Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia IV

Strony : 1 2 3 [4]

Mroczny Pan Skromności
28.09.2014, 19:03
Gratuluję pierwszegi celnego strzału :D No właśnie, strzału. Tu jest problem. Udało się zabić mafioso, fajnie, ale nie popadajmy teraz w samozachwyt, bo to było zwykłe szczęście. W grze pozostała trójka mafiosów, postarajmy się ich wykryć i wyeliminować jak najszybciej ;)) O swoich typach postaram się powiedzieć jutro, bo dzisiaj jestem wykończony (przeprowadzka).

Lubie
28.09.2014, 19:05
Gratuluję pierwszegi celnego strzału :D No właśnie, strzału. Tu jest problem. Udało się zabić mafioso, fajnie, ale nie popadajmy teraz w samozachwyt, bo to było zwykłe szczęście. W grze pozostała trójka mafiosów, postarajmy się ich wykryć i wyeliminować jak najszybciej ;)) O swoich typach postaram się powiedzieć jutro, bo dzisiaj jestem wykończony (przeprowadzka).

Obyś nie umarł :D

mystically_mad
28.09.2014, 19:07
To nie był strzał.
Miałam powody, aby twierdzić, iż Luna jest mafiozę :D

Słodki Pan Ciastek
28.09.2014, 19:09
Ja też to kiedyś wyjaśniłem ;)

Mroczny Pan Skromności
28.09.2014, 19:10
Tak, przecież nie ma mocnejszego powodu, niż "wydaje się podejrzana" ;))

Słodki Pan Ciastek
28.09.2014, 19:12
Napisałem wczoraj listę podejrzanych i dlaczego. CHYBA powiedziałem czemu mam ją na oku O.o Nie jestem pewien, ale chyba tak :)

mystically_mad
28.09.2014, 19:30
Ja chcę się z Wami pożegnać.
Czuję, że dzisiaj zginę.

Słodki Pan Ciastek
28.09.2014, 19:33
No to ja też się pożegnam :D Do widzenia. Mystically łączmy się w strachu przed śmiercią! :D

mystically_mad
28.09.2014, 19:57
Goodbye, moj najwspanialszy mężu <3

Słodki Pan Ciastek
28.09.2014, 20:01
Dobranoc mistyczna żono!

Rainbow
28.09.2014, 20:10
no dobra, zwracam ci honor, kaczucho :D moje obliczenia jednak były błędne :P z resztą, kto by sie spodziewał, ze akurat ona bedzie w mafii :P szkoda tylko, ze z jej postów niewiele wynika i nikogo nie sypnęła. cośtam wspomniała o PP i SPC, noale co z tego xd

mystically_mad
28.09.2014, 20:11
to znak, że oni nie są w mafii, ale teraz podejrzewam Ciebie reinbow :P

Rainbow
28.09.2014, 20:15
yy dlaczego, powiedziała przecież, że:
Im dalej zachodzimy w grze tym bardziej mam wrażenie, że Ciastek i PP są niewinni.

a mnie dlaczego podejrzewasz? ;P

mystically_mad
28.09.2014, 20:16
Bo Ty jesteś podejrzana/y :D

Rainbow
28.09.2014, 20:20
aha fajnie, to ty dla mnie też jestes podejrzana :P wyobraź sobie że na tym polega gra, tylko trzeba jeszcze mieć jakis powód :D

jestem dziewczyną, przecież mam w profilu :P

mystically_mad
28.09.2014, 20:22
A sorki, nie widziałam :D
Napiszę wiecej. Poszłam z deka mówiąc na moją nietypową logikę. Skoro dwóch adminów było mieszkańcami, a ty jesteś trzecia to na pewno jesteś w mafii :D
Chyba że się mylę, ale jutro będę głosować na Chwalisławę. O ile przeżyję.

LepkiePaluszki23
28.09.2014, 20:24
Możecie podawać normalne powody, a nie:
Bo Ty jesteś podejrzana/y :D
Jakieś konkretne dowody. Rozwińcie swoje domysły na temat tej osoby.
Ja niestety muszę już iść, bo jutro szkoła i zaległości szkolne część dalsza :(
Dobranoc :(

mystically_mad
28.09.2014, 20:26
Dobranoc, LepkiePaluszki.
Ja też zaraz muszę zawijać. :)

Rainbow
28.09.2014, 20:26
hm, no kiepski powód, gdyż Libby rozdaje role losowo [albo poprzez jakąś tajemniczą wyliczankę]. noale niech ci będzie :P

mystically_mad
28.09.2014, 20:28
może i masz jakąś rację, ale mój mózg jest dziwny :D

Słodki Pan Ciastek
28.09.2014, 20:53
Chyba zginę! Oczekuję świeczek!!!! :D

Lubie
28.09.2014, 21:02
renibow, ja glosuje na Ciebie, poniewaz jak ja z chwalislawa przekonywalismy ludzi, zeby glosowac na Lune, ty oskarżałaś nas, ze sie jej za bardzo uczepilismy i jest niewinna, mowiac ze wlasnie tak dziala mafia, krzyczac glosno i przekonujac "mieszkancow bez zdania" do glosowaniaa na niewinne osoby. byc moze nie wiedzialas, ze Luna jest w mafi, ale w to na prawde watpie. Chcialas ja obronic ze wzgledu na to, ze niewiele osob sie zdeklarowalo do glosowania na nia. pozniej luna przy smierci zaglosowala na Ciebie. mielismy to zinterpretowac jako "apo jest niewinna", ludzie mieli pomyslec "mafia by sie tak nie wystawiala". Jak dla mnie to proste, ze Ty tez jestes w mafii.

Libby
28.09.2014, 21:04
Trwała zacięta walka, na której pojawił się nawet sam Loki. Agenci dawali z siebie wszystko.
- Hulk… Ty rbisz to co zawsze! Stark – atakujesz z powietrza, Rainbow, myśliwiec jest twój! Hawkeye, lecisz ze Starkiem! Ja i reszta zostajemy na ziemi! – zakomenderował Kapitan Ameryka.
Wszyscy tylko kiwnęli głowami i ruszyli do swoich zadań.
- Osłaniajcie mnie! – zawołała Rainbow Dash, próbując się przedostać do myśliwca nieopodal.
- Widzieliście kontrowersyjną kaczuszkę?! – wrzasnęła Diana.
Najbliżsi agenci rozejrzeli się wokół, ale kontrowersyjnej nie było. Po chwili poszukiwań zauważyli jak Loki przebijał serce kaczuszki swoim „berłem”. Przybyli za późno. Nie zdążyli nic zrobić…

Dziś mafia sprzątnęła kontrowersyjną kaczuszkę.

Pozostali przy życiu:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś
3. Rainbow Dash
4. Skromny Pan Mroczności
5. konformistyczny lodzik
6. Nix
7. Pink Panther -
8. Diana
9. Everlasting
10. Słodki Pan Ciastek
11. Mystically mad
Chwalisława

Rainbow
28.09.2014, 21:06
tak, tak było nie zaprzeczam. ale niestety wyszły błędy w moich "obliczeniach" na kartce, z których wywnioskowałam, że wy jestescie w mafii :P Luny w ogóle w tym nie uwzględniłam, gdyz nie udzielała sie zbytnio. pokierowałam się za bardzo Mrocznym, jednak po tym dzisiejszym wydarzeniu chyba bym go za to sprzątnęła wraz z mieszkancami xD

Słodki Pan Ciastek
28.09.2014, 21:09
Albo to jest oznaka przebiegłości mafii, albo Reinbow się mści. Myślę, że to pierwsze. Apo chyba nie byłaby tak naiwna, żeby zabijać Lubisia, kiedy mieli sprzeczkę. Trochę inteligencji ma każdy ;) Jest to oznaka przebiegłości mafii, która chciała, żebyśmy myśleli, że to Reinbow. Ewentualnie pomyśleli, że będziemy się doszukiwać i do tego dojdziemy. nie wiem co o tym myśleć, ale wiem jedno:

Lubiś :-(

Prawdopodobnie jutro będę głosował na Reinbowa. Dla bezpieczeństwa.

mystically_mad
28.09.2014, 21:15
Krewetka :( będę za Toba tęsknić (*) a juz cie polubiłam :(( jutro glosuje na chwalcie albo rainbow.

Chwalisława
28.09.2014, 21:30
Prawdopodobnie jutro będę głosował na Reinbowa. Dla bezpieczeństwa.

Bartek... no proszę cię. Zlituj się i zacznij pisać poprawnie ten nick, bo strasznie nie to irytuje xd

naprawdę nie spodziewałam się, że kaczuszka już dzisiaj umrze ;( wielka szkoda

mystically_mad
29.09.2014, 15:05
Ta godzina i cisza? Dziwne...

konformistyczny lodzik
29.09.2014, 15:23
Wszyscy chyba glosujemy na Rainow, prawda?

Pink Panther
29.09.2014, 15:25
Kaczka? :O

Czyli nie był w mafii? :|

Dobra, to jest już bardzo dziwne. Osoby, które podejrzewam, okazują się być niewinne :|
No poza Luną. Muszę na nowo wszystko ogarnąć.

I według mnie powinniśmy zacząć działać w grupie. Bo jak się między sobą sprzeczamy, to mafia korzysta i jeszcze bardziej wprowadza nas na złe tory :|

Nix
29.09.2014, 15:33
Tak jak podejrzewałem Rainbow wcześniej, tak teraz jestem raczej przeciw głosowaniu na nią. Kropnięcie kaczki mogłoby tylko zwrócić podejrzenia na RD, bo kaczuszka chciał ją wywalić. Wierze, że to sztuczka mafii, byśmy zwrócili uwagę na adminkę.
Plus Luna głosowała na Rainbow w swoim ostatnim dniu.

A głosowanie na Chwalisławę na jakiej podstawie? Bo tak jakby nie ogarniam, żeby się czymkolwiek naraziła? xD

Rainbow Dash, na kogo chciałabyś teraz głosować?

