![]() |
Odp: Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy
W przypadku problemów dobrze jest przenieść czasowo mody z gry i sprawdzić, czy to pomoże. W moim przypadku często winne były złe wersje modów.
|
nie nie mam. Mam kilka dodatków z internetu ale je wywaliłem żeby sprawdzić i nadal to samo.
|
Cytat:
link do modów http://www.the-isz.com/nraas/index.php?board=4.0 |
Moja simka dostała szlaban, wymykała się następnie w domu i używała odpowiedniego do tego kroku. Jednak, gdy wróciła wciąż chodzi w ten sam sposób. I nie chce przestać. Nie ma nawet już żadnego nastrójnika związanego ze szlabanem. Próbowałam ją resetować (resetsim), ale bezowocnie. Nie mogę już na to patrzeć!
|
Ja za to nie mam i nigdy nie miałam modów, nie używam kodów i nie ściągam dodatków z internetu, czysta gra. Wyłącza mi się wolna wola. Zauważyłam, że powraca czasami gdy jadę rodziną na wakacje. Potem i tak znika któryś z simów, albo ktoś z miasta, wyłączają się wszystkie interakcje do tego sima (choć jego zdjęcie nadal jest). Przeniosłam wszystkich do nowego miasta i po 2 dniach gry to samo. Odechciało mi się grać.
Cytat:
|
Cytat:
Mi się psują a nigdy żadnych modów nie miałam D; Póki co zainstalowałam od nowa, nie wprowadzam ich do pokoleniowych domów i działa. |
Cytat:
Cytat:
Musiałeś zapomnieć, ze kiedyś coś ściągałeś albo zainstalowało ci się cos jak ściągnąłeś np. domek z internetu. Popatrz na to niebieskie okienko i tam powinna być nazwa pliku. Po prostu poszukaj go (np. poprzez wyszukaj i wpisz nazwę) i usuń. |
I ja mam problemy ze znikającym panelem sterowania, znikającymi simami i innymi atrakcjami mimo że modów nie mam i nigdy nie miałam.
Najnowszy problem polega na zniknięciu dzieci po zapisaniu jednego z nich do szkoły z internatem, mimo to wciąż pojawiają się komunikaty o autobusie przyjeżdzajacym po dzieciaka do szkoły za godzinę, nie można ich też zaprosić (zdjęcia znikły z listy znajomych, jest tylko puste okienko), a rozmawiać przez tel da się tylko z dzieckiem zapisanym do internatu, jednak obydwoje znikli nim zdążył przyjechać autobus. Rodziny po edycji miasta nie da się w ogóle wczytać bo znika panel, z mapy miasta znika dom rodzinny, mimo że ikonka jest. Udało mi się wejść w rodzinę tylko dlatego, że wyszłam bez zapisu. Simka po zagadkowej utracie dzieci postanowiła się sklonować, jednak po spożytkowaniu kuponu nadal widnieje on w wyposażeniu, można się tak klonować w nieskończoność, z tym że dziecko-klon wcale nie dołącza do rodziny, nie ma z nim nawet żadnej interakcji jakby była martwym przedmiotem. http://img225.imageshack.us/img225/8800/klon.jpg Wykonałam akcję klonowania dwa razy, klon pierwszy nie zniknął i jeszcze drugi nałożył się na pierwszego w tym samym miejscu i pozycji (w ramce 2 osobne klony). Nie dziala tez drzewo genealogiczne żony, wchodze na nią przez męża, a tam pustka, nie ma nawet jej zdjęcia. Niechcę stracić tej rodziny bo jest moją ulubioną. Ktoś wie co można zrobić z tym fantem? |
Cytat:
|
A może ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak pobrać ten mod i go użyć? Nigdy nic takiego nie pobierałam...
Wszystkich trzeba użyć? Z angielskim u mnie niezbyt dobrze więc byłabym wdzięczna. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:25. |