PDA

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia VI

Strony : 1 [2]

Nina14!
26.08.2015, 21:39
O mamo,jak miasto nie zabiło Malfuriona,to mafia się wzięła i dokonała na niego zamachu *-*
Nie wiem co mam o tym myśleć.Gubię się w tym obrocie wydarzeń :(
Jak na coś wpadnę to napiszę.

ddo bwayo
26.08.2015, 22:15
Byłam prawie pewna, że Malfurion nie jest w mafii, 3 razy pod rząd to jednak by musiał mieć pecha.
A co do tego czemu nie głosowałam: jak pisałam, byłam dzisiaj cały dzień w drodze, mój ostatni post tutaj był chwile przed tym jak wsiadłam do autokaru, miałam wtedy mniej niż 20% baterii, ale nie przejmowałam się tym, bo w autokarze są kontakty... niestety dzisiaj nie działały (swoją drogą pierwszy raz mi się to zdarzyło a bardzo często jeżdżę polskim busem XD). Przed chwilą wróciłam do domu. Nie rozumiem sytuacji z Meryam, ale chyba nam to wyszło na dobre z tego co rozumiem. Bjork w dalszym ciągu nie wydaje mi się podejrzana, już prędzej SPC tym jak się do niej przyczepił (ale w którejś edycji też się tak do Bjork ktoś przyczepił a w efekcie obie osoby były niewinne). Jutro koło południa przejrzę jeszcze raz ten temat, a tymczasem żegnam się z wami i idę lulu.

Kędziorek
26.08.2015, 22:19
Meryam została uratowana przez Cattaniego. Nie widzę innej możliwości.

cheeba
26.08.2015, 23:26
cześć! przepraszam, ale cały dzień miałam zajęcia i dowalili mi dużo zadań (=byłam w pracy i zapomniałam o głosowaniu), szczególnie z mugoloznastwa... jakie życie mugolaków jest nudne, fuj. jak mogą żyć bez magii?
nadrobiłam wszystkie posty i jedna rzecz jest dla mnie bardzo podejrzana. mianowicie: dlaczego ddo tak bardzo broniła bjork gdy rzucano w nią oskarżenimi? to mnie męczy...

Pink Panther
26.08.2015, 23:30
nadrobiłam wszystkie posty i jedna rzecz jest dla mnie bardzo podejrzana. mianowicie: dlaczego ddo tak bardzo broniła bjork gdy rzucano w nią oskarżenimi? to mnie męczy...

Nie jestem na bieżąco. A Björk też broniła ddo? Lub oskarżała. Bo jeśli obie są takie do siebie, to możemy mieć mafię.
Tylko teraz po tym poście ich przyjaźń myślę zostanie rozwiazana:)

cheeba
26.08.2015, 23:34
a Bjork się mało udziela:D

Pink Panther
26.08.2015, 23:48
No to może być jakiś trop.

Chociaż Malfurion nalegał na zlikwidowanie Bjorci i zabili Dona. Mafia pewnie znów nas próbuje zmylić "BJORK JEST W MAFII BO MALFURION O NIEJ WSPOMNIAŁ", więc kierowałbym się jutro tropem - SPC.

Cytryśnia
26.08.2015, 23:52
Hej, a Bjork ma przecież zawsze swój koronny argument który brzmi: "Ja nie mam szczęścia i nigdy nie byłam w mafi"
tym razem o tym nie wspomniała. Do tego zabicie Dona. I ddo.
Przypadeg? :piesel:

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 00:11
A co jeśli mafia specjalnie napuściła nas na Bjork.
Ddo, tak zażarcie broniła Bjork z jednym argumentem "ona tak zawsze", nie chciała niczego słuchać.
Bjork zawsze mówiła o swoim braku szczęścia do mafii, teraz nie.
Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje, że Bjork jest szantażystką.

Pink Panther
27.08.2015, 00:19
SPC już drugi raz podsumowujesz wszystko to, co ktoś inny napisał. Imo to trochę argumentowanie na siłę. Mafia?

Björk
27.08.2015, 06:00
A ja nie wiem, komu ufać.
Niestety nie mam szczęœcia do fajnych ról (tš szantażystkš też nie zostałam :() i tylko zgrywam wszechwiedzšcš, a tak naprawdę, to teraz jedynš bezpiecznš osobš wydaje mi się Meryam.
No chyba, że <tryb teorii spiskowej dziejów>, że jest w mafii, mafia jš wykończyła, Katani wskrzesił> ale to wydaje się mało prawdopodobne.
Ciastek teraz też wydaje się małoprawdopodobny.

No cóż - poczekam, kogo zaproponujecie i wtedy będę głosowała.

Shiver
27.08.2015, 06:17
Ja od razu zaznaczam, że dzisiaj nie ma mnie w domu, więc proszę mnie nie podejrzewać o jakieś dziwne rzeczy :P Zagłosuję pewnie na SPC, nie wiem czy będę miał czas wszystko ogarnąć.

ddo bwayo
27.08.2015, 07:23
Zastanawiam sie czy wy umiecie czytac bo dwa razy pisalam ze jej nie bronie (nawet mowilam ze moge na nia glosowac) tylko mowie ze TEN argument "bo jest nieaktywna" jest dla mnie niewystarczajacy by kogos oskarzyc w momencie gdy ta osoba zachowuje sie tak samo za kazdym razem.

Charionette
27.08.2015, 07:24
Hmm...jedyną osobą, której nick przewinął się w postach Malfuriona była Bjork. Dla mnie mało prawdopodobne, że jest w mafii, no bo oczywiste, że będziemy ją podejrzewać. Ale nie wiem, wszystko jest możliwe :derp:
A co z ludźmi, którzy się nie udzielają? Może mafia się chowa?

Nina14!
27.08.2015, 07:31
Może mafia się chowa?
Hm,trudno powiedzieć.Mafia może się nie wychylać,ale wtedy tak jak teraz miasto to zauważy i wybije.Trochę za mało osób jest zabitych aby wymyślać jakieś teorie spiskowe,chyba że ktoś weźmie pod uwagę poprzedni zamach na Meryam.

Ja tam spróbuję cuś wymyśleć,póki co nic mi nie wpadło do głowy.

Björk
27.08.2015, 09:13
W ogóle Apo coś pisała w tym temacie?

Kędziorek
27.08.2015, 09:13
Przywitała się tylko. Ale w sumie nie ona jedna.

Meryam
27.08.2015, 09:16
jezus marian jak czytam posty Niny to az mnie ściska
Nie jestem jakaś nietolerancyjna dla nowych osób, które nie ogarniają, ale czy to konieczne pisać w każdym poście "Spróbuję coś wymyślić" nie pisząc przy okazji nic konkretnego? Ja jestem w stanie zrozumieć, że nie ogarnia jak funkcjonuje mafia, ale da się przejrzeć poprzednie edycje, da się zobaczyć jak to funkcjonuje tutaj... Po prostu mnie to irytuje.
(TMI: tak, mam pms)

Słuchajcie, prawdę mówiąc, to tak czy siak wytypować kogoś musimy, bo znowu głosowanie wyjdzie do dupy jak każdy zagłosuje na kogoś innego.
Próbuję rozpracować taktykę mafii, bo nawet nie licząc mojego zabójstwa, to jeśli o Malfuriona chodzi to zabili osobę, którą po pierwsze podejrzewało miasto, a po drugie nie stwarzał dla nich wielkiego zagrożenia. Myślę, że oni rzeczywiście zmienili taktykę w ostatniej chwili i dopóki Malfurion nie zaczął kombinować, to chcieli zabić kogoś innego.
A z drugiej strony skoro miasto go podejrzewało, to może mafia zrobiła właśnie ten ruch, o którym wszyscy mówimy - zabiła swojego, żeby wprowadzić zamęt. Malfurion nie chciał nam powiedzieć kogo mafia chciała zabić, bo to było "takie oczywiste", ale koniec końców nam nie powiedział, bo może sam był w mafii i tu znowu wchodzą 3 scenariusze, o których mówiłam. Więc zrobili obrót o 180 stopni i zabili Malfuriona, bo gdyby go nie zabili, to musiałby się wygadać. W ten sposób pozbyli się problemu.

I tu wracam do punktu wyjścia, że głosuję na SPC. Dlaczego?
A jeśli chodzi o podejrzanych na celownik wrzuciłbym Bjork i kędziorka.

W takim razie zostaje sama Bjork. I błagam nie brońcie jej "bo coś tam". Kogoś dzisiaj odstrzelić trzeba, a uderzanie w każdego z osobna kończy się zabiciem osoby niewinnej, cattaniego lub szantażysty (który też wbrew pozorom jest nam bardzo potrzebny).

UP: Wybranie Bjork nie jest zupełnie na oślep. Dlaczego jedyne co napisała to jednozdaniowe przywitanie i mimo, że tyle się działo cały czas patrząc na temat nic nie zrobiła. Pisanie mało, a w ogóle jest zupełnie różne :) Jak napisał Malfuion, śmiercią Bjork niewiele stracimy.

W takim razie dzisiaj głosuję na kędziorka. Ale jeśli będzie niewinna jutro na 100% głosuję na Bjork.

Ddo, tak zażarcie broniła Bjork z jednym argumentem "ona tak zawsze", nie chciała niczego słuchać.
Bjork zawsze mówiła o swoim braku szczęścia do mafii, teraz nie.
Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje, że Bjork jest szantażystką.

Czemu taka nagła zmiana zdania?
I czemu tak zawzięcie wspierał Malfuriona? Bo obydwaj odwracali uwagę na Bjork. Obydwaj próbowali nas przekonać do tego, że Bjork jest w mafii.
A poza tym, łatwiej się działa w grupie, gdy można się wzajemnie bronić. Teraz SPC został sam, więc trudniej mu znaleźć argumenty na swoją obronę.
Poza tym...
...proponuję zrobić research i poszukać, kto pierwszy rzucił oskarżenie na Bjork.
Za to Bjork napisała przez całą mafię tylko krótkie przywitanie, w miarę sympatyczne, a od tamtej pory nic. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby cały czas (nawet teraz) nie okupywała tematu ;))
To była pierwsza wzmianka o Bjork w tym temacie. I najpierw było "siedzi w temacie, nic nie pisze", potem "Bjork jest w mafii", a teraz "Bjork jest szantażystą"? Poważnie? Nikt nawet nie podał argumentów, które mogłyby zmienić perspektywę patrzenia na Bjork, SPC sam zmienił swoje zdanie. Dlaczego?

I jeszcze nadal podejrzewam Lepkiego, chociaż tu podejrzenia słabną na tę chwilę.
Ponadto zastanawia mnie Cytryśnia. Nie pisze nic konkretnego, podpina się pod różne teorie, sama niewiele wnosi... Szczególnie w tym (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1859677&postcount=215) poście po prostu jest... dziwna.
I zastanawia mnie to:
Hej, a Bjork ma przecież zawsze swój koronny argument który brzmi: "Ja nie mam szczęścia i nigdy nie byłam w mafi"
tym razem o tym nie wspomniała. Do tego zabicie Dona. I ddo.
Przypadeg? :piesel:
Don oskarżał Bjork, ddo jej broniła, a potem Bjork:
Niestety nie mam szczęœcia do fajnych ról (tš szantażystkš też nie zostałam :()
Podobnie do SPC, odciąga uwagę na Bjork.

Ja dziś głosuję na SPC, ale jeśli to nie on... to ja już nie wiem...

Jeśli chodzi o nieaktywne osoby, no to...
Zgłoszenie się a nie branie potem udziału w grze skutkuje tygodniowym banem!
Cytując Libby :)

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 09:27
Czyli jedna osoba z moich podejrzeń została zabita. Tylko zastanawia mnie do tej pory, kogo Malfurion chciał nam wygadać :\ Moze tak jak mówi Meryam był w mafii i podjął taką decyzję, aby wprowadzić zamęt? Wczoraj miałem trudny wybór pomiędzy dwoma panami Malfurion i SPC. Dzis już wybór mam jeden i głos dzisiejszy oddaję na SPC.

Zastanawiające jest również to, że jak Malfurion umarł, to SPC już tak ochoczo nie pisze :huh:

Hebe
27.08.2015, 09:28
W ogóle Apo coś pisała w tym temacie?

Przywitała się, ale nic poza tym nie pisała. Ale za to długo siedziała w tym temacie. Przez pewien czas mnie to zastanawiało, ale może po prostu "odrabiała zaległości". Tylko czemu się nie wypowiedziała?

cheeba
27.08.2015, 09:47
przespałam się z tym wszystkim i dla mnie póki co najbardziej podejrzani są ddo, bjork i spc... i na jedno z nich zagłosuję dziś.

Nix
27.08.2015, 11:14
Jedyny wniosek jaki mi się nasuwa na temat śmierci Malfuriona to taki, że pojawiły się na niego głosy wcześniej, więc mafia postanowiła to wykorzystać w jakiś sposób. Pewnie wiedzieli, że połączymy ostatnie głosy mieszkańców na niego z jego zgładzeniem przez mafiosów i utopimy się w teoriach.

Powrotu Meryam nie rozumiem, chociaz się cieszę.
Hm, może Libby się machnęła XD

Cytryśnia
27.08.2015, 11:23
A z drugiej strony skoro miasto go podejrzewało, to może mafia zrobiła właśnie ten ruch, o którym wszyscy mówimy - zabiła swojego, żeby wprowadzić zamęt. Malfurion nie chciał nam powiedzieć kogo mafia chciała zabić, bo to było "takie oczywiste", ale koniec końców nam nie powiedział, bo może sam był w mafii i tu znowu wchodzą 3 scenariusze, o których mówiłam. Więc zrobili obrót o 180 stopni i zabili Malfuriona, bo gdyby go nie zabili, to musiałby się wygadać. W ten sposób pozbyli się problemu.

Czekaj... A to nie jest tak, ze jak z gry odpada mafioso to Libby pisze coś w stylu "z gry odpadł X. W grze zostało 3 mafiosów!" Poza tym w tym momencie byłoby to trochę głupie posunięcie, bo ich przewaga by zmalała (3 na 18, dobrze rozumuję?)

Kędziorek
27.08.2015, 11:34
Kiedy mafia kogoś zabija, to Libby nie powie nam, czy zginął Cattani, Szantażysta czy mafioso. Info o śmierci mafiosa otrzymujemy tylko jeśli sami go zabijemy.

Meryam
27.08.2015, 12:20
Dokładnie, info typu "winny/niewinny" pojawia się tylko w głosowaniu mieszkańców, nie przy śmierci z rąk mafii ;)
I w zasadzie to 3 na 19, bo przez całą mafię jak dotąd zginęła tylko jedna osoba - Malfurion.

Szczerze mówiąc to dużo by ułatwiło gdyby rozprawić się z nieaktywnymi jeszcze w trakcie gry. No bo bądźmy szczerzy, od 3 dni toczy się gra, a niektórzy odezwali się RAZ. Zauważyłam jedną osobę, która w ogóle się nie odezwała. Po prostu nie rozumiem po co trzymać takich ludzi w grze, ale ok, minęły "tylko" trzy dni od rozpoczęcia, może się odezwą... a może nie.

