TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Laptop a Simy? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=42927)

Pingwin 24.06.2008 09:16

Odp: Laptop a Simy?

W teorii poza różnicami w budowie to taki 8600GT na ddr2 mobilny nie różni się od wersji desktopowej...
Ten sam rdzeń itd.
Więc tu raczej szukałbym problemów natury programowej/sterownikowej...

A 9600GT to nowsza seria, inny rdzeń, inne podzespoły...
Więc tu problemów nie powinno być.

A i nowszy (JHL90) lapek wydaje się lepszą opcją: nowsza platforma, nowsze podzespoły, lżejszy...
Więc nawet jeżeli przyrost wydajności na grafice będzie niewielki... to resza daje mocne argumenty.

btw. Widzę, że jednak ktoś się zna na tym czego używa... i nie daje się wrabiać w marketingowy bełkot..

claudia_o 24.06.2008 11:38

Ja mam laptopa i system operacyjny Vista i u mnie The Sims 2 wolno się ładuje. Wydaje mi się, ze to przez tą Vistę.

Pingwin 24.06.2008 15:53

Vista w wersji ładnej (tzn. ten standardowy wygląd Aero) potrzebuje porządnego kompa/lapka.
Jednostka pod gry z normalnym systemem (+ Service Pack1) to mocne dwa rdzenie, 4GB ram i 512MB grafa średniej klasy (8600GT/9600GT/HD2600XT/HD3850)... 1GB ram to kompletne nieporozumienie, a 2GB potrafi być wąskim gardłem...

Stąd zresztą duża popularność XP - owszem Vistę można poodchudzać - ale nie każdy użytkownik ma na to ochotę/odpowiednie umiejętności...
No i większość chce poprostu zainstalować system, poustawiać podstawowe rzeczy i grać/siedzieć na necie/słuchać muzyki/itd.

Gootek 24.06.2008 16:34

Cytat:

Napisał Pingwin (Post 808615)

A i nowszy (JHL90) lapek wydaje się lepszą opcją: nowsza platforma, nowsze podzespoły, lżejszy...
Więc nawet jeżeli przyrost wydajności na grafice będzie niewielki... to resza daje mocne argumenty.

Czy reszta to mocne argumenty... Wszakże jedyna zmiana(oprócz karty) w pozostałych podzespołach to drr2 800, zamiast 667. Nowinki takie jak HDMI czy Blu-ray to raczej mało przeciętnych graczy obchodzą (chyba, że ktoś chce oglądać filmy na Bluray w jakości HD :P )

Ja nieco się zawiodłem na specyfikacji JHL90, chociaż zawsze to jakiś krok do przodu.

Nordin 26.06.2008 16:49

Co do samej Visty w laptopie. Wolałabym, żeby jej tam nie było... I kiedy dostanę sprzęt i system ten zawiesi się lub zamuli chociaż raz Vista poleci z lapka. Nie lubię tego ustrojstwa i nic nie poradzę xD Cudowne dziecko XP ze mnie. :D Co do prezentowanego wcześniej laptopa nawet fajny...chociaż procek 1.6 trochę niepokoi.

Gootek 27.06.2008 09:07

Cytat:

Napisał Nordin (Post 810481)
Co do samej Visty w laptopie. Wolałabym, żeby jej tam nie było... I kiedy dostanę sprzęt i system ten zawiesi się lub zamuli chociaż raz Vista poleci z lapka. Nie lubię tego ustrojstwa i nic nie poradzę xD Cudowne dziecko XP ze mnie. :D Co do prezentowanego wcześniej laptopa nawet fajny...chociaż procek 1.6 trochę niepokoi.

Ale i tak Win98 był najlepszy xD

Nordin 27.06.2008 14:56

heheh taaa, 95 też był zajefajny xD Nie lubiłam chyba tylko (nie licząc Visty) tego Windowsa Millenium to dopiero była porażka. Czasem mam ochotę zainstalować sobie pingwinka, ciekawe czy by mi się spodobał.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:37.