PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne zdarzenia :D

Strony : 1 2 [3] 4

myszka95
09.04.2006, 14:54
Nie wiem czy to normalne, ale mnie zaskoczyło :wacko: zrobiłam stylistke, dają "zaproponuj zmianę stylu za darmo", wchodzę w fryzury, jest pasek z włosami blond, czarnymi, rudymi i brązowymi. ale jest też inne. Klikam a tam... Tęczowy irokez, zielone włosy, różowe, niebieskie, czapka skrzata z uszami, fioletowe "kolce" sterczące z głowy... SZOK!!! :O :O :O

Harpsichord
09.04.2006, 14:59
...normalne :) . Poprostu niezauważyłaś :D .

Anex
09.04.2006, 16:30
Nie wiem czy to normalne, ale mnie zaskoczyło :wacko: zrobiłam stylistke, dają "zaproponuj zmianę stylu za darmo", wchodzę w fryzury, jest pasek z włosami blond, czarnymi, rudymi i brązowymi. ale jest też inne. Klikam a tam... Tęczowy irokez, zielone włosy, różowe, niebieskie, czapka skrzata z uszami, fioletowe "kolce" sterczące z głowy... SZOK!!! :O :O :O

Taka opcja była też przecież w podstawowym TS2 jak chcesz zmienić wygląd :wacko: :D :D B) :P :P :P

I jak simska nie jest doświadczoną fryzierką to robi takie "dziwne" fryce

Harpsichord
09.04.2006, 16:50
...krzywo ścina włosy :D . Nie umie i tyle :P .

Alien X
11.04.2006, 18:07
A u mnie simy są ok, żadnych zniekształceń, i w ogóle.
Ale niektóre meble ściągnięte z neta są... pokręcone!!! :O

Np. ściągnełam recolor do łóżka. Ok. Wchodzę do gry, a tam patrzę, że gra się nieco spowalnia, gdy kładę to łóżko z recolorem. Następnie spadłam z krzesła, bo kawałek kołdry sięga nieba!!! Naprawdę! Próbowałam za pomocą delete zobaczyć jak daleko sięga ta kołdra: końca nie widzę :D

Lub jest kibel (oczywiście z neta) który na przemian jest kiblem, jest srebrnym krzakiem (nie wiem jak to opisać) :O

Najfajniejsza jest Satelita Światła.
Tak nazywa się lampa. I co? Pewnego dnia patrzę, a zamiast tej lampy jest biały teleskop porośnięty "kryształkami" :D

I tam takie inne.

A raz miałam kłopot z dostawą (na poprzednim kompie)
Zamówiłam żarcie, ok.
Dostawcy nie ma
Jeszcze raz dzwonie. Przychodzi.
Na następny dzien też przyszedł, ale bez dostawy, nawet nie dryndnełam po niego!!!!!! Stał jak słup i nie chciał ruszyć, więc usunełam go za pomocą moveobjectsu.
I znów dupek przylazł! Stoi, stoi.... Patrzę, a on w końcu się ruszył i zaczął oglądać TV i w ogóle nie można było wypędzić :|
Grrr!!! Znów przylazł!!! Tym razem go olałam. Stał chyba przez 3 dni, lol :O a potem zaczął jesc, oglądać i itp. Wkurzyłam sie jak on wziął sobie kassunie z drzewka pienieżnego, ale dał się wyprosić. Ufff
Po 2 dniach znów przylazł!!!! Jeeeeju!!!!

Wyprowadziałm rodzinę i już był spokój z dostawcami! :wacko: Więcej do tej pory nie zazdwoniłam po niego... Bo mnie wkurzyło! Ale najdziwniejsze, że pojawiał się w domu znikąd, nawet jak drzwi skasowałam :|

Pamiętak jak drzwi znikły :| i dziwiłam się dlaczego simowie nie chciały wejśc/wyjśc z/do domu :| Biedne simy przesiedziały noc i dzień w domu lub na podwórku, dopiero się zorientowałam, co jest grane... Chyba złodziej je ukradł :p

natalioza100
07.11.2006, 14:47
Ostatnio moja simka pojechała a randkę ze swoim chłopakiem. Na randce poprosiłam go o odwiezienie do domu moim samochodem oczywiście.... Pierwszy wsiadł mój chłopak... Moja simka wogóle nie weszła do samochodu. Uniosła się w powietrze i zaczęła jechać bez samochodu i to trochę dalej od jej widocznego samochodu i chłopaka...

Celebriana
12.11.2006, 14:20
Ja miałam niedawno dziwne zdarzenie. Mianowicie, simka zaszła w ciążę. Zaraz potem wyprowadziła się z domu (zanim jeszcze jej brzuch urósł). Wprowadziła się do innej rodziny i po trzech dniach urodziła córeczkę. Następnie znowu wyprowadziła się z domu i powróciła do starego, dziecko pozostawiając innym simom. Potem grałam sobie tą simką i jej mężem, a tu nagle simce rośnie brzuch! A nie brałam po raz kolejny opcji 'postaraj się o dziecko'. W końcu simka urodziła kolejną dziewczynkę, a ojcem jest ten sim, z którym miała poprzednie dziecko. Dziewczynki różnią się tylko nosami (jedna ma odrobinę większy od swojej siostry). To chyba jakiś błąd w grze.

.:Patison:.
12.11.2006, 17:05
To może bliźniaki? Choć z tego, co się orientuję, bliźniaki są jednocześnie. Dziwne zdarzenia? Proszę bardzo: "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta" - to jest dziwne zdarzenie, choć codzienne... :con:

Darlene
24.11.2006, 19:55
Hmm.. Ja jakichś specjalnie dziwnych błędów i błędzików nie miałam ale najbardziej denerwujące są chmurki nad głowami simów :con: Nie to,że są. To, że są jest wspaniałe ale to co przedstawiają gdy np. gra wolno chodzi...No ludzie jak to wygląda gdy sim przewijając dziecko myśli o "Bara Bara w miejscu publicznym" :O :O :O Może się czepiam ale mnie takie rzeczy drażnią ;/

magda_17
18.01.2007, 19:49
Kiedyś miałam taką rodzinkę-składała się z babki, faceta i małego dziecka.Facet z babka chodzili do pracy więc zatrudniłam opiekunkę do dziecka-miała na imie Klara :O . I ona chciała się wykąpać u mnie w domu <bezczelność> ale na szczę

magda_17
18.01.2007, 19:53
Kiedyś miałam taką rodzinkę-składała się z babki, faceta i małego dziecka.Facet z babka chodzili do pracy więc zatrudniłam opiekunkę do dziecka-miała na imie Klara :O . I ona chciała się wykąpać u mnie w domu <bezczelność> ale na szczęście albo na nieszcęście :con: wanna się zepsuła i ta cała Klara z niej wyszła, ale... nie ubrała się!chodziła tak po całym domu i na dworze do powrotu rodziców biednego dziecka :D i dopiero jak miała wychodzić to się ubrała :O

magda_17
18.01.2007, 20:01
Kiedyś w środku simowego dnia zaczęło coś szumieć głośno w grze raz ciszej raz głośniej...przypominało to dżwięk helikopteru...czy ktoś może wiedzieć co to mogło być?? Dodam jeszcze że moi simowie mieli prace jako piloci w Karierze poborowego...A i jeszcze że jestem pewna że to nie ufo bo wiem co się dzieje jak przylatuje...

ola669
19.01.2007, 09:55
Moje dziwne zdarzenie hmmm.wiem w simsach 2 zwierzaczki wzielam dwa psy i...urodził mi sie kot

kornelia911
28.01.2007, 11:44
A SKąD WZIAC ELIKSIR MłODOśCI w Sims 2 zwierzaki?? ;(

Eámanë
28.01.2007, 11:57
A SKąD WZIAC ELIKSIR MłODOśCI w Sims 2 zwierzaki?? ;(
Jest w nagrodach za punkty aspiracji.

kornelia911
28.01.2007, 12:22
Jest w nagrodach za punkty aspiracji.
Acha ,dzięki Eámanë :)

Nandelle
09.02.2007, 13:31
A mi inny sim ukradł małe dziecko (to po niemowlaku) moja simka zajmowała się dyrektorem prywatnej szkoły i a drugi sim był w pracy więc nie mogła podejść do dziecka to płakało w kojcu, jak moja simka była przy tym dyrektorze to mój gość (który przyszedł przed dyrektorem) wziął to dziecko i trzymał żeby się uspokoiło, to udało mi się przyjąć do prywatnej szkoły mojego młodego sima a zachwile patrze a ten mój gość idzie do domu z moim dzieckiem na rękach i wyszła za moją parcelie i niebyło dziecka ;( ;(
Dziwne nie?!

karolcia92
09.02.2007, 18:06
Dziwne, ale ja na Twoim miejscu bym się cieszyła ;) Małe dzieci w simsach mnie denerwują. Nie wiem czy komuś się to kidyś zdarzyło, jeżeli tak, to przepraszam, że podaję jeszcze raz. Moja simka była w ciąży i brała prysznic. Enargia jej spadła, więc wyszła zpod prysznica i zemdlała nago :D :D :D Później, gdy energia trochę podrosła, wstała i zadowolona coś do siebie powiedziała i ubrała się.

Enid
10.02.2007, 10:17
Ja tam miałam rodzinke, z resztą nadal mam, no i moja nastolatka poszla sobie spać. Nad łózkiem na okno, a na podwórku jest staw. Zaczęła na nią wlatywać woda (w podobny sposób kiedy prysznic jest zepsuty). W kadym razie myślałam, że to od tego stawu. Ale nie. Rano zrobiłą sobie śniadanie, i znowu... Ta woda jest irytująca:D Pewnie jakieś błędy, ale śmsznie to wygląda:>

iza-22ww
13.02.2007, 14:04
czetalam wcześniej na forum że nie można mieć trojaczków a ja mnialm ,a potam w następnej rodzince urodzily mi sioę bilżniaczki ,i znowu w następnej rodzince znowu bliżniki a tak dale do niskończoności....DZIWNE ... :O

rzezU
13.02.2007, 14:59
Mozna miec trojaczki i blizniaki ;d Gdzie dokladnie czytalas ze nie mozna? ;]

A mi sie kiedys simka zablokowala jakby, tak zacieła i stała w jednym miejscu pare dni. Otrzymałam komunikat że umarła i wogóle znikła z panelu rodziny itd, ale ciągle stała w tym miejscu :D
Stoi do tej pory ;)

Monitkowa
15.02.2007, 20:52
1. Zadoptowałam małe dziecko a przywieźli mi dwa :O
2. Jak przyszła smierć pojawilo się "Co wiemy o smierci... wiem że ..." nie pamiętam dalej ale wychodzi że śmierć jest kobietą

Alatáriël
16.02.2007, 23:53
Hmm... Dziwne zdarzenie... Już mam! Jak moja simka umierała ze starości, wyglądało to mniej więcej tak:

Przychodzi śmierć, wskazuje na klepsydrę, i wskazuje ręką w geście "idź tam". Moja simka kręci głową, że nie. Śmierć lekko wkurzona znowu pokazuje to samo. Moja simka znów kręci głową, po czym zabiera Kosiarzowi klepsydrę, i przekręca do góry nogami. Kosiarz się wkurzył, zabrał jej klepsydrę, zaczął "krzyczeć" po swojemu, znów wskazał ręką, że ma iść. Ona po prostu opuściła głowę, wzdechnęła i poszła. A ja już myślałam że będzie jeszcze żyć! Widocznie nie spieszyło jej sie na tamten świat :D

Zdarzyło mi sie raz też tak, że bez żadnego kodu, po prostu włączyłam grę, a tu taka chamska sytuacja:

Psy, koty, małe dzieci mieli status "dorosły" i mieli aspiracje. Psem mogłam kliknąć na lodówkę, i wziąć "zrób śniadanie - omlet". Jak pies stał, był jakiś powykręcany. Małe dziecko chodziło normalnie na dwóch nigach, jak dorosły, mogło robić wszystko co dorosły (nawet bara - bara) oraz kłuciło się z mamą xD

rosex
17.02.2007, 09:46
Przychodzi śmierć, wskazuje na klepsydrę, i wskazuje ręką w geście "idź tam". Moja simka kręci głową, że nie. Śmierć lekko wkurzona znowu pokazuje to samo. Moja simka znów kręci głową, po czym zabiera Kosiarzowi klepsydrę, i przekręca do góry nogami. Kosiarz się wkurzył, zabrał jej klepsydrę, zaczął "krzyczeć" po swojemu, znów wskazał ręką, że ma iść. Ona po prostu opuściła głowę, wzdechnęła i poszła. A ja już myślałam że będzie jeszcze żyć! Widocznie nie spieszyło jej sie na tamten świat
Eee... ja mam tak zawsze (o ile nie śmierć nie zjawi się z tymi tancerkami hula).

A tak w ogóle to kiedyś (już dawno to było - jak jeszcze miałam samą podstawę TS2) chciałam, żeby moi simowie mieli dobry nastrój, a nie znałam żadnych koów i hacków na to, więc wpisałam wszystkim dobrze znany move_object on, nie zapisałam gry (a od ostatniego zapisu jedno dziecko urosło i stało się bobasem, a drugie, które wcześniej było bobasem zostało dzieckiem w wieku szkolnym) i skasowałam wszystkich. Dopiero potem zapisałam i wyszłam z pustej parceli. Weszłam ponownie i to dziecko w wieku szkolnym zachowywało się jak bobas (tak dziwnie chodziło - ze zgiętymi nogami, dało się je włożyć do kojca dla dzieci, itd.), a bobas zachowywał się jak niemowlak (nie chodził, nie mówił tylko leżał i nosiło go się jak niemowlaka).

Nikki Vaugier
16.03.2007, 19:30
A ja jestem ciekawa jak się mają te sprawy z dziedziczeniem cech wyglądu...
bo zrobiłam rodzinkę Modniś i były w niej 2 simy, Caroline i Tom oboje mieli blond włosy, niebieskie oczy, tylko karnację mieli inną...A ich dziecko mnie kompletnie rozwliło jak je zobaczyłam...miało rude włosy...

Jak raz grałam jakąś rodzinką w dziwnowie...(to chyba była rodzina Technika Zapylacza )to normalnie sim wstaje, idzie po gazetę a tu nagle przechodzi koło niego i macha ręką......nie kto inny tylko Bella Ćwir która przecież zaginęła...Nie wiem czy miała tak na imię bo nie sprawdzałam ale wyglądała tak sam(czerwony gorset, jeansy, brązowe długie włosy...)już nie wiem co o tym myśleć...