LepkiePaluszki23
29.09.2014, 15:43
Pojawiam się i za jakieś 20 minut znikam, by dalej nadrabiać zaległości. To na kogo dziś głosujemy? Już po wczorajszym zabiciu nie wiem na kogo :/

Pink Panther
29.09.2014, 15:45
Ja zaraz spadam, więc na szybko muszę oddać głos. Moim typem jest Chwalisława.

Nix
29.09.2014, 15:45
Ja się skłaniam ku lodzikowi szczerze mówiąc

Wszyscy chyba glosujemy na Rainow, prawda?

Pantero, "A głosowanie na Chwalisławę na jakiej podstawie?"

LepkiePaluszki23
29.09.2014, 15:47
Go już chyba nie ma.

LepkiePaluszki23
29.09.2014, 15:51
Mam mało czasu, więc chyba zagłosuję na Rainbow Dash.

konformistyczny lodzik
29.09.2014, 15:52
Pantero, oddajac glos na Chwalislawe, my - mieszkancy jestsmy o krok blizej do porazki
Dlatgo moim zdaniem dzis powinnismy zaglsowac na Rainbow

LepkiePaluszki23
29.09.2014, 15:55
Ja już oddałem głos na Rainbow. Muszę już iść . Będę potem :)

Rainbow
29.09.2014, 16:11
No to sie bardzo zdziwicie jak mnie zabijecie no ale ok xd zastanówcie sie jeszcze raz czy byłabym na tyle głupia żeby zabijać kaczkę w momencie jak sie klocimy ;)
Ja zaglosowalam na MPS :) a to dlatego ze wtopil sie miedzy nas tak jak Luna. Choc wiecie, mogę sie mylić jak przez ostatnie glosowania ;p

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 16:24
Dlaczego głosować na RB? Już tłumaczę :)

zastanówcie sie jeszcze raz czy byłabym na tyle głupia żeby zabijać kaczkę w momencie jak sie klocimy ;)
Ja zaglosowalam na MPS :)

Co prawda to co Rainbow powiedziała to może być prawda. Również podejrzewam SPM i jutro na niego prawdopodobnie zagłosuję, ale może zrobiłaś to specjalnie. Wiesz, że większość tutaj umie logicznie myśleć i mogłaś to wykorzystać. Gdybyś była w mafii i zarządziłabyś, aby zabić np taką kaczkę to mogłaś pomyśleć, że nie będziemy tacy głupi i nie zagłosujemy na ciebie bo sama tak głupio byś nie postąpiła, ale może to wykorzystałaś i zabiłaś kaczkę wiedząc, że nie zabijemy ciebie bo przecież może to być sztuczka mafii? Nawet jeśli byłabyś niewinna to lepiej stracić jednego dnia dwóch niewinnych niż za kilka dni, kiedy zastanawialibyśmy się nad tobą stracić kilka osób.

Chwalisława
29.09.2014, 16:51
Ja waham się między SPM, a Pinkim, ale chyba wybiorę tego pierwszego. I od razu mówię, że nie głosuję na niego tylko daltego, żeby się odegrać czy coś w ten deseń.

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 16:57
Uhhhhhhh jezu serio? Kilka osób głosuje na RB kilka na SPM, kilka na PP, kilka znając życie na Juliet. Boże! Zgrajmy się. Później wszyscy dziwią paszcze, że remis jest.... Ja dziś głosuję na RB jutro na SPM lub Dianę...

Mroczny Pan Skromności
29.09.2014, 17:41
Po tym, jak mafia sprzątnęła kaczuszkę doszedłem do wniosku, że nie ma co pochopnie głosować na Chwalisławę i Juliet. Fakt, to mogło być celowe zagranie, bo wiemy wszyscy, że dziewczyny lubią się z trzema ostatnimi ofiarami, ale pamiętajmy, że celem mafii jest zabicie wszystkich, więc ten argument (że się lubią) traci na znaczeniu. Poza tym, naszła mnie jeszcze jedna myśl - a co, jeśli Luna się podstawiła? To przyszło mi do głowy, bo pomysł z jej zabiciem przyszedł jakoś tak nagle. Może ona po prostu chciała zrezygnować i pozwoliła mafiosom, aby ci ją podstawili miastu. Z tego, co pamiętam to oskarżenia pojawiły się tego samego dnia, co została wyeliminowana (albo poprzedniego, ale to były pojedyncze głosy).

Dzisiaj nie oddaję głosu, bo na tę chwilę nie mam "pewniaków". Jeśli chcecie, to mnie ubijcie, chociaż radziłbym nie marnować w ten sposób głosów ;)

mystically_mad
29.09.2014, 18:03
Może to i nie będzie dobre posunięcię zagłosować na rainbow, ale chyba raczej nie ma zbyt wielkiego wyboru.

Libby
29.09.2014, 18:09
- Tym razem musi się nam udać! – Pink Panther aż podskakiwał w miejscu z emocji.
- I nawet wiem, kto nam w tym pomoże – rzuciła Mystically mad.
- Mam ją – poinformował Skromny Pan Mroczności, trzymając w mocnym uścisku wyrywającą się Rainbow Dash.
- Weź mnie wreszcie puść! – wrzasnęła oburzona. – Ile razy mam ci powtarzać, że nie zdradziłam?!
- A świstak siedzi, bo sreberka były kradzione… - mruknął znudzony.
- Koniec tych pogadanek – zakomenderował Everlasting, który jeszcze chwilę wcześniej razem z resztą wkurzał Hulka.
Agenci otoczyli Rainbow Dash i rzucili ją pod nogi zielonego demona destrukcji. Hulk, który miał już dosyć ich i ich zaczepek złapał dziewczynę, którą rzucili mu pod nogi i rzucił ją daleko, aż zniknęła za wieżowcami.
- Cóż… - Pink Panther otrzepał ręce. – zawsze chciała latać…

Dziś miasto zlinczowało Rainbow Dash, która byla... niewinna. W grze nadal 3 mafiosów!

Wyniki głosowania:

1. Lepkie Paluszki23 – Rainbow Dash
2. Ktoś
Rainbow Dash – Skromny Pan Mroczności
3. Skromny Pan Mroczności
4. konformistyczny lodzik – Rainbow Dash
5. Nix – konformistyczny lodzik
6. Pink Panther - Chwalisława
7. Diana - Chwalisława
8. Everlasting - Everlasting
9. Słodki Pan Ciastek – Rainbow Dash
10. Mystically mad – Rainbow Dash
11. Chwalisława – Skromny Pan Mroczności

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 18:14
Jej! Znowu się myliłem. No cóż...

Myliłem się, zresztą nie tylko ja. Ale ubolewać nad tym nie będę. Trzeba wziąć się do roboty i myśleć dalej.

mystically_mad
29.09.2014, 18:15
Nie mam typów na jutro.
Raczej nie będę głosować.

LepkiePaluszki23
29.09.2014, 18:16
Wybacz mój błąd
I teraz jestem w pustym zauku. Na kogo oddać głosu w jutrzejszym głosowaniu nie mam.

Pink Panther
29.09.2014, 18:18
No kurde...
Prędzej sami się wybijemy niż mafia nas wykończy.
Kiepsko nam idzie w tej edycji, albo to mafiosi są zbyt przebiegli :/

Ja z wypisaniem moich typów poczekam do morderstwa mafii i Wam też to polecam. Bo potem znowu będzie tak jak z krewetką i Rainbow. Wszystkie podejrzenia mafia zrzuci na niewinną.

Cytryśnia
29.09.2014, 18:22
Nie zdążyłam na głosowanie ;/
Niewinność Renibow była do przewidzenia, nie pokłóciłaby się zaraz z kaczką.

albo nieważne ;/

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 18:27
Radzę się wstrzymać z typami osób do 22 xD Ja swoje typy wtedy ogłoszę bo na razie nie chce się narażać w razie gdybym trafił :)

Diana
29.09.2014, 18:44
Podobnie wyszło z Rainbow jak i z Genesisem... Dobrze, że na nią nie głosowałam - przed chwilę zastanawiałam się nad RD, ale szybko zrezygnowałam. Mafia raczej aż tak nie ryzykuje, żeby zabijać osobę, która otwarcie napisała, że podejrzewa prawdziwego mafiosa.

Mroczny Pan Skromności
29.09.2014, 19:29
Nie, żeby coś, ale nie uważacie, że to trochę nierozsądne czekać z podawaniem typów na głosowanie mafii? A jeśli kogoś z was sprzątnie, to co? No bo wiecie, pewność co do swojego bezpieczeństwa można mieć tylko w jednym przypadku...

Dzisiaj trudno mi kogokolwiek podejrzewać. Przez te głosowania mam mętlik w głowie. Jeszcze żaden z moich dotychczasowych typów nie odpadł, to daje do myślenia, ale wciąż nie mam pewności co do nikogo. Wobec tego stwierdzam, że od teraz podejrzewam każdego po równo :D

Pink Panther
29.09.2014, 20:28
Nie, żeby coś, ale nie uważacie, że to trochę nierozsądne czekać z podawaniem typów na głosowanie mafii? A jeśli kogoś z was sprzątnie, to co? No bo wiecie, pewność co do swojego bezpieczeństwa można mieć tylko w jednym przypadku...

Też o tym pomyślałem, dlatego swoje typy wrzucę zaraz przed ogłoszeniem trupa :v

Okej, zaraz egzekucja, więc proszę, żebyście przyjrzeli się Chwalisławie, jeśli zostałbym zabity. Musimy się zgrać i głosować na jedną osobę, a wiele osób ją podejrzewa.

Ale z drugiej strony w mafii może być ktoś, kogo w ogóle nie podejrzewamy :| Trzeba też zobaczyć, kto ostatnio nie głosował na Lunę.

konformistyczny lodzik
29.09.2014, 20:31
Okej, zaraz egzekucja, więc proszę, żebyście przyjrzeli się Chwalisławie, jeśli zostałbym zabity. Musimy się zgrać i głosować na jedną osobę, a wiele osób ją podejrzewa.
Pink, ufasz mi? zaufaj mi że chwalka nie jest w mafii, a zabicie jej tylko nas osłabia

mystically_mad
29.09.2014, 20:34
Zgadzam się z Juliet.

