jpg

Björk
03.12.2014, 15:54
Prawdopodobnie jest to taras, a wysokość ścian jest podwyższona. Dzięki temu można sobie ustawić fryzy w trybie budowania i dodawać do "pokoi", w tym wypadku tarasu. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś :D

Lubie
03.12.2014, 15:58
moze to byc rowniez dach :)

konformistyczny lodzik
03.12.2014, 16:00
moze to byc rowniez dach :)

podwyższony?

Lubie
03.12.2014, 16:04
nie. dach jednospadzisty (?), skierowany spadem w inna strone domu.

konformistyczny lodzik
03.12.2014, 16:15
nie. dach jednospadzisty (?), skierowany spadem w inna strone domu.

jestem w 99% pewna, że do takiego modernu ktoś nie dałby dachu spadzistego ;) poza tym widać to po prawej stronie (chyba, że tylko ja to widzę :fun:)

Orzechowo
04.12.2014, 16:08
Pobrałam sobie kilka domów z galerii i w grze pojawiły mi się różne nowe obiekty typu wanna narożna itp, mniemam że to od ea, bo opisy są po polsku i tak dalej, moje pytanie skąd to można osobno pobierać? Jest jakiś odpowiednik store czy coś?

anie_1981
09.12.2014, 23:23
A jak jest z płcią nienarodzonych dzieci, da się nią sterować, czy nie?

xviraszka
10.12.2014, 09:57
A jak jest z płcią nienarodzonych dzieci, da się nią sterować, czy nie?

nie da :)

czy jest jakiś program do sprawdzania dodatków z neta? tak jak było do the sims 3/2? Chyba mam jakiś wadliwy bo co chwile mnie z gry wywala :wredny:

massdnm123
10.12.2014, 18:03
witam, mam pytanie odnośnie starzenia się simów... czy da się jakoś włączyć grę żeby te działki, co mam na nich domy znów były puste, a rodziny stworzone przez twórców znów były młode? bo u mnie wszyscy się zestarzeli ;/

Iliada115
10.12.2014, 22:16
Jak będziesz w menu głównym kliknij w plus na górze, po prawej. Zrobisz tym nową grę. Wszystkie zapisy można wczytać w dowolnym momencie wybierając ikonkę w kształcie dyskietki.

MartaRut23
11.12.2014, 00:21
Mam pytanie czy jest jakiś mod dzięki któremu sim nie będzie potrzebował części do ulepszeń tylko będzie ulepszał bez tych części??

KarolinaJ
13.12.2014, 22:05
Czy można bez użycia kodów zmienić cechy Sima? :| Wiem, że przy użyciu testingcheats on i cas.fulleditmode mogę edytować w CAS i zmieniać wszystko ale jest mały problem przy tym sposobie - czasami Sim przypomina sobie o swoich dawnych cechach i miewa związane z nimi nastrójniki... :rolleyes:

marandile
14.12.2014, 00:41
wyszla juz ta aktualizacja z nowymi karierami?

Effie
14.12.2014, 08:35
We wtorek ma być, ale nie wiem o której godzinie

MartaRut23
14.12.2014, 20:55
Wiem,że to nie ten dział,ale nie wiem gdzie zadać pytanie. Zauważyłam,że w the sims 4 mogę stworzyć historię rodziny,ale jest bardzo mało miejsca do pisania pod zdjęciem,a ja lubie tworzyć historie danej rodziny.Otóż moje pytanie jest takie czy jest jakiś mod,który to naprawia,że jest więcej miejsca do pisania pod obrazkiem??
A jak nie ma to czy jest jakiś program graficzny dzięki któremu mogę wstawić zdjęcie i opis pod nim.

Levkoni
14.12.2014, 21:06
Marta, dość często przeglądam mody i jeszcze nigdzie takiego nie widziałem. Również żadnym programem tego nie zrobisz, tak więc niestety musisz korzystać z tego co jest w grze, z ograniczoną liczbą miejsca pod wpisy.

MartaRut23
14.12.2014, 21:29
Dzięki za odpowiedź,ale mi chodzi o jakikolwiek program graficzny nie połaczony z grą.

Levkoni
14.12.2014, 21:31
No to w zasadzie w każdym programie graficznym możesz sobie zrobić opis rodziny, paint, photoshop, gimp. Tyle, że nie wrzucisz tego do gry w żaden sposób.