_czarna_mamba_
17.03.2007, 12:17
może moje zdarzenie nie jest dziwne,ani śmieszne ale trochę takie ekhem...No więc - mam w domu 8 członków,cztery staruszki i ich dzieci jedynaki.I jak jeszcze wczoraj grałam to dziecko jednej z nich było dzieckiem chodzącym do szkoły pdst.I wybrałam opcję tej staruszki ''Przebierz się w bieliznę''.Dziecko było już w domu.Staruszka weszła do pokoju w ''seksownej'' :con: bieliźnie i to dziecka zrobiło oczy wielkości jabłek i doleciało i tak przez pięć ludzkich minut stało wgapione w piersi tej babki...z rozdziawioną gębą.Oczywiście mama tego chłopca na to nie zareagowała ;P

zulafan
17.03.2007, 14:28
A mi kiedyś opiekunka do dziedzka została w domu, przyjechał po nią samochód a ona nic... i spała u mnie kąpała się, i jadła.... Przeprowadziłem się a ona ze mna... :P

stagnacja
17.03.2007, 17:34
może moje zdarzenie nie jest dziwne,ani śmieszne ale trochę takie ekhem...No więc - mam w domu 8 członków,cztery staruszki i ich dzieci jedynaki.I jak jeszcze wczoraj grałam to dziecko jednej z nich było dzieckiem chodzącym do szkoły pdst.I wybrałam opcję tej staruszki ''Przebierz się w bieliznę''.Dziecko było już w domu.Staruszka weszła do pokoju w ''seksownej'' :con: bieliźnie i to dziecka zrobiło oczy wielkości jabłek i doleciało i tak przez pięć ludzkich minut stało wgapione w piersi tej babki...z rozdziawioną gębą.Oczywiście mama tego chłopca na to nie zareagowała ;P

Heh... czasami dzieci się jakby tak "rozmarzają" :) ja też tak mam. A, że akurat niby spojrzało się na nią. To zwykły zbieg okoliczności.

kagosia
18.03.2007, 14:46
A u mnie w NŻ było dziwne....
Grałam moją kochaną rodzinką.
Wyszłam i inną pojechałam na Przedmieście.
I tam zobaczyłam moją ukochaną Simcię....
JAK KĄSA JĄ WAMPIR!!!
Poszłam natychmiast do mojej ukochanej parceli i co zobaczyłam???????!!!
Że ona jest wampirem.
Weszłam do parceli. I ona była na dworze w dzień :1smutny:
I mi umarła, matko boska niee!!!

kagosia
18.03.2007, 15:00
Czas na mnie.Moja simka normalnie legalnie,sobie czatowała z kimś tam.Ok.Ale nagle pojawia mi się,że Gwidon się zalogował.A Gwidon to przecież niemowlak!Niestety nie mam zdjęcia,ale to działo się naprawdę
A ten Gwidon nie był kosmitą?? Bo kosmici mają nadprzyrodzone zdolności i chyba mogą siedzieć na czacie.... w każdym razie u mnie tak jest

karolcia92
18.03.2007, 19:32
Ja dokładnie miałam tak samo i zastanawiałam się, jak niemowlę może się zalogować. Ono było kosmitą.

kagosia
18.03.2007, 20:54
Ja dokładnie miałam tak samo i zastanawiałam się, jak niemowlę może się zalogować. Ono było kosmitą.
To wyraźnie coś jest z tymi alienami :happy2:

kagosia
18.03.2007, 20:57
To chyba nie powinno się zdarzyć....
Pewnego dnia mojego Sima porwai KOSMICI. Więc czekałam aż mi zwrócą Simowy TYDZIEŃ. I on już nie wrócił..... dziwi mnie to, bo z tego co wiem to zawsze oddają Simów...

Idil
18.03.2007, 21:07
:O A mi kiedyś kosmici porwali simkę i potem przy porodzie umarła.Zdarzyło mi się to już 4 razy.

Aleks
21.03.2007, 11:31
Mi kiedyś simka miała iść do pracy, ale kiedy wsiadła do samochodu, to zniknęła z panelu rodziny. Czekałam kilka dni, a kiedy opiekunka umarła w basenie (bo pilnowała małego dziecka) to to dziecko opieka społeczna zabrała. :O

Rocket
21.03.2007, 14:51
Nie wiem czemu, ale odkąd zainstalowałam Nocne Życie wszyscy kradną mi gazety :con: . Troche mnie to wkurza. Moja simka kiedyś umówiła się na randkę ze swoim mężem. była akurat w ciązy i zwymiotowała, a ocena randki ze "świetna" spadła do "kiepska". Moja ogrodniczka nic nie robi, tylko gra na automacie, ogląda tv, albo zarywa mojego sima :D . Moja simka zaszła w ciąże, ale nie urodziła, nawet jej brzuch nie urósł, a była zapłodniona na pewno. Wszystkie potrzeby spadały jej jak u ciężrnej i co rano wymiotowała. Aż do emerytury...

.:Patison:.
28.03.2007, 16:13
Coś, co mnie starannie zbulsersowało. Mam TS2, TS2: NŻ i TS2: CPR.

Otóż gram rodzinką i chcę, bez wchodzenia w pogląd otoczenia, przejść do innej rodzinki (opcja dostępna w NŻ), ale klikam na dom jakiejś rodziny i pojawia się tylko napis np. "Tu mieszka rodzina Lotario", "Tu mieszka rodzina Ćwir" itd. więc nie mogę przejść z przejść z parceli na parcelę, muszę wyłącząc jedną parcelę, pogląd otoczenia i wchodzić w drugą... głupie to. Dodam, że przy NŻ nie było takich mankamentów, więc należy mniemać, iż pojawił się wraz z dodatkiem CPR. Żadnych hacków, ani dodatków w grze nie mam.

Druga sprawa, która mnie bardziej rozbawiła to w CPR jest pojemnik na kompost. Jak go pozyskać bez wyrzucania z kosza czy gazety? Otóż mój Sim był pożarty z kilkoma SImami, przychodziły i wywalały mu ten śmietnik na ulicy. Więc te śmieci, co leżały, brałem na kompost, śmietnik podnosiłem i tylko czekać na nastepną porcję. :D

Zozolinka
29.03.2007, 13:55
Ja mialam jedno hamskie :O Moja simka byla w ciazy i miala taki humor ze szok.....gloduwa iiiiiiiii takie tam...miala zero enegii i sie polozyla na podlodze bo jak poszla do lozka to od razu sie budzila bo ona "nie ma rozrywki"wielkie mi rzeczy...ok i obudzilam ja no i w pewnym momencie w pragnieniach sima bylo wygrac ze smiercia i jakies takie typu bzdury a ja sie patrze a mojej simki nie ma na panelu rodziny;No tak umarla......probowalam ja odswierzyc kodem moveobjects on ale jak ja skasowalam to jej nie bylo w panelu rodziny......
na czerwone paski jest kod maxmotives

kosma
06.04.2007, 11:11
mnie te bufony żadko sprawią jakiś numer,odkąd odinstlowałam większość hacków,jeszcze mocniej powiało nudą.
bez interwencji kodów i syfu z neta,to tak przykładnie sobie żyli,że aż krew zalewa-pomijając przypadek sprzątaczki nachodzonej przez mojego sima-zboka,która to biedna utkwiła w ciasnej klitce i płakała,aż jej auto samoistnie odjechało bez kierowcy :smirk:

a ja tak kocham tworzyć jakieś cuda w grze,to jak w akademiku spostrzegłam roznegliżowaną panią kuchcik męczącą miszuno,natychmiast pozgarniałam hacki w ilości hurtowej,a gra zaczęła żyć wedle własnych upodobań tzn. wszystko zaczęło się chrzanić,pozostałam bez wpływu na rozwój wydarzeń.

i całkiem fajnie było,ale na dłuższą metę upierdliwie nieco.

shezza
06.04.2007, 14:20
Moi simowie mnie zaskakują. :P Jakiś czas temu dorosło mi małe dziecko. Od razu wysłałam je razem z rodzicami na bitwe na śnieżki. Nagle wszyscy zrobili sie strasznie bladzi. Myślałam że to dlatego, że była noc.... ALe nie pokazał się żaden komunikat typu: <IMIĘ DZIECKA> zamarza! itd. Wysłałam dziecko do chaty, bo termometr zrobił sie niebieski... NIe zdążyła dojśc. Zamarzła! Nic by sie nie stało, jeśli rodzice zdążyliby ją ogrzac. Ale oni też zamarzli! I tak wszyscy leżeli.... Musiałam wyjśc bez zapisywania, bo opieka w końcu zabrała bachora. :/

Zozolinka
06.04.2007, 15:54
Ja miałam zdarzenie,które mi się nigdy takie nie przydażyło.A więc tak.Weszłam do rodzinki w Miłowie.Simka stała się Simorośliną i wzięłam "Wyhoduj Dzieciorośl".No i "wyhodowała",ale jakoś inaczej.Dziecko było niewidzalne!Wzięłam drugi raz to samo,ale się zacięło.A teroz to co mi się nigdy nie przydażyło.Zminimalizowałam grę(bo mam w oknie)i wcisnęłam Ctrl+Alt+Delete.No i w menadżeru zadań wyłączyłam grę.Ale jak włączyłam nie było Miłowa!Tak samo w Działoszynie.Nigdy nie przydażyło mi się to,że wyłączyłam menadżerem mi się miasto usunęło i naprawdę żałuję,że tak się stało. ;( :(

Adi95
10.04.2007, 09:55
Nie czytałem większości z postów i niewiem czy ktoś o tym napisał.
Pewnego dnia w Miłowie zamieszkał mój sim w domu daleko od "centrum" miasta. Rozrywke miałem tylko w 50% zapełnioną ,a mój sim miał marzenie kupna lunety czy teleskopu. No to kupiłem mu tą lunete czy teleskop i patrzałem (W DZIEŃ) przez teleskop. [JUŻ WAM MÓWIE ,ŻE TO NIE JEST UFO]. I tak patrzy , patrzy pół godziny (w czasie simów , czyli bez przyśpieszenia 30 sek.) , w chmurce (nad simem,pokazuje o czym mówi ,w tym przypadku na co patrzy) pojawia sie krzaczek , drzewo ponownie krzaczek a potem ... MORTIMER ĆWIR. Mój sim odszedł od teleskopu i zrobił sie taki yyy... powiedzmy nieśmiały , przestraszony :O . Po chwili przychodzi Ćwir to mojego domu i mnie zaczyna policzkować ,czy coś w tym stylu. Kiedy mnie zlał to se idzie. Ja se myśle Ćwir-Świr. I jeszcze raz patrze przez teleskop i wszystko sie powtarza ale kiedy przyszedł jeszcze raz to z nim pogadałem i umieściłem w pokoju i zamurowałem i podpaliłem i umarł "świr" potem go utopiłem w jego domu jak wszedłem do jego parceli. I spokuj.

Lizek
01.06.2007, 16:06
hmmmm... co sie u mnie dziwneg stało......?? No np. w jednej rodzince raz dałam postaraj sie o dziecko i babka od razu była w ciąży......w innej juz z 10 raz "starali sie o dziecko" i nic!!! bezpłodnosc to chyba nie jest.......?? :\ no nie??

Żeby simka zaszła w ciążę, musi być śpiąca (o ile robią to w łóżku :P), tzn. musi mieć opcję "Śpij w piżamie/bieliźnie". Jeśli jest ta opcja, dajesz "Odpręż się", nie zwracając uwagi na to "Śpij w...". Po prostu ta opcja musi tam być. Wtedy robisz, co trzeba :D i simka zajdzie w ciążę. Jeśli nie chce się jej spać, nie będzie w ciąży (CHYBA facet też musi być śpiący - ale simka na pewno) :D U mnie tak jest.

Lizek
01.06.2007, 16:08
hmmmm... co sie u mnie dziwneg stało......?? No np. w jednej rodzince raz dałam postaraj sie o dziecko i babka od razu była w ciąży......w innej juz z 10 raz "starali sie o dziecko" i nic!!! bezpłodnosc to chyba nie jest.......?? :\ no nie??

Żeby simka zaszła w ciążę, musi być śpiąca (o ile robią to w łóżku :P), tzn. musi mieć opcję "Śpij w piżamie/bieliźnie". NIE może być wyspana. Jeśli jest ta opcja "Śpij", dajesz "Odpręż się", nie zwracając uwagi na to "Śpij w...". Po prostu ta opcja musi tam być. Wtedy robisz, co trzeba :D i simka zajdzie w ciążę. Jeśli jest wyspana, nie będzie w ciąży (CHYBA facet też musi być śpiący - ale simka na pewno) :D U mnie tak jest.

cysia
01.06.2007, 16:26
Moja simka miała humorek cudny,po 2 minutach(ludzkich)zły i umarła.

Vegeta
02.06.2007, 11:04
PRZECZYTALAM WSZYSTKIE POSTY UFF!!! B) TO TAKIE MECZACE ALE NA RZADEN NIE MOGE ODPOWIEDZIEC BO DOPIERO ZA GODZINE BEDE MIEC TS2 A NAWET NIE WIADOMO CZY SIE ZAINSTALUJA :no: ;( :(

Iminashi
02.06.2007, 12:11
Moja simka uczyła się gotować i coś się stało. Ten pasek byl w krysztale. http://img295.imageshack.us/img295/7209/dziwneba9.png (http://imageshack.us)

Lizek
02.06.2007, 14:07
Sorry, że poprzednio napisałam dwa posty - to było niechcący :P
Nie bijcie...

Rocket
02.06.2007, 15:40
Moja simka uczyła się gotować i coś się stało. Ten pasek byl w krysztale. http://img295.imageshack.us/img295/7209/dziwneba9.png (http://imageshack.us)
Mi też się takie coś czasami robi. Nie wiem czemu, to pewnie jakiś hack.

Vegeta
03.06.2007, 09:35
Hej! Ts2 Sie ZainstalowaŁy Ale Sie Troche Zacinaja :( (np. Jak Przewijam Obraz) Ale I Tak Sie Ciesze I Pamietam Ze Mnie Tez Zdarzylo Sie Cos Dziwnego Ale Nie Pamietam Co Jak Sobie Przypomne To Napisze :)

ola-zolta565
04.06.2007, 18:10
moja simka też była w ciąży i jak to bywa była strasznie głodna pojechałam do centrum z jej mężem bo chcieli jechać więc zabrałam ich do centrum. Głód jej spadał cały czas energia też więc szybko zabrałam ich do domu. Puźniej mi zasneli na ulicy koło domu. I w końcu głód jej spadł i miała czerowny cały pasek. Nagle pokazały się pragnienia wygrania ze śmiercią prędko dałam jej puszke z żarciem bo akurat stała w kuchni i udało się śmierć pozwoliła jej na dalsze życie i dziecko się urodziło. Tak trudno jest dpać o życię simów...

Teraz gralam i skasowalam auto sprzątaczki i ogrodniczki (kodem Moveobjects on) i one u mnie teraz mieszkają sprzątaczka to od teraz kochanka mojego sima

A nie wiecie o tym że istnieje kod " maxmotives" dzieki niemu masz w3szystkie potzreby zielone ale to nie dziala w czystych simsach (bez dodatkow)

WifeFaraon'a
06.06.2007, 19:51
Moje najdziwniejsze zdarzenie to jak poklei rodziły mi się bliźniaki i raz mi się nawet trojaczki urodziły ( a przecież wiadomo, że to nie możliwe :con: ).

ola-zolta565
09.06.2007, 19:02
U mnie dziwne rzeczy jakie się zdarzyły to na przykład urodziły mi się bliźniaki i odrazu przyjechała opieka społeczna aby je zabrać tylko nie wiem czemu jak nic tym dzieciom nie zrobiłam :O
Albo raz facet był w ciąży zamiast baby ;)

MilQa
09.06.2007, 19:45
tez mi sie tak raz stało..swoja droga to sporo błędów jest w tej grze :D

Vegeta
02.07.2007, 16:12
No To Teraz I Ja Moge Sie Wypowiedziec(MIALAM PODOBNIE JAK OLA )

Gralam Sobie Moja Simka I Zrobilam Tak, Zeby Wszystkich Znala. Przyszli Goscie....i Sama Nie Wiem Kto!!!to Byl Facet W Ciazy!!!!mial Glos Jak Facet(bylo Slychac Np. Jak Sie Smial) Wygladal Jak Facet....no I Byl Gruby. Klikam Na Niego Moja Simka I Opcja:
Dzidzius...mow Do Brzucha I Cos Jeszcze :o :o :o Czy Ktos Wie Co To Jest?nie Pamietam Jak Sie Nazywal Ale To Chyba Miastowy Sim.....wszystko Zdarzylo Sie W Dziwnowie Nie Mam Dodatkow Z Neta Ani Innych... :o :o :o

Karima
02.07.2007, 16:44
A ja miałam taki cyrk.Zrobiłam małżeństwo robotów.A one się nie starzeją.Dzięki kodowi boolProp Testing...zmieniłam ich w dorosłych.No i wyglądali jak normalne simy.Tylko mówili jak roboty.Adoptowałam dziecko.Ono dorosło wyprowadziło się,ożeniło i jego żona była w ciąży.Urodziła wszystko było glanc.Następnego dznia odpalam gre a moja simka jest przeźroczysta jak duch.Wzięłam, aby nakarmiła dziecko.Szła normalnie.Po schodach leciała jak duch.Potem znikła i się wyświetlił komunikat, że umarła na innej parceli i tam będzie jej grub :O lol no nie? :O

MilQa
02.07.2007, 17:38
ten kod ktorego uzylas generalnie potrafi rozne dziwne rzeczy spowodowac dlatego ja go nie lubie :D

olliss
02.07.2007, 17:48

Gralam Sobie Moja Simka I Zrobilam Tak, Zeby Wszystkich Znala. Przyszli Goscie....i Sama Nie Wiem Kto!!!to Byl Facet W Ciazy!!!!mial Glos Jak Facet(bylo Slychac Np. Jak Sie Smial) Wygladal Jak Facet....no I Byl Gruby. Klikam Na Niego Moja Simka I Opcja:
Dzidzius...mow Do Brzucha I Cos Jeszcze :o :o :o Czy Ktos Wie Co To Jest?nie Pamietam Jak Sie Nazywal Ale To Chyba Miastowy Sim.....wszystko Zdarzylo Sie W Dziwnowie Nie Mam Dodatkow Z Neta Ani Innych... :o :o :o

Może porawali go kosmici :O ?

