![]() |
hahahah mi na takim sprzęcie potrafi Pasjans chrupnąć ;P
Polecam zakup nowej płyty głównej, np Asrock jakiś, AMD Athlon 2500 i Ani Radeon 9200 co prawda 600zł to będzie... ale to tylko 4razy więcej niż ta gra kosztuje ;) . DirectX tworzony przez nVidie... to co, jak ja mam ATI Radeona to mam DirectXa nie używać? buhehehe ;P |
"Na komputerze Celeron 1GHz + 512 MB RAM i z kartą GeForce 2MX 400 gra działa zupełnie przyzwoicie przy detalach uztawionych na poziomie wysokim."
Buhahaha mi na P4 2ghz i 9550XT na full detalach na 1152x864x32 z aa na max gra się przycinała w miejscach publicznych. Pozatym Sims2 jest oparte na Ps 2.0 czyli dx9.0a/b jak ma działać na grafie bez Ps?? na dodatek z 64bitową szyną pamięci ?? |
Cytat:
"Na komputerze Celeron 1GHz + 512 MB RAM i z kartą GeForce 2MX 400 gra działa zupełnie przyzwoicie przy detalach uztawionych na poziomie wysokim." Nie napisałem, że śmiga aż miło tylko "działa zupełnie przyzwoicie" a to jest pewna różnica. Zresztą widzę to codziennie - ten komputer stoi obok mojego, a siostrzeniec z siostrzenicą od dłuższego czasu w nic innego nie grają. Ponad trzy miesiące próbowałem różnych ustawień i w końcu udało się chyba osiągnąć optymalną konfigurację. System był instalowany dwa lata temu i tylko raz miało miejsce odzyskiwanie systemu (po awarii sieci energetycznej) - poza tym działa bezawaryjnie. TS 2 były zainstalowane przed Bożym Narodzeniem i do tej pory nie było żadnego problemu mimo, że są eksploatowane na maksa. Konserwacją kompa zajmuję się ja i codziennie zajmuje to ok. 2 godzin. Żaden z elementów nie był podkręcany, zmieniony był tylko zasilacz. Pomijając ustawienia systemowe (było o nich pisane mnóstwo razy), cały problem sprowadza się do operowania kamerą (większe zbliżenie, żeby nie obejmować zbyt dużego obszaru) i unikanie przesadnego urozmaicania terenu - drzewa, kwiatki itp. TS 2 nie jest moim zdaniem grą specjalnie wymagająca - odpowiednio dobrana pamięć (i RAM i wirtualna) plus karta graficzna z min. 128 MB pamięci i w zasadzie nie powinno być z nią problemów. Wszystko to oczywiście przy założeniu, że o komputer się dba. Poza tym przy słabszych komputerach używanie Windows XP, szczególnie w wersji Proffesional jest nieporozumieniem i może świadczyć tylko o skłonnościach użytkownika do znęcania się nad samym sobą. |
Tylko mogę się coś spytać ?
Wiem, że moe :P Mam kartę graficzną GF 4MX 440 . Nom właśnie koleżanka ma tę samą kartę, ale ja zamiast jak tworzę rodzinę zamiast zdjęcia rodzinki mam tylko głowę jednej osoby :con: No więc czy to wina karty graficznej czy czegoś innego ? Koleżanka ma wsyztsko ok ;) |
No cóż z Gf4mx (nie mylić z serią Titanium) są problemy zazwyczaj :) (nie tylko w sims2) usuń sterowniki do grafy i zainstaluj inne.
MarekS, jeżeli Cię uraziłem to sorry, ale pisałem to pod wpływem impulsu,nie jestem "information guru", ale kompy (głównie od strony technicznej) to moje hobby i z różnych źródeł wiem że Celerony nie są najlepsze do gier (CeleronyD jeszcze ujdą), według mnie jak się ma PentiumIII 800mhz, 384mb ram i gf mx400(64mb) to można spokojnie grać w gry (np. Sims2). |
Cytat:
:* :* :* :* :* :* :* :* :* Dzięki |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:00. |