Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia V
alpherainn
05.03.2015, 14:17
ja jestem podejrzany, napisałem kartkówkę z fizyki na 5 :please:
co powiecie na to, żebyśmy sprawdzili osoby, których nie podejrzewał lub tylko raz to zrobił, Pinki?
nie byli teoretycznie zagrożeni, więc nie rzucili by takiego światła na swoją osobę. dodatkowo - w tym temacie panuje czasami chaos, więc uznali, że podejrzenie umknęło naszej uwadze. w takim razie - my byśmy się nie domyślili, zaś oni zabiliby problemową dla mafii osobę.
o, to jest właśnie typowe zagranie mafioza.
jako, ze "ostatnią wolą" zmarłego było zabić Lepkiego albo ciebie, to ty próbujesz twoim argumentem odwrócić od tego uwagę, zwracając ją na osoby, które były podejrzane przez PP na początku. sprytne, ale mafia nie byłaby taka głupia chyba, bo prędzej czy później ktoś by właśnie zwrócił na to uwagę ;)
co do lepkiego to jakiegoś takiego przeczucia nie mam, z reszta był poprzednim razem mafiozem, drugi raz by chyba nie miał takiego szczęścia ;d
ja głosuje na alpherainna dzisiaj I NIE MA BOLA, ON MUSI BYĆ W MAFII XD
Charionette
05.03.2015, 16:08
Pink upierał się przy alpherainnie, jeśli on rzeczywiście jest w mafii to dał się zdemaskować zbyt łatwo. Nie nie bronię go, tylko zobaczcie: ostatnia wola to Lepki lub alph, wcześniej Pinki też już podejrzewał alpha i teraz nagle Pantera ginie? Jak dla mnie to strzał w kolano, zbyt oczywisty, więc nie wydaje mi się, żeby to był dobry trop.
Ja już nie wiem na kogo głosować :hmm:
Charionette tez jest w mafii bo go broni
TO TEŻ CZUJĘ XD
Charionette
05.03.2015, 16:12
Ahahah, czekałam na to :love: Jestem bossem w tej mafii, mówię Wam :smiech:
A tak poważniej to jak ma się głosowanie na dzień dzisiejszy?
Malfurion
05.03.2015, 16:13
nie wiem czemu, ale nie sadze by lepki byl w mafii. co do alpha mam pewne podejrzenia, ale intuicja w tej edycji jakos mi nie chce pomoc ;P
caly czas natomiast zastanawia mnie cheeba. no i ostatnimi czasy pod lupe wzialem rowniez hebe. kurde, sam juz nie wiem na kogo glosowac xD
proponuje na alpherainna, a jak on w mafii nie będzie to ja sie już nie odzywam kurde :d
Malfurion
05.03.2015, 16:19
proponuje na alpherainna, a jak on w mafii nie będzie to ja sie już nie odzywam kurde :d
no wlasnie, bo tu niby jest cos, co sklania do zaglosowania, ale z drugiej, czlowiek nie jest pewny i pozniej sam nie wie co ma zrobic. strasznie to irytujace xD
Szczerze mówiąc, to na samym początku (przed pierwszym głosowaniem) alpher wydawał mi się podejrzany. Jego posty były dość specyficzne. Ale jak teraz się nad tym zastanawiam, to wydaje mi się dość dziwne, że a) najpierw ginie Mery, która go również podejrzewała i głosowała na niego wczoraj, b) Pinki, który też go podejrzewał, a został zabity przez mafię. Tak jakby mafiozi specjalnie próbowali zwrócić mieszkańców przeciwko niemu.
Co do Lepkiego... Nie jestem pewna jego winy. Jego posty, w których się bronił były za dziwne. Sądzę, że gdyby był w mafii, to by próbował nie zwracać na siebie uwagi w ten sposób.
Ogólnie rzecz biorąc: myślę, że mafiozi siedzą cicho i odwracają od siebie uwagę, by mieszkańcy wyeliminowali kogoś gadatliwego, a niewinnego. I w sumie nie mam pojęcia na kogo głosować. Chyba jeszcze się poprzyglądam uczestnikom i wtedy zdecyduję.
EDIT: Po przejrzeniu kilku poprzednich stron zaczynam się zastanawiać nad zachowaniem Chari, Ziemniaka i Malfuriona. Nie jestem co do nich jeszcze pewna, ale sądzę, że zagłosuję na jedno z nich.
ddo bwayo
05.03.2015, 17:11
Co do Lepkiego... Nie jestem pewna jego winy. Jego posty, w których się bronił były za dziwne. Sądzę, że gdyby był w mafii, to by próbował nie zwracać na siebie uwagi w ten sposób.
Powiedziałabym "To! To!" ale...
Jeśli natomiast chodzi o alpherainna to część Twojego postu mnie przekonuje tylko, że a) Meryam zgineła z rąk mieszkańców czyli jeśli mafia chce go wrobić to w mafii są osoby, które na nią zagłosowały b) dlaczego chciałaby wrobić jego? tak bez powodu? a może dlatego, że jego typami byli Lepki, cheeba i Meryam. Meryam wiemy, że była niewinna. Czyli zostaje cheeba i Lepki. I tym tokiem rozumowania dochodzimy do tego, że być może Lepki jest w mafii? Więc co robi on, by odwrócić od siebie zarzuty? Robi wielkie zamieszanie przez które wydaje nam się, że nie jest na tyle głupi by się wyróżnić (+głosował na Meryam). Ale z drugiej strony, może w mafii nie jest? Może chodzi o cheebe (chociaż wątpie, bo alpehrainn zagłosował na nia dopiero później a nie podejrzewał ją, wtedy mafia mogla by wybrać każdego innego)? A może o jeszcze coś innego? Ja chyba zagłosuję mimo wszystko na Lepkiego...