Charionette
27.08.2015, 12:29
Ale czy ci, którzy nic tu nie napisali (tylko Kafelove czy ktoś jeszcze) przeglądali ten temat, widział ich ktoś? Bo jeśli śledzą co się tu dzieje i nie napisali nic to jest to dosyć dziwne. Jeśli ich tu nawet nie było to ban dla nich a my bawimy się dalej ;)

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 12:41
Może zacznę od tego czemu tak szybko zmieniłem zdanie z Bjork :)
Po śmierci Malfuriona uznałem, że jeśli będę sam podejrzewał Bjork skończy się to waszym zbędnym zainteresowaniem, czyli atakowaniem :) Co prawda nadal o niej myślę, ale w dużo mniejszym stopniu. Dlaczego? Albo przez to, że mam do tego powody, lub bo mnie to po prostu znudziło :)
Teraz chciałem poruszyć jedną kwestię :D Czy tylko ja mam déjà vu?
Nie wiem czy pamiętacie, ale w poprzednich mafiach ha, ha znowu.. było identycznie. Ja pisałem dużo i bez sensu - jak zawsze. Podejrzewałem wielu ludzi i szybko zmieniałem zdania, a wy o to się czepialiście po czym szybko mnie zabijaliście. A później mogłem sobie jedynie popatrzeć na posty ala "a jednak nie - ups"
Jeśli chodzi o to kogo ja podejrzewam - na chwilę obecną nikogo.
Jedyne co myślę, że Meryam i Pink nie są w mafii? Dlaczego? Bo ich dwoje podejrzewałem od samego początku, ale nie wiem czy zauważyliście... Przez całą mafię zostawiali różne poznaki (nie wiem czy świadome), które udowadniały ich niewinność. I właściwie sam nie pamiętam jakie, ale pamiętam, że w tamtej chwili myślałem, że właśnie się zdradzili (oczywiście bycie mieszkańcem) . Możliwe, że się mylę, ale nie sądzę.
I, żeby nie było. Nie staram znaleźć sobie sprzymierzeńców. Bo wcale nie odwracam uwagi od siebie.
I nie wiem czy zauważyliście, ale wychylanie i bycie mafiosem lub inną ważną rolą jest cholernie głupie. Czy w historii mafii, była osoba, która pisała dużo i nie była podejrzewana? Na prawdę myślicie, że to taki dobry ruch na odwrócenie uwagi? Więc zaskoczę - nie. Gdybym miał jakąś ważną rolę to pewnie bym siedział cicho bo krzyczenie "ON JEST WINNY, ONA I ON TEŻ" prowadzi do własnej śmierci. I gdybym był mafiosem na pewno bym o tym pomyślał.
^ A jeśli pisanie takiego posta ma być taktyką? To pewnie pomyślałbym o tym na samym początku ataku na mnie :)

Dziękuję, idę się myć ;))

Annetti
27.08.2015, 13:46
@up Ale skoro byłeś aktywny w innych edycjach i teraz, gdybyś był mafiozem, i postanowił być mniej aktywny, to też wyraźnie zwróciłoby na Ciebie uwagę :huh:

Meryam
27.08.2015, 14:34
E tam, argument z siedzeniem cicho jest z dupy wzięty, że się tak pięknie wyrażę. Dlaczego? Bo każdy może być głośno i każdy może być cicho.
Bo nie chodzi o ilość postów, tylko o treść. A u ciebie Ciastku, to treść budzi wątpliwości.

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 14:42
A mi się wydaje, że dzisiaj zginę tylko dlatego bo podejrzewałem Bjork, bo gdyby nie to wszystko byłoby w porządku :)
I nie chodzi o ilość postów (strasznie się na to uwzięliście), tylko o to, że mówię o swoich podejrzeniach często i wcale ich nie kryję - o to chodzi. A napisałem to tylko dlatego bo zawsze, gdy ktoś tak robi jest przez was prędzej czy później atakowany i okazuje się niewinny ;))

Kędziorek
27.08.2015, 14:42
Zacznijmy od tego, że w mafii zawsze się znajdzie ktoś, kto się udziela i naprowadza na fałszywe tropy i ktoś, kto siedzi cicho, żeby nie zwracać na siebie zbytniej uwagi. Wiec w sumie mafiosów trzeba by szukać w obu tych grupach. A to nam z kolei nic nie daje, bo miastowi są tacy sami - jedni się udzielają, drudzy siedzą cicho i obserwują.

SPC, właśnie takie pisanie dużo i bez sensu (jak to określiłeś) budzi samo w sobie podejrzenia. Wypominasz nam, że znowu przez to Cię podejrzewamy, ale w takim razie czemu sam nie uczysz się na błędach? Zmieniasz podejrzanych jak rękawiczki, nikomu to nie pomaga.

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 14:52
Up: przez całą mafię podejrzewałem Bjork i napisałem, że dziwne jest zachowanie Annetti - tyle.
Wczoraj nawet się nie bałem, gdy mafia oddawała wyrok. Dlaczego? Bo za bardzo się na mnie rzuciliście, a oni wiedzą, że prędzej czy później sami mnie zabijecie ;))

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 15:06
Up: przez całą mafię podejrzewałem Bjork i napisałem, że dziwne jest zachowanie Annetti - tyle.
Wczoraj nawet się nie bałem, gdy mafia oddawała wyrok. Dlaczego? Bo za bardzo się na mnie rzuciliście, a oni wiedzą, że prędzej czy później sami mnie zabijecie ;))

I właśnie dzięki temu zdaniu przekonałeś mnie do oddania głosu na ciebie. Wczoraj i tak miałem wybierać pomiędzy tobą a Malfurionem, ale Malfuriona nie ma już, więc głosuję na ciebie. Miotasz się w swoich postach, zmieniasz decyzje jak rękawiczki. Tak zachowuje się typowa mafia :)

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 15:09
I właśnie dzięki temu zdaniu przekonałeś mnie do oddania głosu na ciebie. Wczoraj i tak miałem wybierać pomiędzy tobą a Malfurionem, ale Malfuriona nie ma już, więc głosuję na ciebie. Miotasz się w swoich postach, zmieniasz decyzje jak rękawiczki. Tak zachowuje się typowa mafia :)

Napisałeś identycznie to co Kędzia - to nie ma sensu.
O rękawiczkach odpowiedziałem..

EDIT: Tak na marginesie to ty właśnie zmieniasz często podejrzanych. Wymienię twoich wszystkich:
Nina14, Hebe, Malfurio i Ja.

Hebe
27.08.2015, 15:32
Zauważyłam jedną osobę, która w ogóle się nie odezwała.
A ja dwie.
Droga mafio, bądź tak miła i odstrzel Nusso lub Kafelove, nawet tu nie zaglądają.

W każdym razie ja dziś głosuję na Speca. Są dwie możliwości: SPC jest w mafii albo nie. W pierwszym przypadku odstrzelimy mafioza. W drugiej zabijemy nie-mafioza, który jest dla mafii idealną przykrywką, bo pół miasta go podejrzewa. Tak jak alpher w poprzedniej edycji - mafia trzymała go przy życiu do samego końca, żeby w razie potrzeby zrobić z niego kozła ofiarnego.

Meryam
27.08.2015, 15:34
Nie no, może nie chodzi o to, że zmieniasz podejrzanych. Ale zmieniasz swoje podejście w stosunku do jednego, do którego byłeś niemal święcie przekonany, że jest w mafii. A teraz zastanawiasz się, czy jest szantażystą. Po czym skupiasz się na sobie i odpychasz wszystkie zarzuty słabymi argumentami. I za każdym razem gdy ktoś podsuwa jakieś argumenty przeciwko Tobie, to ty wytykasz danej osobie to, kogo podejrzewał. To nie jest argument na Twoją obronę, że ktoś inny ma kilka typów, bo ja też mam kilka, ale nie jestem ich pewna. Sorry, ale ja już mówiłam - mnie nie przekonujesz.
Ale widzisz, na tym polega mafia. Jeśli naprawdę nie jesteś w mafii, to trudno. Zmienimy trop, poszukamy kogoś innego. Ale ja przynajmniej wiem, że mój głos nie był bezpodstawny, bo Twoje posty naprawdę budzą moje podejrzenia. Tyle.
Nie wiem jak inni zagłosują, mam nadzieję, że nie zwalimy tego głosowania tak jak było w ostatnim...

Droga mafio, bądź tak miła i odstrzel Nusso lub Kafelove, nawet tu nie zaglądają.

NIENIENIENIE
NIE MAFIO
LIBBY
Bo gdy mafia ich zabije to nic nie wniesie do gry. Będziemy strzelać na oślep.

I w ogóle to zaczyna mnie też zastanawiać Rainbow, która nawet teraz jest aktywna w tym temacie, a napisała zaledwie jednego posta...
Proponuję odstrzelić też tych z jednym postem na koncie, też nic nie wnoszą do gry xd

Diana
27.08.2015, 15:44
SPC faktycznie dziwnie się zachowuje i cały czas się tłumaczy, ale on to robi przecież przy każdej mafii, tak ma po prostu chyba, że jak ktoś rzuci drobne oskarżenie, to on musi się natychmiast bronić. Obawiam się, że to będzie nietrafiony strzał, ale jestem skłonna na niego zagłosować.
Co do Björk mam mieszane uczucia. I tak samo co do Kędziorka, o niej też wcześniej pisaliśmy.
Dużo jeszcze jest osób, o których nie wiem, co mam sądzić...

Aha, i ciekawa jest ta teoria z Malfurionem, jednak ja wątpię, by na samym początku gry tak się poświęcił.

Charionette
27.08.2015, 15:45
Przeglądając ostatnie posty też skłaniam się ku głosowaniu na SPC.

Co do Malfuriona...teoria, że był w mafii jest niezła. Może nie chciał już brać udziału w zabawie i sam siebie zabił mieszając nam zupełnie w głowie?

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 15:45
Tak nienawidzę, gdy ktoś przekręca moje posty, że to jest mało..
Nie oskarżam Lepkiego, tylko dla tego bo napisał coś o mnie. Po prostu napisałem, że podejrzewałem dwie osoby, a on dwa razy więcej i mi to zarzuca. A choć nie do końca zmieniłem zdanie o Bjork, dlatego bo po prostu na to wyglądało z postów innych, a ja miałem wrażenie, że coś jest z nią nie tak, więc uznałem, że to dobry kierunek.
Zmieniając temat. Nie odstrzelajmy osób nieaktywnych bo to marnowanie głosów. Co oni nam wadzą, przecież nawet nic nie wnoszą, a nam przeszkadza tylko tym, że są na liście ;))

Nusso
27.08.2015, 16:08
Meryam wróciła ? Jeden dzień bez internetu i tyle niespodzianek :O

ddo bwayo
27.08.2015, 16:11
Jestem na komputerze więc teraz o wiele łatwiej mi jest wszystko przeglądnąć i zastanawia mnie jedna rzecz, czemu Ciastek tak przyczepił się Bjork podczas gdy 3 osoby mają mniej postów od niej. Możesz to wytłumaczyć jakoś sensownie?
Druga sprawa, Meryam dobrze zauważyła, że to on pierwszy wskazał na Bjork a później napisał, że mafia nas na nią napuszcza.
Zastanawiam się też czy mafia nie wyeliminowała Malfuriona ponieważ zgadzał się z Ciastkiem więc wyglądało na to jakby "współpracowali", ale skoro Malfurion jest niewinny to tym tokiem myślenia Ciastek też powinien więc w ten sposób możliwe, że mafia chciała oczyścić Ciastka z oskarżeń. Gdyby był w mafii było by to dobre zagranie moim zdaniem. Lub druga opcja, Ciastek jest niewinny ale zabijając Malfuriona chcieli przerzucić nasze podejrzenia na Ciastka byśmy zabili swojego.
Szukałam też jakiegoś sensownego powodu dla którego Kędziorek została uznana za mafię i jedyne co znalazłam to to, że jest w mafii ponieważ napisała, że mafia mogła zabić Meryam dlatego, że pisała sensowne posty. Jeśli coś przegapiłam, to uświadomcie mnie. W każdym razie, ten argument by na nią głosować do mnie nie przemawia, może gdyby ktoś wyciągnął jakiś inny.

@edit: nawet nie wiedziałam, że pisałam tego posta 40 minut, a wcale nie jest długi tak się kończy gdy pisząc posta przegląda się ten temat w poszukiwaniu poszlak XD idę przeczytać wasze nowe posty.

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 16:18
EDIT: Tak na marginesie to ty właśnie zmieniasz często podejrzanych. Wymienię twoich wszystkich:
Nina14, Hebe, Malfurio i Ja.

Malfuriona z nami już nie ma, więc moi podejrzani się zmniejszają do liczby 3, a ty do nich należysz i oddaję głos dziś na ciebie (bo głosowałbym dziś może znowu tak jak wczoraj na Malfuriona, ale on nie żyje).
EDIT: Argumenty, dlaczego na ciebie głosuję kilka postów wcześniej :)

Słodki Pan Ciastek
27.08.2015, 16:31
Powiem ci, że zaje*isty ten argument był, serio :D
Właśnie o to chodzi twoi podejrzani giną i zaraz zginie kolejny będąc niewinnym :)
Nie napisałem, że mafia napuszcza nas na Bjork, a że jest to możliwe.
Zacząłem się zastanawiać, że może jeden z mafiosów może nie napisał, ani jednego posta. Przecież Libby by nam o tym nie powiedziała. A mafia chciała, aby malfurion zginął już w głosowaniu mieszkańców. Głosowało na niego 3 osoby < tylko przypuszczenie.

@DOWN nie widzisz powodów bo ty właśnie nie czytasz kompletnie nic, lub nic nie rozumiesz. Nie głosuję na nikogo, dziękuję za miłą gre.

Meryam
27.08.2015, 16:31
Zmieniając temat. Nie odstrzelajmy osób nieaktywnych bo to marnowanie głosów. Co oni nam wadzą, przecież nawet nic nie wnoszą, a nam przeszkadza tylko tym, że są na liście ;))

No właśnie, nic nie wnoszą. I może teraz podsuwam mafii pomysł, ale gdyby mafia chciała żebyśmy przestali mieć pomysły na oskarżenia, to mogą ich zabijać. A mają mnóstwo osób do wyboru, które nic nie wnoszą. Ich śmierć też nic by nie wniosła a my strzelalibyśmy na oślep.
O czym pisałam wcześniej.
I teraz czuję się jakaś, nie wiem, ignorowana. Więc dzięki, bo to świadczy nawet o tym, że niedokładnie czytasz posty. Albo szwankuje u ciebie czytanie ze zrozumieniem.
W każdym razie wk*rwiłeś mnie w tej chwili.
Gratuluję.
I w sumie tak jest z każdym argumentem jaki wyciągałam. Ciągle było tylko "ale on to ale on tamto" "ja nie jestem zły, bo on ma dwa razy więcej podejrzanych"... Dżiiiizas, ciągle ta sama gadka.
A poza tym, ciągle się bronisz, a nawet nie napisałeś na kogo głosujesz, bo tak jesteś zajęty odpowiadaniem na argumenty tą samą gadką.

Dobra, muszę ochłonąć.
Czekam na wyniki głosowania, a potem coś spróbuję wymyślić, bo no... I can't.
Jeśli się mylę co do SPC to przepraszam, ale ja nie widzę powodu, dla którego on nie miałby być w mafii, naprawdę.

cheeba
27.08.2015, 16:38
a mnie dalej zastanawia dlaczego ddo tak mocno broni bjork... czy ktoś inny napisał tyle postów w obronie nie swojej, a innego gracza? chyba nie.... także ddo zostaje w moim gronie podejrzanych.

ddo bwayo
27.08.2015, 16:44
A mnie dalej zastanawia czy umiesz czytać bo to już jest śmieszne.

Nusso
27.08.2015, 16:50
Po przeczytaniu ostatnich kilku stron mam kilka podejrzeń, lecz jakoś specjalnie nie mam 'faworyta'. Co do sprawy Ciastka to też wydaje mi się to dziwne. Pisze masę rzeczy, które nijak mają się do jego poprzednich postów.

Meryam
27.08.2015, 17:04
nie widzisz powodów bo ty właśnie nie czytasz kompletnie nic, lub nic nie rozumiesz

Hahahahah
Odsyłam (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1859790&postcount=268), bo tam widać jak nie czytam i nie rozumiem xd

Shiver
27.08.2015, 17:20
Nadrobiłem wszystko i mój głos poleciał na SPC, i tak nie widzę żadnego innego kandydata/tki na ten moment.

cheeba
27.08.2015, 17:21
o której wynik głosowania?

Hebe
27.08.2015, 17:26
Jeśli Ciastek okaże się niewinny, to prawdopodobnie w jutro przyjrzę się Lepkiemu, dość często pisze tu niewiele wnoszące posty, a jego oskarżenia nie mają jakiś głębszych powodów :|
Zobaczymy, zobaczymy.

Bo gdy mafia ich zabije, to nic nie wniesie do gry. Będziemy strzelać na oślep.

Lepiej raz podczas gry strzelać na oślep, niż potem przez osoby nieaktywne nie móc dojść do ładu przy głosowaniach.

Libby
27.08.2015, 17:48
Dziś miasto wyeliminowało Słodkiego Pana Ciastka.

