TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Uciążliwy problem- grafika (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=29353)

Mgiełka 19.04.2006 15:02

Cytat:

Napisał Chantal
Mgiełka sorry, nie przeczytałam do końca jej notki. Z resztą nie wiem o co nie chciałabyś się kłócić, wystarczyło uprzejmie powiedzieć, że nie zauważyłam tego czy owego.

Ok, przecież chyba napisałam dosyć uprzejmie, a przynajmniej starałam się :)

Isi 19.04.2006 19:03

Cytat:

Napisał Puvix'L
Mam podobny taki problem... gry używam TYLKO i WYŁĄCZNIE do robienia zdjęć etc. więc jest mi obojętne czy będzie się mocniej czy mniej zacinać. Zależy mi tylko na jak najwyższym poziomie grafiki... i problem w tym że właśnie w pewnych momentach grafika mi się pogarsza. Nie można jakoś zrobić żeby gra zawsze miała dobry poziom grafiki? Bo jak już mówiłem, mi to nie robi różnicy jak mocno będzie się ciąć...

Nie wiem, jak zrobić, żeby jakość była cały czas idealna...
Ale ostatnio właśnie podczas gry wszystko mi się rozmazało i wyglądało strasznie (a zawsze mam wszystko ustawione na najwyższym poziomie). Wtedy zrobiłam tak: wszystko ustawiłam w opcjach grafiki na najniższy poziom, zapisałam zmiany, po czym znowu ustawiłam wszystko na najwyższy. I pomogło, znowu wyglądało dobrze. Tylko nie wiem, czy zawsze pomaga. ;)

.SiMCiA. 19.04.2006 19:40

To Samo!

Miałam straszne problemy w robieniu zdjęć Paris Hilton, bo grafika bez przerwy się pogarszała...
A ja mam 72,56GB wolnego miejsca na dysku ;)
Kartę graficzną podobną do tych powyżej...
I co?!

Incognito 19.04.2006 20:28

Cytat:

Napisał Isi
Nie wiem, jak zrobić, żeby jakość była cały czas idealna...
Ale ostatnio właśnie podczas gry wszystko mi się rozmazało i wyglądało strasznie (a zawsze mam wszystko ustawione na najwyższym poziomie). Wtedy zrobiłam tak: wszystko ustawiłam w opcjach grafiki na najniższy poziom, zapisałam zmiany, po czym znowu ustawiłam wszystko na najwyższy. I pomogło, znowu wyglądało dobrze. Tylko nie wiem, czy zawsze pomaga

Mi właśnie nie pomaga... próbowałem już :/

Pingwin 19.04.2006 21:06

Podejrzewam, że to może mieć związek z kompresją tekstur, grafa poprzez sterownik kompresuje tekstury (a więc pogarsza jakość, niezależnie od ustawień w grze), gdyż brakuje jej mocy, chce utrzymać płynność, ilość danych dla grafy (tekstury etc.) jest zbyt duża, zauważyłem, że problemy występują na grafach z 64mb pamięci ram, a im wyższa jakość tym więcej mb (niższa kompresja tekstur).
Swego czasu na GeForcie 3 ti200 takich rzeczy nie zauważyłem, aczkolwiek na niej w Sims2 grałem krótko, gdyż potem przesiadłem się na 9550XT i tu już takich problemów nie miałem (choć Sims2 u mojego na 256mb GeForcie 6800 to jest dopiero coś).

Rafałek 10.10.2006 17:49

Też mam taki problem i nieda się tego odwrócić szkoda ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( nienawidze takiej grafiki ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:13.