Charionette
05.03.2015, 17:17
Dobra, ja obstaję przy moim wczorajszym typie, czyli dziś też głosuję na cheebę.
Ja póki co zostawiam głos na Lepkiego. To prawda, zwraca na siebie uwagę aż za bardzo, ale czy będąc mieszkańcem by się tak bronił? Dla mnie to wygląda na akt desperacji :| Poza tym Malfurion, który od początku gry wydaje mi się podejrzany, zdaje się delikatnie odwodzić nas od pomysłu głosowania na LP23. To mi się składa w jedną całość.
ddo, nie wykluczam takiej możliwości. Ale mimo wszystko to wydaje mi się dziwne. Z resztą wkrótce zobaczymy czy alpher jest winny czy nie. Z tego co widzę, to pewnie będzie miał większość głosów.
Malfurion
05.03.2015, 17:26
Ja póki co zostawiam głos na Lepkiego. To prawda, zwraca na siebie uwagę aż za bardzo, ale czy będąc mieszkańcem by się tak bronił? Dla mnie to wygląda na akt desperacji :| Poza tym Malfurion, który od początku gry wydaje mi się podejrzany, zdaje się delikatnie odwodzić nas od pomysłu głosowania na LP23. To mi się składa w jedną całość.
lol, myslisz, ze gdybym byl w mafii z lepkim, to bym go bronil? raczej trzymal bym sie z daleka, by sam sie nie wkopac ;)
zwyczajnie wydaje mi sie, ze nie jest w mafii. moge sie mylic, wiadomo, ale wole sie sugerowac swoja intuicja, niz innymi, bo wiadomo, ze trojka z nas tutaj chce namieszac ;)
dlatego, ja oddaje glos na cheebe :smile:
to wydaje się być logiczne... już sie pogubiłam i nie jestem pewna swego głosu :|
ddo, nie wykluczam takiej możliwości. Ale mimo wszystko to wydaje mi się dziwne. Z resztą wkrótce zobaczymy czy alpher jest winny czy nie. Z tego co widzę, to pewnie będzie miał większość głosów.
no właśnie, a jak wiadomo im więcej ludzi głosuje tym też nie najlepiej bo jest mniejsza szansa ze to faktycznie jest mafiozo, a sama mafia moze sie wmieszać w tłum :hmmm:
LepkiePaluszki23
05.03.2015, 17:36
Pewnie zginę, więc żegnam wszystkich i życzę powodzenia.
PS: Alpherainn jest w mafii na bank.
Czekam tylko na nekrolog :)
I mieszkańcem byłem i jestem. Zdziwicie się :)
bardziej sie chyba zdziwimy jak NIE będziesz mieszkańcem :D
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20on4_zpsovke7dye.png
Pozostali przy życiu:
1. Rainbow Potato - alpherainn
2. Diana – LepkiePaluszki23
LepkiePaluszki23 - alpherainn
3. Hebe – Rainbow Potato
4. Malfurion - cheeba
5. Cheeba - cheeba
6. alpherainn – LepkiePaluszki23
7. Charionette - cheeba
8. Majestatyczny Pieseł – LepkiePaluszki23
9. ddo bwayo – LepkiePaluszki23
Niewinny!!
czyli był mieszkańcem? :P
edit: a, ok :derp:
Malfurion
05.03.2015, 17:39
Libby, Lepki byl mieszkancem? xD
Malfurion
05.03.2015, 17:46
tak myslalem.... ;P
Lepki mieszkańcem @.# Cóż, na przyszłość może będzie wiedział, żeby zachowywać się trochę... spokojniej.
Zaczynam się zastanawiać nad moją teorią z Malfurionem, chyba tylko mnie się on wydaje dziwny. Przemyślę to jeszcze, teraz lepiej przyjrzeć się alpherainnowi. Może jest w mafii i podczas wczorajszej dyskusji z LP23 chciał w prosty sposób zrzucić na niego winę?
ddo bwayo
05.03.2015, 17:48
Nie powiem, że się nie spodziewałam, ale jednak miałam nadzieję, że to on...
Malfurion
05.03.2015, 17:48
Ej wiecie, ze po dzisiejszej drugiej smierci, zostanie nas tylko osemka. Musimy sie zmobilizowac, bo inaczej mafia nas wykosi
Nie powiem, że niewinność Lepkiego jest dla mnie zaskoczeniem, bo tak nie jest. Zachowywał się za dziwnie. Jakby był mafiozem, to by nie robił takiego cyrku.
Wirtualny znicz dla Lepkiego [^]
mnie dziwi bardziej, ze Hebe wyłamałaś się ze wszystkich i nagle tak z dupy zagłosowałaś na mnie... jaki był tego powód? :P
Zagłosowałam na ciebie, ponieważ:
a) od pewnego czasu zastanawia mnie twoje zachowanie (wspominałam kilka postów temu),
b) jakoś nie wyobrażam sobie cheeby jako mafioza, Lepkiego tym bardziej (z resztą okazał się niewinny!), co do alphera nie jestem pewna,
c) mam nieco inne przekonania na temat taktyki mafii od innych mieszkańców,
d) lubię się wyłamywać!,
e) kula nie może się mylić.