Libby
29.09.2014, 20:36
Walka była zawzięta. Kapitan Ameryka odpierał szturm armii Lokiego. Agenci dzielnie mu pomagali. Diana i Everlasting ostrzeliwali jednych, chroniąc się za czerwoną toyotą, która zaczynała już kiepsko wyglądać.
- Pinki, łap! – Chwalisława rzuciła pistolet koledze, gdy opróżnił swój magazynek. Chłopak od razu rzucił się w wir walki.
- Różowy, uważaj! – Kapitan Ameryka rzucił tarczą w kosmitę, który chciał zaatakować X od tyłu. Pink Pantther szybko się obejrzał i zdążyłby jeszcze odskoczyć na bezpieczną odległość, gdyby nie zakapturzona postać, która wyskoczyła zza bloku i wepchnęła chłopaka wprost pod tarczę.

Dziś mafia sprzątnęła Pink Panthera.

Pozostali przy życiu:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś
3. Skromny Pan Mroczności
4. konformistyczny lodzik
5. Nix
6. Diana
7. Everlasting
8. Słodki Pan Ciastek
9. Mystically mad
10. Chwalisława

mystically_mad
29.09.2014, 20:37
(*)
Pinki, wybacz mi, że Cię podejrzewałam na samym początku </3
Libby, dowiemy się, czy zabito Cattaniego ?

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 20:59
Pinki, sorki, że wcześniej się na ciebie "uwziąłem"

No cóż powiem tak. Mam trzy typy :D
LepkiePaluszki , raz siedzi cicho, a raz się udziela. Jego posty są takie... tajemnicze i podejrzane. Zachowuje się jakby miał wszystko zaplanowane?
SPM Zachowuje się bardzo pewnie. Tak jakby na siłe próbował pokazać, że jemu i tak wszystko jedno. Tak jakby chował się w mroku xD Próbuje, żeby żaden jego post nie był podejrzany.
Diana Kiedyś tłumaczyłem :)

Diana
29.09.2014, 21:03
Ja też będę mieć na oku Lepkiego. Zastanawia mnie to, że bronił np. Luny, a tak to zawsze głosuje z tłumem. :hmmm:

LepkiePaluszki23
29.09.2014, 21:10
Mój brak postów tłumaczyłem już i nadal jest tak samo, a nawet więcej :/
Nie udzielam się zbytnio w fm, bo jak ktoś wie lub nie to byłem w szpitalu z wyrostkiem robaczkowym. Potem w domu z 2 tygodnie siedzenia i mam teraz dużo zaległości. Przepisywanie zeszytów itp. Forum mam włączone i od czasu do czasu zajrzę.

Kiedy ja Luny broniłem? Proszę przytocz mi chociaż jeden post.

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 21:15
Ja też będę mieć na oku Lepkiego. Zastanawia mnie to, że bronił np. Luny, a tak to zawsze głosuje z tłumem. :hmmm:

No, ale to tak jak gadanie, że jestem podejrzany bo oskarżałem RB, która była niewinna :P

Diana
29.09.2014, 21:15
@Lepki: nie głosowałeś na nią, twierdziłeś, że raczej nie jest w mafii, po jej zabójstwie udawałeś zdziwionego... Może to nie było bezpośrednie bronienie jej typu "Luna na pewno nie jest w mafii", no ale mimo wszystko. I prawdopodobnie jutro zagłosuję właśnie na Ciebie :P

@Ciastek: ale ty na przykład głosowałeś na Lunę. Chyba.

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 21:16
Mój brak postów tłumaczyłem już i nadal jest tak samo, a nawet więcej :/

Kiedy ja Luny broniłem? Proszę przytocz mi chociaż jeden post.

Kurde kto gada, że jesteś podejrzany bo się nie udzielasz?

Edit: Tak Diana głosowałem na nią bo długo nad nią myślałem :P

Nix
29.09.2014, 22:23
Czyli Rainbow odpadła. Bo po co słuchać randoma, nie? xD
No to teraz chyba trzeba patrzeć na tych, którzy za nią tak obstawali najbardziej. Tutaj nadal by się sprawdzało moje podejrzenie co do lodzika.

Słodki Pan Ciastek
29.09.2014, 22:27
Czyli ja? Albo Lubicz, który nie żyje? Napisałem dlaczego chce zabić Reibow i jakie mogą być tego skutki. Jeśli nie oskarżasz nikogo oni oskarżają ciebie. Proste. Była podejrzana więc zginęła. Przynajmniej nie straciliśmy tyle czasu, ile mocliśmy stracić ;)

Nix
29.09.2014, 23:28
Ciastek? What? Nawet o Tobie nie wspomniałem, więc nie masz się o co oburzać.
Tutaj nadal by się sprawdzało moje podejrzenie co do lodzika.

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 06:27
Ciastek? What? Nawet o Tobie nie wspomniałem, więc nie masz się o co oburzać.

Tak wiem, ale ja też nie ukrywałem tego, że chce ją zabić =)

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 17:06
Ale cicho się tu zrobiło...

Ludność topnieje, a my wciąż nie mamy solidnego punktu zaczepienia. Raz z Luną się udało, ale to do niczego nie prowadzi, bo nadal nie mam pojęcia, jaki system obrali sobie mafiosi. A opcji jest wiele:

- Luna sama chciała zrezygnować z gry i pozwoliła mafii, aby ją "wystawiła"; już raz o tym pisałem. Propozycja zabicia Luny pojawiła się nagle i chyba jeszcze tego samego dnia zginęła. I od razu wszyscy wykluczyli osoby, które na nią głosowały, a moim zdaniem to wcale nie jest takie proste.
Sprawdziłem, w jaki sposób wyszła kandydatura Luny i okazało się, że jako pierwszy wspomniał o niej krewetka, co zaprzeczało by mojej teorii. Dlatego uznaję na razie, że jest ona błędna;

- mafia, widząc, że wszyscy głosują na Lunę, sama też to zrobiła; Tę teorię opieram na swoich doświadczeniach z drugiej edycji, gdzie moi kochani kompani z mafii udupili mnie podczas mojej nieobecności, bo kilku miastowych mnie zaproponowało. Tutaj jest identyczna sytuacja. Pozdrawiam redmoona;

- Lunę wyeliminowali prawdziwi miastowi, ale jeden, bądź dwóch mafiosów się "podczepiło" pod to głosowanie w ostatniej chwili, kiedy jej los i tak był przesądzony; przyznam szczerze, że to najbardziej prawdopodobna teoria. Proponuję przyjrzeć się zwłaszcza mystically_mad - jej posty wskazują na to, że woli dopasowywać się do innych, sama nie zgłasza swoich propozycji, głosuje z tłumem, często zmienia swoje typy. Nie oskarżam, tylko sugeruję ;)

- w mafii faktycznie są osoby, które nie głosowały na Lunę - ale co np. z RD i PP? Żadne z nich nie głosowało na nią, ale byli niewinni. Myślę, że przynajmniej jedna osoba z mafii głosowała na nią dla niepoznaki i obstawiam m_m, co napisałem wyżej.

Głos dzisiaj idzie na m_m.

Aha, co do moich poprzednich typów - Juliet i Chwalisławy, ja bym się wstrzymał jednak z głosowaniem na nie, bo to naprawdę byłoby dziwne, gdyby zrobiły coś takiego "swoim". Owszem, to bardzo dziwne, że aż trójka osób z ich paczki zginęła z rąk mafii, ale może właśnie coś takiego mieliśmy sobie pomyśleć (że J&Ch robią nas w konia), a dziewczyny są tak naprawdę niewinne?

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 17:13
A ja dziś głosowałem na ciebie SPM. Pisałem dlaczego i myślę, że jesteś mafiozem. Myślę, że m_m jest niewinna tak samo jak Nix, Everlasting, Chwalisława czy nawet Juliet (nad ostatnim mam straszne wahania, ale jakoś mi nie podpadła :/).

mystically_mad
30.09.2014, 17:14
Skromny Panie Mroczności, większej głupoty odnośnie mnie nie czytałam :)
Nie głosuję za tłumem, zastanawia się nad każdym, na kogo głosuję.
Dzisiaj mój głos idzie na Ciebie, SPM, ponieważ:
* intuicja podpowiada mi, że właśnie Ty jesteś w mafii,
* Twoje posty są nazbyt podejrzane i niepozorne, z których może wynikać, że jesteś mafiozem :)
* jesteś podejrzanym typem po prostu :)

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 17:19
* intuicja podpowiada mi, że właśnie Ty jesteś w mafii,
* Twoje posty są nazbyt podejrzane i niepozorne, z których może wynikać, że jesteś mafiozem :)
* jesteś podejrzanym typem po prostu :)

hahahahah xD Świetne argumenty! Popieram i wygrałaś sprawę :D No, ale oprócz tego nie umiem stwierdzić niczego innego. Naprawdę jakoś specjalnie się nie narażasz, ale twoje posty są takie chaotyczne xD Raz jesteś wielki specjalista szef mroczności itd. W każdym razie próbujesz nam pomóc tym samym chowając się w tak zwanym cieniu i nie zwracając na siebie ŻADNEJ uwagi. Właśnie to przykuło moją uwagę. Nie wiem czemu, ale twoje posty tak samo jak Luny, Ktośki, Lepkiego i Diany są takie dziwne xD O dziwności podejrzaności mógłbym powiedzieć też o sobie, ale nie będę oskarżać samego siebie bo byłoby to bezsensowne i bez żadnych powodów :)

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 17:42
M_M, polecam przeczytać swoje posty ;) Rozumiem, trzeba się jakoś bronić, ale chociaż postaraj się napisać coś konstruktywnego ;))

Możecie głosować, proszę bardzo. Skoro dla was chęć pomocy, długie posty i solidna argumentacja to powód do podejrzeń, to wasza sprawa.

mystically_mad
30.09.2014, 17:45
Percepcja mojej mentalności nie obliguje mnie do dalszej konwersacji z Tobą :)

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 17:46
Czyli bardziej po ludzku - nie wiesz, co napisać ;)

mystically_mad
30.09.2014, 17:48
A Ty byś wiedział, gdybyś grał w to po raz pierwszy? Rozkręcam się, nie mam do końca zielonego pojęcia jak w to się tak dokładnie gra!

