TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Jak przegrać na płytę i zachować savy z gry?? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=10592)

gzygzaczek 12.11.2004 20:43

Cytat:

Napisał MarekS
Patrzysz nie w tym miejscu. :)
Otwierasz Moje Dokumenty (na pulpicie) i tam masz foldery: EA Games w nim folder The Sims 2 i właśnie w tym folderze są wszystkie zapisy. Ty sprawdzałaś w folderze instalacyjnym.

Dobra teraz rozumiem i dzięki Ci Marek!! Ale nadal chce wiedziec dokladnie (DOKLADNIE) jakie foldery i pliki zachowac.

rainne 12.11.2004 20:47

Cytat:

Napisał gzygzaczek
Dobra teraz rozumiem i dzięki Ci Marek!! Ale nadal chce wiedziec dokladnie (DOKLADNIE) jakie foldery i pliki zachowac.

no to przecież właśnie Ci podał i ja podałam.
albo cały folder the sims 2 z moich dokumentów
albo foldery Storytelling, Neighborhoods i Downloads z Moich dokumentów > the sims 2...

chmiel3 13.11.2004 11:21

Chcesz przegrać dobra dam ci dobrą podpowiedź użyh Nero
Nero jest najlepszy

Charionette 04.02.2009 11:46

Odp: Jak przegrać na płytę i zachować savy z gry??

Przepraszam, że odświeżam temat, ale sądzę, że nie warto tworzyć innego. Więc chcę zrobić reinstalację the sims 2 i chciałabym zachować wszystkie simki itp. Co zrobić??

Luthiee 04.02.2009 12:05

Skopiować folder 'characters', ale ja wolałabym nie ryzykować i postawiłabym na całe 'ea games' wraz z 'downloads'.
@down: tak, dobrze.;) Nie ma za co.

Charionette 04.02.2009 13:53

Dzięki Luthiee (mam nadzieję, że dobrze napisałam) :-)

Scarllett 04.02.2009 15:37

A ten folder 'characters' gdzie się znajduje??

czlowiekelo 05.02.2009 07:55

Ja też mam pytanie .
1. Czy jesli skopiuje cały folder ts2 to na pewno będzie wszystko działać w nowej grze?
2. Czy sćiągagnięte dodatki z netu co są już rozpakowane w fol. downloads także będą działać? Czy trzeba od nowa sćiągac te zapakowane w winrarze ?

Björk 05.02.2009 08:50

Cytat:

Napisał czlowiekelo (Post 949985)
Ja też mam pytanie .
1. Czy jesli skopiuje cały folder ts2 to na pewno będzie wszystko działać w nowej grze?
2. Czy sćiągagnięte dodatki z netu co są już rozpakowane w fol. downloads także będą działać? Czy trzeba od nowa sćiągac te zapakowane w winrarze ?

1. Tak - jezeli oczywiście po zainstalowaniu nowej gry wrzucisz je z powrotem :)
2. Tak jak wyżej. Nie musisz ściągać dodatków od nowa, tylko po reinstalacji zazwyczaj domyślnie gra nie pokazuje zawartości zmodyfikowanej, więc czeka Cię ponowne uruchomienie gry, by rzeczy z internetu się pokazały :)

czlowiekelo 05.02.2009 09:09

Ale jak bede wklejać te stare foldery to najpierw musze usunąć te "czyste" z tej nowej gry ? Czyli mówicie ,że najlepiej cały folder skopiować niz pare pojedynczych folderów?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:56.