:D
ja mam takie samo zachowanie od kilku edycji mafii już :D
Pragnę zauważyć, że pierwszy raz zgłosiłam się do FM i nie mam pojęcia jakie był o twoje zachowanie w poprzednich edycjach ;) W każdym razie nadal do końca ci nie ufam :huh:
spoko, spoko :P myślałam, że ty też analizujesz poprzednie edycje :D
alpherainn
05.03.2015, 18:26
jestem nieco zdziwiony, ze LP23 nie jest w mafii. jego zachowanie było dość dziwne, nawet bardzo.
mogę się też domyślić, że wszystkie podejrzenia teraz padną na mnie, prawda? xDD
Malfurion
05.03.2015, 19:12
alpherainn, dlatego ja przypuszczalem, ze Lepki nie jest w mafii wlasnie z wzgledu na jego zachowanie. Co do ciebie jednak nie mam az takiej pewnosci, jednak do jutra jest jeszcze sporo czasu.
Ciagle mnie przesladuje ta cheeba :|
Ciagle mnie przesladuje ta cheeba :|
wydaje mi sie, ze za dużo osób na nią ostatnio głosowało i mafia się mogła wmieszać w tłum. poza tym teraz nie głosowała, a mafia raczej chce mieć jak największy udział w głosowaniach
Malfurion
05.03.2015, 20:29
Wiem wiem, to co piszesz ma sens, ale jednak... Cos mnie swierzbi z ta cheeba cholerna XD
Niedlugo wyniki, mam przeczucie, ze padne :P
jak nie umrę i dotrwam do końca, to wrzucę swoje zdjęcie!!! xD
Malfurion
05.03.2015, 20:37
Ej, to nie fair! Ja nie mam takiej karty przetargowej... :okay: ;P :D
ddo bwayo
05.03.2015, 20:37
tik tak tik tak, zaczynam sie denerwowac XD
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20ona3_zpspiqmvrer.png
ale że Chari? :O ja myślałam, ze ona jest w mafii :(
ddo bwayo
05.03.2015, 20:45
...ale czemu ona? pisała coś specjalnego?
Malfurion
05.03.2015, 20:56
Charionette? :O Troche sie nie spodziewalem :|
Kurde, to burzy moja pewna teorie. fuken XD
@Libby, napraw link w spojlerze, bo foto sie nie wyswietla :P
Dobra sluchajcie, sprawy nie maja sie rozowo (pozdro Pinki ). Obecnie zostala nas osemka, jutro, jezeli zabijemy mieszkanca, to po morderstwie mafii, zostanie nas tylko 6. Czyli mafia bedzie stanowic polowe populacji (!!!).
Musimy teraz oddac celny strzal, bo inaczej pozniej moze byc ciezko.
alpherainn
05.03.2015, 21:00
nie wiem na kogo zagłosuje. teraz się waham pomiędzy kilkoma osobami, tylko nie wiem czy to wszystko ma jakis sens :/
Mam wrażenie, że póki co mafia wybiera raczej losowe osoby - chyba, że w ten sposób chcieli zwrócić uwagę na cheebę (Char na nią głosowała). Albo po prostu szukają Cattaniego, a do takiej roli mi Cherrie pasowała - mało pisała, więcej obserwowała.
Po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że wolę na razie zostawić alpherainna w spokoju. Też się trochę wychylił w tej dyskusji z Lepkim, obawiam się, że byłby kolejny chybiony strzał.
Ja bym ciągle obstawiała Malfuriona. Pamiętam, jak raz byłam w mafii, i jakie posty wtedy pisałam - niby normalne, ale aż za normalne. Drugą moją podejrzaną jest Hebe, też takie jakieś ostrożne jej posty. Ale ciężko mi więcej powiedzieć, bo nigdy nie grała wcześniej w FM.
Malfurion
05.03.2015, 21:02
ale musimy sie teraz zgrac, bo jak kazdy odda strzal od dupy, to tez bedziemy udupieni. a tak, to chociaz mamy jakas szanse
@up jestem podejrzny, bo pisze normalne posty? aha :please:
alpherainn
05.03.2015, 21:07
nie wiem dlaczego ale chcę zagłosować na ziemniaka. nie z tego powodu, że mnie ciśnie w podejrzeniach, ale...
- kiedy pinki rzucił na nią podejrzenie, ona na początku też zaczęła go podejrzewać, zaś potem wszystko zamiotła pod dywan, potem nie padło podejrzenie pod jej osobę od PP - wieczorem, pinki jest wyeliminowany
- dodatkowo, chciała glosować na mnie, potem na cheebę, potem głosuje na mnie, dziś także.
- kiedy piszę, że Cherrie nie jest w mafii, głośno protestuje (albo Mery, która błędnie wytypowaliśmy - nie wiem, nie chce mi się sprawdzać, net mi muli strasznie :/)
zasadniczo, zastanowiłbym się tez nad Hebe.
@Malfurion: Za normalne. Takie spokojne, takie wywarzone... że to aż podejrzane :| Czemu się tak dziwisz na każdą wzmiankę o sobie? Nie mam pewności, że jesteś w mafii. Tylko podejrzewam, jak każdy ;)
@alph: Z Rainbow może masz rację, nie myślałam o niej.
Malfurion
05.03.2015, 21:21
Dziwisz mi sie? Jak ktos mnie podejrzewa, to chcialbym wiedziec za co, to raczej oczywiste :D
A moje wypowiedzi sa jakie sa, bo wlasnie pozniej wychodzi jak sprawa z lepkim np. Wiec wole nie robic z siebie furiata i rzucac oskarzeniami na prawo i lewo, tylko w miare racjonalnie (o ile mozna uzyc tego slowa w kontekscie tej gry xD) powiedziec co mysle w danej chwili.