Pozostali przy życiu:
1. LepkiePaluszki23 - Słodki Pan Ciastek
2. Pink Panther - Słodki Pan Ciastek
3. Charionette - Słodki Pan Ciastek
4. Rainbow - cheeba
5. Diana - Słodki Pan Ciastek
Słodki Pan Ciastek -
6. Cytryśnia - Słodki Pan Ciastek
7. cheeba - Słodki Pan Ciastek
8. Annetti - Słodki Pan Ciastek
9. Hebe - Słodki Pan Ciastek
10. Nina14! -
11. ddo bwayo - Słodki Pan Ciastek
12. Kędziorek - Słodki Pan Ciastek
13. Nix - Nix
14. Meryam - Słodki Pan Ciastek
15. Kafelove - Kafelove
16. Bjork - Rainbow
17. Shiver - Słodki Pan Ciastek
18. Nusso - Nusso

Słodki Pan Ciastek był niewinny! W grze nadal 4 mafiosów.

Pink Panther
27.08.2015, 17:51
Skąd Bjork wzięła się Rainbow :o

No i Malfurion nie był w mafii :P

Jutro zagłosuję na Bjork.

Charionette
27.08.2015, 17:52
Kurde, spudłowaliśmy
Hmm...dlaczego Rainbow zagłosowała na cheebę, przegapiłam coś?

ddo bwayo
27.08.2015, 17:58
Rainbow cos pisala w ogole? Dziwne to. Mam jednak wrazenie ze nie jest w mafii a jest po prostu nieaktywna i zaglosowala na byle kogo, mafia by sie nie dala tak zlapac, raczej kazdy (lub prawie kazdy) z mafii glosowal z tlumem. No i czemu Bjork glosowala na Rainbow, mozesz nam to wytlumaczyc? To jest juz powod do zastanawiania sie nad tym jaka role pelni ona w tej grze.

Nusso
27.08.2015, 17:58
Libby wysłałem ci głos na pm, nie wiem czemu nie doszedł.

Meryam
27.08.2015, 17:59
Ok, przyznaję się do porażki, no bo bądźmy szczerzy, prowadziłam całą "kampanię" przeciwko Ciastkowi iiiiiiii zwaliłam sprawę.

Ale patrząc na głosowanie to też zastanawiają mnie Bjork i Rainbow. Dziwna sprawa, dziiiwna...

Rainbow napisała jednego posta w całej mafii, ale widziałam ją parę razy obserwującą temat.

Shiver
27.08.2015, 18:26
Wiecie, to że ktoś nie idzie za tłumem nie znaczy, że jest w mafii. Mafia raczej właśnie głosuje tak jak większość żeby nie wzbudzać podejrzeń (no w każdym razie ja bym tak zrobił bo to się wydaje logiczne), więc Bjork i Rainbow mogą być właśnie najbardziej wiarygodne w tym momencie.

@down - Oooo, racja, przeoczyłem to jakoś :P

ddo bwayo
27.08.2015, 18:30
@up: o to wlasnie mi chodzilo ale chyba zbyt malo o tym napisalam. Jednak i tak ciekawi mnie czemu oddaly takie glosy jakie oddaly, strzelaly? Maja jakies powody?

Nina14!
27.08.2015, 19:01
Oj sorki że nie wpadłam na głosowanie-niespodziewana wizyta gości,a telefonu swojego nie mam,a od kompa mnie odciągali.
Ale jutro jak się uda oddam głos,choć nie obiecuję,bo koleżanka może,bo na stówę niewiadomo robi nockę.

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 19:04
Po przeanalizowaniu wszystkich postów i zachowań paru osób (oraz wykreślaniu osób z listy Klik (http://i.imgur.com/PUZ2hLK.png) mam na tę chwilę podejrzanych i wyjaśnie zaraz dlaczego są według mnie podejrzani.
Ostatnio Diana pisze ostatnio MOIM ZDANIEM takie.. sztuczne posty.
cheeba również dziwnie się zachowuje i jej posty są jakieś sztuczne i widać w jej postach jak próbuje wkręcić w mafie kogoś innego.
Annetti nie wypowiada się w temacie, ale tak jak wspominała ma włączony na forum tryb niewidoczny i patrząc na liczbę aktywnych użytkowników, że wyświetla 4, a w temacie jest 7, to ewidentnie widać, ze czyta temat, ale nie komentuje i głosuje z tłumem.
Hebe nie, nie oskarżam jej dlatego, ze podejrzewa mnie o mafie. Niby się udziela, pomaga, ale nie dokońca. W razie gdybyście na mnie głosowali i okażę sie niewinny (bo nim jestem), to moją ostatnią wolą jest to, abyście rozważyli te 4 osoby (ewentualnie jeszcze Kędziorka. Proszę tylko o jedno.

Björk
27.08.2015, 19:22
Właœciwie to głosowałam na Rainbow, bo siedzi cicho, ale poza tym żadnych argumentów to nie mam.

Meryam
27.08.2015, 19:27
Ja na razie poczekałabym z jakimikolwiek oskarżeniami do zabójstwa mafii. Na razie rzucaniem oskarżeniami możemy im tylko pomóc...

cheeba
27.08.2015, 19:31
Lepki, nikogo nie próbuję wkręcić w mafie, po prostu dziele się swoimi przemyśleniami...

Libby
27.08.2015, 20:48
Dziś mafia ukatrupiła
Meryam - przykro mi, wracasz do trumny...

Pozostali przy życiu:

1. LepkiePaluszki23
2. Pink Panther
3. Charionette
4. Rainbow
5. Diana
6. Cytryśnia
7. cheeba
8. Annetti
9. Hebe
10. Nina14!
11. ddo bwayo
12. Kędziorek
13. Nix
14. Kafelove
15. Bjork
16. Shiver
17. Nusso

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 20:53
Szczerze. Nie zdziwiła mnie śmierć Mery XD
Jutro głos oddaję na Annetti, ponieważ nie piszę postów, ale siedzi na niewidocznym na forum.

EDIT: I nie pisze o swoich podejrzanych, lecz głosuje z tłumem :)

Pink Panther
27.08.2015, 21:03
Lepki, na forum na niewidocznym siedzi kilka, jeśli nie kilkanaście osób, wśród nich Meryam, Liv, Malfurion, Paździoch... Nie mogą obserwować tematu? To musi być Annetti?

Twoja argumentacja jest całkowicie bezzasadna.

Po przeanalizowaniu wszystkich postów i zachowań paru osób (oraz wykreślaniu osób z listy Klik (http://i.imgur.com/PUZ2hLK.png) mam na tę chwilę podejrzanych i wyjaśnie zaraz dlaczego są według mnie podejrzani.

Zacznę od listy. Wykreśliłeś 3/4 osób w sumie nie wiemy czemu, ot tak, walnę kreskę. Powykreślałeś też nieaktywnych, mimo że oskarżasz innych właśnie za brak aktywności.
Zostawiłeś osoby, które nie są zbyt podejrzewane (albo ja nie jestem na czasie). Pytam: why?

Ostatnio Diana pisze ostatnio MOIM ZDANIEM takie.. sztuczne posty.

Argument jest inwalidą. Co to znaczy sztuczne posty? To jest pojęcie względne. Twoje posty też są w moim odczuciu sztuczne.

cheeba również dziwnie się zachowuje i jej posty są jakieś sztuczne i widać w jej postach jak próbuje wkręcić w mafie kogoś innego.

Gdzie widać? :P

Annetti nie wypowiada się w temacie, ale tak jak wspominała ma włączony na forum tryb niewidoczny i patrząc na liczbę aktywnych użytkowników, że wyświetla 4, a w temacie jest 7, to ewidentnie widać, ze czyta temat, ale nie komentuje i głosuje z tłumem.

O jej aktywności i nieaktywności pisałem. A z tłumem też głosowałeś :D

Hebe nie, nie oskarżam jej dlatego, ze podejrzewa mnie o mafie. Niby się udziela, pomaga, ale nie dokońca.

Znów wniosek dowodowy oddalam.

Nie piszesz żadnych konkretów. Poza tym - gdzie Twoje posty o lęku przed wyrokami mafiosów, testamenty i takie różne?

Myślę, czy nie głosować na Ciebie.

A Bjork jest inteligentna. Jako mafia nie głosowałaby na kogoś innego. No chyba że chce, żebyśmy tak o niej myśleli ;P

Kędziorek
27.08.2015, 21:04
Kobieto... Uparli się na Ciebie, no po prostu uparli :/

Hebe
27.08.2015, 21:05
Długo po zmartwychwstaniu żyć mafia Mery nie dała :disapproval:
Aha, i zapomniałam o zniczu dla Speca: [^]

W każdym razie zabójstwo Mery niewiele wnosi, w końcu przedwczoraj mafia też chciała ją wykończyć. Podejrzewam, że zmartwychwstała, bo cattani ją wyratował.

No cóż, dalej będę się przyglądać Lepkiemu, jego ostatni post też nie jest poparty żadnymi konkretnymi argumentami, bo argument "jego/jej posty są sztuczne" to nic konkretnego. Zwróciłam też uwagę na Dianę i Shivera, ich posty prześlizgują się w temacie - czasem coś napiszą, ale nie pamiętam, żeby któreś z nich dzieliło się swoimi teoriami. Hm. Zastanawiała się też nad Cytryśnią z podobnych powodów, ale ostatnio się uaktywniła, więc teraz nie jestem pewna.

Annetti
27.08.2015, 21:15
ponieważ nie piszę postów, ale siedzi na niewidocznym na forum.
widzę, że strasznie kole Cię w oczy moja niewidoczność ;) No problem, na czas mafii mogę się uwidocznić :P
Sama nie bardzo wiem kogo podejrzewać, więc nie widzę większego sensu pisać tu tylko po to żeby pisać. Na upartego każdego można określić mianem podejrzanego i to o byle co :P Swoją drogą głosowaliśmy na te same osoby :| A z tego co wiem, to przedwczoraj nie było jakiejś super zgodności wśród nas co do głosowania i to właśnie na osoby, które głosowały wówczas na Malfuriona spadło niejakie zainteresowanie.
W sumie komentarz Pinkiego trochę mnie przekonuje co do Twojego bycia mafiosem...

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 21:17
Myślę, czy nie głosować na Ciebie.

A się zdziwicie i stracicie kolejnego mieszkańca. Tylko jak już zobaczycie, że jestem niewinny, to przyjrzyjcie się tym 4 osobom. Proszę. Intuicja mi tak podpowiada :)

Pink Panther
27.08.2015, 21:17
A z tego co wiem, to przedwczoraj nie było jakiejś super zgodności wśród nas co do głosowania i to właśnie na osoby, które głosowały wówczas na Malfuriona spadło niejakie zainteresowanie.

Na którego głosował Dawid aka Paluszki - bo wiedział, że on nie jest w mafii :rolleyes: Jutro mój głos raczej poleci na niego. Reszta się zgadza? Żeby nie było znowu remisów :/

Diana
27.08.2015, 21:19
Ja tam nie wiem, obawiam się, że z LP23 będzie jak z Ciastkiem. Obaj zawsze się dziwnie zachowują w FM, a w mafii nie są. Nie żeby to był argument, że tym razem Lepki też nie może być w mafii, ale po prostu no.

Pink Panther
27.08.2015, 21:21
Też się tego obawiam. Ale przez to może być idealnym mafiosem. Będzie się zachowywał dziwnie, a każdy uzna "ee, normalne, zostawmy go". Z drugiej strony wydaje mi się, że jest troszkę inny, choćby przez ten brak wczuwania się w grę.

LepkiePaluszki23
27.08.2015, 21:23
Daję wam wolną rękę, ale jak zginę i zauważycie, że byłem mieszkańcem to weźcie pod uwagę osoby z listy proszę.

Cytryśnia
27.08.2015, 22:19
Cóż... Ja nie jestem do końca przekonana do winy Lepkiego. No bo są ludzie, którzy po prostu tak mają. A Lepki ma tez tytuł Milucha.
No i tym razem tak jakby zaangażował się w grę (argumenty z niczego :piesel:) (dwie edycje w mafii pod rząd, zaufajcie mi, jestem ekspertem :piesel::piesel::piesel:). Teraz jego posty wydają mi się mniej sztuczne niż wtedy, gdy był mafią. Chociaz to moze być doświadczenie xd.
Ale mam dla siebie tez kontrargument ;|
Proszę. Intuicja mi tak podpowiada :)
Intuicja. Intuicja.
INTUICJA :)
Intuicja?!

ddo bwayo
27.08.2015, 22:38
Nina - zaglosowac mozesz o kazdej porze nie musi to byc dokladnie o 18.
Tez siedze na niewidocznym przyznaje sie bo czemu nie. Pinky - jakby zaglosowal na Ciastka to mozna by powiedziec to samo "bo byl niewinny", nikt chyba wtedy nie trafil. Tyle chcialam powiedziec, jutro przygladne sie postom i glosowaniu i wypowiem sie, bo teraz mnie w domu nie ma.
Aha, nie wiem czy uda mi sie jutro wejsc tutaj przed wieczorem, bo mam wazna sprawe do zalatwienia na miescie wiec jak nie uda mi sie zaglosowac to przepraszam (postaram sie ale nie moge obiecac).

Shiver
28.08.2015, 12:03
Ja tam nie wiem, obawiam się, że z LP23 będzie jak z Ciastkiem. Obaj zawsze się dziwnie zachowują w FM, a w mafii nie są (...)

Cóż... Ja nie jestem do końca przekonana do winy Lepkiego. No bo są ludzie, którzy po prostu tak mają (...)

Skąd taka nagła obrona Lepkiego, hmmmm?
Imo powiedziałbym, że to trio (Lepki, Diana, Cytryśnia) jakoś się tak dziwnie razem ostatnio trzyma. Co prawda Lepki podejrzewa Dianę, ale to może być blef... No i ich posty są dziwne, dziewczyny nie piszą żadnych konkretów a Lepki z kolei czepia się konkretnych osób i nie chce zmienić swojego zdania.
I nadal nie rozumiem dlaczego niektórzy nadal czepiają się ilości postów w temacie albo siedzenia w nim. Jeśli nie mam nic do powiedzenia (bo na przykład ktoś powiedział to samo wcześniej) to się nie odzywam i już. I myślę, że niektórzy przyznają mi rację ;)

Cytryśnia
28.08.2015, 12:16
Skąd taka nagła obrona Lepkiego, hmmmm?
Aby kilka linijek dalej przyczepić się intuicji. Moje posty są dziwne przyznaję ;_;
Musiałabym mieć wielkie szczęście, aby być 3 raz w mafi :D

Hebe
28.08.2015, 13:51
Ja sądziłam, że po dniu nieobecności będę miała wiele postów do nadrobienia, a tu taka niespodzianka :|

W każdym razie Lepki nadal wg mnie jest kandydatem na mafioza. Choć teraz mam pewne wątpliwości, bo LP głosował na obie osoby, które wczoraj zginęły. Czy mafiozo działałby tak, że tak to ujmę, lekkomyślnie? Bo właściwie takie zachowanie to ściąganie na siebie uwagi, a mafia raczej tego nie chce robić.

LepkiePaluszki23
28.08.2015, 15:44
Powiem tak i ostatni raz. Głosujcie na mnie, a zobaczycie, że mieszkańcem byłem. Zobaczcie również kto głosuje z tłumem i weźcie pod uwagę osoby z mojej listy. Dzięki :)
To jest moja ostatnia wola. A mój głos idzie na Annetti.

EDIT: Drobne literówki.

Charionette
28.08.2015, 16:03
W każdym razie Lepki nadal wg mnie jest kandydatem na mafioza. Choć teraz mam pewne wątpliwości, bo LP głosował na obie osoby, które wczoraj zginęły. Czy mafiozo działałby tak, że tak to ujmę, lekkomyślnie? Bo właściwie takie zachowanie to ściąganie na siebie uwagi, a mafia raczej tego nie chce robić.
Albo chcą, żebyśmy tak myśleli "niee, to zbyt oczywiste".
Chociaż ja nadal zastanawiam się nad tymi, którzy nic nie piszą, a głosują np. Rainbow. Skąd u niej nagle cheeba?
Swój głos oddaję jednak na Lepkiego.

LepkiePaluszki23
28.08.2015, 16:22
Jeżeli zginę, to prześledźcie DOKŁADNIE listę, kto na kogo głosował i posty owych użytkowników :)

Shiver
28.08.2015, 16:51
Ja będę głosował na Cytryśnię bo to ona wydaje mi się najbardziej podejrzana.

