Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi
Nie, plik sam się tworzy.
MartaRut23
02.01.2015, 13:04
Czy jest jakiś mod na to,żeby niemowlaki zamknęły się,bo prawie cały czas płaczą.
Hej, mam pytanie co do tworzenia samego miasta i wprowadzania do niego swoich simów. Gram sobie simką w jednej zapisanej grze, po czym wychodzę z niej i tworzę w nowej grze simów, których chcę wprowadzić do tego miasta, w którym mam już swoją simkę. I nie potrafię tego zrobić :/ W "zarządzaniu światami" też nie umiem tego zrobić.. Wie ktoś jak to rozwiązać? :(
Sunflower
02.01.2015, 20:15
Hej, mam pytanie co do tworzenia samego miasta i wprowadzania do niego swoich simów. Gram sobie simką w jednej zapisanej grze, po czym wychodzę z niej i tworzę w nowej grze simów, których chcę wprowadzić do tego miasta, w którym mam już swoją simkę. I nie potrafię tego zrobić :/ W "zarządzaniu światami" też nie umiem tego zrobić.. Wie ktoś jak to rozwiązać? :(
Nie bardzo rozumiem. Chcesz mieć te dwie rodzinki w jednym mieście na jednym czy dwóch osobnych save'ach?
Jeśli dobrze rozumiem, że chodzi o dwie rodziny w jednym mieście, to błąd popełniasz tworząc rodzinę w nowej grze. Jeśli masz już stworzonych simów wystarczy wyjść z parceli do zarządzania światami i tam otworzyć swoją galerię, a następnie wybrać z niej gotową rodzinę, którą chcesz dołączyć do miasta. Jeśli natomiast chcesz tworzyć nową rodzinę, musisz w menu głównym wybrać opcję "stwórz nową rodzinę" i po utworzeniu i zaakceptowaniu jej, zostanie ona dołączona do ostatnio granego zapisu. Powodzenia :)
MartaRut23
04.01.2015, 00:01
Czy ktoś wie jak zrobić zdjęcie simki w CAS od razu mówię,że print screan nie działa
MartaRut23 - możesz pobrać program fraps, wybierasz w nim klawisz, którym chcesz robić zdjęcia i miejsce, gdzie chcesz je zapisywać. Przed odpaleniem gry po prostu włączasz ten program.
plague9277
08.01.2015, 21:37
czy ktoś wie, jak można utrzymać znajomość z kimś, kto z nami nie mieszka? trochę to wkurzające...moja simka miała już chłopaka, miałam go zwabić do domu, a tu patrzę - nie mam go w ogóle w znajomych O.o i tak jest z każdą znajomością! czy tylko ja tak mam, bo robię jakiś błąd, czy tak po prostu wymyślili twórcy? pomocy :(
MartaRut23
08.01.2015, 22:44
czy ktoś wie, jak można utrzymać znajomość z kimś, kto z nami nie mieszka? trochę to wkurzające...moja simka miała już chłopaka, miałam go zwabić do domu, a tu patrzę - nie mam go w ogóle w znajomych O.o i tak jest z każdą znajomością! czy tylko ja tak mam, bo robię jakiś błąd, czy tak po prostu wymyślili twórcy? pomocy :(
Tutaj masz kod na to:
https://www.youtube.com/watch?v=Z-NVKik6Cms
MartaRut23
08.01.2015, 22:46
Czy wie ktoś,którego stycznia ma wyjść dodatek ucieczka w plener i czy to będzie dodatek do kupienia czy coś takiego jak aktualizacje??
plague9277
09.01.2015, 20:05
Tutaj masz kod na to:
https://www.youtube.com/watch?v=Z-NVKik6Cms
tyle że to jest kod na szybką znajomość, a mi chodzi o to, żeby mi nie znikali simowie z kontaktów...chyba że to jest tak, że nie znikają, jeśli relacja między nimi jest maksymalna?
MartaRut23, pakiet ten ukaże się w przyszłym tygodniu. Jak włączasz grę i masz połączenie z netem to zapowiedź pokazuje się bezpośrednio w menu głównym ;)
MartaRut23
11.01.2015, 23:11
tyle że to jest kod na szybką znajomość, a mi chodzi o to, żeby mi nie znikali simowie z kontaktów...chyba że to jest tak, że nie znikają, jeśli relacja między nimi jest maksymalna?
Napewno nie znikną jak będziesz co jakiś czas używała tego kodu,bo relacje między simami stają się coraz gorsze jak nie utrzymujesz z nimi kontaktu
Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie mam wgrywać różne kolory skóry??
Bo chcę to wgrać,a mi tego nie widzi.
http://elys-simsalabim.tumblr.com/post/107001491704/baby-makeover-default-replacement-since-i
misstesssims
13.01.2015, 07:28
Jaki poziom umiejętności jest potrzebny?
MartaRut23
13.01.2015, 17:44
Czy żeby grać w dodatek ucieczka w plener oryginalną trzeba też mieć podstawke oryginalną??
Mam takie szybkie pytanie. Jak upamiętnić sima?
Naczytałam się o tym, a w grze nie widzę możliwości.
Można ponoć namalować portret, napisać piosenkę albo napisać biografie.
Po jednej osobie z rodziny.. mają pomaksowane i malarstwo i muzycznie wszystkie instrumenty, a nie mam opcji że by kogoś upamiętnić.. pisarz może napisać biografię, ale bez wyboru czyją...
CademZoe
13.01.2015, 20:15
MartaRut23, słyszałam, że jak oryginalne łączy się z nieoryginalnym w przypadku simsów, to po grze... i reinstal albo format zostaje. Aczkolwiek nie wiem na 100% i dołączam się do pytania.
Mam takie szybkie pytanie. Jak upamiętnić sima?
Naczytałam się o tym, a w grze nie widzę możliwości.
Można ponoć namalować portret, napisać piosenkę albo napisać biografie.
Po jednej osobie z rodziny.. mają pomaksowane i malarstwo i muzycznie wszystkie instrumenty, a nie mam opcji że by kogoś upamiętnić.. pisarz może napisać biografię, ale bez wyboru czyją...
Dopisuję się do pytania. Często jest opcja w rozmowie, że sim obiecuje zadedykować utwór swojej połówce na przykład, ale czy ktoś gdzieś widział taką opcję grając na jakimś instrumencie? Czy to jest tylko tak sobie, do obiecania i nic więcej?
MartaRut23
15.01.2015, 14:29
Dopisuję się do pytania. Często jest opcja w rozmowie, że sim obiecuje zadedykować utwór swojej połówce na przykład, ale czy ktoś gdzieś widział taką opcję grając na jakimś instrumencie? Czy to jest tylko tak sobie, do obiecania i nic więcej?
Jest tylko opcja na każdym instrumencie wykonaj serenadę.
jak gram w sims 4 to chcę ściągnąć dom z galerii i pisze że to nie jest dostępne w tym trybie gry
o co w tym chodzi? w jakim trybie gry? jak trzeba uzyskać ten tryb gry?
jak gram w sims 4 to chcę ściągnąć dom z galerii i pisze że to nie jest dostępne w tym trybie gry
o co w tym chodzi? w jakim trybie gry? jak trzeba uzyskać ten tryb gry?
Chodzi o tryb budowania :)
MartaRut23
16.01.2015, 22:34
Czy jest już pose player??
Witam :)
Jako że dopiero zaczęłam grać w TS4 i nic nie wiem, postanowiłam tu zapytać. Czy ktoś może mnie oświecić, w jaki sposób najszybciej osiągnąć nastrój "zainspirowany"? Mój sim musi przygotować 2 posiłki w tym właśnie nastroju, a ja nie wiem, jak go wywołać. Ktoś, coś? ;) Będę wdzięczna.
W jaki sposób najszybciej osiągnąć nastrój "zainspirowany"?
Chyba najszybsza jest opcja pomyśl pod prysznicem.