Iminashi
02.07.2007, 18:21

Dzidzius...mow Do Brzucha I Cos Jeszcze :o :o :o Czy Ktos Wie Co To Jest?nie Pamietam Jak Sie Nazywal Ale To Chyba Miastowy Sim.....wszystko Zdarzylo Sie W Dziwnowie Nie Mam Dodatkow Z Neta Ani Innych... :o :o :o Pewnie miał czarne włosy i mial na sobie niebieski t- shirt. To jeden z braci Dziwak. Na 100%

Rocket
02.07.2007, 21:46
Olusia ma racje to był jeden z Dziwaków. Faceci w ciąży to nic zaskakującego w simach, mój sim urodził córeczke. A kiedyś mój inny sim urodził bliźniaki.
Meżczyźni zachodzą w ciąże jak ich ufo porwie. Albo kodem.

Vegeta
03.07.2007, 13:22
Nier To Nie Byl Dziwak Mial Na Imie Anatol Czy Jakos Tak....ale To Nie Dziwak

edit. No To Jednak Dziwak Wybaczcie Ze Pisze Post Pod Postem Ale Mam Taki Odroch I Nie Robie Tego Zeby Sobie Nabijac Posty Bo Mnie Nawet Nie Obchodzi Ile Mam.....

Simka_13
05.07.2007, 15:53
A mi sie taka rzecz przytrafiła ,nie wiem czy to jest normalne czy nie ale ja tak nigdy nie miałam.....mianowicie:w mojej rodzinie miałam małe dziecko no i jak tym małym dzieckiem kliknęłam na siebie to była opcje dorośnij :/ kliknęłam a tu automatycznie dziecko stało sie nastolatkiem a nie dzieckiem O.O trochę dziwne nie ?? Albo kupuje rzeczy na przyjecie urodzinowa a tu nagle jak złapałam krzesło aby je przenieść ...Zniknęło !!!Potem na drugi dzień idę na drugie piętro do łazienki patrze ...krzesło jest !! Dziwne trochę ....a ja sie tego krzesła tak naszukałam :/

Rocket
12.07.2007, 23:36
Moja simka jest w ciąży i ma mdłości na kiblu siedziała jej córka to bełtła na córkę :O. To się nazywa dziwne zdarzenie.

Gacia90
13.07.2007, 16:28
pisałem o tym już w innym temacie- sprawdźcie co sie stanie jeśli zdesperowany sim skorzysta z kuli simo sensalia(czy coś takiego) do zmiany aspiracji... kiedy ja moją simką (aspiracja czerwona) chciałem zmienić to sie zmieniło w miłość do pieczonego sera.

Najfajniejszy efekt jest jak się używa tego urządzenia do zmiany pogody przy "czerwonej aspiracji", z nieba lecą ogniste kule :D

kapiszoneczka001
19.07.2007, 09:26
Amoja simeczka kiedyś jadła nieświeże jedzenie!!!!!!!!!!!!!!

Chmelcor
19.07.2007, 11:56
A ja mialem w dziwakach takie dziwne zdarzenie.
No wiec ten blondas chcial byc zombi, wiec go zabilem.
Kiedy umieral to nagle rodzilo sie dziecko(ten obcy), a zaraz potem patrze drugie dziecko!
Potem zrobilem zombi z tego blondasa, a on mial pragnienie byz porwanym przez obcych.

Moze to nie dziwne, ale to wszystko zdarzylo sie tak naraz :O.

ultraviolence
29.07.2007, 21:10
A mnie niedawno zdarzyło się coś takiego: Grałam sobie babką stworzoną przeze mnie i zaprosiłam jej przyjaciółkę. Spytała, czy może przyjść z zaprzyjaźnioną osobą no i dałam "tak". Przylazła z Donem Lotario, a ten zaraz po przyjściu otworzył mój śmietnik i zaczął najnormalniej w świecie się "stołować" ;O Potraktował mój śmietnik jak stołówkę :D

trawa_morska
31.07.2007, 15:58
Musze się podzielić smutną wiadomością: otóż Wacuś już do mnie nie przychodzi.

A teraz dziwne zdarzenie: porwało mi gościa ufo, wrócił zapłodniony, a urodził... normalne dziecko :O! Sprawdzam w drzewie genealogicznym... jest Obcy Technik. Dlaczego nie mam kosmitka?? :(

widocznie Twoj sim ma silne geny :D

Ojcem moich ufiątek też jest Obcy Technik! :\ Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że on jest okropnie brzydki!!! Wszystkie małe ufiki mają przez to albo ogromniaste oczy, albo płaski nochal ;( A najgorzej jest jak mają i jedno i drugie :wacko:

wg mnie te kosmoludki sa fajowe

Hej, czy wy też tak macie, że jak wam ufo porwie sima, to ojcem tego zielonego bachora jest Obcy Technik? U mnie już 11 razy simów porwało i za każdym razem Obcy Technik jest ojcem!

Ja tak mam. Po prostu Obcy Technik uwielbia zapladniac facetow z Ziemi :D

U mnie było cos takiego: rodzice i nastolatek poszli do szkoły i pracy. Czas przyspieszył. Nagle zwolniło, myślalam, że już wrócili z pracy/szkoły. Nie było jednak samochodu nie było. Nagle biegnie jakiś dziadek i przewraca mi kosz na smieci. Moi simowie musza go stawiać,a smieci wrzucac z powrotem do kosza. I tak w koło Macieju codziennie.

to juz urok Milowa

Dziwy.1.
Ja raz miałem dwoje simów i dałem im się zabawić (nie postarać się o dziecko) i potym babka biegała do klopa wymiotować a w chmurce miała nocniczek dziecka...
Nie urodziła dziecka ale biegała do klopa co dziennie....i ciągle miała ten nocnik....
Niewiem czy by wyzdrowiała bo złapałem wirusa:-(

normalnie urojona ciaza :D

mam pytanie: simy na widok dona lub niny gwizdaly wzdychaly itd. czy jest taka mozliwosc ze np. urodziny mi sie jakis sim i tez beda za nim szalec? lub dziecko niny i dona tez bedzie takie ladne jak oni i bedzie poodbac sie innym simom??

moj sim Paweł Paweł byl nakierowany na romanse i jak juz zaliczyl z kilka simek (czasami simow ;) ) to inne wlasnie wzdychaly na jego widok. ustatkowal sie, gdy zaczal miec w marzeniach bara-bara z roznymi 20 simami :O i ozenil sie z pokojowka a teraz ma trojke dorodnych dzieci. niestety z 10 simow go kocha wiec trzeba uwazac zeby nie calowal zony i itp publicznie bo ciagle ktos przybiega i go policzkuje :) najgorzej jest jak sie wita ze swymi kochankami, bo witaja sie calujac i wtedy zonka sie wkurza

A mi sie zdazylo cos takiego : gralam sobie siostrami Kaliente. Dina brala kapiel a Nina byla w kuchni. Nagle do domu wszedl zlodziej. Kazalam Ninie zadzwonic po policje. Kiedy policja przyjechala i policjant zacza sie bic ze zlodziejem Dina wyskoczyla z wanny i na golasa pobiegla patrzec jak sie bija. Pozniej jak policja zabrala zlodzieja to Dina sie przebrala w ubranie. Glupie nie ??

to akurat nic dziwnego, zawsze jak przychodzi zlodziej to simy rzucaja wszystko co robia i nie wracaja juz do tego. policjant sie rzuca na zlodzieja a nasze simy mu kibicuja. niestety u mnie kilka razy policjant przegral :(

A ja wczoraj zostawiłam grę i wyszłam z pokoju, wracam, najpierw słysze jakieś dziwne dżwięki, potem patrze a moja simka stoi w wannie i udaje ze płynie odpychając sie wyimaginowanym kijkiem, spiewając przy tym jakieś żeglarskie piosnki. było super komicznie, i stało się to u mnie pierwszy raz. :D ;(

to tez normalne, dzieci i nastolatki lubia sie bawic w wannie w piratow

uff, udalo mi sie przeczytac wszystkie posty :)

trawa_morska
31.07.2007, 16:08
bedzie post pod postem, ale teraz jak juz przeszlam przez wszystkie strony to teraz beda moje dziwnosci

to sie pewnie komus juz zdarzylo ale mi pierwszy raz. jeden z moich simow wpadl w straszna depresje i nagle pojawila mu sie w rekach szczotka z namalowana buzia i zaczal do niej mowic, calowac ja i z nia tanczyc
w koncu go latajacy terapeuta wyleczyl

co do opiekunek to jako pracujacy rodzice zamowilismy opiekunke na dostosowywanie sie do godzin pracy. popracowala jeden dzien i juz sie jej nie chcialo. wiec kolejnego dnia zamowilismy nastepna i znowu to samo. koniec koncow mieszkaly u mnie 3 opiekunki i ani nie chcialy sie zajmowac dzieckiem ani pojsc sobie. na ulicy przed domem staly ich trzy samochody i tamowaly ruch. straszne. nie dosc ze zajmowaly mi moje dobre lozka i nie chcialy wstac dopoki sie nie wyspia, ze o zajmowaniu lazienki i wyjadaniu nie wspomne. a jak balaganily! byly strasznie wkurzajace, w koncu je usunelam kodem moveobjects, tak samo jak ich samochody. od tego czasu na wszelki wypadek zatrudniam opiekunki tylko na jeden dzien

trzecie zdarzenie to tak jak Longerowi, jeden z simow ktorymi gralam (jakis kaliente) pewnego dnia po wyjsciu z basenu przestal normalnie chodzic tylko plywal. wszedzie. po ogrodku, po pokoju, po kuchni. smiesznie bylo jak bylo widac tylko jego glowe i rece i slychac dzwiek plywania. ale po pewnym czasie zaczelo mnie to wkurzac. plywal mniej wiecej tydzien, potem mu samo przeszlo.

ten sam sim jakis czas pozniej, gdy wyszedl poogladac obloki, dostal w leb meteorytem i tyle go bylo. a mial sie nastepnego dnia zareczac z bianka. moze to jej rodzina (montekowie) przewidziala to i zeslala ten meteoryt :) w kazdym razie to bylo niezle

adka
03.08.2007, 10:41
mam cosik dziwnego co chyba się nadaje do tego tematu,a mianowicie to,że mój sim się pienił!:/ no właśnie....brał kąpiel z bąbelkami.Ja to skreśliłam,bo musiał iść do szkoły.Potem z tyłka leciała mu piana!!!dopiero gry weszłam na okolicę i znowu na moją rodzinkę wszystko było ok.Bałam się straasznie,że pozostanie mu miano ,,pieniacza'':P hehe...beka ogólnie była z tego...szczególnie jak poszedł spać.Spał a unosiły się bąbelki:)

ja jak simce na parceli publicznej kazałam wejść do basenu to wskoczyła i potem cały czas nawet ja wróciłam do domu i wychodziłam z rodziny to potem dalej leciała jej ta piana to było dziwne i zniknęło kiedy simka została emerytką xP

Vegeta
09.08.2007, 08:12
Ja miałam raz takie coś:
Jedna moja simka wyszła za mąż za Nerwusa już nie pamiętam jak miał na nazwisko. Pewnego razu kiknęłam nim na telefon i była opcja "Głupi telefon". No to nacisnęłam bo mogło to być śmieszne. Głupi telefon wykonałam do tego chyba do Papużki on strasznie nie lubi Nerwusa ale moją simkę lubił.Ok porzy śniadaniu patrzę a moja simka ma w menu działania obrazek Papużki i napisane "Policzkuje mnie" więc skasowałasm.Jedzą a nagle do domu wbiega Papużka wydziera się na moją simkę i nagle znika :O Czy zawsze tak się dzieje?I dlaczego darł się na simkę?

Idil
09.08.2007, 11:23
Moja simka brała kąpiel z bąbelkami i już jej zostały "fruwające bombelki" :laugh:

Karima
20.08.2007, 18:13
Jedna Simka ta w ciąży z rodziny Otomana mieszkala w Transylwani i patrzyla przez teleskop w dzieńi nad jej glową pojawila się chmurka a w niej zdjęcie mojej wampirki.Potem ta wampirka podeszla do niej i ją spoliczkowala, a potem mąż tej simki podszedl do wampirki,więc kliknęlam na niego a on w tym kwadraciku w górnym lewym rogu pisalo ''Przekup dając 50$'' czy coś takiego, a potem ta wampirka powiedziala ''Tym razem ci daruje'' czy coś w tym stylu :O dobre no nie? :laugh:

Abigail_Kocur
21.08.2007, 09:56
Może nie dziwne ale mi się pierwszy raz zdarzyło.Moja simka miała polecenie jedz na lodówce.Myślałam że ona chce coś sobie zrobić,ale ona poprostu wyjadała rzeczy z półek!

Princesska
21.08.2007, 10:04
Hi,hi... Jeżeli będziecie kiedyś grać w Dziwnowie,to tam są tacy faceci...Jest ich 3 i oni są rodzeństwem... Zauważyłam,że jednemu z nich brzuch się powiększa...Pomyślałam,że przytył...Jednak się myliłam...Po ok. 3 dniach urodził dziecko! Dziewczynka...Niestety był mały problem...Dziecko urodziło się całe zielone...Wam też zdarzyło się coś takiego? :) Pozdro.

Fjuu
21.08.2007, 10:09
Princesska raczej każdy tak ma..

Abigail_Kocur
21.08.2007, 10:10
Tak,to dlatego że był kosmitą:P.Znaczy facet był wcześniej porwany i zaszedł w ciąze ;)

Nasti
21.08.2007, 10:46
Może nie dziwne ale mi się pierwszy raz zdarzyło.Moja simka miała polecenie jedz na lodówce.Myślałam że ona chce coś sobie zrobić,ale ona poprostu wyjadała rzeczy z półek!

Też coś takigo mi się ostatnio wydarzyło. Myślę, że to może być przyczyna niskiego poziomu aspiracji (mój sim miał wtedy prawie najniższy) i podszedł do lodówki, coś tam pogrzebał i wyjął mleko w kartonie i napił się ;D

Nudel
28.08.2007, 18:09
mój kot w simach na okrągło gonił ducha. pffffffffffr :P

RoxyFM
27.10.2007, 16:11
U mnie ta babka w rodzinie Otomana(ta co jest w ciąży) nie zaszła w ciążę z mężem!Ani z żadnym innym mężczyzną.Ja sprawdzam InSimenatorem za ile urodzi,a w IMIĘ OJCA napisane jest:BALBINA BIEDAK.U mojej siostry tak samo.Też tak macie?

Nata
27.10.2007, 16:32
W mojej rodzinie był pożar, w którym spłonęła pokojówka Kasia Langerak. Przed domem pojawił mi się nagrobek tejże pokojówki. A następnego dnia, myślałam, że przyjdzie mi jakaś inna pokojówka, a tu nie! Przyszła TA SAMA pokojówka, najechałam na nią: Kasia Langerak! Ale byłam zdziwiona... ;P

Rocket
27.10.2007, 16:43
mój sim na randce miał dwa razy takie samo pragnienie O_o

Iminashi
28.10.2007, 09:04
W mojej rodzinie był pożar, w którym spłonęła pokojówka Kasia Langerak. Przed domem pojawił mi się nagrobek tejże pokojówki. A następnego dnia, myślałam, że przyjdzie mi jakaś inna pokojówka, a tu nie! Przyszła TA SAMA pokojówka, najechałam na nią: Kasia Langerak! Ale byłam zdziwiona... ;Pcoś kręcisz, bo po śmiercci przychodzi nowa pokojówka, chyba, że to duch ;) Jak sie poruszała?

nossace
28.10.2007, 10:41
mi tez sie tak zdarzylo jak nacie ;]

Litka333
03.12.2007, 15:17
Niedawno jak grałam moja simka kopała w ziemi by wsadzić sadzonki.Dobra ona odkopuje a tu patrze aiemia wisi w powietrzu ,ale gdy zakopywała to już jej nie było.

pupila
04.12.2007, 16:47
Ja mam cos podobnego w sims 2 moja simka ma teraz 8 dzieciaków i 12 męży :* ....
Weście mi coś poradźcie bo jeszcze znajdzie sobie 13 męża!!!

pupila
05.12.2007, 09:48
Mam pytanie czy simy mogą serfować w sims 4 pory roku???
Moja kuza ma tą gre i jeszcze nie serfowała :( .
A to moje zdarzenie: Moja simka była sobie na wakacjach i męża zostawiła w domu..
Kiedy wróciła męża nie było .....
Gdzie on mógł się podziać???
Szukała go dwie godz a on siedział w ogródku ze sprzątaczka!
Więc moja simka z nim zerwała i teraz mieszka w centrum handlowym ....

