![]() |
Cytat:
jaka jest jeszcze dobra karta graficzna o częstotliwości taktowania do 300Mhz i do 200zł?? |
Nie maa GeForce'a 500, jest Fx5xxx
płyta główna nie patrzy na taktowania rdzenia i/lub pamięci, wszystko zależy jaki masz port AGP, podaj nazwę płyty głównej (jak nie wiesz jak to w moim przyklejonym(zresztą nieaktualnym a nie moge zedytować) pisze jak obsługiwać się programem Everest. Jeżeli masz płytę główną z Agp x4, to za ok 200zł tylko i wyłącznie Radeon9550 128mb 128bit, żadne Fx i inne geforce'y. http://sklep.morele.net/?pg=product_...RD_name&dspl=p takie coś pozatym jaki procek 800mhz?, i przydałoby się jeszcze dodatkowe 128mb ram. |
Właśnie ja mam Geforce Fx 5700 LE ;) pomyliłam się o zero i jeszcze siedemset :wacko:
|
Cytat:
|
ale czy p[o tych sterownikach gra chodziła szybciej??
bo ja tez właśnie sobie ściagnąłem najnowszy sterownik do karty. Gdy intsalowałem pojawił się komunikat: "Program instal. NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzeten" |
Cytat:
|
Apes 666 ma racje. Musisz się postarać o nową karte graficzną, ja mam chyba identyczną jak ty i wyłączam gre po 15 minutach grania bo mi nerwy nie wytrzymują tak wolno działa, mam troche więcej pamięci i też mi działa wolno. To napewno karta... i wiedz że z tą kartą nic nie zrobisz, nowe sterowniki też nic nie pomogą, przerabiałam to.
|
siema :)
ja mam kartę graficzną: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 i jak gram w simsach na najniższych detalach to i tak grafika momentami się pogarsza :| i w dodatku simy dosyć wolno chodzą i jak czasem się zatną to ... :[ mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie dokładniej są sterowniki do mojej karty na nvidia.com bo trochę ciemna jestem z angielskiego :shy: aha i jeszcze jedno. dysk mam prawie cały zawalony, czy jeśli zwolniłabym miejsce to gra mniej by się zacinała? chcę mieć tą pewność w 100% bo trochę szkoda mi kasować moją muzyczkę ... :) |
haaaaaaaaloooooo :P pomoże mi ktoś??
|
Cytat:
Bardziej szczegółowych namiarów nie sposób podać, bo zapomniało Ci się napisać jaki system operacyjny masz zainstalowany. Odnośnie reszty Twoich wątpliwości to również trudno coś konkretnego poradzić. Jak sama zauważyłaś nikt z forumowiczów nie jest jasnowidzem i nie odgadł parametrów Twojego komputera. Ogólnie mogę Ci powiedzieć, że TS 2 wymagają przede wszystkim dużo pamięci, potem ... dużo pamięci, a poza tym ... dużo pamięci. A tak poważniej, to oprócz tej nieszczęsnej pamięci przydałby się procesor min. 1 GHz, pamięć wirtualna ustawiona na stałe - 1 GB i porządek na dysku. Przy słabszych komputerach wskazane jest wyłączenie wszystkich zbędnych programów działających w tle i odłączenie komputera od sieci (internetu) w trakcie grania. Poza tym po ok 2 godzinach grania wskazane jest zapisanie stanu gry i ponowny restart komputera. Na komputerze Celeron 1GHz + 512 MB RAM i z kartą GeForce 2MX 400 gra działa zupełnie przyzwoicie przy detalach uztawionych na poziomie wysokim. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:30. |