Jezeli chodzi o glosowanie, to musze sie przespac z ta mysla, bo eliminacja Szarionetki troche mi namieszala w glowie.
ddo bwayo
05.03.2015, 21:25
ja na razie się nie wypowiadam, jutro po szkole siądę i ponownie przeanalizuje fakty, bo dzisiejsze śmierci namieszały mi w głowie...:|
Wow. Nie spodziewałam się, że Chari odpadnie. Chyba się zbytnio nie wychylała. Choć miała jakieś swoje teorie, może to było powodem egzekucji?
Znicz dla Chari: [^]
- dodatkowo, chciała glosować na mnie, potem na cheebę, potem głosuje na mnie, dziś także.
kiedy chciałam na nią głosować? :D
gdybym była w mafii, to byśmy nie zabili Cherrie, która i przy tym i poprzednim głosowaniu oddała swoj głos właśnie na mnie
just sayin:p
podejrzewacie złą osobę
Cytryśnia
06.03.2015, 15:22
Dobra, musimy sie poważnie zastanowić
bo to głosowanie będzie dosyć ważne
jak chybimy to do jutra zostanie nas 6
3 z mafii
będzie naprawdę źle
nie dajmy wygrać mafii drugi raz z rzędu :D
tym razem przecież pewnie nie ma tam tak majestatycznego składu </3
ja... wzięłabym jeszcze raz pod uwage alpa
tak trochę zamiótł swoją sprawę pod dywan... chyba, ze ominął mnie jakiś niepodważalny dowód jego niewinności, wybaczcie ;|
ja tez bym głosowała na alpherainna. (juz samo to, że ciągle była o nim mowa, a jakoś tak się wywijał, że w ostateczności nikt na niego nie głosował) a potem na Malfuriona, w sumie mi też się wydaje być dziwny ;p jak alph nie będzie w mafii to możecie głosować na mnie xD (ale tym samym nie będzie foty... XD )
ddo bwayo
06.03.2015, 16:28
przeglądnęłam posty Charionette, i nie znalazłam tam nic, co skierowałoby moje podejrzenia na kogokolwiek. do 18 coraz mniej czasu a ja nie mam pojęcia na kogo głosować, chyba postawię na alpherainna, ma bardzo dużo postów a niewiele z nich cokolwiek wnosi. naprawdę nie mam pojęcia na kogo głosować, wcześniej byłam pewna oddanych przez siebie głosów, a teraz jestem w kropce.
alpherainn
06.03.2015, 16:48
według was jestem w mafii, ok.
w takim razie- skoro uważacie, że tak się wywijałem że nikt na mnie nie głosował, to sorka - to moja wina? ;) czy to jest dowód na bycie mafiozem?
każdy decyduje na kogo głosuje, to jest jego własna decyzja. można pisać wiele o podejrzeniach, lub ich zaprzeczeniach, ale decyzja należy do danego uzytkownika.
Malfurion
06.03.2015, 17:08
Ja moge zaglosowac na alpha, jednak sklanial bym sie bardziej ku Hebe. Nie wiem, ostatnio wydaje sie byc dziwna imo
tak alph, bo tak dobrze się wykręciłeś od oskarżeń ze wszyscy o tobie zapomnieli, a o to chyba chodzi, no nie? :P
alpherainn
06.03.2015, 17:35
dobrze, głosujcie. ale wiedzcie, że jeśli dzisiaj zginę ja, stracicie kolejnego mieszkańca, później kolejnego, jutro będzie tylko sześć osób, z czego połowa to będą mafiosi.
więc sugeruję lepiej sie zastanowić nad glosowaniem na mnie, chyba, że kierujecie się tym, że wykręciłem się od oskarżeń, co teoretycznie potrafi każdy - lepiej lub gorzej, a można zrobić to podając dobre zaprzeczenia podejrzeń, które takowych nie wzbudzą. tak wiem, myślenie jak na mafie, ale nie zdemaskowałbym sie, gdybym w niej był.
zabito Cherrie, o której mówiłem że nie jest w mafii, zabito PP, który mnie podejrzewał. o ile LP23 był mieszkańcem, to wskutek tego wszystkie podejrzenia przechodzą na mnie. ALE CZY W TAKI SPOSÓB BYM SIĘ ZDEMASKOWAŁ? nie, trochę tego mózgu jeszze posiadam :derp:
decyzja należy do was, ja już zagłosowałem ;333
Z tego co zauważyłam, to mafia eliminuje osoby, które mieszkańcy w ogóle podejrzewają o bycie w mafii (Pinki i Chari). Co jest chyba logiczne - po co zabijać kogoś, kogo podejrzewają uczestnicy skoro pewnie i tak zginie z rąk mieszkańców? #zseriikolejneoczywistefakty
Aha, i nie mam zamiaru rozpaczliwie się bronić przed zarzutami (tak zrobił Lepki i wiadomo jak skończył). Powiem tylko tyle: gdybym była w mafii raczej nie wychylałabym się z własnymi teoriami ani nie głosowałabym na randomowe osoby ;) A ludzie, którzy mnie podejrzewają nawet nie mają konkretnych powodów ku temu (teksty z serii "Zachowuje się dziwnie!" nie są dla mnie szczególnie przekonujące, przykro mi!).
Ja zagłosowałam na Hebe. Nie jestem co do niej tak bardzo pewna, ale trochę mnie zastanawia. Co prawda mniej niż Malfurion, na którego chyba nikt dziś nie głosuje, więc na razie sobie odpuściłam.