Fảlivrin
05.12.2007, 12:52
Mam pytanie czy simy mogą serfować w sims 4 pory roku???
Moja kuza ma tą gre i jeszcze nie serfowała :( .
A to moje zdarzenie: Moja simka była sobie na wakacjach i męża zostawiła w domu..
Kiedy wróciła męża nie było .....
Gdzie on mógł się podziać???
Szukała go dwie godz a on siedział w ogródku ze sprzątaczka!
Więc moja simka z nim zerwała i teraz mieszka w centrum handlowym ....

Nie da sie surfować (jezeli chodzi o surfowanie na wodze)

No dziwisz się mężowi?? Żonka zostawiła go w domu i sama balowała...musiał odreagować :P

sandusiaaa
03.01.2008, 15:14
Mój noworodek odrazu po urodzniu stał sie małym dzieckiem...

Shimizu
06.01.2008, 23:35
Mojej siostrze urodził się murzynek z włosami koloru blond... Niby nic dziwnego, ale rodzice byli biali i mieli rude włosy :/... Jak to zobaczyłam to myślałam że odlecę xD...

BTW. Cześć xD

Rocket
07.01.2008, 14:05
Mojej siostrze urodził się murzynek z włosami koloru blond... Niby nic dziwnego, ale rodzice byli biali i mieli rude włosy :/... Jak to zobaczyłam to myślałam że odlecę xD...

BTW. Cześć xD
ja miejscu ojca poczułabym sie zaniepokojona... XD
ostatnio rodzą mi sie sami chłopcy. niby nie aż takie dziwne, ale poprzednio rodziły mi sie same dziewczynki...
a z innych ciekawych rzeczy to często zdarza mi się że jakiś sim kąpie się gdy akurat jest ważne wydarzenie np czyjeś urodziny, wybiega nago z wanny i chodzi taki nieocenzurowany.

ultraviolence
07.01.2008, 14:19
U mnie ostatnio też dzieje się coś dziwnego. W jednej rodzince pracuje zarówno ojciec, jak i matka, tak więc do niemowlaka zatrudniłam opiekunkę. Przychodzi czas, kiedy sim wraca do domu. Opiekunka zaczyna się ewakuować i co robi? Bierze MOJE dziecko i idzie z nim do samochodu! Nie muszę chyba dalej mówić, że odjechała... Ja już taka przerażona, bo nie wiem co mam robić :P Ale na szczęście po simowej godzinie, dziecko pojawiło się koło skrzynki na listy.... Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło :P

Elle
24.01.2008, 17:15
Helena, moja koleżanka miała gorzej; do simów Kasi nieobeznanej jeszcze w simach, przyszła sąsiadka, wzięła na ręce niemowlaka, i poszłą z nim do domu. Dziewczyna otumaniona nie pomyślała by sąsiadkę wtedy skasować, tylko zapisała grę. I nie ma już dzieciaka :P Heh o tym już kiedys pisałam, ale miałam piękna rodzinkę, urodził im sie synek, Maciek bodajże, doszło do jego urodzin, dorósł do małego dziecka, tyle że...bez twarzy! Potem gra się wyłączyła, i nie pozwalała na kolejne wejscie- pisał cały czas komunikat o tym ze aplikacja zostanie zamknięta, bla bla bla... Ostatnio jak grałam moi simowie adoptowali dziecko. Niestety, gdy przyjechało, obydwoje byli w pracy. I zanim zdążyli wrócić, przyjechała opieka społeczna i zabrała mi je spowrotem :(

Ancalimë
25.01.2008, 19:33
Taaaa, a u mnie był sim na studiach i szedł na wykłady. Był na dworze i wyszedł już z akademika, gdy przed "Idź na wykład" Pojawiło się okienko "Przesuń". Zdziwiło mnie to, ponieważ na dworze nikogo nie było. Po kilku sekundach z "nicości" wyszła simka i mój sim się przesunął. Czyżby umiał przewidywać przyszłość xD?

jaguska368
26.01.2008, 10:11
A moja kiedyś nagle znikła. Tak po prostu. Nie ma jej i nie ma :(( Czekam aż się pojawi. Nie wiem co ona zrobiła ;pp Martwie, się bo jak nie powróci to kiszka :( To była moja ulubiona simka ;((

Kosmiczna simka
30.01.2008, 17:30
Ja miałam takie zdarzenie że Waldemar Dziwak został porwany przez kosmitów i zaszedł w ciąże.Miał pilną potrzebę jedzenia i spania.Poszedł spać a jak się obudził to umarł z głodu.

Cróffcia
30.01.2008, 18:59
A ja wezwałam pokojówkę. Przyszła w stroju złodzieja :O Zadzwoniłam po policje i przyjechała na darmo, bo złodziej sprzątał :con: a nie kradł

Kosmiczna simka
30.01.2008, 20:13
Chyba to jakiś błąd w grze.

Paparazzi
01.02.2008, 23:27
Ja miałam najśmieszniejszy w jedynce. Simak zażądał trochę rozrywki no ta ja mu na to - włacz telewizor - nadmienię, że Tivi stało jak to zwykle w salonie. No i on podszedł, włączył sprzęt (jakąś komedię) ale nie usiadł na kanapie tylko poszedł do kuchni (osobne pomieszczenie), siadł za stołem i tak zaczął "oglądac" zaśmiewając się jak kretyn do łez. Gapił się w ścianę i klepał z uciechy po kolanach! Myślałam, że ze śmiechu spadnę z krzesła... P.S. Dziewczyny oglądajcie serial Waga.

syrena5mb
12.02.2008, 20:12
nie wiem czy to jest dziwne ale moje simy nie zaoszczędziły na tym. Otóż stworzyłam rodzinę szkołę ( nauczycielkę i maskotę i dyrektora kodem boolProp ) wprowadziłam ich na dużą parcelę i tam zrobiłam 20 uczniów ( BoolProp-em ) i akurat mieli informatykę. Nauczycielka była z dyrektorem w ciąży i akurat zaczęła rodzi?. 20 uczniów wstało i zepsuło się 20 komputerów :( Mechanik siedział u nas 2 godziny ( nie simowe ) to był koszmar :(

Caroliiine
14.02.2008, 18:00
mojej koleżance kiedys urodziły się trojaczki :o ale tylko dwójka dorosła, na jednym nie można było wykonywać żadnych opcji i trza było skasować o_O

jajczens
17.02.2008, 16:15
U mnie też się coś dziwnego wydarzyło, a mianowicie: była noc, nie było burzy(!!!), jeden sim patrzył przez lunetę a drugi oglądał TV. Nagle rozpalił się ogień... na podwórku!!! Krzak się sam zapalił!!! Do dzis jestem w szoku.. ;p

Tusiek
18.02.2008, 08:28
Ja miałam coś takiego, że simka mi się zapaliła, jak oglądała TV! I normalnie chodziła dalej się paląc... Dziwne, nie?

Albo facet sobie oglądał gwiazdy przy basenie, i w tej samej pozycji wszedł do basenu.

Królik
18.02.2008, 12:55
Mi ostatnio przyszedł pingwin w środku lata xD Innym razem urodziło się dziecko z brązowymi włosami, choć oboje rodziców miało czarne :P

kalafjor
18.02.2008, 13:43
Może to nie dziwne ale slyszalem że sim jak ma niski poziom aspiracji to może mieć polecenie chuśtaj się na dżwiach od lodówki czy coś takiego i wtedy sim otwiera lodówkę i wchodzi na pólke i się chuśta :O dziwne co

psychickid
18.02.2008, 13:51
nom, jestem ciekawa, czy komus się to stało... o__O
Bo do mojego to tylko jak miał niski poziom aspiracji to ten... psyhiatra przyszedł..
A do mojego kuzyna (nie wiem czy to prawda) przyszedł sim i zaczął z kibelka pić... x.D

Suomi
21.02.2008, 11:09
A moja koleżanka jak kiedyś stworzyła sobie rodzinę ze skinami z netu (skin ducha i syreny (niebieski) to jak niemowlę dorosło na małe dziecko (pełzające) to miało 2 czarne ki teczki i żółte włosy w tle. :O

wampiś
21.02.2008, 13:09
kazałam simce nakłonić jej syna (ten syn jest dzieckiem i następnego dnia miał stać się nastolatkiem) do opowiedzenia dowcipu młodszej siostrze (ta jego siostra była niemowlakiem xP) on podchodzi do niej a jak najechałam na to polecenie myszką to mi się pokazało "opowiedz sprośny żart" :o

syrena5mb
22.02.2008, 15:51
Ja grałam dzisiaj W TS2. Z neta ściągnęłam skiny centaurów. Gdy weszłam do rodzinki tych koni postanowiłam się zabawic i gdy obydwie panie biły w worek treningowy przestawiłam je kodem i wyglądały jakby się biły naprawdę. Potem weszłam do następnej rodzinki a w pokoju stały centaury które udawały że się biją może to nie jest śmiszne ale mnie zszokowało :O

kubuss
22.02.2008, 16:45
Ja miałem dzisiaj dziwne zdarzenie. Otóż moja simka po odebraniu telefonu zawiesiła się !! o.O stała tak przez godzine i się wcale nie ruszała mimo to że inne simy normalnie funkcjonowały :P Po godzinie się ruszyła i wszystkie potrzeby miała na maxa hehe

pozdrawiam:
kubuss

Yin Yang
22.02.2008, 16:52
Mnie też by zaszokowało:)
Ale do rzeczy: Kiedyś zrobiłam taką zwykłą rodzinkę. Standardowo babcia, dziadek, matka, ojciec, mały chłopak i nastolatka. Jak pomajstrowałam przy kodzie boolProp... i wybrałam na simie z shiftem opcję Tomblstone L and F to mi się pojawił nagrobek. Wiedziałam o co w tym chodzi bo poszukałam w necie więc wzięłam żeby mi przydzieliło do domu nastolatka. Później zakochałam nastolatków i zrobiłam żeby byli dorośli i się wyprowadzili. Następnie w nowym domu też wywołałam ten nagrobek i wybrałam tą dziewczyną opcję make ny pregnacy with... (imię tego faceta) i bez niczego ot tak była w ciąży. Wzięłam opcję speed up my pregnacy (czy jakoś tak :con: ) i jeszcze tego samego dnia (chyba za 2 godzny) urodziła jej się dziewczynka. I kliknęłam z shiftem na jej matce i wybrałam jakąś opcję(nie pamiętam...) i przyleciała babka (matki która się wyprowadzała ;) ) i chwilę posiedziała. Wcisnęłam na niej opcję make selectable i zabrałam jej pamiątki z wakacji ( :laugh: no co... nie chciało mi się wyjeżdżać :shy: ) i wybrałam opcję make unselectable i się z nią pożegnałam a ona powiedziała: Julka(bo tak miało a imię to dziecko co wcześniej zrobiłam z niego niemowlaka)i ja musimy już iść bo jest już późno i ciemno a dzieci powinny już spać i wzięła ją na ręce i sobie poszła dlatego musiałam zrobić pauzę i ją przydzielić do rodziny i skasować :( Hamskie zachowanie, nie? A zarazem jakże dziwnie ta babka postąpiła, ukraść dziecko ? :O Ale się rozpisałam...

Caroliiine
22.02.2008, 21:58
Może to nie dziwne ale slyszalem że sim jak ma niski poziom aspiracji to może mieć polecenie chuśtaj się na dżwiach od lodówki czy coś takiego i wtedy sim otwiera lodówkę i wchodzi na pólke i się chuśta :O dziwne co

nie no co ty :P simy w wieku szkolnym tzn dzieci :) jeśli nie są poważni, tylko lekkoduchy? czy jak to się nazywało :D (help :gu: :laugh: ) to się tak huśtają na drzwiach od lodówki, ale to nie ma nic wspólnego z aspiracją,tu chodzi o chrakter. tak samo jka np bawią się wannie ;)

simusia
23.02.2008, 16:37

Mało wiesz o simach ten kolo to na 100% był Paskal Dziwak. On jest badaczem kosmosu ;pp i maxis zrobiło że porwało go ufo a jak ufo porwie faceta to po powrocie jest zapłodniony :)) I urodzi małego kosmite

Chantelle
23.02.2008, 18:58
To bardzo dziwne. Zrobiłam simkę podobną do Avril Lavigne i tak też ją nazwałam. Wprowadziłam ją do przedmieścia w Kwitnących Wzgórzach. Kupiłam restaurację Flambir. Kazałam simce tam iść,a jak tam była zrobiłam zawieszkę otwarte/zamknięte. Miała zamknąć lokal dopóki nie zatrudnię pracowników. I była tam opcja "Wyśli pracowników do domu".
A ja ich nawet nie zatrudniłam! :O Nie miałam też opcji "zatrudni pracowników" w telefonie komórkowym. Później moja simka miała polecenie "posprzątaj",ale nie miała co i tylko się tam i tu kręciła. Skasowałam jej to polecenie,a później pokazało jej się "Leave" i szła ona w kierunku końca ścieżki. Kasowałam jej to,ale cały czas to się pokazywało. W końcu dałam sobie spokój i jej na to pozwoliłam. A ona najnormalniej w świecie sobie z tej parceli poszła i zostawiła ją pustą. :O Jedyne co mogłam zrobić to po prostu wyjść na otoczenie.

treys
28.02.2008, 13:27
Ja jak ściągnełam rowerek dla dziecka z modthesims.com to ono jeździło a nagle rower skręcił w inną strone a dziewczynka która na nim jeździła w jeszcze inną.