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 17:50
Serio będziesz nam łaskę robił, że na ciebie głosujemy xD Takie prawo jungli. Zginiesz. Pomyłka, punkt stracony. Równie dobrze możesz być mafiozem, a teraz pomagać nam i być super extra :P

Możecie głosować, proszę bardzo. Skoro dla was chęć pomocy, długie posty i solidna argumentacja to powód do podejrzeń, to wasza sprawa.

Po prostu. Zagłosowałem tego akurat nie mogę i nie chce zmienić :P

mystically_mad
30.09.2014, 17:52
Faceci to zdradzieckie świnie i tyle w temacie :D

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 17:56
SPC, jaką łaskę? Przecież ja nie mam wpływu, na kogo głosujecie. Ale przeraża mnie Twój tok rozumowania. Przecież celem gry jest jak najszybsze zabicie mafii, a Ty w ogóle się nie przejmujesz tym, że wykańczasz miastowych... A jak wybijesz wszystkich, to co powiesz? Trudno, mogli nie być podejrzani? Chyba nie łapiesz zasad tej gry. Albo sam jesteś mafiosem, w co wątpię, bo gdybyś był, to byś pewnie bał się odstawiać takie rzeczy.

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 17:58
Faceci to zdradzieckie świnie i tyle w temacie :D

Co to ma do rzeczy? O.o Po za tym to zwykła płeć. Zależy od osoby. Może być fajny koleś, może być fajna babka. Po prostu niektórzy faceci to pół mózgi, ale w tych czasach kobiety wcale nie są gorsze, oczywiście niektóre :P

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 18:00
SPC, jaką łaskę? Przecież ja nie mam wpływu, na kogo głosujecie. Ale przeraża mnie Twój tok rozumowania. Przecież celem gry jest jak najszybsze zabicie mafii, a Ty w ogóle się nie przejmujesz tym, że wykańczasz miastowych... A jak wybijesz wszystkich, to co powiesz? Trudno, mogli nie być podejrzani? Chyba nie łapiesz zasad tej gry. Albo sam jesteś mafiosem, w co wątpię, bo gdybyś był, to byś pewnie bał się odstawiać takie rzeczy.

Wybije wszystkich mafiozów mówisz. Nie trafiłem dwa razy :P Zresztą nie tylko ja ;) Ale mnie różni to, że mówię o tym otwarcie. Zresztą jakie mam podstawy? Jakie mam, takie mam. Innych obecnie wymyślić nie umiem i tyle chyba wystarczy. Tak robisz łaskę bo wielce się obrażasz jak ktoś pisze, że na ciebie głosował :P.

mystically_mad
30.09.2014, 18:02
Co to ma do rzeczy? O.o Po za tym to zwykła płeć. Zależy od osoby. Może być fajny koleś, może być fajna babka. Po prostu niektórzy faceci to pół mózgi, ale w tych czasach kobiety wcale nie są gorsze, oczywiście niektóre :P

A może to, że faceci zwykle kombinują, jak się od czegoś wymigać :)

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 18:06
A może to, że faceci zwykle kombinują, jak się od czegoś wymigać :)

Jezus, serio? Zaraz padnę. To, że jestem facetem nie znaczy, że jestem tępy, niedojrzały i nie umiem poradzić sobie z ciężką sytuacją. Każda osoba jest inna. Jeśli ktoś jest idiotą to jego sprawa xD A jeśli uważasz, że każdy facet jest taki jak piszesz to gratuluję inteligencji. Dobra skończmy to, to nie jest temat do tego :P

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 18:10
Serio, brzmię jakbym był obrażony? Obrażona to jest osoba, która na podejrzenia odpowiada "to ty jesteś w mafii!". Ja ci tylko piszę, że twój sposób gry jest idiotyczny, bo oprócz tego, że masz zabić mafię, to jeszcze musisz pozostawić przy życiu mieszkańców.

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 18:16
Serio, brzmię jakbym był obrażony? Obrażona to jest osoba, która na podejrzenia odpowiada "to ty jesteś w mafii!".

To było do mnie? Serio, śmieszne. Nigdy nikomu tak nie napisałem. Na pewno nie bezpodstawnie i nie w taki sposób.

Ja ci tylko piszę, że twój sposób gry jest idiotyczny, bo oprócz tego, że masz zabić mafię, to jeszcze musisz pozostawić przy życiu mieszkańców.

Na prawdę? Serio! Nie wiedziałem o tym! Taka filozofia, kurde. Mój światopogląd uległ całkowitej zmianie. Teraz wiem już wszystko, mogę zmienić ludzi. Od teraz na świecie będzie pokój! Matki nie będą bić dzieci, nikt nie będzie nadużywał narkotyków, alkoholu ani papierosów! Wszyscy będą bezpieczni. A teraz na poważnie. Wiedziałem o tym xD Nigdy nie będziemy mieć pewności czy ktoś jest winny.

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 18:22
Owszem, będziemy mieć pewność, jeśli będziemy starali się znajdować inne argumenty niż "bo tak" albo "wydaje mi się podejrzany/a".

Co do pierwszej części wypowiedzi - nie, to nie było do ciebie. Skoro tak nie robisz, to nie wiem czemu pomyślałeś, że to do ciebie ;)

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 18:26
Owszem, będziemy mieć pewność, jeśli będziemy starali się znajdować inne argumenty niż "bo tak" albo "wydaje mi się podejrzany/a".

Bo powiedziałeś, że mój sposób jest prymitywny i bezsensu? I nie mam też argumentów takich jak przed chwilą napisałeś xD

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 19:09
To jest argument na to, że jestem w mafii? A może na to, że chcę pomóc miastu w jak najszybszym zwycięstwie? :)

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 19:11
Nie tylko ty, ale każdy może tak napisać :P

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 19:26
Z tym, że ja naprawdę coś robię, piszę wyczerpujące komentarze i staram się wysuwać różne hipotezy. Jest ktoś jeszcze, kto to robi? Bo sorry, nie widziałem.

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 19:28
Z tym, że ja naprawdę coś robię, piszę wyczerpujące komentarze i staram się wysuwać różne hipotezy. Jest ktoś jeszcze, kto to robi? Bo sorry, nie widziałem.

No przepraszam jak ja dawałem moje "wyczerpujące" przypuszczenia to byłem podejrzany między innymi przez ciebie :P

Mroczny Pan Skromności
30.09.2014, 19:32
Daj mi cytat, gdzie cię podejrzewałem :) Było wręcz przeciwnie. Żaden mafioso by się tak nie zachowywał :P Poza tym chodzi mi o kogoś poza naszą dwójką, kto daje wyczerpujące komentarze. No, był jeszcze Pinki, który coś tam próbował, ale poza tym... słabo xD

mystically_mad
30.09.2014, 19:43
I gdzie te wyniki...? :/ Ktos tu sobie nieźle w kulki z nami leci..

LepkiePaluszki23
30.09.2014, 19:58
Spokojnie. Libby to też człowiek. Bądźcie cierpliwi. W tym czasie, np. zaparzcie sobie herbatę, zróbcie sobie kanapki, jajecznicę :) Jeżeli nie wstawi wyników dziś to wstawi w innym terminie :)

mystically_mad
30.09.2014, 20:00
Kurde. Podirytowalam sie trochę..

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 20:12
Jezu... Bądźmy poważni. Zdeklarowała to niech będzie obowiązkowa, a nie jest ponad 21 i nic. Wyniki mafii pewnie będą o 06:00 :/

LepkiePaluszki23
30.09.2014, 20:17
Jezu... Bądźmy poważni. Zdeklarowała to niech będzie obowiązkowa, a nie jest ponad 21 i nic. Wyniki mafii pewnie będą o 06:00 :/

Czy tobie nie zdarzyło się kiedyś spóźnić? Może ma ważniejsze rzeczy na głowie. Ona też jest CZŁOWIEKIEM i nie siedzi 24 przed kompem...

Everlasting
30.09.2014, 20:18
Bądźmy ludźmi. Pewnie Libby ma ważniejsze rzeczy do roboty niz ogłaszanie wyników w mafii na forum o simsach ;) Chyba każdy, kto pracuje lub chodzi do szkoły zna ten ból.

Cytryśnia
30.09.2014, 20:21

może umarła, może ktoś jej umarł, może ukradli jej internet i zniszczyli wszystkie urządzenia elektroniczne, może była na pustkowiu bez cywilizacji i wracała do domu, może ma życie i dobrze się bawiła... nie wiem. Przypomniało mi się jak Maqryll to samo mówił chyba, że nawet jak ktoś leży w szpitalu, to powinien z kawiarenki internetowej korzystać XD

Libby
30.09.2014, 20:30
Kilkoro agentów schroniło się w podziemnym parkingu, dyskutując zawzięcie o zdrajcach w szeregach TARCZY.
- Jestem niemal pewna, że to Skromny Pan Mroczności – stwierdziła mystically_mad.
- Skąd wiesz? – spytał Everlasting, nie kryjąc sceptycyzmu. W końcu tyle razy się już pomylili.
- Powiedzmy, że to kobieca intuicja. Zresztą, zawsze kiedy kosmici nas atakują on gdzieś znika. Jak mogliście tego nie zauważyć?
- W takim razie zaryzykujmy – poparła ją Ktoś. – Mam nawet pewien plan.
Zawołała Skromnego Pana Mroczności i podała mu zbroję zdjętą z jednego z martwych najeźdźców, leżących nieopodal.
- Załóż to.
- Dlaczego? – Skromny spojrzał na nią zdziwiony.
- Podszyjesz się pod jednego z nich i może uda Ci się przejąć jeden ze ścigaczy. Mógłbyś dostać za to awans!
Nie trzeba mu było dwa razy powtarzać. Wybiegł na ulicę, lecz nie zaszedł daleko, kiedy na jego drodze stanął Hulk, który ruszył na niego z impetem.
- Nie! Czekaj! Jestem jednym z was! – krzyknął Mroczny, ale te wrzaski zdawały się jeszcze bardziej rozwścieczać zielonego stwora. Złapał go za nogi i uderzył kilka razy o ziemię.
- Jakbym się miał na to nabrać – prychnął i pobiegł dalej.