Dokładnie tak! Dziękuję bardzo! :)
MartaRut23
20.01.2015, 00:09
Jak szybko doprowadzić sima do płaczu??
Odkąd gram w TS4, zauważyłam tylko dwa dwa przypadki, w których sim płacze. Pierwszy to śmierć kogoś z rodziny, drugi to rozwód. Przy czym po rozwodzie, jeden sim płakał jak tylko przypomniało mu się o rozwodzie, drugi natomiast płakał tylko i wyłącznie przez sen. Bardzo mi się to spodobało, taki kolejny smaczek gry, gdy myślisz, że już wszystko o niej wiesz :smile:
Sim płacze gdy jest smutny. Gdy ma taki nastrojnik ma opcje wyplakania sie pod koldra. Dzieci mi placza gdy maja nowe rodzenstwo, albo gdy ktos im zniszczy domek dla lalek. Ponury sim czasem placze. Czemu chcesz na szybko doprowadzic ich do łez?? :)
Sim płacze gdy jest smutny. Gdy ma taki nastrojnik ma opcje wyplakania sie pod koldra. Dzieci mi placza gdy maja nowe rodzenstwo, albo gdy ktos im zniszczy domek dla lalek. Ponury sim czasem placze. Czemu chcesz na szybko doprowadzic ich do łez?? :)
Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, przypomniałam sobie, że jeszcze w jednej sytuacji sim mi płakał, właśnie pod kołdrą, na skutek niezręcznej rozmowy.
Nie zdarzyło mi się jednak, żeby dzieci płakały z powodu nowego rodzeństwa. Być może to zależy od osobowości tych dzieci, lub po prostu to kwestia przypadku.
MartaRut23
20.01.2015, 13:29
Bo robię teledysk do piosenki Taylor Swift - White horse.
A jakie cechy miały dzieci,że płakały jak urodziło im się rodzeństwo??
MartaRut23
21.01.2015, 18:44
Czy wie ktoś czy są do zbudowania toalety publiczne,bo robię park??
Iliada115
25.01.2015, 18:44
Podeśle ktoś link do ściągnięcia naturalnych rzęs? Z podpowiedzią gdzie je potem znaleźć.
[LINK (http://kijiko.catfood.jp/dcitems4/3d-lashes/)] [LINK (http://kijiko.catfood.jp/dcitems4/3d-lashes-curly-edition/)] [LINK (http://kijiko.catfood.jp/dcitems4/3d-lashes-for-kids/)]
Znajdziesz je w kategorii "okulary".
MartaRut23
26.01.2015, 00:10
Czy jest jakiś mod dzięki,któremu mogę edytować relacje między simami,ale mieszkającymi w osobnych domach??
cyniczna
29.01.2015, 09:33
Również potrzebowałabym jakiś mod/kod dotyczący relacji... Coś mi się chyba w tej grze psuje.
Moi simowie poznają innych simów, zaprzyjaźniają się... a potem dupa - nie ma tych osób w znajomych, nie mogę do nich zadzwonić itd.
Kody na ustalenie stopnia przyjaźni i/lub romansu
TestingCheats True
modifyrelationship imienazwisko1 imienazwisko2 liczba Friendship_Main - na przyjaźń
modifyrelationship imienazwisko1 imienazwisko2 liczba Romance_Main - na romans
Prawidłowo wpisany kod w grze dla przykładowych simów będzie wyglądał tak:
modifyrelationship Misza Domagarow Bella Ćwir 75 Friendship_Main - pasek przyjaźni naładowany w 75%
Kody przetestowałam i działają.
MartaRut23
30.01.2015, 02:55
Czy ktoś wie jak wywołać konkretny nastrój sima,bo potrzebuję nastrój smutny
Sweet rabbit
30.01.2015, 11:02
Czy ktoś wie jak wywołać konkretny nastrój sima,bo potrzebuję nastrój smutny
W nagrodach za "punkty szczęścia życiowego" czy jakoś tak można kupić eliksiry, które wywołują emocje, ale nie jestem pewna, czy będzie coś ze smutkiem. Jeśli nie będzie to spróbuj obniżyć potrzebę towarzystwa :)
octavessens
30.01.2015, 13:29
nie da sie kupować warzyw? musze hodować lub biegać po miastach i kraść z ogródków?
MartaRut23
30.01.2015, 20:35
nie da sie kupować warzyw? musze hodować lub biegać po miastach i kraść z ogródków?
W the sims 4 nie ma żadnych sklepów niestety.
Marcysia
30.01.2015, 21:48
W the sims 4 nie ma żadnych sklepów niestety.
A w komputerze? sklepy są tylko internetowe, ale da się kupić worek (?) warzyw.
Gram w angielską wersję TS4 i w związku z tym mam raczej nietypowe pytanie - jak przetłumaczona na polski została opcja 'mess around' (bara-bara nastolatków)?
Shattered
08.02.2015, 12:02
^ figluj... Tak została przetłumaczona
KarolinaJ
08.02.2015, 12:24
Mam pytanie jak zmienić cechy Sima aby nie pojawiały się nastrójniki związane z jego poprzednimi (zastąpionymi już innymi) cechami? Skorzystałam z kodu cas.fulleditmode i w cas zmieniłam jego cechy, może jest na to jakiś lepszy sposób?
FakeYourDeath
09.02.2015, 21:59
Jak zrobić żeby były chłopak simki do niej wrócił? :v próbuję z nim romansować, ale nic z tego nie wychodzi
Zapytam tutaj bo to pilne ! Wczoraj po 15 kupilam Ucieczka w plener i nic nie przyszło tzn mam potwierdzenie zakupu i coś tam że paypal zabrał mi kase dla nich ale nie mam nr kodu produktu itd, pierwszy raz kupiłam przez paypal wytłumaczy mi ktoś coś o co chodzi czemu tego nie mam ? Patrze dzisiaj meila i nic nie mam :(
Jest jakiś sposób, żeby Simce zablokować ciążę, żeby nie rodziła gdy ja gram akurat w innej rodzinie?
@anjanka
Kupowałaś przez Origin czy w jakimś sklepie internetowym?
@Effie Origin :( ja nie wiem czy oni muszą zaksięgować kase jak u Nas? Nie znam się nigdy nie kupowałam przez paypal...
Poza darmowymi prezentami nic nie kupowałam dotąd bezpośrednio przez Origin, ale...
- sprawdź historię zamówień (Pomoc->Historia zamówień), tam wyświetla się status zamówienia,
- może nie musisz czekać na żaden kod tylko dodatek masz już w swojej bibliotece gier?
Patrzałam wczoraj historię i jest że zrealizowane czy coś takiego, w biblioteczce nie mam odświeżałam z trylion razy :( po pracy zobacze jeszcze raz jak nie bedzie to napiszę do nich....
^ figluj... Tak została przetłumaczona
Dzięki za odpowiedź. :)
Mam jeszcze jedno pytanie - podczas przyjęcia urodzinowego jeden z celów to wzniesienie toastów przez dorosłego, jak to zrobić? Sprawdzałam na swoim Simie, na innych Simach, ale nigdzie nie ma takiej opcji.
Ja miałam taką opcję tylko raz. W razie co - szukaj w prywatnych.
Aha i był to sterowalny sim z rodziny, którą grałam. Kliknęłam nim na jubilata i była to opcja.
Orzechowo
12.02.2015, 11:00
Oba simy muszą pić drinki, wtedy jednym pijącym klikasz na drugiego i jest opcja wznieś toast.
Sweet rabbit
17.02.2015, 17:39
Mam pytanie, jak nauczyć sima umiejętności koszenia i co ona daje? Dla niedowiarków http://pl.sims.wikia.com/wiki/Plik:Koszenie.jpg
Mam pytanie, jak nauczyć sima umiejętności koszenia i co ona daje? Dla niedowiarków http://pl.sims.wikia.com/wiki/Plik:Koszenie.jpg
Też się kiedyś na to natknęłam i szukając odpowiedzi przeczytałam, że to ukryta umiejętność i ma ją tylko Mroczny Kosiarz, zdjęcie więc pewnie zostało zrobione, gdy ktoś kodami dodał Mrocznego do rodziny. Simy nie mogą się jej nauczyć.