Patka :P
10.03.2008, 13:36
Ja zrobiłam raz dwie simki(matka emerytka i córka dorosła). I pewnego razu dorosła simka zaczeła flirtować z własną Matką! To jeszcze nie wszystko. W koncu wzięły SlUB i adoptowały dzieci (matka i córka) ;)

bazyliszek(ona)1993
11.03.2008, 11:43
Mnie wkurza jak simy jadą do pracy i juz nie wracają :/

Iminashi
11.03.2008, 12:09
Mnie wkurza jak simy jadą do pracy i juz nie wracają :/
jak to :O u mnie tak nigdy sie nie stalo :O

MiNuTkA15
11.03.2008, 13:22
To ja miałam tak ze jak dziecko(szkolne) bawilosie tym misiem Teddy i przestalo to ten misiek potem jakby wisial w powietrzu i go musialam kasowac xP

ola669
21.03.2008, 10:45
nie wiem czy to dziwne znarzenie ale mój sim wsiadł do taksówki i zaczęla sie palic ale moja simka zgasiła pożar:):):D ;P

tysiulek13
27.03.2008, 13:57
Może to normalne, ale jak przyjedzie do mnie policja (złodziej atakował), to zawsze wysiada z wozu jeden i ten sam gliniarz.

stedfasterka
03.04.2008, 20:43
a ja mialam kiedys MEGA pozar... Rodzinka skladala sie z 5 osob doroslych(dziadek, babcia, matka, ojciec, tesciowa:)) i dziecka tzn niemowlaka, kasy mieli cos ok 100000 i byl jeszcze pies... Wszystko zaczelo sie ze dziadek za dlugo siedzial w wannie i zaczal sie palic, zaraz przybiegla do niego tesciowka i oczywiscie w panike i tez sie zapalila reszta byla w pracy a dzieciak w kojcu. Gralam ta rodzinka strasznie dlugo wiec niechcialam nikogo stracicl. i jak na zlosc:) wrocila z pracy babcia ale dziadek juz w tym czasie splonal a tesciowa wlasnie zabierala smierc, udalo ja sie ublagacwiec byly dwie simki i probowaly ugasic pozar bo robil sie coraz wiekszy nie dalam rady zadzwonic po straz bo one ciagle panikowaly pojawialo sie w lewym gornym rogu "pozar!" i babka znow wleciala w ogien i jak zaczynala chodzic to powstawaly za nia takie ogniska, dodatkowo przechodzili sasiedzi i tez zaczynali sie palic. W koncu wszyscy sploneli ale mysle nie wszystko stracone poczekam az dwa simy wroca z pracy i zadzwonia po straz ale nie:) oni tez zaczeli sie palic mysle spoko mam jeszcze dzieciaka i psa... jak tylko pomyslalam to pies splona i tak wszystko sie palilo i palilo i mysle sobie luzik mam jeszcze dzieciaka az wyskakuje mi okienko ze dzieciak idzie do adopcji a pieniadze rodziny zostana przekazane na jakis fundusz (czy cos) i ze kolejny sen dziecka o dobrym starcie w przyszlosc zostanie rozwiany... Przyjechala babka z opieki i wiecie co?! tez sie zjarala:D oczywiscie wyszlam bez zapisywania a potem ten blad juz sie nie powtorzyl ale czegos takiego w simsach nie widzialam -smialam sie przez godzine bo wygladalo to DZIWNIE :wacko:

a wogole ostatnio stworzylam sobie studentow, wyksztalcilam byli juz na 4 roku (zaczynali) i dzis odpalam ta gre i moj sim siedzi przy pianinie tak jak go wczoraj zostawilam ALE jest przezroczysty.. mysle kurcze co jemu:] i chcialam zeby wstal a on wstal i zniknal zupelnie pojawil sie komunikat ze zmarl na innej parceli i tam pojawi sie jako duch ALE on nigdzie nie zmarl przynajmniej nie za moja sprawa:P i jestem WSCIEKLA po prostu czemu takie rzeczy zdarzaja sie mi?!

a kiedys skasowalam dziecko kodem moveObjects on i pozniej za kazdym razem pojawialo mi sie i oczywiscie mialo kiepski nastroj bo wszystkie wskazniki spadaly i kazdy sim przybiegal je oplakiwac nie pomagalo wsadzanie do basenu czy wywolywanie pozaru tak zeby je jakos usmiercic musialam sie przeprowadzic bo za kazdym razem jak kasowalam je kodem to i tak wracalo i nie mozna bylo nic z nim zrobic

Rocket
07.05.2008, 13:43
urodziły mi się bliźniaczki. ich mama jest cyklopem, tata ma normalną twarz. jedna dziewczynka też jest cyklopem, a druga ma normalną twarz. nie są kompletnie o siebie podobne.

BrAtZ_98
28.05.2008, 13:34
Heh, naprawdę niezłe są niektóre historie. Ale posłuchajcie mojej:
Zrobiłam sobie dwóch nastolatków, Adriana i Mariusza, którzy mieszkali sobie razem (rodziców skasowałam opcją moveobjects;)). Uczyli się dobrze, więc postanowiłam zadzwonić po dyrektora, aby przyjęto ich do szkoły prywatnej (Adrian poza tym miał to w swoich pragnieniach). Kiedy wybiła godzina 17, pod dom podjechał czarny samochód i.....równie szybko spod niego odjechał! :| Zdziwiona, jeszcze raz zadzwoniłam po dyrektora - i tym razem przyszedł nie dość, że od razu, to jeszcze pieszo!
Ale to nie koniec historii:)
Podczas oprowadzania go po domu, bardzo przypadł mu do gustu Adrian...tak, że od razu (po jednej krótkiej rozmowie) zostali przyjaciółmi. Nie minęła chwila, a już wyskoczyła mi informacja, że chłopcy przyjęci zostali do szkoły! (zwykle trzeba dyrektorowi dać jakiś obiad i dłużej z nim pogadać...) Od tego momentu dyrektor ciągle do mnie (czyli do Adriana) wydzwaniał, chciał się spotykać...więc się zgodziłam. Wolna wola była włączona. Dyrektor przyszedł i zaczął... flirtować z Adrianem! czy mi się zdaje, czy to jest jakieś dziwne? XD :D Zgadnijcie, jaki teraz jest między nimi związek :P (chociaż ja w ogóle w to nie ingerowałam!)

A u mnie to raz pisało że dyrektor przyjechał, a wcale go nie było...

brzos
28.05.2008, 14:43
U mnie najdziwniejsze było to, jak zrobiłam matkę i córkę; Elizę, nastolatkę i Beatę, dorosłą. Kiedy już dorosła Eliza, Beatę moveobjects'em usunęłam. Przybłąkała się raz jeszcze po ponownym włączeniu rodziny, a potem doszła do niej jeszcze jakaś blondynka, Celina czy jakoś tam. Usunęłam jeszcze raz Beatę i Celinę, i za jednym razem wyswatałam Dona Lotario z Elizką. Wyprowadziłam ich do innego domu, mają trzech synów itpd...A jak klikam na parcelę, w której jest dom rodzinny Elizy (tam, gdzie usuwałam jej matkę i Celinę), i wyświetla mi się gdzie powinna być rodzina, to Beata, dorosła Eliza i Celina, razem ściśnięte o.O Weszłam do parceli, widzę tylko pierwszą i ostatnią, bez Elizy (wiadomo, mieszka u Dona), ale czemu pisało tak przy wchodzeniu w parcelę, tego nie wiem. Do tego jakoś tajemniczo zaginął jeden syn Elizy, a potem drugi przywozi razem z trzecim tego pierwszego ze szkoły, a nie mam go w panelu. Biorę go "Make Selectable" boolpropem, a ten wieczorem mówi "już późno, czas na mnie" i spierdu! leci gdzieś. Ale wciąż mam go w panelu, jego polecenie to bezobrazkowe "Leave"...
Nie gram już Lotariami, ani Gotykami (rodzinne nazwisko Elizy :P).
W ogóle tyle dziwnych figlów spsociło mi Miłowo, że...

Palu-alu
08.06.2008, 09:13
U mnie Don Lotario gdy pojechał na parcelę publiczną zaczął się myc w kuchni (to była restauracja) ale anulowałam to akcję za parę minut patrzę a on znowu myje się gabką w kiblu :O

Alisha
18.06.2008, 18:24
Kiedy jeszcze nie mialam zadnych dodatków uzylam kodu twinzr2cute. Blizniaki sié urodzily i byly identyczne. No to w czym problem? Matka byla murzynká a ojciec kosmitá a dzieci latynosami!!!

KissForYou
22.06.2008, 15:45
Kiedyś u mojej przyjaciółki grałyśmy w Simsy. Zapłodniłyśmy babkę i jak ciężarna weszła do wanny to już potem wyjść nie mogła :O Musiałyśmy wyjść z gry nie zapisując jej bo by zmarła...

Królik
22.06.2008, 18:04
Mi się ostatnio zdarzyło że facet w akademiku grał sobie na skrzypcach, a gdy kazałam mu przestać, poszedł do jakiejś facetki która właśnie grała na pianinie i wziął jej napiwek xD (yeah 25$ dla mnie xD ) Najdziwniejsze to to że nie grał na napiwki tylko po prostu ćwiczył. Wtedy aż tak bardzo nie zdziwiłabym się że bierze cudze napiwki xD

Gosia
22.06.2008, 19:59
U mnie kazdy duch na jednej parceli ma w "chmurce" łóżko :o
Poza tym simowie często maja w "chmurkach" jakies gwiazdki, a dziecko miało jeszcze opcje "ochlap" z kałuza wody i tez chmurke z jakimis gwiazdkami niebieskimi :o
Czy to mozliwe ze to błąd po tym jak usunelam kodem kałuże wody ktore porozlewal duch? :o

Númenessë
23.06.2008, 10:11
Ja za to miałam niedawno szokujące zdarzenie.Simka z 4 roku aktorstwa czekała na taksówkę do butików akademickich. Wyszła na dwór, szła już do taxi, nie wpatrywała się w niebo, a tu satelita jej na łeb spada.

samantha10
24.06.2008, 12:34
typowy błąd w grze :)
może to nie jest dziwne wydarzenie, ale mnie zdziwiło :P kiedy dwójka moich Simów się pobrała i zakończylo się wesele, para zaczęła biec do właśnie nadjeżdżającej limuzyny. I byli poza domem aż paski wszystkich wskaźników nie były zaspokojone na maxa na zielono :)
Inne dziwne zdarzenie - zauważyliście jak dzieci bawią się swoimi misiami? Skąd w nich tyle agresji....

Mam pytanie skąd masz limuzyne ?? do jakiej jest ona wersji simów ??

adik001
24.06.2008, 14:17
Mam pytanie skąd masz limuzyne ?? do jakiej jest ona wersji simów ??

Jest od podstawy i przyjeżdża po udanym weselu.

mossqa
24.06.2008, 15:10
A więc kolejne z moich pytań ;)
Moja simka całowała się z jakimś faciem (mając męża) akurat wrócił z pracy i w biegł do pokoju zerwał z moją simka i się wyprowadził, od tak... Nie zapisałam gry ale i tak to nie pomogło. Dalej jest w kontaktach mojej simki ale nie ma go w spisie telefonu ani na czacie komputerowym. Czy znajdę go odwiedzając parcele publiczną?

ja też tak miałam, tym samym straciłam simkę:(

Hermione
02.07.2008, 15:31
No hej!
Mowiliscie cos o spadaniu potrzeb na zero...
Probowaliscie kod "boolprop testingCheatsenabled true" (bez ") ?
Wlaczcie go w okolicy i wejdzcie potem do rodziny.
Jak spadnie jakas potrzeba,to z nacisnietym klawiszem Shift wciagnijcie potrzebe na gore.
Jak kilka potrzeb jest nieokey,to z nacisnietym klawiszem Shift na skrzynke pocztowa i wybierz MakeAll Happy.Zalatwione! :)

Hefalump
12.07.2008, 08:58
U mnie facet osiagnł szczyt kariery Armia i jest już emerytem.Fajna ta rodzinka.

boja!tanczyc!

ewcias1
13.07.2008, 21:13
A ja proszę o opmoc w tym dziwnym zdarzeniu. Dwa razy z rzędu trafiło mi się tak, że przypadkowo któreś z moich simów położyło niemowlę na ziemi i od tej pory żadne z nich kompletnie nie reaguje na dziecko (mimo moich usilnych prób), zatrudniłam nianie i to samo, jakby dziecka wogóle nie było. Proszę pomóżcie, bo już jedno dziecko opieka mi zabrała.

shiyo
14.07.2008, 09:02
kiedyś miałam coś takiego,że moja simka poszła się kąpać ^^.
rozebrała się i wgl. wykąpała a potem przebrała się w ubranie codzienne tylko,że te ubranie codzienne nie miała na sobie to znaczy widać było samą głowę a reszta ciałka tak jak by się rozpłyneła ;D
hehe.

simomaniaczka33
14.07.2008, 09:13
W Dziwnowie Ofelia Zmrok poprosiła o rękę Janka Kowala. :0

Kitten
14.07.2008, 21:20
A ja proszę o opmoc w tym dziwnym zdarzeniu. Dwa razy z rzędu trafiło mi się tak, że przypadkowo któreś z moich simów położyło niemowlę na ziemi i od tej pory żadne z nich kompletnie nie reaguje na dziecko (mimo moich usilnych prób), zatrudniłam nianie i to samo, jakby dziecka wogóle nie było. Proszę pomóżcie, bo już jedno dziecko opieka mi zabrała.

Miałam tak samo. I zazwyczaj wtedy zapisywałam grę i wczytywałam od nowa. Zadziałało. Może też spróbuj? ;)

A u mnie jest tak, że jak niemowlaka, który smierdzi, przynosze do tortu to simowie odkładają go na ziemie < jak już zdmuchnął świeczki > i nie chce dorosnąć. I trzeba go myć i dopiero robic mu urodziny. xD < może ktoś ma tak samo? xD >

The FerG
14.07.2008, 23:13
U mnie simka miała 2 dzieci. No i odkryla ze jej mąż zdradza ją z robotem xD
Wygoniła go i sie załamała. Dzieci trafiły do domu dziecka.
Któregoś deszczowego dnia na chodniku znalazłem jej 2 dziecko (niemowle) które zostało jej odebrane o.O niestety nic nie można było z nim zrobić więc usunąłem je kodem moveobjects on .
Simka próbowała adoptować jakieś dziecko ,ale opieka społeczna nie chciała jej dać.
Po czasie simka znalazła se faceta... on zadzwonił do opieki społecznej i dali mu dziecko... była to pierwsza córka (dziecko) mojej simki o.O
Niestety w drzewku nie miała ,ani matki ,ani siostry ,ani złego ojca.... miała tylko sima który ją adoptował ...
:D

Hefalump
16.07.2008, 07:11
ja zdobylem duzo punktow reputacji i na przyjeciu naklonilem goscia zeby sprzatal

Nie zmyslam

wakacyjna emerytura

Neillé
16.07.2008, 11:58
Hefalump - to normalne w grze The Sims 2...opcja "nakłoń"
(coś takiego) dochodzi w którymś dodatku i nie jest raczej dziwnym zdarzeniem...
Kiedyś nawet mój sim w wieku małe dziecko nakłonił dorosłego, żeby coś tam zrobił, nie pamiętam już co xD

The FerG
17.07.2008, 02:11
Ja nakłoniłem kiedyś dziecko by zaatakowało jej koleżanke XD
i sie bili xD

Kacpero221
20.07.2008, 17:09
Kiedy jeszcze nie mialam zadnych dodatków uzylam kodu twinzr2cute. Blizniaki sié urodzily i byly identyczne. No to w czym problem? Matka byla murzynká a ojciec kosmitá a dzieci latynosami!!!

Ja mam złe doświadczenia z tym kodem. Kiedyś chciałem bliźniaki wpisałem ten kod i nacisnąłem Enter ale komputer nie odpowiadał więc jeszcze raz ale nadal nic wiec jeszcze raz wcisnąłem i zadziało - tylko, że urodziły mi się sześcioraczki. Później jak próbowałem zrobić czworaczki nie udawało mi się...

