TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Gra włącza się po godzinie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49105)

Searle 22.01.2009 19:16

Odp: Gra włącza się po godzinie

Spróbuj może zainstalować simy od nowa. Przed zainstalowaniem upewnij się, że usunęłaś wszystkie "resztki" po grze.

Samantha 23.01.2009 09:15

Cytat:

Napisał madusiaX (Post 939182)
Jezu ale samantha nie rozumiesz ze ja juz to zainstalowalam. Czyli przed miałam 8 GB i pozainstalowaniu zostalo 3 tak ? Karta graficzna zostala wymieniona 2 tyg temu. Jaka ma by rozdzielczośś ?

Chodzi o to, że po zainstalowaniu gry powinno być minimum 5GB wolnego na dysku. Czy tak trudno to pojąć? A rozdzielczość najlepiej by była taka jaką ma monitor.

madusiaX 24.01.2009 22:58

No tak ale po co jezeli moje dokumenty z ea games i folderem downloads są także na dysku E a zapewne jest wymagane tyle miejsca żeby mozna bylo wgra dodatki. A rozdzielczośc mam taką jak monitor

Próbowałam zainstalowac od nowa i nic. z płytą wszystko ok bo na laptopie narmalnie chodzą i u koleżanki instalowałam, a nawet jeżeli chciałąm spróbowa samą podstawe to tak samo się dzieje :( Włączam i pokazuje się czrny ekran z białą myszką i trzeba czeka ponad godzine żeby się pokazał ten filmik początkowy, potem już gra chcodzi normalnie i szybko, ale nie wiem co się dzieje niech ktoś pomoże. a jeszcze chciałam powiedziec że gra na pasku zadań pokazuje się bez napisu the sims osiedlowe życie tylko jest sama ikonka simsów jak jest ten czarny pasek, tak jakby jeszcze się do końca nie włączyła

..::Rybka::.. 25.01.2009 14:19

Jaki masz system operacyjny??

madusiaX 25.01.2009 20:26

widows XPA i jeszcze chciałam powiziedziec że ostatnio zmieniałam kartęgraficzną ale na lepszą więc nie wiem już czemu może nie działac

Searle 25.01.2009 21:55

Więc na pewno wina leży po stronie sterowników. Instalowałaś nowe sterowniki do karty?

madusiaX 26.01.2009 17:55

Coś tam wujek instalował ale nieiwem co, karte mam ATI Radeon HD 2600 Series, a jak coś to gdzie mogę znaleźc te sterowniki ? Ale przeciez gra się włącza tylko po godzinie więc to mogą być sterownki ? Chciałam jeszcze powiedzieć że inne gry np. Wiedźmin chodziły normalnie na tejk karcie i nic nie było.
Edit:
Znalazłam stery zaraz sciągne i zainstaluje, napisze czy jest ok

lbo ja zle to instaluje albo to jest poprrostu nie ten problem, bo nie działa :/

haughton 26.01.2009 19:59

Sterowniki do grafiki nie mają nic wspólnego z samym uruchamianiem się gry (jeśli karta graficzna jest za słaba, albo sterowników brak, to gra w ogóle się nie uruchomi, albo wyłączy się po krótkiej chwili wywalając komunikat o błędzie), w tym przypadku podejrzewałbym raczej problemy z dyskiem twardym, albo z plikami gry. Czy inne progamy działają Ci poprawnie, nie zauważyłaś "spowolnienia" sprzętu? Spróbuj może na początek zdefragmentować dysk, jeśli długo już korzystasz z komputera to na pewno taka operacja się mu przyda.

vikingowa 27.01.2009 18:02

Może przeskanuj dysk? Czasem pomaga. Ew. reinstalka

madusiaX 27.01.2009 21:46

Komp nie był już długo długo reinstalowany ale narazie tata nie ma czasu :/ Jestem pewna że to coś z kompem, choć inne programy działają poprawnie ;]

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:27.