Dziś miasto ubiło Skromnego Pana Mroczności. Brawo! W grze pozostało 2 mafiosów.

Wybaczie to opóźnienie, ale miałam dziś deadline w pracy i do tej pory grzebałam w kodzie, żeby móc oddać apkę.

SPC, nigdy nie zniknęłam bez powodu.

Wyniki głosowania:

1. Lepkie Paluszki23 – Słodki Pan Ciastek
2. Ktoś – Mystically mad
Skromny Pan Mroczności – Mystically mad
3. konformistyczny lodzik – Skromny Pan Mroczności
4. Nix – konformistyczny lodzik
5. Diana – LepkiePaluszki23
6. Everlasting – Mystically mad
7. Słodki Pan Ciastek – Skromny Pan Mroczności
8. Mystically mad – Skromny Pan Mroczności
9. Chwalisława – Skromny Pan Mroczności

konformistyczny lodzik
30.09.2014, 20:37
a więc, udało się :)
Jestem zadowolona, jesteśmy coraz bliżej
nie wiem jak Wy, ale powinniśmy to uczcić biosoczkami!

mystically_mad
30.09.2014, 20:39
Wiedziałam że to on!

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 20:43
Wiedziałem xD Hahhhaha dziś zginę więc pozdrawiam =) Trafiliśmy już dwóch :)
Myślę, że mafia mnie wyeliminuje bo za bardzo kombinuje xD Więc.....

Znów, żegnam i dzięki za super zabawę ;-)

mystically_mad
30.09.2014, 20:45
Ja także się pożegnam i podziękuję za super zabawe :) Goodbye! Ide na pyszne i orzeźwiające mojito.

Chwalisława
30.09.2014, 20:48
Bartek i m_m... nie żeby co, ale za kazdym razem, od jakiś dwóch dni, kiedy nadchodzi czas głosowania mafiozów piszecie, że zginiecie, tak więc ten tego.
A co do SPM... no wiedziałam! Dałabym sobie rękę uciąć, że on jest mafiozem i moja intuicja mnie nie zmyliła :D

Słodki Pan Ciastek
30.09.2014, 20:57
Bartek i m_m... nie żeby co, ale za kazdym razem, od jakiś dwóch dni, kiedy nadchodzi czas głosowania mafiozów piszecie, że zginiecie, tak więc ten tego

Bo tu chodzi o ten stres Chwalisławo. Już nie irytuj się z tego powodu bo mnie zaraz szczeli xD :D

Libby
30.09.2014, 21:03
Wszędzie wokół panował chaos. Herosi dwoili się i troili, walcząc z wrogiem. Tymczasem grupa agentów miała za zadanie ochronę cywili. Nagle w wysoki wieżowiec trafił jeden z pocisków wroga. Wśród lecącego gruzu można było dostrzec coś jeszcze. Dziecko!

- Ja je złapię, ja je złapię! - krzyknął Słodki Pan Ciastek i rzucił się w kierunku spadającej dziewczynki.

Niestety, zapomniał się rozejrzeć i po chwili doświadczył bliskiego spotkania z młotem Thora. Zginął na miejscu od ciosu w głowę, a dzieckiem na szczęście zajął się Stark.

- Ups - podsumował półbóg, widząc martwego agenta. - Celowałem w kosmitę za nim.

Dziś maafia sprzątnęła Słodkiego Pana Ciastka.

Pozostali przy życiu:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś
3. konformistyczny lodzik
4. Nix
5. Diana
6. Everlasting
7. Mystically mad
8. Chwalisława

mystically_mad
30.09.2014, 21:08
Mojego męża ukochanego zabili! O nie. Juz Wy mnie popamiętacie!

Libby
01.10.2014, 18:07
Co tu tak cicho :O?

- Jest nas coraz mniej… - mruknęła Ktoś, stojąc na dachu jednego z drapaczy chmur.
- I dlatego powinniśmy coś z tym zrobić – stwierdził Everlasting. – Już dawno mówiłem, że nie powinniśmy odpuszczać Dianie.
- Masz coś do mnie?! – wybuchła w końcu Diana, gotowa do przypuszczenia ataku.
- Spokojnie – Ever spojrzał na nią. Nie miał zamiaru się bić.
- Oczerniasz mnie! – fuknęła i wymierzyła cios.
- Co tu się dzieje? – spytała Czarna Wdowa, blokując atak dziewczyny. – Nie będziecie walczyć między sobą.
To jednak tylko jeszcze bardziej rozsierdziło Dianę, która przeniosła całą swoją złość na dziewczynę, która udaremniła jej atak. Rzuciła się na agentkę, która zrobiła zgrabny unik. To nie powstrzymało Diany przed wymierzeniem kolejnych kilku ciosów. W końcu i Czarna Wdowa zmuszona była zacząć walczyć. Dziewczyny walczyły dłuższą chwilę, aż w końcu Natasha kopnęła Dianę z półobrotu.
- NIEE! – wrzasnął Nix.
Dziewczyna straciła równowagę i przeleciała przez niewysoki murek okalający dach budynku. Nixowi nie udało się jej złapać.

Miasto postanowiło dziś uśmiercić Dianę. Niestety - pudło! W grze nadal 2 mafiosów.

Wyniki głosowania:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś – mystically mad
3. konformistyczny lodzik - Diana
4. Nix – konformistyczny lodzik
Diana – Lepkie Paluszki23
5. Everlasting - Everlasting
6. Mystically mad - Diana
7. Chwalisława – Diana

Everlasting
01.10.2014, 18:40
Erm... to na kogo głosujemy jutro?

mystically_mad
01.10.2014, 18:54
Na Ciebie :D

Nix
01.10.2014, 20:13
Jak dziś odpadnę to lodzik jest w mafii. XD

konformistyczny lodzik
01.10.2014, 20:15
niee, nie jestem w mafii haha :D
nie zwracam uwagii na Twoje ciągłe głosy na mnie, wybacz - nie rusza mnie to

Nix
01.10.2014, 20:30
Bawimy się tutaj, więc właśnie o to chodzi, żeby nie ruszało.
Ale nadal Cię podejrzewam, zwyczajnie.

Everlasting
01.10.2014, 20:35
Na Ciebie :D
Jak se spojrzałem na wyniki głosowania to se pomyślałem "o nie, teraz wszystkie podejrzenia padną na mnie i na ktosia, bo zagłosowaliśmy na tą samą osobę co mroczny" :(
A ja dla równowagi powiem, że podejrzewam nixa, ha!

Libby
01.10.2014, 21:03
- Uff… Było blisko! – wrzasnęła Chwalisława, wpadając za róg budynku.
- Jest coraz gorzej – stwierdził konformistyczny lodzik. – Loki tworzy sobie coraz więcej sługusów wśród ludności.
- Osłaniaj mnie! – Chwalisława przeładowała broń, wyjrzała zza muru i wybiegła przed siebie, ostrzeliwując wrogów naokoło.
Lodzik wyglądał zza budynku i osłaniał koleżankę, gdy nagle usłyszała za sobą przeładowywanie broni.
- Będzie o jedną mniej… - rozbrzmiał czyjś głos i po chwili rozległ się huk wystrzału.

Dziś mafia wyeliminowała konformistycznego lodzika.

Pozostali przy życiu:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś
3. Nix
4. Everlasting
5. Mystically mad
6. Chwalisława

Nix
01.10.2014, 22:10
W mafii jest Ever i Ktoś. Względnie LP i Ktoś. Chcieli się pozbyć większości, jaką wkrótce stanowiliby Chwalisława, lodzik i mystically mad, którzy od jakiegoś czasu głosują tak samo.
Mafia wywaliła im Ciastka, który głosował z tą trójką. Ta trójka wywaliła Mrocznego, który był w mafii. Więc jak Chwalisława i MM są w mafii to zejdę XD ale wnioskuję, że nie zejdę.

Ktoś podejrzewam, bo jako jedyna ma takie przemyślane głosy, celujące w ww.trójkę. No i głosowała razem z Everem na mystically mad sobie niedawno.
Mimo, iż możliwe jest, że Ever i LP robią dywersję udając nieobecnych, skłaniam się ku winie Ktosia i jednego z nich. Chwalisława, mystically mad, co sądzicie?

Przepraszam lodziku, że się na Ciebie uwziąłem, musiałem, żeby potwierdzić swoje przypuszczenia ;c

mystically_mad
02.10.2014, 08:36
Nix, sadze zupełnie tak samo jak ty. Możemy się umówić z Chwalisławą na jedna osobę inzaglosowac dzisiaj. Mysi byc to przemyślany strzał. Kogo proponujesz?

Nix
02.10.2014, 12:56
Oj, ciężkie pytanie, bo na ten moment nie mam zbytnich poszlak co do pozostałej trójki. (łatwiej mi stawiać na konkrety czyli ustawienia głosów, niż na posty, które można bardzo różnie interpretować.)
Wy ubiliście mafię ostatnio, więc tutaj ufałbym waszemu osądowi bardziej niż swojemu. xD
Czemu w ogóle padło na SPM?

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 14:19
Nix, sadze zupełnie tak samo jak ty. Możemy się umówić z Chwalisławą na jedna osobę inzaglosowac dzisiaj. Mysi byc to przemyślany strzał. Kogo proponujesz?