A wczoraj założyłem rodzinkę do "survivalu", czyli, który szybciej umrze. Składała się z 2 dzieci, 4 dorosłych i 2 emerytów. Pierwszo umarli emeryci i jeden dorosły. W następnej konkurencji - pt.Basen - umarło 4 dorosłych i zostało 2 dzieci. I wtedy się zaczęło. Przyjechała opieka społeczna i wskoczyła do basenu (nie było ani drabinki ani trampoliny) i zaklinowała się (nie mogła się ruszyć), wtedy przyjechał druga i ... też się zaklinowała. Musiałem cofać się do Pulpitu aby wyłączyć grę...

cerastes
20.07.2008, 17:57
moje pytanie piszę już poraz drugi bo wcześniej zamieściłam go nie tam gdzie powinnam! na parceli na której gram kiedy wezwę przedstawicieli klubu ogrodników , odmawiają oceny ogrodu i pojawia się informacja słowna: na tej parceli dzieje się coś niepokojącego. Ponadto simy:pokojówka,majster nie wykonują swoich obowiązków tylko uciekaja z parceli. Dodatkowo czas upływa dużo wolniej.Jestem ciekawa czy ktoś miał podobną sytuację, cz jest to element gry? W grze nie używam kodów.

menowa
21.07.2008, 14:59
ja miałam taką sytuację.
grałam parą simsów, (małżeństwem) - gdy urodziło im się pierwsze dziecko wogóle nie klikałam na opcje "bara-bara" ani "postaraj się o dziecko". simka zaszła z innym simem w ciążę (mąż ich nie nakrył). simka urodziła dziecko, a sim nic! nawet im kontakty nie spadły. myślałam że gra jest tak zaprogramowana , że w takiej sytuacji sim się połapie, że został zdradzony...

a z dziwnych sytuacji:
grałam rodziną: sim, simka (małżeństwo), syn1, syn2
sim zdradził swoją żonę z taką rudą pokojówką, żona ich nakryła, po czym się rozwiedli i sim się wyprowadził.
zamieszkał w innym domu wraz z pokojówką. po jakimś czasie pobrali się. na wesele zaproszeni byli oczywiście tylko synowie sima, eks-żona - nie.
wesela trwało, na końcu przyjęcia przyjechała limuzyna, itd....
gry para młoda wróciła , pokojówka poszła do domu a sim stał jeszcze przy furtce.
nagle patrze... idzie chodnikiem jego eks-żona. zatrzymuje się, witają się (nie sterowałam simem- to była wolna wola), chwile rozmawiają, po czym eks-żona go przytula po przyjacielsku i odchodzi...
ta sytuacja zgasiła mnie... kontakty mieli na minusie przez te przyłapanie na zdradzie, a mimo to w dzien jego ślubu simka jakby mu... życzyła powodzenia. pogodzona z losem.

nimfadora111
11.08.2008, 09:16
Mi się kiedyś zdarzyło tak, że simka była w ciąży, i jak poszła do pracy, to pisało że zmarła na innej parceli. No a ponieważ była pod koniec ciąży, to gra leciała dalej, mimo że nikogo oprócz jej nie było w rodzinie. Potem przyszedł jej duch i ona urodziła bliźniaki. Ee.. DUCH urodził bliźniaki. A tak w ogóle to dziwne, że simka w ciąży poszła do pracy! To było w Dziwnowie, ale wszystkie okolice są takie same, bo w każdej sima mogą porwać kosmici. Ale to było dość dziwne :/

Pony13
11.08.2008, 12:32
A ja tam mam rodzinkę szczęśliwą, na której mam 9 simów, i jezscze oni mogą mieć więcej dzieci. Kodów nie używam.

giannanannini
11.08.2008, 19:27
u Mnie Kasandra wyprowadziła się do Dariusza Marzyciela... mieli już syna w wieku szkolnym i córkę niemowlaka o imieniu klementynka... grałam nimi chwile po urodzeniu się Klementynki i wyszłam zeby pograć kimś innym, ale jak kliknęłam na dom Kasandry i jej rodzinki Klementynka - niemowlak stała sobie na ziemi w pampersie a nie ja powinno byc na rękach u mamy albo taty ;/

Alisha
08.09.2008, 18:18
Ja tez tak mialam i mam sposob!Piszesz MoveObjects on i usuwasz dziecko. Zapisujesz gré. Wchodzisz z powrotem do domu i dziecko lezy na ulicy - ale mozesz je podniesc. Odkrylam to przez przypadek.

Samantha
10.09.2008, 20:47
Moja Simka zaszła w ciażę i jakiś czas potem została Złą Wiedźmą. Postanowiłam zmienić jej profesję i uczyłam ją Magii Światła. W tym czasie wybrałam jej aspirację - super płodność. Dwa razy zjadła też Zupę Na Pocieszenie Babuni. Gdy została Miłą Wiedźmą zaczęła rodzić. Pojawił się komunikat, że będą bliźniaki - dziewczynki. Wybrałam imiona i za chwilę pojawił się komunikat, że pojawi się nowe dziecko - chłopiec. Zdziwiłam się, bo nigdy nie żadna z moich simek (a było ich sporo) nie miała trojaczków naturalnie - tj. bez kodów czy hacków. Największe moje zdziwienie było jednak wtedy, gdy ujrzałam owego chłopca - był zielony!! Niestety gdy malec trochę podrósł karnacja zmieniła mu się na jasną. Szkoda.

Dodałabym zdjęcia ale niestety ta opcja nie działa w moich postach.

legolas
11.09.2008, 15:37
Pani Zadecka :D przyszła do mnie do domu i zaczęła tańczyc i filtrowac z goscmi a jak któryś nie chciał to waliła z torby ;)

Alisha
11.09.2008, 18:13
Co??? Czyzby sie upila?! Rany... U mnie za to chciala pocalowac goraco wampirzycé... :P

lady_alexandra
18.09.2008, 10:31
U mnie w Weronie, brat Romeo założył rodzinę, miał żonę i dwoje dzieci i mieszkali tam, gdzie ich dziadkowie. Dziadkowie leżeli sobie w grobach i wiadomo - w nocy wychodzili. To akurat dobrze, bo żona i sim tego smima chciała zobaczyć ducha. O ile żona się wystraszyła i została spełniona jej azpiracja, to syn zrobił coś dziwnego.

Zobaczył ducha, wystraszył się i posikał. Dałam opcję wykąp się, ale on stał w kuchni i za każdym razem jak duch podchodził to siusiał. I tak chyba z sześć razy. Duch sobie poszedł a mój sim (nastolatek) rozebrał się cały i podszedł do umywalki, po czym nie wiem skąd wziął gąbkę i zaczął myć sobie krocze co trwało jakiąć godiznę. Ciągle dawałąm mu opcję wykąp się czy weź prysznic, ale on wolał się podmywać w umywalce w kuchni.

legolas
18.09.2008, 13:24
Dolinka(moje Otoczenie) przyszedł wampir i zaczął mi wsszytko wyjadac a na koniec sie zesikał i tak co wieczór!

lady_alexandra
18.09.2008, 13:54
Ja raz miałąm samotnego simsa i wprowadziłam go do domku, wktóym już ktoś wcześniej mieszkał. A sim nie wszedł do domku, nie podlewał kawiatków, tylko wsadził łapy do kosza i zaczął jeść, wyżał chyba cały kosz :/

Ritty
25.09.2008, 17:09
Grałam Montekami i Patryk miał niedługo umrzeć. Więc starałam się o platynową aspirację. Kiedy umarł miał złotą, prawie platynową, ale kostucha przyszła z tancerkami hula i tymi kwiatami na szyi! A najdziwniejsze było to, że nie ma urny, po prostu jej nie ma. o_O

ultraviolence
25.09.2008, 17:14
U mnie ostatnio najdziwniejszą rzeczą, jaka zdarzyła się w TS2, to ulepienie NORMALNEGO bałwana przez simkę <lol2> Serio. Zawsze budowali mi tego z rogami, a tu proszę - niespodzianka... Po tylu latach grania, wreszcie się udało :D:P

kubuss
27.09.2008, 11:57
Mi ostatnio zdarzyło się coś takiego: sim kąpał się w basenie i kazałem mu wyjść, a on ni wyszedł tylko płyną przez całą parcelę później mi się gra zawiesiła i musiałem zrestartować kompa :D

mateusz812
27.09.2008, 12:04
nie wiem czy to takie dziwne ;p
te siostry w jaskini pokryku (ja mam zatoke belladony ;p) co znaly wiedzmy Katarzyna i Samanta? :D No i obie chciałby być wiedźmą ;) No i załatwiłem jedną aby była magi światła i sie ucieszyła. Drugą magią ciemności i miała czerwone wspomnienie mimo tego że chciała być wiedźmą ;p czyżby nie lubiła czarnej magii? Chociaż potem chciała być mistrzynią nikczemności czy coś i rzucić zły czar :O

zuzza
27.09.2008, 15:11
ja miałam no i nadal mam takie zdarzenie, ze moją simkę porwali kosmici i potem mi wróciła ale miała pryszcze na czole i na policzku
czy ktoś miał kiedys coś takiego

mateusz812
27.09.2008, 15:32
hahaha xD niebezpieczne zabawy kosmitów z usuwaczem pryszczów? :P albo ja zrobiłem simke dziecko i miała prawie wszystkie skille jako dziecko a potem uzupelnila jako nastolatek (żyła jako dziecko dzieki krowkokwiatkowi i dzieki mordach na simach z okolicy xD) a jak poszła na studia to cały pasek sie nie uzupelnial (ja tego nie widzialem ale sie uzupelnial) i trzeba bylo w ciemno grac ;p

NekoTemari
27.09.2008, 19:37
Zrobiłam sobie rodzinkę - małżeństwo z nastoletnim synem. Wprowadziłam ich do domu i pojawił się zwykły komunikat "przyszli goście, aby powitać cię w sąsiedztwie". No to witam tych gości, wszystko ok, a tu nagle Kasandra Ćwir gwiżdże na mojego faceta! Normalnie szok! Jakby tego było mało, żona nieszczęśnika widziała i teraz cały czas policzkuje męża. Że MOrtimer wbiega i krzyczy, to chyba się wszystkim zdarzyło, ale Kasandra...?

arbuzuje
30.09.2008, 18:47
U mnie znikąd zmaterializował się "Wielka Stopa Wielka Stopa", nawrzeszczał na mojego prywatnego Joego Wielką Stopę, następnie zaczął grasować po całej parceli, a jak zadziałałam na niego kodem to zobaczyłam, że wypełnia czynność "Zabierz dziecko." Owym dzieckiem był duch dziewczynki, która niegdyś u mnie pomieszkiwała ;]
Czy Wielka Stopa Wielka Stopa to porywacz dzieci?

EDIT: Jezus Maria! Noc żywych trupów! Ten duch lata mi po domu i sprząta kibelki, a chodnikiem spaceruje Bella Ćwir, za nią jakiś Ideal simorośl (tak się nazywa) w ciuchach Simorośli i o dziwnym brązowym umaszczeniu ;]

kasiunal33
05.10.2008, 14:36
AA JA specjalnie zrobilam 8 simów i ciagle pożar robiłam i ich usmiercałam.Albo wpisalam kod ,,move objects on" i wkładałm różnych przechodzacych ludzi do tego domu.A ,że zawsze sprzedawałm drzwi to nie mogli z domu wyjsc.No a jak juz było mało przechodni bo wszystkich zabilam (miałam 32 nagrobki)To zaczełam wzywac straż pożarną itd.ALe za każdym razem jak specjalnie robilam pożar to mi ten strażak gasił.No to zrobilam taką małą zagródke na podwórku i go wstawiłam i nie mógł wyjsc i jak był pozar to taka chmurka mi sie pokazywała z głową strażaka i pisało na niej ,,Halo jest pożar a ja nie moge go ugasiic" CZy cos w tym stylu.

Albo Mialam bardzo zmęczonego sima ale był tez brudny to wziełam go do prysznica ale byl tak zmęczony ze jak wyszedł to niezdążył sie ubrac i goły spadł na podłoge i spał.

A ja zatrudniłam nianie a ona dziecko na podłodze zostawiła i poszła do basenu.

Zrobilam simke i ona chciała miec dziesięc dzieci i tak jakos jej narobilam.Czekałm az dwa będą dorosłe i je wyporwadzam i znów następne 2.I tak jakos sie 10 zrobilo.Jak juz te jej dzieci powyrastały to chciała miec 20 wnucząt.No to znów to każdego jej dziecka dałam chyba po 2 dzieci.No i miała juz 20 wnucząt i platynową aspiracje A Potem patrze a ona znów ma jakies pragnienie tym razem ZORGANIZOWAC SPOTKANIE RODZINNE czyli razem musiała bym zaprosic 30 simów hehe dziwne te simsy czasem xD

niepokorna
05.10.2008, 16:40
aż zal dupcię ściska... nie piszemy 3 postów pod rząd!!
Regulaminu nie czytałaś?! <głupia i tyle>

Moje dziwne zdarzenie...
Może nie to co dziwne,ale interesujące. Zrobiłam parkę w miłowie. Każdy chciała poznać kogoś nowego, to boolpropem zaprosiłam wszystkich sąsiadów. Jak się zaczęli nawzajem witać (Kasandra z Darkiem bądź Dina z Mortim) to wybuchła bitwa :D
Bo jak wiadomo, Simy nie lubią zdrady x3

Ritty
05.10.2008, 18:08
Miałam w Dziwnowie rodzinę Ćwir. Bella i Joe mieli dziewczynkę i Bella po raz drugi zaszła w ciążę. Nie miała jeszcze wtedy brzuszka, ale była b.głodna, zmęczona, a na dodatek ciągle łaziła do córki, nie mogłam jej kazać czegoś zjeść ;/ W obawie, że mi zginie wpisałam move_objects i skasowałam ją, ale problem w tym, że gry nie zapisałam... Kiedy weszłam drugi raz do tej rodziny, Bella niby była w ciąży, ale brzuch jej nie rósł i nie było opcji starania się o dziecko o_o Pierwsze dziecko dorosło, drugie (adoptowane) też, a Bella nadal nie chciała rodzić! Wyprowadziłam całą rodzinę (prócz jednego dzieciaka) i po wprowadzeniu Bella była w zaawansowanej ciąży i zaraz urodziła dziewczynkę. :P

Analisse
17.10.2008, 21:13
Ja kiedyś stworzyłam sobie pare homoseksualną, facet z facetem. Często robili bara-bara, no i pewnego dnia sim miał objawy ciąży, zaczął rosnąć mu brzuch (nie porwali go kosmici), zaszedł w ciąże :P urodził dziecko (zwykłe, nie kosmite), no i w drzewie genealogicznym czy jak to się zwie, było że on i ten drugi sim są rodzicami dziecka.
Jakiś taki błąd w grze :P

patkasims2
23.12.2008, 17:39
umie simka urodziła bliżniaczki(bez kodu!).noi wszystko w porządku,ale do czasu.niemowlęta ,wiadomo nie różnię się.Mają urodzinki na małe dziecko ,zdmuchnęly świeczki dorosły patrze ,a każda inna!włosy jedna ma te
najdłuższe,druga łysa!a ubrania to wogule!potem zrobiłam je takie same

zawsze jak sie waldemar dziwak wyprowadza to ci bracia z nim ale niedosc ze wszyscy razem to potem majo tyle kasy co ma normalny sim ktory sie wyprowadził

Sabrina123
27.12.2008, 19:21
A umnie to moja siostra stworzyła taką dziewczynę i jak wpisalam jej kod moveObjects on i kupiłam jej taki samochod do naprawy z czasu wolnego to jak ona tam coś z nim robila to jej wyrzucilam ten samochód.I potem z jej ciala wydobywały się iskry.He he.

Horsez
29.12.2008, 15:33
U mnie duch schował się do mikrofalówki dziwne nie?

zelkam
29.12.2008, 15:59
Jeśli sim, ktory był tym duchem zmarł przez porażenie prądu, to jest to normalne.

Ja bawiłam się boolProp'em i zamienilam mojego ukochanego kota w malego kociaka :D

Emallie
30.12.2008, 20:04
Gdy weszłam do mojej rodzinki do wyposażenia "plecaczka" pokazało mi się chwilowo coś dziwnego miałam w wyposarzeniu zwierzęcego najleprzego przyjaciela i dwie przeprowadzki do domu(innego miejsca) oto zdjęcie ::

http://img224.imageshack.us/my.php?image=beztytuuttttcs6.jpg

Czy tylko mi się tak zdarzyło?? Może to ktoś mi wytłumaczyć??

Swampfire
30.12.2008, 20:18
Emilci@ daj normalny link bez ...

krzysiek200
31.12.2008, 11:52
Emilci@ masz to w plecaku czy we wspomieniach ?

brzos
31.12.2008, 11:58
Emilcia, a jak klikasz na nie to co? o.o

Łezka
31.12.2008, 15:28
Hehe niezłę to zdjątko a czy jak chciałabyś przenieść, np. dom z tam tąd to da się.

Emallie
02.01.2009, 09:33
MAm to w plecaku xDXd znaczy miałam bo jak wzięłam na tryb zycia i znowu do plecaczka weszłam już nie było ale raczej się nie dało przenosić niewei m nie patrzyłam ..:/;/ Ja jak otwieram to okienko to mis się pokazuje Pzdr :);):);)

krzysiek200
02.01.2009, 11:32
teraz moje dziwne zdarzenia miałem rodzine:
1. urodziło sie 6 dziewczyn i żaden chłopak, czy to normalne?
2. kiedymoja simka zaczynała rodzić była cała w kwadracikach jak by wyszła z wanny.

nat9
02.01.2009, 15:03
1.Mi simowie w domu z basenem gdy zaczęli wchodzić wszystko normalnie wchodzą se a tu zaczynają pływać po kafelkach obok basenu
2.Gdy simka zaczęła rodzić urodziła jak pies położyła się a potem obok niej pojawiły się bliźniaki.
3.Kiedy simka (inna) zaczęła rodzić a mieli skórę jasną sim i simka simka urodziła chłopca murzyna
4.Gdy simka szła do niemowlęcia pobawić się (wcześniej karmiła szynszylę) szła do dziecka z pudełkiem karmy dla gryzoni który cały czas była gdy simka bawiła się z dzieckiem. Zamiast ręki miała pudełko karmy.

simunia
03.01.2009, 15:10
ja mialm kedys tak ze przyszedl do mnie sim mialam niemowlaka i jakis znajomy moich simow u mnie byl i jak juz pposzeld to ja zauwazylam ze tego niemowlaka nie ma te simy kradna niemowlaki wy tez tak czasem macie od teraz bardziej uwazam na niemowle bo moze znowu ktos ,mi je zakosi ;)

Rocket
03.01.2009, 16:29
to błąd gry, zainstaluj łatkę.
i zacznij używać znaków interpunkcyjnych, bo się mózg wykręca.

