![]() |
#1 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Postanowiłam założyć nowy temat dotyczący wymienionych w tytule problemów, bo wydaje mi się, że są one dość nagminne.
Przyznam, że liczę tutaj na pomoc znawczyń modów do gry Annie i Ilony ![]() Pomimo rozpoczęcia nowej rozgrywki (jeszcze raz przy okazji ponarzekam, że ta gra wg. mnie nie ma prawa nazywać się "Pokolenia", skoro przez tyle bugów można pograć góra dwoma pokoleniami <wrrrrrrr>) Simowie cały czas resetują się w różnych sytuacjach (podczas spania, brania kursów umiejętności na mieście itp. itd. Po wyjściu do edycji miasta znika panel sterowania simami, lub któryś z simów się gubi. Czy jest jakiś prostszy sposób na kontynuowanie gry niż tworzenie nowej rodziny? Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Najważniejsze pytanie, czy masz mody? Jak zainstalowałam Po Zmroku, miałam identyczne problemy. Ciągle znikające Simy, resetujące się, niewidzialne, zapominające polecenia, blokujące się na łóżkach i przy innych obiektach, często w nienaturalnych pozycjach. U mnie winien był jeden z modów, którego nie da się już pobrać, bo został z mts skasowany. Moja propozycja? Zabrać z gry wszystkie mody i nieoficjalne dodatki, wyczyścić cache, zapisy gdzieś przenieść w bezpieczne miejsce i pograć chwilę bez ulepszeń i zobaczyć, jak gra zareaguje. Jestem przeciwniczką twierdzenia , że mody i nieoficjalne dodatki psują grę, ale zdarzają się błędnie napisane, lub wkładamy do gry takie o złej wersji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Ja np miałam taki problem, że po 1. zniknął mi panel, a po restarcie gry z miasta usunęły się wszystkie simy, a drugi z kolei to taki, że gdy chciałam wypisać simkę ze szkoły z internatem to zaczęła rodzina mi się wieszać, zniknął ponownie panel sterowania, a po pojawieniu się go zniknął mi noworodek z drzewka panelu i jakiś leżał w łóżeczku, a noworodek był cały czas w drzewie genealogicznym i w ten sposób przez internat nie mogę ani rodziny z domu wyprowadzić ani nic... Nie mam żądnych modów...
Czy może Anie lub Ilona wiedzą co mogło być powodem takiego zachowania gry? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
nie ma jeszcze pomocy na ten problem,ale możecie przejrzeć sobie ten blog http://crinrict.blogspot.com/
|
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Zrobiłam tłumacza google... Niemiecki jest straszny, ale tłumacz google jeszcze straszniejszy. Z tego co poczytałam wynika, że lekarstwem na wiele problemów jest mod NRaas Overwatch, którego od dawna posiadam i na bieżąco aktualizuję, może dlatego mi już Simy nie znikają. Przydatny jest też podobno mod NRaas ErrorTrap, którego nie posiadam
![]() Podsumowując powyższe, przyznaję rację autorowi artykułu. Przynajmniej w moim wypadku, problemem był niezgodny z PZ mod, GenderBender z mts, który to mod dawał owocom moc sterowania płcią nienarodzonych dzieci. Stale miałam go w grze i wnikał na tyle głęboko, że psuł mi cały zapis, dlatego pozbywanie się, na próbę, wszystkich modów i dodatków nie poprawiało sytuacji. Odkryłam przypadkiem winowajcę i pozbyłam się go, przeniosłam ludzi do nowego zapisu i problem zniknął. Koniec referatu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Admin Emeryt
|
![]()
Dziękuję
![]() A właściwie, to za pomocą NRaas Portera mogę przenieść rodzinę z kontaktami, genealogią, nagrobkami? Czy niewiele się to różni od wprowadzenia rodziny ze skrzyni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
To się baaardzo różni od zwykłego przenoszenia ludzi. Nie traci się powiązań genetycznych pomiędzy ludźmi. Trzeba tylko o paru drobnych zasadach pamiętać.
1. Jeśli chcemy spakować powiedzmy 3 rodziny, to zmieniamy aktywną rodzinę na inną, której nie chcemy w paczce. 2. Żeby spakować rodziny, trzeba kliknąć na zamieszkany dom jednej z tych rodzin, które mają być w paczce i wybrać "Pack". 3. Potem możemy wybrać poszczególnych członków tych rodzin, łącznie ze zmarłymi, o ile istnieją ich nagrobki. 4. Po tej akcji i odczekaniu aż mod spakuje te rodziny, należy koniecznie włączyć czas, żeby chwilę pochodził, inaczej "coś", ale nie pamiętam co ![]() 5. Powstał nam w bibliotece plik z rodziną, wyglądającą całkiem zwyczajnie, ale nie wolno jej tak po prostu wprowadzić do domu spod edycji miasta. Po rozpoczęciu nowej gry, lub załadowaniu innego zapisu, idziemy do jakiejś innej, dowolnej rodziny i kimś stamtąd klikamy na dowolny pusty dom i wybieramy "Unpack". Nie da się wybrać od razu domu do którego trafią poszczególne rodziny. 6. Jeden z ważniejszych punktów, to po zakończeniu rozpakowywania i wylosowaniu przez grę różnych domów dla poszczególnych rodzin z paczki, znowu włączamy czas (o ile w ogóle był na pauzie) i zapisujemy grę. Następnie uruchamiamy grę od nowa lub idziemy do głównego menu i ładujemy ten zapis. Jeśli tego nie zrobimy, domy będą znikać i pozostawiać po sobie dziury w mapie, nawet trudno potem na tym postawić pustą parcelę. Brzmi zawile ale tak wcale nie jest, moich Bardów ze trzy razy przenosiłam i jakoś nic im nie jest ![]() Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 21.06.2011 - 15:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Admin Emeryt
|
![]()
Annie - imponujesz mi
![]() Naprawdę dzięki, bo ja lubię simsy, ale z modami jestem na bakier - głównie gram z no mosaic no i teraz dodałam dwa ubrania i zamiennik skór i dróg na ciemniejsze. A innymi się nie interesowałam. A jeżeli chodzi o zdjęcie parceli w menu ładowania - znalazłam niechcący takie cuś: Cytat:
Sorka, za ten "tłumacz" chamski, ale coś zainstalowałam w przeglądarce i u mnie wyświetla się po angielskiemu, ale po ctrl + v wkleja się po polskiemu <zawstydzona> Ostatnio edytowane przez Ilona : 21.06.2011 - 16:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Help me.
Zainstalowałem pokolenia. Pierwszy dzień wszystko fajnie działało. Dziś włączam i najpierw pojawia mi się komunikat o jakiś nieoficjalnych zainstalowanych modach potem klikam dalej gra się włącza wczytuje wszystko okej ale jak włącza się miasto to ... nie ma ŻADNYCH mieszkańców jest po prostu puste , jak chcę stworzyć sima to nie da się mu wybrać cech przez co nie moge skończyć tworzenia simsa. Aha i mam też panel owłosienia u kobiety ale na szczęście nic się nie dzieje po kliknięciu. Jakim cudem to wszystko? Grę mam oryginalną ![]() Tak szczerze to jestem przerażony dość tym co sie z grą stało ![]() Reainstalacja nic nie pomogła. Uszkodzona płyta z grą? Ostatnio edytowane przez Trykuu. : 21.06.2011 - 16:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Mody masz? Bo gry się nie psują z dnia na dzień tak po prostu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|