TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Błąd. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39799)

mario 03.12.2007 18:01

Odp: Błąd.

I co, Freya? Zainstalowałaś ponownie? Działa ci wszystko? :) Mam nadzieję, że tak, bo znam ten ból, gdy nie działa. :D

shezza 03.12.2007 20:20

- jak ja kocham to zasrane gówno -
X.x

Mam jeszcze jedno pytanie. Nie wiem, jakim cudem, ale u mnie są tak jakby dwa foldery TS2. W jednym, na D, jest tylko TSBin, CSBin i TSData. Właśnie tam zainstalowałam wszystkie dodatki, jak radziłeś. A teraz znalazłam drugi folder, na F. Tam są pliki Cameras, Config itp.

Po jeden: Jakim cudem mam dwa foldery?
Po dwa: W którym mam zainstalować wszystkie dodatki, żeby działało?
Po trzy: Mogę wywalić tego zjechanego kompa za okno? O.o

Dziękuję za uwagę.

Rocket 03.12.2007 20:59

ło jejciu ale masz burdel na tym kompie ;p
1. Na jakim dysku masz moje dokumenty?
- foldery TsBin, TsData, CSBin i Support znajdują się w plikach gry - czyli tam gdzie simy instalowałaś.
- foldery Cameras, Collections, Downloads, Neighborhoods, Saved Sims itp. znajdują się ( a przynajmniej powinny) właśnie w moich dokumentach, są to pliki zapisu. czyli twoje domy rodziny, dodatki z netu bla bla bla. jeżeli nie są w moich dokumentach tylko gdzieś indziej to źle.
2. Jeżeli się już nie połapiesz w tym syfie to: poszukaj zapisów w moich dokumentach ( o ile ci na nich zależy) i wywal całe simy ze wszystkich możliwych dysków, odinstaluj, nie wiem, ręcznie powywalaj, ich ma nie być. I zainstaluj jeszcze raz ale nie w takim bałaganie tylko porządnie, na jednym dysku, w różnych folderach. najprościej będzie jeżeli podczas instalacji nie będziesz kombinować z wybieraniem folderów i zostaniesz przy domyślnych ew. wpisując inną nazwę dysku. z dużej litery.
a i możesz po usuwaniu wyczyścić rejestr.

Samantha 04.12.2007 14:56

Cytat:

Napisał Freya
Duupa. Usunęłam cały Downloads i uruchomiłam grę, dalej nie działa. Sterowniki też nie załatwiły sprawy. Jeszcze jakieś błyskotliwe pomysły?

Dlaczego zaraz tak zgryźliwie? Ludzie chcą ci pomóc, a ty zamiast "dziękuję" rzucasz kąśliwe uwagi. Nieładnie!:O

Jeżeli nie sterowniki, to po prostu zainstaluj grę od nowa albo posprzątaj bałagan jaki masz na kompie. Ja mam podstawę na dysku C, a resztę na D i wszystko działa bez problemu!

shezza 04.12.2007 15:43

Cytat:

Napisał Serenity
Dlaczego zaraz tak zgryźliwie? Ludzie chcą ci pomóc, a ty zamiast "dziękuję" rzucasz kąśliwe uwagi. Nieładnie!:O

Jeżeli nie sterowniki, to po prostu zainstaluj grę od nowa albo posprzątaj bałagan jaki masz na kompie. Ja mam podstawę na dysku C, a resztę na D i wszystko działa bez problemu!

Tak po pierwsze, to nie było zgryźliwe. To było bardziej humorystyczne, jeżeli już. A poza tym... Jak na razie to nie ja marudzę tylko ty. =))) Napisałaś dokładnie to samo, co wyżej RQ, tylko krócej. Ehkem.

Żeby nie było offa ( Alatariel na mnie poluje z kosą... :c ) jeszcze się o coś zapytam. Na plikach zapisu mi nie zależy, więc mogę je usunąć? I jeżeli dobrze zrozumiałam, to mam właśnie te pliki zapisu usunąć i wszystkie dodatki i od nowa zainstalować, tak jak napisał Designer, tak? Bo podstawy usunąć nie mogę pod żadnym pozorem...

No w każdym razie, Designer, RQ, dzięki za pomoc. :* Przynajmniej wiem już co robię źle. =P

Karooola :* 04.12.2007 18:33

Cytat:

Napisał Freya
Tak po pierwsze, to nie było zgryźliwe. To było bardziej humorystyczne, jeżeli już. A poza tym... Jak na razie to nie ja marudzę tylko ty. =))) Napisałaś dokładnie to samo, co wyżej RQ, tylko krócej. Ehkem.

Żeby nie było offa ( Alatariel na mnie poluje z kosą... :c ) jeszcze się o coś zapytam. Na plikach zapisu mi nie zależy, więc mogę je usunąć? I jeżeli dobrze zrozumiałam, to mam właśnie te pliki zapisu usunąć i wszystkie dodatki i od nowa zainstalować, tak jak napisał Designer, tak? Bo podstawy usunąć nie mogę pod żadnym pozorem...

No w każdym razie, Designer, RQ, dzięki za pomoc. :* Przynajmniej wiem już co robię źle. =P

Dokładnie tak powinnaś zrobic :) Pliki zapisu możesz usunąc i nic złego się nie stanie. Dodatki zapisujesz w innych katalogach, ale na tym samym dysku.
Cosik jeszcze xD ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:25.