Nusso
28.08.2015, 17:00
Prawdę mówiąc mafiosem może być każdy, niezależnie od zachowania, dlatego posądzanie osób o np. głosowanie z tłumem, siedzenie w temacie, a nie odzywanie się (można tutaj wskazać mnie, ale ja wolę od czasu do czasu coś dodać, niż paplać bez sensu) jest po prostu głupie.

ddo bwayo
28.08.2015, 17:15
Udalo mi sie wejsc jednak znowu z telefonu. Ogarnelam wczoraj, ze Cytrysnia to piesel (czemu nic nie mowilas?! a ja sie dziwilam ze Cie nie pamietam z poprzednich mafii) i wydaje mi sie, ze w poprzedniej edycji pisala w inny sposob a wtedy byla mafiozem. Nie jestem teraz tego jednak sprawdzic, w kazdym razie na ta chwile odpuszcze sobie glosowanie na nia, przynajmniej do czasu jak nie przesledze w domu calego tematu. Aktualnie nie jestem przekonana do zadnej osoby, ale skoro jest chec zlikwidowania Lepkiego to wam zaufam i zaglosuje na niego by nie dopuscic do sytuacji z pierwszego glosowania. Mozecie sie pluc ze ten post niewiele wnosci bla bla ale w tramwaju ciezko mi o cos glebszego.

Kędziorek
28.08.2015, 17:17
Co do głosowania na Lepkiego, to nie sądzę by to był najlepszy pomysł. Jaki mafioso zabijałby mieszkańca, na którego oddał głos w otwartym głosowaniu i to aż dwa razy? (Głównie myślę o sprawie z Malfurionem, bo na SPC głosował prawie każdy). Coś mi tu śmierdzi...

E: Bjork i Rainbow też bym na razie sobie darowała. Ich głosowanie na inne osoby niż SPC, na którego zagłosował prawie każdy świadczy raczej o tym, że idą swoim tokiem myślenia. Mafia by się tak nie wyróżniała w tłumie.

LepkiePaluszki23
28.08.2015, 17:19
Co do głosowania na Lepkiego, to nie sądzę by to był najlepszy pomysł. Jaki mafioso zabijałby mieszkańca, na którego oddał głos w otwartym głosowaniu? Coś mi tu śmierdzi...

No bo jestem mieszkańcem ludzie XD
Nie wiem co jeszcze powiedzieć, abyście mi uwierzyli XD Jak zginę to zobaczcie listę podejrzanych osób według mnie + ludzi z dzisiejszego głosowania (bo i tak już zginę). Powodzenia w dalszej grze i trzymam za was kciuki :)

Hebe
28.08.2015, 17:24
LP, nie musisz powtarzać tego samego pięć razy, myślę, że każdy rozumie zdanie "zastanówcie się nad osobami z mojej listy" jest całkiem jasne i każdy je zrozumiał, gdy przeczytał je po raz pierwszy :derp:

Nusso, te powody nie są aż takie głupie niż myślisz. Mafia zazwyczaj głosuje z tłumem, stara się nie wyróżniać, czasem pisze posty, ale raczej jest średnio aktywna.

W każdym razie mam zamiar oddać mój głos na Lepkiego. Na tę chwilę nie mam innego lepszego podejrzanego, a nie mam ochoty a. strzelać na oślep, b. marnować głosu.

Björk
28.08.2015, 17:35
No a ja dzisiaj zostanę przy Apo. Mi się jednak wydaje podejrzana. A co do SPC miałam rację.

Choć kiedyœ już namawiałam, będšc œwięcie przekonana, że ktoœ jest w mafii i się okazało, że nie był.

Kędziorek
28.08.2015, 17:39
Cóż, jedynie co mnie przekonuje do teorii, że LP jest w mafii to to, że żadne z jego oskarżeń nie było poparte jakimś konkretnym dowodem. Wciąż nie wiem w jaki sposób wyselekcjonował te swoją listę wybrańców do odstrzału.
Głos poszedł na niego, ale wciąż uważam, że mafia stara się go w robić (głosował na Malfuriona - zginął, na SPC - zginął). W drugiej edycji była podobna sytuacja z Yuki. Byłam wtedy w mafii i zabijalismy każdą osobę na jaką zagłosowała.

E: dobra, jestem debilem :facepalm: zapomniałam, że SPC my zabiliśmy...
Moja teoria o wrabianiu przez mafię poszła się kochać..

LepkiePaluszki23
28.08.2015, 17:44
Wyselekcjonowałem listę biorąc pod uwagę posty użytkowników
EDIT: Dziękuję wszystkim za grę :)

Libby
28.08.2015, 17:58
Dziś miasto zlinczowalo lepkiepaluszki23. Byl niewinny!

Lp23 - annetti
Pp - lp33
Cherrie - lp33
Rainbow - cheeba
diana - kedziorek
cytrysnia - bjork
cheeba - ddo bwayo
annetti -
Hebe - lp23
Nina - nina
ddo bwayo - lp23
Kedziorek - lp23
Nix - nix
kafelove - kafelove
bjork - rainbow
shiver - cytrysnia
nusso - pp

Kędziorek
28.08.2015, 17:59
Noszszz...

Pink Panther
28.08.2015, 18:32
Nusso, dlaczego PP? XD

Rainbow, co z Tobą? Wypowiedz się..

Nusso
28.08.2015, 19:07
Nie uznawałem Lepkiego za winnego, ale nie miałem na kogo głosować. Nie miej mi za złe i tak wiedziałem że nie odpadniesz :P

Hebe
28.08.2015, 19:09
A więc jednak.

W takim razie będę się przyglądać Dianie i Shiverowi. Nadal ich zachowanie wydaje mi się nieco podejrzane (nie, nie ma to związku z ilością ich komentarzy, po prostu ich posty niewiele wnoszą do sprawy). Przez chwilę zastanawiałam się nad PP, bo jak na niego mało się udziela, ale myślę, że gdyby był w mafii tak ewidentnie by nie wskazywał na LP, bow ten sposób strzeliłby sobie w stopę.

Nina14!
28.08.2015, 19:10
CZYLI de facto już dostałam bana?

Kędziorek
28.08.2015, 19:11
CZYLI de facto już dostałam bana?
Co? Jak? Za co? :O

Zbanowani mogą się pochwalić kolorkiem i baardzo ograniczonymi dostępnymi funkcjami, więc nie, nie masz bana, choć nie wiem nawet skąd ten pomysł..

Póki co sprawą wyglada tak, że za każdym razem jak zapomnisz głosować, to będzie to tak jakbyś głosowała na siebie. Automatycznie.

Charionette
28.08.2015, 19:24
Znowu pudło czyli teraz musimy przyjrzeć się liście Lepkiego, ale ja z tym zaczekam do zabójstwa mafii.

Shiver
28.08.2015, 19:24
Ja nadal zamierzam głosować na Cytryśnię, mimo wszystko.
Ale zobaczymy jeszcze kogo ustrzeli mafia.

Libby
28.08.2015, 20:50
Dziś w podejrzanych okolicznościach zginął
Pink Panther

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. Rainbow
3. Diana
4. Cytryśnia
5. cheeba
6. Annetti
7. Hebe
8. Nina14!
9. ddo bwayo
10. Kędziorek
11. Nix
12. Kafelove
13. Bjork
14. Shiver
15. Nusso

Shiver
28.08.2015, 20:57
No to mafia nam trochę dowaliła, bo jak tak przeglądam posty Pinkiego to w sumie nie za bardzo wiem kogo on podejrzewał, głównie odpowiadał na posty innych, a to i tak ze dwa dni temu :| Nie bardzo wiem dlaczego właśnie jego zabili...

Annetti
28.08.2015, 21:03
Może dlatego, że nie miał tych podejrzeń? Nie mieszał przez to za bardzo, przez co teraz nie mamy tropów. Więc wciąż jesteśmy trochę w punkcie wyjścia :/

Shiver
28.08.2015, 21:07
No to mam na myśli właśnie, pewnie chcieli nas rozkojarzyć/uciąć wszystkie domysły.

Cytryśnia
28.08.2015, 21:51
Ja nadal zamierzam głosować na Cytryśnię, mimo wszystko.
Ale zobaczymy jeszcze kogo ustrzeli mafia.

No dobra. A dlaczego tym razem?

Z tym zabójstwem PP to trochę dziwne. Albo zabili go zebyśmy stali w martwym punkcie. Teraz patrze na głosowania i przeważnie głosował tak jak wszyscy, przy pierwszym głosowaniu zagłosował (ta...) na kędziorkę
no i... prowadził krucjate na LP :|
eh...

Björk
29.08.2015, 09:44
A ja nadal się będę trzymać cichej Rainbow. Bo na razie nie mam żadnych pomysłów.

Charionette
29.08.2015, 12:46
Ok, analizując tę listę Lepkiego: miał czterech podejrzanych: Dianę, cheebę, Annetti i Hebe. Z czego głównym zarzutem jest sztuczność postów, brak postów lub siedzenie na forum na niewidocznym. Czyli tak naprawdę nic nam to nie daje, żadnych konkretnych śladów.
Mafia wyeliminowała Pink Panterę...który nie rzucał konkretnych oskarżeń. Czyli nadal nie mamy nic.
Nie mam konkretnych tropów, więc chyba zagłosuję na kogoś nieaktywnego, np. Rainbow.

ddo bwayo
29.08.2015, 13:45
Dzisiaj w nocy przeanalizowałam ten temat, zrobiłam notatki i teraz spróbuję dojść do czegoś.
Zacznijmy od początku gdy Meryam powiedziała swoją teorię, PP powiedział, żeby przyglądnąć się tym co twierdzą, że Meryam rozgryzła mafie. Zatem jak zareagowali ludzie na to co napisała:
- cheeba uważała, że Meryam to mafia
- Shiver zgobila sie z cheeba
- Kędziorek zgodziła sie z meryam
- SPC zgodził się z Meryam
- Malfurion nie zgodził się
wychodzi nam więc SPC i Kędziorek, SPC wiemy jednak, że nie był w mafii. Kędziorek także nie wydaje mi się być winna (o tym zaraz), więc tutaj trop się urywa.

SPC chcę głosować na Kędziorka i Bjork
LP23 na Hebe i Nine
Shiver na Kędziorka, cheebe i SPC (Kędziorek pod warunkiem, że nie SPC czyli aktualnie Kędziorek)
Cytryśnia i Diana podejrzewają Malfuriona (niewinny)
(napisałam to bo nie mam teraz siły wyciągać z tego żadnych wniosków ale może komuś coś wpadnie do głowy)

W pierwszym głosowaniu PP głosuje na Kędziorka, a teraz wiemy, że mafia go zabiła więc może to było jakiś czas temu ale to jest troche strzał w kolano.
Ale z drugiej strony Meryam napisała, że nie podejrzewa Kędziorka a niedługo ona umiera więc można to zrozumieć jakby mafia chciała nam powiedzieć "to prawda!" czyli inaczej "Kędziorek jest winna dlatego poprzemy teorię Meryam"
Moim zdaniem Hebe wyciągneła w tym (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1859729&postcount=247) poście ciekawą teorie, która w połowie już się sprawdziła. (Kolejny powód czemu mam podejrzenia, że Kędziorek jest niewinna). Jeśli by posłuchać tej teorii trzeba by się przyglądnąć osobom które głosowały na SPC i Kędziorka oraz tym które na Malfuriona, według tej teorii więc LP23, Annetti i Nina wydają się niewinni za to do kręgu podejrzanych można zaliczyć: PP, Hebe, Bjork, Shivera. PP jest niewinny więc zostaje nam Hebe, Bjork i Shiver. Mało prawdopodobne jednak by cała mafia sie nam tak ładnie pokazała.

Osobą której bym się przyjrzała jest Charionette która wielokrotnie próbowała skierować naszą uwagę na osoby nieaktywne a i tak w głosowaniach szła za tłumem.

Rainbow i Bjork narazie bym wykluczyła, bo jak już pisałam ja i Shiver, mafia by się tak nie wystawiła głosując na kogoś innego. Po drugim głosowaniu, nic innego nie można wyciągnąć ponieważ stworzyliśmy mafii ładną sytuacje do wmieszania się w tłum.

Prawdę mówiąc mafiosem może być każdy, niezależnie od zachowania, dlatego posądzanie osób o np. głosowanie z tłumem, siedzenie w temacie, a nie odzywanie się (można tutaj wskazać mnie, ale ja wolę od czasu do czasu coś dodać, niż paplać bez sensu) jest po prostu głupie.
Głosowanie z tłumem to jak najbardziej taktyka mafii, bo co innego miałaby robić?

Mam wrażenie, że zapomniałam napisać o czymś, ale nie nadaje się ostatnio do takich zadań. Może komuś to moje podsumowanie (i moje zdanie) w czymś pomoże, może ktoś coś innego znajdzie w tym.

I przypomnę bo przeglądając te posty miałam ochotę coś komuś zrobić - nie broniłam Bjork, mówiłam, że powód za który jest podejrzana jest durny.

Hebe
29.08.2015, 13:49
Dziś nie ma mnie w domu i raczej nie będę tu zaglądać. Więc od razu głosuję na Shivera, powody możecie przeczytać w moich poprzednich postach, a lepszych pomysłów nie mam.

Co do śmierci PP, to może mafia chciała przez jego śmierć zwrócić uwagę na Rainbow, bo Pinki w swoich ostatnich postach o niej wspominał. Albo po prostu go odstrzelili z braku laku.

Cytryśnia
29.08.2015, 14:02
Też byłabym skłonna głosować na Shivera bo
napisałam coś tam o LP, ten stwierdził, ze to podejrzane że go bronię i na mnie zagłosował. Następnie okazało się, że LP jest niewinny. Po czym nadal mówi, że będzie na mnie głosował. Ot tak.
Tylko ten jeden post mnie zmylił
Tak organizacyjnie - czy dzisiaj musimy też wysyłać tego PM-a z "miastem"? Bo skoro mafia nikogo dzisaj nie zabija to chyba nie ma sensu.
Czy może to miała być zmyłka? :P
W każdym razie na chwilę obecną jest tyle podejrzanych i nie-podejrzanych że sama nie wiem, ale nie chciałabym znowu sytuacji w której jest remis albo odpada ktoś z trzema głosami...

ddo bwayo
29.08.2015, 14:26
Z dwojga złego lepsza sytuacja, że odpada ktoś z trzema głosami niż taka, że wszyscy głosują na jedną osobę (w tej sytuacji ciężej wytypować mafie). Shiver nie podał żadnego powodu dlaczego wciąż na Ciebie głosuje?

Cytryśnia
29.08.2015, 14:35
Z dwojga złego lepsza sytuacja, że odpada ktoś z trzema głosami niż taka, że wszyscy głosują na jedną osobę
w sumie tak...
Pytałam stronę wcześniej o jakiś konkretny powód, ale nie odpowiedział

Shiver
29.08.2015, 15:19
Powód jest ten sam co wcześniej, wydajesz mi się podejrzana po prostu. Zresztą po śmierci PP i tak nie mam jakiś lepszych tropów, więc podążam za przeczuciem/intuicją/nazywaj to jak chcesz.
To nie była zmyłka, bo nie jestem w mafii :P

Charionette
29.08.2015, 15:31
Osobą której bym się przyjrzała jest Charionette która wielokrotnie próbowała skierować naszą uwagę na osoby nieaktywne a i tak w głosowaniach szła za tłumem.

Lol, niczego nie próbowałam :disapproval: Gdybałam sobie, że mogą być w mafii bo są nieaktywni, nie wychylają się, więc nikt ich nie podejrzewa. Nie głosowałam z tłumem, tylko moje rozkminy szły w parze z rozkminami innych. Tyle w temacie :)

Ani Shiver, ani Cytryśnia dostatecznie mnie nie przekonują, więc strzelę (tak, dziś nie mam żadnej rozkminy i jak widać nie idę za tłumem) w kogoś nieaktywnego (zrobię sobie losowanie między Rainbow, Kafelove i Nixem).
E: ok, wyliczanka wskazała na Kafelove.

ddo bwayo
29.08.2015, 17:26
Pare razy wspomniałaś o osobach które są nieaktywne - więc jest to kierowanie uwagi na nie. Dzisiaj jest widzę bardzo cichy dzień więc widzę, że będzie ciężko z upolowaniem mafii.