MartaRut23
18.02.2015, 02:08
Wpisz najpierw kod testingcheats on
Później stats.set_skill_level AdultMajor_Reaping 10
Sweet rabbit
18.02.2015, 07:26
Też się kiedyś na to natknęłam i szukając odpowiedzi przeczytałam, że to ukryta umiejętność i ma ją tylko Mroczny Kosiarz, zdjęcie więc pewnie zostało zrobione, gdy ktoś kodami dodał Mrocznego do rodziny. Simy nie mogą się jej nauczyć.
Aha ok, z ciekawości sprawdziłam to na mojej simce, wpisałam kod, ale nic nie dało się robić. Stwierdzam, że umiejętność jest bezużyteczna :D
@Sweet rabbit, zabij Sima w innej rodzinie, kto wie, może teraz to ona przyjdzie po jego duszę :P
Hej, mam takie pytanie, jeśli już było, to przepraszam :) Chciałabym kupić używaną 4, jednak zastanawia mnie, jak to jest z tym kontem orgin. Czytałam, że posiadanie tam konta jest niezbędne do ukończenia procesu instalacji (?). A co w przypadku, gdy ktoś zainstalował simsy na swoim orginie, uznał, że to nie to i chce je sprzedać? Czy kupując taką używkę będę mogła bez problemu zainstalować ją na moim komputerze i przypisać do mojego konta, czy trzeba jednak kupić nówkę?
^ Obawiam się, że musisz kupić nowy egzemplarz. Do instalacji TS4 potrzebne jest konto Orgin, a nie da się przypisać jednego kodu gry na dwóch kontach. Poprzedni właściciel musiałby ci dać dostęp do swojego Orginu, a wątpię żeby chciał to zrobić.
Oczywiście jeśli poprzedni właściciel nie przypisał gry do swojego konta, to instalacja jest możliwa.
Dżiglipaff
01.03.2015, 15:44
Pyszczki, mam trzy pytanka!
Pierwsze: co zrobić, żeby kamera przewijała się w dół ekranu?
Drugie: mam wersję pudełkową, czy jest możliwe zainstalowanie gry na innym komputerze i przelogowanie się na mój origin? Chciałabym pograć czasem nie u siebie w domu i taka opcja byłaby cudowna. Wcześniej grałam tak w nowe SimCity (ale w wersji elektronicznej), które zapisuje gre na swoich serwerach. W simsach nie zależy mi na zapisanych grach itp, ale czy samą kopię mogę zainstalować gdzieś indziej?
Trzecie: Czy znalazła się na forum już jakaś dobra dusza, która spisała wszystkie kody w jednym miejscu? Szukałam i nic konkretnego nie znalazłam, same pojedyncze porady.
Drugie: mam wersję pudełkową, czy jest możliwe zainstalowanie gry na innym komputerze i przelogowanie się na mój origin? Chciałabym pograć czasem nie u siebie w domu i taka opcja byłaby cudowna. Wcześniej grałam tak w nowe SimCity (ale w wersji elektronicznej), które zapisuje gre na swoich serwerach. W simsach nie zależy mi na zapisanych grach itp, ale czy samą kopię mogę zainstalować gdzieś indziej?
Tak, bez problemu możesz zainstalować grę na innym komputerze i w nią grać logując się na swoim koncie Origin :)
Pink Panther
05.03.2015, 12:59
Jaki jest kod na ukrycie kryształka i dymków? Wydawało mi się, że hideheadlineeffects on/off, ale wpisuję i wpisuję, a nie działa :/
Sovillian
05.03.2015, 19:01
Tak, jest ale nie hideheadlineeffects on/off , tylko headlineeffects on/off, ale działa on chyba tylko na dymki, na plumboba chyba nie.
Pink Panther
05.03.2015, 19:04
Aaa, wszystko jasne :D Dziękuję ;)
Sovillian
06.03.2015, 12:00
Ostatnio nawrzucałam do simsów dosyć dużo dodatków typu włosy, ubrania. Część z nich prezentuje się fajne, a druga cześć to tragedia, ale głównie chodzi o to, że te randomowe simsy co się pojawiają w mieście nie mają nic przeciwko CC. I tak powstała mi fala dziwnych simów o dziwnych brwiach, włosach (kolor zielony, różowy itd.) i ubraniach. Nie wiecie czy jest jakaś możliwość coś z tym zrobić? Bo jednak chciałoby się by to wyglądało jakoś estetycznie ;p
Orzechowo
06.03.2015, 16:17
Jedyny sposób, jaki teraz przychodzi mi do głowy, to zmiana tego ręcznie. Wpisujesz testingcheats true, a potem cas.fulleditmode. Klikasz z shiftem na danego sima i wybierasz opcję edytuj w stwórz sima.
Shattered
06.03.2015, 16:42
Jak do diaska wYprosić gości? Po przyjęciu sobie dalej siedzą i nie zamierzają wyjść. Nigdzie nie ma opcji wyproś czy pożegnaj, a opcja odejdź nic nie daje
Sovillian
06.03.2015, 17:19
Orzechowo dzięki za wskazówkę, jednak nie odczuwam narazie takiej desperacji by przerabiać każdego z osobna ;) Wpadł mi sumie teraz do głowy pomysł by pousuwać tych dziwnych simów w tej skrzyni rodzin (czy jak to nazwać). Co prawda pojawią się nowi, ale może bardziej normalnie wyglądający.
Orzechowo
07.03.2015, 16:29
Sovillian, niestety nie spotkałam żadnego moda który sprawia, że cc jest pomijane przy tworzeniu nowych simów, w sumie też by mi się przydał :D
Shattered, wejdź w tryb budowania i sprawdź informacje o parceli. Jak w miejscu informacji dot. typu parceli jest niebieski kwadrat, będziesz musiała wyprowadzić rodzinę, zmienić to na mieszkalne i wprowadzić rodzinę od nowa. Miałam ten problem kiedyś.
MartaRut23
18.03.2015, 21:53
Jest już może pose player i fajne pozy,bo potrzebuje kilku??
Czy simka może odmówić jak inny sim ją całuje??Bo jakoś mi to nie wychodzi,a potrzebuje tego do filmiku.Zrobiłam nawet tak,że on ją kocha,a ona go nienawidzi i dalej on ją może pocałować.
Czy ktos wie, gdzie moge znalezc ksiazki , ktore moj sim napisal i opublikowal poprzez skrzynke pocztowa? Nie mam ich w biblioteczce ani nie moge zamowic przez komputer ani nie ma ich u sima w plecaku... Chciclabym kopie dla jego rodziny, a gdy jakas opublikuje, to juz nie mam mozliwosci. Czy zna ktos rozwiazanie??
MartaRut23
24.03.2015, 14:41
Mam the sims 4 i jak chcę ją uruchomić to włącza mi się origin i wersja testowa,a tego nie chcę.Jak to usunąć??
Iliada115
27.03.2015, 17:28
To jakiś błąd u mnie czy to aktualizacja spowodowała, że martwe simy znikają z drzewa genealogicznego. Nie mam nic przeciwko zniknięciu umarłych z listy znajomych, ale jednak miło by było widzieć wszystkie pokolenia, a nie tylko te żywe.
Sovillian
28.03.2015, 15:13
@Iliada115 Z tego co czytałam to większość ludzi skarży się na burdel w drzewach genealogicznych. U siebie nic nie zauważyłam, ale to tylko dlatego, że zaczęłam grę zupełnie od nowa.