I zanim ktoś powie, że przecież Don podejrzewa Hebe - my w mafii z drugiej edycji też takie rzeczy robiliśmy. Ba, nawet Kędziorek raz głosowała na Mrocznego.
dooobra, ludzie wypowiadajcie się bo czasu mało i jak faktycznie alpherainn będzie nasz to jesteśmy w dupie.
jeszcze się skłaniam ku Malfurionowi bo w porównaniu do poprzednich edycji strasznie ostrożne posty pisze (jak juz ktoś wspomnial) :|
waham się :|
Malfurion
06.03.2015, 17:46
Powtorze sie, przez te kilka edycji wyciagnalem pare wnioskow, dlatego pisze w tak stonowany sposob.
Teraz nagle chcecie przezucic wine na mnie, moze razem jestescie w trojeczke w mafii i w taki sposob macicie, hmmm?
Diana, nie wiem czemu ciagle porownujesz mnie do siebie, nie jestem toba :|
A z reszta robcie jak chcecie, tylko potem nie przychodzic do mnie z placzem ;P
Diana, nie wiem czemu ciagle porownujesz mnie do siebie, nie jestem toba
Jakie ciągle? Najwyżej dwa razy.
Jeśli ktoś deklaruje głosowanie na Malfuriona to też mogę zmienić głos - jest chyba większe prawdopodobieństwo, że w mafii będzie on, nie Hebe.
Ja już swój głos oddałam na Malfuriona, przyglądam mu się od trzech dni i uważam, że może być mafiozem.
Jeśli odpadnę, to proszę o zapalenie mi wirtualnego znicza.
alpherainn
06.03.2015, 17:55
na kogo głosujemy? mogę zmienić głos jakby co
edit: jednak nie, ale wydaje mi sie, że mój jeden glos w tą czy w tamtą nic nie zmieni xd
Malfurion
06.03.2015, 17:58
2 razy to i tak za duzo ;) :P
Nie bede was odwodzil od decyzji, ale prawdziwi mafiozi poczuli ulge, tyle tylko powiem
Też zmieniłam na Malfuriona. Jeśli dziś umrze w głosowaniu miasta i okaże się być niewinny, pozwalam potem głosować na mnie, bo widocznie nie nadaję się do tej gry XDD
kto jeszcze na niego głosuje? bo jak będzie za dużo osób to znaczy ze nie jest w mafii, przyznać się ;d
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20on4_zpsk82vmp0m.png
Pozostali przy życiu:
1. Rainbow Potato - Malfurion
2. Diana – Malfurion
3. Hebe – Malfurion
Malfurion - Hebe
5. Cheeba - cheeba
6. alpherainn – Rainbow Potato
7. Charionette -
8. Majestatyczny Pieseł – alpherainn
9. ddo bwayo – alpherainn
Winny! :devil:
HA DOBRZE WYCZUŁAM XD
a miałam zmienić głos, ale mi się telefon przyciął, coś w tym musiało być haha
to teraz alpherainn, na bank!
Od początku się domyśliłam... Chyba bym padła, gdyby to nie był on XD
A alpherainn? Może. Nie wiem.
EDIT: Po przeanalizowaniu m.in. najnowszych sond nastawiałabym się teraz na ddo bwayo. Chyba tylko raz Pink o niej napisał, nie?
Huehuehuehue, trafiony! :naughty:
Ja się zaczynam zastanawiać nad ddo bwayo. Odkąd zaczęliśmy podejrzewać Malfuriona nieco ucichła, a jak już napisała jakiś post, to jego treść była głownie o tym, że nie wie na kogo głosować albo że próbuje rozgryźć mafię, a nie dzieliła się z nami swoimi podejrzeniami... :huh:
EDIT: MP z resztą zachowuje się podobne do ddo. W dodatku dzisiaj obie głosowały na alphera. Możliwe, że ona też jest w mafii.
Cytryśnia
06.03.2015, 18:41
mieliśmy głosować na alpa :P
ale najwidoczniej się opłaciło! :D:D
alpherainn
06.03.2015, 19:40
mafia powinna zamiast oscara mieć złotą malinę, naprawdę! ;c
WAU! nie spodziewałem sie, nawet go nie podejrzewałem!
faktycznie, teraz możemy przyjrzeć się ddo bwayo, z powodów podanych przez Hebe.
Jeśli odpadnę, to pamiętacjie co powiedziałam o ddo.
Dziś nikt nie ginie! :fun: :sarcastic:
Uuu, no to ładnie. Chyba pozostali mafiozi nie chcą zwracać na siebie uwagi...
haha Cattani widzę maczał w tym palce :D
alpherainn
06.03.2015, 21:31
juz myslalem, ze dzisiaj ja sie pozegnam z gra! dzieki cattani ^^
:O
Cattani się spisał czy mafia zapomniała zagłosować? :P Tak pytam, bo w tym pierwszym wypadku zawsze Libby pisała, kto był wytypowany.
ddo bwayo
07.03.2015, 10:45
Ja się zaczynam zastanawiać nad ddo bwayo. Odkąd zaczęliśmy podejrzewać Malfuriona nieco ucichła, a jak już napisała jakiś post, to jego treść była głownie o tym, że nie wie na kogo głosować albo że próbuje rozgryźć mafię, a nie dzieliła się z nami swoimi podejrzeniami... :huh:
Zawszę dzieliłam się z wami moimi podejrzeniami, i je tłumaczyłam. Raz chyba tylko napisałam, że nie wiem na kogo głosować i to było podczas tego głosowania, chętnie bym zmieniła głos na Malfuriona razem z wami ale mnie już wtedy nie było w domu i nie wiedziałam, co się dzieję. Piątek wieczór ludzie, zluzujcie trochę. Ucichłam zanim zaczeliście podejrzewać Malfuriona (którego sama na początku gdy podejrzewałam, ale przestałam gdy mówił, że Lepki jest niewinny i tak się właśnie okazało po tym, gdy go zabiliśmy).