@offtop: czy wy też macie tak, że czas na forum jest 12 minut do przodu?

Nix
29.08.2015, 17:28
(Na forum wchodzę codziennie, ale zawsze albo już po głosowaniu, albo dużo przed 18:30, wtedy mówię sobie, że nie zapomnę zagłosować, po czym zapominam. xD Także super. Chociaż dziś się udało)

Na ten moment nie mam pojęcia, której teorii wierzyć, ale myślę, że ddo bwayo ładnie rozłożyła grę na części pierwsze i tym się chyba będę sugerował, plus postem Hebe ostatnim.

Annetti
29.08.2015, 17:28
Przejrzałam cały temat jeszcze raz, ale nic mi nie przychodzi jakoś do głowy. Może Nina14? Z początku się udzielała, potem jakoś przycichła, no, ale z drugiej strony to też niekoniecznie musi wiele znaczyć, bo może po prostu nie mieć czasu :| Nie mam pojęcia na kogo dzisiaj postawić. Myślałam nad tymi co się nie wypowiadali w temacie, a głosowali, ale w sumie nie mam bladego pojęcia na kogo oddać głos. Żeby tylko nie było takiego rozstrzału jak w pierwszym głosowaniu :/

ddo bwayo
29.08.2015, 17:34
Oddałam swój głos, jednak jestem rozdarta między Bjork, Charionette, Hebe i Shiver. Jeśli żadna z tych osób nie jest w mafii to ja stawiam mafii piwo soczek.:beer2:

Annetti
29.08.2015, 17:36
Jak tak dalej pójdzie, to mafiosi uchowają się wszyscy, a mieszkańcy wyginą =,=

Kędziorek
29.08.2015, 17:41
A ja oddałam głos na Dianę. Jakoś tak... Uparła się na mnie, choć nie ma żadnych argumentów i samo to sprawia, że jest jak dla mnie podejrzana xD Ale też nie o to chodzi. Wspominała wcześniej, że SPC, ja i Malfurion jesteśmy podejrzani, dwóch z nich jest już martwych. Byli niewinni. No, ja też jestem, ale w to mi akurat nikt nie uwierzy (:D), nie mniej będę Cię mieć na oku :D
..
..
..
Po krótkim przemyśleniu zmieniłam głos na Shivera. Zaraz edytuję post i powiem dlaczego.
Właściwie to w skrócie - oskarża, nie tłumacząc tak naprawdę dlaczego. SPC wydawał mu się podejrzany i glosował tylko na niego, mimo że podejrzanych było kilku, ale ich nie uznawał, cały czas obstając przy Ciastku. Teraz uparł się na Cytryśnię. Nie wiem czy jest ona w mafii, czy nie, być może, ale znowu nie ma żadnego wyjaśnienia. Wybacz, jeśli się mylę. Nawet nie mam ostatnio czasu przejrzeć postów wszystkich uczestników, a bez takiej porządnej analizy trudno być czegoś pewnym.. Niemniej głosu nie zmienię.

Libby
29.08.2015, 17:56
Dziś miasto zlinczowało
Shivera.

Był niewinny! W grze nadal 4 mafiosów.

Wyniki głosowania:

1. Charionette - Kafelove
2. Rainbow - Rainbow
3. Diana - Rainbow
4. Cytryśnia - cheeba
5. cheeba - cheeba
6. Annetti - Rainbow
7. Hebe - Shiver
8. Nina14! - Nina14!
9. ddo bwayo - Charionette
10. Kędziorek - Shiver
11. Nix - Shiver
12. Kafelove - Kafelove
13. Bjork -
Shiver - Cytryśnia
14. Nusso - Shiver

Kędziorek
29.08.2015, 18:04
Teraz to sobie Libby chyba jaja robisz.. Ty na pewno tych mafiosów wybrałaś?

Libby edit: na pewno xD

Po prostu się przyznaj. Nie będziemy bić. Przynajmniej nie tak od razu :P

Libby edit: po prostu słabo szukacie :P

Najlepiej zwalać na nas :((

Annetti
29.08.2015, 18:06
@ Up, też mnie to zastanawia :<

Nina14!
29.08.2015, 18:44
Agr,zawsze wpadam za późno na głosowanie.
Nie wiem kogo podejrzewać.Nie śledziłam ostatnich postów więc nie bardzo wiem,co się dzieje...wpadł już ktoś na mafiowy trop?

Libby
29.08.2015, 20:50
Dziś mafia pozbyła się
Kędziorka.

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. Rainbow
3. Diana
4. Cytryśnia
5. cheeba
6. Annetti
7. Hebe
8. Nina14!
9. ddo bwayo
10. Nix
11. Kafelove
12. Bjork
13. Nusso

ddo bwayo
29.08.2015, 21:24
Wydaje mi się albo rzeczywiście tak jest, że mafia eliminuje te osoby które są podejrzewane, widocznie po to by wprowadzić zamęt. W każdym razie Hebe w poście który wcześniej przytoczyłam miała rację, że są niewinni. Ale, wtedy wychodzi nam, że winna musiałaby być Bjork, Hebe (czy Hebe sama by się tak wkopała?) i Diana (widzę, że w poprzednim poście ją pominełam) a więc mafiozi albo nie głosowali w pierwszym głosowaniu albo głosowali na Malfuriona albo to ktoś z tej trójki (innymi słowy każdy). Nie wydaje mi się, żeby cała mafia odpuściła sobie głosowanie więc myślę, że najlepszym pomysłem będzie poszukanie winnego w jednej z trzech grup. Albo: Bjork, Hebe, Diana
albo: Annetti i Nina
albo: Charionette, Rainbow, Cytryśnia, cheebe, Nix, Kafelove, Nusso i oczywiście ja.
Mam nadzieję, że nie pomieszałam żadnych faktów.

Nusso
29.08.2015, 21:56
Mam wrażenie że mafia wyeliminowała swojego, by nas zmylić. Kiedyś Meryam napisała, że w poprzednich edycjach mafia wyeliminowała osobę ze swoich, by wywołać zamieszanie. Wydaje mi się że niedawno zaszła podobna sytuacja.

Annetti
29.08.2015, 21:57
Ja to już nic nie wiem =,= Może skoro jesteśmy tak niezdecydowani, to mafia sama może chcieć naprowadzić trop na któregoś z nich, a potem tak zamieszać, że zwali podejrzenia na kogoś innego. Albo postanowią wyeliminować w takim głosowaniu któregoś z nich, żeby odsunąć podejrzenia od pozostałych. Nie wiem. Masło maślane z tego wychodzi :/

e: @up: no właśnie :/

ddo bwayo
29.08.2015, 22:04
Ale ktoś później napisał, że wyeliminowali swojego ponieważ był nieaktywny. Chyba, że to było o innej edycji.

Diana
29.08.2015, 22:06
W pierwszej edycji mafia wyeliminowała nieaktywną Meonę. I wtedy Libby napisała, że pozostało 5 mafiozów, a wszyscy się dziwili, że jak to mafia swoją zabiła. Myślę, że tym razem też mielibyśmy taką informację.

Cytryśnia
29.08.2015, 22:09
Poza tym wtedy nie udało nam się żadnego mafiosa zgładzić :please:
Teraz nie wiem czy podejrzewać tych, na których Kędziorka głosowała/których podejrzewała, czy wręcz przeciwnie. Nie mam teraz czasu analizować jej postów...

Rainbow
30.08.2015, 11:05
ja daje sobie rękę uciąć, że cheeba jest w mafii :P

Charionette
30.08.2015, 11:26
Nie wiem, podejrzana wydaje mi się Diana...
Ja tam nie wiem, obawiam się, że z LP23 będzie jak z Ciastkiem. Obaj zawsze się dziwnie zachowują w FM, a w mafii nie są. Nie żeby to był argument, że tym razem Lepki też nie może być w mafii, ale po prostu no.
Tak jakby wiedziała na 100%, że oni są niewinni bo sama jest w mafii :)
Ale może to tylko nadinterpretacja z mojej strony :derp:

E: No i Kędziorek chciała głosować na Dianę, ale zmieniła zdanie...tego samego dnia Kędziorek ginie. Przypadek?

Hebe
30.08.2015, 12:51
W pierwszej edycji mafia wyeliminowała nieaktywną Meonę. I wtedy Libby napisała, że pozostało 5 mafiozów, a wszyscy się dziwili, że jak to mafia swoją zabiła. Myślę, że tym razem też mielibyśmy taką informację.

Ano, właśnie, wczoraj przed egzekucją Kędzi nadal było czterech mafiozów. Libby jasno to napisała.

A tak w ogóle, to mnie dziwi to, że wczoraj Shiver odpadł. To znaczy przed moim przedwczorajszym (?) postem nikt nawet o nim nie wspomniał, a tu nagle BAM! Shiver zabity (i niewinny). Szczególnie, że (no bądźmy szczerzy) nie miałam żadnych konkretnych powodów, jedynie dziwne wrażenie, że niewiele wnosi do zabawy. A tu nagle znajdują się dwie osoby, które mnie popierają? Dobrze wiem, że nie potrafię przekonywać ludzi do moich poglądów. Dziwne.

W ogóle mam wrażenie, że osoby winne (a przynajmniej część) zostały wymienione w naszych wcześniejszych postach, ale mafia skierowała uwagę na niewinnych podejrzewanych o współpracę z Valdkiem. Myślę też, że mafia specjalnie eliminuje osoby, które raczej nie są podejrzane, a nawet uczestnicy snują domysły, że w mafii nie są. No, może poza Malfurionem. Przykłady? Nikt nie wierzył w winę Mery, bo wyglądało to jakby mafia miała ją zabić, a cattani ją wyratował. Mery zginęła z rąk mafii (po raz drugi xD). Potem napisałam (jestem taka egocentryczna, wow :piesel:), że wątpię w winę PP. PP zginął z rąk mafii.
Więc po tym wywodzie mafia zapewne zmieni taktykę...

Mam jeszcze taką teorię: w mafii są osoby, które nie rzucają podejrzeń, a nawet bronią podejrzanych. A może też osoby, które prawie się nie odzywają. No wiecie, jakby myśleli "My będziemy się przyglądać, a niech ci mugole powybijają się nawzajem, mwhahaha :evil:". Okej, jak to napisałam, to teraz mi się wydaje głupie, ale nieważne :p Chociaż z drugiej strony Shiver zachowywał się podobnie i okazał się niewinny.

Dlatego dziś winnych będę szukała pośród tych osób: Albo nie, na razie nie będę rzucała nickami, nie będę podsuwała mafii nowych kozłów ofiarnych.
:piesel:

ddo bwayo
30.08.2015, 14:37
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe, ale jak narazie wasze zachowanie tylko pomaga mafii. W jaki sposob? Mało się wypowiadacie a jeśli już się wypowiecie to na zdanie może dwa. No chyba, że wszystkie osoby które zostały i się wypowiadają są w mafii bo mafia wyeliminowała całą reszte aktywnych i zostawiła same nieaktywne by móc nas wykończyć. Aż się grać odechciewa.

Hebe
30.08.2015, 17:09
Zgadzam się z ddo, jak mamy wyłapać mafiozów jeśli prawie nikt się nie odzywa? Powiedzcie chociaż na kogo głosujecie, żeby nie było znowu remisów.

PS Rainbow przemówiła :P

Björk
30.08.2015, 17:11
Ja cały czas obstawiam Rainbow, a już szczególnie teraz, jak się na niš uparłam, a ona nagle przemówiła, jakby Muffillatio minęło :D

Cytryśnia
30.08.2015, 17:14
zagłosowałam na Dianę już po południu, bo nie widziałam lepszego wyboru, a nie byłam pewna kiedy wrócę. Wróciłam teraz i padam ;-;

Nina14!
30.08.2015, 17:22
Ja też rzucam głos na naszą Dianę,bo argumenty Charionette wydają sie być bardzo sensowne.A zresztą sama to nie bardzo wiem,na kogo głosować,jak wcześniej pisałam nie śledziłam na bieżąco tematu.

Annetti
30.08.2015, 17:23
Ja się jeszcze waham między Rainbow a Dianą. W końcu poprzednim razem głosowałam na Rainbow, ale w zasadzie argumentacja Charionette co do uczestnictwa Diany w mafii wydaje mi się całkiem sensowna :I

Hebe
30.08.2015, 17:39
Ja swój głos oddałam na Rainbow. Po prostu od kilku dni nurtuje mnie czemu właściwie niemal w ogóle się nie odzywa. Jasne, może być mieszkańcem. Albo cattanim. Albo szantażystą. Ale to po prostu dziwne. I w sumie pasowałoby to do mojej teorii (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1860113&postcount=385).

Libby
30.08.2015, 17:55
- Trzeba coś z tym zrobić! - zawyrokowała Charionette. - Bo nas w końcu wybiją co do nogi!
- Popieram - Nusso zawzięcie pokiwał głową.
- Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości co do tego, że Diana jest poplecznikiem Tego, Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać? - rzuciła Charionette.
- Weźmy sprawy w swoje ręce! - wrzasnął Nusso, ruszając z resztą uczniów w stronę Diany.
- Ale ja nie mam z tym nic wspólnego! - pisnęła przerażona Diana, widząc całą otaczającą ją gromadę.
Zaczęła się wycofywać, myśląc, że brakuje im tylko wideł i pochodni. Jednak tłum nadal napierał. W pewnym momencie Diana znalazła się w zasięgu wierzby bijącej.
- Uważaj! - wrzasnął Nix. Niestety było już za późno.

Dziś miasto zlinczowało

Dianę.

Ukatrupiliście swoją... W grze nadal 4 mafiosów.

Wyniki głosowania:

1. Charionette - Diana
2. Rainbow - Rainbow
Diana - Rainbow
3. Cytryśnia - Diana
4. cheeba - nusso
5. Annetti - Diana
6. Hebe - Rainbow
7. Nina14! - Diana
8. ddo bwayo - ddo bwayo
9. Nix - Nix
10. Kafelove - Kafelove
11. Bjork - Rainbow
12. Nusso - Diana

Annetti
30.08.2015, 17:56
To ja już nie wiem :wall:

Charionette
30.08.2015, 17:57
Diano, wybacz

Hebe
30.08.2015, 18:23
Czemu mnie to nie dziwi? :facepalm:

[^] dla Diany.

Rainbow
30.08.2015, 19:21
dobra, to wkraczam do gry. nie zaglosowalam (bo bylam swiecie przekonana ze zdaze do chaty -,- ) ale teraz widze ze czas dopomóc. moj typ to Bjork (nie dlatego ze sie chce jakos "zemscic" ze na mnie glosuje, tylko wie ze ja nie jestem w mafii, wiec probuje zwrocic uwage na mnie. pozatym zwykle jakis mniej sie udziela niz teraz ;p cheeba pisala posty tak mocno mieszajace sie z tlumem, ze od razu zwrocila moja uwage. na celowniku mam jeszze Cytrysna i Hebe ;)

Libby
30.08.2015, 20:47
- Widział ktoś cheebę? - spytała Bjork, wchodząc do pokoju wspólnego. - Miałyśmy się spotkać po kolacji i nigdzie nie mogę jej znaleźć...
- Widziałam ją, jak wychodziła z ddo bwayo - stwierdziła Anneti. Obie postanowiły poszukać zguby.
Po przeszukaniu większości zakamarków, wyruszyły na dziedziniec, gdzie zauważyły biegnącą w ich kierunku i wykrzykującą coś cheebę.
- Ddo... bwayo... - wysapała ze łzami w oczach. - Aragog... On... To straszne! - Rozpłakała się.

Dziś mafia zlikwidowała
ddo bwayo

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. Rainbow
3. Cytryśnia
4. cheeba
5. Annetti
6. Hebe
7. Nina14!
8. Nix
9. Kafelove
10. Bjork
11. Nusso

Björk
30.08.2015, 20:48
dobra, to wkraczam do gry. nie zaglosowalam (bo bylam swiecie przekonana ze zdaze do chaty -,- ) ale teraz widze ze czas dopomóc. moj typ to Bjork (nie dlatego ze sie chce jakos "zemscic" ze na mnie glosuje, tylko wie ze ja nie jestem w mafii, wiec probuje zwrocic uwage na mnie. pozatym zwykle jakis mniej sie udziela niz teraz ;p cheeba pisala posty tak mocno mieszajace sie z tlumem, ze od razu zwrocila moja uwage. na celowniku mam jeszze Cytrysna i Hebe ;)

Idziesz dobrym tropem ;)

Poprzednim razem się nie udzielałam, bo mafia wybiła mnie pierwszego wieczoru :D

A ja jednak nadal stawiam, że Ty możesz być w mafii. Bardzo długo w ogóle nie zwracałaœ na siebie uwagi i teraz zrobiło Ci się trochę chyba za goršco...