Poza tym, jak to jest z tymi jajkami? Bo mam już prawie wszystkie i z tego co zauważyłam dostajemy je ze zbierania roślin, kamieni. I moje pytanie brzmi czy będę zbierać te cholerne jajka zamiast minerałów itd. aż do końca eventu? Czy wraz ze zebraniem wszystkich jajek już więcej się nie będą pokazywać?
agnieszka130187
28.03.2015, 16:08
Czy jest jakiś sposób na usunięcie dodatków z netu, ale tak, żeby widzieć co się usuwa? Mam po kilka razy te same szminki, cienie do powiek, miały tylko inne nazwy. Niestety nie wiek, które to, żeby wywalić je po prostu z folderu...
@Sovillian
Jajek nie zbiera się "zamiast" minerałów itp. tylko wpadają dodatkowo, więc to tylko taki miły upominek, po zebraniu kolekcji poza zaśmiecaniem wyposażenia nie wpływają na grę. Lecieć będą zdaje się do końca kwietnia.
Sovillian
28.03.2015, 19:14
@Effie Uff, a już myślałam, że są one zamiast minerałów. Dzięki Ci za rozwianie moich wątpliwości, bo już się bałam, że będę w nieskończoność zbierać tylko jajka :D
Za zebranie 10 jajek dostajemy do wyposażenia rodziny pluszowego dużego królika Hopka, ale czy jajka z wyposażenia znikną po evencie?
aspiryna
30.03.2015, 22:01
Może mi ktoś napisać czy powstał już jakiś mod na zamianę imion i nazwisk w grze/dodanie nowych do puli? Jakiś czas temu miałam okazję zagrać w angielską wersję 4 i porównując z liczbą nazwisk/imion, które są generowane przez grę w polskiej wersji, simy po angielsku wypadają lepiej. Zazwyczaj nie gram miastowymi, ale wkurza mnie, że połowa mieszkańców nazywa się Piosenka, a druga połowa Maluch ^^
Ja mam troszkę pytanie z innej beczki (i proszę o jak najszybszą odpowiedź).
Otóż jest okazja (jak pewnie niektórzy wiedzą), że można zakupić za pośrednictwem Origin The sims za okazyjną cenę 89 PLN (bodaj).
W zasadzie zastanawiam się czy warto.
Czy The Sims 4 to dobry powót do dawnego klimatu serii czy może przepełnione błędami i pazdernością nieudane dziecko.
Czy opłaca się kupić przez Origin (później nie ma możliwości sprzedania chyba, prawda?).
Jestem w tym zielona. :P
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która chętnie odpowie mi na to pytanie... chociażby do końca tygodnia? :okay:
Niestey raz zakupionej gry nie odsprzedasz tak łatwo ;)
Mogłabyś zakupić ją na jakieś konto, które później będziesz mogła odsprzedać ewentualnie.
The Sims 4 wg mnie jest skierowane raczej do dość młodych użytkowników.
Według mnie kimatu poprzednich części w niej nie uświadczysz.
Ale to musiałabyś przeczytać recenzje.
Charionette
04.04.2015, 15:15
Origin ma możliwość oddania gry jeśli się nie spodoba, szczegóły tutaj: https://www.origin.com/pl-pl/great-game-guarantee
Hmm...co do The Sims 4, może poczytaj recenzje, obejrzyj let's play i sama zadecyduj. Jak dla mnie gra fajna, ale ma dużo wkurzających błędów i niedociągnięć.
Orzechowo
04.04.2015, 17:28
Klimat jest zupełnie inny, tak samo jak inny jest w dwójce albo trójce. Przynajmniej ja grając w każdą z tych gier miałam zupełnie inne odczucia. Powiedziałabym, że te wszystkie części to zupełnie inne gry.
Tak jak już wszędzie powtarzam - pojawia się wiele przydatnych opcji, których nie ma w poprzednich częściach, budowanie jest super, wielozadaniowość, swobodne tworzenie simów, którzy swoją drogą nie są tacy tępi jak w 2 i 3, gra chodzi bardzo płynnie. Jest też wiele niedopracowań i bugów, brakuje otwartego świata (przez co ja rzadko kiedy wyjeżdżam gdzieś z moimi simami, bo nie mogę kontrolować wszystkich na raz), CAST, tworzenia własnych miast, małych dzieci, ciągłe ekrany ładowania są męczące (i pewnie im więcej będzie dodatków, tym dłużej ładowanie będzie trwać)... Generalnie podstawa czwórki wydaje się mocno okrojona w porównaniu z podstawami poprzednich części.
Tak jak poprzednicy uważam, że powinnaś przeczytać kilka recenzji, obejrzeć jakieś let's playe i sama wyrobić sobie opinię.
Origin ma możliwość oddania gry jeśli się nie spodoba, szczegóły tutaj: https://www.origin.com/pl-pl/great-game-guarantee
Hmm...co do The Sims 4, może poczytaj recenzje, obejrzyj let's play i sama zadecyduj. Jak dla mnie gra fajna, ale ma dużo wkurzających błędów i niedociągnięć.
No i właśnie Simsy nie są objęte tą gwarancją.
Które gry innych producentów są objęte gwarancją?
Lista gier innych producentów objętych Gwarancją zadowolenia z gry: •BLACKGUARDS
•BOUND BY FLAME
•GOODBYE DEPONIA
•LEISURE SUIT LARRY: RELOADED
•METAL GEAR RISING: REVENGEANCE
•TALES FROM THE DRAGON MOUNTAIN 2: THE LAIR
•TOMB RAIDER I+II+III BUNDLE
•TOMB RAIDER: THE ANGEL OF DARKNESS
•TOMB RAIDER IV + V BUNDLE
•WASTELAND 2
•GIANA SISTERS: TWISTED DREAMS
No i właśnie Simsy nie są objęte tą gwarancją.
To jest lista gier innych producentów. The sims4 jest objęte tą gwarancją, co nawet pokazuje się, gdy dodamy grę do koszyka.
To jest lista gier innych producentów. The sims4 jest objęte tą gwarancją, co nawet pokazuje się, gdy dodamy grę do koszyka.
No to dzięki, że mi dopiero teraz mówisz! Bym zwróciła :D
Serio myślałam, by zwrócić, bo za bardzo do gustu mi nie przypadło.
Ale wywnioskowałam, z tej listy, że nie można.
xviraszka
06.04.2015, 10:30
Czy da się zarabiać na swoim sklepie , siedząc simsem w domu :| :|
ja mam takie pytanko - kiedy pobieram domek ze strony maxis, to pojawia się w bibliotece, a kiedy z innej i wrzucam pliki do folderu Tray to go nie widzę :( proszę o pomoc dlaczego tak się dzieje? wcześniej działało normalnie i widziałam w Mojej Bibliotece domki pobrane z innych stron.
Orzechowo
09.04.2015, 17:46
Chciałabym zacząć nową grę w czystym, niepozmienianym przeze mnie mieście.
Czy mogę jakoś rozpocząć grę na nowym save, w nowym świecie, nie tracąc poprzedniego? Gdy na ekranie głównym nacisnę "nowa gra", po prostu mogę zacząć grę nową rodziną, ale w starym świecie :| Czy muszę w związku z tym bawić się w wywalanie plików z moich dokumentów na pulpit? Jak tak, to słabo...
Na górze ekranu startowego masz taki plusik (chyba plusik), na niego kliknij, będzie to nowy świat. Potem sobie tylko ogarnij nazwy save'ów, żeby ich nie mylić :)
Orzechowo
11.04.2015, 19:36
Aaaaargh, a ja myślałam, że sprawdziłam już wszystko. Wielkie dzięki :D Jednak mój kolor włosów coś o mnie mówi.
Jeszcze jedno pytanie, może trochę głupie, ale po co dzieciom strój sportowy? Zawsze się męczę z wyborem ładnego, a one go do niczego nie używają. No chyba, że o czymś nie wiem (jak zawsze :D)?
Też nie znalazłam zastosowania. Czasem im go na siłę ubieram jak wysyłam na drabinki, ale równie dobrze mogłoby go nie być ;/
Orzechowo
13.04.2015, 20:57
Jeśli robię imprezę na parceli publicznej, to czy mogę w jakiś sposób zakazać wstępu niezaproszonym simom? Robię imprezy i wesela w eleganckich strojach a przychodzą takie gamonie w dresie, zaczepiają simów, zabierają jedzenie i robią sztuczny tłok :/ No i najgorsze, psują zdjęcia!