Alisha
05.01.2009, 18:07
Pierwsze skutki naduzywania boolProp'a.
Zapisalam gre kiedy obydwie simki jadly przy stole.
Kiedy wrócilam... Jedna z simek byla niebieskawo-przezroczysta.
Kiedy skonczyla jesc, wstala - wyswietlil sie komunikat: Natasha zmarla na innej parceli. Powróci tam jako duch.
A simka... Umarla!!!
Jaki absurd! Na szczescie ja wskrzesilam... Uff...
EDIT: Mam nawet 2 fotki!:
http://img210.imageshack.us/img210/8609/40206606xu6.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/772/81129659st5.jpg

!A!
04.02.2009, 18:32
Mi kiedyś urodziło się czarne dziecko, gdy jego rodzicami było ufo i biała kobieta.

Nemezis
06.02.2009, 15:50
Gdy pobrałam hack na pozy z MTS2,ustawiłam simke w jakiejś pozie i zrobiłam jej zdjęcie,zapisałam gre,weszłam jeszcze raz póżniej to miała cenzure! :O
Jak to możliwe,przecież miała strój?

aneta_zyleta
07.02.2009, 09:17
u mnie nagle zdrowa dorosła simka, potrzeby miała pełne(maxMotives xD) umarła i wyświetliło mi sie coś jak Tobie Alisha ;/, te opiekunki to nic nie robia u mnie tylko ogladaja TV, a raz mi nawet jedna ukradła krasnala ogrodowego :O chamstwo

Artemida
07.02.2009, 14:18
ja kiedyś jednocześnie uśmierciłam dwie babki boolpropem (chciałam by nocą różnokolorowe duchy przechadzały się po ogródku :) ) po jednej został nagrobek po drugiej nie. i kurcze strasznie mnie denerwuje ta druga bo kiedy wczytuje się rodzina to widać jej zdjęcie. ale w domu nigdzie jej nie ma. strasznie mnie to wkurza bo nie pasuje ona do ,,rodziny'' która jest stylizowana na postacie z jakiegoś tam anime. wrr.
jak nie znałam boolpropa to próbowałam uśmiercić taką jedną babkę zamykając ją w maciupeńkim pomieszczeniu z palącą się kuchenką. kurcze babka za nic w śmiecie nie chciała umrzeć. stale zmniejszałam pomieszczenie i zwiększałam liczbę kuchenek, ale to nic nie dało :<

ultraviolence
07.02.2009, 16:27
A w innej rodzince tak sobie wchodził brat do mieszkającego oddzielnie brata. Oczywiście obaj byli dorośli :)

To normalne :) Jeśli rodzina jest ze sobą zżyta, od czasu do czasu jej członkowie odwiedzają się nawzajem. U mnie na przykład, kiedyś wieczorem (około 19:00) do mieszkania Aleksandra Ćwira i jego żony Sary, przyszła Kasandra z Dariuszem (nie muszę mówić chyba jakim? :) ). Nawet nie trzeba ich było witać - od razu były dostępne wszelkie opcje, typu: "schlebiaj", "rozmawiaj", itd.

Abigail_Kocur
08.02.2009, 11:00
Nina Kaliente usiadła na schodach.A przynajmniej tak mi się wydawało,bo miała wsiąść do taxi i była na przed ostatnim stopniu.I nagle siada,a potem znika.Tak naprawdę 'wydawało jej się',że już jest w taksówce :P

cherrie
09.02.2009, 19:51
jak mi córka "ugrzęzła" w krześle i jak nie mogłam usunąć krzesła i łóżka. A to było w mojej ulubionej rodzinie! :/ jak zainstalowałam dodatki, to przestało mi się tak robić.

wikcia09
16.02.2009, 20:08
Do mnie raz przyszła opiekunka.....Nie wiem czemu nie miałam nawet dziecka tylko małego kotka. Dobra włazi i mi wrzeszczy - TU NIE MA ŻADNYCH DZIECI! - Myślałam że ją zatłukę. Pojechałam do pracy, wracam a tu opiekunka wynosi śmieci. Przerwałam jej żeby się z nią porzegnać. Ta wywaliła śmieci na podłoge a w nich co? Mój kotek o_O Terzy jakby zdechł a potem nic nie mogłam z nim zrobic....Jak klikałam przytul czy coś tam nic a jak coś innego też nic. Nawet kotkiem nie mogłam chodzic. Miałam kod wpisany że można być zwierzętami. TO MA BYĆ OPIEKUNKA???

ZuuZaa
17.02.2009, 08:43
kiedys kazalam psom postarac sie o szczeniaki i nie wiem czemu nie mogli wejsc do budy i sie zaklinowali. stali i szczekali, a ja nie moglam nic zrobic, na dodatek to bylo w mojej ulubionej rodzinie i musialam wyjsc nie zapisujac po 3 godzinach grania

i kiedys bylo tak ze pies sobie szedl przez podworko i nagle zdechl. ciagle nie wiem czemu, przeciez mial wszystkie potrzeby na full. przyszla smierc i po psie XD

AmiMila
17.02.2009, 11:20
Dziwne ... Raz pies pogryzł sima i odpadła mu noga :) (później zabrał tę nogę i uciekł) :)

ja mialm kedys tak ze przyszedl do mnie sim mialam niemowlaka i jakis znajomy moich simow u mnie byl i jak juz pposzeld to ja zauwazylam ze tego niemowlaka nie ma te simy kradna niemowlaki wy tez tak czasem macie od teraz bardziej uwazam na niemowle bo moze znowu ktos ,mi je zakosi ;)

Do moich simów przyszli znajomi z niemowlakiem!!! i go zostawili i to jeszcze w sypialni, i ten bachor ciągle beczał i simowie spać nie mogli !!!

Gio
17.02.2009, 11:55
Do moich simów przyszli znajomi z niemowlakiem!!! i go zostawili i to jeszcze w sypialni, i ten bachor ciągle beczał i simowie spać nie mogli !!!

Dziwne ... Raz pies pogryzł sima i odpadła mu noga (później zabrał tę nogę i uciekł)

Naprawdę Twoja wyobraźnia nie zna granic. Ale nie ładnie tak zmyślać ;) A z tą nogą to niemożliwe :)

FrAiSe^^
17.02.2009, 12:58
a mi w historiach z bezludnej wyspy,( w tym momencie gszie trzeba porozmawiac z wszystkimi ludzmi ) to jeden facet poszedl w krzeczki sie zalatwic no i tak tam zostal wiec nie moge zaliczyc celu, bo musze z wszystkimi porozmawiac a ten juz tam siedzi od kilku dni i nic nie moge zrobic, ani wrocic do mojego domu, ani zaliczyc celu, ani nic :p:p

Alisha
17.02.2009, 19:09
Mój Boze!
Prawie posikalam sie ze smiechu z tego co sie dzisiaj stalo w Simsach.
Byl slub- Dona i Kasandry.
I niby wszystko szlo dobrze póki piorun nie rombnal w drzewo.
Zwykle deszcz gasi pozar, ale wtedy przestal padac!
Oczywiscie para mloda, Morti i Alex oraz goscie (Marysia i Dariusz) spanikowali, ale to nie wszystko!
Kasandra nie miala miejsca do panikowania, wiec stanelo pomiedzy plonacym drzewem a ogrodzeniem.
I... Zapalila sie!
Panika jeszcze wieksza, na szczescie mialam boolProp'a wlaczonego (SeeThem) i podwyzszalam jej potrzeby zeby nie umarla.
Morti zaczal gasic pozar, Kasandra miota sie w ogniu, ale Don w koncu zaczal ja gasic i równoczesnie M. i D. Ugasili caly ogien.
Zanim jesze ze ugasili Alex pobiegl do telefonu zeby zadzwionic po Straz Pozarna ale go zatrzymalam kiedy wszystko zgaslo.
Efekty Uboczne?: Tylko u gosci - Dariusz zwariowal i przyszedl do niego Terapeuta (niwidzialny ale sie domyslilam bo byl na ziemi )...
Chyba nigdy tego nie zapomne... :D

Łezka
17.02.2009, 20:21
To zdarzenie miało miejsce jakieś 2 lata temu w simowym świecie ;)
Wesele emeryta Adama Wojtyli i jego trzeciej już żony Izabelli ponieważ wszystkie żony, dzieci były chowane w ogródku to i wesele było w ogródku zaraz po wzniesieniu toastu Adama przestraszyła pierwsza żona Ewa ( zginęła tragicznie w pożarze kuchenki, gdy ich pierwsza córka była niemowlęciem) i tak go wystraszyła że umarł ponieważ miał niskie potrzeby i w dodatku umarł na weselu, które zakończyło się katastrofą niestety izabellę uśmierciłem, bo niestety zawaadzała :P.

Monitkowa
17.02.2009, 21:24
Dziwne ... Raz pies pogryzł sima i odpadła mu noga :) (później zabrał tę nogę i uciekł) :)
yhy, chciałabym to zobaczyc...

Zombie Love
17.02.2009, 21:32
Moim największym zonkiem było jak na sima spadła satelita(to były same początki the sims 2). Już nic mnie w życiu nie zdziwi

sirr
21.02.2009, 19:53
U mnie w Dziwnowie od początku gry nie ma rodziny Hak w Miłowie lub Weronie i nie ma rodziny Kowal w Dziwnowie co gorsza siostry Kaliente są u mnie w grze ale nie mają domu

ddo bwayo
27.02.2009, 14:47
Daaawno temu miałam sobie rodzinkę (2 dorosłych, nastolatek i dziecko) nacisnęłam nastolatkiem na granice parceli i miałam opcje 'idź w świat' :O Wie ktoś jak ja wywołać? To była moja jedna z pierwszych rodzin i bałam się by coś się nie stało :P

Julia
27.02.2009, 14:50
łoo, nie słyszałam o tym, z chęcią wybróbuję, kiedy i jak się to stało, jak to zrobiłaś ?

ddo bwayo
27.02.2009, 15:28
Wprowadziłam rodzinę i przez przypadek klikłam nastolatkiem na krawędź parceli i mi wyskoczyło : 'podejdź tu' , 'podskocz tu' (czy tam 'podbiegnij tu') i 'idź w świat' Oo

claudia_o
27.02.2009, 16:40
Ooo! Ciekawe...

Łezka
28.02.2009, 12:20
Takiego czegoś jeszcze w życiu nie słyszałem: idź w świat??? OMG :P - Muszę to wypróbować - jakoś nie chcę mi się w to wierzyć.

Casslin
28.02.2009, 18:22
Mojej siostrze kiedyś sim zjechał po poręczy od schodów.

Pani_Snejp
28.02.2009, 18:30
Mojej siostrze kiedyś sim zjechał po poręczy od schodów.

Ta opcja dochodzi w któryś w dodatków (tj. tych mini-dodatków, jak Moda H&M itp.) ale nie pamiętam którym xD

Luthiee
28.02.2009, 18:35
To działo się w rodzinie Blaszka w Lazurowej Promenadzie.
1. W domu mieszkali rodzice - Stefan i Wanda, ich córka - Melodia oraz przyszły zięć - Czesiek Cybant. No i kot (razem 5). Postanowiłam wypróbować nowy hack na czworaczki i trojaczki. Wybrałam czworaczki. Trochę mnie dziwi, bo teraz mam 9 osób na parceli.
2. Ciekawsze. Melodia poprosiła matkę o pozwolenie na wyjście. Ta się zgodziła, więc M. zadzwoniła 'wyjście z domu' i wybrała kolegę ze szkoły. Przyjechał po nią czarną limuzyną, wszystko jest cacy, do czasu. Trzeba tu wspomnieć, że mam inteena. Młoda Blaszka wróciła i była dorosła, tak jakby była w ciąży. Potem pomogła rodzicom przy czworaczkach - uczyła ich mówić, chodzić itp. Gdy skończyła, trzy razy zwymiotowała, a nad jej głową pojawił się dymek ze smoczkiem i znakiem zapytania. Kiedy klikałam na nią i dawałam Inteenimater - My Biological Clock były opcje typu "Poronienie", "Szybki poród" itp. Nie miałam już wątpliwości, że jest w stanie błogosławionym... ale przecież nie miała swojego pierwszego bara! Sprawdziłam wspomnienia - nic. Ze swoim partnerem - Cześkiem nie przeżyła jeszcze nawet pierwszego pocałunku! Jednak zaciekawiona postanowiłam utrzymać tą ciążę, a po urodzeniu maleństwa sprawdzić ojca dziecka. Co najdziwniejsze - niedługo po pojawieniu się pierwszego brzuszka... ciąża znikła! Nie zauważyłam tego z początku, zwróciłam na to uwagę dopiero wtedy, gdy pojawił mi się komunikat, że simka powinna może iść na studia. Bardzo dziwne, prawda? A jednak to prawda. Utrata ciąży (zapewne poronienie) nie byłu skutkiem mojego bawienia się zegarem biologicznym. Nie wydarzyło się też żadne smutne wydarzenie, tj. nikt nie umarł, simka miała potrzeby w dobrym stanie. Może to było skutkiem liczby osób na parceli, kto wie...

Black LaDy
28.02.2009, 18:44
Hej.Ja miałam bardzo dziwny przypadek.Pewnego dnia grałam sobie w simsy i wzięłam sobie ślub wszystko było okey pobrali sie wzieli ślub zjedli z gośćmi kolacje.Jak goście sobie poszli po pare młodą przyjechała limuzyna.Ja myślałam że panna młoda jest już w limuzynie ale pan młody siedział na kanapie i czytał gazete.Ja kazałam temu panu młodemu wsiąść do tej limuzyny ale on o dziwo nie chciał dlaczego?No i tak długo czekałam aż limuzyna odjechała ja się rozglądam po domie a tu panna młoda (uprzedzam przedtem widziałam jak panna młoda odjechała z limuzyną)myła naczynia.Potem sobie razem usiedli i przyjechała limuzyna i zaraz potem odjechała.Nie wiem co to miało znaczyć ale dziwne było i do tematu.

Black LaDy
28.02.2009, 18:49
Hej.Ja miałam bardzo dziwny przypadek.Pewnego dnia grałam sobie w simsy i wzięłam sobie ślub wszystko było okey pobrali sie wzieli ślub zjedli z gośćmi kolacje.Jak goście sobie poszli po pare młodą przyjechała limuzyna.Ja myślałam że panna młoda jest już w limuzynie ale pan młody siedział na kanapie i czytał gazete.Ja kazałam temu panu młodemu wsiąść do tej limuzyny ale on o dziwo nie chciał dlaczego?No i tak długo czekałam aż limuzyna odjechała ja się rozglądam po domie a tu panna młoda (uprzedzam przedtem widziałam jak panna młoda odjechała z limuzyną)myła naczynia.Potem sobie razem usiedli i przyjechała limuzyna i zaraz potem odjechała.Nie wiem co to miało znaczyć ale dziwne było i do tematu.

dżin.
02.03.2009, 11:37
Nie wiem, czy to tutaj pasuje, ale gdy coś tam budowałem przy włączonym moveObjects, budując basen, rozkazując rodzince się w nim kąpać, a następnie usuwając zbiornik wodny, Simy pływały w betonie :D

ddo bwayo
02.03.2009, 17:05
No tak, nie wierzycie mi, sama bym sobie nie uwierzyła... Ale naprawdę miałam coś takiego :O

sim-aga
02.03.2009, 20:12
Ja miałam coś takiego że moja simka wróciła z pracy to zamiast iść do domu to gdzieś wyszła, tak że nikt nie wie gdzie i po 10 simowych minutach wróciła z krasnalem ogrodowym wyszczerzyła zęby zrobiła chytrą minę i schowała krasnala za plecy. Szkode że fotki nie zrobiłam:p

zelkam
04.03.2009, 15:02
Ta opcja dochodzi w któryś w dodatków (tj. tych mini-dodatków, jak Moda H&M itp.) ale nie pamiętam którym xD

W "Rezydencje i Ogrody"

Łezka
04.03.2009, 15:57
Sim - Aga ja też miałem taki sam przypadek, tylko że moi simowie codziennie wieczorem szli po te krasnale ogrodowe gdzieś.