No ale mogę się mylić. Bo w sumie dowodów żadnych oprócz tego, co napisałam nie mam.

Nusso
30.08.2015, 21:03
Z mafii możemy od razu wykluczyć Kafelove. Nie wchodziła na forum od 4 dni, nie miała jak głosować - mafia by się jej już pozbyła.

Również podejrzewam Rainbow. Nigdy nic nie pisała, lecz obserwowała temat i oddawała głosy, więc można wywnioskować że nie byłoby sytuacji że jest nieaktywna w mafii.

Mam pewne wątpliwości co do Nix, zawsze pisała pisał że nigdy nie zdąży na głosowanie i często wchodzi po nim, więc miała miał szanse na bycie aktywną w mafii.

Trzeba przyznać że mafia się dobrze zorganizowała. Zostało niewiele graczy, z czego prawie połowa to mafiosi.

Hebe
30.08.2015, 21:05
Szczerze mówiąc, to nie jestem zaskoczona, że ddo zginęła (znicz: [^]). Właściwie, to obstawiałam, że zginie albo ona albo ja, bo to głównie my wymyślałyśmy nowe teorie, a mafia chyba postanowiła odstrzelać aktywnych uczestników.

Nusso, Nix to facet :P (A przynajmniej tak ma w profilu.)

Rainbow
30.08.2015, 21:12
lol nie pisałam bo bylam niespodziewanie zajęta, a głosów też nie oddawałam, wiec słaby trop :d

jakbym była w mafii, to dalej bym nic nie pisała, bo nadal nikt nie zwracał na mnie szczególnej uwagi, wiec po co miałabym się teraz wychylać?

pozatym świetej pamięci ddo miała rację - grajcie ludzie, bo tak to jest dupa nie granie, niech każdy daje swoje propozycje też. teraz to już nie ma co siedzieć cicho

Cytryśnia
30.08.2015, 21:33
a ja miałam podejrzenia że ona może być w mafii xD
teraz podejrzane wydają mi się Nusso i Rainbow. I może też cheeba, ale to tak tylko trochę. Wtdaje mi się, ze mafia się nie wychyla. Albo sa w niej osoby które w ogóle nie biora udział w zabawie jak wspomniana już kafelove
ddo została zlinczowana chyba za to, ze wymyślała różne teorie. Któras z nich moze byc prawdziwa?
e: przeczytałam post Nusso i jestem jeszcze bardziej pewna tego, ze może być w mafii

Rainbow
30.08.2015, 21:44
http://i.imgur.com/WA2auyp.png
http://i.imgur.com/IrkoX7t.png

mówię wam, kula się nie myli xD

Nusso
30.08.2015, 21:45
Kilka postów dalej twierdziłem że Nix jest zdrajcą, po krótkim przeanalizowaniu mogę powiedzieć że Nix raczej w mafii nie jest, chociaż 100% pewności nie mam. Na mojej liście nadal jest Rainbow i jeszcze mam pewne wątpliwości co do Annetti i Niny14!

EDIT: Rainbow skoro kula nie kłamie :rolleyes:
http://i.imgur.com/vkDO71f.png

Nix
30.08.2015, 22:16
Boże no znowu nie zagłosowałem omg.

Ale obstawiam Chario jako mafiosa. xD
To by się zgadzało teraz

Rainbow
30.08.2015, 22:37
Nusso bo twoja kula chyba bynajmniej nie jest szklana... :D w sumie Charionette też mi sie wydaje podejrzana, możnaby na nią zagłosować :p

Nusso
30.08.2015, 22:50
Głosowanie na każdego jest ryzykowne, bo prawdę mówiąc aktualnie żadnej osoby nie można posądzić na jakieś poważniejsze przewinienia. Również zastanawiam się nad Charionette, ale mam przeczucie że jest niewinna.

Charionette
31.08.2015, 09:09
Boże no znowu nie zagłosowałem omg.

Ale obstawiam Chario jako mafiosa. xD

To by się zgadzało teraz

Ahahah i po takim poście wyeliminowałabym ddo? Aż tak głupia nie jestem, ale dobry ruch mafio: zepchnąć podejrzenia na mnie ;)

Ja dziś głosuję na Rainbow.

cheeba
31.08.2015, 09:24
głosując na mnie, zmarnujecie tylko głosy. nie udzielałam się bo chodziłam do pracy cały weekend na drugą zmianę a i głosy oddawałam przed wyjściem, dlatego różnią się od innych.
nadrobiłam temat, teraz sobie przeanalizuję głosowania i śmierci i jak do czegoś dojdę to się tym podzielę, bo błądzimy jak w pierwszej edycji... nie udało się znaleźć jeszcze ani jednego człowieka Sami-Wiecie-Kogo....

hmm, dziwne to trochę że Rainbow pisała wczoraj koło południa, że jest pewna, że jestem w mafii, jednak głosu nie oddała.
i pamiętacie jak ddo napisała te kilka postów w obronie bjork? może była szantażowana. z tym że nic to nam właściwie nie daje, bo gdyby bjork była szantażystą to jest miastową, a nie w mafii.

Rainbow
31.08.2015, 09:42
hmm, dziwne to trochę że Rainbow pisała wczoraj koło południa, że jest pewna, że jestem w mafii, jednak głosu nie oddała

kurde nie oddałam głosu, bo raz, że myślałam, że zdążę do chaty przed głosowaniem, a dwa zapomniałam już potem na śmierć :disapproval:

zagłosujmy na Hebe może? bo ona jest jedną z tych głośniejszych osób, a nie umiera mimo, że tamci już zostali zabici przez mafię :d

Hebe
31.08.2015, 10:52
Skoro kula się nie myli... (http://i.imgur.com/rQ2ZsAL.jpg)

No ale, nie dziwię się, że parę osób podejrzewa, że jestem w mafii. Sama podejrzewałabym się o to, jakbym była inną osobą. Jednak zauważcie, że to byłoby za proste. To zazwyczaj ja rzucałam oskarżenia na niewinnych i zazwyczaj tego samego dnia umierali. Żyje dość długo jak na aktywną uczestniczkę w tej edycji. Ale czy jeśli byłabym w mafii, to sama bym się w ten sposób wkopała?
No dobra, koniec tej samoobrony :P

Zastanawiam się czy dzisiaj nie zmienić swojego głosu. Doszłam do wniosku, że Rainbow może po prostu przeczekiwała początek zabawy, żeby od razu nie odpaść. Ale mimo wszystko będę miała na nią oko. Przeanalizowałam też poprzednie głosowania i doszłam do wniosku, że trzeba by się poprzyglądać Chari i Cytryśni. Kiedy inni głosowali zgodnie one również to robiły. Kiedy większość miastowych miała podzielone zdanie one również głosowały na randomowe osoby. Hm. Nie powiem, trochę to dla mnie podejrzane. Ale może się mylę. Od kiedy trzy dni z rzędu głosowałam na niewinnych i wszyscy poodpadali zaczęłam wątpić w swój osąd.

Co do innych podejrzanych, to zastanawiałam się nad Nusso i Annetti. Po prostu coś mnie niepokoi w ich zachowaniu, nie wiem do końca czemu i jak. Ale z drugiej strony było tak samo z Shiverem, a on był niewinny. Więc może będzie lepiej, jeśli nie będę się kierowała moimi dziwnymi przeczuciami.

Cytryśnia
31.08.2015, 11:17
Fakt, kilka już razy nie głosowałam tak jak pozostali. Bo nie byłam przekonana do ich winy. I miałam racje xD
Ja zagłosowałabym na Nusso.

Charionette
31.08.2015, 11:57
Sprawę mojego głosowania już omawiałam...nigdy nie głosowałam "z tłumem", miałam swoje przemyślenia, które często były zgodne z większością.
Dla mnie Hebe nie jest w mafii. Jak sama mówi, tych, których podejrzewała ginęli, więc byłoby to zbyt oczywiste.
Tak jaj pisałam: głosuję na Rainbow. To dziwne przebudzenie po oskarżeniach Bjork jest dla mnie zbyt... dziwne.

cheeba
31.08.2015, 13:14
@up, ale czy to z drugiej strony nie byłoby zbyt oczywiste? Sama nie wiem na kogo już głosować...

Nina14!
31.08.2015, 13:24
Mafiozi zrobili zamęt.Nikt nic nie wie...a co jak oni poprostu strzelają z zabijaniem?
Bo z tego co widzę nikt nie umie wysnuć jakiejś niepodupadającej po jednym morderstwie i linczowaniu teorii.
Nie mam zielonego pojęcia na kogo głosować :disapproval:

Rainbow
31.08.2015, 16:18
Doszłam do wniosku, że Rainbow może po prostu przeczekiwała początek zabawy, żeby od razu nie odpaść.

w koncu ktos to zrozumial <3

w sumie Nina tez jest dla mnie podejrzana, bo wiecznienie wie na kogo glosowac albo pisze ze przejrzy posty pozniej... :/

Nina14!
31.08.2015, 16:47
@up-bo wiecznie nie mam czasu.Gram z Simsy albo cała paczka mnie wyciąga.To jest moje zwyczajne lato xD

Hebe
31.08.2015, 17:07
Jednak dam mojej intuicji jeszcze jedną szansę i zagłosuję na Nusso. Wydaje mi się podejrzane to, że wcześniej siedział w miarę cicho, a teraz, gdy poodpadały aktywne osoby nagle ma coś do powiedzenia.
Tyle, bo jestem zajęta.

Nusso
31.08.2015, 17:46
Jestem chłopakiem Hebe :/ Jak Nix :D
Co do mojej aktywności, to moja pierwsza mafia i musiałem zrozumieć co i jak ;)

Libby
31.08.2015, 17:53
- Rainbow, służysz Czarnemu Panu! - Nusso zerwał się z ławki w głównej sali. - A może raczej powinienem powiedzieć, że temu co z niego zostało? - mruknął do siebie. - Chyba niewiele zostało...? - podrapał się po głowie.
- Chyba cię pogięło! - wrzasnęła oskarżona, wyciągając różdżkę. - Nawet nie dadzą w spokoju zjeść kolacji. Ciągle tylko oskarżenia...
- A ja się zgadzam z Nusso - stwierdziła Nina14!.
- Lejta się... - mruknął znudzony Nix.
Rainbow była sybsza i już Nusso zaczynał wisieć w powietrzu, gdy przy nich znikąd pojawiła się profesor McGonagall.
- Ekchem... - pokręciła głową.
- Już ją puszczam... - Rainbow zrobiła minę niewiniątka i Nusso wylądował plackiem na podłodze.

Dziś nikt nie ginie.

Wyniki głosowania:

1. Charionette - Rainbow
2. Rainbow - Hebe
3. Cytryśnia - Nusso
4. cheeba - Nina14!
5. Annetti - Nusso
6. Hebe - Nusso
7. Nina14! - Nina14!
8. Nix - Nix
9. Kafelove - Kafelove
10. Bjork - Rainbow
11. Nusso - Rainbow

Björk
31.08.2015, 18:38
Jak tak dalej pójdzie to słudzy Voldka nas wykończš i żaden Potter nie pomoże!

cheeba
31.08.2015, 19:31
no ja nie wierzę... znowu?!

Libby
31.08.2015, 20:46
- Musimy coś z tym zrobić... - jęknęła Bjork. - Ginie coraz więcej uczniów.
- Zgadzam się... - Hebe kiwnęła głową. - Najgorsze, że nawet nie wiemy, kogo podejrze... - urwała, słysząc krzyk za załomem korytarza.
Dziewczyny rzuciły się biegiem w tamtym kierunku, jednak było już za późno. Nix leżał u podnóża schodów a wokół jego głowy uformowała się już sporej wielkości krwawa kałuża.

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. Rainbow
3. Cytryśnia
4. cheeba
5. Annetti
6. Hebe
7. Nina14!
8. Kafelove
9. Bjork
10.Nusso

Coraz trudniej się robi... Walczcie! ;)

Annetti
31.08.2015, 21:07
Libby, no co Ty nie powiesz? :P Swoją drogą właśnie dodałam do słownika słowo "załom" cokolwiek to znaczy xd

Ludu, trzeba się jakoś ogarnąć, żeby jutro znowu nie było takiego rozstrzału jak dzisiaj :/

Nina14!
31.08.2015, 21:21
@Up-z tym rozstrzałem masz na myśli głosowanie?
No,rzeczywiście nie wiadomo kto,co i gdzie.
W grze jest 10 osób.Z tego 4 mogą być mafią.Mafii może też być mniej,jeśli sama siebie zabiła.Ale nie wiadomo,bo pani organizator zaczęła zajmować się historyjkami a kompletnie zapomniała o informowaniu nas czy uczniowie Hogwartu powiesili mafię czy też nie,chyba,że jakoś cudem organizator już nas nie informuje ;)).To ja już kompletnie zostaję w rozsypce....

EDIT: AJ!
nie zauważyłam jednego napisu w jednym poście sprzed kipkunastu stron.Cofam oskarżenia na organizatorkę i idę się tarzać w własnej głupocie/ślepocie/czym tam chcecie*-*
Ja już się chyba nie odezwę więcej razy...

Charionette
31.08.2015, 21:22
Nix ale nas ta mafia robi jak chce -_-
Dokładnie, musimy się ogarnąć.

Annetti
31.08.2015, 21:24
@up, tak, mam na myśli głosowanie ;) Żeby nie było remisu.
W grze jest dziesięć osób. Czwórka jest powtórzona :> Z czego cztery osoby SĄ w mafii. Raczej wątpię żeby Libby się w tym pomyliła.

cheeba
31.08.2015, 21:25
@nina, informuje cały czas. dzisiaj po prostu nie zabiliśmy nikogo, za to mafia tak. a jak mafia zabija to nie mamy info czy to miasto czy to mafia :P

a co do moich podejrzeń to wydaje mi się że Bjork może być winna, takie mam przeczucie. i to na nią chyba oddam jutro swój głos

Rainbow
01.09.2015, 00:44
dobra, trzeba się zgrać jakoś, bo to nie ma sensu -,- jeszcze jedno głosowanie i przepieprzymy. na kogo głosujemy? grać!!!

niech KAŻDY da swoje propozycje może? tak bedzie najlepiej chyba

moje to Charionette, Hebe, Cytryśnia, trochę Bjork i trochę Nina :P

niech każdy sie wypowie -,-

Cytryśnia
01.09.2015, 09:20
Ja wciąż najbardziej przekonana jestem na Nusso. Ale w sumie Rainbow też.
Mafia wyeliminowała Nixa aby nie wzbudzac podejrzeń. Ktoś musiał miec racje

Charionette
01.09.2015, 10:08
Ja zostaję przy swoich wczorajszych podejrzeniach...czyli Rainbow.

Hebe
01.09.2015, 12:46
Ja waham czy głosować tj. wczoraj czy na inną osobę, którą podejrzewam. Jeszcze się nad tym zastanowię.

Co do śmierci Nixa, to widzę, że mafia zmienia taktykę - eliminuje ciche osoby. Ciekawe czemu.

Annetti
01.09.2015, 13:00
Wczoraj zastanawiałam się czy głosować na Rainbow czy Nusso i był remis. Nie wiem jak będzie dzisiaj, ale myślę, że może zagłosuję na Rainbow tak jak kiedyś. Może nie będzie znowu sytuacji takiej jak wczoraj :/

Rainbow
01.09.2015, 13:24
a jakiś konkretny powód dlaczego ja jestem podejrzewana? bo tak? chce powodów, inaczej wyglądacie na takich, coby chcieli zwrócić uwagę wszystkich na mnie :P

cheeba
01.09.2015, 13:37
Ja waham czy głosować tj. wczoraj czy na inną osobę, którą podejrzewam. Jeszcze się nad tym zastanowię.

Co do śmierci Nixa, to widzę, że mafia zmienia taktykę - eliminuje ciche osoby. Ciekawe czemu.