Na poparcie tego co piszę:
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1851178&postcount=305 - około 17:30, wy zaczeliście rozmawiać o Malfurionie o 18:30 więc proszę, nie zarzucaj mi, że "nagle" ucichłam gdy zaczeliście o nim pisać. O 18:30 to ja już dawno siedziałam z koleżanką. Przed moim postem, nikt nie napisał nic konkretnego co mogłoby mi pomóc, starałam się przeanalizować posty zmarłych, jednak nic z tego nie wyciągnęłam, przepraszam, że nie jestem na tyle sprytna. Wy zaczeliście być aktywni gdy mnie już przypominam, nie było. Musiałam na kogoś oddać głos, dlatego wybrałam alpherainna.
Następnie przyznaje następuje parę nic nie wnoszących postów ale są też takie w których dzieliłam się z wami moimi przemyśleniami:
tu (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1851080&postcount=260) tu (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1851030&postcount=235) tu (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1850962&postcount=194) i pare innych ale nie będę tu wklejać wszystkich moich postów.
Powiem tyle: byłam przez was podejrzana 2 razy, 2 razy przez to, że mnie w konkretnym czasie nie było na forum, bez przesady, mam życie inne niż forum więc na 100% jestem mafią.
Powyższy post tylko pogłębia moje podejrzenia. Myślę, że ddo była mieszkańcem nie napisałaby takiej przemyślanej i wyczerpującej odpowiedzi. Poza tym wczoraj napisała tylko jeden post, który do sprawy nic nie wnosi. A dopiero wczoraj zaczęliśmy zastanawiać się na poważnie czy głosować na Malfuriona.
ddo bwayo
07.03.2015, 13:42
Napisałam taki długi post, bo ciągle zarzucacie mi to samo, i nie docierają do was moje argumenty, normalnie mówienie jak do ściany. Tak napisałam jednego posta bo wyobraź sobie, że mam znajomych i chcę się z nimi spotkać po szkole i nie miałam czasu na ta grę wczoraj (co zresztą napisałam we wcześniejszym poście ale przecież po co go przeczytać ze zrozumieniem prawda? Lepiej zarzucać coś komuś!). W takim razie ja myślę, że napewno Ty jestes w mafii bo nie było Cię o 11:45 i napisałaś to dopiero o 13:33, mafia nie śpi a pozatym musiałaś się zastanowić nad odpowiedzią - dokładnie tak jak mafia! Tak samo z kosmosu argument jak Twój.
alpherainn
07.03.2015, 14:39
Tak gdyby ktos chcial mnie podejrzewać - nie jestem w mafii. Malfurion podejrzewał mnie, w czasie kiedy bylo modne xd podejrzewanie mnie. Czy wkopałby kogoś z mafii sam w niej będąc, gdy odkrycie mafioza byloby bardzo mozliwe? Chyba nie. Mysle, ze moglibysmy zastanowic sie nad podejrzanymi z grupy tych, co w ostatnin glosowaniu oddali swój głos na Malfuriona. Wczoraj jasne bylo, ze odpadnie, więc wtopili sie w tłum, glosując na innego mafioza.
//pisanie z telefonu :why:
ddo bwayo
07.03.2015, 15:13
czyli Hebe, Diana i Rainbow Potato, Hebe nie wydaje mi się by była w mafii ponieważ Malfurion na nią głosował, wątpię też by z mafii była Diana bo to ona wskazywała na Malfuriona od początku więc tym tokiem rozumowania zostaje Rainbow Potato.
alpherainn
07.03.2015, 17:09
Glosuje na RD. Czuje ze jest w mafii, a jesli nie, to juz totalnie nie mam pomyslu, nie mam lepszego jak na ta chwile :<
Ew. Moge zmienic glos, na korzysc wiekszosci.
ddo bwayo
07.03.2015, 17:14
RD w sensie Rainbow Potato?
Ja zastanawiam się między Rainbow a ddo (nie, nie dlatego, że przez jakiś czas Cię nie było - wiem, jak wkurzające są oskarżenia tylko na takiej podstawie. Przy prawie każdej edycji mafii podejrzewano mnie "bo sobie poszłam", a miałam po prostu ważniejsze rzeczy do roboty). Mało czasu zostało, a nie wiem, kogo wybrać :/
PS. Libby, nie powiesz nam, kto był wczoraj wybrany przez mafię? To mogłoby ułatwić sytuację. D:
ja swój głos oddałam na alpha. nie wiem, zawsze mi powtarzano że pierwsza myśl jest najlepsza i tym się kierowałam
ddo bwayo
07.03.2015, 17:27
Ja się zastanawiam między Rainbow Potato a alpherainnem, mają między sobą taką cichą wojnę już od samego początku, podejrzewałam cały czas alpherainna, ale ostatni jego post dał mi do myślenia i jestem w trakcie przeglądania postów Potato i nie widzę żadnych postów które by przedstawiały jakiekolwiek jej teorie, dodatkowo przed każdym głosowaniem pyta kto na kogo głosuję tak jakby chciała się dzięki temu wtopić w tłum.
Nie jestem przekonana co do RP. Przecież tylko jeden głos zadecydował o śmierci Malfuriona, nie sądzę, żeby Rainbow będąc w mafii głosowała na niego. Chyba, że to tak dla niepoznaki, ale...