Nieidealna
05.03.2009, 13:12
Ja mialam jedno hamskie :O Moja simka byla w ciazy i miala taki humor ze szok.....gloduwa iiiiiiiii takie tam...miala zero enegii i sie polozyla na podlodze bo jak poszla do lozka to od razu sie budzila bo ona "nie ma rozrywki"wielkie mi rzeczy...ok i obudzilam ja no i w pewnym momencie w pragnieniach sima bylo wygrac ze smiercia i jakies takie typu bzdury a ja sie patrze a mojej simki nie ma na panelu rodziny;No tak umarla......probowalam ja odswierzyc kodem moveobjects on ale jak ja skasowalam to jej nie bylo w panelu rodziny......

Ja też tak miałam...Ale wtedy jeszcze nie wiedziałam,że o Simów trzeba tak dbać,żeby nie mieli czerwonego pasku z głodem...;)Ale wyszłam z gry,nie zapisując jej,więc jeszcze raz weszłam i ją nakarmiłam a potem wszystko było dobrze:);)Od tej pory,jak moi Simowie mają już w połowie pasek głodu,to ich karmię:)

feelka
05.03.2009, 14:06
U mnie kiedyś simka była w ciąży. Gdy wymiotowała .. raczej jak już skończyła wymiotować i wykonywała następną czynność to za nią ciągły się takie 'wymiociny' jakby jej z pleców wyciekały :O

Łezka
05.03.2009, 14:30
U mnie zdarzyło się tak: Szczepan Marzyciel zaczął, a raczej jego skóra zaczęła się pokrywać takim czymś szarym jakby stawał się vampirem tylko głowa została mu murzyńska - nie ściemniam. Widocznie błąd gry.

patkasims2
05.03.2009, 15:55
jak u mnie w jednej rodzince matka chciała zawieśc córkę do szkoły to sama pojechała a dzieciak został

dżin.
05.03.2009, 18:58
W otoczeniu Dolina Niezbędna, ja sobie usuwam dom, a tu widzę UFO nade mną przelatuje :D

Spela
06.03.2009, 08:57
Daaawno temu miałam sobie rodzinkę (2 dorosłych, nastolatek i dziecko) nacisnęłam nastolatkiem na granice parceli i miałam opcje 'idź w świat' :O Wie ktoś jak ja wywołać? To była moja jedna z pierwszych rodzin i bałam się by coś się nie stało :P

Też tak miałam.
Ale nie kliknęłam na to, szkoda, bo teraz Mi się to nie pokazuje.

zelkam
07.03.2009, 10:03
W otoczeniu Dolina Niezbędna, ja sobie usuwam dom, a tu widzę UFO nade mną przelatuje :D

Miałam tak samo :D
Potem próbowałam je gonić :P

MilaWatson
06.05.2009, 13:05
Ja też miałam kilka z opisywanych przez was dziwactw w grze:
1. Miałam simkę i niemowlaka i odwiedził je ojciec dziecka. Najpierw się z
maluchem pobawił a później opuścił moją parcelę razem z dzieckiem.
Najciekawsze jest to, że jak później weszłam do domku tego porywacza
dzieci to się okazało, że tam też nie ma dziecka.
2. Grając inną simką zrobiłam z niej simorośl i dorobiła się ona 2 dzieci.
Ponieważ znudziło mi się bycie rośliną kazałam jej wypić wywar a jak
wiadomo niemowlaki tego nie wypiją więc miałam normalną mamę i 2
simorośle-niemowlaki. Potem przeprowadziłam rodzinkę do większego domu
ale zaraz po przeprowadzce dzieci leżały na ulicy i nie dało się z nimi nic
zrobić. Nawet opiekunka społeczna nie była ich w stanie zabrać.
3. W dodatku osiedlowe życie miałam też przypadek, że gdy znalazłam
współlokatora jego twarz pojawiła się w panelu rodziny ale jego samego nie
było. Mogłam zobaczyć jakie ma potrzeby (po pewnym czasie wszystkie
były czerwone) a jak próbowałam go zlokalizować "ENTEREM" to zawsze
kamera lądowała na moim simie.
4. Pisaliście o limuzynie, która przyjeżdża po udanym przyjęciu weselnym.
Moje miało najwyższą ocenę ale żadna limuzyna do mnie nie przyjechała :(
To chyba tyle

Aha i jeszcze mi się przypomniało:
Jak mój sim kiedyś pływał w basenie to zachciało mu się do toalety, więc kazałam mu tam iść. A on nie wyszedł z basenu tylko przepłynął przez trawę, drzewa, pływał w podłodze domu i tuż przed kibelkiem nagle wyskoczył, załatwił potrzebę i znów zapadł się w podłogę żeby dalej pływać :)

Aha i jeszcze jedno:
Dużo osób skarżyło się, że duchy straszą ich simów. Faktycznie jest to uciążliwe ale chyba jest z tego wyjście.
Jak macie nagrobek na swojej parceli i duch z tego nagrobka się wam naprzyksza to wystarczy kliknąć na nagrobek i wybrać opcję "wspominaj" czy jakoś tak. Mnie to zawsze działało. Po kilku takich "wspominkach" duch przestawał być problemem.
Mam nadzieję, że pomogłam :)

Naru
06.05.2009, 14:22
Kiedyś jednemu z moich simów zrobił się (nawet nie wiem jak) nos cienki i długi aż do podłogi :O

Camiestaria
11.05.2009, 18:31
Ostatnio moja Simka była w ciąży i walczyła z jakąś inną kobietą. Nagle spadły jej wszystkie paski. I od 5 dni jest w ciąży:(

Łezka
11.05.2009, 18:57
Dzisiaj miałem dwa dziwne zdarzenia otóż w rodzinie Wojsyk (Anna, Kordian, Kajetan i Walery) wybudowałem im basen i jeziorko Kajtek pływał, pływał, a po wyjściu gdy chodził po lądzie wylatywały z niego mydliny i wyglądał jakby nadal pływał lecz nie wykonywał tego ruchu rękami, jego młodszy brat Walery po złowieniu ryby stwierdził (czytaj ja stwierdziłem, że...), że chce się napić soku (czytaj z jeść przekąskę sok) i trzymał nadal wędkę w ręce chodząc po domu. Nie zmyśliłem tego. :P

kavala
13.05.2009, 14:03
A u mnie simka kąpała psa i ten pies się w wannie zablokował po kąpieli, nie wychodził. Jak się później sim kąpał, to się kąpał razem z tym psem.

Angelika
13.05.2009, 14:56
Moja simka emerytka straciła pracę więc znalazłam jej nową ale może pracować tylko tak jak nastolatek tzn. od 14 do 18 i zarabia gora 100simoleonow a na emeryture nie moze przejsc

kavala
13.05.2009, 18:12
Moja simka emerytka straciła pracę więc znalazłam jej nową ale może pracować tylko tak jak nastolatek tzn. od 14 do 18 i zarabia gora 100simoleonow a na emeryture nie moze przejsc
Też mi się to zdarzyło jak mój sim stracił pracę. Czy jest na to jakaś rada?

Tasha-
14.05.2009, 20:03
jak simka myła niemowlaka to jej został w zlewie :O a co do tej opcji "idź w świat" to wydaje mi się, że skoro to był nastolatek to pewnie będzie w opcji wybierania rodzin ;)

Łezka
15.05.2009, 08:06
Tasha jakiej opcji wybierania rodzin? Ja z resztą takiego nastolatka nie miałem.

ultraviolence
15.05.2009, 15:15
Pewnie chodzi o skrzynię rodzin, ale najlepiej zapytać Tashę :D

figa
15.05.2009, 15:28
Ostatnio trochę pograłam :) chyba tak na pożegnanie Dwójki. Zrobiłam studentkę, zamieszkała w akademiku. Zatrudniłam sprzątaczkę i się zaczęło... Pierwszego dnia przyjechała taka ruda, o bladej cerze, następnego dnia ruda, o sporo ciemniejszej karnacji, na trzeci dzień facet, nazajutrz jeszcze inny facet. I na tym się skończyło, teraz tylko się wymieniają. Nie zmyślam, naprawdę mi się tak zrobiło.

Sonia123SIMS
15.05.2009, 15:36
YYY ja miałam jeszcze gorzej... Moja niania do dziecka nie chciała wyjść z chaty robiłam nawet "Wypędź" i NIC. Jeszcze miałam drzewko pieniężne i wiecie co zrobiła??? WZIĘŁA SE KASE

Patiglr
19.05.2009, 17:13
Dziwne wydarzenia? Norma - bardzo inteligentna opiekunka do dzieci.. ^^ Dziecko ma czerwony pasek higieny, a ona sadza je na krzesełku i chce je karmić.. ;P Bez komentarza. Wiem, że miałam pewną sytuację, w której uśmiałam się do łez, ale nie pamiętam, co to było. Jak sobie przypomnę to naklikam.. ^^

papatka
25.06.2009, 00:16
A ja dam dwa zdjęcia:
http://i41.************/21jou8m.jpg
Ktoś miał tak na imię i na nazwisko w The Sims 3

http://i39.************/2jcil3s.jpg
A tutaj myślałam, że padnę ze śmiechu!
Przecież Gwizdon Ćwir to nie SIMKA!

Tasha-
25.06.2009, 12:04
Pewnie chodzi o skrzynię rodzin, ale najlepiej zapytać Tashę :D

tak helena, chodzi o skrzynię rodzin, ale zapomniałam nazwy tego i napisałam byle co xd

perry
09.07.2009, 20:09
miałam kiedyś taką rodzinkę, w której stała się dziwna rzecz... mianowicie, kiedy facet wyszedł z dżakuzi (nie wiem jak się to pisze, ale chyba wiecie o co b) to kilka metrów dalej zapalił mi się cały ogródek! I to na samej trawie! nic tam nie było postawionego! To wyglądało, jakby na każdej kratce nagle pojawiły się takie oddzielne płomienie (czyli tak, jakby na każdej kratce stała zapalona kuchenka (wiecie, jak ten ogień wygląda), tylko że kuchenek tam wcale nie było! Szybko dałam pauzę i nie zapisałam tej gry.

ps. wam też się tak czasem robi, że jak za długo siedzicie w dżakuzi to wam się sim zapala? nie wiem, czy ktoś nie opisał tego wcześniej, ale ja przynajmniej mam tak bardzo czesto.

Maltinka
28.07.2009, 23:17
Jakieś 3 godzinki temu jak grałam, Moja simka została porażona prądem i chodziła czarna jak smoła ;)

zuzza
29.07.2009, 17:40
Ja grałam swoją simką i kazałam jej isc spac. Następnego dnia jak właczyłam rodzinkę to mi wyskoczyło, że mi umarła na innej parceli, ale ciągle była w rodzinie. W drzewie genealogicznym rodziny było, że żyła.

Sherlock
12.08.2009, 13:15
Jak facet był w łóżku, to ono zniknęło i pojawiło się na ulicy w powietrzu :D

Babka uczyła małe dziecko korzystać z toalety, a ono zamiast siąść na nocnik, siadło w babki brzuchu XDDDD

Majkela
05.11.2009, 17:16
U mnie nagle dziecko zniknęło xD Tak po prostu wyparowało z kołyski! Kołyska jest, a dziecka brak xD

caalam
08.11.2009, 11:22
mojemu simowi odbiło i reszta domowników uciekła z domu o.o. dziwne, bo jak ponownie włączyłam grę (po zapisaniu) to wszyscy byli i nikt się nią nie przejmował.

lizzielovesit
14.11.2009, 08:44
a ja miałam pokojówkę. myła mi akwarium do 17 xd bo się chyba gra zacinała, a miałam też opiekunkę do dziecka, która jej pomagała, i moja nastolatka też czasem ;p bezsensu
a miałam też taką sytuację, że użylam kodu coś tam enabled true czy coś i mi się gra zepsuła. pokazywało się okienko ERROR i wgl jakieś niezrozumiałe rzeczy i niemogłam gry zapisać ani jej wyłączyć o.O musiałam zrzucić ją na pasek i zamknąć prawym klawiszem Eek

Czop92
18.12.2009, 18:48
Noworodek dorasta po 2 dniach. A małe dziecko 4 dni, dziecko 8, nastolatek ok.15, dorosły 28, a stary to zależy....
A teraz moja historia: Grałem taką rodzinką dwóch starych simów. I gdzieś tam już mieli do połowy długość życia i jak spełniłem aspiracje tej starej to jakby odmłodnieli o pare dni... Nie wiem jak ale wskaźnik zycia zmniejszył się...

Z moją rodziną było dokładnie tak samo, ja nic nie piłam żadnego eliksiru ani nic innego i spełniłam marzenie mojej simki (emerytki) pojechac na przedmiescie zjesc cos.Okej pojechałałam i w trakcie sprawdziłam ile dni jej zostało do końca życia i był 24 potem wróciłam do chaty i nagle było 29 ...HHEHEHEHEHE

Elajza
18.12.2009, 19:13
A u mnie było dwuosobowe łóżko i tam facet spał a kamere miałam obruconą z boku łóżka.
I on miał już pełen pasek energii i nagle tak co pochwile podnosił się i trzepał rękami. I ja zastanawiałam się czemu on tak robił i już myślałam, że sim mi się zaciął. Patrze, a tam, gdzie było wyjście z łóżka leżała jego kochanka, która zamdlała. Hahaha:).

I jeszcze raz zaprosiłam dyra szkoły prywatnej on wysiadł i gdzieś poszedł, a tam z boku był licznik czasu jego wizyty i w końcu dziecko się nie dostało :(.

Marionette
21.12.2009, 19:04
U mnie w rodzinie była matka i dziecko. Podczas gdy matka chodziła do pracy to przychodziła opiekunka. I zamiast zajmować się dzieckiem ona pływała w basenie. No to się zdenerwowałam i skasowałam drabinkę. Umarła w wodzie, ale jej duch, który przychodził był biały i miał okropnie czerwone oczy.
A gdy mamą dziecka zadzwoniłam aby zatrudnić nową opiekunkę, pojawiła się jakaś nowa i powiedziała coś takiego: "Część xxx. Jak idzie praca? Mam przyjść teraz czy anulujemy terminarz?" Zupełnie jakby tamta nie istniała o_O

M...:)
22.12.2009, 16:40
Oo dziwne o_O. a ja miałam coś takiego:

Miałam na studiach parę. Chłopaka i dziweczyne i oni byli zeręczeni. Mieszkali w akademiku. Ale 'moveObject... - em' zrobiłam im jeden pokój (z dwoma parami drzi, tymi co pojawia sie obrazek z osobą) w pokoju 'wspólnym'. No więc.. skoro to była para to mieli podwójne łóżko;D I czaicie, że simka zaszła mi w ciąże??;/ A tam nie ma nawet opcji ' postaraj sie o dziecko' ... jest tylko opcja ' bara-bara' a najlepsze jest to że urodziło się dziecko-kosmita... a dodam ze simka nie była porwana przez kosmitów... więc jakim cudem zaszła w ciąze NA STUDIACH i urodziła KOSMITĘ????
Chore....;/

Samusia122
22.01.2010, 11:15
A ja pamiętam jak grałam kiedyś w Miłowie w rodzinę Hak i im urodziło się dziecko ( dziewczynka ) i tak nie za bardzo miałam czas zajmować się niemowlakiem bo oni chodzili do pracy i wgl xD pewnego dnia przyjechała babka z opieki społecznej i zabrała dziecko o.O ale dziwne było to że kiedy ta baba niosła to dziecko do swojego auta to wogóle go nie miała w rękach ... mama Hak zaczeła płakać jak przecież miała to dziecko w rękach ! o.O hehe nigdy tego nie zapomnę xDD P.S sorry za powtórzenia.
O ! właśnie mi się przypomniało że w tej samej rodzinie ta mama Hak kąpała ego niemowlaka a potem nie miał na sobie pieluchy a powinien mieć tylko była cenzura xD albo dawno temu kiedy grałam w inną rodzinę to taka nastolatka przeszła przez ścianę O.O xD.