Wyczuwam mafie :) Dziś głosuję na mystically_mad

Cytryśnia
02.10.2014, 14:51
No co wam poradzę, że tak głosuję xD od dwóch dni głosuję na misty, bo jej posty wydają mi sie podejrzane tak samo jaki i te Luny - debiutantki, które nie mogą się odnaleźć. A ostatnio tak tu cicho było, a ja na ślepo strzelać nie umiem. A jednocześnie jest tak aspoczełna, że nigdy się pierwsza nie odezwę <3
Sądzę, że dziś mafia może wyeliminiować Chwalisławę albo misty, o ile same nie są mafią. Zostaną ci, którzy mało się udzielają, takie są moje przypuszczenia.

mystically_mad
02.10.2014, 15:15
Oj, ciężkie pytanie, bo na ten moment nie mam zbytnich poszlak co do pozostałej trójki. (łatwiej mi stawiać na konkrety czyli ustawienia głosów, niż na posty, które można bardzo różnie interpretować.)
Wy ubiliście mafię ostatnio, więc tutaj ufałbym waszemu osądowi bardziej niż swojemu. xD
Czemu w ogóle padło na SPM?

Ostatnio padło na SPM, ponieważ wydawał się nazbyt podejrzany.
Ja zagłosuję dzisiaj na LP23, proponuję to samo :)

Myślisz, że jeśli byłabym w mafii to głosowałabym na swojego?

Nix
02.10.2014, 15:16

W sumie jedyne, co może powiedzieć mafiozo przyparty do muru... xD
edit: znaczy no "nazbyt podejrzany" nie daje mi zbyt wiele, ale z drugiej strony zacytowany przez Lepkiego post dla mnie świadczy o jego winie bardziej niż niewinności. nieaktualne!

mystically_mad
02.10.2014, 15:17
Nix, to na LP23?

Nix
02.10.2014, 15:29
A może jednak na Ktosia? Rozpisała się i do tego wydaje mi się, że waży słowa, nie adresuje tego, że rzucono na nią cień.
Mafia przez całą grę działała raczej pragmatycznie i ostrożnie. Brak argumentów LepkichPaluszków mi się z tym trochę kłóci.

mystically_mad
02.10.2014, 15:31
Mam mieszane uczucia co do Ktosia.

Nix
02.10.2014, 15:33
A czemu tak?

mystically_mad
02.10.2014, 15:34
Nalegam, żeby zagłosować na Lepkiego

Nix
02.10.2014, 15:36
Może Chwalisława niech się wypowie XD
No ja mogę tylko zacytować siebie w tym momencie: Rozpisała się i do tego wydaje mi się, że waży słowa, nie adresuje tego, że rzucono na nią cień.
Mafia przez całą grę działała raczej pragmatycznie i ostrożnie. Brak argumentów LepkichPaluszków mi się z tym trochę kłóci.
Jeśli nalegasz to ja chciałbym mieć argumenty za tym, rozumiesz.

Cytryśnia
02.10.2014, 15:42
Jasne, jestem w mafii, dlatego głosowałam na Lunę i prawie na mrocznego :) :D
A nie sądzicie, że powinniśmy głosować razem, a nie tylko wy dwoje?
podpowiedź: to dlatego, że razem możemy wyeliminować mafię, na tym polega ta gra!

mystically_mad
02.10.2014, 15:44
No to zgrajmy się i zagłosujmy na Lepkiego, Ktosiu i Nix :) :)

Nix
02.10.2014, 15:45
A nie sądzicie, że powinniśmy głosować razem, a nie tylko wy dwoje?
Sądzimy! Ale co ja poradzę, że tylko mystically mad się do mnie odzywa XD

Nie no, tak serio, to są już mniej więcej widoczne podziały, jest końcówka gry i jeśli teraz mafia nie zostanie wyeliminowana, będzie dwa do dwóch po kolejnym zabójstwie i właściwie po ptakach. A że Ci Ktosico nie ufam (przepraszam!) to jednak wolę się dogadać z tymi, którym ufam bardziej. xd

Jednakże nadal czekam na argumenty. I odpowiedź na pytanie, dlaczego pojawiło się tak stanowcze bronienie Ktosia, jeśli w przypadku czystości naszej trójki (mm, ja, Chwalisława) jest 2/3 szans, ze Ktoś w mafii jednak jest.

mystically_mad
02.10.2014, 15:53
Jaką mam pewność, że nie jesteś w mafii ?

Cytryśnia
02.10.2014, 15:55
rozumiem xD ja jednak mam po prostu problemy z osobowością; przeżywam, jeśli ktoś mnie odrzuca z grupy nieważne.
to ja ci zaufam, bo przeważnie dobrze rozmyślasz.

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 15:55
A na jakiej podstawie sądzicie, że jestem, w mafii? Dlatego, że mało się udzielam?

Nix
02.10.2014, 15:57
no właściwie można po moich postach chyba wywnioskować.
Natomiast interesujące jest to, że od "zagłosujmy razem" nagle rzucasz podejrzenia na mnie. xD Bo pasuje mi bardziej Ktoś na zabójstwo niż Lepki.
What is going on xD

to ja ci zaufam, bo przeważnie dobrze rozmyślasz.
a to do mnie, czy do mystically mad? Jak do mnie to nie wiem co sądzić, przecież Cię oskarżam! xD

pozdrawiam wszystkich przeglądających temat

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 16:02
Czy mógłbyś Nixie odpowiedzieć na poje pytanie 2 posty wyżej?

mystically_mad
02.10.2014, 16:03
Bo jestem zbyt logicznym człowiekiem.
Może nie błyszczę tekstem, ale kobieca intuicja mówi mi, że to Ty, LP23 :D

Nix
02.10.2014, 16:05
Lepki - Twój wcześniejszy post mnie zaniepokoił, ale potem porzuciłem oskarżanie Ciebie, co już napisałem wcześniej.
Twoje pytanie powinno być skierowane nie do mnie, a do mm chyba xD

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 16:05
Kobieca intuicja podpowiada tobie tak dlatego, że mało się udzielam i jakoś nie biorę takiej większej zabawy w grze tzn. nie piszę teorii kto może być w mafii?
mystically_mad możesz mi podpowiedzieć?

mystically_mad
02.10.2014, 16:18
Lepki, chcę na Ciebie zagłosować, bo jakiejś części mnie nie odpowiada Twoje dosyć dziwne zachowanie. A z drugiej strony nie mam podstaw, żeby Cię oskarżać.. Właśnie analizuję posty osób które zostały.

Cytryśnia
02.10.2014, 16:18
LOL, dobra, tamten post miał bardzo mało sensu xD
to może tak: w mafii jest albo Lepki+Everlasting, albo Nix+któraś z pań i właśnie mydlicie nam oczy :P jednak 3 to już za dużo.

Cytryśnia
02.10.2014, 16:19
A tak właściwie to, Nix, dlaczego nagle zacząłes się tak intensywnie udzielać?

Nix
02.10.2014, 16:21
Ponieważ "są już mniej więcej widoczne podziały, jest końcówka gry i jeśli teraz mafia nie zostanie wyeliminowana, będzie dwa do dwóch po kolejnym zabójstwie i właściwie po ptakach."

mystically_mad
02.10.2014, 16:24
Musimy się zgrać, żeby wygrać.

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 16:25
Ja niestety muszę już iść, bo nawet nie zdajecie sobie sprawy ile człowiek po 2 tygodniach nieobecności w szkole ma zaległości. Przyjdę później.

Everlasting
02.10.2014, 16:56
Pójde za tłumem i zagłosuję na LP23. Chyba, że macie bardziej uargumentowane propozycje :D

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 17:00
Everlasting, a dlaczego za tłumem? Podaj powód dlaczego oddajesz na mnie ten głos.

Nix
02.10.2014, 17:00
Everlasting, jeśli możesz, zdefiniuj tłum. xD
No ja już uargumentowałem w sumie. Poza tym można się na postach oprzeć, jeśli np. moje argumenty nie są dla Ciebie dobre xd

Everlasting
02.10.2014, 17:05
Everlasting, a dlaczego za tłumem? Podaj powód dlaczego oddajesz na mnie ten głos.
Szczerze? Mam nieco ważniejsze rzeczy do roboty niż czytanie postów każdego gracza i próbowanie zinterpretowania jego treści :(
Everlasting, jeśli możesz, zdefiniuj tłum. xD
mystically mad :D

Nix
02.10.2014, 17:08
No to w takim wypadku ja też mogę być tłumem, omg XD
Z tego co czytam, mm nie podała żadnych argumentów, dlaczego to nie miałaby być Ktoś, a mimo to jest forsowane, by ją zatrzymać. Nie rozumiem tego.
Będę się trzymał swojej teorii, która się na razie sprawdziła (mystically mad, przyznałaś mi rację) i obstaję za Ktosicą.

mystically_mad
02.10.2014, 17:20
Ja głosuję na LepkiegoPaluszka xd

mystically_mad
02.10.2014, 17:21
szczerze? Mam nieco ważniejsze rzeczy do roboty niż czytanie postów każdego gracza i próbowanie zinterpretowania jego treści :(

mystically mad :d

dziĘki, aŻ taka szeroka nie jestem, Żeby mnie nazywaĆ tŁumem.

Nix
02.10.2014, 17:35
Ever, jaka Twoja decyzja? xd

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 17:39
Wiedzcie, że jak na mnie zagłosujecie to stracicie kolejnego mieszkańca, a wtedy przegracie...

mystically_mad
02.10.2014, 17:46
Kto ma jeszcze problem z wysłaniem wiadomości do Libby?

edit: Lepki, a Ty na kogo głosujesz?

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 17:58
Na pewno nie na Ciebie, bo wydajesz się czysta :)

mystically_mad
02.10.2014, 18:00
Ja za wszelką cenę chcę wyeliminować mafię.