MartaRut23
14.12.2014, 21:34
Wiem o tym.Ale chcę,żeby było jak w the sims 2,że dodaje zdjęcie z gry pod zdjęciem daje napisy,a z boku widać zdjęcia z napisami które już zrobiłam i moge je obejrzeć w każdej chwili.

Effie
14.12.2014, 21:48
to może machnąć prezentację w programie typu PowerPoint? :P

MartaRut23
15.12.2014, 14:40
Jest już może mod,który pozwala edytować relacje rodzinne w stworzonych już simach?? Tak jak to było w the sims 3.

Levkoni
15.12.2014, 21:06
MartaRut23, nie ma modu. Jest tylko kod, który pozwala na zwiększenie paska przyjaźni i romansu. Nie chce mi się dokładnie go opisywać, ale tu masz jakiś poradnik: http://sims.arhn.eu/2014/09/poprawienie-znajomosci/

MartaRut23
15.12.2014, 21:10
Znam ten kod i nie o to mi chodzi

Orzechowo
16.12.2014, 15:44
Są już jakieś znane sposoby na piwnicę lub półpiętro?

Olson
16.12.2014, 22:21
gdzie znajdę drzewo genealogiczne mojego Sima? :)

Lubie
16.12.2014, 22:26
nie znajdziesz, bo go nie ma :P seria TS4 w tej chwili cierpi na brak drzewa genealogicznego. Moze kiedys dodadza. Moze... :P

FakeYourDeath
18.12.2014, 20:58
jest jakiś kod albo sposób na usunięcie kryształka nad głową sima?

MartaRut23
19.12.2014, 14:10
Wie ktoś kiedy pojawi się nowy dodatek ucieczka w plener??

konformistyczny lodzik
19.12.2014, 14:17
jest jakiś kod albo sposób na usunięcie kryształka nad głową sima?

to polecił mi kolega, działa :D wejdź w folder z grą i znajdź taki plik tekstowy
http://i.imgur.com/wH3ekar.png
wszędzie gdzie są miejsca podkreślone 0.00 muszą takie być, ponieważ przy instalacji gra dała tam 1.00, co dodaje kolor kryształków

@down: nie ma sprawy ;)

FakeYourDeath
19.12.2014, 19:08
Dziękuję! Przyda się :D

Olson
20.12.2014, 18:38
kontrowersyjna kaczuszka, dzięki za informację. szkoda trochę, ale trudno ;)

a czy jest możliwość wyprowadzenia jednego Sima z rodziny?

xviraszka
20.12.2014, 19:17
kontrowersyjna kaczuszka, dzięki za informację. szkoda trochę, ale trudno ;)

a czy jest możliwość wyprowadzenia jednego Sima z rodziny?

tak, da się ;) wejdź w otoczenie , kliknij w swoja rodzinke i później pod 3 kropkami będziesz miała cos w stylu '' eksmituj simow'' kliknij i możesz każdego sima wyprowadzić osobno ;)

ja podbijam pytanie, jest jakis program do sprawdzania dodatków ?

cyniczna
20.12.2014, 22:33
PO raz pierwszy urodziły mi się bliźnięta :o
Komuś jeszcze się udało? Wiadomo coś więcej o sterowaniu płcią?

FakeYourDeath
21.12.2014, 01:37
mi się wczoraj udało w jednej rodzinie mieć dwie pary bliźniąt, niestety :v

xviraszka
21.12.2014, 10:12
PO raz pierwszy urodziły mi się bliźnięta :o
Komuś jeszcze się udało? Wiadomo coś więcej o sterowaniu płcią?

mi się urodzily tylko jeden raz :cry: w pierwszy dzień grania w 4 więcej już nie :wredny:

Lubie
21.12.2014, 14:08
wie ktoś może co ile (po ilu) dni urlopu się przywracają/powiększają?

arianna
22.12.2014, 11:31
Jak zdobyć ten nowe gnomy?
Ja miałam już raz bliźniaki :) Wielki szok.

Lubie
23.12.2014, 18:50
jest gdzieś opcja wyproś? jakaś babka wbiła mi się do domu i siedzi tam drugi dzień :( chyba ją zabije :c

MartaRut23
23.12.2014, 23:13
Jest jakiś mod lub kod na przyspieszenie ciąży simki??

fracleska
23.12.2014, 23:22
A wie może ktoś gdzie instalować podłogi i pokrycia ścian, bo żadne z pobranych i wrzuconych do Mods nie pokazują mi się w grze?

anie_1981
24.12.2014, 12:39
A czy to na pewno podłogi do TS4? Czasem można omyłkowo pobrać np. do innych Simsów. Sądzę, że mody do TS4 wrzuca się po prostu do katalogu Mods. Sprawdź dokładnie opcje gry, może masz wyłączoną zawartość zmodyfikowaną.