EDIT: W końcu oddałam głos na Ziemniaka. Bez przekonania, bo miałam głosować na ddo, ale boję się, że zrobię przez to remis ;/
Zgadzam się z Dianą, przy takiej małej różnicy w ilości głosów raczej Ziemniak nie zagłosowałaby na Mala jeśli byłaby w mafii. Ja swój głos oddałam na ddo.
alpherainn
07.03.2015, 17:42
Booooojeeeee sieeeee ;oooo
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20ona3_zpsuemxbrcf.png
Pozostali przy życiu:
Rainbow Potato - alpherainn
1. Diana – Rainbow Potato
2. Hebe – ddo bwayo
3. cheeba - alpherainn
4. alpherainn – Rainbow Potato
5. Majestatyczny Pieseł –
6. ddo bwayo- Rainbow Potato
Niewinna! :innocent:
Czemu mnie to nie dziwi? :(
[^]
alpherainn
07.03.2015, 17:46
Nie nadaje sie do tej gry, jestem lama ://////
jutro mozecie mnie wyeliminowac, pozwalam :cccc
ddo bwayo
07.03.2015, 17:47
Kurcze... no to jeśli mafia mnie dzisiaj nie zabiję, to zrobicie to wy jutro.
@up: nie ma szans, umrę ja XD
Tak myślałam, że niewinna x.x Jeden głos i znowu remis byłby...
Jutro głosuję na ddo. :hmm: Chyba, że Majestatyczny Pieseł, jakoś nigdy nikt jej nie podejrzewał i w ogóle, cicho siedzi... :|
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20onaDiana_zpsxmrxe6lt.png
Pozostali przy życiu:
1. Hebe
2. cheeba
3. alpherainn
4. Majestatyczny Pieseł
5. ddo bwayo
alpherainn
07.03.2015, 20:47
A jednak dożyłem ;oooo
Jutro głosuję na ddo bwayo, ale mam przeczucie, że będzie to chybiony strzał.
Musimy to wygrać, jutro odpadną dwie osoby, pozostana trzy. jeśli nie trafimy ani jednego mafioza, dwie trzecie graczy to będzie mafia, więc przegramy definitywnie
Ja również jutro zagłosuję na ddo. Ale w takim razie jeszcze jedna osoba musi na nią zagłosować...
ddo bwayo
07.03.2015, 21:02
jeden dzień życia więcej dzięki jesteście wspaniali! w takim razie raczej nie ma znaczenia na kogo ja zagłosuję
Cytryśnia
07.03.2015, 21:42
kurde, nie zdążyłam zagłosować, dopiero teraz na forum weszłam, a takie rzeczy się dzieją :okay:
dobra, póki jestem
sądzę, ze w mafii są jeszcze alp i ddo.
No bo alp był bardzo blisko odpadnięcia, ale mimo to udało mi się zamieść sprawę pod dywan i już nie jest podejrzany, ale ja wciąż o tym myślę
ddoo... może rzeczywiście nie ma czasu, a może jest w mafii... w sumie to jakie argumenty przeciwko niej mamy?
alpherainn
07.03.2015, 21:48
powtórzę się. uniknąć podejrzen może każdy, mieszkaniec, mafia, cattani. wiec to kiepski argument.
poza tym, w 3 edycji byłem mega aktywny i byłem mafiozem. teraz tez jestem, i myślicie, że nie wyciągnąłbym wniosków i działal tak samo, znowu będąc w mafii? ;)
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20onaDdoBwayo_zpswqcn42kr.png
Pozostali przy życiu:
1. Hebe – ddo bwayo
2. cheeba – ddo bwayo
3. alpherainn –
4. Majestatyczny Pieseł – alpherainn
ddo bwayo -
Winna! :devil:
czyli ilu mafiozów nam zostało? jeden?
alpherainn
09.03.2015, 19:22
przepraszam, że nie głosowałem, ale dopiero wróciłem z miasta, a nie miałem jak z fona zagłosować.
uu, ok! trafiliśmy, tylko kto będzie tym ostatnim WINNYM? XDD
z jednej strony mafia znowu mogła wtopić się w tłum i głosować tak jak reszta, jeśli juz pod koniec gry chce się wyłamać - Pieseł, co masz na swoją obronę? xdddd
chyba raczej co Ty masz na swoje usprawiedliwienie? :P
ani Ty ani ddo nie głosowaliście teraz - mieliście nadzieję na to, że będzie remis i żadne z was nie zginie:P
alpherainn
09.03.2015, 20:44
nie głosowalem teraz ponieważ nie miałem możliwości, noo :/
Cytryśnia
09.03.2015, 20:49
na swoją obronę mam, że teraz dużo bardziej zajmuje mnie inna rzecz (no dobra inna gra xd)
wy nic nie pisaliście i jestem pewna, ze jesteś ostatnim mafiosem, alpie :P
Przepraszam, że dopiero teraz...
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20Hebe_zpsbcglxnjs.png
Powodzenia jutro!
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20cheeba_zpswrktx9xg.pnghttps://www.facebook.com/robertdowneyjr/photos/a.156205521214588.1073741828.154213784747095/405268306308307/?type=1&theaterhttps://www.facebook.com/robertdowneyjr/photos/a.156205521214588.1073741828.154213784747095/405268306308307/?type=1&theater
Pozostali przy życiu:
cheeba - cheeba
1. alpherainn - cheeba
2. Majestatyczny Pieseł - alpherainn
Niewinna! :innocent:
Proszę mafioza o nieujawnianie się jeszcze! :D
Alpherainn i Majestatyczny Pieseł już wiedzą, kto jest zdrajcą. ;) A jak myślą martwi mieszkańcy? Możecie obstawiać w uwagach do tej edycji ;).