Libby
02.10.2014, 18:12
- Jesteś w mafii! Przyznaj się! – Ktoś w końcu nie wytrzymała i rzuciła się na LepkiePaluszki23.
- Pogrzało cię?! – fuknął. – To ty jesteś zdrajcą! – odwarknął, odpierając jej atak.
Po chwili zrobilo się groźnie, gdy dwójka agentów zaczęła się okładać.
- Dzieciaki – Iron Man przewrócił oczami i podleciał do walczących. Złapał ich za fraki i uniósł się z nimi na wysokość kilkudziesięciu metrów.
- Albo się uspokoicie, albo was puszczę – postawił warunek.
-A…a.. ha… - wyjąkał LepkiePaluszki23, spoglądając w dół.
- Będę już grzeczna, tylko mnie puść – Ktosica otworzyła jedno oko, żeby sprawdzić, czy jeszcze żyje. – Znaczy nie! Nie puszczaj! – wrzasnęła.
- Jestem idealnym mediatorem – uśmiechnął się Stark i po chwili postawił dwójkę na ziemi. – I żeby mi to było ostatni raz…

REMIS!

Wyniki głosowania:

1. Lepkie Paluszki23 - Nix
2. Ktoś – LepkiePaluszki23
3. Nix - Ktoś
4. Everlasting - Ktoś
5. Mystically mad – LepkiePaluszki23
6. Chwalisława - Chwalisława

Cytryśnia
02.10.2014, 18:16
Czemu uważacie, że jestem mafią ;-;
To już drugi remis w tej edycji, ludzie, musimy działać razem </3

mystically_mad
02.10.2014, 18:17
No jak to!?! WIDAĆ właśnie jak się kurna zgraliśmy.

Nix
02.10.2014, 18:17
Ojej Lepki, to ja Cię bronię, a Ty głosujesz na mnie XD Ale nie mam Ci za złe, mimo, iż nie wiem, co się za tym kryje.
I remis... no zawsze to lepsze, niż zabicie mieszkańca. W teorii jutro będzie 3:2.

mystically_mad
02.10.2014, 18:18
ALE WIDAĆ, że nie potrafimy się zgrać!!!

Nix
02.10.2014, 18:20
Przepraszam, ale ciężko się zgrać jak na sześć osób jest dwie mafie ^.^' I kiedy ludzie głosują, nie podając argumentów za tym, konkretów.
Może i byś mnie namówiła na Lepkiego, po prostu nie powiedziałaś mi nic, co mogłoby mnie logicznie przekonać do niego. A i on sam też nie zrobił nic, czym mógłby się narazić poważniej niż - w moim odczuciu - Ktoś.

Cytryśnia
02.10.2014, 18:22
Racja, teraz jest coraz trudniej, poza tym większosć argumentów to "jesteś podejrzany" "zagłosuję na ciebie, bo mam przeczucie"
October, czemu mnie tak nie lubisz xD

Nix
02.10.2014, 18:29
"Nie lubię" to tego nicku.

Napisałem już, dlaczego Ty wydajesz mi się podejrzana no xd Nie mogę mieć pewności, ale jeśli zmniejszyć krąg podejrzanych do 3 osób, Ty się w nim znajdujesz.

@dół ??? xD

Cytryśnia
02.10.2014, 18:53
Wolałbyś zwracać się do mnie per pani Pieseł? xd
żeby nie było offtopu, to czekamy na zabójstwo mafii.

Libby
02.10.2014, 21:00
Dziś scenki śmierci nie będzie, bo nikt nie umiera.

W grze nadal:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś
3. Nix
4. Everlasting
5. Mystically mad
6. Chwalisława

mystically_mad
02.10.2014, 21:09
Czemu nikt nie umiera? :O

Everlasting
02.10.2014, 21:10
Dziś scenki śmierci nie będzie, bo nikt nie umiera.
przepraszam za post pod postem, ale Chwalisława pojechała na wycieczkę wo Warszawy, wraca w sobotę a nie ma dostępu do internetu - bynajmniej powiedziała, że raczej nie będzie miała :)

Mamy jakiś trop xD

mystically_mad
02.10.2014, 21:12
Nie, nie. Dam sobie głowę uciąć, że Chwalcia w mafii nie jest :)

LepkiePaluszki23
02.10.2014, 21:19
Albo w grze jest jeszcze cattani :)

Cytryśnia
03.10.2014, 06:37
To jednak trochę dziwne, że Chwalisławy nie ma i nikt nie umiera. No i Mistycally tak zaciekle ją broni, oskarża innych.

mystically_mad
03.10.2014, 09:30
Myślisz, że nie jestem zdziwiona, że nikt nie zginął?
Akurat mam pewność, że Chwalisława nie jest w mafii.
Ale dobrze, róbcie co chcecie. Będziecie mieć niezłego zonka, kiedy zabijecie mnie albo Chwalcie, a wtedy przegramy. :)

Nix
03.10.2014, 09:42
To jednak trochę dziwne, że Chwalisławy nie ma i nikt nie umiera.
A w sumie jaki to ma związek?

Cytryśnia
03.10.2014, 12:25
To może żaden, ale ciągłe zarzekanie Mistycally "Chwalisława nie jest w mafii" denerwuje.

mystically_mad
03.10.2014, 12:53
*mystically*
Skoro mam pewność, to możecie mnie posłuchać, chociaż raz..

Cytryśnia
03.10.2014, 15:22
chyba, że obie jesteście w mafii i nas wrabiacie :D

przepraszam, ciężki nick

Everlasting
03.10.2014, 16:25
Zagłosowałem na Chwalisławę. Jakie są Wasze typy?

Nix
03.10.2014, 16:49
Ever, takie działanie nijak ma się do "zgrania", którego chcemy.
Głos na Chwalisławę jest trochę bez sensu, biorąc pod uwagę, że jest na 90% niewinna - nie dała żadnych, powtarzam, żadnych podstaw do tego, by ją podejrzewać, plus nieobecność na tym etapie stawia ją raczej w dobrym świetle. Wywalanie jej bo "będę miał wtedy dodatkowy etap" nie jest zbyt miłe. Skupmy się na mafii może.

Mój typ się nie zmienił, stawiam na Ktosia. Wiem, że większość stoi za nią murem, co utrudnia mi sprawę - nie wiem , jak mam jeszcze tłumaczyć moje podejrzenia, naprawdę XD
Jeśli chcecie przeforsować wyrzucenie kogoś innego, uzasadnijcie to i wtedy może zmienię decyzję. Do tej pory, przez te kilka ostatnich dni nie przeczytałem żadnych konkretnych kontrargumentów.

Skoro mam pewność, to możecie mnie posłuchać, chociaż raz..
Przykro mi, ale nie wierzę, że jesteś Cattanim. xD
W sumie ciężko wierzyć w to, że nim jesteś skoro wczoraj, kiedy przeczytałem ten fragment postu Ktosia:
Sądzę, że dziś mafia może wyeliminiować Chwalisławę albo misty
Wyczułem podstęp z odwróconą psychologią i sprawdziłem siebie. Jak widać dobrze zrobiłem, bo inaczej by mnie z wami już nie było.

Cytryśnia
03.10.2014, 17:21
Wyczułem podstęp z odwróconą psychologią i sprawdziłem siebie. Jak widać dobrze zrobiłem, bo inaczej by mnie z wami już nie było.
Czyli "Podejrzewam, że jest w mafii, bo nie myśli jak mafia"
a może po prostu jestem bardzo głupiutką osóbką i naprawdę złym detektywem? Nie wiem, jak jeszcze mogę cię przekonać.

Nix
03.10.2014, 17:27
Myśli, ale próbuje to ukryć.
No to w takim razie kogo proponujesz? Kto Twoim zdaniem w tej mafii jest, jeśli nie Ty? xd

Cytryśnia
03.10.2014, 17:29
Mówiłam, albo Mistycally i Chwalisława, które zaciekle twierdzą, że mafią nie są, lub Everlasting i Lepki

Nix
03.10.2014, 17:32
Chwalisława nie jest w mafii.
(przepraszam Ktosiu, ale wymieniłaś wszystkich oprócz nas, to tak trochę... no.)

Druga osobą, którą podejrzewam, jest Ever, ponieważ wycelował bez konsultacji z innymi w Chwalisławę, a także zagłosował ostatnio ze mną. Tak, uważam to za wystarczający powód. Wcześniej nie miałem żadnego że tak powiem "posłuchu" i ciężko mi uwierzyć, że tak po prostu przekonały go moje argumenty. To wygląda jak zagrywka. Może nawet bardziej niż Twój post z tym, że chwalisława bądź mm zginą. Myślę, że się trochę oczyścisz, głosując na Evera. Przynajmniej imo.

Cytryśnia
03.10.2014, 17:37
Trochę ciężko wymienic więcej przy 6 osobach...
Z resztą, nieważne, i tak muszę już iść, żegnam ;)
@down:wybacz! Nigdy się chyba nie nauczę :(

mystically_mad
03.10.2014, 17:37
Mystically.. Irytujące jest przekręcanie nazwy...

Nix
03.10.2014, 17:43
żegnam
No ja też w takim razie. xD
I na wszelki wypadek też żegnam wszystkich, bo jakoś trudno mi uwierzyć, że pozostanę przy życiu. Ostatnie resztki nadziei jednak pokładam w tym, że nie mieszkańcy nie skażą się na porażkę.

Libby
03.10.2014, 18:01
Hawkeye zatrzymał się na chwilę i spojrzał na Chwalisławę, która walczyła z kosmitą. Całkiem nieźle odpierała ataki. W pewnym momencie zauważył drugiego stwora zbliżającego się do dziewczyny. Napiął cięciwę i wypuścił strzałę. Niestety w tym samym momencie Chwalisława została mocno odepchnięta przez swojego rywala i znalazła się wprost na trajektorii lotu strzały.

Dziś wolą miasta ginie Chwalislawa. W grze nadal 2 mafiosów.

