TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nowe błędy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11779)

Osioł 21.12.2004 20:24

Ostatnio ja złapałem buga! Normalnie simy nie moga korzystać w pełni z łózka dwuosobowego. Krótko mówiąc po prostu sim nie może sie położyć na jedną stornę łoża a co gorsza łoża nie mogę sprzedać, bo pisze, że jest używany chodzisz nikt przy tym nic nie robi.

gromaniakm 21.12.2004 20:30

Grrrrrrrrr

do mnie ciągle przychodzi mortimer jak biore rachunki i wrzeszczy:/ dziwne jest to że przychodzi nadal chociarz zginoł ze 4 pokolenia temu...

Cocaine 21.12.2004 20:44

a u mnie wszyscy simoweie w jednej okolicy cały czas mają tą samą pracę w pierwszy..drugiii i tak w kółko, wchodzę do różnych idomków i fały czas jak szukam pracy to te same oferty mi sie wyświetlają.

Lea 21.12.2004 22:25

Cytat:

Napisał Karo
U mnie też tak było, ale do czasu.Weszłam w tryb kupowania i sprawdziłam czy roślinki i żywopłot są postawione tak ,.zeby ogrodnik mógł do nich dojść tzn.przy stawianiu pojawia się ta zielona strzałka,pokazująca kierunek postawienia i jeśli miejsce po niej jest wolne to ogrodnik bez problemu strzyże. ale gdy po niej stoi kolejny żywopłot to nie ma dojścia i go omija.
Teraz wchodząc do nowego domku sprawdzam jak są ustawione rośliny,poprawiam je i jest oki. Teraz wszędzie mam przystrzyżone i podlane roślinki.

A masz ży2opłot wokół całej działki????? Odpowiedz proszę bo może to jest jakieś rozwiązanie? Zdąża Ci cały przystrzyc???
Cytat:

Napisał Osioł
Ostatnio ja złapałem buga! Normalnie simy nie moga korzystać w pełni z łózka dwuosobowego. Krótko mówiąc po prostu sim nie może sie położyć na jedną stornę łoża a co gorsza łoża nie mogę sprzedać, bo pisze, że jest używany chodzisz nikt przy tym nic nie robi.

Też mi się coś takiego zdażyło. Sprzedałam stare i kupiłam nowe... A mieli cienko z forsą

35C4R00N 21.12.2004 22:38

Cytat:

Napisał Osioł
[...] po prostu sim nie może sie położyć na jedną stornę łoża a co gorsza łoża nie mogę sprzedać, bo pisze, że jest używany chodzisz nikt przy tym nic nie robi.

To samo zdarza się z kanapami ... szczególnie jeśli dzieci po nich poskaczą. Poważnie!
Mnie się zdaje, że meble też miały sie psuć (tak jak sprzęt elektroniczny i kuchenny), tylko ktoś zapomniał to dokończyć (animacje, opcja "napraw", te rzeczy ...)

W kazdym razie to sie przytrafia co jakiś czas, a jedynym wyjściem jest "Moveobjects on" i "Delete".

Osioł 22.12.2004 10:02

Ach tak jeszcze jeden bug mam. Zabiłem taką jedną żonę typa na innej parceli. A jak biore zdjęcie tej rodzinki, gdzie ona mieszkała to wciąż ona na nim jest.

Lub jeszcze takie coś. Zrobiłem rodzine gejów. Jeden gej zdradził drugiego i wyprowdził się jeden. Ożenił się i mieszkał gdzie indziej. Kiedy grałem tym samotnym gejem to zaprosiłem jego starego kochanka, gdy przuszedł zauważyłem, że jest obja zerwij wziołem ją i co się stało? Tam ten wyprowadził się od żony i pojawił się w skrzyni rodzin :/.

Karo 22.12.2004 12:54

[QUOTE=Lea]A masz ży2opłot wokół całej działki????? Odpowiedz proszę bo może to jest jakieś rozwiązanie? Zdąża Ci cały przystrzyc???

Wokół całej działki nie, ale z przodu i części boków a oprócz tego wokół wielkiego basenu, no i mam też sporo roślinek do strzyżenia i trochę kwiatków do podlania.Odkąd poprzestawiałam roślinki ogród mam zawsze zadbanyNo i chyba zdąża go strzyc, bo nie zauważam ,żeby był poprzerastany.Oczywiście z wyjątkiem dni kiedy tenże ogrodnik ma przyjśc i zająć się moim ogrodem

Spróbuj i napisz czy u ciebie zadziałało.

ssparrow 22.12.2004 15:05

Kolejny bug: moja Andżelika Przyjemniaczek już dorosła a starszy Biedak nie, mimo to Andżelika codziennie w nocy dzwoni i pyta się, czy chłopak chce się z nią wymknąć z domu. A w kontaktach nadal ze sobą chodzą :wacko: A miało przecież tak nie być.

Xia 08.01.2005 16:59

Cytat:

Napisał ssparrow
Kolejny bug: moja Andżelika Przyjemniaczek już dorosła a starszy Biedak nie, mimo to Andżelika codziennie w nocy dzwoni i pyta się, czy chłopak chce się z nią wymknąć z domu. A w kontaktach nadal ze sobą chodzą :wacko: A miało przecież tak nie być.

Też podobnie miałam moja Julia Kapulet już dorosła a mimo to przyjechał autobus a z Romem (dorusł już wcześniej)byli nadal przyjaciółmi dopiero jak mi drugi raz dorosła to już było normalnie :)

karolina 08.01.2005 17:10

mam pytanko:czy jesli moja nastolatka dorosnie to jej chlopak też, czy on zostanie nastolatkiem?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:12.