Natas
24.12.2014, 15:08
Hej hej, mam pytanie! Jak wygląda czas w Simsach 4? Czy tak jak w 2 - grasz jedną rodziną, to u reszty nic się nie dzieje, czy wszystko rozgrywa się w czasie rzeczywistym i tak jak w 3 grasz jedną rodziną, a u pozostałych mija czas?

Nie wiedziałam, gdzie to pytanie zadać, także wybaczcie :)

Effie
24.12.2014, 20:29
Grasz jedna rodziną, a czas płynie u wszystkich, z tym, że poza takimi drobnymi sprawami jak przemieszczenie/kontakty/potrzeby (opcjonalnie starzenie się) nic się u nich nie dzieje.

aspiryna
25.12.2014, 10:39
A ja mam pytanie co do działania TS4 i Origin'a.
Mikołaj przyniósł mi grę pod choinkę :D i jako dobra siostra chce, żeby moje rodzeństwo też sobie mogło pograć. Wiem, że trzeba zarejestrować grę przez Orgin i jest ona przypisana do konta itd., ale byłabym wdzięczna, gdyby ktoś napisał czy jest możliwość grania na 2 komputerach? Czy można mieć 2 oddzielne konta *naiwność*, czy np. będę musiała udostępnić swoje hasło? Nigdy nie miałam tego problemu, bo gram z siostrą w zupełnie inne gry. Także proszę o łopatologiczne wytłumaczenie ;)

Hebe
25.12.2014, 12:04
Grę można przypisać tylko do jednego konta. Tylko nie wiem, czy jest dozwolone instalowanie tej samej kopii na kilku komputerach.

Effie
25.12.2014, 15:28
Skoro grać można w trybie offline, to chyba nie ma problemu, żeby zainstalować siostrze z Twojego konta, a potem się wylogować i wejść w tryb offline... Ale to takie moje gdybanie, nie wiem czy jest to dozwolone i technicznie wykonalne...

αγάπη
26.12.2014, 23:40
Mam wrażenie że EA zapomniało że wśród graczy są osoby posiadające komputery apple, a wersja na mac miała rzekomo wyjść do końca 2014, wie ktoś coś ?

MartaRut23
27.12.2014, 00:07
Mam pytanie. Jak zrobić na 1 piętrze podłogę,ale nie na ścianach z dołu??

Lubie
27.12.2014, 00:09
Mam pytanie. Jak zrobić na 1 piętrze podłogę,ale nie na ścianach z dołu??

zrób ścianę na dole, postaw podłogę, usuń ścianę pod podłogą (ja tak robię) z innym sposobem się nie spotkałem.

MarcinSzary
28.12.2014, 14:54
Ktoś mi podpowie jak prowadzić negocjacje w codziennych zadaniach w karierze BIZNES w 6 poziomie pracy? Stoję w miejscu a pewnie rozwiązanie banalne.

Sunflower
28.12.2014, 21:25
Za pomocą komputera - w zakładce "Sieć.."

Profesor Parker
29.12.2014, 21:14
czy (i jak) mozna mentorowac ogrodnictwo?

Mentosik57
30.12.2014, 11:22
Mam wrażenie że EA zapomniało że wśród graczy są osoby posiadające komputery apple, a wersja na mac miała rzekomo wyjść do końca 2014, wie ktoś coś ?

Z tego wiem EA nie potwierdziło oficjalnie,że wersja na mac będzie.Więc albo wyjdzie w 2015 albo nigdy.Trzeba czekać.

Volturia
31.12.2014, 11:58
wklejasz do Documents\Electronic Arts\The Sims 4\Mods\packages

Odnosnie wlasnie DOWNLOADS - pobralam gre ze swojego konta Origin na nowego kompa - nie mam folderu 'packages'. Stworzyłam go więc i wrzuciłam pobrane pliki. Mam nadzieję, że to załatwi sprawę? :P

Hebe
31.12.2014, 12:08
@up, ja nie mam folderu packages, a wszystko mi działa. Więc nie wiem, czy jest w ogóle potrzebny :|

massdnm123
31.12.2014, 14:15
Czy w folderze Mods mają znaleźć się tylko dodatki ( pliki packages), czy potrzebny jest jeszcze jakiś plik z rozszerzeniem?