Wyniki głosowania:

1. Lepkie Paluszki23 - Chwalisława
2. Ktoś - Chwalisława
3. Nix - Everlasting
4. Everlasting - Chwalisława
5. Mystically mad - Ktoś
Chwalisława - Chwalisława

Nix
03.10.2014, 18:04
! D:
Szkoda Chwalisławy, szkoda.
Ufacie mi teraz? ;c

Mystically mad, chyba zderpiłem, Ty tu głosujesz na Ktosicę, a ja na Evera, I'm a mess.

Jak myślicie, kogo dzisiaj zabije mafia? Pomóżcie ludziska, może sprawdzę odpowiednią osobę.

mystically_mad
03.10.2014, 18:17
Mowilam ze chwalcia nie jest w mafii? W głębokim poważaniu mam taka grę.. Nie potrafimy sie zgrać..

Everlasting
03.10.2014, 18:22
:( :( :(
Przepraszam, Chwalisławo i mystically :/

Libby
03.10.2014, 21:12
Resztka agentów siedziała w kwaterze głównej, czekając na rozkazy Nicka Fury’ego.
- Ładnie nas załatwili… - westchnęła Ktoś.
- Tak dać się podejść… - jęknął Everlasting.
- Trzeba było się zawczasu pilnować – stwierdził Nix, wpatrując się w monitor komputera.
- Odkrywca się znalazł – rzucił Ever, popijając piwo. – Sam wam o tym… - nagle urwał i złapał się za szyję.
- Co jest?! – Mystically mad zerwała się z krzesła.
- Nie może oddychać! –Nix zerwał się ze swojego siedzenia i podbiegł do kolegi, który właśnie osuwał się na ziemię.
- Żyj! – wrzasnął i jeszcze próbował coś zdziałać, ale mu się to nie udało.

Dziś mafia wydała wyrok na Everlastinga.

Pozostali przy życiu:

1. Lepkie Paluszki23
2. Ktoś
3. Nix
4. Mystically mad

WAŻNE: Jutro nie mam możliwości poprowadzić gry, dlatego też głosowania (zarówno miasta jak i mafii) zostają przesunięte na niedzielę. Godziny pozostają te same.

mystically_mad
04.10.2014, 07:28
KtoŚ i lepkie paluszki sĄ w mafii!
Nie ma opcji! :d

Nix
04.10.2014, 10:40
Nie wiem co powiedzieć XD

mystically_mad
04.10.2014, 10:50
Damy rade :)

Libby
05.10.2014, 18:05
Żeby już bardziej nie przedłużać agonii miasta... dziś z rąk miastowych zginął Nix.

Wyniki glosowania:

1. Lepkie Paluszki23 - Nix
2. Ktoś - Nix
3. Nix
4. Mystically mad – LepkiePaluszki23

Tym samym mafia wygrała!
Cattanim w tej edycji był właśnie Nix. Co ciekawe już pierwszej nocy mafia rozważała jego zabicie ;).

Dzięki wszystkim za zabawę ;)!

LepkiePaluszki23
05.10.2014, 18:08
Hura!!!!! Wygraliśmy :D :D

mystically_mad
05.10.2014, 18:09
Gratuluje mafii :)

LepkiePaluszki23
05.10.2014, 18:09
Gratuluje mafii :)

Dziękuję :)

Cytryśnia
05.10.2014, 18:14
haha, udało nam się :D
PRZECIEŻ OD POCZĄTKU MNIE PODEJRZEWALIŚCIE
pozdrawiam Skromka i Lunę, no i Lepkiego oraz Ciastka za prawo Jungli
aaa, no i Shivera </3

Mroczny Pan Skromności
05.10.2014, 18:25
Można już tu pisać? :P

No więc, przede wszystkim - chciałbym z tego miejsca podziękować moim kochanym mafiosom za wspaniałą grę :D Byliście najlepszą mafią na świecie ;P Szkoda, że nie dotrwałem do końca, ale chyba nie będzie to przesada, jeśli stwierdzę, że to także moje zwycięstwo.

Przepraszam wszystkich, wobec których nie zachowywałem się "grzecznie". Taka była moja taktyka, nie mogłem się w żaden sposób ujawnić. Fajnie, że udało mi się zachować pozory przez tyle czasu. W drugiej edycji odpadłem chyba jako pierwszy z mafii. Teraz dużo lepiej mi poszło.

Jeśli chodzi o naszą mafijną taktykę: na początku uznaliśmy, że nie chcemy dawać miastu żadnych wskazówek i pierwsze dwa albo trzy zabójstwa miały na celu wprowadzenie zamieszania, co zresztą zdało egzamin. Później zaczęło się polowanie na cattaniego. Na początku pomyśleliśmy, że może nim być okra Helena, która była podejrzanie pewna, co do tego, że krewetka, Juliet i inni są niewinni. Później miastowi podsunęli nam jeszcze trop wieloryba, stąd jej zabicie w kolejnym dniu. Co najlepsze - w swoich postach wielokrotnie pisałem prawdę, co do naszej taktyki, ale nikt nie zwracał na to większej uwagi.

Gratuluję Nixowi, bo praktycznie do końca zachował w tajemnicy swoją tożsamość. Z drugiej strony, skuteczność w wykrywaniu mafii miał raczej niewielką. No ale, przegrać z TAKĄ mafią, to jak wygrać :D

Co by tu jeszcze... Ach, chciałbym jeszcze jak najszybciej prosić o kolejną edycję :D

mystically_mad
05.10.2014, 18:39
Ja także proszę jak najszybciej o kolejną edycje :)

Björk
05.10.2014, 18:49
Dzięki za możliwość udziału :D

Pierwszego wieczorka weszłam tu i zobaczyłam 60 postów przedstawiających, co mnie przeraziło i... wtedy padł mi komp :D

Wchodzę po dwóch dniach, patrzę nie ma mnie na liście głosowań miastowych i myślę "Libby mnie wyrzuciła, bo się nie odzywałam" ;) Tak naprawdę Mafia niechcący dała mi przysługę :D

Rainbow
05.10.2014, 19:19
ech cholera Nix gdybyś sie wiecej udzielał i nas naprowadzał, to bysmy wygrali! :D noale coz, bywa i tak, ze sie nie ma za wiele czasu :P dzieki za gre i mam nadzieje, ze Libby szybko zrobi kolejną edycję :P i piszcie wiecej ludziska, nie siedźcie jak trusie :D

Nix
05.10.2014, 19:31
Przepraszam wszystkich mieszkańców za bycie okropnym Cattanim xD
Na początku zupełnie nie wiedziałem jak się wpasować, byłem cicho, przez co niezbyt umiałem wykorzystać swoją rolę. Ponadto chyba trzy czy cztery razy było tak, że nie wszedłem na forum na czas ze względu na swoje sprawy i nie sprawdziłem nikogo. W końcówce gry wyszło, że te sprawdzenia mogłyby przechylić szalę zwycięstwa na stronę niewinnych.

Raz wszedłem na forum chyba o 22:58 i byle tylko zdążyć, posłałem do Libby zupełnie randomowy nick - do głowy przyszedł mi wtedy Pink Panther. Chwilę potem zorientowałem się, że PP już przecież odpadł. Natychmiast spróbowałem sprawdzić Ktosia... ale wysłałem to drugie pw do siebie. A potem było już po czasie, więc nie mogłem nic zrobić i otrzymałem informację, że Pantera w mafii nie jest.

Bawiłem się fajnie, mimo iż uaktywniłem się dopiero pod koniec i tylko jeden raz mi coś wyszło (tj ochrona siebie). Chociaż nie, rozszyfrowanie Ktosicy bez sprawdzania jej też mi wyszło. (Pozdrawiam)
Mafio, gratuluję, byliście super, naprawdę.
Szkoda, że pod koniec nie było Chwalisławy.
Czekam na piątą grę z niecierpliwością.

PS. Ale z prób ratowania Rainbow Dash oraz z poniższych rozważań przesłanych do Libby, kiedy zostało nas około siedmiu osób jestem dumny, bo intuicja mnie nie zawiodła:

No to tak. Jest sobie grupa trzymająca władzę (lodzik, mystically mad i Chwalisława), którą nazwę Trójcą. Trójca głosuje razem i w zasadzie za niedługo będą mieli przewagę. To może być dość podejrzane.
Tylko teraz tak: po pierwsze, mafia wywaliła im Pana Ciastka, który głosował z nimi i który był w Trójcy zanim się Chwalisława dołączyła. Po drugie, Trójca wywaliła Mrocznego, który był w mafii. Po trzecie, Chwalisława jest mieszkańcem, bo ją sprawdziłem. Przez to wszystko razem, wydaje mi się, że ta grupa trzymająca władzę jest dobra. (tak, lodzik również XD)
Gorzej z wprowadzaniem pomysłów w życie.
Na przyszłość wolałbym być mafiozem (:

Edit: SPM, bingo, w czasie mojej gry nie trafiłem w ani jednego członka mafii :D

Everlasting
05.10.2014, 20:47
Dzięki za grę :)

Diana
05.10.2014, 21:32
Też dziękuję za grę, w tej edycji więcej obserwowałam niż pisałam, ale bawiłam się dobrze! :D Gratuluję zwycięzcom i czekam na kolejną Forumową Mafię. :)

Luna
07.10.2014, 17:37
świetna gra:D
Mafia wygrała! Dziękuję wszystkim za miłą grę, nie mogę się doczekać kolejnej edycji;)

Chwalisława
07.10.2014, 17:47
no to ja już chcę kolejną edycję :) była to moja pierwsza gra i może nie udzielałam się tak często jak np. Ciastek, to bardzo fajnie się bawiłam ;) Szkoda, że pod koniec nie miałam jak się udzielać, no dlaczego, to chyba każdy już wie :D
Gratuluję mafii wygranej i niezłego 'kamuflażu' :>

Słodki Pan Ciastek
07.10.2014, 19:10
Wszyscy chcą następną edycje? No, żeby nie było niedomówień ja też czekam i mam nadzieję, że następna edycja będzie bardzo szybko! :)

Edycja była fajna, a do wygranej bardzo mało nam zabrakło =)