W TS3 płaciło się za wynajęcie lokalu na wyłączność, ale tu raczej czegoś takiego nie ma:(
Ja to obeszłam tak, że jedni z mieszkańców mieszkają po prostu w domu weselnym, który sama zrobiłam. I jak robię śluby, to ich zapraszam, a potem robię wesele w ich domu - nie ma problemu z dostępem do lodówki, a i łóżko jest na noc poślubną dla małżonków ;)
KarolinaJ
17.04.2015, 23:57
Mam takie pytanko jak zdobyć wszystkie jajka ozdobne i ile ich jest? (nigdzie się nie dopatrzyłam rozmowy na ten temat)
Jest 10 jaj, wypadają losowo podczas zbierania plonów z roślin, otwierania skamielin(?) i kapsuł. Moim zdaniem najszybszą drogą jest właśnie przejście się po sąsiedztwach i pozbieranie gotowych już plonów.
Orzechowo
18.04.2015, 09:12
Ja po prostu kazałam simom kopać skałki. Są kolekcjonerami to i tak musieli kopać te skamieliny i szukać żab. Nie mają ogródka ani nie zbierali plonów. (Myślałam, że część jajek wypada tylko przy zbieraniu plonów, część przy skałkach itp., więc specjalnie nie nastawiałam się, że wszystko znajdę). No i pewnego dnia wyskoczyło mi, że zebrałam już wszystko :)
Już po raz n-ty wchodzę do którejś rodziny, a tu pod moją nieobecność Sim zatrudnił się (a w jednym przypadku nawet zmienił aktualną karierę). Da się to jakoś wyłączyć dla "granych" rodzin?
gdzie wrzucić dodatki z neta (fryzury, ciuchy itd itp)?
Orzechowo
26.04.2015, 10:06
Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\Mods
Czy tylko w moim mieście inni Simowie nie zakładają rodzin i nie mają dzieci? :|
Mój Sim miał 8 dzieci (z różnymi Simkami), jednym z nich gram do tej pory - resztę wyprowadziłam, wszyscy są dorosłymi lub młodymi dorosłymi, jeden już nawet senior - nikt z nich nie ma dziewczyny/narzeczonej/żony/męża/narzeczonego/chłopaka. Z całej ósemki tylko mój Sim ma dwóch synów. Może mam nie zaznaczoną jakąś opcję w grze??
W trójce miałam moda na to, jest coś takiego do czwórki?
Olson, w czwórce nie ma postępu historii - simowie się starzeją i umierają, ale poza tym nic, tak jak w dwójce (z tą różnicą, że tam simowie się nie starzeli).
anie_1981
27.04.2015, 19:21
Mnie ciekawi, czy jest jakiś mod na postęp historii w czwórce... Podejrzewam, że nie, bo moderzy musieliby podpiąć się pod coś istniejącego w grze, jakąś szczątkową namiastkę postępu historii, ale ponieważ niczego takiego nie ma, to raczej mało możliwe by powstał taki mod. Może kiedyś EA wpadnie na to by ten postęp przywrócić, gra wygląda na tyle słabo, że postęp historii nie powinien jej za bardzo nadwyrężyć.
Dzięki wielkie za odpowedź, w takim razie pozostaje mi chyba wyrzucić TS4. Dla mnie to jedna z najwazniejszych opcji w grze...
Czy ktoś z was wie co dzieje się z niemowlęciem kiedy simowie idą do pracy? Zawsze robiłam tak, że matka dziecka zwalniała się i siedziała po prostu z dzieckiem w domu, ale teraz jest na 8 szczeblu kariery malarskiej i chciałaby, żeby doszła jednak do tego 10. :D
Kiedy nikogo nie ma w domu, niemowlę jest automatycznie przenoszone do żłobka.
Kiedy nikogo nie ma w domu, niemowlę jest automatycznie przenoszone do żłobka.
Wielkie dzięki :)
Orzechowo
09.05.2015, 13:06
Ile dokładnie odmładza eliksir młodości ze sklepu z nagrodami? Trochę cykam się go użyć:D
Ile dokładnie odmładza eliksir młodości ze sklepu z nagrodami? Trochę cykam się go użyć:D
Pasek wieku przesuwa się na sam początek :)
MartaRut23
13.05.2015, 20:48
Mam pytanie odnośnie poz w the sims 4.Otóż słyszałam,że pozy już są,ale nie mam pojęcia jak ich używać.Może mi ktoś pomoże??
Sovillian
14.05.2015, 19:59
@MartaRut23 Tak są już pozy, ale większość z nich działa tylko w trybie tworzenia sima. Pojawiają się one np. po wybraniu konkretnej cechy sima. To już zależy od twórcy pozy.
Orzechowo
26.05.2015, 16:24
Czy wam też przed każdym uruchomieniem gry aktualizuje się Origin? Niby te 2 minuty aktualizacji można przeczekać, ale na dłuższą metę to wkurza :/
Czy wam też przed każdym uruchomieniem gry aktualizuje się Origin? Niby te 2 minuty aktualizacji można przeczekać, ale na dłuższą metę to wkurza :/
Mam dokładnie tak samo, nie wiem co z tym zrobić:|
Ktoś pomoże?
Czy w TS4 będą wprowadzone samochody oraz złodzieje ?
Orzechowo, Rose miałam kiedyś taki problem z Origin, że w ogóle nie chciało się zaktualizować. Pobrałam wtedy plik instalacyjny i uruchomiłam go bez usuwania starego Origina. Wszystko się naprawiło. Może spróbujcie tak zrobić u siebie. Powodzenia :)
Mój Sim ma pragnienie, żeby poczytać dziecku, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji, ktoś pomoże?
Teoretycznie powinna ta opcja być po kliknięciu na książkę dorosłym Simem (tylko na domowej parceli). Jeśli tak nie jest to odsyłam do mojego posta (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1851049&postcount=267).
Co z samochodami oraz złodziejami, będą takie zmiany ?
Orzechowo
29.05.2015, 19:57
Ja na razie nic nie słyszałam o tym. A znając EA, to jeśli miałyby być takie zmiany, to na pewno zrobiliby wielki szum dookoła tego :rolleyes:
Natknęłam się w ostatnich dniach na wypowiedzi kilku graczy (no, dwójki konkretnie :P ), że w nieaktywnych rodzinach Simki zaszły same w ciążę. U mnie się takie coś jeszcze nie zdarzyło. Może przez to, że mam wyłączone starzenie wszędzie poza aktywną rodziną, może przez to, że nie mam dodatku. A może po prostu coś im się pokićkało i nie zauważyli/zapomnieli wybrania tej opcji przed przełączeniem się na inną rodzinę. Jak jest u Was? Mieliście też takie przypadki?
Pierwsze słyszę, żeby jakaś simka poza aktywną rodziną mogła być w ciąży, interesujące o.O
U mnie jedynym sposobem bylo wejsc do rodziny i sama musiałam im w tym pomóc..
Zna ktoś może kod na "Punkty Bonusowe" do "Bonusów Handlowych" [w dodatku witaj w pracy] ?
+ kod na podwyższenie oceny w pracy ?
Czy jeśli zapiszę moją aktualną rodzinę u siebie w bibliotece, to będą ci simowie posiadać w wyposażeniu to co mają, czyli jajka, figurki, skamieliny itp ?
Jeśli tak się nie da, to jeśli przekazałabym nowym simom te właśnie rzeczy z wyposażenia w tym jajka, to odblokuje się ten wielki pluszowy królik?
Mentosik57
20.06.2015, 19:45
Czy w czwórce jest straż pożarna,policja,komornik,złodziej,opieka społeczna?