żebyśmy nie wiedzieli kogo podejrzewać:D

Annetti
01.09.2015, 14:02
a jakiś konkretny powód dlaczego ja jestem podejrzewana? bo tak?
Chodziło tu o Twoją początkową nieobecność i późniejszą nagłą aktywność.

@up, i całkiem nieźle im to wychodzi. Przynajmniej ja czuję, że nic nie wiem =,=

cheeba
01.09.2015, 14:30
ja tak sie zastanowiłam i bardziej prawodpodobne wydaje mi sie ze bjork bedzie szantazysta (czyli miasto). a w mafii będzie rainbow, hebe, anetti i cytryśnia. i jednak rainbow dostanie moj głos dzisiaj. chyba że się coś zmieni, ktoś wpadnie na coś innego.

Cytryśnia
01.09.2015, 15:07
Jak dla mnie Kafelove może być w mafii. Wcale bym się nie zdziwiła

Rainbow
01.09.2015, 15:49
dooobra... widzę, że ja zginę dzisiaj, więc w razie czego pomścijcie mnie... xd to jak część głosuje na mnie, to może zmówmy się druga część na kogo głosujemy? :D

może niech to będzie Charionette? tak na rawdę, to co nam już szkodzi na tym etapie? :genius:

Chodziło tu o Twoją początkową nieobecność i późniejszą nagłą aktywność.

bez sensu powód imo :) nie pisałam głównie dlatego, że (tak jak pisała Hebe) nie chciałam odpaść jako pierwsza. widziałam, ze jest pomór na tych, co dużo piszą, więc nic nie pisałam, bo chciałam pomóc pod koniec.
zdawałam sobie doskonale sprawę, ze jak się wychylę po takiej chwili ciszy, to zwrócę na siebie uwagę. czy jakbym była w mafii to zrobiłabym taką głupotę i zrobiła to samo? gdy siedziałam cicho to podejrzewała mnie tylko Bjork.
:why:

Hebe
01.09.2015, 16:49
Jak dla mnie Kafelove może być w mafii. Wcale bym się nie zdziwiła

Eee, a jaki to by miało sens? W ogóle jej tu nie widziałam, nie napisała ani jednego posta. Jakby była w mafii nawet sama mafia mogłaby ją dobić, (co by im szkodziło?) a na to nie wygląda.

Cytryśnia
01.09.2015, 16:55
No własnie, w ogóle nie bierze udziału w zabawie, więc my ją olewamy, a w mafii nadal są 4 osoby, a nie trzy. To taki +jeden, bo naprawde nie widzę sensu w pozbywaniu się swoich przez mafię (w 1 edycji miało to sens, ale ot była wyjątkowa sytuacja ;p)
tak tylko sobie spekuluje, lepiej powiedzcie na kogo głosować.

Hebe
01.09.2015, 17:05
żebyśmy nie wiedzieli kogo podejrzewać:D

W tej chwili można podejrzewać i głosować na kogokolwiek, na tym etapie jest jakieś 44-45% prawdopodobieństwa, że trafisz w mafioza :please:

Chyba dziś zagłosuję ponownie na Nusso. Zastanawiam się jeszcze nad Chari, ale skoro nikt nie jest zainteresowany głosowaniem na nią, to nie będę znowu marnować głosu.

Rainbow
01.09.2015, 17:17
Hebe - ja jestem zainteresowana głosowaniem na Chari xD już na nią zagłosowałam :P

Cytryśnia
01.09.2015, 17:29
o kurde.. no to ja tez znowu na nusso w takim razie

Libby
01.09.2015, 17:49
Wszyscy zebrali się w Wielkiej Sali, żeby w końcu coś ustalić.
- Nie wierzę, że to się dzieje... - Annetti pokręciła, stykając ze sobą opuszki palców obu dłoni.
- Jak czegoś nie wymyślimy, to możemy nie dożyć jutra... - mruknęła Nina14!
- Nie chcę się obudzić z poderżniętym gardłem! - uniosła się Hebe i po chwili dodała:
- Hmmm... Chyba bym się nie obudziła...
- Głosujmy! - ponagliła cheeba.
Po podliczeniu głosów, dziewczyna spojrzała porozumiewawczo na resztę, którzy tylko pokiwali głowami. Po chwili wszyscy wypowiedzieli zaklęcie przenoszące Rainbow do Timbuktu.

Gratulacje! Ukatrupiliście swoją... W grze nadal 4 mafiosów...

Wyniki głosowania:

1. Charionette - Rainbow
Rainbow - Charionette
2. Cytryśnia - Nusso
3. cheeba - Rainbow
4. Annetti - Rainbow
5. Hebe - Nusso
6. Nina14! - Nusso
7. Kafelove - Kafelove
8. Bjork - Rainbow
9.Nusso - Rainbow

cheeba
01.09.2015, 17:54
ahaaaaaaa :derp:

Charionette
01.09.2015, 17:57
Znowu pudło.
Dużo z Was glosowało na Nusso....może to dobry trop? Zobaczymy kogo dziś sprzątnie mafia, może naprowadzą nas na coś.

Hebe
01.09.2015, 19:32
Tja :disapproval:

Ale serio, żeby nie złapać ani jednego mafioza?! Tego chyba jeszcze nie było.

Ktoś może ma jakieś pomysły? Cokolwiek?

^A co ta za różnica? I tak praktycznie miasto przegrało. Dziś odpadnie jeden miastowy. Zostanie trzech mieszczuchów i czterech mafiozów. Jeśli cała mafia jutro zagłosuje jednomyślnie, to na pewno odpadnie jeden miastowy. Po zabójstwie mafii zginie jeszcze jeden. Zostanie ostatni mieszczuch. I tyle na ten temat.

Jeśli chodzi o mnie, to nadal obstawiam, że w mafii jest Nusso, Chari, może Annetti. Co do ostatniego mafioza, to nie mam pojęcia.
I edytowałam ten post jakieś 5 razy, bo nikt się nie wypowiada...

Björk
01.09.2015, 20:44
Nie poddawaj my się. Ja obstawiam Nusso. Przynajmniej honorowo wykonczmy jednego

Libby
01.09.2015, 20:48
- Pani Profesor! - Cytryśnia wpadła z krzykiem do gabinetu profesor McGonagall. Kobieta spojrzała na nią znad okularów.
- Mówiłam im, że to zły pomysł... - dziewczyna spuściła wzrok.
- Co się znowu stało?
- Dziewczyny wytrzasnęły skądś stary samochód Weasleyów i... - zaczęła żywo gestykulować. - Mówiłam im, że to się źle skończy.
- Prowadź! - ponagliła nauczycielka.
Obie szybko wybiegły z budynku szkoły. McGonagall prawie złapała się za głowę, widząc, jak samochód wykonuje na niebie dziwne akrobacje. Wyciągnęła różdżkę, próbując sprowadzić go na ziemię, lecz dało się odczuć, że ktoś rzucił na niego zaklęcie.
Mimo usilnych starań samochód spadł na ziemię z dużej wysokości.
- Kto był w środku?
- Hebe...

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. Cytryśnia
3. cheeba
4. Annetti
5. Nina14!
6. Kafelove
7. Bjork
8. Nusso

Widzę, że szykuje się powtórka z pierwszej edycji...

Charionette
02.09.2015, 09:50
Ja dziś głosuję na Nusso.

Co do mojej aktywności, to moja pierwsza mafia i musiałem zrozumieć co i jak ;)
To mnie kompletnie nie przekonuje, a jest dobrą wymówką.

Cytryśnia
02.09.2015, 13:28
musimy teraz głosowac zgodnie

cheeba
02.09.2015, 16:25
ja głosuję na annetti.
zobaczymy co z tego będzie.

Cytryśnia
02.09.2015, 16:45
Eh... No to do trzech razy sztuka, głosuję na Nusso

Libby
02.09.2015, 17:56
- Czy ktoś widział dzisiaj Annetti? - zapytała przejęta Cytryśnia. - Miałam się z nią spotkać po obiedzie...
- Nie widziałam jej od wczoraj - stwierdziła cheeba.
Po stwierdzeniu, że muszą ją znaleźć dziewczyny ruszyły na poszukiwania. Przetrząsnęły większość Hogwartu, aż w końcu dotarły do jednej z wież, gdzie przy oknie stała rozstrzęsiona i zapłakana Annetti.
- Ja tylko chciałam odpowiedzi... - pociągnęła nosem. - A on wyskoczył przez okno! - zalała się łzami.
- Kto?! - wykrztusiła cheeba.
- Nusso...

Dziś miasto zlinczowało
Nusso

Był niewinny! Mieliście współpracować i walczyć...

Wyniki głosowania:

1. Charionette - Nusso
2. Cytryśnia - Nusso
3. cheeba - Annetti
4. Annetti -
5. Nina14! - Nusso
6. Kafelove - Kafelove
7. Bjork - Nusso
Nusso - Annetti

Cytryśnia
02.09.2015, 18:11
;____; Wybacz Nusso

Annetti
02.09.2015, 18:29
No nie, znowu? :<
Sorrki, że nie głosowałam, ale jakoś po siedemnastej wyłączyli mi prąd =,= (a miało go nie być tylko rano :/)

Charionette
02.09.2015, 18:33
To ja już nie wiem kto może być w mafii... :derp:

Björk
02.09.2015, 18:54
A ja już wiem! W mafii Voldka jest Annetti, która się dziwnie wykręciła od głosowania!

cheeba
02.09.2015, 19:02
a ja się zastanawiam teraz nad kafelove. na początku głosował(a) i nawet się udzielał(a). teraz cisza i nie oddaje głosów. może to strategia?
a poza tym w mafii myślę ze jest cytryśnia, anetti i bjork/charionette.

Charionette
02.09.2015, 19:04
Też myślałam nad Kafelove, ale gdyby była w mafii to chociaż odrobinę by jej zależało.
Ale Annetti wydaje mi się podejrzana i to chyba na nią jutro zagłosuję.

Björk
02.09.2015, 19:04
Cheeba - musimy coœ zrobić! Honorowo, chociaż jednego mafioza ukatrupmy!
Jutro głosujemy na Annetti.

Też mi się wydaje, że Kafelove może być sługš Voldemorta. Mamy jeszcze szansę.

cheeba
02.09.2015, 20:54
skoro mamy zakatrupić chociaż jednego mafioza to głosujmy na bjork:P

Libby
02.09.2015, 20:55
- Nie powinniśmy tędy chodzić po ciemku... - zauważyła Annetti.
- Mówię ci, że widziałam cytryśnię, jak szła w tym kierunku - zapewniła cheeba.
- A jeśli to zasadz... - Annetti przerwał głośny świst i krzyk dobiegające zza drzew. Gdy rzuciły się w stronę hałasów, po kilkunastu metrach ich oczom ukazała się Cytryśnia atakowana przez wierzbę bijącą. Po chwili drzewo "złapało" dziewczynę i rzuciło jej ciałem jak z katapulty.

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. cheeba
3. Annetti
4. Nina14!
5. Kafelove
6. Bjork

Ludzie, więcej współpracy i główkowania! Macie ostatnią szansę. Jutro najprawdopodobniej zakończymy grę.

Nina14!
03.09.2015, 14:34
Dzisiaj oddam głos na Kafelowe.na początku pisała,a potem ucichła,nie mówiąc dlaczego.Może wolała tak postąpić by czegoś nie chlapnąć i nie wydać mafii?
W takim czy innym razie na jedno wychodzi.
Chociaż Annetti też wydaje się być podejrzana...

Libby
03.09.2015, 18:29
- Annetti jest w mafii! To pewne! - zawyrokowała Bjork.
- Pogięlo was?! - Annetti uniosła brwi ze zdumienia.
- Koniec tej zabawy w kotka i myszkę. Dyrekcja się tobą zajmie.
- Nie mam z tym nic wspólnego - dziewczyna bronila się, wycofując się z Wielkiej sali, gdzie siedziała z resztą. Gdy tylko przekroczyła próg, ruszyła pędem przed siebie.
- Za nią! Nie pozwólcie jej uciec!
Annetti biegła, ile sil w nogach, gdy zza rogu wyskoczyła Kafelove. W ostatniej chwili uniknęła złapania i rzuciła się w kierunku schodów.
Gdy wszyscy dotarli do komnaty znajdującej się na szczycie wieży, dziewczyna odwróciła się na moment w kierunku swoich oprawców i krzyknęła:
- Jestem niewinna!
Po czym wyciągając różdżkę i rzucając w pośpiechu zaklęcie przywołujące, wyskoczyła przez okno. Niestety... Jej miotła nie podleciała.

Dziś miasto zlinczowało Annetti, która była niewinna...

Wyniki głosowania:
1. Charionette - Annetti
2. cheeba - cheeba
Annetti - Nina14!
3. Nina14! - Annetti
4. Kafelove - Kafelove
5. Bjork - Annetti

Przykro mi tylko, że nie zmobilizowałyście się i nie powalczyłyście tego ostatniego dnia. A tak to powtórka z pierwszej edycji...

A teraz garść ciekawostek:
- w mafii były Bjork (tak, w końcu się doczekała :D), Charionette, Kafelove i Nina14!,
- szantażystą była Hebe i raz wykorzystała swoją szansę, szantażując Charionette,
- gratuluję szybkiego zlinczowania cattaniego... Którym był Słodki Pan Ciastek!
- co do zmartwychwstania Meryam... To była moja wina, że ją kropnęli, bo byłam akurat na ognisku i graliśmy w mafię i w tym całym chaosie nie zauważyłam pw od cattaniego, który chciał ochronić Meryam (gratulacje dla Ciastka!).

Sceny śmierci Wam się w ogóle podobały? Bo mam wrażenie, że ostatnio były strasznie suche... :disapproval: W najbliższym czasie postaram się wrzucić brakujące sceny.

Mam nadzieję, że dobrze się bawiliście ;) Dziękuję za wspólną zabawę! :)

Rainbow
03.09.2015, 18:31
wiedziałam, no wiedziałam, ze ciastek nie jest w mafii :D kurde nie chcieliście się słuchać, jakbyśmy zagłosowali na Charionette... ;_;
gramy jeszcze raz? :D

Charionette
03.09.2015, 18:32
Buu, chcieliśmy dokonać dziś ostatniego morderstwa. Cheeba gratuluję, przeżyłaś xD
Dzięki za świetną grę <3
Mafio, świętujemy :gangnam:

Björk
03.09.2015, 18:33
Ooooooo - jaka szkoda, że ta straszna Mafia Voldka wygrała :D

No ale w końcu kto był w Mafii?

Ta, której imienia nie wolno wymawiać :D

Dzięki za miłš grę, choć strzelałam, że Malfi był Katanim i się na niego rzuciłam z avadš :D
Co przyznacie, że było sprytne, bo wszyscy mówili: On myœlał, że mafii jest Bjork, to niemożliwe, by była tak głupia i jš zabiła :D

Libby
03.09.2015, 18:34
Najciekawsze jest to, że ddo bwayo podzieliła w jednym poście większość osób na 3 grupy i w każdej z nich byl przynajmniej jeden mafioso ;)

Cytryśnia
03.09.2015, 18:35
Bjork! Miałam rację, że nie wygłosiła swojego tekstu! :D i z Kafelove pod koniec też ;p
Co do scenek, to ważne ze wróciły i można umrzeć spektakularnie <:
i gratuluję mafi

Nix
03.09.2015, 18:35
No piękna rozgrywka nie ma co XD
Przez całą grę nic nie zrobiłem, zagłosowałem tylko raz, a jak rzuciłem pierwszym poważniejszym i trafnym oskarżeniem to od razu mnie mafia wywaliła, więc udane to to nie było, ale sama rozgrywka i czytanie niektórych rozkmin były bardzo fajne.
Btw, pod koniec niektóre osoby z mafii tak bardzo pokazywały, że są tymi "złymi", że boże XD Ale i tak good game i gratulacje dla nich za przetrwanie w całości~

Björk
03.09.2015, 18:38
Bjork zrzucajšc swojš lateksowš maskę, pokazała swojš prawdziwš, żmijowatš twarz, podeszła do Cheeby przy której już oczewkiwały Nina i Charionette i z nienawiœciš w swoich wężowych oczach we trzy strzeliły w niš Avadš :D

Chciałyœmy jeszcze dzisiaj wykończyć cheebę - to sobie pozwoliłam ;)

I cały czas mnie drażni, że nie mam a z ogonkiem!!!