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20alph_zpsesqypp5i.png
Zaskoczeni? :sarcastic:
Gratuluję mafii wygranej i dziękuję wszystkim za fajną zabawę! :) Mam nadzieję, że mimo mniejszej liczby osób dobrze się bawiliście i dostrzegliście w tej edycji jakieś pozytywy. ;)
Cattanim była Diana i tej nocy kiedy nikt nie zginął, to mafia "spudłowała", bo Dianie udało się ocalić siebie ;).
Chciałam w tej edycji dodać nowe role, ale było za mało osób. Może następnym razem, jeśli jeszcze będzie FM, je dodam.
Jeszcze raz dzięki za fajną zabawę! :)
Cytryśnia
10.03.2015, 20:49
DUM DUM DUM! :D
Niewykryta do końca! :D Czuję się zaszczycona :D
:piesel::piesel::piesel::piesel::piesel::piesel::p iesel::piesel::piesel::piesel::piesel::piesel::pie sel::piesel::piesel:
Dziękuję za świetną grę (chociaż trochę mało nad było :() no i pozdrawiam Dona i ddo :lovers:
ddo bwayo
10.03.2015, 20:53
cieszę się, że nasza ostateczna taktyka zadziałała, dziękuje wszystkim za grę!!
Diano, od początku wiedzieliśmy, że jesteś cattinim, za bardzo się wychyliłaś podczas pierwszego głosowania :D
Słodki Pan Ciastek
10.03.2015, 20:54
Będzie, że teraz tak gadam po grze, ale od początku z wszystkich mafiozo podejrzewałem tylko ciebie (MP). O pozostałej dwójce nie miałem pojęcia :D
Charionette
10.03.2015, 20:56
Dzięki za grę, było fajnie, ale krótko...mafio powiedz mi dlaczego ja? :hmm:
Ogólnie pomyliłam się do co cheeby (wybacz :D), ale jak później obserwowałam grę to prawie dobrze wytypowałam mafiozów (zaskoczył mnie tylko Malfurion xD).
Mam nadzieję, że w następnej edycji uda się dodać nowe role ;)
I jeszcze raz ktoś kiedyś napisze w uwagach podczas trwającej gry, żeby pamiętać, co się mówiło o kimś lub żeby zabić kogoś tam itd. itp. to naprawdę polecą bany. Mówiłam, że nie wolno dyskutować poza tym tematem! :P
alpherainn
10.03.2015, 21:04
MÓWIŁEM MÓWIŁEM, A WY WY MI NIE WIERZYLIŚCIE, NIE WYBACZĘ, NIE WYBACZĘ! :<<<<
dziękuję wszystkim za grę, było naprawdę emocjonująco i wreszcie wytrwałem do końca! nie odpadłem na początku, yey! xDD
COOOOOOOOOOOOOOOOOO
oja,ale się głupia czuję teraz xd ale przysięgam, za każdym razem gdy alp pisał to autentycznie miałam ochotę napisać to i tamto, że jest winny, ZAWSZE xD Niby słaba taktyka, bo podejrzenia spadały na niego często, a jednak utrzymał się do końca :D
A Pieseła zaczęłam podejrzewać po jednym z głosowań, ale niewystarczająco by podważyć to, co napisałam wyżej :P
Ale dzięki za świetną zabawę, gratuluję mafii taktyki (o ile takowa w ogóle była), iii do następnego razu :D
Pink Panther
10.03.2015, 21:11
Wreszcie mogę napisać, że moje podejrzenia co do ddo były słuszne, słucha się pantery! :D
Dzięki za świetną grę ;P
A mogę wiedzieć, czy mafia zabiła mnie za coś konkretnego, czy tak po prostu dla beki? :D
alpherainn
10.03.2015, 21:12
ja chcę wiedzieć, dlaczego zostałem zostawiony na koniec! B)
aaa czyli mój głos nic by nie zmienił, mafia i tak by wygrała, bo głosowałabym na alpherainna ;d
Malfurion
10.03.2015, 21:25
Diana miala juz na poczatku wyleciec, ale zdecydowalismy, ze zginie SPC a potem Diana. Jednak jej pierwszy glos pokrzyzowal plany i gra sie potoczyla, jak sie potoczyla :D
Dziekuje wszystkim za gre, fajnie bylo :D No i mafio, dzisiaj swietujemy :yeaah: :awesome:
Cytryśnia
11.03.2015, 13:42
Pink Pantherze, umarłeś tak stosunkowo szybko, gdyż nie zrobiłeś tego w poprzedniej edycji
oszukałes przeznaczenie, al śmierć i tak cię dopadła :piesel:
Charionette odpadłaś, bo wszyscy o obie pomyśleliśmy xD
alp.... Tak wyszło xD
a tak w ogóle to gratuluję Dianie celności :D
Diano, od początku wiedzieliśmy, że jesteś cattinim, za bardzo się wychyliłaś podczas pierwszego głosowania :D
Tego się obawiałam, ale zdecydowałam się mimo wszystko zacząć od samego początku rzucanie podejrzeniami. :D Wyszłam z założenia, że mafia nie zaryzykuje pozbycia się mnie po takim głosie. No i Malfuriona wykryłam przy pierwszej próbie (rozważałam głos między Tobą a Ciastkiem!), czy możliwe, aby Cattani miał takie szczęście? :P
A alpherainna też sprawdziłam, nie raz później pisałam, że moim zdaniem nie jest on w mafii :P
Bawiłam się wyjątkowo dobrze podczas tej edycji gry, pozdrawiam wszystkich (nieocenioną Kryształową Kulę także :D) i czekam na FM VI. :)
ddo bwayo
11.03.2015, 20:07
alph w sumie nie odpadł bo były na niego podejrzenia co nas dobrze chroniło jak widać, do samego końca XD
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.