FakeYourDeath
20.06.2015, 22:21
w dodatku "witaj w pracy" możesz zostać policjantem, ale tak to nie ma żadnego z powyższych
Hej. Czy ktoś wie jak usunąć ciąże ewentualnie oddać o adopcji? Czy w the sims 4 jest opieka społeczna?
Opcji jako takiej chyba nie ma... Jeśli chodzi o kosmitów to możesz na kołysce kliknąć odesłanie na statek macierzysty czy coś w tym stylu. Jeśli będziesz głodzić niemowlę to opieka też je prawdopodobnie zabierze. Zawsze jednak możesz poprzez zarządzanie rodzinami po prostu przerzucić dzieciaka do innej, żeby miało jakąś "rodzinę zastępczą" :)
Królewicz Grudkowego Kosmosu
22.06.2015, 22:06
Skąd wziąć strój wędkarza? Bo strasznie mi się podoba jak simowie idą w nim na ryby, a nigdzie nie mogę go znaleźć... (chodzi o ogrodniczki, koszulę, kalosze i kapelusz) ;)
Orzechowo
23.06.2015, 09:35
Może głupie pytanie, ale... Po co mikrofalówki mają w statystykach różną jakość jedzenia, skoro i tak nie ważne jaką kupię, sim dostaje nastrójnik, że zimne w środku?
Może w różnym stopniu się tym najada? Pojęcia nie mam, bo korzystałam z niej może ze trzy razy, bo niedobre było :P
Orzechowo
25.06.2015, 12:37
Kurczę, nie wpadłam na to. Myślałam, że jakość jedzenia określa jego smaczność XD No ale moim zdaniem trochę bez sensu, że za każdym razem jedzenie jest "zimne w środku", jakby pojawiało się raz na jakiś czas to by było lepiej, a tak to w ogóle nie opłaca się mieć mikrofalówki.
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja rodzina ma na koncie 60 tys. simoleonów (swoją drogą - mieli 10, a simowi w pracy trafiła się okazja i zgarnął 50 :D). Chcę wyprowadzić najstarsze dziecko, ale przy wyprowadzaniu ono dostaje tylko te 20 tys. na start "z nikąd", a wolałabym, żeby po prostu z funduszy rodziny przelać jej część pieniędzy. Da się tak zrobić/jakoś to obejść bez kodów? No niby można wpisać motherlode, kupić lepszy dom a potem kupić jakieś drogie rzeźby, no ale to słabe bardzo. Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzili takiej opcji zarządzania pieniędzmi. No bo po co mam tworzyć rodzinę, iść na szczyt, zdobywać pieniądze, jak i tak ich dzieci będą zaczynać samodzielne życie jak biedaki? ;-; Powinni to już dawno wprowadzić imho.
Też nad tym ubolewam. Jeśli nadal brać pod uwagę kody, to lepszym rozwiązaniem będzie użycie kodu money (tutaj (https://www.youtube.com/watch?v=S9H3sddNw5Y) w 1:25 Pograjmerka wyjaśnia jak on działa). Możesz nim zarówno dodawać fundusze jak i odejmować.
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja rodzina ma na koncie 60 tys. simoleonów (swoją drogą - mieli 10, a simowi w pracy trafiła się okazja i zgarnął 50 :D). Chcę wyprowadzić najstarsze dziecko, ale przy wyprowadzaniu ono dostaje tylko te 20 tys. na start "z nikąd", a wolałabym, żeby po prostu z funduszy rodziny przelać jej część pieniędzy. Da się tak zrobić/jakoś to obejść bez kodów? No niby można wpisać motherlode, kupić lepszy dom a potem kupić jakieś drogie rzeźby, no ale to słabe bardzo. Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzili takiej opcji zarządzania pieniędzmi. No bo po co mam tworzyć rodzinę, iść na szczyt, zdobywać pieniądze, jak i tak ich dzieci będą zaczynać samodzielne życie jak biedaki? ;-; Powinni to już dawno wprowadzić imho.
Ja robię to tak: przed wyprowadzeniem sima umieszczam w jego wyposażeniu osobistym różne przedmioty, ich ilość i cena uzależnione są od tego ile pieniędzy rodzina chce mu przekazać. Po przeprowadzce sprzedaję przedmioty z wyposażenia i sim ma gotówkę od rodziny :D
Trochę się na tym traci, ale skoro sim dostaje 20000 znikąd, to strata paru tysięcy z finansów rodziny jest nawet wskazana. Np. kupując "skrzypce wirtuoza" za 15000, sprzedaje się je za 12000.
Robię tak chyba od zawsze :smile:
Irbis - to wręcz wygląda tak, jakby dzieci posag od rodziców otrzymywały :D
Innym dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość kupna domu, jak w Rajskiej Wyspie było. Tylko przydałaby się dodatkowa opcja "odsprzedania" domu dzieciom.
Pewnie te 20tys. są z akcji "rodzina na swoim", takie becikowe dla wszystkich :P
Orzechowo - a może twórcom przyświecał inny cel? Rodzice się starzeją, trzeba im pomóc w ostatnich chwilach - dzieci powinny mieszkać z rodzicami do końca, a potem majątek po nich przejmować - i wtedy nie ma problemu z pieniędzmi!
Gorzej, jak trzeba kilkoro dzieci gdzieś umieścić ;) Więc te "tylko" 20tys na start jest za karę, że rodziców na pastwę starości zostawiają - idealne pokazanie - jesteś z rodzicami, jesteś ok, uciekasz od rodziców, jesteś "be" :D
Jest możliwość jakimś kodem/modem wymazać drzewo genealogiczne?
Monika5228
07.07.2015, 23:36
Wie ktos moze dlaczego za kazdym razem gdy simka zachodzi w ciaze, sim takze? to niby jest na zasadzie ze sim rodzi kosmite.. ale to jest centralnie w tym samym czasie, po urodzeniu tego dziecka "niby kosmity" jest ze urodzil sie maly kosmita, ale nie mozna go odeslac oraz takze w drzewie genealogicznym simki, "dziecko-kosmita" jest jako potomek. Do tego simy zachodza obydowoje w ciaze, nawet czy interakcji "bara bara"
Czy jeśli kupię dodatek kariery do sims 4 na płycie to czy będę go mogła zainstalować na więcej niż tylko jednym koncie origin ?
Kędziorek
14.07.2015, 21:03
Grę można przypisać tylko do jednego konta Origin. Nie można inaczej.
w takim razie czwórka to strata pieniędzy :)
Dziekuje za odpowiedz !
juda z tego co wiem, the sims 3 też można przypisać tylko do jednego konta origin
Orzechowo
16.07.2015, 13:08
^ Z tego co pamiętam w przypadku TS3 nie jest to obowiązkowe. Grę miałam przypisaną do mojego konta, a mimo to pożyczałam ją 4356465653 osobom i mogli ją u siebie zainstalować i grać bez problemu bez Origina.
W przypadku TS4, jeśli chcesz uruchomić grę, trzeba też włączyć Origin. Co za tym idzie, jak np. chcesz pożyczyć komuś grę, to jej nie włączy bez dostępu do twojego konta.
Czy jeśli usunę z sąsiedztwa mojego chłopaka i ogólnie z tej skrzynki, to nasz związek i znajomość też zniknie?
Też macie problem z upieczeniem trzech hot-dogów podczas przyjęcia towarzyskiego "pieczenie kiełbasek"? Wychodzi mi, że jeden sim (tylko gospodarzowi się udało) musi ciągle to robić, żeby zdążyć, a i tak nie zdąża, bo jak już kończy piec... czynność się anuluje i żadnego talerza z hot-dogiem nie ma :/
Też macie problem z upieczeniem trzech hot-dogów podczas przyjęcia towarzyskiego "pieczenie kiełbasek"? Wychodzi mi, że jeden sim (tylko gospodarzowi się udało) musi ciągle to robić, żeby zdążyć, a i tak nie zdąża, bo jak już kończy piec... czynność się anuluje i żadnego talerza z hot-dogiem nie ma :/
Może coś z grą jest nie tak? Próbowałaś w origin opcji "Napraw Grę" i później spróbować z tymi hot-dogami?