Pink Panther
03.09.2015, 18:51
Charionette podejrzewałem, ale bezpodstawnie, więc nie chciałem oskarżać :P

Nina14! - szacun, nie przypuszczałem :O

Zdradzicie, jaka była Wasza strategia i czemu mnie sprzątnęliście? : D

ddo bwayo
03.09.2015, 18:51
A gdyby mnie ktokolwiek słuchał to przynajmniej dwie osoby z mafii by odpadly, jestem geniuszem (skromnosc).
Libby - tak wlasnie czulam ze mafia ukryla sie w kazdej z tych grup, dlatego chcialam eliminowac osoby z pierwszej grupy bo bylo ich tam troje w tym Hebe ktorej niewinnosci bylam pewna :(
PP - pisalam o ich strategii, wyeliminowac wszystkich aktywnych i zostawic tych co malo pisza. No chyba ze sie myle, ale tak przeciez bylo.

Annetti
03.09.2015, 18:52
Ale mam fajną scenę śmierci xD
Matko, tyle razy nie trafić w głosowaniu ani razu na jakiegoś mafioza. Miło, że chociaż w ostatnim nie wybrałam mieszkańca :D

Shiver
03.09.2015, 18:56
Coś nam słabo tym razem poszło :rolleyes: Ale fajnie się grało, dzięki za dobrą zabawę :)
Pod koniec, po tym jak już umarłem to mocno podejrzewałem Cherrie i okazuje się, że słusznie! :D
I czekam na moją scenę śmierci! :D

Björk
03.09.2015, 19:11
Moja strategia była taka, żeby zabijać tych, co podejrzewajš.
I słusznie - sam mnie broniłeœ, bo według Ciebie mafia chciała zrzucić podejrzenia na mnie zabijajšc tych co mnie podejrzewali :D

Malfurion
03.09.2015, 19:19
Mowilem Bjork...
Mowilem Bjork...
Mowilem Bjork...
Mowilem Bjork! :okay:

SPC cattanim? :O Troche jestem zaskoczony :P
Dzieki za gre, chociaz dlugo nie pogralem ;P

Björk
03.09.2015, 19:23
Chciałeœ pograć dłużej - było nie MÓWIĆ BJORK :D

Malfurion
03.09.2015, 19:24
Ja liczylem, ze moja smierc sie chociaz na cos zda, a tu nic, zero, null ;P

Meryam
03.09.2015, 19:37
E no chamsko! XD
W ogóle jezus marian Ciastek mnie uratował a ja go zlinczowałam... :genius:
Ale rzeczywiście, pod koniec już było widać kto jest mafiozem, jak zostało chyba 9 osób w grze to już wiedziałam, że Charionette i Nina, Bjork zaczęłam poderzewać na sam koniec. A Kefelove... cóóóóż... osoby nieaktywne psują zabawę i Kafelove (chyba) nie napisała nawet jednego posta w tym temacie, więęęęc... no słabo. Mimo, że była w mafii, to uważam, że za takie zachowanie należy się jakaś kara. Ale to już pozostawię Libby.
Aaaa, i domyślałam się od początku, że szantażystą była Hebe, bo jakoś dziwnie mnie wspierała i generalnie dosyć rzeczowo pisała :D

No ale, dzięki za JAKŻE EMOCJONUJĄCĄ (bez sarkazmu, o dziwo :D) zabawę, fajnie było porozkminiać i totaaalnie się pomylić XD

Nina14!
03.09.2015, 20:03
Teraz mam ochotę śmiać się na cały głos :D

Achahahchaaaa!
(przepraszam za kolorek,ale mnie ze śmiechu ponosi : D )
Nie sądziłam że z samą sobą przyeżyję swoją pierszą mafię do końca!
A tak wgl.to nie wiem jak to było z resztą naszych mafiozów ale raczej jakiegoś planu zabicia nie miałyśmy.To jest ja nie miałam jak się z resztą zabardzo kontaktować,ale może cośtam rozkminiały.

Dzięki za grę,do następnej edycji!

Słodki Pan Ciastek
03.09.2015, 20:19
No no, a mnie podejrzewali :D Jak widać miałem racje co do Bjork.
AHA :D I wreszcie legalnie mogę podziękować Meryam ;))
Co do Niny to była chyba najlepiej kryjącym się mafiozem :)
Ja tam czekam na kolejną mafię =)

Nina14!
03.09.2015, 20:25
Ciastku,gratuluję gry jako bardzo podejrzliwy cattani.I tak na fajną posadę trafiłeś :D

Tylko następną edycję pooroszę o taką bardziej zbliżoną do tej realnej.Czyli wiecie,jak jest osoba A i B i osoba A jest (dajmy na to) grabiarzem a osoba B fryzjerem to może polecieć oskarżenie typu ,,gracz B został zabity przez gracza A bo ten drugi przyszedł się przystrzyć ale fryzjer nie dał mu zniżki,więc tamten wziął łopatę,oszołomił go i zakopał na cmentarzu" :D
Myślę że tak będzie śmieszniej,a już napewno z osobami z tak umysłowymi umysłami xD

A zapewne znając życie gdybym w kolejnej edycji znowu kimś została to bym na starcie odpadła,jak to było z innymi grami.

Hebe
04.09.2015, 16:36
Nina, Libby zazwyczaj prosi, żeby nie robić z mafii RPG. Wszelakie podania składaj do niej ;)

No ale serio, tak przegrać? Następnym razem musimy się bardziej postarać (no, chyba, że będę w mafii... Wtedy możecie się nie starać :naughty:) :(

Musicie mi wybaczyć, że nie rzucałam wcześniej podejrzeń na Chari (bo od trzeciego dnia zabawy byłam pewna, że jest mafiozem), bo chciałam ją sobie przetrzymać do szantażu, a dopiero po wyeliminowaniu innego mafioza i delikatnej sugestii do niej, że mogłaby mnie bronić (:naughty:) zwalić na nią winę. Ale w końcu żadnego mafioza nie zabiliśmy i jak już zaczęłam proponować, żeby ją zlikwidować, było za późno <nie bijcie mnie>.

Aaaa, i domyślałam się od początku, że szantażystą była Hebe, bo jakoś dziwnie mnie wspierała i generalnie dosyć rzeczowo pisała :D

Serio? Bo nie czułam się jakoś "specjalnie", ot tak byłam takim sobie miastowym z jednorazowym immunitetem. Jedyną moją "grą aktorską" było nie rzucanie podejrzeń na Chari. A wspieranie cię było wynikiem braku pomysłów z mojej strony :derp:

A jeszcze muszę zapytać: czy mafia tego wieczoru, którego zginął Nix, chciała mnie sprzątnąć? Chcę wiedzieć czy trafiłam z tym szantażem :P

Charionette
04.09.2015, 18:34
Oj tak, Hebe trafiłaś z tym szantażem w sam punkt xDD Ale jak to mówią "co się odwlecze to nie uciecze" :D
Hmm...wszyscy mnie podejrzewali i\lub byli pewni, że jestem w mafii a i tak przetrwałam. Tak słabo się maskowałam i miałam szczęście czy miałyśmy genialną taktykę? :P

Hebe
04.09.2015, 18:59
Oj tak, Hebe trafiłaś z tym szantażem w sam punkt xDD

http://i.imgur.com/6XQzmBd.gif

Hmm...wszyscy mnie podejrzewali i\lub byli pewni, że jestem w mafii a i tak przetrwałam. Tak słabo się maskowałam i miałam szczęście czy miałyśmy genialną taktykę? :P

Myślę, że miastowi się skupili na głośnych osobach, a zapomnieli o was - cichych istotkach :P Ale nie powiem, dobrze to wam wyszło.

http://i.imgur.com/cZPAz5T.gif

Aha, i jeszcze chciałam powiedzieć, że jak czytałam posty od tego (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1860584&postcount=459) do ostatniego głosowania, to moja reakcja była taka:

http://i.imgur.com/znqP9AX.jpg
Aż mnie rączki świerzbiły, żeby wstawić ten obrazek jeszcze podczas zabawy, ale już byłam zabita.
(specjalnie na podsumowanie tej edycji wyszukałm gify z HP xD)

Libby
24.09.2015, 17:06
Wybaczcie, że dopiero teraz, ale oto i one... Zaległe sceny śmierci. Mam nadzieję, że się spodobają i nikogo nie zgubiłam ;)

- Hej. Widzieliście Shivera? Nigdzie nie mogę go znaleźć... - martwiła się Diana.
- Chyba go widziałam, jak szedł w stronę schodów - odparła Kafelove.
Diana już miała ruszyć na poszukiwania zguby, gdy do Wielkiej Sali wpadli Nix z Malfurionem.
- Słyszałyście, co się stało?! - przekrzykiwali się nawzajem.
- Wdech! Wydech! - zarządziła Diana. - Nie mówcie na raz.
- Mor... derstwo! - wysapał Malfurion. - Meryam nie żyje!
Przy kolacji śmierć koleżanki byla jedynym tematem rozmów.
- To Bezgłowy Nick? - spytał Nix, wskazując na prześwitującą postać trzymającą głowę pod pachą i zbliżającą się do ich stolika. - Wygląda jakoś inaczej... - Przekrzywił głowę.
- Cześć! - Zjawa przywitała sięmachnięciem ręki jak gdyby nigdy nic a wszyscy nie mogli ukryć zdziwienia.
- Mamy Bezglowego Nicka, to teraz mamy jeszcze Bezgłową Meryam... - skwitowała Annetti.

- Wiem, kto stoi za tymi morderstwami! - emocjonowała się Meryam.
- Kto? - Słodki Pan Ciastek i Rainbow nie mogli ukryć ciekawości.
- Nie mogę wam tego tutaj powiedzieć. Musimy znaleźć bezpieczniejsze miejsce. Chodźcie! - zarządziła i poszybowała nad podłogą.
- Wolniej! - zawołała Rainbow, gdy Meryam znikała już za rogiem. - Nie potrafimy lat... - urwała, gdy ciszę przeciął wrzask.
Kiedy skręcili w korytarz, w którym zniknęła Bezgłowa Meryam, ujrzeli na podłodze czarną plamę z sadzy.
- To by było chyba na tyle, jeśli chodzi o Mery... - mruknął Słodki Pan Ciastek.

- Lepki, nie wygłupiaj się! - zawołała Cytryśnia, gdy chłopak przeleciał nad jej głową na miotle.
- Muszę być szybki, żeby złapać morderców - uśmiechnął się chłopak, przyspieszając.
- Uważaj! - Cytryśnia wrzasnęła z przerażenia, gdy zauważyła, że LepkiePaluszki23 z zawrotną prędkością zbliża się do jednej z wież Hogwartu. Niestety... Nie dał rady wyhamować.

- Wiem, kto jest winny! - Pink Panther wpadł do pokoju i wyciągnął z niego Shivera i Hebe.
- Co on brał? - Hebe spojrzała na kolegę, który wzruszył tylko ramionami i dał znak, żeby pędzić za Pinkiem, zanim stracą go z oczu.
Stanęli jak wryci, gdy w pewnym momencie usłyszeli donośne Avada Kedavra skierowane w Pink Panthera.
- Nie!!! - zawyła Hebe.
- Czemu oni nigdy nie mówią, o kogo chodzi...? - mruknął Shiver.

- Wygramy! Wygramy! - podniecała się Kędziorek, wręcz skacząc na trybunach podczas meczu quidditcha.
- Dobra nasza! - wtórowała jej Bjork.
- Uważaj! - wrzasnął Nusso, gdy tłuczek świsnął mu koło ucha.
- Próbuję! - mruknął Shiver, jednak po chwili dostał tłuczkiem z taką siłą, że zleciał z miotły. W ostatnim momencie jednak zdążył się chwycić swojego "pojazdu".
- Coś jest nie tak... - stwierdził spanikowany, gdy jego własna miotła zaczęła wykonywać dziwne akrobacje, usiłując go z siebie zrzucić.
Mimo rzucania zaklęć przez wszystkich wokół miotła nie dała się okiełznać.

- Te morderstwa coraz bardziej mnie martwią... - westchnęła Rainbow, idąc korytarzem z cheebą.
- Mnie też... -przyznała. - Ej! Czy to nie była Kędziorek...? - obejrzała się za dziewczyną paradującą w samej pidżamie.
- Co ona wyprawia o tej porze? - Rainbow podrapała się po głowie i postanowiła śledzić dziwnie zachowującą się koleżankę.
Tymczasem Kędziorek schodziła już po schodach, uśmiechając się.
- Tak, moje dziecko... Jesteśmy już blisko - Dumbledore idący przed nią, posłał jej zagadkowy uśmiech. - Zaraz się wszystko wyjaśni.
- Oczywiście... - Kędziorek kiwnęła glową.
- Ona chyba do kogoś gada... - stwierdziła Rainbow, wyglądając zza ściany. - Dziwne...
Po chwili Kędziorek wyszła z budynku w ciemną noc, ale nawet nie czuła chłodu. Odwiązała jedną z łódek i wypłynęła na środek jeziora.
- Chodź, moja droga... - Dumbledore stojący przed nią, wyciągnął do niej rękę.
- Tak jest, panie profesorze... - odpowiedziała Kędziorek, stojąc na dziobie łódki i robiąc krok naprzód.
Rainbow wrzasnęła z przerażenia, stawiając na nogi cały Hogwart.

Kędziorek
24.09.2015, 17:30
Ogólnie to długo kazałaś nam czekać :P

- Wygramy! Wygramy! - podniecała się Kędziorek, wręcz skacząc na trybunach podczas meczu quidditcha.
Przecie ja byłam w drużynie obrońcą :cry:
No i jestem ze Slytherinu, a Bjork z Hufflepuffu, nie ma szans, byśmy tej samej drużynie kibicowały :D
Dobrze, że przynajmniej Nusso i Shiver rzeczywiście byli w jednym domu (Ravenclaw) :P

Ej, czyli co? Stary Dumbek mnie wykiwał i uśmiercił? A ja dla niego Voldka i rodzinę śmierciożerców zdradziłam! No wiecie :hmm:

Ale fajny pomysł z Meryam :D :D

Libby
24.09.2015, 17:37
Oj tam, oj tam. Obie kibicowałyście Shiverowi i Nusso :P

Hmmm... Chyba niezbyt jasno opisałam tę scenę jednak. Chodziło o to, że byłaś pogrążona w śnie, takiej iluzji. Dumbledore'a tam nie było. Przecież nawet dziewczyny się dziwiły, do kogo gadasz :P. Hmmm... O! Coś jak sen Anastazji wyczarowany przez Rasputina :P

A dzięki :) Miałam nadzieję, że spodoba się taki sposób jej wskrzeszenia ;)

Kędziorek
24.09.2015, 17:38
Aż tak tępa nie jestem, wiem, że to jakaś iluzja była xD Ale to była postać Dumbka, więc to jakby on mnie uśmiercił :D
Joke, joke!

Obie kibicowałyście Shiverowi i Nusso
To kiepską bym była wtyką w Slytherinie. Nic dziwnego, że mnie zaraz zabili :D

Libby
24.09.2015, 17:39
No wiesz, za Voldkiem to byś tak nie poszła :P To musiał być ktoś zaufany :D

Kędziorek
24.09.2015, 17:43
Ostatni raz pomagam obalić czarnoksiężnika. Ostatni! Ślizgoni chyba rzeczywiście powinni być po stronie czarnej magii i tyle. Nie powinnam była wychodzić przed szereg xDD

Hebe
24.09.2015, 17:49
- Co on brał? - Hebe spojrzała na kolegę (...)

To zdanie idealnie oddaje moją osobowość :gangnam:

Słodki Pan Ciastek
24.09.2015, 18:41
Wybaczcie, że dopiero teraz, ale oto i one... Zaległe sceny śmierci. Mam nadzieję, że się spodobają i nikogo nie zgubiłam ;)

A jednak :D Czuję się zapomniany ^^

Libby
24.09.2015, 18:52
Niemożliwe :O
Weekend będę miała ciężki. Spokojnie, też dostaniesz swoją scenę ;)

Słodki Pan Ciastek
24.09.2015, 21:30
Hahaha ^^ No ja mam nadzieję :D