TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Sposób na przyjęcie. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51237)

Flavour 25.06.2009 11:20

Odp: Sposób na przyjęcie.

Ja z przyjęciami nie mam problemu, NIGDY, i nie muszę mieć cechy duszy towarzystwa.
W DOMU: puszczam muzykę i gadam z gośćmi - wszystko :) nie wypraszam ich za wcześnie, po około 2-3 godzinach przyjęcia
W PARCELI PUBLICZNEJ: biorę wieżę stereo, kilka koszy piknikowych, ew. jakieś hot dogi i gadam z ludźmi.
nic trudnego :) zawsze jest z epickim rozmachem

ultraviolence 26.06.2009 09:46

Ja przyjęcie w TS3 wyprawiałam tylko raz - i to nad basenem publicznym. Wykorzystałam stojące tam grille, więc żarło było; muzyka też skądś leciała... czego chcieć więcej? Moja simka spędzała czas rozmawiając i zacieśniając kontakty z innymi simami, ewentualnie urządzała zawody w nurkowaniu z paroma z nich. Co prawda wśród gości zdarzyła się jedna zdrada (to wszystko przez ten postęp historii, o! :D), ale przyjęcie otrzymało status "epickiego rozmachu".

rajaaa92 26.06.2009 15:23

Dzięki wszystkim. Myślałam, że to bardziej zaawansowane. Robię dokładnie to samo, co mówicie:
- radio jest włączone, na parceli publicznej gra sim na gitarce
- żarcie jest, zwykle robię urodziny - a więc tort
- element potzrebny w przyjęciu urodzinowym - zmiana grupy wiekowej - odbywa się, ale trwa ponad godzinę zanim wszyscy się zejda
- gadam, tańczę
A ludzie wychodzą po 2-3 godzinach mówiąc że było średnio.
No nic, postaram się więcej.

PS: próbowałam zaprosić mniej gości np. 2, aby zająć się nimi bardziej, ale to też nic nie daje.

Edit:
Było full żarcia, radio, gitara, dla każdego członka rodziny przyjaciel do pogadania. Jedli, potem tańczyli/słuchali/gadali. I nic... To niesprawiedliwe :P
"Robisz naprawdę niesamowite przyjęcia." I to wszystko. :(

Nunczaki Orientu 03.01.2010 11:16

Ja zawsze robię wesela Epickie. Wystarczy zrobić sałatkę i hot dogi :D
Nic nie jedzą, młodzi się całują i wynocha, bo młodzi na noc do domu :)

Natix 25.01.2010 18:23

Zawsze u mnie jest tak : kupuję jeszcze ze dwa telewizory, do nich takie noktowizory " Gogle Sim Life" czy coś takiego jakby i ludzie to ubierają i "grają". Poza tym, daję koce z żarciem, stół bufetowy, gotuję z pięć potraw włączam muzykę i telewizor. Połowę proszę, żeby zostali na noc - śpią na leżakach - podczas imprezy nie gadam dużo tylko tańczę. I nie zwracam uwagi gościom, gdy robią coś źle.
ZAWSZE mówią, że to była epicka zabawa.

Edit :
Dodam jeszcze, że wg. mnie, najlepiej jest robić imprezki na basenie lub w domu z basenem.
Najlepiej też, jeśli jest sim, który umie grać na gitarze. I koniecznie musi być duuużo jedzenia. Radzę nie zapraszać więcej niż 15 osób, bo potem się kłócą, albo za dużo ludzi idzie do jednego talerza. Najlepsza ilość wg. mnie to ok.7 osób, nie licząc naszych simów ( chyba że macie ich z 8 ;) )

Karolina_XD 27.01.2010 09:09

Według mnie najlepsze są imprezy domowe.
Więc najpierw powinieneś trochę pouczyć się gotowania, i podać coś pysznego, na przykład
najpierw kolację a później deser, potem włącz muzykę i zacznijcie tańczyć grać strzałki.
Potem szampan i tyle!

faux 11.02.2010 19:10

Ja zawsze włączam muzykę, tańczę z gośćmi, kupuję tort(w wypadku urodzin) i tyle..Resztę potraw przynoszą goście, ale zazwyczaj nikt ich nie je (i zostają dla moim simów, huehue ^^). Sim, który organizuje przyjęcie zawsze ma cechę 'dusza towarzystwa' a ponadto za punkty szczęścia życiowego ma wykupioną cechę 'legendarny gospodarz/gospodyni'. Goście zawsze wychodzą zadowoleni ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:45.