Dziękuję x3Kitty - zrobiłam, jak napisałaś i już na pierwszej imprezie się udało złotko złapać :) Nadal zdarzają się "zgubione" hot-dogi, ale raz - jest ich stanowczo mniej i dwa - w końcu udało się hot-doga zrobić za pomocą innego członka rodziny :)
Tylko się tego naprawiania naszukałam jak głupia, więc ku pamięci - żeby naprawić grę na Origin, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybrać "napraw grę". I trzeba trochę poczekać, bo zanim Origin się za to zabierze, to musi trochę pomyśleć. Naprawiana gra ma niebieski pasek postępu pod swoją okładką. Jak się gra skończy naprawiać, wyświetli się raport. I "już" można grę włączyć :)
cyniczna
19.10.2015, 22:25
Mam pytanie.
Czy Sim może sprzedawać w swoim sklepie obrazy, które sam namalował?
Mam pytanie.
Czy Sim może sprzedawać w swoim sklepie obrazy, które sam namalował?
Tak, może.
SmileLikeaKimi
13.11.2015, 14:12
Mam takie małe pytanko, mam nadzieję, że ktoś miły udzieli mi na nie odpowiedzi :).
Otóż tak: mam dwa konta Origin - jedno na którym grałam dotychczas i drugie, ledwo kupione ze wszystkimi dodatkami. Czy dało by się jakoś wykombinować,tak aby jakby połączyć w ten sposób oba konta, aby wszystkie zakupione dodatki działały, ale tak żeby nie stracić tego wszystkiego, co stworzyłam na tym pierwszym koncie bez dodatków?
Mam nadzieję, że przedstawiłam swój problem w miarę przejrzyście, i że ktoś mi pomoże :).
SmileLikeaKimi - czy ja dobrze rozumiem, że kupiłaś, np. na Allegro, jakieś współdzielone konto z Simsami z dodatkami? Masz wszystkie informacje do tego konta? Chodzi mi tu przede wszystkim o pytanie dodatkowe i odpowiedź na nie.
I co dokładnie chcesz przenieść? Dodatki z nowego konta na stare konto z samymi Simsami? Czy przedmioty z Galerii, bądź save'y?
Czy jest już jakiś mod do TS4, który pozwala dorosłym być w związku z młodzieżą? Chcę aby Bella Ćwir zostawiła Mortiego dla mojego nastoletniego syna..
SilencioNox
05.12.2015, 12:42
Możesz spróbować ten (http://modthesims.info/d/536406).
Coldflowers
10.12.2015, 18:06
Witam a ja mam takie pytanie.... Zainstalowałam gre, wszystko ładnie, pięknie ale nie licząc paska zadań to reszte mam zamazaną tzn.. dom, sima, otoczenie widze jakbym miala ostrość obrazu spieprzona... czy idzie to jakoś ustawić? bo jak widze to wam nawet jak zrobicie zdjecia to wszystko macie ostre a u mnie nawet zdjecia zamazane wychodza :/
ddo bwayo
10.12.2015, 19:00
Wyłącz opcję "efekty postprocessingu", to prawdopodobnie to :)
A ja mam takie pytanie - założyłam klub, dodałam członków, a następnie ustawiłam strój dla kobiet i dla mężczyzn żeby na spotkaniach mieli takie samo i co? simki w ogóle nie zmieniają na te strój, a mężczyźni owszem poza liderem (mężczyzną). Jak zrobić aby wszyscy zakładali takie ubrania jakie ustawiłam?
Lady88 sprawdziłam to i u mnie po wybraniu stroju wszyscy członkowie klubu od razu się przebrali. Ustaliłam strój wybierając trzecią opcję "niestandardowe" dla dorosłych płci męskiej i żeńskiej. Ja to zrobiłam w trakcie spotkania klubu. Może spróbuj w ten sposób?
no wlasnie tak robilam i wszyscy wykonuja ten ruch przebierania sie (szybki obrot) ale stroje sie zmieniaja tylko mezczyznom, a kobietom nie :(
Czyli simy przebierają się skoro wykonują obrót, tyle że nie zmieniają im się stroje, a to chyba wskazuje na jakiś błąd gry. Tak myślę. Chcą się przebrać, ale nie mogą biedactwa :noexpression:
Nie wiem co Ci radzić. Może w folderze mods masz coś, co powoduje ten błąd?
poza fryzurami, ubraniami, akcesoriami, meblami, to z takich innych modow to tylko mam moda na cenzure :(
teraz jeszcze inaczej sie gra zachowuje - mam w tym klubie 2 moich simow z mojej rodziny (kobieta i mezczyzna) i 4 spoza rodziny (2 kobiety i 2 mezczyzn).
I jak zaczynam spotkanie to wszyscy wykonuja ruch przebierania, ale stroj zmienia sie tylko simom spoza rodziny, natomiast mojej dwojce nie :(
Wiesz co, ja nie mam zupełnie nic w folderze mods. Być może to właśnie któreś z ubrań, jakie tam masz powodują błąd. Wyrzuć wszystko, uruchom grę i sprawdź czy wtedy simy będą przebierały się normalnie. Jeśli tak, to będziesz miała pewność, że to przez coś z tego katalogu.
jednak to nie wina modsow, a samej gry. Dzisiaj wyszla aktualizacja i po zainstalowaniu jej wszytsko dziala, simowie sie przebieraja, a nie wywalalam modow z gry. Jednak dziekuje za rady :)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/910/0CtJat.png
Mroczny Kosiaż...
10.01.2016, 10:18
Cześć,
mam pytanie dotyczące kariery.(oraz kolejne z serii jestem lamą:fun:)
Mianowicie moja simka awansowała na dziennikarkę (kariera literacka) no i nie wiem jak pisać artykuły.
Musisz zaczepić jakiegoś sima i w przyjaznych powinna być interakcja "Przeprowadź wywiad do artykułu".
A potem na komputerze pojawi się opcja napisania pozytywnego lub krytycznego artykułu.
Mam nadzieję,że pomogłam :)
Dżiglipaff
10.01.2016, 23:07
takie pytanie dotyczące forum: czy ono juz całkiem zdechło?
Ponad rok od premiery 4, wchodzę w poradniki, a tam pustki!
To było nie do pomyślenia za czasów 2! Czy dzisiejsza młodzież już mniej kreatywna? Czy dawni autorzy nie tworzą już własnych poradników? Forum zawsze stanowiło dla mnie bazę inspiracji, mogłam godzinami czytać poradniki i jeszcze bardziej wkręcać się w 2, trochę w 3, a że nic przez rok nie napisano o 4? Nie wierze!
No wiesz, jeśli chodzi o poradniki do poprzednich części gry, to połowa z nich to porady typu "przemiana w postać nadnaturalną: kup se eliksir!" ;)
Dżiglipaff
12.01.2016, 12:34
no nie wiem, jest cały dział poradników o budowaniu w TS2 i innych ciakawostek wykorzystujących mody
Da się jakoś zapanować nad generowaniem losowych Simów przez grę? Albo przynajmniej jakoś to zablokować?
Fangtasia
28.01.2016, 16:20
Czesc.
Chcialabym moc kontrolowac ciaze - decydowac o plci, o dacie urodzenia. Jest tu poradnik jak Krok po kroku to zrobic?
ehhh... weszlam na dwie rodzinki oby dwa noworodki okazaly sie chlopcami (choc zatrzymalam starzenie sie w rodzinach ktorymi nie gram to dzieci sie urodzily. kurcze). wiec bardzo chcialabym tych chlopakow zamienic na dziewczeta... :< coś ktoś ???????
Fantagasia, jedyny sposób jaki znam, to gdy dziecko wyskoczy z kołyski, wpisujesz kod "cas.fulleditmode, wchodzisz do trybu tworzenia sima i tam zmieniasz jego płeć.
Przed narodzinami możesz wpływać jedzeniem i muzyką (oczywiście nie zawsze musi to dać efekt, to są wciąż procentowe szanse):
[qoute]Simowie mogą teraz wpływać na płeć swojego potomstwa!
Wydaje się, że jedzenie truskawek i słuchanie muzyki pop (jedno lub drugie albo obie te rzeczy) zwiększa prawdopodobieństwo narodzin dziewczynek.
Jedzenie marchewek i słuchanie muzyki alternatywnej najwyraźniej zwiększa prawdopodobieństwo narodzin chłopców.[/quote]
Co do daty narodzin... Niestety ciąża jest tak skonstruowana, że jest nastrójnkiem, a im czas upływa nawet jak rodziną z danym simem nie gramy (chociaż też nie zawsze). Ogólnie ciąża trwa 3 simowe doby (doba na każdy trymestr), jednak przez to, że ten czas nie zawsze płynie, to może się lekko wydłużyć. Jeśli chce się złapać moment narodzin, to trzeba po prostu pilnować (wchodzić co jakiś czas do danej rodziny) w jakim stanie czasowym jest ten nastrójnik.
Fangtasia
13.02.2016, 17:41
Fantagasia, jedyny sposób jaki znam, to gdy dziecko wyskoczy z kołyski, wpisujesz kod "cas.fulleditmode, wchodzisz do trybu tworzenia sima i tam zmieniasz jego płeć.
Tak, dziekuje zadziallo w jednej rodzinie :) Musze jeszcze jednego sima zmienic bo z 2 chlopcow zrobilo sie 4, z tym ze po pewnym czasie okienkko do wpisywania kodow nie chcialo sie zamknac, czy przygasnac i wtedy jak sama wylaczalam je to juz kod przestawal dzialac. Czy mozliwe ze za ktoryms razem dopiero uniemozliwia nam korzystanie z kodu? I jeszcze dziwna rzecz zauwazylam... simy zacinaja sie chodzac, i moja simka ktora wlasnie miala syna z pewnym blondynem nagle ma z kims calkiem innym...
Czy to wplyw tego cheata??
Dziekuje za odpowiedz :) sprobuje z tymi truskawkami.
Co do uplywu czasu w grze zauwazylam jeszcze inna rzecz, utworzylam rodzine zlozona z 6 osob, i kazda z nich jest jako "Mlody dorosly", tymczasem jedna z nich jakos sie odmlodzila o kilka dni bo nie obchodzi urodzin wtedy kiedy pozostale... Ta simka byla w ciazy, ok. Ale jeszcze jedna byla i jej wiek sie nie ukrocil... Czemu?
@K: Nie pisz posta pod postem
Orzechowo
02.06.2016, 19:19
Jak mam powstrzymać "miastowe" rodziny przed tworzeniem się? Co chwilę jak usunę parę tych "miastowych" rodzin, na ich miejsce pojawiają się kolejne. Gdzieś to jest w ustawieniach, czy może jakiś mod na to? Znacie coś?
Mam już dosyć kolejnych Sosen, Wichur, Kul, Much i tym podobne poubieranych w najgorsze ciuchy świata. (To był jednak plus dwójki, każdy był ubrany jak człowiek.)
CademZoe
02.06.2016, 23:04
@up Dołączam się do pytania. Nie dość, że mają jakieś głupie nazwiska, randomowe ciuchy, to na dodatek, jeśli się ma CC, to mają wybrane bezsensowne kolory włosów (emeryci z czarnymi brwiami i czerwonymi włosami itd.), a na dodatek przez to, że jest ich za dużo, psuje się nam drzewo genealogiczne i znikają duchy.
Hej :) Mam właściwie dwa pytania (wybaczcie, jeśli już się tu gdzieś pojawiły).
1) sim jest muzykiem i ma w aspiracjach polecenie, żeby napisał 3 utwory. Jest informacja, że trzeba kliknąć na instrument i wybrać opcję "napisz utwór", tylko że ja nie mam takiego polecenia.
Sim ma 7 poziom gitary. Czy musi mieć jeszcze wyższy, żeby pisać piosenki?
2) dlaczego dorośli simowie, którzy odwiedzają moją rodzinę, z uporem maniaka niszczą domek dla lalek? :/ serio naprawianie go co chwilę robi się nudne, a nawet nie mam możliwości skrzyczeć ich za to ani w żaden sposób powstrzymać (w 3ce była chociaż opcja "przestań to robić").
Macie na to jakieś "lekarstwo"?
@Fatumka
Nie jestem ekspertem w The Sims 4 i właściwie mogę jedynie zasugerować potencjalne rozwiązanie problemu z punktu drugiego. Nie pamiętam w tym momencie na 100%, ale w TS4 da się zamykać/blokować drzwi, prawda? Może wystarczy zablokować drzwi do pokoju, w którym jest ów domek, z zastrzeżeniem wstępu dla domowników? :) Mam nadzieję, że jest taka możliwość, lecz mogę się mylić, bo już nieco dłuższy czas nie miałem styczności z tą częścią serii.
Dzięki, Łezka, to zadziałało :)
Niestety dalej pozostał problem niemożliwości wyboru pisania utworów :(
:) Nie ma za co, cieszę się, że pomogłem. No, takie rozwiązanie nasunęło się od razu, bo odkąd pamiętam, czyli od TS2 można było właśnie blokować drzwi i zdawało to egzamin. Szczęście, że w TS4 twórcy pozostawili możliwość blokady drzwi. :P
http://i65.************/fdbo8k.png
W mojej grze miastowa simka pomyka sobie w tej bluzie. Z ciekawości sprawdziłam ją w edytorze sima. Tą bluzę ma ustawioną w stroju codziennym.Zastanawiam się dlaczego. Nie pobierałam żadnej zawartości zmodyfikowanej.Ponadto gra ''nie widzi'' tej bluzy. Wie ktoś o co chodzi?
Hej ja mam pytanie natury czysto technicznej :)
Otóż nie łapię się w tych zasadach, że gra działa na konkretnym koncie Origin i jednym jedynym kodzie... Trójkę kupowałam jeszcze jak nie było takich idiotycznych zasad i nie łapię. Mam pytanie odnoście czysto hipotetycznej sytuacji, żeby nie wkopać się w maliny..
Jeśli odkupię od kogoś THE SIMS 4 to już wiem, że musi mi je odsprzedać razem ze swoim kontem na origin, okej to łapię.
Ale teraz tak - załóżmy, że kupiłam od kogoś podstawę TS4 razem z kontem i wszystko jest pięknie ładnie. A jak jest z dodatkami? Czy mogę też odkupić od kogoś, kto dodatek miał na innym koncie origin ? Czy nie pójdzie mi to na komputerze? Może mi ktoś to rozjaśnić, bo jestem ciemna w tej sprawie.
Rademenes_
07.01.2020, 22:08
takie pytanie dotyczące forum: czy ono juz całkiem zdechło?
Ponad rok od premiery 4, wchodzę w poradniki, a tam pustki!
To było nie do pomyślenia za czasów 2! Czy dzisiejsza młodzież już mniej kreatywna? Czy dawni autorzy nie tworzą już własnych poradników? Forum zawsze stanowiło dla mnie bazę inspiracji, mogłam godzinami czytać poradniki i jeszcze bardziej wkręcać się w 2, trochę w 3, a że nic przez rok nie napisano o 4? Nie wierze!
Zgadzam się... Nie grałam dłuższy czas, z TS4 mam do czynienia dopiero teraz, w dodatku w wersji na konsolę, wchodzę tu, a tu prawie nikogo nie ma... Jestem również ciekawa czy ktokolwiek mi odpowie 😉
Filleable
30.03.2020, 19:01
Jestem również ciekawa czy ktokolwiek mi odpowie 😉
Raczej nikt tu już nie zagląda, nastąpiła raczej nieodwracalna śmierć znacznej większości forów na rzecz facebookowych grup. :(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.